HERDENKINGSCONCERT 27 SEPTEMBER 2014: UITVOERDERSINFORMATIE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HERDENKINGSCONCERT 27 SEPTEMBER 2014: UITVOERDERSINFORMATIE"

Transcriptie

1 π HERDENKINGSCONCERT 27 SEPTEMBER 2014: UITVOERDERSINFORMATIE Geert Broeksteeg, dirigent Geert Broeksteeg studeerde schoolmuziek en koordirectie aan het Arnhems Conservatorium van 1980 tot Als koordirigent heeft hij gestudeerd bij Joop Schets en Hans van den Hombergh. Na het behalen van zijn diploma Uitvoerend Musicus Koordirectie in 1988 heeft hij ervaring opgedaan bij diverse soorten koren en ensembles. Geert is dirigent en artistiek leider van de Eindhovense Oratorium Vereniging. In december 2010 was hij 20 jaar als dirigent verbonden aan deze vereniging. Koorscholing, stemvorming, verjonging en een breed repertoire staan bij hem hoog in het vaandel. Dit heeft geleid tot een groot aantal concerten, waarin werken als de Johannes Passion, Messiah, Die Schöpfung, Paulus en diverse requiems werden uitgevoerd. Zijn vakmanschap en enthousiasme inspireren de leden die iedere repetitie hard werken om zich de koorpartij eigen te maken. Als schoolmusicus is Geert Broeksteeg sinds 1985 werkzaam aan het Pleincollege Sint-Joris te Eindhoven. Op deze school is hij medeoprichter van het Look-project. Dit is een project waarbij talentvolle kinderen op het gebied van muziek, dans, drama en beeldende vorming extra kansen krijgen. De laatste jaren wordt dit vormgegeven in een Kunst- en Cultuurklas. Sinds september 2009 is hij teamleider van de Bovenbouw Havo van deze school. Jarenlang dirigeerde Geert het Arnhems Kamerkoor en was hij als hoofdvakdocent verbonden aan de Hogeschool Dirigenten Educatie te Gorinchem, waarvan zijn voormalig hoofdvakdocent Joop Schets directeur is. Tot december 2008 was hij vaste dirigent van Vocaal Ensemble Phoenix uit Veldhoven.

2 Ludwig Van Gijsegem tenor Na zijn studies aan het Conservatorium van Brussel en Antwerpen en specialisaties bij verschillende buitenlandse docenten werd Ludwig Van Gijsegem in 1980 laureaat van het Concours International de Musique Ancienne te Hurtebise en van het Erna Spoorenberg Solistenconcours in Nederland. Ludwig Van Gijsegem is een begrip in de concertwereld. Hij gaf meer dan vijfhonderd Bach- en Händelconcerten. In 2002 werd Ludwig Van Gijsegem door de Internationale Muziekpers uitgeroepen tot beste evangelist in Bach s Mattheuspassion wereldwijd. Zijn repertoire is nochtans zeer uitgebreid: van middeleeuwse muziek tot de meest recentste composities. Ludwig Van Gijsegem trad op in de meest prestigieuze muziektempels zoals het Gewandhaus van Leipzig, het Wiener Musikverein, de Philharmonie te München, de Salle Pleyel te Parijs, de Alte Oper te Frankfurt, de Philharmonie te Berlijn, de Doelen te Rotterdam en het Concertgebouw te Amsterdam. Hij was er te horen in composities van onder meer Bach, Berlioz, Händel, Haydn, Honegger, Lloyd Webber, Orff, Puccini en Verdi. Internationale tournees brachten hem ondermeer naar Mexico, Israël, Colombia, de Volksrepubliek China, Frankrijk en Rusland. Ludwig Van Gijsegem zong in de Philharmonie te Sint- Petersburg Mahler s Das Lied von der Erde, wat resulteerde in belangrijke engagementen in Rusland. Op het Stravinsky Festival van Luxembourg werd hij bejubeld na zijn prestatie tijdens de uitvoering van Le Renard. Ook op de operascène is Ludwig Van Gijsegem actief. Zo vertolkte hij in Amsterdam de rol van Don José/Carmen, de titelrol in Der Zwerg, in La Damnation de Faust en in The Rake s Progress. Voor Opera Zuid werkte hij mee aan Le Nozze di Figaro. Ludwig Van Gijsegem was te gast in de Vlaamse Opera als Une voix/porcus/héraut/ Le Clerc/Jeanne d Arc au Bûcher, Le Dancaïre / Carmen, Zweite Jude / Salome, Sancho Panza / Don Quichote / De Grote Verzoeking Van Sint Antonius, Een Duivel. Ludwig Van Gijsegem werkte samen met vermaarde dirigenten waaronder: Gustav Leonhardt, Sigiswald Kuycken, Enoch zu Guttenberg, Ton Koopman, Alexander Rahbari, Karl Anton Rickenbacher, Philippe Herreweghe, Serge Baudo, Leopold Hager, Michael Tilson Thomas, Richard Pittman, Yoeri Simonov, Lucas Vis, Philippe Hüttenlocher, Edouard Serov, Gerard Akkerhuis, Y. Svetlanow, Justus von Websky, Thierry Fischer, Winfred Machevsky, Marc Soustrot, Jaap van Zweden, John Nelson, Silvio Varviso, Ivan Törzs, Michel Tilkin e.v.a. Naast zijn carrière als zanger is Ludwig van Gijsegem ook gastdirigent bij het Vlaams Radio Koor. Hij is oprichter/artistiek leider van The European Inter-Voices Choir, van het Inter-VoiceS Festival en van het platenlabel Gioia. Voor zijn solistenensemble La Gioia componeerde Boudewijn Buckinx de kameropera s Sokrates en Dhammapada.

3 Diane Verdoodt sopraan Na het behalen van haar eerste prijs zang aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel bij Louis Devos studeerde Diane Verdoodt verder bij Professor Rudolf Bautz te Aachen, bij Bernadette Degelin te Antwerpen, en privaat bij Lucienne Van Deyck. Ze behaalde ook het diploma Docerend Musicus in het Muziekconservatorium te Zwolle - Nederland. Diane Verdoodt bezit het Diploma van Meester in de Muziek, met een aggregaat. Zij debuteerde in het Amsterdamse Concertgebouw met het Requiem van Andrew Lloyd Webber, en gaf daar tevens een recital met tenor Ludwig Van Gijsegem, dat rechtstreeks uitgezonden werd door de NOS-radio. Een uitvoering van Brahms Ein Deutsches Requiem bracht haar terug in het Concertgebouw. Ze maakte opnamen voor de BRTN, RTBF en NOS en verleende haar medewerking aan een twintigtal fonoplaten en compact discs voor Erato, Ricercar, Eufoda, Harmonia Mundi, Discover,... Haar Puccini-vertolkingen in de CD-opnamen van Gianni Schicchi, Suor Angelica, en Il Tabarro voor Discover werden op groot enthousiasme en schitterende kritieken onthaald. Zij werd uitbundig geprezen na de voorstellingen van Carmen in Lissabon. Operarollen: Dido and Aeneas - Belinda, Nabucco - Fenena, Iwein van Aelst - Lauretta, Van alle tijden-van alle streken - Clenebejach, Faust - Marguerite, Carmen - Micaela. Grote Europese muziekfestivals deden een beroep op haar: Festival M.A.Charpentier Versailles, Holland Festival, Festival de Wallonie, Festival van Vlaanderen, Charpentier Festival Arles,..., alsook het internationale muziekfestival te Manilla - Filipijnen. In 1998 werkte zij in Groningen mee aan de creatie van de opera Reynaert de Vos (Van alle tijden - van alle streken). In 2000 maakte zij een grote recital tournee door Rusland, resulterend in nieuwe engagementen bij de Sint Petersburg Philharmonic (Berlioz Les nuits d été ) (januari 2001). Zij maakte een lied-cd (Rossini-Bellini-Verdi-Donizetti) samen met de pianist Daniel Blumental. Diane Verdoodt introduceerde als eerste de klassieke vocale muziek bij VTM, met een uitvoering van werk van J.S. Bach tijdens het Bachjaar Na de succesvolle wereldcreatie v de Opera Orfeo, een opera voor solosopraan, van Robert Groslot is er een standvastige langdurige samenwerking onstaan tussen de sopraan Diane Verdoodt en componist Robert Groslot Deze samenwerking resulteerde in de CD opname van de Opera Orfeo en van verschillende liederen die opgedragen zijn aan Diane Verdoodt. De opname van Orfeo is later het uitgangspunt geworden van de film The Great Globe. Door haar universele zangtechniek is het concertrepertoire van Diane Verdoodt uitermate uitgebreid en bestrijkt een periode die gaat van de middeleeuwen tot en met de hedendaagse toondichters, met inbegrip van musical. Diane Verdoodt geeft zangles in de academie van Lebbeke.

4 Jana Pieters sopraan Jana Pieters ( 1989, Dendermonde) begon in 2001 stemvorming en zang te volgen bij Diane Verdoodt op de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke. In 2013 startte ze aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Marcos Pujol en Gidon Saks. Hans Michiels Hans Michiels ( 1975) zette zijn eerste muzikale stappen in het St-Hildegardisknapenkoor van de Dendermondse St- Pieters-en Paulusabdij. Later volgde hij zang bij Diane Verdoodt en Ludwig van Gijsegem. Als lid van het European InterVoiceS Choir zong hij mee in diverse concertproducties (oa. Requiem van G. Verdi en de Mattheuspassie van J.S. Bach). In 2012 werkte hij mee aan een uitvoering van de Llibre Vermell de Montserrat door de Logos Foundation. Historicus van opleiding, is Hans Michiels gepassioneerd door geschiedenis en muziek van de Middeleeuwen, de renaissance en de barok, maar dat beperkt geenszins zijn interesse in andere muziekstijlen en -periodes. Zo treedt hij als accordeonist en zanger regelmatig op in het folkcircuit.

5 Dirk Vermeir, orgel Dirk Vermeir, geboren te Dendermonde, studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en aan het concervatorium te Gent. Hij behaalde eerste prijzen notenleer, kamermuziek, harmonie, contrapunt, fuga, het laureaatsdiploma voor piano, muziekpedagogie en kamermuziek en het meesterdiploma voor klavier. Na zijn studies was hij leraar aan de academies van Lede, Wetteren en Dendermonde (piano, kamermuziek, koor en vocaal ensemble) en docent aan het Lemmensinstituut en het Conservatorium te Gent (hamonie, praktische harmonie en didactiek). Sinds 1989 is Dirk Vermeir directeur van de Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke. hij werkte mee aan diverse opnamen, festivals en cursussen in binnen- en buitenland. Dirk Vermeir is pianist bij het ensemble Men s Voices, continuospeler bij Flanders Baroque Consort & Players en dirigent van het Gymel ensemble en het koor Canta Murceka. Dirk Vermeir werkte reeds mee aan verschillende concerten met het European Inter.voiceS Choir olv Ludwig Van Gijsegem. In het Fauré Requiem bespeelde hij het harmonium & de piano, pianist in het programma Berliner Küchen und Wiener Bonbons en in de Mattheuspassie waar hij de continuo speelde. European Inter.voiceS Choir Het European Inter.voiceS Choir werd in 2002 door Ludwig Van Gijsegem opgericht met de bedoeling mensen met een academische vocale en muzikale vorming de kans te geven hun vocale activiteiten verder te zetten onder professionele leiding. Sindsdien worden er jaarlijks twee grote koorwerken uitgevoerd, al dan niet in samenwerking met andere koren, waaronder de requiems van Verdi, Mozart en Fauré, Ein Deutsches Requiem van Brahms, de Negende Symfonie van Beethoven, het Stabat Mater van Pergolesi, de oratoria Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Haydn en Elias van Mendelssohn, de Mattheuspassie van Bach, de Carmina Burana van Orff, de Petite Messe Solennelle van Rossini. Daarnaast zijn er ook thematische concerten (bv. operaconcert, nieuwjaarsconcert, een concert met middeleeuwse liederen, zigeunerliederen, marialiederen).

6 Het koor repeteert wekelijks in Dendermonde onder leiding van Ludwig Van Gijsegem. De concerten vinden meestal plaats in Dendermonde, Aalst, Ename, of omgeving, met als toplocaties de Sint-Baafskathedraal, de Bijlokehal in Gent, de Sint Romboutskathedraal in Mechelen, de Philipszaal in Eindhoven. Contact La GIOIA Inter.voiceS vzw: Eindhovense Oratorium Vereniging De Eindhovense Oratorium Vereniging (EOV) is een van de grotere koren in Eindhoven en streeft naar het op een zo professioneel mogelijke wijze ten gehore brengen van belangrijke stukken uit de klassieke, maar ook moderne muziekgeschiedenis. De EOV bestaat momenteel uit 75 leden. Met dirigent en artistiek leider Geert Broeksteeg, pianist en repetitor Rob van Heck, alsmede de inzet van de leden heeft het koor een hoog niveau weten te bereiken. Sinds haar oprichting in 1947 heeft het koor al heel wat keren op het concertpodium gestaan, met werken van bekende componisten zoals Bach, Händel, Mendelssohn, Mozart en Haydn. Maar ook modern repertoire van bijvoorbeeld Rutter, Britten of Poulenc wordt door de EOV niet geschuwd. Aan de concerten van de EOV wordt meegewerkt door professionele orkesten en solisten. Sinds 1992 geeft het koor jaarlijks een concert in het Eindhovense Muziekgebouw. Meer informatie is te vinden op:

7 Kamerorkest voor Vlaanderen Het Kamerorkest is in 1999 opgericht door Johan Rycken (fluitist). Het Kamerorkest voor Vlaanderen is een mobiel ensemble dat zowel in kleine als in een grote bezetting concerteert. De bezetting is mede afhankelijk van de opdracht en van het programma. Het ensemble bestaat enkel uit een selectie van zeer gerenommeerde musici van internationaal niveau, die naast hun voorliefde voor de kamermuziek, veelvuldig gelauwerd worden als solist. Door de rijke ervaring en het enthousiasme van deze musici staat het kamerorkest borg voor boeiende en stijlvolle vertolkingen. Het Kamerorkest heeft een goede naam opgebouwd voor begeleiding van koren en solisten. Naast een drukke agenda in België is het ensemble regelmatig te gast in Nederland en Duitsland. De meest uiteenlopende thema s, stijlperioden en componisten worden in het repertoire opgenomen. Het ensemble brengt niet alleen werk van enkele boegbeelden uit het verleden, maar inspireert ook hedendaagse componisten om een avontuurlijke creatie briljant op het podium te brengen. Zo brachten zij olv Sabine Haenebalcke de creatie van 7 eeuwen Vlaanderen van K. Bikkembergs ter ere van de guldensporenslag 700 jaar geleden. Het ensemble kent een repertorium met grote diversiteit met werken van o.a. Elgar, Barber, Bernstein, Copland, Bach, Mozart. Zo ook een Mozart programma waarin het concerto voor fluit en harp, vioolconcerto nr. 3 en de 40e Symphony zijn opgenomen. Ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van België heeft het orkest een opname gemaakt met de highlichts van de opera 'De stomme van Portici' o.l.v. Walter Proost. Het Kamerorkest wordt voor bepaalde gelegenheden uitgebreid zoals voor het Requiem van Verdi (2013) of voor de life opvoering van Titanic te Rotterdan, Brussel en Luxemburg in juni Het kamerorkest werkte reeds samen met het European Inter.voiceS Choir voor de uitvoering van Die Schöpfung van Haydn en de Elias van Mendelssohn o.l.v. Ludwig Van Gijsegem.

8 Paul Klinck, concertmeester Paul Klinck studeerde viool bij Rudolf Werthen aan het Gentse Conservatorium. Daar behaalde hij het Hoger Diploma viool met de grootste onderscheiding. Zijn interesse in hedendaagse klassieke muziek bracht verschillende componisten ertoe voor hem te schrijven: Roland Coryn, vioolconcerto (1988), Boudewijn Buckincx, vioolconcerto Die Vlinder (1997), Claude Coppens, vioolconcerto (1998), Frank Agsteribbe, vioolconcerto (2000), Rudi Tas, vioolsonate (2000). Hij zette ook enkele vergeten 19e eeuwse composities op cd, zoals het vioolconcerto van Karel Lodewijk Hanssens uit Op internationaal vlak kunnen vermeld worden de opname voor de Hessische Rundfunk (Frankfurt) van de integrale 1001 sonates van Boudewijn Buckinx en de opname van het volledige werk voor viool en piano van Heitor Villa-Lobos (Cypres cd cyp2619) Op pedagogisch vlak is Paul Klinck als leraar viool verbonden aan het MUDA, de Gentse Kunsthumaniora. Paul Klinck is concertmeester van het Kamerorkest voor Vlaanderen.

Uitgevoerde werken op naam componist

Uitgevoerde werken op naam componist Jaar Werk Componist Locatie Bijzonderheden 2014 Due Madrigale Andriessen, H. Grote Kerk t.g.v. Viering 200 jaar Koninkrijk 1945 Weihnachtsoratorium Bach, J.S. Grote Kerk 1946 Weihnachtsoratorium Bach,

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging

Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging M. Schaap Algemene kenmerken Toegangsnummer: 30861 Periode: 1905-2010 Archiefvormer Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Inleiding

Nadere informatie

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten - Ria Raven - Niet alleen koordirigenten spelen een belangrijke rol in de bestaansgeschiedenis van het koor, maar natuurlijk ook de

Nadere informatie

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR SAMENVATTING BELEIDSPLAN 2017-2021 RESIDENTIE BACHKOOR De vereniging Residentie Bachkoor (RBK) heeft tot doel de beoefening van de zangkunst in het algemeen en de uitvoering van muziek van Johann Sebastian

Nadere informatie

D.Schaap, D.Ruiter ; 2016; versie mei 2018

D.Schaap, D.Ruiter ; 2016; versie mei 2018 289 Christelijke Oratorium Vereniging Euphonia te Rhenen 1933-2007 D.Schaap, D.Ruiter 2006-2009; 2016; versie mei 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inventaris...4 Archiefbescheiden...4 Organisatie... 4

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden Programma In Paradisum Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Christe du Lamm Gottes Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren Denn er hat seinen Engeln befohlen Verleih uns Frieden Hymne opus

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

Robbert Overpelt Nanco de Vries

Robbert Overpelt Nanco de Vries De tenor Robbert Overpelt begon zijn muzikale ontwikkeling als koorknaap in het Noord-Hollands Jongenskoor, waardoor hij op jonge leeftijd al bekend raakte met klassiek muziek. In 1986 zong hij voor het

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

Robbert Overpelt Nanco de Vries

Robbert Overpelt Nanco de Vries De tenor Robbert Overpelt begon zijn muzikale ontwikkeling als koorknaap in het Noord-Hollands Jongenskoor, waardoor hij op jonge leeftijd al bekend raakte met klassiek muziek. In 1986 zong hij voor het

Nadere informatie

Marjorie Ginczinger. Curriculum Vitae

Marjorie Ginczinger. Curriculum Vitae Marjorie Ginczinger Curriculum Vitae De uit Brunssum afkomstige sopraan Marjorie Ginczinger (1963) begon haar studie solozang en opera in 1983 bij Elisabeth Ksoll en Mya Besselink aan het conservatorium

Nadere informatie

Muziek als belangrijkste motor

Muziek als belangrijkste motor Philippe Herreweghe, 70 jaar Muziek als belangrijkste motor In mei wordt Philippe Herreweghe 70 jaar. De gevierde Belgische dirigent richtte de succesvolle ensembles Collegium Vocale Gent en Orchestre

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

HET KOOR. Mignon biedt ( nieuwe, maar ook zittende) leden de mogelijkheid om koorscholing te volgen bij onze eigen dirigent Sonja Feenstra.

HET KOOR. Mignon biedt ( nieuwe, maar ook zittende) leden de mogelijkheid om koorscholing te volgen bij onze eigen dirigent Sonja Feenstra. Curriculum Vitae HET KOOR Het Geleens Mannenkoor Mignon werd op 1 februari 1926 als zangvereniging Mignon opgericht. Bij gelegenheid van zijn vijfenzeventig jarig bestaan werd het koor onderscheiden met

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal Academy of Music, en bij Shirley Verett an het Brereton Music Symposium. Ze treedt regelmatig op in zowel concerten als oratoria. Zo trad ze

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam Toonkunstkoor - Concertlijst vanaf 1998 Datum Repertoire Locatie 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, 23-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Open Hofkerk, Rotterdam- Ommoord 17-05-2014

Nadere informatie

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19 Passie In de liturgie Palmzondag Mattheus 26-27 Dinsdag Marcus 14-15 Woensdag Lucas 22-23 Goede Vrijdag Johannes 18-19 Vanaf de 4e eeuw Gregoriaanse Passie Psalmodiërend (voornamelijk op één toon) Christuspartij

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

TALÁLKOZÁS. HET KAMERKOOR SINE NOMINE uit Lier brengt Slavische Muziek. Met medewerking van. Kamerorkest Arc- en- Ciel

TALÁLKOZÁS. HET KAMERKOOR SINE NOMINE uit Lier brengt Slavische Muziek. Met medewerking van. Kamerorkest Arc- en- Ciel TALÁLKOZÁS OnTmOeTing HET KAMERKOOR SINE NOMINE uit Lier brengt Slavische Muziek Met medewerking van Kamerorkest Arc- en- Ciel Combo : Jef De Haes, Jeanneke Van Roeyen, Bart van Lierde, Tim Van Acke Piano

Nadere informatie

Operette en Belcanto

Operette en Belcanto Operette en Belcanto programma aanbod Melodieën, Operette en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel een greep uit verschillende belcanto en liedmelodieën

Nadere informatie

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant.

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant. J A A R G A N G 6 NO. 2 0 S E Voorwoord Special Edition Mei 2014 INHOUD: Deze speciale editie van de Vriendenkrant staat geheel in het teken van het themaconcert From Boston To Brasil. Een muzikaal spektakel

Nadere informatie

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Dinsdag 16 april 2019 20.00 uur PASSIECONCERT Leids Kamerkoor onder leiding van Dody Soetanto Toelichting op het programma Speciaal voor de Stille Week heeft het Leids

Nadere informatie

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016 128 Pieter Vis (1949-.) 1979-1997 E. Hinders April 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 Pag. 2 van 5 Inleiding Inleiding Pieter Vis is op 18 mei 1949 geboren

Nadere informatie

PERSBERICHT NEDERLANDS STUDENTEN KAMERORKEST MAART 2011 TOURNEE APRIL 2011. NESKO als knooppunt voor verschillende kunstdisciplines

PERSBERICHT NEDERLANDS STUDENTEN KAMERORKEST MAART 2011 TOURNEE APRIL 2011. NESKO als knooppunt voor verschillende kunstdisciplines PERSBERICHT MAART 2011 NEDERLANDS STUDENTEN KAMERORKEST TOURNEE APRIL 2011 NESKO als knooppunt voor verschillende kunstdisciplines programma ANTON BRUCKNER LUCAS WIEGERINK GUSTAV MAHLER Drei Stücke für

Nadere informatie

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen 013-2014 TRANSPARANTIE EN ZEGGINGSKRACHT SEIZOENSPROGRAMMA 2013-2014 Kamerkoor Maastricht ontroert! Met trots presenteren wij u ons nieuwe seizoensprogramma; een programma waarin we weer onze kwaliteiten

Nadere informatie

Rienk Bakker Curriculum Vitae

Rienk Bakker Curriculum Vitae Rienk Bakker Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Hendrik Rian Bakker Adres: Meerkoetweide 25 3993 EB HOUTEN Mobiel: 0651231473 E-mail: rienk.bakker1@gmail.com Geboortedatum: 05-12-1986 Rijbewijs:

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

MATTHÄUS PASSION PROGRAMMA. J. S. Bach. Dinsdag 26 maart 2013. Dick Dijk dirigent

MATTHÄUS PASSION PROGRAMMA. J. S. Bach. Dinsdag 26 maart 2013. Dick Dijk dirigent MATTHÄUS J. S. Bach Dick Dijk dirigent Jean-Léon Klostermann evangelist Pieter Hendriks Christuspartij Kay Yi Min sopraan Martine Straesser alt Daniël van Kessel tenor Hugo Oliveira bas PASSION Theo Jellema

Nadere informatie

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD)

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl W www.fictoor.nl Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) LEADERSHIP

Nadere informatie

Curriculum Vitae van Robert Kops

Curriculum Vitae van Robert Kops Curriculum Vitae van Robert Kops Personalia: Naam: Kops Voornaam: Robert Woonplaats: Hoogvliet Mobiel: 06-50283089 E-mail: rkops@live.nl Opleidingen: 1968-1974 Muziekschool Rotterdam Algemene muzikale

Nadere informatie

Bimlokaal Muziekacademie

Bimlokaal Muziekacademie Zaterdag 31 januari, 12.30 15.30 uur Samen spelen: Mozart s Eine kleine Nachtmusik Zaterdag 7 februari, 14.00 15.30 uur Het blokfluitconsort Dinsdag 24 februari, 13.00 15.30 uur / 19.30 22.00 uur Welk

Nadere informatie

J.S. Bach - Matthäus Passion

J.S. Bach - Matthäus Passion J.S. Bach - Matthäus Passion Opname van 23 april 2011, Dr. Anton Philipszaal, Den Haag Reinhard Goebel dirigent Marcel Beekman tenor, evangelist Lukas Jakobski bas, Christus Johannette Zomer sopraan Cécile

Nadere informatie

Zo vader zo dochter (of toch niet?)

Zo vader zo dochter (of toch niet?) Zo vader zo dochter (of toch niet?) Nico en Barbara Baltussen: Duo Viool-Piano I) Introductie Glenn Vervliet Violist Nico Baltussen bouwde zijn artistieke loopbaan op via o.m. de Europese prijs op de Nationale

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

Rechterkolom: Kalender. Vriendenactiviteiten kalender

Rechterkolom: Kalender. Vriendenactiviteiten kalender Rechterkolom: Kalender Vriendenactiviteiten kalender De inleidingen beginnen een uur voor aanvang van het concert. Wij verzoeken u vriendelijk op tijd aanwezig te zijn, want eenmaal begonnen wordt u echt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert De aftrap van het feestweekend Around the Clock in Schinveld gebeurt op vrijdag 17 augustus met het Clock Classic Concert in de H. Eligiuskerk.

Nadere informatie

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2010 Circus Maximus Zoeken in de Oersoep Op Liefde en Dood seizoensbrochure 2013-2014 2011 Dies Natalis - TU/e 55 jaar Koning en Queen Als op een Winternacht

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

Muziekgeschiedenis. Galant versus Gelehrt 1740. Stan Kuunders, www.degitarist.nl. Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.

Muziekgeschiedenis. Galant versus Gelehrt 1740. Stan Kuunders, www.degitarist.nl. Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist. Muziekgeschiedenis Galant versus Gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.nl Essay galant versus gelehrt 1740 Stan Kuunders, www.degitarist.nl Galante Stijl versus Gelehrt De 18 e eeuw kenmerk zich als

Nadere informatie

Seizoen voor Kringleden

Seizoen voor Kringleden Seizoen 2018-2019 voor Kringleden Seizoen 2018-2019 voor Kringleden De Kringconcerten seizoen 2018-2019 In dit boekje worden allereerst de concerten en activiteiten vermeld waarvoor alle Kringleden genodigd

Nadere informatie

Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider

Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider Geert van den Dungen (1955) begon zijn muzikale activiteiten als koorknaap onder leiding van de befaamde dirigent-organist-componist Louis Toebosch.

Nadere informatie

Griet De Geyter, sopraan Gunther Vandeven, contra tenor Kevin Skelton, tenor Thomas Vanlede, bas

Griet De Geyter, sopraan Gunther Vandeven, contra tenor Kevin Skelton, tenor Thomas Vanlede, bas 08-09-2008 bio s BL!NDMAN [vox] 1/5 Griet De Geyter, sopraan Gunther Vandeven, contra tenor Kevin Skelton, tenor Thomas Vanlede, bas Griet De Geyter behaalde de diploma's meester in de muziek opties zang

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

60 JAAR EXSULTATE PERS MAP GLORIA!

60 JAAR EXSULTATE PERS MAP GLORIA! 60 JAAR EXSULTATE PERS MAP GLORIA! Music speaks what cannot be expressed, soothes the mind and gives it a rest, heals the heart and makes it whole, flows from heaven to the soul. 25 OKTOBER 2015 60 JAAR

Nadere informatie

Op dit moment wordt hij gecoached door Peter T Harrison

Op dit moment wordt hij gecoached door Peter T Harrison Curriculum vitae: Leo van der Plas tenor 1 De tenor Leo van der Plas studeerde viool en solozang (DM) aan het conservatorium te Maastricht bij resp. Robert Szreder en Mya Besselink. Hij vervolgde zijn

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool Aan de Amsterdamse Grachten Het barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een café in de Amsterdamse

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 9340 Lede e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Markt 5 e-mail: academie@gamw.lede.be Tel: 053/60.68.70 www.gamw.lede.be Wat is er mogelijk na de muziekschool??? je kan nog steeds terecht in onze academie

Nadere informatie

ORPHEUS. in de helpolder

ORPHEUS. in de helpolder ORPHEUS in de helpolder De opera voorstelling Orpheus in de Helpolder is een bewerkte editie van de opera Orfeo van Gluck (Weense ed.). Een productie van Muziektheater Hollands Diep in het kader van het

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP

OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP OVERZICHT VAKKENPAKKET PER GROEP In onderstaande pagina s vindt u een overzicht van de studieonderdelen / examenvakken die nodig zijn als u de studie volgt met als doel het behalen van het vakdiploma Docerend

Nadere informatie

Gaasperdams Gemengd Koor

Gaasperdams Gemengd Koor Gaasperdams Gemengd Koor 1993-2018 Amsterdam, 10 januari 2018. Beste leden van het Gaasperdams Gemengd Koor, beste Frank en beste Rolf, In januari 2018 word ik 71 jaar; geen getal om bij stil te staan.

Nadere informatie

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw Seizoen 2016-2017 Sponsormap BachPlus vzw Het ensemble Het ensemble Het barokensemble BachPlus werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens. In oorsprong

Nadere informatie

Jubileum en Verjaardagsconcert 1992 2012 20 jaar PHAEDRA CD 20 jaar In Flanders Fields

Jubileum en Verjaardagsconcert 1992 2012 20 jaar PHAEDRA CD 20 jaar In Flanders Fields Jubileum en Verjaardagsconcert 1992 2012 20 jaar PHAEDRA CD 20 jaar In Flanders Fields Zondag, 28 oktober 2012 om 17u de Blauwe Zaal van de Internationale Kunstcampus desingel Desguinlei 2018 Antwerpen

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano

Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Trio Avanesyan Pianotrio Hrachya Avanesyan viool Sevak Avanesyan cello Julien Libeer piano Biografie Het trio Het Trio Avanesyan werd opgericht in 2010, en verenigt de broers Hrachya en Sevak Avanesyan

Nadere informatie

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert Het Neretva Ensemble Het ensemble is gegroeid uit de gelegenheids-begeleidingsgroep van het Antwerpse PIH koor (opgericht in 1999) onder leiding van dirigent Bart Van Casteren. Na een kooroptreden in Wilrijk

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master muziek muziek Academische Bachelor en Master muziek muziek Kiezen voor de opleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven

Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Wim Krommenhoek Graven van bekende musici in De Bilt/Bilthoven Deze keer in de serie graven van bekende Nederlanders in De Bilt/Bilthoven enkele musici uit zowel het klassieke als lichte repertoir. Carel

Nadere informatie

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 8 Jaarprogramma t/m de Kopermolen i r a 5 u 1 n 0 a j i2 l u j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma jan 2015

Nadere informatie

In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen.

In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen. In 2014 heeft New Voices een koorreis naar Kent, Engeland ondernomen. Via deze een link een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=-xljmoj6ans&authuser=0 Verslag jubileumconcert 10 jaar New Voices,

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien presentatie nieue oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c..a.fictoor@gmail.com W.chris-fictoor-foundation.nl W.fictoor.nl PRESENTATIE OECUMENISCHE

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2017

Inhoudsopgave. Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2017 Inhoudsopgave Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2017 Voorwoord pagina 3 Bestuursverslag pagina 4 Financieel jaarverslag pagina 7 2 Voorwoord s-hertogenbosch, december 2017 Geachte

Nadere informatie

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019 AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/2019-29/09/2019 De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal. Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling

Nadere informatie

Het koor voerde, in samenwerken met diverse orkesten en professionele solisten onder andere de volgende werken uit:

Het koor voerde, in samenwerken met diverse orkesten en professionele solisten onder andere de volgende werken uit: Pagina Blad 1 van 6 PROFIEL 1. Algemeen Tremenda is op 9 februari 1951 opgericht door de Katholieke Arbeiders Bond, afdeling Beverwijk als liederenkoor. Door het aantrekken van de Amsterdamse klavecinist

Nadere informatie

Wereldlijke cantate bij Bach op Zaterdag

Wereldlijke cantate bij Bach op Zaterdag solisten Wereldlijke cantate bij Bach op Zaterdag Zaterdag 1 september a.s. weer een Bach op Zaterdag in de Grote Kerk aan de Bossche Kerkstraat, aanvang 17.00 uur. Johann Sebastian Bach componeerde enkele

Nadere informatie

Vooruitblik op het concert van 26 mei Over Daan Manneke en zijn Cappella Breda.

Vooruitblik op het concert van 26 mei Over Daan Manneke en zijn Cappella Breda. NIEUWSBRIEF NR. 14 Zondag 26 mei, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke De Zwitserse componist Frank Martin (1890-1974), schreef in 1922 zijn Messe für

Nadere informatie

Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers 1 Ode aan de moeder Gerard van Maasakkers De uit Nuenen afkomstige zanger en troubadour start zijn muzikale carrière begin jaren zeventig. Na even het Algemeen Beschaafd Nederlands en het Engels te hebben

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Bach op Zaterdag met een gevarieerd programma Zaterdag 9 april, aanvang 17.00 uur, in de Grote Kerk aan de Bossche Kerkstraat weer een zéér gevarieerde Bach op Zaterdag. Op het programma

Nadere informatie

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

IN DE VOETSPOREN VAN BACH IN DE VOETSPOREN VAN BACH Cellist René Berman bestudeert dagelijks de zes Suites die Johann Sebastian Bach (1685-1750) voor cello schreef. Bach trekt daarmee een rijk spoor door Bermans muzikale leven.

Nadere informatie

Nieuw : Naast Bach nu ook ander polyfoon werk voor piano

Nieuw : Naast Bach nu ook ander polyfoon werk voor piano SLAC/Conservatorium Bibliotheek Nieuwsbrief 2 / februari 15 Nieuw : Naast Bach nu ook ander polyfoon werk voor piano Niemand zal het tegenspreken. Het oeuvre van J.S. BACH is onontbeerlijk voor de klassieke

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

Beleidsplan. 1. Introductie en korte geschiedenis

Beleidsplan. 1. Introductie en korte geschiedenis Beleidsplan 1. Introductie en korte geschiedenis Stichting Tasty Fingers is opgericht op 1 februari 2010 door accordeoniste Marieke Grotenhuis, tevens directeur van de stichting. Marieke Grotenhuis startte

Nadere informatie

MUZIEKGEBOUWEINDHOVEN.NL. zing mee! Carmina Burana. van Carl Orff ZATERDAG 13 JUNI 15

MUZIEKGEBOUWEINDHOVEN.NL. zing mee! Carmina Burana. van Carl Orff ZATERDAG 13 JUNI 15 MUZIEKGEBOUWEINDHOVEN.NL zing mee! Carmina Burana van Carl Orff ZATERDAG 13 JUNI 15 zing mee! Traditiegetrouw organiseren Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en de Eindhovense Koren Federatie ook dit

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 11.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel Kinderen in de leeftijd 5 tot 11 jaar kunnen

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto

Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto Nicole De Paepe presenteert Operette en Belcanto programma aanbod Piano, Opera en Belcanto Wij bieden met dit programma een leuke namiddag of avond aan met in het eerste deel Het verhaal van de legende

Nadere informatie

Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken

Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken Jonge belofte van het jaar: Jolente De Maeyer Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken Violist en dirigent Sigiswald Kuijken is een echte pionier van de historische barokinterpretatie. Vanaf 1969 verdiepte

Nadere informatie

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS Pagina 1 van 5 LESSENROOSTER BACHELOR en SCHAKELPROGRAMMA _ MUZIEK KLASSIEK 2017-2018 Opleidingsonderdelen uit vakgebieden Algemene Muzikale Vorming en Algemene Culturele Vorming KONINKLIJK CONSERVATORIUM

Nadere informatie

MUZIEK MET ALLE MIDDELEN

MUZIEK MET ALLE MIDDELEN S O K P R E S E N T E E R T MUZIEK MET ALLE MIDDELEN RAPHAELA DANKSAGMÜLLER, duduk DIRK LUIJMES, harmonium MARCEL VERHEGGEN, orgel STUDIUM CHORALE o.l.v. HANS HEYKERS zondag 7 juli 2019 Lambertuskerk Kerkplein

Nadere informatie

VZW Rotary Club Leuven. 23 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Fiesta Española Aula Pieter De Somer, KULeuven vrijdag 13 maart 2015 om 20:00 uur

VZW Rotary Club Leuven. 23 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Fiesta Española Aula Pieter De Somer, KULeuven vrijdag 13 maart 2015 om 20:00 uur VZW Rotary Club Leuven www.rotaryleuven.be Geachte Mevrouw, Geachte Heer, Leuven, 29 november 2014 23 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Fiesta Española Aula Pieter De Somer, KULeuven vrijdag 13 maart 2015

Nadere informatie