Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider"

Transcriptie

1 Geert van den Dungen - dirigent en artistiek leider Geert van den Dungen (1955) begon zijn muzikale activiteiten als koorknaap onder leiding van de befaamde dirigent-organist-componist Louis Toebosch. Al op 17-jarige leeftijd werd Geert benoemd tot dirigent van verschillende koren. Na zijn studies koor- en orkestdirectie aan het Brabants Conservatorium in Tilburg behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Utrecht zijn doctoraalexamen muziekwetenschap. Daarnaast studeerde hij zang bij Elizabeth van der Ploeg en doorliep hij stages bij Bernard Haitink in Londen (Royal Opera House Covent Garden) en Eric Ericson in Stockholm (Eric Ericson Chamber Choir). Als dirigent specialiseerde Geert van den Dungen zich in de grote vocale werken van Johann Sebastian Bach. Naast de vele Bach-concerten leidde hij eveneens een groot aantal oratoriumuitvoeringen met werken van onder anderen Monteverdi, Purcell, Vivaldi, Zelenka, Händel, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Rossini, Brahms, Liszt, Fauré, Duruflé en Poulenc. Ook de Nederlandse koormuziek uit de 20ste eeuw draagt hij een warm hart toe. Enkele Nederlandse componisten, onder wie Albert de Klerk en Jos van Amelsvoort, droegen koorwerken aan hem op. Talrijk zijn tevens de a-cappellaprogramma s die Geert verzorgde, waarbij zijn sterke affiniteit met de Vlaamse, Italiaanse en Spaanse polyfonie uit de Renaissance tot uitdrukking kwam. Geert van den Dungen behaalde met zijn koren diverse prijzen op nationale en internationale koorfestivals (Rotterdam, Arnhem, Warschau, Budapest, Verona en Jeruzalem), maakte verschillende opnamen voor radio, televisie en cd en dirigeerde in vele Europese landen, Israël en de Verenigde Staten. Naast het Bachkoor Brabant leidt hij het Kamerkoor Cantecleer, het Concertkoor Breda en het Rotterdams Vocaal Ensemble. Als gastdirigent geeft hij ook koorworkshops en leidt hij tevens amateur- en professionele orkesten. Als musicoloog verzorgt hij regelmatig publicaties en lezingen. Momenteel werkt hij aan de Universiteit van Amsterdam aan een proefschrift over het leven en werk van de Joodse componist Sem Dresden.

2 David Visser - bas David Visser (bas-bariton) studeerde in 2017 af aan de Dutch National Opera Academy in Amsterdam. Hij volgde lessen bij Sasja Hunnego bij wie hij ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde. Zijn bachelor-diploma haalde hij aan het Rotterdams Conservatorium Codarts, waar hij lessen kreeg van Carolyn Watkinson. Hij werd jarenlang gecoacht door Meinard Kraak en volgde masterclasses bij onder anderen Margreet Honig, Sir Willard White, Ira Siff en John Bröcheler. Momenteel heeft David nog les van Paul Triepels. Als oratoriumsolist zong David onder meer de Matthäus Passion, Johannes Passion en het Weihnachts Oratorium van Bach, Händels Messiah, het Requiem van Mozart, Rossini s Petite Messe Solennelle en Ein deutsches Requiem van Brahms. Dit jaar zong David de rollen van Peter in Hänsel und Gretel van Humperdinck met het Nederlands Jeugdorkest onder leiding van Antony Hermus; Marcello in La Bohème van Puccini en Pandolfe in Massenets Cendrillon met het Residentie Orkest onder leiding van Walter Althammer. In 2016 zong hij de rol van Woodraven in de moderne opera The Mother of Black-Winged Dreams van Hanna Kulenty en de titelrol in de opera Don Giovanni van Mozart. Eerder zong hij Aeneas in Purcells Dido & Aeneas en voerde hij samen met sopraan Nikki Treurniet en pianist Mark van Nispen de voorstelling Bariton Zoekt Vrouw op.

3 Falco van Loon tenor Falco van Loon werd geboren in 1976 en begon al vroeg met zingen. Bij zijn eerste koor heeft hij al op jonge leeftijd ervaring mogen opdoen als solist. Zijn eerste zanglessen volgde hij bij Margriet Hoek en vanaf 2001 studeerde hij aan de conservatoria van Enschede en Arnhem. Daar ontwikkelde hij zich in klassieke solozang onder toezicht van Annette Kleine, Harry van Berne en Lodewijk Meeuwsen. Deze opleiding rondde hij met goed gevolg in 2007 af. Daarna studeerde hij nog een jaar aan de Messiaen Academie en later volgde hij lessen bij Meinard Kraak en Frans Fiselier. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Marien van Nieukerken, Breda Zakotnik, Pierre Mak, David Wilson-Johnson, Bernard Loonen en Meinard Kraak. Momenteel wordt hij gecoacht door Gemma Visser. Falco is in korte tijd uitgegroeid tot een veelgevraagd solist. Hij heeft reeds vele concerten gegeven met muziek uit diverse stijlen door de eeuwen heen. Naast het Weihnachts- Oratorium en vele andere cantates van J.S. Bach oogstte hij met name veel succes met de rol van Evangelist in de verscheidene passies. Naast het repertoire van J.S. Bach zong Falco in diverse grote oratorium- en concertwerken. Veel waardering kreeg hij bij zijn vertolkingen in de liedkunst en ander concertrepertoire, waaronder de Serenade en de Nicolas Cantate van Benjamin Britten. Falco speelde in diverse operaproducties. In meerdere uitvoeringen van Dido and Aeneas van H. Purcell vertolkte hij verschillende rollen zoals Aeneas, Sorceress en Sailor. Naast andere delen uit Mozarts opera s zong hij de rol van Alceste in Mozart s Ascanio in Alba. Ook zong hij een grote rol in de première van de hedendaagse opera Ulrike Meinhof van A. Backerra. Recent zong hij de rol van Coridon in Händels opera Acis and Galatea. Met het solisten-ensemble Le Nuove Musiche neemt Falco alle madrigalen van Claudio Monteverdi op. Deze cd s werden door binnen- en buitenlandse media zeer positief beoordeeld. Met regelmaat zingt Falco zowel solo als in koorverband bij verschillende professionele ensembles zoals het Groot Omroepkoor en het Nederlands Kamerkoor.

4 Oscar Verhaar - countertenor Oscar Verhaar was jongenssopraan in het Rotterdams Jongenskoor en trad met dit koor vele malen op als solist in binnen- en buitenland. In 2012 sloot hij de masteropleiding Zang Oude Muziek af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij studeerde bij Michael Chance, Jill Feldman, Lenie van den Heuvel en Peter Kooij. Daarnaast studeerde hij bij Lydia Vierlinger in Wenen en volgde hij masterclasses bij Ian Bostridge, Carlos Mena, Deborah York, Eric Mentzel en Kees Boeke. In 2015 werd hij geselecteerd voor de Talent Stage op de Buma Classical Convention en voor de 6e Accademia Fundació Cima, die onder leiding van grootmeester Jordi Savall de Matthäus Passion uitvoerde in Barcelona. In 2017 werd Oscar geselecteerd als Laureaat van de Fondation Royaumont. In het voorjaar van 2014 werd een documentaire van 80 minuten over Oscars tijd op het conservatorium en de samenwerking met zijn vroegere leraar Geert van den Dungen uitgezonden door de NCRV. Deze documentaire, getiteld De Stem van de Meester, werd geregisseerd door Hester Overmars. Als solist in oratoria is Oscar veelvuldig te horen in werken van onder anderen Monteverdi, Vivaldi, Bach en Händel. Op het operatoneel was Oscar te zien tijdens de Operadagen Rotterdam en in Bewogen Bewegen voor De Nationale Opera. Vorig seizoen was hij te horen in Purcells King Arthur en Fairy Queen en daarnaast in Duitsland in Monteverdi s l Orfeo. In de afgelopen periode was Oscar verder te gast bij het Early Music Festival Budapest, Laus Polyphoniae Antwerpen en op het Nederlandse Wonderfeel. In de komende maanden zal hij onder andere te horen zijn in twee operaproducties in het Zwitserse Bern en in de uitvoeringen van Bachs Matthäus-Passion in Wouw. In 2014 verscheen voor het label Quintone zijn eerste solo-cd, met muziek van Constantijn Huygens en Italiaanse tijdgenoten als Caccini, Kapsperger en Monteverdi.

5 Kristen Witmer - sopraan Kristen Witmer studeerde klassiek- en barokzang aan de Universiteit van de Kunsten in Tokio. Na haar studie ontving Kristen een studiebeurs van de prestigieuze Meiji Yasuda Cultural Foundation en studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij haar Bachelor in Oude Muziek zang en haar Master in Vocale Muziek van Henry Purcell behaalde. Ze werd gecoacht door onder anderen Peter Kooij en Michael Chance. Kristen treedt op met solistische ensembles als Vox Luminis (Lionel Meunier) en Sette Voci (Peter Kooij), en heeft als solist gewerkt met onder meer Philippe Herreweghe, Masaaki Suzuki, Joshua Rifkin, Jos van Veldhoven, Janine Jansen en Jean Tubéry.

6 Bachkoor Brabant Het Bachkoor Brabant maakt deel uit van Stichting Bachkoor Brabant. Deze stichting is opgericht in 1986 als Bach Collegium Breda. Initiatief hiertoe nam dirigent-musicoloog Geert van den Dungen, die de artistieke leiding heeft. De doelstelling van de stichting is de muziek van Johann Sebastian Bach een opvallende plaats te geven in het muziekleven van de provincie Noord-Brabant. Er wordt een hoog muzikaal niveau nagestreefd. Het Bachkoor Brabant wordt elk jaar na audities samengesteld uit jonge, getalenteerde én ervaren amateurkoristen. Het Bachkoor Brabant houdt zich projectmatig bezig met het uitvoeren van Bachs koormuziek zoals onder meer de Matthäus Passion (sinds 1993) en de Johannes Passion (sinds 1989). Daarnaast staan er regelmatig koorwerken op het programma van componisten die een muziekhistorische relatie hebben met Bach. Bij de uitvoering van haar Bachprojecten werkt het koor nauw samen met professionele solisten en barokorkesten als Florilegium Musicum en Accademia Amsterdam. Het Bachkoor Brabant maakte succesvolle concertreizen naar België, Duitsland, Italië, Spanje en Israël. Stichting Bachkoor Brabant Tilburgseweg BJ Breda t. (076) e. i. blog.bachkoorbrabant.nl

7 Barokorkest Florilegium Musicum Het Barokorkest Florilegium Musicum werd in 1979 opgericht door Martin Sonneveld. In de loop der jaren heeft het ensemble zich ontwikkeld tot een gewaardeerd professioneel orkest met gespecialiseerde barokmusici uit binnen- en buitenland, die historische instrumenten of kopieën daarvan bespelen. Historisch wil zeggen: gebouwd in de 17 de of 18 de eeuw en ontdaan van alle latere moderniseringen. Florilegium Musicum geeft gemiddeld een dertigtal concerten per jaar in Nederland, België en Duitsland. Op het repertoire staan bijna alle standaard koorwerken uit de Renaissance tot en met de periode van de Klassieken; ook voert het orkest regelmatig instrumentale werken uit. Florilegium Musicum werkte mee aan cd-opnamen van onder meer Bachs Hohe Messe, Matthäus Passion en Sinfonia s, Händels Messiah, Vivaldi s Gloria en het Stabat Mater van Pergolesi.

Geert van den Dungen. dirigent

Geert van den Dungen. dirigent Geert van den Dungen dirigent Geert van den Dungen (1955) begon zijn muzikale activiteiten als koorknaap onder leiding van de befaamde dirigent-organist-componist Louis Toebosch. Al op 17-jarige leeftijd

Nadere informatie

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam

Toonkunstkoor Schiedam - Concertlijst vanaf 1998. Datum Repertoire Locatie. 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, Schiedam Toonkunstkoor - Concertlijst vanaf 1998 Datum Repertoire Locatie 16-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Korenbeurs, 23-11-2014 Rossini: Petite Messe Solennelle Open Hofkerk, Rotterdam- Ommoord 17-05-2014

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

D.Schaap, D.Ruiter ; 2016; versie mei 2018

D.Schaap, D.Ruiter ; 2016; versie mei 2018 289 Christelijke Oratorium Vereniging Euphonia te Rhenen 1933-2007 D.Schaap, D.Ruiter 2006-2009; 2016; versie mei 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inventaris...4 Archiefbescheiden...4 Organisatie... 4

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Bach op Zaterdag met een gevarieerd programma Zaterdag 9 april, aanvang 17.00 uur, in de Grote Kerk aan de Bossche Kerkstraat weer een zéér gevarieerde Bach op Zaterdag. Op het programma

Nadere informatie

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR

SAMENVATTING BELEIDSPLAN RESIDENTIE BACHKOOR SAMENVATTING BELEIDSPLAN 2017-2021 RESIDENTIE BACHKOOR De vereniging Residentie Bachkoor (RBK) heeft tot doel de beoefening van de zangkunst in het algemeen en de uitvoering van muziek van Johann Sebastian

Nadere informatie

Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging

Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Archief van de Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging M. Schaap Algemene kenmerken Toegangsnummer: 30861 Periode: 1905-2010 Archiefvormer Koninklijke Christelijke Oratorium Vereniging Inleiding

Nadere informatie

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes

Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal. Kamerkoor Vocoza, opgericht in 1980, bestaat uit 24 zangers, zes Alltollia Adellita, geboren in Londen, studeerde aan de Royal Academy of Music, en bij Shirley Verett an het Brereton Music Symposium. Ze treedt regelmatig op in zowel concerten als oratoria. Zo trad ze

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

Uitgevoerde werken op naam componist

Uitgevoerde werken op naam componist Jaar Werk Componist Locatie Bijzonderheden 2014 Due Madrigale Andriessen, H. Grote Kerk t.g.v. Viering 200 jaar Koninkrijk 1945 Weihnachtsoratorium Bach, J.S. Grote Kerk 1946 Weihnachtsoratorium Bach,

Nadere informatie

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden

Programma. In Paradisum. (1809-1847) Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren. Denn er hat seinen Engeln befohlen. Verleih uns Frieden Programma In Paradisum Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847) Christe du Lamm Gottes Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren Denn er hat seinen Engeln befohlen Verleih uns Frieden Hymne opus

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien

Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien DONATEURSCHAP STICHTING COLLEGIUM MUSICUM EINDHOVEN Om de activiteiten van het Samenwerkingsverband Muziek in de Cathrien te kunnen voortzetten, is de financiële steun van sponsoren en donateurs onmisbaar.

Nadere informatie

Wereldlijke cantate bij Bach op Zaterdag

Wereldlijke cantate bij Bach op Zaterdag solisten Wereldlijke cantate bij Bach op Zaterdag Zaterdag 1 september a.s. weer een Bach op Zaterdag in de Grote Kerk aan de Bossche Kerkstraat, aanvang 17.00 uur. Johann Sebastian Bach componeerde enkele

Nadere informatie

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest

Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Groene of Willibrordkerk Oegstgeest Dinsdag 16 april 2019 20.00 uur PASSIECONCERT Leids Kamerkoor onder leiding van Dody Soetanto Toelichting op het programma Speciaal voor de Stille Week heeft het Leids

Nadere informatie

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant.

Maandag 2 juni start de voorverkoop van de kaarten. Meer informatie hierover is te lezen op pagina 3 van deze Vriendenkrant. J A A R G A N G 6 NO. 2 0 S E Voorwoord Special Edition Mei 2014 INHOUD: Deze speciale editie van de Vriendenkrant staat geheel in het teken van het themaconcert From Boston To Brasil. Een muzikaal spektakel

Nadere informatie

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016

Pieter Vis (1949-.) E. Hinders April 2016 128 Pieter Vis (1949-.) 1979-1997 E. Hinders April 2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Aanwijzingen voor de gebruiker...3 Inventaris...4 Pag. 2 van 5 Inleiding Inleiding Pieter Vis is op 18 mei 1949 geboren

Nadere informatie

Programma. Jan Dismas Zelenka Magnificat in D (ZWV 108) Pauze

Programma. Jan Dismas Zelenka Magnificat in D (ZWV 108) Pauze Programma Jan Dismas Zelenka Magnificat in D (ZWV 108) In convertendo Dominus (ZWV 91) Da pacem Domine (a 2 cori ZWV 167) Pauze Antonio Vivaldi Triosonate Opus 1, nr. 12: La Folia (RV63) (The Utrecht Company

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn.

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn. www.fbach.nl FBach Koor en Orkest - een nieuwe weg naar de muziek Het begon allemaal eind 2010 met een oproep van dirigent Arjan van Baest op Facebook. Een simpele vraag wie doet mee met de Hohe Messe?

Nadere informatie

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage

20 januari concert Gregoriaanse Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage 20 januari concert e Kring o.l.v. Wilko Brouwers en het Monteverdi kamerkoor o.l.v. Wouter Verhage WOORDEN VAN CHRISTUS Wie in het gregoriaanse misrepertoire zoekt naar gezangen die gebaseerd zijn op citaten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 februari 2016

Nieuwsbrief 18 februari 2016 Nieuwsbrief 18 februari 2016 Beste Bachkoristen, Dertig jaar geleden werd het Bachcollegium Breda opgericht, dat later is omgedoopt tot het Bachkoor Brabant. Hoewel dertig jaar nou ook weer niet een heel

Nadere informatie

Gaasperdams Gemengd Koor

Gaasperdams Gemengd Koor Gaasperdams Gemengd Koor 1993-2018 Amsterdam, 10 januari 2018. Beste leden van het Gaasperdams Gemengd Koor, beste Frank en beste Rolf, In januari 2018 word ik 71 jaar; geen getal om bij stil te staan.

Nadere informatie

1. Algemeen Gegevens Organisatie Organisatorische doelstellingen Culturele functie Financieel 4

1. Algemeen Gegevens Organisatie Organisatorische doelstellingen Culturele functie Financieel 4 JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 3 1.1 Gegevens 3 1.2 Organisatie 3 1.3 Organisatorische doelstellingen 4 1.4 Culturele functie 4 1.5 Financieel 4 2. Activiteiten in 2017 5 2.1 Inleiding 5 2.2

Nadere informatie

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources :

De Londense Expats THE PRIMARY SOURCES. Spelen muziek van... Met werken van. JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn. The Primary Sources : THE PRIMARY SOURCES Spelen muziek van... De Londense Expats Met werken van JC Bach KF Abel M Clementi WA Mozart FJ Haydn The Primary Sources : Kristen Huebner, Traverso Gerda Marijs, Cello Lucie de Saint

Nadere informatie

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten - Ria Raven - Niet alleen koordirigenten spelen een belangrijke rol in de bestaansgeschiedenis van het koor, maar natuurlijk ook de

Nadere informatie

Najaarsconcert. Christelijk Oratoriumkoor Woerden, s OTTOvoces en Woerdens Kamerkoor. Za :00 Petruskerk, Kerkplein, Woerden

Najaarsconcert. Christelijk Oratoriumkoor Woerden, s OTTOvoces en Woerdens Kamerkoor. Za :00 Petruskerk, Kerkplein, Woerden Najaarsconcert Christelijk Oratoriumkoor Woerden, s OTTOvoces en Woerdens Kamerkoor Za 19-11-2016 16:00 Petruskerk, Kerkplein, Woerden Woerden, november 2016 Beste muziekliefhebber, Eeuwenlang hebben psalmen

Nadere informatie

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach (1685 1750) Uitvoerenden Diane Verdoodt sopraan Liesbeth van der Loop alt Bart de Kegel tenor (aria s) Hans de Vries bas (aria s) Jeroen de Vaal tenor (Evangelist)

Nadere informatie

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD)

Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl W www.fictoor.nl Leiderschap Academie Dirigenten (LEAD) LEADERSHIP

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2016 2017 Zwolle 29 december 2017 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

GROEIENDE BELANGSTELLING VOOR RELIGIEUZE KLASSIEKE MUZIEK

GROEIENDE BELANGSTELLING VOOR RELIGIEUZE KLASSIEKE MUZIEK In gesprek met drie reformatorische oratoriumverenigingen GROEIENDE BELANGSTELLING VOOR RELIGIEUZE KLASSIEKE MUZIEK Bijna zeven jaar geleden werden in Nederland de eerste reformatorische oratoriumverenigingen

Nadere informatie

Maria Muzikaal Vereerd

Maria Muzikaal Vereerd Maria Muzikaal Vereerd Concert-lezing 5 oktober 2014 'Maria muzikaal vereerd' Vanwege een enorme belangstelling een reprise van dit bijzondere Maria-concert door Marcel Arpots (sopranist), Rob Meijers

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

dirigent Edmond Saveniers solisten zangstudenten Conservatorium Maastricht

dirigent Edmond Saveniers solisten zangstudenten Conservatorium Maastricht dirigent Edmond Saveniers solisten zangstudenten Conservatorium Maastricht Conservatorium Maastricht Koor Conservatorium Maastricht Orkest Kamerkoor Maastricht Met dank aan Stichting Henri Hermans Programmatoelichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen Bathmen Jaarbericht 2016 1 Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 1.1 De Stichting Muziekkring Bathmen 3 1.2 Het bestuur van de Stichting 3 1.3 Kort verslag van de activiteiten 3/4 1.4 Verwachtingen voor het

Nadere informatie

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag Liuwe Tamminga Elfsteden orgeltour 10 9 11 8 7 6 1 2 5 4 Zaterdag 3 Elf Friese steden, erten c n o c l e g r o e k ie n u elf Culturele hoofdstad Leeuwarden Unieke gebeurtenis In 2018 is Leeuwarden culturele

Nadere informatie

Projectplan

Projectplan Projectplan 2019-2020 INHOUD Inleiding 2 Geschiedenis 3 Project: motetten en cantates 3 Dirigent en begeleider 4 Solisten 5 Ensemble Conservatoire 6 Financiën 7 Het projectkoor 7 PR-campagne 7 Waarom belangrijk

Nadere informatie

Muziek als belangrijkste motor

Muziek als belangrijkste motor Philippe Herreweghe, 70 jaar Muziek als belangrijkste motor In mei wordt Philippe Herreweghe 70 jaar. De gevierde Belgische dirigent richtte de succesvolle ensembles Collegium Vocale Gent en Orchestre

Nadere informatie

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert

Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert Around the Clock trapt af op 17-8 met Clock Classic Concert De aftrap van het feestweekend Around the Clock in Schinveld gebeurt op vrijdag 17 augustus met het Clock Classic Concert in de H. Eligiuskerk.

Nadere informatie

GOEYVAERTS STRING Trio & ZANGERS VOX LUMINIS

GOEYVAERTS STRING Trio & ZANGERS VOX LUMINIS Klassiek Concert St-Martinuskerk Oekene-Roeselare 1 april 2016 - inleiding: 19:30 u. - concert: 20:30 Arvo PÄRT ( 1935 Paide Estland) STABAT MATER (1985) GOEYVAERTS STRING Trio & ZANGERS VOX LUMINIS Goeyvaerts

Nadere informatie

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19

In de liturgie. n Palmzondag. n Dinsdag. n Woensdag. n Goede Vrijdag. Mattheus 26-27. Marcus 14-15. Lucas 22-23. Johannes 18-19 Passie In de liturgie Palmzondag Mattheus 26-27 Dinsdag Marcus 14-15 Woensdag Lucas 22-23 Goede Vrijdag Johannes 18-19 Vanaf de 4e eeuw Gregoriaanse Passie Psalmodiërend (voornamelijk op één toon) Christuspartij

Nadere informatie

Oeral Kozakkenkoor. Het koor

Oeral Kozakkenkoor. Het koor Het koor In 1591 werd door Tsaar Feodor Ivanovitz het regiment der Oeral Kozakken opgericht. Dit regiment ruiters vormde niet alleen een gevechtseenheid, maar diende ook als garde-eskadron van de Tsaar.

Nadere informatie

Oeral Kozakkenkoor. Het koor

Oeral Kozakkenkoor. Het koor Het koor In 1591 werd door Tsaar Feodor Ivanovitz het regiment der Oeral Kozakken opgericht. Dit regiment ruiters vormde niet alleen een gevechtseenheid, maar diende ook als garde-eskadron van de Tsaar.

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

A. Het project. 1. Beschrijving van het project

A. Het project. 1. Beschrijving van het project A. Het project 1. Beschrijving van het project Een participatief project voor het verwerven van een Noord-Nederlands/Noord-Duits geïnspireerd barokorgel voor de Sint-Norbertuskerk in Antwerpen, met het

Nadere informatie

Personalia Annelies Willemse

Personalia Annelies Willemse Concertcyclus Op zondag 8 juli om 16.00 uur musiceren in de St.Willibrorduskerk in Deurne Annelies Willemse op orgel, Carla Nies op dwarsfluit/panfluit en Rolf van Meurs op gitaar. In diverse combinaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 november 2013

Nieuwsbrief 10 november 2013 Van de voorzitter STICHTING BACHKOOR BRABANT Nieuwsbrief 10 november 2013 Beste Bachkoristen, Het is inmiddels al weer een half jaar geleden dat ik de voorzittershamer heb overgenomen van Kees van Fessem.

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

Gerard van Maasakkers

Gerard van Maasakkers 1 Ode aan de moeder Gerard van Maasakkers De uit Nuenen afkomstige zanger en troubadour start zijn muzikale carrière begin jaren zeventig. Na even het Algemeen Beschaafd Nederlands en het Engels te hebben

Nadere informatie

Quatre Bouches. Bauwien van der Meer - sopraan

Quatre Bouches. Bauwien van der Meer - sopraan 6 Quatre Bouches Quatre Bouches is opgericht in 2005. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland. Quatre Bouches focust op een mooie, aansprekende

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien presentatie nieue oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c..a.fictoor@gmail.com W.chris-fictoor-foundation.nl W.fictoor.nl PRESENTATIE OECUMENISCHE

Nadere informatie

Interview met Anthony Zielhorst

Interview met Anthony Zielhorst Zondag 17 februari, Lambertuskerk, 15 uur. Kerklaan 4, 4944 VB Raamsdonk. Kamerkoor Ad Parnassum o.l.v. Anthony Zielhorst BEWAAR MIJ ONGEZIEN EN ONGEHOORD. (uit het gedicht Awater van Martinus Nijhoff)

Nadere informatie

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT

SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT SFEERVOL KLASSIEK KERSTCONCERT STRIJKERS EN CONTINUO VAN HET DORDRECHTS KAMERORKEST Solisten: Marike Verbeek - sopraan Evelyn Tjon-En-Fa - viool Joke Burghardt-Hodes- viool ZONDAG 17 DECEMBER 15.00 UUR

Nadere informatie

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN

Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN INCANTO Stichting voor Oude Muziek in samenwerking met Werkgroep Muziek KONINKLIJK ZEEUWSCH GENOOTSCHAP DER WETENSCHAPPEN SEIZOEN 2014-2015 Secretariaat: Schuitvlotstraat 16 4331 SZ Middelburg info@incantoconcerten.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Amerfortissimo 2013

Jaarverslag Amerfortissimo 2013 Jaarverslag Amerfortissimo 2013 De derde editie van Amerfortissimo begon met een Preview op 27 maart. Voor een volle St. Aegtenkapel speelde ik samen met Thomas Beijer een lunchconcert. Op 14 april ging

Nadere informatie

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw Seizoen 2016-2017 Sponsormap BachPlus vzw Het ensemble Het ensemble Het barokensemble BachPlus werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens. In oorsprong

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

J.S. Bach - Matthäus Passion

J.S. Bach - Matthäus Passion J.S. Bach - Matthäus Passion Opname van 23 april 2011, Dr. Anton Philipszaal, Den Haag Reinhard Goebel dirigent Marcel Beekman tenor, evangelist Lukas Jakobski bas, Christus Johannette Zomer sopraan Cécile

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

MATTHÄUS PASSION PROGRAMMA. J. S. Bach. Dinsdag 26 maart 2013. Dick Dijk dirigent

MATTHÄUS PASSION PROGRAMMA. J. S. Bach. Dinsdag 26 maart 2013. Dick Dijk dirigent MATTHÄUS J. S. Bach Dick Dijk dirigent Jean-Léon Klostermann evangelist Pieter Hendriks Christuspartij Kay Yi Min sopraan Martine Straesser alt Daniël van Kessel tenor Hugo Oliveira bas PASSION Theo Jellema

Nadere informatie

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen

ontroert! Kamerkoor Maastricht Ludo Claesen 013-2014 TRANSPARANTIE EN ZEGGINGSKRACHT SEIZOENSPROGRAMMA 2013-2014 Kamerkoor Maastricht ontroert! Met trots presenteren wij u ons nieuwe seizoensprogramma; een programma waarin we weer onze kwaliteiten

Nadere informatie

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4

1 Voorwoord 2. 2 Organigram 3. 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 Inhoudstafel 1 Voorwoord 2 2 Organigram 3 3 Orkestdirectie 4 3.1 Inleiding tot Orkestdirectie 4 4 Master Koordirectie 4 4.1 Inleiding tot Koordirectie 4 4.2 Master Koordirectie 5 5 HaFaBra-directie 6 5.1

Nadere informatie

Het koor krijgt in binnen- en buitenland een steeds grotere bekendheid en heeft verschillende radio- en televisie-optredens verzorgd.

Het koor krijgt in binnen- en buitenland een steeds grotere bekendheid en heeft verschillende radio- en televisie-optredens verzorgd. Het koor In 1591 werd door Tsaar Feodor Ivanovitz het regiment der Oeral Kozakken opgericht. Dit regiment ruiters vormde niet alleen een gevechtseenheid, maar diende ook als garde-eskadron van de Tsaar.

Nadere informatie

Businessplan 2014-2018

Businessplan 2014-2018 Businessplan 2014-2018 Muziek verbindt, inspireert en de beleving daarbij maakt iets los bij jong en oud. Amersfoort, juli 2014 Inhoudsopgave VOORWOORD... 3 1. ONZE MARKT EN KEUZES... 4 1.1 MARKT VOOR

Nadere informatie

HET KOOR. Mignon biedt ( nieuwe, maar ook zittende) leden de mogelijkheid om koorscholing te volgen bij onze eigen dirigent Sonja Feenstra.

HET KOOR. Mignon biedt ( nieuwe, maar ook zittende) leden de mogelijkheid om koorscholing te volgen bij onze eigen dirigent Sonja Feenstra. Curriculum Vitae HET KOOR Het Geleens Mannenkoor Mignon werd op 1 februari 1926 als zangvereniging Mignon opgericht. Bij gelegenheid van zijn vijfenzeventig jarig bestaan werd het koor onderscheiden met

Nadere informatie

Programma. concert. 22 november 2009

Programma. concert. 22 november 2009 Programma concert 22 november 2009 0 Programma Messiah Georg Friedrich Händel (1685-1759) De pauze is na nummer 31 (Lift up your heads) in het ingevoegde tekstboekje. Uitvoerenden Diane Verdoodt sopraan

Nadere informatie

Een leven lang zingen

Een leven lang zingen Een leven lang zingen Wij ondersteunen mensen in het beoefenen van hun hobby Wat doet de KCZB precies? In een notendop: de KCZB ondersteunt koren met een uitgebreid servicepakket. Wij zijn de grootste

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor

19.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor ROOSTER Donderdag 11 september Vrijdag 12 september Zaterdag 13 september OPEN MONUMENTENDAG Zondag 14 september Maandag 15 september Dinsdag 16 september Woensdag 17 september 10.35 uur - De Vrouwenschola

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

computer Zestienvoetskoppel Renovatie

computer Zestienvoetskoppel Renovatie Het PELS ORGEL 2 Het Bernard Pels orgel (1961) is een instrument van monumentale omvang. Het bedieningssysteem van het orgel functioneert electro-pneumatisch. Het orgel is gebouwd volgens de destijds geldende

Nadere informatie

Rienk Bakker Curriculum Vitae

Rienk Bakker Curriculum Vitae Rienk Bakker Curriculum Vitae PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam: Hendrik Rian Bakker Adres: Meerkoetweide 25 3993 EB HOUTEN Mobiel: 0651231473 E-mail: rienk.bakker1@gmail.com Geboortedatum: 05-12-1986 Rijbewijs:

Nadere informatie

Marjorie Ginczinger. Curriculum Vitae

Marjorie Ginczinger. Curriculum Vitae Marjorie Ginczinger Curriculum Vitae De uit Brunssum afkomstige sopraan Marjorie Ginczinger (1963) begon haar studie solozang en opera in 1983 bij Elisabeth Ksoll en Mya Besselink aan het conservatorium

Nadere informatie

Bijeenkomst 1-4 Een link naar een (willekeurige) uitvoering van de gezongen stukken tijdens Zing en Beleef Kerst

Bijeenkomst 1-4 Een link naar een (willekeurige) uitvoering van de gezongen stukken tijdens Zing en Beleef Kerst Zing en Beleef Kerst Bijeenkomst 1-4 Een link naar een (willekeurige) uitvoering van de gezongen stukken tijdens Zing en Beleef Kerst 1. O Come, All Ye Faithful https://www.youtube.com/watch?v=rhlidt8dfi0

Nadere informatie

Op dit moment wordt hij gecoached door Peter T Harrison

Op dit moment wordt hij gecoached door Peter T Harrison Curriculum vitae: Leo van der Plas tenor 1 De tenor Leo van der Plas studeerde viool en solozang (DM) aan het conservatorium te Maastricht bij resp. Robert Szreder en Mya Besselink. Hij vervolgde zijn

Nadere informatie

FRED LUITEN CONCERTORGANISATIE. presenteert in seizoen 2015 / 2016

FRED LUITEN CONCERTORGANISATIE. presenteert in seizoen 2015 / 2016 FRED LUITEN CONCERTORGANISATIE presenteert in seizoen 2015 / 2016 BAROK VOCAAL Met series rondom Collegium Vocale Gent Philippe Jaroussky Bach s Vocale Meesterwerken Opera s van Händel en vele solisten

Nadere informatie

Seizoen voor Kringleden

Seizoen voor Kringleden Seizoen 2018-2019 voor Kringleden Seizoen 2018-2019 voor Kringleden De Kringconcerten seizoen 2018-2019 In dit boekje worden allereerst de concerten en activiteiten vermeld waarvoor alle Kringleden genodigd

Nadere informatie

Les Buffardins. o.l.v. Frank Theuns

Les Buffardins. o.l.v. Frank Theuns Ardooisesteenweg 381 8800 Roeselare T +32 51 24 35 02 M +32 476 519 582 E info@stelito.be W www.stelito.be Btw be 469 441 891 o.l.v. Frank Theuns Inleiding! " #$# #!%! #! & # #! $ ' ' (!' ) ## $ *! ' &#!!!

Nadere informatie

Publicatie in het kader van de ANBI-status

Publicatie in het kader van de ANBI-status Publicatie in het kader van de ANBI-status 2016 170122 - ANBI publicatie 2016.docx Stichting Bach Ensemble Amsterdam Zuiderzeelaan 15 1121 RA LANDSMEER KVK 56541988 1. ALGEMEEN Dit document betreft de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 november 2015

Nieuwsbrief 17 november 2015 Nieuwsbrief 17 november 2015 Beste Bachkoristen, Het dendert maar doorrrrr bij het Bachkoor. De repetities voor de uitvoering van de Maria Vespers van Monteverdi op 18 december in de Grote Kerk te Breda

Nadere informatie

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook?

Cultuur in de Middag. Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Cultuur in de Middag Cultuur in de Middag is een samenwerkingsproject van: Huis van de Buurt, Dr. Sarphatihuis en Sint Jacob Uitnodiging voor alle buurtbewoners van 55+, komt u ook? Beste buurtbewoner,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. D Examens Piano. Dinsdag 3 juli 2018 Doopsgezinde Kerk Ouddorp 17:30 uur

Nieuwsbrief. D Examens Piano. Dinsdag 3 juli 2018 Doopsgezinde Kerk Ouddorp 17:30 uur JAARGANG 3, NUMMER 2 Nieuwsbrief JUNI 2018 D Examens Piano Dinsdag 3 juli 2018 Doopsgezinde Kerk Ouddorp 17:30 uur 1 Op dinsdag 3 juli spelen Elles van t Geloof en Annet van de Woestijne een examenconcert

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

Kurt Thomas Cursus 2010

Kurt Thomas Cursus 2010 Kurt Thomas Cursus 2010 Kurt Thomas Cursus 2010 De 45e editie van de vermaarde Kurt Thomas Cursus zal in 2010 voor de tweede keer in Middelburg plaatsvinden van 9 tot en met 17 juli met een ontvangstavond

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Steerkes

JAARVERSLAG 2014. Stichting Steerkes JAARVERSLAG 2014 Stichting Steerkes INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5 RELATIE MET KON. ZANGVERENIGING MASTREECHTER STAAR... 5 DE OPMAAT TOT HET VERSLAGJAAR 2014... 5 BESTUUR... 6 DIRIGENTE / DOCENTE... 6 FINANCIELE

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT

PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT CONCERT VOLENDAMS OPERA KOOR ST. BARTHOLOMEUSKERK VOORHOUT 7 MAART 2015 AANVANG 20.00 UUR Op zaterdagavond 7 maart zal het Volendams Operakoor een optreden verzorgen.

Nadere informatie

Petite Messe Solennelle 9 februari Deventer Vocaal Ensemble blz 1

Petite Messe Solennelle 9 februari Deventer Vocaal Ensemble blz 1 Petite Messe Solennelle 9 februari 2019 - Deventer Vocaal Ensemble blz 1 Welkom Het Deventer Vocaal Ensemble heet u van harte welkom in de Nicolaaskerk! We hopen dat u zult genieten van de Petite Messe

Nadere informatie

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5

KOREN & ORGELS P R E S E N T E E R T. zondag. 16 juni Abdijkerk Rolduc Heyendallaan 82 Kerkrade. aanvang 16:00 entree 5 S O K P R E S E N T E E R T KOREN & ORGELS CAPELLA SANCTI SERVATII & VOCAAL ENSEMBLE SILHOUET o.l.v. HANS HEYKERS KOPERENSEMBLE ST. CAECILIA SCHIMMERT o.l.v. FRENK ROUSCHOP ARNO KERKHOF & MARCEL VERHEGGEN

Nadere informatie

De Matthäus-Passion. Cursusmateriaal bij het boek Een mier op je bord. Kinderen leren wat mooi is.

De Matthäus-Passion. Cursusmateriaal bij het boek Een mier op je bord. Kinderen leren wat mooi is. De Matthäus-Passion Cursusmateriaal bij het boek Een mier op je bord. Kinderen leren wat mooi is. Ineke de Jong den Hartog Mei 2018 2 Toelichting Deze opdracht hoort bij bijeenkomst 4 in de cursusmap Kinderen

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018-2019 - 2020 Zakelijke gegevens Margreet Honig Foundation Stadhouderskade 150 1074 BB Amsterdam info@margreethonigfoundation.com RSIN / fiscaal nummer: 858778713 Nummer van de Kamer van

Nadere informatie

ANBI-INFORMATIE. Naam Stichting Musica Laurentius. RSIN of het fiscaal nummer 819966733

ANBI-INFORMATIE. Naam Stichting Musica Laurentius. RSIN of het fiscaal nummer 819966733 ANBI-INFORMATIE Naam Stichting Musica Laurentius RSIN of het fiscaal nummer 819966733 Contactgegevens Postadres: Molenvlietlaan 24 3271 BM Mijnsheerenland E-mail: musicalaurentius@gmail.com Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)

Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Jaarverslag 2016 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) 27 juni 2017, Rotterdam Stichting Rotterdam Chamber Music Society (RCMS), KvK nr 63041685 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Activiteiten in 2016 3. Behaalde

Nadere informatie

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER 2017 02.07 > 09.02 PERSDOSSIER 1. PERSBERICHT Het tweede Midsummer Mozartiade festival pakt uit met Don Giovanni De tweede editie van Midsummer Mozartiade, het festival dat de schijnwerpers op Mozarts

Nadere informatie

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen Bathmen Jaarbericht 2014 1 Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 1.1 De Stichting Muziekkring Bathmen 3 1.2 Het bestuur van de Stichting 3 1.3 Kort verslag van de activiteiten 3/4 1.4 Verwachtingen voor het

Nadere informatie