15 DAAGSE RONDREIS MET ALUMNI LOVANIENSES OKTOBER 2002

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "15 DAAGSE RONDREIS MET ALUMNI LOVANIENSES 01-15 OKTOBER 2002"

Transcriptie

1 1 15 DAAGSE RONDREIS MET ALUMNI LOVANIENSES OKTOBER oktober 02 BRUSSEL / MEXICO CITY Afspraak te Zaventem om 08h20, aan de voet van het standbeeld van Strebelle (aan de ingang links). Vlucht naar New York (Newark IntL.) met Continental Airlines CO 61 om 10h20. Tijdens de vlucht (totale duur van deze vlucht: 08h10) wordt er een lunch en een snack geserveerd. Aankomst te New York om 12h30, correspondentie op Mexico City, eveneens met Continental Airlines om 16h40. Deze vlucht CO 1970 duurt 05h10, met avondmaal aan boord. Aankomst te Mexico City om 19h50, onthaal en transfer naar het hotel Impérial (of gelijkwaardig). Welkomstdrankje terwijl de kamersleutels worden uitgedeeld. Overnachting. 02 oktober 02 MEXICO / TEOTIHUACAN / MEXICO Na een goed Amerikaans ontbijt, vertrek voor een klein stadsbezoek. We beginnen op de meest centrale plaats, de Zocala. De Zocala is een prachtig plein, omringd door gebouwen met een mooie architectuur. Dit plein is gebouwd op de plaats waar de Azteken hun markt hielden (tiangui), ten zuiden van de heilige stad (Teocalli) van het vroegere Tenochtitlan. Deze plaats heeft reeds verschillende namen gehad: Plaza Real, Plaza Mayor, Plaza de Armas om te eindigen als Plaza de la Constitucion, naam die niemand echt gebruikt. In de volksmond wordt zij de Zocala (de sokkel) genoemd, omdat het onafhankelijkheidsmonument nooit verder is gebouwd dan de sokkel. Bezoek aan de Kathedraal, waarvan de bouwwerken begonnen in 1573 om te eindigen in Dit legt ons dus uit waarom er zoveel verschillende bouwstijlen zijn in deze Kathedraal. Bezoek eveneens aan het Nationaal Paleis, gebouwd op de plaats van het voormalige paleis van Moctezuma.Hier zullen we de prachtige muurschilderingen bewonderen van de gekende Mexicaanse schilder Diego Rivera.

2 2 Daarna gaan we naar het Nationaal Antropologisch Museum (gesloten op maandag!), één van de mooiste musea ter wereld. Met haar totale oppervlakte van m² zullen wij een goed overzicht (en inzicht) krijgen van de geschiedenis en de kultuur van de verschillende pre-columbiaanse civilisaties. De gigantische paraplu (4.400 m²) gemaakt uit aluminium en staal, die de centrale patio beschermt tegen de regenbuien, is één van de architecturale hoogtepunten van de architect Pedro Ramirez Vasquez. Na de lunch gaan we de site van Teotihuacan bezoeken, wat volgens de Mexicaanse mythologie de geboorteplaats der Goden wil zeggen of nog beter, volgens sommige, de plaats waar men God wordt (!!!). Teotihuacan was in haar tijd één van de belangrijkste steden ter wereld, en was gedurende enkele eeuwen het grootste ideologische, economische en religieuze centrum van die kant van de aardbol. Tijdens haar hoogtepunt, tussen de V e en de VI e eeuw, deed zij veel onderhandelingen, op commercieel en kultureel vlak, met andere steden zoals Monte Alban, El Tajin, Cholula en de Maya s. Maar de VII e of VIII e eeuw betekende het einde voor de civilisatie van Teotihuacan, voor een totnogtoe onbekende reden. Bezoek aan de piramide van de Zon, van de Maan, het paleis van de Jaguars, Wandeling op het Garibaldiplein met de muziek van de Mariachis. Avondeten en overnachting in het hotel. 03 oktober 02 MEXICO / TUXTLA GUTIERREZ / SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS Na het Amerikaans ontbijt, transfer naar het vliegveld en vlucht met Mexicana naar Tuxtla Gutierrez, sinds 1892 de hoofdstad van de staat Chiapas. In deze streek is de civilisatie van de Maya s begonnen. Vertrek voor een boottocht in de indrukwekkende Canyon du Sumidero, waar men prachtige kloven ziet, met kliffen tot 1000 m hoogte en 150 m diepte. Typische lunch te Chiapa de Corzo, met marimbas ambiance. Vervolg naar San Cristobal de las Casas, gesticht in 1528 door Diego de Mazariegos. Deze stad met haar smalle straatjes, haar arcades, haar lage huisjes met gietijzeren traliewerk voor de ramen, is een aangenaam stadje om even uit te rusten. Installatie, avondeten en overnachting in het hotel Ciudad Real (of gelijkwaardig), gelegen op de Zocalo. 04 oktober 02 SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS Na het Amerikaans ontbijt, vertrek voor het stadsbezoek. San Cristobal de las Casas, gesticht door de Spanjaarden, is een mooi provinciaals stadje die haar koloniale charme heeft weten te behouden. Het hele leven is geconcentreerd rond haar marktplein waar de Indianen uit de omgeving (naargelang hun kledij, kan men weten uit welke streek zij komen) hun prudukten komen verkopen.

3 3 Na het middageten vertrek naar San Juan Chamula, waar we haar kerk zullen bezoeken. In deze kerk vinden speciale ceremonies plaats: de chamans verzorgen de Chamulas die spirituele ziekten hebben door handopleggingen te doen, gecombineerd met half-christelijke en half heidense rituelen. Daarna bezoek aan het dorpje Zinacantan, waar de inwoners, van origine Tzotzile, de tradities en de kleren van hun voorouders, de Maya s, hebben bewaard. Terugrit naar San Cristobal de las Casas en de rest van de middag vrije tijd. Avondeten en overnachting in het hotel. 05 oktober 02 SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS / ATITLAN (GUATEMALA) Na een goed Amerikaans ontbijt, vertrekken we richting Guatemala. We doorkruisen de staat van de Chiapas. Lunch onderweg. Vervolg richting Atitlan, waar we zullen genieten van één van de mooiste uitzichten ter wereld. Verschillende enorme blokken van lava vormen de bodem van dit meer, gelegen op 1540 m hoogte en dat een totale oppervlakte heeft van 130 km². Dit meer, met haar indigo blauwe kleur, is omringd door 3 volkanen, die elk meer dan 3000 m hoogte hebben: Atitlan, Toliman en San Pedro. Het niveau van dit meer is afhankelijk van de ondergrondse waterinfiltraties, maar de gemiddelde diepte is toch een 300 meter! Installatie, avondeten en overnachting in het hotel Atitlan (of gelijkwaardig) 06 oktober 02 ATITLAN / CHICHICASTENANGO / ATITLAN Na het Amerikaans ontbijt, vertrek naar Chichicastenango, een klein indianen dorp (maar al zeer toeristisch). Bezoek aan haar markt (enkel op donderdag en zondag), dan komen er horden Indianen en verkopers hun waren (vooral kleren en stoffen) verkopen. Na de lunch, bezoek aan de kerk Santo Thomas, gelegen op het marktplein van Chichicastenango. Deze kerk, gebouwd in 1540, is op zich niet mooi, maar is speciaal door al haar heidense rituelen. De priesters, met eigenaardige kleren, schudden constant met blikken dozen waaruit een soort wierrook komt en vragen aan hun Heiligen genezing, een geboorte, een goede oogst, Terugrit naar Atitlan op het einde van de namiddag. Avondeten en overnachting in het hotel. 07 oktober 02 ATITLAN / ANTIGUA Na het Amerikaans ontbijt vertrek voor een boottocht op het meer van Atitlan. (Deze boottocht doet men bij voorkeur s morgens want er hangt vaak een mist op het meer in de

4 4 middag). Langs de oevers van dit meer liggen een heleboel indiaanse dorpjes en met deze boottocht zullen we hun lokale manier van leven ontdekken. Bezoek aan het indianen dorp Santiago de Atitlan, waar we vooral de typische klederdracht zullen bewonderen. Na het middageten vertrek naar Antigua, een prachtige koloniale stad, geklasseerd sinds 1965 als Nationaal Monument en Monument van Amerika. Het is nu eveneens geklasseerd door de UNESCO als wereldpatrimonium van de mensheid. De Unesco heeft veel geholpen met de restauratie van de gevels van de huizen. Antigua is voor velen de mooiste stad van Guatemala. Met haar fleurige patio s, haar gekleurde huisjes die niet hoger zijn dan 2 verdiepingen, is zij als een groot dorp dat niet verpest is door de snelle modernisering. Hier heerst nog een zeer aangename kalmte. Avondeten en overnachting in het hotel Casa Santo Domingo (of gelijkwaardig). 08 oktober 02 ANTIGUA / GUATEMALA CITY Na het Amerikaans ontbijt, bezoek aan dit charmante stadje: de Plaza de Armas, het koloniaal museum (voormalige universiteit van San Carlos), de Kathedraal, de Sint Augustijnen kerk, het klooster Santa Clara, het jade museum, Middageten en vervolg van het bezoek. Vertrek naar Guatemala City, hoofdstad van Guatemala, gelegen op een hoogte van 1500 m, en tussen 2 bergketens. Zoals de meeste steden in Centraal Amerika heeft Guatemala City een commercieel centrum, zeer geanimeerd en kleurrijk, een administratief centrum, arrogant en vol beton, een residentieel centrum en een heleboel buitenwijken. Avondeten en overnachting in het hotel Las Americas (of gelijkwaardig). 09 oktober 02 GUATEMALA CITY / FLORES / TIKAL / FLORES Na het Amerikaans ontbijt transfer naar het vliegveld en vlucht naar Flores. Onthaal op het vliegveld van Flores en direct transfer naar de site van Tikal (40 km). Tikal is gelegen in een nationaal archeologisch park te midden van de jungle. Tikal was gedurende meer dan 2000 jaar de belangrijkste stad van de Maya Civilisatie. Deze site werd in de IX e eeuw voor een totnogtoe onbekende reden verlaten en sindsdien heeft de jungle de overhand genomen. Slecht 15% van de meer dan structuren zijn weer vrijgemaakt van het mos, de wortels van de bomen, en kunnen nu bezocht worden. De rest ligt nog steeds verstopt diep onder de grond. Lunch tijdens dit bezoek. Op het einde van de namiddag retour naar Flores, installatie, avondeten en overnachting in het hotel Camino Real (of gelijkwaardig)

5 5 10 oktober 02 FLORES / EL NARANJO / LA PALMA / PALENQUE (MEXICO) Vertrek vroeg in de morgen, na een goed ontbijt, naar El Naranjo, gelegen op de grens tussen Guatemala en Mexico. Deze weg in Guatemala is eigenlijk meer een piste en tot aan El Naranjo hebben we ongeveer een 3h30 durende rit voor de boeg. Daar gaan we aan boord op een prauw (met motor) en varen de Rio San Pedro af. Middageten (lunch box) aan boord. De grensovergang gebeurd per boot (45 min) en dan gaan we verder tot La Palma (net na de grens). In La Palma wacht de Mexicaanse bus ons op. Vervolg naar Palenque, één van de grootste sites van de Maya s van Mexico. Palenque betekent omringd door bomen. Avondeten en overnachting in het hotel Ciudad Real (of gelijkwaardig) 11 oktober 02 PALENQUE / CAMPECHE Na het Amerikaans ontbijt, bezoek aan de vergeten stad van Palenque, die haar hoogtepunt bereikte rond 600 en 700 voor J.C. Zoals vele andere steden van de Maya s is zij eveneens uitgestorven rond de IX e eeuw.wij zullen de piramide der Inschrijvingen exploreren, op zoek gaan naar de Verborgen Crypte, Lunch. Vertrek naar Campeche, onlangs geklasseerd door de UNESCO als wereldpatrimonium van de mensheid. Bezoek aan het historisch centrum van de stad, met haar geplaveide straatjes en haar oude koloniale huizen. Op de fameuze Malecon zullen we één van de mooiste zonsondergangen zien (hopelijk). Avondeten en overnachting in het hotel Debliz (of gelijkwaardig). 12 oktober 02 CAMPECHE / KABAH / UXMAL / MERIDA Na het Amerikaans ontbijt vertrek naar Kabah, waar vooral de Codz Pop een zeer interessant gebouw is, een zeer mooi voorbeeld van de Puuc Stijl. De Codz Pop is gewijd aan Chac, de god van de regen. Vervolg naar Uxmal (22 km). Middageten met Yucataanse specialiteiten (mogelijkheid om de Pollo Pibil te proeven : kip die gestoofd wordt in de aarde, onder een heleboel bananenbladeren). Bezoek aan de site van Uxmal, die volgens sommige mensen tot de 7 wereldwonderen behoort. Dit omdat haar architectuur samen met de prachtige omringende natuur een subliem geheel vormt. Een heleboel van de gebouwen zijn recent gerestaureerd. Het hoogtepunt is de piramide du Devin, die met haar ovale vorm uniek is in Mexico. Na dit bezoek vertrek richting Merida, hoofdstad van de staat Yucatan. Dit zakencentrum kent nog de charme van een provinciale stad. Bezoek aan de Kathedraal, de Plaza Major en de lokale markt, waar een heleboel sisal produkten worden aangeboden. Hier vindt men de beste hangmatten van Mexico. Avondeten en overnachting in het hotel Holiday Inn (of gelijkwaardig).

6 6 13 oktober 02 MERIDA / CHICHEN ITZA / CANCUN Na het Amerikaans ontbijt, vertrek richting Chichen Itza. Bezoek aan een Maya kerkhof, waar de graven zeer kleurrijk en volop gedecoreerd zijn. Bezoek aan de site van Chichen Itza, site van meer dan 300 ha, gesticht rond 540 na J.C. door de Maya s die gekomen waren uit het Zuiden. Bezoek aan de piramide van Kukulcan, de tempel van de Soldaten, het graf van de Chac Mool, het terrein van het mysterieuze balspel (waarvan niemand de oorspronkelijke regels kent), Na het middageten, vertrek naar Cancun, de parel van de Caraïben, moderne badplaats met een zeer aangenaam strand. (de zandkorrels zijn veel groter dan die van onze kust en blijven niet plakken. Zij lijken wel op de couscous korrels). Avondeten en overnachting in het hotel Sheraton (of gelijkwaardig). 14 oktober 02 CANCUN / BRUSSEL Amerikaans ontbijt, transfer naar het vliegveld en vlucht met Continental Airlines CO 1935 naar New York (New Ark Intl.) om 11h40. Snack aan boord. Aankomst te New York om 17h25 (vlucht duurt 03h45), correspondentie naar Brussel met vlucht CO 60 om 19h00. Avondeten aan boord. 15 oktober 02 AANKOMST BRUSSEL Ontbijt in het vliegtuig, aankomst te Brussel om 08h20 (deze vlucht duurt 07h20). En einde van ons avontuur

7 7 PRIJS VOOR DEZE 15-DAAGSE REIS GELDIG IN OKTOBER - NOVEMBER 2002 OP BASIS VAN MINIMUM 25 BETALENDE DEELNEMERS EN OP EEN KOERS VAN DE DOLLAR 1 USD = 46 BEF = 1,14 EUR In 4-5* HOTELS LUXE EN CHARME : Prijs per persoon in een tweepersoonskamer ,00 EUR (= BEF) Toeslag eenpersoonskamer.. 397,00 EUR ( BEF) Is in de prijs inbegrepen : de vluchten Brussel / Mexico City Cancun / Brussel de huidige luchthaven belasting op de internationale vluchten (= 3671 BEF) de vlucht Oaxaca / Tuxtla Gutierrez de vlucht Guatemala City / Flores de huidige luchthavenbelasting en security tax voor deze binnenlandse vluchten (=20 $) 2 x de inkomstbelasting in Mexico (2 x 18$) 1 x nationale belasting in Mexico (16$) 1 x de belasting om Mexico te verlaten (20 $) onthaal op het vliegveld van Mexico City al de nodige transfers logies in luxe en charmer hotels (4-5*), allen met bad of douche en toilet een welkomstdrankje in elk hotel alle maaltijden vermeld in het programma iedere ochtend een Amerikaans ontbijt al de excursies en bezoeken vermeld in het programma een Mexicaanse gids/begeleider, gediplomeerd door de Staat, Franstalig, voor het gedeelte in Mexico een Guatemalteekse gids/begeleider, gediplomeerd door de Staat, Franstalig, voor het gedeelte in Guatemala Engelstalige of Franstalige gespecialiseerde lokale gidsen op de sites Een gespecialiseerde gids voor de streek in Peten (Tikal en Flores) De boottocht in de kloven van Sumidero De boottocht voor de grensovergang Guatemala Mexico De boottocht op het Atitlan meer Rondreis in een autobus met airconditioning Het dragen van de bagage in de hotels en vliegvelden (behalve Zaventem) De verblijfsbelasting in Mexico De fooien voor de gidsen en buschauffeurs 01 Alumni begeleider vrij begeleiding van Stéphanie de Jager de BEF kosten voor het secretariaat van Alumni de annulatie-, bijstands-, bagage- en reisverzekering Top Selectie van Elvia Belgische BTW (2.73%) IS NIET IN DE PRIJS INBEGREPEN : Dranken en persoonlijke uitgaven

A PASSAGE TO LATIN AMERICA

A PASSAGE TO LATIN AMERICA SINCE 1987 RENAISSANCE REIZEN A PASSAGE TO LATIN AMERICA A PASSAGE TO LATIN AMERICA Prijzen zijn geldig tot aankomst 31 augustus 2015, maar kunnen onderhevig zijn aan tussentijdse wijzigingen. RR01A A

Nadere informatie

Brochure Zuid - Amerika

Brochure Zuid - Amerika Brochure Zuid - Amerika Zuid - Amerika Hoe moet je deze brochure lezen? Wanneer je je nog aan het oriënteren bent, is deze brochure een handig en informatief document voor het bepalen van je reisbestemming.

Nadere informatie

120/180 dagen PanAmericana

120/180 dagen PanAmericana 1 120/180 dagen PanAmericana 1 e t/m 3 e week: Argentinië Bienvenidos a Buenos Aires - de stad van de Tango! Tijdens deze week komen de deelnemers per vliegtuig aan in Buenos Aires. De reisleiding zal

Nadere informatie

Lokale agent Bienvenidos! Hola Tours Inhoud

Lokale agent Bienvenidos! Hola Tours Inhoud Mexico NL-versie Lokale agent Buiten onze bezoeken aan uw hotel kan u ons ook bereiken op kantoor bij ons lokaal agentschap: Hola Tours Avenida 15/20, calle 14 Norte bis, Playa del Carmen, Quintana Roo,

Nadere informatie

Latijns-Amerika. Collection. In i R n. Tours 2012 & 2013. Quality. www.travel-experts.be www.btsleisure.be

Latijns-Amerika. Collection. In i R n. Tours 2012 & 2013. Quality. www.travel-experts.be www.btsleisure.be Latijns-Amerika S UDAMERICA www.sudamericatours.be Tours Quality Label of Sudamerica Tours 23 Jaar Collection 2012 & 2013 Antarctica Argentinië Belize Bolivia Brazilië Chili & Paaseiland Colombia Costa

Nadere informatie

Latijns Amerika. Collection UDAMERICA. Tours. Quality 2015 & 2016. Centraal Amerika Caraïben Zuid-Amerika Antarctica

Latijns Amerika. Collection UDAMERICA. Tours. Quality 2015 & 2016. Centraal Amerika Caraïben Zuid-Amerika Antarctica Sudamerica Tours 26 Jaar Antarctica - Argentinië - Belize - Bolivia - Brazilië - Chili & Paaseiland - Colombia Costa Rica - Cuba - Ecuador & Galapagos - Guatemala - Honduras Mexico - Nicaragua - Panama

Nadere informatie

Kom, en zie... Bedevaarten en Pelgrimstochten Landelijke Beweging

Kom, en zie... Bedevaarten en Pelgrimstochten Landelijke Beweging Kom, en zie... Bedevaarten en Pelgrimstochten Landelijke Beweging 2015 1 Beste Bedevaarder en Pelgrim, Op bedevaart gaan is de vertrouwde omgeving (huis, gezin, familie, buurt, vriendenkring) achterlaten

Nadere informatie

Reizen met persoonlijke aandacht

Reizen met persoonlijke aandacht Reizen met persoonlijke aandacht een 16-daagse rondreis Myanmar De gouden schatten van Birma van 15 oktober 2011 t/m 30 oktober 2011 Een 16-daagse rondreis door het ongerepte Birma De Eenheid van Myanmar

Nadere informatie

Plaza De Armas met koloniale en moderne gebouwen

Plaza De Armas met koloniale en moderne gebouwen 23/9 Santiago de Chile : Na de 13-urende vlucht vanuit vanuit Madrid kwam ik aan in Santiago. Het weer was schitterend, blauwe hemel, en een mooie voorjaarszon. Ik had op de luchthaven in Santiago de Chile

Nadere informatie

Reisverslag Cuba 2014

Reisverslag Cuba 2014 Reisverslag Cuba 2014 Van 27 oktober tot 17 november Sleutelwoorden Cuba is een land met twee versnellingen alleen weet je nooit in welke versnelling je bent. Leo Jo Estercam (2014) Pluspunten Groen, suikerriet,

Nadere informatie

In 2013 opnieuw een AANTREKKELIJK én AANLOKKELIJK AANBOD:

In 2013 opnieuw een AANTREKKELIJK én AANLOKKELIJK AANBOD: 2 Bekaert Seniorenclub vzw is een afdeling van de sociaal-culturele vereniging FedOS vzw, met zetel te Warmoesstraat 13, 1210 Brussel. Hierdoor valt Bekaert Seniorenclub vzw onder toepassing van het decreet

Nadere informatie

Stichting "Sprekend de wereld in"

Stichting Sprekend de wereld in Stichting "Sprekend de wereld in" Reisvereniging voor doven en slechthorenden Travel organization for deaf people Postbus 145, 4570 AC Axel. Netherlands Telefoon: 0115-566303 b.g.g. 06-53747313 E.Mail-adres:sprekenddewereldin@hotmail.com

Nadere informatie

15-daagse rondreis naar Togo - Benin - Ghana : de oude Ashanti en Dahomey Koninkrijken.

15-daagse rondreis naar Togo - Benin - Ghana : de oude Ashanti en Dahomey Koninkrijken. 15-daagse rondreis naar Togo - Benin - Ghana : de oude Ashanti en Dahomey Koninkrijken. Deze landen hebben een gezamenlijke geschiedenis van voortvarende handel in goud, ivoor en slaven. Getuigen van deze

Nadere informatie

REISDOSSIER ZOMER 2015

REISDOSSIER ZOMER 2015 REISDOSSIER ZOMER 2015 JEKA 2015 INLEIDING Het massief van Montseny (spreek uit: montseinje) omvat in totaal zo'n 30 000 ha en is geklasseerd als beschermd natuurpark. Wanneer je het vanuit Santa Maria

Nadere informatie

Rondreis Montenegro Garant Vertrek

Rondreis Montenegro Garant Vertrek Rondreis Montenegro Garant Vertrek Tijdens deze 8-daagse rondreis langs de kust van Montenegro hebben we regelmatig schitterende uitzichten op de Adriatische zee en haar kustplaatsen. Naast dit prachtige

Nadere informatie

zomer winter 2013 2014 Portugal en Spanje

zomer winter 2013 2014 Portugal en Spanje zomer winter 2013 2014 a la carte Portugal en Spanje Portugal & Spanje a la carte Girassol Vakanties en Mundicolor presenteren weer een interessant en groot aanbod bestemmingen. Dit jaar hebben we de brochures

Nadere informatie

New York. Washington Chicago. www.usatravel.be. April 2012 Maart 2013

New York. Washington Chicago. www.usatravel.be. April 2012 Maart 2013 New York Washington Chicago April 2012 Maart 2013 www.usatravel.be New York 3 Algemene informatie 4 Appartementen in New York 5-6 Hotels in New York 7 Taste of New York 8 Shopping in New York 9 Musical

Nadere informatie

REISBELEVINGEN 2015/2016. QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven

REISBELEVINGEN 2015/2016. QualityTime. ontdekken ontmoeten beleven 50 JAAR REISBELEVINGEN 2015/2016 ontdekken ontmoeten beleven Reislust 50JAAR VvAA reizen VvAA reizen bestaat 50 jaar. Onbewust gaan mijn gedachten terug naar hoe mijn reislust ontstond en welke reizen

Nadere informatie

100 jaar van der Biesen Van der Biesen Travel 1911-2011 100 jaar geschiedenis:

100 jaar van der Biesen Van der Biesen Travel 1911-2011 100 jaar geschiedenis: 100 jaar van der Biesen JAAR Van der Biesen Travel 1911-2011 100 jaar geschiedenis: Als commercieel bedrijf 100 jaar geschiedenis schrijven is niet iets dat iedere dag voorkomt! Hoe het allemaal zo gekomen

Nadere informatie

ROBINSON CRUSOE AVONTUUR OP DE FILIPPIJNEN

ROBINSON CRUSOE AVONTUUR OP DE FILIPPIJNEN ROBINSON CRUSOE AVONTUUR OP DE FILIPPIJNEN PROGRAMMA ALGEMENE INFORMATIE PERIODE Kerstvakantie: zon 23/12 zat 05/01 FAMILIES LEIRS Geert, Cathy, Caroline, Zander (6j), Indra (7j), Dorien (12j) en Maura

Nadere informatie

De route. Reisschema Dag Bestemming Accommodatie Rijtijd. Bali. Reisinformatie. Groepsreis en individuele reis Bijzonder Bali 14 dagen

De route. Reisschema Dag Bestemming Accommodatie Rijtijd. Bali. Reisinformatie. Groepsreis en individuele reis Bijzonder Bali 14 dagen Groepsreis en individuele reis Bijzonder Bali 14 dagen Tijdens deze reis ontdekken jullie dit vriendelijke en ongelofelijk mooie eiland samen met drie tot vier Nederlandse gezinnen met kinderen of individueel.

Nadere informatie

Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels

Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels Gezinsvakanties / Azië / Indonesië Code 230302 LA individuele reis Niveau Accommodatie Waardering Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels Reis met

Nadere informatie

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen

Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen Camino del Norte 3 mei 2 juni 2012 Van Irun naar Santiago de Compostela Wandeltocht door Jan Aartsen 1 Voorwoord. Dit jaar willen we, Jef en ik, de Camino del Norte gaan doen, ook wel in het Spaans genoemd

Nadere informatie

Welkom bij Dimsum Reizen

Welkom bij Dimsum Reizen Welkom bij Dimsum Reizen Uitgebreide reisinformatie India HOVO Cultuur reis Tocht langs klassiek India diverse musea bezoek Ellora en Ajanta Khajuraho en Varanasi deskundige begeleiding Reis : India Hovo

Nadere informatie

FIETSEN in het Maasland

FIETSEN in het Maasland MEER WETEN OVER FIETSEN in het Maasland 5-daagse reis: bus + fiets in half pension Deze reis is een idee van Femma-Vrouwenreizen, vergund reisagent 6030 Data: van zaterdag 18 juni tot woensdag 22 juni

Nadere informatie

NC V. Winterzonreis Fuengirola gaat door Extra: rondreis Marokko Costa Rica overweldigend. eismagazine VAN DE NEDERLANDSE CHRISTELIJKE REIS-VERENIGING

NC V. Winterzonreis Fuengirola gaat door Extra: rondreis Marokko Costa Rica overweldigend. eismagazine VAN DE NEDERLANDSE CHRISTELIJKE REIS-VERENIGING NC V R UITGAVE eismagazine VAN DE NEDERLANDSE CHRISTELIJKE REIS-VERENIGING 89 e jaargang - februari 2012 Winterzonreis Fuengirola gaat door Extra: rondreis Marokko Costa Rica overweldigend winterreizen

Nadere informatie

8 - daagse CHARME FLY & DRIVE KRETA. Dag 1: vlucht Eindhoven Heraklion. Vlucht naar Heraklion en ophalen van uw huurwagen

8 - daagse CHARME FLY & DRIVE KRETA. Dag 1: vlucht Eindhoven Heraklion. Vlucht naar Heraklion en ophalen van uw huurwagen 8 - daagse CHARME FLY & DRIVE KRETA Dag 1: vlucht Eindhoven Heraklion Vlucht naar Heraklion en ophalen van uw huurwagen Route: Heraklion Georgioupolis (102 km) Onderweg magen we onze eerste stop in Rethymnon,

Nadere informatie

ZUID - AMERIKA REIZEN

ZUID - AMERIKA REIZEN ZUID - AMERIKA REIZEN INHOUDSOPGAVE ECUADOR, EEN RONDREIS (1998)...2 CURAÇAO, NEDERLANDSE ANTILLEN (1998)...25 CUBA MET KERSTMIS (1992)...36 CHILI RONDREIS (2001)...44 SANTIAGO DE CHILE...44 LA SERENA...49

Nadere informatie

10 - daagse reis ** DUBAI & OMAN ** van ATUU TRAVEL

10 - daagse reis ** DUBAI & OMAN ** van ATUU TRAVEL 10 - daagse reis ** DUBAI & OMAN ** van ATUU TRAVEL Oman: Land van de sultan, verrassend veelzijdig. Oman is de grote onbekende, maar volgens kenners the next big thing. Het veelzijdige sultanaat heeft

Nadere informatie