Liturgie voor de morgendienst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor de morgendienst"

Transcriptie

1 Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2017 in de Oosterholthoeve Pinksteren: een beslissende wending! Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: J. Brink Begeleiding gemeentezang: Thijs Snoeijer (orgel/piano) Hans Nentjes (dwarsfluit) Gerco Felix (eufonium)

2 Wij zingen: t Is feest vandaag (OTH 358 : 1, 2, 3 en 4) 2. Wij weten het nu zonneklaar; al ging Hij van ons heen, wat Hij beloofd heeft, maakt Hij waar; wij zijn niet meer alleen. 3. Wij gaan op weg, de wereld rond, er is geen houden aan. De woorden gaan van mond tot mond, voor ieder te verstaan. 4. De wonderen zijn om ons heen, ze waaien op de wind. t Is feest vandaag, voor iedereen; een nieuwe tijd begint. Door de kracht van de Heilige Geest (OTH 439: 1 en 2) Door de kracht, door de kracht van de Heilige Geest. Door de kracht, door de kracht van de God die geneest. Die er is, die zal zijn en die is geweest. Vieren we feest met elkaar. We zingen: halleluja en prijzen de Heer (3x) Hij is het waard! Door de kracht...

3 Als ik zing: halleluja, dan prijs ik de Heer (3x) Hij is het waard. Door de kracht... (2x) In vuur en vlam zet ons de Geest (Weerklank, 197: 1, 2, 5, 8 en 9) 2. Wie door dit vuur wordt aangeraakt en uit het ongeloof ontwaakt, beleeft God lof! een ommekeer, de dag van de verrezen Heer. 5. En is uw vlam haast uitgeblust, gij moedeloze, hier is rust! Al wie in eerbied voor Hem knielt wordt met Zijn vuur opnieuw bezield. 8. De aarde is ons toevertrouwd, God strooit ons uit als zoutend zout, als licht dat in het duister straalt en metterdaad zijn woord vertaalt. 9. Zo waait de wind, zo blaast de Geest, zo laait het vuur van Pinksterfeest, wij zijn het lichaam, Hij het hoofd Uw naam, Heer Jezus, zij geloofd!

4 Welkom en mededelingen door ouderling G. Klooster Stroom, o vloed van Gods genade (Weerklank 205: 1, 2 en 3) 2. Laat het uit Gods hemel stromen in de kerken wereldwijd! Van uw nederdaling dromen zonen, dochters, wijd en zijd. Nieuwe liefde, nieuwe zangen, kracht, die zielen tot U tilt, Schenkt uw stroom, aan wie verlangen dat God zelf hun dorst eens stilt. 3. Kom dan dorstigen hier drinken uit de frisse heilfontein! Laat uw ziel in t stof niet zinken, maar in haar gereinigd zijn. Laat U door haar golven dragen heel de lange levensreis tot u, na uw aardse dagen, wordt geleid in t paradijs. Stil gebed Votum en Groet Zingen: Psalm 33: 8 (NB) 8. Wij wachten stil op Gods ontferming, ons hart heeft zich in Hem verheugd. Hij komt te hulp en geeft bescherming, zijn heil ge naam is onze vreugd. Laat te allen tijde / uwe liefd' ons leiden, uw barmhartigheid. God, op wie wij wachten, / geef ons moed en krachten nu en voor altijd.

5 Lezing van de wet van God Zingen: Psalm 51: 5 (NB) Schep in mij, God, een hart dat leeft in t licht, geef mij een vaste geest, die diep van binnen zonder onzekerheid U blijft beminnen, verwerp mij niet van voor uw aangezicht. Ontneem mij niet uw heilige Geest, o God, laat in uw heil mijn hart zich nu verblijden, en richt geheel mijn wil op uw gebod, dan zal ik zondaars op uw wegen leiden. Gebed Schriftlezing: Handelingen 2 : En toen de dag van het Pinksterfeest vervuld werd, waren zij allen eensgezind bijeen. 2 En plotseling kwam er uit de hemel een geluid als van een geweldige windvlaag en dat vervulde heel het huis waar zij zaten. 3 En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen. 4 En zij werden allen vervuld met de Heilige Geest en begonnen te spreken in andere talen, zoals de Geest hun gaf uit te spreken. 5 Nu woonden er Joden in Jeruzalem, godvrezende mannen uit alle volken die er onder de hemel zijn. 6 Toen dan dit geluid klonk, kwam de menigte samen en raakte in verwarring, want ieder hoorde hen in zijn eigen taal spreken. 7 En zij waren allen buiten zichzelf en verwonderden zich, en zij zeiden tegen elkaar: Zie, zijn het niet allen Galileeërs die daar spreken? 8 En hoe kunnen wij hen dan horen, eenieder in onze eigen taal, waarin wij geboren zijn? 9 Parthen, Meden en Elamieten en zij die inwoners zijn van Mesopotamië, Judea, Kappadocië, Pontus en Asia, 10 Frygië, Pamfylië, Egypte, en de streken van Libië, dat bij Cyrene ligt, alsook de nu hier verblijvende Romeinen, zowel Joden als proselieten, 11 Kretenzen en Arabieren, wij horen hen in onze taal over de grote werken van God spreken. 12 En zij

6 waren allen buiten zichzelf en raakten in verlegenheid, en de één zei tegen de ander: Wat wil dit toch zeggen? 13 Anderen zeiden spottend: Zij zijn vol zoete wijn. De toespraak van Petrus op de Pinksterdag 14 Maar Petrus, die daar met de elf andere apostelen stond, verhief zijn stem en sprak tot hen: Joodse mannen en u allen die in Jeruzalem woont, dit moet u bekend zijn en laat mijn woorden tot uw oren doordringen: 15 deze mensen zijn namelijk niet dronken, zoals u vermoedt, want het is pas het derde uur van de dag. 16 Maar dit is wat gesproken is door de profeet Joël: 17 En het zal zijn in de laatste dagen, zegt God, dat Ik zal uitstorten van Mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, uw jongemannen zullen visioenen zien en uw ouderen zullen dromen dromen. 18 En ook op Mijn dienaren en op Mijn dienaressen zal Ik in die dagen van Mijn Geest uitstorten en zij zullen profeteren. 19 En Ik zal wonderen geven in de hemel boven en tekenen op de aarde beneden: bloed, vuur en rookwalm. 20 De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voordat de grote en ontzagwekkende dag van de Heere komt. 21 En het zal zo zijn dat ieder die de Naam van de Heere zal aanroepen, zalig zal worden. Collecten: 1. Diaconie 2. Kerk en eredienst 3. GZB (bij de uitgang) Zingen (1): Vul mij met Uw Geest (OTH 448; 1, 2, 3 en 4) 1. Vul mij met uw Geest, 2. Vul mij met uw Geest, geef mij uw kracht. Heer, maak mij rein. Vul mij met uw Geest, Vul mij met uw Geest, Heer Jezus, kom ik wacht. k wil uw discipel zijn. 3. Vul mij met uw Geest, ik buig voor U. Vul mij met uw Geest, Heer Jezus, doe het nu. 4. Dank U voor uw Geest, U bent de Heer. Dank U voor uw Geest, k wil leven tot uw eer. (de kinderen tot 3,5 jr. mogen naar de oppas; de kinderen van 3,5 t/m groep 2 naar oppasplus)

7 Zingen (2) : Psalm 143: 1, 6 en O HEER, wil mijn gebeden horen; Neig tot mijn smeken gunstig' oren; Verhoor m', o Oppermajesteit, Om Uwe trouw, aan mij gezworen; Verhoor m' om Uw gerechtigheid. 6. Ik hef mijn handen naar de hoge; Mijn ziel is voor Uw alziend' ogen, Gelijk een dor, een dorstig land, Dat sedert lang ligt uit te drogen, Verkwijnend' in die doodse stand. 10. Leer mij, o God van zaligheden, Mijn leven in Uw dienst besteden; Gij zijt mijn God, vat Gij mijn hand; Uw goede Geest bestuur' mijn schreden, En leid' mij in een effen land. Verkondiging n.a.v. Handelingen 2: Thema: Een beslissende wending! Wij leven van de wind (Liedboek voor de kerken, gezang 249: 1, 2 en 3) 1. Wij leven van de wind die aanrukt uit de hoge en heel het huis vervult waar knieën zijn gebogen, die doordringt in het hart, in de verborgen hof, en uitbreekt in een lied en opstijgt God ten lof. 2. Wij delen in het vuur dat neerstrijkt op de hoofden, de vonk die overspringt op allen die geloven. Vuurvogel van de vloed, duif boven de Jordaan, versterk in ons de gloed, wakker het feestvuur aan. 3. Wij teren op het Woord, het brood van God gegeven, dat mededeelzaam is en kracht geeft en nieuw leven. Dus zegt en zingt het voort, geeft uit met gulle hand dit manna voor elk hart, dit voedsel voor elk land! Dankgebed en voorbeden

8 Zingen: Leid mij, Heer, o machtig Heiland (OTH 141: 1, 2 en 3) 1. Leid mij, Heer, o machtig Heiland door dit leven aan uw hand. Ik ben zwak, maar Gij zijt machtig, wees mijn Gids in t barre land. Gij mijn Sterkte, Gij mijn Leider, vul mij met uw Geest steeds meer, vul mij met uw Geest steeds meer. 2. Laat mij zijn een Godsgetuige, sprekend van U meer en meer. Leid mij steeds door uwe liefde, groeiend naar uw beeld, o Heer. Brood des levens, Brood des hemels, voed mij dat ik groei naar U, voed mij dat ik groei naar U. 3. Laat door mij uw levend water vloeien als een klare stroom. O, Heer Jezus, t wordt steeds later dat uw Geest over allen koom. Machtig Heiland, mijn Verlosser, kom, Heer Jezus, in uw kracht, kom, Heer Jezus, in uw kracht. Zegen Morgenochtend is er hier in de Oosterholthoeve een Pinksterzangdienst, m.m.v. o.a. het blazersensemble van Chr. Muziekvereniging Euphonia uit Wilsum. Thema: Feest van de Geest! Hartelijk welkom! Breng gasten mee!

9 PINKSTERPUZZEL Horizontaal: 1 Waar mogen de discipelen vertellen over Jezus? Over de hele 4 De Heilige Geest geeft je mensen gaan ook in Jezus 9 Petrus zegt tegen een verlamde: Zilver en heb ik niet. 10 De discipelen mogen van Jezus vertellen tot aan de uiteinden van de 13 Jezus is opgestaan uit de 14 De Heilige Geest komt wonen in je 16 Petrus zegt: Je mag een nieuw beginnen, en ook de Heilige Geest ontvangen. 17 Petrus durft nu wel over Jezus te spreken, hijis niet meer 18 In welke plaats ontvangen de discipelen de Heilige Geest? 19 Petrus zegt: Jezus wil je zonden 20 Petrus geneest een verlamde in de van Jezus.

10 Verticaal: 2 Welke belofte gaf Jezus voor Hij naar de hemel ging? Ik ben met je alle 3 Op het pinksterfeest is er veel in Jeruzalem. 4 Als je in Jezus gelooft wordt je een van God. 5 In Jeruzalem zijn veel buitenlanders uit verschillende 6 De nieuwe gelovigen breken het met elkaar. 8 De Heilige Geest helpt je om over Jezus te 9 Als je in Jezus gelooft ben je een 11De mensen zich, want ze horen de discipelen spreken in hun eigen taal. 12De mensen loven God, ander woord voor loven. 15 Wat verschijnt er boven het hoofd van de discipelen?

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 09.00 uur. Ouderling van dienst: M. Morsink

Nadere informatie

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014 Leven van de wind Samenkomst 2 e Pinksterdag 2014 Wijk West en Oostendorp Grote of Sint Nicolaaskerk Voorganger: dhr. J.D. Scherphof Organist: dhr. H. Witter We lezen uit de Bijbel Johannes 3: 5-8 3 Jezus

Nadere informatie

Thema: God maakt vol

Thema: God maakt vol Thema: God maakt vol Eerste Pinksterdag 2017 Voorganger: ds. A.J. Sonneveld Voorzang: Er komen stromen van zegen (OTH 113) (Joh. de Heer & Zn. Muziek: J. McGranahan) Er komen stromen van zegen, dat heeft

Nadere informatie

HET FEEST VAN DE GEEST

HET FEEST VAN DE GEEST HET FEEST VAN DE GEEST 1 ste pinksterdag 2015 Elimkerk te t Harde Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Aanvang: 9.30 uur 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: pinksterliederen OTH 124

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag 2017, Aanvang uur.

Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag 2017, Aanvang uur. Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag 2017, Aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ds. G. de Goeijen Ouderling van dienst: Erika Stokvis Organist: Gijsbert Meuleman Muzikale medewerking: Combo Koster:

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2015 in de Oosterholthoeve In deze dienst: bediening van de Heilige Doop Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A. Brussaard

Nadere informatie

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur

Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Pinksteren, 9 juni 2019 Bethlehemkerk Nieuwerbrug 9.30 uur Voorganger: Ds. M.J. van Oordt Afkondigingen Zingen: 10 000 redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Voorganger: Ds. F. van Roest Organist: Ronald Bot Muziek: Sound of Life - Inleidend orgelspel - Afkondigingen

Nadere informatie

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest gerust in bos en weide.

Nadere informatie

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur ORDE van dienst 1e PINKSTERDAG zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur De Geest maakt één Voorganger: ds. P. Wijnberger Organist: Dirk Brandhorst Koster: Familie A. Neeleman Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog!

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog! Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

LITURGIE 1 e PINKSTERDAG 2014 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Thema: De Heilige Geest op de 1e Pinksterdag! Agnes Tekelenburg en Magda de Jong

LITURGIE 1 e PINKSTERDAG 2014 ICHTHUSKERK REEUWIJK. Thema: De Heilige Geest op de 1e Pinksterdag! Agnes Tekelenburg en Magda de Jong LITURGIE 1 e PINKSTERDAG 2014 ICHTHUSKERK REEUWIJK Thema: De Heilige Geest op de 1e Pinksterdag! Voorganger: Organist: Fluitisten: ds. M.J. Tekelenburg Gerard van den Akker Agnes Tekelenburg en Magda de

Nadere informatie

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN LITURGIE voor de pinksterdienst op zondag 19 mei 2013 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. In deze dienst wordt br. D.G. van der Kolk bevestigd tot ouderling met bijzondere opdracht (evangelisatie en

Nadere informatie

Orde van dienst PINKSTEREN 2016

Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Bethelkerk, Ede Voorganger Ds. K. van Meijeren Orgel Bram Oppeneer Trompet Adriaan Prins Piano Peter van Daalen 2 Woord van welkom Wij zingen: Op Toonhoogte 301 Samen in

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, 37-41 Gert Hijkoop 15 mei 2016 Handelingen 2:1-21 (NBV) 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een

Nadere informatie

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Zingen: 695:1, 2, 4, 5 1. Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht. 4. Kom en doorstraal mijn dagen,

Nadere informatie

Pinksteren God in je moerstaal. Predikant: ds. P. Baas Organist: Martin Visser Trompettist: Wilrik den Hertog

Pinksteren God in je moerstaal. Predikant: ds. P. Baas Organist: Martin Visser Trompettist: Wilrik den Hertog Pinksteren 2017 God in je moerstaal Predikant: ds. P. Baas Organist: Martin Visser Trompettist: Wilrik den Hertog Welkom en mededelingen We zingen samen Pinksterliederen Ja, de Trooster is gekomen! Jezus

Nadere informatie

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orgel: Els Dijkerman Vg. ds.: Corien Veenhuizen 1 Toenadering Orgelspel Stilte Welkom: ouderling van dienst, een kind steekt de kaarsen

Nadere informatie

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid.

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid. 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest, daal

Nadere informatie

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy 20 mei 2018 PINKSTEREN 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Orde van dienst: Welkom. Opw 766 De wind steekt op Farsi lied: Koning van mijn hart - https://youtu.be/byh_rlti7wg

Nadere informatie

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest daal

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 20 mei 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 20 mei 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 20 mei 2018, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. U.W. van Slooten (Ermelo) Mededelingen Aanvangslied: Gezang 244: 2 en 4 2. Laat u door

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Lezen Ezechiël 37:1-14 1 Korintiërs 2:10-16 Tekst : Zondag 20 Lied 249 : 1, 2 en 3 NLB 608 Gezang 106 : 1, 2, 3 en 4 Lied van de Geest Opwekking

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG om 9.30 uur in de Martinikerk van Bolsward THEMA: Een kruisje voor U???! Voorganger: ds. J. Ariesen Orgel/Piano: Kees Nottrot Medewerking: het

Nadere informatie

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel Pinksteren 9 juni 2019 Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink Orgelspel Welkom Gemeente zingt Komt, laat ons deze dag Vul aan wat ons ontbreekt, want stukwerk is ons pogen.

Nadere informatie

Eerste Pinksterdag 2015. 24 mei 2015

Eerste Pinksterdag 2015. 24 mei 2015 Eerste Pinksterdag 2015 24 mei 2015 Aan deze dienst werken mee: Ds. J.T. de Koning: Dhr. Wim Warnaar: voorganger organist Orgelspel Welkom en mededelingen Samenzang: Gezang 457: 1, 3 en 4 3. Heilig, heilig,

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht Pinksteren 2019 Voorganger: Ds. G. van Wijk (Hedel) Ouderling van dienst: Dhr. J.A. Korteland Organist: Dhr. T. Stam Koster: Dhr. A.A. Boekee Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Pinksteren Sionskerk 10 uur. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Welkom en mededelingen.

Pinksteren Sionskerk 10 uur. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Welkom en mededelingen. Pinksteren 2017 Sionskerk 10 uur Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen: Joh. de Heer 132: 1, 5 Heer! Ik hoor van rijke zegen, die Gij

Nadere informatie

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst:

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst: Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg Zingen voor de dienst: *Joh. de Heer 57: 1, 2 Er komen stromen van zegen Er komen stromen

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 24 mei 2015 om uur

Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 24 mei 2015 om uur Liturgie voor de eredienst in de Nieuwe Kerk op 4 mei 05 om 09.0 uur Voorganger: ds. H.C. Marchand Zingen: OTH, lied 8:, en. Leid mij, Heer, o machtig Heiland door dit leven aan uw hand. Ik ben zwak, maar

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op pinksterzondag 9 juni 19 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op pinksterzondag 9 juni 19 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de gezamenlijke avonddienst op pinksterzondag 9 juni 19 in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. R.D. van Hornsveld Jan Smit Henk

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag, zondag 20 mei 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham.

Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag, zondag 20 mei 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Liturgie voor de ochtenddienst op eerste Pinksterdag, zondag 20 mei 2018, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Willem Meijer Henk Dubbink Welkom

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Johannes 14 vers 15 t/m 21 Psalm 97 vers 1 en 6 (Nieuwe Berijming) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Psalm 143 vers 2, 10 en 11 Psalm

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

Pinksteren. welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. 15 mei 2016

Pinksteren. welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. 15 mei 2016 Pinksteren welkom in de Grote Kerk van Papendrecht 15 mei 2016 Voorganger: Ds. P.J. Teeuw Ouderling van dienst: Dhr. T. van den Berg Organist: Dhr. W. Lindhout Koster: Dhr. E. van Werkhoven Inleidend orgelspel

Nadere informatie

De vruchten van de Geest zijn:

De vruchten van de Geest zijn: Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag 24 mei 2015 Aanvang 09.30 uur. De vruchten van de Geest zijn: Predikant : ds. C. B. Stam, wijkpredikant Ouderling van dienst : br. Bart Achterberg Koster

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Pinksterliturgie. in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman

Pinksterliturgie. in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman Pinksterliturgie in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni 2017 Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman Voorzang Hemelhoog 228:1, 2 en 3 1 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort

Nadere informatie

Vol van de Heilige Geest

Vol van de Heilige Geest Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag - zondag 27 mei 2012 - in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Vol van de Heilige Geest Hervormde Gemeente Hattem wijkgemeente Stadswijk Voorganger: ds. M.L.W.

Nadere informatie

PINKSTEREN. Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward

PINKSTEREN. Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward PINKSTEREN Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward 1 Voorganger: ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot m.m.v. Oegandees kinderkoor 2 Voorbereiding Mededelingen vanuit de kerkenraad Stil gebed

Nadere informatie

Ochtenddienst 20 mei 2018

Ochtenddienst 20 mei 2018 Ochtenddienst 20 mei 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 23 Pinksteren Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Medewerking : Muziekgroep Welkom Mededelingen door ouderling Constant

Nadere informatie

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Dorpskerk Wassenaar 9 juni 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Zingen (staande): lied

Nadere informatie

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo Pinksteren 2013. Levensadem

Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo Pinksteren 2013. Levensadem Orde van de dienst Hervormde gemeente te Borculo Pinksteren 2013 Levensadem Orgelspel Woord van welkom kaarsen aansteken Hier branden deze kaarsen het vuur van ons geloof De adem van ons leven de geestkracht

Nadere informatie

Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum. Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk ***

Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum. Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk *** Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk *** Binnenkomst kerkenraad Stilte, orgelspel Welkom en drempelgebed Aanvangslied

Nadere informatie

PINKSTEREN 8 juni ook van Jou KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GRAFHORST

PINKSTEREN 8 juni ook van Jou KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GRAFHORST PINKSTEREN 8 juni 2014 ik ook van Jou KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GRAFHORST Over deze dienst Vandaag vieren we het feest van Pinksteren! We staan stil bij het wonder dat het doorging, het verhaal

Nadere informatie

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Thema: elkaar verstaan Voorgangers: Organist: Lectors: Bert Wooning (Joannes de Doperkerk) Gerdien Neels (Marktpleinkerk) Cees

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op zondag 9 juni 2019 Pinksteren. Thema: Gastvrijheid. Kleur: Rood. Locatie Emmakerk

Orde voor de eredienst op zondag 9 juni 2019 Pinksteren. Thema: Gastvrijheid. Kleur: Rood. Locatie Emmakerk Orde voor de eredienst op zondag 9 juni 2019 Pinksteren Thema: Gastvrijheid Kleur: Rood Locatie Emmakerk ORGELSPEL WELKOM EN MEDEDELINGEN door de ouderling van dienst INTOCHTSLIED: t Is feest vandaag,

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Terneuzen Opstandingskerk. LITURGIE voor de EREDIENST. op zondag 15 mei uur. Pinksterfeest

Protestantse gemeente te Terneuzen Opstandingskerk. LITURGIE voor de EREDIENST. op zondag 15 mei uur. Pinksterfeest LITURGIE voor de EREDIENST op zondag 15 mei 2016 10.00 uur Pinksterfeest Thema: 'De drie vragen van Pinksteren' Voorganger: Ds. Hans Becker Organist: Ko de Braal Orgelspel Welkom en afkondigingen Intochtslied:

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

V O O R B E R E I D I N G

V O O R B E R E I D I N G Orde voor de viering op 1 ste Pinksterdag 9 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Gods Geest die je overkomt Voorganger: Pastor Hessel Hansma Kind v/d zondag: Casper Klazen Organist: Albert

Nadere informatie

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken.

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. PINKSTEREN 104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. Uit de Handelingen der Apostelen 1 Toen de dag van Pinksteren aanbrak waren allen bijeen

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47

Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Pinksteren Handelingen 2 : 1 t/m 47 Muziek: Willem Datema Toelichting De tekst van Handelingen 2 : 1 t/m 47, is genomen uit de vertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap. De rolverdeling is als volgt:

Nadere informatie

Liturgie voor de Pinksterdienst zondag 4 juni 2017, 9.30 uur Goede Herderkerk Ridderkerk. Samenzang vanaf 9.20 uur.

Liturgie voor de Pinksterdienst zondag 4 juni 2017, 9.30 uur Goede Herderkerk Ridderkerk. Samenzang vanaf 9.20 uur. Liturgie voor de Pinksterdienst zondag 4 juni 2017, 9.30 uur Goede Herderkerk Ridderkerk. Samenzang vanaf 9.20 uur. Thema: In vuur en vlam Voorganger: ds. G.J. van Beek Organist: Leo Plaisier Orgelspel

Nadere informatie

Liturgie Viering Heilig Avondmaal zondag 3 september 2017 om uur

Liturgie Viering Heilig Avondmaal zondag 3 september 2017 om uur Liturgie Viering Heilig Avondmaal zondag 3 september 2017 om 09.30 uur Voorganger : mw. ds. I. Jansen-Kleinjan Ouderling van dienst : mw. G. van Olst Schriftlezing : mw. C. Ludwig Organist : dhr. J. v/d

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant: Lector: Organist: Gastvrouw: Kinderkerk: Jeugdkerk:

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 4 juni 2017 Pinksteren Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: Pianist: ds. Wim Kievit Co Molenaar Annemarie Kuijer Janny Mook Terry Hamberg Margo van Assenbergh OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 Orde van dienst van Woord en Sacrament op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 in de Hervormde kerk te Sellingen In deze dienst doen belijdenis van hun geloof: Gert-Jan en Monique Bos Geert Fokkens Eric Wind en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 1 vers 1 t/m 8 Lied 232 vers 1 en 2 () Psalm 72 vers 11 (Schoolpsalm) Lied 172 vers 1, 2 en 3 () Psalm 103 vers 3 (Nieuwe

Nadere informatie

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, Samen

Nadere informatie

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één!

Wij belijden één geloof en één Heer ; zijn geroepen tot één hoop, tot Uw eer. Heer, geef vrede die ons samenbindt. Vader, maak ons één! Pinksterfeest Zondag 4 juni 2017 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort keer op keer. Laat ook van die milde regen, dropp len vallen

Nadere informatie

Slotzang: LB 687, 1 en 2 = LvdK 249 Wij leven van de wind

Slotzang: LB 687, 1 en 2 = LvdK 249 Wij leven van de wind 4 juni 2017 17.00 uur JB Wilmink orgel: Piet Noort Themadienst Votum en groet LB 273 = LvdK 319 Loof God, die zegent al wat leeft Gebed Lezen: Deut 5: 12-15 GK psalm 92: 1 en 2 Verhaal Gemeente-inbreng

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 26 april 2015 liturgische kleur wit 4 e Zondag van Pasen Thema: Inspraak van boven voorganger : ds. Gerrit Olsman lector : Bea Engelsman cantor-organist : Tjalling Roosjen

Nadere informatie

Liturgie Morgendienst

Liturgie Morgendienst Mededelingen Bloemengroet: De bloemen gaan deze zondag, als groet van de gemeente, naar zr. F. Vriese-Sloots en worden weggebracht door zr. T. Braam. Inzameling van de gaven: De 1e collecte is bestemd

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

PINKSTEREN. 4 juni In deze dienst doen Lisanne van de Kamp en Lotte Wouda belijdenis. Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden

PINKSTEREN. 4 juni In deze dienst doen Lisanne van de Kamp en Lotte Wouda belijdenis. Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden PINKSTEREN 4 juni 2017 In deze dienst doen Lisanne van de Kamp en Lotte Wouda belijdenis Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden Ds. Nelleke Beimers, voorganger Wil Reenders-van den Berg,

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472

Nadere informatie

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober 2015 14:30 uur ds. M.L.W. Karels Psalm 100 (N.B.) 1.Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v.

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Het Morgensterkoor Zingen: Lied 668 Halleluja, adem van

Nadere informatie

Liturgie belijdenisdienst

Liturgie belijdenisdienst Liturgie belijdenisdienst Zondag 15 mei 2016 - Eerste Pinksterdag Christelijke Gereformeerde Kerk De Tabernakel te Ede Aanvang: 10.00 uur Voorganger: ds. P.D.J. Buijs Organist: D.J. Mateman Zondag 15 mei

Nadere informatie

20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel

20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel GROTE OF ST. NICOLAASKERK Protestantse gemeente Muiden 20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds. Gerben Hoogterp Cantor-organist: Koos Damman mmv de cantorij VOORBEREIDING KLOKGELUI

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Lukas 2 vers 25 t/m 38 Psalm 100 vers 1, 3 en 4 (Nieuwe Berijming) Psalm 121 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 38 vers 3 en 12 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 15 mei 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Pinksteren! 15 mei 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Jan Bezuijen Welkom Afkondigingen door ouderling Ton Versteeg Voor

Nadere informatie

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt Orde van de dienst op zondag 20 januari 2019 in de Hervormde Kerk te Sellingen waarin de herbevestiging van een ambtsdrager plaatsvindt Voorganger Organist : Ds. Bram Verduijn : Dhr. Rozema 1 Orde van

Nadere informatie

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016 1 Lied vòòr de dienst: (mel. Gez. 291 NH-bundel) Adem van boven, gul en goed, vervul ons hart, ons vlees en bloed, o bron die onze vreugde voedt, kom Geest van God! Louter ons leven, heilig vuur, wijs

Nadere informatie

Welkom met Pinksteren in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom met Pinksteren in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom met Pinksteren in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Zondag : 24 mei 2015 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Ds. Aart Mak Lector : Liesbeth

Nadere informatie

1e PINKSTERDAG. ...tongen als van vuur, op een ieder van hen... ORDE van dienst. zondag 4 juni 2017 om 8.50 uur

1e PINKSTERDAG. ...tongen als van vuur, op een ieder van hen... ORDE van dienst. zondag 4 juni 2017 om 8.50 uur ORDE van dienst 1e PINKSTERDAG zondag 4 juni 2017 om 8.50 uur...tongen als van vuur, op een ieder van hen... Voorganger: ds. P. Wijnberger Organist: Dirk Brandhorst Koster: Peter de Waard Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. H.F. Klok (Nijkerk) Schriftlezingen: Jesaja 42 vers 1 t/m 7 Mattheüs 9 vers 35 t/m 37 Lied 118 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 116 vers 10 (Schoolpsalm) Psalm

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente.

Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Van harte welkom in deze gezamenlijke dienst van de Wijkgemeente Martinikerk en de Tehuisgemeente. Contact Hebt u vragen, of wilt u een persoonlijk gesprek, neem dan gerust contact op of spreek iemand

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. J. Tadema (Urk) Schriftlezing: Handelingen 19 vers 1 t/m 12 Lied 41 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 8 vers 9 (Schoolpsalm) Psalm 143 vers 2 en 8 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

UIT JE DAK GAAN.WAT IS DAT?

UIT JE DAK GAAN.WAT IS DAT? P I N K S T E R E N zondag 20 mei 2018, 10.00 uur UIT JE DAK GAAN.WAT IS DAT? KRUISKERK VRIJE EVANGELISCHE GEMEENTE HEERDE Voorganger: ds. J.M. Weststrate Organist: Ted Hoogers Lezer: Reinolda Koot Lezingen:

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren dag en nacht, Uw waarheid wordt op aard' de glorie toegebracht;

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Pinksterdienst. 'Als een vuur...' Voorganger ds. Auke Hamstra. Organist Cor Hollestelle. Gelegenheidscombo

Pinksterdienst. 'Als een vuur...' Voorganger ds. Auke Hamstra. Organist Cor Hollestelle. Gelegenheidscombo Pinksterdienst 'Als een vuur...' Voorganger ds. Auke Hamstra Organist Cor Hollestelle Gelegenheidscombo Zondagmorgen 9 juni 2019 Welkomkerk Zuidland Stil Gebed Bemoediging en Groet Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Pinksteren 2018 Sionskerk

Pinksteren 2018 Sionskerk Pinksteren 2018 Sionskerk Orgel: Wouter Rouvoet Piano: Christa Rodenburg voorganger: ds. David Rodenburg Welkom en mededelingen Moment van stilte Zingen: Ps. 113: 1, 2 Prijst, halleluja, prijst den HEER,

Nadere informatie

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 DUINZICHTKERK - zondag 20 meil 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout PINKSTEREN voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling Lida Fijn van Draat; diaken:

Nadere informatie

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen

Verkondiging Lied: Gezang 477 Geloofsbelijdenis Lied: Gezang 95:3 Gebed Inzameling van de gaven Lied: Psalm 33: 7,8 (NB) Zegen Liturgie zondagavond 1 mei 2016 Binnenkomst kerkenraad Muzikale inleiding Welkom en mededelingen Lied: Op Toonhoogte 216 Stil gebed Bemoediging en Groet Lied: Psalm 89: 6,8 (NB) Gebed Schriftlezing: Efeziërs

Nadere informatie

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO

HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO HAVENFEESTENKERKDIENST 23 JUNI 2013 10.00 UUR DS. W. GUGLER & GOSPELDUO 2 Welkom Intochtslied: Opwekking 123 1 mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde

Nadere informatie

Jezus Redt. het niet. Alleen

Jezus Redt. het niet. Alleen Jezus Redt het niet Alleen ORDE VOOR DE PINKSTERMORGENDIENST 24 mei 2015 Protestantse gemeente te Heiloo Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Jan Visser Cantorij onder leiding van Gerard Leegwater

Nadere informatie

PINKSTEREN 24 mei AA Kramer

PINKSTEREN 24 mei AA Kramer PINKSTEREN 24 mei 2015 10.30 AA Kramer Orde van dienst: Welkom Zingen: GK 103: 1, 2, 5, 6 Votum en zegen Psalm 63: 1, 2 Gebed Kinderen: Oase. Zingen: Zingende Gezegend 28 Lezen: Handelingen 2: 1-13 Liedboek

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden Voorganger : Ds. Dick Juijn Organist : Ma9hijs ten Thije Koster : Gerrie Tuitert - Burggraaff Lector : Anje Gnodde ==================================================================

Nadere informatie

Zondag 4 juni Pinksteren met de DG en VVP Assen

Zondag 4 juni Pinksteren met de DG en VVP Assen Zondag 4 juni 2017 Pinksteren met de DG en VVP Assen Stuw mij Heilige Geest, opdat ik doe wat heilig is Voorganger: Da Tineke Weidema Bos Organist: Tiny van Nimwegen Rorijs Dwarsfluitist: Denise Doek -

Nadere informatie

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk

LITURGIE. voor de dienst van uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school. op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk LITURGIE voor de dienst van 10.30 uur op Biddag met de kinderen van de Eben-haëzer school op woensdagmorgen 13 maart in de Dorpskerk Predikant: Ouderling van dienst: Liedbegeleiding: Ds. W.J. Gorissen

Nadere informatie

PROGRAMMA PINKSTERZANGDIENST TWEEDE PINKSTERDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN

PROGRAMMA PINKSTERZANGDIENST TWEEDE PINKSTERDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN PROGRAMMA PINKSTERZANGDIENST TWEEDE PINKSTERDAG 2015 OUDE KERK PUTTEN VAN HARTE WELKOM! Samenzang: Geest van hierboven Geest van hierboven, leer ons geloven, hopen, liefhebben door Uw kracht! Hemelse Vrede,

Nadere informatie

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 Prijs den HEER' met blijde galmen; Gij, mijn ziel, hebt rijke stof; 'k Zal, zo lang ik leef, mijn psalmen Vrolijk

Nadere informatie