Australian Cattle Dog Vereniging Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Australian Cattle Dog Vereniging Nederland"

Transcriptie

1 Australian Cattle Dog Vereniging Nederland Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 18 april 2015 Locatie: De Stoethoeve, Birkstraat 131, 3768HE te Soest. Aanwezig: PA. Roomenburg, A.D. Ligtenstein, J. Vermeulen, E.J. den Daas, A.M. den Daas, M.vd Kroft, J. Overbeek, T. Prins, Anja vd Bosch, C. de Heij - de Lange, H. Roomenburg, Ad vd Bosch, C.Mertens. Afwezig met kennisgeving: J. Fisher, P. Thijssen, J. Valcke, L. Mouchart, J. v Duijn-Koppen, S. vd Velde, T. Scheepe, W. Scheepers, J. Smeijers, Edwin de Vries, Erica de Vries. 1 Opening Voorzitter C. de Heij-de Lange heet iedereen welkom en opent de vergadering om uur. Er zijn 13 stemgerechtigde leden aanwezig inclusief bestuur, 11 mensen hebben zich afgemeld. 2 Ingekomen-uitgaande stukken Ingekomen stukken : geen Uitgaande stukken : de uitnodiging voor deze ALV. 3 Notulen ALV 24 mei 2014 en notulen BAL 20 september 2014 Corrie de Heij de Lange vraagt of iedereen de notulen van de ALV en de BAL gelezen heeft en of daar iemand nog vragen over heeft. Niemand heeft vragen en iedereen gaat akkoord met het vaststellen van de notulen van de ALV van 24 mei 2014 en de notulen van de BAL van 20 sept Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. 4 Bestuursmededelingen De kascontrole zou uitgevoerd worden door P. Thijssen en J. van Duijn-Koppen. J. van Duijn Koppen heeft zich tussentijds afgemeld als lid van de kascontrolecommissie. Het bestuur heeft een ander lid, zijnde J. Vermeulen bereid gevonden om de kascontrole uit te voeren samen met P. Thijssen. Corrie de Heij-de Lange legt uit wat de status is van de statutenwijziging en de naamsverandering van ACD & Kelpie Vereniging naar ACD Vereniging Nederland. Binnen de vereniging is alles geregeld en zijn de penningmeester en voorzitter bij de notaris geweest voor het passeren van de nieuwe akte. Hiervoor is toestemming nodig van de Raad van Beheer, dus het is nu wachten op deze Raad van Beheer. De Raad van Beheer moet aan het voorstel nog hun goedkeuring geven en heeft aangegeven dat het wordt besproken in de bestuursvergadering van 6 mei a.s. 5 Jaarverslag secretariaat Correspondentieadres secretariaat: Secretariaat ACD & Kelpie Vereniging Wilhelminastraat AL Montfort - secretariaat@acdenkelpie.nl

2 Jaarverslag secretariaat 2014 : De jaarlijkse ALV heeft plaatsgevonden op 24 mei Er waren 17 stemgerechtigden leden inclusief bestuur aanwezig. 15 mensen hadden zich afgemeld voor de ALV. Op 20 september heeft een Bijzondere Algemene Ledenvergadering plaats gevonden. Hierbij waren 23 stemgerechtigden aanwezig, 5 leden hadden zich afgemeld. Het bestuur heeft in keer vergaderd. In de samenstelling van het bestuur zijn de volgende wijzigingen geweest : Manou Plattje heeft zich afgemeld als bestuurslid evenementen en Joyce Fisher is met goedkeuring van de ALV benoemd tot nieuw bestuurslid evenementen. In 2014 zijn door de vereniging de volgende evenementen georganiseerd: 24 en 25 mei 20 jarig jubileum van de vereniging 24 mei ALV 20 sept. Jongehondendag 20 sept. BAL 20 en 21 sept. Sport & Speldag Op 31 dec waren bij de vereniging 84 leden en 10 gezinsleden ingeschreven. In 2014 zijn er 26 Australian Cattle Dogs en 28 Australian Kelpies ingeschreven in het Nederlands Honden Stamboek. Het aantal import honden was in 2014: 5 ACD en 0 Kelpies. Van de RvB ontvangt de vereniging regelmatig de showuitslagen en om de 3 maanden de officiële gezondheidsuitslagen van HD en oogonderzoeken welke zowel in het clubblad als op de site van de vereniging bekend worden gemaakt. Corrie de Heij-de Lange leest het verslag voor en vraagt of er nog iemand vragen heeft. Er zijn geen vragen 6 Jaarverslag penningmeester Het jaar 2014 hebben we positief afgesloten met een winst van 682,31 euro. De opkomst in het weekend in Volkel was helaas zeer laag waardoor er verlies op is geleden, wat weer goed gemaakt werd door het Sport&Speldag in Montfort, waar we wel wat winst hebben gemaakt. Door de veranderingen binnen de vereniging naar aanleiding van de Bijzondere Algemene Ledenvergadering hebben op dit moment bijna alle leden met een Australian Kelpie hun lidmaatschap opgezegd. Er zijn ook weer een aantal nieuwe leden met Australian Cattle Dogs bijgekomen. In totaal hebben we nu 82 leden, inclusief gezinsleden. Doordat het clubblad afgelopen jaar maar twee keer is verschenen hebben we bij de drukker een spaarpotje opgebouwd, waar we dit jaar gebruik van kunnen maken, wat als gevolg heeft, dat de drukkerskosten dit jaar erg laag zullen zijn. De verwachting is dan ook dat we 2015 weer positief af kunnen gaan sluiten met de Clubmatch en het Sport&Spelweekend in het vooruitzicht. Wel zijn er dit jaar extra kosten voor de o.a. een notaris in verband met het omzetten van de Australian Cattle Dog & Kelpie Vereniging naar de Australian Cattle Dog Vereniging Nederland.

3 Tevens zullen we wat geld moeten investeren in het winkeltje voor de nieuwe clubkleding en leuke artikelen. NB De resultatenrekening en balans van 2014 en de begroting voor 2015 zijn bijgevoegd als bijlagen. Penningmeester Henne Roomenburg Corrie de Heij-de Lange leest het verslag voor en vraagt of er iemand vragen heeft. Niemand heeft vragen. 7 Verslag kascontrolecommissie Aan de Algemene vergadering van de Australian Cattle Dog & Kelpie Vereniging. Verslag van de kascommissie Bij besluit van de Algemene vergadering zijn wij, Joke Vermeulen en Petra Thijssen benoemd in de kascommissie. We hebben de rekening en verantwoording van de penningmeester over het verenigingsjaar 2014 onderzocht. We zijn van mening dat deze stukken een getrouw beeld geven van het handelen van het bestuur en de toestand van de vereniging. We adviseren de Algemene vergadering de penningmeester te dechargeren van zijn beleid in Petra Thijssen en Joke Vermeulen. Iedereen is akkoord. 8 Verkiezing kascontrolecommissie Voor kascontrolecommissie van volgend jaar hebben Petra Thijssen en Joke Vermeulen zich aangemeld. Wim Scheepers heeft zich aangeboden als reserve kascontrolecommissielid. Iedereen is akkoord. 9 Vaststellen jaarlijkse contibutie en inschrijfgeld. Tamara Prins meldt dat de advertentiekosten verkeerd in het clubblad staan, ze gaat dit aanpassen. Peter Roomenburg meld dat we op de vorige ALV de adviesprijs van een pup verhoogd hebben van 900 euro naar 950 euro maar dat dit nog niet gewijzigd is, hij stelt voor om de adviesprijs van een pup en tevens de adviesprijs van een dekking te verhogen naar 1000 euro omdat de kosten mede door de vele testen die vereist zijn nogal gestegen zijn. Er volgt een discussie. Corrie de Heij-de Lange vraagt of iedereen akkoord is met de verhoging van de adviesprijs naar 1000 euro. Verder zijn er geen wijzigingen.

4 10 Vergoeding fokkerslijst De vergoeding is nu 12,50 euro. Voorstel is om dit ongewijzigd te laten. 11 Aanpassing Fokreglement Voorstel tot aanpassing van onderstaan artikel van het VFR; 4.3 Aandoeningen Met honden die lijden aan een of meer van onderstaande aandoeningen mag niet worden gefokt HD het HD-onderzoek dient onder sedatie plaats te hebben gevonden (zie ook FCI richtlijnen). het is uitsluitend toegestaan met honden te fokken, die een onderzoeksrapport op HD hebben met de uitslagen HD A en HD B. Enkel na dispensatietoekenning mag een hond met HD C uitslag alleen in combinatie gebruikt worden met HD A. de honden met een buitenlands stamboom, die eigendom zijn van leden en/of fokkers die niet woonachtig zijn in Nederland en waarmee gefokt gaat worden, dienen in het bezit te zijn van onderzoeksrapporten op HD van een in het geboorte- of herkomstland en door de FCI erkende instantie of dierenarts. HD uitslagen uit niet erkende FCI landen worden beoordeeld aan de hand van onderstaande omrekentabel. Corrie de Heij-de Lange legt uit dat er reeds op een eerder fokkersoverleg gepraat is om de toevoeging dat honden onder sedatie een HD onderzoek moeten ondergaan op te nemen in het fokreglement. Dit is namelijk een eis vanuit de FCI. Voorstel is om dit nu duidelijk op te nemen in het VFR van de rasvereniging. Er wordt gestemd over dit voorstel 12 mensen stemmen voor en 1 persoon onthoud zich van stemming. Het voorstel wordt opgenomen in het fokreglement. 12 Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar als secretaris : Carlo Mertens. Er wordt gestemd; 12 mensen stemmen voor Carlo Mertens als secretaris. Aftredend en niet herkiesbaar als algemeen bestuurslid evenementen : Joyce Fisher Vanuit het bestuur worden geen kandidaten voorgedragen voor de ze functie. Voordrachten van kandidaten kunnen worden gedaan conform art. 20 van de statuten. Peter Roomenburg stelt zich kandidaat als algemeen bestuurslid. Er wordt gestemd; 12 mensen stemmen voor Peter Roomenburg als algemeen bestuurslid. 13 Rondvraag Jolanda Overbeek meld dat de aanbeveling om vermelding om geen dezelfde voorouders op de stamboom tot 5 generaties onduidelijk staat vermeld in het VFR. Ad vd Bosch legt uit dat dit inmiddels al is aangepast.

5 Jolanda Overbeek vraagt of het mogelijk is dat de buitenlandse fokkers hun gezondheidstesten en dergelijke doorgeven aan de rasvereniging zodat deze op genomen kunnen worden in de database. Ad vd Bosch gaat de fokkers hierover benaderen. Jolanda Overbeek vraagt of er een aanbeveling in het VFR kan komen voor het maken van een rugfoto. Corrie de Heij-de Lange legt uit dat ze dat voor de volgende ALV als voorstel kan in dienen. Peter Roomenburg vraagt of de fokkers weer gevraagd worden om de prijzen voor de clubmatch te sponsoren. Carlo Mertens legt uit dat dit idd het geval is en dat hij een overzicht gaat maken welke prijzen er nodig zijn en wat de kosten hiervan zijn en deze wordt aan de fokkers voorgelegd. Peter Roomenburg vraagt of er nog mensen nodig zijn om te helpen op de Sport & Speldag en op de Clubmatch. Carlo Mertens gaat een overzicht maken hiervan maken. Joke Vermeulen geeft aan dat ze graag het winkeltje wil gaan overnemen en wil gaan zoeken naar nieuwe kleding en spulletjes voor in de winkel. Er volgt een discussie en iedereen is akkoord dat Joke het winkeltje gaat beheren. Tamara Prins geeft aan dat zij bemerkt dat er op Facebook op een algemene ACD-FBpagina een grote groep ACD-liefhebbers is, waarvan een aardig deel geen lid zijn van de rasvereniging. Zij vraagt hoe we mensen kunnen motiveren om lid te worden van de rasvereniging. Er volgt een discussie. Tamara stelt voor om ook enkele activiteiten en dergelijke zaken aan te bieden via de vereniging zoals bv een clinic bij JJ Ranch tegen gereduceerde prijzen voor leden van de rasvereniging. Tamara Prins vraagt hoeveel extra clubbladen er bij Editoo normaal besteld worden. Henne Roomenburg verteld dat er 10 extra worden besteld. Tamara Prins stelt voor om iedere fokker die een nestje heeft voor elke pupkoper een clubblad ter beschikking te stellen en een aanmeldformulier toevoegen. Eef den Daas vraagt hoe het mogelijk is dat Banggereng Kennel ondanks een schorsing van de vereniging toch een nest gaat fokken binnen de periode van schorsing. Corrie de Heij-de Lange legt uit dat hierover met de betreffende fokker al contact is geweest en dat de fokker tot deze ALV de tijd heeft om te reageren anders wordt de fokker uit de vereniging gezet. Henne Roomenburg vraagt hoe het zit met de online inschrijfformulieren, hierover zijn al vaak vragen gesteld, maar de formulieren op de site werken niet. Het bestuur gaat dit op pakken. 14 Sluiting Corrie de Heij-de Lange bedankt iedereen voor hun aanwezigheid en sluit de vergadering om uur.

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers.

Afwezig met kennisgeving:j.stabel,m.verstappen,edwin de Vries,B.Petrus,M en K Droge,I.Raadsen,L.Mouchart,H en J Smeyers. Notulen algemene ledenvergadering 29 mei 2016 Locatie:De Stoethoeve,Birkstraat 131,3768HE Soest Aanwezig:Ad vd Bosch,J.Fisher,PA.Roomenburg,J.Vermeulen,W.Scheepers,EJ.Den Daas,A.Den Daas,J.Overbeek,Anja

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland

Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland Notulen Algemene Ledenvergadering 13 oktober 2012 te Hoogblokland Locatie: Fam. Roomenburg Bazeldijk 70 Hoogblokland. Aanwezig : C. de Lange, C. Mertens, B. vd Post, J. Fisher, H. Roomenburg, P. Roomenburg,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013

Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013 Notulen Algemene Ledenvergadering 27 april 2013 Datum: 27-04-2013 Locatie: Dogcenter Jan Stuversdreef 4 te Kerkwijk Aanwezig : C. de Lange, C. Mertens, J.Fisher, Anja vd Bosch, Ad vd Bosch, H. Roomenburg,

Nadere informatie

Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt

Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt Concept Agenda Algemene Ledenvergadering 19 april 2015 in De Bilt 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen Algemene Ledenvergadering 29 juni 2014 te De Bilt *)1 4. Verslag secretariaat

Nadere informatie

13. Voorstel tot wijzigen Rasspecifieke fokreglementen naar Verenigingsfokreglementen

13. Voorstel tot wijzigen Rasspecifieke fokreglementen naar Verenigingsfokreglementen Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Pekingees- en Dwergspanielclub te houden op 12 maart 2013 in AC Restaurant t Harde, Eperweg 94 8084 HK t Harde, T +31(0)525 651 341.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1.

Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club. Artikel 1. Huishoudelijk reglement Ierse Setter Club Artikel 1. Elk jaar treden twee of meer bestuursleden af volgens een vooraf gemaakt rooster. De aftredenden zijn terstond herkiesbaar. Bij het ontstaan van één

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Pekingees en Dwergspanielclub

Pekingees en Dwergspanielclub AGENDA Algemene Ledenvergadering Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering van de Pekingees- en te houden op 15 april 2014 in AC Restaurant t Harde, Eperweg 94 8084 HK t Harde, T +31(0)525

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

voor het ras: Tibetan Terrier

voor het ras: Tibetan Terrier Fokreglement van de rasvereniging: Belgian Tibetan Terrier Club BTTC voor het ras: Tibetan Terrier 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de BTTC, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage agendapunt 4a Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: voor het ras: (invullen door rasvereniging) Conceptversie maart 2012, VERSIE 6.0 Uitgangspunten

Nadere informatie

Engelse Cocker Spaniël Club Nederland

Engelse Cocker Spaniël Club Nederland Notulen van de 11 de Algemene Leden Vergadering van de ECSCN gehouden op 19 september 2012 te Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte in De Bilt Aanwezig: L. Loeve, voorzitter Afgemeld: F. Linkerhof A.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging SkiClub Zoetermeer e.o. Aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging Huishoudelijk Reglement Skiclub Zoetermeer e.o. SkiClub Zoetermeer e.o. is gevestigd te Zoetermeer en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Bijlage 1 Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Bordeaux Dog Club Nederland voor het ras: Bordeaux Dog ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Bordeaux Dog Club Nederland, hierna te

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap

Brugdocument. Artikel 1: Naam. Artikel 2: Zetel. Artikel 3: Doel. Artikel 4: Leden. Artikel 5: Einde van het lidmaatschap Brugdocument Algemeen In alle artikelen wordt bestuur vervangen door directeur/bestuurder, tenzij anders voorgesteld. Artikel 1: Naam Artikel 2: Zetel Artikel 3: Doel Artikel 4: Leden Artikel 5: Einde

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda

Notulen ALV 2013. Verkorte Agenda Convocatie ALV 16 oktober 2014 blad 12 Notulen ALV 2013 Vergader datum : 16 januari 2014. Locatie : Bowling Restaurant Menken. Onderwerp : Algemene Ledenvergadering Bowling Vereniging Leiden Zuid-West.

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Verenigingsreglement

Verenigingsreglement TOURCLUB OPLOO-SINT ANTHONIS Secretariaat TOS: Wethouder Theunissenstraat 3, 5845 CP Sint-Anthonis. Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, reknr. NL03RABO0140293817 Website: www.wielerclub-tos.nl Aangesloten

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Fauve de Bretagne Club voor het ras: Basset Fauve de Bretagne Uitgangspunten en toelichting bij het

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Amerikaanse Cocker Spaniel Club Nederland (kortweg ACSN) voor het ras: Amerikaanse Cocker Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1.

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: MNCN voor het ras: Perro Dogo Canario Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 In deze nieuwsbrief de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering, verslag van de Algemene ledenvergadering 2018; oproep opgeven voor Kampioenschapsprijs; clubmatch;

Nadere informatie

De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis

De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis naam van de rasvereniging: De Greyhound Club voor het ras:greyhound / Magyar Agar Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen in zwarte tekst zijn verplicht. De relevante

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Club voor Dalmatische Honden voor het ras: Dalmatische Hond Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgericht 13 juni 1999 Aangepast op 21 september 2014 Pagina 1 ARTIKEL 1. Toelating van leden 1. Zij die als lid van de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement voor het ras: Ierse Setter VFR ISC concept 7.2 pag. 1/13 Besluit ALV 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016.

Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. Notulen Algemene Ledenvergadering 19 januari 2016. 1. Opening, mededelingen. De voorzitter heet een ieder van harte welkom, een hartelijk welkom aan dhr. Heman Kreuzen oud lid van de Arnhemse Boys en geeft

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Coöperatie Wijnjewoude Energie Neutraal U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 16 oktober 2015 bij notariële akte verleden voor notaris mr. Antje de Vries. Dit Huishoudelijk

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Ierse Water Spaniel Vereniging Nederland voor het ras: Ierse Water Spaniel 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Water Spaniel Vereniging

Nadere informatie

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland.

1.2. Dit Verenigingsfokreglement (VFR) geldt voor alle leden van de vereniging voor de Alaska Malamute Club voor Nederland. 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Alaska Malamute Club voor Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Alaskan Malamute zoals deze

Nadere informatie

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven.

DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. DOEL EN MIDDELEN Artikel 1. In artikel 3. en 13. van de Statuten zijn het deel en de middelen van de vereniging omschreven. HET ALGEMEEN BESTUUR. Artikel 2. Het bestuur bestaat uit maximaal 11 leden, die

Nadere informatie

b. De Vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer op 5 januari 2017;

b. De Vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder nummer op 5 januari 2017; HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VETERANENOVERBETUWE Artikel 1. (Algemeen). a. De Vereniging draagt de naam Vereniging VeteranenOverbetuwe, hierna te noemen de Vereniging. De Vereniging is opgericht

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke. Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke. Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) Verenigingsfokreglement. Vrienden van het Schipperke Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) 1 De relevante artikelen in het Kynologisch Reglement (KR), ofwel het Basis Reglement

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Handelsregister: Alkmaar 40.63.48.67 MBSOV Bezoekadres: Verenigingsgebouw Dukdalf Hoofdgracht 1 1781 AA DEN

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Paragraaf 1 Algemene bepalingen 1. Het Huishoudelijk Reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten van de vereniging, zoals deze zijn vastgesteld bij

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Eerste Gezelschapshonden Club Nederland Maltezer F.C.I. Nr. 65 Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Golden Retriever Club Nederland voor het ras: Golden Retriever Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Nederlandse Barsoi Club voor het ras: Barsoi Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR)

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

voor het ras: Pyreneese Berghond

voor het ras: Pyreneese Berghond Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Nederlandse Vereniging van Liefhebbers van de Pyreneese Berghond voor het ras: Pyreneese Berghond Goedgekeurd door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT RSI-vereniging Stationsstraat 6b 3862 CG NIJKERK Pagina 1 van 5 Het lidmaatschap en het donateurschap Artikel 1. 1 Aanmelding voor het lidmaatschap geschiedt door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder

Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland. voor het ras: Picardische Herder Verenigingsfokreglement Picardische Herdershonden Club Nederland voor het ras: Picardische Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Picardische Herdershonden Club Nederland,, hierna te noemen de vereniging

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement van de rasvereniging: Tibetaanse Terriër Club Nederland TTCN voor het ras: Tibetaanse terriër 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de TTCN, hierna

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement voor het ras Zwitserse Witte Herder 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de, hierna te noemen de vereniging, beoogt bij te dragen aan de behartiging van de belangen van het ras Zwitserse Witte Herder zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland.

Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Huishoudelijk Reglement van het IVN Vereniging voor natuureducatie en duurzaamheid. IVN-afdeling West-Friesland. Artikel 1. Leden/donateurs (zie afdelingsstatuten artikel 5 tot en met 9) 1. Behalve gewone

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Spivo

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Spivo Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Spivo Artikel 1 Leden 1.1. Aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging door de in artikel 5 van de statuten bedoelde natuurlijke personen geschiedt door

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 1) De Dutch Foot and Ankle Society is de werkgroep Voet en Enkel van de Nederlandsche Orthopaedische Vereniging 2) Het dagelijks

Nadere informatie

Ontwerp Huishoudelijk Reglement Westie Nederland

Ontwerp Huishoudelijk Reglement Westie Nederland Ontwerp Huishoudelijk Reglement Westie Nederland Artikel 1. Toelating van leden/opzegging lidmaatschap 1. Zij die als lid tot de vereniging willen toetreden, vermelden bij de aanmelding, schriftelijk of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Havanezer Club Nederland. Havanezer

Havanezer Club Nederland. Havanezer Verenigings Fokreglement van de Havanezer Club Nederland voor het ras: Havanezer 1. ALGEMEEN 1.1 Dit reglement voor de Havanezer Club Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement VAN DE Havanezer Club Nederland voor het ras: Havanezer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Havanezer Club Nederland, hierna te noemen de vereniging beoogt bij te dragen aan

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub

Verenigingsfokreglement. Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond - korthaar Versie : 2018-01 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Schotse Herdershonden Vereniging

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Verenigingsfokreglement naam van de rasvereniging: Ierse Setter Club voor het ras: Ierse Setter VFR ISC Concept 6.1 Pag. 1 Laatst herzien: 21 oktober 2012 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Ierse Setter

Nadere informatie

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar

Duitse Herder. Club Nederland. Rasspecifiek Fokreglement DHCN. Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar Duitse Herder Club Nederland Rasspecifiek Fokreglement DHCN Oudduitse Herder & Duitse Herder Langstokhaar 04 oktober 2010 KvK 51085747 13-04-14 versie 3 pagina 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Naam van de rasvereniging: Boxer Vrienden Nederland Voor het ras: Boxer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Boxer Vrienden Nederland, hierna

Nadere informatie

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Ruitersport Vereniging Reigersburgh Waddinxveen, 23 maart 2016 Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Deze uitnodiging geldt voor alle leden van RSV Reigersburgh

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOLLANDSCHE SINT BERNARD CLUB Artikel 1 Toelating van leden 1. Zij die als lid van de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke aanmelding hun naam, geboortedatum,

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. voor het ras:

Verenigingsfokreglement. voor het ras: Verenigingsfokreglement (VFR) Vereniging voor Schnauzerfokkers en Liefhebbers (VSFL) voor het ras: Schnauzers alle variëteiten 1-7 Verenigingsfokreglement (VFR) VSFL - ALV 15 november 2015 i.s.m. de Raad

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman

Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Huishoudelijk reglement van VWV de Pieterman Inhoud: Leden en lidmaatschap Het functioneren van het bestuur Taakomschrijving Bestuursleden Commissies Financiën Evenementen en aansprakelijkheid Slotbepalingen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT REGLEMENT Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op grond van het artikel 18 van de statuten van de Personeelsvereniging EPZ (verder de vereniging genoemd) bepaalde. Artikel 2. Alle leden

Nadere informatie

huishoudelijk reglement

huishoudelijk reglement Herziene uitgave januari 2017 van het Artikel 1 De vereniging draagt de naam: EHBO vereniging Hendrik-Ido-Ambacht; is gevestigd te Hendrik-Ido-Ambacht en is aangesloten als afdeling bij de Koninklijke

Nadere informatie

Basenji Club Nederland

Basenji Club Nederland Basenji Club Nederland Opgericht 13 juni 1999 Verenigingsfokreglement Basenji Club Nederland (BCN) voor het ras: Basenji 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Basenji Club Nederland, hierna te noemen

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd handbalvereniging Geel-Zwart, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement. rasvereniging Lhasa Apso Club Nederland, LACN. voor het ras: Lhasa Apso

Verenigingsfokreglement. rasvereniging Lhasa Apso Club Nederland, LACN. voor het ras: Lhasa Apso Verenigingsfokreglement van: rasvereniging Lhasa Apso Club Nederland, LACN voor het ras: Lhasa Apso Format VerenigingsFokReglement (VFR)Lhasa Apso Club Nederland 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie:

Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie: Verenigingsfokreglement Schotse herdershonden Vereniging De Collieclub voor het ras: Schotse herdershond langhaar Versie: 2014.01 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Schotse Herdershonden Vereniging

Nadere informatie

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden.

Fokkerijoverleg Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Fokkerijoverleg 11-11-2012 Aanwezig: 22 leden inclusief het bestuur Afwezig met kennisgeving: 6 leden. Het fokkerijoverleg van vandaag gaat om het uitwisselen van ideeën voor de invulling van het VFR.

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Rasspecifiek Fokreglement Australian Shepherd

Rasspecifiek Fokreglement Australian Shepherd Rasspecifiek Fokreglement Australian Shepherd AUSTRALIAN SHEPHERD CLUB NEDERLAND 1 1. ALGEMEEN 1.1. Het Rasspecifiek Fokreglement voor het ras Australian Shepherd beoogt bij te dragen aan de behartiging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart 1999. Spoorweg Sportvereniging Venlo (artikel 01 t/m 33) (2 e wijziging ingaande 22 maart 2002) (3 e wijziging ingaande 26 maart 2004) (art.4a) (4 e wijziging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn.

Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Huishoudelijk Reglement van IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, afdeling Alphen aan den Rijn. Mocht in dit reglement gesproken worden van hij en andere taalkundige manlijke vormen, dan

Nadere informatie

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet.

.. Keert de wal het schip en breekt nood de wet. Ontwerp-huishoudelijk reglement van de Jawa/Cz Club Nederland Op grond van artikel 20 van de statuten. Toelichting: Alhoewel een huishoudelijk reglement niet lijkt te passen bij een vereniging die als

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 3.6+ HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgericht 13 juni 1999 Aangepast op 22 juli 2018 Pagina 1 ARTIKEL 1. Toelating van leden 1. Zij die als lid van de vereniging willen toetreden, vermelden bij hun schriftelijke

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Naam van de rasvereniging: Boxer Vrienden Nederland Voor het ras: Boxer 1. ALGEMEEN 1.1. Dit reglement voor de Boxer Vrienden Nederland, hierna te

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland

Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland Oplegger bij verenigingsfokreglement Chow Chow Vereniging Holland De leden van Chow Chow Vereniging Holland vinden een aantal punten belangrijk bij het fokken, sommige van deze punten zijn moeilijk te

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Format Verenigingsfokreglement

Format Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Format Verenigingsfokreglement Mastino Napoletano Club Nederland naam van de rasvereniging: M.N.C.N. voor het ras: Dogo Argentino Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

Verenigingsfokreglement

Verenigingsfokreglement Werkgroep Fokkerij & Gezondheid Verenigingsfokreglement Kuvasz Vereniging Nederland voor het ras: Kuvasz Uitgangspunten en toelichting bij het VerenigingsFokReglement (VFR) De artikelen in zwarte tekst

Nadere informatie