LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015"

Transcriptie

1 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015

2

3 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2015

4

5 5 WALDMANN ENGINEER OF LIGHT. De geboortestreek van Waldmann is een van de fraaiste gebieden van Duitsland, het Zwarte Woud. Het bedrijf, ooit opgericht in Villingen-Schwenningen als bedrijf voor elektrotechnische installaties, is nu, met eigen verkoop- en productievestigingen in 12 landen, een mondiaal actieve onderneming. De wereldwijde activiteiten worden daarnaast ondersteund door een dicht netwerk van distributiepartners en samenwerkingsverbanden. Dit garandeert uitgebreide en rechtstreekse advisering. Met meer dan 800 medewerkers loopt Waldmann als middelgrote, door de eigenaren geleide onderneming voorop waar het gaat om innovatie en technologie op het gebied van goed licht op de industriële werkplek of op kantoor. Waldmann behoorde tot de eersten die als pionier kantoren met indirecte verlichting uitrustten. Vanuit de idee licht voor mensen en conceptioneel het juiste licht op de juiste plaats te bieden, werden sindsdien oplossingen ontwikkeld voor toepassing in kantoren. Ook ten aanzien van energieefficiëntie vertoonde Waldmann al vroeg de visie van een Engineer of Light: Al in 1999 werden de eerste zelf ontwikkelde daglicht- en aanwezigheidsensoren in staande armaturen ingebouwd. Tegenwoordig zorgen Waldmann armaturen en PULSE-lichtbeheersystemen wereldwijd voor een laag energieverbruik en tevreden gebruikers. De producten zijn hoogwaardig, functioneel, gaan lang mee en zijn uiteraard Made in Germany in een volgens DIN ISO 9001 en gecertificeerd bedrijf. Waldmann, een veilige beslissing.

6 6 WALDMANN EFFICIENT LIGHT GROEN DENKEN OOK IN HET KANTOOR. De eisen aan de inrichting van moderne kantoorwerkplekken zijn tegenwoordig divers. Office Efficiency is nu het devies. Kosten verlagen en tegelijk de productiviteit opvoeren. Licht speelt in deze samenhang een belangrijke rol. Het verbruikt energie, heeft invloed op de prestaties van de gebruikers en is bepalend voor de flexibele ruimte-inrichting en -benutting in het gebouw. Groene verlichting biedt zo immense mogelijkheden om hulpbronnen en energie te sparen. Ze verbetert het lichtklimaat op de werkplek en verbetert aantoonbaar de prestaties van de medewerkers. Alle Waldmann-producten zijn uitgerust met innovatieve lichtsturing, zeer effectieve antiverblinding en opvallende mogelijkheden tot energiebesparing. Uitzonderlijk energiezuinige producten met zeer hoge lichtkwaliteit voorziet Waldmann van het kwaliteitslabel efficient light. Al tijdens de gehele ontwikkeling en productie wordt de nadruk gelegd op materialen en processen die de natuurlijke hulpbronnen zo min mogelijk belasten. De efficiëntie van flexibele verlichtingsoplossingen wordt aangetoond door een eenjarig monitoringproject van ThyssenKrupp Real Estate, de Hochschule Rosenheim en Waldmann. De evaluatie over 12 maanden laat zien, dat verlichting die gebruik maakt van daglicht- en aanwezigheiddetectie besparingen tot wel 44 % kan opleveren. Energie-efficiëntie en hoge lichtkwaliteit betekenen voor Waldmann toegepaste competentie. Een duurzame toekomst bouwen: dat is een uitdaging waarbij wij u graag ondersteunen.

7

8

9 TWIN-C-OPLOSSINGEN 9 ALLESOMVATTEND DENKEN. ALLESOMVATTEND ADVISEREN. WALDMANN TWIN-C. De voortdurend stijgende energieprijzen dwingen ondernemingen om bij het plannen van gebouwen ook te denken aan besparingen op de verlichtingskosten. Energieverbruik reduceren is het motto. Maar toch: eenvoudig het vermogen verlagen kan niet de oplossing zijn. Waldmann heeft de middelen en methoden om uw lichtefficiëntie bij volledig comfort te optimaliseren. Met de concepten van Waldmann leidt een investering in goed licht vaak niet alleen tot energiebesparing, maar ook tot betere concentratie en prestaties van de medewerkers. Deze allesomvattende benadering van individuele oplossingsrichtingen noemt Waldmann TWIN-C Concepts and Components de uitwerking van concepten door het intelligent inzetten van op elkaar afgestemde componenten. TWIN-C-concepten zorgen voor energiebesparing, efficiency, gezondheid en een verhoging van motivatie en prestaties. In de conceptuele benadering worden de architectuur, de ruimte en de werkplekken beschouwd als een in zichzelf gedifferentieerde totaaloplossing. Desgewenst worden de klassieke componenten, zoals staande armaturen, pendelarmaturen en werkplekverlichting, om het gestelde doel te bereiken aangevuld met andere elementen, bijvoorbeeld een akoestisch effectief lichtscherm.

10 10 LICHTMANAGEMENTSYSTEEM MET DE VINGER AAN DE PULSE. WALDMANN LICHTMANAGEMENTSYSTEEM. PULSE HFMD PULSE PIR Energiereducerende technieken met moderne sensoren en een intelligente regeling tillen energiebesparingen naar een ander level. Door het Waldmann-lichtmanagementsysteem met PULSE-besturing worden staande armaturen alleen ingeschakeld als de sensor de aanwezigheid van mensen vaststelt en het daglicht niet meer toereikend is. Uniek is het door Waldmann ontwikkelde sensorsysteem PULSE HFMD (High Frequency Motion Detector). Deze technologie neemt binnen een definieerbaar gebied zelfs de kleinste bewegingen waar. De verreikende en veilige aanwezigheiddetectie en de zeer gevoelige daglichtaanpassing zorgen voor tevreden gebruikers bij een sterk gereduceerd energieverbruik. In tegenstelling tot klassieke passieve infraroodsystemen (PIR) regelt dit systeem temperatuuronafhankelijk, analyseert het een groter gebied en bemerkt het de aanwezigheid ook als een tijdlang grote bewegingen uitblijven.

11

12

13 PULSE TALK 13 PULSE TALK YOU LL NEVER WORK ALONE PULSE TALK. VERBINDT ZEKERHEID EN WELZIJN. Schemering, situaties met slecht weer, wintermaanden; situaties waar bij werkplekgebonden verlichting lichteilanden kunnen ontstaan. Men zit alleen op kantoor en behalve het eigen bureau ligt de rest van de kamer in het donker. Niet met PULSE TALK: de innovatieve draadloze module laat meerdere armaturen met elkaar communiceren en reageren op aan- en afwezigheid van personen. Zo ontstaat een verlichtingsscenario zonder onaangename donkerheid en zonder storende lichteilanden. Bestaande uit slechts één enkel compact component is PULSE TALK eenvoudig te installeren, te programmeren en te bedienen: slechts enkele handgrepen en de draadloze module loopt. Omdat het draadloos is, heeft PULSE TALK voor de communicatie van de armaturen onderling geen lokale technische installatie nodig. PULSE TALK is compatibel met de draadloze EnOcean technologie. Zo kunnen ook andere daarop baserende technische systemen zoals verwarming, airconditioning of ventilatie via aanwezigheidsinformatie van de armaturen worden geregeld. Dimbare en sensorgestuurde staande en tafelopbouw en pendelarmaturen van Waldmann worden geleverd met de module, maar kunnen ook later altijd daarmee worden uitgebreid. Met doordachte techniek en eenvoudige bediening zorgt PULSE TALK voor een gevoel van zekerheid, voor een aangename werkatmosfeer en voor betere prestaties. De compacte draadloze module is zeer gemakkelijk te installeren, te programmeren en te bedienen. Alle instellingen kunnen altijd worden gewijzigd of uitgebreid, bijv. bij organisatorische veranderingen in de kantoorwereld.

14 14 GEBOUWBEHEER INDIVIDUALITEIT GEÏNTEGREERD IN HET GEBOUWBEHEER. De kwaliteit, duurzaamheid en waardevastheid van actuele architectuur wordt mede afgemeten aan de benutting van de mogelijkheden van moderne gebouwbeheersystemen. Om de infrastructuur van de gebouwbesturingstechniek een maximale energie-efficiëntie te laten bereiken, moeten alle deelsystemen (verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie en airconditioning) op de hoogte zijn van de behoefte middels aanwezigheidsmelders. Als intelligente Waldmann-armaturen bovendien via bussystemen (KNX, LON) worden verbonden, dan ontstaan nieuwe mogelijkheden om op elegante wijze aan de eisen van moderne utiliteitsgebouwen te voldoen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het opnemen van staande armaturen in verlichtingsscènes of het bereiken van extra energiebesparing door ook andere stroomverbruikers, zoals printers en kopieerapparaten, in en uit te schakelen op basis van aanwezigheid. Ook andere componenten, zoals ruimtetemperatuur, zonwering, ventilatie en airconditioning, zijn op deze manier eveneens te koppelen met de verlichting zodat automatische besturing mogelijk wordt. De bus-bouwstenen van Waldmann zijn optimaal afgestemd op de gebruikelijke systeemcomponenten en bieden ondanks de integratie in het gebouwbeheersysteem een maximale mobiliteit door flexibele positionering en een zeer eenvoudige, voordelige montage.

15

16

17 17 STAANDE ARMATUREN 18 TAFELOPBOUWARMATUREN 36 PENDELARMATUREN 52 AANBOUWARMATUREN 62 WANDARMATUREN 68 WERKPLEKVERLICHTING 74 BUISARMATUREN 86 TOEBEHOREN 96

18 18

19 STAANDE ARMATUREN 19 ATARO LED 22 ATARO 24 STAANDE ARMATUREN TYCOON LED 30 TYCOON COMFORT 32

20 20 ATARO. LICHT MET FAMILIEGEVOEL.

21 STAANDE ARMATUREN ATARO 21 ATARO is niet slechts een armatuur, maar een compleet verlichtingssysteem, dat staat voor een unieke gedachte: innovatieve techniek hoogwaardig design in één armatuur te verenigen.

22 22 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED in het kort Led voor werkplek- en ruimteverlichting Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L80 / B50) Voetplaatuitsparing voor een optimale postionering op de werkplek ATARO LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 44 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst > 100 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 528 x LED PULSE PIR 59 W DUS 528 / R x LED PULSE HFMD 59 W DUS 528 / P

23 STAANDE ARMATUREN ATARO LED 23 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED in het kort Led voor werkplek- en ruimteverlichting Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de u (L80 / B50) Voetplaatuitsparing voor een optimale postionering op de werkplek Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht * ATARO LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 28 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst > 100 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 504 x LED PULSE dimbaar 105 W DUS 504 / D * x LED PULSE PIR 105 W DUS 504 / R x LED PULSE HFMD 105 W DUS 504 / P x LED PULSE HFMD 105 W DUS 504 / P *

24 24 ATARO 2 x Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm 2 x 26 W 2 x 40 W ATARO in het kort ATARO technisch 2 x 26 W 2 x 40 W Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembaar frame en prismaschijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen Voetplaatuitsparing voor een optimale postionering op de werkplek Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 38 % ca. 30 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 88 % ca. 74 % Lichtopbrengst ca. 78 lm / W ca. 62 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI Lampe: A / Betriebsgerät: A1 BAT Kleur wit, zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 2 x TC-LEL 26 W PULSE PIR 61 W DUS 226 / R x TC-LEL 26 W PULSE HFMD 61 W DUS 226 / P x TC-LEL 40 W PULSE schakelbaar 83 W DUS x TC-LEL 40 W PULSE dimbaar 83 W DUS 240 / D x TC-LEL 40 W PULSE PIR 83 W DUS 240 / R x TC-LEL 40 W PULSE HFMD 83 W DUS 240 / P

25 STAANDE ARMATUREN ATARO 25 ATARO 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm 4 x 26 W 4 x 40 W ATARO in het kort ATARO technisch 4 x 26 W 4 x 40 W Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembaar frame en prismaschijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen Voetplaatuitsparing voor een optimale postionering op de werkplek Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V, 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 38 % ca. 30 % UGR < 19 < 16 Luminantie < 2500 cd / m² < 1200 cd / m² Lichtkleur neutraal wit 4000 K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 88 % ca. 74 % Lichtopbrengst ca. 77 lm / W ca. 62 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur wit, zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker, * busstekker 5-polig Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 26 W PULSE schakelbaar 123 W DUS 426 / x TC-LEL 26 W PULSE dimbaar 123 W DUS 426 / D x TC-LEL 26 W PULSE PIR 123 W DUS 426 / R x TC-LEL 26 W PULSE HFMD 123 W DUS 426 / P x TC-LEL 40 W PULSE schakelbaar 165 W DUS 440 / x TC-LEL 40 W PULSE dimbaar 165 W DUS 440 / D x TC-LEL 40 W dimbaar, DALI 165 W DUS 440 / D * x TC-LEL 40 W PULSE PIR 165 W DUS 440 / R x TC-LEL 40 W PULSE HFMD 165 W DUS 440 / P x TC-LEL 40 W PULSE HFMD KNX 165 W DUS 440 / PB * x TC-LEL 40 W PULSE HFMD LON 165 W DUS 440 / PB *

26 26

27 STAANDE ARMATUREN ATARO 27 ATARO 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm 4 x 26 W 4 x 40 W ATARO in het kort Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Afneembaar frame en prismaschijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen ATARO technisch 4 x 26 W 4 x 40 W Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 38 % ca. 30 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 88 % ca. 74 % Lichtopbrengst ca. 77 lm / W ca. 62 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur wit, zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker, * busstekker 5-polig Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 26 W PULSE schakelbaar 123 W DUS 426 / x TC-LEL 26 W PULSE dimbaar 123 W DUS 426 / D x TC-LEL 26 W PULSE PIR 123 W DUS 426 / R x TC-LEL 26 W PULSE HFMD 123 W DUS 426 / P x TC-LEL 40 W PULSE schakelbaar 165 W DUS 440 / x TC-LEL 40 W PULSE dimbaar 165 W DUS 440 / D x TC-LEL 40 W dimbaar, DALI 165 W DUS 440 / D * x TC-LEL 40 W PULSE PIR 165 W DUS 440 / R x TC-LEL 40 W PULSE HFMD 165 W DUS 440 / P x TC-LEL 40 W PULSE HFMD KNX 165 W DUS 440 / PB * x TC-LEL 40 W PULSE HFMD LON 165 W DUS 440 / PB *

28 28 TYCOON inspireert, kweekt sfeer en past zich aan. Deze verlichtingsoplossing vervult met één designlijn uiteenlopende lichtconcepten.

29 TYCOON. INTELLIGENT VERLICHTEN. STAANDE ARMATUREN TYCOON 29

30 30 TYCOON LED Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON LED in het kort Led voor werkplek- en ruimteverlichting Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L80 / B50) Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht (voor armaturen zonder sensoriek) TYCOON LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 28 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst > 100 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 504 x LED PULSE dimbaar 105 W DYS 504 / D x LED PULSE PIR 105 W DYS 504 / R x LED PULSE HFMD 105 W DYS 504 / P

31 STAANDE ARMATUREN TYCOON LED 31 TYCOON LED Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON LED in het kort Led voor werkplek- en ruimteverlichting Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L80 / B50) Voetplaatuitsparing voor een optimale postionering op de werkplek Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht * TYCOON LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 28 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst 88 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 504 x LED PULSE dimbaar 105 W DYS 504 / D * x LED PULSE PIR 105 W DYS 504 / R x LED PULSE HFMD 105 W DYS 504 / P x LED PULSE HFMD 105 W DYS 504 / P *

32 32 TYCOON COMFORT 2 x Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT in het kort Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Uitneembaar zijdeel en verstrooischijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen TYCOON COMFORT technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 27 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 73 % Lichtopbrengst ca. 61 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 2 x TC-LEL 55 W PULSE schakelbaar 114 W DYS x TC-LEL 55 W PULSE dimbaar 114 W DYS 255 / D x TC-LEL 55 W PULSE HFMD 114 W DYS 255 / P

33 STAANDE ARMATUREN TYCOON COMFORT 33 TYCOON COMFORT 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT in het kort Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Uitneembaar zijdeel en verstrooischijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen TYCOON COMFORT technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 27 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 72 % Lichtopbrengst ca. 58 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 4 x TC-LEL 55 W PULSE schakelbaar 235 W DYS 455 / x TC-LEL 55 W PULSE dimbaar 235 W DYS 455 / D x TC-LEL 55 W PULSE HFMD 235 W DYS 455 / P

34 34

35 STAANDE ARMATUREN TYCOON COMFORT 35 TYCOON COMFORT 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT in het kort Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Kopverbinding + / - 45 draaibaar Uitneembaar zijdeel en verstrooischijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen Voetplaatuitsparing voor een optimale postionering op de werkplek TYCOON COMFORT technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 27 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 72 % Lichtopbrengst ca. 58 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Netaansluiting ca. 3 m met geaarde stekker, * busstekker 5-polig Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 4 x TC-LEL 55 W PULSE schakelbaar 235 W DYS 455 / x TC-LEL 55 W PULSE dimbaar 235 W DYS 455 / D x TC-LEL 55 W dimbaar, DALI 235 W DYS 455 / D * x TC-LEL 55 W PULSE HFMD 235 W DYS 455 / P x TC-LEL 55 W PULSE KNX 235 W DYS 455 / PB * x TC-LEL 55 W PULSE LON 235 W DYS 455 / PB * op aanvraag

36 36

37 TAFELOPBOUWARMATUREN 37 ATARO LED 40 ATARO 43 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON LED 48 TYCOON COMFORT 49

38 38 ATARO. DESIGN ONTMOET INGENIEURSKUNST.

39 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO 39 De ATARO-armaturenfamilie staat voor esthetiek, goede materialen, intuïtief bedieningscomfort en toonaangevende lichttechniek bij de hoogste energieefficiëntie. ATARO geeft medewerkers de mogelijkheid zelf hun individuele lichtbehoefte aan te geven dat spaart de ogen en voorkomt vermoeidheid.

40 40 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED in het kort LED voor werkplek- en ruimteverlichting Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L80 / B50) ATARO LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 44 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst > 100 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 528 x LED PULSE PIR 59 W DUT 528 / R x LED PULSE HFMD 59 W DUT 528 / P

41 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO LED 41 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED in het kort LED voor werkplek- en ruimteverlichting Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L80 / B50) Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht (voor armaturen zonder sensoriek) ATARO LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 28 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst > 100 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 504 x LED PULSE dimbaar 105 W DUT 504 / D x LED PULSE PIR 105 W DUT 504 / R x LED PULSE HFMD 105 W DUT 504 / P

42 42 ATARO LED Mogelijke positionering ø cd/klm ATARO LED in het kort LED voor werkplek- en ruimteverlichting Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselemen Kopverbinding + / - 45 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L80 / B50) Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht (voor armaturen zonder sensoriek) ATARO LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 28 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst > 100 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 504 x LED PULSE dimbaar 105 W DUT 504 / D x LED PULSE PIR 105 W DUT 504 / R x LED PULSE HFMD 105 W DUT 504 / P

43 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO 43 ATARO 2 x Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm 2 x 26 W 2 x 40 W ATARO in het kort ATARO technisch 2 x 26 W 2 x 40 W Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembaar frame en prismaschijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 38 % ca. 30 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 88 % ca. 74 % Lichtopbrengst ca. 78 lm / W ca. 62 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur wit, zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 2 x TC-LEL 26 W PULSE PIR 61 W DUT 226 / R x TC-LEL 26 W PULSE HFMD 61 W DUT 226 / P x TC-LEL 40 W PULSE schakelbaar 83 W DUT x TC-LEL 40 W PULSE dimbaar 83 W DUT 240 / D x TC-LEL 40 W PULSE PIR 83 W DUT 240 / R x TC-LEL 40 W PULSE HFMD 83 W DUT 240 / P

44 44 ATARO 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm 4 x 26 W 4 x 40 W ATARO in het kort Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Kopverbinding + / - 45 draaibaar Afneembaar frame en prismaschijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen ATARO technisch 4 x 26 W 4 x 40 W Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 38 % ca. 30 % UGR < 19 < 16 Luminantie < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 88 % ca. 74 % Lichtopbrengst ca. 77 lm / W ca. 62 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur wit, zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 26 W PULSE schakelbaar 123 W DUT 426 / x TC-LEL 26 W PULSE dimbaar 123 W DUT 426 / D x TC-LEL 26 W PULSE PIR 123 W DUT 426 / R x TC-LEL 26 W PULSE HFMD 123 W DUT 426 / P x TC-LEL 40 W PULSE schakelbaar 165 W DUT 440 / x TC-LEL 40 W PULSE dimbaar 165 W DUT 440 / D x TC-LEL 40 W PULSE PIR 165 W DUT 440 / R x TC-LEL 40 W PULSE HFMD 165 W DUT 440 / P

45 TAFELOPBOUWARMATUREN ATARO 45 ATARO 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm cd/klm 4 x 26 W 4 x 40 W ATARO in het kort ATARO technisch 4 x 26 W 4 x 40 W Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Afneembaar frame en prismaschijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 38 % ca. 30 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 88 % ca. 74 % Lichtopbrengst ca. 77 lm / W ca. 62 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur wit, zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 4 x TC-LEL 26 W PULSE schakelbaar 123 W DUT 426 / x TC-LEL 26 W PULSE dimbaar 123 W DUT 426 / D x TC-LEL 26 W PULSE PIR 123 W DUT 426 / R x TC-LEL 26 W PULSE HFMD 123 W DUT 426 / P x TC-LEL 40 W PULSE schakelbaar 165 W DUT 440 / x TC-LEL 40 W PULSE dimbaar 165 W DUT 440 / D x TC-LEL 40 W PULSE PIR 165 W DUT 440 / R x TC-LEL 40 W PULSE HFMD 165 W DUT 440 / P

46 46

47 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON 47 TYCOON. DE INTELLIGENTE VERLICHTINGSOPLOSSING. De TYCOON armaturenfamilie biedt ontelbare mogelijkheden voor individualiteit op de werkplek. Ook met de staande armaturen biedt TYCOON door verschillende varianten en technologieën altijd het passende licht. Dat betekent meer comfort en daarmee beter welzijn bij het werk.

48 48 TYCOON LED Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON LED in het kort LED voor werkplek- en ruimteverlichting Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Gesloten armatuurkop met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L80 / B50) Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht (voor armaturen zonder sensoriek) TYCOON LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 28 % UGR < 19 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Standaardafwijking van de kleurcompensatie < 3 Lichtopbrengst > 100 lm / W Kleur wit, zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit Bestelnr. zilver 504 x LED PULSE dimbaar 105 W DYT 504 / D x LED PULSE PIR 105 W DYT 504 / R x LED PULSE HFMD 105 W DYT 504 / P

49 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON 49 TYCOON COMFORT 2 x Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT in het kort Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Uitneembaar zijdeel en verstrooischijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen TYCOON COMFORT technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 27 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 73 % Lichtopbrengst ca. 61 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. wit 2 x TC-LEL 55 W PULSE schakelbaar 114 W DYT x TC-LEL 55 W PULSE dimbaar 114 W DYT 255 / D x TC-LEL 55 W PULSE HFMD 114 W DYT 255 / P

50 50 TYCOON COMFORT 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT in het kort Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Uitneembaar zijdeel en verstrooischijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen TYCOON COMFORT technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 27 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 72 % Lichtopbrengst ca. 58 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 4 x TC-LEL 55 W PULSE schakelbaar 235 W DYT 455 / x TC-LEL 55 W PULSE dimbaar 235 W DYT 455 / D x TC-LEL 55 W PULSE HFMD 235 W DYT 455 / P

51 TAFELOPBOUWARMATUREN TYCOON COMFORT 51 TYCOON COMFORT 4 x Mogelijke positionering ø cd/klm TYCOON COMFORT in het kort Twee individueel instelbare lichtniveaus Gemakkelijk bereikbaar, multifunctioneel bedieningselement Armatuurkop + / - 90 draaibaar Kopverbinding + / - 45 draaibaar Uitneembaar zijdeel en verstrooischijf om gemakkelijk te kunnen reinigen en lichtbronnen vervangen Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen TYCOON COMFORT technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 27 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 72 % Lichtopbrengst ca. 58 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Bevestiging Tafelklem (accessoire) Netaansluiting ca. 3,7 m met geaarde stekker Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 4 x TC-LEL 55 W PULSE schakelbaar 235 W DYT 455 / x TC-LEL 55 W PULSE dimbaar 235 W DYT 455 / D x TC-LEL 55 W PULSE HFMD 235 W DYT 455 / P

52 52

53 PENDELARMATUREN 53 HYBRID 54 ATARO LED 58 PENDELARMATUREN ATARO 59 TYCOON 60

54 54 DE TOEKOMST IS HYBRIDE. Deze symbiose van LED en spaarlamp toont zich in een buitengewoon futuristisch design. Milieuvriendelijk en met afzonderlijke schakel- en dimfunctie biedt de HYBRID onvermoede mogelijkheden voor individueel lichtcomfort. Of nu koel, activerend of juist sfeervol licht gewenst is. Deze verlichting past zich aan bij elke voorkeur en taak.

55 PENDELARMATUREN HYBRID 55 HYBRID 2 x cd/klm HYBRID in het kort Aangename ruimteverlichting door T5 LS-lichttechnologie Activerend direct LED-licht Gescheiden schakelen en dimmen van direct en indirect licht Aansluiting op DALI lichtmanagementsystemen (alleen dimbare armaturen) HYBRID technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 8 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit 4000 K, met led daglichtwit 5000 K Kleurweergave Ra > 80 Lichtopbrengst ca. 64 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur aluminium geëloxeerd Netaansluiting ca. 1 m; met vrije snoereinden Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 12 x LED, 2 x 54 W schakelbaar 154 W DHPL / x LED, 2 x 54 W dimbaar, DALI 154 W DHPL / D

56 56

57 PENDELARMATUREN ATARO 57 VOOR INDIVIDUEEL LICHTCOMFORT. Mensen zijn verschillend. Uw behoeften op de werkplek ook. Precies daarom is ATARO flexibel. Variabel in lengte en uitrusting en uiterst veelzijdig in technisch opzicht. ATARO is schakelbaar, dimbaar en aansluitbaar aan DALI of een gebouwbeheersysteem. Zo wordt optimaal voldaan aan individuele behoeften.

58 58 ATARO LED cd/klm ATARO LED in het kort LED voor werkplek- en ruimteverlichting Gesloten armatuur met afdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen incl. Light Forming Technologie Toekomstzeker door LED-Light-Engines conform Zhaga-standaard Levensduur van de LED u (L70 / B50) Aansluiting op DALI lichtmanagementsystemen ATARO LED technisch Voorschakelapparaat Voedingseenheid Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 44 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra = 85 Lichtopbrengst ca. 85 lm / W Kleur aluminium geëloxeerd Netaansluiting ca. 1 m; met vrije snoereinden Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 160 x LED dimbaar, DALI 68 W DUP 160 / D

59 PENDELARMATUREN ATARO 59 ATARO x 4 x x 28 W, 2 x 54 W cd/klm 4 x 28 W, 4 x 54 W ATARO in het kort ATARO technisch 28 W 54 W Zeer hoog rendement van > 90 % Lichtbronafdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen Aansluiting op DALI lichtmanagementsystemen (alleen dimbare armaturen) Onafhankelijke armaturen met PULSE PIR in het bijzonder geschikt voor saneringsprojecten, PULSE TALK compatibel (later uitbreidbaar) Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 32 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 95 % ca. 90 % Lichtopbrengst ca. 80 lm / W ca. 70 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur aluminium geëloxeerd Netaansluiting ca. 1 m; met vrije snoereinden Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 2 x T5 28 W schakelbaar 61 W DUP x T5 28 W dimbaar, DALI 61 W DUP 228 / D x T5 28 W PULSE PIR 61 W DUP 228 / R x T5 54 W schakelbaar 115 W DUP x T5 54 W dimbaar, DALI 115 W DUP 254 / D x T5 54 W PULSE PIR 115 W DUP 254 / R x T5 28 W schakelbaar 122 W DUP 428 / x T5 28 W dimbaar, DALI 122 W DUP 428 / D x T5 28 W PULSE PIR 122 W DUP 428 / R x T5 54 W schakelbaar 238 W DUP 454 / x T5 54 W dimbaar, DALI 238 W DUP 454 / D x T5 54 W PULSE PIR 238 W DUP 454 / R

60 60 TYCOON-pendelarmaturen vormen een intelligente bijdrage aan het vergroten van de energie-efficiëntie. Met hun lichtversterkende microprisma en hoogglansreflectoren behalen ze een rendement tot wel 90 %. Dat betekent: er zijn minder armaturen nodig. En door het intelligente lichtbeheersysteem zijn ook duidelijk kosten te besparen. EFFECTIEF EN INTELLIGENT VERLICHT.

61 PENDELARMATUREN TYCOON TYCOON 2 x 4 x cd/klm ,5 2 x 28 W, 2 x 54 W , ,5 2 x 35 W 4 x 28 W, 4 x 54 W TYCOON in het kort Zeer hoog rendement van > 90% Lichtbronafdekking Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen Aansluiting op DALI lichtmanagementsystemen (alleen dimbare armaturen) Onafhankelijke armaturen met PULSE PIR in het bijzonder geschikt voor saneringsprojecten, PULSE TALK compatibel (later uitbreidbaar) TYCOON technisch 28 W 35 W 54 W Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 35 % UGR < 16 Luminantie < cd / m 2 < cd / m 2 < 1500 cd / m 2 Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement 94 % 94 % 90 % Lichtopbrengst ca. 80 lm / W ca. 83 lm / W ca. 70 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Netaansluiting ca. 1 m; met vrije snoereinden Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 2 x 28 W schakelbaar 61 W DYP x 28 W dimbaar, DALI 61 W DYP 228 / D x 28 W PULSE PIR 61 W DYP 228 /R x 35 W schakelbaar 74 W DYP x 35 W dimbaar, DALI 74 W DYP 235 / D x 35 W PULSE PIR 74 W DYP 235 /R x 54 W schakelbaar 115 W DYP x 54 W dimbaar, DALI 115 W DYP 254 / D x 54 W PULSE PIR 115 W DYP 254 / R x 28 W schakelbaar 122 W DYP 428 / x 28 W dimbaar, DALI 122 W DYP 428 / D x 28 W PULSE PIR 122 W DYP 428 / R x 54 W schakelbaar 238 W DYP 454 / x 54 W dimbaar, DALI 238 W DYP 454 / D x 54 W PULSE PIR 238 W DYP 454 / R

62 62

63 AANBOUWARMATUREN 63 ATARO 64 AANBOUWARMATUREN TYCOON 66

64 64 Met de decente vormentaal, de hoogwaardige materialen en onzichtbare materiaalovergangen maakt ATARO een helder statement van goed design vooral bij een geringe plafondhoogte. BEKOORT DOOR VISUELE HELDERHEID.

65 AANBOUWARMATUREN ATARO 65 ATARO 2 x x 39 W cd/klm 2 x 28 W ATARO in het kort ATARO technisch 28 W 39 W Lichtbronafdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen Zijdelingse plafondbelichting Aansluiting op DALI-lichtbeheersystemen (alleen dimbare armaturen) Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 76 % UGR < 19 < 21 Luminantie < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 62 % ca. 64 % Lichtopbrengst ca. 51 lm / W ca. 49 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur aluminium geëloxeerd Netaansluiting ca. 1 m; met vrije snoereinden Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 2 x T5 28 W schakelbaar 61 W DUD x T5 28 W dimbaar, DALI 61 W DUD 228 / D x T5 39 W schakelbaar 82 W DUD x T5 39 W dimbaar, DALI 82 W DUD 239 / D

66 66 Hier komen intelligente techniek en hoogwaardig design bij elkaar. Goed licht vervult een sleutelrol waar het gaat om welbevinden op de werkplek. Precies daarom staat TYCOON voor de hoogste lichtkwaliteit zonder daarbij de efficiëntie te verwaarlozen. COMBINEERT ENERGIE-EFFICIËNTIE MET DESIGN.

67 AANBOUWARMATUREN TYCOON 67 TYCOON 2 x cd/klm TYCOON in het kort Lichtbronafdekking Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen Zijdelingse plafondverlichting Aansluiting op DALI-lichtbeheersystemen (alleen dimbare armaturen) TYCOON technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 76 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 62 % Lichtopbrengst ca. 53 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Netaansluiting aansluitklem Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 2 x T5 28 W schakelbaar 61 W DYD x T5 28 W dimbaar, DALI 61 W DYD 228 / D

68 68

69 WANDARMATUREN 69 ATARO 70 WANDARMATUREN TYCOON COMFORT 72

70 70 De armaturenfamilie ATARO combineert designeisen met professionele lichttechniek. Zo verbindt ze efficiëntie met de hoogste lichtkwaliteit, voor een aangename ruimtebeleving. ATARO in het kort Zeer hoog rendement van > 90 % Lichtbronafdekking Antiverblinding door lichtversterkende AMBIO microprismen Asymmetrische lichtuitstraling Aansluiting op DALI lichtmanagementsystemen (alleen dimbare armaturen) LICHT MET FAMILIEGEVOEL.

71 WANDARMATUREN ATARO 71 ATARO 2 x , x 14 W, 2 x 24 W , x 21 W, 2 x 39 W cd/klm 2 x 28 W, 2 x 54 W ATARO technisch 14 W 21 W 24 W 28 W 39 W 54 W Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 38 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² < cd / m² < cd / m² < cd / m² < cd / m² < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 89 % ca. 91 % ca. 91 % ca. 94 % ca. 91 % ca. 90 % Lichtopbrengst ca. 69 lm / W ca. 77 lm / W ca. 64 lm / W ca. 80 lm / W ca. 69 lm / W ca. 70 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur aluminium geëloxeerd Bevestiging Bevestigingsrail Netaansluiting aansluitklem Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 2 x T5 14 W schakelbaar 31 W DUW x T5 14 W dimbaar, DALI 31 W DUW 214 / D x T5 21 W schakelbaar 45 W DUW x T5 21 W dimbaar, DALI 45 W DUW 221 / D x T5 24 W schakelbaar 50 W DUW x T5 24 W dimbaar, DALI 50 W DUW 224 / D x T5 28 W schakelbaar 61 W DUW x T5 28 W dimbaar, DALI 61 W DUW 228 / D x T5 39 W schakelbaar 82 W DUW x T5 39 W dimbaar, DALI 82 W DUW 239 / D x T5 54 W schakelbaar 115 W DUW x T5 54 W dimbaar, DALI 115 W DUW 254 / D

72 72 DUIDELIJKE LIJNEN EN AANGENAAM LICHT.

73 WANDARMATUREN TYCOON 73 TYCOON COMFORT 2 x cd/klm TYCOON in het kort Antiverblinding door lichtversterkende CDP microprismen Aansluiting op DALI lichtmanagementsystemen (alleen dimbare armaturen) TYCOON technisch Voorschakelapparaat elektronisch voorschakelapparaat Aansluitgegevens V; 50 / 60 Hz Lichtverdeling direct / indirect Direct licht ca. 26 % UGR < 16 Luminantie < cd / m² Lichtkleur neutraal wit K Kleurweergave Ra > 80 Armatuurrendement ca. 71 % Lichtopbrengst ca. 59 lm / W Energie-efficiëntieklasse EEI lichtbronnen: A / voeding: A1 BAT Kleur zilvermetallic Bevestiging Bevestigingsrail Netaansluiting aansluitklem Type Techniek Vermogen Model Bestelnr. 2 x TC-LEL 55 W schakelbaar 115 W DYW x TC-LEL 55 W dimbaar, DALI 115 W DYW 255 / D

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013 LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE CATALOGUS 2012 / 2013 5 WALDMANN ENGINEER OF LIGHT. De geboortestreek van Waldmann is een van de fraaiste

Nadere informatie

P4Product Informatie LAVIGO Het beginsel van eenvoud

P4Product Informatie LAVIGO Het beginsel van eenvoud 1 Juist eenvoudige vormen blijken onafhankelijk van modegrillen en behouden ook morgen nog hun geldigheid. Daarom is de vormgeving van het staande LED-armatuur LAVIGO consequent beperkt tot de rechthoek.

Nadere informatie

Vloerlampen (0182) Waldmann vloerlamp Tycoon. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda

Vloerlampen (0182) Waldmann vloerlamp Tycoon. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda Waldmann vloerlamp Tycoon Hoogwaardige vormgeving en intelligente techniek brengen hoge lichtkwaliteit direct op de werkplekken. De flexibele staande armaturen zijn intuïtief te bedienen en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Nadere informatie

(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda. Vloerlampen. Bel voor persoonlijk advies direct(0182)

(0182) James Wattstraat 13-b 2809 PA Gouda.  Vloerlampen. Bel voor persoonlijk advies direct(0182) Waldmann vloerlamp Lavigo De Waldmann Lavigo brengt verlichting en natuurlijk licht in balans op het kantoor. Het stimuleert werkplezier. Deze staande ledlamp heeft een minimalistisch design en straalt

Nadere informatie

P4Product Informatie Bureau LED armatuur PARA.MI

P4Product Informatie Bureau LED armatuur PARA.MI Vele opties en maar één armatuur 1 Het kantoor wordt tegenwoordig gekenmerkt door flexibiliteit, mobiliteit en nieuwe technologieën van vandaag. Adequate lichtconcepten moeten daarbij oplossingen voor

Nadere informatie

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN

PARA.MI WERKPLEKARMATUREN WERKPLEKARMATUREN 3 ÉÉN ARMATUUR, VEEL OPTIES: MET VRIJ TE COMBINEREN BASISVORMEN EN KLEUREN ZORGT VOOR OPTIMAAL LICHT EN DE GROOTST MOGELIJKE INDIVIDUALITEIT OP KANTOOR. Het leven op kantoor wordt tegenwoordig

Nadere informatie

LED RUIMTEVERLICHTING

LED RUIMTEVERLICHTING ViVAA LED RUIMTEVERLICHTING 2 3 ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LEDtechnologie

Nadere informatie

TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING

TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING NL/NLD TANEO KNIKARM- EN SYSTEEMVERLICHTING 2 TANEO. ALLROUND TALENT OM TE WERKEN MET OPTIMAAL LICHT. Een compromisloze lichtoplossing is essentieel waar je ogen op de proef gesteld worden. Of het nu de

Nadere informatie

LAVIGO. Het beginsel eenvoud.

LAVIGO. Het beginsel eenvoud. LAVIGO. Het beginsel eenvoud. U2 siehe Umschlag Dokument DUURZAAM DESIGN IS DE SYMBIOSE VAN IDENTITEIT, FUNCTIONALITEIT EN EENVOUD. Jürgen Schubert, STRUCTURELAB Architekten EEN GESPREK MET DE ARCHITECT

Nadere informatie

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR

PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR PULSE VTL BIODYNAMISCH LICHT VOOR HET MODERNE KANTOOR 2 PULSE VTL 3 V I S U E E L E M O T I O N E E L LICHT B I O I S C H L O G De dimensies van licht: licht stelt ons in staat om onze omgeving waar te

Nadere informatie

LICHT VOOR KANTOOR CATALOGUS GELDIG VAN JULI 2016

LICHT VOOR KANTOOR CATALOGUS GELDIG VAN JULI 2016 LICHT VOOR KANTOOR CATALOGUS GELDIG VAN JULI 2016 Licht beïnvloedt ons leven. Correct toegepast kan het ons welzijn, onze zekerheid en onze productiviteit bevorderen en ertoe bijdragen energie te sparen.

Nadere informatie

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten Persbericht LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten LED-armatuurserie met perfecte lichtkwaliteit voor kantoren Voor moderne kantooromgevingen met zeer uiteenlopende

Nadere informatie

Sensor-led-spot voor buitenshuis

Sensor-led-spot voor buitenshuis 58 Sensor-led-spot voor buitenshuis Power-led-spot XLed 10 XLed 25 XLed-SL 10 XLed-SL 25 Onmiddellijk op daglicht lijkend licht met moderne, hoge energie-efficiëntie. onderscheiden voor: innovatie design

Nadere informatie

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL.

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. TAUREO EEN OVERSTAP DIE DE MOEITE WAARD IS. Als u het verlichtingssysteem in uw productiehallen, logistieke centra of magazijnen wilt vervangen, is het LEDlichtlijnsysteem

Nadere informatie

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE.

P4Product Informatie ViVAA. DE ZON VOOR DE RUIMTE. Zo gracieus, zo licht en zo fraai. Dat is de nieuwe ViVAA. Het armatuur past zich in elke ruimte harmonisch aan. Door de modernste LED technologie geeft het fascinerende, naadloze armatuur van gepolijst

Nadere informatie

Ontworpen voor... Vernieuwing. LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds

Ontworpen voor... Vernieuwing. LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds Ontworpen voor... Vernieuwing LED-inbouwarmatuur voor systeemplafonds Nieuw. Innovatief. En toch ervaren. Nordeon is een nieuwe, innovatieve Europese producent van LED-armaturen en lampen met meer dan

Nadere informatie

LICHTCONCEPTEN MET MINIMAAL ENERGIEVERBRUIK EN MAXIMAAL COMFORT.

LICHTCONCEPTEN MET MINIMAAL ENERGIEVERBRUIK EN MAXIMAAL COMFORT. LICHTCONCEPTEN MET MINIMAAL ENERGIEVERBRUIK EN MAXIMAAL COMFORT. DUURZAAM DESIGN ZORGT VOOR BEHOUD VAN WAARDE. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om efficiënt om te gaan met onze resources en

Nadere informatie

LICHTCONCEPTEN MET MINIMAAL ENERGIEVERBRUIK EN MAXIMAAL COMFORT.

LICHTCONCEPTEN MET MINIMAAL ENERGIEVERBRUIK EN MAXIMAAL COMFORT. LICHTCONCEPTEN MET MINIMAAL ENERGIEVERBRUIK EN MAXIMAAL COMFORT. DUURZAAM DESIGN ZORGT VOOR BEHOUD VAN WAARDE. In de toekomst wordt het steeds belangrijker om efficiënt om te gaan met onze resources en

Nadere informatie

ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN

ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN ZORG EN GEZONDHEID LICHT VOOR KLINIEKEN EN PRAKTIJKEN ONZE PASSIE LICHT VOOR MENSEN Terwijl u in alle rust voor uw patiënten zorgt, zorgen wij voor uw licht. Want lichtoplossingen van Derungs ondersteunen

Nadere informatie

Spaar de natuur Gebruik het juiste licht!

Spaar de natuur Gebruik het juiste licht! Middelbare school Süderelbe, Duitsland Spaar de natuur Gebruik het juiste licht! Met een simpele overstap naar energiezuinige verlichting in uw school kunt u ook een verschil maken Ik help mijn school

Nadere informatie

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem

Helvar in Nederland. Helvar in Nederland. Helvar & Lighting Controls. Wat is DALI. Stand-alone systeem. Netwerk systeem. Gebouwbeheersysteem Helvar in Nederland Helvar & Lighting Controls Wat is DALI Helvar in Nederland Stand-alone systeem Netwerk systeem Gebouwbeheersysteem Noodverlichting Helvar Oy, Finland Onafhankelijke fabrikant van componenten

Nadere informatie

MINELA LED-WERKPLEKVERLICHTING

MINELA LED-WERKPLEKVERLICHTING NL MINELA LED-WERKPLEKVERLICHTING MINELA LED. OPNIEUW GEDEFINIEERD. De innovatieve led-bureaulamp MINELA combineert lichtkwaliteit, energiezuinigheid en een aansprekend design op een nieuw niveau. Het

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing.

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De verschillende modellen en beschrijving. EP 150 LED. EP150MP-L EP150MP-S EP150MP4400

Nadere informatie

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s Lighting CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s CoreLine2 SM120V Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren

Nadere informatie

INDU BAY GEN3. De maatstaf in high-bay verlichting IP 66 IK 10 IK kV GEBIED

INDU BAY GEN3. De maatstaf in high-bay verlichting IP 66 IK 10 IK kV GEBIED GEBIED INDU BAY GEN3 De maatstaf in high-bay verlichting Met de 3 e generatie INDU BAY biedt Schréder het toonaangevende armatuur voor het verlichten van industriële installaties met een minimale total

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinig led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing doormiddel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

Verlichting. 1 Inleiding... 1. 2 Gewenste lichtsterkte... 2. 3 Verlichtingssystemen... 3

Verlichting. 1 Inleiding... 1. 2 Gewenste lichtsterkte... 2. 3 Verlichtingssystemen... 3 1 Inleiding... 1 2 Gewenste lichtsterkte... 2 3 Verlichtingssystemen... 3 3.1 Lichtbronnen... 3 3.2 Voorschakelapparaten (ballasten)... 4 3.3 Verlichtingsarmaturen... 4 4 Regelingen... 5 1 Inleiding i

Nadere informatie

induled De lichtmachine

induled De lichtmachine induled De lichtmachine Investeer in hoge productiviteit Overgaan op LED-verlichting is een investering in uw productiviteit. De nieuwe InduLED is een pure lichtmachine met superieure efficiency en levensduur.

Nadere informatie

MyriaMesh. Professionele Draadloze Lichtbesturing. Parkeergarages - Distributiecentra - Ziekenhuizen - Scholen - Kantoren

MyriaMesh. Professionele Draadloze Lichtbesturing. Parkeergarages - Distributiecentra - Ziekenhuizen - Scholen - Kantoren MyriaMesh Professionele Draadloze Lichtbesturing Parkeergarages - Distributiecentra - Ziekenhuizen - Scholen - Kantoren Over Chess Wise Chess Wise maakt zich hard voor voor een transitie naar duurzame,

Nadere informatie

LAVIGO. Het beginsel eenvoud.

LAVIGO. Het beginsel eenvoud. LAVIGO. Het beginsel eenvoud. U2 siehe Umschlag Dokument DUURZAAM DESIGN IS DE SYMBIOSE VAN IDENTITEIT, FUNCTIONALITEIT EN EENVOUD. Jürgen Schubert, STRUCTURELAB Architekten EEN GESPREK MET DE ARCHITECT

Nadere informatie

discovery evo De kampioen veelzijdigheid

discovery evo De kampioen veelzijdigheid discovery evo De kampioen veelzijdigheid Discovery Evo, één compleet nieuw armatuur oneindig veel mogelijkheden Toen we Discovery lanceerden, was het idee compleet nieuw. Een rechttoe rechtaan, eenvoudig

Nadere informatie

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE

LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE LICHT VOOR KANTOOR EN ADMINISTRATIE STAANDE ARMATUREN STEHLEUCHTEN Hoogwaardige vormgeving en intelligente techniek brengen hoge lichtkwaliteit direct op de werkplekken.

Nadere informatie

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED

NIEUW EENVOUDIG. E-Line LED NIEUW Licht EENVOUDIG EFFICIËNT HOEHOOGISUW BESPARINGSPOTENTIEEL? PUREEFFICIENTIE VOORNIEUWBOUW ENRENOVATIE Efficiënt licht voor productiehallen. Om energie te kunnen besparen is veelal een renovatie van

Nadere informatie

CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s

CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s Lighting CoreLine 2 inbouw een logische keuze voor LED s CoreLine2 RC120B Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren

Nadere informatie

Energie ontmoet efficiency

Energie ontmoet efficiency Energie ontmoet efficiency MASTER LEbulb MASTER LEbulb combineert warm, op dat van gloeilampen lijkend licht met op maat gemaakte MASTER LElamp-kappen om met een eenvoudige LE renovatielamp een ontwerpvrijheid

Nadere informatie

De nieuwe Thorn producten zullen vanaf verkrijgbaar zijn

De nieuwe Thorn producten zullen vanaf verkrijgbaar zijn Persinformatie www.thornlighting.nl De nieuwe Thorn producten zullen vanaf 30.11.2017 verkrijgbaar zijn De slimme IQ Wave van Thorn biedt aangename verlichting van topkwaliteit voor kantoren en scholen

Nadere informatie

KANTOR ROH LED Voordele WINKELS n waaier

KANTOR ROH LED Voordele WINKELS n waaier 2012 LED Voordelen waaier LED Voordelen waaier Ga voor meer informatie over de campagne naar www.ledyourlightshine.nl Ga voor meer informatie over deze producten naar www.lighting.philips.nl en klik op

Nadere informatie

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany

We... maken! -25% kunnen. willen. Made in. Germany We... willen kunnen maken! -25% Superbasic LED Downlights 2014 Made in Germany Zeer efficiënt en duurzaam armatuur Modulair connector systeem Hoog rendement tot 89 lumen per watt DL200 superbasic met 16W

Nadere informatie

Kardó. Eindeloos licht combineren

Kardó. Eindeloos licht combineren Kardó Eindeloos licht combineren CONCEPT Design: eer architectural design, België 2 - Kardó Kardó is een verlichtingssysteem dat toelaat de architectuur doorheen uw gebouw te volgen. Het strakke basisprofiel

Nadere informatie

U5 Optimale manier voor perfect verlichten

U5 Optimale manier voor perfect verlichten U5 Optimale manier voor perfect verlichten MINDER ARMATUREN, MEER COMFORT EN FLEXIBILITEIT De beste reflector op de markt Armaturen moeten het licht richten waar het nodig is, het afschermen waar het stoort,

Nadere informatie

Flare. Comfort en rendement met leds

Flare. Comfort en rendement met leds Flare Comfort en rendement met leds Flare Downlights en spots met ledtechnologie Flare, een uniek designconcept Mun* product design Flare is een compleet gamma van ronde downlights en spots. Zij verzekeren

Nadere informatie

Aanwezigheidsmelders voor kantoor

Aanwezigheidsmelders voor kantoor Smart flexible, plug & play solutions Energiebesparing op verlichting is een belangrijk thema. Mede door bijvoorbeeld het BREEAM concept waarbij kantoren worden ingedeeld op onder andere energiezuinigheid.

Nadere informatie

RANA LED. Reeks LED inbouw- & opbouwarmaturen. rendement betekent van 101 lm/w (totaal systeemrendement).

RANA LED. Reeks LED inbouw- & opbouwarmaturen. rendement betekent van 101 lm/w (totaal systeemrendement). In support of United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization International Year of Light 2015 RANA LED Reeks LED inbouw- & opbouwarmaturen De nieuwe reeks RANA LED inbouw- en opbouwarmaturen

Nadere informatie

Met onze armaturen kunt u uw werkkamer niet alleen effectief, maar ook modern inrichten.

Met onze armaturen kunt u uw werkkamer niet alleen effectief, maar ook modern inrichten. 184 [ 157284 pagina 188 ] HOME OFFICE Met onze armaturen kunt u uw werkkamer niet alleen effectief, maar ook modern inrichten. [ 157152 pagina 189 ] [ 146050 pagina 190 ] 185 [ 158624 pagina 186 ] 186

Nadere informatie

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s Lighting CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s CoreLine2 Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren en substantiële

Nadere informatie

Beschrijving: MASTER TL5 High Efficiency. Lagedruk-kwikontladingslampen met een diameter van 16 mm

Beschrijving: MASTER TL5 High Efficiency. Lagedruk-kwikontladingslampen met een diameter van 16 mm Beschrijving: MASTER TL5 High Efficiency Lagedruk-kwikontladingslampen met een diameter van 16 mm Voordelen Miniaturiseren van lichtsystemen met maximale vrijheid in verlichtingsontwerp. Zeer kleine doorsnede

Nadere informatie

SMART BUILDING LIGHTING. Introducing. Draadloze verlichting besturing

SMART BUILDING LIGHTING. Introducing. Draadloze verlichting besturing Introducing. Draadloze verlichting besturing Wat is Wireleds? Slimme draadloze verlichting aansturing Mesh Netwerk Draadloze schakelaars Draadloze sensoren LED-lampen Wat is de meerwaarde? Flexibiliteit

Nadere informatie

LEDLine Lineair Profielsysteem

LEDLine Lineair Profielsysteem LEDLine Lineair Profielsysteem LEDSign LEDLine Lineair Profiel Systeem is een energie-efficiënte, weinig onderhoud alternatief voor traditionele lineaire fluorescente in diverse industriële, commerciële

Nadere informatie

Maxos LED Performer efficiënte en nauwkeurige lijnverlichting

Maxos LED Performer efficiënte en nauwkeurige lijnverlichting Lighting Maxos LED Performer efficiënte en nauwkeurige lijnverlichting Maxos LED Performer 4MX900 Klanten willen energie besparen en kosten verlagen in vergelijking met wat ze gewend zijn bij conventionele

Nadere informatie

24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie

24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie 24V-detectoren en daglichtstuurmodules Bespaar energie Detectoren bieden meer comfort en veiligheid. Bovendien helpen ze om behoorlijk wat energie te besparen. Bij automatische lichtregeling wordt de verlichting

Nadere informatie

Systeemverlichting LED Sensationeel licht

Systeemverlichting LED Sensationeel licht Systeemverlichting LED Sensationeel licht 2 Rittal Systeemverlichting LED Systeemverlichting LED De perfecte kastverlichting De meest innovatieve verlichtingstechniek, afgestemd op de Rittal kastsystemen.

Nadere informatie

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving Lighting LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving LumiStone SP520/522/524/526 Om ruimten te creëren met een aangename en uitnodigende sfeer spelen armaturen met een aantrekkelijke vormgeving een

Nadere informatie

PowerBalance gen2 duurzame prestaties

PowerBalance gen2 duurzame prestaties Lighting PowerBalance gen2 duurzame prestaties PowerBalance gen2 Als het aankomt op het met LED-armaturen verlichten van een kantoorruimte zijn bedrijven gewoonlijk bereid te investeren in duurzaamheid,

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinige led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing door middel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

PowerBalance gen2 duurzame prestaties

PowerBalance gen2 duurzame prestaties Lighting PowerBalance gen2 duurzame prestaties PowerBalance gen2 Als het aankomt op het met LED-armaturen verlichten van een kantoorruimte zijn bedrijven gewoonlijk bereid te investeren in duurzaamheid,

Nadere informatie

Flikkervrij dimmen tot 1%! AVILED premium Geavanceerde LED verlichting voor pluimvee

Flikkervrij dimmen tot 1%! AVILED premium Geavanceerde LED verlichting voor pluimvee Flikkervrij dimmen tot 1%! Geavanceerde LED verlichting voor pluimvee Better light, better life Gelijkmatige groei Wij hoeven u niet te vertellen dat een goede verdeling van de kuikens in uw stal zorgt

Nadere informatie

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving

LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving Lighting LumiStone inspirerende prestaties en vormgeving LumiStone SP520/522/524/526 Om ruimten te creëren met een aangename en uitnodigende sfeer spelen armaturen met een aantrekkelijke vormgeving een

Nadere informatie

Energie zuinigeverlichting voor de agrarische sector

Energie zuinigeverlichting voor de agrarische sector Energie zuinigeverlichting voor de agrarische sector waarom is energiezuinige verlichting interessant voor u? op dit moment heeft nog ongeveer 79% van de veehouders verouderde tl of gasontladingsverlichting

Nadere informatie

D care amalia LED LEES- EN VERPLEEGVERLICHTING

D care amalia LED LEES- EN VERPLEEGVERLICHTING D care amalia LED LEES- EN VERPLEEGVERLICHTING 2 PRODUCTINFORMATIE D care amalia 9 P S4 De nieuwe lees- en verpleegverlichting speelt volledig in op de steeds wisselende eisen in verpleeg- en verzorgingshuizen,

Nadere informatie

Sammode Smart Lighting Concept

Sammode Smart Lighting Concept Sammode Smart Lighting Concept Het Sammode Smart Lighting Concept is opgebouwd uit zeer duurzame armaturen, die voorzien zijn van slimme lichtbesturingscomponenten zoals actuatoren (controllers en LEDdrivers)

Nadere informatie

GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie

GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie Openen Voorkeuren Sluiten Vergadering Video Conferentie A/V Uit GRAFIK Eye Wireless Aanpasbare vooringestelde regeling voor licht, rolgordijnen en energie Fotografie Nic Lehoux bespaar energie met LutronTM

Nadere informatie

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN

E-LINE LED VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 2 VAN OUD NAAR NIEUW IN 44 SECONDEN 3 Industriële verlichtingsinstallaties bieden vaak een aanzienlijk verbeteringspotentieel op het gebied van energieefficiëntie en lichtkwaliteit. Hoewel een renovatie

Nadere informatie

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box

Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Utiliteitsconcept 'make it easy' FIB Flexibele Installatie Box Theben oplossingen per stramien 2 Utiliteitsconcept 'make it easy' Uw partner, als het om snel en slim installeren gaat Opdrachtgevers, investeerders

Nadere informatie

AXON. linked. LED-pendelarmatuur

AXON. linked. LED-pendelarmatuur AXON LED-pendelarmatuur De ongeëvenaard slanke indirect/directe armatuur verbindt maximale efficiëntie met het comfort van een haast verblindingvrije kantoorarmatuur. linked Alle bestelnummers van de PDF

Nadere informatie

Classic. Smart SKYLITE. Draadloos lichtregelsysteem

Classic. Smart SKYLITE. Draadloos lichtregelsysteem Classic + Smart SKYLITE Draadloos lichtregelsysteem Het al omschrijvende woord is gemak en daarbij de interactiviteit van Tvilight. De nieuwe functionaliteiten van Tvilight zijn erg vooruitstrevend en

Nadere informatie

Modulair, eenvoudig en efficiënt

Modulair, eenvoudig en efficiënt GEBIED INDU CONTILINE Modulair, eenvoudig en efficiënt De INDU CONTILINE is ontwikkeld om een snelle terugverdientijd voor low bay verlichtingstoepassingen te bieden. Het combineert prestaties, esthetica,

Nadere informatie

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s

CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s CoreLine 2 opbouw een logische keuze voor LED s CoreLine2 SM120V Of het nu gaat om nieuwbouw of om renovatie van een bestaande ruimte, u wilt verlichtingsoplossingen die lichtkwaliteit leveren en substantiële

Nadere informatie

Mini 300 LED gen2 beheer verlichting en energie met een app

Mini 300 LED gen2 beheer verlichting en energie met een app Lighting Mini 300 LED gen2 beheer verlichting en energie met een app Mini300 LED Gen.2 BBP/BCP/BVS400 Nu de operationele marges onder druk staan, zoekt u naar manieren om energie te besparen. LED-producten

Nadere informatie

ST8A-EM 7.3 W/ mm

ST8A-EM 7.3 W/ mm ST8A-EM 7.3 W/830 600 mm SubstiTUBE Advanced High performance LED buizen voor conventionele voorschakelapparaten Toepassingsgebieden _ Algemene verlichting bij omgevingstemperaturen van 20 +50 C _ Verlichting

Nadere informatie

PowerBalance gen2 duurzame prestaties

PowerBalance gen2 duurzame prestaties Lighting PowerBalance gen2 duurzame prestaties PowerBalance gen2 Als het aankomt op het met LED-armaturen verlichten van een kantoorruimte zijn bedrijven gewoonlijk bereid te investeren in duurzaamheid,

Nadere informatie

Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting

Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting GEBIED INDU FLOOD Efficiëntie en veelzijdigheid voor gebiedsverlichting Met meerdere combinaties van lumenpakketten en lichtverdelingen is de INDU FLOOD het ideale hulpmiddel voor het bieden van een efficiënte

Nadere informatie

Kaarsrechte elegante lijn van licht, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n

Kaarsrechte elegante lijn van licht, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Lighting Kaarsrechte elegante lijn van licht, energiezuinig en voldoet volledig aan de kantoorverlichtingsnorme n Trueline Opbouw SM530C/531C/534C Architecten hebben behoefte aan een verlichtingsoplossing

Nadere informatie

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte

P4Product Informatie High Bay licht sterke armatuur voor iedere hoogte HIGH BAY hoge kwaliteit, hoge plafonds, lage energiekosten Door een hoge plafonddiepte zorgt de verlichting in industriehallen voor enige uitdagingen: enerzijds moet gewaarborgd zijn dat op de vloer nog

Nadere informatie

Folder 68 18.6. Lichtbronnen. Productinformatie

Folder 68 18.6. Lichtbronnen. Productinformatie Folder 68 18.6 Lichtbronnen Productinformatie Lichtbronnen Het middelpunt van uw wereld is uw huis. In deze folder vindt u ideeën om uw huis een heel andere uitstraling te geven door het subtiele gebruik

Nadere informatie

Sportveldverlichting EEN STAND VAN ZAKEN. Hoevelaken, 29 januari 2015

Sportveldverlichting EEN STAND VAN ZAKEN. Hoevelaken, 29 januari 2015 Sportveldverlichting EEN STAND VAN ZAKEN Hoevelaken, 29 januari 2015 Introductie Boudewijn Lie Technisch directeur Aerolux Nederland BV Lid kernteam outdoor van NSVV Lid NEN-normcommissie verlichting 351005

Nadere informatie

Aanwezigheidsmelders voor open ruimtes

Aanwezigheidsmelders voor open ruimtes Smart flexible, plug & play solutions Energiebesparing op verlichting is een belangrijk thema. Mede door bijvoorbeeld het BREEAM concept waarbij kantoren worden ingedeeld op onder andere energiezuinigheid.

Nadere informatie

CoreLine Wand- en plafondarmatuur de duidelijke keuze voor LED s

CoreLine Wand- en plafondarmatuur de duidelijke keuze voor LED s Lighting CoreLine Wand- en plafond de duidelijke keuze voor LED s CoreLine Wall-mounted Of u nou op zoek bent naar een voor in een nieuwbouw- of renovatieomgeving. Uw klanten willen lichtoplossingen die

Nadere informatie

ELM. Adresseerbaar systeem voor lichtregeling en energiebeheer. pms 484. cool grey 11 DALI. ELM Network

ELM. Adresseerbaar systeem voor lichtregeling en energiebeheer. pms 484. cool grey 11 DALI. ELM Network ELM Network DALI ELM Adresseerbaar systeem voor lichtregeling en energiebeheer pms 484 cool grey 11 ELM combineert besparing met lichtcomfort De Energy & Light Manager (ELM) is een uniek adresseerbaar

Nadere informatie

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED

NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED NIEUW LICHT PUUR LED Siella LED 2 STERKE PERFORMANCE BIJMINIMALE HOOGTE De Siella LED is een inbouwarmatuur met een minimale inbouwhoogte, maar pakt toch uit met een volwaardig vermogen. Ze staat garant

Nadere informatie

Tot 50% energiereductie met bestaande armaturen.

Tot 50% energiereductie met bestaande armaturen. Energie sparen Energy Save Light E-S-L De Energy Save Light Set bestaat uit een onderhoudsvrije kortgesloten starter, een elektronisch energiesparend voorschakelapparaat en een beveiligingsadapter. Met

Nadere informatie

recesso Zwart op wit

recesso Zwart op wit recesso Zwart op wit De wereld zwart-wit bekijken Wij gaan er bij het ontwikkelen van een armatuur altijd van uit dat deze zo gemakkelijk mogelijk moet zijn voor onze klanten. Recesso is daarom een favoriet

Nadere informatie

zumtobel.com/industriallighting

zumtobel.com/industriallighting APAG Parkeergarage Vriendelijk licht, betrouwbaar en efficiënt: LED-technologie en aanwezigheidssensoren vervullen de wensen van autobestuurders én uitbaters. Meer licht voor de klant, minder stroom voor

Nadere informatie

Efficiëntie betaalbaar gemaakt

Efficiëntie betaalbaar gemaakt GEBIED INDU LINE GEN2 Efficiëntie betaalbaar gemaakt De INDU LINE GEN2 biedt een robuust en efficiënt LEDalternatief voor armaturen voorzien van traditionele TL-buizen. Ontworpen om een langdurige oplossing

Nadere informatie

Maxos LED Industry innovatieve, flexibele oplossing levert ideale lichtopbrengst

Maxos LED Industry innovatieve, flexibele oplossing levert ideale lichtopbrengst Lighting Maxos LED Industry innovatieve, flexibele oplossing levert ideale lichtopbrengst De Maxos LED Industry is een verlichtingsoplossing met een korte terugverdientijd die tegelijk voldoet aan alle

Nadere informatie

Ledverlichting voor grote ruimtes

Ledverlichting voor grote ruimtes Ledverlichting voor grote ruimtes Lichtlijnsystemen met leds Met E4, E5 en E7 biedt ETAP een uitgebreid gamma aan ledverlichting voor grote en hoge ruimtes, zoals industriële hallen, magazijnen, winkelruimtes

Nadere informatie

Relighting. Brussel 17-06-2010. Elektriciteitsverbruik per sektor (%) (België)

Relighting. Brussel 17-06-2010. Elektriciteitsverbruik per sektor (%) (België) Relighting Brussel 17-06-2010 Ingrid Van Steenbergen Onafhankelijk lichtadviseur Energiebesparing in verlichting www.odid.be Elektriciteitsverbruik per sektor (%) (België) Verlichting Airconditionning

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Hanglamp Matrix chroom Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle hanglamp. Het zwarte glas en de afwerking in chroom brengen een vleugje luxe in elke

Nadere informatie

Smart Lighting Systems

Smart Lighting Systems Smart Lighting Systems SMART LIGHTING SYSTEMS Slimme verlichting nodig voor een tunnel, onderdoorgang of buitenterrein? Het verlichten van een tunnel, parkeerplaats of bouwput kan tegenwoordig efficiënter

Nadere informatie

P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T ROYAL MIDAS van KEUCO: slim verlichtingsconcept voor de hele badkamer Met één druk op de knop het juiste licht Goede verlichting speelt een steeds belangrijkere rol en is van cruciaal belang voor een gezellige

Nadere informatie

Verlichting door de ogen van de gebruiker

Verlichting door de ogen van de gebruiker Kwaliteit van installaties in de utiliteitsbouw: Verlichting door de ogen van de gebruiker Dr. ir. H.IJ. (Hester) Hellinga Themabijeenkomst Kwaliteit van Installaties door DEKRA en UNETO-VNI 29 maart 2017

Nadere informatie

BAIYILED EUROPE PRODUCT DATASHEET

BAIYILED EUROPE PRODUCT DATASHEET www.baiyiled.nl 2017-2018 BAIYILED EUROPE PRODUCT DATASHEET BAIYILED LSA LED Luminaires LSA Series 5W/10W/12W/18W/36W/28W/40W/56W Geniet van energiebesparing tot wel 70% en uitstekende helderheid en licht

Nadere informatie

2

2 2 www.lightronics.nl Architectonisch LED armatuur met een hoge efficiëntie en lange levensduur, speciaal voor in atriums en grote open ruimtes. Verkrijgbaar met een Satin Sparkle of opaal lichtkap. www.lightronics..nl

Nadere informatie

RENTALITE PREMIUM POWER LED PRODUCTOVERZICHT PRODUCT OVERZICHT INDOOR VERLICHTING

RENTALITE PREMIUM POWER LED PRODUCTOVERZICHT PRODUCT OVERZICHT INDOOR VERLICHTING PRODUCT OVERZICHT INDOOR VERLICHTING 2 DIRECTE BESPARING ZONDER INVESTERING MET DOORLOPENDE GARANTIE In dit overzicht vindt u de verschillende producten die Rentalite u te bieden heeft voor in de indoormarkt.

Nadere informatie

HAUTAU VENTRA. Wij laten ramen ademen!

HAUTAU VENTRA. Wij laten ramen ademen! luchten en zich behaaglijk voelen HAUTAU VENTRA Wij laten ramen ademen! HAUTAU VENTRA de nagenoeg onzichtbare raamventilator zorgt voor een aangenaam woon klimaat en bespaart daarbij energiekosten. U zult

Nadere informatie

SCHILTZ N1061 BUISARMATUUR MACH LED PLUS IP 67 WWW.SCHILTZ.BE

SCHILTZ N1061 BUISARMATUUR MACH LED PLUS IP 67 WWW.SCHILTZ.BE SCHILTZ BUISARMATUUR MACH LED PLUS IP 67 25 A 70 MQAL 84 S Measurement meetafstand distance 100100 cm cm 80 60 40 1300 1200 1100 1000 900 20 0 0 20 40 60 E [lx] 80 1 Deze verlichting beantwoordt uitstekend

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS myliving Hanglamp Cypress chroom Led Richt uw huis in met licht Deze elegante Philips hanglamp is compact en perfect gevormd. Het tijdloze ontwerp van chroom en glas schittert als een diamant in

Nadere informatie

Philips Lighting Catalogue

Philips Lighting Catalogue Philips Lighting Catalogue Woningverlichting Badkamer Legenda woningverlichting Het nieuwe hoofdstuk woningverlichting bevat een nieuw portfolio van ca. 200 eigentijdse decoratieve armaturen voor toepassingen

Nadere informatie

SANESCA LED LICHT VOOR MEER WELBEHAGEN

SANESCA LED LICHT VOOR MEER WELBEHAGEN SANESCA LED SANESCA LED LICHT VOOR MEER WELBEHAGEN De Sanesca LED voorziet ziekenhuizen, revalidatiecentra en verplegingsinstellingen van huiselijkheid. De filigrane vormgeving past harmonieus in elk

Nadere informatie

CoreLine Wand- en plafondarmatuur de duidelijke keuze voor LED s

CoreLine Wand- en plafondarmatuur de duidelijke keuze voor LED s CoreLine Wand- en plafondarmatuur de duidelijke keuze voor LED s CoreLine Wall-mounted Of u nou op zoek bent naar een armatuur voor in een nieuwbouw- of renovatieomgeving. Uw klanten willen lichtoplossingen

Nadere informatie