Geweldige prestaties van onze turnsters

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geweldige prestaties van onze turnsters"

Transcriptie

1 D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven Redactie en samenstelling Gerard Overbeek sponsoring@dosgymnastiek.nl Mop v/d maand Kapper tegen Jantje: "Hoe wil je je haar geknipt hebben?" Jantje: "Net zo als pappie, met zo'n gat in het midden." OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT D.D. 5 FEBRUARI AANGESLOTEN BIJ DE REGIO ZUID HOLLAND-NOORD VAN DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE GYMNASTIEK UNIE ( K.N.G.U. ) INGESCHREVEN BIJ DE KAMER VAN KOOPHANDEL VAN MIDDEN-HOLLAND ONDER NUMMER Geweldige prestaties van onze turnsters Afgelopen maanden zijn onze turnsters zeer succesvol geweest bij diverse turnwedstrijden. In de media zoals Facebook, op onze website en in het Kontakt zijn hierover berichten verschenen. Uit navraag bij trainers blijkt dat er duidelijk vooruitgang zit t.o.v. voorgaande jaren. Ook bij de aankomende turnsters is veel potentie aanwezig. In deze uitgave worden de wedstrijden nog eens voor het voetlicht gebracht. Agenda Jaargang 52 April 2017 Ereleden: Mw. W. Stennekes en dhr. G. Dorsman Van de redactie Meivakantie t/m Zomervakantie t/m Wedstrijden turnselectie bovenbouw 3e en 4e divisie 6 mei Turnhal Woerden. Een ronde van uur tot uur en een ronde van uur tot uur. Wedstrijden turnselectie onderbouw 4e en 5e divisie 20 mei Gymzaal De Vogelweide uur tot uur Voor een compleet overzicht van alle wedstrijden zie:

2 Bestuurlijke mededeling

3 Rabobankmagazine Dichterbij zet DOS in het zonnetje Foto: Aschwin Snel Oudewater

4 Schoolpleingebruik De Vogelweide Er bereiken ons klachten van de kinderopvang locatie De Vogelweide dat DOS-sers, al of niet vergezeld van ouders en/of verzorgers, voor-en/of na de training blijven hangen op het schoolplein. Het is voor de leidinggevenden van de kinderopvang heel moeilijk onderscheid te maken wie wel of niet tot hun groep(en) behoren. Het kan zomaar zijn dat door de drukte hun kinderen zich buiten de speelplaats gaan begeven. Het is namelijk verboden voor buitenstaanders, (ook DOS leden ), om vóór uur op het schoolplein te verblijven. DOS stelt daarom een aantal spelregels op: 1. Kom 10 min. voordat je les begint naar de ingang speelplaats. 2. Zet je fiets in de daarvoor bestemde vakken. 3. Loop regelrecht naar de gymzaal en kleed je om in de daarvoor bestemde kleedkamer. 4. Blijf in de kleedkamer totdat je juf / trainer je komt halen. 5. Na afloop doe je hetzelfde in omgekeerde richting. Er is DOS alles aan gelegen om samen met de buren tot een veilige en kindvriendelijke samenwerking te komen. Wij rekenen op jullie medewerking Neerzetten en opruimen toestellen Omdat wij geen eigen zaal hebben moeten we elke dag toestellen neerzetten en opruimen. Dit kunnen de train(st)ers niet alleen. Hierbij dan ook het verzoek aan leden, ouders, verzorgers om eerder te komen om mee te helpen. Vraag gerust aan de train(st)ers wat er gedaan moet worden. Vele handen maken licht werk! Met elkaar is het zo gebeurd.

5 DOS prijzenkast in de etalage Onze voormalige gymlocatie aan de Pasteurweg gaat eerdaags van binnen op de schop. Veel generaties DOS-sers hebben hier getraind. Wie herinnert zich nog de geluiden die Gerrit Dorsman maakte op zijn tamboerijn bij het aangeven van het ritme bij de warming-up. Als laatste herinnering hangt nog onze prijzenkast met interne verlichting in de entréé. De gemeente heeft ons gevraagd deze weg te halen. Op de nieuwe locatie De Vogelweide is geen plaats. Heeft iemand interesse om dit stukje geschiedenis een eigen plek te geven dan horen we dit graag. Of wil je een andere invulling geven voor het gebruik zoals een mooie plek voor je verzameling. Bel Gerard Overbeek Afmetingen 150 x 95cm ( l.x h.) diepte 19 / 29cm. Prijs 50,00 Zelf af te halen.

6 Wedstrijdverslagen 14 januari Competitie in Woerden TWEEDE PLAATS DOS TURNSTERS BIJ EERSTE COMPETITIEDAG In de turnhal Snellerpoort werd de eerste Turncompetitiewedstrijd gehouden voor de bovenbouw turnsters van divisie 4. De organisatie lag dit keer bij Reflex Reeuwijk. In hun gloednieuwe team- outfit kwamen voor DOS Schoonhoven Marion Noorlander, Naomi van den Bergh, Wieke van der Berg, Denise Been, Puck Eversen en Anna Spek uit. DOS moest als allereerste starten op balk. Het was te merken dat de zenuwen nog hoog zaten bij deze eerste wedstrijd. Op Naomi na moest iedereen wel een keer van de balk. Gelukkig herpakten de turnsters zich op de volgende drie toestellen. Op vloer was te merken dat op onze turmblingbaan beter op acrobatiek geoefend kan worden. Het was nog even zoeken naar de richting op de vierkante vloer, maar series gingen beter. Op sprong was voor alle deelnemers de wiebelige landing op een valmat in de landingskuil lastig, maar wederom stabiele scores voor DOS. De grootste winst werd gepakt op brug waar de turnsters met hun D score en netheid mooie oefeningen neerzetten. Met maar een punt verschil op nummer een, team Boskoop, behaalde DOS een tweede plaats. TOOS werd derde en Reflex vierde. Regiovoorwedstrijd zaterdag 11 maart AMSTERDAM TWEE PODIUMPLAATSEN VOOR DOS BIJ REGIOWEDSTRIJDEN Lika ( L ) zilver en Linn ( R ) brons Een lange wedstrijddag van maar liefst vier rondes. In ronde 2 turnden Lika van den Bergh, Linn Jonkheer en Quinta Buijserd. Lika turnde een uitstekende wedstrijd. Zij begon met een gemiddeld op sprong. Zette daarna met de vierde score neer op brug en met de derde op balk. Ook haar vloer ging met buitengewoon en de tweede score van het deelnemersveld. Met maar liefst punten behaalde Lika een zilveren medaille. Ook Linn had haar dag. Nog wat voorzichtig gestart op sprong. Een score van maar liefst punten op de brug en ook op balk bleef zij staan en turnde de vierde score. Verrassend was haar vloeroefening. Met flair geturnd en met punten de hoogste score zorgde ervoor dat ook Linn op het podium plaats mocht nemen voor een bronzen medaille. Quinta turnde een prima score van op brug, een goede sprong en vloeroefening en ook zij leek op weg naar een top tien klassering. Helaas vergat ze na een val met een sprongetje een onderdeel en dat kostte teveel punten. Een plekje middenin het klassement voor Quinta. In de vierde ronde turnde Pam de Jong haar eerste jaarkeuze oefenstof. Haar vloeroefening werd zo laag gewaardeerd dat het hard knokken werd voor een finaleplaats. Pam zette door en met een prachtige overslag op sprong de hoogste score van maar liefst op brug. Een foutje op balk bij haar arabier en landing. Haar score van punten bezorgde haar een 8 e plaats en ook Pam mag zich opmaken voor de finale in mei.

7 Regiowedstrijden 18 maart VIER MEDAILLES VOOR BOVENBOUW DOS TURNEN Naomi 1 e en Marion 3e Een druk turnweekend voor DOS met regiovoorwedstrijden in Amsterdam voor divisie 4 en de turncompetitie voor 3 e divisie teams in Bergschenhoek. DOS deed weer van zich spreken. Bij de juniores turnde Anna Spek een zeer stabiele wedstrijd en zag dat beloond met een zilveren medaille. Vooral haar brug en balkoefening sprongen eruit. Anne Spek 2 e en Denise Been 4e Denise Been kon nadat zij haar tenen stootte bij de wegzet voor haar afsprong niet goed landen, maar maakte het daarna met de hoogste score van iedereen op balk helemaal goed. Een vierde plaats en een medaille. Ook Anne van den Berg wist zich met een 7 e plaats voor de districtfinale te plaatsen. Wieke van den Berg, meestal zeer stabiel had dit keer niet haar dag en stroomt helaas niet door. Bij de seniores mocht na een spannende wedstrijd Naomi van den Bergh plaats nemen op de hoogste trede. Een gouden medaille voor haar na vier mooie oefeningen. Marion Noorlander had pech op vloer. De muziekinstallatie begaf het en na lang wachten mocht zij alsnog aanvangen. Misschien verloor zij daardoor haar scherpte, want met salto halve schroef verloor zij ruim een punt met een val. Maar na hoge scores op sprong en brug en een foutloze balk toch een bronzen medailles voor Marion. Puck Eversen turnde een nette wedstrijd, kwam een element tekort op balk en scoorde daardoor niet in de top 10. Dit seizoen doet DOS voor het eerst met een eigen ploeg mee aan de Tuco in de 3 e divisie. Met nog wat verbeterpuntjes werd in Bergschenhoek een 3 e plaats gehaald en dat biedt perspectief voor de verdere competitie. TURNSTERS DOS ONDERBOUW D2 OPPERMACHTIG Op zaterdag 18 maart stond voor de turnsters D2 de 2 e TUrnCOmpetitiewedstrijd op het programma. In Zoetermeer turnden de jonge turnsters een bijzonder mooie wedstrijd. Twinke de Hoog, Frederique Verdel, Zara Dankers, Dionne Prins, Irma van der Horst en Charlotte Scheeren namen het op tegen Pro Patria uit Zoetermeer en Velocitas uit Gouda. De wedstrijd begon op sprong. Dit is voor een aantal DOSturnsters niet het beste toestel, maar de schade bleef beperkt. Op brug was duidelijk verbetering zichtbaar tov de 1 e wedstrijd; de zwaaien waren hoger en de onderdelen liepen mooier in elkaar over. Dit was goed te zien in de cijfers. Frederique scoorde een 14.45, het hoogste cijfer op dit toestel van alle deelnemers. Als groep eindigde de turnsters als 1 e op dit toestel.

8 De klapper werd gemaakt op balk. Met slechts 1 val in totaal en bijzonder strakke mooie oefeningen werd een groepstotaal van behaald. Dit was een ongelooflijk groot verschil tov de ander 2 verenigingen (Velocitas: en Pro Patria: ). Frederique zette op dit toestel wederom het hoogste cijfer neer, een Twinke, Zara en Dionne volgden hier vlak achter. Tot slot konden vol zelfvertrouwen de vloeroefeningen aan de jury getoond worden. Alle cijfers lagen dik boven de 13 punten. Irma haalde zelfs een 15.55!! Zara en Dionne volgende op gepaste afstand, maar met cijfers in de 14 punten absoluut beloond voor hun geweldige oefeningen. Uiteindelijk eindigde Frederique allround op de 1 e plaats en Zara op de 3 e. Maar het gaat bij de competitie om het groepstotaal. Met een puntentotaal van 205,875 eindigde het DOSteam oppermachtig op de 1 e plaats. Pro Patria ( ) en Velocitas (192,750) volgden op gepaste afstand op plaats 2 en 3. Met nog 1 competitiewedstrijd voor de boeg (20 mei in Schoonhoven) is een plek in de finale nog absoluut mogelijk Regiowedstrijden 1 april TWEE FINALISTEN VOOR DOS Zilver voor Roos van de Ridder Hierbij stond de laatste plaatsingswedstrijd voor de regio Zuid Holland in de categorie instap (geb 2008) en pupillen 1 (geboortejaar 2007) op het programma. In Amsterdam turnden ongeveer 40 turnstertjes per categorie en maar 6 mochten er per ronde doorstromen. Een pittige opdracht dus foutloos turnen was nodig en een beetje geluk met de indeling. De benjamins van DOS Schoonhoven lieten zien dat zij flink vooruit zijn gegaan. Instappers Roos van de Ridder, Jitske Scheper en Benthe van Beek turnden hun allereerste officiële wedstrijd. Roos zette drie sterke oefeningen neer alleen de balk was nog spannend en dat zorgde ervoor dat zij de zilveren medaille won. De koprol op de balk was voor veel meisjes nog een probleem ook voor Jitske maar met een 5 e plaats is ook zij door. Benthe van Beek behaalde met een 12 e plaats ook een prima score. Noa-Lie van Teijlingen kwam bij de pupillen 1 een divisie hoger uit dan afgelopen seizoen. Een prachtige 5 e plaats op brug en met plaats 17 midden in het eindklassement

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS GOEDGEKEURD

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS GOEDGEKEURD D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920

Nadere informatie

Ereleden: Mw. W. Stennekes en dhr. G. Dorsman

Ereleden: Mw. W. Stennekes en dhr. G. Dorsman DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven Redactie en samenstelling Gerard Overbeek sponsoring@dosgymnastiek.nl www.dosgymnastiek.nl

Nadere informatie

D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging

D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920

Nadere informatie

Sporten maakt gelukkiger

Sporten maakt gelukkiger D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920

Nadere informatie

Miranda Prins geslaagd voor jury module TD3

Miranda Prins geslaagd voor jury module TD3 Gymnastiek vereniging D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven OPGERICHT

Nadere informatie

Ereleden: Mw. W. Stennekes en dhr. G. Dorsman

Ereleden: Mw. W. Stennekes en dhr. G. Dorsman D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920

Nadere informatie

D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94

D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94 D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94 Schoonhoven. Tel. 0182-384408 DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920 - GOEDGEKEURD

Nadere informatie

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS GOEDGEKEURD

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS GOEDGEKEURD D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar + extra uitgaven Redactie en samenstelling Gerard

Nadere informatie

Wedstrijdverslag AGD

Wedstrijdverslag AGD Wedstrijdverslag AGD Wedstrijd 1: AGD C (Benjamins): 17 november te Gent Benjamins Ella Hanssens Ik vond het heel leuk, mijn eerste echte wedstrijd. Ik behaalde brons. Ik heb heel hard mijn best gedaan.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E, F, G Junior - Supplement F, G, H Jeugd 2 - Supplement G, H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 3 e divisie Keuze: Senior Supplement C Junior Supplement D Jeugd 2 Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1 N4 Pupil

Nadere informatie

WILSKRACHT NIEUWS. Sint- en pietenfeest. Geslaagd! JAN Blijf op de hoogte van onze activiteiten: volg ons op Facebook!

WILSKRACHT NIEUWS. Sint- en pietenfeest. Geslaagd!   JAN Blijf op de hoogte van onze activiteiten: volg ons op Facebook! JAN 2018 WILSKRACHT www.wilskrachtalphen.nl NIEUWS Blijf op de hoogte van onze activiteiten: volg ons op Facebook! facebook.com/rksvwilskracht U kunt Wilskracht financieel steunen door mee te spelen met

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering ACGV

Algemene Ledenvergadering ACGV TurnAround DIGITAAL april 2015 Algemene Ledenvergadering ACGV Op woensdag 22 april 2015 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACGV. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte uitgenodigd

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5e divisie Keuze: Senior - Supplement E Junior - Supplement F Jeugd 2 - Supplement G Voorgeschreven: Jeugd 1- D2 Pupil 2 D2

Nadere informatie

Mededelingen Bestuur Verbouwing turnhal. Hoi Veppers,

Mededelingen Bestuur Verbouwing turnhal. Hoi Veppers, Hoi Veppers, Het nieuwe seizoen is alweer een tijdje geleden van start gegaan dus is het weer tijd voor een nieuwsbrief. Wil je iets in de nieuwsbrief? Mail dit dan naar vepgym@hotmail.com. Namens alle

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement G, F, E Junior - Supplement H, G, F Jeugd 2 - Supplement H, G Voorgeschreven:

Nadere informatie

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT D.D. 5 FEBRUARI

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT D.D. 5 FEBRUARI D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven DOS nieuwsflitsen is een uitgave van gymnastiekvereniging DOS in Schoonhoven. Verschijnt 6x per jaar + extra uitgaven OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920

Nadere informatie

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4

INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 BEOORDELING EN WEDSTRIJDSYSTEEM MEISJES INHOUD: Jurering pagina 1,2 Indelingen divisies, leeftijden en niveaus pagina 2 Doorstroming pagina 3 Organogram KNGU pagina 4 Jurering Turnen is een jurysport,

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 9 en 10 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 9 en 10 juni 2018 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. FYSION Nijverdal De wedstrijd wordt gehouden in: VOLG BORDEN P-KNGU Sporthal de Kruidenwijk

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven

D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven D.O.S. De Vogelweide Merellaan 5, 2872 AM Schoonhoven OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920 - GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT D.D. 5 FEBRUARI 1920 - AANGESLOTEN BIJ DE REGIO ZUID HOLLAND-NOORD VAN DE KONINKLIJKE

Nadere informatie

Nieuwsbrief selectie mei 2013

Nieuwsbrief selectie mei 2013 Nieuwsbrief selectie mei 2013 Beste selectieleden en hun ouders/verzorgers, Hier zijn we dan weer. Er zijn een heleboel wedstrijden geweest en er staan er nog een aantal op de kalender. Iedereen heeft

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland. Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Zuid West Nederland Clubteamfinale 2015 Wedstrijdinformatie Clubteamfinale Turnen Dames District Zuid Inhoud Inhoud... - 2 - Datum... - 2 - Locatie... - 2

Nadere informatie

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920 - GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT D.D. 5 FEBRUARI

OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920 - GOEDGEKEURD BIJ KONINKLIJK BESLUIT D.D. 5 FEBRUARI D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94 Schoonhoven. Tel. 0182-384408 DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920 - GOEDGEKEURD

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF KUNST & KRACHT

NIEUWSBRIEF KUNST & KRACHT NIEUWSBRIEF KUNST & KRACHT VOORWOORD Beste Lezer, J A N U A R I 2 0 1 4 In deze nieuwsbrief staan verschillende leuke weetjes van de maand Januari. De nieuwsbrief wordt elke maand gemaakt door de nieuwsbrief

Nadere informatie

Nederlandskampioenschap Ploegen turnen

Nederlandskampioenschap Ploegen turnen Nederlandskampioenschap Ploegen turnen Zilver voor Voorwaarts ploeg In het weekend van 20 en 21 november 2010 werden in Alphen aan de Rijn de Nederlandse Kampioenschappen gehouden voor ploegen. Dit keer

Nadere informatie

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team. Competitiereglement 2017-2018 1. Vóór 22 oktober 2018 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in te schrijven in het loket van de KNGU. Het inschrijfgeld bedraagt 25,00 per team.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

9 e uitgave Nieuwsbrief Hercules 03

9 e uitgave Nieuwsbrief Hercules 03 9 e uitgave Nieuwsbrief Hercules 03 Belangrijke Mededelingen Free-runnen Helaas hebben wij voor Arno en Tim geen vervanging kunnen vinden voor de begeleiding van het free-runnen. Derhalve zijn we genoodzaakt

Nadere informatie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie Infoboekje Wedstrijdgroep A- en B-selectie Inhoudsopgave: Hoofdstuk I Informatie voor A- en B-selectie: 1. Informatie A- en B-selectie.... 4 pag. Dit 1 document heeft als doel een aantal zaken voor u als

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2016

NIEUWSBRIEF augustus 2016 NIEUWSBRIEF augustus 2016 1.Begin van het nieuwe seizoen We zitten nog midden in de schoolvakanties maar we kijken toch al vooruit naar de start van het nieuwe sportseizoen. Vanaf het nieuwe seizoen gaan

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 1 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen

District Oost. Toestelkampioenschappen. 14 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen District Oost Toestelkampioenschappen 14 juni 2014 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. De Zwolse Gymnastiekverenigingen De wedstrijd wordt gehouden in: Hogeschool Windesheim/CALO

Nadere informatie

azsv DOS Eck en Wiel

azsv DOS Eck en Wiel Districtsfinale divisie 3 + N3 & N4 11 mei 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. azsv DOS Eck en Wiel Turnen, Streetdance en Gymnastiek Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN

Regiowedstrijd divisie N1 N2 N3 N4 GTV AMMERZODEN Regiowedstrijd divisie 1-2-3 N1 N2 N3 N4 11 januari 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. GTV AMMERZODEN Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische commissie

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1- D1 Pupil 2

Nadere informatie

Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018

Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018 Voorgenomen aanpassingen wedstrijdzaken, juryzaken en oefenstof Turnen Dames 2018 In dit bestand zijn de voornaamste aanpassingen voor het seizoen 2018 opgenomen. De wijzigingen hebben grotendeels betrekking

Nadere informatie

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven.

5. De indeling geschiedt op basis van de uitslagen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Alle ploegen dienen elk jaar opnieuw te worden ingeschreven. Turncompetitie Regelgeving en organisatie. 1. De turncompetitie start na de werkvergadering van 4 november 2015. Vóór 22 oktober 2015 dienen alle verenigingen die deelnemen aan de turncompetitie zich in

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente

District Oost. Toestelkampioenschappen. 1 en 2 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente District Oost Toestelkampioenschappen 1 en 2 juni 2019 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen i.s.m. Turn Centrum Twente Turnhal Weusthag Uitslagsweg 102 Hengelo (OV) Geachte trainers, bestuursleden

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES 2e divisie Keuze: Senior - Supplement B Junior - Supplement C Jeugd 2 - Supplement D Voorgeschreven: Jeugd 1- N3 Pupil 2 N2 Pupil

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Veluwezoom, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze:

Nadere informatie

28 augustus nummer 01

28 augustus nummer 01 28 augustus 2015 nummer 01 Van de vestigingsdirecteur: Langs deze weg een hartelijk welkom aan alle nieuwe leerlingen op onze school. Ook natuurlijk aan alle nieuwe ouders en verzorgers. Als vestiging

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost & Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost TOESTELTURNEN DAMES 3e divisie Keuze: Senior - Supplement C Junior - Supplement D Jeugd 2 - Supplement E Voorgeschreven: Jeugd 1- N4 Pupil 2 - N3 Pupil

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 5 e en 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement E/F/G Junior - Supplement F/G/H Jeugd 2 - Supplement G/H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 2 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost, Gelderse Vallei, Randmeren Bondsbureau Beekbergen Lage bergweg 10 Beekbergen 055-505 8700 TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Nadere informatie

Enthousiaste leiding. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Merel Hendriks, telefoonnummer 06-48421680.

Enthousiaste leiding. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Merel Hendriks, telefoonnummer 06-48421680. Hoi Veppers, Er is weer een nieuwe nieuwsbrief! In deze nieuwsbrief meer over de wedstrijden, het paaseieren zoeken en nog veel meer. Wil je iets in de nieuwsbrief? Mail dit dan naar vepgym@hotmail.com.

Nadere informatie

Turnen. Inleiding. Toestellen. Vierkante mat. De brug

Turnen. Inleiding. Toestellen. Vierkante mat. De brug Turnen Inleiding De meeste van jullie weten dat ik turn en daarom ga ik jullie iets vertellen over de toestellen zoals: de vierkante mat, de brug, de evenwichtsbalk, het sprong, de lange mat en de trampoline.

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM

District Oost. Toestelkampioenschappen. 11 en 12 juni Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM District Oost Toestelkampioenschappen 11 en 12 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. YPSILON DOETINCHEM De wedstrijd wordt gehouden in: Sazahal Doetinchem Sportweg 1

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost TOESTELTURNEN DAMES 6 e divisie Keuze: Senior - Supplement F en G Junior - Supplement G en H Jeugd 2 Supplement H Voorgeschreven:

Nadere informatie

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht

CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND. DOO/K&V Utrecht CLUBTEAM WEDSTRIJDEN REGIO MIDDEN NEDERLAND 2 april 2016 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. DOO/K&V Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie: Plaats wedstrijd: Technische

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 27 en 28 mei Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. District Oost Toestelkampioenschappen 27 en 28 mei 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. S.V. RADUGA ENTER Hoofdsponsor van deze wedstrijd: De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Oost en Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven:

Nadere informatie

tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018

tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018 tbv seizoen 2018/2019 laatste wijziging 1 december 2018 Voor u ligt de handleiding voor de Jong Talenten Wedstrijden. Hierin vindt u alles wat u weten moet om een wedstrijddag te organiseren Wij hopen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost TOESTELTURNEN DAMES Pré- instap Voorgeschreven: Pré-instap 1 & 2 D3 Pré-instap 1 & 2 D2 Pré-instap D1 Pré- instap N3 Zaterdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016

NIEUWSBRIEF 2 juni 2016 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

District Oost Turnen Heren K.N.G.U.

District Oost Turnen Heren K.N.G.U. District Oost Turnen Heren K.N.G.U. Districtskampioenschap en 2 e plaatsingswedstrijd instap en pupil 2 e en 3 e divisie district Oost Districtskampioenschap instap en pupil 1 e divisie district Oost Districtskampioenschap

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter NIEUWSBRIEF Deze nieuwsbrief is een uitgave van Gymnastiekvereniging Velocitas Gouda. Deze verschijnt één keer per kwartaal en wordt automatisch verstuurd naar alle leden en begunstigers van GV Velocitas.

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden 3 TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Keuze: Senior - Supplement F / G Junior - Supplement G / H Jeugd 2 - Supplement H Voorgeschreven:

Nadere informatie

Clubteamwedstrijden District Oost

Clubteamwedstrijden District Oost Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Clubteamwedstrijden District Oost Organisatie: RGV RUURLO & PENTA WINTERSWIJK i.s.m. districts technische commissie Turnen zaterdag 1 & zondag 11 november 2018 Sport-

Nadere informatie

Agenda/mededelingen t/m 17 februari: voorjaarsvakantie - 24 maart: sponsorloop - 3 juni 2018: ALDO uitvoering. ALDO Uitvoering: 3 juni 2018

Agenda/mededelingen t/m 17 februari: voorjaarsvakantie - 24 maart: sponsorloop - 3 juni 2018: ALDO uitvoering. ALDO Uitvoering: 3 juni 2018 ALDO Secretariaat Grobbenhof 29 6932 CK Westervoort Nieuwsbrief ALDO TELEFOON: (026) 3121260 Agenda/ mededelingen Uitnodiging Algemene Ledenvergadering ALDO uitvoering Sponsorloop Verandering Streetdance-tijden

Nadere informatie

Wedstrijdverslag DOS Monster seizoen 2017

Wedstrijdverslag DOS Monster seizoen 2017 Wedstrijdverslag DOS Monster seizoen 2017 Januari 14 Eerste plaatsingswedstrijd Acro in Naaldwijk voor de acrolijnen C D en E. Goud voor Astrid en Britt ( C lijn ) Ilse en Veerle ( D junior ) en trio Lena,

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017

District Oost. Toestelkampioenschappen. 10 en 11 juni 2017 District Oost Toestelkampioenschappen 10 en 11 juni 2017 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. Zaterdag; C.G.V. D.O.K. EDE Zondag; W.I.K. RHEDEN De wedstrijd wordt gehouden in:

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden. TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Gelderland Midden TOESTELTURNEN DAMES 4e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement F Voorgeschreven: Jeugd 1-

Nadere informatie

PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16

PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16 District Oost Turnen Heren PW 2 Voorgeschreven oefenstof Gelderland, PW 2 keuze 4-6 e divisie en PW 2 Benjamin & pupil NTS 16 adresgegevens: Aladnahal Bevrijding 1 7121 WN Aalten Tel: 0543-474590 Entree:

Nadere informatie

Olympia s Nieuwsflits

Olympia s Nieuwsflits Olympia s Nieuwsflits juli 2017 nummer 72 www.olympiakapelle.nl olympiakapelle@zeelandnet.nl ZOMERVAKANTIE De laatste lesweek is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 juli 2017. Daarna mogen alle leden

Nadere informatie

Onderlinge Wedstrijden GV Sportlust Julianadorp:

Onderlinge Wedstrijden GV Sportlust Julianadorp: Onderlinge Wedstrijden GV Sportlust Julianadorp: Wedstrijdreglement: GV Sportlust Julianadorp houdt jaarlijks haar clubcompetitie. Twee onderlinge wedstrijden, afgesloten door een finale. Recreatie Groep:

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,D2 en D3 Seizoen 2017-2018 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender 2017-2018 5-6 Algemene

Nadere informatie

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames

Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Plaatsingsregeling landelijke wedstrijden Turnen Dames Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden, kwalificatiewedstrijden, kwart en halve finale

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 April 2018

NIEUWSBRIEF 2 April 2018 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU

Wedstrijdinformatie. Turnen Heren Seizoen 2018 / Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Wedstrijdinformatie Turnen Heren Seizoen 2018 / 2019 Commissie Turnen Heren Brabant & Zeeland District Zuid, KNGU Inhoudsopgave 1 Commissieleden Turnen Heren... 3 2 Activiteitenoverzicht... 4 3 Algemene

Nadere informatie

Finale Britta, senior 2e divisie

Finale Britta, senior 2e divisie Leiden, 10 juli 2015 Jaargang 3 nr. 6 Finales in juni Finale Britta, senior 2e divisie In dit nummer o.a.: Finales in juni Rosalie over haar ongeluk in Ahoy Na een spannende halve finale was het 6 juni

Nadere informatie

Kwartfinale NK Turnen Heren

Kwartfinale NK Turnen Heren Informatie over de sponsorpakketten Kwartfinale NK Turnen Heren 21 & 22 maart 2015 Commissie PR Inhoud Over... 3 Prestaties... 3 Over de wedstrijd... 3 Locatie... 4 Deelnemers... 4 Vrijwilligers... 4...

Nadere informatie

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg.

Zaterdag 07 en zondag 08 december Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg. Zaterdag 07 en zondag 08 december 2013 Sportcomplex T-kwadraat, Tilburg www.tilburgsekampioenschappenturnen.nl Inhoudsopgave: Voorwoord 3 Algemene wedstrijdbepalingen 4 Inschrijfbepalingen dames 5 Inschrijfbepalingen

Nadere informatie

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015

Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Plaatsingsregeling Individuele Kampioenschappen toestel turnen 2015 Algemeen Een berekening van het plaatsingspercentage 1 per leeftijdsklasse van de districtswedstrijden en de achtste, kwart en halve

Nadere informatie

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m.

District Oost. Toestelkampioenschappen. 4 en 5 juni 2016. Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. District Oost Toestelkampioenschappen 4 en 5 juni 2016 Organisatie: Districts Technische Commissie Turnen Dames i.s.m. FYSION NIJVERDAL De wedstrijd wordt gehouden in: Sporthal de Kruidenwijk Kuperserf

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Wedstrijdinformatie Turnen Dames Regio Zuid-West Nederland Seizoen 2013-2014 Voorwoord Beste bestuursleden, trainers en turnsters, Voor het wedstrijdseizoen dat eind 2013 weer van start zal gaan heeft

Nadere informatie

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht

Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E. Sport Vereent Utrecht Clubteamwedstrijd Regio Midden Nederland Supplemente A/B + C + D + E 1 maart 2014 technische commissie Turnen Dames Midden Nederland i.s.m. Sport Vereent Utrecht Algemene wedstrijd gegevens Organisatie:

Nadere informatie

WilskrachtNieuws. Terugblik. Jongens in het nieuw! Rabobank Sponsorfietstocht. Vind ons op facebook! Toon uw supportershart!

WilskrachtNieuws. Terugblik. Jongens in het nieuw! Rabobank Sponsorfietstocht. Vind ons op facebook! Toon uw supportershart! WilskrachtNieuws www.wilskrachtalphen.nl NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Vind ons op facebook! facebook.com/rksvwilskracht Terugblik Na een welverdiende vakantie zijn alle lessen turnen, ritmische gymnastiek

Nadere informatie

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2013 TURNEN DAMES

BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2013 TURNEN DAMES BEPALINGEN PER TOESTEL NTS 2013 TURNEN DAMES oktober 2014 Inhoudsopgave 1 TOESTELSPRINGEN 1 1.1 Belangrijke maten en eisen 1 1.2 Algemene bepalingen 4 2 BRUG ONGELIJK 5 2.1 Belangrijke maten en eisen 5

Nadere informatie

Miniorencircuit deel 1, dd

Miniorencircuit deel 1, dd Miniorencircuit deel 1, dd 10-10-2015 Vandaag werd het eerste deel van het miniorencircuit (voor minioren en junioren 1 en 2) gezwommen in het zwembad de Grote Koppel in Arnhem voor de jongens van jaargang

Nadere informatie

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018

ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 District Zuid ACHTERBANOVERLEG 4 september 2018 Technische Commissie Turnen Dames Limburg District Zuid PROGRAMMA Samenstelling Werkgroep Turnen Dames Evaluatie seizoen 2017/2018 Wedstrijdprogramma seizoen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei. TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Gelderland Midden Gelderland Oost en Gelderse Vallei TOESTELTURNEN DAMES 4 e divisie Keuze: Senior - Supplement D Junior - Supplement E Jeugd 2 - Supplement

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. www.dwarres.nl

NIEUWSBRIEF. www.dwarres.nl NIEUWSBRIEF De helft van het sportseizoen bij SV Dwarres is alweer voorbij. De eerste wedstrijden zijn weer achter de rug. Natuurlijk zijn er nog diverse activiteiten in het vooruitzicht. Deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd.

Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Beste stijlleden, beste ouders Hierbij de Stijl Nieuwsbrief nummer 6, jaargang 2016 Elke maand wordt de nieuwsbrief verstuurd. Waarom een nieuwsbrief? Als stijlmeesters vinden we het belangrijk dat alles

Nadere informatie

Nieuwsbrief turnhal. Open Jubileumtoernooi GV Barendrecht: een groot succes. Leiden, 22 december 2014 Jaargang 3 nr 2

Nieuwsbrief turnhal. Open Jubileumtoernooi GV Barendrecht: een groot succes. Leiden, 22 december 2014 Jaargang 3 nr 2 Leiden, 22 december 2014 Jaargang 3 nr 2 Open Jubileumtoernooi GV Barendrecht: een groot succes In dit nummer o.a.: GVB Jubileum toernooi Barendrecht Eind van het jaar oliebollen Hoe is het toch met? Shoshanna

Nadere informatie

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3

Wedstrijdinformatie. Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Wedstrijdinformatie Turnen Dames District Zuid Brabant Oost Div. 4, 5 en 6 + D1,-D2 en D3 Seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave 1 Voorblad 2 Inhoudsopgave 3 Adresgegevens Contactpersonen TCTD 4 Wedstrijdkalender

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Rayons De Achterhoek en De Graafschap. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie

Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Rayons De Achterhoek en De Graafschap. TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie District Oost Regio Gelderland Oost Rayons De Achterhoek en De Graafschap Aladnahal Bevrijding 1 7121 WN Aalten 0543-474590 TOESTELTURNEN DAMES 6e divisie Keuze:

Nadere informatie

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE

TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE TECHNISCH BELEIDSPLAN SELECTIE GVN NIEUWLEUSEN SEIZOEN 2014-2015 Pagina 1 van 6 Technisch beleidsplan Turnselectie GVN Nieuwleusen. Inleiding De vereniging richt zich binnen de recreatiesport op het aanbieden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 1. LEDENVERGADERING Op onze jaarlijkse ledenvergadering hebben wij verantwoording over het afgelopen jaar afgelegd en onze plannen voor volgend jaar besproken. Helaas was

Nadere informatie

WEDSTRIJDSTRUCTUUR...

WEDSTRIJDSTRUCTUUR... Technisch reglement 2016 / 2017 INHOUD 1 INHOUDSOPGAVE 1 WEDSTRIJDSTRUCTUUR... 3 1.1 Overzicht... 3 1.2 Algemeenheden... 3 2 I-NIVEAU... 4 2.1 Programma... 4 2.2 Wedstrijdaanbod... 4 3 A-NIVEAU... 6 3.1

Nadere informatie

Reglement teamwedstrijden

Reglement teamwedstrijden Reglement teamwedstrijden 2018-2019 Reglement Teamwedstrijden 2018-2019 1. De teamwedstrijden Limburg vinden plaats op zondag 3 februari en zondag 16 juni 2019. De indeling van de niveaus over de dagen

Nadere informatie

Selectie plan GTV-Emmen

Selectie plan GTV-Emmen Selectie plan GTV-Emmen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave. blz. 2 Voorwoord. blz. 3 Doelstellingen.. blz. 4 Trainingen blz. 5 Regels. blz. 6 Toelatingseisen blz. 7 Kleding... blz. 8 Inhoud van de lessen blz.

Nadere informatie