Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013 Datum: Locatie: Dogcenter Jan Stuversdreef 4 te Kerkwijk Aanwezig : C. de Lange, C. Mertens, J.Fisher, Anja vd Bosch, Ad vd Bosch, H. Roomenburg, P. Roomenburg, J. v Duyn, A. den Daas, E.J. den Daas, J. Smeyers, H. Smeyers, B. vd Post, B. Petrus, M. Looijaard, W. Looijaard, M. Plattje, K. Eeckhout, P. Kap, P. Dekker, M. Jacobs, J. Overbeek. Afwezig met kennisgeving : P. Hubbers, C. Adema, L. Mouchart, D. Geerlings, C. Pulmans, A. vd Burg, M. Droge, W. vd Riet, Erica de Vries, Edwin de Vries, J. Stabel, M. Verstappen, S. Sijtsma, S. vd Velde, M. de Hoogh. 1 Opening Voorzitter Corrie de Lange heet iedereen welkom en opent de vergadering om uur. Er zijn 22 stemgerechtigde leden aanwezig incl. bestuur, 15 mensen hebben zich afgemeld. 2 Ingekomen uitgaande stukken Ingekomen stukken; Brief vd RvB betreffende een klacht De RvB heeft een brief naar de vereniging gestuurd, omdat er een klacht is binnen gekomen bij de RvB. De klacht hield in dat de vereniging de gezondheidsuitslagen die de vereniging elk kwartaal van de RvB ontvangt niet zou publiceren, terwijl die voor iedereen, ook voor niet leden, openbaar moeten zijn. De vereniging heeft daar met een brief op gereageerd en uitgelegd dat de gezondheidsuitslagen zowel in het clubblad als op de site van de vereniging gepubliceerd worden en dus voor iedereen toegankelijk zijn. Wel is het zo dat de database op de site een tijd lang niet up to date is geweest, maar deze is inmiddels bijgewerkt. De RvB heeft de klacht daarop ongegrond verklaard. Mail van J.de Bruin; Zij heeft zich wegens tijdgebrek afgemeld als CGG lid. Uitgaande stukken; De uitnodiging voor deze ALV 3 Notulen ALV d.d. 13 oktober 2012 Corrie de Lange vraagt of iedereen de notulen gelezen heeft en of iemand vragen daarover heeft. Eef den Daas merkt op dat niet iedereen die zich afgemeld heeft voor de ALV genoteerd staat als afwezig. Carlo Mertens legt uit dat hij niet alle namen van partners die familie lid zijn kent, als die dan niet genoemd worden in de afmelding kan het zijn dat deze dan idd niet vermeld worden. Iedereen gaat akkoord met het vaststellen van de notulen van de ALV van 13 okt 2012.

2 4 Bestuursmededelingen Er zijn geen mededelingen. 5 Jaarverslag Secretariaat Carlo Mertens vraagt de aanwezigen om het jaarverslag door te lezen en eventuele vragen te stellen. Er zijn geen vragen. 6 Jaarverslag Penningmeester Henne Roomenburg vraagt de aanwezigen om het jaarverslag door te lezen en eventuele vragen te stellen over het verslag en de balans en resultatenrekening. Er zijn geen vragen. 7 Verslag kascontrole commissie De kascontrole heeft plaats gevonden op 10 maart Het verslag is opgenomen in het boekje voor de ALV. Bevindingen kascontrolecommissie over het financieel jaar 2012: - Een bedrag voor de W.A. verzekering dat in 2010 twee keer was betaald is teruggestort op de rekening van de vereniging. 1. Overigens is deze verzekering niet juist te naam gesteld, ons advies is de tenaamstelling aan te passen conform de inschrijving bij de KvK, de penningmeester zal hierop actie ondernemen. 2. Betreffende verzekering is per 2014 opgezegd, wij vragen ons af of het verstandig is een nieuwe polis af te sluiten. - De door de vereniging georganiseerde evenementen waren nagenoeg budget neutraal. - In de balans missen we de waarde van de voorraad winkelgoederen. - In 2012 is een positief resultaat van 943,- behaald waarbij de waarde van de voorraad winkelgoederen nog bij opgeteld dient te worden. - Onze nieuwe penning meester Henne Roomenburg heeft zich de voor haar nieuwe taak snel eigen gemaakt en ons goed inzicht gegeven in de door haar prima verzorgde boekhouding. Conclusie kascontrolecommissie: De kascontrolecommissie adviseert de ALV de penningmeesters decharge te verlenen voor hun beheer over de afgelopen jaren. Opgemaakt te Hoogblokland op 10 maart P.T.A.M. Hubbers-Thijssen E.J. den Daas Na het doornemen van het verslag wordt decharge verleend door de aanwezigen. 8 Verkiezing kascontolecommissie Evert Jan den Daas moet na 4 jaar stoppen als commissielid, Petra Hubbers heeft aangegeven zich weer kandidaat te stellen. Corrie de Lange vraagt of er iemand bereidt is samen met Petra de kascontrole te doen. Jacqueline v Duijn meld zich hiervoor aan.

3 9 Vaststellen jaarlijkse contributie en inschrijfgeld Er zijn geen wijzigingen. Ad vd Bosch vraagt wat de herplaatskosten van 50 euro inhouden. Corrie de Lange legt uit dat dit bedrag voor niet leden is, die via de vereniging hun ACD of AK willen herplaatsen. Ad vd Bosch gaat dit duidelijk bij het bedrag vermelden op de site. 10 Vergoeding fokkerslijst Er zijn geen wijzigingen. 11 Aanpassing fokreglement Karel Eeckhout verteld dat hij informatie heeft gevonden over E. Gubbels die onlangs een lezing heeft gegeven bij de vereniging. Die info houdt in dat E. Gubbels voorheen proefdieren heeft gefokt en Karel Eeckhout vind het ongepast dat de vereniging zich door hem laat adviseren op het gebied van fokbeleid. Hierover volgt een discussie. 5.4 De honden waarmee gefokt gaat worden mogen niet met elkaar in relatie staan als ouder kind, (half) broer - (half) zus of als grootouder kleinkind. Aanbevolen wordt om geen enkele vermelding van een zelfde voorouder op de stambomen van de fokdieren te hebben (4 generaties met verschillende voorouders). Er wordt gestemd om de aanbeveling te vermelden in het FR. Er zijn 13 stemmen voor, de rest onthoudt zich van stemming. Bij de vraag of de aanbeveling verplicht gesteld moet worden stemmen 4 mensen voor, 10 mensen tegen, de rest onthoudt zich van stemming. De aanbeveling wordt als zodanig vermeld in het VFR. 6.1 De teef mag ten tijde van de dekking niet jonger zijn dan 24 maanden. De teef mag niet meer worden gedekt na de dag waarop zij 96 maanden (8 jaar) oud wordt. Indien de teef ouder is dan 96 maanden (8 jaar) dan dient er een gezondheidsverklaring (bijlage 3), ondertekend door een dierenarts, te worden overgelegd. De gezondheidsverklaring mag ten tijde van de aanvraag, niet ouder zijn dan 3 maanden en dient 2 maanden vóór de dekking bij de rasvereniging te zijn ingediend. Er is een melding van Loes Mouchart dat de vermelding van de leeftijd van eerste dekking van de teef nl 96 mnd niet klopt, maar 72 maanden moet zijn, dat is idd het geval omdat dit in ons oude FR ook nog eens bij 6.2 vermeld wordt. Dit wordt aangepast en op de juiste manier vermeld in het FR Er wordt gestemd over dit voorstel. 16 mensen stemmen voor, 3 mensen stemmen tegen, de rest onthoudt zich van stemming. Dit voorstel wordt opgenomen in het VFR, met voorheen artikel 6.2 als aanvulling, dat de teef bij het eerste nest maximaal 72 maanden oud mag zijn. 7.1 De minimale leeftijd van de reu, ten tijde van dekking, dient tenminste 22 maanden te bedragen. Er wordt gestemd over dit voorstel 11 stemmen voor, 6 stemmen tegen, de rest onthoudt zich van stemming. Dit voorstel wordt opgenomen in het VFR.

4 7.3 Een reu mag (in Nederland) maximaal 2 nesten per jaar, met een totaal van 8 nesten gedurende zijn hele leven, voortbrengen. Er wordt gestemd over dit voorstel. 12 stemmen voor, 6 stemmen tegen, de rest onthoudt zich van stemming. Dit voorstel wordt niet opgenomen in het VFR, het maximaal aantal nesten per jaar voor een reu blijft De honden waarmee gefokt gaat worden, dienen in het bezit te zijn van een gezondheidsverklaring dat zij geen tekenen vertonen van spondylose. Dit moet vastgesteld zijn door middel van röntgenonderzoek verricht door een dierenarts. Er volgt een discussie over het onderwerp spondylose. Er wordt besloten dat er eerst bij een specialist goede informatie over dit onderwerp wordt verzameld en daar een artikel over te publiceren in het clubblad en op de site en dan op een later tijdstip hierover een uitgewerkt artikel te ontwikkelen De honden waarmee gefokt gaat worden, dienen in het bezit te zijn van een onderzoeksrapport op PLL (primaire lens luxatie) middels de PLL-DNA-test. Dit is een eenmalig wangslijmvliesonderzoek (DNA-test). Het resultaat van het onderzoek zal de geteste honden in 3 categoriën indelen, te weten Genotype A, B, of C (zie artikel 10.2). Genotype Risico groep Toegestane combinatie met: I Normaal (Vrij) Genotype I,II of III II Geen lijder (Drager) Genotype I III Verhoogd Risico (Lijder) Genotype I Er wordt gestemd over dit voorstel. 21 stemmen voor, 1 onthouding. Dit artikel wordt opgenomen in het VFR. Er wordt over dit onderwerp nog een artikel in het clubblad geplaatst Dit artikel wordt in de nabije toekomst aangevuld met de aanbeveling om een aanlegkeuring voor schapendrijven en een gedragstest georganiseerd en uitgevoerd en beoordeeld in samenwerking met de rasvereniging. Er volgt een discussie over dit voorstel-aanbeveling. Er wordt gestemd of er voldoende steun is met betrekking tot de aanlegtest voor het schapendrijven 11 stemmen voor, 6 stemmen tegen, de rest onthoud zich van stemming. Er worden dagen georganiseerd waarbij de leden deze test kunnen gaan uit proberen, zodat er na een inventarisatie kan worden bepaald of en hoe deze test wordt opgenomen in het VFR. Ad vd Bosch legt uit dat hij in principe alles heeft geregeld om een test met schapen te doen bij Raf Dewinter, er moet alleen nog een datum vastgesteld worden. Er wordt gevraagd of er een werkgroep hiervoor gevormd moet worden. P.Roomenburg, B.Petrus, W. Looijaard en M. Looijaard melden zich hiervoor aan. Verder wordt er ook gepraat over het opnemen van een gedragstest. Dit is een complex gebeuren, maar hier wordt ook herhaaldelijk naar gevraagd. Op de Jonge Hondendag is als proef een kleine gedragstest uitgevoerd bij de deelnemende honden. De rapporten hiervan

5 zijn gedeeld met de eigenaren en fokkers, veder moet nog worden besproken en het e.e.a. verder worden uitgewerkt op dit gebied. Als laatste vraagt Corrie de Lange of iedereen akkoord is met het nieuwe format voor het FR zoals door de RvB per 1 mei 2013 verplicht gesteld wordt. Iedereen gaat hiermee akkoord. 12 Bestuursverkiezing Aftredend en herkiesbaar volgens rooster is Henne Roomenburg als penningmeester. Er zijn geen tegenkandidaten. Iedereen gaat akkoord met de herverkiezing van Henne Roomenburg als penningmeester. 13 Rondvraag Sabien vd Velde heeft een mail gestuurd met de vraag of leden-fokkers die in het buitenland wonen en/of niet op de ALV aanwezig kunnen zijn, toch kunnen meestemmen en hun mening kunnen geven per machtiging door iemand anders. En ze vraagt ook of de stukken eerder doorgestuurd kunnen worden. Carlo Mertens legt uit dat dit volgens de statuten niet mogelijk is en dat de stukken in het vervolg gelijktijdig met de uitnodiging verstuurd worden. Corrie de Lange legt uit dat om dit te wijzigen de statuten bij een notaris gewijzigd moeten worden en vraagt de aanwezigen om hierover te stemmen. 21 mensen stemmen tegen, 1 onthouding. Ad vd Bosch vertelt dat hij sinds kort de website beheert, maar dat deze heel slecht is en bijna niet mee te werken. Hij vraagt of er een nieuwe website gebouwd kan worden. Madelon Looijaard is een professional op dit gebied en legt uit dat ze Ad veel helpt met de site, maar dat de site verouderd is en idd heel moeilijk is om mee te werken. Bianca van der Post vraagt wat de maximale kosten zouden worden hiervoor. Madelon is bereid om voor 400 euro een compleet nieuwe site te bouwen. Bianca vraagt ook of de kleuren van de website gewijzigd zouden worden of niet, zo ja, dan moet namelijk ook de lay-out van het clubblad veranderd worden. Madelon gaf als antwoord dat zij een voorbeeld lay-out kan maken en dat wij met zijn allen konden kijken en beslissen hoe we het zouden willen hebben dan. Iedereen gaat hiermee akkoord. Jolanda Overbeek vraagt of er een fokgeschiktheidskeuring kan komen, er wordt over dit onderwerp al jaren discussie gevoerd. Corrie de Lange legt uit dat er nu 2 keer een ZG op een show vereist is en dat een fokgeschiktheidskeuring door de vereniging zelf dan opgezet en ook uitgevoerd moet worden met inhuren van een exterieur keurmeester voor het ras, om zo de mensen ook de kans te geven om dit te halen. Dit is door de vereniging niet te realiseren, omdat je dan meerdere keren per jaar zou moeten doen. Er wordt gestemd over dit onderwerp. 6 stemmen tegen, 1 stem voor, de rest onthoudt zich van stemming. Er wordt voorlopig geen fokgeschiktheidskeuring opgezet door de vereniging

6 Peter Roomenburg vraagt hoe het zit met de puppypakketten. Bianca vd Post die op de vorige ALV aangeboden heeft om dit op zich te nemen legt uit dat ze een ontwerp voor kaartjes hiervoor gemaakt heeft maar de rest nog niet helemaal klaar is. De fokker moet zelf aangeven hoeveel pakketten hij wil ontvangen. De prijs voor het puppypakket is vastgesteld op 5 euro en de fokkers die nieuwe leden inschrijven betalen dan geen inschrijfgeld voor deze nieuwe leden. Peter Roomenburg vraagt of er voor een hond die gedragsproblemen heeft (bv herplaatser) niet de mogelijkheid is om deze hond toch in te zetten voor de fok. Carlo Mertens legt uit dat daar zojuist naar aanleiding van de vraag van Jolanda Overbeek over gestemd is en dat met zo n hond toch geprobeerd moet worden om 2 keer die ZG te halen, dit kan op een kleine show of clubmatch waar de keurmeester hier rekening mee kan houden. Bianca vd Post vraagt of er een interne database gemaakt kan worden waar alles per hond bijgehouden wordt. Waarin dus ook alle extra gegevens die niet in de standaard database staat, die op de website staat vermeld komen. Zo hebben we destijds een enquête gehouden en de gegevens daarvan zouden hier dus in verwerkt kunnen worden. Net als bijv. gedragsgegevens van honden e.d. De aanwezigen vinden dit een goed voorstel en er gaat gekeken worden hoe we hier vorm aan kunnen geven, in combinatie met het werk aan de nieuwe site en een beter werkbare database. Manou Plattje geeft uitleg over het Ardennen weekend dat binnenkort georganiseerd wordt en geeft aan dat er nog kan worden ingeschreven n dat degene die zich hebben ingeschreven een mail ontvangen met betalings- en andere gegevens. 14 Sluiting Corrie de Lange sluit om uur de vergadering en dankt iedereen voor hun aanwezigheid en inbreng.

Australian Cattle Dog Vereniging Nederland

Australian Cattle Dog Vereniging Nederland Australian Cattle Dog Vereniging Nederland Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 18 april 2015 Locatie: De Stoethoeve, Birkstraat 131, 3768HE te Soest. Aanwezig: PA. Roomenburg, A.D. Ligtenstein, J. Vermeulen,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland

Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland Locatie: Fam. Roomenburg Bazeldijk 70 Hoogblokland. Aanwezig : C. de Lange, C. Mertens, B. vd Post, J. Fisher, H. Roomenburg, P. Roomenburg,

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers.

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers. Notulen algemene ledenvergadering 29 mei 2016 Locatie:De Stoethoeve,Birkstraat 131,3768HE Soest Aanwezig:Ad vd Bosch,J.Fisher,PA.Roomenburg,J.Vermeulen,W.Scheepers,EJ.Den Daas,A.Den Daas,J.Overbeek,Anja

Nadere informatie

13. Voorstel tot wijzigen Rasspecifieke fokreglementen naar Verenigingsfokreglementen

13. Voorstel tot wijzigen Rasspecifieke fokreglementen naar Verenigingsfokreglementen Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Pekingees- en Dwergspanielclub te houden op 12 maart 2013 in AC Restaurant t Harde, Eperweg 94 8084 HK t Harde, T +31(0)525 651 341.

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage agendapunt 4a Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: voor het ras: (invullen door rasvereniging) Conceptversie maart 2012, VERSIE 6.0 Uitgangspunten

Nadere informatie

FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012

FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012 FOKREGLEMENT CBRN M.I.V. 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de CBRN, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Chesapeake Bay Retriever zoals

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

(opgemaakte versie, inclusief aanpassing artikel 3.5 per 8 december 2017)

(opgemaakte versie, inclusief aanpassing artikel 3.5 per 8 december 2017) Verenigingsfokreglement (VFR) van de Nederlandse Poedelclub (opgemaakte versie, inclusief aanpassing artikel 3.5 per 8 december 2017) 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Nederlandse Poedel Club, hierna

Nadere informatie

Pekingees en Dwergspanielclub

Pekingees en Dwergspanielclub AGENDA Algemene Ledenvergadering Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Pekingees- en te houden op 15 april 2014 in AC Restaurant t Harde, Eperweg 94 8084 HK t Harde, T +31(0)525

Nadere informatie

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden.

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Fokkerijoverleg 11-11-2012 Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Het fokkerijoverleg van vandaag gaat om het uitwisselen van ideeën voor de invulling van het VFR.

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland (kortweg ACSN) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier Verenigingsfokreglement voor het ras: Parson Russell Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Parson Russell Terrier, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Club voor Dalmatische Honden voor het ras: Dalmatische Hond Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt

Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 29 juni 2014 te De Bilt *)1 4. Verslag secretariaat

Nadere informatie

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland

Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland Opgericht 10 september 2010 Fokbeleid versie: Leden Vergadering 22 mei 2011 Fokbeleid van de Gordon Setter Vereniging Nederland 1. Doelstelling 1.1.

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever

Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging. Ras; Flatcoated Retriever Verenigings Fokreglement Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging Ras; Flatcoated Retriever 1. Algemeen 1.1 Dit regelement voor de Nederlandse Flatcoated Retriever Vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

Rasspecifiek Fokreglement Bracco Italiano

Rasspecifiek Fokreglement Bracco Italiano Secretariaat: Marianne Eelvelt Evenaar 318 2408 NE Alphen aan den Rijn Tel. 0172-426730 E-Mail: mj.eelvelt@xs4all.nl Rasspecifiek Bracco Italiano Rasspecifiek fokreglement voor rasverengingen en rashondenfokkers

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Kuvasz Vereniging Nederland voor het ras: Kuvasz Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen in zwarte tekst

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

voor het ras: Tibetan Terrier

voor het ras: Tibetan Terrier Fokreglement van de rasvereniging: Belgian Tibetan Terrier Club BTTC voor het ras: Tibetan Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de BTTC, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Nederlandse Schapendoes

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Nederlandse Schapendoes Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging de Nederlandse Schapendoes voor het ras: Nederlandse Schapendoes 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Vereniging de Nederlandse Schapendoes,

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Parson Russell Terrier Verenigingsfokreglement voor het ras: Parson Russell Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Parson Russell Terrier, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Fauve de Bretagne Club voor het ras: Basset Fauve de Bretagne Uitgangspunten en toelichting bij het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers 1. Het verwerven van het lidmaatschap Art 1.1 Het lidmaatschap is in principe mogelijk voor al diegenen, die de doelstellingen van de vereniging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniël (kortweg VACS) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 In deze nieuwsbrief de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering, verslag van de Algemene ledenvergadering 2018; oproep opgeven voor Kampioenschapsprijs; clubmatch;

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Barsoi Club voor het ras: Barsoi Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Eerste Gezelschapshonden Club Nederland Maltezer F.C.I. Nr. 65 Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 01-05-2016 versie 4 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage 1 Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Bordeaux Dog Club Nederland voor het ras: Bordeaux Dog ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Bordeaux Dog Club Nederland, hierna te

Nadere informatie

VERENIGING VOOR DE HOLLANDSE HERDER

VERENIGING VOOR DE HOLLANDSE HERDER VERENIGING VOOR DE HOLLANDSE HERDER PROTOCOLLEN EN BESLUITEN TERZAKE FOKKERIJ Versie 4 Wijzigingen vastgesteld en goedgekeurd Fokkersraadsvergadering 12 november 2012 VOORWAARDEN FOKKERIJ DEEL 1 Artikel

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Eerste Gezelschapshonden Club Nederland Japanse Spaniël F.C.I. nr. 206 Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Verenigings Fok Reglement Parson Russell Terrier Club Nederland

Verenigings Fok Reglement Parson Russell Terrier Club Nederland Verenigings Fok Reglement 2016 Parson Russell Terrier Club Nederland Inhoud 1. ALGEMEEN blz. 3 1.1. t/m 1.6. blz. 3 2. FOKREGELS blz. 4 2.1. t/m 2.7. blz. 4 3. WELZIJNSREGELS (Artikel VIII.1 KR) blz. 5

Nadere informatie

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden.

1.2. Het Fokreglement geldt voor alle fokkers die zijn aangesloten bij de LSOHV en voor alle leden. FOKREGLEMENT 1. ALGEMEEN 1.1. Het Fokreglement voor de Oudduitse Herder en de Duitse Herder LangStokhaar is overeenkomstig het beschrevene in de statuten en het huishoudelijk reglement van de rasvereniging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Eerste Gezelschapshonden Club Nederland Chinese Naakthond (F.C.I. nr. 288) Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland voor het ras: Ierse Water Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Water Spaniel Vereniging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Rasvereniging: Onze Stabyhoun Ras: Stabyhoun 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Onze Stabyhoun, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement voor het ras: Ierse Setter VFR ISC concept 7.2 pag. 1/13 Besluit ALV 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Fokreglement voor leden van de Border Collie Club Nederland

Fokreglement voor leden van de Border Collie Club Nederland Voorstel voor een aantal wijzigingen in - Fokreglement leden BCCN; - Huishoudelijk Reglement CFH; vast te stellen in de Algemene Vergadering op 5 juni 2010 Inleiding Het gaat hierbij om de volgende aanpassingen

Nadere informatie

voor het ras: Pyreneese Berghond

voor het ras: Pyreneese Berghond Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond voor het ras: Pyreneese Berghond Goedgekeurd door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. van de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland. voor het ras: de Chesapeake Bay Retriever

Verenigingsfokreglement. van de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland. voor het ras: de Chesapeake Bay Retriever Verenigingsfokreglement van de Chesapeake Bay Retrieverclub Nederland voor het ras: de Chesapeake Bay Retriever 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Chesapeake Bay Retriever, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC)

Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) Verenigings Fokreglement (VFR) Nederlandse Newfoundlander Club (NNFC) 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Verenigings Fokreglement voor het ras Newfoundlander beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis

De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis naam van de rasvereniging: De Greyhound Club voor het ras:greyhound / Magyar Agar Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen in zwarte tekst zijn verplicht. De relevante

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement van de rasvereniging: Tibetaanse Terriër Club Nederland TTCN voor het ras: Tibetaanse terriër Definitief; versie 3 VFR TTCN 13 november 2015 1. ALGEMEEN

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Naam van de rasvereniging: Boxer Vrienden Nederland Voor het ras: Boxer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Boxer Vrienden Nederland, hierna

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging Amerikaanse Cocker Spaniël (kortweg VACS) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

PROTOCOLLEN BESLUITEN TERZAKE FOKKERIJ

PROTOCOLLEN BESLUITEN TERZAKE FOKKERIJ PROTOCOLLEN EN BESLUITEN TERZAKE FOKKERIJ Versie 5 Wijzigingen vastgesteld en goedgekeurd Fokkersraadsvergadering 19 maart 2016 VOORWAARDEN FOKKERIJ DEEL 1 Artikel 1 De fokker is gehouden aan het VFR (Verenigings

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Beagle Club Nederland. voor het ras: Beagle

Verenigingsfokreglement. Beagle Club Nederland. voor het ras: Beagle Verenigingsfokreglement Beagle Club Nederland voor het ras: Beagle 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Beagle Club Nederland, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement. DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 18-07-18 versie 5 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement voor

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement (VFR) voor de Drentsche Patrijshonden Club Nederland 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Drentsche Patrijshond Club Nederland beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Van de Nederlandse Korthals Griffon Club voor het ras Korthals Griffon 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement van de Nederlandse Korthals Griffon Club, hierna te noemen de vereniging, beoogt

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Vereniging voor de Liefhebber van de Engelse Cocker Spaniel (VLECS) voor het ras: Engelse Cocker Spaniel ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging:nederlandse Lakeland Terrier Club voor het ras: Lakeland Terrier Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun

Verenigingsfokreglement. Ras: Stabyhoun Verenigingsfokreglement Rasvereniging: Onze Stabyhoun Ras: Stabyhoun 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor Onze Stabyhoun, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging (RV): Nederlandse Berner Sennen Vereniging voor het ras: Berner Sennenhond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit Verenigingsfokreglement voor de vereniging Nederlandse

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement van de rasvereniging: Tibetaanse Terriër Club Nederland TTCN voor het ras: Tibetaanse terriër 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de TTCN, hierna

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland voor het ras: Picardische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Picardische Herdershonden Club Nederland,, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Nederlandse Chihuahua Club

Nederlandse Chihuahua Club Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Chihuahua Club Voor het ras: Chihuahua korthaar en Chihuahua langhaar secretaris@nederlandsechihuahuaclub.nl www.nederlandsechihuahuaclub.nl

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging van fokkers en liefhebbers van de Mopshond in Nederland: Commedia voor het ras: Mopshond Aanpassing

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow Verenigingsfokreglement Nederlandse Chow Chow Club (NCCC) voor het ras: Chow Chow 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse Chow Chow Club, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen

Nadere informatie

Basenji Club Nederland

Basenji Club Nederland Basenji Club Nederland Opgericht 13 juni 1999 Verenigingsfokreglement Basenji Club Nederland (BCN) voor het ras: Basenji 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Basenji Club Nederland, hierna te noemen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Werkende Flatcoated Retriever Groep voor het ras: Flatcoated Retriever ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Werkende Flatcoated Retriever Groep, hierna

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Bordeaux Dog

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Bordeaux Dog Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Bordeaux Dog Club Nederland voor het ras: Bordeaux Dog Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras:

Verenigingsfokreglement. voor het ras: 1 Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Herdershonden Club voor het ras: Hollandse Herdershond 2 VERENIGINGSFOKREGLEMENT NHC 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement VAN DE Havanezer Club Nederland voor het ras: Havanezer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Havanezer Club Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement. Nederlandse Teckel Club. voor het ras: Dashond (FCI standaard 148)

Format Verenigingsfokreglement. Nederlandse Teckel Club. voor het ras: Dashond (FCI standaard 148) Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Nederlandse Teckel Club voor het ras: Dashond (FCI standaard 148) Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: MNCN voor het ras: Perro Dogo Canario Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer

1 ALGEMEEN. Format VerenigingsFokReglement (VFR) 1/6 Besluit AV 24 mei 2012 Raad van Beheer 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Nederlandse Vereniging voor de Epagneul bleu de Picardie, de Epagneul Picard en de Epagneul de Pont-Audemer hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: M.N.C.N. voor het ras: Dogo Argentino Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland.

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Alaska Malamute Club voor Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Alaskan Malamute zoals deze

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Schapendoes

Verenigingsfokreglement. Nederlandse Schapendoes Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Vereniging De Nederlandse Schapendoes voor het ras: Nederlandse Schapendoes 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement van de Vereniging De Nederlandse Schapendoes,

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement Vereniging De Drentsche Patrijshond voor het ras: Drentsche Patrijshond 1 ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Vereniging De Drentsche Patrijshond beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Verenigingsreglement

Verenigingsreglement TOURCLUB OPLOO-SINT ANTHONIS Secretariaat TOS: Wethouder Theunissenstraat 3, 5845 CP Sint-Anthonis. Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, reknr. NL03RABO0140293817 Website: www.wielerclub-tos.nl Aangesloten

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond

Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond Verenigingsfokreglement van de Nederlandse Vereniging van Saarlooswolfhonden voor het ras Saarlooswolfhond voor het ras Saarlooswolfhond 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Nederlandse vereniging van

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Pekingees en Dwergspanielclub. voor het ras: Japanse Spaniël

Verenigingsfokreglement. Pekingees en Dwergspanielclub. voor het ras: Japanse Spaniël Verenigingsfokreglement Pekingees en Dwergspanielclub voor het ras: Japanse Spaniël 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Pekingees en Dwergspanielclub, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Schotsche Terrier Club

Verenigingsfokreglement Schotsche Terrier Club Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Schotsche Terrier Club d.d. 22 mei 2016 voor de rassen: Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen in zwarte

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging voor de Irish Glen of Imaal Terrier voor het ras: Irish Glen of Imaal Terrier Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Golden Retriever Club Nederland voor het ras: Golden Retriever Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke. Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke. Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) 1 De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis Reglement

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OVERKOEPELENDE VERENIGING VAN AMATEURTUINDERSVERENIGINGEN TILBURG Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT Artikel 1: Algemeen 1.1. Slechts omtrent geagendeerde onderwerpen

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019

NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 NOTULEN ALGEMENE VERGADERING d.d. 8 APRIL 2019 Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: 35 leden 13 leden 1. Opening Om 20:00 uur opent de voorzitter de heer B. van den Akker, de vergadering, waarbij hij de

Nadere informatie

voor het ras: Pyreneese Berghond

voor het ras: Pyreneese Berghond Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond voor het ras: Pyreneese Berghond Goedgekeurd door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 24 maart 2012 Aanvang 13.00 uur. H.F. Witte Centrum, de Bilt. Denk aan Uw lidmaatschapskaart.

Agenda algemene ledenvergadering zaterdag 24 maart 2012 Aanvang 13.00 uur. H.F. Witte Centrum, de Bilt. Denk aan Uw lidmaatschapskaart. Voorafgaand aan de algemene ledenvergadering van zaterdag 24 maart 2012 is er voor fokkers en andere belangstellenden de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over uiteenlopende zaken betreffende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie