Akuut. Akuut nr. 1 * 25 september 2017 * Jaargang 45

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Akuut. Akuut nr. 1 * 25 september 2017 * Jaargang 45"

Transcriptie

1 Akuut Akuut nr. 1 * 25 september 2017 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 1000 exemplaren * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/ akuut@medica.be * VU: Astrid Goedseels * Brusselsestraat 240, 3000 Leuven

2 Woordje van de praeses Liefste Medicaners, De laatste zonnestralen breken door de wolken, de koffer naar Leuven is gemaakt en de mama zegt Doet dat goed hé, niet te veel feesten en tot in het weekend. Het station van Leuven heeft er heel de zomer verlaten bijgelegen, voor het stadhuis verzamelden elke dag toeristen en de oude markt lag er 's avonds rustig bij. Leuven heeft 3 maanden tijd gehad om zich klaar te maken voor de terugkeer van de studenten. Vorige week werden onze internationale studenten warm onthaald en afgelopen weekend stond alles in teken van onze eerstejaars. De nieuwelingen zijn wegwijs gemaakt in Leuven. In de straten weerklinkt het rollende geluid van de vele koffers, vrolijke kreten worden uitgeschreeuwd wanneer vrienden elkaar terugzien en verrassende vakantieverhalen doen de ronde. Jullie zijn klaar voor de start van het academiejaar, Leuven is er klaar voor en ook bij Medica zijn we klaar om er een topjaar van te maken. Samen met een enthousiast team hebben we weer de meest awesome activiteiten voor jullie klaar staan! We openen het Medicajaar naar aloude traditie met onze openingsreceptie. Voor de vroege studenten is er zelfs een gratis glas cava voorzien, maar ook de rest van de avond staan er toppers van promo s voor jullie klaar. Op dinsdag staat Doc s bar volledig in het teken van de eerstejaars en kunnen zij elkaar (nog) beter leren kennen op de white t-shirt party. Omdat 2x feesten in de week niet genoeg is, kunnen jullie je een derde keer komen uitleven op donderdag op ons eerste Doc s feestje! Naast de vele festiviteiten, starten er ook heel wat werkgroepen op: meer info kan je vinden in de rest van de Akuut! Ik kijk er alvast naar uit om het Medicajaar feestelijk in te zetten en er een prachtig jaar van te maken samen met het praesidium en jullie! En als je thuiskomt vrijdagavond en de mama vraag Hoe was het in Leuven? Niet te veel gefeest? Je kan zeggen Het was goed mama, niet te veel gefeest en gaat om 21u slapen. Dat het een topweek mag zijn en bij uitbreiding een topjaar!

3 Bar Volgens Wikipedia is de meest voorkomende oorzaak van cirrose in de westerse wereld alcoholmisbruik. GRATIS VAT OM MIDDERNACHT wodka beertjes jenever: 3 voor 1,5 sex on the beach 1,5 Cursusdienst Liefste studenten, Het nieuwe academiejaar is hier! Hoewel de meeste mensen hierbij vooral denken aan het feit dat je geweldige Doc s feestjes weer beginnen, betekent dat jammer genoeg ook dat er gaat gestudeerd moeten worden. En daar heb je natuurlijk boeken voor nodig! Je kan je moeten reserveren op medica.cursusdienst.org en als je boeken toegewezen zijn, kan je langskomen op onderstaande openingsuren. Een paar weetjes: - Enkel toegewezen boeken kan je meekrijgen! - Wij hebben GEEN CASH meer om mee terug te geven, dus neem je bankkaart mee! - Als je een Acco-aandeel hebt, neem hem mee en krijg korting op Acco cursussen! Wil je graag shiften bij ons? Top plan! Ga zeker kijken op medica.cursusdienst.org en schrijf je in! Voordelen hiervan zijn: je krijgt in te drinken, je kan Doc s bonnetjes verdienen, je krijgt na je shift je toegewezen boeken mee zonder aan te schuiven en je kan socializen met werkgroep cudi. We zien jullie wel langskomen! Groetjes, WG cursusdienst!

4 Openingsuren De eerste week zijn jaarverkopen en gaat het volgens alfabet dus kijk zeker goed wanneer je moet langskomen. Maandag 25 sept Dinsdag 26 sept Woensdag 27 sept Donderdag 28 sept 8u - 9u30 2M GNK -- A-J 3B GNK -- A-J 1B BMW -- A-J 9u30-11u 2M GNK -- K-S 3B GNK -- K-S 1B BMW -- K-S 11u - 12u30 2M GNK -- T-Z 3B GNK -- T-Z 1B BMW -- T-Z 13u30-15u 2B GNK -- A-J 1B GNK -- A-J 1M GNK -- A-J 15u - 16u30 2B GNK -- K-S 1B GNK -- K-S 1M GNK -- K-S 16u30-18u 2B GNK -- T-Z 1B GNK -- T-Z 1M GNK -- T-Z 19u - 21u 3B BMW Master BMW 2B BMW Legende: B = bachelor, M = master, GNK = Geneeskunde, BMW = Biomedische Wetenschappen Opstartvergadering APC Elk jaar is het aperitiefconcert van Medica één van de hoogtepunten van het academiejaar. Maar voor het in elkaar steken van deze grote productie hebben we alle hulp nodig die we kunnen krijgen. Daarom vragen we aan alle studenten van 2e bachelor biomedische wetenschappen en 3e bachelor geneeskunde voor steun. Ben je creatief en heb je zin om je bezig te houden met een centraal thema te bedenken, posters te maken, decors uit te denken? Ken je veel van al de technische shizzle die het APC maakt tot een verbazingwekkende show? Of heb je gewoon nog wat tijd over en wil je samen met je vriend(inn)en een handje komen helpen zodat alles op zijn pootjes terechtkomt? Dan ben je welkom op onze opstartvergadering waar we jullie hopelijk met grote groepen verwachten want vele handen maken licht werk en dit is jullie jaar om deze prachtige show nog beter te maken dan alle andere jaren! Hopelijk zien we jullie woensdag 27 september van 19u tot 20u30 in Cera (zaaltje boven Doc's)

5

6 Cantus Hallo lezer! Ook dit jaar staat WG Cantus, de groep cantoren die elke medica-cantus een feest maken, weer ter jouwer beschikking! Heb je een kotcantus, of een vriendjescantus, of een ik-en-mijn-huisdieren-cantus maar je hebt nog niemand gevonden die wilt voorzitten? Dan kan je ons inhuren voor de volledige prijs van 0 euro. Voor meer info of vragen kan je cantus@medica.be terecht! Zingende & drinkende groetjes, WG Cantus Doop Opstartvergadering Tweedejaars gedoopten der Medica, de horde van nieuwe, maar vooral heel domme schachten, staat aan de poorten van Gasthuisberg. Aangezien we allemaal weten dat het enige wat hun nog veel te zuivere ziel kan redden een doop bij Medica is, wordt op woensdag 27 september Werkgroep Doop opgestart. Ben jij zelf afgelopen jaar gedoopt en wil je dezelfde ervaring geven aan al die eerstejaars, kom dan zeker om 20.30u naar Cera (zaaltje boven Doc s bar).

7 Sociaal Post voor Compostela He did it!!! Onze professor Swinnen bereikte Compostela!!! Johans tocht zit erop, maar zijn onderzoek naar kanker stopt nooit! Werkgroep Sociaal wilt zijn uitzonderlijke prestatie van deze zomer graag nog eens in de kijker zetten. De volledige afstand van Leuven naar Compostela (maar liefst 2400 km) lopen in slechts 5 weken is immers niet van de poes, maar hij vond zoveel steun in alle mooie woorden en natuurlijk ook in alle brieven die hij meedroeg. Graag willen we zijn onderzoek nog wat meer steunen door cursusblokken te verkopen. Op deze cursusblokken staat Johan, het lopertje dat door professor Swinnen zijn zoon werd getekend. Met het nieuwe schooljaar en alle goede voornemens om dit jaar goed te studeren, kunnen jullie die zeker gebruiken Voor 3 krijg je 1 cursusblok (en natuurlijk het goede gevoel van kankeronderzoek te steunen). Voor 5 krijg je 2 cursusblokken mee. De verkoop gaat door in de inkomhal van O&N1 op 2 oktober van 11u30-17u. Hopelijk zien we jullie dan, liefs WG Sociaal PS: Voor wie volledig uit de lucht valt, neem eens een kijkje op post-voorcompostela.be/tweedejaars gedoopten der Medica, de horde van nieuwe, maar vooral heel domme schachten, staat aan de poorten van Gasthuisberg. Aangezien we allemaal weten dat het enige wat hun nog veel te zuivere ziel kan redden een doop bij Medica is, wordt op woensdag 27 september Werkgroep Doop opgestart. Ben jij zelf afgelopen jaar gedoopt en wil je dezelfde ervaring geven aan al die eerstejaars, kom dan zeker om 20.30u naar Cera (zaaltje boven Doc s bar).

8 Ratten nemen de wereld van ons over Knaagdieren zijn de ultieme postmenselijke afvaleters. Ze knagen hun weg doorheen New York, verteren provisiekasten, spooksupermarkten en lijken van mensen en zetten die om in nieuwe generaties van ratten en muizen. Kan er een soort van intelligente, gecultiveerde ratten ontstaan? Wat hebben we met een rat gemeen? We delen onze slechtste trekken met ratten. Een onvermogen om verantwoord binnen de beschikbare middelen te leven, om naar de zwakkeren om te kijken en een neiging tot hedonisme en hebzucht. De rat is daarenboven omnivoor, consumeert als een gek en voert soms oorlog tegen zijn eigen soort, meestal om middelen, nu en dan ook om onduidelijkere motieven. Klinkt bekend, toch? VERSTEKELING Zie je een grizzlybeer, dan ben je op een wilde plaats. Zie je een rat, dan is de mens nabij. Dat was niet altijd zo. Nadat de mens zich omschoolde van jagerverzamelaar tot boer kreeg de rat een en ander in haar snuitje. Die mensenonderkomens boden een prima beschutting tegen de natuurelementen. En was het niet veel eenvoudiger mensenvoedsel te eten dan zelf te jagen? Sindsdien is de rat commensaal : haar lot is aan het onze verbonden. Het liefst wandelt de rat niet verder dan 100 meter. Tenzij ze niet anders kan en ze op zoek moet naar nieuwe voedselbronnen. Zo trippelde ze, zich van geen kwaad bewust, op aangemeerde boten in havens, volgestouwd met voedsel voor lange overvaarten naar andere continenten. Als verstekeling liftte ze over zeeën en oceanen. De zwarte rat was de eerste die zich settelde in Europa, de bruine volgde haar voorbeeld. Die is groter en agressiever en verdreef algauw haar zwarte broeder. RATTENGENOCIDE We kunnen het beest moeilijk haar succes kwalijk nemen. De evolutie werkt nu eenmaal voor geen ander doel dan het eigen voortbestaan. Dat neemt niet weg dat de mens de rat al vaak richting verdoemenis heeft gewenst. Toegegeven, de redenen daarvoor zijn dikwijls rechtgeaard. Het is niet bijster sympathiek dat ze urineren en zich ontlasten waar wij voedsel opslaan. We zijn ook nog niet vergeten hoe de zwarte rat voor de gitzwartste bladzijde der middeleeuwse geschiedenis zorgde door met builenpest besmette vlooien te importeren, goed voor 25 miljoen doden in vijf jaar. Nu moet je de mens één ding nageven. Hij is een krak in het vakkundig wegwerken van allerlei beesten. Toch krijgen we geen

9 vat op de rat, ondanks pogingen om ons van de knager te ontdoen. We braken ruggengraten, stuurden rattenverdelgers op hen af, trainden fretten, wezels en katten, wilden hen verdrijven met hoge geluiden en vergiftigden hen met anticoagulantia. We verliezen de strijd. De grootste steden ter wereld zijn vergeven van de ratten. OVERLEVINGSSTRATEGIE: SEKS Terwijl de biodiversiteit onder druk staat, biotopen verloren gaan en soorten het hoofd niet boven water kunnen houden, vergaat het de rat prima. De rat is een typische generalist. Ze heeft zich aan de mens aangepast. Haar habitat verdwijnt niet. De rat eet wat de mens eet en aardt in dezelfde klimaten. Het poolklimaat is het enige dat ze nog niet bedwong. Het is een intelligent beestje. Ratten ontwikkelden systemen om de bestrijding door de mens te overleven. Stel dat een rat sterft nadat zij van vergif heeft gesnoept, dan gaan soortgenoten dat ruiken. Ze komen daarna niet meer aan dat gif. De constante belegering op lijf en leden overleeft de rat vooral omdat zij zich waarschijnlijk snel en furieus voortplant. Ratten kunnen twintig keer per dag seks hebben. Mannetjes kruipen op alles wat los en vast zit, een dominant exemplaar bestiert wel twintig vrouwtjes in zes uur. Net als mensen doen ze het soms voor hun plezier. Vrouwtjes zijn geslachtsrijp na drie maanden en blijven dat tot hun dood. Ze dragen twintig dagen, werpen soms meer dan een dozijn jongen per keer en kunnen onmiddellijk weer drachtig worden. Doordat de rat zo fel bestreden wordt, raken bepaalde eigenschappen uitgeselecteerd, eigenschappen die haar helpen om vergiftiging te overleven of om niet in een val te lopen. Hoe korter de generatietijden, hoe sneller de selectie en de aanpassing. Bron: Eos, februari 2017

10

11 Horoscoop Vissen Je hebt behoefte aan diep contact met de mensen om je heen. Grote kans ook dat je het liefst zoveel mogelijk tijd tussen de lakens doorbrengt. Weegschaal Je bent super charmant, charismatisch en populair. Je staat bekend als dancing queen en je leert nieuwe mensen kennen. Geniet ervan! Leeuw Ga op zoek naar een goede balans tussen praten en luisteren. Soms is het belangrijk om even stil te zijn. Tenzij je je lievelingsnummer kan meebrullen natuurlijk. Steenbok Ben je klaar voor major succes? Dat is namelijk wat je te wachten staat! Rust nog even uit voor de drukte begint. Ram Het is een goed moment om meer balans in je leven te brengen. Probeer evenveel aandacht te besteden aan je werk, je sociale leven en je persoonlijke wensen en behoeften. Waterman Tijd om je horizon te verbreden. Je hebt zin in avontuur! Trek eropuit! Wie weet waar het lot je brengt! Boogschutter De komende weken staan in het teken van vriendschap en samenwerking. Zaak dus om zoveel mogelijk te mixen en minglen. Kreeft Deze week wil je zoveel mogelijk cocoonen. Het huiselijke komt in de spotlights te staan. Nodig je vrienden uit voor een gezellige avond! Maagd Het is tijd om je bankrekening te vullen. Gebruik je Guido-bonnen, ga feesten in Doc s Bar, Na je verjaardagsmaand is het tijd om wat minder uit te geven. Stier Je krijgt de tijd om alles tot in de puntjes op orde te brengen. Je bent zoals een dieselwagen die eerst even wil opwarmen. Uiteindelijk draait het om de balans tussen inspanning en ontspanning.

12 Tweeling Deze week ontbreekt het niet aan liefde, plezier en creativiteit. Zelfs een combinatie van de drie zit er wel in. De rust die je kende, zal volledig verdwijnen. Schorpioen Het is belangrijk om af te remmen en ruimte te maken voor introspectie. Na het donderdagsfeestje komen er belangrijke boodschappen en inzichten voorbij. Spelletjes

13

14 Kleurplaat

15

16 Agenda Maandag 25/09 Dinsdag 26/09 Woensdag 27/09 Donderdag 28/09 Belangrijke data Tijd Plaats Activiteit 20u Secretariaat WG Onderwijs BMW 20u CeRa WG Onderwijs GNK 22u Doc s Bar Openingsreceptie 20u CeRa CeRa 22u Doc s Bar Eerstejaarsfeestje 10u Gasthuisberg Infosessie vrijwilligerswerk psychiatrie 19u CeRa Opstartvergadering APC 20u30 CeRa Opstartvergadering Doop 14u Hal O&N1 Croqueverkoop WG Feest 20u Sportkot Looptraining 24-urenloop 22u Doc s Bar Vakantie gedaan, lever eraan 2 oktober Hal O&N1 Verkoop cursusblokken WG Sociaal 2 tot 5 oktober Cantusweek 2 oktober Lido Openingscantus 3 oktober ZaMo Crazy-mug-cantus 4 oktober ZaMo Snooze&booze-cantus 4 oktober ZaMo Mojitocantus 5 oktober ZaMo Voordrinkcantus 12 oktober Alma 2 Kick off TD Industria/Medica/Psycho Medica Leuven medicaleuven medicaleuven Bron: Adulthood is a Myth by Sarah Andersen

Akuut. Akuut nr. 13 * 12 februari 2018 * Jaargang 45

Akuut. Akuut nr. 13 * 12 februari 2018 * Jaargang 45 Akuut Akuut nr. 13 * 12 februari 2018 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 900 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

Akuut nr 23 6 mei 2019 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 450 exemplaren * Brusselsestraat 246,

Akuut nr 23 6 mei 2019 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 450 exemplaren   * Brusselsestraat 246, Akuut nr 23 6 mei 2019 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 450 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be * VU: Cédric

Nadere informatie

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN.

KLEURPLAAT VLIEGENDE WOLVEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. MIRA, Schoolkrant De Vrije Ruimte 27 oktober 2010 MOPPEN. Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: Ik hoop dat ik niet giftig ben. Vraagt de andere: Waarom? Zegt

Nadere informatie

Akuut nr april 2019 jaargang 46

Akuut nr april 2019 jaargang 46 Akuut nr 21 22 april 2019 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 650 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be * VU:

Nadere informatie

Akuut nr 1 25 september 2018 jaargang 46

Akuut nr 1 25 september 2018 jaargang 46 Akuut nr 1 25 september 2018 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 965 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be *

Nadere informatie

Akuut. Akuut nr. 19 * 26 maart 2018 * Jaargang 45

Akuut. Akuut nr. 19 * 26 maart 2018 * Jaargang 45 Akuut Akuut nr. 19 * 26 maart 2018 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 655 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

Akuut nr 16 4 maart 2019 jaargang 46

Akuut nr 16 4 maart 2019 jaargang 46 Akuut nr 16 4 maart 2019 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 650 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be * VU:

Nadere informatie

EJW AKuUT. Welkom bij de Medica familie!

EJW AKuUT. Welkom bij de Medica familie! EJW AKuUT Welkom bij de Medica familie! Wanneer je dit boekje in handen krijgt, sta je aan het begin van een epische studententijd! Je hebt namelijk gekozen voor een opleiding Biomedische wetenschappen

Nadere informatie

Akuut. Akuut nr. 17 * 12 maart 2018 * Jaargang 45

Akuut. Akuut nr. 17 * 12 maart 2018 * Jaargang 45 Akuut Akuut nr. 17 * 12 maart 2018 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 845 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

Akuut nr mei 2019 jaargang 46

Akuut nr mei 2019 jaargang 46 Akuut nr 24 20 mei 2019 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 450 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be * VU:

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Akuut nr 2 1 oktober 2018 jaargang 46

Akuut nr 2 1 oktober 2018 jaargang 46 Akuut nr 2 1 oktober 2018 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 965 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be * VU:

Nadere informatie

MAAN KALENDER Rustig-aan-Dagen

MAAN KALENDER Rustig-aan-Dagen MAAN KALENDER 2018 Rustig-aan-Dagen 白 露 Báilù Witte Dauw 秋 分 Ch iu Fen Herfstequinox Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag September 1 2 SM=Stille Maan, de maan maakt geen contact

Nadere informatie

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes

KapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjesKapoentjes. Kapoenen Beertjes Kapoenen Beertjes Dag allerliefste kapoentjes, en de mama en papa natuurlijk ook. Wij willen jullie graag welkom heten bij onze tak, de KAPOENEN. Wij zijn speciaal uitverkozen om deze kapoentjes de tijd

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Verslag CeRa. 28 Akuut 3

Verslag CeRa. 28 Akuut 3 10 oktober 25 26 Akuut 3 10 oktober 27 Verslag CeRa Aanwezig: Dieter Deweer (vice-praeses), Arjen Maenen (WG Foto), Ruben Lammens (bloedserieus), Karel Van den Bossche (1 e master BMW), Jeroen Dekeye (WG

Nadere informatie

De Zwarte Maan en Priapus

De Zwarte Maan en Priapus Christiane Beerlandt De Zwarte Maan en Priapus Redding uit de draaikolk van oerinstinctieve patronen Beerlandt Publications, Nazareth, België Inhoudstafel Noot vooraf van de uitgever... 9 Waar staan de

Nadere informatie

Akuut. Boerderijtje. Akuut nr. 5 * 23 oktober 2017 * Jaargang 45

Akuut. Boerderijtje. Akuut nr. 5 * 23 oktober 2017 * Jaargang 45 Akuut Akuut nr. 5 * 23 oktober 2017 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 900 exemplaren * www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 * akuut@medica.be

Nadere informatie

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar

BETUWSE BETUWSE JEUGDKAMPEN Kampkrant KampKrant KampKRANT Jaar E S W U T BE N E P M A K D G U JE T t n N a A r R k K p Kam 60 Jaar 9 1 0 2 1959-2019 60 jaar Betuwse Jeugdkampen! De jongeren uit de Betuwe gingen 60 jaar geleden voor het eerst in de zomer op jeugdkamp.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli Recreatieprogramma Zomerweek 30 22 tot en met 28 Juli WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten geldt,

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

WINAGENDA. Ultimate frisbee scienticafé Hotdog eetstand Cantus. Maandag 11 Mei. Dinsdag 12 Mei. Meirondjes. Woensdag 13 Mei.

WINAGENDA. Ultimate frisbee scienticafé Hotdog eetstand Cantus. Maandag 11 Mei. Dinsdag 12 Mei. Meirondjes. Woensdag 13 Mei. WINAGENDA Wekelijks blaadje van studentenkring Wina verspreid onder studenten wiskunde, fysica en informatica. Sander B. is duidelijk zeer blij met zijn knuffeleenhoorn Maandag 11 Mei Dinsdag 12 Mei Woensdag

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Openbare basisschool De Braskörf

Openbare basisschool De Braskörf Nieuwsbrief Openbare basisschool De Braskörf Cornelis Jetseslaan 13 9646DC Veendam Tel. 0598-621234. Postadres: postbus 296, 9640 AG Veendam *********************************************************************************************

Nadere informatie

Akuut. Akuut nr. 2 * 2 oktober 2017 * Jaargang 45

Akuut. Akuut nr. 2 * 2 oktober 2017 * Jaargang 45 Akuut Akuut nr. 2 * 2 oktober 2017 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 1000 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

Welkom bij KVW Hulsberg!

Welkom bij KVW Hulsberg! Welkom bij KVW Hulsberg! Wat leuk dat uw zoon/dochter mee doet aan KVW Hulsberg! Dit jaar zijn er weer geweldig veel aanmeldingen en we zorgen ervoor dat alle deelnemers een geweldige week tegemoet gaan;

Nadere informatie

Academiejaar 2011-12 nr. 7. Het Diaantje -

Academiejaar 2011-12 nr. 7. Het Diaantje - Academiejaar 2011-12 nr. 7 Het Diaantje - Inhoud: 3 Het ExamenWiki 4 Volleybal Diana vs lectoren 5 Nacht van de jacht SMS en 6-7 Horoscoop 8-9 Ontspanning 10 Binnenkort 10 Activiteiten 2e semester Redactie:

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

Het Moment. Inleiding: Aardbeving in Kyoto.

Het Moment. Inleiding: Aardbeving in Kyoto. Het Moment Inleiding: Pagina 1 Aardbeving in Kyoto. Pagina 2 Zwanger 16-jarig meisje springt van brug. Pagina 3 Man gestorven in trein en jong Japans meisje wordt beschuldigt voor de dood van haar opa.

Nadere informatie

Heej hallo lieve vakantiegangers, Heel veel liefs & een fijne vakantie, Flurki

Heej hallo lieve vakantiegangers, Heel veel liefs & een fijne vakantie, Flurki Animatie programma Heej hallo lieve vakantiegangers, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat tijdens jou vakantie klaar met heel veel leuke, gezellige en vrolijke activiteiten. Blader

Nadere informatie

Welkom op vakantiepark Dierenbos! Wist je dat Flurki het heel leuk vind om post te krijgen?

Welkom op vakantiepark Dierenbos! Wist je dat Flurki het heel leuk vind om post te krijgen? ANIMATIE PROGRAMMA Wist je dat Flurki het heel leuk vind om post te krijgen? Bij de Speelschuur vind je zijn eigen brievenbus. Vergeet niet je adres erop te zetten, Flurki stuurt graag een kaartje terug!

Nadere informatie

KKOSSERKE. september - oktober

KKOSSERKE. september - oktober KKOSSERKE september - oktober Dag allertofste KKOSsers, Nu het kamp achter de rug is en er een nieuw school- en KKOS-jaar is gestart. Is het weer tijd om jullie KKOS-uniform elke week boven te halen. De

Nadere informatie

Akuut nr november 2018 jaargang 46

Akuut nr november 2018 jaargang 46 Coming soon... Akuut nr 10 26 november 2018 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 700 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

Beste Medica-leden, Finn Segers Praeses 15-16

Beste Medica-leden, Finn Segers Praeses 15-16 Akuut n 1 21 september 2015 Jaargang 43 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 1300 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246 * 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk

Buurtkrantje Elegast - Den Dam. buurtwerking in de Damwijk Buurtkrantje Elegast - Den Dam buurtwerking in de Damwijk Editie juli 2013 1 Inhoud Voorwoord 3 Vrijwilligers 4 Kamp 6 Spektakeldagen 7 Damcomité 8 Vooruitblik 9 Fotopagina 10 Programma spelnamiddag 12

Nadere informatie

Akuut. Akuut nr. 9 * 20 november 2017 * Jaargang 45

Akuut. Akuut nr. 9 * 20 november 2017 * Jaargang 45 Akuut Akuut nr. 9 * 20 november 2017 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 900 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

Chirokrantje Maart - April - Mei

Chirokrantje Maart - April - Mei Chirokrantje Maart - April - Mei Editoriaal Lieve meisjes van Allegro Het eind van ons Chirojaar komt jammer genoeg alweer in zicht, maar het zullen nog een paar zeer leuke en intensieve maanden worden.

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

SPARLEKIJN jaargang September

SPARLEKIJN jaargang September 1 SPARLEKIJN jaargang 2019-2020 September www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Sparlekijn Broechemsesteenweg 217, 2560 Nijlen Contactgegevens TAK LEIDING MAILEN NAAR: BELLEN NAAR: Kapoenen? kapoenen@scoutsnijlen.be?

Nadere informatie

ah. ik ben pyjama. aangenaam! lou!

ah. ik ben pyjama. aangenaam! lou! op zoek naar de jeugdherberg? ja! die zou hier toch in de buurt moeten zijn? ja, hoor! daar... maar eh... in dit seizoen... waarschijnlijk is hij vol. ze gaven me n paar andere adresjes, maar... je had

Nadere informatie

Editie 15 - jaargang 16-2013-2014. Party Snacks & Bier. Deze middag voor Groep T. Palettencantus woensdag. Kom sporten voor Industria!

Editie 15 - jaargang 16-2013-2014. Party Snacks & Bier. Deze middag voor Groep T. Palettencantus woensdag. Kom sporten voor Industria! Editie 15 - jaargang 16-2013-2014 Party Snacks & Bier Deze middag voor Groep T Palettencantus woensdag Kom sporten voor Industria! Deze week: Kursusdienst p. 3 Sport p. 4 Ontspanning p. 6 Délibéré p. 7

Nadere informatie

recreatieprogramma 13 oktober t/m 19 oktober

recreatieprogramma 13 oktober t/m 19 oktober recreatieprogramma 13 oktober t/m 19 oktober WELKOM OP DE PAALBERG! Ik ben Bally de Wasbeer! Wat leuk dat jullie vakantie komen vieren op de Paalberg! Ik woon in de bossen in de buurt van de Paalberg en

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 31 29 Juli tot en met 04 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant.

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Animatie programma Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Maar naast al dat moois organiseren wij

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Oktober Inleiding

Oktober Inleiding Oktober 2010 Inleiding Jupla hoi beste plussers! Het jaar is weer stevig begonnen! En het belooft stevig te blijven. Dit jaar wordt een jaar vol verrassingen en nieuwe ideeën. Inderdaad, ook dit jaar wordt

Nadere informatie

...het is vakantie! Kinderopvang

...het is vakantie! Kinderopvang Kinderopvang...het is vakantie! We maken met z n allen Een reis rond de wereld ; de kinderen leren werelddelen en landen kennen. Zo doen we een high tea in Engeland, bekijken we de oceanen, zien we welke

Nadere informatie

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten.

1 april is het Pasen, hierop geven wij geen vergadering want zowel leiding als leden zijn te druk bezig met paaseieren te eten. VOORWOORD Het is weer grasmaand of paasmaand of eiermaand (ook wel beter gekend als: APRIL) Het wordt weer enkele graden warmer en de zon komt er (hopelijk) weer wat vaker door! Ideaal om weer leuke scoutsmomenten

Nadere informatie

Wat doet de SR voor jou? Leuvense kaart bijgevoegd

Wat doet de SR voor jou? Leuvense kaart bijgevoegd Editie 1, jaargang 17, 14-15, redactie@industria.be Wat doet de SR voor jou? Openingscantus! Leuvense kaart bijgevoegd Eerstejaars? Ga op rondleiding Redactie pg. 3 SR pg. 4 Praeses pg. 5 Schachtenmeester

Nadere informatie

THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY. VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN

THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY. VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN THROUGH OTHERS, WE BECOME OURSELVES LEV VYGOTSKY VU: Psychologische Kring VZW, Tiensestraat 102, 3000 LEUVEN www.psychokring.be Psychologische Kring Leuven 2 DE PSYCHOLOGISCHE KRING Beste psychologiestudent,

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF juni 2019

NIEUWSBRIEF juni 2019 NIEUWSBRIEF juni 2019 Voetje voor voetje, met volgehouden inzet, stapten we van september naar juni. Alles wat we dit schooljaar leerden, stoppen we in ons rugzakje en sterkt ons in onze tocht naar de

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Maart April 2019 Zondag 3 maart 2019 Jawel, jawel we starten de maand weer goed met al meteen een eerste activiteit! We zien jullie graag verschijnen.

Nadere informatie

Kaypacha: Pele-rapport van 9 mei 2018

Kaypacha: Pele-rapport van 9 mei 2018 Kaypacha: Pele-rapport van 9 mei 2018 Hallo, dit is Kaypacha met het wekelijkse Pele-rapport. En ik ben in Berlijn, wat de groenste stad is die ik ooit heb gezien. Dit is geweldig! Dit rapport is voor

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos.

PROGRAMMA. Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. ANIMATIE PROGRAMMA Hallo lieve vakantievrienden, Mijn naam is Flurki en ik heet jullie van harte welkom op vakantiepark Dierenbos. Het animatieteam staat voor jullie klaar met leuke, sportieve en vrolijke

Nadere informatie

WINAGENDA. 24 urenloop. 24 urenloop. Dinsdag 22 oktober. Woensdag 23 oktober. post-24-urenloopbar. De doop is gedaan, de schachtenmeester is tevreden.

WINAGENDA. 24 urenloop. 24 urenloop. Dinsdag 22 oktober. Woensdag 23 oktober. post-24-urenloopbar. De doop is gedaan, de schachtenmeester is tevreden. WINAGENDA Wekelijks blaadje van studentenkring Wina verspreid onder studenten wiskunde, fysica en informatica. De doop is gedaan, de schachtenmeester is tevreden. Dinsdag 22 oktober 24 urenloop 24 urenloop

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE FEBRUARI

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE FEBRUARI België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

Wekelijks infoblaadje Psychologische Kring jaargang 44, nr 15

Wekelijks infoblaadje Psychologische Kring jaargang 44, nr 15 Wekelijks infoblaadje Psychologische Kring jaargang 44, nr 15 Up to date ψ Upperdare 1ste jaars... 29/02/2016 ψ Wervingsevent... 01/03/2016 ψ Lezing Laurence Claes... 09/03/2016 ψ Balletoorstelling doornroosje...

Nadere informatie

ESTHER VAN HEEREBEEK. De Astrologische Almanak. Amersfoort, 2018

ESTHER VAN HEEREBEEK. De Astrologische Almanak. Amersfoort, 2018 ESTHER VAN HEEREBEEK De Astrologische Almanak 2019 Amersfoort, 2018 INHOUD Inleiding 7 Baby s in 2019 9 De Dierenriem en vrije tijd 15 De look van de dierenriem 20 Planeet Mercurius 26 Planeet Venus 30

Nadere informatie

CHIRO LAAT MA-ROLLEN APRIL - JUNI

CHIRO LAAT MA-ROLLEN APRIL - JUNI CHIRO LAAT MA-ROLLEN APRIL - JUNI DIT BOEKJE IS VAN.. Beste ouders, Beste leden, Dit is alweer het laatste boekje van het jaar en dat betekent dus dat we jullie het trieste nieuws moeten meedelen dat het

Nadere informatie

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017

BETUWSE JEUGDKAMPEN. Kamp Courant 2017 BETUWSE JEUGDKAMPEN Kamp Courant 2017 INLEIDING Beste BJK ers! De zon begint al lekker te schijnen, de vogeltjes zijn aan het fluiten, de avonden worden langer en de kampeerkriebels komen naar boven. Dit

Nadere informatie

Akuut nr 7 5 november 2018 jaargang 46

Akuut nr 7 5 november 2018 jaargang 46 Akuut nr 7 5 november 2018 jaargang 46 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 850 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be * VU:

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure

ACADEMIEJAAR Informatiebrochure NIEUW IN LEUVEN? ACADEMIEJAAR 2018-2019 PEDAGOGISCHE KRING Informatiebrochure Beste nieuwe studenten! In naam van de Pedagogische Kring heten wij jullie hartelijk welkom op de KU Leuven! Als nieuwe student

Nadere informatie

Katachtigen. Voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs D M K B - B & E - 2 0 1 2

Katachtigen. Voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs D M K B - B & E - 2 0 1 2 Katachtigen Voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs D M K B - B & E - 2 0 1 2 Iedereen kent natuurlijk de poes als huisdier. Dit dier lijkt veel op de katachtigen die in Ouwehands Dierenpark leven. Denk

Nadere informatie

Activiteiten. Danslessen. Cursusdienst. zondag (14/5) maandag (15/5) dinsdag (16/5) woensdag (17/5) maandag (15/5) maandag (15/5) dinsdag (16/5)

Activiteiten. Danslessen. Cursusdienst. zondag (14/5) maandag (15/5) dinsdag (16/5) woensdag (17/5) maandag (15/5) maandag (15/5) dinsdag (16/5) Activiteiten zondag (14/5) 22u00 - De laatste week pinten aan 60 cent maandag (15/5) 20u30 - Gitaarconcert Kostas&Co dinsdag (16/5) 14u00 22u00 - Tapcursus Live optredens woensdag (17/5) 22u00 - Afzuip

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

Katachtigen. Groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs

Katachtigen. Groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs Katachtigen Groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs Hallo, welkom in Ouwehands Dierenpark! Iedereen kent natuurlijk de poes als huisdier. Dit dier lijkt veel op de katachtigen die in Ouwehands Dierenpark

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht.

Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. Tijdschrift t Scheutje. Gesticht in 1997 door KLJ Brecht. mei juni 2019 Zaterdag 4 mei 2019 Roefeldag: van 12u30 tot 18u Hopelijk zijn jullie ingeschreven, want vandaag is het weer Roefeldag, een dag vol

Nadere informatie

Na een drukke periode is het weer tijd om er stevig in te vliegen en dat zullen we deze maand dus zeeeeeker doen!

Na een drukke periode is het weer tijd om er stevig in te vliegen en dat zullen we deze maand dus zeeeeeker doen! SPEELCLUB Na een drukke periode is het weer tijd om er stevig in te vliegen en dat zullen we deze maand dus zeeeeeker doen! Zijn jullie klaar om er een lap op te geven?! OKE DAN VLIEGEN WE ER IN, PATAT!!!

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders,

AFSPRAKENBOEKJE. Vrije basisschool De Lettertrein, Engsbergen. Beste ouders, Beste ouders, In dit boekje kan je de afspraken lezen die we met de kinderen maakten om er een fijn schooljaar van te maken. Mogen wij vragen dat u het boekje doorleest en tekent voor kennisname. Vrije

Nadere informatie

E-Files. September 2014. www.e-kring.be

E-Files. September 2014. www.e-kring.be E-Files September 2014 www.e-kring.be Praeses Dixit Beste E'ers De vakantie is nog maar juist begonnen (zo lijkt het mij toch) en de lessen beginnen weeral. Veel te kort die vakantie, zeker voor de mensen

Nadere informatie

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven

DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei. ZWEMMEN Zaterdag 18 Zwembad van Geel INSCHRIJVEN KAMP. Jongste Lilse Bergen Oudste Leuven DAGUITSTAP Zaterdag 4 mei Jongste takken @ Lilse Bergen Oudste takken @ Leuven ZWEMMEN Zaterdag 18 mei @ Zwembad van Geel 38 ste jaargang: 2018-2019 Maand: mei 2019 Nummer: 9 P409906 Afzendadres en VU

Nadere informatie

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER

together forever is het motto van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog 2008 in Nederland THE GODFATHER THE GODFATHER 1. Bekijk het fragment Last scène from Godfather 2. Hierin zie je een boevenfamilie (Italiaanse maffia) gezellig feest vieren met elkaar. De mannen bespreken daarna zaken. In de beroemde

Nadere informatie

Studenten feest brochure

Studenten feest brochure Studenten feest brochure Jouw feest bij Piecken! Heb je zin in een knallend feest in een super locatie kom dan naar Piecken. Wij beschikken over een uitgebreide licht en geluid installatie, top barmensen,

Nadere informatie

Jongknapen. Liefste jongknapen,

Jongknapen. Liefste jongknapen, Jongknapen Liefste jongknapen, Het is weer zover, hier hebben we 2 maanden op moeten wachten: het nieuwe boekje openslaan en het woordje van de banleider snel lezen om dan al eens te spieken wat er jullie

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

16 mei Preseswoordje. Liefste Wina,

16 mei Preseswoordje. Liefste Wina, 16 mei 2011 Liefste Wina, Preseswoordje Na een leuk preseswoordje van Eline van Pedagogische Kring mag u het deze week weer met mij doen! Hoera! Voor u is het deze week nochtans belachelijk gemakkelijk

Nadere informatie

Het Bakske. 13 mei blz. - 0 ex.

Het Bakske. 13 mei blz. - 0 ex. Het Bakske 13 mei 2013 - blz. - 0 ex. wekelijkse, gratis informatiebrochure van de Vlaamse Technische Kring vzw. Agenda ontspanning ACTIVITEITEN Zondag (12/5) 23u00-00u00 Happy Hour t ElixIr Maandag (13/5)

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 Daar ben ik weer! In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur

Maandprogramma MAART. Zeehonden. 4 maart: stadsspel van 14u tot futur Maandprogramma MAART Zeehonden 4 maart: stadsspel van 14u tot 17u @ futur Herinneren jullie je de 3 e - jaars verkenners nog? Ja, die van de pijlentocht. Zij gaan vandaag een stadsspel maken voor ons.

Nadere informatie

Akuut. Akuut nr. 7 * 6 november 2017 * Jaargang 45

Akuut. Akuut nr. 7 * 6 november 2017 * Jaargang 45 Akuut Akuut nr. 7 * 6 november 2017 * Jaargang 45 Weekblad van de vzw Medica * Verschijnt wekelijks * Gratis * 900 exemplaren www.medica.be * Brusselsestraat 246, 3000 Leuven * foon 016/206869 akuut@medica.be

Nadere informatie

...het is vakantie! Het thema voor deze zomer is Er op uit!

...het is vakantie! Het thema voor deze zomer is Er op uit! ...het is vakantie! Het thema voor deze zomer is Er op uit! In dit boekje vind je alle activiteiten die we rond dit thema tijdens de zomervakantie doen. We gaan lekker veel naar buiten en doen super leuke

Nadere informatie

Beste Vincies, ouders en sympathisanten,

Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Beste Vincies, ouders en sympathisanten, Na te bekomen van schitterende kampen waar groot en klein van konden genieten, zijn we met een nieuwe leidingsploeg klaar om aan het nieuwe scoutsjaar te beginnen!

Nadere informatie

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende!

Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! SIKAMBERKE Hey Allerliefste speelclubbertjes! Zoals jullie al hebben gemerkt is het enkel Shana dat deze maand leiding gaat geven aan jullie wilde bende! Maar geen zorgen binnen een paar weken zijn we

Nadere informatie

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER

NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER NOVEMBER DECEMBER November en december zijn in aantocht en we weten allemaal wat dat wilt zeggen : twee nieuwe maanden boordevol leuke scoutsactiviteiten en hier en daar zelfs een feestje!!!! Wij kijken er al erg naar uit!

Nadere informatie

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden Vriendschap op de middelbare school Een zoektocht naar echte vrienden De laatste 2 dagen van het 6 de leerjaar Hallo Laura! Dag Jolein! Kom, we gaan naar de speelplaats. Op de speelplaats Tring, tring

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

JONGGIDSEN. Maart april mei A S T R O L O G I E

JONGGIDSEN. Maart april mei A S T R O L O G I E JONGGIDSEN Maart april mei A S T R O L O G I E OMG!!!!!!!! Zijn we nu al aan het laatste spiespunt aangekomen?! Time flies when you re having fun! We geven er nog een laatste keer een giga-lap op! Weetje:

Nadere informatie

De orka. De geschiedenis van de orka. Kenmerken van de orka

De orka. De geschiedenis van de orka. Kenmerken van de orka De orka De orka is de grootste soort uit de familie van de dolfijnen. De orka heeft een gezet lichaam, met een stompe snuit. Het dier heeft één spuitgat, en grote peddelvormige buikvinnen. Wil je zelf

Nadere informatie

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE OKTOBER

Braggel. België - Belgique P.B. P.P Aarschot 1 BC ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE OKTOBER België - Belgique P.B. P.P. 3200 Aarschot 1 BC8116 Braggel Erkenningsnr. P3A9031 V.U.: KSA Aarschot vzw Bekaflaan 65 3200 Aarschot 30ste jaargang, verschijnt maandelijks, behalve in juli en augustus EDITIE

Nadere informatie

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro.

kunnen niet wachten om jullie te laten kennismaken met alle chirospelletjes en leuke plaatsen bij de chiro. Lieve mini s Welkom op onze safaritocht door chiroland. Jullie gidsen voor dit jaar zijn Enya, Domi & Cor. We spreken elke zondag af om 14u om met de dieren uit het oerwoud te spelen. Jullie mogen terug

Nadere informatie

Hallo poes. Mensen die niet van katten houden, komen in een volgend leven als muizen terug

Hallo poes. Mensen die niet van katten houden, komen in een volgend leven als muizen terug Hallo poes Mensen die niet van katten houden, komen in een volgend leven als muizen terug Zo, daar zit je dan met je kat. Misschien heb je zo n schattig klein kitten, misschien zijn jullie al jaren bij

Nadere informatie