LICHT VOOR KANTOOR CATALOGUS GELDIG VAN JULI 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LICHT VOOR KANTOOR CATALOGUS GELDIG VAN JULI 2016"

Transcriptie

1 LICHT VOOR KANTOOR CATALOGUS GELDIG VAN JULI 2016

2 Licht beïnvloedt ons leven. Correct toegepast kan het ons welzijn, onze zekerheid en onze productiviteit bevorderen en ertoe bijdragen energie te sparen. Doelen waaraan Waldmann zich heeft geweid en die u met onze innovatieve en duurzame armaturen en verlichtingssystemen kunt bereiken.

3 4 Waldmann Licht voor mensen Waldmann staat voor hoogwaardige, innovatieve en mensvriendelijke verlichtingsoplossingen. De hartstocht voor licht heeft bij Waldmann een lange geschiedenis. In 1928 is ons familiebedrijf opgericht in Villingen-Schwenningen en wordt tegenwoordig als Herbert Waldmann GmbH & Co. KG in de derde familiegeneratie geleid door eigenaar Gerhard Waldmann. In onze hoofdvestiging in Villingen-Schwenningen en productie- en distributielocaties in 12 landen wereldwijd werken ongeveer 870 geëngageerde medewerkers mee aan het succes van Waldmann. Het productassortiment omvat armaturen en verlichtingssystemen voor kantoor, industrie, zorg en gezondheid en systemen voor de medische fototherapie. Met zijn voor zowel installatie als toepassing innovatieve, eenvoudig te begrijpen oplossing met tijdloos en modern design en een passende prijs-prestatieverhouding biedt Waldmann duurzame kwaliteit made in Germany. Vooral in armatuurgroepen, verbonden met gebouw en gebruikers, zorgen Waldmann producten voor de permanente optimalisatie van gezondheid, veiligheid productiviteit en energie-efficiëntie.

4 BEDRIJF 5

5 DAS LABEL GERMAN DESIGN AWARD 2016 WINNER LEITFADEN ZUR ANWENDUNG 6 Design dat de gebruiker dient Vandaag en morgen Duurzaam design is de symbiose van identiteit, functionaliteit en eenvoud, zegt Jürgen Schubert van STRUCURELAB Architecten, Designer van het LAVIGO staande armatuursysteem. Het citaat beschrijft de algemene aanspraak van Waldmann voor het design: met minimalistische vormtaal maximale functionaliteit te bereiken. Daarbij is het immens belangrijk de vormgeving van kantoorverlichting niet geïsoleerd maar inte graal te beschouwen. Daarom wordt bij de ontwikkeling door Waldmann alle parameters met betrekking tot moderne kantoorconcepten, inrichtingsscenario's en meubelsystemen actief bij het designproces betrokken. Of zoals de designer van de werkplekverlichting PARA.MI, Burkhard Schlee van Schlee Design het uitdrukt. Pas een verandering van het perspectief maakt de blik vrij voor iets nieuws. Resultaat van deze interdisciplinaire werkwijze zijn hoogwaardige designobjecten die aan alle huidige en toekomstige eisen van moderne kantoorverlichtingsconcepten voldoen: discrete optiek, optimale gebruikersvriendelijkheid en niet in de laatste plaats een hoge compatibiliteit met verschillende sferen. winner

6 DESIGN 7

7 8 Wat moet een modern verlichtingsconcept presteren? Waldmann heeft de oplossingen Op stroom sparen, niet op licht. Veertig procent van alle gebouw kosten zijn, met betrekking tot de levenscyclus, energiekosten daarvan is het grootste deel terug te voeren op de verlichting. Waldmann laat zien hoe men energiekosten verlaagt en daarbij het lichtcomfort nog verhogen kan. Om een significante energiebesparing te bereiken ontwikkelen wij verlichtingsconcepten die goed licht verbinden met weinig verbruik. De basis van een betere kostenefficiëntie is een doelmatige en doelgeöriënteerde planning van de verlichting, met gebruik van daglicht door daglichtsensoren, het gebruik van aanwezigheidsmelders en de verbinding met moderne gebouwmanagementsystemen. Voor de gezondheid van de mede werkers en minder verzuim zorgt een optimale lichtverdeling bij werkstations, met inachtneming van de leeftijdsafhankelijke eisen aan de verlichting. De productiviteit wordt bevordert door een harmonische lichtvormgeving, individuele instelbaarheid en verbeterde lichtkwaliteit van de kantoorverlichting. De positieve effecten van een perfect afgestemd verlichtingssysteem: Energiebesparing Kostenefficiëntie Gezondheid Productiviteit

8 LICHTTECHNOLOGIE VAN WALDMANN 9 Met goed licht werkbelemmeringen vermijden. Ca. 80 % van alle werkplekken zijn niet correct verlicht. Om de gezondheid en motivatie van de medewerkers te waarborgen moet een adequate verlichting aan verschillende eisen voldoen. In de eerste plaats moet een directe verblinding worden vermeden die door hoge lichtdichtheids con trasten wordt gegenereerd, wat het zichtvermogen en het zichtcomfort vermindert. Ramen of armaturen die zich bijv. spiegelen op het beeldscherm of op glanzend papier, verminderen het contrast en zijn storend en vermoeiend. Zulke reflecterende verblinding dient be slist te worden vermeden. Bij een combinatie van daglicht en kunstlicht treedt in het ongunstigste geval schaduwvorming op voor de schrijvende hand. Dit kan worden tegengegaan door een goede verhouding van diffuus licht (bijv. door in directe lichtaandelen) met gericht licht (bijv. door werkplekverlichting). TWIN-C Concepts and Components staat voor de integrale uitwerking van individuele probleemoplossingen door een intelligent gebruik van op elkaar afgestemde componenten. Doordat architectuur, ruimte en werkplek als deel van een in zich gedifferentieerde totale oplossing worden beschouwd zorgen TWIN-C concepten van Waldmann voor energiebesparing, kostenefficiëntie, gezondheid en verhoogde moti vatie en prestatie. Graag ontwikkelen wij voor u een individuele oplossing. TWIN-C: In 4 stappen naar een optimale oplossing 1. Analyse: Registratie en analyse van alle wezenlijke eisen en planningsgegevens. 2. Concept: Uitwerking van een individuele lichtoplossing op basis van de desbetreffende situatie en gegevens. 3. Components: Keuze en vastlegging van de voor het lichtconcept noodzakelijke producten. 4. Oplossing: Het resultaat voor meer energiebesparing, kostenefficiëntie, gezondheid en productiviteit.

9 10 Biodynamisch licht voor beter werken In het menselijk lichaam verloopt iedere dag hetzelfde programma. De inwendige klok bepaalt slaap- en waakfase, maar ook hartfrequentie, bloeddruk, en stemming een ritme van biologische processen dat wezenlijk door licht ge regeld en ondersteund wordt. Daarbij spelen vooral de hormonen cortisol en me latonine een rol. Wanneer licht ontbreekt als klok resp. aftelklok voor het lichaam, kunnen als gevolg daarvan chronische vermoeidheid, slaapstoringen of depressies optreden. PULSE VTL (Visual Timing Light) zorgt voor motiverend licht op kantoor. De hele dag. Het innovatieve lichtmanagementsysteem brengt de dynamiek van het natuurlijk daglicht binnen het gebouw en breidt de emotionele en ergonomische aspecten van de lichtkwaliteit uit. Het biodyna misch licht (Human Centric Lighting) kan vooral op kantoren met gering daglicht en in de wintermaanden, als de inwendige klok nauwelijks gesynchroniseerd wordt met het dag licht, het welzijn van de medewerkers duurzaam versterken. Het innovatieve lichtmanagementsysteem is ontwikkeld in nauwe afstemming met prof. dr. ing. Herbert Plischke, professor voor licht en gezondheid aan de Hogeschool München, faculteit voor toegepaste natuurwetenschappen en mechatronica. Een biologisch werkzaam armatuur uitgerust met PULSE VTL verandert qua helderheid en lichtkleur, terwijl het zich aanpast aan het daglicht. Bio dynamisch licht (Human Centric Lighting) heeft het grootste effect als het uit een grote lichtbron (indirecte verlichting) en met de juiste invalshoek (van voren en van boven) de ogen bereikt.

10 VERLICHTINGSCONCEPTEN 11 Licht bij het samenspel met de hormonen Verloop van het cortisol- en melatonine-niveau in het lichaam gedurende een typische dag. Resumeren, discuteren, optimaliseren Waldmann is lid van de werkgroepen met betrekking tot het thema biologisch effec tieve verlichting bij LightingEurope en ZVEI. LightingEurope representeert met meer dan fabrikanten de Europe se verlichtingsindustrie. Het Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e. V. ZVEI is belanghebbende van de innovatiefste industriebranche van Duitsland. 6:00 12:00 18:00 24:00 6:00 Cortisol-niveau Melatonine-niveau Bron: licht.wissen uitgave 19, licht.de 's Morgens 's Morgens wordt in het lichaam het hormoon cortisol geproduceerd. Het stimuleert de stofwisseling en programmeert het lichaam op dagbedrijf. Het eerste morgenlicht onderdrukt de productie van het slaaphormoon melatonine. PULSE VTL ondersteunt bij het begin van het kantoorwerk de activiteit van het stresshormoon cortisol door stimulerend koel-wit licht en hoge licht sterkten. Tussen de middag In de loop van de dag wordt het hormoon cor tisol in het lichaam perma nent af gebouwd. Maar toch is het prestatieniveau van de kantoorwerker rond de mid dagtijd nog steeds goed. PULSE VTL stuurt daarom nog steeds hoofdzakelijk activerend koel-wit licht en hoge licht sterk ten bij. 's Middags 's Na middags is de cortisol-pro duc tie in het lichaam al aanzienlijk verlaagd, de actieve arbeids fase loopt op haar einde. De produc tie van het slaap hormoon is op dit ogenblik nog niet gewenst. PULSE VTL ondersteunt deze overgangstijd door een neutraal ge mengd licht. De lichtsterkte wordt geleidelijk gereduceerd. 's Avonds Het hormoon mela to nine maakt moe en reduceert de activiteit ten gunste van de nachtrust. Bij biodynamisch licht overdag is het melatonine-niveau 's nachts dus hoog. De mens slaapt goed en is de volgende uitgerust en productief. PULSE VTL begeleidt de overgang naar de rustfase door een vermindering van de helderheid en ontspannend warm-wit licht.

11 12

12 VERLICHTINGSCONCEPTEN 13 PULSE Lichtmanagement-systemen Intelligente, integrale oplossingen Vaak wordt de verlichting voorbijgepland aan de mens en zijn werkplek. Vaak wordt het grootste deel van de ingezette energie verspild voor licht in lege kantoren, lege gangen en foyers 's avonds, 's nachts, zelfs op de dag. Om zulke misstanden te vermijden heeft Waldmann PULSE ontwikkeld intelligente, integrale lichtmanagement-systemen die met moderne technieken zoals aanwezigheids- en daglicht sensoriek energiebesparing op een nieuw level mo ge lijk maken. Maar de PULSE lichtmanagement-systemen zijn niet alleen van wezenlijk belang voor het besparen van energie en de CO 2 -belasting te reduceren. Eveneens van groot belang bij de ontwikkeling zijn voor Waldmann de aspecten comfort, welzijn en gezondheid. Ze onderscheiden zich alle PULSE-oplossingen door hun eenvoudige installatie, inbedrijfstelling en bedienbaarheid, wat tijd, geld en energie spaart. Met een uniek spectrum van moderne aanwezigheidssensoriek tot biologisch effec tief licht zorgen PULSE lichtmanagement-systemen van Waldmann niet alleen voor hoge energie-efficiëntie, maar ook voor meer veiligheid, welzijn en produc tiviteit op de werkplek. PULSE Lichtmanagement-systemen PULSE VTL Biologisch effectieve verlichting georiënteerd aan het natuurlijke daglicht PULSE TALK Innovatieve draadloze module voor de communicatie van armatuurgroepen PULSE HFMD Zeer gevoelige aanwezigheidsdetectie, registreert zelfs de kleinste bewegingen PULSE PIR Intelligente bewegings- en daglichtsensoriek op passief-infrarood-basis

13 14 PULSE VTL voor staande armaturen Lichtmanagement-systeem voor biodynamisch licht Plug and light: het systeem is in de armaturen geïntegreerd, geen verbinding met de gebouwautomatisering vereist Simuleert het natuurlijke licht op elk ogenblik van de dag Varieert automatisch de indirecte lichthoeveelheid en lichtkleur van K tot K in real-time Individueel instelbaar, direct werklicht in de neutrale lichtkleur K Combineerbaar met PULSE TALK en PULSE HFMD/PIR PULSE VTL is geïntegreerd in de staande LED-armaturen, waardoor deze snel en eenvoudig in gebruik genomen kunnen worden. Lichtkleur en helderheid worden aangepast aan de werkelijke tijd van de dag. Intensiteit en lichtkleur volgen op een wetenschappelijke basis vastgelegde regelcurve. De standaard instelling in de fabriek verhindert manipu latie of foute bediening door de gebruiker. De lichtkleur van het in directe licht varieert tussen en K. Dit ligt het dichtst bij natuurlijk licht en wordt door de gebruiker als aangenaam ervaren. Individu ele voorinstellingen zijn mogelijk in de expertmodus. Voor het best mogelijke visuele comfort is het aandeel direct licht individueel instelbaar. De lichtkleur is met K neutraal en verandert niet. 's Morgens Tussen de middag 's Middags 's Avonds

14 VERLICHTINGSCONCEPTEN 15 PULSE VTL voor pendelarmaturen Lichtmanagement-systeem voor biodynamisch licht Systeem is geïntegreerd in de externe besturing PULSE NET Meerdere biodynamische pendel-, in- of opbouwarmaturen worden via DALI verbonden met de externe besturing PULSE NET Simuleert het natuurlijke licht op elk ogenblik van de dag Varieert automatisch de indirecte en directe lichthoeveelheid en lichtkleur van K tot K PULSE NET PULSE VTL biedt biodyna mische verlichting via pendelarmaturen, tijdgestuurd aangepast aan het dagverloop. Tegelijkertijd wordt gebruik gemaakt van actuele gegevens uit wetenschap en praktijk. Pendel-, in- of opbouwarmaturen worden via DALI verbonden met de externe besturing PULSE NET. De besturing is in het gebouw gemonteerd en levert in real-time informatie over lichtniveau en lichtkleur aan meerdere armaturen. Daar pendelarmaturen zich normaliter op grotere afstand van de werkplekken bevinden, is een individuele beïnvloeding nauwelijks mogelijk. De bio logische werking wordt vooral bereikt door de homogene lichtindruk van de verbon den armaturen. De aanpassing van lichtkleur en helderheid wordt in het directe en het indirecte lichtaandeel gegenereerd. 's Morgens Tussen de middag 's Middags 's Avonds

15 16 PULSE TALK Innovatieve draadloze module Communicatie van meerdere armaturen onder elkaar Aangenaam verlichtingsscenario zonder lichteilanden Een compacte component, eenvoudig te installeren, te programmeren en te bedienen Voor betere werkatmosfeer en hoger prestatievermogen Combineerbaar met PULSE VTL, PULSE HFMD en PULSE PIR Wisselende aanwezigheidssituaties van medewerkers in kantoren met armaturen die afhankelijk van de aanwezigheid en het daglicht geregeld worden, laten zogenaamde lichteilanden ontstaan: Het eigen bureau is verlicht terwijl de rest van de kamer onverlicht is. Dat verhindert de innovatieve draadloze module PULSE TALK: Hij laat in verschillende zones en groepen toegewezen armaturen met elkaar communiceren. Registreert een armatuur van een groep aanwezigheid, meldt deze de informatie aan de resterende groepsleden. Deze verlichten dan de directe kantooromgeving op een aangenaam basis niveau. Verhoogd gebruikers comfort met geringe moeite: De draadloze module kan ook later in een hand omdraai worden aangebracht.

16 VERLICHTINGSCONCEPTEN 17 PULSE HFMD Innovatieve, zeer gevoelige multikanaal aanwezigheidsen daglicht sensoriek Zelfs de kleinste bewegingen worden geregistreerd Temperatuuronafhankelijke functie Het afgegeven licht wordt gereguleerd afhankelijk van het daglichtniveau Verlaging van het stroomverbruik van afzonderlijke armaturen tot 50 % PULSE PIR Klassieke bewegings- en daglichtsensoriek Temperatuurafhankelijke functie op passief-infraroodbasis Armaturen worden alleen ingeschakeld bij aanwezigheid en onvoldoende daglicht. Tot 50 % energiebesparing mogelijk Combineerbaar met PULSE TALK Combineerbaar met PULSE VTL en PULSE TALK Uniek is de door Wald mann ontwikkelde sensoriek PULSE HFMD (High Frequency Motion Detector). Het inno vatieve, zeer gevoelige systeem registreert binnen een defi nieerbaar veld zelfs de kleinste bewegingen. Dienovereenkomstig worden de armaturen ingeschakeld als iemand de ruimte betreedt,en gaan automatisch weer uit. Bovendien wordt het afgegeven licht gereguleerd afhankelijk van het daglichtniveau. Op deze wijze kan het stroomverbruik van afzonderlijke armaturen tot 50 % worden gereduceerd in vergelijking met het geïnstalleerd vermogen. PULSE HFMD functioneert onafhankelijk van de tempe ratuur, analyseert een grotere registratie zone en bemerkt de aanwezigheid, ook als grotere bewegingen gedurende een be paalde periode uitblijven. De aanwezigheids- en daglichtsensoriek PULSE PIR functioneert afhankelijk van de temperatuur. Door mid del van bewegingssensoren op passief-infrarood-basis wordt bin nen een gedefinieerd veld moeiteloos de aanwezigheid van personen gedetecteerd. Zodoende worden de armaturen alleen dan ingeschakeld als de sensor aanwezigheid in de ruimte registreert en het daglicht niet meer voldoende is. Met behulp van deze intelligente technologie zijn duidelijke energiebesparingen mogelijk.

17 18 Goed licht voor de gehele ruimte Om een kantoorgebouw te verlichten zijn er talrijke opties. Voor een optimale oplossing moeten architectuur, gebruik van de ruimte en soort en verloop van de desbetreffende werkzaamheden bij de overwegingen worden betrokken. Met een omvangrijk productassortiment geeft Waldmann antwoorden op alle eisen, ook bij de integratie in intelligente regelsystemen en gebouwenautomatisering. Pendelarmaturen Voor een vlakke verlichting van de ruimte zorgen pendelarmaturen voor een efficiënte directe verlichting van de werkplek en een indirecte, aangename plafondverlichting. Werkplekverlichting Werkplekverlichting geven extra licht op het werkvlak en vergemakkelijken moeilijke visuele taken. Dimbaarheid en de beweegbaarheid van het armatuur verhogen functionaliteit en comfort. Staande armaturen Als mobiele oplossing dienen staande armaturen zich optimaal aan te passen aan de ruimte en het meubilair. In het ideale geval combineren ze direct en indirect licht dat individueel gedimd en geregeld kan worden.

18 VERLICHTINGSCONCEPTEN 19 Tafelopbouwarmaturen Direct verbonden met het bureau dienen tafelopbouwarmaturen optisch naar de achtergrond te treden om met verschillende inrichtingsstijlen een esthetische eenheid te vormen. In- en opbouwarmaturen Volledig in gebouwd in het plafond onderscheiden deze armaturen zich minder door hun design maar meer door het pure licht. Uitgerust met licht geleidende microstructuren zorgen plafondopbouwarmaturen voor een homogene en niet verblindende lichtverdeling. Wandarmaturen Wandarmaturen worden ingezet voor lichtdoorvoer in gebouwen of voor de effectieve enscenering van de architectuur. In gangen en trappenhuizen zorgen ze voor betere oriëntatie en meer veiligheid.

19 20 Voor iedere situatie het passende licht verlichtingsconcepten plannen Cel- of groepskantoor: De juiste verlichting is de basis voor zien, werken, atmosfeer en productiviteit. Een professionele planning neemt alle parameters in acht die de visuele taken op een werkplek in een kantoor betreffen. Door de werkpleknorm ASR A3.4 wor den aan alle relevante ei sen van de Arbeitsstättenverordnung (werkplekbesluit) voldaan. De norm DIN EN definieert de verlichting voor ruimtezone, werk zone en de zone van de visuele taak, omgeven door de directe omgevingszone. Principieel kan bij de planning volgens de volgende concepten te werk worden gegaan: Ruimtelijke verlichting Ze zorgt voor gelijk ma tig licht in de gehele ruimte. Dit verlichtingsconcept wordt vooral aangeraden als de indeling van de werkplek flexibel moet blijven. De verlichting wordt in de regel gerealiseerd met direct/indirect stralende pendelarmaturen of plafondinbouw- of -opbouwarmaturen met grote vlakken. Werkplekgebonden verlichting Het passende concept voor werkplekken met verschillende visuele taken die individuele lichtsterkten vereisen. Zo kunnen ook werkeilanden goed van elkaar worden gescheiden. De werkzones worden verlicht met minstens 500 lux, de directe omgeving (onder aftrek van een randzone van 0,5 m) wordt verlicht met minstens 300 lux. Geschikt voor de werkplekgebonden verlichting zijn pendel-, tafelopbouw- of staande armaturen met directe/indirecte lichtverdeling. Werkvlakgebonden verlichting Voor bijzonder veeleisende visuele taken wordt de aparte verlichting van afzonderlijke werkplekvlakken aangeraden. Zo kan bijv. het werkvlak op het bureau door werkplekverlichting van extra licht worden voorzien. Een normconforme verlichting waarborgt een ade quate verlichting van alle werkzones.

20 VERLICHTINGSCONCEPTEN 21 Celkantoren Een celkantoor heeft in de regel twee werkplekken die zowel ruimtelijke als werkplekgebonden verlicht kunnen worden. Groepskantoren Ook groepskantoren met meerdere werkplekken en noodzakelijke verkeersvlakken kunnen ruimtelijk en werkplekgebonden worden verlicht.

21 22 LAVIGO ATARO TYCOON LAVIGO ATARO TYCOON LAVIGO IDOO.pendant IDOO.line HYBRID ATARO TYCOON ViVAA IDOO.fit DOTOO.fit DOTOO.spot ATARO TYCOON PARA.MI MINELA MAIA DIVA

22 PRODUCTEN 23 STAANDE ARMATUREN 24 TAFELOPBOUWARMATUREN 52 PENDELARMATUREN 72 IN- EN OPBOUWARMATUREN 100 WANDARMATUREN 112 WERKPLEKVERLICHTING 118 AVENUE TANEO ACCESSOIRES 138

23 24 STAANDE ARMATUREN

24 STAANDE ARMATUREN 25

25 26 STAANDE ARMATUREN LAVIGO

26 STAANDE ARMATUREN LAVIGO 27 LAVIGO Mogelijke positionering , cd/klm cd/klm LAVIGO compact LAVIGO technisch lm lm Vermogensniveau voor hoogste lichttechnische eisen Geoptimaliseerde verhouding van direct en indirect licht voor een normconforme, gelijkmatige lichtverdeling van grote lichtberekeningsvlakken Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Biologisch effectieve verlichting VTL voor kantoorwerkplekken Lichtrendement van het armatuur ca. 138 lm / W ca. 122 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 15 % / 85 % ca. 17 % / 83 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 18,4 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 87 W PULSE dimbaar DPS 372 / D lm ca. 87 W PULSE PIR DPS 372 / R lm ca. 87 W PULSE HFMD DPS 372 / P Lichtkleur VTL K K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 94 W PULSE PIR DPS 480 / R lm ca. 94 W PULSE HFMD DPS 480 / P

27 28

28 STAANDE ARMATUREN LAVIGO 29

29 30 LAVIGO Mogelijke positionering , cd/klm cd/klm LAVIGO compact LAVIGO technisch lm lm Vermogensniveau voor klassieke lichttechnische eisen Geoptimaliseerde verhouding van direct en indirect licht voor een normconforme lichtverdeling Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Lichtrendement van het armatuur ca. 139 lm / W ca. 133 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 20 % / 80 % ca. 30 % / 70 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 18,4 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 62 W PULSE dimbaar DPS 288 / D lm ca. 62 W PULSE PIR DPS 288 / R lm ca. 62 W PULSE HFMD DPS 288 / P lm ca. 43 W PULSE PIR DPS 240 / R

30 STAANDE ARMATUREN LAVIGO 31

31 32

32 STAANDE ARMATUREN LAVIGO 33 LAVIGO TWIN-T Mogelijke positionering , cd/klm cd/klm LAVIGO compact LAVIGO technisch lm lm Vermogensniveau voor klassieke eisen Geoptimaliseerde verhouding van direct en indirect licht voor een normconforme, gelijkmatige lichtverdeling van grote lichtberekeningsvlakken; met een centraal gepositioneerde LAVIGO TWIN-T kunnen maximaal vier werkplekken worden verlicht Biologisch effectieve verlichting VTL voor kantoorwerkplekken Lichtrendement van het armatuur ca. 139 lm / W ca. 122 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 20 % / 80 % ca. 17 % / 83 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 25,8 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 124 W PULSE PIR DPS 576 / R Bedienknop in de armatuurkop lm ca. 124 W PULSE PIR DPS 576 / R Bediendeel in de staander Lichtkleur VTL K K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 188 W PULSE PIR DPS 960 / R Bediendeel in de staander lm ca. 188 W PULSE HFMD DPS 960 / P Bediendeel in de staander

33 34 LAVIGO TWIN-U Mogelijke positionering ,5 2035, cd/klm cd/klm LAVIGO compact LAVIGO technisch lm lm Vermogensniveau voor klassieke eisen Geoptimaliseerde verhouding van direct en indirect licht voor een normconforme, gelijkmatige lichtverdeling van grote lichtberekeningsvlakken; met een zijdelings gepositioneerde LAVIGO TWIN-U kunnen twee tegenover elkaar liggende bureaus met scheidingswand en schappen worden verlicht Biologisch effectieve verlichting VTL voor kantoorwerkplekken Lichtrendement van het armatuur ca. 133 lm / W ca. 122 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 30 % / 70 % ca. 17 % / 83 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 26,4 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 86 W PULSE PIR DPS 480 / R Bedienknop in de armatuurkop lm ca. 86 W PULSE PIR DPS 480 / R Bediendeel in de staander Lichtkleur VTL K K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 188 W PULSE PIR DPS 960 / R Bediendeel in de staander lm ca. 188 W PULSE HFMD DPS 960 / P Bediendeel in de staander

34 STAANDE ARMATUREN LAVIGO 35

35 36 STAANDE ARMATUREN ATARO

36 STAANDE ARMATUREN ATARO 37 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED compact ATARO LED technisch lm Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's incl. Light Forming technologie Lichtrendement van het armatuur ca. 116 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 44 % / 56 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 18,0 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 50 W PULSE PIR DUS 528 / R lm ca. 50 W PULSE HFMD DUS 528 / P

37 38 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED compact ATARO LED technisch lm Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's incl. Light Forming technologie Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht* Lichtrendement van het armatuur ca. 114 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 27 % / 73 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 19 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 86 W PULSE dimbaar DUS 504 / D* lm ca. 86 W PULSE PIR DUS 504 / R lm ca. 86 W PULSE HFMD DUS 504 / P lm ca. 86 W PULSE HFMD DUS 504 / P*

38 STAANDE ARMATUREN ATARO 39

39 40

40 STAANDE ARMATUREN ATARO 41

41 42 ATARO Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm ATARO compact Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembare rand en prismaschijf voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's ATARO technisch 2 x 26 W 2 x 40 W Lichtrendement van het armatuur ca. 79 lm / W ca. 63 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 38 % / 62 % ca. 30 % / 70 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 18 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 2 x TC-LEL 26 W ca. 61 W PULSE PIR DUS 226 / R x TC-LEL 26 W ca. 61 W PULSE HFMD DUS 226 / P x TC-LEL 40 W ca. 83 W PULSE PIR DUS 240 / R x TC-LEL 40 W ca. 83 W PULSE HFMD DUS 240 / P

42 STAANDE ARMATUREN ATARO 43 ATARO Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm ATARO compact Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembare rand en prismaschijf voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's ATARO technisch 4 x 26 W 4 x 40 W Lichtrendement van het armatuur ca. 77 lm / W ca. 63 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 38 % / 62 % ca. 30 % / 70 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 18 kg ca. 19 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 26 W ca. 123 W PULSE schakelbaar DUS 426 / x TC-LEL 26 W ca. 123 W PULSE PIR DUS 426 / R x TC-LEL 26 W ca. 123 W PULSE HFMD DUS 426 / P x TC-LEL 40 W ca. 165 W PULSE schakelbaar DUS 440 / x TC-LEL 40 W ca. 165 W PULSE PIR DUS 440 / R x TC-LEL 40 W ca. 165 W PULSE HFMD DUS 440 / P

43 44 STAANDE ARMATUREN TYCOON

44 STAANDE ARMATUREN TYCOON 45 TYCOON LED Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON LED compact TYCOON LED technisch lm Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's inclusief Light Forming technologie Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht* Lichtrendement van het armatuur ca. 114 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 25 % / 75 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 19,0 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 86 W PULSE dimbaar DYS 504 / D * lm ca. 86 W PULSE PIR DYS 504 / R lm ca. 86 W PULSE HFMD DYS 504 / P

45 46 TYCOON LED Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON LED compact TYCOON LED technisch lm Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedienings element Armatuurkop + / - 90 draaibaar Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's inclusief Light Forming technologie Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht* Lichtrendement van het armatuur ca. 114 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 25 % / 75 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 20,5 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 86 W PULSE dimbaar DYS 504 / D * lm ca. 86 W PULSE PIR DYS 504 / R lm ca. 86 W PULSE HFMD DYS 504 / P lm ca. 86 W PULSE HFMD DYS 504 / P *

46 STAANDE ARMATUREN TYCOON 47

47 48 TYCOON COMFORT Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT compact TYCOON COMFORT technisch 2 x 55 W Twee individueel instelbare licht niveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Verwijderbaar zijdeel en lichtbron afdekking voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's Lichtrendement van het armatuur ca. 61 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 24 % / 76 % Lichtdichtheid < 800 cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 17,2 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 2 x TC-LEL 55 W 114 W PULSE schakelbaar DYS x TC-LEL 55 W 114 W PULSE HFMD DYS 255 / P

48 STAANDE ARMATUREN TYCOON 49 TYCOON COMFORT Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT compact TYCOON COMFORT technisch 4 x 55 W Twee individueel instelbare licht niveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Verwijderbaar zijdeel en lichtbron afdekking voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's Lichtrendement van het armatuur ca. 59 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 25 % / 75 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 18,5 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE schakelbaar DYS 455 / x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE HFMD DYS 455 / P

49 50

50 STAANDE ARMATUREN TYCOON 51 TYCOON COMFORT Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT compact TYCOON COMFORT technisch 4 x 55 W Twee individueel instelbare licht niveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Kopverbinding + / - 45 draaibaar Verwijderbaar zijdeel en lichtbron afdekking voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's Lichtrendement van het armatuur ca. 59 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 25 % / 75 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 19,8 kg Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE schakelbaar DYS 455 / x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE HFMD DYS 455 / P

51 52

52 TAFELOPBOUWARMATUREN 53 TAFELOPBOUWARMATUREN

53 54 TAFELOPBOUWARMATUREN LAVIGO

54 TAFELOPBOUWARMATUREN LAVIGO 55 LAVIGO Mogelijke positionering cd/klm cd/klm LAVIGO compact LAVIGO technisch lm lm Vermogensniveau voor hoogste lichttechnische eisen Geoptimaliseerde verhouding van direct en indirect licht voor een normconforme, gelijkmatige lichtverdeling van grote lichtberekeningsvlakken Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Hellingshoek van de staander instelbaar Biologisch effectieve verlichting VTL voor kantoorwerkplekken Lichtrendement van het armatuur ca. 138 lm / W ca. 122 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 15 % / 85 % ca. 17 % / 83 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 8,3 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 87 W PULSE dimbaar DPT 372 / D lm ca. 87 W PULSE PIR DPT 372 / R lm ca. 87 W PULSE HFMD DPT 372 / P Lichtkleur VTL K K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver Lm ca. 94 W PULSE PIR DPT 480 / R lm ca. 94 W PULSE HFMD DPT 480 / P

55 56

56 TAFELOPBOUWARMATUREN LAVIGO 57 LAVIGO Mogelijke positionering cd/klm cd/klm LAVIGO compact LAVIGO technisch lm lm Vermogensniveau voor klassieke lichttechnische toepassingen Geoptimaliseerde verhouding van direct en indirect licht voor een normconforme lichtverdeling Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Hellingshoek van de staander instelbaar Lichtrendement van het armatuur ca. 139 lm / W ca. 133 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 20 % / 80 % ca. 30 % / 70 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 8,3 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 62 W PULSE dimbaar DPT 288 / D lm ca. 62 W PULSE PIR DPT 288 / R lm ca. 62 W PULSE HFMD DPT 288 / P lm ca. 43 W PULSE PIR DPT 240 / R

57 58 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO

58 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO 59 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED compact ATARO LED technisch lm Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's incl. Light Forming technologie Lichtrendement van het armatuur ca. 116 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 44 % / 56 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 8,1 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 50 W PULSE PIR DUT 528 / R lm ca. 50 W PULSE HFMD DUZ 528 / P

59 60

60 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO 61

61 62 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED compact ATARO LED technisch lm Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's incl. Light Forming technologie Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht* Lichtrendement van het armatuur ca. 114 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 27 % / 73 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 8,8 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 86 W PULSE dimbaar DUT 504 / D* lm ca. 86 W PULSE PIR DUT 504 / R lm ca. 86 W PULSE HFMD DUT 504 / P

62 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO 63 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED compact ATARO LED technisch lm Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's incl. Light Forming technologie Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht* Lichtrendement van het armatuur ca. 114 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 27 % / 73 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 9 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 86 W PULSE dimbaar DUT 504 / D* lm ca. 86 W PULSE PIR DUT 504 / R lm ca. 86 W PULSE HFMD DUT 504 / P

63 64 ATARO Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm ATARO compact Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembare rand en prismaschijf voor gemakkelijke ver vanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's ATARO technisch 2 x 26 W 2 x 40 W Lichtrendement van het armatuur ca. 79 lm / W ca. 63 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 38 % / 62 % ca. 30 % / 70 % Lichtdichtheid < cd / m² < 700 cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 8,7 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 2 x TC-LEL 26 W ca. 61 W PULSE PIR DUT 226 / R x TC-LEL 26 W ca. 61 W PULSE HFMD DUT 226 / P x TC-LEL 40 W ca. 83 W PULSE PIR DUT 240 / R x TC-LEL 40 W ca. 83 W PULSE HFMD DUT 240 / P

64 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO 65 ATARO Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm ATARO compact ATARO technisch 4 x 26 W 4 x 40 W Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembare rand en prismaschijf voor gemakkelijke ver vanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's Lichtrendement van het armatuur ca. 77 lm / W ca. 63 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 38 % / 62 % ca. 30 % / 70 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 10,1 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 26 W ca. 123 W PULSE schakelbaar DUT 426 / x TC-LEL 26 W ca. 123 W PULSE PIR DUT 426 / R x TC-LEL 26 W ca. 123 W PULSE HFMD DUT 426 / P x TC-LEL 40 W ca. 165 W PULSE schakelbaar DUT 440 / x TC-LEL 40 W ca. 165 W PULSE PIR DUT 440 / R x TC-LEL 40 W ca. 165 W PULSE HFMD DUT 440 / P

65 66 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON

66 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON 67 TYCOON LED Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON LED compact TYCOON LED technisch lm Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Ontspiegeling met lichtversterkende CPD-microprisma's incl. Light Forming technologie Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht* Lichtrendement van het armatuur ca. 114 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 28 % / 72 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 8 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 86 W PULSE dimbaar DUT 504 / D* lm ca. 86 W PULSE PIR DUT 504 / R lm ca. 86 W PULSE HFMD DUT 504 / P

67 68 TYCOON COMFORT Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT compact TYCOON COMFORT technisch 2 x 55 W Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Verwijderbaar zijdeel en lichtbron afdekking voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's Lichtrendement van het armatuur ca. 61 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 24 % / 76 % Lichtdichtheid < 800 cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 6,3 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 2 x TC-LEL 55 W 114 W PULSE schakelbaar DYT x TC-LEL 55 W 114 W PULSE HFMD DYT 255 / P

68 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON 69

69 70 TYCOON COMFORT Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT compact TYCOON COMFORT technisch 4 x 55 W Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Verwijderbaar zijdeel en lichtbronafdekking voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's Lichtrendement van het armatuur ca. 59 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 25 % / 75 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 7,6 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE schakelbaar DYT 455 / x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE HFMD DYT 455 / P

70 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON 71 TYCOON COMFORT Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT compact TYCOON COMFORT technisch 4 x 55 W Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk te bereiken, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Kopverbinding + / - 45 draaibaar Verwijderbaar zijdeel en lichtbronafdekking voor gemakkelijke vervanging van het armatuur en eenvoudige reiniging Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma s Lichtrendement van het armatuur ca. 59 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 25 % / 75 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 9,4 kg Bevestiging tafeladapter (accessoire) Stroomaansluiting ca. 3 m kabel met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE schakelbaar DYT 455 / x TC-LEL 55 W ca. 235 W PULSE HFMD DYT 455 / P

71 72 PENDELARMATUREN

72 PENDELARMATUREN 73

73 74 PENDELARMATUREN LAVIGO

74 PENDELARMATUREN LAVIGO 75 LAVIGO Mogelijke positionering , cd/klm cd/klm LAVIGO compact Gesloten armatuur met afdekking Direct licht met Light Forming technologie voor een gelijkmatige lichtverdeling Verbinding met DALI-lichtmanagementsystemen Biodynamisch licht PULSE VTL (accessoire: besturing PULSE NET vereist) Probleemloze montage, LED-drivers geïntegreerd in het armatuur LAVIGO technisch lm lm Lichtrendement van het armatuur ca. 114 lm / W ca. 113 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 22 % / 78 % ca. 11 % / 89 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 < 10 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) 6,5 kg 6,8 kg Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm 81 W DALI DPP 288 / D lm 136 W DALI DPP 456 / D Lichtkleur VTL K K* Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm 81 W DALI DPP 480 / D * accessoire: besturing PULSE NET vereist

75 76

76 PENDELARMATUREN LAVIGO 77 LAVIGO Mogelijke positionering , cd/klm cd/klm LAVIGO compact Gesloten armatuur met afdekking Direct licht met Light Forming technologie voor een gelijkmatige lichtverdeling Verbinding met DALI-lichtmanagementsystemen Biodynamisch licht PULSE VTL (accessoire: besturing PULSE NET vereist) Probleemloze montage, LED-drivers geïntegreerd in het armatuur LAVIGO technisch lm lm Lichtrendement van het armatuur ca. 125 lm / W ca. 126 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 26 % / 74 % ca. 9 % / 91 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) 11,8 kg 12,2 kg Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm 107 W DALI DPP 576 / D lm 170 W DALI DPP 912 / D Lichtkleur VTL K K* Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm 107 W DALI DPP 960 / D * accessoire: besturing PULSE NET vereist

77 78 PENDELARMATUREN IDOO

78 PENDELARMATUREN IDOO 79 IDOO.pendant AFZONDERLIJK ARMATUUR Mogelijke positionering cd/klm cd/klm IDOO.pendant compact IDOO.pendant technisch lm Zeer vlak pendelarmatuur Direct aandeel met Edgelight en Lightguide technologie voor een homogene lichtstraling Indirect aandeel met Batwing-diffusor voor een brede lichtstraling Ook verkrijgbaar als aaneenschakelbare varianten Biodynamisch licht PULSE VTL (accessoire: besturing PULSE NET vereist) Probleemloze montage, LED-drivers geïntegreerd in het armatuur Lichtrendement van het armatuur ca. 141 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 34 % / 66 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) 7,5 kg Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm 49 W DALI IPP 7000 / 840 / D Lichtkleur VTL K K* Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm 49 W DALI IPP 7000 / VTL / D * accessoire: besturing PULSE NET vereist

79 80

80 PENDELARMATUREN IDOO 81

81 82

82 PENDELARMATUREN IDOO 83 IDOO.pendant AANEENSCHAKEL- BARE ARMATUREN Mogelijke positionering cd/klm cd/klm IDOO.pendant compact IDOO.pendant technisch lm Zeer vlak pendelarmatuur Direct aandeel met Edgelight en Lightguide technologie voor een homogene lichtstraling Indirect aandeel met Batwing-diffusor voor een brede lichtstraling Montagevriendelijke mechanische en elektrische verbinding van de armaturen onder elkaar Startarmatuur met stroomaansluiting Maximaal 6 armaturen aan één netaansluiting Verbindingselementen meegeleverd bij de verschillende armatuurtypes Biodynamisch licht PULSE VTL (accessoire: besturing PULSE NET vereist) Lichtrendement van het armatuur ca. 141 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 34 % / 66 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) 7,5 kg Stroomaansluiting (startarmatuur) ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 6900 lm 49 W DALI IPP 7000 / 840 / D startarmatuur lm 49 W DALI IPP 7000 / 840 / D middenarmatuur lm 49 W DALI IPP 7000 / 840 / D eindarmatuur Lichtkleur VTL K K* Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 6900 lm 49 W DALI IPP 7000 / VTL / D startarmatuur lm 49 W DALI IPP 7000 / VTL / D middenarmatuur lm 49 W DALI IPP 7000 / VTL / D eindarmatuur * accessoire: besturing PULSE NET vereist

83 84

84 PENDELARMATUREN IDOO 85 IDOO.line AFZONDERLIJK ARMATUUR Mogelijke positionering L 60 cd/klm IDOO.line compact IDOO.line technisch lm lm lm lm Lichtstrook met directe en indirecte lichtstraling Efficiëntie verhogende reflectortechnologie en kegelprisma in het directe aandeel zorgen voor een normconforme, gelijkmatige verlichting Onderhoudsvriendelijk door gemakkelijk toegankelijke LED-drivers Lichtrendement van het armatuur ca. 120 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 40 % / 60 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 40 Gewicht (netto) 3,5 kg / m Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Lengte Bestelnr. wit Bestelnr. zilver lm ca. 19 W DALI ILP 2000 / 840 / D 854 mm lm ca. 26 W DALI ILP 3000 / 840 / D mm lm ca. 32 W DALI ILP 4000 / 840 / D mm lm ca. 51 W DALI ILP 6000 / 840 / D mm

85 86

86 PENDELARMATUREN IDOO 87 IDOO.line MODULAIR SYSTEEM Mogelijke positionering cd/klm L L L 60 IDOO.line compact IDOO.line technisch lm lm lm lm Vrije en individuele verbindingsmogelijkheden door verschillende start-, midden- en eindarmaturen bieden individuele combinatiemogelijkheden voor lichtstroken Mechanische en elektrische verbinding van de afzonderlijke modules zonder gereedschap Startarmatuur met stroomaansluiting Maximaal 18 m aan één netaansluiting Lichtrendement van het armatuur ca. 120 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 40 % / 60 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 40 Gewicht (netto) 3,5 kg / m Stroomaansluiting (startarmatuur) ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Lengte Bijzonderheid Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 2300 lm ca. 19 W DALI ILP 2000 / 840 / D 848 mm startarmatuur lm ca. 19 W DALI ILP 2000 / 840 / D 842 mm middenarmatuur lm ca. 19 W DALI ILP 2000 / 840 / D 848 mm eindarmatuur lm ca. 26 W DALI ILP 3000 / 840 / D 1128 mm startarmatuur lm ca. 26 W DALI ILP 3000 / 840 / D 1122 mm middenarmatuur lm ca. 26 W DALI ILP 3000 / 840 / D 1128 mm eindarmatuur lm ca. 32 W DALI ILP 4000 / 840 / D 1408 mm startarmatuur lm ca. 32 W DALI ILP 4000 / 840 / D 1402 mm middenarmatuur lm ca. 32 W DALI ILP 4000 / 840 / D 1408 mm eindarmatuur lm ca. 51 W DALI ILP 6000 / 840 / D 2250 mm startarmatuur lm ca. 51 W DALI ILP 6000 / 840 / D 2244 mm middenarmatuur lm ca. 51 W DALI ILP 6000 / 840 / D 2250 mm eindarmatuur

87 88

88 PENDELARMATUREN IDOO 89

89 90 PENDELARMATUREN HYBRID

90 PENDELARMATUREN HYBRID 91 HYBRID LED Mogelijke positionering cd/klm HYBRID LED compact HYBRID LED technisch lm Indirect LED-licht voor een vlakke ruimteverlichting Direct LED-licht Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht Aansluiting op DALI-lichtmanagementsystemen Lichtrendement van het armatuur ca. 115 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 17 % / 83 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling optiek Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 5,9 kg Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. aluminium geëloxeerd lm ca. 78 W DALI DHPL / D

91 92 PENDELARMATUREN ATARO

92 PENDELARMATUREN ATARO 93 ATARO LED Mogelijke positionering cd/klm ATARO LED compact ATARO LED technisch lm Gesloten armatuurlichaam met af dekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's incl. Light Forming technologie Aansluiting op DALI-lichtmanagementsystemen Lichtrendement van het armatuur ca. 118 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 44 % / 56 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 85 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 6,6 kg Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. aluminium geëloxeerd lm ca. 60 W DALI DUP 160 / D

93 94 ATARO Mogelijke positionering cd/klm ATARO compact Zeer hoge lichtefficiëntie van > 90 % Armatuurafdekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's Aansluiting op DALI-lichtmanagementsystemen* Autarkische armaturen met PULSE PIR bijzonder geschikt voor saneringsprojecten, PULSE TALK compatibel (uitbreidbaar) ATARO technisch 2 x 54 W 4 x 54 W Lichtrendement van het armatuur ca. 70 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 32 % / 68 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 6,5 kg ca. 12,1 kg Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. aluminium geëloxeerd 2 x T W ca. 115 W schakelbaar DUP x T W ca. 115 W DALI DUP 254 / D* x T W ca. 115 W PULSE PIR DUP 254 / R x T W ca. 238 W schakelbaar DUP 454 / x T W ca. 238 W DALI DUP 454 / D* x T W ca. 238 W PULSE PIR DUP 454 / R

94 PENDELARMATUREN ATARO 95

95 96 PENDELARMATUREN TYCOON

96 PENDELARMATUREN TYCOON 97 TYCOON Mogelijke positionering , cd/klm x 54 W x 35 W 47 4 x 54 W , ,5 TYCOON compact Zeer hoge lichtefficiëntie van > 90 % Armatuurafdekking Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's Aansluiting op DALI-lichtmanagementsystemen* Autarkische armaturen met PULSE PIR bijzonder geschikt voor saneringsprojecten, PULSE TALK compatibel (uitbreidbaar) TYCOON technisch 2 x 35 W 2 x 54 W 4 x 54 W Lichtrendement van het armatuur ca. 83 lm / W ca. 70 lm / W ca. 70 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 35 % / 65 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 6,4 kg ca. 5,3 kg ca. 10,3 kg Stroomaansluiting ca. 1 m; met vrije ader- / draadeinden Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 2 x T W ca. 79 W schakelbaar DYP x T W ca. 79 W DALI DYP 235 / D* x T W ca. 79 W PULSE PIR DYP 235 / R x T W ca. 115 W schakelbaar DYP x T W ca. 115 W DALI DYP 254 / D* x T W ca. 115 W PULSE PIR DYP 254 / R x T W ca. 238 W schakelbaar DYP 454 / x T W ca. 238 W DALI DYP 454 / D* x T W ca. 238 W PULSE PIR DYP 454 / R

97 98 PENDELARMATUREN VIVAA

98 PENDELARMATUREN VIVAA 99 VIVAA Mogelijke positionering 25 ø 160 ø ø 600 cd/klm VIVAA in het kort Extreem lage sierring, slechts 36 mm hoog Kostenefficiëntie dankzij maximale armatuurstroom Eenvoudig te reinigen dankzij gesloten bouwwijze Snel monteerbaar en onderhoudsvrij Optimale lichtconditie Geschikt als noodarmatuur Biodynamisch licht PULSE VTL (accessoire: besturing NET vereist) VIVAA technisch lm lm Lichtrendement van het armatuur ca. 105 lm / W ca. 108 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 40 % / 60 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 19 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling CDP microprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 8,1 kg Stroomaansluiting Vaste aansluiting Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr lm ca. 82 W DALI C 600 (DALI) D Lichtkleur VTL K K* Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr lm ca. 99 W DALI VTL C 600 PULSE VTL D * accessoire: besturing PULSE NET vereist

99 100 IN- EN OPBOUW- ARMATUREN

100 IN- EN OPBOUWARMATUREN 101

101 102 IN- EN OPBOUWARMATUREN IDOO

102 IN- EN OPBOUWARMATUREN IDOO 103 IDOO.fit cd/klm Maximaal kijkcomfort dankzij duale lichtsterkte verdeling Als deel van de door designer Burkhard Schlee ontworpen armatuurfamilie IDOO onderscheidt het in- en opbouwarmatuur IDOO.fit zich door een duale lichtsterkteverdeling in een direct en een indirect lichtaandeel. Alhoewel ze in- of opgebouwd is, lijkt de rand van het armatuur onder het plafond te zweven. Deze indruk ontstaat omdat het plafond en de wanden door een speciaal ontwikkelde optiek horizontaal met zacht indirect licht worden bestraald. De versprongen inbouw van het optisch systeem zorgt voor een plafondelement met aangename achtergrondverlichting. Zo wordt een harmonische corona gevormd die het armatuur en het licht verbindt met de omringende architectuur. De homogene lichtindruk op het plafond wordt ook gebruikt bij de variant PULSE VTL. Bij een biologisch effectieve verlichting speelt naast de lichtsterkte en de licht kleur ook het lichtoppervlak een dragende rol; daarom wordt de biodynamische werking verder nog ondersteunt door het grote indirecte lichtaandeel dat de ruimte langs de bovenkant verlicht. Op die manier zorgt de duale licht sterkteverdeling van IDOO.fit, vooral in de versie PULSE VTL, voor een facettenrijk verlichtings niveau met maximaal kijk- en omgevingscomfort. IDOO.fit is geschikt voor beeldschermwerkplekken en klassieke plafondrasterelementen.

103 104

104 IN- EN OPBOUWARMATUREN IDOO 105

105 106 IN- EN OPBOUWARMATUREN DOTOO

106 IN- EN OPBOUWARMATUREN DOTOO 107 DOTOO.fit Mogelijke positionering ,4 41,3 8,8 551, ,3 8, cd/klm DOTOO.fit compact DOTOO.fit technisch lm Zeer vlak LED-inbouwarmatuur voor werkpleken kamerverlichting, voor een efficiënte verlichting Gelijkmatig verdeeld en homogeen direct licht dankzij Edgelight- en Lightguide-technologie Nationale en internationale standaardafmetingen voor een probleemloze plafondintegratie Lichtrendement van het armatuur 120 lm / W Lichtverdeling (direct/ indirect) 100 % Lichtdichtheid < UGR < 19 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) 4,5 kg Stroomaansluiting verbindingsklem Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Systeemafmeting Bestelnr lm 34 W schakelbaar DFE 4000 / x 600 mm lm 34 W schakelbaar DFE 4000 / x 625 mm lm 34 W DALI DFE 4000 / 840 / D 600 x 600 mm lm 34 W DALI DFE 4000 / 840 / D 625 x 625 mm

107 108 IN- EN OPBOUWARMATUREN DOTOO

108 IN- EN OPBOUWARMATUREN DOTOO 109 DOTOO.spot Mogelijke positionering ø 216 ø 166 cd/klm cd/klm DOTOO.spot compact DOTOO.spot technisch lm lm LED-downlight voor de verlichting van werkplekken, kamers en gangen Voor een betere diepte-ervaring in combinatie met andere armaturen, bijv. staande armaturen Plafondinbouw zonder gereedschap voor plafondhoogte van 0,8 42 mm Geschikt als noodarmatuur Lichtrendement van het armatuur 93 lm / W 103 lm / W Lichtverdeling (direct/indirect) 100 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² UGR < 19 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling matte reflector / kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) 0,7 kg 0,9 kg Stroomaansluiting ca. 0,35 m; met verbindingsklem Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Plafonduitsparing Bestelnr lm 15 W schakelbaar DSE 1000 / 840 ø 154 mm lm 15 W DALI DSE 1000 / 840 / D ø 154 mm lm 20 W schakelbaar DSE 2000 / 840 ø 204 mm lm 20 W DALI DSE 2000 / 840 / D ø 204 mm

109 110

110 IN- EN OPBOUWARMATUREN DOTOO 111

111 112

112 WANDARMATUREN 113 WANDARMATUREN

113 114 WANDARMATUREN ATARO

114 WANDARMATUREN ATARO 115 ATARO , x 24 W , x 39 W x 54 W cd/klm ATARO compact Zeer hoge licht efficiëntie van > 90 % Armatuurafdekking Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's Asymmetrische uitstraling Aansluiting op DALI-lichtmanagementsystemen* ATARO technisch 2 x 24 W 2 x 39 W 2 x 54 W Lichtrendement van het armatuur ca. 64 lm / W ca. 69 lm / W ca. 70 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 38 % / 62 % Lichtdichtheid < cd / m² < cd / m² < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 3,9 kg ca. 5,4 kg ca. 7,0 kg Bevestiging wandhouder Stroomaansluiting vaerbindingsstekker WINSTA MINI 3-polig Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. aluminium geëloxeerd 2 x T W ca. 50 W schakelbaar DUW x T W ca. 50 W DALI DUW 224 / D* x T W ca. 82 W schakelbaar DUW x T W ca. 82 W DALI DUW 239 / D* x T W ca. 115 W schakelbaar DUW x T W ca. 115 W DALI DUW 254 / D*

115 116 WANDARMATUREN TYCOON

116 WANDARMATUREN TYCOON 117 TYCOON COMFORT cd/klm TYCOON COMFORT compact TYCOON COMFORT technisch 2 x 55 W Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's Aansluiting op DALI lichtmanagementsystemen* Lichtrendement van het armatuur ca. 58 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) ca. 26 % / 74 % Lichtdichtheid < cd / m² UGR < 16 Kleurweergave Ra > 80 Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V; 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 4 kg Bevestiging bevestigingsrail Stroomaansluiting verbindingsklem Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 2 x TC-LEL 55 W ca. 117 W schakelbaar DYW x TC-LEL 55 W ca. 117 W DALI DYW 255 / D*

117 118 WERKPLEKVERLICHTING

118 WERKPLEKVERLICHTING 119

119 120 WERKPLEKVERLICHTING PARA.MI

120 DAS LABEL GERMAN DESIGN AWARD 2016 WINNER LEITFADEN ZUR ANWENDUNG WERKPLEKVERLICHTING PARA.MI 121 PARA.MI 2-ARM ± 85 ± ø 123 x 11, ± 85 ± x 101 x 11, cd/klm PARA.MI compact PARA.MI technisch 600 lm Flexibele verbindingsmogelijkheden met meubelsystemen Speciaal ontwikkelde reflector voor niet-verblindend werken Schakelen en dimmen met memory-functie via gemakkelijk te bereiken bedienknop in de armatuurkop Automatische uitschakeling en inschakelgedrag instelbaar Vermogen 8 W Lichtrendement van het armatuur ca. 75 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 85 Lichtsterkte E m 733 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 90 lx / W voor meetveld 60 x 60 cm Ontspiegeling kunststof reflector Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 0,5 kg Bevestiging (accessoire) Stroomaansluiting adapter, tafelvoet, tafelklem ca. 3 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Armatuurkop Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver Bestelnr. zwart Bestelnr. rood rond FTL 102 R vierkant FTL 108 R Lichtkleur warm wit K Armatuurkop Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver Bestelnr. zwart Bestelnr. rood rond FTL 102 R vierkant FTL 108 R

121 122 PARA.MI 1-ARM ± ø 123 x 11, ± x 101 x 11, cd/klm PARA.MI compact PARA.MI technisch 600 lm Flexibele verbindingsmogelijkheden met meubelsystemen Speciaal ontwikkelde reflector voor niet-verblindend werken Schakelen en dimmen met memory-functie via gemakkelijk te bereiken bedienknop in de armatuurkop Automatische uitschakeling en inschakelgedrag instelbaar Vermogen 8 W Lichtrendement van het armatuur ca. 75 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 85 Lichtsterkte E m 733 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 90 lx / W voor meetveld 60 x 60 cm Ontspiegeling kunststof reflector Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 0,5 kg Bevestiging (accessoire) adapter, tafelvoet, tafelklem Stroomaansluiting ca. 3 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Armatuurkop Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver Bestelnr. zwart Bestelnr. rood rond MFTL 102 R vierkant MFTL 108 R Lichtkleur warm wit K Armatuurkop Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver Bestelnr. zwart Bestelnr. rood rond MFTL 102 R vierkant MFTL 108 R

122 WERKPLEKVERLICHTING PARA.MI 123

123 124

124 WERKPLEKVERLICHTING PARA.MI 125

125 126

126 15 15 WERKPLEKVERLICHTING PARA.MI 127 PARA.MI UNDERCABINET 360 ± ø 123 x 11,5 360 ± x 101 x 11,5 cd/klm PARA.MI compact PARA.MI technisch 600 lm Flexibele verbindingsmogelijkheden met meubelsystemen Speciaal ontwikkelde reflector voor niet-verblindend werken Schakelen en dimmen met memory-functie via gemakkelijk te bereiken bedienknop in de armatuurkop Automatische uitschakeling en inschakelgedrag instelbaar Vermogen 8 W Lichtrendement van het armatuur ca. 75 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 85 Lichtsterkte E m 733 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 90 lx / W voor meetveld 60 x 60 cm Ontspiegeling kunststof reflector Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 0,5 kg Bevestiging (accessoire) adapter, tafelvoet, tafelklem Stroomaansluiting ca. 3 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Armatuurkop Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver Bestelnr. zwart Bestelnr. rood rond CMFTL 102 R vierkant CMFTL 108 R Lichtkleur warm wit K Armatuurkop Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver Bestelnr. zwart Bestelnr. rood rond CMFTL 102 R vierkant CMFTL 108 R

127 128 WERKPLEKVERLICHTING MINELA

128 WERKPLEKVERLICHTING MINELA 129 MINELA ± 45 ± x 59 x 21 ø ± x 59 x cd/klm MINELA compact Verlichte knop om met een lichte aanraking in te schakelen, uit te schakelen en te dimmen Automatisch uitschakelen na ca. 14 u MINELA technisch 400 lm 330 lm Lichtrendement van het armatuur ca. 57 lm / W ca. 47 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 85 Lichtsterkte E m 451 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 64 lx / W voor meetveld 60 x 60 cm Ontspiegeling kunststof reflector Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 1,1 kg Bevestiging (accessoire) tafelvoet, tafelklem Stroomaansluiting ca. 2,3 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. zilver Bestelnr. aluminium geëloxeerd 400 lm 7 W traploos dimbaar ETL 1 FR gasdrukveer lm 7 W traploos dimbaar SOL 1 flexarm Lichtkleur warm wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. zilver Bestelnr. aluminium geëloxeerd 330 lm 7 W traploos dimbaar ETL 1 FR gasdrukveer lm 7 W traploos dimbaar SOL 1 flexarm

129 130 WERKPLEKVERLICHTING MAIA

130 120 WERKPLEKVERLICHTING MAIA 131 MAIA cd/klm MAIA compact MAIA technisch 450 lm Tuimelschakelaar in de armatuurkop Ontspiegeling met lichtversterkende AMBIO-microprisma's incl. Light Forming technologie Lichtrendement van het armatuur ca. 56 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 85 Lichtsterkte E m 661 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 83 lx / W voor meetveld 60 x 60 cm Ontspiegeling structuurafdekking Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 1,0 kg Bevestiging (accessoire) tafelvoet, tafelklem Stroomaansluiting ca. 3,5 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. aluminium geëloxeerd 400 lm 8 W schakelbaar DTLE Lichtkleur warm wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. aluminium geëloxeerd 450 lm 8 W schakelbaar DTLE

131 132 WERKPLEKVERLICHTING DIVA

132 WERKPLEKVERLICHTING DIVA 133 DIVA 73 ± ø 68 x ± ± ± 70 ø 68 x cd/klm DIVA compact DIVA technisch 570 lm Tuimelschakelaar in de armatuurkop Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's incl. Light Forming technologie Lichtrendement van het armatuur ca. 71 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 85 Lichtsterkte E m 451 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 64 lx / W voor meetveld 60 x 60 cm Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 1,3 kg (1-delig) ca. 1,5 kg (2-delig) Bevestiging (accessoire) tafelvoet, tafelklem, wandhouder Stroomaansluiting ca. 3,4 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. aluminium geëloxeerd 570 lm 8 W schakelbaar MPTLE 18 1-delige arm lm 8 W schakelbaar PTLE 18 2-delige armen Lichtkleur warm wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bijzonderheid Bestelnr. aluminium geëloxeerd 570 lm 8 W schakelbaar MPTLE 18 1-delige arm lm 8 W schakelbaar PTLE 18 2-delige armen

133 134 WERKPLEKVERLICHTING AVENUE

134 WERKPLEKVERLICHTING AVENUE 135 AVENUE x 66 x cd/klm AVENUE compact AVENUE technisch 450 lm Schakelaar in de armatuurkop Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's incl. Light Forming technologie Lichtrendement van het armatuur ca. 71 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 85 Lichtsterkte E m 814 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 102 lx / W voor meetveld 60 x 60 cm Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 1,6 kg Bevestiging (accessoire) tafelvoet, tafelklem, wandhouder Stroomaansluiting ca. 3,3 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 570 lm 8 W schakelbaar AVE Lichtkleur warm wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. zilver 570 lm 8 W schakelbaar AVE

135 136 WERKPLEKVERLICHTING TANEO

136 WERKPLEKVERLICHTING TANEO 137 TANEO x 136 x cd/klm TANEO compact TANEO technisch 650 lm Folieknop in de de armatuurkop Ontspiegeling met lichtversterkende CDP-microprisma's incl. Light Forming technologie Unieke bewegelijke en uitgebalanceerde armen met enorme actieradius Lichtrendement van het armatuur ca. 43 lm / W Lichtverdeling (direct / indirect) 100 % direct Kleurweergave Ra > 80 Lichtsterkte E m 563 lx bij een meetafstand van 50 cm BEF 38 lx / W voor meetveld 1 x 1 m Ontspiegeling kegelprisma-afdekking Aansluitwaarden V, 50 / 60 Hz Energie-efficiëntieklasse A+ Beveiligingsgraad IP 20 Gewicht (netto) ca. 1,5 kg Bevestiging (accessoire) tafelklem Stroomaansluiting ca. 3,0 m; met netstekker Lichtkleur neutraal wit K Voorzien van Vermogen Techniek Model Bestelnr. wit Bestelnr. aluminium geëloxeerd 650 lm 15 W dimbaar STZL 12 R

137 138 ACCESSOIRES

138 ACCESSOIRES 139

139 140

140 ACCESSOIRES 141 ACCESSOIRES STAANDE ARMATUREN REFLECTIE- EN AKOESTISCH ZEGEL Zegelsysteem RX1 voor ATARO, TYCOON, LAVIGO Benaming Reflectiecoëfficiënt Vlak Bestelnr. RX1-Z-150-O centraal 65 % 2,25 m² Standvastigheid uitsluitend gewaarborgd in combinatie met standaard staande armaturen (armatuurhoogte max. 1,95 m, LAVIGO 2,0 m; gedefinieerde standvoet van het armatuurtype). Zegelsysteem RX2 voor ATARO Benaming Reflectiecoëfficiënt Vlak Bestelnr. RX2-Z-150-O centraal 65 % 2,25 m² Standvastigheid uitsluitend gewaarborgd in combinatie met standaard staande armaturen (armatuurhoogte max. 1,95 m; gedefinieerde standvoet van het armatuurtype). Zegelsysteem RX2 voor ATARO, TYCOON, LAVIGO Benaming Reflectiecoëfficiënt Vlak Bestelnr. RX2-M-150-O modulair 65 % 2,25 m² Standvastigheid uitsluitend gewaarborgd in combinatie met standaard staande armaturen (armatuurhoogte max. 1,95 m, LAVIGO 2,0 m; gedefinieerde standvoet van het armatuurtype). Zegelsysteem RX2 voor TYCOON Benaming Reflectiecoëfficiënt Vlak Bestelnr. RX2-M-150-O modulair 65 % 2,25 m² Standvastigheid uitsluitend gewaarborgd in combinatie met standaard staande armaturen (armatuurhoogte max. 1,95 m; gedefinieerde standvoet van het armatuurtype).

141 142 ACCESSOIRES STAANDE ARMATUREN KLEMSTUKKEN VOOR REFLECTIE- EN AKOESTISCH ZEGEL RX1 EN RX2 Klemstuk voor LAVIGO Benaming Kleur Bestelnr. Klemstuk zilver Klemstuk wit Klemstuk voor ATARO en TYCOON Benaming Kleur Bestelnr. Klemstuk zilver Klemstuk wit

142 ACCESSOIRES 143 ACCESSOIRES LICHTMANAGEMENT DRAADLOOS SYSTEEM Ontvanger tussenstekker voor draadloos, extern schakelen Benaming Techniek Bestelnr. draadloze ontvanger EnOcean, 868,3 MHz Zender Benaming Techniek Bestelnr. draadloze handzender EnOcean, 868,3 MHz, batterijloos Zender Benaming Techniek Bestelnr. draadloze wandzender EnOcean, 868,3 MHZ, batterijloos PULSE TALK uitbreidbare draadloze module voor de armatuurcommunicatie Benaming Techniek Bestelnr. draadloze module (DE, CH, CN) EnOcean, 868 MHz draadloze module (USA) EnOcean, 902 MHz Compatibiliteit vanaf firmware versie*: PULSE dimbaar VFP 4.4D PULSE PIR VFS 4.3E / VFS 4.4F PULSE HFMD VFP 4.5H *zie armatuurafdekking

143 144 ACCESSOIRES LICHTMANAGEMENT DALI Besturing Benaming Techniek Bestelnr. DALI MCU digitale draaidimmer DALI Aanwezigheidsmelder Benaming Techniek Bestelnr. IR-Quattro-HD-DALI DALI Adapter voor opbouwmontage van aanwezigheidsmelders Benaming Bestelnr. adapter Afstandsbediening voor aanwezigheidsmelder Benaming Techniek Bestelnr. RC 5 DALI infrarood Regeling voor biodynamisch licht PULSE VTL Benaming Techniek Bestelnr. PULSE NET DALI real-time regeling

144 ACCESSOIRES 145 ACCESSOIRES TAFELOPBOUWARMATUREN TAFELKLEMMEN Tafelklem algemeen Benaming Spanwijdte Model Kleur Bestelnr. tafelklem mm TK 1 / 28 zwart Tafelklem LAVIGO Benaming Spanwijdte Model Kleur Bestelnr. tafelklem 0 65 mm TK 3 / 65 zwart tafelklem 0 65 mm TK 3 / 65 wit Tafelklem ATARO Benaming Spanwijdte Model Kleur Bestelnr. tafelklem mm TK 1 / 28 steengrijs Tafelklem TYCOON Benaming Spanwijdte Model Kleur Bestelnr. tafelklem mm TK 1 / 28 zwart

145 146 ACCESSOIRES TAFELOPBOUWARMATUREN OPSTEEKPEN Opsteekpen voor LAVIGO Benaming Insteekdiepte Kraag Kleur Bestelnr. opsteekpen mm ø 30 mm zwart Opsteekpen voor ATARO, TYCOON Benaming Insteekdiepte Kraag Kleur Bestelnr. opsteekpen mm ø 36 mm zwart

146 ACCESSOIRES 147 ACCESSOIRES WERKPLEKVERLICHTING TAFELVOETEN Tafelvoeten PARA.MI Benaming Kleur Bestelnr. tafelvoet rond wit tafelvoet rond zilver tafelvoet rond zwart tafelvoet rond rood tafelvoet vierkant wit tafelvoet vierkant zilver tafelvoet vierkant zwart tafelvoet vierkant rood Tafelvoet MINELA, MAIA, AVENUE Benaming Kleur Bestelnr. tafelvoet zwart ILL00500C tafelvoet zilver ILL00500E Tafelvoeten DIVA Benaming Kleur Bestelnr. tafelvoet rond zwart tafelvoet rond zilver tafelvoet zwart

147 148 ACCESSOIRES WERKPLEKVERLICHTING TAFELKLEMMEN Tafelklemmen PARA.MI Benaming Spanwijdte Aansluiting Model Kleur Bestelnr. tafelklem mm verticaal TKF 1 / 35 A zwart tafelklem mm horizontaal TKF 1 / 35 B zwart Tafelklemmen MINELA, MAIA, AVENUE Benaming Spanwijdte Model Kleur Bestelnr. tafelklem 0 70 mm TK 1 / 70 zwart ILL00100C tafelklem mm TK 1 / 28 zwart Tafelklemmen DIVA Benaming Spanwijdte Model Kleur Bestelnr. tafelklem mm TKD zwart tafelklem mm TKD grijs tafelklem mm TKC zwart tafelklem mm TKC grijs Tafelklem TANEO Benaming Spanwijdte Kleur Bestelnr. tafelklem 0 65 mm zwart

148 ACCESSOIRES 149 ACCESSOIRES WERKPLEKVERLICHTING ADAPTER Adapter PARA.MI Benaming Bijzonderheid Aansluiting Kleur Bestelnr. adapter met T-moer M4, inbusschroef verticaal zwart adapter met T-moer M4, inbusschroef horizontaal zwart BUSSEN Bus voor werkplekverlichting Benaming Insteekdiepte Kleur Bestelnr. adapter 27 mm zwart adapter 36 mm zwart

149 150 ALLE PRODUCTEN, ALLE INFO'S:

150 INDUSTRIE Meer over de diverse toepassingsgebieden van Waldmann vindt u onder Verlichting voor machinewerkplaatsen, laboratoria, industriële werkplekken of hallen KANTOOR Verlichting voor kantoren, spreekkamers, gangen en trappenhuizen MEDISCHE FOTOTHERAPIE UV-therapiesystemen, verlichting voor diagnose, onderzoek en behandeling ZORG EN GEZONDHEID Verlichting voor bewoner- en patiëntenkamers, wachtruimtes en sanitaire ruimtes

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR 2 PULSE VTL 3 V I S U E E L E M O T I O N E E L LICHT B I O I S C H L O G De dimensies van licht: licht stelt ons in staat om onze omgeving waar te

Nadere informatie

P4Product Informatie LAVIGO Het beginsel van eenvoud

P4Product Informatie LAVIGO Het beginsel van eenvoud 1 Juist eenvoudige vormen blijken onafhankelijk van modegrillen en behouden ook morgen nog hun geldigheid. Daarom is de vormgeving van het staande LED-armatuur LAVIGO consequent beperkt tot de rechthoek.

Nadere informatie

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015 5 WALDMANN ENGINEER OF LIGHT. De geboortestreek van Waldmann is een van de fraaiste gebieden van

Nadere informatie

ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN

ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN ONZE PASSIE LICHT VOOR MENSEN Terwijl u in alle rust voor uw patiënten zorgt, zorgen wij voor uw licht. Want lichtoplossingen van Derungs ondersteunen

Nadere informatie

LED RUIMTEVERLICHTING

LED RUIMTEVERLICHTING ViVAA LED RUIMTEVERLICHTING 2 3 ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LEDtechnologie

Nadere informatie

LAVIGO. Het beginsel eenvoud.

LAVIGO. Het beginsel eenvoud. LAVIGO. Het beginsel eenvoud. U2 siehe Umschlag Dokument DUURZAAM DESIGN IS DE SYMBIOSE VAN IDENTITEIT, FUNCTIONALITEIT EN EENVOUD. Jürgen Schubert, STRUCTURELAB Architekten EEN GESPREK MET DE ARCHITECT

Nadere informatie

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN WERKPLEKARMATUREN 3 ÉÉN ARMATUUR, VEEL OPTIES: MET VRIJ TE COMBINEREN BASISVORMEN EN KLEUREN ZORGT VOOR OPTIMAAL LICHT EN DE GROOTST MOGELIJKE INDIVIDUALITEIT OP KANTOOR. Het leven op kantoor wordt tegenwoordig

Nadere informatie

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013 5 WALDMANN ENGINEER OF LIGHT. De geboortestreek van Waldmann is een van de fraaiste

Nadere informatie

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE K ANTOOR

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE K ANTOOR JFK projectinrichting.nl 038-7114050 PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE K ANTOOR 2 PULSE V TL E LICHT De dimensies van licht: licht stelt ons in staat om onze omgeving waar te nemen (visueel),

Nadere informatie

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE.

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LED technologie geeft het fascinerende, naadloze armatuur van gepolijst

Nadere informatie

(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda. Vloerlampen. Bel voor persoonlijk advies direct(0182)

(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda.  Vloerlampen. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) Waldmann vloerlamp Lavigo De Waldmann Lavigo brengt verlichting en natuurlijk licht in balans op het kantoor. Het stimuleert werkplezier. Deze staande ledlamp heeft een minimalistisch design en straalt

Nadere informatie

P4Product Informatie Bureau LED armatuur PARA.MI

P4Product Informatie Bureau LED armatuur PARA.MI Vele opties en maar één armatuur 1 Het kantoor wordt tegenwoordig gekenmerkt door flexibiliteit, mobiliteit en nieuwe technologieën van vandaag. Adequate lichtconcepten moeten daarbij oplossingen voor

Nadere informatie

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR 2 PULSE VTL 3 V I S U E E L E M O T I O N E E L LICHT B I O I S C H L O G De dimensies van licht: licht stelt ons in staat om onze omgeving waar te

Nadere informatie

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL.

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. TAUREO EEN OVERSTAP DIE DE MOEITE WAARD IS. Als u het verlichtingssysteem in uw productiehallen, logistieke centra of magazijnen wilt vervangen, is het LEDlichtlijnsysteem

Nadere informatie

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten Persbericht LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten LED-armatuurserie met perfecte lichtkwaliteit voor kantoren Voor moderne kantooromgevingen met zeer uiteenlopende

Nadere informatie

Vloerlampen (0182) Waldmann vloerlamp Tycoon. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda

Vloerlampen (0182) Waldmann vloerlamp Tycoon. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda Waldmann vloerlamp Tycoon Hoogwaardige vormgeving en intelligente techniek brengen hoge lichtkwaliteit direct op de werkplekken. De flexibele staande armaturen zijn intuïtief te bedienen en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

LICHT, TECHNOLOGIE, SERVICE WALDMANN PARTNER VAN DE VAKPLANNERS

LICHT, TECHNOLOGIE, SERVICE WALDMANN PARTNER VAN DE VAKPLANNERS LICHT, TECHNOLOGIE, SERVICE WALDMANN PARTNER VAN DE VAKPLANNERS 3 KANTOOR ZORG & GEZONDHEID INDUSTRIE Waldmann is uw partner voor verlichting en lichtplanning op kantoor, in de industrie, zorg & gezondheid.

Nadere informatie

PENDEL- EN AANBOUWARMATUUR

PENDEL- EN AANBOUWARMATUUR ViVAA PENDEL- EN AANBOUWARMATUUR 2 ViVAA DE ZON IN DE RUIMTE Zo elegant, zo licht en zo edel. Dat is de ViVAA. Ze voegt zich harmonisch in alle omgevingen. Fascinerend is de naadloze behuizing van gepolijst

Nadere informatie

TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING

TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING NL/NLD TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING 2 TANEO. ALLROUND TALENT OM TE WERKEN MET OPTIMAAL LICHT. Een compromisloze lichtoplossing is essentieel waar je ogen op de proef gesteld worden. Of het nu de

Nadere informatie

zumtobel.com/industriallighting

zumtobel.com/industriallighting APAG Parkeergarage Vriendelijk licht, betrouwbaar en efficiënt: LED-technologie en aanwezigheidssensoren vervullen de wensen van autobestuurders én uitbaters. Meer licht voor de klant, minder stroom voor

Nadere informatie

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing.

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De verschillende modellen en beschrijving. EP 150 LED. EP150MP-L EP150MP-S EP150MP4400

Nadere informatie

LAVIGO. Het beginsel eenvoud.

LAVIGO. Het beginsel eenvoud. LAVIGO. Het beginsel eenvoud. U2 siehe Umschlag Dokument DUURZAAM DESIGN IS DE SYMBIOSE VAN IDENTITEIT, FUNCTIONALITEIT EN EENVOUD. Jürgen Schubert, STRUCTURELAB Architekten EEN GESPREK MET DE ARCHITECT

Nadere informatie

Maximalisatie van concentratie

Maximalisatie van concentratie Light Lines 01 Optimal light Door de combinatie van een strak design, slanke vormgeving en een optimale lichtverdeling zijn de Light Lines een essentieel en integraal onderdeel van de totale beleving in

Nadere informatie

De nieuwe Thorn producten zullen vanaf verkrijgbaar zijn

De nieuwe Thorn producten zullen vanaf verkrijgbaar zijn Persinformatie www.thornlighting.nl De nieuwe Thorn producten zullen vanaf 30.11.2017 verkrijgbaar zijn De slimme IQ Wave van Thorn biedt aangename verlichting van topkwaliteit voor kantoren en scholen

Nadere informatie

Product naam: MM08396

Product naam: MM08396 Product naam: MM08396 Specificaties MM08396: Groep Armatuur Lumen/Watt 95.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 20W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften

Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Persbericht Innovatieve kantoorverlichting voor individuele behoeften Zumtobel toont op light+building adaptieve lichtoplossingen die beantwoorden aan de behoefte van de mens aan individualiteit Dornbirn,

Nadere informatie

Product naam: MM08395

Product naam: MM08395 Product naam: MM08395 Specificaties MM08395: Groep Armatuur Lumen/Watt 95.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 20W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

AXON. linked. LED-pendelarmatuur

AXON. linked. LED-pendelarmatuur AXON LED-pendelarmatuur De ongeëvenaard slanke indirect/directe armatuur verbindt maximale efficiëntie met het comfort van een haast verblindingvrije kantoorarmatuur. linked Alle bestelnummers van de PDF

Nadere informatie

VERLICHTING VAN BELANG VOOR GOED FUNCTIONEREN

VERLICHTING VAN BELANG VOOR GOED FUNCTIONEREN VERLICHTING VAN BELANG VOOR GOED FUNCTIONEREN Zien kost kwart van onze energie Het zien vraagt 25% van het energieverbruik van het zenuwsysteem. Wordt het zien bemoeilijkt, bijvoorbeeld door onvoldoende

Nadere informatie

P4Product Informatie LED-loepverlichting

P4Product Informatie LED-loepverlichting (ook in ESD uitvoering) Een baanbrekende combinatie van efficiëntie, beweeglijkheid en zichtkwaliteit. De nieuwe valt op het eerste gezicht op door haar beperkte en moderne design. Echter, in het bijzonder

Nadere informatie

Aanwezigheidsmelders voor kantoor

Aanwezigheidsmelders voor kantoor Smart flexible, plug & play solutions Energiebesparing op verlichting is een belangrijk thema. Mede door bijvoorbeeld het BREEAM concept waarbij kantoren worden ingedeeld op onder andere energiezuinigheid.

Nadere informatie

Haal het daglicht uw kantoor binnen DYNAMISCHE LED PANELEN 1:00

Haal het daglicht uw kantoor binnen DYNAMISCHE LED PANELEN 1:00 DYNAMISCHE LED PANELEN 1:00 Waarom dynamisch licht Dynamische LED kantoorverlichting van Emmlight (markt introductie medio 2011) is een geavanceerde oplossing om de dynamiek van daglicht te introduceren

Nadere informatie

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte HIGH BAY hoge kwaliteit, hoge plafonds, lage energiekosten Door een hoge plafonddiepte zorgt de verlichting in industriehallen voor enige uitdagingen: enerzijds moet gewaarborgd zijn dat op de vloer nog

Nadere informatie

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE STAANDE ARMATUREN STEHLEUCHTEN Hoogwaardige vormgeving en intelligente techniek brengen hoge lichtkwaliteit direct op de werkplekken.

Nadere informatie

e-sense Organic De slimme oplossing voor open kantoren

e-sense Organic De slimme oplossing voor open kantoren e-sense Organic e-sense Organic De slimme oplossing voor open kantoren e-sense Organic is een draadloos stuursysteem dat is ontwikkeld voor werkplekken. Alle armaturen hebben een eigen sensor die reageert

Nadere informatie

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design.

LINETIK. linked. Staande LED-armatuur. Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. LINETIK Staande LED-armatuur Indrukwekkend lichtcomfort in een expressief design. linked Alle bestelnummers van de PDF s hebben een link naar de online catalogus van Zumtobel. SPT Auditing en belastingsadvies,

Nadere informatie

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany We... willen kunnen maken! -25% Superbasic LED Downlights 2014 Made in Germany Zeer efficiënt en duurzaam armatuur Modulair connector systeem Hoog rendement tot 89 lumen per watt DL200 superbasic met 16W

Nadere informatie

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN PARA.MI WERKPLEKARMATUREN PARA.MI 3 ÉÉN ARMATUUR, VEEL OPTIES: MET VRIJ TE COMBINEREN BASISVORMEN EN KLEUREN ZORGT PARA.MI VOOR OPTIMAAL LICHT EN DE GROOTST MOGELIJKE INDIVIDUALITEIT OP KANTOOR. Het leven

Nadere informatie

Ontworpen voor... Vernieuwing. LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds

Ontworpen voor... Vernieuwing. LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds Ontworpen voor... Vernieuwing LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds Nieuw. Innovatief. En toch ervaren. Nordeon is een nieuwe, innovatieve Europese producent van LED-armaturen en lampen met meer dan

Nadere informatie

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving Lighting LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving LumiStone SP520/522/524/526 Om ruimten te creëren met een aangename en uitnodigende sfeer spelen armaturen met een aantrekkelijke vormgeving een

Nadere informatie

HUMAN CENTRIC LIGHTING. LED EVENT 30 november 2017 Den Bosch Jan Van Riel

HUMAN CENTRIC LIGHTING. LED EVENT 30 november 2017 Den Bosch Jan Van Riel HUMAN CENTRIC LIGHTING LED EVENT 30 november 2017 Den Bosch Jan Van Riel Human Centric Lighting AGENDA De mens staat centraal Werking van het oog Niet visuele werking van het oog HCL en normen: Functionele

Nadere informatie

Product naam: MM09193

Product naam: MM09193 Product naam: MM09193 Specificaties MM09193: Groep Armatuur Lumen/Watt 110.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort GABIO Wattage * 30W Straalhoek 90 graden Spanning * 220-240V UGR waarde < 19 Lichtkleur

Nadere informatie

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving Lighting LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving LumiStone SP520/522/524/526 Om ruimten te creëren met een aangename en uitnodigende sfeer spelen armaturen met een aantrekkelijke vormgeving een

Nadere informatie

Aanwezigheidsmelders voor open ruimtes

Aanwezigheidsmelders voor open ruimtes Smart flexible, plug & play solutions Energiebesparing op verlichting is een belangrijk thema. Mede door bijvoorbeeld het BREEAM concept waarbij kantoren worden ingedeeld op onder andere energiezuinigheid.

Nadere informatie

Beter licht met minder energie

Beter licht met minder energie Beter licht met minder energie Toelichting bij de scan voor kantoren Doe de slim licht scan! 1 Toelichting bij de slim licht scan voor kantoren De Slim Licht Scan is een instrument waarmee u de energie-efficiëntie

Nadere informatie

Light Cells Square 01

Light Cells Square 01 Light Cells Square 01 Light me Deze LED verlichtingsobjecten zijn speciaal ontworpen als basis voor de hedendaagse interieurarchitectuur. De Light Cells staan voor een optimale lichtbeleving in binnenruimtes

Nadere informatie

758 SLV VALETO SMART HOME SYSTEM

758 SLV VALETO SMART HOME SYSTEM 758 SMART HOME SYSTEM SMART HOME SYSTEM HOE U HET THUIS VOOR UW KLANTEN GEMAKKELIJKER KUNT MAKEN HET JUISTE LICHT VOOR ELKE SITUATIE. Bestuur lichtbronnen of armaturen met de -app en creëer een individueel

Nadere informatie

Biodynamische LED verlichting in Scholen

Biodynamische LED verlichting in Scholen Biodynamische LED verlichting in Scholen Dynamisch licht wordt onder andere toegepast in de het onderwijs en de scholen. Enkele voordelen van dynamische LED verlichting zijn: Verbeterde geheugenfunctie

Nadere informatie

Frisse School Verlichting,

Frisse School Verlichting, Frisse School Verlichting, Fris licht stimuleert leerling en docent Dr ir Ellie de Groot Ir Nancy Westerlaken Drs Laurens Zonneveldt 1 Doelstelling Verlichting voor optimale prestatie van leerling en docent

Nadere informatie

Armaturen met vlakke diffusor

Armaturen met vlakke diffusor Armaturen met vlakke diffusor 2 ETAP Armaturen met vlakke diffusor Diffusorverlichting is een vaste waarde voor de algemene verlichting van kantoren, scholen en publieke gebouwen. Logisch, want diffusoren

Nadere informatie

Flare. Comfort en rendement met leds

Flare. Comfort en rendement met leds Flare Comfort en rendement met leds Flare Downlights en spots met ledtechnologie Flare, een uniek designconcept Mun* product design Flare is een compleet gamma van ronde downlights en spots. Zij verzekeren

Nadere informatie

Voorgeconfigureerd, gereed voor inbouw, biologisch werkzaam: Set-oplossingen met ESYLUX Light Control voor klaslokalen en ziekenhuiskamers

Voorgeconfigureerd, gereed voor inbouw, biologisch werkzaam: Set-oplossingen met ESYLUX Light Control voor klaslokalen en ziekenhuiskamers PERSBERICHT Ahrensburg/Frankfurt, 18 maart 2018 Voorgeconfigureerd, gereed voor inbouw, biologisch werkzaam: Set-oplossingen met ESYLUX Light Control voor klaslokalen en ziekenhuiskamers Met de Classroom-

Nadere informatie

Geef je aquarium het licht dat het verdient

Geef je aquarium het licht dat het verdient CoralCare Geef je aquarium het licht dat het verdient Innovatieve LED-verlichting voor een optimale balans tussen koraalgroei en een natuurlijke weergave van het rif. Philips CoralCare voor een mooi koraalrif

Nadere informatie

Philips SlimBlend Rechthoekig Pendel SP400P - Hoge prestaties, geavanceerde controle

Philips SlimBlend Rechthoekig Pendel SP400P - Hoge prestaties, geavanceerde controle Lighting Philips SlimBlend Rechthoekig Pendel SP400P - Hoge prestaties, geavanceerde controle SlimBlend Rechthoekig Pendel SP400P Hét antwoord op de vraag naar hoge kwaliteit die volledig voldoet aan de

Nadere informatie

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN PARA.MI WERKPLEKARMATUREN PARA.MI 3 ÉÉN ARMATUUR, VEEL OPTIES: MET VRIJ TE COMBINEREN BASISVORMEN EN KLEUREN ZORGT PARA.MI VOOR OPTIMAAL LICHT EN DE GROOTST MOGELIJKE INDIVIDUALITEIT OP KANTOOR. Het leven

Nadere informatie

LICHT VOOR DE INDUSTRIE CATALOGUS GELDIG VANAF JULI 2016

LICHT VOOR DE INDUSTRIE CATALOGUS GELDIG VANAF JULI 2016 LICHT VOOR DE INDUSTRIE CATALOGUS GELDIG VANAF JULI 2016 QUICKFINDER OP PRODUCTCATEGORIEËN naar de QUICKFINDER LICHTLIJNSYSTEMEN TAUREO 20 HIGH BAY LAMPEN ACANEO 24 PENDELARMATUREN LAVIGO 30 SCHARNIERARM-ARMATUREN

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T ROYAL MIDAS van KEUCO: slim verlichtingsconcept voor de hele badkamer Met één druk op de knop het juiste licht Goede verlichting speelt een steeds belangrijkere rol en is van cruciaal belang voor een gezellige

Nadere informatie

INDU BAY GEN3. De maatstaf in high-bay verlichting IP 66 IK 10 IK kV GEBIED

INDU BAY GEN3. De maatstaf in high-bay verlichting IP 66 IK 10 IK kV GEBIED GEBIED INDU BAY GEN3 De maatstaf in high-bay verlichting Met de 3 e generatie INDU BAY biedt Schréder het toonaangevende armatuur voor het verlichten van industriële installaties met een minimale total

Nadere informatie

DYNAMISCH LICHT NU HAALBAAR VOOR IEDEREEN

DYNAMISCH LICHT NU HAALBAAR VOOR IEDEREEN Dynamisch licht DYNAMISCH LICHT NU HAALBAAR VOOR IEDEREEN Het aanbrengen van dynamiek in de intensiteit, kleur en verdeling van (kunst)licht heeft vele toepassingen. U kent natuurlijk de effecten van extra

Nadere informatie

INNOVATIES LICHT & VERLICHTING DE NATIONALE KUNSTLICHT DAG 2018 ING. JAN MEUTZNER GROUP4WELLNESS / MEUTZNER LICHT DESIGN

INNOVATIES LICHT & VERLICHTING DE NATIONALE KUNSTLICHT DAG 2018 ING. JAN MEUTZNER GROUP4WELLNESS / MEUTZNER LICHT DESIGN INNOVATIES LICHT & VERLICHTING DE NATIONALE KUNSTLICHT DAG 2018 ING. JAN MEUTZNER GROUP4WELLNESS / MEUTZNER LICHT DESIGN 1 INNOVATIES LICHT & VERLICHTING 1. Actuele ontwikkelingen 2. Innovatieve producten

Nadere informatie

Verbetering van concentratie, motivatie en coöperatief leergedrag Klaslokaal van de toekomst! Kim van Rosmalen

Verbetering van concentratie, motivatie en coöperatief leergedrag Klaslokaal van de toekomst! Kim van Rosmalen Verbetering van concentratie, motivatie en coöperatief leergedrag Klaslokaal van de toekomst! Kim van Rosmalen 2012 1 SchoolVision -veel media aandacht Licht van invloed op concentratie leerlingen WINTELRE

Nadere informatie

SLV VALETO SMART HOME SYSTEM. ALLES ONDER CONTROLE: BESTUUR UW HUIS MET UW SMARTPHONE BIG WHITE 2018 SLV VALETO -APP VOOR MEER COMFORT

SLV VALETO SMART HOME SYSTEM. ALLES ONDER CONTROLE: BESTUUR UW HUIS MET UW SMARTPHONE BIG WHITE 2018 SLV VALETO -APP VOOR MEER COMFORT 0946 -APP VOOR MEER COMFORT SLIM ENERGIE BESPAREN VOOR EEN BETERE KOSTENEFFICIËNTIE NIEUWE SENSOREN VOOR EEN HOGERE BETROUWBAARHEID De ideale oplossing voor de draadloze bediening en bewaking bij u thuis

Nadere informatie

Biodynamische LED verlichting in de zorg

Biodynamische LED verlichting in de zorg Biodynamische LED verlichting in de zorg Dynamisch licht wordt onder andere toegepast in de medische wereld en de zorgsector. Licht heeft namelijk een bewezen positieve invloed op de lichamelijke en geestelijke

Nadere informatie

AGRILED pro & AGRILED red. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw geiten

AGRILED pro & AGRILED red. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw geiten AGRILED pro & AGRILED red Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw geiten Better light, better life Welzijn en rendement Als veehouder bent u dagelijks bezig met het welzijn en de productie van uw

Nadere informatie

SylBay LED. Ongelofelijk efficiënt

SylBay LED. Ongelofelijk efficiënt Ongelofelijk efficiënt SylBay LED is Sylvania s meest efficiënte Highbay reeks tot op heden. Een perfecte balans tussen vorm en functionaliteit. Dankzij het robuuste en duurzame ontwerp is de reeks geschikt

Nadere informatie

Energiebesparing door reductie van het geïnstalleerde vermogen kan bijvoorbeeld door:

Energiebesparing door reductie van het geïnstalleerde vermogen kan bijvoorbeeld door: Verlichting Verlichtingssystemen en lichtregelsystemen Het energiegebruik voor verlichting wordt bepaald door het geïnstalleerde vermogen en het aantal branduren van de lampen inclusief voorschakelapparatuur.

Nadere informatie

Licht&is&energie.&Energie&die&door& de&miljoenen&jaren&van&evolu6e& buiten&via&ons&menselijk&oog& een&posi6eve&invloed&hee:&op&

Licht&is&energie.&Energie&die&door& de&miljoenen&jaren&van&evolu6e& buiten&via&ons&menselijk&oog& een&posi6eve&invloed&hee:&op& Licht&is&energie.&Energie&die&door& de&miljoenen&jaren&van&evolu6e& buiten&via&ons&menselijk&oog& een&posi6eve&invloed&hee:&op& ons&gedrag&en&welbevinden&& &LIFE&NEEDS&LIGHT&E&& Menselijke&evolu6e&is&sterk&

Nadere informatie

Product naam: MM10062

Product naam: MM10062 Product naam: MM10062 Specificaties MM10062: Groep Armatuur Lumen/Watt 96.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort Wattage * 32W RA 80 Spanning * 30-42V Straalhoek 110 graden Lichtkleur Wit UGR waarde

Nadere informatie

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving Lighting SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving SmartBalance SP480P Hoewel in veel gevallen de functionele verlichtingsprestaties maatgevend zijn, zal er ook interesse zijn in het

Nadere informatie

Product naam: MM10063

Product naam: MM10063 Product naam: MM10063 Specificaties MM10063: Groep Armatuur Lumen/Watt 105.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort Wattage * 32W RA 80 Spanning * 30-42V Straalhoek 110 graden Lichtkleur 4000K Koelwit UGR

Nadere informatie

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee AGRILED pro Serie Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee Better light, better life Welzijn en rendement Als veehouder bent u dagelijks bezig met het welzijn en de productie van uw vee. De

Nadere informatie

Philips SlimBlend Vierkant Inbouw 60x60 - Hoge prestaties, geavanceerde controle.

Philips SlimBlend Vierkant Inbouw 60x60 - Hoge prestaties, geavanceerde controle. Lighting Philips SlimBlend Vierkant Inbouw 60x60 - Hoge prestaties, geavanceerde controle. SlimBlend Vierkant Inbouw RC400B Hét antwoord op de vraag naar hoge kwaliteit die volledig voldoet aan de kantoornormen.

Nadere informatie

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee

AGRILED pro Serie. Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee AGRILED pro Serie Volledig geautomatiseerde verlichting voor uw rundvee Better light, better life Welzijn en rendement Als veehouder bent u dagelijks bezig met het welzijn en de productie van uw vee. De

Nadere informatie

LED Modulair Systeem

LED Modulair Systeem LED Modulair Systeem Inhoud Introductie...3 Armatuur...4 Montage...10 Voordelen...16 Weergave led lichtkleuren...17 Garantie...18 Showroom...19 Parkeergarage...20 Industrie...21 Bedrijfshal...22 Scholen...23

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

Beste werklicht voor elk budget: de besturingstechnologie ESYLUX Light Control

Beste werklicht voor elk budget: de besturingstechnologie ESYLUX Light Control PERSBERICHT Ahrensburg/Frankfurt, 18 maart 2018 Beste werklicht voor elk budget: de besturingstechnologie ESYLUX Light Control Met ESYLUX Light Control ELC heeft ESYLUX een besturingstechnologie voor intelligente

Nadere informatie

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving Lighting SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving Hoewel in veel gevallen de functionele verlichtingsprestaties maatgevend zijn, zal er ook interesse zijn in het toepassen van armaturen

Nadere informatie

NOVATE CYGNUS SERIE

NOVATE CYGNUS SERIE - Hoog vermogen energiezuinig led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing doormiddel van led optieken - Komt in

Nadere informatie

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED 2 STERKE PERFORMANCE BIJMINIMALE HOOGTE De Siella LED is een inbouwarmatuur met een minimale inbouwhoogte, maar pakt toch uit met een volwaardig vermogen. Ze staat garant

Nadere informatie

PENDELARMATUREN WANDARMATUREN PLAFONDARMATUREN 082 INDOOR PENDELARMATUREN WANDARMATUREN PLAFONDARMATUREN MORE WHITE 2017

PENDELARMATUREN WANDARMATUREN PLAFONDARMATUREN 082 INDOOR PENDELARMATUREN WANDARMATUREN PLAFONDARMATUREN MORE WHITE 2017 082 INDOOR PENDELARMATUREN WANDARMATUREN PLAFONDARMATUREN MORE WHITE 2017 PENDELARMATUREN WANDARMATUREN PLAFONDARMATUREN Voor een mooie verlichting van de ruimte, als sfeer- of zone-verlichting biedt SLV

Nadere informatie

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving Lighting SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving SmartBalance SM480C Hoewel in veel gevallen de functionele verlichtingsprestaties maatgevend zijn, zal er ook interesse zijn in het

Nadere informatie

TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n

TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Lighting TrueLine, pendelmontage - Een echte lichtlijn: elegant, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Trueline Pendel SP530/531/532/533/534 Architecten hebben behoefte aan

Nadere informatie

Product naam: MM05239

Product naam: MM05239 Product naam: MM05239 Specificaties MM05239: Levensduur: 35000u Lengte: 45 mm Wattage: 6.00W Diameter: 50 mm Kleur: 2800-1800K (Dim to WARM) Gewicht: 54 gr Lumen: 500 lu Spanning: 18 V Cd: 1100 cd Beschermingsklasse:

Nadere informatie

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving

SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving Lighting SmartBalance combinatie van prestaties en fraaie vormgeving SmartBalance SM480C Hoewel in veel gevallen de functionele verlichtingsprestaties maatgevend zijn, zal er ook interesse zijn in het

Nadere informatie

Product naam: MM05285

Product naam: MM05285 Product naam: MM05285 Specificaties MM05285: Groep Armatuur Lumen/Watt 76.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort RENZO Levensduur L90 25.000u RA 80 Wattage * 14,5W Licht rondom 110 graden Spanning * 230V

Nadere informatie

24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie

24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie 24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie Detectoren bieden meer comfort en veiligheid. Bovendien helpen ze om behoorlijk wat energie te besparen. Bij automatische lichtregeling wordt de verlichting

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinig led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing doormiddel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

Product naam: MM09555

Product naam: MM09555 Product naam: MM09555 Specificaties MM09555: Groep Armatuur Lumen/Watt 100.00 lm/watt Levensduur L70 50.000u Soort BERTO Wattage * 36W RA 80 Spanning * 32-36V Straalhoek 120 graden Lichtkleur 4000 Koelwit

Nadere informatie

INPLANAI ONPLANA EEN UITSTRALING DIE ENTHOUSIASME OPWEKT

INPLANAI ONPLANA EEN UITSTRALING DIE ENTHOUSIASME OPWEKT INPLANAI ONPLANA EEN UITSTRALING DIE ENTHOUSIASME OPWEKT INPLANAI ONPLANA EÉN DESIGN, VEELZIJDIGE MOGELIJKHEDEN Eén blik naar het plafond zegt meer dan 1.000 woorden. Daar overtuigen de TRILUX Inplana

Nadere informatie

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment Lighting PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment PowerBalance RC360B Als het aankomt op het verlichten van een kantoorruimte met LED-armaturen zijn mensen

Nadere informatie

NBN-EN : Werkplekverlichting binnen

NBN-EN : Werkplekverlichting binnen NBN-EN 12464-1: Werkplekverlichting binnen In 2011 is er een aanpassing gebeurd aan de Europese norm, NBN-EN 12464-1 Licht en verlichting - Werkplekverlichting - Deel 1: Werkplekken binnen. Het is een

Nadere informatie

Sensor-led-spot voor buitenshuis

Sensor-led-spot voor buitenshuis 58 Sensor-led-spot voor buitenshuis Power-led-spot XLed 10 XLed 25 XLed-SL 10 XLed-SL 25 Onmiddellijk op daglicht lijkend licht met moderne, hoge energie-efficiëntie. onderscheiden voor: innovatie design

Nadere informatie

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment Lighting PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment PowerBalance RC360B Als het aankomt op het verlichten van een kantoorruimte met LED-armaturen zijn mensen

Nadere informatie

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 2 VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 3 Industriële verlichtingsinstallaties bieden vaak een aanzienlijk verbeteringspotentieel op het gebied van energieefficiëntie en lichtkwaliteit. Hoewel een renovatie

Nadere informatie

LED-systemen Stand-alone oplossingen

LED-systemen Stand-alone oplossingen LED-systemen Stand-alone oplossingen freedim Personal lighting for you! freedim is een armatuur gebonden oplossing. De verlichting wordt ingesteld op de manier waarop de gebruiker het wilt en past zich

Nadere informatie

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s Lighting CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s CoreLine2 Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren en substantiële

Nadere informatie

B.VEO TWIN RICHTBARE OPBOUWSPOTS

B.VEO TWIN RICHTBARE OPBOUWSPOTS B.VEO TWIN RICHTBARE OPBOUWSPOTS De B.VEO TWIN met twee armatuurkoppen en een decente behuizing is de ideale partner voor een accentuerende en tegelijkertijd harmonische vormgeving van het plafond en de

Nadere informatie

Ambiance verlichting J Linea 140 & 200. Linea 140 & 200

Ambiance verlichting J Linea 140 & 200. Linea 140 & 200 Linea 140 & 200 De discreet vormgegeven Linea 140 en 200 lichtmasten zijn minimalistische lichtoplossingen die moeiteloos integreren in alle stedelijke gebieden. Deze technische -en esthetische lichtmasten

Nadere informatie

TARO MINI RICHTBARE INBOUWSPOTS

TARO MINI RICHTBARE INBOUWSPOTS TARO MINI RICHTBARE INBOUWSPOTS Met TARO MINI kunnen hoge decoraties perfect worden belicht. TARO MINI is namelijk niet alleen klein en bijzonder eenvoudig te monteren, maar ook nog eens zeer flexibel.

Nadere informatie

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment

PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment Lighting PowerBalance RC360 Perfecte combinatie van duurzame prestaties en return on investment PowerBalance RC360B Als het aankomt op het verlichten van een kantoorruimte met LED-armaturen zijn mensen

Nadere informatie