Pinksteren Sionskerk 10 uur. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Welkom en mededelingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pinksteren Sionskerk 10 uur. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Welkom en mededelingen."

Transcriptie

1 Pinksteren 2017 Sionskerk 10 uur Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen: Joh. de Heer 132: 1, 5 Heer! Ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer, laat ook van die milde regen, dropp'len vallen op mij neer; ook op mij, ook op mij, dropp'len vallen ook op mij. Liefde Gods, zo rein, zo krachtig, bloed van Jezus, rijk en vrij, Gods genade, sterk en machtig, o, verheerlijk U in mij. Ook in mij, ook in mij, o, verheerlijk U in mij. Stil gebed Votum en groet

2 Zingen: Heilige Geest van God, adem in ons midden - Sela Heilige Geest van God, adem in ons midden, dan zullen wij aanbidden de Vader en de Zoon. Kom, o Heilige Geest, wij wachten op U. Vervul ons met uw kracht, Heil ge Geest, kom nu. Gebed (De kinderen gaan naar de nevendienst.) Uit de Bijbel: Hand. 2: 1-4 En toen de dag van het Pinksterfeest vervuld werd, waren zij allen eensgezind bijeen. En plotseling kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en dat vervulde heel het huis waar zij zaten. En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen. En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en begonnen te spreken in andere talen, zoals de Geest hun gaf uit te spreken. Zingen: Ps. 150: 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en kracht van zijn naam en eeuwig wezen. Looft de daden, groot en goed, die Hij triomferend doet. Hem zij eer, Hij zij geprezen. Uit de Bijbel: Hand. 2: 5-13 Nu woonden er Joden in Jeruzalem, godvrezende mannen uit alle volken die er onder de hemel zijn. Toen dan dit geluid klonk, kwam de menigte samen en raakte in verwarring, want ieder hoorde hen in zijn eigen taal spreken. En zij waren allen buiten zichzelf en verwonderden zich, en zij zeiden tegen elkaar: Zie, zijn het niet allen Galileeërs die daar spreken? En hoe kunnen wij hen dan horen, eenieder in onze eigen taal, waarin wij geboren zijn?

3 Parthen, Meden en Elamieten en zij die inwoners zijn van Mesopotamië, Judea, Kappadocië, Pontus en Asia, Frygië, Pamfylië, Egypte, en de streken van Libië, dat bij Cyrene ligt, alsook de nu hier verblijvende Romeinen, zowel Joden als proselieten, Kretenzen en Arabieren, wij horen hen in onze taal over de grote werken van God spreken. En zij waren allen buiten zichzelf en raakten in verlegenheid, en de één zei tegen de ander: Wat wil dit toch zeggen? Anderen zeiden spottend: Zij zijn vol zoete wijn. Zingen: Ps. 150: 2 Hef, bazuin, uw gouden stem, harp en fluit, verheerlijkt Hem! Cither, cimbel, tamboerijn, laat uw maat de maatslag zijn van Gods ongemeten wezen, opdat zinge al wat leeft, juiche al wat adem heeft tot Gods eer. Hij zij geprezen. Uit de Bijbel: Hand. 2: Maar Petrus, die daar met de elf andere apostelen stond, verhief zijn stem en sprak tot hen: Joodse mannen en u allen die in Jeruzalem woont, dit moet u bekend zijn en laat mijn woorden tot uw oren doordringen: deze mensen zijn namelijk niet dronken, zoals u vermoedt, want het is pas het derde uur van de dag. Maar dit is wat gesproken is door de profeet Joël: En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van Mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw jongemannen zullen visioenen zien en uw ouderen zullen dromen dromen. En ook op Mijn dienaren en op Mijn dienaressen zal Ik in die dagen van Mijn Geest uitstorten en zij zullen profeteren. En Ik zal wonderen geven in de hemel boven en tekenen op de aarde beneden: bloed, vuur en rookwalm. De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en ontzagwekkende dag van de Heere komt. En het zal zo zijn dat ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zalig zal worden.

4 Zingen: Gez. 39: 1, 2, 4, 6 (melodie Ps. 101) Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest gerust in bos en weide. Jong gras ontkiemt, de wildernis wordt groen in dit seizoen. De wijnstok bloeit, de vijgeboom zal dragen. Dit zal een oogstfeest zijn van welbehagen. Sion, verblijd u, want de Here doet u waarlijk goed. Daarna doet God de hoge hemel open en antwoordt op uw bidden en uw hopen. Hij giet zijn eigen geest in overvloed op vlees en bloed. Ja ook op wie de vrijheid niet genieten, op slaven zal de Heer zijn Geest uitgieten. Zij krijgen deel aan een vernieuwd bestaan in 's Heren naam. Uit de Bijbel: Hand. 2: Israëlitische mannen, luister naar deze woorden: Jezus de Nazarener, een Man Die u van Godswege aangewezen is door krachten, wonderen en tekenen, die God in uw midden door Hem gedaan heeft, zoals u ook zelf weet, deze Jezus, Die overeenkomstig het vastgestelde raadsbesluit en de voorkennis van God overgegeven is, hebt u gevangengenomen en door de handen van onrechtvaardigen aan het kruis gespijkerd en gedood. God heeft Hem echter doen opstaan door de weeën van de dood te ontbinden, omdat het niet mogelijk was dat Hij daardoor vastgehouden zou worden. Want David zegt over Hem: Ik zag de Heere altijd voor mij, want Hij is aan mijn rechterhand, opdat ik niet zou wankelen. Daarom is mijn hart verblijd en mijn tong verheugt zich; ja, ook zal mijn vlees rusten in hoop, want U zult mijn ziel in het graf niet verlaten en Uw Heilige niet overgeven om ontbinding te zien. U hebt mij de wegen ten leven bekendgemaakt. U zult mij vervullen met vreugde door Uw aangezicht. (Ps. 16)

5 Zingen: Gez. 476: 2 Lam van God, in eeuwigheid te prijzen, die voor 's werelds zonden boet, uw gekruisigd vlees is waarlijk spijze, waarlijk drank uw heilig bloed. Uit een duister, vreeslijk boven mate riept Gij tot Hem die U had verlaten, maar uw stem breekt door de nacht: Vader, wereld, 't is volbracht. Uit de Bijbel: Hand. 2: Mannenbroeders, het is mij toegestaan over de aartsvader David vrijuit tegen u te zeggen dat hij én gestorven én begraven is, en dat zijn graf tot op deze dag bij ons is. Aangezien hij een profeet was en wist dat God hem met een eed gezworen had dat Hij uit de vrucht van zijn lichaam, voor zover het zijn vlees betrof, de Christus zou doen opstaan om Hem op zijn troon te zetten, daarom voorzag hij dit en zei hij over de opstanding van Christus dat Zijn ziel niet is verlaten in het graf en dat Zijn vlees geen ontbinding heeft gezien. Deze Jezus heeft God doen opstaan, waarvan wij allen getuigen zijn. Hij dan, Die door de rechterhand van God verhoogd is en de belofte van de Heilige Geest ontvangen heeft van de Vader, heeft dit uitgestort wat u nu ziet en hoort. David is immers niet opgevaren naar de hemelen, maar hij zegt: De Heere heeft gesproken tot Mijn Heere: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden neergelegd zal hebben als een voetbank voor Uw voeten. (Ps. 110) Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. Zingen: Gez. 476: 3 Meester, Heer, uw graf kon U niet houden: heerlijk zijt Gij opgestaan. Die U als verrezene aanschouwden baden U verwonderd aan. Op de berg hebt Gij bevel gegeven, en van de aarde zegenend verheven zondt Gij op het Pinksterfeest als in storm en vuur uw Geest.

6 Uit de Bijbel: Hand. 2: En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart geraakt en zeiden tegen Petrus en de andere apostelen: Wat moeten wij doen, mannenbroeders? En Petrus zei tegen hen: Bekeer u en laat ieder van u gedoopt worden in de Naam van Jezus Christus, tot vergeving van de zonden; en u zult de gave van de Heilige Geest ontvangen. Want voor u is de belofte en voor uw kinderen en voor allen die veraf zijn, zovelen als de Heere, onze God, ertoe roepen zal. En met veel meer andere woorden legde hij getuigenis af en spoorde hij hen aan met de woorden: Laat u behouden uit dit verkeerde geslacht! Zij nu die zijn woord met vreugde aannamen, werden gedoopt; en ongeveer drieduizend zielen werden er op die dag aan hen toegevoegd. Zingen: Gez. 244: 1 Christus stoot de hemel open, een vuur komt door de wereld lopen, een nieuw getij breekt haastig aan. Hoor, de Geest vaart door het heden, vanwaar? waarheen? met sterke schreden, geen tegenstand kan Hem weerstaan. Geeft op uw trots verzet, verliest u aan zijn wet. Gij zijt veilig in zijn domein, nooit meer alleen, want nimmer zult gij wezen zijn. Uit de Bijbel: Hand. 2: En zij volhardden in de leer van de apostelen en in de gemeenschap, in het breken van het brood en in de gebeden. En er kwam vrees over iedereen; en er werden veel wonderen en tekenen door de apostelen gedaan. En allen die geloofden, waren bijeen en hadden alle dingen gemeenschappelijk;

7 en zij verkochten hun bezittingen en eigendommen en verdeelden die onder allen, naar dat ieder nodig had. En zij bleven dagelijks eensgezind in de tempel bijeenkomen, en terwijl zij van huis tot huis brood braken, namen zij gezamenlijk voedsel tot zich, met vreugde en in eenvoud van hart; en zij loofden God en vonden genade bij heel het volk. En de Heere voegde dagelijks mensen die zalig werden, aan de gemeente toe. Zingen: Gez. 244: 2 Laat u door de Trooster vinden, eens onbemind, nu Gods beminden, o kindren van Jeruzalem, dwaalt niet moedeloos, als vreemden, want Christus leeft, Hij die u kende. Nu neemt de Geest en deelt uit Hem. Uw wachten is voorbij, de Dag komt naderbij, merkt het teken, maakt u bereid, de Heer bevrijdt, staat op en volgt, het is de tijd. Preek: Joël Jezus Jullie. Zingen: Gez. 249: 1, 2 Wij leven van de wind die aanrukt uit den hoge en heel het huis vervult waar knieën zijn gebogen, die doordringt in het hart, in de verborgen hof, en uitbreekt in een lied en opstijgt God ten lof. Wij delen in het vuur dat neerstrijkt op de hoofden, de vonk die overspringt op allen die geloven. Vuurvogel van de vloed, duif boven de Jordaan, versterk in ons de gloed, wakker het feestvuur aan. Lofprijzing, dankgebed en voorbede Collectes

8 Zingen (staande): Opw. 334: 1, 3 Zegen Heer Uw licht en Uw liefde schijnen waar U bent zal de nacht verdwijnen Jezus licht van de wereld vernieuw ons levend woord ja Uw waarheid bevrijd ons schijn in mij, schijn door mij Kom Jezus kom vul dit land met Uw heerlijkheid kom heilge Geest stort op ons Uw vuur zend Uw rivier laat Uw heil heel de aard vervullen spreek Heer Uw woord dat het licht overwint Staan wij oog in oog met U Heer daalt Uw stralende licht op ons neer zichtbaar tastbaar word U in ons leven U volmaakt wie volkomen zich geven schijn in mij, schijn door mij Kom Jezus kom vul dit land met Uw heerlijkheid kom heilge Geest stort op ons uw vuur zend Uw rivier laat Uw heil heel de aard vervullen spreek Heer Uw woord dat het licht overwint zij met je..

Thema: God maakt vol

Thema: God maakt vol Thema: God maakt vol Eerste Pinksterdag 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Voorzang: Er komen stromen van zegen (OTH 113) (Joh. de Heer & Zn. Muziek: J. McGranahan) Er komen stromen van zegen, dat heeft

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Muziek: Willem Datema Toelichting De tekst van Handelingen 2 : 1 t/m 47, is genomen uit de vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap. De rolverdeling is als volgt:

Nadere informatie

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest gerust in bos en weide.

Nadere informatie

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst:

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst: Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg Zingen voor de dienst: *Joh. de Heer 57: 1, 2 Er komen stromen van zegen Er komen stromen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014 Leven van de wind Samenkomst 2 e Pinksterdag 2014 Wijk West en Oostendorp Grote of Sint Nicolaaskerk Voorganger: dhr. J.D. Scherphof Organist: dhr. H. Witter We lezen uit de Bijbel Johannes 3: 5-8 3 Jezus

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, 37-41 Gert Hijkoop 15 mei 2016 Handelingen 2:1-21 (NBV) 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een

Nadere informatie

HET FEEST VAN DE GEEST

HET FEEST VAN DE GEEST HET FEEST VAN DE GEEST 1 ste pinksterdag 2015 Elimkerk te t Harde Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Aanvang: 9.30 uur 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: pinksterliederen OTH 124

Nadere informatie

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. 37 En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 09.00 uur. Ouderling van dienst: M. Morsink

Nadere informatie

Orde van dienst voor de eerste Pinksterdag

Orde van dienst voor de eerste Pinksterdag Orde van dienst voor de eerste Pinksterdag 19 mei 2013 in de Oude Kerk Het is nauwelijks in te denken wat de kerk in de tegenwoordige wereld zou hebben betekend, als zij op het niveau van de Pinksterdag

Nadere informatie

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Voorganger: Ds. M.J. van Oordt Afkondigingen Zingen: 10 000 redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor

Nadere informatie

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur ORDE van dienst 1e PINKSTERDAG zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur De Geest maakt één Voorganger: ds. P. Wijnberger Organist: Dirk Brandhorst Koster: Familie A. Neeleman Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2017 in de Oosterholthoeve Pinksteren: een beslissende wending! Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: J. Brink Begeleiding gemeentezang:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 16 juni 2019, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. C.H. Bax Hans Bosch Bram Jaspers Aanvangslied:

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Voorganger: Ds. F. van Roest Organist: Ronald Bot Muziek: Sound of Life - Inleidend orgelspel - Afkondigingen

Nadere informatie

LITURGIE 1 e PINKSTERDAG 2014 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Thema: De Heilige Geest op de 1e Pinksterdag! Agnes Tekelenburg en Magda de Jong

LITURGIE 1 e PINKSTERDAG 2014 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Thema: De Heilige Geest op de 1e Pinksterdag! Agnes Tekelenburg en Magda de Jong LITURGIE 1 e PINKSTERDAG 2014 ICHTHUSKERK REEUWIJK Thema: De Heilige Geest op de 1e Pinksterdag! Voorganger: Organist: Fluitisten: ds. M.J. Tekelenburg Gerard van den Akker Agnes Tekelenburg en Magda de

Nadere informatie

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Zingen: 695:1, 2, 4, 5 1. Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht. 4. Kom en doorstraal mijn dagen,

Nadere informatie

Orde van dienst 2 e pinksterdag 2015

Orde van dienst 2 e pinksterdag 2015 Orde van dienst 2 e pinksterdag 2015 Voorganger: Ds. S. van de Veer, Arnhem Organist: Rein van Leeuwen M.m.v: Togheter o.l.v. Jan Willem Van ree Zingen voor de dienst: NLB: 687:1 en 3 Wij leven van de

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken.

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. PINKSTEREN 104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. Uit de Handelingen der Apostelen 1 Toen de dag van Pinksteren aanbrak waren allen bijeen

Nadere informatie

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orgel: Els Dijkerman Vg. ds.: Corien Veenhuizen 1 Toenadering Orgelspel Stilte Welkom: ouderling van dienst, een kind steekt de kaarsen

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur

Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Orde van dienst voor zondag 5 juli 2015 Wijkgemeente Markus, Grote Kerk, 9.30 uur Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Bert de Bruin Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Psalm

Nadere informatie

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN LITURGIE voor de pinksterdienst op zondag 19 mei 2013 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. In deze dienst wordt br. D.G. van der Kolk bevestigd tot ouderling met bijzondere opdracht (evangelisatie en

Nadere informatie

Eerste Pinksterdag 2015. 24 mei 2015

Eerste Pinksterdag 2015. 24 mei 2015 Eerste Pinksterdag 2015 24 mei 2015 Aan deze dienst werken mee: Ds. J.T. de Koning: Dhr. Wim Warnaar: voorganger organist Orgelspel Welkom en mededelingen Samenzang: Gezang 457: 1, 3 en 4 3. Heilig, heilig,

Nadere informatie

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 Orde van dienst van Woord en Sacrament op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 in de Hervormde kerk te Sellingen In deze dienst doen belijdenis van hun geloof: Gert-Jan en Monique Bos Geert Fokkens Eric Wind en

Nadere informatie

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht 20 mei 2018 Voorganger: prop. J.G. Macdaniel Ouderling van dienst: Dhr. J.A. Korteland Organist: Dhr. W. Lindhout Koster: Dhr. E. van Werkhoven Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Orde van dienst PINKSTEREN 2016

Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Bethelkerk, Ede Voorganger Ds. K. van Meijeren Orgel Bram Oppeneer Trompet Adriaan Prins Piano Peter van Daalen 2 Woord van welkom Wij zingen: Op Toonhoogte 301 Samen in

Nadere informatie

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, Samen

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Hervormde gemeente Sellingen Orde van Dienst 25 december 2018 Voorganger: Ds. Bram Verduijn Organist: dhr. Gert Jan Veneman Welkom en mededelingen Zingen Psalm 150: 1 en 2 1. Looft God, looft Hem overal.

Nadere informatie

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy 20 mei 2018 PINKSTEREN 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Orde van dienst: Welkom. Opw 766 De wind steekt op Farsi lied: Koning van mijn hart - https://youtu.be/byh_rlti7wg

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 4 juni 2017 Pinksteren Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: Pianist: ds. Wim Kievit Co Molenaar Annemarie Kuijer Janny Mook Terry Hamberg Margo van Assenbergh OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 20 mei 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 20 mei 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 20 mei 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. U.W. van Slooten (Ermelo) Mededelingen Aanvangslied: Gezang 244: 2 en 4 2. Laat u door

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag 2017, Aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag 2017, Aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag 2017, Aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Ouderling van dienst: Erika Stokvis Organist: Gijsbert Meuleman Muzikale medewerking: Combo Koster:

Nadere informatie

Doopdienst Sionskerk Nunspeet

Doopdienst Sionskerk Nunspeet Doopdienst Sionskerk Nunspeet 15 januari 2017 10.00 uur Voorganger: ds. David Rodenburg Organist: Wouter Rouvoet Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen (staande): Ps. 92: 1, 2 Waarlijk, dit is

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019

Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Orde van dienst voor de morgendienst op Eerste Paasdag 2019 Met medewerking van Predikant : Ds.T.Pleizier Organist : dhr.t.oldenhuis Koortje o.l.v. mw.c.schep Plaats : Hervormde kerk Siddeburen Aanvang

Nadere informatie

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog!

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog! Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

V O O R B E R E I D I N G

V O O R B E R E I D I N G Orde voor de viering op 1 ste Pinksterdag 9 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Gods Geest die je overkomt Voorganger: Pastor Hessel Hansma Kind v/d zondag: Casper Klazen Organist: Albert

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lezen Ezechiël 37:1-14 1 Korintiërs 2:10-16 Tekst : Zondag 20 Lied 249 : 1, 2 en 3 NLB 608 Gezang 106 : 1, 2, 3 en 4 Lied van de Geest Opwekking

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham.

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 09 december 2018, tweede Adventszondag, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. E.J. Prins Jenny Valk Bram Jaspers

Nadere informatie

Vol van de Heilige Geest

Vol van de Heilige Geest Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag - zondag 27 mei 2012 - in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Vol van de Heilige Geest Hervormde Gemeente Hattem wijkgemeente Stadswijk Voorganger: ds. M.L.W.

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 15 mei 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Pinksteren! 15 mei 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Jan Bezuijen Welkom Afkondigingen door ouderling Ton Versteeg Voor

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Liturgie Kerk en Schooldienst 14 oktober 2018 Thema: vriendschap Predikant: Organist: Met medewerking van: Intrede Zingen 288: 1 ds. Bram Verduijn Anita Wubs alle kinderen en leerkrachten van Het Gebint

Nadere informatie

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Dorpskerk Wassenaar 9 juni 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Zingen (staande): lied

Nadere informatie

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal

Liturgie zondag uur ds J.J. Meijer viering Heilig Avondmaal Liturgie zondag 10-09-2017 09.30 uur ds J.J. Meijder viering Heilig Avondmaal Thema: gehecht aan de Heer Votum zingen: Gezang 168 (1 x allen, 2 x in 2 groepen) Vredegroet van God Zingen: Opwekking 797

Nadere informatie

Pinksterliturgie. in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman

Pinksterliturgie. in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman Pinksterliturgie in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni 2017 Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman Voorzang Hemelhoog 228:1, 2 en 3 1 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus

Orde van dienst voor zondag 9 augustus Grote Kerk uur ~ wijkgemeente Markus Orde van dienst voor zondag 9 augustus 2015 Grote Kerk 18.30 uur ~ wijkgemeente Markus Voorganger: ds. J. van Meerveld Organist: Simon Marbus Koster: Hans van de Goor Orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 februari 2017

Liederen voor zondag 5 februari 2017 Liederen voor zondag 5 februari 2017 Hemelhoog 429 / Opwekking 599 Nog voordat je bestond Kende Hij je naam Hij zag je elk moment En telde elke traan Omdat Hij van je hield Gaf Hij zijn eigen zoon Hij

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Openbaring 3 vers 14 t/m 18 Lied 103 () Psalm 5 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 5 vers 7 Lied 232 vers 1 en 2 () Lied 462 vers 1, 2 en 3 ()

Nadere informatie

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer

Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer Zondag 20 mei 2018 Pinksteren in de Pelgrimskerk Te Zoetermeer -1- Thema: Adem van de Geest Orgelspel en trompet Welkom Aanvangslied: psalm 146c: 1, 7 Alles wat adem heeft love de Here Voorganger: Organist:

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

Liturgie Pinksteren 2014

Liturgie Pinksteren 2014 Liturgie Pinksteren 2014 Dominee J.P. Ouwehand Orgel: Martin Visser Trompet: Wilrik den Hertog en Rick van Os Welkom en mededelingen We zingen samen de volgende liederen: Heere Jezus, om Uw woord zijn

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid.

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid. 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest, daal

Nadere informatie

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel Pinksteren 9 juni 2019 Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink Orgelspel Welkom Gemeente zingt Komt, laat ons deze dag Vul aan wat ons ontbreekt, want stukwerk is ons pogen.

Nadere informatie

De vruchten van de Geest zijn:

De vruchten van de Geest zijn: Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag 24 mei 2015 Aanvang 09.30 uur. De vruchten van de Geest zijn: Predikant : ds. C. B. Stam, wijkpredikant Ouderling van dienst : br. Bart Achterberg Koster

Nadere informatie

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest daal

Nadere informatie

Pinksteren God in je moerstaal. Predikant: ds. P. Baas Organist: Martin Visser Trompettist: Wilrik den Hertog

Pinksteren God in je moerstaal. Predikant: ds. P. Baas Organist: Martin Visser Trompettist: Wilrik den Hertog Pinksteren 2017 God in je moerstaal Predikant: ds. P. Baas Organist: Martin Visser Trompettist: Wilrik den Hertog Welkom en mededelingen We zingen samen Pinksterliederen Ja, de Trooster is gekomen! Jezus

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Pinksteren. welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. 15 mei 2016

Pinksteren. welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. 15 mei 2016 Pinksteren welkom in de Grote Kerk van Papendrecht 15 mei 2016 Voorganger: Ds. P.J. Teeuw Ouderling van dienst: Dhr. T. van den Berg Organist: Dhr. W. Lindhout Koster: Dhr. E. van Werkhoven Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS WILHELMINAKERK SOEST-ZUID STARTZONDAG 20 SEPTEMBER 2015 AFSCHEID EN BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtdrager van dienst: Wim van Assenbergh, Frederique Lucas Lector: Pieternel

Nadere informatie

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God?

Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Orde van dienst Zondag 10 juni 2018 Zangdienst, (oude)opwekking Thema: Blij met God? Zingen voor de dienst: Opw 439 Machtig is de naam van de Heer Machtig is de naam van de Heer. Machtig is de naam van

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt.

Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Orde van de doopdienst zondag 27 november 2016 waarin Celine en Milan Dik worden gedoopt. Welkom en mededelingen. Zingen: Psalm 121: 1 en (staand) Ik sla mijn ogen op en zie de hoge bergen aan, waar komt

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Doopdienst zondag 6 januari 2019 Voorganger: ds. A.L. Verduijn Organist: Mw. G. Hilverts Tekst voor op de voorkant van de liturgie: Geboren uit Liefde Kostbaarder dan goud Een nieuw leven Aan ons toevertrouwd

Nadere informatie

Ochtenddienst 20 mei 2018

Ochtenddienst 20 mei 2018 Ochtenddienst 20 mei 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 23 Pinksteren Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Medewerking : Muziekgroep Welkom Mededelingen door ouderling Constant

Nadere informatie

Welkom. bij de belijdenisdienst! 22 mei Aangeraakt door Jezus Christus. detail uit de Schepping van Michelangelo

Welkom. bij de belijdenisdienst! 22 mei Aangeraakt door Jezus Christus. detail uit de Schepping van Michelangelo Welkom bij de belijdenisdienst! 22 mei 2016 detail uit de Schepping van Michelangelo Aangeraakt door Jezus Christus Zingen: Breng ons samen (van: Sela) U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden

Nadere informatie

Pinksterzangdienst. Hervormde Gemeente Putten. D.V. 5 juni Oude Kerk Putten 09.30uur. De paardenbloem als Pinksterbloem

Pinksterzangdienst. Hervormde Gemeente Putten. D.V. 5 juni Oude Kerk Putten 09.30uur. De paardenbloem als Pinksterbloem Pinksterzangdienst Hervormde Gemeente Putten D.V. 5 juni 2017 De paardenbloem als Pinksterbloem Oude Kerk Putten 09.30uur Zingen: Holy Spirit, come to us Samenzang: Heer, ik hoor van rijke zegen 1.Heer,

Nadere informatie

Pinksteren 2018 Sionskerk

Pinksteren 2018 Sionskerk Pinksteren 2018 Sionskerk Orgel: Wouter Rouvoet Piano: Christa Rodenburg voorganger: ds. David Rodenburg Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen: Ps. 113: 1, 2 Prijst, halleluja, prijst den HEER,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen?

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Zacharia en de vroege regen in relatie met de late regen. Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Deuteronomium 11:14 14 dat Ik regen voor uw land zal geven op zijn tijd, vroege regen en late regen,

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

28 april uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar

28 april uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar 28 april 2019 17.00 uur RTh de Boer orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Anny Runhaar Welkom Votum en groet GK ps97:1, 3, 5 Gebed Schriftlezing: Johannes 1:1-18 GK 196 (Jezus zegt: blijf niet alleen)

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Zingen: Evangelische Liedbundel 374 vers 1, 2 en 3 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk.

Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Liturgie voor de afscheidsdienst van de oudste kinderen van de Kindernevendienst op zondag 14 juli 2019 in de Goede Herderkerk te Ridderkerk. Thema: Helden Voorganger: ds. Mark van Pelt Organist: Corina

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag Locatie Emmakerk Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag 16 juni 2019 VOORBEREIDING ORGELSPEL WELKOM door ouderling van dienst Iedereen gaat staan We zingen Lied 670 1 en 2 Kom Schepper God, o Heilige

Nadere informatie

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht Pinksteren 2019 Voorganger: Ds. G. van Wijk (Hedel) Ouderling van dienst: Dhr. J.A. Korteland Organist: Dhr. T. Stam Koster: Dhr. A.A. Boekee Inleidend orgelspel

Nadere informatie

WELKOMSTDIENST ZONDAG 21 JANUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN TE LEEK AANVANG UUR

WELKOMSTDIENST ZONDAG 21 JANUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN TE LEEK AANVANG UUR WELKOMSTDIENST ZONDAG 21 JANUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN TE LEEK AANVANG 19.00 UUR Voorganger: ds. K. Bijleveld uit Boornbergum Thema: GOD veracht mijn tranen niet M.m.v.: Chr. Mannenkoor uit Leek O.l.v.:

Nadere informatie

goedheid geloof vrede geduld zachtmoedigheid zelfbeheersing vriendelijkheid 29 januari 2017 liefde blijdschap Vruchten van de Geest:

goedheid geloof vrede geduld zachtmoedigheid zelfbeheersing vriendelijkheid 29 januari 2017 liefde blijdschap Vruchten van de Geest: 29 januari 2017 Aanvang: 18.30 uur Voorganger: Dr. P.F. Bouter Orgel: Peter Boele Vruchten van de Geest: liefde blijdschap vrede geduld vriendelijkheid Grote of Sint Laurentiuskerk Bergambacht goedheid

Nadere informatie

Liturgie. voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag op zondag 9 juni 2019 in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Zeist

Liturgie. voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag op zondag 9 juni 2019 in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Zeist Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag op zondag 9 juni 2019 in de Oude Kerk van de Hervormde Gemeente Zeist Voorganger: Organist: Ds. G. Lustig Jochen de Gier Orgelspel Afkondigingen We zingen

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst

Kerk voor Jou dienst Kerk voor Jou dienst Voorganger Organist : Dhr. A. Voogd : Rens van Rossum Welkom Afkondigingen door Ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor verdere bijzonderheden verwijzen wij u naar de weekbrief.

Nadere informatie

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria!

Wat een prachtige dag! Who s the king of the jungle? Samen zingen. Gezang 21 couplet 1 en 7. Gezang 21. Hoera voor God in de gloria! Who s the king of the jungle? Wat een prachtige dag! Daniël Lohues Samen zingen Laten wij nu samen, laten wij nu samen, zingen, prijzen, loven de Heer. Laat ons dat tezamen doen, zingen, prijzen, loven

Nadere informatie

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht;

E.B Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; E.B. 8. Zing met ons mee uit alle macht, zing met ons mee te middernacht; al zien wij nog de morgen niet, wij zingen toch dit vrolijk lied! 5. Hier straalt, nog voor de zon opgaat, het licht dat nimmer

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst 30 juni 2019 Welkom en mededelingen Klok luiden, tijdens klok luiden inzetten en zingen: Zingen Psalm 150: 1 en 2 Loof God, loof Hem overal 1. Loof God, loof Hem overal. Loof de Koning

Nadere informatie

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Thema: elkaar verstaan Voorgangers: Organist: Lectors: Bert Wooning (Joannes de Doperkerk) Gerdien Neels (Marktpleinkerk) Cees

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur

Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Siewert Steenwijk koster: Marianne Schipper welkom

Nadere informatie

DE DIENST VAN 13 MEI 2018 IN TOLBERT. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 218: 1,2,3,5

DE DIENST VAN 13 MEI 2018 IN TOLBERT. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 218: 1,2,3,5 DE DIENST VAN 13 MEI 2018 IN TOLBERT - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 218: 1,2,3,5 Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U komen

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie