EUROGROEI FILMS NIEUWSBRIEF 2, FEBRUARI 2017

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EUROGROEI FILMS NIEUWSBRIEF 2, FEBRUARI 2017"

Transcriptie

1 Nieuws Editie 1 NIEUWSBRIEF 2, FEBRUARI 2017 EUROGROEI FILMS In deze nieuwsbrief ontvangt u het laatste nieuws rondom de door EuroGroei Films geplaatste filmfondsen. Daarnaast kondigen we ons filmevenement aan en vertelt onze fiscalist, Werner Uljee, hoe hij de winstkansen van een filmfonds bepaalt. Wilt u bij de feestelijke voorpremière van Het Verlangen zijn? Meld u dan snel aan via onze website GEPLAATSTE FILMFONDSEN 2015 EN 2016 EuroGroei Films heeft de afgelopen twee jaar vijf filmfondsen geplaatst. Er was ruime belangstelling voor de participaties, waardoor alle filmprojecten overtekend zijn. In totaal zijn er 775 participaties van 5.000,- per stuk uitgegeven. Wij danken alle investeerders voor het in ons gestelde vertrouwen. STAND VAN ZAKEN FILMS 2016 De Helleveeg Ongeveer 70 investeerders hebben de feestelijke première in maart 2016 bijgewoond. In totaal hebben mensen De Helleveeg in de bioscoop gezien. De film is door de critici lovend ontvangen en heeft op verschillende (inter)nationale festivals meerdere prijzen gewonnen. Zo werd Hannah Hoekstra op het Gala van de Nederlandse film gekozen tot beste actrice. Voor haar rol als tante Tiny won ze haar tweede Gouden Kalf. Tulips, Love Honour and a Bike Mede door de burn-out van regisseur Marleen Goris, is de productie van deze film helaas vertraagd. Inmiddels heeft Marleen zich zelfs teruggetrokken als regisseur van deze film en is de Oscar- winnende regisseur Mike van Diem aangesteld om de film af te maken. Vanwege het internationale karakter van de film denkt de productiemaatschappij dat Van Diem een aansprekende film af kan leveren.

2 Door de vertraging en de aanstelling van regisseur Mike van Diem is het filmbudget met 1,2 miljoen verhoogd. Om tegemoet te komen aan de vraag van onze participanten heeft EuroGroei Films besloten om voor ,-. aan extra participaties uit te geven. Inmiddels zijn de opnames afgerond en op 21 en 28 februari wordt de ruwe versie vertoond aan de participanten en genodigden. Na afloop is er de mogelijkheid om met de makers van de film in gesprek te gaan. Mees Kees 4 Mees Kees langs de lijn draait op dit moment in de bioscopen. De belangstelling voor het vierde deel uit de meest succesvolle Nederlandse filmreeks is groot. De film is inmiddels al een zogenoemde gouden film. Er zijn namelijk al meer dan bioscoopkaarten verkocht. Inmiddels zijn ook alle opnames afgerond voor de 24-delige TV-serie. De AVRO-TROS en het Duitse ZDF zullen de serie dit najaar uitzenden. Het Verlangen Ook deze film is inmiddels helemaal opgenomen. Een aantal weken geleden werd de trailer gelanceerd voor de film die op 23 maart in première gaat. Het acteerwerk van met name Chantal Janzen is veelbelovend en zorgt al voor veel media-aandacht. Natuurlijk willen we de andere

3 acteurs, waaronder Gijs Naber (o.a. Aanmodderfakker) en Jelka van Houten (o.a. Mannenharten 2) niet tekort doen, want ook zij hebben gezorgd voor een mooie productie. Het verhaal is aansprekend en zal in de aanloop naar de première door met name Chantal Janzen flink gepromoot worden. Wij houden u de komende tijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Het Verlangen. Dummie de Mummie Afgelopen weekend zijn in Marokko de laatste scenes opgenomen van Dummie de Mummie. De producent is inmiddels druk aan de slag met de montage. In Nederland zijn eerder al spectaculaire beelden gemaakt met een enorm Green Screen. Met deze zogenoemde chromakey - techniek kunnen achteraf visuele effecten worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan een andere achtergrond. De producent heeft tevens een primeur, want met afmetingen van 20 bij 40 meter is dit het grootste Green Screen waar ooit mee gewerkt is. Op het resultaat moet u nog heel even wachten; de verwachting is dat Dummie de Mummie deze herfst in première gaat. SETBEZOEK PARTICIPANTEN MeesKees Regelmatig bezoeken investeerders de set of figureren zij in één of meerdere scènes. Zo gingen in mei 2016 veel participanten in het filmfonds Mees Kees kijken bij de opnames op de Amsterdamse voetbalvereniging De Meteoor. Daarnaast hebben veel investeerders en soms zelfs hun kinderen gefigureerd in een van de scenes.

4 Het Verlangen Ook de participanten in het filmfonds Het Verlangen zijn voor een setbezoek uitgenodigd. De locatie was ditmaal het schitterende Amstel Hotel in Amsterdam. Speciaal voor deze film is een vergaderzaal omgetoverd tot een mooie filmset waar hoofdrolspeelster Brigitte (Chantal Janzen) haar eerste boekpresentatie voor de Nederlandse pers geeft. Dit bood een mooie kans voor de participanten om te figureren. Dummie de Mummie Ook de participanten van het filmfonds Dummie de Mummie hebben laatst de opnames bijgewoond. In een speciaal ingerichte studio in Amsterdam zijn een aantal mooie scenes opgenomen. Na een rondleiding over de set kregen de participanten uitleg over de film en de wijze waarop deze gemaakt wordt. Enkele kinderen hebben zelfs in de truck gezeten die in de woestijn wordt gebruikt. FACEBOOK Om u sneller op de hoogte te brengen van actuele gebeurtenissen rondom onze films zijn we sinds kort ook actief op Facebook. Via deze link kunt u onze pagina liken en ontvangt u in uw tijdlijn het laatste nieuws rondom EuroGroei Films. WINACTIE Als u onze pagina leuk vindt, doet u automatisch mee aan onze winactie. Onder de eerst 300 likes verloten we namelijk 5 keer 2 kaarten voor een première voor 1 van onze nieuwe films later dit jaar. Daarnaast maakt u met uw vind-ik-leuk kans om te figureren in een van onze nieuwe films. De winnaars ontvangen t.z.t een persoonlijk bericht.

5 20 MAART 2017 CINEMEC-UTRECHT EUROGROEI FILMS Editie 1 EUROGROEI FILMEVENT EUROGROEI FILMS organiseert samen met TOPKAPI FILMS het eerste EuroGroei filmevent. Dit evenement vindt plaats op maandag 20 maart in Utrecht en is exclusief voor relaties. Tijdens deze avond ziet u de exclusieve voorpremière van HET VERLANGEN met in de hoofdrol CHANTAL JANZEN. Ook zal er een introductie zijn van het nieuwe filmproject Gek Van Oranje. Daarbij zal een groot deel van de crew aanwezig zijn om uit te leggen wat hun rol zal zijn in dit nieuwe en veelbelovende filmproject. Het definitieve programma wordt later bekendgemaakt. Wilt u erbij zijn? Meld u dan hier aan. Het wachtwoord is F1LM3v3NT Let op: Het aantal plaatsen is beperkt. FILMFONDS NIEUWE STIJL Na bijna tien jaar ervaring met filmfondsen is in maart 2015 EuroGroei Films opgericht met als doel om in eigen beheer, kwalitatief hoogwaardige filmfondsen aan te bieden. EuroGroei Films streeft naar een transparante structuur, een aantrekkelijk rendement met maximale (fiscale) zekerheid voor de beleggers. De structuur van onze filmfondsen is op een aantal punten verbeterd, waarover wij u graag informeren.

6 Fiscale toets EuroGroei Films toetst filmproducties op fiscale haalbaarheid en heeft hiertoe regelmatig overleg met de Belastingdienst. Een belangrijke vereiste van de Belastingdienst is de bronvereiste. Dit betekent een goede balans tussen fiscaal rendement en verwacht exploitatierendement. Daarnaast is het van belang dat de participanten voor de Belastingdienst als ondernemer worden beschouwd. Dit betekent onder andere dat u toetreedt tot een maatschap en dat u fiscaal als IB-ondernemer wordt gekwalificeerd. Kwaliteitsfilms EuroGroei Films maakt een zorgvuldige afweging bij de keuze voor de filmproducties en de partners waarmee wordt samengewerkt. Alleen de beste Nederlandse producties met gerenommeerde productiehuizen komen hiervoor in aanmerking. Belangrijke voorwaarden die we stellen zijn onder andere financiële inbreng van de producent, een realistisch verdienmodel voor de participant en een goede distribiteur. Transparantie EuroGroei Films maakt de kosten en verwachte opbrengsten van het filmfonds voor u inzichtelijk. De opbrengsten worden reëel geschat door de distributeur en producent. De Belastingdienst gebruikt deze cijfers om de commerciële haalbaarheid van de filmproductie te toetsen. Korte looptijd De filmfondsen van EuroGroei Films kennen een korte looptijd (ongeveer 24 maanden) waarna naar verwachting zal worden gestaakt. Indien een film beneden verwachting presteert (bijvoorbeeld in een low scenario ), dan kunnen achtergestelde financiers (zoals het NFF) veelal niet worden terugbetaald. In dat geval valt deze schuld fiscaal vrij en dient u fiscaal af te rekenen. Deze fiscale afrekening hebben wij doorgerekend in onze rendementsprognoses, waardoor u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Belangen participant EuroGroei Films werkt samen met een stichting die de belangen van de participanten behartigt. Zo geeft zij gelden van participanten pas vrij aan een filmproducent wanneer aan voorwaarden (zoals een completion bond, een verzekering dat de film wordt af gemaakt) is voldaan. Het bestuur van de stichting is onafhankelijk. Daarnaast neemt EuroGroei Films zitting in het bestuur van de managing partner (naast de producent). Wij informeren participanten regelmatig (minstens vier keer per jaar) over het filmfonds, zodat u goed op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

7 BELASTINGDIENST De structuur en het rekenmodel wordt afgestemd met de Belastingdienst en voorzien van een fiscale opinie van onze fiscalist. Daarbij wordt EuroGroei Films bijgestaan door professionele, ervaren adviseurs die de weg in de filmwereld goed kennen. Recentelijk heeft EuroGroei Films opnieuw een bezoek gebracht aan de Belastingdienst om de huidige aanpak en structuur te evalueren. De uitkomst was bevestigend en EuroGroei Films zal dan ook op eenzelfde basis blijven werken. ONZE ADVISEURS EuroGroei Films werkt met vaste adviseurs voor de juridische en fiscale werkzaamheden. Deze adviseurs zijn al jarenlang actief in de filmwereld en kennen de kneepjes van het vak. Zij adviseren bij het opzetten van een degelijke en transparante structuur en bewaken net als EuroGroei Films het belang van de participant. Het vaste team van adviseurs bestaat uit Versteeg Wigman Sprey Advocaten (juridisch), Uljee C.S. Belastingadviseurs BV (fiscaal) en Jan Bos Accountants (accountancy). Kennismaken met. Werner Uljee Fiscalist Werner Uljee adviseert EuroGroei Films over de verwachte belastingvoordelen van een filmproject. Maar op basis waarvan bepaalt hij de kans dat participanten daadwerkelijk winst maken? Als belastingadviseur geeft Werner Uljee al meer dan 30 jaar fiscaal-juridisch advies aan ondernemingen in verschillende branches. Sinds de jaren 90 begeleid ik ook een aantal filmfondsen. Dat zijn zowel fondsen voor speelfilms als voor documentaires en tv-producties. Toen heb ik ook Rob Verheul van EuroGroei ontmoet, vertelt Uljee aan de telefoon. Naast de filmfondsen van EuroGroei was hij ook betrokken bij andere investeringsprojecten op het gebied zonne-energie, biotechnologie, opvouwbare zeecontainers en biomassa. Samenwerking Sinds 2014 werken Uljee en EuroGroei Films steeds vaker samen. Edo Meijerman en ik structureren samen de projecten. Zo doen we een haalbaarheidsonderzoek waarin we nagaan of een project voor de participanten wel een onderneming in fascale zin kan vormen, aldus Uljee. De kans in hoeverre er winst wordt gemaakt kunnen Edo of ik niet zomaar bepalen. Die winstkans wordt gebaseerd op zogenaamde sales estimates en dat is het vak van producenten, distributeurs en sales agents.

8 Op basis van die cijfers wordt vervolgens een winstinschatting gemaakt. De verwachte verkoopcijfers van de distribiteur moeten op voorhand zo zijn dat deze in het meest waarschijnlijke scenario een project de investeerders meer oplevert dan kost. Als die winst niet te redelijkerwijze te verwachten is, dan wijzen we het project af. Maar hebben filmdistribiteurs er dan geen belang bij om de cijfers zo te presenteren dat zo veel investeerders participeren? Ik druk het ze op het hart om dat niet te doen. Als zou blijken dat de distributeurs neppe estimates afgeven kunnen ze hun winkel wel sluiten, aldus Uljee. Vertrouwen speelt immers een grote rol. Als ik het minste gevoel zou hebben dat het daaraan schort, stop ik met het project. Minder bioscoopbezoek Ook wordt nog wel eens om een herbevestiging gevraagd, vertelt Uljée Het nieuws van vorige maand dat steeds minder bioscoopbezoekers naar een Nederlandse film gaan, was reden om het filmfonds van Huisvrouwen bestaan niet om een herbevestiging van de winstkansen te vragen. De distribiteur heeft inmiddels de winstkansen opnieuw bevestigd. Dat is goed nieuws, maar ook belangrijk om zeker te zijn dat de participant een redelijke en gefundeerde winstverwachting heeft. In 2016 zijn wel meer mensen naar de bioscoop geweest, maar daarvan minder bioscoop bezoekers naar een Nederlandse film. Ik kan niet overzien of dat per project leidt tot lagere winstkansen, zegt de fiscalist. Mocht dat zo zijn, dan wordt de kans op winst uit een project natuurlijk minder groot. Omdat EuroGroei alleen projecten aanneemt die een aannemelijke kans op winst hebben, zou dat dus kunnen leiden tot minder projecten. Voor Uljee is de daling van het aantal bezoekers echter geen reden tot paniek. Een producent vertelde mij dat er bijzondere redenen waren in 2016 die voor andere jaren niet zouden opgaan. Verder bekijk je alles per project. In een teruglopende markt kunnen er nog steeds goeie projecten zijn. En anders zijn er buiten de filmbranche nog zeker andere investeringen die een belastingvoordeel kunnen opleveren. AANKONDIGING NIEUW FILMFONDS Kenmerken Filmfonds Verwacht rendement 25,4% Bij medium scenario en IB van 52% Deelname vanaf Verwachte Looptijd 24 maanden 25,4% verwacht rendement (tegen 52% IB tarief) Vele extra s (zoals kaarten voor de rode loper en bezoek set)

9 Rendementsoverzicht Scenario Bezoekers Totaal Netto Totaal Rendement % bruto Box 3 % netto totale* % aantal NL inleg fiscaal fiscaal fiscaal film nominaal per jaar besparing per jaar aftrekpost aftrekpost aftrekpost LOW (5.000) ,9% 1,2% 3,1% ,0% LOW-MED (5.000) ,8% 1,2% 12,0% ,2% MEDIUM (5.000) (889) ,2% 1,2% 25,4% (1.711) ,5% MED-HIGH (5.000) (914) ,5% 1,2% 25,7% (1.757) ,6% HIGH (5.000) (946) ,9% 1,2% 26,1% (1.819) ,3% * De berekeningen hanteren als uitgangspunt dat de aftrekposten over 2017 en/of 2018 volledig kunnen worden benut tegen het belastbaar inkomen in het 52%-IB tarief. Kijk voor meer informatie op Historisch overzicht Jaar Filmtitel Participantenkapitaal Omzet Bioscoop Regie NIEUWE OPZET EUROGROEI FILMS 2016 Dummie de Mummie Première herfst 2017 Pim van Hoeve 2016 Het Verlangen Première februari 2017 Joram Lürsen 2016 Mees Kees In de bioscoop Aniëlle Webster 2015 Tulips, Love, Honour and a Bike Premiere september 2017 Mike van Diem 2015 De Helleveeg In exploitatie André van Duren OUDE OPZET EUROGROEI 2014 Apenstreken Johan Nijenhuis 2014 Bloed Zweet & Tranen Diederick Koopal 2013 Michiel de Ruyter Roel Reiné 2013 Toscaanse Bruiloft Johan Nijenhuis 2012 Het Bombardement Ate de Jong 2012 Verliefd op Ibiza Johan Nijenhuis 2011 Süskind Rudolf van den Berg 2011 Dolfje Weerwolfje Joram Lursen 2010 Bennie Stout Johan Nijenhuis 2010 De Heineken Ontvoering Maarten Treurniet 2010 De bende van Oss André van Duren 2010 Ernst & Bobbie en het geheim van de Monta Rossa Pieter Walther Boer 2010 Penny s Shadow Steven de Jong 2009 Lover of Loser Dave Schram 2009 Gangsterboys Paul Ruven 2008 De Hel van Steven de Jong 2008 Radeloos Dave Schram 2007 Dunya & Desie Dana Nechushtan 2007 De Scheepsjongens van Bontekoe Steven de Jong 2007 Zomerhitte Monique van de Ven 2007 Timboektoe Dave Schram 2007 Alibi Johan Nijenhuis 2006 Duska Jos Stelling 2006 Zoop in Zuid-Amerika Johan Nijenhuis EuroGroei Films B.V. Nieuwlandstraat 7, 5038 SL Tilburg, T , F ,

EUROGROEI FILMS. Participeer in de nieuwe Film: Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet PROSPECTUS 29

EUROGROEI FILMS. Participeer in de nieuwe Film: Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet PROSPECTUS 29 EUROGROEI FILMS Participeer in de nieuwe Film: Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet PROSPECTUS 29 TITLE: Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet Inhoudsopgave Colofon 4 1. Voorwoord 5 2. Begrippenlijst

Nadere informatie

INVESTEREN IN FILM EUROGROEI FILMS PROSPECTUS 30

INVESTEREN IN FILM EUROGROEI FILMS PROSPECTUS 30 INVESTEREN IN FILM EUROGROEI FILMS PROSPECTUS 30 TITLE: Huisvrouwen bestaan niet Inhoudsopgave Colofon 4 1. Voorwoord 5 2. Begrippenlijst 6 3. Belangrijke informatie 7 4. Samenvatting van het aanbod 9

Nadere informatie

EUROGROEI FILMS. Participeer in de nieuwe film van Mees Kees 4 PROSPECTUS 27

EUROGROEI FILMS. Participeer in de nieuwe film van Mees Kees 4 PROSPECTUS 27 EUROGROEI FILMS Participeer in de nieuwe film van Mees Kees 4 PROSPECTUS 27 TITLE: Mees Kees 4 Inhoudsopgave Colofon 4 1. Voorwoord 5 2. Begrippenlijst 6 3. Belangrijke informatie 7 4. Samenvatting van

Nadere informatie

Tulips, love, honour and a bike EUROGROEI FILMS

Tulips, love, honour and a bike EUROGROEI FILMS Participeer in deze internationale film Van Oscar winnaar Marleen Gorris Fiscaal aantrekkelijk investeren en delen in de internationale opbrengsten Tulips, love, honour and a bike EUROGROEI FILMS PROSPECTUS

Nadere informatie

EUROGROEI FILMS. Participeer in deze intelligente komedie met Chantal Janzen in de hoofdrol PROSPECTUS 28

EUROGROEI FILMS. Participeer in deze intelligente komedie met Chantal Janzen in de hoofdrol PROSPECTUS 28 EUROGROEI FILMS Participeer in deze intelligente komedie met Chantal Janzen in de hoofdrol PROSPECTUS 28 TITLE: Het Verlangen Inhoudsopgave Colofon 4 1. Voorwoord 5 2. Begrippenlijst 6 3. Belangrijke informatie

Nadere informatie

Aankondiging participatiemogelijkheid 7.500

Aankondiging participatiemogelijkheid 7.500 Een film door Eddy Terstall en Erik Wünsch Een speelfilm voor Nederland en Belgie met Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen als verrassend decor. Aankondiging participatiemogelijkheid 7.500 Met of zonder fiscale

Nadere informatie

INVESTEREN IN FILM EUROGROEI FILMS PROSPECTUS 31

INVESTEREN IN FILM EUROGROEI FILMS PROSPECTUS 31 INVESTEREN IN FILM PROSPECTUS 31 Inhoudsopgave TITLE: Gek van Oranje Colofon 4 1. Voorwoord 5 2. Begrippenlijst 6 3. Belangrijke informatie 7 4. Samenvatting van het aanbod 9 4.1. Aanbod 9 4.2. Initiatiefnemers

Nadere informatie

Fiscaal memorandum voor participaties in Terra Vitalis met betrekking tot het belastingjaar 2009

Fiscaal memorandum voor participaties in Terra Vitalis met betrekking tot het belastingjaar 2009 Fiscaal memorandum voor participaties in Terra Vitalis met betrekking tot het belastingjaar 2009 Inleiding Participeren in het beleggingsobject Terra Vitalis kan gevolgen hebben voor uw belastingpositie

Nadere informatie

GROEI Participeer in deze Nederlandse kwaliteitsfilm PROSPECTUS

GROEI Participeer in deze Nederlandse kwaliteitsfilm PROSPECTUS Een ANDRE van DUREN Film EUROGROEI FILMS Participeer in deze Nederlandse kwaliteitsfilm Gebaseerd op de roman van A.F.Th. van der HEIJDEN Een ANDRE van DUREN Film Een MATTHIJS VAN HEIJNINGEN productie

Nadere informatie

Fiscaal memorandum voor participaties in Terra Vitalis met betrekking tot het belastingjaar 2010

Fiscaal memorandum voor participaties in Terra Vitalis met betrekking tot het belastingjaar 2010 Fiscaal memorandum voor participaties in Terra Vitalis met betrekking tot het belastingjaar 2010 Inleiding Participeren in het beleggingsobject Terra Vitalis kan gevolgen hebben voor uw belastingpositie

Nadere informatie

CV Key of Time/Tijdslot

CV Key of Time/Tijdslot INLEIDING Entermorfic Pictures (hierna te noemen de beherend vennoot ) is voornemens een speelfilm te produceren, voorlopig getiteld Tijdslot (hierna te noemen de film ), waarvan het scenario door Jens

Nadere informatie

Een film door Eddy Terstall en Erik Wünsch. Een speelfilm voor Nederland en België met Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen als verrassend decor

Een film door Eddy Terstall en Erik Wünsch. Een speelfilm voor Nederland en België met Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen als verrassend decor Een film door Eddy Terstall en Erik Wünsch Een speelfilm voor Nederland en België met Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen als verrassend decor SPONSORBROCHURE www.petitparisfilm.com DE FILM De speelfilm PETIT

Nadere informatie

NIEUWS BRIEF. tulipani dummie de mummie en de tombe van achnetoet Oh baby huisvrouwen bestaan niet the fox the producers conference social media

NIEUWS BRIEF. tulipani dummie de mummie en de tombe van achnetoet Oh baby huisvrouwen bestaan niet the fox the producers conference social media NIEUWS BRIEF tulipani dummie de mummie en de tombe van achnetoet Oh baby huisvrouwen bestaan niet the fox the producers conference social media Tulipani: Liefde eer en een fiets (fatt productions) Het

Nadere informatie

De stille maatschap Topkapi Films Het Verlangen B.V gevestigd te Amsterdam

De stille maatschap Topkapi Films Het Verlangen B.V gevestigd te Amsterdam De stille maatschap Topkapi Films Het Verlangen B.V gevestigd te Amsterdam Jaarbericht 2016 INHOUD Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2016 2 Winst- en verliesrekening over 2016 3 Grondslagen van

Nadere informatie

Nationale Filmconferentie Extended #1: Recoupment (8 juni 2017)

Nationale Filmconferentie Extended #1: Recoupment (8 juni 2017) Nationale Filmconferentie Extended #1: Recoupment (8 juni 2017) De Nationale Filmconferentie, onderdeel van het NFF, is een belangrijk platform voor discussie en debat binnen de Nederlandse filmsector.

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop NFF DOCENTENHANDLEIDING MEES KEES LANGS DE LIJN Filmvertoning Primair Onderwijs NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet

Nadere informatie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie film & business arrangementen 2015 meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie Inhoud 3 Welkom 4 Gouden Kalveren Arrangement 5 Gouden Kalveren Deel Arrangement 6 Rode Loper Première Arrangement 2 7

Nadere informatie

INVESTEREN IN DE SPEELFILM BLOED, ZWEET & TRANEN

INVESTEREN IN DE SPEELFILM BLOED, ZWEET & TRANEN PROSPECTUS AANBOD Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN DE SPEELFILM BLOED, ZWEET & TRANEN In dit prospectus gepresenteerde teksten, informatie en format zijn het intellectueel

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie

film & business arrangementen meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie film & business arrangementen 2015 meer dan film 23 sep t/m 2 okt 2015 35e editie Inhoud 3 Welkom 4 Openings Arrangement 5 Gouden Kalveren Arrangement 6 Rode Loper Première Arrangement 2 7 Familie Arrangement

Nadere informatie

PROSPECTUS PENNY S SHADOW

PROSPECTUS PENNY S SHADOW PROSPECTUS PENNY S SHADOW AANBOD Voor belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING PENNY S SHADOW FILMFONDS Het Fonds voor gemene rekening Penny s Shadow Filmfonds is

Nadere informatie

Stichting Filmonderzoek

Stichting Filmonderzoek Bioscoopbezoek 2014 Een document met de belangrijkste gegevens over het bioscoopen filmtheaterbezoek en de bioscoop- en filmtheaterbezoeker. Dit dashboard gaat over 2014, waarbij tevens verschillen tussen

Nadere informatie

Uw kind voor de camera. Informatie voor ouders van kinderen die meedoen aan professionele film- en televisieproducties

Uw kind voor de camera. Informatie voor ouders van kinderen die meedoen aan professionele film- en televisieproducties Uw kind voor de camera Informatie voor ouders van kinderen die meedoen aan professionele film- en televisieproducties Praktische tips voor ouders van kinderen met ambities in de wereld van film en televisie

Nadere informatie

logoocw Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag 12 juli 2005 DK/B&B/05/26052 Filmstimuleringsbeleid

logoocw Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag 12 juli 2005 DK/B&B/05/26052 Filmstimuleringsbeleid logoocw Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Den Haag Ons kenmerk 12 juli 2005 DK/B&B/05/26052 Onderwerp Filmstimuleringsbeleid Eind november vorig jaar

Nadere informatie

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013?

Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Hoe zit het met op 31-12-2012 al bestaande hypotheken vanaf 1-1-2013? Voor alle op 31 december 2012 bestaande hypotheken blijven de oude hypotheekregels van kracht. Oversluiten van een bestaande schuld

Nadere informatie

Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)!

Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)! Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)! Vragen aangeduid met een * toetsen in het bijzonder het inzicht en toepassingsvermogen. Deze vragenreeksen zijn vrij beschikbaar.

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs. opmerkingen, vragen of ideeën: #filmbranche

Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs. opmerkingen, vragen of ideeën: #filmbranche Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs Bioscoopbezoek 2014 gelijk aan 2013 TOTAALCIJFERS 2014 Bezoekers: 30.757.595 ( - 0,2 % ) Recette: 249.882.391

Nadere informatie

SPONSORT U EEN AWARD WINNER?

SPONSORT U EEN AWARD WINNER? SPONSOR-BROCHURE SPONSORT U EEN AWARD WINNER? Elk jaar studeert er een nieuwe lichting creatieve makers af met 12 korte films; 6 documentaires en 6 ficties. Bladgoud is een fictiefilm van Lichting 2018

Nadere informatie

3. Een film positioneren

3. Een film positioneren 3. Een film positioneren Voor iedere nieuwe film moet de distributeur een beslissing nemen over de wijze en het moment waarop de film wordt uitgebracht. Het is daarbij uiteraard de bedoeling optimale omstandigheden

Nadere informatie

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken,

Vermogensopbouw  gegarandeerde rente. De voordelen op een rij: U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Goudse Opbouwplan Vermogen opbouwen met een gegarandeerd eindkapitaal U wilt een flink bedrag opbouwen. Bijvoorbeeld om eerder te stoppen met werken, Vermogensopbouw  gegarandeerde rente aanvullingen

Nadere informatie

Stichting Filmonderzoek

Stichting Filmonderzoek Bioscoopbezoek 2015 Een overzicht van de belangrijkste gegevens over het bioscoop- en filmtheaterbezoek en de bioscoop- en filmtheaterbezoeker per kwartaal. Dit dashboard gaat over heel 2015. De gegevens

Nadere informatie

Factsheet vorm MSB: maatschap - coöperatie - BV

Factsheet vorm MSB: maatschap - coöperatie - BV Factsheet vorm MSB: maatschap - coöperatie - BV 1. Inleiding De OMS werkt modellen uit om een handreiking te bieden aan medisch specialisten vrij beroepsbeoefenaren bij hun veranderende positie met de

Nadere informatie

Gebruikelijkloonregeling

Gebruikelijkloonregeling Gebruikelijkloonregeling Bekijk uw situatie opnieuw Met ingang van 2015 is de gebruikelijkloonregeling voor de directeurgrootaandeelhouder (dga) veranderd. Het is aan te raden om te toetsen of u de gebruikelijkloonregeling

Nadere informatie

1/ 5. VRAGEN EN ANTWOORDEN over makers, producenten en RoDAP.

1/ 5. VRAGEN EN ANTWOORDEN over makers, producenten en RoDAP. VRAGEN EN ANTWOORDEN over makers, producenten en RoDAP. Klopt het dat producenten makers niet betalen? Nee, producenten betalen honoraria voor het werk èn een vergoeding voor de overdacht van rechten,

Nadere informatie

Grootverbruiker, aansluiting > 3 X 80A 'Alleen het beste is goed genoeg' Market Pro BV - Officiële dealer van Nord Solar GmbH

Grootverbruiker, aansluiting > 3 X 80A 'Alleen het beste is goed genoeg' Market Pro BV - Officiële dealer van Nord Solar GmbH Zonne-energie installatie Grootverbruiker, aansluiting > 3 X 80A Market Pro BV - Officiële dealer van Nord Solar GmbH Basisgegevens Grootverbruiker, aansluiting > 3 X 80A * Rechtsvorm V.O.F. * Geschatte

Nadere informatie

PROSPECTUS DOLFJE WEERWOLFJE

PROSPECTUS DOLFJE WEERWOLFJE PROSPECTUS DOLFJE WEERWOLFJE AANBOD Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING DOLFJE WEERWOLFJE FILMFONDS Het Dolfje Weerwolfje Filmfonds voor gemene

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN. NFF Educatie.

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN. NFF Educatie. NFF DOCENTENHANDLEIDING RON GOOSSENS, LOW-BUDGET STUNTMAN Filmvertoning Voortgezet Onderwijs NFF Educatie 20-29 SEPT 2017 Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in

Nadere informatie

(4%; gevraagd als lening)

(4%; gevraagd als lening) ADVIES commissievergadering 2 april 2015 auteur: Geert Lenders AANVRAAG: De Helleveeg (filmproductie) NR: BGR2015/008 AANVRAGER: Sigma Pictures BEGROTING: 2.300.064 GEVRAAGDE BIJDRAGE: 100.000 (4%; gevraagd

Nadere informatie

Een bv was nog nooit zo interessant Hoe overstappen naar een flex-bv u nieuwe kansen biedt. WHITEPAPER

Een bv was nog nooit zo interessant Hoe overstappen naar een flex-bv u nieuwe kansen biedt. WHITEPAPER Een bv was nog nooit zo interessant Hoe overstappen naar een flex-bv u nieuwe kansen biedt. WHITEPAPER Gemaakt door: info@tavernemeun.nl www.tavernemeun.nl 0318-518810 Introductie van de flex-bv Per 1

Nadere informatie

Participeer fiscaal vriendelijk in 3 Nederlandse kwalteitsfilms

Participeer fiscaal vriendelijk in 3 Nederlandse kwalteitsfilms INVESTEREN IN FILM 3X RODE LOPER! Participeer fiscaal vriendelijk in 3 Nederlandse kwalteitsfilms EUROGROEI FILMS 32 PROSPECTUS Inhoudsopgave Colofon 4 1. Voorwoord 5 2. Begrippenlijst 6 3. Belangrijke

Nadere informatie

AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING

AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING PROSPECTUS AANBOD Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING IBIZA FILMFONDS In dit prospectus gepresenteerde teksten, informatie en format zijn het

Nadere informatie

MEER TRAFFIC MEER KLANTEN MEER OMZET

MEER TRAFFIC MEER KLANTEN MEER OMZET MEER TRAFFIC MEER KLANTEN MEER OMZET EN MEER BELEVING! Retail acties ONTDEK DE KRACHT VAN SCAN & WIN Meer cross-selling Lokale of branche specifieke variaties Centraal staat Ivooh! s unieke Scan & Win

Nadere informatie

FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN. Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 24 SEP T/M 3 OKT 2014

FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN. Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 24 SEP T/M 3 OKT 2014 FILM & BUSINESS ARRANGEMENTEN MEER DAN FILM Nederlands Film Festival 2014 2014 MEER DAN FILM 1 24 SEP T/M 3 OKT 2014 Inhoud 3 Welkom 4 Gouden Kalveren Arrangement 5 Rode Loper Première Arrangement 6 Op

Nadere informatie

Leeswijzer. Leeswijzer door Roland Goetgeluk/Bureau Goetgeluk organisator Debat

Leeswijzer. Leeswijzer door Roland Goetgeluk/Bureau Goetgeluk organisator Debat NOVEMBER 2015 Leeswijzer Getallen in bollen staan voor rangorde stad in Nederland. Bij slide 5 en 7 berekening Rendabele bioscoop: gemiddelde stoelbezetting/jaar: 187 In rood de cijfers voor Utrecht, benchmark

Nadere informatie

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de amersfoortse Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de Amersfoortse Musea! Museum Flehite, Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE zijn verenigd in de stichting

Nadere informatie

Beschikking op ontheffingsverzoek

Beschikking op ontheffingsverzoek Beschikking op ontheffingsverzoek Kenmerk: 15637\2009000994 Betreft: ontheffingsverzoek Europese quota Film 1, Film 1.2 en Film 1.3 alsmede Film 1 Action Beschikking van het Commissariaat voor de Media

Nadere informatie

Opleiding Camera Acteren

Opleiding Camera Acteren Opleiding Camera Acteren Welkom bij deze opleiding! In deze sheet vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden, wat je aangeboden krijgt en nog overige praktische

Nadere informatie

WAAR STAAT HET NFF VOOR

WAAR STAAT HET NFF VOOR WAAR STAAT HET NFF VOOR Het Nederlands Film Festival zet zich in voor de ontwikkeling en verspreiding van de Nederlandse film en de Nederlandse filmcultuur in brede zin. Dat doet het festival door aandacht

Nadere informatie

Checklist beleggen in vastgoed

Checklist beleggen in vastgoed i van 5 Checklist beleggen in vastgoed Je kunt beleggen in beursgenoteerde vastgoedfondsen (vaak aandelen die dagelijks verhandelbaar zijn op de beurs) en in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen. Deze

Nadere informatie

Hypotheekrecht en - vormen

Hypotheekrecht en - vormen Hypotheekrecht en - vormen Wat is een hypotheek? Een hypotheek is in theorie een zekerheidsrecht. Wanneer u een hypotheek afsluit, geeft u het recht van hypotheek aan de geldverstrekker. Dit recht van

Nadere informatie

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie.

Filmvertoning Voortgezet Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN ... NFF Educatie. NFF DOCENTENHANDLEIDING KORT FILMBLOK: ECHTE VRIENDEN NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

Succesvol innoveren met fiscaal voordeel

Succesvol innoveren met fiscaal voordeel Succesvol innoveren met fiscaal voordeel Inhoudsopgave Pagina Inleiding stimuleringsregelingen in het kort 3 1 Afdrachtvermindering loonbelasting voor speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) 4 2 De Innovatiebox

Nadere informatie

Vonnis Rechtszaak Rotterdam Media Fonds (Jacques van Heijningen) naar prullenbak verwezen door juridische deskundigen en filmsector.

Vonnis Rechtszaak Rotterdam Media Fonds (Jacques van Heijningen) naar prullenbak verwezen door juridische deskundigen en filmsector. Vonnis Rechtszaak Rotterdam Media Fonds (Jacques van Heijningen) naar prullenbak verwezen door juridische deskundigen en filmsector. Door: Ricky Rijneke 10/04/14 Goed nieuws voor de filmsector! Nederland

Nadere informatie

Lunch event 3 juni Transformatie & verduurzaaming van vastgoed PROVADA 2015 (Re) Building the Business

Lunch event 3 juni Transformatie & verduurzaaming van vastgoed PROVADA 2015 (Re) Building the Business Lunch event 3 juni 2015 - Transformatie & verduurzaaming van vastgoed PROVADA 2015 (Re) Building the Business Transformatie & Verduurzaming van Vastgoed André Kuipers zei het al: We moeten zuinig zijn

Nadere informatie

Nazorgdocument Versie december 2016

Nazorgdocument Versie december 2016 Nazorgdocument Versie 2016 2 december 2016 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 CONTACT MET DE GELDVERSTREKKER... 3 2.1 ADRESWIJZIGING... 3 2.2 EINDE RENTEVAST PERIODE... 3 2.3 VAN VARIABELE RENTE NAAR

Nadere informatie

Opleiding Productie. Duur: 10 maanden Dinsdagen en donderdagen 19:30-22:00 Of vrijdagen 10:30-16:00

Opleiding Productie. Duur: 10 maanden Dinsdagen en donderdagen 19:30-22:00 Of vrijdagen 10:30-16:00 Opleiding Productie Welkom bij deze opleiding! In deze sheet vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden, wat je aangeboden krijgt en nog overige praktische

Nadere informatie

Kwartiermaker Nieuwe Samenwerkingsverband 28.08

Kwartiermaker Nieuwe Samenwerkingsverband 28.08 nr 3 februari 2012 2013 informatie voor personeel met o.a. 1 Eindopbrengsten BHV Kwartiermaker Nieuwe Samenwerkingsverband van Loyalis 5 Bereikbaarheid 2 Bericht van ABP 3 Jubilea Bericht Eindopbrengsten

Nadere informatie

Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie

Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie Belastingvoordeel voor groene ondernemers op zonne-energie Market Pro is de officiële dealer van Nord Solar panelen in de Benelux Wie zijn wij? Market Pro BV is de officiële dealer van Nord Solar GmbH

Nadere informatie

belastingbesparing met de innovatiebox

belastingbesparing met de innovatiebox Innovatiebox belastingbesparing met de innovatiebox Wat innovatie is, hoeven we u niet uit te leggen. Als ondernemer doet u niet anders. Wel willen we u graag wijzen op de fiscale voordelen ervan. Met

Nadere informatie

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal

Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal Voortgezet onderwijs MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT Actuele tips over bijzondere films & gratis lesmateriaal MOVIEZONE WAAR ALLES OM FILM DRAAIT moviezone.nl/educatie MovieZone met de klas Moviezone.nl

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012

HALFJAARVERSLAG. AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN. Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 HALFJAARVERSLAG AEFIDES Vastgoed V CV te GRONINGEN Over de periode 1 januari 2012 t/m 30 juni 2012 INHOUD Pagina HALFJAARVERSLAG 1 Resultaat over 1 januari 2012 tot en met 30 juni 2012 3 2 Balans per 30

Nadere informatie

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN:

PROTOCOL TELEDOC ALGEMENE VOORWAARDEN CRITERIA AANVRAGERS: CRITERIA FILMPLAN: PROTOCOL TELEDOC Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse connectie, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch

Nadere informatie

PROSPECTUS DE BENDE VAN OSS

PROSPECTUS DE BENDE VAN OSS PROSPECTUS DE BENDE VAN OSS AANBOD Voor belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING DE BENDE VAN OSS FILMFONDS Het Fonds voor gemene rekening De Bende van Oss Filmfonds

Nadere informatie

AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET

AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET PROSPECTUS AANBOD Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET TOSCAANSE APESTREKEN FILMFONDS In dit prospectus gepresenteerde teksten, informatie en format zijn het intellectueel

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0 voor Financieel Advies 2.0 Wie ik ben en wat ik doe Hubrien is een onafhankelijk en zelfstandig Financieel Advies en Life Planning kantoor, eigendom van Hubrien Meijaard. Mijn belangrijkste doel is om

Nadere informatie

Inschrijving voor interactieve projecten 2016

Inschrijving voor interactieve projecten 2016 Inschrijving voor interactieve projecten 2016 Het Nederlands Film festival opent de inschrijving voor projecten waarin de grenzen van het lineaire genre opgezocht worden. We zijn op zoek naar de mooiste

Nadere informatie

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames!

Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Meer omzet uit uw beurs- en eventdeelnames! Wie wij zijn... ExpoSynergy is een onderdeel van de Online Leads Group (OLG). OLG is opgericht door Mike Stern, bekend door zijn boeken: In drie stappen naar

Nadere informatie

AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING

AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING PROSPECTUS AANBOD Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET FONDS VOOR GEMENE REKENING HET BOMBARDEMENT FILMFONDS In dit prospectus gepresenteerde teksten, informatie en format

Nadere informatie

Gastouders en de Belastingdienst

Gastouders en de Belastingdienst Gastouders en de Belastingdienst Freelancer of Ondernemer Start als gastouder altijd je eigen onderneming. Daardoor kun je gebruik maken van allerlei aftrekposten waardoor je veel minder belasting betaalt.

Nadere informatie

PROSPECTUS MICHIEL DE RUYTER FILMFONDS AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET

PROSPECTUS MICHIEL DE RUYTER FILMFONDS AANBOD. Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET PROSPECTUS AANBOD Voor particuliere belastingplichtigen in Nederland: INVESTEREN IN HET MICHIEL DE RUYTER FILMFONDS When a Naval Hero Became More Powerful Than the Ruling House of Orange, He was Sent on

Nadere informatie

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V.

16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V. 16. Financiële Informatie Old Liquors Invest B.V. 16.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden bepaalde juridische en financiële aspecten van Old Liquors Invest beschreven. Old Liquors Invest heeft zich als doel

Nadere informatie

De partyscene. Strand Zuid. Tom Wehkamp

De partyscene. Strand Zuid. Tom Wehkamp De partyscene Strand Zuid Tom Wehkamp Onderwerp: PartyScene op Ibiza en in Amsterdam Filmtitel: Ibiza123 Cast: 123 Doelgroep film: jongeren en volwassenen tot 35 jaar Doelgroep Premiere: Een selectief

Nadere informatie

PROTOCOL TELEDOC CAMPUS MAKERS PLANNEN

PROTOCOL TELEDOC CAMPUS MAKERS PLANNEN PROTOCOL TELEDOC CAMPUS De NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds maken zich sterk voor de ontwikkeling van documentaire talent. Hiervoor is een nieuw samenwerkingsproject ontwikkeld: Teledoc Campus. Bij

Nadere informatie

TAX SHELTER 2.0. Een veilig product toegankelijk voor zowel kleine als grote ondernemingen

TAX SHELTER 2.0. Een veilig product toegankelijk voor zowel kleine als grote ondernemingen TAX SHELTER 2.0 Een veilig product toegankelijk voor zowel kleine als grote ondernemingen Sprekers Jean-Paul Philippot Casa Kafka Pictures, gedelegeerd bestuurder Dirk Gyselinck Belfius, lid van het directiecomité,

Nadere informatie

TOELICHTING SUBSIDIEVERSTREKKING LANGE SPEELFILM

TOELICHTING SUBSIDIEVERSTREKKING LANGE SPEELFILM 23 Februari 2010 TOELICHTING SUBSIDIEVERSTREKKING LANGE SPEELFILM 1 Inleiding Met het verdwijnen van de CV-maatregel en de komst van de Suppletieregeling filminvesteringen Nederland heeft het Filmfonds

Nadere informatie

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis

Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Kunst & cultuur, het investeren waard? Onderzoek naar economische betekenis Presentatie voor het Paradiso-debat In opdracht van Kunsten 92, ACI en Paradiso Zondag 29 augustus 2010 Bastiaan Vinkenburg 1

Nadere informatie

Fiscaal voordeel. binnen het Koninkrijk der Nederlanden

Fiscaal voordeel. binnen het Koninkrijk der Nederlanden Fiscaal voordeel binnen het Koninkrijk der Nederlanden Inleiding Op 7.800 km afstand van Nederland kunt u als Nederlands ondernemer fiscaal voordeel behalen op Aruba. Dit kan in een deel van het Koninkrijk

Nadere informatie

MAATSCHAP QI COLLECTIEF HOE HAALT U HET MAXIMUM UIT UW VORDERING OP DE AMERIKAANS VERZEKERAARS

MAATSCHAP QI COLLECTIEF HOE HAALT U HET MAXIMUM UIT UW VORDERING OP DE AMERIKAANS VERZEKERAARS MAATSCHAP QI COLLECTIEF HOE HAALT U HET MAXIMUM UIT UW VORDERING OP DE AMERIKAANS VERZEKERAARS WAT IS UW TOESTAND NU: BANG AFWACHTEN De basis voor het beleggingsfonds dat werd opgezet door Quality Investments

Nadere informatie

Bijlage VWO. management & organisatie. tijdvak 2. Informatieboekje. VW-0251-a-13-2-b

Bijlage VWO. management & organisatie. tijdvak 2. Informatieboekje. VW-0251-a-13-2-b Bijlage VWO 2013 tijdvak 2 management & organisatie Informatieboekje VW-0251-a-13-2-b Formuleblad Voor de beantwoording van vraag 10 zijn de volgende formules beschikbaar: 10 formules voor samengestelde

Nadere informatie

Handleiding investeringsaftrek personenauto s

Handleiding investeringsaftrek personenauto s Handleiding investeringsaftrek personenauto s In deze handleiding gaan wij in op de fiscale regeling van de investeringsaftrek. Hoewel de regelingen per 2014 versoberd zijn, biedt vooral de milieu-investeringsaftrek

Nadere informatie

FISCAL EINDEJAARTIPS VOOR HET FAMIILEBEDRIJF(2014)

FISCAL EINDEJAARTIPS VOOR HET FAMIILEBEDRIJF(2014) FISCAL EINDEJAARTIPS VOOR HET FAMIILEBEDRIJF(2014) Het einde van het jaar is weer in zicht. Bedrijfsopvolging.nl heeft wat fiscale tips voor familiebedrijven op een rij gezet. Schenken Ieder jaar kunt

Nadere informatie

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Sustainable Values Fund

TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM. met betrekking tot de vergadering van participanten van Sustainable Values Fund TOELICHTEND INFORMATIEMEMORANDUM met betrekking tot de vergadering van participanten van Sustainable Values Fund te houden op 18 juli 2014, om 11:00 uur Herengracht 537, 1017 BV Amsterdam 2 juli 2014 I

Nadere informatie

Growth Capital Fund BV

Growth Capital Fund BV Growth Capital Fund BV Groei en ondernemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Groeibedrijven vormen een belangrijke aanjager van de economie. Sommige bedrijven groeien spectaculair, anderen laten

Nadere informatie

NIEUWJAARSRECEPTIE. 10 januari 2012. Wilco Wolfers

NIEUWJAARSRECEPTIE. 10 januari 2012. Wilco Wolfers NIEUWJAARSRECEPTIE 10 januari 2012 Wilco Wolfers voorzitter NFC Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs Film Producenten Nederland WELKOM 2011 was een

Nadere informatie

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht

Mediawijsheid. Werkblad Auteursrecht bij films. Films en auteursrecht Werkblad Auteursrecht bij films Films en auteursrecht De bioscoopfilm is net afgelopen en je blijft nog even zitten om de aftiteling van de film te bekijken. Dat duurt lang zeg. Zoveel namen. Hebben al

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0

Dienstverleningsdocument voor Financieel Advies 2.0 voor Financieel Advies 2.0 Wie ik ben en wat ik doe Hubrien is een onafhankelijk en zelfstandig Financieel Advies en Life Planning kantoor, eigendom van Hubrien Meijaard. Mijn belangrijkste doel is om

Nadere informatie

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig.

ZELFSTANDIG MAAR NIET ALLEEN Als adviseurs opereren de accountants, juristen en fiscalisten van de Scheers Groep volledig zelfstandig. GROOT BOEK REKENEN EN REDENEREN Mensen maken cijfers en letters. De Scheers Groep maakt er getallen en woorden van. Doortimmerd en doordacht. Het samenwerkingsverband van de Scheers Groep bundelt een schat

Nadere informatie

Conceptboek. Klas: 1V. Versie 8.3

Conceptboek. Klas: 1V. Versie 8.3 Conceptboek Conceptontwikkelaars groep 1: Tarik Faik Koptagel 2219609 Lotte Zebregs 2206862 Anne van Haaften 2208267 Charlotte ten Berge 2228815 Jamie Paijmans 2331063 Klas: 1V Versie 8.3 Copywrite 2014

Nadere informatie

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping?

KIDSBIOS DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL. NFF Educatie. Lesmateriaal. Gedrag in de bioscoop. Meer verdieping? DOCENTENHANDLEIDING LESMATERIAAL KIDSBIOS BA S I S O N D ERWIJS NFF Educatie Van 21 t/m 30 september 2016 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Tijdens het festival organiseert het

Nadere informatie

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen

Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Aegon Beheerd Beleggen Vragenlijst Aegon Beheerd Beleggen Wat fijn dat u uw huidige beleggingsrekening wilt omzetten naar Aegon Beheerd Beleggen. Voordat we uw rekening kunnen omzetten, vragen wij u deze

Nadere informatie

Voorbeeldberekening EIA 2016 'Alleen het beste is goed genoeg'

Voorbeeldberekening EIA 2016 'Alleen het beste is goed genoeg' Zonne-energie installatie Voorbeeldberekening EIA 2016 'Alleen het beste is goed genoeg' Basisgegevens Voorbeeldberekening EIA 2016 Rechtsvorm K.I.A. aftrek Aantal vrije m2 beschikbaar punt dak Aantal

Nadere informatie

Mediakaart 2017 VOOR GROEI, FINANCIERING & BEDRIJFSOVERNAME

Mediakaart 2017 VOOR GROEI, FINANCIERING & BEDRIJFSOVERNAME MULTIMEDIAAL PLATFORM VOOR GROEI, FINANCIERING & BEDRIJFSOVERNAME 1 Wat is Brookz? MULTIMEDIAAL PLATFORM VOOR GROEI, FINANCIERING & BEDRIJFSOVERNAME Waardevol netwerk Brookz is een multimediaal platform

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds Halfjaarbericht 2015 Bright LifeCycle Fonds Periode: 19 december 2014 tot en met 30 juni 2015 Inhoudsopgave HALFJAARBERICHT BRIGHT LIFECYCLE FONDS... 3 BALANS PER 30 JUNI 2015... 3 WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

Opleiding Montage. Welkom bij de opleiding Montage van de Amsterdam Film School!

Opleiding Montage. Welkom bij de opleiding Montage van de Amsterdam Film School! Opleiding Montage Welkom bij de opleiding Montage van de Amsterdam Film School! In dit document vind je meer informatie over wat je kunt verwachten van de verschillende lesmodules, de faciliteiten en alle

Nadere informatie

Rekenvoorbeeld Management Buy Out

Rekenvoorbeeld Management Buy Out Rekenvoorbeeld Management Buy Out Introductie Bedankt voor uw interesse in de management buy-out! Om u een beter beeld te laten krijgen in wat een management buy-out inhoudt heeft Lingedael Corporate Finance

Nadere informatie

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ...

Filmvertoning Primair Onderwijs SEPT 2017 NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM ... NFF Educatie ... Lesmateriaal ... NFF DOCENTENHANDLEIDING KAMPIOENEN VAN AMSTERDAM NFF Educatie Van 20 tot en met 29 september 2017 vindt het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht plaats. Het NFF ziet filmeducatie als een belangrijke

Nadere informatie

9. Financiele aspecten

9. Financiele aspecten 9. Financiele aspecten ANNEXUM 9.1 Rendement Het beleid van het Fonds en de Beheerder is gericht op het behalen van een optimale opbrengst uit de verhuur en de verkoop van de vastgoedportefeuille. De kansen

Nadere informatie