Pinkstermorgendienst. met bevestiging ambtsdragers. Voorganger Ds. Auke Hamstra. Organist Wim Haveman. Gelegenheidscombo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pinkstermorgendienst. met bevestiging ambtsdragers. Voorganger Ds. Auke Hamstra. Organist Wim Haveman. Gelegenheidscombo"

Transcriptie

1 Pinkstermorgendienst met bevestiging ambtsdragers. Voorganger Ds. Auke Hamstra Organist Wim Haveman Gelegenheidscombo Zondagmorgen 4 juni 2017 Welkomkerk Zuidland

2 Stil Gebed Bemoediging en Groet Welkom en mededelingen Intochtslied 'Samen in de naam van Jezus' Opw. 167 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer. Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is. En zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt, en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt. Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is de Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer! Klein Gloria Ere zij de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, als in den beginne nu en immer en van eeuwigheid tot eeuwigheid. Amen. Gebed om Gods ontferming Zingen 'Komt laat ons deze dag' NLB 672 Kom laat ons deze dag met heilig vuur bezingen en met vernieuwde vreugd, want God deed grote dingen. Eens gaf de heilige Geest aan velen heldenmoed. Bid dat Hij ons vandaag verlicht met Pinkstergloed. Wie 's Heren Geest bezielt, wie s Heren woord doet zingen, wie met ons vieren wil het feest der eerstelingen, die stemme met ons in en prijze Gods verbond dat Hij vandaag vernieuwt en elke morgenstond.

3 Gebed om de leiding van de Heilige Geest Zingen 'Heer uw licht en uw liefde schijnen' Opw. 334 Heer, uw licht en uw liefde schijnen, waar U bent zal de nacht verdwijnen. Jezus, Licht van de wereld, vernieuw ons Levend Woord, ja uw waarheid bevrijdt ons. Schijn in mij, schijn door mij. refrein Kom, Jezus kom, vul dit land met uw heerlijkheid. Kom Heil'ge Geest stort op ons uw vuur. Zend uw rivier, laat uw heil heel de aard' vervullen. Spreek, Heer, uw Woord, dat het licht overwint. Heer 'k wil komen in uw nabijheid. Uit de schaduwen in uw heerlijkheid. Door het bloed mag ik U toebehoren. Leer mij, toetst mij, uw stem wil ik horen. Schijn in mij, schijn door mij. refrein Staan wij oog in oog met U Heer. Daalt Uw stralende licht op ons neer. Zichtbaar, tastbaar wordt U in ons leven. U volmaakt, wie volkomen zich geven. Schijn in mij, schijn door mij. refrein Onder het naspel gaan de kinderen naar de nevendienst. Schriftlezing Johannes 16 vers13-15 De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer Hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar Hij zal zeggen wat Hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat. Door jullie bekend te maken wat Hij van Mij heeft, zal Hij mij eren. Alles wat van de Vader is, is van Mij - daarom heb Ik gezegd dat Hij alles wat Hij jullie bekend zal maken, van Mij heeft. Handelingen 2 vers 1-18 De komst van de heilige Geest Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven. In Jeruzalem woonden destijds vrome Joden, die afkomstig waren uit ieder volk op aarde. Toen het geluid weerklonk, dromden ze samen en ze raakten geheel in verwarring omdat ieder de apostelen en de andere leerlingen in zijn eigen taal hoorde spreken. Ze waren buiten zichzelf van verbazing en zeiden: 'Het zijn toch allemaal Galileeërs die daar spreken? Hoe kan het dan dat wij hen allemaal in onze eigen moedertaal horen?

4 Parten, Meden en Elamieten, inwoners van Mesopotamië, Judea en Kappadocië, mensen uit Pontus en Asia, Frygië en Pamfylië, Egypte en de omgeving van Cyrene in Libië, en ook Joden uit Rome die zich hier gevestigd hebben, Joden en proselieten, mensen uit Kreta en Arabië wij allen horen hen in onze eigen taal spreken over Gods grote daden.' Verbijsterd en geheel van hun stuk gebracht vroegen ze aan elkaar: 'Wat heeft dit toch te betekenen?' Maar sommigen zeiden spottend: 'Ze zullen wel dronken zijn.' Toespraak van Petrus Daarop trad Petrus naar voren, samen met de elf andere apostelen, verhief zijn stem en sprak de menigte toe: 'U, Joden en inwoners van Jeruzalem, luister naar mijn woorden en neem ze ter harte. Deze mensen zijn niet dronken, zoals u denkt; het is immers pas het derde uur na zonsopgang. Wat hier nu gebeurt, is aangekondigd door de profeet Joël: "Aan het einde der tijden, zegt God, zal Ik over alle mensen mijn geest uitgieten. Dan zullen jullie zonen en dochters profeteren, jongeren zullen visioenen zien en oude mensen droomgezichten. Ja, over al mijn dienaren en dienaressen zal Ik in die tijd mijn geest uitgieten, zodat ze zullen profeteren. Zingen 'Wij leven van de wind' NLB 687 Wij leven van de wind die aanrukt uit den hoge en heel het huis vervult waar knieën zijn gebogen, die doordringt in het hart, in de verborgen hof, uitbreekt in een lied en opstijgt God ten lof. Verkondiging met als thema Wij delen in het vuur dat neerstrijkt op de hoofden, de vonk die overspringt op allen die geloven. Vuurvogel van de vloed, duif boven de Jordaan, versterk in ons de gloed, wakker het feestvuur aan. 'De beloofde Leermeester' Zingen 'In vuur en vlam zet ons de Geest' Lied 184 Bundel 'Zingende gezegend' In vuur en vlam zet ons de Geest gegeven op het Pinksterfeest, ten leven op ons uitgestort hoort hoe Gods kerk geboren wordt! Wie op het rijk van Christus hoopt ontvangt de Geest en wordt gedoopt God heeft uw zonden weggedaan, een nieuwe mens is opgestaan! En is uw vlam haast uitgeblust, gij moedeloze, hier is rust! Al wie in eerbied voor Hem knielt wordt met Zijn vuur opnieuw bezield.

5 Heeft iemand meer dan nodig is die schenkt wat overbodig is, want liefde maakt ons meer dan rijk, ons wacht zijn land, zijn koninkrijk. BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGER(S) EN PASTORAAL MEDEWERKER(S) Inleiding op de bevestiging Broeders en zusters in Christus, de apostel Paulus schrijft: "Er zijn verschillende gaven, maar er is één Geest; er zijn verschillende dienende taken, maar er is één Heer; er zijn verschillende uitingen van bijzondere kracht, maar er is één God, die ze allemaal en bij iedereen teweeg brengt." (I Cor. 12 vers 1-6) En de apostel Petrus zegt: "Laat ieder van u de gave die hij of zij van God gekregen heeft, gebruiken om daarmee anderen te helpen." (I Petrus 4 vers 10) Zo worden in de gemeente van Jezus Christus mensen geroepen tot het ambt om samen met de predikanten deze dienende taken te stimuleren en daarmee behulpzaam te zijn in het pastoraat, het diaconaat en de kerkrentmeesterlijke zorg. Dit alles tot zegen van de gemeente en tot eer van die ene en grote Naam van onze Heer. Daarnaast is er sinds de reformatie altijd sprake geweest van het ambt van álle gelovigen. In de gemeente van Christus bestaan geen beroepsgelovigen en ook ambtsdragers worden uit de gemeente geroepen. Al het werk in de gemeente wordt gedragen door dát ambt, die roeping van ieder christen om mee te werken aan de opbouw van de gemeente van onze Heer. Ook voor de onderlinge pastorale verantwoordelijkheid mogen wij daarom een beroep blijven doen op gemeenteleden. Samen met de ouderlingen en de predikanten nemen zij de pastorale zorg voor de gemeente op zich, zodat het omzien naar elkaar versterkt kan worden. De kerkenraad heeft hen in deze functie benoemd en in deze dienst willen wij deze benoeming bevestigen door een "ja"- woord van de kant van de gemeente, vooraf gegaan door een "ja"-woord van hun kant op de vermelde vragen. Wij willen nu eerst voor hen allen Gods zegen vragen. "Heer onze God, U loven wij omdat uw Zoon niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen. U loven wij, omdat Gij mensen ten leven roept om de aarde bewoonbaar te maken en mens te zijn ten dienste van anderen. U loven wij, omdat Gij uw Geest wilt schenken en uw vuur doet neerdalen, opdat wij met brandende harten dienaren zouden zijn in navolging van uw Zoon Jezus Christus. Daarom, Heer onze God, Gever van alle goede gaven, bidden wij U voor deze broeders en zusters die geroepen zijn om in dienstbaarheid en zorg in meeleven en voorbede uw gemeente te bouwen; dat zij hoog zullen opgeven van uw toekomst, dat zij nooit gering zullen denken van uw kinderen dat zij in hun hart bewaren wat hen in het verborgene wordt toevertrouwd en openlijk getuigenis zullen afleggen van uw heil. Zo bidden wij U, om wille van uw Zoon aan wie de macht is en de glorie nu en in eeuwigheid, Amen.

6 Zingen 'Laat mij zijn een Godsgetuige' ELB 186a Laat mij zijn een Godsgetuige, sprekend van U meer en meer. Leid mij steeds door uwe liefde, groeiend naar uw beeld, o Heer. Brood des Levens, brood des hemels, voed mij dat ik groei naar U. Voed mij dat ik groei naar U. Roeping uit de gemeente van Zr. Mieke van den Engel- Euser Br. Siem van Gijzen Zr. Tamara Hoogstad Br. Henk van der Kaa Zr. Marleen Voogt Br. Leo van der Wal Zr. Corry van der Kaa-van der Vis Wij zullen overgaan tot de herbevestiging van de volgende ambtsdragers, die aan een nieuwe ambtsperiode gaan beginnen: Br. Jan Peter van Meggelen Br. Bart Monster Zr. Annemarie Monster-Lugtenburg Br. Matthijs de Vroed Broeders en zuster, Bij uw bevestiging als ambtsdrager hebt u beleden dat u door God zelf tot uw ambt bent geroepen, u hebt uitgesproken de heilige Schrift te aanvaarden als enige regel van het geloof en u te verzetten tegen alles wat daarmee strijdig is; u hebt beloofd uw ambt te zullen uitoefenen in trouw en liefde en geheim te zullen houden wat vertrouwelijk te uwer kennis zou komen en uw taak te vervullen overeenkomstig de orde van onze kerk. Nu u (na vier jaar) in uw ambt herbevestigd wordt, wil ik u vragen: beaamt u uw beloften van toen? Wat is hierop uw antwoord? Vragen aan de ambtsdrager(s) Nu u gereed staat om uw ambt als ouderling, ouderling-kerkrentmeester of diaken te aanvaarden, moge het aan allen die hier bijeen zijn, blijken dat u bereid bent uw taak op u te nemen. Ik wil u daarom vragen voor God en zijn gemeente oprecht antwoord te geven op de volgende vragen: Bent u er ten volle van overtuigd dat God zelf u door Zijn gemeente tot deze dienst heeft geroepen? Aanvaardt u de Schrift, bij het licht waarvan wij leven, als de enige regel van het geloof, zodat u ook verwerpt en daadwerkelijk wilt tegenstaan al wat daarmee strijdig is? Belooft u uw ambt trouw te bedienen met liefde voor de gemeente én voor alle mensen, die de Heer op uw weg brengt? Belooft u ook voorgoed geheim te houden wat vertrouwelijk te uwer kennis is gekomen en bent u bereid u bij dit alles te onderwerpen aan de tucht van het geloof en het opzicht der kerk? Wat is hierop uw antwoord?

7 Vragen aan de pastoraal medewerker Belooft u in uw bediening ten behoeve van het pastoraal werk te getuigen van het heil in Jezus Christus? Belooft u uw dienst trouw te vervullen met liefde voor de gemeente en voor allen die de Heer op uw weg brengt? Belooft u voorgoed geheim te houden wat vertrouwelijk te uwer kennis is gekomen? Wat is hierop uw antwoord? Gemeente van Christus te Zuidland Nu deze broeders en zusters tot diaken, ouderling, ouderling-kerkrentmeester en tot pastoraal medewerker zijn bevestigd en herbevestigd, belooft u hen te aanvaarden, hen te omringen met uw medeleven, hen te dragen in uw gebeden en met hen mee te werken in de dienst aan onze Heer? Broeders en zusters, wat is daarop uw antwoord? Bevestiging God, onze hemelse Vader, die u geroepen heeft tot deze dienende taak en in wiens Naam wij u thans bevestigen, Hij verlichte u door zijn Geest en sterke u door Zijn hand, Hij zegene u zo in uw dienst, dat u in Zijn gemeente vruchtbaar en met zegen werkzaam mag zijn. Amen. Zingen Gemeente: Ja, van harte! 'Hij die ons in zijn dienstwerk heeft gewild' (staande) NLB 362 Hij die ons in zijn dienstwerk heeft gewild, die het gewaagd heeft onze hand te vragen; die ons uit angst en doem heeft weggetild en ons tot hier op handen heeft gedragen; Hij die verlangen wekt, verlangen stilt vrees niet, Hij gaat met ons, een weg van dagen. Gemeente, Ik wil u verzoeken op te staan en uw verbondenheid met deze ambtsdragers en pastoraal medewerker te tonen door te antwoorden op de volgende vraag Zegen voor de nieuwe ambtsdragers en pastoraal medewerker

8 Persoonlijk woord tot de aftredenden Br. Bas van der Linden Zr. Anja Monteny-Hoogstad Br. Jaap Jongejan Br. Coen van Baalen Zr. Sita van Baalen-Romijn Zr. Carla Breeman van Rij Zr. Marianne Nobel - Warning Br. Kees Stander Zr. Gerrie van Yperenburg Zingen 'Ga met God' NLB 416 Dankwoord aan vrijwilligers Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn. Slotlied 'Heer, wat een voorrecht' Opw. 249 Zegen Heer, wat een voorrecht om in liefde te gaan, schouder aan schouder in uw wijngaard te staan. Samen te dienen, te zien wie U bent, want Uw woord maakt uw wegen bekend. Samen op weg gaan, dat is ons gebed, als een volk, dat juist daarvoor door U apart is gezet. Vol van uw liefde, genade en kracht, als een lamp, die nog schijnt in de nacht. Samen te strijden in woord en in werk. Eén zijn in U, dat alleen maakt ons sterk. Delen in vreugde, in zorgen in pijn, als uw kerk, die waarachtig wil zijn. Samen op weg gaan, dat is ons gebed, als een volk, dat juist daarvoor door U apart is gezet. Vol van uw liefde, genade en kracht, als een lamp, die nog schijnt in de nacht.... die nog schijnt in de nacht. Dankzegging en voorbeden Inzameling van de gaven De kinderen komen terug uit de nevendienst en de kleine kinderen kunnen nu uit de oppas gehaald worden. Na de dienst is er gelegenheid de nieuwe ambtsdragers en pastoraal medewerker Gods zegen en wijsheid te wensen bij de taak die hen nu wacht en de aftredenden te bedanken voor hun inzet.

Pinksterdienst. 'Als een vuur...' Voorganger ds. Auke Hamstra. Organist Cor Hollestelle. Gelegenheidscombo

Pinksterdienst. 'Als een vuur...' Voorganger ds. Auke Hamstra. Organist Cor Hollestelle. Gelegenheidscombo Pinksterdienst 'Als een vuur...' Voorganger ds. Auke Hamstra Organist Cor Hollestelle Gelegenheidscombo Zondagmorgen 9 juni 2019 Welkomkerk Zuidland Stil Gebed Bemoediging en Groet Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016

Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, Gert Hijkoop 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 2:1-24, 36, 37-41 Gert Hijkoop 15 mei 2016 Handelingen 2:1-21 (NBV) 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een

Nadere informatie

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk

Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orde van dienst voor Pinksteren, 4 juni 2017 in de St. Gudulakerk Orgel: Els Dijkerman Vg. ds.: Corien Veenhuizen 1 Toenadering Orgelspel Stilte Welkom: ouderling van dienst, een kind steekt de kaarsen

Nadere informatie

Pinksterliturgie. in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman

Pinksterliturgie. in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman Pinksterliturgie in het Kruispunt te Maasdijk op 4 juni 2017 Voorganger: Ds. L.C. van der Eijk Organist: Erna Brinkman Voorzang Hemelhoog 228:1, 2 en 3 1 Heer, ik hoor van rijke zegen, die Gij uitstort

Nadere informatie

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied

20 mei E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest daal

Nadere informatie

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid.

3. Ontsteek een licht in ons verstand en maak tot liefde ons hart bereid, geleid met milde vaste hand ons zwakke vlees in zekerheid. 20 mei 2018-1 E Pinksterdag 2018: Immanuëlkerk; ds. Chris Schreuder; Orgel; Gerard de Waardt, m.m.v. Maranatha Zingers Zingen vóór de dienst: Lied 670: 1, 3 en 7 1. Kom Schepper God, o Heilige Geest, daal

Nadere informatie

Vol van de Heilige Geest

Vol van de Heilige Geest Liturgie voor de eredienst op Eerste Pinksterdag - zondag 27 mei 2012 - in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Vol van de Heilige Geest Hervormde Gemeente Hattem wijkgemeente Stadswijk Voorganger: ds. M.L.W.

Nadere informatie

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018

op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 Orde van dienst van Woord en Sacrament op 1e Pinksterdag 20 mei 2018 in de Hervormde kerk te Sellingen In deze dienst doen belijdenis van hun geloof: Gert-Jan en Monique Bos Geert Fokkens Eric Wind en

Nadere informatie

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Dorpskerk Wassenaar 9 juni 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Zingen (staande): lied

Nadere informatie

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9

DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE. - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 DE DIENST VAN PINKSTEREN 2018 IN DE KERK TE MIDWOLDE - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek 678: 1,4,7,8,9 Vrees niet, gij land, verheug u en wees blijde en dieren, weest gerust in bos en weide.

Nadere informatie

V O O R B E R E I D I N G

V O O R B E R E I D I N G Orde voor de viering op 1 ste Pinksterdag 9 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Gods Geest die je overkomt Voorganger: Pastor Hessel Hansma Kind v/d zondag: Casper Klazen Organist: Albert

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer!

Genade zij u en vrede van God onze Vader en van Jezus Christus, onze Heer! WILHELMINAKERK SOEST 4 juni 2017 Pinksteren Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: Pianist: ds. Wim Kievit Co Molenaar Annemarie Kuijer Janny Mook Terry Hamberg Margo van Assenbergh OM TE BEGINNEN

Nadere informatie

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy

20 mei 2018 PINKSTEREN uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy 20 mei 2018 PINKSTEREN 10.00 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke; muziekgroep schriftlezing: Alida Larooy Orde van dienst: Welkom. Opw 766 De wind steekt op Farsi lied: Koning van mijn hart - https://youtu.be/byh_rlti7wg

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4

Mededelingen door de ouderling van dienst. Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Mededelingen door de ouderling van dienst Frans Elbertsen Pastoraal Ouderling, sectie 4 Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472 (Opwekking) Lied 472

Nadere informatie

Orde van dienst PINKSTEREN 2016

Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Orde van dienst PINKSTEREN 2016 Bethelkerk, Ede Voorganger Ds. K. van Meijeren Orgel Bram Oppeneer Trompet Adriaan Prins Piano Peter van Daalen 2 Woord van welkom Wij zingen: Op Toonhoogte 301 Samen in

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v.

Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Protestantse wijkgemeente De Morgenster Pinksteren 2017 Openbare Geloofsbelijdenis Voorganger: ds. Magda Hazeleger Organist: Klaas de Haan m.m.v. Het Morgensterkoor Zingen: Lied 668 Halleluja, adem van

Nadere informatie

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel

Pinksteren. 9 juni Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink. Orgelspel Pinksteren 9 juni 2019 Voorganger ds. Wikke Huizing Organist Dyo Wassink Fluitist Imme Wassink Orgelspel Welkom Gemeente zingt Komt, laat ons deze dag Vul aan wat ons ontbreekt, want stukwerk is ons pogen.

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

PINKSTEREN. Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward

PINKSTEREN. Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward PINKSTEREN Zondag 4 juni 2017 Martinikerk Bolsward 1 Voorganger: ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot m.m.v. Oegandees kinderkoor 2 Voorbereiding Mededelingen vanuit de kerkenraad Stil gebed

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 9 juni 2019-Pinksteren Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling: Diaken: Collectant: Lector: Organist: Gastvrouw: Kinderkerk: Jeugdkerk:

Nadere informatie

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden

Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Pg Roodeschool Pg Uithuizen Pg Uithuizermeeden Schuurdienst 10 juni 2018 Zaaien met pit! Voor de dienst zingen we: Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U,

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND!

Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Liturgie voor de dienst van het Woord waarin we de uitstorting van de Heilige Geest gedenken. EENSGEZIND! Voorganger: ds. P. Molenaar Aanvang van de dienst: 10.45 uur. Ouderling van dienst: M. van Maanen

Nadere informatie

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp

Ochtenddienst 15 mei :00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Ochtenddienst 15 mei 2016 10:00 uur Hervormde gemeente Numansdorp Pinksteren! 15 mei 2016 Voorganger Organist : Ds. C.D. van Alphen : Jan Bezuijen Welkom Afkondigingen door ouderling Ton Versteeg Voor

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Genesis 1 : 26-28 Genesis 2 : 18-25 Leviticus 12 Numeri 5 : 11-31 Psalm 148 : 1 en 4 Gezang 121 : 1 en 2 Gezang 121 : 3, 4, 5 en 6 Gezang 121 :

Nadere informatie

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok

Zondag 29 Oktober Zondag. Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok Zondag 29 Oktober Zondag Voorganger : ds. Johan Meijer Organist : Theo van de wal Koster : Berthold Koops. Lectoren : Sarah Koops : Silke Wijnstok OM TE BEGINNEN Welkom Stil worden Zingen: Samen in de

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 26 april 2015 liturgische kleur wit 4 e Zondag van Pasen Thema: Inspraak van boven voorganger : ds. Gerrit Olsman lector : Bea Engelsman cantor-organist : Tjalling Roosjen

Nadere informatie

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016

Orde voor de dienst op zondag Pinksteren 2016 1 Lied vòòr de dienst: (mel. Gez. 291 NH-bundel) Adem van boven, gul en goed, vervul ons hart, ons vlees en bloed, o bron die onze vreugde voedt, kom Geest van God! Louter ons leven, heilig vuur, wijs

Nadere informatie

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018

PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 PINKSTEREN Duinzichtkerk zondag 20 mei 2018 DUINZICHTKERK - zondag 20 meil 2018 Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout PINKSTEREN voorganger ds. Corrie van Duinen; ouderling Lida Fijn van Draat; diaken:

Nadere informatie

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014

Samenkomst 2e Pinksterdag 2014 Leven van de wind Samenkomst 2 e Pinksterdag 2014 Wijk West en Oostendorp Grote of Sint Nicolaaskerk Voorganger: dhr. J.D. Scherphof Organist: dhr. H. Witter We lezen uit de Bijbel Johannes 3: 5-8 3 Jezus

Nadere informatie

Zingen lied 681: Veni Creator Spiritus De cantorij zingt het lied 2x, daarna allen 2x

Zingen lied 681: Veni Creator Spiritus De cantorij zingt het lied 2x, daarna allen 2x voorganger is ds. Corrie van Duinen ouderling: Ruerd Ruben diaken: Niek de Graaf cantor- organist: Gert Boersma muzikale medewerking: de cantorij van de Duinzichtkerk Het woord pinksteren is afgeleid van

Nadere informatie

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016

Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Kerk voor Jou dienst 22 mei 2016 Voorganger : Ds. J. H. den Braber Organist : Jaap Dekker Muzikale medewerking : Emma Engels / Thom Engels / Maarten Cieremans / Tessa van der Horst / Michelle de Regt /

Nadere informatie

Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een

Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een Handelingen 2:1-16 1 Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. 2 Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden

ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden ORDE VAN DIENST: PINKSTERZONDAG 9 juni Oude Blasius Delden Voorganger : Ds. Dick Juijn Organist : Ma9hijs ten Thije Koster : Gerrie Tuitert - Burggraaff Lector : Anje Gnodde ==================================================================

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Terneuzen Opstandingskerk. LITURGIE voor de EREDIENST. op zondag 15 mei uur. Pinksterfeest

Protestantse gemeente te Terneuzen Opstandingskerk. LITURGIE voor de EREDIENST. op zondag 15 mei uur. Pinksterfeest LITURGIE voor de EREDIENST op zondag 15 mei 2016 10.00 uur Pinksterfeest Thema: 'De drie vragen van Pinksteren' Voorganger: Ds. Hans Becker Organist: Ko de Braal Orgelspel Welkom en afkondigingen Intochtslied:

Nadere informatie

Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum. Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk ***

Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum. Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk *** Orde van dienst 15 mei 2016 Pinksteren Voorganger: ds. Dick Steenks Organist: Berend van Surksum Mmv cantorij olv Tiny van Eeuwijk *** Binnenkomst kerkenraad Stilte, orgelspel Welkom en drempelgebed Aanvangslied

Nadere informatie

Adem van de Geest. Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen

Adem van de Geest. Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen Adem van de Geest Oecumenische Pinksterviering met de geloofsgemeenschappen van de Bronkerk en de Bonifatiuskerk te Ugchelen 20 mei 2018 Voorafgaand aan de viering zingen we: Lied: Kom Schepper, Geest

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Prop. den Dikken Organist: Anja van der Ploeg Zingen: Evangelische Liedbundel 374 vers 1, 2 en 3 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U

Nadere informatie

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp

Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Pinksterviering 9 juni 2019, om 9.30 Marktpleinkerk Raad van Kerken Hoofddorp Thema: elkaar verstaan Voorgangers: Organist: Lectors: Bert Wooning (Joannes de Doperkerk) Gerdien Neels (Marktpleinkerk) Cees

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

PINKSTEREN 8 juni ook van Jou KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GRAFHORST

PINKSTEREN 8 juni ook van Jou KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GRAFHORST PINKSTEREN 8 juni 2014 ik ook van Jou KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GRAFHORST Over deze dienst Vandaag vieren we het feest van Pinksteren! We staan stil bij het wonder dat het doorging, het verhaal

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE

PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE PINKSTERDIENST op 20 mei 2018 in de Slangenburgse kerk Thema: DE TAAL VAN DE LIEFDE voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor Cantorij Gaanderen/Slangenburg o.l.v. Theo Rougoor en Cantorij

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op zondag 9 juni 2019 Pinksteren. Thema: Gastvrijheid. Kleur: Rood. Locatie Emmakerk

Orde voor de eredienst op zondag 9 juni 2019 Pinksteren. Thema: Gastvrijheid. Kleur: Rood. Locatie Emmakerk Orde voor de eredienst op zondag 9 juni 2019 Pinksteren Thema: Gastvrijheid Kleur: Rood Locatie Emmakerk ORGELSPEL WELKOM EN MEDEDELINGEN door de ouderling van dienst INTOCHTSLIED: t Is feest vandaag,

Nadere informatie

Heet u en jou van harte welkom!

Heet u en jou van harte welkom! Heet u en jou van harte welkom! 1 Feestelijke Pinksterdienst 15 mei 2016 Thema: De Geest spreekt alle talen 2 Voorganger: Ds. Wim van der Wel Muzikale medewerking: Bert Slijkhuis Orgel & De Nu je Onderwegband

Nadere informatie

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken.

Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Liturgie zondag 3 september 2017, morgendiensten. Voorganger : Ds. A. Hofland. Psalmen en gezangen uit het liedboek voor de kerken. Welkom Mededelingen namens de Kerkenraad Aanvangslied: Opwekking 167:

Nadere informatie

Liturgie voor de Pinksterdienst zondag 4 juni 2017, 9.30 uur Goede Herderkerk Ridderkerk. Samenzang vanaf 9.20 uur.

Liturgie voor de Pinksterdienst zondag 4 juni 2017, 9.30 uur Goede Herderkerk Ridderkerk. Samenzang vanaf 9.20 uur. Liturgie voor de Pinksterdienst zondag 4 juni 2017, 9.30 uur Goede Herderkerk Ridderkerk. Samenzang vanaf 9.20 uur. Thema: In vuur en vlam Voorganger: ds. G.J. van Beek Organist: Leo Plaisier Orgelspel

Nadere informatie

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog!

Zondag 15 mei Pinksteren. Welkom in De Regenboog! Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wil Kaljouw Ouderling van dienst: Dirk Slooijer Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Lied voor de dienst: Lied

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren

Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Liturgie zondag 4 juni - Pinksteren Zingen: 695:1, 2, 4, 5 1. Heer, raak mij aan met uw adem, reik mij uw stralend licht, wijs mij nieuwe wegen, geef op uw waarheid zicht. 4. Kom en doorstraal mijn dagen,

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN

DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN LITURGIE voor de pinksterdienst op zondag 19 mei 2013 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. In deze dienst wordt br. D.G. van der Kolk bevestigd tot ouderling met bijzondere opdracht (evangelisatie en

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Ochtenddienst 20 mei 2018

Ochtenddienst 20 mei 2018 Ochtenddienst 20 mei 2018 Hervormde Gemeente Numansdorp Zondag 23 Pinksteren Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Rick Jan Hitzerd Medewerking : Muziekgroep Welkom Mededelingen door ouderling Constant

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG

ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG ORDE VAN DE DIENST OP ZONDAG 15 MEI 2016 EERSTE PINKSTERDAG om 9.30 uur in de Martinikerk van Bolsward THEMA: Een kruisje voor U???! Voorganger: ds. J. Ariesen Orgel/Piano: Kees Nottrot Medewerking: het

Nadere informatie

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur

De Geest maakt één. 1e PINKSTERDAG. ORDE van dienst. zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur ORDE van dienst 1e PINKSTERDAG zondag 17 mei 2016 om 9.00 uur De Geest maakt één Voorganger: ds. P. Wijnberger Organist: Dirk Brandhorst Koster: Familie A. Neeleman Inleidend orgelspel Welkom en afkondigingen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.A. van der Graaf (Heerde) Schriftlezing: Markus 10 vers 46 t/m 52 Psalm 92 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Berijming) Psalm 134 vers 3 (Schoolpsalm) Lied 218 vers 1, 2

Nadere informatie

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen >

Liturgie. Thema: 167 :1,2,3 310 : :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2: :2x 705 :1,2, Welkom en Afkondigingen > Liturgie Thema: 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET 2:9-12 343 :2x 705 :1,2,3 717 249 Welkom en Afkondigingen > Liturgie 167 :1,2,3 310 :1-5 834 :1,2,3 868 :1,2,5 EXO 19:3-6 1PET

Nadere informatie

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij!

Zondag 19 oktober Kom maar hier - vertrouw op Mij! Zondag 19 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Voorhof Vakantie Club - dienst Thema: Kom maar hier - vertrouw op Mij! Voorganger: ds. Bram Bregman Mee voorbereid door: mw Karin Schaap Muzikale

Nadere informatie

Orde van dienst. bij afscheid en bevestiging van ambtsdragers. op 18 juni 2017 in de Ontmoetingskerk

Orde van dienst. bij afscheid en bevestiging van ambtsdragers. op 18 juni 2017 in de Ontmoetingskerk Orde van dienst bij afscheid en bevestiging van ambtsdragers op 18 juni 2017 in de Ontmoetingskerk Thema: Gezegend op weg Organist: Pim Lodder Lector: Arie Slob Voorganger: ds. Annette Driebergen In deze

Nadere informatie

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar

Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, Samen

Nadere informatie

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk?

ZONDAG 17 november 2013. Wie is arm wie is rijk? ZONDAG 17 november 2013 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Wie is arm wie is rijk? Dienst van bevestiging: mw. Aaltje Timmerman tot ouderling Eredienst. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig

Om 9.55 uur zingen we samen met de muziekgroep: U bent heilig Westlanddienst op zondag 28 mei in de Dorpskerk te s-gravenzande m.m.v. de Muziekgroep; Schriftlezer is Sjaan van der Kaaij Thema: Kopje onder Voor de dienst zingt en speelt de muziekgroep Om 9.55 uur

Nadere informatie

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst:

Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN. Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg. Zingen voor de dienst: Pinksteren 15 mei 2016 Sionskerk DE GEEST SPREEKT ALLE TALEN Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: ds. David Rodenburg Zingen voor de dienst: *Joh. de Heer 57: 1, 2 Er komen stromen van zegen Er komen stromen

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Pinksterdag 2017 in de Oosterholthoeve Pinksteren: een beslissende wending! Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: J. Brink Begeleiding gemeentezang:

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel

20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel GROTE OF ST. NICOLAASKERK Protestantse gemeente Muiden 20 mei 2018 Pinksteren - Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds. Gerben Hoogterp Cantor-organist: Koos Damman mmv de cantorij VOORBEREIDING KLOKGELUI

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op

Liturgie voor de dienst op Liturgie voor de dienst op Zondag 31 januari 2016 Voorganger: Ds Pieter Koekkoek Organist: Jan Koert Brinkman In deze dienst wordt Annelies van Ravenhorst-Hoogeveen bevestigd in het ambt van diaken In

Nadere informatie

Zondag 22 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 22 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 22 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Marten Visser, Wezep Ouderling van dienst: Remco de Groot Organist: Jan Ebeltjes Lector: Jan Verhoek Koster: Ria op den Dries Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk

Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang uur in de Goede Herderkerk Orde voor de viering op zondag 16 juni 2019 aanvang 10.00 uur in de Goede Herderkerk Voorganger: Ds. W. Slop Kind van de zondag: Diederik Booi organist: Caroline van der Laan --------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht

Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Liturgie voor de eredienst op eerste Pinksterdag zondag 4 juni 2017 in de Sionskerk te Papendrecht Voorganger: Ds. F. van Roest Organist: Ronald Bot Muziek: Sound of Life - Inleidend orgelspel - Afkondigingen

Nadere informatie

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken.

104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. PINKSTEREN 104 EERSTE LEZING Hand., 2, 1-11 Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en zij begonnen te spreken. Uit de Handelingen der Apostelen 1 Toen de dag van Pinksteren aanbrak waren allen bijeen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Zingen 'Neem mij aan zoals ik ben' 2x (melodie - NL 833) Gebed van toenadering

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Zingen 'Neem mij aan zoals ik ben' 2x (melodie - NL 833) Gebed van toenadering Liturgie zondag 2017 Voorganger ds. Reinoud Koning Lector Fennie van den Broek Organist Mw. A. Kuus Koster Dhr. H. van Polen Bord-/beamerbeheerder Dhr. M. van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom door de ouderling

Nadere informatie

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid

Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Orde van dienst Voor zondag 16 juni 2019 Zondag Trinitatis Van de Drie-eenheid Ate Trox, Ingrid van Veen en Johan Offringa nemen vandaag afscheid Ellie van Dijken wordt bevestigd als Ouderling-Kerkrentmeester

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser

Welkom in de Pauluskerk. Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Proponent Gera den Dikken Organist: Ries de Visser Zingen: Evangelische Liedbundel 374 1. O Heer, mijn God, wanneer ik in verwond'ring de wereld zie die U hebt voortgebracht,

Nadere informatie

Liturgie. Bevestiging en In dienst stelling. Rina Verkade en Simone de Zeeuw. In balans

Liturgie. Bevestiging en In dienst stelling. Rina Verkade en Simone de Zeeuw. In balans Liturgie Bevestiging en In dienst stelling Rina Verkade en Simone de Zeeuw In balans Zondag 2 juli 2017 Protestantse gemeente Maasdijk / het Kruispunt Voorganger Organist : Ds. H.M. Habekotté : Erna Brinkman

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Handelingen 10: 1-17 Handelingen 11 : 12-18 Lied 444 : 1, 2 en 3 Gezang 164 Psalm 87 (npb) Lied 247 Gezang 167 Welkom en mededelingen Votum en groet

Nadere informatie

BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS

BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS BEVESTIGING VAN AMBTSDRAGERS OP 9 OKTOBER 2016 IN DE VOORHOF Foto voorpagina: Doorwaadbare plaats in de Jabbok Voorganger ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Welkom en drempelgebed Aanvangslied:

Nadere informatie

Pinksteren. zondag 9 juni In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker

Pinksteren. zondag 9 juni In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker Pinksteren zondag 9 juni 2019 In deze dienst zal Joke Teding van Berkhout-Fabius worden bevestigd als kerkelijk werker Protestantse Gemeente Tubbergen Voorganger: ds. Esther Scheer-Weijenberg Ouderling

Nadere informatie

zondag 18 september uur

zondag 18 september uur zondag 18 september 2016 9.30 uur Afscheid en bevestiging van ambtsdragers Installatie pastorale bezoekers en diaconale medewerker Aftreden pastorale bezoeker en diaconale medewerker Aftredend: Willem

Nadere informatie

NIEUW LEVEN IN JEZUS

NIEUW LEVEN IN JEZUS NIEUW LEVEN IN JEZUS 7 mei 2017 8:30 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Jacquelien Simon Organist: Lydia van den Broek Koster: M. vd Bor Lector: Fennie van den Broek Intocht: Psalm 139 1 Heer,

Nadere informatie

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen.

Orde van dienst. Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. Orde van dienst Voorganger: ds. Henk Jan Ketelaar Ouderling van dienst: dhr. Gerard Kruit. Organist: dhr. Jan van der Meer Zondag 24 april 2016, 10.00 uur. 5 e zondag van Pasen. - Woord van welkom en mededelingen

Nadere informatie

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding

Zondag 11 juni Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN. Voorbereiding Zondag 11 juni 2017 Bevestiging van Gerdien Neels tot predikant in algemene dienst van de PKN 15.00 uur Organist: Hans van Noord Lector: Maaike Lok Voorbereiding Binnenkomst kerkenraad De gemeente wordt

Nadere informatie

Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018

Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018 Orde van dienst Jeugddienst 28 oktober 2018 Muziek Kerkenraad komt binnen Welkom en mededelingen door: Merel We zingen lied 215: 1 en 2 2 Bemoediging en groet Gemeente gaat zitten We luisteren naar het

Nadere informatie

Pinksteren. 15 mei AD Barbesteinkerk Heinkenszand

Pinksteren. 15 mei AD Barbesteinkerk Heinkenszand Pinksteren 15 mei AD 2016 Barbesteinkerk Heinkenszand Voorganger: Organist: Ouderling: ds. Ph. van Wijk Lenie Stokman Marjolein Boon 2 Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van

Nadere informatie

Inzameling van de gaven

Inzameling van de gaven Inzameling van de gaven Opwekking 334 - Heer, uw licht en uw liefde schijnen Heer, uw licht en uw liefde schijnen, Waar U bent zal de nacht verdwijnen. Jezus, Licht van de wereld, vernieuw ons. Levend

Nadere informatie

Orde voor de dienst op 1 e Pinksterdag 2019 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht

Orde voor de dienst op 1 e Pinksterdag 2019 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht Orde voor de dienst op 1 e Pinksterdag 2019 in de Gereformeerde Kerk te Loosdrecht Voor de dienst zingen we: Psalm 68 : 7 en 12 7. God zij geprezen met ontzag. Hij draagt ons leven dag aan dag, zijn naam

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 17 januari 2016 Gebedsdienst voor de eenheid Dienst voorbereid door de Raad van Kerken Lemele - Lemelerveld Thema: Ga terug naar Start Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords

Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords Orde voor de bevestigings en intrededienst van Jan Visser als dienaar des Woords 14 december 2008 14.30 uur Protestantse Gemeente Lexmond Voorgangers: ds. G. Nijmeijer proponent J. Visser Zingen uit: Liedboek

Nadere informatie

Jezus Redt. het niet. Alleen

Jezus Redt. het niet. Alleen Jezus Redt het niet Alleen ORDE VOOR DE PINKSTERMORGENDIENST 24 mei 2015 Protestantse gemeente te Heiloo Voorganger: Ds. Edward Kooiman Organist: Jan Visser Cantorij onder leiding van Gerard Leegwater

Nadere informatie

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12 Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : 16-21 Johannes 8: 12-20 Tekst : Johannes 8 : 12 NLB 287 : 1, 2 en 5 Lied 26 : 1 en 3 Opwekking 334 Psalm 119 : 12 en 17 Psalm 84 : 5 en 6 Bijeenkomsten in de Stille

Nadere informatie

Jan Willem Roosenbrand - Liturgie voor de Pinksterochtenddienst 2013

Jan Willem Roosenbrand - Liturgie voor de Pinksterochtenddienst 2013 Jan Willem Roosenbrand - Liturgie voor de Pinksterochtenddienst 2013 Rood: gesproken onderdelen - toelichting, preek, gebed, getuigenis Blauw: liederen, zingen, muziek Zwart: de bijbelgedeelten uit Handelingen

Nadere informatie

Pinksteren 2019 Duinzichtkerk

Pinksteren 2019 Duinzichtkerk Pinksteren 2019 Duinzichtkerk DUINZICHTKERK, zondag 9 juni 2019 Pinksteren Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger: ds. Jaap van de Meent Ouderling van dienst: Jenny du Pon Diaken van dienst: Tineke

Nadere informatie

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar

Ds. A.W. van de Griend uit Kloosterhaar Liturgie voor de gezinsdienst op zondag 1 mei 2016 in de Hervormde Kerk te Den Ham aanvang: 19.00 uur. Thema: Wat er ook gebeurt. Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale inbreng: Organist: Ds. A.W.

Nadere informatie

PINKSTEREN. 4 juni In deze dienst doen Lisanne van de Kamp en Lotte Wouda belijdenis. Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden

PINKSTEREN. 4 juni In deze dienst doen Lisanne van de Kamp en Lotte Wouda belijdenis. Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden PINKSTEREN 4 juni 2017 In deze dienst doen Lisanne van de Kamp en Lotte Wouda belijdenis Gereformeerd Kerkelijk Centrum De Bron te IJsselmuiden Ds. Nelleke Beimers, voorganger Wil Reenders-van den Berg,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 16 juni 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ Trinitatis ~ : Juup van Werkhoven- Romeijn

ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 16 juni 2019 in de Dorpskerk aanvang: uur ~ Trinitatis ~ : Juup van Werkhoven- Romeijn ORDE VAN DIENST voor de viering op Zondag 16 juni 2019 in de Dorpskerk aanvang: 10.00 uur ~ Trinitatis ~ Ouderling van dienst Diaken Organist Kinderkring Crèche : Juup van Werkhoven- Romeijn : Hanny Korstjens

Nadere informatie