Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 23 dagen Schatten langs de Mayaroute Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LMG Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Over de hele wereld zijn tequila en taco s een begrip, maar de Mayawereld zit nog vol verrassingen. Ontcijfer de laatste inscripties in de klassieke Mayasteden. Bewonder de kleurrijke indiaanse bevolking die je tegenkomt op lokale markten. Beleef het prachtige landschap van imposante vulkanen en tropische jungle tijdens de rondreis Mexico, Guatemala en Honduras. En ervaar de Caribische sfeer aan de kust, waar je kunt terugkijken op een indrukwekkende reis. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek - Aankomst Cancún Valladolid Valladolid 2 Bus Valladolid - Chichén Itzá - Mérida Mérida 3 Bus Mérida - Uxmal Campeche Campeche 4 Bus Campeche- Palenque Palenque 5 Palenque Palenque 6 Bus Palenque - Agua Azul - Misol Ha - San Cristóbal de las Casas San Cristóbal de las Casas

2 7 San Cristóbal de las Casas San Cristóbal de las Casas 8 San Cristóbal de las Casas San Cristóbal de las Casas 9 Bus San Cristóbal de las Casas - Panajachel (Meer van Atitlán) 10 Bus Panajachel (Meer van Atitlán) / Excursie markt Chichicastenango Panajachel Panajachel 11 Bus Panajachel (Meer van Atitlán) - Antigua Antigua 12 Antigua Antigua 13 Antigua Antigua 14 Bus Antigua - Copán Copán 15 Copán Copán 16 Bus Copán - Rio Dulce Rio Dulce 17 Bus Río Dulce - Flores Flores 18 Flores / Excursie Tikal Flores 19 Bus Flores - Laguna Bacalar Laguna Bacalar 20 Bus Laguna Bacalar - Playa del Carmen Playa del Carmen 21 Playa del Carmen Playa del Carmen 22 Vliegtuig Playa del Carmen - Vertrek Cancún Vliegtuig 23 Vliegtuig Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek - Aankomst Cancún Valladolid Je vliegt vandaag naar Mexico. Je komt dezelfde dag aan op de luchthaven van Cancún en je Mexico en Guatemala rondreis start! Bij aankomst op het vliegveld van Cancún word je opgewacht door de Nederlandse reisbegeleiding. De eigen bus rijdt je in ongeveer twee uur naar Valladolid.

3 Dag 2: Valladolid - Chichén Itzá - Mérida 's Morgens word je wakker in het sfeervolle stadje Valladolid. Kleurrijke huisjes rondom een rustieke plaza. Welkom in Mexico. Onderweg naar Mérida bezoek je de ruïnes van de mayastad Chichén Itzá (entreegeld niet inbegrepen). Dit complex, in het jaar 432 na Christus gesticht, bestaat uit indrukwekkende piramides, tempels, paleizen en een sportveld waar het balspel 'pelota' werd gespeeld. Notabene werd de winnaar aan de goden geofferd. De mooiste tempel op het uitgestrekte complex is 'El Castillo', die de Mayakalender symboliseert. Na Chichén Itzá te hebben bezocht reis je verder naar Mérida, één van de oudste koloniale steden van Latijns-Amerika en de hoofdstad van Yucatán. Hier kun je de echt Mexicaanse sfeer proeven op de overdekte markt en rond de zócalo, het centrale plein. Loop door straatjes vol bontgeschilderde huizen, langs kleine kroegjes, markten en sfeervolle restaurants. Mérida is bekend om zijn authentieke hangmatten. 's Avonds is het park een aangename plek om te vertoeven. Vaak treden er muzikale ensembles op. Je overnacht in een koloniaal middenklassehotel. Dag 3: Mérida - Uxmal ± Campeche Uxmal, één van de grootste Mayasteden, ligt 80 kilometer ten zuiden van Mérida. De stad was gebouwd rond na Christus, maar het gebied werd al eeuwen voor die tijd bewoond. Uxmal beleefde zijn hoogtepunt tot 900 na Christus. Sinds 1996 maakt Uxmal deel uit van de beschermde monumentenlijst van Unesco. Het grootste gebouw in Uxmal is de Piramide van de Tovenaar. Deze steile piramide heeft een hoogte van 38 meter en geeft een schitterend uitzicht over de omgeving. Je kunt de ruïnes optioneel bekijken. In Campeche zetten de Spanjaarden onder Francisco Hernández de Córdoba voor het eerst voet aan wal op Mexicaanse grond (20 maart 1517). Hier ontstond ook het eerste contact tussen Europeanen en de Maya's. Door de aanwezigheid van forten werden de aanvallen door zeepiraten spoedig afgeslagen. Daarna verviel het tot een vissersplaatsje. Je reist van Mérida via Uxmal naar Campeche (reisduur zonder stops ongeveer vijf uur). Dag 4: Campeche- Palenque Vandaag maak je een busrit per eigen bus van ongeveer vijf uur naar Palenque. Je rijdt door de laagvlakte van Yucatan, een warm gebied begroeid met laag geboomte en struikgewas. In de middag kom je aan in Palenque, een stadje dat grotendeels bestaat uit een centraal plein en één hoofdstraat met souvenirwinkels, kleine taco-tentjes, gezellige restaurantjes en barretjes. Een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de Mexicaanse keuken.

4 Dag 5: Palenque Bij Palenque heb je de hele dag de tijd om de in het oerwoud gelegen ruïnes te bezoeken. Al vanuit de verte zie je de piramides, tempels en paleizen hoog boven het tropische regenwoud uitsteken. In de ochtend zijn de piramides half verscholen door de laaghangende nevel. Je zult direct vervuld zijn van de mystiek van deze plaats. De tempels, die in vroeger tijden felrood van kleur waren, zijn versierd met Maya-decoraties. Hier vind je de nog steeds intacte graftombe van Maya-priester Pakal (helaas gesloten voor publiek). Vanaf de top van de piramide heb je een prachtig uitzicht over de boomtoppen van het tropisch regenwoud. Heb je tijd over, loop dan gerust het oerwoud in om de nog gedeeltelijk verscholen ruïnes te ontdekken. Ook het kleine museum bij de ruïnes is een bezoek waard. Dag 6: Palenque - Agua Azul - Misol Ha - San Cristóbal de las Casas Vandaag rijd je door een berglandschap, begroeid met pijnboombossen en orchideeën. Na ongeveer vijf uur bereik je het op 2100 meter hoog gelegen San Cristóbal de las Casas. Onderweg heb je de mogelijkheid om de indrukwekkende watervallen van Misol Ha en Agua Azul te bezoeken (entreegeld niet inbegrepen). Dag 7: San Cristóbal de las Casas San Cristóbal de las Casas is een sfeervolle plaats gelegen in de hooglanden van Chiapas. Urenlang kun je ronddwalen door de straten met pastelkleurige huizen en oude Spaans-koloniale gebouwen. µs-morgens prijzen de Tzotzil- en Tzeltal-indianen op de kleurrijke markt hun waren aan. De meesten spreken nog hun eigen taal en dragen authentieke kleding. TIP: Wie geïnteresseerd is in de indianen van het Lacandón-regenwoud moet zeker een bezoek brengen aan Na Bolom, eens het huis van de Deense archeoloog Frans Blom en zijn vrouw. Het huis is nu een museum en bezit een waardevolle collectie foto's, archeologische vondsten en boeken. Het is tevens een toevluchtsoord voor de indianen uit het Lacandón-regenwoud. Er worden dagelijks tours gegeven op gezette tijden waarbij informatie wordt gegeven over de geschiedenis en de huidige manier van leven van deze bevolkingsgroep.

5 Dag 8: San Cristóbal de las Casas Tijdens een optionele dagexcursie kun je de dorpjes Zinacantán en San Juan Chamula bezoeken. Het eerste plaatsje staat bekend om haar klederdracht die je vaak bij mensen thuis kunt kopen. In San Juan Chamula wonen vooral Tzotzil-indianen. In hun kerk zie je duidelijk hoe het katholicisme van de voormalige Spaanse overheersers zich in de loop der eeuwen heeft vermengd met de oude Mayarituelen. De indianen zitten vaak biddend in groepjes, geknield op de stenen vloer die met gras bedekt is. De talrijke brandende kaarsjes geven het 'huis van God' een sereen karakter. De offerandes kip en eieren maken soms plaats voor heilige coca-cola. Een andere mogelijke excursie gaat naar de Sumiderokloof. In een kleine boot vaar je op de Río Grijalva door de smalle kloof terwijl de rotsen zo'n 1000 meter boven je uit torenen. Krokodillen, witte reigers, pelikanen en vleermuizen houden de boot in de gaten. Dag 9: San Cristóbal de las Casas - Panajachel (Meer van Atitlán) Na de grensovergang met Guatemala rijd je de westelijke hooglanden van Guatemala in. Dit is het thuisland van diverse indiaanse Mayagemeenschappen met hun eigen traditionele leefwijze. Via een kronkelende weg langs akkers met suikerriet en maïs, klim je tot 3500 meter hoogte. Je passeert diverse kleine karakteristieke dorpen. Tegen de avond zal je aankomen in Panajachel, een dorpje gelegen aan het Meer van Atitlán (1560 meter). Dag 10: Panajachel (Meer van Atitlán) / Excursie markt Chichicastenango Het Meer van Atitlán is ingeklemd tussen drie imposante vulkanen. Panajachel is een schitterend gelegen dorpje dat draait op toerisme. Als je er eenmaal bent zul je begrijpen waarom. Het dorpje ligt heerlijk aan het Atitlánmeer en wat is er nu fijner dan met een cocktail de zonsondergang te aanschouwen over het meer met de vulkanen op de achtergrond? TIP: Vandaag maak je een excursie naar Chichicastenango, waar twee keer per week (donderdag en zondag) de meest spectaculaire markt van Guatemala wordt gehouden. Van heinde en verre komen de Quiché-indianen, de meest pure afstammelingen van de Maya s, naar deze markt om vee, bloemen, fruit, en nog veel meer te verhandelen. De klederdracht van de Quichéindianen wordt voornamelijk in ere gehouden door de vrouwen die huipiles (kleurrijke handgeborduurde blouses) dragen. In de Santo Tomaskerk heerst een speciale, wat mystieke sfeer door de vele brandende kaarsen en de bloembladeren die op de vloer zijn gestrooid als offer aan een Maya-god. Ook het Campo Santo-kerkhof met haar imposante graftombes is zeker een bezoek waard.

6 Dag 11: Panajachel (Meer van Atitlán) - Antigua Vanuit Panajachel kun je per boot of al wandelend door koffieplantages enkele van de twaalf indianendorpen aan de rand van het meer bezoeken. Deze dragen elk de naam van een apostel. Vlak boven Panajachel ligt Sololá, een klein dorpje waar regelmatig een kleurrijke markt gehouden wordt.in de loop van de middag rijd je met de eigen bus verder naar Antigua, de voormalige hoofdstad van Guatemala. Dag 12: Antigua Antigua ligt op 1530 meter boven zeeniveau en behoort tot de meest sfeervolle en koloniale plaatsen in Midden-Amerika. Al lopend op de met kinderkopjes geplaveide straten kom je steeds weer kloosters, kerken en gebouwen in Spaans-koloniale stijl tegen. De meeste kerken zijn fraai gedecoreerd zoals 'La Merced' en 'San Francisco'. Andere kerken en gebouwen zijn door de talrijke aardbevingen veranderd in ruïnes. Ondanks dat blijft Antigua een heerlijke stad om een paar uur in rond te dwalen. Antigua is verder de bakermat van de jade-industrie en een bezoek aan een van de jadefabriekjes is zeker de moeite waard. Hier zijn de kostbare stenen in allerlei kleurschakeringen, van grijs tot groen en van zwart tot goud, te bewonderen. Je komt op adem in één van de restaurantjes of cafeetjes met prachtige binnentuinen. TIP: Wie meer van avontuur houdt, kan één van de vulkanen die Antigua omringen, beklimmen. De tocht naar de Pacaya-vulkaan is met een normale conditie goed te doen en erg de moeite waard. De vulkaan is nog steeds actief en mogelijk zie je de kokende lava die uit de kegel omhoog wordt gestuwd. De uitzichten zijn bij helder weer overrompelend. Dag 13: Antigua Wie meer van avontuur houdt, kan één van de vulkanen die Antigua omringen, beklimmen. De tocht naar de Pacayavulkaan is met een normale conditie goed te doen en erg de moeite waard. De vulkaan is nog steeds actief en mogelijk zie je de kokende lava die uit de kegel omhoog wordt gestuwd. De uitzichten zijn bij helder weer overrompelend. Dag 14: Antigua - Copán Je verlaat de hooglanden en rijdt via Guatemala-stad naar Copán in Honduras. Een afwisselende tocht van ongeveer zeven uur door bergachtig landschap. Copán zelf is een kleine stad met een centraal plein waaraan een mooie koloniale kerk staat.

7 Dag 15: Copán De reden van ons korte verblijf in Honduras is natuurlijk het Mayacomplex Copán. Ooit floreerde hier een grote indiaanse stad, die haar bloeiperiode kende tussen 250 en 900 na Christus. In die tijd groeide deze uit tot een belangrijke militaire en commerciële stad. De mooiste bezienswaardigheden, waar Copán bekendheid aan ontleent, dateren vooral uit de periode jaar na Chr. Nog steeds is niet bekend waarom deze beschaving rond 900 na Chr. plotseling verdween. De overblijfselen zijn indrukwekkend; piramides, tempels, balspelplaatsen en de uiterst boeiende stèles. De drie meter hoge afbeeldingen in steen zijn uniek in hun soort. Afbeeldingen van figuren en dieren en koninklijke portretten met inscripties van geboortedata, huwelijken en overlijdensdata. Een ander hoogtepunt is 'de trap der hiëroglyfen', één van de spectaculairste schatten van Copán: 72 treden met inscripties waarvan 70 procent inmiddels ontcijferd is. Je hebt hier de hele dag de tijd om rond te dwalen. Eventueel zou je in de middag nog een warmwaterbron kunnen bezoeken. Dag 16: Copán - Rio Dulce Je keert weer terug naar Guatemala, en reist af naar het tropische gedeelte rond de Río Dulce in de warme en vruchtbare kuststrook (geschatte reistijd zonder stops vandaag is 5 uur). Je verblijft hier in een mooi hotel aan de Río Dulce, waar je slaapt in sfeervolle houten cabaña's rondom het zwembad en aan de rand van de rivier. Een prima plek om lekker met een exotische cocktail een middagje te relaxen! Dag 17: Río Dulce - Flores 's Morgens kun je deelnemen aan een optionele excursie naar Lívingston. Hierbij vaar je de Río Dulce af, richting Caribische kust. Onderweg navigeert de boot tussen hoge rotskliffen die begroeid zijn met tropische woudreuzen. Tussen de luchtwortels van de mangrove die de oevers bedekt, zie je her en der hutten op palen van de Kekchi-Indianen. Bij de monding wordt gestopt in Lívingston, een Creools vissersplaatsje, waar de Garifuna s wonen. De atmosfeer is Caribisch en er heerst een zeer ontspannen sfeer. Overal schalt de ritmische Afro-beatmuziek door de straatjes. Vooral de 'big mama's' zullen je verbazen. Je kunt eventueel in Livingston lunchen; de beroemde tapado (visstoofschotel) moet je geproefd hebben! s Middags rijd je per bus naar Flores, waarbij je de Guatemalteekse provincie Petén doorkruist (geschatte reistijd zonder stops vandaag is circa drie uur). Het toeristische plaatsje Flores ligt bij de grootste jungle van Midden-Amerika, op een schiereiland midden in het meer Petén Itzá. Het is een dorp met een relaxte atmosfeer. Erg leuk is een boottochtje over het meer!

8 Dag 18: Flores / Excursie Tikal Vrije dag in Flores. Liefhebbers kiezen voor een fantastische excursie tijdens hun Mexico, Guatemala en Honduras groepsreis: vandaag heb je alle tijd om je te verdiepen in de verscholen ruïnes van Tikal (vervoer naar Tikal is inbegrepen, het entreegeld niet). Gelegen temidden van het tropische regenwoud van El Petén behoorde Tikal ooit tot de grootste der Mayasteden. Aan het begin van onze jaartelling begon men met de bouw, 900 jaar later was het al weer verlaten. In totaal zijn er meer dan 3000 bouwwerken gevonden, waaronder vele tempels, offerplaatsen en paleizen. Het centrale gedeelte wordt gedomineerd door vijf reusachtige tempels. De hoogste is maar liefst 65 meter! 's Morgens vroeg, als de nevel nog rondwaart op het complex, zal de betovering van deze energie-plek groot zijn. Rondom hoor je het gebrul en gekrijs van brulapen, toekans en papegaaien. Vanaf de toppen van de piramides zie je de toekans rondvliegen, apen slingeren in de bomen en zover het oog reikt, de jungle! Dag 19: Flores - Laguna Bacalar Je vertrekt 's ochtends vroeg per bus richting Belize-stad. Je rijdt door een groen, uitgestrekt landschap. In Guatemala kom je nauwelijks dorpjes meer tegen. Een kleine grensovergang brengt je in Belize, waar meteen een heel andere sfeer hangt. De huizen zijn van hout en staan op palen, de bevolking is zwart in plaats van indiaans, en er wordt ineens Engels gesproken in plaats van Spaans. Via de grensplaats Chetumal kom je terug in Mexico. Vlakbij ligt het prachtige Laguna Bacalar waar je zal overnachten. Heerlijk om de vermoeidheid van de dag van je af te spoelen in het meer! Dag 20: Laguna Bacalar - Playa del Carmen Vandaag vervolg je rondreis in een paar uur door naar Playa del Carmen, een heerlijke plaats om nog even van het strand te genieten. Ga mee met een optionele snorkeltocht en geniet van de wereld onder water. Je zult versteld staan van de kleuren van alle tropische vissen. Playa del Carmen biedt prachtige witte zandstranden, waar je heerlijk geniet van de zon en het azuurblauwe water. Neem een verkoelende duik in het water en µdrapeer jezelf op een lounge stoel met een tropisch drankje en een goed boek aan het strand. Of maak een tochtje over de azuurblauwe zee per catamaran. Met de veerboot kun je naar het tegenover Playa del Carmen gelegen eilandje Cozumel. Een documentaire van de bekende onderwater filmer Jacques Cousteau maakte Cozumel op slag beroemd. Maak hier kennis met het een na grootste koraalrif ter wereld. 's Avonds kun je gaan eten in één van de vele restaurantjes en eetgelegenheden die Playa rijk is.

9 Dag 21: Playa del Carmen Vrije dag. Je kunt optioneel een bezoek brengen aan het Mayacomplex Tulúm, ongeveer een uur van Playa del Carmen. De charme van de ruïnes schuilt in de onvergetelijke locatie direct aan de Caribische Zee. De ruïnes in het zonlicht, het turkooizen water op de achtergrond, de kleine stranden en steile klippen geven dit archeologische gebied zijn aparte karakter. De architectuur komt hier pas op de tweede plaats. Tulúm dateert uit de 12de eeuw en later, een periode waarin de Mayacultuur al in verval was geraakt. De tempels hier zijn klein, scheef en slordig gebouwd met weinig decoratie Vanaf de zee bekeken moet Tulúm een uitzonderlijke impressie op de conquistadores hebben gemaakt. Toen de Spanjaarden hier aan het begin van de 16de eeuw met hun schepen langs zeilden, was Tulúm hoogst waarschijnlijk nog bewoond. Het was een van de laatste Mayaplaatsen waar het doek zou vallen. Na het bekijken van de ruïnes kun je nog even het witte strand op; zonnen en zwemmen. Wat is reizen toch zwaar«dag 22: Playa del Carmen - Vertrek Cancún Vanaf Playa del Carmen ben je in ongeveer drie kwartier op het vliegveld van Cancún, waar vandaan je terug naar huis vliegt. Dag 23: Aankomst Helaas komt hier een einde aan jouw Mexico, Guatemala en Honduras rondreis. FESTIVALREIZEN MEXICO EN GUATEMALA Tijdens vertrekdatum 26 oktober 2018 maak je de DIA DE LOS MUERTOS in Mexico mee. De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Meer reisinfo'. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten; alle transport met eigen (mini)bus; overnachtingen in hotels; bezoek onderweg aan Chichén Itza / Uxmal / Agua Azul / Misol Ha; bezoek aan markt Chichicastenango; excursie Tikal (exclusief entreegeld); Nederlandstalige reisbegeleiding; lokale Engelstalige reisbegeleiding op specifieke vertrekdata; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot. Wat is exclusief? Maaltijden; optionele excursies; overige entreegelden; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); toeristenbelasting USD ;22 (bij vertrek op de luchthaven); grenskosten; reis- en annuleringsverzekering.

10 Verlengingen Landarrangement Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2018 voor deze reis bedragen Extra kosten Zakgeld / Bijkomende kosten Bij vertrek uit Cancun hoef je geen vertrekbelasting te betalen, dit is al opgenomen in je ticket. Wel ga je tijdens de reis een aantal keer de grens over en hiervoor dien je een bedrag (meestal tussen de 5 en 25 US dollar) aan grenskosten te betalen. De genoemde prijzen zijn bij benadering en aan veranderingen onderhevig. Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet vantevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt 100,-. In deze kosten is de fooi voor de reisbegeleider niet inbegrepen. Een goede richtlijn hiervoor is 1,- per dag per reiziger

11 Reisdocumenten Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze groepsreis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je voor deze reis te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is na vertrek uit Mexico. Let op: Als je reis een overstap in de Verenigde Staten (VS) maakt dien je via internet een ESTA toestemming aan te vragen. In je vertrekbrief die 10 dagen voor vertrek online komt te staan op Mijn Koning Aap kan je het vluchtschema vinden en indien van toepassing ook informatie over een ESTA aanvragen. Houd er rekening mee bij het invullen van het online aanvraagformulier dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt. Belangrijk: Sinds januari 2016 is er een nieuwe wetgeving van toepassing, de Terrorist Travel Prevention Act. Deze wet houdt in dat mensen die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië en Jemen hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze dienen dan een regulier toeristenvisum aan te vragen bij het Amerikaanse consulaat gevestigd in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade gevestigd in Brussel. Meer informatie over deze nieuwe wet vind je op de website: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport

12 Vervoer Tijdens de reis maak je gebruik van speciaal voor de groep gehuurde bussen. Het vervoer van en naar Río Dulce geschiedt per boot. Vanzelfsprekend kan de lokale situatie aanleiding geven tot veranderingen. Als overstromingen een busreis onmogelijk maken, zal de reisbegeleiding een alternatief aanbieden. Accommodatie Tijdens deze reis wordt overnacht in tweepersoonskamers met douche en toilet op de kamer, in schone, meestal centraal gelegen, middenklasse hotels. Een aantal hotels beschikt over een zwembad. Je verblijf is op basis van logies. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Het is mogelijk om, daar waar aanwezig, een eenpersoonskamer aan te vragen, je betaalt hiervoor een eenpersoonskamer toeslag. Excursiepakket Excursie Details Losse excursies Excursie Details Prijs Algemeen: entreegelden Ter plaatse boeken Antigua - beklimming Pacaya Ter plaatse boeken Entreegelden voor de archeologische Mayaopgravingen tussen de 10 en 15 p/p per opgraving, met uitzondering van Tikal: 15 p/p. De top van de actieve vulkaan Pacaya is 2600 meter hoog. De wandeling is in totaal 3,5 km en de echte klim naar de top zo'n 700 meter. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan word je looproute bepaald, en hoe hoog je kunt gaan. Een redelijke conditie is vereist, sommige delen gaan over gravel en dit maakt het lopen zwaar. Uiteraard gaat er een lokale gids mee. Duur: halve dag. Inclusief: vervoer van en naar de Pacaya, lokale gids, entreegeld nationaal park. Met meer deelnemers wordt de excursie goedkoper en andersom. Prijs geldig bij 6 deelnemers

13 Copán - bezoek aan warmwaterbronnen Ter plaatse boeken Lekker ontspannen in de stomende hitte van de handgemaakte poelen bij Copán, die gedecoreerd is met Maya taferelen. Er zijn verschillende poelen met water in diverse temperaturen. Je kunt jezelf ook trakteren op een weldadig modderbad! Duur: 3-4 uur Inclusief: entree, transport. Prijzen geldig vanaf 4 deelnemers. 27 Copán - paardrijden Ter plaatse boeken Te paard verken je de rond Copán liggende jungle. Een lokale gids zal je naar een klein dorpje brengen waar je het plattelandsleven écht kunt proeven. Je hoeft geen ervaring met paardrijden te hebben. 20 Duur: 2 uur. Inclusief: vervoer te paard, lokale gids. Prijzen geldig vanaf 4 deelnemers. Panajachel - boottocht meer van Atitlan Ter plaatse boeken Met de boot kun je het meer oversteken naar de dorpjes San Pedro, aan de voet van de gelijknamige vulkaan, Santa Clara en Santiago de Atitlán, waar je de kerk en de markt kunt bezoeken. Ook is er de mogelijkheid om een wandeling te maken over een koffieplantage. 16 Duur: hele dag. Inclusief: vervoer en bezoek aan 2 dorpjes. Minimum aantal deelnemers: 4. Prijs geldig bij 6 deelnemers. Playa del Carmen / Excursie walvishaaien Ter plaatse boeken Voor de kust bij Cancun vind je tussen half juni en half september walvishaaien. Je kunt gaan snorkelen in de buurt van deze imposante en vriendelijke dieren! Soms zie je zelfs zeeschildpadden en mantaroggen. 130 Duur: volle dag Inclusief: ontbijt en lunch, drinken, transport, meertalige gidsen (1 gids per 2 personen in het water bij de walvishaaien). Río Dulce - excursie Livingston Ter plaatse boeken Boottocht over de Río Dulce, richting de Caribische kust. Onderweg navigeert de boot tussen hoge rotskliffen die begroeid zijn met tropische woudreuzen. Tussen de luchtwortels van de mangrove die de oevers bedekt, zie je her en der hutten op palen van de Kekchi-Indianen, die leven van visvangst en vogeljacht. Bij de monding wordt gestopt in Livingston, een Creools vissersplaatsje. Geniet hier van tapado, een heerlijke vissoep! 31 Duur: halve dag. Inclusief: vervoer, entree nationaal park Río Dulce. Minimum aantal deelnemers 4, prijs geldig bij 6 personen.

14 San Cristobal de las Casas - bezoek dorpjes San Juan Chamula en Zinacantan Ter plaatse boeken San Cristobal de las Casas - excursie Cañon del Sumidero Ter plaatse boeken San Juan Chamula is een klein dorpje met een opvallende witte kerk waarvan de ingang rijkelijk is beschilderd. Binnen is de grond bezaaid met dennenaalden en vinden allerlei rituelen plaats onder leiding van lokale sjamanen. Een unieke ervaring om mee te maken! In het dorpje Zinacantan onderscheiden de mannen zich van andere mannen uit de omgeving door hun typische klederdracht tijdens feestdagen: rood met wit gestreepte tunieken en platte, ronde, rieten hoeden met fleurige linten. Vrouwen gaan het hele jaar door in prachtige blauwe klederdracht door het leven. Duur: halve dag. Inclusief: transport naar en tussen de dorpjes, Engelstalige lokale gids. Per bus in 1,5 uur naar Chiapa de Corzo, waarvandaan de boottocht begint. Je vaart ongeveer 2 uur over de Rio Grijalva, langs watervallen en steile rotswanden, die soms wel een kilometer oprijzen uit het water. Je vindt hier vele vogels waaronder pelikanen, aalscholvers, reigers, ijsvogels en gieren. Vaak zie je aan de waterkant krokodillen in de zon bakken. Ondertussen slingeren de apen door het erboven liggende oerwoud. Duur: halve dag. Inclusief: transport van en naar Chiapa de Corzo, boot in de Sumidero kloof Festivalinformatie

15 Día de los Muertos in San Cristóbal de las Casas Día de los Muertos, dag van de doden, wordt door de Mexicanen op Allerheiligen en Allerzielen gevierd. Ook in andere plaatsen in Latijns-Amerika, de VS en de Filippijnen viert men deze dag, maar geen land kan tippen aan het uitgebreide eerbetoon aan de doden zoals dat in Mexico gebeurt. Kinderzielen ( los angelitos de engeltjes, of los inocentes de onschuldigen) keren op 1 november terug op aarde. Op 2 november keren ook de overleden volwassenen terug. Deze dagen worden gedurende het hele jaar zorgvuldig voorbereid. Gedichten en herinneringen Families en vrienden bezoeken de graven van hun geliefden en versieren ze met felgekleurde verf, foto s, kaarsjes, schedels van suiker en goudsbloemen. Het wordt voor de zielen van de gestorvenen zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt om terug te keren naar aarde. Zo kunnen de geesten bijvoorbeeld hun nabestaanden herinneringen aan hen horen ophalen. Of "calaveras", korte gedichten, horen voordragen die vaak leiden tot grote hilariteit. In huizen van de nabestaanden worden lekkernijen als "pan de muerto" klaargezet, om de doden te verwelkomen. Vaak wordt al het eten en de drank na het geofferd te hebben gewoon opgegeten, omdat men gelooft dat de geesten alleen de essentie van het voedsel tot zich nemen. Het voedsel heeft daarom ook geen voedingswaarde meer. Vrouwelijk skelet Día de los Muertos wordt niet overal op dezelfde manier gevierd. Op sommige plaatsen wordt veel gedanst in kleurrijke kostuums en op andere plaatsen bellen de kinderen aan en vragen om wat lekkers of geld. Een symbool dat eigenlijk overal terugkomt, is "La Calavera de la Catrina". Dit is een elegant vrouwelijk skelet in een mooie jurk, de Lady of the Dead. Dit herinnert mensen eraan dat zowel arm als rijk niet kan ontsnappen aan de dood. Veel mensen beschilderen hun gezicht als dat van een skelet. Wil jij dit indrukwekkende festival ook meemaken? Op de reis met vertrekdatum 26 oktober 2018 maak je de Día de los Muertos in San Cristóbal de las Casas (Mexico) mee. Nieuwsberichten LANDINFO HONDURAS ACHTERGROND INFORMATIE Cultuur Het wordt gewaardeerd als je tijdens je Honduras rondreis mensen vriendelijk begroet met een simpel buenos días of buenas tardes. Verder geldt niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen dat blote kleding niet op prijs wordt gesteld, zeker niet in de indiaanse dorpen. In Honduras vind je in tegenstelling tot in Guatemala weinig indianen die traditionele kleding dragen. TE GAST IN Guatemala & Honduras Meer informatie over culturele verschillen en omgangsvormen in Honduras vind je in TE GAST IN Guatemala & Honduras (prijs 8,95; verkrijgbaar in boekwinkel of te bestellen via Religie 97 procent van de inwoners van Honduras is rooms-katholiek. Taal Spaans is in Honduras de officiële taal. In Honduras spreken de Garífunas aan de Caribische kust hun eigen taal en op de Baai-eilanden wordt Engels gesproken. In de toeristencentra kun je met Engels redelijk terecht.

16 Festivals Belangrijke nationale feestdagen in Honduras zijn: Onafhankelijkheidsdag (15 september) en Columbusdag (12 oktober). Christelijke feestdagen in Honduras In Honduras worden christelijke feestdagen gevierd zoals Kerstmis (Navidad), Driekoningen (6 januari) en Pasen. Tussen 2 en 11 februari is het feest van de Maagd van Suyapa, de beschermheilige van het land. Pelgrims uit heel Midden-Amerika komen naar het dorpje Suyapa, vlakbij de hoofdstad Tegucicalpa. Festivals in Honduras Voor het vieren van carnaval moet je in Honduras zijn. In de derde of vierde week van mei wordt uitbundig carnaval gevierd in La Ceiba aan de Caribische kust. Bajamar aan de noordoost kust is in juli het toneel voor het Garifuna Festival. In Copán Ruinas vindt jaarlijks van 15 tot 21 december een groot kunstnijverheidsfestival plaats. Eten en drinken In Honduras is de pupusa geliefd, een zacht maïspannenkoekje gevuld met spekvet of kaas. Een ander typisch voorafje in Honduras is de anafre, een fondue van bonen, kaas en crème, die met tortillachips gegeten wordt. Bij alle hapjes en maaltijden wordt wel een pikante saus geserveerd. Die kan uit een flesje komen, maar vaker is die versgemaakt. De saus wordt aangeduid met picante, chili, chirmol. Drinken in Honduras Van veel soorten fruit in Honduras wordt sap gemaakt, jugo of een licuado, aangelengd met water of melk. In Honduras heet deze milkshake een batido. Frisdranken, refrescos, gaseosas of aguas, zijn tijdens je rondreis door Honduras overal te koop, vooral coca cola en pepsi cola. De vele soorten limonade zijn behoorlijk zoet. Koop je frisdrank onderweg dan is die para llevar, om mee te nemen. De verkoper giet de inhoud van het flesje over in een plastic zakje met een rietje erin, en bolsa. Kraanwater kun je beter niet drinken. Overal is agua pura te koop, gewoon water. Wil je water met prik, dan vraag je om agua con gaz. Tenslotte is bier, cerveza, overal te krijgen, zowel in flesjes als in blik (en lata). Fooien Het geven van een fooi in Honduras is gebruikelijk en vormt bovendien een belangrijk bestanddeel van het salaris van obers, gidsen en anderen in de dienstensector. In een eenvoudige comedor kun je volstaan met het bedrag naar boven af te ronden. In een luxer restaurant is een fooi van 10 procent van de rekening normaal, tenzij er duidelijk op de rekening servicio incluído staat.

17 Weer en klimaat Honduras heeft een tropisch klimaat en de temperaturen zijn eerder afhankelijk van de hoogteverschillen dan van de tijd van het jaar. Tot ongeveer 800 meter heerst er een heet en vochtig klimaat, met temperaturen boven de 25 graden, die tot 45 graden kunnen oplopen. Daarboven tot ongeveer 1600 meter is er een gematigd klimaat met temperaturen tussen de 16 graden en 25 graden en nog hoger begint het koele klimaat, waar het 's nachts kan afkoelen tot rond het vriespunt. Vooral in de laatste zone zijn de verschillen tussen dag- en nachttemperatuur groot. Beste reistijd voor Honduras Door het jaar heen verschillen de temperaturen in Honduras weinig. Er zijn twee seizoenen: de regentijd en de droge tijd. De droge tijd duurt van half november tot en met half mei, en het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. Bedenk dat tijdens je Honduras rondreis in de zomer ook fikse regenbuien kunnen vallen en dat de winter lange droge periodes kent. In de tropische regen- en nevelwouden, bijvoorbeeld in de Petén, regent het zeker negen maanden per jaar veelvuldig. De meeste regen valt in juni en september en aan de kust meer dan in het binnenland. De meeste toeristen komen in juli en augustus (de vakantie in Noord-Amerika en Europa) en rond Kerstmis en Pasen. Laat je niet afschrikken door de regentijd, want de buien vallen meestal in de namiddag en daarna is alles lekker opgefrist. Klimaattabel Honduras: De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mm-neerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing). TEGUCIGALPA Bevolking Honduras heeft een oppervlakte van km² (2.7 maal Nederland, 3.7 maal België) en heeft 8,5 miljoen inwoners. Het land is nog steeds een van de minst ontwikkelde en minst geïndustrialiseerde landen van Midden-Amerika. Verplicht en gratis onderwijs voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar heeft geleid tot een daling van het percentage analfabeten. Tegenwoordig kan ruim 75 procent van de bevolking lezen en schrijven. Ook de gezondheidszorg is verbeterd in de afgelopen jaren waardoor de gemiddelde leeftijd rond de 67 bedraagt. Bevolkingsgroepen van Honduras Naar schatting bestaat 90 procent van de bevolking uit Ladino s (een vermenging van blanken en indígenas), 4 procent uit indígenas (de indiaanse bevolking), 5 procent Garifunas (afstammelingen van Afrikaanse slaven die aan de noordkust wonen) en 1 procent uit blanken. In de omgeving van Copán is nog een groep van ongeveer 5000 Maya s te vinden, die tegenwoordig Chortí indianen genoemd worden. Hun taal en cultuur is die van de Ladino s. Landschap Het landschap van Honduras bestaat ongeveer voor een derde uit bos. Dit zijn zowel dennenbossen als bijvoorbeeld mangrovebossen en tropische regen- en nevelwouden. In de tropische regenwouden komen honderden verschillende boomsoorten voor. Helaas is ontbossing aan de orde van de dag. Om dit enigszins tegen te gaan, worden steeds meer natuurgebieden in Honduras uitgeroepen tot Nationaal Park. Deze regenwouden zijn het woongebied van talrijke dieren zoals beren, krokodillen, leguanen, poema's, panters, vlinders en zeeschildpadden. Daarnaast is er een enorme verscheidenheid aan vogels zoals papegaaien, ijsvogels en toekans. Het gebied rondom de Bahía-eilanden in de Caribische Zee is rijk aan diverse tropische vissen. PRACTISCHE INFO Tijdsverschil In Honduras is het in de winter 7 uur vroeger dan in de Benelux. In onze zomertijd is dat 8 uur.

18 Geld De munteenheid van Honduras is de lempira (HNL), onderverdeeld in 100 centavos. Bankbiljetten zijn van 500, 100, 50, 20, 10, 5, 2 en 1 lempi. Munten zijn er van 50, 20, 10, 5, 2 en 1 centavos. Kijk de actuele wisselkoers op: ATM in Honduras In iedere grote plaats en toeristencentrum kun je geld pinnen bij een geldautomaat, een cajero automático (ATM). Bankpassen met een Visa-logo zijn over het algemeen wat couranter dan die met een Cirrus/Maestro-logo. Met Visa- of American Express-card kun je in luxere zaken en restaurants terecht, iets minder met Mastercard. Zorg ervoor dat je klein geld op zak hebt. Taxichauffeurs, winkeliers en marktkooplui hebben meestal geen wisselgeld. Veilig pinnen in Honduras Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestrologo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Honduras dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar Wereld. Bagage en kledij We adviseren je om de bagage voor jouw rondreis door Honduras mee te nemen in een rugzak of in een weekendtas. Een koffer raden we sterk af voor onze reizen waar met het openbaar vervoer gereisd wordt. Niet omdat je je rugzak/weekendtas nodig hebt om lange wandelingen met je bagage te maken (dat gebeurt dus niet!) maar omdat een koffer vaak moeilijk is op te bergen. We raden je aan om maximaal twaalf kilo bagage mee te nemen. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen op je Honduras rondreis die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Neem vooral luchtige katoenen kleding mee. Voor 's avonds of in de bergen is een trui/sweater handig. Denk verder bij het samenstellen van je bagage bijvoorbeeld aan wandelschoenen, sandalen, badslippers, regenkleding, evt. een snorkel en duikbril, zaklamp, naaigerei, wasmiddel, handdoeken, verrekijker, dagrugzak, universeel geldige verloopstekker, reis- en taalgids, oordopjes, opblaaskussen, foto- en videocamera, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, zwemkleding, petje, wekker, schrijfgerei, schaartje, een zakmes, paspoortkopieën, verzekeringsbewijs van je cheques en van je reisverzekeringspolis. Het is niet nodig om een slaapzak, slaapmatje of een klamboe mee te nemen. Koffers niet op slot naar de VS Het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) raadt haar reizigers, die een vlucht hebben geboekt naar of via de Verenigde Staten, aan om hun koffer of anderssoortige bagage niet op slot te doen. Uit veiligheidsoverwegingen onderzoekt de Amerikaanse organisatie TSA (Transportation Security Administration) ongeveer 10% van alle bagage die aankomt op één van de vele luchthavens in de VS. Koffers en andere bagage worden geopend en zonodig worden sloten geforceerd. TSA acht zich niet aansprakelijk voor eventuele schade. Aan reizigers die reizen naar of via de Verenigde Staten wordt dan ook door het ANVR aangeraden gebruik te maken van bagagebanden om zo eventuele schade aan de koffer en bagage te voorkomen. Openingstijden De meeste winkels in Honduras zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van tot uur met een paar uur siësta in de middag. Veel musea zijn op maandag gesloten en op zondag is de entree gratis. Over het algemeen zijn ze tussen 9.00 en uur geopend. Dit geldt ook voor de meeste archeologische complexen in Honduras.

19 Communicatie Bellen kan vanuit het hotel maar is vrij duur. Het aanbod van telefooncellen is beperkt. Of mobiel bellen mogelijk is hangt af van je abonnement en het toestel. Informeer voor vertrek bij je provider of deze een roaming overeenkomst heeft met een Hondurese provider. Het internationale landennummer van Honduras is Voor Nederland 0031 en voor België Mobiel bellen in Honduras Honduras beschikt over een uitgebreid mobiel netwerk. Informeer voor vertrek of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Hondurese provider. Informatie over de beltarieven vind je op (klik op buitenland ). Het landennummer van Honduras is +504, van Nederland +31 en van België +32. Houd er wel rekening mee dat er geen bereik is in afgelegen gebieden. Als je een simlock vrij toestel hebt kun je bij een telefoonwinkel van Claro of Tigo een SIM-kaart en beltegoed aanschaffen. Vraag of de verkoper deze de SIM-kaart installeert. Internet in Honduras De meeste hotels in Copan beschikken over WiFi (internet inalambrico). Dat geldt ook voor een groot aantal restaurants. Een handige app die je thuis al kunt downloaden is Maps.Me. Met deze app kun je plattegronden downloaden die je vervolgens offline kunt gebruiken. Elektriciteit De netspanning in Honduras is 110 Volt. Als je geen schakelaar op een elektrisch apparaat hebt om het voltage te kunnen veranderen, heb je een adapter nodig. De stopcontacten zijn niet hetzelfde als in Nederland of België, een verloopstekker is raadzaam. Veiligheid Gezien de armoede in de betreffende landen en het toenemend toerisme is het niet verwonderlijk dat diefstal een lucratieve bezigheid is. Zorg dus dat je je waardevolle spullen goed opbergt. In de streek rond Copán Ruinas kun je redelijk veilig wandelen. Maar informeer voor de zekerheid altijd bij de receptie van het hotel naar de veiligheidssituatie in buurten die je wilt bezoeken. Mocht je onverhoopt het slachtoffer worden van een beroving, verzet je dan niet en geef wat men van je vraagt. Zorg dat je vooraf de app SOS op reis gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt. Doe aangifte bij de politie, dat is nodig voor de verzekering. Reisadvies voor Honduras Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in Honduras vind je op (kijk onder reisadviezen bij Honduras) of op Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon Ook via het of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.

20 Gezondheid Hoewel inentingen voor Honduras niet verplicht zijn, worden ze wel aanbevolen. Hoeveel en welke vaccinaties je nodig hebt, hangt af van het soort reis en het gebied dat je bezoekt. Actuele informatie staat op de site van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering dat richtlijnen uitgeeft voor vaccinaties en preventie van malaria. In België kun je vergelijkbare informatie krijgen bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen Vaccineren bij je thuis! Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum (enkel in Nederland). Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD! Maak hier een afspraak voor jouw vaccinaties. Reisapotheek voor Honduras Neem een kleine reisapotheek mee op je vakantie naar Honduras met daarin o.a. jodium, pleisters, sterilon en middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten, zonnebrand en eventueel een middel tegen reisziekte. Denk ook aan een tekentang, thermometer (onbreekbaar), ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) en vitaminetabletten. Voor de hygiëne op reis o.a. een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes. Als je naar een malariagebied gaat, denk dan aan anti-malaria tabletten en muggenolie met DEET. Zika virus Op dit moment heerst in een groot gedeelte van Midden en Zuid Amerika het zogenaamde Zika virus. Dit virus wordt verspreid door muggen (dezelfde muggen die ook het dengue virus verspreiden). Het Zika virus is voor alsnog voor volwassenen niet gevaarlijk gebleken maar kan voor zwangere vrouwen mogelijke complicaties opleveren. Ben je zwanger of van plan zwanger te worden, dan adviseren we je om contact op te nemen met de GGD of je huisarts voor het meeste actuele nieuws en advies. Europees Medisch Paspoort Handig om mee te nemen op je Honduras rondreis is het Europees Medisch Paspoort, een document waarmee je in urgente situaties veel problemen kan voorkomen. Het paspoort is opgesteld in elf talen, waardoor de hulpverlener (in het buitenland) eenvoudig de gegevens van de patiënt, zijn of haar ziekten, aandoeningen en medicijngebruik kan opzoeken. Ook is vermeld wie de behandelende arts is en wie er in dringende gevallen gewaarschuwd kan worden. Het medisch paspoort is onder andere verkrijgbaar bij huisarts, de Reisdokter, apotheek en GGD. Preventieve maatregelen tijdens je Honduras rondreis Bij aankomst is het zaak de tijd te nemen om te acclimatiseren. Wees voorzichtig met zonnen en zet bij uitstapjes in de volle zon iets op je hoofd. Omdat je in de droge hitte ongemerkt veel vocht verliest, moet je steeds veel blijven drinken en wat extra zout op je eten strooien. Warme dranken zijn over het algemeen beter dan ijskoude. Je maag en darmen worden dan minder belast. Het water uit de kraan kun je beter niet drinken. De meeste artsen in San Pedro Sula en Tegucigalpa spreken redelijk Engels. Overige informatie Invoerbepalingen Bij aankomst in Honduras mogen personen vanaf 18 jaar 200 sigaretten of 100 sigaren of 500 gram tabak, 5 liter alcoholische drank en maximaal 50 dollar aan cadeaus belastingvrij meenemen. Zie ook: Je mag belastingvrij tot een waarde van 430 euro mee naar huis nemen. Download de app douane reizen. Fotografie Vraag mensen in Honduras altijd eerst om toestemming als je een foto van ze wilt maken. Het is verboden foto s te maken van militaire objecten, regeringsgebouwen, grensovergangen, vliegvelden, enz.

21 Omschrijving Wil jij binnenkort naar Honduras reizen?op deze pagina vind je uitgebreide informatie over Honduras. Honduras is een pracht bestemming in ontwikkeling. Hoewel de toeristische industrie Honduras steeds meer begint te ontdekken, wordt het nog relatief weinig bezocht. Het land telt tal van levendige koloniale stadjes en prachtige stranden. Belangrijkste reden om te reizen naar Honduras is echter het Mayacomplex Copán. Eens floreerde hier een grote Maya-stad, die tussen 250 en 900 na Chr. haar bloeiperiode kende. Je vindt hier indrukwekkende en goed geconserveerde piramides, tempels, stèles (een soort zerken met afbeeldingen van koningen en hun daden) en een balspelveld terug. Reizen door Honduras is een mooie en leerzame ervaring! Als specialist helpen we je graag verder met het regelen van jouw Honduras vakantie. In het linker menu vind je alle informatie over het land Honduras. Bekijk ook onze Honduras reizen en selecteer je favoriete Honduras rondreis. LANDINFO MEXICO ACHTERGROND INFORMATIE Cultuur In Mexico houdt men er van om beleefdheden uit te wisselen. Als je iemand aanspreekt, bijvoorbeeld in een winkel of bus, begin dan je gesprek met een groet. Ook als je een restaurant of hotel betreedt, is het beleefd om vriendelijk buenos días of buenas tardes te zeggen. Je begroeting wordt beantwoord met een gelijke begroeting van de tegenpartij. Daarna begint het eigenlijke gesprek pas. Sla nooit een uitnodiging direct af, dat is onbeleefd. Daarentegen vindt men het geen probleem als je te laat voor een afspraak komt om helemaal niet op komt dagen. Blijkbaar was iets anders op dat moment belangrijker. Gewoonten in Mexico Hoewel vrouwen steeds vaker belangrijke posities in de politiek en het bedrijfsleven innemen, is de machismo cultuur nog springlevend. Een macho houding en mannelijke trots worden vaak tentoongespreid als een lokale man aandacht van een vrouw probeert op te eisen. Houd er rekening mee dat Mexicaanse mannen onschuldig flirten op kunnen vatten als een uitnodiging voor seks. Met name alleen reizende vrouwen kunnen op aandacht rekenen. Je kunt deze ergernis enigszins voorkomen door je decent te kleden en oogcontact te vermijden. Kleding in Mexico Niet alleen voor vrouwen maar ook voor mannen geldt dat blote kleding niet op prijs wordt gesteld, zeker in kerken en indiaanse dorpen. Je doet er goed aan je schouders en knieën te bedekken. In vakantieresorts aan zee kun je uiteraard wel zomers gekleed gaan. Maar met een korte broek een restaurant bezoeken is not done.

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 23 dagen Schatten langs de Mayaroute Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BLM 8-18 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Over de hele wereld zijn tequila

Nadere informatie

Met de kids door Mexico

Met de kids door Mexico Met de kids door Mexico Dit is een verslag van de mooie reis die Matt, Marjan, Thijs en Wouter in augustus 2007 met Djoser Junior door Mexico hebben gemaakt. Veel kijk- & leesplezier! Op pad Op pad met

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MEXICO, GUATEMALA EN HONDURAS - 23 dagen Schatten langs de Mayaroute Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LMG 8-18 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Over de hele wereld zijn tequila

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

Rondreis Mexico. Reispluspunten

Rondreis Mexico. Reispluspunten Rondreis Mexico 03/11 tot 14/11/2018 12 dagen, 11 nachten Deze rondreis in dit prachtige land brengt je van de ene parel naar de andere! Ontdek de indrukwekkende en spectaculaire Maya-vindplaatsen Chichén

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Maya route Tempels in het oerwoud Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMG 4-24 23 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze Mexico & Guatemala groepsreis is één grote afwisseling van landschap,

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala EASY LANGUAGES Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala Programma overzicht: Vanaf 18 jaar Vrijwilligerswerk in diverse sectoren Verblijf vanaf 4 weken Met of zonder Spaanse cursus Accommodatie in gastgezin

Nadere informatie

Dag 1 Cancun Vlucht naar Cancun. Transfer naar jullie hotel aan het strand in Cancun, inclusief ontbijt.

Dag 1 Cancun Vlucht naar Cancun. Transfer naar jullie hotel aan het strand in Cancun, inclusief ontbijt. Dag 1 Cancun Vlucht naar Cancun. Transfer naar jullie hotel aan het strand in Cancun, inclusief ontbijt. Dag 2 Cancun - Rio Lagartos - Ek Balam - Valladolid (366 KM, ca 4,5 uur in totaal) Ophalen van de

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

De hoogtepunten van Guatemala (8 of 10 dagen)

De hoogtepunten van Guatemala (8 of 10 dagen) De hoogtepunten van Guatemala (8 of 10 dagen) Dag 1 Guatemala City Antigua (vrijdag) Aankomst in Guatemala City en directe transfer van ongeveer één uur naar Antigua. Je overnacht in Hotel Posada La Merced.

Nadere informatie

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis

Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Land van de gouden zon - Mexico 28 oktober - 05 november 2017 Vrienden Reis Op de kaart Zaterdag 28 oktober 2017 Vertrek uit Dusseldorf richting Cancun Aankomst en vrije tijd met aansluitend privé avondmaal.

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236118 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Tangalle, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel De zuidkust van Sri Lanka kent talloze

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Hotel Oasis Salinas Sea

Hotel Oasis Salinas Sea Hotel Oasis Salinas Sea Algemeen Voorbij de westkust van Afrika en te midden van de ruige Atlantische Oceaan liggen de Kaapverdische eilanden in een oase van rust. De archipel van Kaapverdië bestaat uit

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Rondreis Mexico. Chichen Itza. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400

Rondreis Mexico. Chichen Itza. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 Rondreis Mexico Chichen Itza Cenote X-Kekén in Dzitnup Zwemmen in de cenote Chichén Itzá Aandachtig luisteren naar de uitleg van onze gids Manuel Chichén Itzá El Castillo Chichén Itzá - Souvenirs Souvenir

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis MEXICO EN GUATEMALA AVONTUUR - 23 dagen Ontdek de wereld van de Maya's Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FMG 6-22 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel

Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Rondreizen / Azië / Sri Lanka Code 236110 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Sri Lanka * Strandverblijf Trincomalee, 3 dagen, strandverblijf vanuit comfortabel hotel Een van de mooiste stranden van

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN GUATEMALA

PROJECT LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN GUATEMALA Home Vrijwilligerswerk doen Spaans Guatemala Lessen & Sociaal Project - VRIJWILLIGERSWERK - LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN GUATEMALA LESSEN & SOCIAAL PROJECT IN GUATEMALA - VRIJWILLIGERSWERK - Je start met

Nadere informatie

Junior: Mexico. Junior Mexico met de allerkleinsten (1-5 jaar), 18 dagen

Junior: Mexico. Junior Mexico met de allerkleinsten (1-5 jaar), 18 dagen Junior: Mexico Junior Mexico met de allerkleinsten (1-5 jaar), 18 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cancun Dag 2 Cancun - Mérida Dag 3 Mérida Dag 4 Mérida Dag 5 Mérida - Campeche Dag 6 Campeche - Palenque

Nadere informatie

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 PROGRAMMA Vervoer van en naar Schiphol Op eigen gelegenheid. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 Vluchten Woensdag 7 september Amsterdam Curaçao (Hato) KL 735 13.05 16.40 uur Donderdag

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FANS PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Cultuur en natuur van Ghana

Cultuur en natuur van Ghana Ghana Rondreis in groep Cultuur en natuur van Ghana Accra - Ejisu - Nkoranza - Boabeng - Laranba - Mole National Park - Kintampo Falls - Techiman - Kumashi - Bosumtwimeer - Axim - Nzulezi - Elmina - Kakum

Nadere informatie

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN...

15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... COSTA RICA MAART 2020 15 DAGEN VULKANEN, JUNGLE, WILDLIFE, NATUUR, WATERVALLEN, STRAND, DOLFIJNEN... Summer-themed tips and tricks for the whole family DAG 1 Vertrek vanuit Brussel of Amsterdam naar San

Nadere informatie

Tijd voor Actie & Plezier

Tijd voor Actie & Plezier Tijd voor Actie & Plezier T: 475050 reservations@bergendalresort.com www.bergendalresort.com Historische Hike De historische hike is een bergwandeling vol historie US$ 12 : 1 tot 1½ uur : Wandelstok Tijden

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA VIP PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Internationaal paspoort geldig tem eind augustus 2014. Visum (verzorgd door ASL travel, info volgt). TIJDZONE: In Moskou is het drie uur later dan in

Nadere informatie

Mallorca Tramuntana 7 dagen

Mallorca Tramuntana 7 dagen Mallorca Tramuntana 7 dagen individuele wandelreis vanaf 519 Wandelen over de pelgrimspaden van Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen, in het Spaans Islas Balearas. De hoofdstad is Palma

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Maya route Tempels in het oerwoud Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMG 4-24 23 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Mexico & Guatemala groepsreis is één grote afwisseling van

Nadere informatie

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe

9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Desert Trail Sudan 9 daagse kameeltrektocht door de woestijn van Sudan de schatten van Meroe Profiel Per 4x4 en Soedan kameel Over zandduinen, langs bergmeren en historische plaatsen Sprookjesachtige landschappen

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement

Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277330 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Banks Peninsula * verblijf, 3 dagen, verblijf in mooi appartement Prachtige verlenging vanuit Christchurch op het

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Reizen met persoonlijke aandacht. 19 daagse rondreis Mexico, Guatemala en Belize 14 oktober 1 november 2016

Reizen met persoonlijke aandacht. 19 daagse rondreis Mexico, Guatemala en Belize 14 oktober 1 november 2016 Reizen met persoonlijke aandacht De mystieke wereld van plotseling verdwenen beschavingen 19 daagse rondreis Mexico, Guatemala en Belize 14 oktober 1 november 2016 GLOBAL EXPERIENCES EDUCATION AND TRAVEL

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

EXCURSIES EDVENTURE GUATEMALA 2011. Optie dag 3

EXCURSIES EDVENTURE GUATEMALA 2011. Optie dag 3 EXCURSIES EDVENTURE GUATEMALA 2011 Optie dag 3 Bezoek natuurreservaat Los Tarrales (4 uur) Op de weg van Antigua naar het meer van Atitlan, via de kustroute, rij je langs het natuurreservaat Los Tarrales,

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas

Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas Nieuwjaar 2017 /2018 vieren op de zee in een luxe cruise van : 13 dagen 4 dagen New York en 9 dagen cruise in vol pension naar De Bahamas Opgemaakt en georganiseert door Eddy Boeckmans Maximum : 25 personen

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Mexico, Guatemala & Honduras Hoogtepunten van de Mayaroute Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMS 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Wil je in een korte tijd alle hoogtepunten

Nadere informatie

ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO. Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten

ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO. Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten ARGENTINIË EN RIO DE JANEIRO Programma Buenos Aires - Salta - Iguazu Rio de Janeiro(hel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten Buenos Aires Dag 01: (A) Vervoer in privé van de luchthaven Ezeiza Ministro

Nadere informatie

Yomads - Sri Lanka, 13 dagen

Yomads - Sri Lanka, 13 dagen Rondreizen / Azië / Sri Lanka Yomads - Sri Lanka, 13 dagen Code 950071 R Internationale groep unique travel experiences for the 20s and 30s, rondreis langs hotels en guesthouses Zie www.yomads.com Unieke

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

Incatrail Peru 4 dagen

Incatrail Peru 4 dagen Incatrail Peru 4 dagen Inhoudsopgave 1-Korte inleiding 2-Dag tot dag beschrijving 3-Details programma a.datum b.duur c.groepsgrootte d.paspoort e.vluchten f.prijs i.kosten inclusief ii.kosten exclusief

Nadere informatie

Hier komt een hoofdstuk

Hier komt een hoofdstuk Boeing 777-200 Nicaragua Datum Vluchtschema Vlucht Van Naar Vertrek Aankomst Za 15 Nov UA 59 Amsterdam Houston 10:00 14:00 Za 15 Nov UA 1421 Houston Managua 16:05 19:25 Vr 28 Nov UA 1423 Managua Houston

Nadere informatie

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst

Bijvangst: je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug je legt waardevolle contacten voor de toekomst Spanjereis: Creativiteit als Hulpbron In de prachtig wilde omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creatieve en beeldende technieken en materialen. Je

Nadere informatie

15 DAAGSE RONDREIS MET ALUMNI LOVANIENSES 01-15 OKTOBER 2002

15 DAAGSE RONDREIS MET ALUMNI LOVANIENSES 01-15 OKTOBER 2002 1 15 DAAGSE RONDREIS MET ALUMNI LOVANIENSES 01-15 OKTOBER 2002 01 oktober 02 BRUSSEL / MEXICO CITY Afspraak te Zaventem om 08h20, aan de voet van het standbeeld van Strebelle (aan de ingang links). Vlucht

Nadere informatie

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding

SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding SAFARI - KENNISMAKEN MET KENIA met Nederlandstalige begeleiding Dag 1 11 MAART 2017 - naar Kenia Per nachtvlucht naar Kenia. 11 MAART 2017 BRUSSEL-AMSTERDAM 18.25-19.15u KQ1732 AMSTERDAM-NAIROBI 20.35-06.40u

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Mexico, 20 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cancún Dag 2 Cancun, bezoek Dzitnup Cenote - Chichen Itza - Merida Dag 3 Merida Dag 4 Merida - boottocht naar Celestun - Uxmal Dag 5 Uxmal - Santa Helena -

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Mexico, 20 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Cancún - Puerto Morelos Dag 2 Puerto Morelos Dag 3 Puerto Morelos, bezoek Dzitnup Cenote - Chichén Itzá - Mérida Dag 4 Mérida, bezoek Cenote X'tohil Dag 5

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

Wat nuttige informatie over Amerika :

Wat nuttige informatie over Amerika : Eli cook Amerika 1 Wat nuttige informatie over Amerika : De Amerikanen betalen met dollars : Taal: In Amerika spreken ze Amerikaans en Engels, eigenlijk is Amerikaans een Engels dialect. Vaccinaties: Je

Nadere informatie

Schema van Avontuurlijk Guatemala

Schema van Avontuurlijk Guatemala Schema van Avontuurlijk Guatemala Week 1 Zondag: Aankomst Guatemala City en transfer naar je gastgezin in Antigua Maandagochtend: Eerste dag van de taalcursus + oriëntatie Maandag - vrijdag: Iedere ochtend

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Guatemala & Belize Antigua Lago Atitlan Semuc Champey Lanquin Flores Tikal El Remate & Caye Caulker Lustrumreis 16 dagen/14 nachten

Guatemala & Belize Antigua Lago Atitlan Semuc Champey Lanquin Flores Tikal El Remate & Caye Caulker Lustrumreis 16 dagen/14 nachten Guatemala & Belize Antigua Lago Atitlan Semuc Champey Lanquin Flores Tikal El Remate & Caye Caulker Lustrumreis 16 dagen/14 nachten Dit is een leuke lustrumreis door het unieke en prachtige Guatemala en

Nadere informatie

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen Thailand Kookreis in Thailand, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, kookcursus Dag 4 Bangkok, kookcursus Dag 5 Bangkok - Ampawa Dag 6 Ampawa - Khao Yai NP

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel

Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel Rondreizen / Afrika & Midden-Oosten / Marokko Code 258519 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Atlantische Kust * Casablanca * overnachting in hotel Diwan, 2 dagen, overnachting in goed stadshotel Casablanca,

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

NOORD ARGENTINIË. Noord van Argentinië: Buenos Aires - Salta - Iguazu (heel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten

NOORD ARGENTINIË. Noord van Argentinië: Buenos Aires - Salta - Iguazu (heel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten NOORD ARGENTINIË Noord van Argentinië: Buenos Aires - Salta - Iguazu (heel het jaar door) 14 dagen / 13 nachten Programma Buenos Aires Dag 01: Vervoer in privé van de luchthaven Ezeiza Ministro Pistarini

Nadere informatie

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero Individuele rondreis met strandverlenging U ziet veel van het land op eigen gelegenheid Verblijf in 4 à 5-sterrenhotels Individuele rondreis met huurauto

Nadere informatie

Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel

Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel Rondreizen / Afrika & Midden-Oosten / Marokko Code 258532 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Atlantische Kust - Rabat * verblijf in Hotel Bouregreg, 3 dagen, stadsverblijf in goed hotel Rabat is sinds

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Singapore * Stopover, 3 dagen, stadsverblijf vanuit goed hotel

Singapore * Stopover, 3 dagen, stadsverblijf vanuit goed hotel Rondreizen / Azië / Singapore Code 278400 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Singapore * Stopover, 3 dagen, stadsverblijf vanuit goed hotel In Singapore komen verleden, heden en toekomst samen. Aan

Nadere informatie

Sardinië singlereis 8 dagen

Sardinië singlereis 8 dagen Sardinië singlereis 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 949 Wandeleiland Sardinië Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: Sardinië! Dit schitterende Italiaanse

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP)

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Benin Bouwproject & bezienswaardigheden (begeleide WEP-groep) - VRIJWILLIGERSWERK - VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 *

De Blauwe Vogel 1609 KROATIE. Reisfamilie Carlier. ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier KROATIE ELEGANTE CRUISE vanuit Split met ons nieuw schip M/S ATLANTIC 5 * split omis brac bol Makarska 38 deelnemers per vertrekdatum Het nieuwe deluxe schip M/S

Nadere informatie

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru

959,00. Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Backpacken met een bestemming: 3 weken reizen, Spaans leren én helpen in Peru Ontdek het beste van Peru in 3 weken. Wil je meer dan een standaard toeristische rondreis? In deze reis combineer je tours

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights 21 daagse rondreis Sri Lanka De Highlights Sri Lanka, de parel uit de Indische oceaan, biedt de reiziger een unieke ervaring door zijn uitbundige natuur, schitterende stranden, verlaten koningssteden,

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen

Elk dag een nieuw avontuur! Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Groepsreis Zuid Oost Costa Rica 13 dagen Tijdens deze rondreis neemt onze gids u mee naar het zuidoostelijke gedeelte van Costa Rica. We bezoeken diverse nationale parken zoals Los Quetzales, Carara en

Nadere informatie

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN

Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN ONTDEK HET PRACHTIGE Egypte BEGELEIDE RONDREIS 15 DAGEN CAÏRO HURGHADA ESNA LUXOR KOM OMBO ASWAN Beste Blauwe Vogel-vriend, Toen ik 7 jaar jong was, reisde ik voor het

Nadere informatie