DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 11 P.3 P.4. P.5 Jongens F1 winterkampioen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 11 P.3 P.4. P.5 Jongens F1 winterkampioen!"

Transcriptie

1 DE PAALPIEPER Seizoen nummer 11 P.3 Kees Verkerk opent Schaatsbaan P.4 Jongens C2 winnen streekderby P.5 Jongens F1 winterkampioen! Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.10 Meisjes C2 winterkoninginnen!

2 INHOUD Kees Verkerk opent Schaatsbaan Jongens C2 winnen streekderby tegen Capelle C1 Jongens F1 winterkampioen Nu gezocht: enthousiasterikken voor 2015 Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent bij Schaatsbaan Rotterdam Meld je aan voor het oliebollen toernooi! 101 geslaagden voor clubscheidsrechtersexamen MC2 express winterkoninginnen! 7 Winterkampioenen! Leonidas in het nieuws COLOFON Jaargang 81 Nummer 11 Redactie Ron Rosenbrand paalpieper@leonidas.nl P.2 Fotografie Tom Boer Jan Lelieveldt Ron Rosenbrand R.H.V. Leonidas Archief Vormgeving Philippine Haverbeke Vormzingeving

3 Kees Verkerk opent Schaatsbaan PAALPIEPER 11 P.3 Schaatsicoon Kees Verkerk (72) heeft in het laatste weekeind van november de Schaatsbaan Rotterdam met een verrassend Startschot geopend. Jong en Oud uit Rotterdam en wijde omgeving kunnen vanaf nu weer drie maanden schaatsen op het Toepad Sportcomplex in Rotterdam. Kees Verkerk, die tegenwoordig in Noorwegen woont en werkt, was even in Rotterdam op bezoek bij de Schaatsvereniging Rotterdam, die vijftig jaar bestaat. Na een blik op het ijs van Schaatsbaan Rotterdam knikte hij goedkeurend, maar gaf toch aan dat er nog ÈÈn nachtje vorst overheen moest. Dat is inmiddels ruimschoots gebeurd en het komend weekeind draait de Schaatsbaan zeker op volle toeren. Schaatsbaan Rotterdam was in 2013 het winnende Stadsinitiatief van de Stichting Sportland, die daarmee twee miljoen euro verdiende en er één miljoen euro bij moest lenen. Moest de schaatsbaan vorig jaar nog wat kinderziektes overwinnen bij de aanleg en opbouw op twee hockeyvelden van R.H.V. Leonidas, dit jaar is de schaatsbaan binnen drie weken opnieuw opgebouwd.,,zo hoort dat bij een goede schaatsbaan en zo doen we dat in Rotterdam, vertelde onbezoldigd directeur Robbert Wever nog voor de aanvang van de voorbereidingen. Er zijn dit jaar wat aanpassingen gedaan. Schaatsers kunnen nu overdekt de schaatsen onderbinden en er is ook gezorgd voor meer kraampjes en rustpunten op het binnenterrein, ook voor toekijkende ouders en niet-schaatsers. Opvallend is de nieuwe loopbrug over de schaatsbaan, waardoor toeschouwers het binnenterrein veel makkelijker kunnen bereiken. Kees Verkerk, die zijn eigen hoogtijdagen kende in de jaren , concludeerde dat het op Schaatsbaan Rotterdam het afgelopen weekeinde al heel gezellig en druk was. Zeker voor een eerste weekeind. Zo n 1500 schaatsers reden er fluitend hun rondjes op de officiîle 400 meter wedstrijdbaan en de allerkleinsten zetten hun eerste stapjes op de Fun-baan. Dat zijn meer enthousiaste bezoekers dan vorig jaar rond deze tijd. Zeker met het Sinterklaasfeest vlak voor de deur, mag Schaatsbaan Rotterdam niet ontevreden zijn. Kees Verkerk vindt dat er met de aanleg van schaatsbaan in Kralingen een gouden zet is gedaan in de richting van een vast schaatscomplex in Rotterdam. Hij verwacht dat Schaatsbaan Rotterdam wel zo n tien jaar mee kan en dat de gemeente binnen die tijd duidelijkheid zou moeten verschaffen. Eén ding is zeker: Schaatsbaan Rotterdam houdt haar poorten de komende drie maanden wagenwijd open voor alle schaatsliefhebbers uit Rotterdam en wijde omgeving. Net als vorig jaar worden er weer schaatslessen gegeven door goede leermeesters voor beginners. En de legendarische Marathon van Kralingen, die vorig jaar een gigantisch succes was, wordt nu al op 14 december gereden. Zettie Leeuwenburgh, PR van R.H.V. Leonidas.

4 P.4 Jongens C2 winnen streekderby tegen Capelle C1 Afgelopen zaterdag speelde de jongens van C2 de streekderby tegen Capelle. Alle mannen waren gebrand op een overwinning. Na een gelijkspel tegen Spijkenisse is een overwinning hard nodig om de aansluiting bij te top te behouden. Daarnaast spelen er bij Capelle veel (oud-) klasgenoten en oudteamgenoten. Daar wil je natuurlijk van winnen! In de eerste helft overklast Leonidas en hebben onze mannen meer kansen. En deze kansen worden ook benut. De eerste goal valt in de 13de minuut, een schitterende goal van Joost. Als snel doet er zich een tweede kans voor; een ferme tik van David naar Chris die de bal op de stick van Joost slaat, die op zijn beurt zonder blikken of blozen ook deze kans benut. Daarna weet Mathijs de bal bij een verdediger van Capelle weg te kapen en vindt hij de richting van het doel, maar de bal komt snoeihard op de paal. Vervolgens weet Julius deze kans te benutten in de rebound, waardoor de mannen de rust in gaan met een 0-3 voorspong. Na de rust komt Capelle terug en laten onze jongens zich enigszins verrassen met twee tegengoals. De twee partijen zijn gelijkwaardig aan elkaar en de spanning stijgt. De mannen weten zich te herpakken en doen er alles aan de marge verder te vergroten. Halverwege de tweede helft wordt er wederom een kans benut. Uit een voorzet van Lennart weet Tom de bal achter de keeper van Capelle te tikken en brengt de stand op 2-4. Capelle geeft niet op en weet de achterstand terug te brengen naar 3-4. Maar dan krijgt ons team, onder de bezielende leiding van de coaches Robbert en Dirk-jan (beide ex-capelle), vleugels. Met een tactische opbouw vanuit achter laat het team het verschil in klasse zien, na een strakke pass van Martijn naar Reinder komt de bal via Jorrit bij Julius die de 3-5 aftekent. In de slotfase schoffelt Douwe de bal weg bij een aanvaller van Capelle, waardoor de bal via Pim en Ruben in de cirkel komt en Joost vanaf de kopcirkel de bal strak achter de keeper slaat. Ook aan de kant van Capelle doet zich een kans voor uit een strafcorner, maar onze keeper Pieter weet dit te verhinderen met een schitterende redding. Drie minuten voor tijd bewijst Joost andermaal zijn trefzekerheid en scoort hij zijn 4de goal en eindigt de wedstrijd in 3-7. Met 1 wedstrijd minder gespeeld, staan de jongens nu 3de in de competitie met 1 punt achterstand op de nummer 2; aardsrivaal Victoria. Na afloop werd er in het clubhuis van Capelle nog lang nagepraat over deze enerverende wedstrijd en speelde een aantal jongens en ouders, even fanatiek als op het veld, mee met de WII Dance competitie. Marjan van Vliet

5 P.5 FAN VAN DE NIEUWE HOCKEYGENERATIE ABN AMRO houdt van hockey. w De liefde voor hockey gaat bij ABN AMRO verder dan het spel. Als hoofdsponsor van 60 lokale verenigingen, zes hoofdklasseclubs en de Hockey Academie, dragen we graag bij aan de ontwikkeling van hockey in Nederland. Zo zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk jonge kinderen de kans krijgen om te groeien. We zijn dan ook extra trots dat topspelers Jeroen Hertzberger, Billy Bakker, Marcel Balkestein en Kim Lammers zich daar samen met ons voor inzetten. Op hun persoonlijke platformen houden ze jou op de hoogte en kun je leuke prijzen winnen. Check kimlammers.nl, marcelbalkestein.nl of jeroenhertzberger.mobynow.com. Ga naar abnamro.nl/hockey voor een overzicht van alle sponsoractiviteiten. Jongens F1 Winterkampioen! Met groot enthousiasme staan de zeven heren elke vrijdag klaar voor de training en zaterdag weer fris en fruitig op het veld. Voor de herfstvakantie werd er slechts één nipte nederlaag geleden bij Dordrecht uit, dus bij de nieuwe poule-indeling kwamen ze in een sterkere poule terecht. Na de herfstvakantie moest er tegen Dordrecht, Ommoord, Victoria, Rotterdam en Berkel gespeeld worden. Met veel inzet, goed samenspel, solide verdedigingswerk en een paar echte goalgetters in het team, werden alle tegenstanders verslagen! Dus de officieuze titel Winterkampioen is op zijn plaats. Na de winterstop mogen ze beginnen met 6 tegen 6, waar ze ook erg veel zin in hebben. Samen met de inzet van de ouders die de afgelopen periode als scheidsrechter, coach, begeleider of enthousiast supporter ook hun beste beentje voor hebben gezet, belooft het een mooi nieuw hockeyjaar te worden voor JF1 (Hugo Blakborn, Niels Brandse, Rijk Brouns, Joris van der Hoek, Boris Jan van Loon, Tom Rijken, Jayden Rodrigues Silva).

6 Nu gezocht: ENTHOUSIASTERIKKEN VOOR 2015 Voor vele jeugdspelers, zowel van Leonidas, maar ook van andere verenigingen zijn de jeugdtoernooien die door Leonidas worden georganiseerd een mooie afsluiting of start van een hockeyseizoen (geweest). Ook het jaarlijks terugkerende familietoernooi is voor jong en oud een traditie waarnaar ieder jaar reikhalzend wordt uitgekeken. Het succes van deze terugkerende toernooien komt vooral door de enthousiaste inzet van onze toernooicommissie-leden. Binnen Leonidas houdt de toernooicommissie zich bezig met de organisatie van diverse toernooien waaronder het familietoernooi, de Spartaanse Spelen (voor de E- en F-jeugd), Bon Luijcke-toernooi voor de C- en D-jeugd en het Bron Luijcke opwarmtoernooi voor de A- en B-jeugd. De toernooicommissie is nu op zoek naar: VOORZITTER VAN DE TOERNOOICOMMISSIE: de voorzitter van de toernooicommissie maakt, in overleg met de Verenigingsmanager, een planning voor de diverse toernooien en ondersteunt, daar waar nodig, de diverse toernooileiders. EEN TOERNOOILEIDER VOOR HET FAMILIETOERNOOI: Het familietoernooi kent een jarenlange traditie binnen Leonidas en wordt ieder seizoen gehouden op Hemelvaartsdag. Voor dit toernooi spelen teams bestaande uit spelers tussen de 8 en 80 jaar tegen elkaar (ieder op zijn/haar eigen niveau). Natuurlijk wordt het toernooi traditioneel afgesloten met de bingo en de BBQ. HULPOUDERS voor alle toernooien. Er wordt van je verwacht dat je de dag van het toernooi aanwezig bent. Voorafgaand aan het toernooi zal er maximaal 5 keer worden vergaderd. Ben jij een enthousiasterik, lid of ouder van en wil jij ook je steentje bijdragen aan de organisatie van één of meerdere toernooien stuur dan een mail naar Jacqueline Wilmink info@leonidas.nl P.6 Ieder toernooi kent een toernooileider die aan de hand van reeds aanwezige draaiboeken en wedstrijdschema s samen met een aantal enthousiaste ouders en/ of andere leden een toernooi organiseert. Hierbij wordt hij/zij natuurlijk ondersteunt door Tjeerd voor de horeca. DE DATA VOOR DE DIVERSE TOERNOOIEN ZIJN ALS VOLGT: Familietoernooi 14 mei 2014 (Hemelvaartsdag) Spartaanse Spelen (E/F-jeugd) 14 juni Bron Luycke C-toernooi (C-jeugd) 6 of 13 juni Bron Luyck D-toernooi (D-jeugd) 6 of 13 juni Opwarm Bron Luycke toernooi voor C/D-jeugd 22 augustus Opwarm Bron Luycke toernooi voor A/B-jeugd 23 augustus

7 Een heerlijk aanbod van jullie nieuwe sponsor! Elfstedentochtwinnaar Henk Angenent bij Schaatsbaan Rotterdam De Winnaar van de Friesche Elfstedentocht in 1997, Henk Angenent, is vrijwel zeker zondag 14 december rond Schaatsbaan Rotterdam te vinden als daar de Legendarische Marathon van Kralingen wordt gereden. Zelf schaatst Henk Angenent niet mee, maar hij is wel de grote drijfkracht achter de Rotterdamse Marathon. Mijn sportloopbaan nam een andere wending. Het werd de Paardensport, omdat ik al sinds mijn zevende jaar paard reed. Wel adviseer ik nieuwe schaatstalenten, maar alleen op de achtergrond. P.7 10% korting voor onze hockey-strijders! We zijn hartstikke trots dat we sponsor zijn van R.H.V. Leonidas. Net als jullie werken wij altijd vol enthousiasme aan het beste resultaat. In Rotterdam bijvoorbeeld, op slechts vijf minuten loopstand van de Koopgoot, in het opkomende Laurenskwartier verrijst aan de Binnenrotte een spectaculaire hoefijzervormige boog, Markthal Rotterdam. Dit wordt het foodwalhalla van Nederland! Een hal vol verse producten. Daar mag Leonidas uiteraard niet ontbreken. We willen jullie natuurlijk graag kennis met ons laten maken. Daarom ontvang je op vertoon van je ledenpas 10% korting op je aankoop in de Leonidas winkel in Markthal Rotterdam. Tot snel! Deze actie is geldig t/m 30 november Henk Angenent vindt het fantastisch, dat Schaatsbaan Rotterdam zoveel schaatsliefhebbers uit heel Nederland naar Rotterdam lokt. Woensdag kwam hij even kijken en stond versteld van het aantal kinderen, dat er fijn aan het schaatsen was. Henk Angenent is regelmatig in de buurt, want zijn zoontje is een groot fan van de voetbalclub Exelsior, die op een steenworp afstand van Schaatsbaan Rotterdam ligt.

8 WAAR: in onze eigen hockeyhal WANNEER: 2 januari 2015 van 10 tot 14 uur KOSTEN: E12,- p.p. incl. Lunch MELD JE AAN VOOR HET OLIEBOLLENTOERNOOI! Op vrijdag 2 januari 2015 wordt een zaalhockeytoernooi georganiseerd voor alle C-jeugdleden van Leonidas die zin hebben om ook in de kerstvakantie te hockeyen. Iedereen kan meedoen aan dit oliebollentoernooi: jongens, meiden, beginners, selectiespelers, zolang je maar Leolid bent en de C-leeftijd hebt. Teams bestaan uit jongens en meiden door elkaar, van alle niveaus. Zo ontstaan teams die aan elkaar gewaagd zijn, en heb je de kans andere Leonieden te leren kennen. Speel je eindelijk eens een keer tegen in plaats van met je eigen teamgenoten en misschien wel met een oud-teamgenootje of je klasgenoot! Je kunt je individueel aanmelden voor dit toernooi door een te sturen aan maritjongde@gmail.com Vermeld in de mail je voornaam, achternaam en het team waarin je speelt. Je kunt een vriend of vriendin opgeven bij wie je graag in het team wilt. P.8 Zodra er meer dan 30 aanmeldingen zijn gaat het toernooi definitief door.

9 101 geslaagden voor clubscheidsrechtersexamen PAALPIEPER 11 Sinds de start van het seizoen zijn er weer diverse avonden gehouden waarop het clubscheidsrechtersexamen is afgenomen. Inmiddels hebben we er hierdoor 101 nieuwe clubscheidsrechters bij. Ook in 2015 zal de mogelijkheid bestaan om examen te doen. Je kunt je via alvast hier voor opgeven. De data van de examen-avonden worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Wanneer je nog geen kaart hebt voor clubscheidsrechter of je wilt je kennis over de spelregels opfrissen dan kan je een cursus volgen via E-learning. Ook ouders worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Je kunt je hiervoor aanmelden via Je ontvangt dan een inlogcode die een maand geldig is. Hiermee heb je toegang tot instructiemateriaal dat voorzien is van filmpjes en vele voorbeelden waarmee je je kunt voorbereiden op het examen. Het programma voor een examenavond is: uur: ontvangst, vragen en voorbereiden uur: examen uur: uitslag en sluiting, eventueel herkansing Voor A- en B-spelers geldt dat het behalen van de scheidsrechterskaart verplicht is. Leonidas heeft besloten het KNHB-beleid verder door te voeren door met ingang van het seizoen 2013/14 een scheidsrechters kaart verplicht te stellen voor alle A- en B- spelers en speelsters. P.9 Uit: het AD/Rotterdams Dagblad van woensdag 3 december 2014

10 MC2 Express Winterkoninginnen! P.10 Na op sneltreinvaart ongeslagen de voorcompetitie te zijn doorgeraasd, werd het begin november tijd om het verdiende kampioensticket naar de 1e klasse te gaan verzilveren. Geen easy trip down memory lane, nu moet er wel uit een ander vaatje worden getapt, de tegemoetkomende treinen zijn immers ook sterker. Dus stootblokken opzij en met 200% op stoom, er vol voor gaan! Dat was niet tegen dovemansoortjes gezegd want met een flitsende 0-9 uitzege tegen het altijd taaie Craeyenhout werd de toon meteen gezet. De MC2 Express was al rap op temperatuur en snelde door naar de 1e plaats. Vorige week kwam er toch een Goudse vlek op het blazoen, toen ietwat onfortuinlijk thuis 0-1 werd verloren van onze sterkste tegenligger Gouda MC1. Maar naast kracht, techniek en teamgeest is ons andere wapen de mentaliteit. Onder bijna polaire omstandigheden werd op de zanderige ijsvlakte van HC Catwijck, de MC1 met 0-1 verslagen en kon het signaal op groen : Leonidas MC2 is in de 1e klasse Winterkampioen! Een uitstekende prestatie, dat vrolijk werd gevierd met een verantwoord KFC teamdiner met onze SuperCoach en Super- Teammanager, with special thanks to our sponsors!! Robert van Muiden

11 7 Winterkampioenen! PAALPIEPER 11 P.11 We zijn even de Standenmotor ingedoken om te kijken of het weer wat gaat worden met het Kampioenen-Thé van Nou en of! Er staan 5 dames- en 2 herenelftallen bovenaan die zich dus Winterkampioen mogen noemen. Daarnaast hebben we nog runner-ups, die voor een deel hun nummer 1 nog wel gaan achterhalen. We gokken dat het Bestuur straks een vaatje of 10 kwijt zal zijn. Dames 1 7e Dames 2 3e Dames 3 5e Dames 4 9e Dames 5 5e Dames 6 9e Dames 7 5e Dames 8 9e 11 8 Dames 9 7e Dames 10 7e Dames 11 6e Dames 12 4e Dames 13 3e Dames 14 2e Dames 15 1e Dames 16 8e Dames 17 4e Dames 18 5e Dames 19 11e 11 6 Dames 20 3e Dames 21 11e 11 9 Dames 22 3e Dames 23 1e Dames 24 3e Dames 25 9e 11 8 Dames 26 1e Dames 27 4e Dames 28 12e 11 8 Dames 29 2e 5 12 Dames 30 2e 5 12 Dames 31 5e 5 8 Dames 32 1e 5 13 Dames SVA 1e 5 13 Heren 1 9e 13 9 Heren 2 2e Heren 3 2e Heren 4 5e Heren 5 5e Heren 6 5e Heren 7 3e Heren 8 6e Heren 9 10e Heren 10 7e Heren 11 1e Heren 12 1e Heren 13 8e Heren 14 6e Heren 15 4e Heren 16 4e Heren 17 3e Heren 18 6e Heren 19 2e Heren 20 3e Heren 21 11e 10 1 Heren 22 5e Heren 23 2e Heren 24 2e Heren 25 5e Heren 26 9e 10 9 Heren 27 10e 10 1 Heren 28 10e 11 8 Heren 29 4e Heren 30 11e 10 1 Heren 31 10e 11 8 Heren 32 9e 11 9 Heren 33 3e Heren 34 2e Heren VA 2e Heren VB 7e Heren VC 5e Heren VL 6e 5 5

12 Uit: weekbland de Ster van Kralingen van dinsdag 2 december 2014 Uit: weekblad de Havenloods, editie Kralingen- Crooswijk van woensdag 3 december 2014 P.12 Uit: het AD/ Rotterdams Dagblad van donderdag 4 december 2014

DE PAALPIEPER. P.5 Beste wensen! Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 12

DE PAALPIEPER. P.5 Beste wensen! Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 12 DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 12 P.3 Onze Michael naar Special Olympics! P.4 Gespot: Robbert Wever op schaatsbaan Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.5 Beste wensen!

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 14 P.3 P.4 P.5

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 14 P.3 P.4 P.5 DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 14 P.3 Alle zaalkampioenen op een rij P.4 Leo MC7 - Voorne MC1: 2-1. BAM! Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.5 Oud-Leonidas speelster

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Zaalclinic. Seizoen nummer 9 DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 9 Zaalclinic C/D Jeugd Leonidas Heren1 P.2 Zaalclinic C/D jeugd door Leonidas H1 P.3 Weer 28 geslaagden voor scheidsrechtersexamen P.4 Mini s van de week genieten

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 20 P.3 P.4 P.5. Dames 5 eet slakken

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 20 P.3 P.4 P.5. Dames 5 eet slakken DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 20 P.3 Dames 5 eet slakken P.4 Leonidas Heren 1 - Cartouche Heren 1 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.5 (Mede)sponsoren gezocht voor

Nadere informatie

DE PAALPIEPER P.4 P.5 P.6 P.7 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas

DE PAALPIEPER P.4 P.5 P.6 P.7 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 6 P.4 H1 en D1 leren jeugd de fijne kneepjes P.5 ABN AMRO Testcenter voor F- en E-jeugd P.6 Winst voor Dames 2 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 P.4. P.5 Proms Night C-feest DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 7 P.3 Leoniden kunnen weer schaatsen! P.4 Trimhockey op de woensdagochtend Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.5 Proms Night C-feest

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 8. P.3 Heren 1 komt tekort P.

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 8. P.3 Heren 1 komt tekort P. DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 8 P.3 Heren 1 komt tekort P.5 Jongste Leonidasscheidsrechter P.6 Dames1 verslaat Excelcior Heren 1 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 20

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 20 DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 20 P.3 Een leven lang hockey bij RHV Leonidas P.4 Thé Dansant Strand op zondag 14 mei P.5 Mini s van de Week: Robin en Jill Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zaterdag 24 juni 2017 C-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

Sportiviteit wint altijd!

Sportiviteit wint altijd! t oernooi 2017 Sportiviteit wint altijd! Zondag 25 juni 2017 D-toernooi Sportieve jongens en meisjes, coaches, teammanagers, scheidsrechters en ouders Wat enorm leuk dat jullie dit jaar meedoen aan het

Nadere informatie

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 14

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 14 D E P A A L P I E P E R seizoen 2017-2018 - nummer 14 R O T T E R D A M S E H O C K E Y V E R E N I G I N G L E O N I D A S 4 F E B R U A R I 1 9 3 4 MINI VAN DE WEEK zondag 22 april Eindelijk was het

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 9 P.3 P.3 P.5 P.6

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 9 P.3 P.3 P.5 P.6 DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 9 P.3 Mink van der Weerden geeft Heren 1 sleeptips P.3 Dames 1 zesde na winst op Helmond P.5 Dames 2 verslaat 020 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7 P.3 DE PAALPIEPER Seizoen 2015-2016 nummer 7 P.3 Speelronde 8: Hudito H1 Leonidas H1 0-2 P.4 Dames 9: Een goed begin is het halve werk P.6 Alle supporters bedankt!! Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934. Seizoen 2014-2015 nummer 21 P.3 P.4 P.6. Dames 5 doet het weer

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934. Seizoen 2014-2015 nummer 21 P.3 P.4 P.6. Dames 5 doet het weer DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 21 P.3 Dames 5 doet het weer P.4 De MC2-express: Eerste veldkampioen 14-15 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.6 Kom naar Hotel Leo!

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3. P.6 Meisjes C3 ongeslagen

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3. P.6 Meisjes C3 ongeslagen DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 13 P.3 Dames 1: We HK P.6 Meisjes C3 ongeslagen P.8 Meisjes B3 kampioen zaalhockeycompetitie! Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.9

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 13 P.3 P.3 P.4 P.5 DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 13 P.3 MB1 neemt de handschoen op P.3 ME1: Toppers in de dop P.4 D2 moe maar voldaan terug uit Lissabon Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX

PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG JUNI VMHC POLLUX PROGRAMMABOEKJE ABNAMRO JONGSTE JEUGD DAG 2017 STREPEN STERREN STIPPEN 17 JUNI VMHC POLLUX Belangrijk om te weten! Voor ieder team is er een biertafel met 2 banken en een plaid beschikbaar De tafel en

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 3. P.2 Van de Voorzitter

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 3. P.2 Van de Voorzitter DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 3 P.2 Van de Voorzitter P.3 H28 doet t op z n Duits P.4 Heel veel vrijwilligers gezocht Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.6 Kinderkleding

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 11. P.3 Tijd voor de Leonidasmuts

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 11. P.3 Tijd voor de Leonidasmuts DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 11 P.3 Tijd voor de Leonidasmuts challenge! P.4 Fit(ness) tijdens de winterstop met D12 P.5 Wie helpt het familietoernooi 2017 te organiseren? Rotterdamse Hockey

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 16 P.4 P.5 P.7

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 16 P.4 P.5 P.7 DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 16 P.4 Martijn Schakel hoofdcoach van Heren 1 P.5 Je suis Dames 5 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.7 MC4 komt pas laat op gang INHOUD

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 10 P.3 P.6

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 10 P.3 P.6 DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 10 P.3 Heren1 roept hulp in van Hobbits... P.6 Heren 3 toont logo Oxfam-Novib op shirt P.7 Looptraining voor Leonidas-teams Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934. Seizoen 2014-2015 nummer 23

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934. Seizoen 2014-2015 nummer 23 DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 23 P.3 Sydney en Fabiënne hadden topjaar bij district Zuid-Holland P.4 Dames 23 met één been op het balkon P.5 Apenkooien voor KIKA! Rotterdamse Hockey Vereniging

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 18 P.3 P.6 P.7 P.9. D5 en het Wajo gevoel

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 18 P.3 P.6 P.7 P.9. D5 en het Wajo gevoel DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 18 P.3 D5 en het Wajo gevoel P.6 Huldiging zaalkampioenen P.7 14 mei: Familie toernooi Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.9 Witwasklus

Nadere informatie

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 13

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 13 D E P A A L P I E P E R seizoen 2017-2018 - nummer 13 R O T T E R D A M S E H O C K E Y V E R E N I G I N G L E O N I D A S 4 F E B R U A R I 1 9 3 4 MINI VAN DE WEEK Afgelopen weekend was het de beurt

Nadere informatie

Zaalhockey briefing. 25 november 2014

Zaalhockey briefing. 25 november 2014 Zaalhockey briefing 25 november 2014 Welkom! Zaalhockey organisatie Opbouw competitie Materiaal uitrusting DWF Zaalhockey spelregels Vragen Zaalhockey algemeen Enorme groei: 2014/2015 2.326(2013/2014 2.193,

Nadere informatie

Seizoen Nummer 13. De Paalpieper. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934

Seizoen Nummer 13. De Paalpieper. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 Seizoen 2012-2013 De Paalpieper Nummer 13 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 Van de Voorzitter Inhoud Heren 1 in vorm Schaatsbaaninitiatief bij de laatste 7! M8E3 wint Paastoernooi

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 8

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 8 DE PAALPIEPER Seizoen 2017-2018 nummer 8 P.3 De prestaties van Dames 1 trekken de aandacht P.4 Jongste Jeugdplan ambieert meer structuur, hoger niveau P.6 MB2 supports Pink Ribbon Rotterdamse Hockey Vereniging

Nadere informatie

YOUNG INSURANCE ASSURANTIE HOCKEY TOERNOOI PROGRAMMABOEK 2017

YOUNG INSURANCE ASSURANTIE HOCKEY TOERNOOI PROGRAMMABOEK 2017 YOUNG INSURANCE ASSURANTIE HOCKEY TOERNOOI PROGRAMMABOEK 2017 1 Hallo allemaal, Welkom bij de vijfde editie van het Young InSurance Assurantie Hockey Toernooi 2017 nieuwe stijl. Met een deelname van maar

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag Rotterdam JC1 JC1 JC2- Westland JC1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - HDM JA1 0-7 Top JB1 - Ring Pass JB2 2-2 1 e klasse JC1 - Rotterdamjc1 JC1 2-5 Top JC2 - Westland 2-6 1 e klasse JD1 - Ring Pass JD1 3-12

Nadere informatie

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week

HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week HANDBALVERENIGING MARGRATEN Week 9-2019 UITSLAGEN. Olympia/Esia/Adio A1 - Margraten A1 18-26 SVM D1 - Margraten D1 12-12 Juliana E1 - Margraten E1 13-08 BFC D4 - Margraten D2 07-16 Born E2 - Margraten

Nadere informatie

Hockey Interlyceale 14 april 2017

Hockey Interlyceale  14 april 2017 Hockey Interlyceale 14 april 2017 2 Inhoudsopgave: Pag 5: Pag 7: Pag 9: Pag 11: Welkomstwoord voorzitter Sportcommissie Huisregels Welkomstwoord rector van Het VCL Toernooi regels Pag 13: Wedstrijdschema

Nadere informatie

Arbitragebeleid MHC Made 2014

Arbitragebeleid MHC Made 2014 Arbitragebeleid MHC Made 2014 Geen wedstrijd zonder scheidsrechters, daar zijn we ons allemaal van bewust. Helaas is op dit moment de verdeling tussen jeugdleden en volwassenenleden binnen MHC Made onevenredig.

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 17 P.3 P.6 P.7. P.

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 17 P.3 P.6 P.7. P. DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 17 P.3 Dames 1 zegeviert in stadsderby tegen Victoria P.6 G.C.H.C. op zoek naar oud-leden voor reünie P.7 ME1- Verboden te voetballen Rotterdamse Hockey Vereniging

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden

Nieuwsbrief 1 23 augustus Start trainingen. Nieuwsbrief junioren. Hebben we jouw mailadres? Oefenwedstrijden Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad en zin heeft in een nieuw hockeyseizoen. De jeugdcommissie in ieder geval wel! Laten we er met elkaar een gezellig en

Nadere informatie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie

Van E naar D Informatieavond ouders. 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Van E naar D Informatieavond ouders 5 juni 2019 RHV Leonidas - Jeugd Commissie Doel van de avond / Agenda Wat er verandert voor jullie kinderen Hoe de teamindeling tot stand komt Aangepast technisch beleid

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019

Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Nieuwsbrief nummer 6 20 april 2019 Het seizoen 2018-2019 nadert het einde. Inmiddels zijn wij als jongste jeugdcommissie volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De komende weken gaan

Nadere informatie

Start nieuwsbrief seizoen

Start nieuwsbrief seizoen De zomervakantie is voorbij en het nieuwe hockeyseizoen is deze week gestart. Vandaag, morgen en vrijdag zijn de eerste trainingen. Hierbij de belangrijkste informatie voor de komende twee weken. Trainingstijden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 5, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Met in deze nieuwsbrief een bijdrage van een aantal aanvoerders. Belangrijke Data April 12 Bedrijven

Nadere informatie

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord

VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL Voorwoord VOLLEYBALVERENIGING ALTERNO MININIEUWS 6 25 APRIL 2015 Voorwoord Beste ouders/verzorgers van onze mini s Bijgevoegd vindt u weer een nieuwsbrief met veel informatie over de komende periode. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN

DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN DE KIEVITEN NIEUWSBRIEF AUGUSTUS JONGSTE JEUGD COMMISSIE SEIZOEN 2018-2019 Beste Kieviten - mini s, Het nieuwe seizoen staat weer op het punt te beginnen. Na een heerlijke zomerperiode staan jullie natuurlijk

Nadere informatie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie

HBSS Schoolvoetbalcompetitie HBSS Schoolvoetbalcompetitie Plezier, samenwerken en scoren Voetbal jij graag buiten op het pleintje, tijdens gym of vind je voetbal gewoon superleuk? Dan is de tofste zaalvoetbalcompetitie van Schiedam

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste schaatsliefhebber, De eerste nieuwsbrief is goed ontvangen dus de hoop is er, dat ik regelmatig wat stof binnenkrijg voor een mooi stukje in de nieuwsbrief. Een aantal van

Nadere informatie

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen

PROGRAMMA. Schoolkorfbaltoernooi. Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen PROGRAMMA Schoolkorfbaltoernooi Woensdag 18 april 2018 Sportpark Immerhornpolder Enkhuizen organisatie: Korfbalvereniging DTS Enkhuizen Inhoudsopgave Dit programmaboekje bevat alle informatie over het

Nadere informatie

MidWinterCompetitie Beren-teams RHV Leonidas seizoen

MidWinterCompetitie Beren-teams RHV Leonidas seizoen MidWinterompetitie eren-teams RHV Leonidas seizoen 2016-2017 RHV Leonidas MidWinterompetitie eren-teams seizoen 2016-2017 Midwintercompetitie 2016-2017 e komende 6 zaterdagen spelen de eren de Leonidas

Nadere informatie

21 e Schoolhockey toernooi Donderdag 26 oktober Groep 5 t/m 8

21 e Schoolhockey toernooi Donderdag 26 oktober Groep 5 t/m 8 21 e Schoolhockey toernooi Donderdag 26 oktober Groep 5 t/m 8 21 e RABO schoolhockey toernooi 2017 Pagina 1 Inhoudsopgave Informatie begeleiders... 3 Spelregels... 4 KNHB-Spelregels:... 5 Hoe ziet het

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze Muis : In Memoriam : Wim van Pelt Vooraankondiging Opening tweede Veld!

Nadere informatie

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie!

We willen iedereen hele, gezellige Paasdagen wensen en een hele, fijne vakantie! Nieuwsbrief d.d. 17-04-2019 De nieuwsbrief krijgt u thuis via de mail. (Parnassys) Andere belangstellenden kunnen de mail lezen op www.basisscholengiethoorn.nl Pasen 2019 We willen iedereen hele, gezellige

Nadere informatie

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam Groep School : : : BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Woensdag 22 februari 2017 Groep 5 t/m 8 Mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor: Blauw Wit, is één van de twee volleybalverenigingen in de

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 21

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 21 DE PAALPIEPER Seizoen 2015-2016 nummer 21 P.3 MB2 doet het goed op ABN Amro toptoernooi P.4 H28 opent seizoen 2016/2017 érg lekker P.5 MB5 staat te popelen Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht

Nadere informatie

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017

ARBITRAGEPLAN. MHC HEESCH Januari 2017 ARBITRAGEPLAN MHC HEESCH Januari 2017 Inleiding Dit is het Vereniging Arbitrage Plan (VAP) van MHC Heesch, opgesteld door de Arbitragecommissie*, in samenspraak met het bestuur. MHC Heesch is een gezellige

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7. P.6 Blessures voorkomen P.

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 7. P.6 Blessures voorkomen P. DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 7 P.6 Blessures voorkomen P.7 Reserveer tijdig je kerstdiner! P.8 Schoonmaak veld 1 en 2 gaande Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 P.9

Nadere informatie

Seizoen Nummer 1. De Paalpieper. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934

Seizoen Nummer 1. De Paalpieper. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 Seizoen 2014-2015 De Paalpieper Nummer 1 Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934 Inhoud Van de redactie JC1 begint met winst Paalpieper zoekt designer Clubregels betreffende clubtenue

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel

Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel Versie 1.0 13 juni 2016 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen Arbitrage NHC de IJssel...3 1.1. Behoefte aan scheidsrechters!...3 1.2. Hoe is de arbitrage geregeld bij NHC de

Nadere informatie

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours

Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours Jaarverslag handbal Valken Alpha Tours 2015-2016 We kunnen terug kijken op een zeer enerverend seizoen, met verschillende activiteiten en mooie resultaten. Dit zowel sportief gezien, maar zeker als club.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de vierde muis van het hockeyseizoen 2013-2014. In deze muis : Kick-Off (woensdagavond 28 augustus, clubhuis) keeperskasten : toe aan vervanging

Nadere informatie

Achtergrondinformatie (spel)regels

Achtergrondinformatie (spel)regels Achtergrondinformatie (spel)regels De spel- en teambegeleider Ieder seizoen stappen weer veel nieuwe kinderen het veld op. Vol enthousiasme om te leren hockeyen. Deze kinderen nemen natuurlijk ook hun

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden:

NIEUWSBRIEF. Inschrijving toernooi. Vrijdag 12 mei Nieuwsbrief. Commissieleden: NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief Via de nieuwe website www.phoenixbusinesstrophy.nl is deze nieuwsbrief voor het toernooi van 2017 ook te downloaden. Commissieleden: Ben van der Deen (Voorzitter) Hans Beersma (Wedstrijdsecretariaat)

Nadere informatie

OBS De Blaak ( ) Website:

OBS De Blaak ( )   Website: Ouderinfo 9 12 januari 2018 OBS De Blaak (013-4689466) Email: obs.de.blaak@opmaat-scholen.nl Website: www.obsdeblaak.nl Beste ouders/verzorgers, In deze informatiebrief: Ouderinfo versus Klasbord Vakantietoernooi

Nadere informatie

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud:

Kampioenen! Nr. 8 Juni 2011. Inhoud: De laatste competitiewedstrijden zijn gespeeld en voor veel van de teams zitten de trainingen er ook al op. De tweede helft van het veldseizoen heeft veel mooie resultaten gebracht, namelijk 2 kampioenschappen,

Nadere informatie

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011

WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 WMHC Jeugd Centraal Nummer 9, 23 juni 2011 Van de Jeugdcommissie Aan alle WMHC junioren, hun ouders en de vrijwilligers. WMHC Jeugd Centraal is de plek waar wij jullie centraal willen stellen en dus de

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs

Uitslagen CTH teams. JA1- Berkel Rodenrijs Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Berkel Rodenrijs JA1 3-3 Top JB1 - HDS JB1 4-0 1 e klasse JC1 - HDM JC1 1-2 Top JC2 - Ring Pass JC1 1-3 1 e klasse JD1 - HDM JD1 3-12

Nadere informatie

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI

BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam: _ Groep School : _ : _ BLAUW WIT SCHOLEN VOLLEYBALTOERNOOI Woensdag 21 februari 2018 Groep 5 t/m 8 Mede mogelijk gemaakt door: Hoofdsponsor: Locatie: De Talter, Stouwdamsweg 4, Oldebroek Blauw

Nadere informatie

VRC Huis & Hypotheek F toernooi. 28 mei 2016 Ochtendprogramma

VRC Huis & Hypotheek F toernooi. 28 mei 2016 Ochtendprogramma VRC Huis & Hypotheek F toernooi 28 mei 2016 Ochtendprogramma Voorwoord Barend van Kesteren, Jeugdvoorzitter VRC Namens VRC mag ik jullie van harte welkom heten op ons Huis & Hypotheek F toernooi. VRC staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019

Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces. seizoen 2018/2019 April 2018 Uitgangspunten selectieteams en het selectieproces Uitgangspunten: seizoen 2018/2019 De Head Coach (HC) 1 is samen met de Technische Commissie (TC) verantwoordelijk voor de indeling en begeleiding

Nadere informatie

ZONDAG 21 MEI 2017 RIJK ZWAAN JEUGDTOERNOOI JO 11

ZONDAG 21 MEI 2017 RIJK ZWAAN JEUGDTOERNOOI JO 11 ZONDAG 21 MEI 2017 RIJK ZWAAN JEUGDTOERNOOI JO 11 Programmaboekje Adres Sportcomplex VELO: Noordweg 26 2291 EE WATERINGEN Van harte welkom! Ook dit jaar wordt er weer een jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd

Nadere informatie

5DE UPWARD. augustus 2017 BASECAMP JB1 MC2 MA1 MB1 MD2 MD1 JD1 MD3 MC1 JD2 JC1 MB2 PROGRAMMABOEKJE. JA1

5DE UPWARD. augustus 2017 BASECAMP JB1 MC2 MA1 MB1 MD2 MD1 JD1 MD3 MC1 JD2 JC1 MB2 PROGRAMMABOEKJE. JA1 5DE UPWARD augustus 2017 BASECAMP MA1 JB1 MC2 MD1 MB1 MD2 MD3 MC1 JD1 JC1 JD2 PROGRAMMABOEKJE MB2 JA1 basecamp@upward.nl VOORWOORD 5 de UPWARD BASECAMP 2017 Upward is met meer dan 1.000 leden één van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Informatie Jongste Jeugd

Informatie Jongste Jeugd M.H.C.Rosmalen Minihockey seizoen 2013 2014 Informatie Jongste Jeugd Spelers van de 3-, 6- en 8-tal competitie Door: MiniCommissie MHC Rosmalen, september 2013 Beste ouders, Hierbij ontvangt u informatie

Nadere informatie

ZONDAG 21 MEI 2017 RIJK ZWAAN JEUGDTOERNOOI JO 9

ZONDAG 21 MEI 2017 RIJK ZWAAN JEUGDTOERNOOI JO 9 ZONDAG 21 MEI 2017 RIJK ZWAAN JEUGDTOERNOOI JO 9 Programmaboekje Adres Sportcomplex VELO: Noordweg 26 2291 EE WATERINGEN Van harte welkom! Ook dit jaar wordt er weer een jeugdvoetbaltoernooi georganiseerd

Nadere informatie

zaterdag 23 augustus 2014 Z.S.V. Schaerweijde Zeist

zaterdag 23 augustus 2014 Z.S.V. Schaerweijde Zeist zaterdag 23 augustus 2014 Z.S.V. Schaerweijde Zeist 1 mede mogelijk gemaakt door: s p o r t s p e c i a l i s t zeist www.sunnycamp.nl Schaerweijde Horeca Redactie: Opmaak/drukwerk: Commissie Valkentoernooi

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de tweeëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : start veld trainingen laatste zaalhockey wedstrijden start lentecompetitie

Nadere informatie

April 2012 VAN DE VOORZITTER

April 2012 VAN DE VOORZITTER April 2012 VAN DE VOORZITTER De jeugd heeft de toekomst. Voetbal, tennis en hockey zijn hele grote sporten waar heel veel jeugd is. Helaas is dat met squash een stuk minder. Veel kinderen weten niet eens

Nadere informatie

VRC Huis & Hypotheek F toernooi. 28 mei 2016 Middagprogramma

VRC Huis & Hypotheek F toernooi. 28 mei 2016 Middagprogramma VRC Huis & Hypotheek F toernooi 28 mei 2016 Middagprogramma Voorwoord Barend van Kesteren, Jeugdvoorzitter VRC Namens VRC mag ik jullie van harte welkom heten op ons Huis & Hypotheek F toernooi. VRC staat

Nadere informatie

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd

OLYMPIACTUEEL/FLITS. Uitslagen. Programma. Van de redactie: Welkom nieuwe leden. Wedstrijdverslagen. Senioren. Jeugd Van de redactie: VVW DS1 Olympia DS1 12-02, 13:00 Deze nieuwsbrief is een gezamenlijke uitgave van de Hengelose handbalverenigingen Olympia en Donar. Met deze week: - Uitslagen van de competitie wedstrijden

Nadere informatie

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018,

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Op zaterdag 16 juni organiseert korfbalvereniging Rood-Wit het 36 e Rabobank Schoolkorfbaltoernooi voor de basisscholen uit Wezep en Hattemerbroek.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen??

Dan ben je altijd op de hoogte! Wil jij ook graag het clubblad : De Muis ontvangen?? De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de derde muis van het hockeyseizoen 2014 2015 In deze Muis: géén Muis ontvangen??? belangrijke oproep m.b.t. zaalhockey competitie eerste trainingen weer

Nadere informatie

TOERNOOI E (JO- 11) JEUGD

TOERNOOI E (JO- 11) JEUGD GRAAF Opgericht WILLEM : 10 maart 1912 II VAC TOERNOOI E (JO- 11) JEUGD Zondag 14 mei 2017 E (JO11) Toernooi Inhoud Terrein : Sportcomplex de Roggewoning Welkom 3 Deelnemende verenigingen 4 Wedstrijd-

Nadere informatie

EXIT TOYS MANEGE G-VOETBAL TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE

EXIT TOYS MANEGE G-VOETBAL TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE EXIT TOYS MANEGE G-VOETBAL TOERNOOI PROGRAMMABOEKJE 13-01-2018 Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Gehandicaptensport WELKOM Heel erg hartelijk welkom op de 1e editie van het EXIT Toys Manage G-voetbal Toernooi

Nadere informatie

De OldStars van RWV waren zelfs nog in staat om tussen de middag op het hockeyveld van Basko een demonstratiewedstrijd walking football te geven voor

De OldStars van RWV waren zelfs nog in staat om tussen de middag op het hockeyveld van Basko een demonstratiewedstrijd walking football te geven voor Met evenveel oprechtheid als overtuigingskracht kwam deze oneliner uit de mond van een, pakweg, 8-jarig jochie, toen scheidsrechter Henk van de Ven in zijn ogen de verkeerde beslissing nam door de ingooi

Nadere informatie

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 16

D E P A A L P I E P E R seizoen nummer 16 D E P A A L P I E P E R seizoen 2017-2018 - nummer 16 R O T T E R D A M S E H O C K E Y V E R E N I G I N G L E O N I D A S 4 F E B R U A R I 1 9 3 4 MANAGER VAN HET JAAR SPREEKT Wat leuk om thuis te komen

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 34 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van vv Bargeres. Het toernooi wordt dit jaar in een andere opzet

Nadere informatie

HAAGS VOETBALBLAD - SPECIAL! -

HAAGS VOETBALBLAD - SPECIAL! - HAAGS VOETBALBLAD - SPECIAL! - Deze keer geeft het HVB een special uit over de eerste wedstrijd van E15 in de nieuwe voorjaars-competitie. Over de vorige competitie zal u niets meer horen: nieuwe tijden,

Nadere informatie

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop

Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Wekelijkse mededelingen van Hockeyclub Nieuwkoop Redactie: SJOET Zuideinde 45A 35 e jaargang nummer 28 2421 AB Nieuwkoop 2 mei 2011 Telefoon : 0172 573229 Telefoon clubhuis: 0172-523670 Email : hc.nieuwkoop@freeler.nl

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 19 P.3 P.6 P.7 P.9. Dames 23 heeft het zwaar

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 19 P.3 P.6 P.7 P.9. Dames 23 heeft het zwaar DE PAALPIEPER Seizoen 2014-2015 nummer 19 P.3 Dames 23 heeft het zwaar P.6 D5: Wie wind zaait, zal storm oogsten P.7 Dames 2 heeft het koud Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari 1934

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 33 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van v.v. Bargeres. Ook dit jaar zal er weer gestreden worden om de

Nadere informatie

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje.

Laat even weten via of je komt! Neem je aanhang mee naar het feest? Gezellig, maar meld dit ook even in je mailtje. Shuttle-Nieuws december 2017 Nieuwe aanmeldingen Afgelopen maand hebben zich bij onze vereniging de volgende nieuwe leden aangemeld: Ria van Kuijk; Maandagmiddag groep Jacqueline Couwenberg; Maandagmiddag

Nadere informatie

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze

Richtlijnen Arbitrage Hockey Heeze Richtlijnen Arbitrage Versie 2 21 februari 2013 Inhoudsopgave 1. RICHTLIJNEN ARBITRAGE HOCKEY HEEZE... 3 1.1 Behoefte aan scheidsrechters... 3 1.2 Hoe is de arbitrage geregeld bij?... 3 1.3 Opleiding clubscheidsrechter...

Nadere informatie

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019.

Seizoensopening. Vrijwilligersavond. Clubkampioenschappen. Ledenactie. Maak kennis met Tennis. Wist je dat. Nieuwsbrief, Maart 2019. Nieuwsbrief, Maart 2019 Beste leden, Er is deze week ontzettend hard gewerkt om de banen klaar te krijgen. Hulp van jong en oud hebben er voor gezorgd dat de banen er tip top bij liggen en er vanaf maandag

Nadere informatie

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017.

Ik hoop dat U samen met de uw kinderen een fijne Sinterklaas heeft en ik wens u fijne Feestdagen en een goede start van 2017. De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 1 december Vergadering OR 5 december Sinterklaas op school 6 december Normale schooldag. De leerlingen mogen 1 cadeautje

Nadere informatie

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 26

DE PAALPIEPER. Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht 4 februari Seizoen nummer 26 DE PAALPIEPER Seizoen 2016-2017 nummer 26 P.3 Heren 1 promoveert naar Overgangsklasse! P.6 Dames 1 zoekt nieuwe teammanager P.8 Stars & Stripes op Leonidas Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas Opgericht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 www.svjuliana32.nl T: @svjuliana32 toernooien@svjuliana32.nl Een woord vooraf Natuurlijk als eerst een woord

Nadere informatie

SEIZOEN Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019

SEIZOEN Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 SEIZOEN 2019-2020 Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Beste spelers en ouders, We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft (gehad) en binnenkort weer uitgerust aan het nieuwe schooljaar en hockeyseizoen

Nadere informatie