PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES"

Transcriptie

1 PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES

2 NIEUWS VAN HET POSO Geacht Poso-lezer, Gezien de zeer snelle groei van het Poso in de afgelopen jaren is besloten om het Poso een rechtsgeldige status te geven. Gekozen is hierbij voor de vorm van een vereniging met het doel om te komen tot een organisatie met zoveel mogelijk leden bestaande uit (vrijwilligers) organisaties die de belangen van de ouderen binnen onze gemeente behartigen. Het bestuur van het Poso beoogt hiermee een zo groot mogelijk draagvlak te vinden voor ouderenparticipatie in onze gemeente en te komen tot efficiënte samenwerking van de leden. We hebben bewust gekozen voor de naam 'Plaatselijk Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties, omdat de afkorting POSO reeds staat voor een groot aantal activiteiten binnen onze gemeente en o.i. inmiddels een goede naam heeft opgebouwd. Het bestuur van het POSO gaat deze nieuwe uitdaging graag aan en zal zich ten volle inzetten om de nieuwe organisatie tot een succes te maken ten behoeve van de ouderen in onze gemeente. HET BESTUUR VAN HET POSO WENST U EEN GELUKKIG NIEUWJAAR EN HOOPT U OOK IN 2014 TE MOGEN ONTMOETEN BIJ DE VELE ACTIVITEITEN VAN HET POSO. ZIE OOK HET UITGEBREIDE PROGRAMMA IN DEZE UITGAVE.

3 We zien elkaar Dit was het thema van een bijeenkomst van bewoners van de Hooge Poort die wij (enkele bestuursleden van Alzheimer Nederland, afd. Groningen) op 1 oktober j.l. hebben georganiseerd). Naar aanleiding van enkele door 2 acteurs gespeelde situaties werd snel duidelijk hoe belangrijk het is om in onze huidige samenleving elkaar te zien. In elke woonomgeving, wijk, of vereniging zijn mensen die een beetje extra aandacht en hulp kunnen gebruiken. Of het nu gaat om eenzame mensen, te veel belaste mantelzorgers, jonge ouders,mensen met een handicap of mensen die getroffen worden door de ziekte van Alzheimer. Wij wilden deze bijeenkomst gebruiken als een soort start om meer mensen in Hoogezand-Sappemeer hiervan bewust te maken en hopen dat het elkaar zien en willen steunen als een olievlek gaat uitspreiden in wijken en verenigingen. De avond met de bewoners van de Hooge Poort was een succes, na de gespeelde situaties werd er druk na gepraat en was er merkbaar meer begrip en de wil om elkaar, als dat gewenst en mogelijk is, extra aandacht te geven of te helpen. Bij de bijeenkomst waren ook een beleidsambtenaar en de wethouder van de Gemeente aanwezig evenals een afgevaardigde van de woningbouwvereniging. Ook zij vonden het een inspirerende avond. Mevrouw Gopal (wethouder) verwoordde het nadien als volgt: oog hebben voor elkaar en daar waar je elkaar kunt ondersteunen begint in je directe omgeving. Als vervolg op deze bijeenkomst zijn gesprekken gestart door bestuursleden van Alzheimer Nederland afd. Groningen met Gemeente en een vertegenwoordiger van de Rabobank. Ook met diverse plaatselijke organisaties zoals POSO zijn we in gesprek om meer voorlichting en bewustwording over dit onderwerp op gang te brengen, het doel is om aan het eind van 2014 te kunnen vaststellen dat de Gemeente Hoogezand een mens(dementie) vriendelijke gemeente is om in te wonen. Voor informatie kunt u contact opnemen met: Mevr. T. Eisses-Wiegman, belangenbehartiger Alzheimer Nederland, afd. Groningen. Mailadres: eisses1@hotmail.nl

4 POSO ACTIVITEITEN NORDIC WALKING Er wordt gewandeld op de woensdagen van 9.30 tot uur. Start vanaf de parkeerplaats van het Gorechtpark aan de Troelstralaan. Informatie bij: mevr. Lidy Verhagen, tel OVERDAG ZINGEN IN EEN KOOR OF SPELEN IN EEN BAND HET POSO ORGANISEERT IN SAMENWERKING MET HET KIELZOG: Samen met anderen zingen in een koor of spelen in een band in een gezellige sfeer in Het Kielzog Informatie en opgave Het Kielzog tel of Per mail: 12 FEBRUARI T/M 24 MAART: CURSUS LUISTEREN NAAR MUZIEK: Op de maandagmiddagen van tot uur in de Muziekschool (Kielzog) cursusleider de heer Alex Postma. deelnamekosten 25,00 per persoon. Opgave bij het Kielzog. 19 MAART: VOORLICHTING Informatie over Osteoporose. Woensdagmiddag, aanvang uur in De Kern. Toegang vrij. IN MAART: WORKSHOP PAASSTUKJES MAKEN BIJ HET AJC Juiste datum volgt nog Van tot uur organiseert het Poso i.s.m. het Aletta Jacobs College een workshop bloemschikken in één van de lokalen van het AJC. Opgave per mail: of per telefoon: Kosten 15,00 p.p. 29 MEI: FIETSEN OP HEMELVAARTSDAG VOOR JONG & OUD Donderdagmiddag, start tussen en uur bij Woonzorgcentrum Voor Anker. Afstand plm 40 km. Inleg 1,00 inclusief consumptie. Geen opgave vooraf nodig.

5 IN JUNI, SEPTEMBER, OKTOBER EN DECEMBER BIJ WOONZORGCENTRUM SINT JOZEF DIVERSE ACTIVITEITEN Maandagavond aanvang uur. Toegang vrij Programma en juiste data volgt. 22 JUNI: ZOMERMIDDAGCONCERT Het Poso organiseert tijdens de Dag van het Park i.s.m. Het Kielzog theater kunstencentrum een Zomermiddagconcert van Harms Farm aanvang uur in het NME gebouw in het Gorechtpark. Toegang vrij 25 JULI T/M 26 AUGUSTUS: ZOMERACTIVITEITEN In de zomermaanden organiseert het Poso elke week een aantal activiteiten voor ouderen, zoals vissen, fietsen, klaverjassen en sjoelen. Voor het uitgebreide programma met data en tijden zie ook onze website ( Programma voor 2014 is in concept al klaar. 1 OKTOBER: DAG VAN DE OUDEREN Thema: Verleden Heden Toekomst Uitgebreid programma per locatie volgt t.z.t. Woensdag de hele dag. 10 OKTOBER: LIFESTYLEBEURS 50+ POSO & TSN THUISZORG Vrijdag van tot uur. Lokatie Sporthal Sportcentrum de Kalkwijck. Nadere informatie volgt. 15 OKTOBER: VOORLICHTING OV JAARKAART Woensdagmiddag, aanvang uur in De Kern. Presentatie: ov Bureau Groningen en Drenthe. Toegang vrij. OKTOBER: SENIORENRITTEN IN DE KERN 23 OKT 9.30 TOT UUR 30 OKTOBER 9.30 TOT UUR 6 NOVEMBER 9.00 UUR TOT UUR. In oktober organiseert het Poso weer i.s.m. V.V.N. afd. HS de Seniorenritten. De eerste twee morgens wordt de theorie van het verkeer behandeld. De derde morgen volgen in eigen auto de rijvaardigheidsritten, de theorietoets en de oog-, gehoor- en reactietest. Deelname 25,00. Opgave per mail: w.kraeima@planet.nl of per telefoon:

6 13 OKTOBER T/M 17 NOVEMBER: CURSUS LUISTEREN NAAR MUZIEK: Op de maandagmiddagen van tot uur in de Muziekschool (Kielzog) cursusleider de heer Alex Postma. Deelnamekosten 25,00 per persoon. Opgave bij het Kielzog. 19 NOVEMBER: VOORLICHTING ZIEKTEKOSTENVERZEKERING 2015 Woensdagmiddag, aanvang uur in De Kern. Presentatie Menzis Groningen. Toegang vrij. IN NOVEMBER (juiste datum volgt nog) ETEN BIJ HET ALETTA JACOBS COLLEGE Wegens groot succes in 2013 organiseert het Poso i.s.m. het AJC ook in 2014 weer de activiteit Eten bij het AJC. Van tot uur. Kosten slechts 2,50 p/p. Opgave uiterlijk?? november per mail: of per telefoon Wees er snel bij want het aantal deelnemers is beperkt! DECEMBER (juiste datum volgt t.z.t.) WORKSHOP KERSTSTUKJES MAKEN BIJ HET AJC Van tot uur organiseert het Poso i.s.m. het Aletta Jacobs College een workshop bloemschikken in één van de lokalen van het AJC. Opgave per mail: of per telefoon: Kosten 15,00 p.p. Opmerking: Het programma kan nog wijzigen. Voor nadere informatie zie de volgende tweemaandelijkse uitgave van Nieuws van het Poso en onze website: Voor informatie over de programma s:

7 NIEUWS VAN HET POSO GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURINGEN IN VEENDAM U kunt op 2 januari terecht Wijkcentrum Dukdalf, De Reede 1, voor een voordelige rijbewijskeuring. Hiervoor dient u een afspraak te maken via het landelijk afsprakenbureau van Goedkope Keuringen, telefoon: of door zelf een datum te reserveren op de website Tarieven (incl. BTW): 70-plus (*) B/E 25,00, medisch 30,00, C/D/E 45,00 en taxipas 50,00. Overige data: 6 februari en 6 maart. (*) Met ingang van 1 januari 2014 gaat de keuringsleeftijd omhoog van 70 naar 75 jaar. Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Meenemen naar de keuring: keuringsformulier, medicijnenlijstje, klein beetje urine, bril of contactlenzen en het huidige rijbewijs. Het keuringsformulier (Eigen Verklaring) is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD).

8 VEILIGHEID IN DE WIJK Op de voorlichtingsmiddag over Veiligheid in uw wijk hebben wij belangrijke Informatie ontvangen van onze wijkagent de heer Gerrie van Hummelen die wij hier graag met u willen delen: Verdachte situatie Bij een verdachte situatie kunt u bellen met de regiopolitie tel Als er in uw omgeving een auto zich verdacht ophoudt noteer dan het kentekennummer. Of met uw mobiel een foto maken van het kenteken. Acute dreiging of gevaar Bij een acute situatie moet u bellen: Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Word deelnemer van Burgernet. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht, of vermist persoon kan opsporen. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers. Help ook mee en meld u vandaag nog aan. Hoe werkt Burgernet? Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld bij: * diefstal of inbraak * doorrijden na een aanrijding * beroving * vermiste personen Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt.

9 Wat is NL-Alert? NL-Alert is een aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Kijk nu op de instelhulp of jouw mobiel al geschikt is. Waarom NL-Alert? Met het aanvullende alarmmiddel NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en worden mensen beter geïnformeerd. Hoe werkt NL-Alert? De overheid zendt een tekstbericht naar de mobiele telefoons in de directe omgeving van een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. Bij NL-Alert is je privacy gewaarborgd. De berichten worden alleen uitgezonden in het gebied waar de noodsituatie zich voordoet. Je naam en telefoonnummer zijn hiervoor niet nodig en blijven dus onbekend. In welke situaties wordt NL-Alert gebruikt? NL-Alert wordt ingezet bij levens- of gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand waarbij giftige rook vrijkomt, explosiegevaar of een overstroming. In 2013 heeft de overheid twee controleberichten uitgezonden. In 2014 zendt de overheid ook twee controleberichten uit. Aan de hand van de controleberichten kunnen mensen nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Kijk nu op deinstelhulp of jouw mobiel al geschikt is. Meer informatie? Wil je meer informatie over NL-Alert? Ga naarrijksoverheid.nl/contact. Je kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 tot uur (lokaal tarief). Voor vragen en informatie over veiligheid Dan kunt u ook de heer Van Hummelen persoonlijk spreken, hij heeft elke maandagavond van 19 tot 20 uur zitting in De Kern.

10 P O S O city P R O F IJ T Korting op uitdrukkelijk vertoon van uw ANBO, PCOB of KBO ledenpas bij de vermelde zaken onder POSO city PROFIJT! Radio D & V, Hoofdstraat EL Hoogezand Tel Bij alle LCD TV s Ziggo module t.w.v. 79,00 gratis! SWART JUWELIER Hoofdstraat 213, Hoogezand, telefoon : % korting op de gehele collectie m.u.v. groeibriljant, reparaties en opruimingsartikelen. LIVERA REINDERS Gorecht Oost 151a, telefoon : % korting op de gehele collectie (klantenkaart vervalt dan!): met uitzondering van aanbiedingen en opruiming! HabiVitaal Hoogezand Van der Duyn van Maasdamweg 6A, tel: % korting op alle ADL-hulpmiddelen it-land/veldhuis : Sluiskade 40, Hoogezand. telefoon: Bij aanschaf van nieuwe PC, GRATIS thuisbezorgd! KEURSLAGER Johan Boltjes Sluiskade 49, Martenshoek, telefoon : Rundergehakt, 1 kilo voor 5,95. Het hele jaar door. FOTO GROOT OBBINK Gorecht Oost 21, telefoon: Op onze lijsten collectie 10% korting! HUMPHREY Hair Design Hoofdstraat 149, Hoogezand, telefoon : Elke woensdag en donderdag 10% korting op alle behandelingen voor dames en heren op vertoon van uw ledenpas! TIMMER TWEEWIELERS Kerkstraat 255, Hoogezand, telefoon: Bij aankoop buitenband 1 binnenband GRATIS! Maak Een gratis proefrit op de ION (een bijzondere ervaring).

11 P O S O city P R O F IJ T Korting op uitdrukkelijk vertoon van uw ANBO, PCOB of KBO ledenpas bij de vermelde zaken onder POSO city PROFIJT! LICHTBOETIEK SAPPEMEER Noorderstraat 125, Sappemeer, tel.: Extra hoge kortingen op alle artikelen. KLUSTREND NOORD Veelzijdig partner voor al uw klussen in en om het huis; Troelstralaan 34, Hoogezand, Tel.: Mobiel % korting op het uurtarief. JUWELIER MEIJER Meint Veningastraat 12, Martenshoek, telefoon : % korting op de gehele collectie. (klantenkaart vervalt dan!) met uitzondering van aanbiedingen en opruiming! EVELYN NOVACEK cd / dvd speciaalzaak Meint Veningastraat 132, Hoogezand, telefoon: % korting op CD s (spaarkaart vervalt dan!) en 5% korting op DVD s. Ook voor moeilijke muziekvragen! JOPIE JONG Woninginrichting Noorderstraat 193, Sappemeer, tel.: Niet alleen in opruimingstijd, maar het hele jaar door aanbiedingen in tapijt, vinyl en raamdecoraties. DE PYRAMIDE groencentrum Kleinemeersterstraat 123, telefoon: % korting op alle snijbloemen. KOKEN & WONEN Meint Veningastraat 14, Martenshoek, telefoon : % op onze gehele collectie, betreft: meubelen, huishoudelijke kartikelen, cadeaus /woonaccessoires.

12 P O S O city P R O F IJ T Korting op uitdrukkelijk vertoon van uw ANBO, PCOB of KBO ledenpas bij de vermelde zaken onder POSO city PROFIJT! DIERENSHOP H.V. Hoofdstraat 41, Hoogezand, telefoon : % korting op alle artikelen (behoudens diervoeders). BELCOMPANY Gorecht Oost 42, Hoogezand, telefoon : Een winkel die o.a. huistelefoons/mobiele telefoons verkoopt. 5% korting op het assortiment (uitgezonderd pre-paid/beltegoed). VAN DER KLEI Noorderstraat 91, Sappemeer, telefoon: Volledig oogonderzoek (oogmeting, screening vh oog, oogdruk -meting, oogspiegel onderzoek) gratis. Tevens advies verlenging van uw rijbewijs. BAKKERIJ VEGTER Noorderstraat, Sappemeer, telefoon: Bij elke aankoop 10% korting. SALON ESPERANCE Rengerslaan 115 Kolham, telefoon % korting op huid-en voetverzorgende behandelingen (uitgez. diabetische-en reumatische behandeling ivm verg. van de verzekering) BETER HOREN Hoogezand Meint Veningastraat 3, telefoon % korting op batterijen en gratis reinigingset bij aanschaf hoortoestellen. PEDICURESALON HIKKEMIEN, Sterappel 32 te Hoogezand, tel.: Uw pedicure aan huis of in de salon. Lid Provoet en Procert/KRP. Ook voor risicovoeten (bij declaratie zorgverz. vervalt de korting) 10% korting eerste behandeling, daarna 5% korting op vervolgbehandelingen. DE GROENE HOEK BLOEMEN EN PLANTEN Hoofdstraat 201, Hoogezand, tel of Elke dinsdag 10% korting op bloemen en planten.

13 CCA-Travel Comfortabel Personen Vervoer Noordbroeksterstraat BK Sappemeer T: T: CCA-Travel en Comfortabel Personen Vervoer (CPV) werken samen op het gebied van kleinschalig vakantie vervoer. Wij willen het zo comfortabel en kwalitatief mogelijk houden door kleine groepen vanaf 6 tot 16 personen een fijne tijd te bezorgen. Of dat nu is een lang weekend of 7 dagen Tsjechië of 10 dagen Italië in één van de mooie hotels of agritourismo s, gelegen aan het schone en mooie meer van Bolsena. Maar dit kan natuurlijk ook dichterbij huis zoals een lang weekend of een weekje Slenaker, culinair genieten, wandelen of fietsen in het mooie heuvellandschap van Limburg. De fietsen kunnen mee in de daarvoor speciaal gebouwde fietsaanhanger waar in totaal 14 fietsen in kunnen worden vastgezet, of zelfs, wanneer er een scootmobiel mee zou moeten deze ook hierin kan worden vervoerd. Voor een lang weekend zal de taxi aanwezig blijven zodat u wanneer u een ander dorp wilt bezoeken de chauffeur u hiernaar toe kan brengen. Dit alles is inclusief in de prijs inbegrepen. E: info@cca-travel.nl E: info@comfortabelpersonenvervoer.nl of

14 NIEUWS VAN HET POSO COMPUTERCURSUSSEN Vanaf eind 2000 biedt het POSO, in samenwerking met itrain Opleidingen de cursus: "Computervaardigheden voor 50+ Algemeen" De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 lesuren plus een 9de les 'op reserve' en gratis oefenlessen op de maandagmiddagen. De cursus kan worden vooraf gegaan door enkele zgn. 'Starter lessen', om het gebruik van muis en toetsenbord te leren. Aansluitend op het Algemene gedeelte is er een Voortgezet gedeelte van eveneens 8 lessen van 2 lesuren. Door de jaren heen zijn onderstaande cursussen aan het programma voor 50+ toegevoegd: - Digitale fotobewerking met Photo Express - alles voor/met uw digitale foto's, - Multi media met Windows MediaPlayer - geluid en beeld, zelf CD's maken met muziek, slide-shows e.d., - Hou de PC in Topconditie - uw computer veilig, opgeruimd en snel houden. - Populaire webtoepassingen - YouTube, Spotfy, Marktplaats, Blogger, Skype, Online fotoservice, Wikipedia, Uitzending gemist e.a. Op alle hierboven genoemde opleidingen is de POSO-korting van 60,= p.p. van toepassing als u 50 jaar of ouder bent, in de gemeente HS woont en niet (full time) in loondienst bent. Voor meer informatie, planning, lestijden tarieven en aanmeldingen kunt u vrijblijvend bellen met: itrain Opleidingen: u kunt vragen naar Bert Nankman Natuurlijk zijn we ook per bereikbaar: info@itrain.nl. Wilt u het eerst eens op uw gemak bekijken, dan kunt u terecht op onze website:

15 LIEF & LEED POSOVRIJWILLIGERS NIEUWE VRIJWILLIGERS Mevr. Antoinette de Vries Antoinette is onze fotograaf en gaat voor ons Poso-activiteiten bezoeken en daar foto s maken voor onze website en het Posonieuws. Ze heeft reeds een aantal activiteiten bezocht en op de gevoelige plaat vast gelegd. Mevr. Angelique Meulenkamp Angelique heeft aangegeven dat zij als vrijwilligster van het Poso graag mee wil helpen om verschillende activiteiten te organiseren. Zij is reeds opgetreden als gastvrouw van het Poso bij de activiteit Workshop Kerststukjes bij het Aletta Jacobs College. Dhr. Willem Pot Willem heeft aangegeven dat hij ons wil helpen om het Posonieuws, affiches e.d. rond te brengen. De heren Anne Mulder, Grieto Westerhof, Joop Schoenmaker en Daan Hulsebos. Deze heren van de Hengelvereniging Foxhol hebben zich bereid verklaard om het onderdeel vissen van de zomeractiviteiten voor hun rekening te nemen. Het bestuur van het Poso is erg ingenomen met haar nieuwe vrijwilligers en hoopt dat ze met plezier hun steentje bijdragen aan de activiteiten van het Poso. ZIEKEN Piet Winckebach, onze trouwe medeorganisator én routeplanner van de fietstochten (beter dan TomTom, Garmin etc.), is enige tijd geleden opgenomen in het ziekenhuis. Omdat hij gelukkig weer aan de beterende hand is, is Piet voor revalidatie verhuisd naar De Dilgt in Haren. Daar blijft hij tot hij weer naar zijn geliefde Hoogezand terug kan keren. Eerst in De Burcht en vervolgens naar huis. Wij gaan er vanuit, dat Piet in 2014 zijn bijdrage in de organisatie van de fietstochten weer voor zijn rekening kan nemen. Het POSO wenst Piet van harte beterschap!

16 VAN DE REDACTIE Nieuws van het POSO is een tweemaandelijkse uitgave van het Plaatselijk Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties. Voor uitgebreide informatie zie ook onze website: Redactie en Informatie: W.D.J. Kraeima, Schoener 30, 9606 PV, Kropswolde, Posonieuws digitaal Wilt u Nieuws van het Poso per mail ontvangen stuur dan even een mailtje naar het hierboven vermelde mailadres. ADVERTEREN IN NIEUWS v/h POSO : Prijs per uitgave: hele pagina 50,00; halve pagina 30,00 Heel jaar (6 uitgaven): hele pagina 200,00; halve pagina 120,00. Voor opgave stuur een mailtje naar: w.kraeima@planet.nl. LIFESTYLEBEURS OOK WEER IN 2014

Voorlichting Internetbankieren

Voorlichting Internetbankieren NIEUWS VAN HET POSO NOVEMBER 2012 Nieuws van het POSO is een uitgave van het Plaatselijk Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenbonden het samenwerkingsverband van ANBO, KBO en PCOB. Voor informatie zie ook

Nadere informatie

Harm Farms en zijn solisten ten gehore zullen brengen. U moet dit niet missen! Vrije toegang.

Harm Farms en zijn solisten ten gehore zullen brengen. U moet dit niet missen! Vrije toegang. NIEUWS VAN HET POSO JUNI 2012 Nieuws van het POSO is een uitgave van het Plaatselijk Overlegorgaan Samenwerkende Ouderenbonden het samenwerkingsverband van ANBO, KBO en PCOB. Voor informatie zie ook www.poso-hs.nl

Nadere informatie

NIEUWS VAN HET POSO. Informatie bij: mevr. Lidy Verhagen, tel HET POSO ORGANISEERT IN SAMENWERKING MET HET KIELZOG:

NIEUWS VAN HET POSO. Informatie bij: mevr. Lidy Verhagen, tel HET POSO ORGANISEERT IN SAMENWERKING MET HET KIELZOG: NIEUWS VAN HET POSO POSONIEUWS DIGITAAL Wilt u het Posonieuws digitaal ontvangen, stuur dan even een mailtje naar: w.kraeima@planet.nl o.v.v. posonieuws digitaal. NORDIC WALKING Er wordt gewandeld op de

Nadere informatie

PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES

PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES NIEUWS VAN HET POSO Geacht Poso-lezer, Op de oprichting van de nieuwe vereniging Poso hebben wij veel positieve reacties ontvangen. Voor 2014

Nadere informatie

VAN HET POSO JULI - AUGUSTUS 2014

VAN HET POSO JULI - AUGUSTUS 2014 PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES KAARTEN - WANDELEN - VISSEN - FIETSEN - KOKEN - STITCH N BITCH - NORDIC WALKING 3 4 6 16 17 18 NIEUWS in dit nummer o.a. Zorgen om de Zorg zonlichtschade

Nadere informatie

PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDEREN ORGANISATIES DOEL VAN HET POSO

PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDEREN ORGANISATIES DOEL VAN HET POSO DOEL VAN HET POSO Het POSO stelt zich ten doel de belangen van ouderen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer optimaal te behartigen door te overleggen en waar mogelijk samen te werken in aangelegenheden die

Nadere informatie

NIEUWS 2014 MEI - JUNI VAN HET POSO VOOR ALLE 50 PLUSSERS IN DE GEMEENTE HOOGEZAND - SAPPEMEER. Voorlichting & Belangenbehartiging

NIEUWS 2014 MEI - JUNI VAN HET POSO VOOR ALLE 50 PLUSSERS IN DE GEMEENTE HOOGEZAND - SAPPEMEER. Voorlichting & Belangenbehartiging NIEUWS VAN HET POSO 2014 MEI - JUNI VOOR ALLE 50 PLUSSERS IN DE GEMEENTE HOOGEZAND - SAPPEMEER Voorlichting & Belangenbehartiging Bewegen & Gezondheid Ontspanning & Cultuur Vrienden van het POSO Lifestyle

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2015 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT CONTROLEBERICHT 7 DECEMBER 2015 Wat is het NL-Alert controlebericht? Maandag 7 december rond

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2015. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2015 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT CONTROLEBERICHT 1 JUNI Wat is het NL-Alert controlebericht? Maandag 1 juni rond 12.00 uur zendt

Nadere informatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: april 2014 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2014. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2014. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: oktober 2014 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Oktober 2012 Factsheet NL-Alert Vragen en antwoorden NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Wat is NL-Alert? NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon.

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert: Direct informatie bij een noodsituatie

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert: Direct informatie bij een noodsituatie Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 6 november 2012 NL-Alert: Direct informatie bij een noodsituatie NL-Alert Wat is NL-Alert? NL-Alert is een nieuw aanvullend alarmmiddel van de overheid voor op de

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 11 november 2016 NL-ALERT CONTROLEBERICHT 5 DECEMBER 2016 Wat is het NL-Alert controlebericht? Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert

Nadere informatie

VAN HET POSO. www.poso-hs.nl. September - Oktober 2014. Jan Poso Programma Seniorenritten 2014 vrienden v/h POSO van de redactie Lifestylebeurs

VAN HET POSO. www.poso-hs.nl. September - Oktober 2014. Jan Poso Programma Seniorenritten 2014 vrienden v/h POSO van de redactie Lifestylebeurs PLAATSELIJK OVERLEGORGAAN SAMENWERKENDE OUDERENORGANISATIES KAARTEN - WANDELEN - VISSEN - FIETSEN - KOKEN - STITCH N BITCH - NORDIC WALKING 4 6 9 13 17 20 NIEUWS in dit nummer o.a. Jan Poso Programma Seniorenritten

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Factsheet NL-Alert Vragen en antwoorden september 2013 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Zuiver voor reactief gebruik CONTROLEBERICHT 4 NOVEMBER Wat houdt het controlebericht van NL-Alert

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Eerste landelijke NL-Alert controlebericht 4 februari 2013

Factsheet Vragen en antwoorden. NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Eerste landelijke NL-Alert controlebericht 4 februari 2013 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 24 januari 2013 NL-Alert. Direct informatie bij een noodsituatie Eerste landelijke NL-Alert controlebericht 4 februari 2013 KERNINFORMATIE Maandag 4 februari rond

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 9 juni 2017

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 9 juni 2017 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: 9 juni 2017 NL-ALERT CONTROLEBERICHT 3 JULI 2017 Wat is het NL-Alert controlebericht? Maandag 3 juli zendt de overheid om 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit.

Nadere informatie

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: november 2018

Factsheet Vragen en antwoorden Versie: november 2018 Factsheet Vragen en antwoorden Versie: november 2018 NL-ALERT ALGEMEEN Wat is NL-Alert? Bij een ramp in jouw omgeving, wil je weten wat er aan de hand is en wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Je

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

2015 Zomer Activiteiten

2015 Zomer Activiteiten 2015 Zomer Activiteiten HEMELVAARTSDAG FIETSTOCHT 30 juni FIETSEN Dinsdagmiddag, start tussen 13.00 / 13.30 uur bij Voor Anker Hoofdstraat 150 VISSEN 1 juli VISSEN Woensdagmiddag, aanvang 13.00 uur in

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

STEUNPUNT MANTELZORG. Datum: mei 2015 Betreft: nieuwsbrief. Geachte heer, mevrouw,

STEUNPUNT MANTELZORG. Datum: mei 2015 Betreft: nieuwsbrief. Geachte heer, mevrouw, STEUNPUNT MANTELZORG Datum: mei 2015 Betreft: nieuwsbrief Geachte heer, mevrouw, Via deze weg wil ik u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten is aanmelden

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma januari - juli 2017 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

COMMUNICATIE MIDDELEN WEEK VAN DE VEILIGHEID 2017

COMMUNICATIE MIDDELEN WEEK VAN DE VEILIGHEID 2017 COMMUNICATIE MIDDELEN WEEK VAN DE VEILIGHEID 2017 De Week van de Veiligheid vindt plaats van 9 tot en met 15 oktober (week 41). Elke gemeente geeft hieraan haar eigen invulling. In dit document staan verschillende

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod voorjaar 2018 Wil je handiger worden met

Nadere informatie

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen.

In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. In Zuid-oost Drenthe diverse cursussen en workshops gegeven. Er zijn ook inloopmiddagen. CURSUSSEN Windows 10 Basis incl. Intern&Email 9 lessen prijs 75 Cursussen najaar gestart. Nieuwe cursussen starten

Nadere informatie

JA A RV E R S L AG 2015

JA A RV E R S L AG 2015 JAARVERSLAG 2015 V O O R W O O R D Voor u ligt het jaarverslag van 2015 van alle activiteiten die wij als POSO hebben georganiseerd. Wij denken dat wij, als POSO, in 2015 een bijdrage hebben geleverd aan

Nadere informatie

Week van de veiligheid 2016 en Burgernet

Week van de veiligheid 2016 en Burgernet Week van de veiligheid 2016 en Burgernet Dit jaar is de week van de veiligheid van 10 tot en met 16 oktober. Elke gemeente geeft hieraan zijn eigen invulling. Hieronder vindt u een aantal actieteksten

Nadere informatie

Jaargang 6 - nr 1 - Jan/Feb 2015. In dit nummer: o.a.

Jaargang 6 - nr 1 - Jan/Feb 2015. In dit nummer: o.a. Jaargang 6 - nr 1 - Jan/Feb 2015 In dit nummer: o.a. Bouwen op mekaar Vooruitblik programma 2015 De Wereldwinkel/De Dopper Aan de Keukentafel Groninger Rijsttafel... Hassan & Stien Familienet Kookworkshop

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod winter/voorjaar 2018 Wil je handiger

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter. mei tot en met juli 2015 K B O afd. Berkel en Rodenrijs mei tot en met juli 2015 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris:

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst december 2015 1 Belangrijk nieuws!! Gratis lunch op woensdag 2 december in verband

Nadere informatie

In deze uitgave o.a. van 13.00 uur tot 17.00 uur In Sportcentrum De Kalkwijck LIFESTYLEBEURS. 9 oktober 2015 ZET HET VAST IN UW AGENDA EN MIS HET NIET

In deze uitgave o.a. van 13.00 uur tot 17.00 uur In Sportcentrum De Kalkwijck LIFESTYLEBEURS. 9 oktober 2015 ZET HET VAST IN UW AGENDA EN MIS HET NIET Jaargang 6 - nr 5 September/ Oktober 2015 In deze uitgave o.a. Voorwoord In memoriam HENK REIJNEN Afscheid van Marjan de Jong Vrienden van het POSO Van Kasteel: Fit worden of blijven! Natuurbegraafplaats

Nadere informatie

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter, november 2016

Nieuwsbrief. K B O afd. Berkel en Rodenrijs. Woordje van de Voorzitter, november 2016 K B O afd. Berkel en Rodenrijs november 2016 Nieuwsbrief Redactie Nieuwsbrief: Trees Verbraeken,Watersnip28 2651 ZA Berkel en Rodenrijs.Telefoon:5117969 e-mail: exbakker@upcmail.nl Secretaris: Jeanne Bloom,

Nadere informatie

Opgeven kan bij Riny de Ruijter 06-40322843

Opgeven kan bij Riny de Ruijter 06-40322843 April 2015 Nieuwsbrief 2 Koninklijke onderscheiding Wijnu leden Namens het bestuur en leden van Wijnu feliciteren wij: Mevr. Annie Waals-van Goch Dhr. Theo Bloemen Dhr. Dries Prak Onze felicitaties hebben

Nadere informatie

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil

t Hoornnieuws Januari 2016 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Samenwerken maakt het verschil Januari 2016 In dit nummer Activiteiten Wat is er gebeurd en staat er te gebeuren Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen Verjaardagen

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

Activiteitenbulletin Ewoud en Elisabeth Gasthuis. September en oktober 2015

Activiteitenbulletin Ewoud en Elisabeth Gasthuis. September en oktober 2015 Activiteitenbulletin Ewoud en Elisabeth Gasthuis September en oktober 2015 Welkom in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis Voor uw gemak hebben wij dit activiteitenbulletin samengesteld. Hierin vindt u informatie

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Computercursussen en workshops

Computercursussen en workshops Computercursussen en workshops voorjaar 2015 Aan de slag met computers en tablets! De mogelijkheden van computers zijn eindeloos: chatten met familie aan de andere kant van de wereld, vakantiefoto s delen,

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

Wij als POSO menen dat ook wij, zonder deze cursus te hebben gevolgd, daarin geslaagd zijn.

Wij als POSO menen dat ook wij, zonder deze cursus te hebben gevolgd, daarin geslaagd zijn. 2014 JAARVERSLAG V O O R W O O R D Voor u ligt het uitvoerige jaarverslag 2014 van alle activiteiten die wij als POSO hebben georganiseerd. Het jaar stond in het teken van: - de transitie naar de WMO:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer

Nieuwsbrief. LesOpMaat (Computerles bij u thuis) medewerkers. Start nieuwe lesseizoen. Open Dagen. Augustus 2013. In dit nummer 2013 NUMMER 1 Nieuwsbrief Augustus 2013 In dit nummer 1 LesOpMaat 1 Start nieuwe lesseizoen 1 Open Dagen 2 Facebook pagina 2 Nadere informatie en aanmelden 3 Cursusaanbod 4 Workshops najaar 2013 5 Workshops

Nadere informatie

Activiteitenoverzicht juni 2018 Centrum

Activiteitenoverzicht juni 2018 Centrum Activiteitenoverzicht juni 2018 Centrum Ontmoetingsplein55+ brengt 55-plussers met elkaar in contact. Wij zijn benieuwd wie u bent. Heeft u een vraag? Wilt u iets voor iemand doen? Heeft u een idee om

Nadere informatie

Nu er al 100 gemeenten zijn aangesloten, is er naar onze mening geen sprake meer van een onderzoekfase of een proefstadium.

Nu er al 100 gemeenten zijn aangesloten, is er naar onze mening geen sprake meer van een onderzoekfase of een proefstadium. Voor de raadsvergadering van 29 maart 2011 M.b.t. agendapunt gelegenheid tot het stellen van vragen. Betreffende: Verzoek om aansluiting bij Burgernet. Voorzitter, Enkele jaren geleden heeft BGL een verzoek

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187

Ontmoetingscentrum De Verbinding ACTIVITEITENAANBOD JUNI 2016. Ontmoetingscentrum De Verbinding. Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 Ontmoetingscentrum De Verbinding O T M ACTIVITITAABOD JUI 2016 O T O O T W I K K L L T S P A Ontmoetingscentrum De Verbinding Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 deverbinding@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december

NIEUWSBRIEF. 5 e jaargang - dec nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december NIEUWSBRIEF 5 e jaargang - dec. 2017 - nr. 11 Onder redactie van het secretariaat van CCN-Z. Kerstmarkt 16 december Heb je plannen om dit jaar een of meerdere Kerstmarkten te bezoeken? Meer dan genoeg

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.

ACTIVITEITENKRANT. Locatie Kasteelhof/De Hof. Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw. ACTIVITEITENKRANT Locatie Kasteelhof/ Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn Juni 2016 Krant ook te bekijken via: www.zmw.nl/actueel Colofon Activiteitenkrant: Jaargang 52, Juni 2016 Zorgcentrum De Kasteelhof

Nadere informatie

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet

SeniorWeb. januari t/m juni 2016. aan de Vliet SeniorWeb januari t/m juni 2016 aan de Vliet SeniorWeb Ook dit najaar verzorgt SeniorWeb opnieuw interessante computercursussen en workshops voor beginners en gevorderden in de locaties Leidschendam, Rijswijk

Nadere informatie

Handleiding. Cliëntenvervoer InteraktContour. Informatie en regels

Handleiding. Cliëntenvervoer InteraktContour. Informatie en regels Handleiding Cliëntenvervoer InteraktContour Informatie en regels Waarom deze handleiding? Connexxion Taxi Services verzorgt het groepsvervoer voor InteraktContour. Dit vervoer is bestemd voor cliënten

Nadere informatie

Bewaarboekje Buurtvereniging De Brake

Bewaarboekje Buurtvereniging De Brake Bewaarboekje Buurtvereniging De Brake 2018 Beste Wijkbewoners, In de ledenvergadering is erover gesproken om de buurtkrant te beëindigen. In plaats daarvan ontvangt u één maal per jaar het bewaarboekje.

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

De Lindeboom Ammerzoden

De Lindeboom Ammerzoden De Lindeboom Ammerzoden BrabantZorg Zorg en ondersteuning bieden tijdens het ouder worden. Dat is de kern van ons werk. Niet alleen op de momenten dat het nodig is, maar ook omdat we ouder worden zo aangenaam

Nadere informatie

Maandprogramma Activiteiten

Maandprogramma Activiteiten Maandprogramma Activiteiten Berkumstede December 2018 De activiteiten met de kleur groen zijn toegankelijk voor iedereen: ook voor mensen die niet op Berkumstede wonen. De activiteiten met de kleur blauw

Nadere informatie

BuurtWhatsApp. Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november

BuurtWhatsApp. Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november Informatiebijeenkomst Woensdag 25 november Wijkagenten Oost Gelre Harrie van Balen Blanken John van Gelder Eddie van Melis Groenlo Lichtenvoorde-Zuid Lichtenvoorde-Noord Zwolle Harreveld, Zieuwent Lievelde

Nadere informatie

Taal en digitaal Cursusprogramma

Taal en digitaal Cursusprogramma Taal en digitaal Cursusprogramma Juli - december 2016 Een leven lang blijven leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016

NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER BELASTINGAANGIFTE 2015 CAPELSE ZOMERSCHOOL 2016 NIEUWSBRIEF APRIL 2016 VAN DE VOORZITTER Het is weer voorjaar! Er breekt weer een fijne tijd aan voor velen van ons. Ons eerste busreisje van dit jaar naar het van Gogh museum was erg gezellig en smaakt

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in)

0Lespakket duozangles 40 x 60 minuten met (vul naam leerling in) 0Lespakket duozangles 40 x 30 minuten met (vul naam leerling in) Inschrijfformulier lesseizoen 2012-2013 Naam leerling: Straat + huisnummer: Postcode + plaats: Tel. Thuis: Tel. Mobiel: Mailadres leerling: Mailadres ouders*: Geboortedatum leerling: *Voor leerlingen onder

Nadere informatie

Recreatief, creatief, sportief en workshops

Recreatief, creatief, sportief en workshops Recreatief, creatief, sportief en workshops t Binnenhuys De Meent 4 3833 EA Leusden U bent van harte welkom! t Binnenhuys: Dé plek voor recreatie, creativiteit, sport en workshops Voorwoord Midden in Leusden

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie

Burgernet deelnemersinformatie

Burgernet deelnemersinformatie Horen Zien Bellen Burgernet deelnemersinformatie Informatie voor deelnemers Burgernet in het kort Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving

Nadere informatie

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten

Woensdag 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Activiteitenkrant augustus 2015 12 en 19 augustus Bustocht en Pannenkoeken eten Bij Pannenkoekenboerderij De Ponthoeve in Vianen Kijk voor meer informatie in deze krant. ZOMERMARKT 2015 GROOT SUCCES. Mooi

Nadere informatie

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016

Cursussen digitale vaardigheden. januari - juni 2016 Cursussen digitale vaardigheden januari - juni 2016 Een leven lang leren Steeds meer informatie wordt digitaal aangeboden. Goede digitale basisvaardigheden zijn een voorwaarde voor informatievaardigheid.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. Versie: 15 mei Inhoud

Vragen en antwoorden. Versie: 15 mei Inhoud Vragen en antwoorden Versie: 15 mei 2019 Dit document bevat antwoord op veelgestelde vragen over NL-Alert. Gebruik dit document om vragen vanuit media te beantwoorden. Mocht je aanvullende vragen hebben,

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 16 17 april 2018 Nieuws Agenda 18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling (NOG PLEK) 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag

Nadere informatie

INFORMATIEBLAD september 2014

INFORMATIEBLAD september 2014 AFDELING ZWOLLE INFORMATIEBLAD september 2014 Van de voorzitter De zomer zit er weer bijna op en dat betekent dat het verenigingsleven weer langzaam op gang komt. De eerste bestuursvergaderingen worden

Nadere informatie

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers.

Via deze brief informeren wij u graag over actuele zaken en een aantal activiteiten voor mantelzorgers. MEE Mantelzorg Postbus 3016 3301 DA Dordrecht Johan de Wittstraat 40A 3311 KJ Dordrecht T 078 750 89 00 servicebureau@meedrechtsteden.nl www.meemantelzorg.nl Aan alle Mantelzorgers in Dordrecht Datum 24-05-2017

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum De Verbinding

Ontmoetingscentrum De Verbinding Ontmoetingscentrum De Verbinding O Z T T : 1 0-1 2-2 0 1 5 T M O ACTIVITITAABOD DCMBR 2015 T O O T W I K K L L T S P A OTMOTIGSCTRUM D VRBIDIG Stationsstraat 1 6671 AW Zetten 0488 453187 email: deloohof@stgsamenzorgen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5

Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5 Nieuwsbrief augustus 2007 2e jaargang nr. 5 Inhoud: Voorwoord Info najaar 2007 Open huis Oosterwolde Workshoprooster Oosterwolde Workshoprooster Wolvega Het merendeel van Nederland is nog met vakantie,

Nadere informatie

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl.

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 12 mei 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even tussenuit

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016

Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt. NIEUWSFLITS September NIEUWSFLITS september 2016 Steunpunt Mantelzorg Bellingwedde-Oldambt September 2016 september 2016 In deze editie: Hoi Ingeborg, dit is een test! Trefpunt Mantelzorg Wandelen Werkt! Wandelen met een wandelcoach door mooi Bellingwedde

Nadere informatie

Locatie Kasteelhof / De Hof

Locatie Kasteelhof / De Hof Locatie Kasteelhof / Maandelijkse uitgave van - Augustus 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant treft u de activiteiten aan die georganiseerd

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1.

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Oefening bij Nivor 1. OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb.

Zorg voor mensen. Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Zorg voor mensen Ze voelt precies aan wat ik nodig heb. Het uitgangspunt van Vivantes is om senioren te helpen zichzelf in hun eigen kracht te zetten en zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen.

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 26-6-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij

Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij Cursus- en activiteitenoverzicht Welzijn De Meierij 2017-2018 4-7-2017 Naam cursus/activiteit Locatie Cursustijd Duur Periode Start Schijndel - beweging + 20% Dru yoga maakt gebruik van toegankelijke,

Nadere informatie

Computercursussen voor Senioren

Computercursussen voor Senioren Computercursussen voor Senioren WWW.LUUKSKE.NL Gemeenschapshuis t Luukske & KBO Wellerlooi Gemeenschapshuis t Luukske presenteert in samenwerking met de KBO Wellerlooi met trots haar programma Computercursussen

Nadere informatie

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Wekelijks verse bloemen bij Eens per week is er een bloemenkraam in de hal. Verder vindt u vlakbij appartementencomplex

Nadere informatie

10 oktober 2014. Gerrit Bussink

10 oktober 2014. Gerrit Bussink 10 oktober 2014 VAN DE DIRECTEUR De komende week ben ik dinsdag, donderdag en vrijdag op De Branding en Hans Boelen maandag en woensdag. Donderdag hebben wij een studiedag waarin we onze ambities gaan

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Theresia

Woonzorgcentrum Theresia zonnehuisgroep amstelland Woonzorgcentrum Theresia Het leeft hier. Er lopen altijd mensen rond. Net een dorp. Licht, vriendelijk en sfeervol. ruimte voor wensen Theresia is een kleinschalig woonzorgcentrum,

Nadere informatie

Beurs Crea Weekend Voorjaar

Beurs Crea Weekend Voorjaar Klik hier om de online versie te bekijken In deze nieuwsbrief: Crea Weekend Cursus Bloemschikken High Tea arrangement Nieuwe producten Beurs Crea Weekend Voorjaar Biss Floral pakt tijdens het Crea Weekend

Nadere informatie

Wonen in het groene hart van Woldwijck

Wonen in het groene hart van Woldwijck Wonen in het groene hart van Woldwijck Wooncomplex met 9 koop- en 10 huurwoningen D i t c o m p l e x w o r d t g e b o u w d i n o p d r a c h t v a n : Mooi en ruim gelegen wooncomplex Nieuw hart voor

Nadere informatie

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4:

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4: In dit Blaadje: Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy..... 1 Theaterbezoek groep 3 en 4:... 1 Lentekriebels... 2 Inschrijving Avondvierdaagse... 2 Open- deur- ochtend... 2 Ouderbedankochtend 2015... 2

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK

NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK NIEUWSBRIEF KBO AFDELING PRINSENBEEK Secretariaat: Schoolstraat 17, 4841 XC Prinsenbeek tel: 06-25008445. JAARGANG 31 rienus.huijbregts@casema.nl www.kboprinsenbeek.nl website: Bankrekening: NL07 RABO

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Kiest u voor een handige dienst aan huis, leerzame cursus, sportactiviteit of een leuk uitstapje?

Kiest u voor een handige dienst aan huis, leerzame cursus, sportactiviteit of een leuk uitstapje? Plezierig leven met Vivium Services 2016 Kiest u voor een handige dienst aan huis, leerzame cursus, sportactiviteit of een leuk uitstapje? Vivium helpt u verder Plezierig leven Vivium Services helpt u

Nadere informatie