Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis VIETNAM - 29 dagen Parel van Indochina Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AVT Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Weinig landen kennen zoveel variatie als Vietnam, de parel van Indochina. Wandel door een prachtig berglandschap en bezoek de vele minderheden. Laat je rondrijden in een cyclo in het hectische Ho Chi Minh Stad. Bezoek tijdens jouw rondreis Vietnam een verstilde tempel in de drukte van Hanoi. Vaar door de betoverende Halongbaai, waar karstbergen uit de zee omhoog rijzen. Luier op een tropisch strand en geniet van de overdadige keuken vol verse groenten, vis en kruiden. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Vliegtuig 2 Bus,Vliegtuig Aankomst Ho Chi Minh-stad Ho Chi Minh-stad 3 Ho Chi Minh-stad Ho Chi Minh-stad 4 Ho Chi Minh-stad / Excursie Tay Ninh en Cu Chi-tunnels 5 Bus Ho Chi Minh-stad - Vinh Trang-pagode - Can Tho Ho Chi Minh-stad Can Tho (Mekong Delta)

2 6 Boot,Bus Can Tho - Cai Rang drijvende markt - An Binh-eiland 7 Boot,Bus An Binh-eiland - Mui Né Mui Né 8 Mui Né Mui Né An Binh-eiland (Mekong Delta) 9 Bus Mui Né - Qui Nhon Qui Nhon 10 Bus Qui Nhon - My Lai - Banh It - Tien Cham - Hoi An Hoi An 11 Hoi An Hoi An 12 Hoi An / Excursie My Son Hoi An 13 Bus Hoi An - Da Nang - Hué Hué 14 Trein Hué - Hanoi Nachttrein naar Hanoi 15 Bus Hanoi - Mai Chau Mai Chau 16 Bus Mai Chau - Son La Son La 17 Bus Son La - Dien Bien Phu Dien Bien Phu 18 Bus Dien Bien Phu - Lai Chau Lai Chau 19 Bus Lai Chau - Sapa Sapa 20 Sapa / Optionele Trektocht Minderhedengebied Sapa 21 Bus Sapa - Bac Ha Bac Ha 22 Bus Weekmarkt Bac Ha - Hanoi Hanoi 23 Hanoi Hanoi 24 Hanoi Hanoi 25 Boot,Bus Hanoi - Halongbaai Boot in Halongbaai 26 Boot,Bus Halongbaai Ninh Binh Ninh Binh 27 Bus Ninh Binh - Hanoi Hanoi 28 Bus,Vliegtuig Vertrek Hanoi Vliegtuig 29 Vliegtuig Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Vandaag vlieg je met een overstap naar Ho Chi Minh-stad waar jouw Vietnam rondreis begint.

3 Dag 2: Aankomst Ho Chi Minh-stad Vandaag landt je vliegtuig op Tan Son Nhat, het vliegveld van Ho Chi Minhstad. De reisbegeleiding haalt je af van de luchthaven. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je zelf al een beetje de stad verkennen. Saigon (Sai Gon), officieel sinds 1975 Ho Chi Minh-stad geheten, is het commerciële centrum van het land. Ho Chi Minh-stad heeft bijna 8 miljoen inwoners en is een drukke, lawaaiige stad waar oude en nieuwe invloeden door elkaar heen lopen. Er is hier veel te zien. In Ho Chi Minh City bevindt zich de voormalige Amerikaanse ambassade op Le Duan-straat. Bijna iedereen zal zich wel het dramatische vertrek van de Amerikanen herinneren vanaf het dak van de ambassade op 30 april Ook staat in de stad het voormalige presidentiële paleis. Opvallend zijn de Notre Dame-kathedraal en het Hoofdpostkantoor dat duidelijk Franse invloeden laat zien. In de Dong Khoi-straat, (voorheen Rue Catinat) huurde de befaamde schrijver Graham Greene een appartement. Dag 3: Ho Chi Minh-stad Vrije dag. Je kunt een tochtje maken over de Sai Gon-rivier die de stad doorkruist, of de diverse interessante musea bezoeken, die je veel over de geschiedenis van het land kunnen vertellen. Cholon, 'grote markt', is de wijk waar voor het merendeel Chinezen wonen en waar talloze Chinese tempels en huizen te bewonderen zijn. In Cholon is de grootste overdekte markt van Ho Chi Minh-stad, waar de meest uiteenlopende zaken te koop zijn. Interessant zijn ook de Thien Hau pagoda and the Ngia An Hoi Quan Pagode.

4 Dag 4: Ho Chi Minh-stad / Excursie Tay Ninh en Cu Chi-tunnels Vrije dag in Ho Chi Minh-stad. Wie wil kan mee op een optionele excursie naar Tay Ninh en Cu Chi. Deze excursie naar Tay Ninh en Cu Chi neemt een volle dag in beslag. Rond acht uur 's ochtends vertrek je met een eigen bus naar Tay Ninh. Dit kleurrijke tempelcomplex is het centrum van de Cao Dai-religie. De Cao Dai is een in 1926 ontstane nieuwe religie, met daarin, volgens de Vietnamese stichter en medium Ngo Minh Chieu, het beste uit de religies van Oost en West (boeddhisme, taoïsme, confucianisme, christendom, islam, spiritisme en voorouderverering). Er is één god, Cao Dai. Mediums zorgen gedurende seances voor het contact met de god en de geestenwereld. Het medium ontving in de vele seances boodschappen van gene zijde: Boeddha, Jezus, Lao Tse, Confucius en Mohammed. Maar ook van de geesten van o.a. Jeanne d'arc, Napoleon, Churchill, Victor Hugo en Shakespeare. Er is een kerkelijke hiërarchie zoals in de rooms-katholieke kerk: een paus, kardinalen, bisschoppen, priesters. De kleuren van hun pijen verschillen van de overige volgelingen. Op dit moment zijn er meer dan 2 miljoen volgelingen, vooral in Zuid-Vietnam. Het centrum van de Cao Dai is in de stad Tay Ninh, 100 km vanaf Ho Chi Minh City. Elke zes uur vindt hier een dienst plaats met een ceremonieel en meditatief gedeelte. Jouw vertrek uit Ho Chi Minh-stad is zo gekozen dat je de dienst van uur kunt bijwonen. Daarna is het tijd om naar het tunnelcomplex van Cu Chi te rijden. Natuurlijk stop je onderweg om te lunchen en bijvoorbeeld te genieten van een lekkere kom 'phó' (noedelsoep). De tunnels van Cu Chi zijn in de oorlog door de Viet Cong gebruikt om de Amerikanen verzet te bieden. Reeds in de Frans-Vietnamese oorlog werd een begin gemaakt met de bouw van deze door de Viet Minh met de hand (!) gegraven tunnels. Het uiteindelijke complex bestond uit in totaal ongeveer 240 kilometer lange tunnels. De tunnels zijn verdeeld over verschillende verdiepingen, inclusief ondergrondse ziekenhuizen, keukens en andere voorzieningen. Via de tunnels waren de omliggende dorpen met elkaar verbonden en konden de bewegingen van de Amerikaanse troepen in de gaten worden gehouden. Tijdens de jarenlange strijd die de Viet Cong tegen het Amerikaanse en Zuid-Vietnamese leger voerde, is het de tegenstander nooit gelukt om het gehele tunnelstelsel te ontdekken of te veroveren. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben. Laat in de middag kom je na ongeveer twee uur rijden terug in Ho Chi Minhstad, waar je de avond en eventueel de nacht kunt gebruiken om te ontdekken dat een stad als Ho Chi Minh-stad nooit slaapt. Er valt hier altijd wel iets te beleven.

5 Dag 5: Ho Chi Minh-stad - Vinh Trang-pagode - Can Tho Per bus reis je in vijf uur (230 km) naar de Mekongdelta. Onderweg stoppen we bij de Vinh Trang-pagode in My Tho uit 1848, die je kunt bezoeken (entreegeld niet inbegrepen). Tijdens de Vietnamoorlog was deze pagode een schuilplaats voor guerrillastrijders van de Vietcong. In de pagode zijn afbeeldingen van monniken die zichzelf uit protest tegen het regime in brand hebben gestoken. Verder naar Can Tho, de enige universiteitsstad van de Mekongdelta. Onderweg is het pittoreske platteland van de delta uitstekend te zien. De inwoners verbouwen er rijst, kokos, bananen, mango's, longans en citrusvruchten. Ook is er visteelt en visserij. Door haar spilfunctie in het (water)verkeer in de delta, fungeert Can Tho als een regionale hoofdstad in dit gebied. De grote bedrijvigheid is goed waar te nemen op de markt van Can Tho. Er wordt niet alleen groente, fruit, rijst, vis en vlees verhandeld, maar ook elektronica, textiel en boeken. Dag 6: Can Tho - Cai Rang drijvende markt - An Binh-eiland In de ochtend bezoek je de schilderachtige drijvende markt van Cai Rang. Dé manier om de Mekongdelta te verkennen is natuurlijk per boot. Onderweg valt op hoe belangrijk het water is in het dagelijks leven van de mensen in de Mekongdelta. Hun huizen zijn vlak langs het water gebouwd. Dorpsbewoners staan te vissen of gebruiken het water om hun was te doen. Met de bus en deels per boot reis je naar het eilandje An Binh, eveneens in de Mekongdelta. TIP: Op het eiland An Binh overnacht je op een slaapzaaltje in een eenvoudig huis van een dorpsbewoner (gedeeld sanitair). Het diner is vandaag inclusief (drankjes zijn exclusief). Je kunt genieten van de stilte op het platteland. In de middag kunnen liefhebbers per fiets of wandelend het eiland verkennen. Dag 7: An Binh-eiland - Mui Né Per boot ga je vanuit An Binh-eiland naar Vinh Long, waar de bus al voor je klaarstaat. Je vervolgt je weg per eigen bus naar Mui Né. De geschatte reistijd voor vandaag is 8 uur (230 km). Dag 8: Mui Né Vrije dag. De witte zandstranden van Mui Né zijn een goede plek om bij te komen van de indrukken en vermoeienissen van de eerste week. Mui Né is een stad met een prettige sfeer en een aangenaam klimaat. Veel minder bekend dan de badplaats Nha Trang, is het een heerlijke plaats om eens lekker te relaxen. De vriendelijkheid van de bevolking is één van de charmes van Mui Né. Er is een surfschool, waar je kunt windsurfen, kitesurfen, boogieboarden, enz. Je kunt een brommer of fiets huren en een tochtje maken langs cashewnootplantages, vissersdorpjes, de haven en de markt. Verder zijn er in Mui Né leuke restaurants, waar liefhebbers van seafood zeker aan hun culinaire trekken kunnen komen.

6 Dag 9: Mui Né - Qui Nhon Om de zeer lange reisdag over slechte wegen naar Hoi An te breken, overnacht je in het havenstadje Qui Nhon. Voordat het zover is, geniet je van het Vietnamese platteland. Je passert schilderachtige dorpjes, ontwijkt diepe gaten in de weg, haalt volbeladen openbare bussen in en gebruikt een heerlijke maaltijd in één van de vele kleine wegrestaurantjes. De geschatte reistijd voor vandaag is 13 uur (480 km), inclusief stops onderweg. Dag 10: Qui Nhon - My Lai - Banh It - Tien Cham - Hoi An Je volgt de kustlijn en rijdt verder naar het noorden. Je maakt stops in My Lai, bij de torens van Banh It en bij de Canh Tien Cham Towers (entreegelden niet inbegrepen). My Lai is een dorp in de centrale kuststrook van Vietnam en werd bekend vanwege een tragisch bloedbad. Op 16 maart 1968 werden hier 504 Vietnamese vrouwen, kinderen en bejaarden vermoord door Amerikaanse soldaten. Nu rest een indrukwekkend monument. Na een flinke rit kom je uiteindelijk aan in Hoi An. Het stadje Hoi An heeft een rijk handelsverleden waarvan de vele oude Chinese huizen en tempels getuigen. Een wandeling door het stadje laat je kennismaken met de fraaie Chinese architectuur. Verschillende bewoners van deze monumentale huizen hebben hun woning opengesteld zodat je ook binnen de oude pracht en praal kunt bekijken. De µoude stad van Hoi An is door UNESCO geplaatst op de Werelderfgoedlijst. De geschatte reistijd voor vandaag is 10 uur (290 km), inclusief de stops onderweg. Dag 11: Hoi An Vrije dag. Tijdens een optionele exotische kookcursus van een halve dag kun je met je reisgenoten de fijne kneepjes leren van de lokale keuken en geniet van je zelf bereide maaltijd. In Hoi An kun je je tijd indelen zoals je dat zelf wilt. De één zal een lange fietstocht gaan maken door de landelijke omgeving, een ander zal heerlijk bijkomen aan het nabijgelegen Non Nuoc-strand.

7 Dag 12: Hoi An / Excursie My Son Vrije dag. Liefhebbers van opgravingen zullen zeker een bezoek brengen aan My Son, die eveneens prijken op UNESCO s Werelderfgoedlijst. De gelijknamige opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An. Met een gehuurde auto is deze plek goed te bereiken. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken. Voor dit uitstapje naar My Son heb je minimaal de halve dag nodig. Houd je niet zo van opgravingen, dan kun je een dagje aan het prachtige Cua Dai strand doorbrengen of een boottocht maken op de Thu Bon rivier naar een van de nijverheidsdorpjes. Dag 13: Hoi An - Da Nang - Hué Vandaag vervolg je je groepsreis met onze eigen bus naar Hué. Vlak voor Da Nang (Danang) stop je eerst bij de Marmeren Bergen (entreegeld niet inbegrepen). Dit is een in het vlakke land gelegen rotsformatie die doorweven is met grotten en spelonken. Ten tijde van de Vietnam-oorlog was het een schuilplaats voor de Viet Cong. Nu is het een boeddhistisch heiligdom. De vele beelden die in de verschillende grotten staan, getuigen hiervan. Voordat je verder reist naar Hué, kun je het Cham Museum in Da Nang optioneel bezoeken. In dit museum zijn o.a. kunstschatten te bewonderen die bij My Son gevonden zijn. De afstand van Da Nang naar Hué is niet zo lang; vier uur bussen is voldoende maar omdat je regelmatig onderweg stopt om van het uitzicht te genieten en bij Lang Co ook een duik nemen in de diepblauwe zee, ben je veel langer onderweg. Al slingerend volg je de weg over de Hai Van-pas. Aan de rechterkant heb je uitzicht op de kust die afwisselend bestaat uit rotspartijen en ongerepte baaien met zandstranden. Dag 14: Hué - Hanoi Hué is de voormalige hoofdstad en zetel van de Vietnamese keizers. In 1945 werd Bao Dai, de laatste keizer, afgezet. In Hué en omgeving zijn diverse monumenten die herinneren aan dit glorieuze verleden. Het voormalige Keizerlijk Paleis, de Verboden Paarse Stad, ligt in het centrum van de huidige stad. Het geheel doet denken aan de Verboden Stad in Beijing, China, maar dan in een kleinere uitvoering. Helaas hebben Hué en ook de Verboden Stad tijdens het Tet-offensief in 1968 erg te lijden gehad van de beschietingen en bombardementen. Met behulp van diverse organisaties wordt de Verboden Stad echter stukje bij beetje weer in ere hersteld. Er staan diverse monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Denk hierbij aan de Tempel voor de Tombe van keizer Minh Mang, het complex van de Tempel voor Aanbidding van de Negen Nguyen Lords (Thai Mieu), de Tombe van keizer Tu Duc, de pagode µcelestial Lady (Thien Mu) en het complex van het Audiëntiepaleis (Dien Can Chanh). De graftombes van de verschillende keizers gelegen langs de Parfumrivier, zijn op de fiets goed te bereiken. De reisbegeleiding kan ook op verzoek van de deelnemers een boot afhuren om zo in een excursie de belangrijkste tombes en pagodes te bezoeken. Liefhebbers van zon, zee en zand kunnen in een uur tijd naar de kust

8 fietsen. Overdag is het meestal rustig op het strand. 's Avonds en in het weekend komen hier veel Vietnamezen. Écht op reis TIP: Aan het eind van de middag vertrek je met de nachttrein naar Hanoi (830 km). De trein draagt de toepasselijke naam 'herenigings expres', Noord- en Zuid-Vietnam worden immers zo verbonden! Van te voren zijn er door de reisbegeleiding slaapplaatsen gereserveerd. De slaapcoupés zullen (voor zover mogelijk) in het 'softsleeper'-gedeelte zijn. Zo'n coupé bestaat uit vier bedden. Zijn er te weinig plaatsen beschikbaar, dan zal een aantal deelnemers in het 'hard-sleeper'-gedeelte ondergebracht worden. Hier bestaat elke coupé uit zes bedden die iets minder 'luxe' zijn maar nog steeds van voldoende kwaliteit om de nacht door te brengen. Loop ook eens door de trein en neem een kijkje in het 'hard-seat'-gedeelte waar de reizigers 's avonds de hangmatten tussen de banken hangen, of hun matje uitrollen op de grond. In de treinzijn kleine versnaperingen en drankjes verkrijgbaar. Ook is er heet drinkwater aanwezig voor thee of noodle soep. De treinen in Vietnam rijden in een langzaam tempo. Wanneer het nog licht is, kun je van het landschap genieten. Op sommige stations staat de trein voor langere tijd stil omdat er gewacht moet worden op een tegemoet komende trein, want bijna overal in Vietnam ligt nog een enkelspoor. TIP: Écht op reis TIP: Aan het eind van de middag vertrek je met de nachttrein naar Hanoi (830 km). De trein draagt de toepasselijke naam 'herenigings expres', Noord- en Zuid-Vietnam worden immers zo verbonden! Van te voren zijn er door de reisbegeleiding slaapplaatsen gereserveerd. De slaapcoupés zullen (voor zover mogelijk) in het 'softsleeper'-gedeelte zijn. Zo'n coupé bestaat uit vier bedden. Zijn er te weinig plaatsen beschikbaar, dan zal een aantal deelnemers in het 'hard-sleeper'-gedeelte ondergebracht worden. Hier bestaat elke coupé uit zes bedden die iets minder 'luxe' zijn maar nog steeds van voldoende kwaliteit om de nacht door te brengen. Loop ook eens door de trein en neem een kijkje in het 'hard-seat'-gedeelte waar de reizigers 's avonds de hangmatten tussen de banken hangen, of hun matje uitrollen op de grond. In de treinzijn kleine versnaperingen en drankjes verkrijgbaar. Ook is er heet drinkwater aanwezig voor thee of noodle soep. De treinen in Vietnam rijden in een langzaam tempo. Wanneer het nog licht is, kun je van het landschap genieten. Op sommige stations staat de trein voor langere tijd stil omdat er gewacht moet worden op een tegemoet komende trein, want bijna overal in Vietnam ligt nog een enkelspoor.

9 Dag 15: Hanoi - Mai Chau Aan het eind van de volgende ochtend kom je uiteindelijk aan in Hanoi. Hier staat de bus op je te wachten om je in drie à vier uur (200 km) naar Mai Chau te brengen. Vandaag rijd je langs oneindige rijstvelden, door kleine dorpen totdat je de eerste lage karstbergen tegenkomt. Bergen die uit het niets lijken op te doemen en een grillig niet te evenaren landschap vormen. Mai Chau ligt midden in een schilderachtige vallei met rijstvelden die omgeven wordt door de kastbergen. In dit dorp waar Witte Thai in op palen gebouwde woningen leven, overnacht je. Een ideale plek om de benen te strekken en de omgeving te voet te verkennen. TIP: Je bent net twee weken in Vietnam als je begint aan misschien wel het mooiste stuk van je reis. Koning Aap kiest er bewust voor om acht dagen uit te trekken voor het verkennen van het noorden met al haar minderheden. Je volgt daarbij de zwaardere, maar veel minder toeristische route langs Mai Chau, Son La, Dien Bien Phu en Lai Chau naar Sapa (Sa Pa). Lange reisdagen neem je hierbij voor lief. Dag 16: Mai Chau - Son La Je vervolgt je weg naar het bergachtige noorden, een gebied dat tot 1993 gesloten was voor toeristen vanwege de grensgeschillen met China. Als de weg het toelaat, ben je in ongeveer vijf uur (190 km) in Son La. In dit typisch Noord-Vietnamees stadje valt niet zoveel te beleven behalve als je uitgenodigd wordt op een bruiloft of ander lokaal feest. De omgeving is er echter schitterend. Son La wordt omringd door karstbergen en staat bekend om z'n theeplantages. Je kunt hier zelfstandig of onder begeleiding van een lokale gids de grotten en dorpen in de buurt bezoeken. Dag 17: Son La - Dien Bien Phu De rit door de bergen naar Dien Bien Phu duurt minimaal zes uur (200 km) maar is één van de mooiste gedurende deze tocht door het noorden. Machtige bergen en vruchtbare valleien met stromende rivieren wisselen elkaar af. Dit is het gebied waar zo'n 20 verschillende minderheden wonen. Wanneer je geluk hebt, kom je onderweg leden van de Dao, Witte en Zwarte Thai en Witte Hmong of Lo-Lo tegen die op weg zijn naar hun dorp of markt. Allen zijn ze gehuld in kleurige kleren, prachtige hoofddeksels en sieraden. Wil je een foto maken, vraag dan altijd eerst of ze geen bezwaar hebben en respecteer het ook als je een 'nee' krijgt. Dien Bien Phu ligt in een vallei en is beroemd om de veldslag met de Fransen in Een ondergrondse bunker van waaruit generaal De Castris de leiding gaf over de Franse troepen is nog steeds te bezichtigen evenals het oorlogsmuseum. De plaats Dien Bien Phu zelf breidt zich in snel tempo uit. De nieuwbouwhuizen hebben de overhand. Het is daardoor zeker geen mooi dorp, maar de geschiedenis maakt het interessant en de weg ernaar toe is schitterend.

10 Dag 18: Dien Bien Phu - Lai Chau Door een bergachtig landschap en over slechte wegen rijd je de groene vallei van Lai Chau binnen. Hier zal je in de middag aankomen. Het is ongeveer zeven uur rijden (123 km). NB: Wanneer je op dag 17 te laat in Dien Bien Phu bent aangekomen, kun je ook de ochtend nog in Dien Bien Phu besteden. Dag 19: Lai Chau - Sapa Een afwisselende reisdag. Je rijdt langs rivieren en rijstvelden, passeert hoge groene bergen, verschillende watervallen en de dorpen van de Hmong en de Thai. Regelmatig stop je om de benen te strekken en wat te eten. Uiteindelijk kom je aan in Sapa. Dit plaatsje ligt aan de voet van de Phan Si Pang, de hoogste berg van Vietnam (3143 meter). Ten tijde van de Franse koloniale periode was Sapa een favoriet vakantieoord voor de Fransen. Door de hoge ligging is de temperatuur, in vergelijking met de laaggelegen Rode Rivier-delta, zeer aangenaam. In de winter kan het er flink koud zijn, met zelfs kans op sneeuw. Sapa is het centrale dorp voor de in de omgeving wonende minderheidsgroepen en gelegen op ongeveer meter hoogte. Het dorp is inmiddels een populaire bestemming geworden. Niet alleen voor buitenlandse reizigers, maar ook voor de Vietnamese toeristen. Zowel de mooie ligging, als ook de interessante cultuur van de etnische volkeren die in deze omgeving wonen, trekken veel reizigers aan. De geschatte reistijd voor vandaag is vijf uur (270 km). Dag 20: Sapa / Optionele Trektocht Minderhedengebied Vrije dag in Sapa, waarop je het stadje kunt bekijken. De omgeving nodigt uit tot mooie dagwandelingen. TIP: Facultatieve trektocht: Je kunt, als het weer het toelaat, meegaan op een facultatieve tweedaagse trektocht door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van de diverse stammen, waar we overnachten. De omstandigheden zijn primitief, maar dit is een unieke ervaring die je Vietnamreis extra betekenis zal geven. (Op de overnachtingplaatsen zijn bedden, muskietennetten en dekens aanwezig. Je hoeft dus niet zelf een slaapzak of slaapmatje mee te nemen. Een handdoek is wel handig). Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Sapa. Die zie je daar na je trektocht weer terug. Geneeskundige kruiden en vele wilde bloemsoorten, waaronder orchideeën komen veel voor in dit gebied. Deze trekking kan niet worden gedaan bij heel slecht weer en wordt dan vervangen door dagwandelingen in de buurt van Sapa. Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht. Meer informatie vind je onder het tabblad 'Excursies'. Dag 21: Sapa - Bac Ha Na afloop van de tweedaagse wandeltocht of na verblijf in Sapa, rijd je in drie uur (100 km) naar het minder bekende Bac Ha. Je logeert in een homestay in het Tay dorpje La Hoi, op een kwartiertje wandelen vanaf Bac Ha.

11 Dag 22: Weekmarkt Bac Ha - Hanoi In Bac Ha wonen onder andere Zwarte Dao, de Rode Mang, de Lao en de Thai. Dé plaats om de verschillende minderheden te ontmoeten is natuurlijk op de verschillende weekmarkten die in Bac Ha en directe omgeving worden gehouden. Bewoners van de omliggende dorpen lopen dan kilometers om deze markten te bezoeken. Naast het kopen en verkopen van goederen hebben deze markten ook een sociale functie. Je ontmoet familie en vrienden die in andere dorpen wonen, wisselt met hen de laatste nieuwtjes uit, voordat je weer huiswaarts gaat. Ook fungeren zij als huwelijksmarkt. Hier moet je gezien en gehoord worden! Deze Vietnam groepsreis is zo samengesteld dat je tijdens je verblijf in Bac Ha de grote zondagsmarkt meemaakt. 's Middags rijd je naar Hanoi. Dag 23: Hanoi In de vroege ochtend kom je aan in Hanoi, een stad met een geheel eigen sfeer. Na het inchecken in het hotel kun je de stad zelf verkennen. Er zijn diverse musea die de moeite waard zijn. Het Ho Chi Minh-mausoleum mag je tijdens je Vietnam rondreis natuurlijk niet missen. In het najaar is dit mausoleum echter wel vaak een aantal weken gesloten in verband met het onderhoud aan het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh. De verschillende meren, verspreid door de stad, bepalen het beeld. De oude binnenstad, ten noorden van het Hoan Kiem-meer, bestaat uit talloze kleine, smalle straten die bewoond worden door allerlei handwerkslieden. Bij de winkeltjes worden pannen geslagen, leer bewerkt en zijde of andere waren verkocht. Je kunt hier uren ronddwalen. Dag 24: Hanoi Vrije dag. In de omgeving van het hotel waar je logeert zijn fietsen te huur zodat je op deze manier zelfstandig de stad kunt bekijken of misschien een fietstochtje naar één van de buiten de stad gelegen pagodes kunt maken. 's Avonds kun je heerlijk eten in een van de talloze restaurantjes die deze stad rijk is. Hoewel er tegenwoordige veel uitgaansgelegenheden zijn die tot in de kleine uurtjes open blijven, is het niet de gewoonte in Vietnam om laat naar bed te gaan. Bijna alles is rond tien, elf uur 's avonds gesloten, om de volgende ochtend weer vroeg open te gaan.

12 Dag 25: Hanoi - Halongbaai Een 4½ uur (175 km) durende rit door het vlakke land van de Rode Rivierdelta brengt je naar de prachtige baai van Halong (de Baai van de Neerdalende Draak). De baai staat als µonmisbaar landschap op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Al sinds eeuwen behoort het uitgestrekte gebied (groter dan 1500 km²) tot de belangrijkste attracties van Vietnam. Het eeuwenoude karstgebergte heeft in de baai talloze eilandjes en rotspartijen gevormd. Volgens de legende zijn deze ontstaan doordat een reusachtige draak hier in zee belandde en een deel van het land met zijn staart meenam en dit vervolgens onder water liet verdwijnen. Alleen de hoger gelegen delen van de kust bleven boven het water uitsteken. Hoe het ook zij, de Halongbaai is een spectaculair natuurverschijnsel. Er zijn grotten die je kunt bezoeken en de liefhebbers kunnen bij een strandje zwemmen. Op de boot wordt heerlijk eten geserveerd, waarbij diverse soorten vis een belangrijk onderdeel vormen. De lunch en het diner op de boot zijn vandaag inbegrepen in je reissom. Je verblijf is gepland op de jonk 'An Duong'. Dag 26: Halongbaai ± Ninh Binh Vandaag verken je Halongbaai verder. Tegen de middag ben je terug in de haven. Eenmaal weer 'aan land' rijd je door het vlakke land van de Rode Rivier-delta naar Ninh Binh, een klein stadje in een werkelijk mooi landschap. De plaatjes zijn een Chinese pentekening waardig. Rijstvelden, enorme bamboepollen en kleine plattelandsdorpjes worden onderbroken door de steil oprijzende ronde en spitse kalkbergen. Waterbuffels poedelen onbezorgd in een verkoelend modderbad. Boeren dragen hun producten op de schouderjuk huiswaarts. Dag 27: Ninh Binh - Hanoi Je kunt in Tam Coc een optioneel tochtje maken met roeibootjes over de kreken en kanaaltjes, door drie grotten(!) en langs groene velden en kleine dorpen. In het dorpje Hoa Lu kun je een bezoek aan twee oude tempels van Dinh King en Le King brengen en je een fietstochtje maken door dit sprookjeslandschap. De busrit voert terug naar Hanoi. 's Avonds kun je heerlijk eten in een van de talloze restaurantjes die deze stad rijk is. Hoewel er tegenwoordig veel uitgaansgelegenheden zijn die tot in de kleine uurtjes open blijven, is het niet de gewoonte in Vietnam om laat naar bed te gaan. Bijna alles is rond tien, elf uur 's avonds gesloten, om de volgende ochtend weer vroeg open te gaan. Dag 28: Vertrek Hanoi Vandaag heb je, afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht naar huis, nog wat tijd om bij te komen in Hanoi. De vroege vogels onder ons kunnen rond zes uur in de ochtend naar het nabijgelegen Hoan Kiem-meer lopen waar veel Vietnamezen hun ochtendgymnastiek en tai chi (schaduwboksen) beoefenen. Later op de dag kun je in deze stad nog de laatste musea bezoeken, zijde kopen in de zijdestraat of gewoon door de straatjes slenteren. De terugvlucht staat gepland in de avond (tijdswijzigingen onder voorbehoud). Met een (of meedere) overstap(pen) kom je de volgende dag thuis aan waar jouw Vietnam rondreis weer eindigt.

13 Dag 29: Aankomst Aankomst In Amsterdam/ Brussel. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? internationale vluchten; alle transport met (mini)bus; treinreis Hué-Hanoi; overnachtingen in hotels met ontbijt; homestay op An Binh-eiland met diner; homestay in Bac Ha met diner; boottrip Mekongdelta; boottrip Halongbaai met lunch / diner / ontbijt / overnachting aan boord; Nederlandstalige reisbegeleiding; lokale Engelstalige reisbegeleiding op specifieke vertrekdata; bezoek Vinh Trangpagode / drijvende markt / My Lai / Banh It / Canh Tien Cham / Marmeren Bergen / Cham Museum in Danang (entreegeld niet inbegrepen); bezoek zondagsmarkt van Bac Ha; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO uitstoot Wat is exclusief? optionele tweedaagse trekking bij Sapa (opgeven bij boeking!); overige maaltijden; optionele excursies; alle entreegelden; fooien; visum; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); reis- en annuleringsverzekering Attentie Eenpersoonskamer niet mogelijk in An Binh, Mai Chau, Bac Ha en nachttrein. Landarrangement

14 Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2018 voor deze reis bedragen Extra kosten Zakgeld / Bijkomende kosten Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, excursies, entreegelden en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavepatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van de gezamenlijke uitgavenpot bedraagt 125,- per persoon. Reisdocumenten

15 Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor Vietnam nodig. Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag. Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, 30,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Houd er rekening mee dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam, dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport Vervoer Tijdens deze vierweekse reis wordt gebruik gemaakt van een eigen bus. Doordat je tijdens de hele reis over eigen vervoer beschikt, kun je - in onderling overleg - op ieder moment en op iedere plaats stoppen om foto's te maken of een lokale versnapering te proberen (mits de tijd het toelaat). Op 'vrije dagen' is de bus niet beschikbaar. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om kennis te maken met andere vervoersmiddelen zoals de trein (Hué-Hanoi), de boot (Halong-baai, Mekong-delta) en de fiets (bijna overal te huur). Ook zijn er enkele mogelijkheden voor een fraaie wandeling, bijvoorbeeld in de omgeving van Ninh Binh, Bac Ha of Sapa. Er zijn geen verplichte lange wandelingen. Reisafstanden Ho Chi Minh-stad via Vinh Trang naar Can Tho: 230 km / 5 uur Can Tho via Cai Rang naar An Binh-eiland: 150 km / 2 uur An Binh-eiland naar Mui Ne: 380 km / 8 à 9 uur Mui Ne naar Qui Nonh: 480 km / 9 à 10 uur (inclusief stops onderweg) Qui Nonh via My Lai naar Hoi An: 290 km / 5 uur Hoi An via Marmeren Bergen en Danang naar Hué: 130 km / 3 uur Hué naar Hanoi: 830 km (nachttrein) Hanoi naar Mai Chau: 200 km / 4 uur

16 Mai Chau naar Son La: 190 km / 5 uur Son La naar Dien Bien Phu: 200 km / 6 uur Dien Bien Phu naar Lai Chau: 123 km / 2 uur Lai Chau naar Sapa: 270 km / 5 uur Sapa naar Bac Ha: 110 km / 3 uur Bac Ha naar naar Hanoi: 320 km / 6 uur Hanoi naar Halongbaai: 170 km / 4 à 4½ uur Halongbaai naar Ninh Binh: 175 km / 4 à 5 uur Ninh Binh naar Hanoi: 100 km / 2½ uur NB: De genoemde kale reisduur per dag is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte, de gesteldheid van de wegen en het weer. De reisduur is uiteraard bij benadering. Accommodatie Tijdens onze reizen naar Vietnam overnacht je voornamelijk in hotels of guesthouses met tweepersoonskamers met douche en toilet. Bij de keuze van onze hotels hebben we vooral gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De hotels liggen over het algemeen in het centrum van de plaats waar je verblijft. In het noorden van Vietnam zal de accommodatie eenvoudiger van aard zijn. Op An Binh-eiland slaap je in een homestay. Je slaapt in bedden in een gemeenschappelijke slaapzaal, en het sanitair is gedeeld. Er zijn muskietennetten, dekens en kussens aanwezig. We raden je wel aan zelf voor een lakenzak te zorgen. In de homestay op An Binh-eiland zijn het diner (1x) en het ontbijt (1x) inbegrepen in de reissom (drankjes zijn exclusief). Bij Bac Ha slaap je in een sfeervolle, traditionele homestay, gebouwd op palen (in het dorp La Hoi). Je slaapt op matrasjes in een gemeenschappelijke slaapzaal, en het sanitair is gedeeld. Er zijn muskietennetten, dekens en kussens aanwezig. We raden je wel aan zelf voor een lakenzak te zorgen. De homestay ligt op circa 15 minuten wandelen vanaf de markt in Bac Ha. In het guesthouse in La Hoi zijn het diner (1x) en het ontbijt (1x) inbegrepen in de reissom (drankjes zijn exclusief). In de sprookjesachtige Halongbaai slaap je op een jonk, waarmee je ook een boottocht maakt. Tijdens deze boottrip zijn 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt inbegrepen. Je verblijft in een boot op 'join in' basis, wat betekent dat er ook andere reizigers (buiten de Koning Aap groepsdeelnemers) op de boot kunnen zitten. Het kan voorkomen dat door slechte weersomstandigheden een overnachting aan boord niet wordt toegelaten. In dat geval wijken we uit naar een hotel aan de kust. Van te voren zijn slaapplaatsen gereserveerd op het nachttreintraject (Hué naar Hanoi). De slaapcoupés zullen (voor zover mogelijk) in het 'softsleeper'-gedeelte zijn. Zo'n coupé bestaat uit vier bedden. Zijn er te weinig plaatsen beschikbaar, dan zal een aantal deelnemers in het 'hardsleeper'-gedeelte ondergebracht worden. Hier bestaat elke coupé uit zes bedden die iets minder 'luxe' zijn maar nog steeds van voldoende kwaliteit om de nacht door te brengen. Je ontbijt is tijdens de nachttreinreis niet inbegrepen. Het is mogelijk om in de trein kleine versnaperingen en drankjes te kopen. Er is heet drinkwater aanwezig voor thee of om noodle soup te maken. De meeste hotels hanteren een check out tijd van uur s middags. Om je verblijf comfortabeler te maken regelen we enkele dagkamers voor de groep in Hué (dag 14) en Hanoi (dag 28), aangezien je op dag 14 pas aan het eind van de middag in de trein zult stappen en je op dag 28 - afhankelijk van je vluchtschema - aan het eind van de middag naar de luchthaven gebracht wordt. Je kunt je de kamer gebruiken om je bagage te stallen en je nog even op te frissen. Het gebruik van de gedeelde dagkamers (gemiddeld 4 personen per kamer) is tot uur. De geplande hotels in Mui Ne, Qui Nonh, Hoi An, Hué, Dien Bien Phu en Lai Chau beschikken over een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een ander hotels zonder zwembad gebruikt moet worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. Uiteraard zijn er andere zwemmogelijkheden tijdens deze reis; denk aan je verblijf in Halongbaai en ook het strand in Hoi An is niet ver weg! Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. De meeste hotels en homestays beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Op de boot in Halongbaai is geen wifi beschikbaar.

17 Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer te boeken. Hiervoor wordt dan de eenpersoonskamertoeslag in rekening gebracht. Let op: een eenpersoonskamer is niet mogelijk tijdens de overnachtingen in An Binh en Bac Ha, in de nachttrein en tijdens de optionele trektocht in Sapa. Excursiepakket ( 116 ) Excursie Details Losse excursies Excursie Details Prijs Hanoi Stadsbezichtiging Ontdek 1000 jaar oud Hanoi Ter plaatse boeken Je wordt opgehaald bij het hotel voor een stadstour door Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. In de ochtend breng je een bezoek aan het Ho Chi Minh Mausoleum en Museum. Ook bezoek je het huis op palen van Ho Chi Minh en de One Pillar Pagoda. Het Mausoleum van Ho Chi Minh is een van de meest belangrijke en bezochte bezienswaardigheden in Vietnam. Voor de locale bevolking is een bezoek vaak een pelgrimstocht. Respect of eerbied zijn de sleutelwoorden. * NB: Toegang tot het Mausoleum van Ho Chi Minh wordt alleen verleend mits je netjes gekleed bent (geen T-shirt of shorts). Je tas/camera gaan in een locker voordat je naar binnen gaat. * NB: In het najaar is het Mausoleum van Ho Chi Minh een aantal weken gesloten in verband met het onderhoud aan het gebalsemde lichaam (oktober/november/december). Als dat het geval is, bezoek je naast het Ho Chi Minh s House en de One Pillar Pagoda tevens het Historisch Museum. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je de Tempel van de Literatuur (Van Mieu). Ook bekijk je het Old Quarter en de Ngoc Son-pagode. Per cyclo keer je terug naar je hotel. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 16:00 uur: Terugkomst bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, lunch, transfers, cyclo Niet inbegrepen: drankjes, fooi 30

18 Ho Chi Minh-stad Kookdemonstratie en diner bij lokale familie Trinh Ter plaatse boeken Wil je van het toeristische pad af en een kookdemonstratie bijwonen met authentieke gerechten? Probeer dan Trinh s Home dinner. Een uitgelezen kans om in contact te komen met de Vietnamese keuken en cultuur. In een vriendelijke, warme atmosfeer leer je de geheimen van de Vietnamese keuken bij de familie Trinh. Aan het eind van de demonstratie, waarbij je uiteraard een handje meehelpt, ben je in staat enkele Vietnamese gerechten te breiden waarmee je thuis vrienden en familie kunt verrassen. 22 Ho Chi Minh-stad Lokaal diner in Luong Son Quán Ter plaatse boeken Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 17:00 uur: Vertrek 17:30 uur: Bezoek lokale markt 18:00 uur: Aankomst bij de familie Trinh 19:00 uur: Diner Circa uur: Vertrek Inbegrepen: transfers, diner, een drankje Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi Je gaat op eigen gelegenheid naar Luong Son Quán, ook bekend als Bò Tùng Xeo. Dit barbecue restaurant is voor de lokale bevolking een populaire plaats om met vrienden uit eten en/of drinken te gaan. Het restaurant is al meer dan 16 jaar befaamd om zijn uitstekende eten en service. De verschillende Vietnamese gerechtjes zijn niet bedoeld om je vol te proppen, uit eten gaan in dit restaurant betekent meer iets van socialiseren en het Saigonese uitgaansleven ervaren. De specialiteit van het restaurant is Bo Tung Xeo, gemarineerde reepjes rundvlees die gegeten worden met een verscheidenheid aan sauzen. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 19:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 22:00 uur: Terugkomst bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, diner Niet inbegrepen: transfers, drankjes, fooi 17

19 Ho Chi Minh-stad - Tay Ninh & Cu Chi tunnels Ter plaatse boeken Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. Cao Dai is het product van een poging een ideale godsdienst te creëren door samensmelting van verscheidene godsdiensten en filosofieën van oost en west. Dit heeft een interessante en kleurrijke ideologie opgeleverd die momenteel rond de drie miljoen aanhangers heeft, voornamelijk in de Tay Ninh provincie. Om 12 uur kun je de ceremonie bijwonen in de extravagante tempel die het midden houdt tussen een Franse kerk en een Disneykasteel. Hierna rijden we verder naar Cu Chi, het indrukwekkende ondergrondse tunnelnetwerk van waaruit de guerrilla werkte tijdens de Vietnamoorlog. Het complex werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerrillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 17:00 uur: Terugkomst bij het hotel 34 Hoi An An Bang strand & Boottrip Thu Bon-rivier Ter plaatse boeken Inbegrepen: transfers, Engelstalige gids, entreegelden, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je wordt om 11 uur opgehaald bij het hotel en fietst eerst naar een lokaal restaurant, waar je kunt genieten van delicatessen uit Hoi An, zoals Cau Lau en White Rose. Na de lunch fiets je verder naar het strand van An Bang, waar je een aantal uurtjes kunt verpozen. In de namiddag ga je aan boord van een boot voor een tochtje over de Thu Bon-rivier. Onderweg geniet je van het leven aan de oevers die langzaam aan je voorbij trekken. 19 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 11:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 17:30 uur: Terugkomst bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottochtje, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi

20 Hoi An Dorpservaringen en kookdemonstratie in Tra Que Ter plaatse boeken In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per fiets rijd je naar het dorpje Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. Na een introductie over de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en de boeren helpen op het land. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je het land bemesten met wier uit het lokale meer, harken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, water geven of andere tuinactiviteiten. Na deze bezigheden is het tijd om even uit te rusten, wie wil kan genieten van een voetenbadje voordat je begint met het middagmaal. De lunch bestaat uit diverse delicatessen, zoals tam huu (loempia s) of banh xeo (traditionele pannenkoekjes uit de regio Midden-Vietnam). Je kunt eventueel de chef helpen met koken, of toekijken hoe het eten wordt geprepareerd. Rond 14:00 uur neem je afscheid van de boerenfamilie voordat je terugfietst naar Hoi An. Onderweg bekijk je nog even een Japanse tombe. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 14:00 uur: Vertrek vanaf Tra Que 32 Hoi An Fietstocht over het platteland Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelstalige gids, sightseeing fee Tra Que, fietshuur, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je wordt opgehaald bij het hotel. De fietstocht start met een ritje naar de Tiger Temple, en vervolgens naar een boeddhistische pagode. De weg voert langs traditionele woningen, rijstvelden en tijdloze plattelandgebieden. In het dorpje Tra Que maak je een korte wandeling, waarbij je ziet hoe de boerenbevolking in de velden aan het werk is. Afhankelijk van de tijd van het jaar wordt er bemest met wier uit het lokale meer, geharkt, gezaaid, onkruid gewied, geoogst of bewaterd. An Bang is je volgende fietsdoel. Vanaf het strand zie je het Cham-eiland, her en der ontwaar je vissersboten. Je fietst verder langs de rivieroever en gaat met de fiets aan boord van een boot voor een tochtje over de mooie rivier. Onderweg geniet je van het uitzicht over de indrukwekkende riviermonding, vissersboten en netten, veerbootjes en palmen aan de oever. 28 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 15:00 uur: Terugkomst bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, boottochtje, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi

21 Hoi An My Son Ter plaatse boeken Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de Chamtempels van My Son, die prijken op UNESCO s Werelderfgoedlijst. De opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer afstand van Hoi An. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk dat van de vierde tot de dertiende eeuw de heerschappij voerde in Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken. Na de verkenning van My Son ga je naar Cau Lau, waar je aan boord stapt van een bootje. Je brengt een bezoekje aan het pottenbakkersdorp Thanh Ha en aan Kim Bong, een dorp bekend om zijn houtbewerking. Vervolgens keer je terug naar Hoi An. 34 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 13:00 uur: Terugkomst bij het hotel Hué Royal dinner Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld My Son, boottochtje, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je gaat op eigen gelegenheid naar het Royal Park 33 Restaurant. Bij aankomst word je in traditionele koninklijke kledij gehesen. Als koning of koningin geniet je van klassieke hofmuziek, zoals deze al in vroeger tijden tijdens het diner gespeeld werd aan het hof van de Nguyen koningen. De gerechten die in Hué Royal Style geserveerd worden symboliseren de draak, feniks of pauw. Ze zijn geprepareerd tot in de kleinste details. Je voelt je voor enkele uren een royal. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 19:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 21:30 uur: Terugkomst bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, diner, uitdossing in traditionele koninklijke kledij Niet inbegrepen: transfers, drankjes, fooi

22 Hué Parfumrivier & Keizerlijke praalgraven Ter plaatse boeken Rondom de stad Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven. Eén van de aangenaamste manieren om deze mausolea te bezoeken is per traditionele drakenboot. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de oever van de Parfumrivier gebracht. Je scheept in en vaart over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes even buiten de stad. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt op de noordelijke oever van de rivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Je bezoekt ook de tombes van de keizers Minh Mang en Khai Dinh. Na de lunch keer je terug naar je hotel. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel 13:00 uur: Terugkomst bij het hotel 36 Ninh Binh Tam Coc per boot en fiets Ter plaatse boeken Ninh Binh Thung Nham Ecopark Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, boottocht, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je vaart in Tam Coc met roeibootjes over de kreken en kanaaltjes, door drie grotten (!) en langs groene velden en kleine dorpen. In het dorpje Hoa Lu bezoek je de twee oude tempels van Dinh King en Le King, Ook maak je een fietstochtje door dit sprookjeslandschap. Excursietijd:7 à 8 uur Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, vervoer, boottochtje, fietshuur Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi Als je van ecotoerisme houdt is Thung Nham een prima plek om te bezoeken! In dit Ecopark (30 km buiten Ninh Binh) tref je indrukwekkende bergen en rustige rivieren. Je maakt een boottochtje en verbaast je over natuurwonderen als bijvoorbeeld Boeddhagrot en de Zeemeermingrot. Zorg voor een zaklamp! Excursietijd in overleg met de reisbegeleiding Sapa Tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking!) Boeken voor vertrek Inbegrepen: transfers, Engelssprekende gids, entreegeld, boottochtje Niet inbegrepen: fooi Deze tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen, waar je overnacht. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingsplaatsen zijn bedden, muskietennetten en dekens aanwezig. Je hoeft dus niet zelf een slaapzak of slaapmatje mee te nemen. Een handdoek is wel handig. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt. Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Sapa. Die zie je daar na je trektocht weer terug. 51 Deze trekking kan niet worden gedaan bij heel slecht weer en wordt dan vervangen door dagwandelingen in de buurt van Sapa. Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht. NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen

VIETNAM 16/04/ /05/2017

VIETNAM 16/04/ /05/2017 VIETNAM 16/04/2017-01/05/2017 Tijdens deze groepsreis, met Engelssprekende gidsen, bezoekt u zowel de klassieke hoogtepunten als de minder gekende, authentieke regio s. Het verblijf is voorzien in luxe

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM - 29 dagen Parel van Indochina Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BVT 8-18 29 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Weinig landen kennen zoveel variatie als Vietnam, de parel

Nadere informatie

Rondreis VIETNAM - 29 dagen BVT

Rondreis VIETNAM - 29 dagen BVT Rondreis VIETNAM - 29 dagen BVT 6-18 29 Rondreis VIETNAM - 29 dagen Parel van Indochina BVT 6-18 29 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vertrek Vliegtuig

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Vietnam Varen tussen karstrotsen als in een Chinese pentekening Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SVI 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een weergaloze rondreis door Vietnam,

Nadere informatie

PLUS groepsreis Fascinerend Vietnam

PLUS groepsreis Fascinerend Vietnam PLUS groepsreis Fascinerend Vietnam Dag 1 - Amsterdam - Hanoi 7 november 2013 Vanuit Amsterdam vliegt u met Cathay Pacific (met een overstap in Hong Kong) naar Hanoi in het noorden van Vietnam. Dag 2 -

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world SAIGON & MEKONG CITY, CULTURE AND NATURE 6 dagen / 5 nachten code: PhuMek01 Phu Quoc in combinatie met Saigon en Mekong City, nature and paradise Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog

Nadere informatie

21-daagse tour: Ontdekkingstocht door Vietnam

21-daagse tour: Ontdekkingstocht door Vietnam 21-daagse tour: Ontdekkingstocht door Vietnam Dag 1: Aankomst in Hanoi Na aankomst op de luchthaven wordt u door de hostess van Vietnamtravel naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u eventueel

Nadere informatie

Weelderige oerwouden, indrukwekkende

Weelderige oerwouden, indrukwekkende Weelderige oerwouden, indrukwekkende rijstterrassen, pittoreske dorpjes, authentieke bergstammen, mysterieuze tempels en prachtige bouwwerken Vietnam is ongetwijfeld een parel van een bestemming! Beleef

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM - 22 dagen Franse sfeer in tropisch jasje Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AVN 6-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom De grote diversiteit aan bevolkingsgroepen en landschappen

Nadere informatie

VIETNAM. 16 daagse rondreis 20 februari 7 maart O = ontbijt L = lunch D = diner

VIETNAM. 16 daagse rondreis 20 februari 7 maart O = ontbijt L = lunch D = diner VIETNAM 16 daagse rondreis 20 februari 7 maart 2013 Na 30 jaar vrede worden de oorlogsherinneringen steeds vager. Desondanks blijven de Cu Chi - tunnels, het oorlogsmuseum in Hanoi en de gebombardeerde

Nadere informatie

Deze rondreis biedt je de hoogtepunten : Hanoi, Halong, Hoi An, Ho Chi Minh ville (het vroegere Saigon).

Deze rondreis biedt je de hoogtepunten : Hanoi, Halong, Hoi An, Ho Chi Minh ville (het vroegere Saigon). VIETNAM RONDREIS : LIFESTYLE VIETNAM 11 Daagse 10 overnachtingen Genesteld in Zuidoost-Azië met China, Laos en Cambodja als buren en met Thailand in de nabijheid, grenst dit land met enorme stranden aan

Nadere informatie

Hoogtepunten. 14-daagse individuele rondreis Onvergetelijk Vietnam

Hoogtepunten. 14-daagse individuele rondreis Onvergetelijk Vietnam 14-daagse individuele rondreis Onvergetelijk Vietnam Een onvergetelijke vakantie naar Vietnam! De 'Parel van Indochina heeft een rijke geschiedenis, prachtige natuur en een vriendelijke bevolking, u kunt

Nadere informatie

20-daagse tour: ALL INCLUSIVE ADVENTURE TOUR. Dag 1: Aankomst in Hanoi

20-daagse tour: ALL INCLUSIVE ADVENTURE TOUR. Dag 1: Aankomst in Hanoi 20-daagse tour: ALL INCLUSIVE ADVENTURE TOUR Dag 1: Aankomst in Hanoi Na aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgehaald door onze hostess die u naar het hotel brengt. Nadat u want bent bijgekomen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM - 23 dagen Franse sfeer in tropisch jasje Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AVN 6-18 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom De grote diversiteit aan bevolkingsgroepen en landschappen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM - 23 dagen Franse sfeer in tropisch jasje Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BVH 8-18 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom De grote diversiteit aan bevolkingsgroepen en landschappen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM - 22 dagen Franse sfeer in tropisch jasje Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AVN 6-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom De grote diversiteit aan bevolkingsgroepen en landschappen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen Droomeilanden en waterpoppen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FVN 6-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis Vietnam voor gezinnen

Nadere informatie

Groepsreis Vietnam. o.l.v. Hub Wierts 11 t/m 28 november 2014 (18 dagen)

Groepsreis Vietnam. o.l.v. Hub Wierts 11 t/m 28 november 2014 (18 dagen) Groepsreis Vietnam o.l.v. Hub Wierts 11 t/m 28 november 2014 (18 dagen) Het succes van een groepsreis staat of valt met de reisbegeleiding. Profiteer van de unieke kans dat een reisleider zijn éigen reisprogramma

Nadere informatie

Land, volk en cultuur

Land, volk en cultuur Land, volk en cultuur Tussen Confucius en Coca-Cola 12 Vietnam in het kort 14 Natuur en milieu 16 Uitgestrekt land 16 Flora 20 Fauna 21 Natuur in de verdrukking Nationale Parken 23 Economie, maatschappij

Nadere informatie

13 oktober 2007 Amsterdam - Hanoi Vliegreis van Amsterdam naar Hanoi per lijndienst van Cathay Pacific. (CX 270)

13 oktober 2007 Amsterdam - Hanoi Vliegreis van Amsterdam naar Hanoi per lijndienst van Cathay Pacific. (CX 270) Vietnam Geboekt bij Bex Uitgevoerd in Vietnam door Tulip tours Aanvang reis: 13 oktober 2007 Datum terugkomst: 08 november 2007 13 oktober 2007 Amsterdam - Hanoi Vliegreis van Amsterdam naar Hanoi per

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Vietnam in 2 weken Parel van Indochina Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SVN 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Weinig landen kennen zoveel variatie als Vietnam. Laat je tijdens

Nadere informatie

Vietnam - tussen Confucius en Coca-Cola 12 Vietnam in het kort 14. Natuur en milieu 16. Economie, maatschappij en politiek 26

Vietnam - tussen Confucius en Coca-Cola 12 Vietnam in het kort 14. Natuur en milieu 16. Economie, maatschappij en politiek 26 Land, volk en cultuur Vietnam - tussen Confucius en Coca-Cola 12 Vietnam in het kort 14 Natuur en milieu 16 Economie, maatschappij en politiek 26 Geschiedenis 31 Geschiedenis in jaartallen 42 Maatschappij,

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world SAIGON & MEKONG GLIMPSE OF VIETNAM 11 dagen / 10 nachten code: PhuGli01 Phu Quoc in combinatie met Saigon, Mekong en de Cambodjaanse grens City, nature and paradise Het eiland Phu Quoc is nog redelijk

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Vietnam on a Shoestring Rijstterrassen en koloniale grandeur Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SVD 6-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een zeer scherp geprijsde rondreis door Vietnam,

Nadere informatie

Vietnam met het gezin

Vietnam met het gezin VIETNAM Vietnam met het gezin Privérondreis met Engelstalige of Franstalige lokale gidsen REF: 428 REISBESCHRIJVING Saigon - Mekong Delta - Can Tho - Phu Quoc INTRODUCTIE REISBESCHRIJVING DAG 1 - vlucht

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen Droomeilanden en waterpoppen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KVN 6-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis Vietnam voor gezinnen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Vietnam Varen tussen karstrotsen als in een Chinese pentekening Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SVI 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een weergaloze rondreis door Vietnam,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen Droomeilanden en waterpoppen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KVN 6-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis Vietnam voor gezinnen

Nadere informatie

5 weken Vietnam: Strand, Natuur en Cultuur. 27 Juni: Aankomst in Saigon

5 weken Vietnam: Strand, Natuur en Cultuur. 27 Juni: Aankomst in Saigon 5 weken Vietnam: Strand, Natuur en Cultuur 27 Juni: Aankomst in Saigon U wordt van het vliegveld opgehaald en naar het hotel gebracht. S'avonds halen wij u op voor een uitgebreid welkomst diner en geven

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM EN CAMBODJA - 21 dagen Over Mekong naar Angkor Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BVC 6-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom De hoogtepunten van Vietnam en Cambodja laten

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world PHU QUOC RELAX AND ADVENTURE 7 dagen / 6 nachten code: PhuAdv03 Phu Quoc, the diamant island Where nature and paradise come together Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog verlaten en

Nadere informatie

09-01/06-02 Rondreis op maat (2p)

09-01/06-02 Rondreis op maat (2p) 09-01/06-02 Rondreis op maat (2p) Reisprogramma 9 januari Dag 1 Aankomst in Hanoi Vlucht EK394-13.05 Privé airport pick up Privé Street Food (tasting) Tour Overnachten in hotel Dag 2 Bai Tu Long Bay Cruise

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

15-daagse tour: Zuid Vietnam en Angor Wat

15-daagse tour: Zuid Vietnam en Angor Wat 15-daagse tour: Zuid Vietnam en Angor Wat 25 april : Aankomst in Saigon Na aankomst op de luchthaven van Saigon wordt u door de hostess van Vietnamtravel naar uw hotel gebracht om in te checken. De rest

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM EN CAMBODJA - 21 dagen Over Mekong naar Angkor Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BVC 6-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom De hoogtepunten van Vietnam en Cambodja laten

Nadere informatie

BEGELEIDE VLIEGTUIGVAKANTIE

BEGELEIDE VLIEGTUIGVAKANTIE BEGELEIDE VLIEGTUIGVAKANTIE Groepsreis Vietnam 1 13 mei 2016 Een reis met onvergetelijke indrukken: prachtige landschappen met imposante rijstvelden, een prachtige kustlijn, bijzondere steden, maar ook

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Junior Vietnam. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Junior Vietnam. Djoser BV Breestraat CM Leiden Junior Vietnam Onze derde reis met Djoser Junior kan beginnen. Het vliegtuig staat te wachten en het eerste contact met de medereizigers is gelegd. Vietnam here we come! Het vliegtuig staat te wachten

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Reisprogramma: Helen s Choice Vietnam (2015)

Reisprogramma: Helen s Choice Vietnam (2015) Reisprogramma: Helen s Choice Vietnam (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Amsterdam-Bangkok-Ho Chi Minh Stad Dag 2, Ho Chi Minh Stad Maaltijden: - Transport: Auto Aankomst in Ho Chi Minh, waar u op het vliegveld

Nadere informatie

De Schatten van Vietnam. Rondreis. Programma. Hanoi - dag 1 t/m 4

De Schatten van Vietnam. Rondreis. Programma. Hanoi - dag 1 t/m 4 De Schatten van Vietnam Er zijn vele manieren om door het fascinerende Vietnam rond te reizen. Maar zo bijzonder en authentiek als deze ****14 daagse rondreis zult u het niet snel beleven. Uiteraard nemen

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon - My Tho - Can Tho Dag 4 Can Tho, bezoek drijvende markt - Saigon Dag 5 Saigon, excursie

Dag 1 Amsterdam - Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon - My Tho - Can Tho Dag 4 Can Tho, bezoek drijvende markt - Saigon Dag 5 Saigon, excursie Rondre is V ie t na m, 22 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon - My Tho - Can Tho Dag 4 Can Tho, bezoek drijvende markt - Saigon Dag 5 Saigon, excursie Cu

Nadere informatie

Inhoud. 11 Kennismaken met Vietnam. 81 Ho Chi Minh-stad (Saigon) 41 Historisch overzicht. 113 Mekongdelta. 133 Dalat en de provincie Lam Dong

Inhoud. 11 Kennismaken met Vietnam. 81 Ho Chi Minh-stad (Saigon) 41 Historisch overzicht. 113 Mekongdelta. 133 Dalat en de provincie Lam Dong Inhoud 1 2 3 7 Kaarten en plattegronden 9 Woord vooraf 11 Kennismaken met Vietnam 12 Land van het zuiden 12 Afwisselend landschap 15 Ingewikkeld moessonklimaat 16 Rijkgeschakeerde dierenwereld 17 Vietnamezen

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon Dag 4 Saigon, excursie Tay Ninh en Cu Chi Dag 5 Saigon - My Tho - Can Tho Dag 6 Can Tho,

Dag 1 Amsterdam - Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon Dag 4 Saigon, excursie Tay Ninh en Cu Chi Dag 5 Saigon - My Tho - Can Tho Dag 6 Can Tho, Rondre is V ie t na m, 23 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon Dag 4 Saigon, excursie Tay Ninh en Cu Chi Dag 5 Saigon - My Tho - Can Tho Dag 6 Can Tho, bezoek

Nadere informatie

Halong Bay & de Red River

Halong Bay & de Red River Halong Bay & de Red River 13 Dagen/12 Nachten Het beste van Noordelijk Vietnam 28/9/2019 tot 10/10/2019 Dag 1 BRUSSEL - HANOI Vertrek per lijnvlucht met tussenstop naar Hanoi. Nachtvlucht. THAI AIRWAYS

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon, dagexcursie Cu Chi en Tay Ninh Dag 4 Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta) Dag 5

Dag 1 Amsterdam Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon, dagexcursie Cu Chi en Tay Ninh Dag 4 Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta) Dag 5 Rondre is V ie t na m, 1 5 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon, dagexcursie Cu Chi en Tay Ninh Dag 4 Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta) Dag 5 Saigon

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA ontdek het echte thailand! EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA LAOS 5 CHIANG KHAN 6 NONG KHAI BUNG KAN 7 NAKHON PHANOM PHETCHABUN 4 2 1 KHON KAEN 14 9 THAILAND CHAIYAPHUM ROI ET SURIN

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Rondreis Natuurlijk vietnam - 14 dagen reiscode VK.01

Rondreis Natuurlijk vietnam - 14 dagen reiscode VK.01 Rondreis Natuurlijk vietnam - 14 dagen reiscode VK.01 Vertrekdata Beste reistijd Zwaarte trekking Start- en eindpunt : iedere dag mogelijk tussen 1 november en 1 juni : tussen 1 november 1 juni : licht

Nadere informatie

Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen KVN

Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen KVN Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen KVN 6-22 21 Familiereis VIETNAM AVONTUUR - 21 dagen Droomeilanden en waterpoppen KVN 6-22 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

ONTDEK VIETNAM & CAMBODJA

ONTDEK VIETNAM & CAMBODJA ONTDEK VIETNAM & CAMBODJA 17 daagse begeleide rondreis op maat Vluchtgegevens Internationale vluchten 10/8/12 CX 270 Amsterdam - Hong Kong 14u10 07u10 (11/8/12) 11/8/12 KA 297 Hong Kong Hanoi 08u40 09u40

Nadere informatie

Bangau Eastern tours

Bangau Eastern tours Bangau Eastern tours Kvk: 57637032 Rotterdam Tour beschrijving: Maleisië, Thailand, Singapore, Medan Dag 1: Amsterdam Kuala Lumpur Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur Dag 2: Kuala Lumpur Aankomst op

Nadere informatie

Het keizerlijke China

Het keizerlijke China CHINA Het keizerlijke China Kant-en-Klaar - 12 dagen / 10 nachten REF: 373 REISBESCHRIJVING - - - - Tunxi - - - Tongli - INTRODUCTIE consumptiemaatschappijen met bloeiende economieën. Gedurende eeuwen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world PHU QUOC RELAX AND ADVENTURE 9 dagen / 8 nachten code: PhuAdv02 Phu Quoc, the diamant island Where nature and paradise come together Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog verlaten en

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Vietnam in 2 weken Parel van Indochina Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SVN 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Weinig landen kennen zoveel variatie als Vietnam. Laat je tijdens

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon, dagexcursie Cu Chi en Tay Ninh Dag 4 Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta) Dag 5

Dag 1 Amsterdam Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon, dagexcursie Cu Chi en Tay Ninh Dag 4 Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta) Dag 5 Rondre is V ie t na m, 1 5 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam Saigon Dag 2 aankomst Saigon Dag 3 Saigon, dagexcursie Cu Chi en Tay Ninh Dag 4 Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta) Dag 5 Saigon

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world PHU QUOC RELAX AND ECO 8 dagen / 7 nachten code: PhuRelax01 Phu Quoc, the diamant island Where nature and paradise come together Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog verlaten en ongerept.

Nadere informatie

Familiereis Kleurrijk Vietnam - 14 dagen - reiscode VF.01

Familiereis Kleurrijk Vietnam - 14 dagen - reiscode VF.01 Familiereis Kleurrijk Vietnam - 14 dagen - reiscode VF.01 Vertrekdata Beste reistijd Startpunt Eindpunt : iedere dag van het jaar mogelijk : tussen 1 januari en 1 juli en tussen 1 november en 31 december.

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

Vietnam & Cambodja. Vietnam & Cambodja. De grote Vietnam en Cambodja rondreis. De grote Vietnam & Cambodja rondreis Brochure blz.

Vietnam & Cambodja. Vietnam & Cambodja. De grote Vietnam en Cambodja rondreis. De grote Vietnam & Cambodja rondreis Brochure blz. De grote rondreis prijzen vanaf 2499 Prijzen inclusief vlucht Parijs-Hanoi en Siem Raep-Ho Chi Minh City-Parijs 17d/14n - logies en ontbijt CODE: SNS DIST PHAN01 (H89614A/2A) Afreisdata Prijzen/pers. in

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

Vietnam: De Paradijselijke Stranden van het Zwoele Zuiden 14 dagen reiscode VS.02

Vietnam: De Paradijselijke Stranden van het Zwoele Zuiden 14 dagen reiscode VS.02 Vietnam: De Paradijselijke Stranden van het Zwoele Zuiden 14 dagen reiscode VS.02 Vertrekdata Beste reistijd Startpunt Eindpunt : alle dagen van het jaar mogelijk : tussen 1 januari 1 oktober en tussen

Nadere informatie

Sardinië singlereis 8 dagen

Sardinië singlereis 8 dagen Sardinië singlereis 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 949 Wandeleiland Sardinië Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: Sardinië! Dit schitterende Italiaanse

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land!

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Rondreis Vietnam van Noord naar Zuid - 21 dagen reiscode VR.01

Rondreis Vietnam van Noord naar Zuid - 21 dagen reiscode VR.01 Rondreis Vietnam van Noord naar Zuid - 21 dagen reiscode VR.01 Vertrekdata Beste reistijd Startpunt Eindpunt : iedere dag van het jaar mogelijk : 1 december 1 juli : Hanoi : Ho Chi Min City Reisbeschrijving

Nadere informatie

O = inclusief ontbijt, L = inclusief lunch, D= inclusief diner, B= inclusief brunch

O = inclusief ontbijt, L = inclusief lunch, D= inclusief diner, B= inclusief brunch Kleurrijk Vietnam 18 dagen reiscode VF.01 Vertrekdata : het gehele jaar Beste reistijd : maart t/m oktober Omgeving : stad en platteland / jungle en bergen / rivieren, baaien en zee Bevolkingsgroepen :

Nadere informatie

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud)

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) Dag 1 Vlucht naar Moskou. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Hotel Cosmos; meer informatie over

Nadere informatie

21-daagse individuele rondreis combinatie Vietnam & Cambodja

21-daagse individuele rondreis combinatie Vietnam & Cambodja 21-daagse individuele rondreis combinatie Vietnam & Cambodja Deze individuele rondreis is een combinatie van twee landen met een rijke en bewogen geschiedenis. U begint de reis in het veelzijdige Vietnam

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis VIETNAM EN CAMBODJA - 22 dagen Over Mekong naar Angkor Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: AVC 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom De hoogtepunten van Vietnam en Cambodja laten

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Vietnam in 2 weken Parel van Indochina Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SVN 4-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Weinig landen kennen zoveel variatie als Vietnam. Laat je

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour Dag 1 Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel naar Ayutthaya. Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen, tot de stad

Nadere informatie

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl

Dagprogramma. Grand Tour door China. vnc.nl Dagprogramma Grand Tour door China Dwars door China reis je van Beijing naar Guilin. Je ziet keizerlijke grandeur, kleurrijke minderheden en een prachtig karstlandschap. Kortom, een complete reis door

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig:

Accommodatie Tijdens de reis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig: Voorlopig reisprogramma: Dag 1: Vliegreis Amsterdam Accra Dag 2: Accra Dag 3: Plan Ghana projectbezoeken Dag 4: The Lake Volta, van Accra naar Akossombo (120 km) Dag 5 en 6: Plan Ghana projectbezoeken

Nadere informatie

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs

informatiebundel Groepsreis met individuele inschrijving 8-daagse Kroatië De Datum De prijs informatiebundel 8-daagse Kroatië Groepsreis met individuele inschrijving Istrië met haar charmante badplaatsen, haar adembenemende archipel van Brijuni en haar Slavische, Romaanse en Germaanse invloeden

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 6 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Ontdek Indochina. Rondreis door het land van de draak LEZERSPRIJS: 2295,- (op basis van 2-persoonskamer)

Ontdek Indochina. Rondreis door het land van de draak LEZERSPRIJS: 2295,- (op basis van 2-persoonskamer) Ontdek Indochina Rondreis door het land van de draak LEZERSPRIJS: 2295,- (op basis van 2-persoonskamer) Vertrekdatum: 25 november 2012 Deze veelzijdige rondreis voert u door 3 landen. U zult volop genieten

Nadere informatie

Rondreis VIETNAM - 22 dagen BVH

Rondreis VIETNAM - 22 dagen BVH Rondreis VIETNAM - 22 dagen BVH 8-18 22 Rondreis VIETNAM - 22 dagen Franse sfeer in tropisch jasje BVH 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vertrek

Nadere informatie

VB.02: Budgetreis Go Vietnam 21 dagen

VB.02: Budgetreis Go Vietnam 21 dagen VB.02: Budgetreis Go Vietnam 21 dagen Vertrekdata Beste reistijd Omgeving Accommodatie Vervoer Startpunt Eindpunt : het gehele jaar : maart - juni en december : stad en platteland/jungle en bergen/rivieren,

Nadere informatie