Bijzondere Vakanties 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijzondere Vakanties 2010"

Transcriptie

1 Bijzondere Vakanties 2010

2 Colofon Deze brochure is een uitgave van het Nederlandse Rode Kruis. Redactie Eindredactie Fotografie Vormgeving Oplage Informatie Het Nederlandse Rode Kruis, Fondsenwerving & Communicatie Het Nederlandse Rode Kruis, Bijzondere Vakanties o.a. Judith Boon, Mandy Brander, Stephan Jansen, Joop Schreuders, Joost van der Sluijs, Jack Tillmanns, Ben Vulkers, Martin Waalboer Ontwerpwerk bv, Den Haag stuks Het Nederlandse Rode Kruis Bijzondere Vakanties Postbus KC Den Haag telefoon (070) Corporate Express artikelnummer: SCS-COC-00812

3 3 Inhoud Uw bijzondere vakantie is onze zorg 4 Vakantieschip J. Henry Dunant 6 Een luxe cruise langs afwisselend landschap Hotel IJsselvliedt 12 Een monumentaal herenhuis met de sfeer van toen Hotel De Valkenberg 20 Een schilderachtig landhuis midden in de Veluwse bossen Hotel De Paardestal 26 Gezelligheid en huiselijkheid in een verbouwde paardenstal In de wolken met het Rode Kruis 30 en Martinair Een dagtocht per vliegtuig Zorg 31 Praktische informatie 34 Weer thuis 39 Jaarplanning en prijzen

4 Uw bijzondere vakantie is onze zorg. 4 Uw bijzondere vakantie is onze zorg Even een week onbezorgd genieten van al het moois dat Nederland ons te bieden heeft. Helemaal zorgeloos? Wat ons betreft wel. Het Nederlandse Rode Kruis is al zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Op onze prachtige vakantielocaties hoeft u zelf even nergens aan te denken, alleen maar te genieten. En als u wilt kunt u bij ons altijd samen met uw partner, vriend, vriendin of familielid boeken.

5 5 Uw bijzondere vakantie is onze zorg Beste zorg Als u zeker wilt zijn van de beste zorg tijdens uw vakantie, kies dan ook voor het Nederlandse Rode Kruis. In het hoofdstuk Zorg leest u waarom. Het afwisselende landschap trekt aan u voorbij tijdens een luxe cruise. U beleeft de allure van vervlogen tijden in een monumentaal herenhuis. Als u goed luistert, hoort u de wilde zwijnen spelen in de omliggende bossen van een schilderachtig landhuis. Het is allemaal mogelijk op onze vakantielocaties. Voorpret is al de helft van uw vakantieplezier. Op de volgende pagina s kunt u alvast in de vakantiestemming komen. In de hoofdstukken Praktische informatie en Jaarplanning en prijzen 2010 vindt u alle informatie over de aanvraagprocedure, data, speciale arrangementen en prijzen. Speciale weken Een aantal keer per jaar organiseren we speciale weken. De thema s gedurende deze weken variëren van leeftijdsgebonden weken tot vakanties voor mantelzorgers of gasten met een hoge zorgzwaarte. Achter elk hoofdstuk over onze accommodaties vindt u een overzicht van de speciale weken.

6 Deze zijn vrijstaand! Vakantieschip J. Henry Dunant 6 Een Luxe cruise langs afwisselend landschap

7 Deze zijn vrijstaand! 7 <J. Henry Dunant Nederland - Wisselende bestemmingen Welkom aan boord! Vanaf de J. Henry Dunant ziet u Neerland s prachtigste plekjes terwijl u geniet van het comfort en de luxe van een echt cruiseschip. Twee keer per week meert het schip aan in sfeervolle havenstadjes. De overige dagen zorgen het prachtige uitzicht, het zonnedek en de faciliteiten aan boord voor een onvergetelijke vakantie. Wat kunt u doen? Wanneer we s ochtends uitvaren vertelt de kapitein u in de salon meer over de vaarroute. Twee keer per week legt de J. Henry Dunant vroeg in de middag aan in een van de havenstadjes die we bezoeken. U kunt dan lekker gaan winkelen, een terrasje pakken of een museum bezoeken. Een medewerker of vrijwilliger zal u vergezellen, maar u kunt natuurlijk ook alleen of met een reis genoot op stap. Ook op andere dagen kunt u s avonds aan wal. Houdt u er dan wel rekening mee dat bege leiding niet altijd mogelijk is. Heeft u geen zin om eropuit te gaan? Dan kunt u natuurlijk ook aan boord blijven. U kunt bijvoorbeeld zonnebaden aan dek of uw kapsel onder handen laten nemen bij de kapsalon. Ook kunt u een kijkje nemen in de souvenirshop. Daar vindt u vast leuke cadeautjes voor de thuisblijvers. Elke avond verzorgen onze koks voor u een uitgebreid diner en op donderdag is er een heerlijk buffet. Op dinsdag, woensdag en vrijdag wordt het diner opgevolgd door een avondvullend entertainmentprogramma. Op woensdagavond verwennen we u met een extra feestelijk diner. J. Henry Dunant Op de J. Henry Dunant kunt u genieten van een zorgeloze vakantie. U ziet het landschap aan u voorbijtrekken en geniet ondertussen van het comfort en de luxe van een echt cruiseschip. U logeert in tweepersoonshutten met een wastafel en televisie en een gedeelde badkamer. Voor zonaanbidders is het zonnedek heerlijk toeven, of bij slecht weer, de overdekte serre. In de salon of het restaurant treft u uw medepassagiers voor een praatje of een spelletje kaart. Dankzij extra grote ramen kunt u ook vanuit uw hut genieten van het uitzicht. De vrijwilligers en onze bemanning zorgen dat het u aan niets ontbreekt. Faciliteiten 34 Tweepersoonshutten, salon, restaurant, zonnedek, overdekte serre, souvenirshop, kapsalon. Handdoeken Bij een verblijf op de J. Henry Dunant is het nodig dat u zelf uw handdoeken van huis meebrengt.

8 Deze zijn vrijstaand! J. Henry Dunant Nederland - Wisselende bestemmingen. 8 Een stukje geschiedenis De oprichter van het Rode Kruis, Jean Henry Dunant, kan trots zijn op zijn naamdrager, het vlaggenschip van het Nederlandse Rode Kruis. De J. Henry Dunant, kortweg de JHD genoemd, laat jaar in jaar uit de passagiers genieten van het o zo mooie Nederlandse landschap. Er is in de loop der jaren wel wat veranderd. Een stukje geschiedenis: 1959 De eerste JHD wordt te water gelaten en doet dienst als hospitaalschip. Zieke, gehandicapte en oudere gasten genoten van het voorbij glijdende landschap vanuit hun bedden in grote zalen Prinses Margriet doopt de tweede JHD, die het eerste schip van zijn trouwe diensten ontslaat. De gasten verblijven niet langer op slaapzalen, maar hebben twee- en vierpersoonshutten met eigen douche en toilet Het schip wordt gerenoveerd en aangepast aan de nieuwste veiligheidseisen De J. Henry Dunant II wordt ingeruild voor een derde J. Henry Dunant, die gebouwd werd met het geld van een grootscheepse inzamelings actie. Was het eerste schip een drijvend ziekenhuis, het derde is een drijvend hotel. Dit nieuwe schip heeft alleen nog tweepersoonshutten. Verder aan boord een apart restaurant, bredere gangen voor grotere rolstoelen en ruimere hutten voor de bemanning. De plafonds zijn hoger en de vaartech nische voorzieningen zijn het nieuwste van het nieuwste. Een speciale week met leeftijdsgenoten Misschien wilt u graag met mensen van uw eigen leeftijd op vakantie, omdat u met hen meer aansluiting hebt. Op de J. Henry Dunant organiseren we vakanties speciaal voor de leeftijdsgroepen jaar en jaar. Kijk voor de jongerenweek voor jaar in ons jongerenkatern achter in deze brochure Het schip ondergaat een grondige renovatie en is weer klaar voor de toekomst.

9 Deze zijn vrijstaand! 9 J. Henry Dunant Nederland - Wisselende bestemmingen Man met een missie Robert Zandvliet is manager van het schip en heeft als missie zijn gasten een echt vakantie gevoel te bezorgen. We bieden mensen een aangepaste cruise. Een beetje luxe en extra verzorging maakt dat mensen er even helemaal uit zijn. Omdat we kunnen rekenen op zo veel vrijwilligers, kunnen we ook de tijd nemen voor onze passagiers. Snel-snel-snel komt niet in ons logboek voor.

10 Deze zijn vrijstaand! J. Henry Dunant Nederland - Wisselende bestemmingen. 10 Keuzes Elke ochtend weer sta ik voor de moeilijke keuze wat ik vandaag weer eens zal doen. De eerste keer dat we aanlegden, durfde ik nog niet zo goed mee aan wal. Ik heb voortdurend zuurstof nodig en ik was bang dat ik met al mijn ballast een last zou zijn voor de vrijwilliger die mee aan land zou gaan. De tweede keer waagde ik het er toch op en het viel honderd procent mee! Het werd zelfs zo gezellig, dat ik helemaal vergat dat ik me in eerste instantie tot last voelde. Keerzijde van de medaille is dat ik nu moeilijk kan kiezen tussen al het leuks dat deze reis me biedt. Gelukkig hebben we nog een paar dagen te gaan.

11 11 < Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan, rijen ondenkbaar ijle populieren als hooge pluimen aan den einder staan en in de geweldige ruimte verzonken de boerderijen verspreid door het land, boomgroepen, dorpen, geknotte torens, kerken en olmen in een grootsch verband. de lucht hangt er laag en de zon wordt er langzaam in grijze veelkleurige dampen gesmoord, en in alle gewesten wordt de stem van het water met zijn eeuwige rampen gevreesd en gehoord. Hendrik Marsman, dichter

12 12 Hotel IJsselvliedt Gelderland - Wezep Een monumentaal Herenhuis met de sfeer van toen

13 Deze zijn vrijstaand! 13 Hotel IJsselvliedt Gelderland - Wezep In Gelderland, aan de rand van Wezep, ligt op het landgoed IJsselvliedt het gelijknamige hotel. Het bijna tweehonderd jaar oude herenhuis wordt omringd door tweehonderd hectare grond met boerderijen, tuinen, vijvers en bossen. Uw verblijf hier is een combinatie van natuur, cultuur en pure verwennerij. En dat allemaal in een sfeervolle omgeving die nog de ambiance van vervlogen dagen uitademt. Hotel IJsselvliedt Wat kunt u doen? Het hotel en het omringende landgoed hebben alle ingrediënten in zich voor een geslaagde vakantie. De omgeving leent zich uitstekend voor tochtjes in de natuur. Met een rolstoel, te voet, met een duofiets of zelfs per kano begint uw ontdekkingstocht al zodra u de voordeur achter u sluit. In de nabije omgeving kunt u veel uitstapjes maken: winkelen in Apeldoorn, een bezoek aan paleis Het Loo of een wandeling door Giethoorn. Uw gastvrouw in Hotel IJsselvliedt bespreekt met u de mogelijkheden. Blijft u liever een dagje in het hotel? Laat u dan eens verzorgen door de schoonheids specialiste of breng een bezoek aan de sauna en de zonnebank. U kunt ook een partijtje jeu de boules spelen of even bijpraten in het prieel of de oranjerie. De vakantie week wordt afgesloten met een gezamenlijk slotdiner in het restaurant. Vergeet u niet om feestelijke kleding mee te nemen? Hotel IJsselvliedt kent een rijke historie van bewoners, die allemaal gastvrijheid hoog in het vaandel hadden. Tot op de dag van vandaag staat gastvrijheid centraal. Hiervoor zorgt een team van professionele verpleegkundigen en vrijwilligers. Dag en nacht staan ze klaar voor uitstekende zorg én een flinke dosis gezelligheid. Het hotel heeft ruimte voor 34 gasten. De tweepersoonskamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben elk een eigen badkamer. Faciliteiten: 20 Tweepersoonskamers, restaurant, salon, bibliotheek, toegang tot internet, kapsalon, schoonheidssalon, sauna, zonnebank, oranjerie, prieel, duofietsen, kano s. Het hotel beschikt over vier busjes waarmee rolstoelen en zelfs bedden vervoerd kunnen worden.

14 Deze zijn vrijstaand! Hotel IJsselvliedt Gelderland - Wezep. 14 Een stukje geschiedenis 1697 De eerste eigenaar van landgoed IJsselvliedt is, voor zover bekend, burgemeester en magistraat Joan Beeldsnijder Steenbergen Het huidige landhuis wordt gebouwd in opdracht van Andreas Ludolphi Nobel en wordt na zijn overlijden bewoond door zijn zoon Carel Johan Richard, burgemeester van Oldebroek en lid van de Eerste Kamer. Eind 1800 begin 1900 Na de familie Nobel betrekt het adellijke echtbaar Van Pallandt het landgoed. Omdat zij geen kinderen hebben, laten ze IJsselvliedt na aan hun neef Johan Paul graaf van Limburg Stirum. De graaf was gouverneurgeneraal van Nederlands-Indië en getrouwd met jonkvrouw Catharina Maria Rolina van Sminia Graaf van Limburg Stirum werkt als ambassadeur in Londen. Een jaar na zijn aftreden vallen de Duitsers Nederland binnen. De Duitse bezetter neemt IJsselvliedt in en richt het landhuis in als Ortskammondatur. Zeer tegen de zin in van de graaf en gravin, die overigens wel mogen blijven wonen in hun huis Graaf van Limburg Stirum overlijdt in 1948, gevolgd door zijn echtgenote in Het echtpaar had in het testament bepaald dat het huis en het landgoed maatschappelijk nut moesten dienen. Toezicht hierop is in handen van stichting IJsselvliedt. Jaren 50 en 60 IJsselvliedt biedt een thuis aan Indische repatrianten. Jaren 70 - heden Na dertien jaar leegstand wordt het huis omgebouwd tot een hotel voor chronisch zieken en gehandicapten, onder de vlag van het Nederlandse Rode Kruis. Speciale weken Hotel IJsselvliedt organiseert jaarlijks een aantal speciale weken. Bijvoorbeeld voor leeftijdsgenoten. Of er staat gedurende de week een bepaald thema centraal. Kijkt u even mee? Er zit vast ook iets voor u bij. Leeftijdsgebonden vakanties voor gasten met hoge zorgzwaarte Hotel IJsselvliedt organiseert vakanties speciaal voor mensen die hoge zorgzwaarte nodig hebben in de leeftijdsgroepen 25-40, en jaar. Gedurende deze week is ons hotel nog meer dan anders ingericht op gasten die extra zorg nodig hebben. De groepen zijn wat kleiner, waardoor er nog meer tijd en aandacht is voor de gast. Ook onze excursies en activiteiten zijn afgestemd op de interesses en mogelijkheden van de groep. Gezinsweek Speciaal voor gezinnen met een chronisch ziek of gehandicapt familielid, is er een gezinsweek. Deze week staat bol van plezier en ontspanning voor het hele gezin. De gezinsweken hebben elk jaar een ander thema, dat op een creatieve manier wordt ingevuld door ons recreatieteam. Dit team organiseert allerlei activiteiten voor de kinderen, zodat de ouders even de zorg uit handen kunnen geven en kunnen genieten van een moment voor zichzelf.

15 15 Multiculturele week Misschien wilt u graag op vakantie met mensen die net als u, een niet-nederlandse culturele achtergrond hebben. Dat kan tijdens onze multiculturele week. De meeste vrijwilligers hebben dezelfde achtergrond als u, waardoor ze uw wensen en behoeften perfect aanvoelen. De verzorging en activiteiten tijdens deze weken passen goed binnen uw achtergrond. Voor moslims bereiden we bijvoorbeeld halal maaltijden. Ook als u niet kiest voor een multiculturele week, kunt u ervan uitgaan dat wij uw gebruiken respecteren. Indische en Molukse weken Voor iedereen die een band heeft met voormalig Nederlands-Indië organiseren we speciale vakantieweken. Tijdens uw verblijf kunt u contact leggen met mensen die dezelfde achtergrond hebben als u. Ook organiseren we vakanties voor Indische en Molukse gasten die geen zorg nodig hebben, maar gewoon samen met andere gasten van de Indische sferen willen genieten. Droom tijdens een Indische of Molukse week weg bij een Balinese dans, of laat u verrassen door een Indische modeshow. Uiteraard serveren wij deze weken Indische maaltijden: een feest der herkenning. Kerstshopweek Houdt u ook zo van de donkere dagen voor Kerst, wanneer alles versierd en verlicht is? Ga met ons mee om uw kerstinkopen te doen tijdens de speciale kerstshopweek. We bezoeken gezellige winkel straten en de leukste Nederlandse kerstmarkten. Zo komt u al helemaal in de kerstsfeer. Zingende merels Het IJsselvliedt ochtendritueel: zingende merels voor het raam en een kopje thee op bed De eerste dag was het even wennen; de vroege vogels die bij zonsopkomst er al op los zongen. De gastvrouw vertelde me dat het merels zijn die de bossen hier bewonen. Nu op de derde ochtend hoort hun gezang bij mijn vakantiegevoel. Net als het kopje thee en het beschuitje dat ik s ochtends op bed krijg. Lachend: Maar dat wende wel snel hoor.

16 Deze zijn vrijstaand! Hotel IJsselvliedt Gelderland - Wezep. 16 Het is beter een mijl te reizen dan om duizend boeken te lezen Confucius Chinees filosoof ( v. Chr.)

17 Deze zijn vrijstaand! 17 Hotel IJsselvliedt Gelderland - Wezep Kerstweek Deze vakantieweek is een echte feestweek. Het hotel is natuurlijk helemaal versierd en ademt een typische kerstsfeer. Wanneer er sneeuw valt verandert het landgoed in een sprookjesachtig landschap. Als u wilt, kunt u naar de kerk. Na afloop staat er een heerlijk ouderwetse maaltijd voor u klaar met krentenwegge en chocolademelk. We organiseren een kerstbingo en een kerstpuzzeltocht, maar het hoogtepunt is natuurlijk het feestelijke kerstdiner. Vergeet dan ook niet om kerstkleding mee te brengen. Mantelzorgers In samenwerking met Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg, organiseren we de Mezzo weken. Als u het hele jaar een familielid of een bekende verzorgt, is het fijn om zelf even een weekje verwend te worden. Er zijn deze week geen gasten aanwezig die zorg nodig hebben, zodat u zelf volledig kunt ontspannen. Bijvoorbeeld in de sauna, onder de zonnebank of bij de schoonheidsspecialist. Tijdens de vakantie kunt u onder andere ontspannende yoga oefeningen leren en ervaringen uitwisselen met lotgenoten. IJsselvliedt in uw eigen tuin Met de prachtige tuinen rondom Hotel IJsselvliedt oogsten de tuinmannen veel bewondering. De gasten weten de heren vaak te vinden met allerhande vragen. Maar de meest gestelde vraag is toch wel hoe een eigen tuin of balkon kon worden omgetoverd tot een stukje IJsselvliedt. De truc zit hem in de kleuren, vertelt jongste tuinman Johan Uitslag. We zorgen ervoor dat het hele jaar door kleuren te zien zijn. Een fraai winterblad, laatbloeiers, vroegbloeiers, we hebben er een mooie mix van gemaakt. Het meest trots is Johan op de rododendron. Sommige gasten boeken zelfs hun vakantie precies in de bloeitijd van dit prachtige gewas.

18 Deze zijn vrijstaand! Hotel IJsselvliedt Gelderland - Wezep. 18 Mantelzorgers en hun verzorgden Naast de speciale Mezzo weken, organiseren we in het najaar ook vakantieweken waarbij mantelzorgers samen komen met degenen voor wie ze zorgen. Deze week draait alles om u als mantelzorger. Uiteraard hoeft u zelf geen zorgtaken te vervullen en net als in de andere vakantieweken kunnen de gasten op de beste zorg rekenen. Warmte in de winter Speciaal voor mensen zonder zorgvraag organiseren wij wintervakanties: Warmte in de winter. Voor wie er even tussenuit wil in de saaie eerste maanden van het jaar. Er zijn verschillende mogelijkheden: Contactweek alle leeftijden Heeft u zin om lekker een weekje op pad te gaan en andere mensen te ontmoeten? Vooral in de winter is het extra gezellig om met anderen rond de haard te zitten, spelletjes te spelen en films te kijken. Kom naar de contactweek en leer andere mensen kennen! Oud-vrijwilligers als gast Speciaal voor oud-vrijwilligers organiseren wij een vakantieweek. Haal herinneringen met elkaar op en ontdek hoe het is om zelf verwend te worden! U kunt genieten van leuke uitjes, optredens en spelletjes. Deze week is meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe generatie vrijwilligers. Zij bezorgen u een heerlijke vakantie. Een speciale kamer voor terminale gasten Tot twee weken voordat een vakantieweek begint, houden we één kamer speciaal vrij voor gasten die in de terminale fase zijn. Onze vrijwilligers en medewerkers doen er alles aan om het verblijf voor u zo aangenaam mogelijk te maken. Zodat u, ook in de laatste fase van uw leven nog kunnen genieten van allerdaagse dingen. Zoals het uitzicht op de prachtige tuin, een heerlijk bereide maaltijd en natuurlijk de extra zorg en oprechte aandacht waarmee u omringd wordt.

19 Deze zijn vrijstaand! 19 Hotel IJsselvliedt Gelderland - Wezep Interview Van herenhuis tot hotel Nog voor de Tweede Wereldoorlog logeerde jonkvrouw Charlotte Loudon-van Sminia als jong meisje geregeld in Huize IJsselvliedt, het huis van haar oom en tante, de graaf en gravin Van Limburg Stirum. Pakweg veertig jaar later werkte ze bij het Nederlandse Rode Kruis en wist ze haar jeugdherinneringen en haar voorliefde voor het Rode Kruis samen te brengen. Samen met een collega reed ik terug van een instructieavond aan jonge eerste hulpvrijwilligsters in Friesland. Het was al laat, maar de lucht was nog helder en ik wilde graag het prachtige huis laten zien waar ik als kind zulke fijne logeerpartijen beleefde. Mijn oom en tante waren toen al overleden en het huis was in beheer van de Stichting IJsselvliedt, waar ik bestuurslid van was. Toen we de voor mij zo vertrouwde entree naderden, reageerde m n collega meteen enthou siast: dit zou een perfecte nieuwe vakantielocatie van het Rode Kruis zijn. Gek dat ik daar zelf niet op ben gekomen. Meteen de volgende dag reisden we met leden van de commissie vakantielocaties naar IJsselvliedt. En daar, met de tuinen achter ons volop in bloei, werd het besluit gauw beklonken: alles zou in het werk worden gesteld om van huize IJsselvliedt een bijzondere vakantie bestemming van het Rode Kruis te maken. Helemaal passend bij de laatste wil van oom en tante. Ze zouden zo trots zijn om te zien dat het warme welkom dat ze altijd aan hun gasten gaven, gehandhaafd is gebleven.

20 20 Hotel De Valkenberg Gelderland - rheden Een schilderachtig Landhuis midden in de veluwse bossen

21 21 < Hotel De Valkenberg Gelderland - Rheden Op de heuvelrand van de Oost-Veluwezoom, vlak bij Arnhem, staat sinds 1834 het schilderachtige landhuis De Valkenberg. De prachtige bosrijke omgeving waar nog veel wilde zwijnen leven en het weidse uitzicht over de IJssel en Rheden, maken dit monumentale pand tot een vakantieoord bij uitstek. Bovendien leent de omgeving zich uitstekend voor het maken van uitstapjes. Hotel De Valkenberg Wat kunt u doen? Hotel De Valkenberg ligt op een uitgestrekt landgoed en biedt u volop mogelijkheden tot ontspanning. U kunt erop uit met een fiets, of wandelen over de rolstoelvriendelijke paden in de omgeving. Het hotel beschikt bovendien over een zwembad, dat geheel toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking. De watertemperatuur is 32 graden en de bodem verloopt van 40 tot 110 cm. Dankzij de badlift kan in principe iedereen gebruik maken van het zwembad. Verder zijn er volop mogelijkheden voor excursies en uitstapjes. Zoals winkelen in gezellige steden in de buurt of bezoekjes aan leuke musea. Aan het begin van de week overlegt de gastvrouw van het hotel met u welke activiteiten u wilt doen. s Avonds verzorgen wij een verrassend programma voor u met bijvoorbeeld een muzikaal optreden of een dansavond. U sluit de vakantie af met een gezamenlijk diner. Vergeet u niet uw feestelijke kleding mee te nemen? Een vorstelijk welkom. Dat willen we u bieden wanneer u logeert in Hotel De Valkenberg. Een team van vaste medewerkers en vrijwilligers maken dit graag voor u waar. Niet alleen nemen ze uw dagelijkse zorg voor hun rekening, ook weten ze van elke vakantieweek een echt feestje te maken. Hotel De Valkenberg kan 31 gasten ontvangen. Alle kamers zijn van alle (zorg) gemakken voorzien. Faciliteiten: 18 Tweepersoonskamers, restaurant salon, bar, mogelijkheid tot internet kapsalon, verwarmd zwembad, serre met groot terras, theehuis, fietsen. Het hotel beschikt over drie busjes waarmee rolstoelen en zelfs bedden vervoerd kunnen worden. Wanneer u een excursie wilt maken, dan staan busjes met chauffeur voor u klaar.

22 Hotel De Valkenberg Gelderland - Rheden. 22 De Valkenberg op uw bord Succesrecept van chef kok Fred Pasman Veel gasten van De Valkenberg denken met plezier terug aan het dagelijkse gastronomisch feestje op hun bord. Chef kok Fred Pasman geeft niet alle geheimen van zijn keuken prijs, maar één succesvol streekgerecht wil hij met ons delen: Doesburgse mosterdsoep Ingrediënten 1 pot grove Doesburgse mosterd 1 ltr. bouillon (getrokken van een blokje) 1 flesje kookroom 100 gr. boter 100 gr. bloem 1 halve ui gesnipperd 1/4 teentje knoflook Speciale weken Hotel De Valkenberg organiseert jaarlijks een aantal speciale weken. Bijvoorbeeld weken voor een bepaalde leeftijdscategorie of weken rondom een bepaald thema. Kijkt u mee of er iets voor u tussen zit? Gasten van jaar met hoge zorgzwaarte Wilt u op vakantie met mensen van uw eigen leeftijd en verzekerd zijn van de juiste zorg? Dan is deze week iets voor u. U kunt genieten van leuke dagjes uit en goede optredens, samen met andere jonge mensen. Doe waar u zelf zin in hebt! Gasten met een psychogeriatrische aandoening Voor sommige gasten maken we graag nog wat extra tijd vrij. Zoals voor gasten met een psychogeriatrische aandoening (dementie). Zij zijn van harte welkom tijdens deze speciale vakantieweken, vanzelfsprekend ook met hun partner. Met een programma dat volledig op hen is toegespitst, nemen we de mantelzorger veel zorg uit handen, zodat die helemaal tot rust kan komen. Uiteraard kennen onze vrijwilligers deze doelgroep als geen ander. Onze gasten krijgen dan ook alle zorg die ze nodig hebben. Snipper de ui en de knoflook fijn. Laat de boter zachtjes in de pan smelten. Als de boter is uitgebruist de ui en knoflook toevoegen en op gematigd vuur aanfruiten. Doe er 4 eetlepels mosterd bij en fruit die even mee. Voeg dan de bloem toe om een roux te maken en draai het vuur laag. Laat de roux ongeveer 2 minuten doorgaren en voeg dan de lauwe bouillon toe. Draai het vuur hoog en breng onder constant roeren het geheel aan de kook. Voeg op het laatst naar smaak een scheut kookroom toe. Lekker met uitgebakken spekblokjes en fijn gesneden bieslook.

23 23 Hotel De Valkenberg Gelderland - Rheden Gasten met een meervoudige handicap Gasten met een meervoudige handicap, een combinatie van een verstandelijke en een lichamelijke handicap, zijn welkom tijdens speciaal op hun behoeften afgestemde weken. De kennis en ervaring van onze medewerkers en vrijwilligers en de activiteiten zijn afgestemd op de doelgroep. Het hele programma en de uitstapjes worden speciaal aangepast aan onze gasten. Indische week U zult zich senang voelen tussen de gasten die net als u een speciale band hebben met Nederlands-Indië. In Hotel De Valkenberg vindt u gedurende deze speciale week een stukje Indië midden in Gelderland. Niet alleen ons interieur is in tropische sferen, ook onze activiteiten en onze keuken hebben een snufje Indië gekregen. Vrienden voor het leven Mijn vriendin had eerst niet zo veel zin om mee te gaan. Dat is toch niets voor mij, zei ze. Ik was zelf al een keer met het Rode Kruis op vakantie geweest en dat is me erg goed bevallen. Ik heb haar uitgelegd dat iedereen voor je klaar staat om je vakantie zo leuk mogelijk te maken, en meedenkt in je wensen. Gelukkig wist ik haar te overtuigen en nu heeft ze de tijd van haar leven. Terwijl zij bij de kapper zit, geniet ik even van een moment rust met een kopje thee. Want we hollen wat af deze vakantie! Er valt zo veel te genieten. Straks ga ik haar proberen over te halen het zwembad eens uit te proberen. Ze is al meer dan dertig jaar mijn vriendin en ik heb haar nog nooit zien zwemmen, dus dat wordt nog spannend!

24 Hotel De Valkenberg Gelderland - Rheden. 24 Mantelzorgers Als mantelzorger vindt u de zorg voor een familielid of bekende waarschijnlijk heel gewoon. Toch is het heerlijk om even een hele week niet te zorgen, maar verzorgd te worden. In samenwerking met Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg, organiseren we een Mezzo week. Tijdens deze week komt u zelf aan ontspanning toe. Bijvoorbeeld in ons verwarmde zwembad of tijdens de yogasessies. U kunt deelnemen aan één van de mantelzorg seminars, waarin u ideeën opdoet over mantelzorg en ervaringen kunt delen. Kerstshopweek Misschien nog wel leuker dan Kerstmis zelf, zijn de donkere dagen voor Kerst. De straten zijn sfeervol verlicht en de ene etalage is nog mooier dan de ander. Geniet u samen met ons van deze magische periode? Tijdens de speciale kersthopweek bezoeken we gezellige winkelstraten en de leukste Nederlandse kerstmarkten. U kunt uw inkopen doen of genieten van een kop warme chocolademelk op een verwarmd terras. Kerstweek Ons toch al sfeervolle hotel wordt zo mogelijk nog gezelliger tijdens de kerstweek. Een versierde boom, authentieke kerstversnaperingen en natuurlijk kerstmuziek brengen het echte kerstgevoel in huis. Uiteraard zorgen onze koks voor een heerlijk kerstdiner. Denkt u er aan feestelijke kleding mee te nemen?

25 25 Hotel De Valkenberg Gelderland - Rheden Culinaire week Heerlijk eten en drinken. Dat staat centraal tijdens de culinaire week. Tijdens deze week organiseren we uitstapjes en activiteiten die alles te maken hebben met wijn en spijs, in de ruimste zin van het woord. Onze huisbakker vertelt u over ambachtelijk brood, de lokale wijngaard organiseert een proeverij en we gaan naar het wijnmuseum. In ons restaurant eten we iedere dag à la carte. Echt een week voor de liefhebber van het Bourgondische leven. Een speciale kamer voor terminale gasten Tot twee weken voordat een vakantieweek begint, houden we één kamer speciaal vrij voor gasten die in de terminale fase zijn. Want ook voor deze gasten zorgen we voor een fijne tijd in ons hotel. U kunt rekenen op de beste zorg en oprechte aandacht van onze vrijwilligers en medewerkers. Samen bekijken we hoe we het verblijf zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Zodat ook u kunt genieten van het moois dat het hotel en de omgeving te bieden heeft. Snurken Het is voor ons al heel bijzonder om weer eens een slaapkamer te delen. Normaal gesproken leven mijn man en ik tien kilo meter uit elkaar. Ik woon namelijk tegenwoordig in een verpleeghuis. En door de zware zorg die ik nodig heb, zijn uitstapjes met mijn man, wat we vroeger zo graag deden, er niet meer bij. We waren dan ook meteen enthousiast toen we hoorden over de speciale vakantieweken van het Rode Kruis voor mensen die zware zorg nodig hebben. We genieten enorm. Alleen hoor ik nu weer eens hoe verschrikkelijk hard mijn man kan snurken!

26 26 Hotel De Paardestal Gelderland - rheden Huiselijkheid en Gezelligheid in een verbouwde paardenstal

27 27 Hotel De Paardestal Gelderland - Rheden Aan de rand van de bossen op landgoed De Valkenberg ligt Hotel De Paardestal. Tot 1995 was dit bijgebouw van het hotel ook echt in gebruik als paardenstal. Inmiddels is het omgetoverd tot een mooie accommodatie met een intieme, ongedwongen sfeer. Maar wél met alle gemakken van het nabij gelegen Hotel De Valkenberg. Hotel De Paardestal Wat kunt u doen? Als gast van Hotel De Paardestal geniet u van al het goeds van het uitgestrekte landgoed De Valkenberg én van een huiselijke omgeving. Zo kunt u een ontspannen bezoek aan het verwarmde zwembad afwisselen met een kaartspelletje aan de grote tafel in de gezellige ruime huiskamer. Of wanneer u het 12 hectare grote landgoed heeft verkend op z n oorspronkelijke bosbewoners, kunt u zich in het bibliotheekhoekje van De Paardestal even terugtrekken met een spannend boek. Bij mooi weer wordt u vast en zeker aangetrokken door het grote terras, maar u kunt er natuurlijk ook op uit voor bijvoorbeeld een rondrit over de Posbank. Een echte aanrader. Er zijn ook mogelijk heden voor excursies naar musea, de dierentuin of een winkelronde in één van de omliggende steden. Kenmerkend voor Hotel De Paardestal is de intieme, huiselijke sfeer en de prachtige ligging tussen de bomen. Hier zult u zich zeker snel thuis voelen. Het hotel biedt onderdak aan veertien gasten. Een team van 8 vrijwilligers staat klaar voor optimale zorg en gezelligheid. Faciliteiten: 7 Tweepersoonskamers, gezamenlijke huiskamer, verwarmd zwembad, theehuis, serre met groot terras, fietsen.

28 Hotel De Paardestal Gelderland - Rheden. 28 Energie voor tien De excursies vind ik het leukste. Eerst was ik bang dat het te vermoeiend voor me zou zijn, maar ik merk nu dat ik juist weer energie voor tien krijg van alle indrukken die ik opdoe. Een hoogtepunt vond ik wel de tocht over de Posbank. Ik had nog niet eerder gehoord van dit natuurgebied. Het is er echt prachtig. Morgen ga ik winkelen, eens kijken of ik iets leuks voor mijn kleinkinderen kan vinden. En een mooie herinnering voor mezelf natuurlijk. Speciale weken De activiteiten en het programma van Hotel De Paardestal zijn gelijk aan die van Hotel De Valkenberg. Leuke bijkomstigheid is dat de tarieven van De Paardestal lager zijn. Kijkt u voor het volledige aanbod van speciale weken in het hoofdstuk Jaarplanning en prijzen 2010 in deze brochure. Er zijn onder andere tien weken voor gasten met een psychogeriatrische aandoening en twee weken voor jongeren van 15 tot 18 jaar. Meer informatie over de jongerenvakanties vindt u in het speciale katern voor jongeren achter in deze brochure.

29 Hotel De Valkenberg Gelderland - Rheden. 29 < Wie van zijn herinneringen kan genieten, leeft tweemaal Martialis Romeins schrijver ( n. Chr.)

30 In de wolken met het Rode Kruis en Martinair. 30 In de wolken met het Rode Kruis en Martinair Droomt u van een vliegreis, maar is het er vanwege uw beperking (nog) niet van gekomen? Het Rode Kruis maakt uw droom waar, samen met Martinair. Vliegmaatschappij Martinair stelt namelijk ieder jaar één dag een vliegtuig met bemanning beschikbaar. Hiermee vliegen we u naar een mooie buitenlandse bestemming waar u een dagje de sfeer kunt proeven. De afgelopen jaren zijn we naar Mallorca geweest. Wat het dit jaar wordt is voor iedereen nog een verrassing. Maar uw reisavontuur begint natuurlijk al op de luchthaven, waar de verwachtingen van mooie reisbestemmingen in de lucht hangen. Wij helpen u tijdens deze dag graag in de wolken. Uiteraard gaan er deskundige vrijwilligers mee om u te begeleiden, zodat deze dag goed verloopt. Ze helpen u bijvoorbeeld door u vanuit uw rolstoel in een gewone vliegtuigstoel te tillen. Op de buitenlandse luchthaven zijn aangepaste bussen beschikbaar, om u zo goed mogelijk met de rolstoel te vervoeren. Er kunnen helaas geen mensen mee die afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. Uw reisavontuur begint al op de luchthaven De datum en bestemming van de Martinairdagtocht 2010 zijn nog niet bekend, maar meestal vindt de dagtocht plaats in september of oktober. Neem voor meer informatie contact op met de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis bij u in de buurt.

31 31 Zorg Zorg Wanneer u logeert op één van de bijzondere vakantielocaties van het Nederlandse Rode Kruis, kunt u rekenen op de beste zorg. Al zestig jaar organiseren we vakanties voor mensen met lichamelijke of sociale beperkingen. Met die ervaring kunnen wij vakanties bieden die tot in de puntjes zijn verzorgd. Zodat u onbezorgd van een welverdiende vakantie kunt genieten. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de zorg die wij bieden. Bent u niet helemaal zeker of de juiste zorg voor ú erbij zit? Aarzelt u dan niet om contact met ons te nemen. De contactgegevens van de accommo datie van uw keuze vindt u onder het hoofdstuk Praktische informatie in deze brochure.

32 Zorg. 32 Ons team U kunt rekenen op de professionele zorg van onze vaste medewerkers en vrijwilligers. Elke accommodatie heeft een vast team van gastvrouwen, verpleegkundigen, facilitair medewerkers en een manager. Zij kunnen rekenen op steun van vrijwilligers met een specifieke zorgachtergrond, zoals verpleegkundigen en mede werkers zorg. En er is een groep vrijwilligers die zich met facilitaire zaken bezighoudt, zoals de chauffeur, de keukenhulp en de barmedewerkers. Samen staan ze garant voor uw onbezorgde vakantie. Hoge zorgzwaarte geen bezwaar Ook gasten die zware of specialistische zorg nodig hebben, zijn van harte welkom op onze accommodaties. Onze goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers bieden u de zorg die u nodig heeft en doen er alles aan om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Op de J. Henry Dunant Aangezien het op het water niet altijd mogelijk is snel een arts ter plekke te hebben, is op ons schip de J. Henry Dunant ook altijd een arts aanwezig. En in de meeste plaatsen waar de J. Henry Dunant aanmeert, hebben we contact met een fysiotherapeut. Deze komt zo nodig aan boord. Meestal kun u de rekening contant betalen en die later bij uw verzekeraar declareren, maar vaak wordt die rechtstreeks gedeclareerd. Neem wel de overdracht mee van uw eigen therapeut. Medicijnen Tijdens uw vakantie kunnen onze verpleegkundigen uw medicijnen toedienen. Zo weet u zeker dat u op tijd de juiste medicatie krijgt. Het is dan wel nodig dat u uw medicijnpaspoort meeneemt. Dat kan het paspoort zijn van uw eigen apotheek of u kunt de medicijnkaart invullen die u krijgt bij uw reserveringsbevestiging. Voor de verpleegkundigen is het makkelijk wanneer u bij uw apotheek vraagt of zij de medicijnen voor u kunnen baxteren: Alle medicijnen zitten dan in afgesloten zakjes waarop precies staat welke medicijnen er in zitten en wanneer u die in moet nemen.

33 33 Zorg Op de J. Henry Dunant Op bijna iedere plek aan boord van de J. Henry Dunant kunt u extra zuurstof nemen. Hier zijn wel kosten aan verbonden, die echter meestal door de ziektekostenverzekeraar vergoed worden. Is dat niet het geval, dan declareren we de kosten direct aan de gast. Denkt u er wel aan vanuit huis kleine zuurstofcilinders mee te nemen voor de keren dat u aan wal gaat. Denkt u ook aan voldoende cilinders voor de heen- en terugreis. Dieet Uiteraard houden we rekening met eventuele speciale voedingsvoorschriften. Als u dit tijdig doorgeeft, zorgen onze koks voor een heerlijke maaltijd, passend bij uw dieet. En wanneer u zich een dag niet zo goed voelt, dan kunt u uw maaltijd natuurlijk ook op uw kamer of in uw hut gebruiken. Aangepaste faciliteiten Al onze kamers en hutten zijn rolstoelvriendelijk en voorzien van hoog/laagbedden en een oproepsysteem. Ook zijn overal tilliften beschikbaar. Het sanitair is aangepast aan mensen met een functiebeperking en alle verdiepingen zijn bereikbaar per lift, ook als u bedlegerig bent. Eropuit Voor uitstapjes vanuit Hotel De Valkenberg en Hotel IJsselvliedt staan busjes voor u klaar die ook rolstoelen en bedden kunnen vervoeren. Vanaf het schip zorgen onze vrijwilligers ook voor optimale begeleiding, zodat u onbekommerd de aanlegplaats kunt verkennen. Blindelings vertrouwen De vrijwilligers voelen echt goed aan waar mijn vrouw behoefte aan heeft. Of het nu gaat om het aanreiken van een buigrietje, zodat ze beter haar jus d orange kan drinken of haar een keer extra aan de beademingsapparatuur leggen. En dat doen ze allemaal met veel aandacht en enthousiasme. Dat maakt het verblijf hier extra comfortabel, want vanwege haar gezondheidssituatie moeten mijn vrouw en ik blindelings kunnen vertrouwen op de juiste zorg.

34 Praktische informatie 34 Praktische informatie Een vakantie boeken Aanmelden bij de plaatselijke Rode Kruis-afdeling Wanneer u met een vakantie van het Rode Kruis mee wilt, kunt u zich hiervoor aanmelden bij de vakantiecoördinator van uw plaatselijke Rode Kruis-afdeling. Deze coördinator kan u veel informatie geven over de vakanties en u ondersteunen bij uw aanvraag. Bijna elke gemeente heeft zo n afdeling. Het nummer van uw lokale Rode Kruis vindt u in het telefoonboek onder Rode Kruis. Kunt u het nummer niet vinden? Bel dan met het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag: , stuur een naar vakanties@redcross.nl (vermeld in uw uw woonplaats), of kijk op Met de vakantiecoördinator maakt u een afspraak voor een bezoek bij u thuis. Deze vakantiecoördinator, of de intakevrijwilliger van het Rode Kruis, komt bij u langs en geeft u informatie over ons vakantieaanbod. U kunt tijdens dit gesprek vertellen wat u verwacht van de vakantie en wat uw wensen zijn. Wanneer u wilt deelnemen aan een vakantie van het Rode Kruis, vult u samen een aanmeldingsformulier in. U geeft zelf aan welke zorg u wenst, welke hulpmiddelen u nodig heeft en of u alleen of samen met een bekende op vakantie wilt. De vakantiecoördinator stuurt uw ingevulde aanmeldingsformulier naar de reserveringsmedewerker van de accommodatie van uw keuze. Daar kijken ze of ze op basis van uw wensen en behoeftes uw vakantie kunnen boeken en geven dit door aan uw vakantiecoördinator. Deze neemt vervolgens weer contact met u op. Als de boeking niet is gelukt, bekijkt u met de coördinator of er nog andere mogelijkheden zijn. Wanneer u wel mee kunt, ontvangt u zo n vier weken voor vertrek via de vakantiecoördinator de reisbenodigdheden en een checklist van zaken waaraan u moet denken. De plaatselijke Rode Kruis-afdeling regelt uw hele aanvraag. U heeft er zelf amper omkijken naar! Wanneer is uw boeking definitief? Als u zich opgeeft voor een vakantie, is dat nog géén garantie voor deelname aan een vakantie. De samenstelling van een vakantiegroep is immers gebonden aan bepaalde voorwaarden, zoals zorgvraag en medische indicatie. Pas nadat onze verpleegkundigen uw aanmeldingsformulieren hebben gezien, kunnen we beoordelen of u deze vakantie kunt boeken. Als u een bevestiging heeft ontvangen, is uw boeking definitief.

35 35 Praktische informatie Reisduur en tarieven Ons standaardarrangement bestaat uit vijf nachten en begint op maandagmiddag vanaf uur. Op zaterdagochtend tussen en uur gaat iedereen naar huis. In het hoofdstuk Jaarplanning en prijzen 2010 vindt u een overzicht van de kosten. De reissom is exclusief de verplichte reis- en bagageverzekeringen en exclusief vervoer van en naar de accommodatie. Dit vervoer moet u zelf regelen en wordt soms door de plaatselijke Rode Kruisafdeling georganiseerd. Verzorging door vrijwilligers is 24 uur per dag beschikbaar op alle locaties en is bij de reissom inbegrepen. Ook ontbijt, lunch, avondmaaltijd en koffie en thee gedurende de dag zijn inclusief. De factuur wordt u na afloop van de vakantie toegestuurd. Reis- en bagageverzekering Door het Nederlandse Rode Kruis wordt voor u een reis- en bagageverzekering afgesloten. Deze wordt aan u doorberekend, en kost 1,10 per persoon per nacht. Dit komt boven op de prijs van de vakantie. U bent verplicht om deze verzekering te betalen, ook al heeft u zelf een doorlopende reis- en bagage verzekering afgesloten. waardoor u niet mee kunt op vakantie, dient u dit schriftelijk aan te geven bij de betreffende accommodatie. Uw vakantiecoördinator kan u hierbij helpen. Indien u een vakantieweek annuleert, bent u de volgende annuleringskosten verschuldigd: tot 3 maanden voor de aankomstdatum kunt u kosteloos annuleren tussen 2 en 3 maanden voor de aankomstdatum: 15% van de reissom tussen 1 en 2 maanden voor de aankomstdatum: 35% van de reissom tussen 2 weken en 1 maand voor de aankomstdatum: 60% van de reissom tussen 7 en 14 dagen voor de aankomstdatum: 85% van de reissom minder dan 7 dagen voor de aankomstdatum: 100% van de reissom Wij adviseren u tijdig een annuleringsverzekering af te sluiten. Minimum aantal gasten Als er onvoldoende gasten zijn voor een vakantie, kan het Rode Kruis tot één week voor aanvang besluiten om de vakantieweek niet door te laten gaan. We proberen dan een goed alternatief te bieden. Als u hiervan geen gebruik wilt maken, brengen wij u niets in rekening. Annuleringsregeling Het Rode Kruis heeft geen annuleringsverzekering. In het geval er iets gebeurt

36 Praktische informatie 36 Faciliteiten Kamerindeling Alle vakanties van het Rode Kruis bieden we aan op basis van een verblijf in een tweepersoonskamer. Als u met een partner of bekende deelneemt aan een vakantie, delen wij u samen met deze persoon op een kamer in. Wilt u dit liever anders regelen, bespreek dit dan bij uw aanmelding. Gaat u alleen met vakantie, dan deelt u de kamer met een andere gast. Uiteraard houden we rekening met uw privacy. Roken Vanaf 1 juli 2008 geldt in de horeca een rookverbod. Roken in onze accommo daties is dan ook niet toegestaan. Wel zijn de hotels uitgerust met een rookruimte, binnen en buiten, waar zowel gasten als vrijwilligers gebruik van maken. Op het schip kunt u alleen buiten op het zonnedek roken. Huisdieren U kunt geen huisdieren meenemen als u met het Rode Kruis op vakantie gaat. Natuurlijk geldt er een uitzondering voor blinden en slechtzienden met een blindengeleidehond en gasten die afhankelijk zijn van een hulphond. Het aantal honden dat in de accommodaties terecht kan, is echter beperkt. Overleg dus vooraf, wanneer u het beste met uw hond met vakantie kunt.

37 37 Praktische informatie Tips Vervoer In principe regelt u zelf het vervoer van en naar de vakantieaccommodatie. Als u niet over eigen vervoer beschikt, biedt Valys uitkomst. Dit is aanvullend taxivervoer op het openbaar vervoer, waarmee mensen met een handicap ook van deur tot deur kunnen reizen. Bel (lokaal tarief). Gebruikt u een teksttelefoon, bel dan ( 0,10 per minuut). Of kijk op Lukt het echt niet om zelf vervoer te regelen, neem dan contact op met de vakantiecoördinator van uw plaatselijke Rode Kruis. Financiële ondersteuning Wanneer het voor u niet mogelijk is om de (volledige) reissom te betalen, zijn er verschillende opties voor financiële ondersteuning: Gastenfonds van het Nederlandse Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis heeft een Gastenfonds waarop u een beroep kunt doen, als u alleen om financiële redenen niet kunt deelnemen aan onze vakanties. Met dit fonds kunt u een korting van maximaal 25% krijgen op de vakantieprijs. U kunt bij de vakantiecoördinator van uw afdeling aangeven dat u graag een beroep wilt doen op het Gastenfonds. De vakantiecoördinator kan u meer vertellen over de criteria die wij hanteren en zal samen met u het aanvraagformulier invullen. De vakantiecoördinator stuurt uw aanvraag vervolgens naar de betreffende accommodatie. Na beoordeling van de locatiemanager, hoort u na ongeveer twee weken of uw aanvraag is geaccepteerd. Is uw vakantie, ondanks deze bijdrage, nog steeds buiten uw bereik? Dan kunt u bij uw verzoek om korting een brief aan de directie van het Nederlandse Rode Kruis voegen. Hierin kunt u uw persoonlijke situatie nader toelichten en vragen om meer financiële ondersteuning. Bijzondere bijstand Ontvangt u een WWB-uitkering van uw gemeente? Dan kunt u misschien een beroep doen op de Bijzondere Bijstand. Vraag het bij uw Gemeentelijke Sociale Dienst. Diverse fondsen Naast het Gastenfonds van het Nederlandse Rode Kruis zijn er vele, grote en kleine, fondsen die een financiële ondersteuning kunnen geven wanneer u met vakantie wilt. Twee grote landelijke fondsen zijn: Oranje Fonds ( VSB Fonds ( Verder zijn er veel kleine en plaatselijke fondsen. Misschien bent u lid van een kerk en kunt u daar een bijdrage krijgen. Voor meer informatie kunt u terecht bij plaatselijke hulpverleningorganisaties, zoals het maatschappelijk werk of de MEE ( voor adressen). Op internet is veel informatie te vinden over de diverse mogelijkheden. Bijvoorbeeld op: onder het kopje Financiën. Telefoonnummers ACCommodaties U kunt onze accommodaties bereiken via de volgende telefoonnummers op werkdagen tussen en uur: J. Henry Dunant Telefoon: Hotel IJsselvliedt Telefoon: Hotel De Valkenberg en Hotel De Paardestal Telefoon: Let op! De genoemde financiële ondersteuningen zijn over het algemeen bedoeld voor de aanvrager, niet voor een eventuele begeleider.

38 Praktische informatie 38 Ziektekostenverzekering Veel ziektekostenverzekeraars hebben een vergoeding in de aanvullende pakketten voor een vakantie met het Nederlandse Rode Kruis. Deze vergoeding kan aardig oplopen. Het is dan ook zeker de moeite waard om uw polis voorwaarden hierop na te lezen. Van de volgende verzekeraars weten we dat zij pakketten hebben die onze vakanties vergoeden. Let op! Leest u wel goed de exacte voorwaarden. In de verzekeringsbranche verandert er veel. Kijk dus altijd uw polis even na, zodat u zeker weet of bovengenoemde gegevens nog actueel zijn. Misschien staat uw verzekeringsmaatschappij hier niet bij, maar heeft deze inmiddels ook onze vakanties in het pakket opgenomen. Zorgverzekeraars Polis Vergoedingen Agis Compleetpolis Vakantiereis NRK, maximaal 60,- Comfortpolis Vakantiereis NRK, maximaal 60,- ComfortPluspolis Vakantiereis NRK, maximaal 120,- DVZ Principe Plus Polis 3 sterren 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie Principe Plus Polis 4 sterren 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie De Friesland AV Extra Uitzending chronisch zieken of gehandicapten met NRK, maximaal 125,- AV Optimaal Uitzending chronisch zieken of gehandicapten met NRK, maximaal 250,- De Goudse Verzekeringen Aanvullende Verzekering Basis Bootreizen of verblijf in vakantiehuis maximaal 105,- Aanvullende Verzekering Uitgebreid Bootreizen of verblijf in vakantiehuis, maximaal 105,- Aanvullende Verzekering Totaal Bootreizen of verblijf in vakantiehuis, maximaal 150,- Aanvullende Verzekering Top Bootreizen of verblijf in vakantiehuis, maximaal 150,- Groene Land Achmea Beter Af Plus Polis 3 sterren 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie Beter Af Plus Polis 4 sterren 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie Interpolis ZorgActief Extra 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie ZorgActief Top 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie Menzis Menzis Extra Verzorgd 2 Vakantiereis NRK, maximaal 500,- Menzis Extra Verzorgd 3 Vakantiereis NRK, maximaal 500,- Menzis Extra Verzorgd 4 Vakantiereis NRK, maximaal 500,- Pro Life Mediumpolis Vakantiereis NRK, maximaal 60,- Largepolis Vakantiereis NRK, maximaal 60,- Extra Largepolis Vakantiereis NRK, maximaal 120,- PWZ Achmea Beter Af Plus Polis 3 sterren 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie Beter Af Plus Polis 4 sterren 250% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie Salland Salland Extra Vergoeding verblijf tijdens lotgenotenbijeenkomsten, 5,- per dag Salland Plus Vergoeding verblijf tijdens lotgenotenbijeenkomsten, 5,- per dag Salland Top Vergoeding verblijf tijdens lotgenotenbijeenkomsten, 10,- per dag Kinderpolis Vergoeding verblijf tijdens lotgenotenbijeenkomsten, 10,- per dag Trias Aanvullend pakket Meerdaagse bootreizen en verblijf NRK, maximaal 105,- Aanvullend Extra Pakket Meerdaagse bootreizen en verblijf NRK, maximaal 105,- Aanvullend Totaal Pakket Meerdaagse bootreizen en verblijf NRK, maximaal 150,- Gezond 50plus Meerdaagse bootreizen en verblijf NRK, maximaal 105,- Gezond 50plus Extra Meerdaagse bootreizen en verblijf NRK, maximaal 105,- Univé Extra Zorg polis 3 Vakantiereizen, maximaal 75 Extra Zorg polis 4 Vakantiereizen, maximaal 75 Zilveren Kruis Achmea Beter Af Plus Polis 3 sterren 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakantie Beter Af Plus Polis 4 sterren 25% van de kosten voor hotel- of vaarvakanti

Op vakantie, maak d r werk van! www.medivacature.nl

Op vakantie, maak d r werk van! www.medivacature.nl Op vakantie, maak Er zijn maar weinig chronisch zieken en gehandicapten die zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Omdat hun ziekte of handicap het hen simpelweg onmogelijk maakt te reizen. Of omdat mensen

Nadere informatie

Bijzondere Vakanties van het Nederlandse Rode Kruis. Programma 2013 Rode Kruis, district Utrecht Midden

Bijzondere Vakanties van het Nederlandse Rode Kruis. Programma 2013 Rode Kruis, district Utrecht Midden Bijzondere Vakanties van het Nederlandse Rode Kruis Programma 2013 Rode Kruis, district Utrecht Midden Het Nederlandse Rode Kruis, District Utrecht Midden Koningsweg 2 3582 GE Utrecht Telefoon: 030-2520134

Nadere informatie

Bijzondere Vakanties 2014. www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties

Bijzondere Vakanties 2014. www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties Bijzondere Vakanties 2014 www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties Colofon Deze brochure is een uitgave van het Nederlandse Rode Kruis. Redactie Eindredactie Fotografie Het Nederlandse Rode Kruis, Marketing

Nadere informatie

hebben een plafond-tillift. De badkamers zijn voorzien van verhoogde toiletten.

hebben een plafond-tillift. De badkamers zijn voorzien van verhoogde toiletten. Hotel IJsselvliedt Wij willen u een warm welkom heten in ons monumentale landhuis en daar hoort wat ons betreft ook een bepaalde voorpret bij. In de vorm van deze informatiefolder willen wij u alvast laten

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

Professionele. zorg, comfort. en gastvrijheid!

Professionele. zorg, comfort. en gastvrijheid! Professionele zorg, comfort en gastvrijheid! 1 2 Professionele zorg, comfort & gastvrijheid! Hotel Spelderholt is gelegen op een prachtig landgoed in de schitterende natuur van de Veluwe, vlak onder Apeldoorn

Nadere informatie

Vakantieaanbod Aangepaste vakanties

Vakantieaanbod Aangepaste vakanties 2016 Vakantieaanbod Aangepaste vakanties Vakantie. Genieten en loslaten. Tot rust komen en ontdekken. Verwennen en verwend worden. Beste vakantieganger, Heb je al vakantieplannen voor 2016? In deze brochure

Nadere informatie

Johanniter vakanties Zorgeloos genieten. Vrijwilligersorg. mét m

Johanniter vakanties Zorgeloos genieten. Vrijwilligersorg. mét m Johanniter vakanties 2018 Vrijwilligersorg Zorgeloos genieten mét m Wat een aandacht en liefde De vrijwilligers zijn stuk voor stuk ontzettende lieverds! Dankzij de professionele zorg voor mijn man konden

Nadere informatie

Af en toe er even tussenuit samen met uw dementerende partner Lekker ontspannen in een sfeervolle omgeving In 2010 zijn er 8 TOCH UIT vakantieweken

Af en toe er even tussenuit samen met uw dementerende partner Lekker ontspannen in een sfeervolle omgeving In 2010 zijn er 8 TOCH UIT vakantieweken TOCH UIT VAKANTIES 2010 Af en toe er even tussenuit samen met uw dementerende partner Thuis zorgen voor een dementerende partner is geen eenvoudige taak. Door de permanente druk hebt u meestal onvoldoende

Nadere informatie

Vakanties zomer Inhoud. Groepsvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking

Vakanties zomer Inhoud. Groepsvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking Vakanties zomer 2016 Inhoud Groepsvakanties voor mensen met een lichamelijke beperking Welkom! Over Stichting SIV Met Stichting SIV op vakantie Partner of begeleider Vervoer Activiteiten Wie gaan er mee?

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Aangepaste Vakantiekampen. Aanbod

Aangepaste Vakantiekampen. Aanbod Aangepaste Vakantiekampen 2018 Aanbod Inhoud Doelgroep en vakantieaanbod...2 Aanmelden...3 Vakantieverblijf...4 Praktisch...6 Inleiding Rode Kruis-Vlaanderen organiseert reeds meer dan 25 jaar Vakantiekampen

Nadere informatie

Aangepaste Vakantiekampen. 2016-2017 Aanbod

Aangepaste Vakantiekampen. 2016-2017 Aanbod Aangepaste Vakantiekampen 2016-2017 Aanbod Inhoud Doelgroep en vakantieaanbod...2 Aanmelden...3 Vakantieverblijf...4 Praktisch...6 Inleiding Rode Kruis-Vlaanderen organiseert reeds meer dan 25 jaar Vakantiekampen

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Zwanenhofzorg Respijtarrangementen 2014 voor mantelzorgers Thuiskomen Authentiek Huis met een ziel Zorg en aandacht Passie, inspiratie en eenvoud

Zwanenhofzorg Respijtarrangementen 2014 voor mantelzorgers Thuiskomen Authentiek Huis met een ziel Zorg en aandacht Passie, inspiratie en eenvoud Zwanenhofzorg Respijtarrangementen 2014 voor mantelzorgers Thuiskomen Huis met een ziel Zorg en aandacht Passie, inspiratie en eenvoud Authentiek Reactie van een gast In weinig tijd heb ik zo veel geleerd

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

Zorg- en herstelhotel

Zorg- en herstelhotel Zorg- en herstelhotel udensduyn Udens Duyn biedt alle luxe van een hotel, aangevuld met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Udens Duyn heet u van harte welkom! Comfortabel

Nadere informatie

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti

Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti Hotel Su Lithu Italië Sardinië Bitti 1. Algemene informatie Eliza was here - Hotel Su Lithu - /italie/sardinie/bitti/hotel_su_lithu.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Lithu - (Italië Sardinië

Nadere informatie

Vakanties zomer 2017

Vakanties zomer 2017 Vakanties zomer 2017 Vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking 0 Inhoud Welkom! Over Stichting SIV Met Stichting SIV op vakantie Partner of begeleider Vervoer Activiteiten Wie gaan er mee? Nieuw

Nadere informatie

Zorg- en herstelhotel

Zorg- en herstelhotel Zorg- en herstelhotel Udens Duyn biedt alle luxe van een hotel, aangevuld met de zorg die u nodig heeft. 24 uur per dag, dat geeft een prettig gevoel! Comfortabel herstellen, revalideren en verblijven

Nadere informatie

Vakantieaanbod Aangepaste Vakanties

Vakantieaanbod Aangepaste Vakanties 2017 Vakantieaanbod Aangepaste Vakanties Vakantie. Genieten en loslaten. Tot rust komen en ontdekken. Verwennen en verwend worden. Beste vakantieganger Wil je er even tussenuit om de batterijen op te laden?

Nadere informatie

Een zorgeloze vakantie voor als u (dagelijks) zorg nodig heeft! J. Henry Dunant. Bijzondere Vakanties 2016. www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties

Een zorgeloze vakantie voor als u (dagelijks) zorg nodig heeft! J. Henry Dunant. Bijzondere Vakanties 2016. www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties Een zorgeloze vakantie voor als u (dagelijks) zorg nodig heeft! J. Henry Dunant Bijzondere Vakanties 2016 www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties Aanmeren in Boppard Ten noorden van de stad strekt zich de

Nadere informatie

Binnenrijk.

Binnenrijk. Binnenrijk www.pleyade.nl Van een kort praatje tot een diepgaand gesprek; Pleyade koestert ieder contact. Welkom bij Binnenrijk, welkom bij Pleyade Bij Binnenrijk bieden we liefdevolle zorg aan ouderen

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u zich aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Dagbehandeling De Horst

Dagbehandeling De Horst Dagbehandeling De Horst U wilt graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar zonder extra ondersteuning lukt dat niet meer. U wordt ouder en krijgt geheugenproblemen. Het is niet meer zo gemakkelijk

Nadere informatie

Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede. Voor ouderen met meer zorg: Lunteren

Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede. Voor ouderen met meer zorg: Lunteren Voor ouderen van 50+: Lunteren Driebergen Ede Voor ouderen met meer zorg: Lunteren Wilt u er even tussen uit met een groep ouderen? Dan bent u van harte welkom op één van onze vakantieweken! Deze weken

Nadere informatie

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen.

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen. VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom De Deuderick U bent van harte welkom in verpleegunit De Deuderick. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze

Nadere informatie

Bijzondere Vakanties,

Bijzondere Vakanties, Vakantieschip Bijzondere Vakanties, waarin zorg, gezelligheid en genieten centraal staan Bijzondere Vakanties 2018 J. Henry Dunant In welke week wilt u mee? Een mooie tocht over bijvoorbeeld de IJssel

Nadere informatie

VAKANTIES VOOR OUDEREN

VAKANTIES VOOR OUDEREN VRAAG DE BROCHURE 2019 AAN VIA 0318-485183 VAKANTIES VOOR OUDEREN OOK ALS U ZORG NODIG HEEFT! 2019 ER EVEN LEKKER TUSSENUIT IN EIGEN LAND! In een andere omgeving genieten van een volledig verzorgd verblijf,

Nadere informatie

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij!

Yoga Retreat at Sea. Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Yoga Retreat at Sea 16-18 november 2018 Lekker uitwaaien aan zee, genieten van gezond & lekker eten, elke dag yoga en alle tijd voor jezelf! Het is puur verwennerij! Voel je vitaal bij ROOTZ! Vitale groet,

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat Wilt u meer informatie, een rondleiding of kennismaking? Bel ons dan op: 088-97 20 200 (lokaal tarief) Of mail naar: zorgbemiddeling@amstelring.nl Website: www.amstelring.nl/vreugdehof Facebook: www.facebook.com/vreugdehof

Nadere informatie

Zorgcentrum Aldenhorst, Mill

Zorgcentrum Aldenhorst, Mill Zorgcentrum Aldenhorst, Mill Gemoedelijkheid in een gastvrije omgeving Voelt beter Gemoedelijkheid in een gastvrije omgeving Zorgcentrum Aldenhorst in Mill ligt aan de rand van de dorpskern en biedt een

Nadere informatie

Vakantieaanbod. aangepaste vakanties 2015. Paraat. Altijd, overal.

Vakantieaanbod. aangepaste vakanties 2015. Paraat. Altijd, overal. Vakantieaanbod aangepaste vakanties 2015 Paraat. Altijd, overal. Bedankt voor de fijne vakantie! Kris kwam enthousiast thuis van op vakantie: de ontvangst was warm, de verzorging was prima, de activiteiten

Nadere informatie

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER

ARRANGEMENTEN. persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER ARRANGEMENTEN persoonlijk gastvrij ontspannen HOTEL T ANKER WELKOM BIJ T ANKER In Hotel t Anker zult u zich vanaf het eerste ogenblik thuis voelen. De gastvrije ontvangst, het gezellige restaurant en de

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Ruimte voor jezelf. Coaching met paarden op Château Montchoix 16 tot en met 23 juni 2014. Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Château Montchoix & Caballo Consultancy Ruimte voor jezelf Vakantie met aandacht voor persoonlijke ontwikkeling Coaching in Frankrijk Een kasteel, bossen, paarden, zon. Ruimte en tijd voor jezelf, voor

Nadere informatie

U I T N O D I G I N G. Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam

U I T N O D I G I N G. Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam U I T N O D I G I N G Bernhoven Breed 2018 ss Rotterdam Woensdagmiddag 20 vrijdag 22 juni 2018 Uden Veghel - Oss Beste collega, Wij kijken met plezier terug op een geslaagde en zonnige editie van de Bernhoven

Nadere informatie

Een zorgeloze vakantie voor als u (dagelijks) zorg nodig heeft! Hotel IJsselvliedt. Bijzondere Vakanties 2016. www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties

Een zorgeloze vakantie voor als u (dagelijks) zorg nodig heeft! Hotel IJsselvliedt. Bijzondere Vakanties 2016. www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties Een zorgeloze vakantie voor als u (dagelijks) zorg nodig heeft! Hotel IJsselvliedt Bijzondere Vakanties 2016 www.rodekruis.nl/bijzonderevakanties IJsselvliedt In Gelderland, aan de rand van Wezep, ligt

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

Stayokay Wereldweekend

Stayokay Wereldweekend Stayokay Wereldweekend 2009 1. Wat is het Stayokay Wereldweekend? Het Wereldweekend voor gezinnen die wel een opkikker kunnen gebruiken Samen met Humanitas en het Rode Kruis nodigt Stayokay 200 gezinnen

Nadere informatie

Een aangepaste vakantie van het Rode Kruis. Vakantieaanbod. aangepaste vakanties Paraat. Altijd, overal.

Een aangepaste vakantie van het Rode Kruis. Vakantieaanbod. aangepaste vakanties Paraat. Altijd, overal. Een aangepaste vakantie van het Rode Kruis Vakantieaanbod aangepaste vakanties 2013 Paraat. Altijd, overal. Bedankt voor al jullie inzet! Ik wil jullie in naam van mijn man bedanken voor een schitterende

Nadere informatie

Revalideren op viersterrenniveau

Revalideren op viersterrenniveau sinds 1901 bro-zh-201503 Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam 010 422 4040 (Zorgboulevard Rotterdam) Maasstadweg 2, 3079 DZ Rotterdam 088 823 2000 Revalideren op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om

Nadere informatie

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer

Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Gastvrije ouderenzorg in huiselijke sfeer Hartelijk welkom Wij geloven dat mensen die zorg nodig hebben, het beste tot hun recht komen als ze zich gehoord, erkend en welkom voelen. In een omgeving met

Nadere informatie

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels

Herstellen op viersterrenniveau. Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen. Aafje zorghotels Herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen Aafje zorghotels Welkom Wilt u comfortabel herstellen van een medische ingreep? Vindt u het prettig om te revalideren

Nadere informatie

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord

Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Netwerk Ouderenzorg Regio Noord Vragenlijst Behoefte als kompas, de oudere aan het roer Deze vragenlijst bestaat vragen naar uw algemene situatie, lichamelijke en geestelijke gezondheid, omgang met gezondheid

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren

Marijke Hiem. Dienstverlening voor senioren Marijke Hiem Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

Hotel. in Midden-Drenthe

Hotel. in Midden-Drenthe Hotel in Midden-Drenthe Welkom in het prachtige Midden-Drenthe In een landelijke omgeving, aan de rand van het gezellige Westerbork, vindt u het luxe en gastvrije 4-sterren hotel Ruyghe Venne. Ons sfeervolle

Nadere informatie

Aangenaam en actief herstellen na operatie of opname

Aangenaam en actief herstellen na operatie of opname Warande Herstelzorg Aangenaam en actief herstellen na operatie of opname Na een opname in het ziekenhuis, of op een revalidatie-afdeling kunt u nog niet meteen naar huis. U bent nog niet voldoende hersteld,

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Herinckhave Hengelo

Woonzorgcentrum Herinckhave Hengelo Woonzorgcentrum Herinckhave Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate

Borgsate, uw persoonlijke keuze. laurens Borgsate Borgsate, uw persoonlijke keuze laurens Borgsate Borgsate Laurens Borgsate is een woonzorglocatie voor ouderen, gelegen in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek. De locatie kenmerkt zich door de open

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna

uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna, uw persoonlijke keuze laurens Simeon en Anna Simeon en Anna Laurens Simeon en Anna is het bekende woonzorgcentrum in de deelgemeente Feijenoord, waar alles erop is gericht om tot op hoge

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

50 jaar ervaring in het organiseren van vakanties voor mensen met een functionele beperking. Spraakmakend in vakanties

50 jaar ervaring in het organiseren van vakanties voor mensen met een functionele beperking. Spraakmakend in vakanties 50 jaar ervaring in het organiseren van vakanties voor mensen met een functionele beperking Spraakmakend in vakanties Vakantieweken 2015 Parkstraat 32 Postbus 371 2501 CJ s-gravenhage Tel.: 070-318 16

Nadere informatie

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl in één keer fris geknipt gemakkelijk met een kapper aan huis schoonmaakhulp klussendienst tuinonderhoud glazenwasser was- en strijkservice verhuisservice kinderoppas honden uitlaatservice kapper aan huis

Nadere informatie

WONEN IN 't Olderloug Slochteren

WONEN IN 't Olderloug Slochteren WONEN IN 't Olderloug Slochteren Natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde woning blijven wonen. Maar ineens kan uw persoonlijke situatie veranderen, waardoor het voor uw gezondheid

Nadere informatie

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN

beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN beleef het ZEEUWSE BINNEN & BUITEN We willen u als gast graag een WOW-ervaring of beleving bezorgen. We doen dit door kennis te delen, kennis toe te voegen en aan te bieden. Maar ook door aan onze gasten

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

Hulp Thuis Vertrouwd Dichtbij

Hulp Thuis Vertrouwd Dichtbij Hulp bij de dagelijkse dingen Hulp Thuis Vertrouwd Ik kan nog best veel zelf, maar niet alles. Dus ik kan wel wat hulp gebruiken. Precies de hulp die u nodig heeft U wilt natuurlijk zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg

Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg Vier de kerstdagen in Hotel De Bilderberg In een sprookjesachtige omgeving met de Veluwe als achtertuin ligt het bijzondere Hotel De Bilderberg. Hier geniet u van de heerlijkste gerechten en de mooiste

Nadere informatie

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN

It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN It Sailhûs PRACHTIGE, VOLLEDIG TOEGANKELIJKE APPARTEMENTEN DIRECT AAN DE FRIESE MEREN BIJZONDER WATERSPORTCENTRUM It Sailhûs is een watersportaccommodatie voor mensen met een beperking. Dit voormalige

Nadere informatie

Revalideren en herstellen op viersterrenniveau

Revalideren en herstellen op viersterrenniveau sinds 1901 bro-zh-201312 Revalideren en herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé locatie om comfortabel te herstellen Aafje zorghotels Twee hotels in Rotterdam Aafje heeft twee zorghotels. Het

Nadere informatie

Zelfstandig Zorgwonen

Zelfstandig Zorgwonen Zelfstandig zorgwonen, dat was precies wat ik zocht Zelfstandig Zorgwonen Dat is zelfstandig wonen met de gerustheid van zorg en services dichtbij. Ewoud. Uw nieuwe vertrouwde thuis. www.vechtenijssel.nl

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Herstellen op viersterrenniveau

Herstellen op viersterrenniveau sinds 1901 Kleiweg 500, 3045 PM Rotterdam 010 422 4040 zorghotel locatie Maasstad (Zorgboulevard Rotterdam) Maasstadweg 2, 3079 DZ Rotterdam 088 823 2000 Herstellen op viersterrenniveau Voor iedereen dé

Nadere informatie

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Verzorgingshuis De Bettekamp in Varsseveld Informatie voor cliënten en familie De zorg waar u zich het beste bij voelt Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Zorg in onze huizen. Zorg in onze huizen

Zorg in onze huizen. Zorg in onze huizen Zorg in onze huizen 1 Zorg in onze huizen 2 Zorg in onze huizen Zorg in onze huizen 3 Zorg en aandacht voor elkaar Wanneer u naar een verpleeghuis verhuist, is dit een grote verandering voor u en de mensen

Nadere informatie

Het Zonnelied Ammerzoden

Het Zonnelied Ammerzoden Het Zonnelied Ammerzoden Acute zorg Bij Bij een noodgeval bent u met één druk op op de de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op op uw bestaande zorg of of

Nadere informatie

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT

PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT PA R K VIER HET LEVEN THUIS IN PARK ZUIDERHOUT WELKOM IN PARK ZUIDERHOUT Ouder worden is een mooie fase in het leven. Om nieuwe energie en inspiratie op te doen en van onze dierbaren te genieten. Tijd

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

Laurens Stadzicht. Leven zoals u gewend bent. meer dan zorg

Laurens Stadzicht. Leven zoals u gewend bent. meer dan zorg Laurens Stadzicht Leven zoals u gewend bent meer dan zorg Stadzicht Laurens Stadzicht is een gespecialiseerde woonzorglocatie voor ouderen met dementie. De locatie is gelegen in een parkachtige omgeving

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE

Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE Uw eigen plek in Florastate FLORASTATE VANUIT MIJN WOONKAMER MAAK IK ELKE WEEK EEN RADIO PROGRAMMA VAN EEN UUR, SAMEN MET MIJN ZOON. In Florastate staan zelfstandigheid, privacy en eigen regie voorop.

Nadere informatie

Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Zorgeloos wonen Vivium Zorggroep

Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Zorgeloos wonen Vivium Zorggroep Zorgeloos wonen Vivium Zorggroep Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 os Zorgelo Wonen Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Kies foto 2 Welkom bij Zorgeloos

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Van Zande. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Van Zande Een open huis waar de zorg voor u centraal staat gelukkig zijn Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis Als huisgenoot

Nadere informatie

Welkom in De Laurenburg!

Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg is een eigentijdse woonvorm voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel of een spierziekte. Je woont hier zoveel

Nadere informatie

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef

Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Ik, bepaal zelf wel hoe ik leef Welkom bij De Goede Zorg Zelf zorg kiezen Bij De Goede Zorg kiest u zelf de zorg of hulp die u nodig heeft. Onze dienstverlening is erop gericht dat u zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

OVERNACHTEN LUNCHEN DINEREN BORRELEN FEESTEN EN PARTIJEN TROUWEN VERGADEREN BIJEENKOMSTEN CONFERENTIES

OVERNACHTEN LUNCHEN DINEREN BORRELEN FEESTEN EN PARTIJEN TROUWEN VERGADEREN BIJEENKOMSTEN CONFERENTIES OVERNACHTEN LUNCHEN DINEREN BORRELEN FEESTEN EN PARTIJEN TROUWEN VERGADEREN BIJEENKOMSTEN CONFERENTIES een welkom warm Loco! bij De stoomtrein is inmiddels vervangen door de diesel locomotief. Maar de

Nadere informatie

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena

Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena Hotel Su Gologone Italië Sardinië Oliena 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Su Gologone - (Italië Sardinië Oliena) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen.

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen. VERSIE 2.0/februari 2012 2 Welkom Assenrade U bent van harte welkom in verpleegunit Assenrade. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze verpleegunit

Nadere informatie

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat

Woonzorgcentrum. Ten Prins. Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Woonzorgcentrum Ten Prins Een open huis waar de zorg voor u centraal staat Aandacht voor mensen, aandacht voor u Geen onpersoonlijk woonzorgcentrum, wel een gezellig open huis gelukkig zijn Welkom Kom

Nadere informatie

Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer

Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer Zorgcentrum Symfonie, Boxmeer Uniek gelegen locatie met stijlvolle uitstraling Voelt beter Uniek gelegen locatie met stijlvolle uitstraling Zorgcentrum Symfonie in Boxmeer trekt mensen vanuit alle omliggende

Nadere informatie

overnachten lunchen dineren borrelen feesten en partijen trouwen vergaderen bijeenkomsten conferenties

overnachten lunchen dineren borrelen feesten en partijen trouwen vergaderen bijeenkomsten conferenties overnachten lunchen dineren borrelen feesten en partijen trouwen vergaderen bijeenkomsten conferenties een welkom warm Loco! bij De stoomtrein is inmiddels vervangen door de diesel locomotief. Maar de

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA

Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze. laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna, uw persoonlijke keuze laurens JOACHIM EN ANNA Joachim en Anna Laurens Joachim en Anna is een gezellig woonzorgcentrum aan de Slinge in Rotterdam. Er heerst een ongedwongen en open sfeer.

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

foto s Reinout van den Bergh Wonen

foto s Reinout van den Bergh Wonen foto s Reinout van den Bergh Wonen 400 Missie De Leystroom is een kleinschalig verpleeg- en verzorgingshuis waar de kwaliteit van uw leven voorop staat. Naastenliefde, wederkerigheid en veiligheid staan

Nadere informatie

Zorgeloos wonen Vivium Oversingel. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder

Zorgeloos wonen Vivium Oversingel. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen Vivium Oversingel Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? - Vivium helpt u verder Zorgeloos wonen in Oversingel In Oversingel huurt u uw eigen appartement, om op uzelf

Nadere informatie