Waar in de Bijbel is te lezen dat Job daadwerkelijk bestaan heeft en geen fictie is?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waar in de Bijbel is te lezen dat Job daadwerkelijk bestaan heeft en geen fictie is?"

Transcriptie

1 De drie vrienden van Job. Waar in de Bijbel is te lezen dat Job daadwerkelijk bestaan heeft en geen fictie is? Ezechiël 14:20 20 en al zouden Noach, Daniël en Job in het midden ervan zijn, zo waar Ik leef, spreekt de Heere HEERE, geen zoon, geen dochter zouden zij kunnen redden, zíj zouden door hun gerechtigheid alleen hun eigen leven redden.

2 Wie richtte zich het eerst tot Job en wat zei hij? Job 4:1-2; Job 5:8-9, Toen antwoordde Elifaz, de Temaniet, en zei: 2 Als wij een woord tot jou trachten te richten, bezwijk je dan? Echter, wie zou nu zijn woorden kunnen inhouden? 8 Maar ik zou zelf God zoeken, en mijn woord tot God richten. 9 Hij doet grote dingen, die niemand kan doorgronden; wonderen, die niet te tellen zijn. 17 Zie, welzalig is de sterveling die door God gestraft wordt; verwerp daarom de bestraffing van de Almachtige niet. 18 Want Hij doet smart aan én Hij verbindt; Hij verwondt én Zijn handen genezen. 19 In zes benauwdheden zal Hij je redden, en in zeven zal het kwaad je niet treffen.

3 Wat was o.a. het antwoord van Job? Job 6: Wat zijn oprechte woorden krachtig! Maar wat betekent het straffen dat bij jullie vandaan komt? 26 Willen jullie woorden bedenken om te straffen? Zijn de woorden van een wanhopige dan wind? 27 Jullie zouden zelfs over een wees het lot werpen, jullie zouden jullie vriend verkopen. 28 Maar nu, wees zo goed om jullie tot mij te wenden; zou ik midden in jullie gezicht liegen? 29 Kom toch tot inkeer, laat er geen onrecht zijn, ja, kom tot inkeer; mijn gerechtigheid is er nog. 30 Is er onrecht op mijn tong? Zou mijn gehemelte grote ellende niet onderscheiden?

4 Wat stelde Bildad? Job 8:1-6 1 Toen antwoordde Bildad, de Suhiet, en zei: 2 Hoelang zul je deze dingen blijven zeggen, en zullen de woorden van je mond een geweldige stormwind zijn? 3 Zou God het recht verdraaien? Zou de Almachtige de gerechtigheid verdraaien? 4 Als je kinderen tegen Hem gezondigd hebben, heeft Hij hen laten gaan in de macht van hun eigen overtreding. 5 Maar als je ernstig God zoekt, en de Almachtige om genade smeekt, 6 als je zuiver en oprecht bent, dan zal Hij nu voorzeker ter wille van jou ontwaken, en de woning van je gerechtigheid herstellen.

5 Wat was het antwoord van Job aan Bildad? Job 9:1-7 1 Maar Job antwoordde en zei: 2 Het is waar, ik weet dat het zo is; want hoe zou een sterveling rechtvaardig kunnen zijn voor God? 3 Als Hij ertoe genegen is hem ter verantwoording te roepen, niet één op de duizend keer zal hij Hem antwoord kunnen geven. 4 Hij is wijs van hart en sterk van kracht; wie heeft zich tegen Hem verhard en vrede gehad? 5 Hij verplaatst bergen, zonder dat men het merkt, Hij keert ze om in Zijn toorn. 6 Hij schudt de aarde van haar plaats, zodat haar pilaren wankelen. 7 Hij spreekt tegen de zon, en zij gaat niet op; Hij verzegelt de sterren.

6 Wat zei Job nog verder tegen Bildad? Job 9: Ik zal toch schuldig verklaard worden; waarom zou ik mij tevergeefs afmatten? 30 Als ik mij was met sneeuwwater, en mijn handen zuiver met loog, 31 dan dompelt U mij in de put, en mijn kleren hebben een afschuw van mij. 32 Want Hij is niet een man zoals ik, aan Wie ik antwoord zou kunnen geven, als wij samen voor het gerecht komen. 33 Er is geen scheidsrechter tussen ons, die zijn hand op ons beiden kan leggen. 34 Laat Hij Zijn roede bij mij weghalen, laat Zijn bedreiging mij geen angst meer aanjagen.

7 Waar legde Job de nadruk op? Job 10:1-6 1 Mijn ziel walgt van mijn leven; ik laat mijn klacht de vrije loop; ik spreek in de bitterheid van mijn ziel. 2 Ik zal tegen God zeggen: Verklaar mij niet schuldig; laat mij weten waarover U mij ter verantwoording roept. 3 Doet het U goed dat U onderdrukt, dat U de inspanning van Uw handen verwerpt, terwijl U over het voornemen van de goddelozen licht laat schijnen? 4 Hebt U ogen van een schepsel? Ziet U zoals een sterveling ziet? 5 Zijn Uw dagen als de dagen van een sterveling? Zijn Uw jaren als de dagen van een man, 6 dat U mijn ongerechtigheid zo onderzoekt, en naar mijn zonde speurt?

8 Wat zei zijn vriend Zofar tegen Job? Job 11:1-7 1 Toen antwoordde Zofar, de Naämathiet, en zei: 2 Moet de veelheid van woorden niet beantwoord worden, en heeft een man die veel praat, daarmee ook gelijk? 3 Zou je holle praat mensen tot zwijgen kunnen brengen, en zou jij spotten zonder dat iemand je beschaamd maakt? 4 Want je hebt gezegd: Mijn inzicht is zuiver, en ik ben rein in Uw ogen. 5 Maar och, sprak God Zelf maar en opende Hij Zijn lippen maar tegen je. 6 Maakte Hij jou de verborgenheden van de wijsheid maar bekend, want de wijsheid is nog dubbel zo groot! Weet dat God ter wille van jou veel van je ongerechtigheid vergeet. 7 Het is U bekend dat ik niet schuldig ben; maar er is niemand die redt uit Uw hand.

9 Wat zei zijn vriend Zofar tegen Job nog meer? Job 11: Als er onrecht in je hand is, doe dat ver weg; en laat er geen onrecht in je tenten wonen. 15 Ja, dan kun je je gezicht opheffen uit alle ellende, dan zul je vast staan en niet bevreesd zijn. 16 Voorzeker, jíj zult de moeite vergeten, je zult er net zo min aan denken als aan water dat langs gestroomd is. 17 Helderder dan de middagzon zal je leven opgaan; wat donker is, zal als de morgen zijn. 18 Je zult vertrouwen, omdat er hoop is; maar er is niemand die redt uit Uw hand.

10 Welk antwoord gaf Job aan Zofar? Job 12:1-4 1 Job antwoordde echter en zei: 2 Werkelijk waar, jullie zijn het volk met wie de wijsheid zal sterven! 3 Ik heb ook een hart net als jullie, ik zwicht niet voor jullie; wie weet zulke dingen niet? 4 Ik ben iemand, belachelijk voor zijn vriend, maar roepend tot God, Die hem verhoren zal; de rechtvaardige en oprechte wordt belachelijk gemaakt.

11 Wat gaf Job ook aan? Job 12: Hij openbaart het diepste van de duisternis, en de schaduw van de dood brengt Hij in het licht. 23 Hij maakt volken groot, en doet ze ondergaan; Hij spreidt volken uit, en leidt ze. 24 Hij neemt het hart van de hoofden van een volk op aarde weg, en doet hen ronddwalen in een woestenij, waar geen weg is. 25 Zij tasten rond in de duisternis, waar geen licht is; Hij doet hen ronddwalen als een dronkaard.

12 Waar was Job heel duidelijk in? Job 13:1-5 1 Zie, mijn oog heeft alles gezien, mijn oor heeft het gehoord en begrepen. 2 Zoals jullie het weten, weet ík het ook; ik zwicht niet voor jullie. 3 Maar ík zal tot de Almachtige spreken, en vind er behagen in mij voor God te verdedigen. 4 Maar werkelijk, jullie dekken alles toe met leugens; jullie zijn allemaal heelmeesters van niets. 5 Och, zwegen jullie maar helemaal! Dat zou jullie tot wijsheid zijn. 6 Luister toch naar mijn verdediging en sla acht op het verweer van mijn lippen.

13 Hoe verwoordde Job zijn oprechtheid? Job 27:2-6 2 Zo waar God leeft, Die mijn recht heeft weggenomen, en de Almachtige, Die mijn ziel bitterheid heeft aangedaan: 3 Voorzeker, zolang mijn adem nog in mij is, en het blazen van God in mijn neus, 4 zullen mijn lippen geen onrecht spreken, en zal mijn tong geen bedrog uiten! 5 Er is geen sprake van dat ik jullie gelijk zou geven; tot ik de geest geef, zal ik mijn oprechtheid niet van mij wegdoen. 6 Ik zal aan mijn gerechtigheid vasthouden, en zal haar niet loslaten; mijn hart zal die in mijn dagen niet minachten.

14 Hoe eindigde Job zijn verweer? Job 31: Och, had ik maar iemand die naar mij wilde luisteren! Zie, mijn ondertekening! Laat de Almachtige mij antwoorden, en laat mijn Tegenstander een aanklacht op schrift stellen. 36 Zou ik die dan niet op mijn schouder dragen? Ik zou die op mij binden als een kroon. 37 Het getal van mijn voetstappen zou ik Hem bekendmaken; als een vorst zou ik tot Hem naderen. 38 Als mijn land ooit tegen mij geroepen heeft, en zijn voren gezamenlijk hebben geweend; 39 als ik zijn volle opbrengst gegeten heb zonder geld uit te keren, en de ziel van de pachters ervan heb laten zuchten, 40 laat dan in plaats van tarwe distels opkomen, en in plaats van gerst giftig onkruid! Hier eindigen de woorden van Job.

10 September. Bildad. GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: BEROEP OP GELEERDHEID. ZEKERHEID WORDT IN GOD GEVONDEN.

10 September. Bildad. GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: BEROEP OP GELEERDHEID. ZEKERHEID WORDT IN GOD GEVONDEN. 10 September Job 8:1-7 Bildad GOD IS RECHTVAARDIG. Toen zei de Suhiet Bildad tegen Job: "Hoe lang ga je zo nog door, Job, en blaas je woorden uit als een stormwind? Wil je zeggen dat God onrechtvaardig

Nadere informatie

Was de voorspelling van satan uitgekomen dat Job God niet meer zou loven nadat Job veel verdriet zou zijn aangedaan door satan?

Was de voorspelling van satan uitgekomen dat Job God niet meer zou loven nadat Job veel verdriet zou zijn aangedaan door satan? Job wordt getroffen door vreselijke zweren. Was de voorspelling van satan uitgekomen dat Job God niet meer zou loven nadat Job veel verdriet zou zijn aangedaan door satan? Job 1:21-22 21 En hij zei: Naakt

Nadere informatie

"Immers, wij zijn van gisteren en weten niets; want onze dagen op aarde zijn een schaduw. (vers 9)

Immers, wij zijn van gisteren en weten niets; want onze dagen op aarde zijn een schaduw. (vers 9) Les 7 voor 12 november 2016 Vergeldende straf is een evenredige straf als reactie op een slechte daad. Jobs vrienden geloofden en verdedigden dat God Job strafte vanwege een vreselijke daad of een verborgen

Nadere informatie

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God God kent jou Inleiding Wanneer wij iemand leren kennen, dan begint dat aan de buitenkant. Wij leren iemand beter kennen door hoe diegene handelt. Hoe langer je met iemand omgaat, hoe meer je begrijpt van

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

Welke gewetensvragen stelt God aan zijn knecht Job?

Welke gewetensvragen stelt God aan zijn knecht Job? Job heeft berouw en wordt rijk gezegend. Welke gewetensvragen stelt God aan zijn knecht Job? Job 40:8-9 8 Wil je mijn recht loochenen, wil je mij schuldig verklaren en zelf vrijuit gaan? 9 Is jouw arm

Nadere informatie

Geloof, een zaak van het hart

Geloof, een zaak van het hart Geloof, een zaak van het hart # Geloof, een zaak van het hart Behoed uw hart boven al wat te bewaren is, want daaruit zijn de oorsprongen des levens. (Pr 4:23) Weest toornig, maar zondigt niet; spreekt

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Jakob, een voorbeeld van bekering Lezen: Hosea 12:1-15

Jakob, een voorbeeld van bekering Lezen: Hosea 12:1-15 22-09 - Jakob, een voorbeeld van bekering Lezen: Hosea 12:1-15 Jakob, een voorbeeld van bekering? Dat is toch niet te begrijpen? Je kent de hele geschiedenis van Jakob wel. Wat heeft hij er een puinhoop

Nadere informatie

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 30 oktober 2016 9:30 uur Ds H D Bondt 9:30 uur 30-okt Ds H D Bondt Opw 629 : Ps 139 : 1, 2, 3 K Opw 180 : Gez 161 : Dooplied Jes 43 : 1-7 en 14-21 Gez 149 : Jes 43 : 1, 4 LB 481 : 1, 2

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Hartelijk welkom. Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Hartelijk welkom Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het

Nadere informatie

2 Petrus 1. Begin van de brief

2 Petrus 1. Begin van de brief 2 Petrus 1 Begin van de brief Petrus groet alle christenen 1 Dit is een brief van Simon Petrus, een dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan alle mensen die zijn gaan geloven. Jullie geloof is net zo

Nadere informatie

11 September. Zofar. BEROEP OP ZOFARS INZICHT. De Naämathiet Zofar zei daarop tegen Job: GODS WIJSHEID VERBORGEN. GOD ERKENT LIJDEN.

11 September. Zofar. BEROEP OP ZOFARS INZICHT. De Naämathiet Zofar zei daarop tegen Job: GODS WIJSHEID VERBORGEN. GOD ERKENT LIJDEN. 11 September Job 11:1-6 Zofar BEROEP OP ZOFARS INZICHT. De Naämathiet Zofar zei daarop tegen Job: "Moet niet iemand een antwoord geven op deze woordenvloed? Kan een mens zich door al dit gepraat rechtvaardigen?

Nadere informatie

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht)

- GK gezang 174 = LB 221 (zo vriendelijk en veilig als het licht) 5 februari 2017 17.00 uur A Kruizinga orgel: Piet Noort - gezongen votum / zegengroet / gezongen amen - GK psalm 63: 2. 3 (Uw liefde is het hoogste goed) - L: 2 Koningen 20: 1-11 - GK psalm 116: 1. 2.

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

De stem van de stilte (nav 1 Koningen 19: 12, 13)

De stem van de stilte (nav 1 Koningen 19: 12, 13) (nav 1 Koningen 19: 12, 13) Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries. En daar klonk een stem die sprak. t is nergens om mij heen echt stil terwijl ik liever anders wil heel het leven draait

Nadere informatie

Bijbelgedeelte dag 16

Bijbelgedeelte dag 16 Bijbelgedeelte dag 16 Prediker 4 vers 17 Prediker 5 vers 6 17 Let op uw voeten als u naar het huis van God gaat. Het is beter dat me naderbij komt om te luisteren dan om als dwazen een offer te geven,

Nadere informatie

11 September. Zofar. BEROEP OP ZOFARS INZICHT. Toen antwoordde Zofar, de Naämathiet, en zeide: GODS WIJSHEID VERBORGEN. GOD ERKENT LIJDEN.

11 September. Zofar. BEROEP OP ZOFARS INZICHT. Toen antwoordde Zofar, de Naämathiet, en zeide: GODS WIJSHEID VERBORGEN. GOD ERKENT LIJDEN. 11 September Job 11:1-6 Zofar BEROEP OP ZOFARS INZICHT. Toen antwoordde Zofar, de Naämathiet, en zeide: Zou de veelheid der woorden niet beantwoord worden, en zou een klapachtig man recht hebben? Zouden

Nadere informatie

Liturgie middagdienst. Gezang 328 vers 1, 2 en 3 Zondag 28 juli 2013

Liturgie middagdienst. Gezang 328 vers 1, 2 en 3 Zondag 28 juli 2013 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven hart en ziel en heel ons leven. Ons gevoel en ons verstand zijn,

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 Mt 16,21 7 8 9 10 Ze spraken met elkaar over alles wat er gebeurd was. 15 Terwijl ze zo liepen te praten, kwam er iemand bij hen lopen. Het was Jezus, 16 maar de leerlingen herkenden hem niet.

Nadere informatie

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem.

Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op uw weg, iedere dag weer. Leid mij door

Nadere informatie

Waarom moest de profeet Micha namens God een streng oordeel over Gods volk laten horen?

Waarom moest de profeet Micha namens God een streng oordeel over Gods volk laten horen? De profeet Micha, deel 3. Waarom moest de profeet Micha namens God een streng oordeel over Gods volk laten horen? Micha 2:1-2 1 Wee hun die kwaad in de zin hebben en op hun bed boze plannen smeden. Al

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Voor David, de liefde van mijn leven

Voor David, de liefde van mijn leven Voor David, de liefde van mijn leven Ik ben gewoon gaan zitten en luisterde naar zijn stem. En in de liefdevolle woorden herkende ik Hem. Mijn God, mijn Goede Herder, U wil ik volgen, Heer. Leid mij op

Nadere informatie

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10

Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Eerste lezing: Habakuk 3:1-3,16-19 Evangelielezing: Lukas 17:1-10 Verkondiging Geef me meer geloof God. Het is één van de meest gevaarlijke vragen die je aan God kunt stellen. Ik kan je van te voren zeggen:

Nadere informatie

De Bijbel Open (09-03)

De Bijbel Open (09-03) 1 De Bijbel Open 2013 10 (09-03) Vanmorgen openen we de bijbel bij een gedeelte waarin het gaat over de zonde van de lastering van de Heilige Geest. Daarover lezen we in Lukas 12. Daar staat van die lastering

Nadere informatie

28 mei uur JvBenthem orgel: Geert Burgler. Verwachting en groet

28 mei uur JvBenthem orgel: Geert Burgler. Verwachting en groet 28 mei 2017 17.00 uur JvBenthem orgel: Geert Burgler Verwachting en groet LB 146c:1, 2, 4 (Alles wat ademt love de Here) Schriftlezing en tekst: Genesis 6:1-9 Ps.14:1, 2, 5 (versie levensliederen*) preek

Nadere informatie

Liturgie voor oudjaarsavond op zondag 31 december 2017, Gereformeerde Kerk, aanvang uur.

Liturgie voor oudjaarsavond op zondag 31 december 2017, Gereformeerde Kerk, aanvang uur. Liturgie voor oudjaarsavond op zondag 31 december 2017, Gereformeerde Kerk, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Organist: Ds. G. de Goeijen Bram Jaspers Lied: Weerklank 355 ( Uren, dagen, maanden ) 1. Uren,

Nadere informatie

10 September. Bildad. Zie, God zal den oprechte niet verwerpen; Hij vat ook de boosdoeners niet bij de hand; totdat Hij uw mond met gelach vervulle,

10 September. Bildad. Zie, God zal den oprechte niet verwerpen; Hij vat ook de boosdoeners niet bij de hand; totdat Hij uw mond met gelach vervulle, 10 September Job 8:1-7 Bildad GOD IS RECHTVAARDIG. Toen antwoordde Bildad, de Suhiet, en zeide: Hoe lang zult gij deze dingen spreken, en de redenen uws monds een geweldige wind zijn? Zou dan God het recht

Nadere informatie

JOB. Het lijden van Job en zijn geloof

JOB. Het lijden van Job en zijn geloof JOB - Herziene Statenvertaling 00 HET BOEK JOB Het lijden van Job en zijn geloof Er was een man in het land Uz, zijn naam was Job. En die man was * vroom en oprecht; hij was godvrezend en keerde zich af

Nadere informatie

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3.

# 2. Zijn werk. # 1. Zijn vrouw. Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Zegen het werk van zijn handen. # 3. # 1. Zijn vrouw Vorm mij voortdurend tot de vrouw die mijn man nodig heeft. Wie zal een deugdelijke vrouw vinden? Haar waarde gaat die van robijnen ver te boven. { Spreuken 31:10} # 2. Zijn werk Zegen

Nadere informatie

Hartelijk Welkom bij

Hartelijk Welkom bij Hartelijk Welkom bij Tienduizend redenen Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie

Welkom in de Horizon. Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz. Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Welkom in de Horizon Voorganger: Leesdienst door br. Fledderus Organist: Gerhard Meerholz Collecte: 1. Kerk 2. Diaconie Stil gebed Votum/zegengroet Z. LvK 119: 1-3 Lezing van de Wet Z. Ps. 130: 1-4 L.

Nadere informatie

Liturgische teksten en gebeden

Liturgische teksten en gebeden Liturgische teksten en gebeden Votum en groet Votum: Psalm 124:8 Groet: 1 Korintiërs 1:3 of 1 Timoteüs 1:2b of Openbaring 1:4b,5a of Genade zij u en vrede van God de Vader, door onze Heer Jezus Christus

Nadere informatie

Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen.

Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen. Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen. Genesis 20: 17 Abraham bad tot God, en God genas Abimelech, zijn vrouw en zijn slavinnen, zodat zij weer kinderen konden krijgen. 18

Nadere informatie

25 maart :00 uur ANDREASKERK PUTTEN. Voorganger: ds. Jelle de Kok

25 maart :00 uur ANDREASKERK PUTTEN. Voorganger: ds. Jelle de Kok 25 maart 2018 19:00 uur ANDREASKERK PUTTEN Voorganger: ds. Jelle de Kok Psalm 107: 1 en 10 1 Gods goedheid houdt ons staande zolang de wereld staat! Houdt dan de lofzang gaande voor God die leven laat.

Nadere informatie

Een nieuw begin. De schepping van hemel en aarde Genesis 1:1-10

Een nieuw begin. De schepping van hemel en aarde Genesis 1:1-10 Een nieuw begin De schepping van hemel en aarde Genesis 1:1-10 God heeft door te spreken de hemel en de aarde gemaakt. Onvoorstelbaar machtig is God. Wat een wijsheid zien we in al die mooie schepselen

Nadere informatie

Een veelkleurig mozaïek!

Een veelkleurig mozaïek! Orde voor de eredienst op zondag 24 juni 2018 in de Wilhelminakerk Een veelkleurig mozaïek! Voorganger: ds. Peter van den Berg Organist: Jan Meurs Lector: Marieke Gersdorf Ambtsdrager: Fred Heidinga OM

Nadere informatie

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST

AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016 09:30 (deuren open 09:00) AFSLUITENDE VAKANTIE BIJBEL WEEK DIENST VREDEHORST WEEKTEKST IK STA VOOR DE DEUR EN KLOP AAN. ALS IEMAND MIJN STEM HOORT EN DE DEUR OPENT, ZAL IK BINNENKOMEN

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens?

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? De profetie in de Bijbel. Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? Spreuken 14:31 31 Als je zwakke mensen onderdrukt, beledig

Nadere informatie

Heb ik Jezus nodig??

Heb ik Jezus nodig?? Heb ik Jezus nodig?? Een eerlijke vraag. Ton de Ruiter Een helder antwoord via zes korte vragen. Korte inleiding naar de eerste vraag. Volgens de Bijbel verkondigde Jezus iets bijzonders: goed nieuws!

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van dienst zondag 4 november 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Met medewerking van Onder leiding van dhr. Klaas Withaar Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1 en 3 1. Alles wat adem heeft love

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Schriftlezing: 2 Koningen 2 vers 23 t/m 25 Mattheüs 5 vers 38 t/m 48 1 Petrus 2 vers 19 t/m 25 Lied 179 vers 1, 2, 3, 4 en 5 (Op Toonhoogte) Psalm 32

Nadere informatie

Keuzeteksten voor gebruik in het dagelijks gebed

Keuzeteksten voor gebruik in het dagelijks gebed Keuzeteksten voor gebruik in het dagelijks gebed Openingsverzen 994 Lofprijzingen 997 Schuldbelijdenissen 999 Zegenbeden 1002 Openingsverzen (toon) 1. De hemel ontvouwt de glorie van Gód, het uitspansel

Nadere informatie

De dominee bidt om Gods hulp en groet ons in Gods Naam. (Hierna gaan we weer zitten)

De dominee bidt om Gods hulp en groet ons in Gods Naam. (Hierna gaan we weer zitten) Voor de dienst speelt Concrete. We luisteren naar de afkondigingen. Samenzang: Op Toonhoogte 37 (Psalm 139). (Indien mogelijk zingen we dit staande) 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Stijf (Ede) Schriftlezing: Lukas 24 vers 13 t/m 35 Psalm 47 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 4 Lied 150 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 147 vers

Nadere informatie

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide.

Liturgie avonddienst 8 januari Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Liturgie avonddienst 8 januari 2017 - Psalm 144:6 (Nieuwe Berijming) 6.Gelukkig is het volk dat t'allen tijde staat maken mag, o Heer, op uw geleide. Gelukkig 't volk, waaraan Gij welvaart geeft, het volk

Nadere informatie

Genade. en onvolmaakt geloof

Genade. en onvolmaakt geloof Genade en onvolmaakt geloof Johannes 1: 14 En het Woord is vlees geworden en heeft onder ons gewoond en wij hebben Zijn heerlijkheid gezien, een heerlijkheid als van de Eniggeborene van de Vader, vol van

Nadere informatie

Eon. Maar, hoe zou God de tijd zien?

Eon. Maar, hoe zou God de tijd zien? Eon Tjonge, die wedstrijd leek wel een eeuwigheid te duren!, zeggen mensen weleens na afloop van een spannende sportwedstrijd. Deze middag ging snel voorbij zeg!, denk je weleens, als je intens met iets

Nadere informatie

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch]

Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] Romeinen 3:1-31 1 Wat is dan het voorrecht van de Jood, of wat is het nut van de besnijdenis? 2 Velerlei in elk opzicht. In de eerste plaats [toch] dit, dat hun de woorden Gods zijn toevertrouwd. 3 Wat

Nadere informatie

Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn.

Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn. Thema: Waar religie en wetenschap elkaar ontmoeten, deel 2: de Bijbel als medicijn. Spreuken 4:20-22 20 Mijn zoon, sla acht op mijn woorden, neig uw oor tot mijn uitspraken; 21 laat ze niet wijken uit

Nadere informatie

Liturgie Startzondag

Liturgie Startzondag Liturgie 03-09-2017 Startzondag 1 Zingen Hemelhoog 399 Samen in de naam van Jezus Samen in de naam van Jezus Heffen wij een loflied aan Want de Geest spreekt alle talen En doet ons elkaar verstaan Samen

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 )

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Lezing: Lucas 13,22-24

Lezing: Lucas 13,22-24 Lezing: Lucas 13,22-24 22 Op weg naar Jeruzalem trok hij verder langs steden en dorpen, terwijl hij onderricht gaf. 23 Iemand vroeg hem: Heer, zijn er maar weinigen die worden gered? Hij antwoordde: 24

Nadere informatie

Christus Hoop van Israël en de volken

Christus Hoop van Israël en de volken Christus Hoop van Israël en de volken Hatikwa de hoop Als ik u vergeet, Jeruzalem, laat dan mijn rechterhand zichzelf vergeten. Laat mijn tong vastkleven aan mijn gehemelte, als ik niet aan u denk, als

Nadere informatie

welkom mededelingen LIED L 939, 1.3

welkom mededelingen LIED L 939, 1.3 ORDE van DIENST voor zondag 4 februari 2018 Familiedienst 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen Voorganger: ds. G.J. Krol Organist: mw. A.W. Mugge m.m.v. Cobie den Hollander; Elise Hol-den

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

Welk volk bond de strijd aan met Israël en wat was het resultaat na de strijd?

Welk volk bond de strijd aan met Israël en wat was het resultaat na de strijd? De koperen slang. Welk volk bond de strijd aan met Israël en wat was het resultaat na de strijd? Numeri 21:1 1 Toen de Kanaäniet, de koning van Harad, die in het Zuiderland woonde, hoorde dat Israël langs

Nadere informatie

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit?

Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Het volk van God gestraft. Wat was de reden dat het volk van God begon te klagen en wat riepen de mensen uit? Numeri 14:1-3 1 Toen begon heel de gemeenschap luid te weeklagen en bleef het volk in die nacht

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Wees sterk en moedig...als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Jozua nu, de zoon van Nun, was vol van de Geest van wijsheid; want Mozes had zijn handen op hem gelegd. Deut 34:9 Deut 30:20

Nadere informatie

Christus in de Psalmen

Christus in de Psalmen De Bijbel Open seizoen 2011-2012 Christus in de Psalmen 27 aug Een inleiding op de Psalmen 24 sep Ps. 2 Christus, de Zoon 29 okt Ps. 8 Christus, de Mens 26 nov Ps. 16 Christus, de Dienaar 17 dec Ps. 22,23

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 11 vers 14 t/m 25 Lied 214 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 46 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 86 vers 6 en 8 Lied 54 vers

Nadere informatie

Mijn volk gaat ten gronde door gebrek aan kennis!

Mijn volk gaat ten gronde door gebrek aan kennis! 51 PSALM Vele ongelovige mensen hebben vandaag de neiging om te lachen met de zonde, of hebben geen begrip wat het in feite betekent. God neemt het uiterst ernstig met deze zondige wereld van ongerechtigheid.

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop!

Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband. Thema: Hoop! Opwekkingsdienst 2 juli 2017 om 16.45. Voorganger: Ds. Timmer M.m.v.: de Opwekkingsband Thema: Hoop! - Zingen voor de dienst: Opwekking 337 Mijn hoop is op U Heer Mijn hoop is op U Heer, mijn kracht is

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

Antwoord zonder vragen

Antwoord zonder vragen Antwoord zonder vragen Zr. Eefje Hendriksen Zr. Eefje Hendriksen Inhoud: 1 Vader in de Hemel 2 Antwoord zonder vragen 3 Telefoon 4 Mijn genade is voor jou genoeg 5 Ons eindexamen 6 De Heer is daar 7 De

Nadere informatie

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 4 juni :30 uur Ds H D Bondt. 13:45 uur Ds R Prins zondag 4 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 13:45 uur Ds R Prins 09:30 uur 4-jun Ds H D Bondt NLB 675 : 1 Gez 105 : 1, 2, 3 Opw 769 : Hand 1 : 1-13 Ps 68 : 2, 11 PsvN 16 : Hand 10 : 34 en 42 Opw

Nadere informatie

Dankbaarheidskalender

Dankbaarheidskalender Dankbaarheidskalender Schrijf elke dag één of een aantal punten op waar je dankbaar voor bent. Het kunnen geschenken zijn die je vandaag hebt ontvangen, zoals bijvoorbeeld: ik ben dankbaar dat ik vandaag

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagavond 9 augustus 2015 in de Westerkerk te Veenendaal Gezang 281 : 1, 2 en 4 1.Jezus zal heersen waar de zon gaat om de grote aarde om, de maan zijn lichte banen trekt, zover het verste

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music

k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music k wil even bij U komen (U bent mijn vriend) Tekst: Arend Jansen Muziek: Marcel Zimmer 2005 Celmar Music / Eagle Music ik wil even bij U komen in de stilte, heel alleen even uit de drukte weg van iedereen

Nadere informatie

- 1 - Psalm Die al uw ongerechtigheid vergeeft, Die al uw ziekten geneest. Boven deze psalm staat: Loflied op Gods genade

- 1 - Psalm Die al uw ongerechtigheid vergeeft, Die al uw ziekten geneest. Boven deze psalm staat: Loflied op Gods genade - 1 - Psalm 103 Boven deze psalm staat: Loflied op Gods genade maar sommige theologen vinden: Looft de Heere om zijn weldaden een betere vertaling. Het gaat in deze psalm immers om de weldaden van de Heer.

Nadere informatie

2

2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 8 Tot slot vraag ik u: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters wees barmhartig en bereid de minste te zijn. 9 Vergeld geen kwaad met

Nadere informatie

STUDIE OVER: DE GEESTELIJKE WERELD

STUDIE OVER: DE GEESTELIJKE WERELD STUDIE OVER: DE GEESTELIJKE WERELD INLEIDING WAT IS DE GEESTELIJKE WERELD? ANDERE NAMEN VOOR GEESTELIJKE WERELD: ONZICHTBARE HEMEL HEMELSE GEWESTEN WOONPLAATS VAN GOD ONZE BESTEMMING het is nodig om zicht

Nadere informatie

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op?

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Een verwijzing naar het hemels koninkrijk. Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Jesaja 11:6-8 Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen,

Nadere informatie

Zondag 12 januari - de doop van Jezus

Zondag 12 januari - de doop van Jezus Zondag 12 januari - de doop van Jezus Zoals Nederland een waterland is, zou je kunnen zeggen dat de Bijbel een waterboek is. Het begint al in Genesis 1: Gods Geest zweefde over het water. Er lijkt al water

Nadere informatie

Laat geloof voor je werken door te spreken. Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien

Laat geloof voor je werken door te spreken. Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien Laat geloof voor je werken door te spreken Spreek niet wat je ziet maar wat je wilt zien Hebreeën 10:35-36 Leg die onbeschroomdheid dus niet af, u zult er ruim voor worden beloond. Blijf juist volharden,

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

- Bijbellezing: Mattheüs 18 : Jezus uitleg over vergeven

- Bijbellezing: Mattheüs 18 : Jezus uitleg over vergeven Bijbelstudies over Petrus - 3 Zeventig maal zeven maal vergeven - Bijbellezing: Mattheüs 18 : 21-35 Jezus uitleg over vergeven 21 Petrus kwam bij Jezus en zei: Heer, als een andere gelovige mij slecht

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Opwekking 412 Kom tot Mij

Nadere informatie

WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN

WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN WAT DE BIJBEL EN LUTHERANEN LEREN Harold A. Essmann Ongeveer 500 jaar geleden was de christelijke kerk verdorven door veel foutieve leerstellingen. Een man die Martin

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

De stem van de stilte (nav 1 Koningen 19: 12, 13)

De stem van de stilte (nav 1 Koningen 19: 12, 13) (nav 1 Koningen 19: 12, 13) Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries. En daar klonk een stem die sprak. t is nergens om mij heen echt stil terwijl ik liever anders wil heel het leven draait

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

Wat wordt in vers 12 gesteld en welke persoon wordt in dit geval beschreven?

Wat wordt in vers 12 gesteld en welke persoon wordt in dit geval beschreven? De val van satan. Wat wordt in vers 12 gesteld en welke persoon wordt in dit geval beschreven? Jesaja 14:12, eerste deel, zie Lukas 10:18 en Openbaring 12:9 12 Hoe bent u uit de hemel gevallen, morgenster,

Nadere informatie

zondag 17 juni 2018 in het Kruispunt

zondag 17 juni 2018 in het Kruispunt zondag 17 juni 2018 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Job 10 lied Liedboek 941, 1.2.3. Waarom moest ik uw stem... lezing nieuwe testament (lector) Marcus 4, 26-34 lied Liedboek 923 Wil je

Nadere informatie

Exodus 3, 1-15 Belijdenis- en doopdienst 9 oktober 2011 Wehl. Thema: 'Ik heb je bij je naam geroepen!' Gemeente,

Exodus 3, 1-15 Belijdenis- en doopdienst 9 oktober 2011 Wehl. Thema: 'Ik heb je bij je naam geroepen!' Gemeente, Exodus 3, 1-15 Belijdenis- en doopdienst 9 oktober 2011 Wehl Thema: 'Ik heb je bij je naam geroepen!' Gemeente, Er wordt vandaag gedoopt de naam van een mensenkind wordt verbonden met die van God. In onze

Nadere informatie

7 mei uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos

7 mei uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos 7 mei 2017 17.00 uur HJ Room orgel: Piet Noort schriftlezing: Jurrina de Vos 1. Votum 2. Vrede/zegengroet 3. Zingen: Ps. 35: 13 (Laat vromen juichen, trouwe HEER) 4. Gebed 5. Tekst: Zd 2 Heid Cat. 6. Zingen:

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie