tel: Museumplein AD Veendam Veenkoloniaal Museum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "tel: Museumplein AD Veendam Veenkoloniaal Museum"

Transcriptie

1 Ja, ik wil ook graag een redercedulle voor 1/36 e aandeel in het praamschip De Familietrouw! (kosten 25,- per jaar) Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: Deze bon opsturen naar het Veenkoloniaal Museum. U mag de gegevens ook mailen naar: hachmer@veenkoloniaalmuseum.nl Rederbulletin Het rederbulletin is een uitgave van het Veenkoloniaal Museum te Veendam en is bedoeld voor de redercedulhouders van het museumschip De Familietrouw. nr. 5 - mei Veenkoloniaal Museum Museumplein AD Veendam tel:

2 Een terugblik op 2005 Het jaar 2005 was voor de Familietrouw een enerverend jaar. Enerzijds waren we aanwezig bij prachtmanifestaties zoals het feest rond het 125 jarig bestaan van de Duitse veenkolonie Elisabethfehn en de maritieme manifestatie Groninger Welvaart in de stad Groningen. Manifestaties waarbij we over publiek en publiciteit niet te klagen hadden. De NDR, RTV Noord, SBS6, RTL4 en het NOS Journaal, allemaal zagen we ze voorbij komen en iedereen was vol verbazing en lof over het schip. In april lanceerden we de website Familietrouw.nl en inmiddels hebben we al zo n 2200 virtuele bezoekers getrokken. Ook hier alleen maar positieve reacties. Kortom, onze oude dame staat volop in the picture! Anderzijds was er de financiële tegenvaller bij de werfbeurt. Eén keer in de vier jaar gaat het schip op de helling. In november 2005 bezochten we scheepswerf Hunfeld te Farmsum. De hellingbeurt werd voorafgegaan door een inspectie van het vlak door verzekeringsmaatschappij EFM te Meppel. Waar zes jaar geleden het vlak nog voldoende bleek, kwamen we nu bij de metingen op diverse plaatsen onder het toegestane minimum. Kortom er moest gedubbeld worden. Voor ons was er geen keuze, we willen het schip graag in de vaart houden.

3 Extra kosten boven de hellingbeurt waren het gevolg. De in het verleden opgebouwde financiële reserve verdween door deze ingreep als sneeuw voor de zon. Er ontstond zelfs een tekort van 1750 op onze anders jaarlijks positief sluitende begroting. Inmiddels hebben we alles op alles gezet om het financiële gat te dichten. Van de gemeente Pekela ontvingen we een eenmalige bijdrage van 647,- toe. Ook van particuliere zijde kwam er financiële steun. Daarvoor onze dank, maar er is meer nodig. Het werd ons duidelijk dat het vlak van de Familietrouw over een periode van acht jaar geheel verdubbeld zal moeten worden. Inmiddels is het voorschip verdubbeld en kunnen we weer varen. Over vier jaar zal het middensegment worden aangepakt en over acht jaar het nu nog relatief goed achterschip. Over acht jaar zal de hele operatie zijn afgerond en kan onze dame, als alles mee zit er weer en halve eeuw tegenaan. Opbouw van een nieuwe financiële reserve is echter noodzakelijk. We willen daarom zo snel mogelijk onze redersclub compleet maken. Zesendertig particuliere reders is ons streven. De teller staat nu op 33. Mocht u nog mensen weten die met 25,- per jaar de Familietrouw willen ondersteunen, dan houden we ons aanbevolen. Ook zijn we begonnen met een bedrijfsrederclub. Bedrijfsreders dragen minimaal 100,- per jaar bij aan het museumschip. Vopak Barging Europa mochten we als eerste bedrijfsreder verwelkomen. Met zijn allen zijn we in staat het oudste, nog in originele staat verkerende schip van de provincie Groningen in de vaart te houden! We gaan er voor. Roerloos, maar goed op koers Afgelopen winter zaten onze vrijwilligers niet stil en zo kon het gebeuren dat het schip enkele maanden roerloos in het Pekelderdiep lag. Het roer werd in een schuur achter het woonhuis van medeschipper Frederik Siepel gedroogd, geschuurd, waar nodig bijgewerkt en weer opnieuw geteerd en gelakt. Inmiddels zijn we niet meer stuurloos en glimt het geheel weer zo goed als nieuw. Ook de deurtjes naar de roef toe kregen een opfrisbeurt. De motor van het schip werd afgelopen winter grondig onder handen genomen. Daarbij wisten we ons wederom gesteund door Veenstra Glazenborg uit Winschoten die belangeloos materialen, nodig voor de revisie, ter beschikking stelde. De motor is inmiddels deels ook weer voorzien van de originele Deutz kleur. Komende herfst zal de revisie worden afgerond. De buikdenning van het schip, tot nu toe bestaande uit grijs geverfde boardplaten, werd vervangen door een denning bestaande uit losse planken. Het hout voor de nieuwe denning werd kosteloos door Coen Warris ( Waborg) te Oude Pekela ter beschikking gesteld. Vooraf werd het ruim volledig in de Spindelolie gezet. Ook de onderkant van de planken werden met Spindelolie behandeld. We hopen zo het roest en schimmel te voorkomen.

4 Komende herfst willen we de roef verder opknappen. De grote kooi zal weer worden voorzien van zijwanden en het plafond van de woonkamer zal worden voorzien van kraalschrootjes. De deuren en zijwanden willen we opfrissen door deze met lijnolie te behandelen. Een proefstuk is uitgezet met positief resultaat. De originele kleur wordt zo duidelijk opgehaald. Belangrijk daarbij is dat de sfeer van de nog originele panelen behouden blijft. Met alle reeds gedane werkzaamheden en nog uit te voeren werkzaamheden liggen we goed op koers. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden mogen we echter nooit vergeten dat we met een varend monument hebben te doen. De sfeer van weleer zal behouden moeten worden, maar soms is het schipperen. Het dekkleed is nu van kunststof. In het verleden van katoen, maar het nieuwe katoen is zo slecht dat we acht jaar geleden al hebben besloten om het te vervangen. Wel willen we bekijken of we de kleden kunnen vervangen door een kunststof kleed met een meer originele uitstraling. KNRM ontvangt cheque De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ontving op zaterdag 3 december uit handen van onze directeur Petra Maters en in het bijzijn van leden van de Werkgroep Familietrouw een cheque van 2250,-. Het Veenkoloniaal Museum werd in 2005 onderscheiden met de Provinciale Vrijwilligersprijs. Een voorwaarde die aan de prijs verbonden is, is dat de ontvanger éénderde deel van het geld voor een andere vrijwilligersorganisatie bestemt. De keus viel op de KNRM die zich eveneens met de inzet van vrijwilligers weet te redden.. Vrijwilligers die letterlijk hun leven op het spel zetten om anderen te helpen De bijeenkomst was zondermeer geslaagd en werd besloten met een lunch en rondvaart met de reddingsboot Jan en Titia Visser. Er op uit Ook het komende jaar trekken we er op uit. In deze periodes zult u het schip niet voor het Kapiteinshuis aantreffen. Voor u als reder bestaat er gelijk als in voorgaande jaren natuurlijk altijd de mogelijkheid om mee te varen op weg naar onze bestemming. Zo zijn we op vrijdag 2 juni op weg vanaf Pekela naar Zuidbroek. Op dinsdag 6 juni koersen we van Zuidbroek naar Smilde en de dag erop van Smilde naar Meppel. Dit alles omdat we uitgenodigd zijn voor het Grachtenfestival te Meppel. Het Grachtenfestival wordt van 9 tot en met 11 juni in Meppel gehouden.

5 De Familietrouw maakt dan onderdeel uit van een kleine historische vloot die dan in het centrum van Meppel is te bewonderen. Naast het maritieme aspect speelt gezelligheid een belangrijke rol. Onder het motto Meppel vol vaart valt er naast de vele activiteiten in en rondom de grachten ook in de binnenstad van Meppel veel te beleven, waarbij op zaterdag 10 juni een groot Piraten Shanty Festival plaats zal vinden Op vrijdag en zaterdagavond worden er concerten gegeven op een drijvend podium in de Sluisgracht in het hart van mooi en waterrijk Meppel. Zo staan op de zaterdagavond diverse bekende artiesten zoals René Froger, Rob de Nijs, Helmut Lotti, Margriet Hermans, Johnny Logan, Boney M en Demis Roussos op het podium. Meer informatie over het Grachtenfestival kunt u vinden op de website Vanaf Maandag 12 juni gaat het weer richting Pekela. Mocht u op de heen of terugweg mee willen varen dan kan men altijd even reserveren via hachmer@veenkoloniaalmuseum.nl of telefonisch via , vragen naar Hendrik Hachmer. 24, 25 en 26 augustus 2006: Visserijdagen in Harlingen De Familietrouw is eveneens aanwezig bij de Visserijdagen in Harlingen. De visserijdagen worden al sinds 1959 georganiseerd. Van een eendaags evenement is het uitgegroeid tot een meerdaags festijn. Het promoten van Harlingen en de visserij in het bijzonder staat voorop, maar er is meer dan dat. Het sterke punt van de Visserijdagen is de grote diversiteit aan activiteiten voor jong en oud en de aanwezigheid van een deel van de bruine vloot die Harlingen als domicilie heeft gekozen. De Familietrouw past ook prima in dit concept. Het schip was overigens onder de vorige eigenaar Wessel Ploeg al eens bij de Visserijdagen aanwezig. Voor ons is het een primeur. Meer over de Visserijdagen valt te lezen op de website Tentoonstelling De Familietrouw, 112 jaar jong van 25 juni 2006 tot en met 20 augustus 2006 De Familietrouw is dit jaar 12 ½ jaar in het bezit van het Veenkoloniaal Museum te Veendam. Tijd voor een klein feestje en een tentoonstelling. Onder de titel De Familietrouw 112 jaar jong staan stil bij een vaarzaam heden en verleden. We maken kennis met de oud-schippers Schonewille, Muskee, Van Veen en niet te vergeten Wessel Ploeg, de uiteindelijke redder van het schip. Natuurlijk staan we ook stil bij onze vrijwilligers en de vele evenementen die we in de afgelopen 12½ jaar bezochten. De expositie wordt op zondagmiddag 25 juni om uur officieel geopend en u bent als reder natuurlijk van harte welkom om op de jarige en ons jubileum te toasten.

6 Een schip vol verhalen In de toekomst willen we de Familietrouw een meer educatieve rol gaan geven. Om het plan te realiseren is door de conservator het plan Een schip vol verhalen geschreven. In het kort komt het er op neer dat leerlingen basisscholen zich gaan verdiepen in de verhalen langs het kanaal. Bron voor de verhalen vormen oud- inwoners van een dorp. Bijna alle dorpen in Groningen waren ooit verbonden met het water. De leerlingen krijgen de opdracht om de verhalen van mensen die langs dit water woonden, op film vast te leggen. Verhalen van de slager, de brugwachter, de landbouwer maar ook herinneringen aan de plaatselijke school en activiteiten op en rond het water zijn welkom. De interviews worden uiteindelijk op een CD gebrand en in een transportkistje verpakt. De Familietrouw komt uiteindelijk het kistje halen. Kinderen worden uitgenodigd aan boord van de Familietrouw en luisteren hier ter afsluiting nog eens naar de schippersverhalen en maken kennis met de woon- en leefomstandigheden van de schipper. Het kistje met verhalen wordt tot slot aan boord geladen en uiteindelijk bestaat de lading, nadat we diverse scholen het project hebben laten uitvoeren, uit diverse verhalen. Ons schip, dan een schip vol verhalen dus, vaart uiteindelijk naar de stad Groningen. Hier worden de verhalen symbolisch uitgeladen en overgedragen aan de Groninger Archieven. Om het project te kunnen uitvoeren is (financiële) ondersteuning nodig. We hebben het project daarom voorgedragen aan potentiële sponsoren en instellingen die ons bij de voorbereiding kunnen ondersteunen. Inmiddels hebben we via de Rabobank Midden en Oost-Groningen financiële ondersteuning ontvangen om in ieder geval de bijbehorende lesbrieven te kunnen realiseren. We houden de reders natuurlijk van de verdere voortgang op de hoogte.

tel: 0598 364224 - www.veenkoloniaalmuseum.nl Museumplein 5-9641 AD Veendam Veenkoloniaal Museum

tel: 0598 364224 - www.veenkoloniaalmuseum.nl Museumplein 5-9641 AD Veendam Veenkoloniaal Museum Ja, ik wil ook graag een redercedulle voor 1/36 e aandeel in het praamschip De Familietrouw! (kosten 25,- per jaar) Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Deze bon opsturen naar het Veenkoloniaal

Nadere informatie

tel: 0598 364224 - www.veenkoloniaalmuseum.nl Museumplein 5-9641 AD Veendam Veenkoloniaal Museum

tel: 0598 364224 - www.veenkoloniaalmuseum.nl Museumplein 5-9641 AD Veendam Veenkoloniaal Museum Ja, ik wil ook graag een redercedulle voor 1/36 e aandeel in het praamschip De Familietrouw! (kosten 25,- per jaar) Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Deze bon opsturen naar het Veenkoloniaal

Nadere informatie

Rederbulletin. Ja, ik wil ook graag een redercedulle voor 1/36e aandeel in het praamschip De Familietrouw! (kosten 25,- per jaar) Naam: Adres:

Rederbulletin. Ja, ik wil ook graag een redercedulle voor 1/36e aandeel in het praamschip De Familietrouw! (kosten 25,- per jaar) Naam: Adres: Rederbulletin Het rederbulletin is een uitgave van het Veenkoloniaal Museum te Veendam en is bedoeld voor de redercedulhouders van het museumschip De Familietrouw. nr. 6 - mei 2007. Ja, ik wil ook graag

Nadere informatie

VEENKOLONIAAL MUSEUM Museumplein 5 - Veendam -

VEENKOLONIAAL MUSEUM Museumplein 5 - Veendam - Rederbulletin Het rederbulletin is een uitgave van het Veenkoloniaal Museum te Veendam en is bedoeld voor de redercedulhouders van het museumschip De Familietrouw nr. 15 - mei 2015 VEENKOLONIAAL MUSEUM

Nadere informatie

Koers Oostzee. varen op economische en historische gronden

Koers Oostzee. varen op economische en historische gronden Koers Oostzee varen op economische en historische gronden projectplan Koers Oostzee varen op economische en historische gronden Koers Oostzee is een projectplan van Stichting Veenkoloniaal Museum Veendam

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland basisonderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Ontdek Het leven aan boord van verschillende schepen, doe mee aan het havenspel

Nadere informatie

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers tel: /

Andries Knevel, voorzitter Platform Cultuurhistorie Maas en Niers   tel: / CONTACTINFORMATIE Heeft u of uw organisatie nog meer ideeën? Of wilt u zich aansluiten bij een (of meerdere) van de in deze nieuwbrief genoemde activiteiten? Laat dat dan s.v.p. snel weten aan de organisatie.

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. voortgezet onderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland voortgezet onderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Het Scheepvaartmuseum is een pakhuis vol verhalen waar leerlingen op een

Nadere informatie

Koers Oostzee. varen op economische en historische gronden

Koers Oostzee. varen op economische en historische gronden Koers Oostzee varen op economische en historische gronden projectplan Koers Oostzee varen op economische en historische gronden Stichting Veenkoloniaal Museum Veendam - www.veenkoloniaalmuseum.nl - info@veenkoloniaalmuseum.nl

Nadere informatie

VEENKOLONIAAL MUSEUM. Museumplein 5 - Veendam - www.veenkoloniaalmuseum.nl

VEENKOLONIAAL MUSEUM. Museumplein 5 - Veendam - www.veenkoloniaalmuseum.nl Rederbulletin Het rederbulletin is een uitgave van het Veenkoloniaal Museum te Veendam en is bedoeld voor de redercedulhouders van het museumschip De Familietrouw nr. 11 - januari 2012 VEENKOLONIAAL MUSEUM

Nadere informatie

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden.

. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Nieuwsbrief 2 Vrienden van La Pasión Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser. Verzoek om deze nieuwsbrief door te sturen aan andere mogelijk geïnteresseerden. Happy New Year! Carolien van Leeuwen, Bea Woldring,

Nadere informatie

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum.

Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief voorjaar 2013 van Stichting Historie Stedum. Agenda 27 maart; donateursavond; ontvangst vanaf 19:30. Aanvang 19:45 15 maart onthulling monument armenlap om 15.00

Nadere informatie

60 ste Visserijdagen Harlingen

60 ste Visserijdagen Harlingen 60 ste Visserijdagen Harlingen woensdag 28 augustus t/m zaterdag 31 augustus 2019 Stichting Visserijdagen Harlingen www.visserijdagenharlingen.nl info@visserijdagenharlingen.nl Postbus 132 8860 AC Harlingen

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2016/2017

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2016/2017 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland basisonderwijs 2016/2017 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Ontdek Het leven aan boord van verschillende schepen, doe mee aan het havenspel

Nadere informatie

Koers Oostzee. varen op economische en historische gronden

Koers Oostzee. varen op economische en historische gronden Koers Oostzee varen op economische en historische gronden projectplan Koers Oostzee varen op economische en historische gronden Stichting Veenkoloniaal Museum Veendam - www.veenkoloniaalmuseum.nl - info@veenkoloniaalmuseum.nl

Nadere informatie

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE

juni/juli/aug 2018 EXTRA lunch en film WANNEER TIJD KOSTEN LOCATIE juni/juli/aug 2018 Meer informatie over onze activiteiten: In onze jaargids 2017-2018 of op www.welzijnbloemendaal.nl. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de website of telefonisch: (023)525 03 66 (Bloemendaal)

Nadere informatie

De Waterlandse melkschuit

De Waterlandse melkschuit Nieuwsbrief 12 5 pagina s De Waterlandse melkschuit Februari 2016 Bekijk alle Evenementen van 2016 Uitgave van Stichting de Waterlandse Melkschuit, Redactie: Durgerdammerdijk 143, 1026ch Durgerdam, zie

Nadere informatie

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012

Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Korenmolen De Zwaluw Jaarverslag 2012 Jaaroverzicht activiteiten Bestuur Naast de vier algemene vergaderingen vindt er overleg plaats in kleiner verband en ad hoc commissies betreffende deelonderwerpen,

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

VEENKOLONIAAL MUSEUM. Museumplein 5 - Veendam - www.veenkoloniaalmuseum.nl

VEENKOLONIAAL MUSEUM. Museumplein 5 - Veendam - www.veenkoloniaalmuseum.nl Rederbulletin Het rederbulletin is een uitgave van het Veenkoloniaal Museum te Veendam en is bedoeld voor de redercedullehouders van het museumschip De Familietrouw nr. 10 - januari 2011 VEENKOLONIAAL

Nadere informatie

Turfgravers worden binnenschippers

Turfgravers worden binnenschippers Turfgravers worden binnenschippers Aan het eind van de zeventiende eeuw waren Hoogezand-Sappemeer, de Pekela s, Wildervank en Veendam allemaal plaatsen in opkomst. Het veen was grotendeels afgegraven en

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni!

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail 2016 een aanlooproute georganiseerd. Die start

Nadere informatie

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017.

Baarlo. Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. Baarlo Ontmoeten Verbinden Informeren. Activiteiten 2 e kwartaal 2017. 1 2 Open Inloop. Tijdens de open inloop kunt u vrijblijvend binnenlopen. Het is een ruimte voor alle mensen uit Baarlo. Een gemeenschapsruimte,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1

www.americantukkerday.nl AMERICAN TUKKERDAY 1 AMERICAN TUKKERDAY 1 WELKOM BIJ DE AMERICAN TUKKERDAY Amerikaanse auto s, grote trucks, stoere motoren en the American lifestyle. Dit jaar vindt de twaalfde editie van de American Tukkerday plaats op 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2015 - Tussenverslag Hellingbeurt Urk

Nieuwsbrief November 2015 - Tussenverslag Hellingbeurt Urk Nieuwsbrief November 2015 - Tussenverslag Hellingbeurt Urk Varen Amsterdam Urk Het plan was om in één dag vanaf Amsterdam naar Urk te varen, maar de omstandigheden waren zeer dichte mist en geen wind.

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 april 2017

Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 Nieuwsbrief 2 april 2017 In deze nieuwsbrief zijn de volgende onderwerpen te lezen: 1. Historische canon van Castricum en Bakkum 2. Tentoonstelling Vervaagd agrarisch verleden

Nadere informatie

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015.

Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Verslag beurtfeart Eernewoude-Oude Veenen-Wartena-Eernewoude op 26 september 2015. Door het skutsjemuseum in Eernewoude is vanwege het 5 jaar in de vaart hebben van de Aebelina een beurtfeartocht georganiseerd.

Nadere informatie

58ste Visserijdagen Harlingen

58ste Visserijdagen Harlingen 58ste Visserijdagen Harlingen woensdag 30 augustus t/m zaterdag 2 september 2017 Stichting Visserijdagen Harlingen www.visserijdagenharlingen.nl info@visserijdagenharlingen.nl Postbus 132 8860 AC Harlingen

Nadere informatie

58ste Visserijdagen Harlingen

58ste Visserijdagen Harlingen 58ste Visserijdagen Harlingen woensdag 30 augustus t/m zaterdag 2 september 2017 Stichting Visserijdagen Harlingen www.visserijdagenharlingen.nl info@visserijdagenharlingen.nl Postbus 132 8860 AC Harlingen

Nadere informatie

VAN DEN HELDER EN HET REDDINGWEZEN VAN HELDERSE REDDERS VERFILMD VOOR HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE GENERATIES IN EN OM DEN HELDER

VAN DEN HELDER EN HET REDDINGWEZEN VAN HELDERSE REDDERS VERFILMD VOOR HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE GENERATIES IN EN OM DEN HELDER JANUARI 2018 /REDDINGMUSEUM CULTUUR CHALLENGE 2018 VAN DEN HELDER EN HET REDDINGWEZEN VAN HELDERSE REDDERS VERFILMD VOOR HUIDIGE EN TOEKOMSTIGE GENERATIES IN EN OM DEN HELDER INLEIDING Den Helder is omgeven

Nadere informatie

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES

5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES 5 EXPO S - 5 WEEKENDEN - 5 LOCATIES Fotowerkgroep Zien en Doorzien / Phoenix Cultuur, Ute Weber De pracht en kracht van foto's De 5 fotoclubs uit Meierijstad exposeren eigen werk; elke club in eigen dorp

Nadere informatie

Weekbericht schooljaar

Weekbericht schooljaar r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting snikke Johannes Veldkamp

Jaarverslag Stichting snikke Johannes Veldkamp Jaarverslag 2017 Stichting snikke Johannes Veldkamp 1 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Interne organisatie 3. Vaarten en passagiers 4. Activiteiten en samenwerking 5. Deelname aan evenementen 6. Financieel

Nadere informatie

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse.

SOOS Doorn Op vrijdagavond 8 juni zal er Géén soos zijn i.v.m. Avond wandelvierdaagse. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 22 29 Mei 2018 Nieuws Agenda 5 t/m 8 juni: Avondvierdaagse Doorn 13 Juni : Praatjes café koffer vol muziek 16 Juni : Workshop aardbeibloempotje maken 20 juni : Jaarfeest 30

Nadere informatie

Verslag Pianowandeling Culemborg 2018

Verslag Pianowandeling Culemborg 2018 Verslag Pianowandeling Culemborg 2018 De piano op de Markt trok weer veel bekijks en zorgde voor een gezellige sfeer. Foto: Hanny de Winter. Inleiding In dit verslag leest u over de organisatie en realisatie

Nadere informatie

Het Stadskanaal, bevaren door houten en ijzeren schepen

Het Stadskanaal, bevaren door houten en ijzeren schepen Het Stadskanaal, bevaren door houten en ijzeren schepen Het laatste stuk onontgonnen gebied in het zuid-oosten van de provincie Groningen was niet in handen van de provincie maar van de stad Groningen.

Nadere informatie

TEXEL INTERNATIONAL AIRPORT NIEUWSBRIEF

TEXEL INTERNATIONAL AIRPORT NIEUWSBRIEF TEXEL INTERNATIONAL AIRPORT NIEUWSBRIEF Editie Maart 2013 Wilt u dit soort nieuwsbrieven in de toekomst niet meer ontvangen? Dan kunt u ons mailen op info@texelairport.nl, wij zullen u uit de mailinglist

Nadere informatie

SPONSOR INFORMATIE PARKFEEST. Slotpark Oosterhout 14 & 15 juni 2014

SPONSOR INFORMATIE PARKFEEST. Slotpark Oosterhout 14 & 15 juni 2014 SPONSOR INFORMATIE PARKFEEST Slotpark Oosterhout 14 & 15 juni EDITIE Parkfeest Beste sponsor, Sponsormogelijkheden in Ooit begon het Parkfeest in Oosterhout als een eenmalig evenement voor het behoud van

Nadere informatie

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse

Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse Stichting tot behoud van De AMS ms Bernisse 1 Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling van de stichting 2.1 Statutaire doelstelling 2.2 De huidige situatie 2.3 De toekomstige situatie 3. Organisatie van de

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF stichting KIST

NIEUWSBRIEF stichting KIST View this email in your browser NIEUWSBRIEF stichting KIST Stichting Kist houdt u graag op de hoogte van haar bezigheden, vorderingen en leuke nieuwtjes! TERUGBLIK OP PROJECT CASTRICUM '67 In het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Historische Scheepswerf C.A. Meerman

Historische Scheepswerf C.A. Meerman Historische Scheepswerf C.A. Meerman 2016 Jaarverslag Jaarverslag 2016 van de Stichting Historische Scheepswerf C.A. Meerman Het jaar 2016 was een bewogen jaar, met veel nieuwe activiteiten. In het voorjaar

Nadere informatie

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers

RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers 1 van 8 12-11-2013 11:57 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. RTVUtrecht zoekt verslaggevers, schrijvers, filmers en interviewers Wereldbazar Huur een kraam tijdens de Wereldbazar

Nadere informatie

Van de Activiteitencommissie

Van de Activiteitencommissie Van de Activiteitencommissie In 2006 is de Activiteiten Commissie in het leven geroepen tijdens een vergadering in het kantoor van het Waterschap in Siddeburen. De belangrijkste reden was 2007 - Het Jaar

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed

Programma Varend Erfgoed Programma Varend Erfgoed DelfSail 2016: woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli Aanlooproute: start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail

Nadere informatie

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl

De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl De mooiste inspiratie voor je eigen woonstijl 35 JAAR WE KOMEN GRAAG BIJ JE OVER DE VLOER Een inspirerende ontmoeting... POST Woonadvies & Realisatie is dè specialist op het gebied van vloeren, raamdecoratie,

Nadere informatie

Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015

Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015 Schooljaar 2014/2015 Nummer 38 19 juni 2015 Maandag 22 juni Meester Dave afwezig, meester Emiel in groep 6 Juf Rina afwezig, juf Stanny in groep 1-2a Meester Hans afwezig i.v.m. directieberaad s Middags

Nadere informatie

BootjeDelen.nl. Nieuwsbrief Nummer 2 Februari 2005

BootjeDelen.nl. Nieuwsbrief Nummer 2 Februari 2005 Nieuwsbrief Nummer 2 De tweede nieuwsbrief van In november vorig jaar verscheen onze eerste nieuwsbrief. Tussen toen en nu zijn de ontwikkelingen niet stil blijven staan. De boten worden gebouwd en een

Nadere informatie

Hotel d Hane Steenhuyse vrij te bezoeken vanaf 30 maart

Hotel d Hane Steenhuyse vrij te bezoeken vanaf 30 maart Hotel d Hane Steenhuyse vrij te bezoeken vanaf 30 maart Vanaf dit voorjaar kan men Hotel d Hane Steenhuyse in de Veldstraat vrij bezoeken als historisch huis. Historische Huizen Gent laat letterlijk en

Nadere informatie

Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas.

Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas. Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas. Inleiding Sinds de opening van Het Dordts Patriciërshuis in 2011 is er gezocht naar passende activiteiten om naast de reguliere

Nadere informatie

ALGEMEEN:

ALGEMEEN: ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Maart 2017, nr. 36 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Basisschool: Woensdag 8 maart - Start project. Woensdag 29 maart - Kijkavond project. Vrijdag 14 april

Nadere informatie

Agenda 14 november 19:45 ; donateursavond Medio november :regiobijeenkomst besturen Historische Verenigingen.

Agenda 14 november 19:45 ; donateursavond Medio november :regiobijeenkomst besturen Historische Verenigingen. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief najaar 2012 van. Wij kijken terug op open monumentendag en willen aandacht geven aan het monument dat op de bagraafplaats Stedum aan het verrijzen is. Agenda

Nadere informatie

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016

nieuwsbrief nummer 4 Studiedag Maandag 9 januari is er een studiedag. Alle kinderen hebben 1 dag langer kerstvakantie! Thema avond 22 december 2016 nieuwsbrief nummer 4 22 december 2016 Beste ouders en verzorgers, In dit nummer: Om twaalf uur na een vrolijke toneelvoorstelling van de leerkrachten en het opruimen van de kerstspullen was het jaar 2016

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2015 nummer 2 copyright 2015

Nieuwsbrief 10 maart 2015 nummer 2 copyright 2015 b10agina 1 van 10 Indisch4ever Van: Datum: dinsdag 10 maart 2015 16:02 Aan: Bijlage: 2-3-2015-2015-Arnhem-maart-achterkant-China-Airlines-700.jpg Onderwerp:

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 32 Vrijdag 17 juni 2016 Beste Ouders Vakantie en studiedagen Schooljaar 2016-2017 Herfstvakantie Maandag

Nadere informatie

DATUM: 30 okt We zijn begonnen aan een nieuwe schoolperiode.

DATUM: 30 okt We zijn begonnen aan een nieuwe schoolperiode. Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed

Programma Varend Erfgoed Programma Varend Erfgoed DelfSail 2016: woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli Aanlooproute: start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief najaar 2015 van de Stichting Historie Stedum.

Voor u ligt de nieuwsbrief najaar 2015 van de Stichting Historie Stedum. Beste Donateurs, Voor u ligt de nieuwsbrief najaar 2015 van de Stichting Historie Stedum. Het geeft verslag van een periode waarin weer het nodige is gebeurd. In deze nieuwsbrief proberen we u kort verslag

Nadere informatie

Oude Glorie. Nieuwsbrief jaargang 2, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 20 december 2016

Oude Glorie. Nieuwsbrief jaargang 2, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 20 december 2016 Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 2, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 20 december 2016 Beste Glorianen, Een aantal van u zullen het wel weten, de oudste dochter van Johan en Henny Bijlholt

Nadere informatie

TE HUUR Veilinghavenkade 26. Utrecht

TE HUUR Veilinghavenkade 26. Utrecht TE HUUR Veilinghavenkade 26 Utrecht VERKOCHT Historisch, varend/ zeilend/ woon-/ recreatieschip JOHANNES met een vaste ligplaats aan de Veilinghavenkade 26, 3521 AK te Utrecht. Vraagprijs 315.000,-Aangeboden

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

FINANCIEEL JAAROVERZICHT. St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1

FINANCIEEL JAAROVERZICHT. St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1 FINANCIEEL JAAROVERZICHT 2018 Conceptversie 14 jan 2019 St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1 B A L A N S 2018 A C T I V A 31 december 2018 31 december 2017 Liquide middelen Kassen Museum 230,01

Nadere informatie

SPONSORING VG-BILJART

SPONSORING VG-BILJART 2017 Commissie VG-Biljarten van de KNBB Vereniging Carambole Bank Triodosbank NL85 TRIO 0777 8627 51 t.n.v. Stichting Gehandicapt & Gezellig Sporten Info: Dick van Egmond e-mail: kloesunlimited@ziggo.nl

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis

Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Groningen, 4 september 2014 Open Monumentendag 'Op reis' in en buiten het provinciehuis Op zaterdag 13 september organiseert de provincie Groningen verschillende activiteiten in en buiten het provinciehuis

Nadere informatie

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout

Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout Welkom bij kinderboerderij de Rekerhout OKTOBER 2018 Inhoud Warm! Bloemen Plus wandel4daagse Rabobank fietstocht Eendenvijver Warm en droog Resto van Harte Wespen Onderhoud bomen Onderhoud boerderij Foto

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Koningsdag Zierikzee

Beleidsplan Stichting Koningsdag Zierikzee Beleidsplan 2017 2022 Stichting Koningsdag Zierikzee Zierikzee, December 2016 Voorwoord Het beleidsplan 2017 2022 is opgesteld voor het bestuur van Stichting Koningsdag Zierikzee. Het document geeft een

Nadere informatie

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde!

Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! brochure Een feest, vergadering of evenement tussen de Boeddha s, Dogonmaskers of Incabeelden? Kom naar Museum Volkenkunde! Museum Volkenkunde, gelegen in hartje Leiden, is dé plek om uw relaties te verwelkomen.

Nadere informatie

Dames en Heren, hartelijk welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Het jaar 2013 is begonnen en ik wens u allen een mooi, gezond

Dames en Heren, hartelijk welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Het jaar 2013 is begonnen en ik wens u allen een mooi, gezond Nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari 2013 Aanvang: 19:15 (inloop), 20:15 (toespraak) Locatie: Stadhuis Dames en Heren, hartelijk welkom op onze nieuwjaarsreceptie. Het jaar 2013 is begonnen en ik wens

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2017-2018 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2017

Nadere informatie

Stichting Dans: podium voor jonge

Stichting Dans: podium voor jonge podium voor jonge dansers Al meer dan dertig jaar krijgen jonge Osse dansers de kans om hun kunsten te tonen op de planken van een groot theater. Eens per twee jaar treden zij namelijk op in theater De

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2015 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 6 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Stichting Carlot. Beleidsplan 2014-2020. Beleidsplan van de Stichting Carlot. De inhoud is gewijzigd. gedurende het proces. voorafgaand aan de

Stichting Carlot. Beleidsplan 2014-2020. Beleidsplan van de Stichting Carlot. De inhoud is gewijzigd. gedurende het proces. voorafgaand aan de Stichting Carlot Beleidsplan van de Stichting Carlot De inhoud is gewijzigd gedurende het proces voorafgaand aan de verwerving van de Carlot. Na definitieve verwerving van het schip en de stichting is

Nadere informatie

SPONSOR MOGELIJKHEDEN 2015

SPONSOR MOGELIJKHEDEN 2015 SPONSOR MOGELIJKHEDEN 2015 Beste relatie, De 41 e editie van Jazz in Duketown was een groot succes. Het festival kreeg nationale aandacht, de pers was lovend over de programmering en de stad werd bezocht

Nadere informatie

Beleidsplan. Inleiding

Beleidsplan. Inleiding Inleiding Onderstaand beleidsplan is geschreven om onze activiteiten te omschrijven voor de komende 3 jaar. Stichting Heeren van Heenvliet is opgericht op 1 januari 2018 en heeft onder andere tot doel

Nadere informatie

"Winterdutje" weer voorbij

Winterdutje weer voorbij Museum SMAAK is een tijdelijk museum door senioren, voor iedereen in het indrukwekkende en historische pand van het Pieters en Bloklands Gasthuis, Amersfoort centrum. Het museum is precies een maand open:

Nadere informatie

FINANCIEEL JAAROVERZICHT. St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1

FINANCIEEL JAAROVERZICHT. St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1 FINANCIEEL JAAROVERZICHT 2018 St Leiderdorps Museum Jaarrekening 2018 blz: 1 B A L A N S 2018 A C T I V A 31 december 2018 31 december 2017 Liquide middelen Kassen Museum 230,01 390,45 Rabobank 1191.42.406-6.896,44-1.549,24

Nadere informatie

- Onze schepen - De River Queen

- Onze schepen - De River Queen De River Queen Wij zijn trots op onze vloot. Sinds kort is De River Queen bij ons in de vaart terug. Met dit prachtige, luxe schip wordt elke vaartocht een succes. Laat u verrassen door het bijzondere

Nadere informatie

Agenda. adres. Hiep hiep hoera

Agenda.  adres. Hiep hiep hoera september 2014 Agenda Datum Activiteit Bijzonderheden 24 september Start verkoop kinderpostzegels Groep 7/8 26 september Onderbouw vrije dag Groep 1 t/m 4 vrij 26 september Opening Randweg 10.30 uur vertrek

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen Jaarverslag 2014 De missie van onze stichting is het stimuleren van sport en beweging om een gezonde en actieve leefwijze van de Almelose jeugd te bevorderen. Stichting Almelose Schoolsportdagen Zeven

Nadere informatie

Zaaknummer: OWZBS12

Zaaknummer: OWZBS12 Collegevoorstel Inleiding Projectsubsidies worden verstrekt voor incidentele activiteiten. Met projectsubsidies kan uw college nieuwe en vernieuwende activiteiten ondersteunen en inspelen op actuele maatschappelijke

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers

Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Vrijwilligerswerk in de schijnwerpers Provinciale Vrijwilligersprijs Wie verdient dit jaar de Provinciale Vrijwilligersprijs van 3000 euro? Meld uw favoriete organisatie vóór 1 oktober aan! 2013 De provincie

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum

Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Jaarverslag 2017 FAD Cuijks Historisch Informatie Centrum Verbouwing en inrichting gebouw Het jaar 2017 kenmerkte zich vooral door de ingrijpende verbouwing en inrichting van het mooie pand in de Kerkstraat.

Nadere informatie

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Week van 28-9 t/m 2-10 De basisscholen gaan op een creatieve manier aan de slag met een thema uit het NLIJD. We denken hierbij aan het thema water, bijv. eventueel

Nadere informatie

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties

Zakelijk. personeelsfeesten. cursussen. lezingen. workshops. beurzen. forums. vergaderingen conferenties congressen tentoonstellingen presentaties Zakelijk RESERVERINGEN EN INFORMATIE Cultureel Centrum CONCORDIA Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht M 06 53 87 35 51 of T 0182 50 22 02 grandcafe@cultureelcentrumconcordia.nl www.cultureelcentrumconcordia.nl

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Vereniging Bedrijf en Historie

NIEUWSBRIEF. Vereniging Bedrijf en Historie NIEUWSBRIEF Uitgave voor leden en donateurs van de VBH/november 2012/eerste jaargang/nummer 1 Redactie: yrrah47@planet.nl Website: www.vbh-historie.nl Oratie Joost Jonker De tekst van de oratie is te vinden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF TERRA NOVA januari 2013

NIEUWSBRIEF TERRA NOVA januari 2013 NIEUWSBRIEF TERRA NOVA januari 2013 De Terra Nova Nieuwsbrief is een uitgave van de Stichting Terra Nova en wordt jaarlijks aan alle sponsors, donateurs, Terra Nova werkgroepleden of anderszins in de Terra

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

5 JAAR NEDERLANDSE VETERANENDAG ZA 27 JUNI 2009 DEN HAAG KIJK OP VETERANENDAG.NL

5 JAAR NEDERLANDSE VETERANENDAG ZA 27 JUNI 2009 DEN HAAG KIJK OP VETERANENDAG.NL Pagina 1 5 JAAR NEDERLANDSE VETERANENDAG ZA 27 JUNI 2009 DEN HAAG KIJK OP VETERANENDAG.NL Pagina 2 Nederlandse Veteranen Ingezet in dienst van de vrede De vijfde Nederlandse Veteranendag wordt gehouden

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND

OVERHANDIGING GROENE VOETSTAPPEN AAN WETHOUDER JOHAN VAN DEN BRAND (PUBLICATIES dorp Haaren week 44 1 november 2017) MANTELZORGDAG 10 NOVEMBER 2017 Op 10 november 2017 organiseert ContourdeTwern samen met de gemeente Haaren de mantelzorgdag. We vinden de tomeloze inzet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie