t Krantje van t Landje maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t Krantje van t Landje maart 2014"

Transcriptie

1 t Krantje van t Landje maart 2014 Lekkerland Ook deze keer was het toonmoment een groot succes. Vele ouders, grootouders, tantes, nonkels, kwamen een kijkje nemen in de Luchtvaartstraat. Iedereen was benieuwd wat onze kleuters en leerlingen van het eerste en tweede leerjaar allemaal verwezenlijkt hadden tijdens dit project. Omdat het project de naam Lekkerland kreeg, vonden we het een leuk idee om samen met de familieleden van onze leerlingen allerlei workshops te doen rond eten/tafelmanieren/beroepen/ De workshops werden verspreid over de zaal, het secretariaat en de klas van juf Sarah. Even een korte samenvatting van wat er allemaal te doen was Eerst en vooral startten we allemaal samen op de speelplaats om ons dansje te doen. Dit dansje werd gedurende het hele project elke ochtend gedanst in beide vestigingen. Wij bedanken dan ook Oumnia, Qasim en Benjamin voor de leuke, speelse choreografie. Goed gedaan, kanjers! Wanneer we uitgedanst waren, gingen we verder naar de workshops. In de zaal vonden de workshops koekjes bakken en brood bakken plaats. Deze workshops werden begeleid door juf Winnie en juf Yoni. Alle kinderen waren super fier op hun zelfgemaakte koekjes en brood. En lekker dat het was! Op het secretariaat konden de kinderen samen met hun familie leuke koksmutsen maken bij juf Sarah en een voedselspelletje spelen bij meester Jan. En in de klas van juf Sarah kon je leuke filmpjes bekijken en je gepersonaliseerde placemats maken. Deze leuke workshop werd door juf Tamara onder handen genomen. Tot slot kreeg iedereen nog een leuk aandenken van het project mee naar huis. Kortom, iedereen heeft weer goed zijn best gedaan en vooral veel plezier gemaakt! Bedankt iedereen die aan het project deelgenomen heeft! Omdat er een aantal collega s afwezig waren door ziekte op het toonmoment, konden we jammer genoeg niet erg veel foto s nemen. Indien u wel foto s hebt van het toonmoment, mag u

2 ons dit steeds laten weten. Zo kunnen we ons fotoboek aanvullen met extra foto s van het toonmoment. Bedankt aan de aanwezige collega s die in deze moeilijke omstandigheden er toch voor zorgden dat het toonmoment kon plaatsvinden.! Nieuws uit de Luchtvaartstraat Na ons project Lekkerland was het even uitblazen. Dit deden we in een WOE week. Een week waarin de juffen observeren en evalueren. De kleuters konden nog eens spelletjes spelen en vertellen over de voorbije weken. Dan gebeurde er iets gek: er lagen allemaal gekke brillen en maskers in de klas. Plotseling waren er bij enkele kinderen snorretjes gegroeid.

3 We hebben ook met confetti geknutseld:

4 Dan kregen we een ballon, maar die was nog plat, wat moesten we daar dan weer mee doen? BLAZEN! BLAZEN! BLAZEN! Het was wel moeilijk om de ballon op te blazen en die ballonnen bleven niet bij ons. Onze kleuters maakten de ballonnen groter om ze dan los te laten en door de turnzaal te laten vliegen. Man, man, wat een pret! Toen waren er de eerste zonnestralen! We bleven maar al te graag een beetje langer buiten spelen met de poppenspulletjes. We kookten eten, in de potten roeren,. of gewoon lekker fietsen, met de stokken of bal spelen of verstoppertje.

5 Woensdag 26 februari was het eindelijk dan ons carnavalsfeestje. We hebben s morgens mega mindy, mega toby, een brandweerman, enkele prinsessen, enkele piraten,twee spidermans, verwelkomd in onze klas. We hebben lekkere tomatensoep gegeten (gemaakt door papa van juf Tamara) en we kregen voor een keertje een beetje chips dat mocht voor een keertje, omdat het feest was.

6 Wauw! Wat waren de kinderen mooi verkleed!

7 gekke Qasim

8 Natuurlijk waren ook de juffen verkleed! Op donderdag en vrijdag, vlak voor de krokusvakantie, vieren we nog de verjaardag van onze Luca, Yassine en Binjamin! Nieuws uit de Boekenberglei Na de vrolijke drukte van het "Lekkerland-project", zijn we de afgelopen dagen begonnen aan een "WOE-week"! Een WOE-week? Jawel,een week waarin we observeren en evalueren. Een beetje tot rust komen dus... maar vooral heel veel plezier beleven en creatief bezig zijn!

9 *Eerst en vooral wat nieuws van onze allerkleinsten... Onze nieuwe instappertjes Rania, Ikram en Patrycja, maken het goed! Het is nog een beetje wennen, maar de eerste glimlachjes zijn al van de partij! *De juffen hebben de 2 klassen een beetje anders ingericht! Leuk! Nu kunnen we alle hoekjes herontdekken! *Er gebeurde ook iets heel vreemds : op een bepaald moment liepen er pinguïns rond in onze school ja, hoor! Kijk maar! ;-)

10 *En wil je nog eens iets weten? Onze Kilyan was jarig! Voor zijn verjaardag trakteerde hij ons allemaal op verse fruitspiesjes en heerlijke, zelfgebakken koekjes...en we kregen zelfs een mooi prentenboek voor onze school! Dank u Hilde, Koen en Kilyan!

11 *Verder vulden Mil en Sophia (samen met hun ouders) de "PROJECTZAKKEN" met heel leuke spulletjes! Ra ra ra... kan je raden wat er in zat? Sophia had een bootje en een foto van de zee bij, want haar papa is een echte kapitein! En Mil had een heuse "sportzak" bij met allemaal spulletjes rond het thema "sport en spel"! Baseball-truitjes,ballen,voetbalmateriaal,sportboeken,enz.,enz.... teveel om op te noemen!

12 Uiteindelijk werd er democratisch gestemd en kozen de kleuters zelf voor het uitwerken van het thema "Sport en Spel"! Dank u lieve mama's en papa's voor jullie inzet. Het is leuk om samen te werken met zo n betrokken ouders! *De laatste tijd hebben we ook heel veel geknutseld en gefrutseld, want CARNAVAL is in zicht! eerst maakten we kennis met "Elmer",de kleurenolifant... een olifant die een beetje "anders" is dan de andere olifanten...maar die steeds vrolijk door het leven gaat! We dachten eerst dat we geen olifant konden tekenen of schilderen, maar met een beetje aanmoediging van Juf Sandrine kregen we wat meer zelfvertrouwen en kwamen we tot deze prachtige resultaten:

13

14 De andere kindjes vonden het leuker om abstractere kunstwerkjes te maken en die waren minstens even mooi! Hier onze Isack in actie! Ook 'knippen en plakken' kwam aan bod! Micolaj was zooooooo fier op zijn eigen creatie!

15 Nog anderen bereidden zich reeds voor op de komst van c arnaval en maakten zeer mooie "hoedjes van papier"! Nu wachten de "vuurspuwende draakjes" (gemaakt door Juf Yoni en de kinderen) enkel nog op een spetterend carnavalfeest! De WOE-week was TOP!!

16 Ons volgende vast project FAMILIE HOEKJEAF Na de paasvakantie starten we met het project familie Hoekjeaf. We kregen reeds een aantal toffe tips van ouders. Wie nog ideeën of voorstellen heeft, kan die altijd nog melden aan ons! Het startschot van dit project wordt gegeven op ons schoolfeest dat plaatsvindt op zaterdag 26 april. Op maandag 24 maart willen we, samen met jullie, op een volgende babbelbar hierover brainstormen. Alle ideeën voor een supertof schoolfeest zijn dan welkom! Nieuwe website Land Van Nu Juf Sarah werkte heel hard aan onze nieuwe website. Eindelijk is die klaar! Neem zeker en vast eens een kijkje! Verslag van de babbelbar van dinsdag 25 februari 1. Nieuwbouw In september 2014 start men met de nieuwbouw op de middenberm van de Boekenberglei. De werken zullen in principe klaar zijn in september Volgend schooljaar starten we met een herverdeling van kinderen : - De kinderen met geboortejaar 2012 en 2011 zitten in de Boekenberglei. - De kinderen met geboortejaar 2010 en 2009 zitten in de Luchtvaartstraat. - De kinderen van de lagere school zitten in de Luchtvaartstraat. We beseffen dat dit voor ouders, met kinderen die naar 2 vestigingen moeten, organisatorisch moeilijker kan zijn. We zoeken als team mee naar een oplossing hiervoor! Vanaf september 2015 zitten in principe alle kleuters in de Boekenberglei. De kinderen van de lagere school blijven in de Luchtvaartstraat tot dit schoolgebouw te klein zal zijn om alle leerlingen in onder te brengen. Dan kijken we met z n allen uit naar een nieuwe stek! 2. Organisatie voor- en nabewaking We worden als school gedwongen om onze uren van voor- en nabewaking aan te passen. Momenteel kunnen we dit niet bekostigen. We schaffen de voor- en nabewaking zeker niet af,

17 maar de uren zullen, vooral op woensdagnamiddag aangepast worden. U krijgt hierover binnenkort meer info! 3. Nieuwe werking in de Boekenberglei na de krokusvakantie Na de krokusvakantie starten juf Yoni en juf Sandrine met een nieuwe werking. Dit doen we om de kinderen meer en beter onderwijs op maat te bieden. Gedurende de voormiddag worden de instappers van 2011 apart opgevangen door één van de twee juffen. In de andere klas krijgen de kinderen van de 1 ste en de 2 de kleuterklas een aanbod van activiteiten op hun niveau. Na de middag worden de deuren opengezet en kunnen alle kleuters terecht in beide klasjes. Na de krokusvakantie werken we met de allerkleinsten aan het thema op het potje. Fiscale attesten Ter info : na de krokusvakantie ontvangt u een fiscaal attest van uw kind(eren) indien u in 2013 gebruik maakte van de voor-, middag- en /of nabewaking en indien u hiervoor betaald hebt in Wat deden juf Cathy en juf Salima met de kinderen van de lagere school? Qasim, Oumnia en Binjamin werkten bij juf Cathy en juf Salima ook rond het project Lekkerland. Hieronder lees je hun verslag! Ontbijten is lekker en gezond Dinsdagochtend, 4 februari. Ontbijt in de lagere school met juf Salima en juf Cathy. Met de kindjes en ons beidjes, Zorgden we voor vers brood en gebakken eitjes.

18 Smikkelen en smullen met een lekker kopje Marokkaanse thee. Iedereen deed vrolijk mee. Fruit mocht toch ook zeker niet ontbreken. Dus gingen we schillen en snijden en alles op stokjes steken. Toen was het tijd om buiten te spelen. Na de middag konden we het lekkers met de kleintjes delen! Juf Sarah werkte met de kinderen van de lagere school rond het verspillen van voeding en wat we hieraan kunnen doen. Ze besloten om, samen met de papa van juf Tamara, een kippenhok te bouwen. Zo kunnen alle kinderen onze restjes op school aan de kippen geven. Tegen de lente willen ze hiermee klaar zijn, zodat we 2 kuikentjes in ons Landje kunnen verwelkomen. De kinderen van de lagere school worden dan verantwoordelijk voor het verzorgen van de kippen. Onze lieve buren houden een oogje in het zeil tijdens de schoolvakanties.

19 Op het programma voor volgende maand Van maandag 3 maart 2014 tot en met zondag 9 maart is het krokusvakantie. Na de krokusvakantie starten Dita en Nkusa in de Boekenberglei. Wij wensen hen een heel fijne schooltijd toe! Er zijn verschillende broers en zussen aangemeld voor volgend schooljaar. Indien u nog geen afspraak maakte voor de inschrijving, kan u ons steeds bereiken op het nummer 03/ U vraagt dan naar Jan of naar Nadja. Zij maken graag een afspraak met u! Inschrijven is mogelijk tot 8 mei Op maandag 10 maart 2014 gaan de kinderen van de 3 de kleuterklas en de leerlingen van de lagere school zwemmen. In de Luchtvaartstraat werken de kinderen in maart rond de jeugdboekenweek. Het thema is GEVAAR! Hopelijk zijn de kinderen geen angsthaasjes, want een grote, gevaarlijke beer bedreigt de Antwerpse bibliotheken én de kinderen die graag boeken lezen. De beer beweert immers dat lezen gevaarlijk is en dat de bib geen veilige plek is voor kinderen. Uiteraard weten we allemaal dat dit niet zo is. Maar toch wil de woeste beer niet zomaar vertrekken. Alle kinderen zullen moeten samenwerken om de beer onschadelijk te maken.

20 In het kader van de jeugdboekenweek gaan de kinderen van de lagere school op vrijdag 21 maart in de namiddag naar een voorstelling kijken in de bibliotheek Arena. Lezen is gevaarlijk. Wie leest, kijkt niet om zich heen (pas op!). Wie leest, kijkt in zijn hoofd. Nee: wie leest, laat zich het hoofd op hol brengen. Wie leest, weet ook: niets is leuker dan lezen over gevaar. (Met de kat op schoot. En een kussen in de rug.) Over bij nacht en ontij op boeven jagen. Over de zeven zeeën bevaren in een wankele boot. Over broers die dreigen en vrienden waar je het benauwd van krijgt. Over moed en durven. Over vampieren in je bed. Over akelige krokodillen, kinderlokkers en ander onheil in grote en kleine hoeken. Betreed de Jeugdboekenweek op eigen risico! Op maandag 24 maart 2014 komt Schoolbeest naar de Luchtvaartstraat. Kinderen gaan niet altijd veilig om met honden bij hen thuis, bij vriendjes, maar ook terwijl ze met de juf of meester over straat wandelen. Sommige kinderen zijn overmoedig, sommige kinderen zijn dan weer extreem bang. Vanuit deze emoties ontstaat niet altijd een aangepaste reactie, met soms tragische gevolgen. Het project 'Hond voor het kind, een veilige vriend' heeft als voornaamste doelstelling kinderen veilig leren omgaan met honden. Het project met interactieve workshop loopt ondertussen al meer dan vier jaar en wordt gesubsidieerd door de Dienst Dierenwelzijn van de Stad Antwerpen voor de stedelijke basis- en kleuterscholen.

21 Op maandag 24 maart 2014 gaan de kinderen van de 3 de kleuterklas en de leerlingen van de lagere school zwemmen. Op maandag 24 maart 2014 organiseren we vanaf 19.00u onze babbelbar. Het schoolfeest zal dan zeker besproken worden. Iedereen welkom! Op zondag 30 maart 2014 vertrekt juf Sandrine naar Marokko. We hopen dat we, samen met de kinderen, gedurende haar verblijf contact met haar kunnen houden. We wensen alle kinderen een erg fijne krokusvakantie toe! We zien elkaar terug op maandag 10 maart!

22

Infobriefje maart 2014

Infobriefje maart 2014 B.S.G.O. Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 BERLARE Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobriefje maart 2014 1. JAARTHEMA Ten Berge geeft je kleur Op zondag

Nadere informatie

t Krantje van t Landje april 2014

t Krantje van t Landje april 2014 t Krantje van t Landje april 2014 Nieuws uit de Boekenberglei Samen naar de boerderij in de Boekenberglei! De voorbije dagen hebben de kinderen van de eerste en de tweede kleuterklas veel geleerd over

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari

Leefschool Kameleon. Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Basisschool van het GO! Menen Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 kameleon.team@g-o.be Leefschool Kameleon Krokusvakantie van zaterdag 9 februari tot en met zondag 17 februari Instapdata nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

Kunstig schoolfeest! 4 en 5 juni 2016

Kunstig schoolfeest! 4 en 5 juni 2016 Kunstig schoolfeest! 4 en 5 juni 2016 U komt toch ook? Binnenkort vieren we met z n allen feest op school. Na alweer een heel jaar hard werken mag er eens tijd gemaakt worden om leuke dingen te doen, lekkere

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven

Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Welkom in Wiebelwoud Molenhoeven Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

t Krantje van t Landje

t Krantje van t Landje t Krantje van t Landje November En toen was er LICHT! Licht, warmte en energie Daar snakken we naar op deze koudere, regenachtige dagen Zoek niet te ver je vindt het allemaal in Land van Nu! De Herfst

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

NIEUWSBRIEF. Oktober Agenda. Vrijaf lokale verlofdag. L5: T.O. techniek. L3 + L4: Zwemmen. L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken NIEUWSBRIEF Oktober 2018 Agenda Ma 01/10 Wo 03/10 Do 04/10 Schoolraad 20.15 u Vrijaf lokale verlofdag L5: T.O. voeding L6: T.O. techniek L3 + L4: Zwemmen Di 09/10 L2A + L2B: Kinderboerderij appelsap maken

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Van 4 februari tot 8 februari 2013 Van 4 februari tot 8 februari 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie De laatste week voor de vakantie wordt een echte feestweek! Maandag: Hiep hiep hoera!

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Februari 2018

Februari 2018 1. Nieuwe instappers Onze Zonnekindfamilie wordt steeds groter Op woensdag 24 januari verwelkomden we nog Aoife in K0! Ook op 1 februari komen er weer 2 nieuwe vriendjes bij in K0 : Arthur en Mauro! Sierrah

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 26 maart 2012 Kalender Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 tot en met zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012 Projectweek van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

t Krantje van t Landje Januari 2014

t Krantje van t Landje Januari 2014 t Krantje van t Landje Januari 2014 Nieuws uit Land van Nu Eerst en vooral bedankt aan alle ouders/ kennissen die positief gereageerd hebben op het project Van kop tot teen. Het toonmoment was echt een

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

t Kriebelt Kleuterschool nr. 22

t Kriebelt Kleuterschool nr. 22 t Kriebelt Kleuterschool nr. 22 Juf Sofie, juf Tinne, juf Jana en juf Dorien Neuzen, petten en korsetten hoeden, pruiken en trompetten toeters, bellen en een knal... t is carnaval! Volgende week werken

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Carnaval 11/

Nieuwsbrief. Carnaval 11/ 11/2018-2019 Nieuwsbrief Carnaval GEKKE DAG Op donderdag 28 februari mogen onze kinderen met een gek attribuut of kledij naar school komen: - Voor de KS is dit in het thema van de wereld. - Voor de LS

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen

Nieuwsbrief voor ouders en kinderen voor ouders en kinderen 7/2015-2016 Een nieuw jaar! In dit nummer: Een nieuw jaar 1 Nu de kerstperiode voorbij is en we alle familieleden en kennissen het allerbeste toegewenst hebben voor een super 2016,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook.

De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is maar goed ook. NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER KLIMMUUR LOOPBRUG jaargang 13 krokusvakantie Beste ouders, De afgelopen week was er in de media heel wat aandacht voor de Vlaamse Week tegen Pesten. En dat is

Nadere informatie

Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst

Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst Kleuterkrant maart - april 2014 Broederlijk Delen Campagne 2014 Tijdens de vastenperiode nemen wij deel aan de Vastencampagne van Broederlijk Delen: Plan(t) de toekomst Ook tijdens dit schooljaar wekken

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

30 januari 2015 Nummer 10

30 januari 2015 Nummer 10 30 januari 2015 Nummer 10 Inhoud: Daltondag Schoolfoto s Carnaval 2015 De Optochtroute Continurooster Komt dat zien! Komt dat zien! Ingekomen stuk: Carnaval voor de jeugd Ingekomen stuk: Jeugdpronkzitting

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen

Belangrijke data. Belangrijke data. Nieuwe collega schoolleider op locatie Revius. Informatie avonden schooltijden. Sportmiddagen NUMMER 12 JAARGANG 5 12 februari 2016 Belangrijke data Belangrijke data 15 feb (G)MR locatie Eem 15-19 feb Adviesgesprekken groep 8 beide locaties 18 feb Start inschrijvingen 10 min. beide locaties gesprekken

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

De opbrengst van deze actie bedraagt 306,38 euro waarvoor we onze ouders danken!

De opbrengst van deze actie bedraagt 306,38 euro waarvoor we onze ouders danken! Kleuterkrant maart 2017 BROEDERLIJK DELEN 2017 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Abbas uit Burkina Faso. Met verhalen, foto s en allerlei activiteiten laten we onze kleuters kennismaken

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Niet leuk dat we niet mogen fietsen in het lager.

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Niet leuk dat we niet mogen fietsen in het lager. VERSLAG KINDERRAAD 26/9/2017 Aanwezig : Nathan, Fiere, Floris, Stans, Cis, Femke, Lucas E, Elisabeth, Leyla, Kacper, Maud, Mattis, Maya, Fien, Tinneke PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Niet leuk dat we niet

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

Maandplanning september 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning september 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning september 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Goede afspraken maken goede vrienden Vrijdag 16 september = strapdag! Leerkrachten dagen de leerlingen uit! We gaan strappen en we willen

Nadere informatie

samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van

samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van samenwijs februari 2015 nr. 7 2014-2015 Het rijst de pan uit in groep 8!!!! CARNAVAL OP SCHOOL vrijdag 13 februari willen we er weer een spetterende dag van maken. Alle kinderen komen s morgens verkleed

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Smiskenskrant 3. Smiskenskrant 3. Nieuws van juf Dominique. Smiskenskrant 3. Beste ouder(s),

Smiskenskrant 3. Smiskenskrant 3. Nieuws van juf Dominique. Smiskenskrant 3. Beste ouder(s), G E M E E N T E L I J K E B A S I S S C H O O L G I E R L E Smiskenskrant 3 Smiskenskrant 3 30 november 2017 Nieuws van juf Dominique Beste ouder(s), Zoals jullie reeds te horen kregen, staat er voor onze

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. Eén ingang ligt

Nadere informatie

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen.

Beste ouders, Vriendelijke groeten, Dries De Rycke, De kleuterjuffen. INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, We kijken er naar uit om een heel schooljaar lang samen te werken met jullie kleuters in onze klas! We zullen zeker mooie momenten beleven! Het reilen en zeilen van onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders,

v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, v o o r w o o r d Beste kinderen, beste ouders, De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zitten er terug op de lente doet verwoede pogingen om, om de hoek te piepen en ook bij ons op school bruist het

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2017 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Afrikaanse land Burkina Faso. Ook onze school

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel

OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat AN Lemelerveld tel OBS Heidepark ds. A.J.W. Vogelaarstraat 22 8151 AN Lemelerveld tel. 0572 371850 info-heidepark@ooz.nl www.obsheidepark.nl Inleiding Binnenkort start uw kind op obs Heidepark met de wendagen. Spannend voor

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief april 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2011 INHOUD Paasvakantie P 1 Naar het middelbaar P 1 Figurentheater P 2 Natuurwandeling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie

TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie NIEUWSBRIEF GVB OOSTNIEUWKERKE TOUWLADDER LOOPBRUG jaargang 15 krokusvakantie Beste ouder, De voorbije weken was er opnieuw heel wat te beleven op onze school. In de loopbrug in Westrozebeke blikken we

Nadere informatie

Schooljaar JANUARI - FEBRUARI

Schooljaar JANUARI - FEBRUARI Schooljaar 2016-2017 JANUARI - FEBRUARI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan

Nadere informatie