Russische Orthodoxe kerk. Amsterdamseweg 96. Adviesnr. FBle-NO E. Russische Orthodoxe kerk. Contactpersoon: de heer G.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Russische Orthodoxe kerk. Amsterdamseweg 96. Adviesnr. FBle-NO E. Russische Orthodoxe kerk. Contactpersoon: de heer G."

Transcriptie

1 Pagina : 1 Betreft Russische Orthodoxe kerk Amsterdamseweg 96 ARNHEM Adviesnr. FBle-NO E Adviesaanvrager Russische Orthodoxe kerk Contactpersoon: de heer G. Roring Amsterdamseweg GG ARNHEM Tel. : Overige betrokkene(n) Russische Orthodoxe kerk Contactpersoon: de heer G. Roring Amsterdamseweg GG ARNHEM Tel. : Behandeld door Sikkens Verkoop B.V. Contactpersoon: de heer F.C.J. Blom Newtonweg 1b 8013 RD ZWOLLE Tel. : Fax : fred.blom@sikkensverkoop.nl

2 Pagina : 2 Inhoudsopgave 1.0 Algemene informatie Inspectie Advies Buitenschilderwerk Algemene besteksvoorwaarden 9

3 Pagina : Algemene informatie Betreft Russische Orthodoxe kerk Amsterdamseweg 96 ARNHEM Opmerking(en) Voor werkzaamheden aan bouwdelen die niet in het advies zijn omschreven maar die kennelijk wel tot het werk behoren, kan AkzoNobel Decorative Coatings bv niet verantwoordelijk worden gesteld. Onder ondeugdelijke verflagen worden verstaan verflagen die gebarsten zijn, onvoldoende hechten en/of bladderen. De kleur van de toe te passen grondverf of voorlak dient te worden afgestemd op de kleur van de afwerklaag. Dit advies geldt uitsluitend voor een periode van één jaar na datum van uitgifte. In hoeverre dit advies ook na overschrijding van die periode van toepassing kan zijn, zal in overleg met de samensteller van dit advies moeten worden beoordeeld. Het (rand)vochtgehalte van houten bouwdelen mag maximaal 17% bedragen. Voor steenachtige ondergronden geldt een vochtgehalte van maximaal 5%. Tijdens de inspectie zijn gebreken vastgesteld. De inventarisatie zal door het uitvoerende schildersbedrijf gedaan worden. Garantie kan uitsluitend worden verleend als het werk volgens een Sikkens advies is uitgevoerd met Sikkens producten die via de geëigende distributiekanalen zijn betrokken en op een door Sikkens goedgekeurde methode gemengd zijn.

4 Pagina : 4 Foto s Object. Gebreken in verfsysteem door capillaire werking. Openstaande verbindingen. Craquelé, onthechting van de muurverf. Hechtingsproef klasse 1. Sterk vervuilde ondergrond.

5 Pagina : Inspectie Inleiding tot het technisch advies: Op verzoek van de heer RÖing is er op 21 september 2009 onderzoek verricht naar de status van het schilderwerk i.v.m. verftechnisch advies ten behoeve van het schilderwerk. Methode van onderzoek: Dit technisch advies is gebaseerd op inspectieresultaten die steekproefsgewijs zijn uitgevoerd op de voorkomende gevelsituaties. De inspectie omvat een visuele beoordeling van de te behandelen bouwdelen. Aanvullend zijn hechtingsproeven uitgevoerd en zijn bij gebreken vochtmetingen verricht om eventuele vochtpatronen te kunnen herkennen. Naast de conditie van de ondergrond en het verfsysteem is gelet op bouwkundige omstandigheden die de duurzaamheid van het schilderwerk kunnen beïnvloeden. Algemeen: Bij het samenstellen van dit advies wordt er van uitgegaan, dat de huidige kleurstelling wordt gehandhaafd. Indien in een later stadium een kleurwijziging wordt doorgevoerd, kan het noodzakelijk zijn om extra lagen aan te brengen om te komen tot voldoende dekking. De hechting van de bestaande verflagen op hout dienen bij overschilderen te voldoen aan SKH Publicatie d.d (dubbele kruissnede) klasse 0 of 1. Bij de klasse 2 of 3 is overleg en risico afweging noodzakelijk tussen de adviesaanvrager en Sikkens. Van onderdelen waarvan het verfsysteem niet aan de gestelde eis voldoet (klasse 4 en 5), dienen alle bestaande verflagen te worden verwijderd, alsmede eventueel vergrijsde delen van houten onderdelen. De te schilderen bouwdelen in overleg met de opdrachtgever. De inventarisatie zal door het uitvoerende schildersbedrijf gedaan worden. Voorzieningssysteem voor binnen-buitenwerk Het is voor het buitenschilderwerk van essentieel belang dat het binnenschilderwerk en de glasafdichting aan de binnenzijde in goede staat verkeren. Een niet goed onderhouden binnenverfsysteem en open naden tussen glas en hout maken dat vocht van binnenuit in het hout dringt en een uitweg naar buiten zoekt. Hierdoor kan zich overmatig vocht achter de verffilm vormen, waardoor gebreken in het buitenschilderwerk kunnen ontstaan. Bij het aanbrengen van het basissysteem en tijdens de periodieke herschilderbeurten moet daarom ook aandacht worden besteed aan de binnenkanten van buitenramen en -deuren. Eventuele gebreken in het verfsysteem moeten worden hersteld en open naden tussen glas en hout gedicht. Voor verwerkingsmethoden, verdunningstypen en -percentages gelden de gegevens zoals die in de laatst uitgegeven technische documentatiebladen zijn vermeld. Voor onderdelen die niet in dit advies zijn genoemd, zal de behandeling op het werk en vervolgens in een aangepast advies worden aangegeven.

6 Pagina : Advies 3.1 Buitenschilderwerk Kozijnen, ramen, deuren, dakkapellen, boeiboorden, daklijsten en overige houten delen Systeemkeuze Herschildersysteem Voorbehandeling Ondeugdelijke verflagen in afgebakende gedeelten verwijderen door schrappen. Eventueel verweerd hout verwijderen door schrappen en/of schuren. Overgangen van kaal gekomen plaatsen naar intacte verflagen vlakmaken door schrappen en/of schuren. Intacte verflagen afwassen met Sikkens Super Cleaner. Het geheel schuren. Opzuiveren en stofvrij maken. Voorziening(en) Het houtvochtgehalte mag bij uitvoeren van houtreparaties niet hoger zijn dan 18%. Waar nodig de stopverfranden afbramen. Ondeugdelijke stopverfzomen uit de sponningen verwijderen. Het geheel ontdoen van vuil, alg- en schimmelsporen e.d. De sponningen, inclusief de afgebraamde stopverfzomen, gronden met de grondverf genoemd bij de afwerking. Vervolgens glad en strak aanstoppen met stopverf. Ondeugdelijke kitzomen ter plaatse van de intacte glaslatten en de (condens)profielen verwijderen door bijvoorbeeld uitsnijden. Het geheel ontdoen van vuil, alg- en schimmelsporen e.d. De naad tussen glas en glaslat, inclusief de aansluiting tussen profiel en stijl, afwaterend afkitten/afdammen met Sikkens Urethaankit. AFDICHTEN VAN OPENSTAANDE VERBINDINGEN <2 MM MET SIKKENS URETHAANKIT. Voorbehandeling. De naden van de verbindingen/aansluiting open frezen met de 5 mm stiftfrees van het 3-in-1 renovatiegereedschap. De reparatieplek stof- en zaagselvrij maken.

7 Pagina : 7 Uitvoering. Naden gronden met een (sneldrogende) grondverf (bijv. Onol of Onol Express). De naden vervolgens afdichten met Sikkens Urethaankit en strak afmessen. Na droging verder afwerken volgens het verftechnisch advies. VERBINDINGEN >2 MM AFDICHTEN MET COMPONEX WR T. Voorbehandeling. Verwijder het verfsysteem rond de verbinding. Frees de voorzijde van verbinding met de 5 mm stiftfrees, minimaal 10 mm diep, of zaag de verbinding ruim open met de Fein Supercut. Zaag na het frezen een schuine kant (45º) aan de reparatievlakken met de Fein Supercut of een souvereinfrees. De raakvlakken dienen schoon gefreesd en stof- en zaagsel vrij te zijn. Uitvoering. Behandel de hechtvlakken met een dunne laag Componex WR Primer. Na aanbranden cq. benatten de verbinding direct vullen met de verwarmde Componex WR T middels de Componex menger klein, van binnen naar buiten. Na het doorharden de Componex (machinaal) vlakschuren. Het geheel verder afwerken volgens voorgeschreven verftechnisch advies. ALGEMENE VOORWAARDEN HOUTREPARATIE Afwerking - Meet het houtvochtgehalte rond de reparatie. Vochtgehalte < 18% ga verder met het uitvoeren van de reparatie. Indien > 18%; verfsysteem ter plaatste van het hoge vochtgehalte verwijderen en laat het hout eerst drogen. - Als blijkt dat het hout verder is aangetast (hout niet egaal van kleur, zacht, brokkelig of grijs) dan een volledige houtrotreparatie uitvoeren. Neem in dat geval contact op met de samensteller van het advies. - Afhankelijk van de temperatuur kan de Componex WR T wat uitzakken. Als dit het geval is, mes de reparatie dan na 10 tot 15 minuten nogmaals af. - Indien de reparatieplek niet voldoende gevuld is kan er mogelijk worden bijgewerkt met Componex WR Fast (behalve bij een transparante afwerking). - Componex bekistingsmallen kunnen een handig hulpmiddel zijn bij het modeleren en fixeren van deelvervanging. - In alle gevallen door middel van lossingsfolie of perspex bekistingsmallen voorkomen dat natte Componex WR T in contact komt met muurvlakken of het glas. - Bij gebruik van de Componex menger de reparatieplek met een klein plamuurmes altijd goed benatten/aanbranden met een dunne laag Componex WR of WR T of WR Fast. Kaal gekomen plaatsen gronden met Rubbol Primer plus / Onol (Thix). Spijkergaten, nietgaten e.d. repareren met Componex WR Fast. Bijgewerkte plaatsen overgronden met Rubbol Primer plus / Onol (Thix). Het geheel aflakken met Rubbol SB Plus.

8 Pagina : 8 Betonnen gevelbanden Systeemkeuze Uitgebreid herschildersysteem Voorbehandeling Ondeugdelijke verflagen, vuil e.d. verwijderen door borstelen, schrappen en schuren. De ondergrond opzuiveren en stofvrij maken. Daar waar nodig de ondergrond repareren met geschikt vulmiddel. Intacte verflagen afwassen met Sikkens Super Cleaner. Afwerking Kaal gekomen plaatsen voorstrijken met Alpha Fix. Kaal gekomen plaatsen gronden met Alphacoat. Op te brengen hoeveelheid ongeveer 350 ml/m². Het geheel overgronden met Alphacoat. Op te brengen hoeveelheid ongeveer 350 ml/m². Het geheel afwerken met Alpha Topcoat. Op te brengen hoeveelheid ongeveer 250 ml/m².

9 Pagina : Algemene besteksvoorwaarden Opmerking(en) Gemiddelde onderhoudstermijn voor schilderwerk: De onderhoudscyclus van verfsystemen wordt bepaald door een groot aantal factoren. Zo is bijvoorbeeld de onderhoudscyclus van verfsystemen toegepast op de Noord- en Oostzijde gunstiger dan die van verfsystemen op de Zuid- en Westzijde. Ook de mate waarin het te beschermen bouwdeel blootstaat aan zon, regen, wind en vervuiling is in belangrijke mate van invloed op de levensduur. Het schilderwerk op geveltimmerwerk van galerijen heeft veel minder te lijden van weer en wind dan het schilderwerk op geveltimmerwerk vlak in de gevel. Ook de toegepaste kleur (licht of donker) kan van invloed zijn op de levensduur. Een donkere kleur heeft over het algemeen een minder grote duurzaamheid dan een lichte kleur. Levensduur en onderhoudscyclus worden verder beïnvloed door de kwaliteit van de ondergrond en het beglazingssysteem, de constructiewijze, het milieu en dergelijke. Hoewel dit niet in de verfsystemen is omschreven, dient vóór het aanbrengen van een volgende verflaag te worden geschuurd of geslepen, tenzij het pleister-, metsel- of betonwerk betreft. Toepassing van oplosmiddelhoudende producten op grofporige houtsoorten kunnen bij zonnig weer, warm weer en temperatuurschommelingen van het weer, blaasjesvorming in de gedroogde verffilm veroorzaken. Gipspleisterwerk dient voldoende afgebonden, droog, samenhangend, draagkrachtig en niet poederend te zijn om daarop goed schilderwerk te kunnen realiseren. Als niet aan deze eisen wordt voldaan, zal onthechting van het verfsysteem en/of splitsing vanuit het pleisterwerk kunnen optreden. Sikkens Bouwverven kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor gebreken die optreden doordat het pleisterwerk niet voldoet aan de eisen welke aan een geschikte ondergrond worden gesteld. Gipsondergronden altijd voorstrijken met Alpha Aquafix of in bepaalde gevallen met Alpha Fix (oplosmiddelhoudend voorstrijk-/fixeermiddel). De doeltreffendheid van onze systemen berust op jarenlange praktijkervaring en laboratoriumresearch. Wij staan ervoor in, dat de kwaliteit van het volgens onze systemen vervaardigde werk voldoet aan de eigenschappen die AkzoNobel Decorative Coatings bv heeft toegezegd, mits de onzerzijds gegeven voorschriften stipt zijn opgevolgd en het werk is uitgevoerd naar de eisen van goed vakmanschap. Wij wijzen iedere aansprakelijkheid af, indien het eindresultaat ongunstig is beïnvloed door factoren waarop wij geen controle hebben. De afnemer dient met de hem normaal ten dienste staande middelen te controleren of de geleverde producten geschikt zijn voor de beoogde toepassing. Zie voor meer informatie over de in dit advies vermelde producten de technische documentatiebladen. Voor voorschriften omtrent de uitvoering en definities van de bewerkingen, verwijzen wij naar het Basis Verfbestek 1995.

10 Pagina : 10 Voor zover dat niet in het advies is vermeld, gelden voor de toe te passen producten de op te brengen laagdikten en hoeveelheden zoals die zijn aangegeven in de meest recente technische documentatiebladen. Bij de toepassing van de in dit advies omschreven werkwijzen en systemen dient de verwerker de nationale wetten en voorschriften betreffende gezondheid, veiligheid en milieu in acht te nemen. De aanvang van de werkzaamheden dient plaats te vinden binnen 1 jaar na datum van uitgifte van dit advies. In hoeverre dit advies ook na overschrijding van die periode van toepassing kan zijn, zal in overleg met de samensteller van dit advies moeten worden beoordeeld. Dit advies is gebaseerd op de inspectieresultaten van steekproeven. Op basis daarvan is vastgesteld dat er deels sprake is van intacte, goed hechtende verflagen en deels van ondeugdelijke verflagen die verwijderd moeten worden. Het is op basis van deze beperkte inspectie niet mogelijk om exact de kwantiteit van de gebreken vast te stellen. Daar waar in dit advies is omschreven dat ondeugdelijke verflagen moeten worden verwijderd, zal het uitvoerend bedrijf zelf moeten vaststellen hoeveel procent van de aanwezige verflagen moet worden verwijderd. Dit advies is eventueel ook in elektronische vorm beschikbaar. Het is niet toegestaan dit elektronische document te wijzigen. Bij eventuele vragen over de authenticiteit van dit advies zal de bij AkzoNobel Decorative Coatings bv gedeponeerde uitgave bindend zijn. ALGEMENE VOORWAARDEN (GARANTIE BEPALINGEN ) Indien de opdrachtgever een bepaalde vorm van garantie en/of ondersteuning/begeleiding van de samensteller van dit advies verlangd, is het noodzakelijk om de frequentie en planning van de werkbegeleidingsrapportage vooraf vast te leggen. Het werkbezoek en de bevindingen ervan dienen te worden gezien als een momentopname. Aan de begeleidingsrapporten kunnen geen rechten aan worden verleend voor het gehele werk. Het applicatiebedrijf blijft verantwoordelijk voor de kwaliteit van de applicatie. De opdrachtgever is eindverantwoordelijk bij de oplevering. Het bezoek van een adviseur van de fabrikant/leverancier op het werk heeft tot doel de uitvoerenden te begeleiden en indien nodig en gewenst te informeren en te instrueren. Garantie kan uitsluitend worden verleend als het werk volgens een Sikkens advies is uitgevoerd met Sikkens producten die via de geëigende distributiekanalen zijn betrokken en op een door Sikkens goedgekeurde methode gemengd zijn. De looptijd daarvan is afhankelijk van de toepaste systemen en de kwaliteit van de ondergrond. AkzoNobel Decorative Coatings bv Sikkens Bouwverven

Adviesnr. 2805-5-2009-E. Contactpersoon : De heer R. Vlaar De Veken 231 1716 KJ Opmeer Tel. : 0226 352785 Fax : 0226 355628 E-mail : info@boram.

Adviesnr. 2805-5-2009-E. Contactpersoon : De heer R. Vlaar De Veken 231 1716 KJ Opmeer Tel. : 0226 352785 Fax : 0226 355628 E-mail : info@boram. Pagina : 1 Betreft Onderhoudsadvies Vlotdelen Adviesnr. 2805-5-2009-E Adviesaanvrager Boram Timmerwerken BV Contactpersoon : De heer R. Vlaar De Veken 231 1716 KJ Opmeer Tel. : 0226 352785 Fax : 0226 355628

Nadere informatie

Standaard onderhoudsadvies Concept III Adviesnr.: SA-BC

Standaard onderhoudsadvies Concept III Adviesnr.: SA-BC TECHNISCH ADVIES Betreft Standaard onderhoudsadvies Concept III Adviesnr.: SA-BC-6597-9-2015 Contactgegevens betrokken partijen Adviseur Bedrijfsnaam: Akzo Nobel Decorative Coatings BV Contactpersoon:

Nadere informatie

Onderhoudsadvies Concept III deuren Deurenfabriek Suselbeek B.V. Terborgseweg AA Sinderen Adviesnr.: SA-BC

Onderhoudsadvies Concept III deuren Deurenfabriek Suselbeek B.V. Terborgseweg AA Sinderen Adviesnr.: SA-BC TECHNISCH ADVIES Betreft Onderhoudsadvies Concept III deuren Deurenfabriek Suselbeek B.V. Terborgseweg 17 7065 AA Sinderen Adviesnr.: SA-BC-6597-9-2016 Contactgegevens betrokken partijen Adviseur Bedrijfsnaam:

Nadere informatie

n/of door inspectieresultaten middel van steekproeven. nt de hechting van deze verflagen, onderling en aan oe

n/of door inspectieresultaten middel van steekproeven. nt de hechting van deze verflagen, onderling en aan oe sikkene Datum: 24107lZOLs Alge rne ne tieste ksvr:o rwaa rde rr Dit ad Het is waar i zerr m n/of door inspectieresultaten middel van steekproeven. m exact de kwantiteit van de gebreken vast te stellen.

Nadere informatie

Planmatig onderhoud schilderwerk

Planmatig onderhoud schilderwerk Infoblad 1043 Planmatig onderhoud schilderwerk Optimaal schilderwerk: een kwestie van planning en kwaliteit Het uitvoeren van planmatig onderhoud zal leiden tot een kostenreductie van het onderhoud. Door

Nadere informatie

TECHNISCH ADVIES. Betreft: Eva van Hoogeveenshofje Doelensteeg (Hof Doelensteeg) Regentenhuis (Doelengracht 7A) Leiden. Adviesnr.: ZW-PSe

TECHNISCH ADVIES. Betreft: Eva van Hoogeveenshofje Doelensteeg (Hof Doelensteeg) Regentenhuis (Doelengracht 7A) Leiden. Adviesnr.: ZW-PSe TECHNISCH ADVIES Betreft: Eva van Hoogeveenshofje Doelensteeg (Hof Doelensteeg) Regentenhuis (Doelengracht 7A) Leiden Adviesnr.: ZW-PSe-2787-0-2014 Contactgegevens betrokken partijen {CustomerType.All.Customers.All.sss.All.Name}

Nadere informatie

TECHNISCH ADVIES. Betreft. Verftechnisch advies buitenschilderwerk V.v.E.Ringweg Randebroek Ringweg Randenbroek 61 t/m 83 Amersfoort

TECHNISCH ADVIES. Betreft. Verftechnisch advies buitenschilderwerk V.v.E.Ringweg Randebroek Ringweg Randenbroek 61 t/m 83 Amersfoort TECHNISCH ADVIES Betreft Verftechnisch advies buitenschilderwerk V.v.E.Ringweg Randebroek Ringweg Randenbroek 61 t/m 83 Amersfoort Adviesnr.: M-CCS-5-072-2-2015 Contactgegevens betrokken partijen {CustomerType.All.Customers.All.sss.All.Name}

Nadere informatie

Bepaling van hechting van verflagen op hout

Bepaling van hechting van verflagen op hout Infoblad 1029 Bepaling van hechting van verflagen op hout Bepaling van de hechting van verflagen volgens de dubbele Andreas-kruissnede 1. ALGEMEEN De hechting van verflagen in de praktijk op hout en houtachtige

Nadere informatie

Aan wie dit betreft, Een VvE op de Nolensstraat te Rotterdam bestaat uit 8 appartementen in 4 woonlagen gebouwd in De VvE heeft recent HR+-glas

Aan wie dit betreft, Een VvE op de Nolensstraat te Rotterdam bestaat uit 8 appartementen in 4 woonlagen gebouwd in De VvE heeft recent HR+-glas Aan wie dit betreft, Een VvE op de Nolensstraat te Rotterdam bestaat uit 8 appartementen in 4 woonlagen gebouwd in 1939. De VvE heeft recent HR+-glas laten plaatsen. De VvE wil al het houtwerk van de voor-

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Een matte, vullende grondverf voor buiten op basis van alkydhars. Toepassing: Producteigenschappen: Geschikt als grondverf voor buiten op hout en over terpentine verdunbare dekkende verf of beitslagen

Nadere informatie

Planmatig onderhoudsschilderwerk

Planmatig onderhoudsschilderwerk Optimaal schilderwerk: een kwestie van planning en kwaliteit Het uitvoeren van planmatig onderhoud zal leiden tot een kostenreductie van het onderhoud. oor het opstellen van een goed plan voor het onderhoud

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie RUBBOL XD HIGH GLOSS Extreem weerbestendig, maximaal onderhoudsvrij Extreem weerbestendige en maximaal onderhoudsvrije hoogglans buitenlak. Tot 10 jaar bescherming. Het alkyd bindmiddel is gemodificeerd

Nadere informatie

Sikkens Redox, helderheid in metaalbescherming

Sikkens Redox, helderheid in metaalbescherming Infoblad 1270 Sikkens Redox, helderheid in metaalbescherming Verfsystemen voor onderhoud in de woning- en utiliteitsbouw Staal, verzinkt staal, aluminium voor elk type ondergrond staat het juiste verfsysteem

Nadere informatie

Bepaling van hechting van verflagen op hout

Bepaling van hechting van verflagen op hout Bepaling van de hechting van verflagen volgens de dubbele Andreas-kruissnede 1. Algemeen De hechting van verflagen in de praktijk op hout en houtachtige materialen kan bepaald worden door het maken van

Nadere informatie

Afwerking Cempanel, Cempanel Plus en Cempanit Plus

Afwerking Cempanel, Cempanel Plus en Cempanit Plus Infoblad 1212 Afwerking Cempanel, Cempanel Plus en Cempanit Plus Verfsystemen voor de afwerking van Cempanel/Cempanit cementgebonden houtspaanplaat Cempanel is een cementgebonden houtspaanplaat die wordt

Nadere informatie

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen INLEIDING Voor het effectief en duurzaam herstellen van aangetast hout heeft Sigma Coatings het Sigma Flexidur Houtrenovatie systeem. De Sigma Flexidur houtreparatieproducten zijn gebaseerd op tweecomponenten

Nadere informatie

Onderhoudsadvies diverse plaatmaterialen

Onderhoudsadvies diverse plaatmaterialen Pagina : 1 Betreft Onderhoudsadvies diverse plaatmaterialen Adviesnr. MJE-SH-CRM-14961-0-2017 Adviesaanvrager Bouwbedrijf Wijlens BV Contactpersoon : Dhr. M. Averdijk Handelsstraat 20 7482 GW HAAKSBERGEN

Nadere informatie

Afwerking Cempanel, Cempanel Plus en Cempanit Plus

Afwerking Cempanel, Cempanel Plus en Cempanit Plus Infoblad 1212 Afwerking Cempanel, Cempanel Plus en Cempanit Plus Verfsystemen voor de afwerking van Cempanel/Cempanit cementgebonden houtspaanplaat Cempanel is een cementgebonden houtspaanplaat die wordt

Nadere informatie

VERFTECHNISCH ADVIES VOOR NIEUWBOUWSCHILDERWERK

VERFTECHNISCH ADVIES VOOR NIEUWBOUWSCHILDERWERK VERFTECHNISCH ADVIES VOOR NIEUWBOUWSCHILDERWERK JAAR VAN UITVOERING 2011 Opgesteld door: Contactpersoon: De heer S.M. Wagtelenberg Mobiel: 06 53156990 E mail: mwagtelenberg@wijzonol.com De heer B. Palland

Nadere informatie

Architectenbureau Gerrit van der Vijver,

Architectenbureau Gerrit van der Vijver, Architectenbureau Gerrit van der Vijver BNA kamperfoeliezoom 1 2353 RR Leiderdorp tel: 071-5894507 www.vijverarch.nl e-mail: info@vijvearch.nl BESTEK nr. 2738 Maart 2016 Behoort bij beschikking van Burgemeester

Nadere informatie

TA Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn. Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen AR Hoorn

TA Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn. Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen AR Hoorn TA16-310807-2 Schilderadvies Straatverlichting Gemeente Hoorn Hoorn Opdrachtgever Gemeente Hoorn Afd Stadsbeheer Nieuwe Steen 1 1620 AR Hoorn Uithoorn, 29 juni 2016 Uw contactpersoon: Technisch Commercieel

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Een zijdeglanzende, dekkende beits voor buiten op basis van alkydhars. Toepassing:. Producteigenschappen: Het beschermen en verfraaien van onbehandeld hout, zowel hardhout als zachthout (naaldhout). Zoals

Nadere informatie

CLAASSEN. Schilderwerken. Onderhoud Nieuwbouw Beglazing. Onderhouds advies schilderwerk

CLAASSEN. Schilderwerken. Onderhoud Nieuwbouw Beglazing. Onderhouds advies schilderwerk Onderhouds advies schilderwerk U bent langer verzekerd van een goede bescherming door regelmatig onderhoud te plegen. Indien u zelf dit onderhoud gaat uitvoeren hebben wij hiervoor een onderhoudsadvies

Nadere informatie

VERFTECHNISCH ADVIES TA15-SDV103 Buitenschilderwerk Klooster Ter Apel Boslaan 3-5 Ter Apel

VERFTECHNISCH ADVIES TA15-SDV103 Buitenschilderwerk Klooster Ter Apel Boslaan 3-5 Ter Apel VERFTECHNISCH ADVIES TA15-SDV103 Buitenschilderwerk Klooster Ter Apel Boslaan 3-5 Ter Apel Schildersbedrijf: JG Schilderwerken Kloosterveenweg 44 951 AP TER APEL De heer J. Groen Verfgroothandel: Verfpunt

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe de opbouw van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan

Nadere informatie

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem.

OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. pagina 1 van 5 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe het dek van een houten jacht behandeld kan worden met een twee componenten polyester dd verfsysteem. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Dit systeem kan direct

Nadere informatie

VERFTECHNISCH ADVIES VOOR ONDERHOUDSCHILDERWERK

VERFTECHNISCH ADVIES VOOR ONDERHOUDSCHILDERWERK VERFTECHNISCH ADVIES VOOR ONDERHOUDSCHILDERWERK JAAR VAN UITVOERING 2013 Opgesteld door: De heer J.W. Kamp Mobiel: 06 12582662 E mail: jwkamp@wijzonol.nl Van Wijhe Verf BV Russenweg 14 8041 AL ZWOLLE Postbus

Nadere informatie

Betreft Project: Buitenschilderwerk Specificatie: Houtwerk, steen en metaal Adresgegevens: Spui 243 A, B, en C

Betreft Project: Buitenschilderwerk Specificatie: Houtwerk, steen en metaal Adresgegevens: Spui 243 A, B, en C Betreft Project: Buitenschilderwerk Specificatie: Houtwerk, steen en metaal Adresgegevens: Spui 243 A, B, en C Plaats: Den Haag 1 1. Contactgegevens betrokken partijen Adviesaanvrager Contactpersoon: De

Nadere informatie

Afwerking van Rigips gipskartonplaat

Afwerking van Rigips gipskartonplaat Infoblad 1080 Afwerking van Rigips gipskartonplaat Behandeling van Gyproc gipskartonplaat met gladde en gestructureerde muurverf Gyproc is een gipskartonplaat die wordt geleverd door Gyproc te Vianen.

Nadere informatie

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen

Sigma Flexidur 4825 Houtrenovatie systemen INLEIDING Voor het effectief en duurzaam herstellen van aangetast hout heeft Sigma Coatings het Sigma Flexidur Houtrenovatie systeem. De Sigma Flexidur houtreparatieproducten zijn gebaseerd op tweecomponenten

Nadere informatie

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar.

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. W360 ALGEMEEN 2K Houtreparatiepasta OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. TOEPASSING Handige 2in1 koker Uitstekende hechting Perfect schuurbaar

Nadere informatie

SYSTEEMBLAD. Systemen voor geveltimmerwerk 4801

SYSTEEMBLAD. Systemen voor geveltimmerwerk 4801 OMSCHRIJVING Voor het in stand houden van geveltimmerwerk is periodiek onderhoud essentieel. Het in goede conditie houden van het verfsysteem vormt een belangrijk onderdeel, waarmee echter niet alleen

Nadere informatie

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar.

OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. W370 ALGEMEEN 2K Grote Houtreparatiepasta OMSCHRIJVING 2K houtreparatiepasta op basis van urethaan-acrylaat, binnen en buiten toepasbaar. TOEPASSING Uitstekende modelleerbaarheid Bij lage temperaturen

Nadere informatie

Sikkens 5-stappenplan

Sikkens 5-stappenplan Infoblad 1330 Sikkens 5-stappenplan Plan om faalkosten rond schilderwerk aan nieuwbouwprojecten te voorkomen Faalkosten in nieuwbouwprojecten zijn terecht een bron van zorg voor elke bouwpartij. Sikkens

Nadere informatie

Inspectie van verf op steenachtige bouwdelen

Inspectie van verf op steenachtige bouwdelen Infoblad 1146 Inspectie van verf op steenachtige bouwdelen Het herkennen van oorzaken en gevolgen van defecten die voorkomen in de ondergrond en het verfsysteem Bij de inspectie van steenachtige ondergronden,

Nadere informatie

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen

hout Zo kunt u zelf Overzicht producten Stappenplannen hout Zo kunt u zelf houtproblemen Productinformatie oplossen Overzicht producten Stappenplannen Houtvuller Heeft u een beschadigde deur of een verrot kozijn? In deze folder vindt u hulp om de meest voorkomende

Nadere informatie

Schuren van ondergronden en verflagen

Schuren van ondergronden en verflagen Infoblad 1061 Schuren van ondergronden en verflagen Het voorbehandelen van te schilderen ondergrond door schuren of slijpen Schuren is een handeling die kan worden uitgevoerd met grof en fijn schuurpapier

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Houten boten

VERFSYSTEMEN Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES Uitgave april 2013 Copyright Repair Care International B.V. Alle rechten voorbehouden Repair Care International

Nadere informatie

PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK

PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK PROCESBEOORDELING BINNENSCHILDERWERK Project Vrijstaande woning te Boxtel Opdrachtgever Particulier Uitvoerend bedrijf Schildersbedrijf A. Jacobs Nummer AF deelnemer 891 Datum controle 29 april 2015 Gecontroleerd

Nadere informatie

Algemene bepalingen voor schilderwerk

Algemene bepalingen voor schilderwerk Algemene bepalingen van Sikkens Bouwverven voor het uitvoeren van schilderwerk 1. Algemeen 1.1 Ruimten waarin schilderwerk wordt uitgevoerd dienen glasdicht te zijn. 1.2 De ruimten waarin schilderwerk

Nadere informatie

TA t.b.v. het buitenschilderwerk van de monumentale woningen gelegen aan de Mierennesthofje 1 t/m 5 en Hooglandse Kerkgracht 38 te Leiden

TA t.b.v. het buitenschilderwerk van de monumentale woningen gelegen aan de Mierennesthofje 1 t/m 5 en Hooglandse Kerkgracht 38 te Leiden TA16-221177 t.b.v. het buitenschilderwerk van de monumentale woningen gelegen aan de Mierennesthofje 1 t/m 5 en Hooglandse Kerkgracht 38 te Leiden Adviesaanvrager: Stichting Diogenes Leiden P/a Herms van

Nadere informatie

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES

REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES REPAIR CARE BESTEKTEKSTEN: VOOR HET DUURZAAM INSTANDHOUDEN EN HERSTELLEN VAN HOUT EN HOUTCONSTRUCTIES Uitgave oktober 2010 Copyright Repair Care International B.V. Alle rechten voorbehouden Repair Care

Nadere informatie

Kleur in relatie tot onderhoud 1329

Kleur in relatie tot onderhoud 1329 De keuze van kleur is vaak het laatste stadium bij het samenstellen van het bestek of technisch advies. Echter voor de frequentie van het schilderwerk is het een zeer belangrijke keuze. Algemeen gesteld

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur

VERFSYSTEMEN. Stalen jachten. Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl december 2011 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN. Houten boten

VERFSYSTEMEN. Houten boten VERFSYSTEMEN Houten boten Hout onder de waterlijn Hout boven de waterlijn Hout dek Hout opbouw Hout interieur Hout transparant, kleurloos Hout transparant, karaat Hout transparant, kleurloos 1k www.de-ijssel-coatings.nl

Nadere informatie

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem

Gevel- en wandafwerking 4943 Scheuroverbruggend muurverfsysteem Sigma Coatings BV 1/12 april 2003 OMSCHRIJVING Het Branderflex muurverfsysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem voor buiten en binnen. Het systeem is toe te

Nadere informatie

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan.

RENOCURE pu. 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. RENOCURE pu 2 Componenten reparatiepasta op basis van polyurethaan. Toepassing: Repareren en vullen van nieuwe en bestaande houtconstructies binnen en buiten. Afdichten en verlijmen van houtverbindingen.

Nadere informatie

: Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid

: Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid Type 11-0075 : Waarborg is een luchtdrogende hoogglanzende aflak voor buiten met een zeer hoge buitenduurzaamheid en kleurechtheid. Samenstellingsindicatie : bindmiddel : een gemodificeerde solid siliconalkydhars

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Sierpleistersystemen OMSCHRIJVING Brander sierpleisters zijn bedoeld om vlakke ondergronden op een decoratieve wijze te beschermen en te verfraaien. De sierpleistersystemen zijn, afhankelijk van het type sierpleister, buiten

Nadere informatie

PROCESBEOORDELING BUITENSCHILDERWERK

PROCESBEOORDELING BUITENSCHILDERWERK PROCESBEOORDELING BUITENSCHILDERWERK Project Appartementen complex te Wormer Opdrachtgever VVE Java Uitvoerend bedrijf Schildersbedrijf Hetteling & De Vries Nummer AF deelnemer 4543 Datum controle 21 oktober

Nadere informatie

Droogtijden Bij 20 C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%. Stofdroog na 4 uur, schuurbaar na 4 uur en overschilderbaar na 4 uur.

Droogtijden Bij 20 C en een relatieve luchtvochtigheid van 65%. Stofdroog na 4 uur, schuurbaar na 4 uur en overschilderbaar na 4 uur. TECHNISCH RAPPORT is een oplosmiddelvrije tweecomponenten reparatiemassa op basis van epoxy. Algemeen Kenmerken De is verpakt in één koker en verspuitbaar met iedere gangbare kitspuit. Door de korte structuur

Nadere informatie

1: POLYESTER OSMOSE BEHANDELING

1: POLYESTER OSMOSE BEHANDELING pagina 1 van 6 OMSCHRIJVING Dit systeem beschrijft hoe een osmose behandeling van het oppervlak onder de waterlijn van een polyester jacht plaats kan vinden. TOEPASSING EN GEBRUIKSDOEL Een osmose behandeling

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten

VERFSYSTEMEN Woodcore jachten VERFSYSTEMEN Woodcore jachten Woodcore onder de waterlijn Woodcore boven de waterlijn Woodcore dek Woodcore opbouw Woodcore interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN WOODCORE EPOXY INHOUD

Nadere informatie

Systemen voor geveltimmerwerk 4800 Oplosmiddelhoudend dekkend

Systemen voor geveltimmerwerk 4800 Oplosmiddelhoudend dekkend OMSCHRIJVING Voor het in stand houden van geveltimmerwerk is periodiek onderhoud essentieel. Het in goede conditie houden van het verfsysteem vormt een belangrijk onderdeel, waarmee echter niet alleen

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking 4941 Watergedragen muurverfsystemen Brander Afbouwprodukten 1/6 november 1998 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen.

Nadere informatie

TA buitenschilderwerk VvE Residentie Seepaerdstad Stationsplein Eindhoven

TA buitenschilderwerk VvE Residentie Seepaerdstad Stationsplein Eindhoven TA16-903469 buitenschilderwerk VvE Residentie Seepaerdstad Stationsplein Eindhoven Opdrachtgever VvE Residentie Seepaerdstad T.a.v. de heer H. van der Velden Stationsplein 46 5611 BC Eindhoven Sigmapartner

Nadere informatie

Algemene bepalingen voor schilderwerk

Algemene bepalingen voor schilderwerk Infoblad 1072 Algemene bepalingen voor schilderwerk Algemene bepalingen van Sikkens Bouwverven voor het uitvoeren van schilderwerk Algemene bepalingen van Sikkens Bouwverven voor het uitvoeren van schilderwerk

Nadere informatie

Systemen voor geveltimmerwerk 4800 Oplosmiddelhoudend dekkend

Systemen voor geveltimmerwerk 4800 Oplosmiddelhoudend dekkend OMSCHRIJVING Voor het in stand houden van geveltimmerwerk is periodiek onderhoud essentieel. Het in goede conditie houden van het verfsysteem vormt een belangrijk onderdeel, waarmee echter niet alleen

Nadere informatie

Systemen voor Onderhoud Binnen Steenachtig Dekkend

Systemen voor Onderhoud Binnen Steenachtig Dekkend OSD 50 t/m 59, e verfsystemen voor binnen volgens Basisverf- en Glasbestek 2006 In dit systeemkeuzeblad zijn Sikkens verfsystemen opgenomen die corresponderen met de verfsystemen die zijn vermeld in het

Nadere informatie

Offerte-aanvraag voor buitenschilderwerk Kerkstraat 24 in Wamel

Offerte-aanvraag voor buitenschilderwerk Kerkstraat 24 in Wamel Offerte-aanvraag voor buitenschilderwerk Kerkstraat 24 in Wamel 1 Omvang 1.1 Noordzijde deel Onderdelen, van links naar rechts: Boeiboord onder linker dakgoot 403 15 Goed Oker uitneembaar voorzetraam 128

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Hoogwaardig multifunctioneel spuitpleistersysteem OMSCHRIJVING OPMERKING Het Brander Crystal-spuitpleistersysteem is een systeem voor het doeltreffend en economisch repareren, egaliseren en afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. Het systeem

Nadere informatie

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen

Wand-, plafond- en gevelafwerking Watergedragen muurverfsystemen OMSCHRIJVING OPMERKING Brander watergedragen muurverfsystemen kunnen, afhankelijk van het type muurverf, gekozen worden om technische of esthetische redenen. Toepassing kan plaatsvinden op cement- en/of

Nadere informatie

Pyropenta. Onderhoudsvoorschriften 60 minuten brandwerende deuren Deurenfabriek Suselbeek b.v.

Pyropenta. Onderhoudsvoorschriften 60 minuten brandwerende deuren Deurenfabriek Suselbeek b.v. Pyropenta Onderhoudsvoorschriften 60 minuten brandwerende deuren Deurenfabriek Suselbeek b.v. 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Reinigingsonderhoud.. 4 3. Onderhoud laksysteem.... 4 3.1 Periodiek onderhoud

Nadere informatie

Fixeren van minerale ondergronden 1333

Fixeren van minerale ondergronden 1333 Inleiding In de bouw toegepaste bouwmaterialen voor muren en gevels zijn zeer divers. Iedere heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. In dit informatieblad wordt informatie gegeven over twee verschijnselen:

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Stalen jachten

VERFSYSTEMEN Stalen jachten VERFSYSTEMEN Stalen jachten Staal onder de waterlijn Staal boven de waterlijn Staal dek Staal opbouw Staal interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari 2015 JACHTEN - STAAL INHOUD De IJssel Coatings B.V.

Nadere informatie

Muurverfsysteem voor binnen 4970 wand- en plafondafwerking. Muurverf Eigenschappen Schrobvastheid

Muurverfsysteem voor binnen 4970 wand- en plafondafwerking. Muurverf Eigenschappen Schrobvastheid OMSCHRIJVING Watergedragen muurverfsysteem voor de afwerking van wanden en plafonds binnen. De in dit systeemblad genoemde muurverven onderscheiden zich in glansgraad, eigenschappen en schrobvastheid.

Nadere informatie

Algemene bepalingen voor schilderwerk

Algemene bepalingen voor schilderwerk Algemene bepalingen van Herfst & Helder voor het uitvoeren van schilderwerk 1. Algemeen 1.1 Ruimten waarin schilderwerk wordt uitgevoerd dienen glasdicht te zijn. 1.2 De ruimten waarin schilderwerk moet

Nadere informatie

Zó pakt u dat aan! Uw resultaat telt. Sigma. 10 jaar schildervrij*

Zó pakt u dat aan! Uw resultaat telt. Sigma. 10 jaar schildervrij* Zó pakt u dat aan! Uw resultaat telt. Sigma. * Mits toegepast en onderhouden volgens voorgeschreven verfsysteem. U leest er meer over in deze folder. 10 jaar schildervrij* Met Sigma S2U Allure is uw buitenschilderwerk

Nadere informatie

Vaak gestelde vragen over de vervangingsplicht

Vaak gestelde vragen over de vervangingsplicht Infoblad 1295 Vaak gestelde vragen over de vervangingsplicht Vaak gestelde vragen in het kader van de vervangingsplicht voor vluchtige organische stoffen (VOS) Dit infoblad bevat de meest gestelde vragen

Nadere informatie

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk

Werkwijzer EKODUR Alles voor het Meesterwerk : Algemene beschrijving omtrent het gebruik van RIGO Verffabriek EKODUR producten. Een goede voorbereiding is een absolute must voor een perfect resultaat. Vandaar deze handleiding voor het gebruik van

Nadere informatie

Beoordelingsgrondslag voor vulmiddelen

Beoordelingsgrondslag voor vulmiddelen SKH-PUBLICATIE 02-03 d.d. 2009-03-20 Beoordelingsgrondslag voor vulmiddelen Uitgave: SKH Nadruk verboden Uitgever: Certificatie-instelling SKH Postbus 59 6700 AD Wageningen Telefoon: 0317 453 425 Fax:

Nadere informatie

Oppervlaktebescherming

Oppervlaktebescherming kvt-online.nl materialen en halfproducten oppervlaktebescherming 36 Oppervlaktebescherming 36.1 Algemeen Een laksysteem heeft, als "finishing touch", de functie om houten gevelelementen fraai en duurzaam

Nadere informatie

Sigma Tigron Aqua Matt

Sigma Tigron Aqua Matt februari 2011 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Matte slijtvaste watergedragen lakverf voor binnen op basis van acrylaatpolyurethaan met LTA en QDS technologie. Gebruiksdoel Voor- en aflak voor hoogwaardige

Nadere informatie

Bijlage A.2 Technische omschrijving 4 locaties

Bijlage A.2 Technische omschrijving 4 locaties Bijlage A.2 Technische omschrijving 4 locaties 1. Conserveringen De conserveringen welke worden bedoeld in de Technische Omschrijving volgen uit de complexlocaties van Waterschapsbedrijf Limburg. 1.1 Te

Nadere informatie

TA14-362006 Basis Technisch Advies Verfsysteem TC-V1 Voorlak 120 micrometer in 2 lagen. AL/RC

TA14-362006 Basis Technisch Advies Verfsysteem TC-V1 Voorlak 120 micrometer in 2 lagen. AL/RC TA14-362006 Basis Technisch Advies Verfsysteem TC-V1 Voorlak 120 micrometer in 2 lagen. AL/RC Timmerfabriek: Timmerfabriek Culemborg T.a.v. de heer P. Lagendijk Industrieweg 8 4104 AR Culemborg Uithoorn,

Nadere informatie

SYSTEEMBLAD. Dekkende verfsystemen voor klimaatscheidende 4910 houten gevelelementen conform KVT Concept 1

SYSTEEMBLAD. Dekkende verfsystemen voor klimaatscheidende 4910 houten gevelelementen conform KVT Concept 1 OMSCHRIJVING In dit systeemblad zijn dekkende verfsystemen opgenomen voor klimaatscheidende gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) in de nieuwbouw conform KVT Concept 1. Volgens KVT Concept 1 levert

Nadere informatie

Bepaling van de hechting van verf op hout

Bepaling van de hechting van verf op hout SKH Publicatie 05-01 d.d. 2005-10-10 Vervangt SKH Publicatie 03-02 Uitgave: SKH Postbus 159 6700 AD Wageningen Tel. 0317 45 34 25 Fax: 0317 41 26 10 Email: mail@skh.org Website: www.skh.org Pagina 2 van

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking

Wand- en plafondafwerking 4934 Systeem met spuitpleisterafwerking Brander Afbouwprodukten 1/ 5 april 2004 OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderspack S is een spuitpleister voor het doeltreffend en economisch afwerken van vlakke, gladde ondergronden binnen. De spuitpleister

Nadere informatie

A HECHTINGSPROEFKIT (HPK) WWW.ONDERHOUDNL.NL/HPK

A HECHTINGSPROEFKIT (HPK) WWW.ONDERHOUDNL.NL/HPK A HECHTINGSPROEFKIT (HPK) WWW.ONDERHOUDNL.NL/HPK Bepaling van de hechting van verf op hout : de HPK (HechtingsProefKit) versie 2015 1. Voorwoord Dit document is opgesteld door de Commissie Verf op Hout.

Nadere informatie

Elastische coatings voor buitengevels

Elastische coatings voor buitengevels Infoblad 1137 Elastische coatings voor buitengevels Bescherming van metselwerk, pleisterwerk en beton met Alphacoat, Alpha en Alpha Flex Buitenmuren ontvangen van alles het eerst de volle laag. Wind, zand

Nadere informatie

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem

Gevelafwerking Scheuroverbruggend sierpleistersysteem OMSCHRIJVING Het Branderflex sierpleistersysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem met een decoratieve structuur. Het systeem is toe te passen op gevels van woning-

Nadere informatie

Inspectie van verf op houten bouwdelen

Inspectie van verf op houten bouwdelen Infoblad 1143 Inspectie van verf op houten bouwdelen Het herkennen van oorzaken en gevolgen van defecten die voorkomen in de ondergrond en het verfsysteem Bij de inspectie van bouwdelen wordt doorgaans

Nadere informatie

Transformatie Juridische boekhandel naar kleinschalig Boutique hotel.

Transformatie Juridische boekhandel naar kleinschalig Boutique hotel. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden Wabo 161492 / 2351145 Project: Kloksteeg 4 Leiden Project no.: L16.078.000 Datum: 20-07-2016 Transformatie Juridische boekhandel naar kleinschalig

Nadere informatie

Bijgaand ontvangt u in drievoud ons technisch advies nummer TA12-OCW075.

Bijgaand ontvangt u in drievoud ons technisch advies nummer TA12-OCW075. Gemeente Leiden Dienst Cutuur en Educatie De heer E. Bogerd Postbus 9100 2300 PC LEIDEN Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 121396-517331 Amsterdam, 2012 Ons kenmerk:

Nadere informatie

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie.

Sigma Torno Satin. Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. juli 2009 TECHNISCHE FICHE Omschrijving Zijdeglanzende watergedragen lakverf voor binnen en buiten op basis van 100% acrylaatdispersie. Gebruiksdoel Het voor- en aflakken van hout Voor schilderen van staal

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Technische informatie Pure by Flexa ColorLab Pure by Flexa ColorLab grondlak Een watergedragen grondlak voor diverse ondergronden binnen en buiten op basis van acrylaathars. Toepassing: Geschikt als hechtlaag

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie OMSCHRIJVING TOEPASSING VOORNAAMSTE KENMERKEN KLEUR GLANS VERPAKKING Zeer duurzame, watergedragen, dekkende houtbescherming voor buiten die lange onderhoudsintervallen mogelijk maakt. is een watergedragen,

Nadere informatie

ROLSMA INHOUDSOPGAVE. STAMBESTEK schilderwerk. ADVANCED BIOBASED PAINTS Weer ROLS

ROLSMA INHOUDSOPGAVE. STAMBESTEK schilderwerk. ADVANCED BIOBASED PAINTS Weer ROLS INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMENE UITVOERINGSBEPALINGEN 1.1 Algemene voorschriften en (lijnolie) 1.2 Verfbestek deel A en B 1.3 Kleurtoepassing 1.4 Houtvochtgehalte 1.5 Conditiemeting schilderwerk ONDERGROND VOOR

Nadere informatie

onderhoudswijzer Schilderwerk

onderhoudswijzer Schilderwerk onderhoudswijzer Schilderwerk Schilderwerk bij monumentale gebouwen Schilderwerk bij monumentale gebouwen is een kostbare zaak. Vaak beslaat de kostenpost voor schilderwerk meer dan 50% van uw beschikbare

Nadere informatie

VERFTECHNISCH ADVIES VOOR ONDERHOUDSCHILDERWERK

VERFTECHNISCH ADVIES VOOR ONDERHOUDSCHILDERWERK Project nr.: VERFTECHNISCH ADVIES VOOR ONDERHOUDSCHILDERWERK JAAR VAN UITVOERING 2011 Opgesteld door: De heer J.W. Kamp Mobiel: 06 12582662 E mail: jwkamp@wijzonol.com Van Wijhe Verf BV Russenweg 14 8041

Nadere informatie

Schuren van ondergronden en verflagen

Schuren van ondergronden en verflagen Het voorbehandelen van te schilderen ondergrond door schuren of slijpen Schuren is een handeling die kan worden uitgevoerd met grof en fijn schuurpapier al of niet met gebruikmaking van een schuurmachine.

Nadere informatie

TA14-107004 ten behoeve van schilderwerk conform voorlaksysteem type B 140 µm AL/RC

TA14-107004 ten behoeve van schilderwerk conform voorlaksysteem type B 140 µm AL/RC TA14-107004 ten behoeve van schilderwerk conform voorlaksysteem type B 140 µm AL/RC Applicateur: Vianen Kozijntechniek BV T.a.v. de heer M. Roeloffzen Postbus 83 3417 ZH Montfoort Uithoorn, 25 maart 2014

Nadere informatie

VERFSYSTEMEN Polyester jachten

VERFSYSTEMEN Polyester jachten VERFSYSTEMEN Polyester jachten Polyester Osmose behandeling Polyester onder de waterlijn Polyester boven de waterlijn Polyester dek Polyester opbouw Polyester interieur www.de-ijssel-coatings.nl januari

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie Muurglad Voor het glad maken van beschadigde en gestructureerde muren. Ook geschikt voor cellenbeton, glasweefsel en kaal beton. In twee stappen naar een gladde muur Voor het gladmaken van: -Muren met

Nadere informatie

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem

Wand- en plafondafwerking Multifunctioneel sierpleistersysteem OMSCHRIJVING ALGEMENE ASPECTEN Branderbriljant is een multifunctioneel sierpleistersysteem, bedoeld om vlakke, gladde ondergronden te repareren, te egaliseren en op een industriële wijze decoratief af

Nadere informatie

Gevel- en wandafwerking Scheuroverbruggend muurverfsysteem

Gevel- en wandafwerking Scheuroverbruggend muurverfsysteem OMSCHRIJVING Het Brander Flex muurverfsysteem is een weervast, waterdampdoorlatend en blijvend elastisch afwerkingssysteem voor buiten en binnen. De grote elasticiteit maakt het systeem bijzonder geschikt

Nadere informatie

Voorstrijken en/of fixeren van muren en gevels 1333

Voorstrijken en/of fixeren van muren en gevels 1333 Voorstrijk /of fixer van mur gevels 1333 Inleiding In de bouw toegepaste bouwmaterial voor mur gevels zijn zeer divers. Iedere ondergrond heeft zijn eig specifieke eigschapp. E eigschap die belangrijk

Nadere informatie

Afwerkadvies Unipanel bouwpanelen Heering Kunststof profielen BV Archimedesweg 19 Dedemsvaart Adviesnr.: SH-Keu-3553-0-2014

Afwerkadvies Unipanel bouwpanelen Heering Kunststof profielen BV Archimedesweg 19 Dedemsvaart Adviesnr.: SH-Keu-3553-0-2014 TECHNISCH ADVIES Betreft Afwerkadvies Unipanel bouwpanelen Heering Kunststof profielen BV Archimedesweg 19 Dedemsvaart Adviesnr.: SH-Keu-3553-0-2014 Inhoudsopgave Contactgegevens betrokken partijen...

Nadere informatie

SYSTEEMBLAD. Dekkende verfsystemen voor klimaatscheidende 4910 houten gevelelementen conform KVT Concept 1

SYSTEEMBLAD. Dekkende verfsystemen voor klimaatscheidende 4910 houten gevelelementen conform KVT Concept 1 OMSCHRIJVING In dit systeemblad zijn dekkende verfsystemen opgenomen voor klimaatscheidende gevelelementen (kozijnen, ramen en deuren) in de nieuwbouw conform KVT Concept 1. Volgens KVT Concept 1 levert

Nadere informatie