De schoolregels zijn gecommuniceerd en jawel, de school is nog steeds rookvrij en we proberen ook een gezonde kantine op te zetten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De schoolregels zijn gecommuniceerd en jawel, de school is nog steeds rookvrij en we proberen ook een gezonde kantine op te zetten."

Transcriptie

1 Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf: We zullen ook dit schooljaar proberen om alle ouders en verzorgers op de hoogte te houden van wat er allemaal gebeurt op het Sterren College. Dat voeren we uit door ongeveer 8 x per jaar mededelingen te versturen via Magister. Ook worden ze op de website geplaatst. Op deze manier proberen we u tijdig op de hoogte te houden over wat er speelt en gebeurt op en rond onze school. START SCHOOLJAAR: De kop van het nieuwe schooljaar is eraf. We hebben op dinsdag 5 september de leerlingen ontvangen. We hebben onze eerste en tweede klassers centraal ontvangen, de directeur en teamleider hebben zich voorgesteld en de leerlingen kort toegesproken. Daarna zijn de introductieactiviteiten uitgevoerd en zijn we vanaf woensdag 6 september met de lessen begonnen. Nieuwe leerlingen mogen nog zo n twee weken wennen aan het nieuwe schoolgebouw. Voor de leerlingen die hier al langer op school zitten was er al weer snel een gewenning. De schoolregels zijn gecommuniceerd en jawel, de school is nog steeds rookvrij en we proberen ook een gezonde kantine op te zetten. Op vrijdag 8 september hebben ouders en leerlingen van het eerste jaar samen met mentoren een informele lunch met elkaar gegeten. GEZONDE KANTINE: In het kader van een gezonde kantine is het aanbod dit schooljaar in onze kantine aangepast. Alle artikelen die verkocht worden, dragen bij aan een goede gezondheid. U moet dan denken aan: gezonde broodjes, fruit heel en in stukjes, kleine salades, stroopwafels, B tween, evergreen, kaasbroodjes, liga break, popcornzakjes, sultana, tuc koekjes, wasa sandwich etc. Ook worden er gezonde frisdranken verkocht en kunnen leerlingen water bij een tappunt krijgen. COMMUNICATIE DIGITAAL: Onze school gebruikt het leerlingvolgsysteem Magister. Als ouders kunt u ook inloggen en een aantal zaken inzien zoals cijfers, huiswerk en absentie. We zullen het komend schooljaar ook meer gebruik gaan maken van onze digitale systemen om bijvoorbeeld uitnodigingen voor ouderavonden te regelen. U zult hierover tijdig worden geïnformeerd.

2 JAARROOSTER: We zijn nog bezig om het jaarrooster in detail in te vullen. Op het moment dat het jaarrooster gevuld is, zullen we deze op de website plaatsen en u daarover berichten. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat de informatieavonden voor de verschillende leerjaren op de volgende avonden worden gehouden: Op dinsdag 19 september is de informatieavond voor leerjaar 1 en 2 Op dinsdag 26 september is de informatieavond voor leerjaar 3 en 4 Op dinsdag 3 oktober is de informatieavond voor de ISK U zult voor deze avond nog een specifieke uitnodiging van de teamleiders ontvangen. Er zijn ook twee momenten waarop de boekhandel een spreekuur heeft op school. Op dinsdag 12 en 19 september kunnen leerlingen eventuele problemen met de boekhandel bespreken. Tijdstip: uur. Leerlingen kunnen zaken regelen zoals beschadigde boeken ruilen en afspraken maken over niet ontvangen boeken. De schoolfotograaf komt op 18 september en we nemen bij onze eerste jaars leerlingen de 1 e Cito toets af in de week van 25 september. Ook zullen we als school aandacht geven aan de week tegen het pesten (18 t/m 22 september). U zult hierover nog een brief ontvangen met informatie. Kortom, we gaan er weer helemaal voor! Als bijlage bij deze mededelingen is het jaarrooster tot en met de herfstvakantie bijgesloten. PERSONEEL: Aan het einde van het afgelopen schooljaar hebben we van veel collega s afscheid genomen. Een aantal vanwege het bereiken van de pensioenleeftijd en anderen omdat ze elders zijn gaan werken. Dit schooljaar zijn de volgende collega s nieuw op school: Mevrouw de Nekker maatschappijleer bovenbouw Mevrouw Faber orthopedagoog Meneer van Dijke wiskunde bovenbouw Mevrouw Sakar mens en gezondheid onderbouw en isk Meneer de Jong nask bovenbouw Mevrouw Heesakkers mens en gezondheid onderbouw en biologie bovenbouw Mevrouw Schild wiskunde bovenbouw en isk Meneer Cevat economie en ondernemen Mevrouw Tasdagitici is op dit moment niet in staat om al haar lessen te geven. We proberen zo snel als mogelijk een vervanging te regelen. ORGANISATIE: We hebben dit schooljaar dezelfde schoolleiding als het afgelopen jaar. Meneer de Vries is weer teamleider onderbouw en verantwoordelijk voor de afdeling ISK. Mevrouw Hoffman draagt zorg voor alles wat de bovenbouw betreft.

3 Ook werken we net als vorig jaar met afdelingscoördinatoren. De collega s verantwoordelijk voor de onderbouw zijn: Mevr. Haak en Mevr. Regelink. De afdelingscoördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de bovenbouw zijn: Dhr. Vink en Dhr. Stienstra. ROOSTERZAKEN: Wellicht zijn alle afkortingen van de vakken niet helemaal duidelijk voor de ouders. In de onderbouw werken we met zogenaamde leergebieden. Dat zijn combinatievakken. Mens en gezondheid is een combinatie van de vakken biologie en verzorging Mens en maatschappij is een combinatie van de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en economie. Mens en techniek is een combinatie van techniek in de onderbouw en nask. Kunst en cultuur is een combinatie van handvaardigheid, tekenen, muziek en drama. In de onderbouw wordt de praktische sector oriëntatie in alle 5 praktijkrichtingen gegeven. De leerlingen krijgen les in: Economie en ondernemen Zorg en welzijn Bouwen, wonen en interieur Horeca, bakkerij en recreatie Groen. Lijst met afkortingen: bi: biologie bwi: bouwen, wonen en interieur du: duits ec: economie en: engels eo: economie en ondernemen grn: groen hbr: horeca, bakkerij en recreatie kc: kunst en cultuur lo: lichamelijke opvoeding lob: loopbaanoriëntatie en begeleiding ma: maatschappijleer men: mentoraat mg: mens en gezondheid mm: mens en maatschappij mt: mens en techniek ne: nederlands nsk1: natuurkunde/scheikunde pk: paardenklas re: rekenen spk: sportklas wi: wiskunde zw: zorg en welzijn WEBSITE: We zullen de komende weken een aantal belangrijke documenten plaatsen op de website. Zo zullen de overgangsnormering , het pta en examenreglement voor 1 oktober worden gepubliceerd. Daarnaast zullen de schoolregels en schoolgids ook op de website worden geplaatst.

4 BOUW BADMINTONHAL: Dit schooljaar zal worden begonnen met de bouw van een nieuwe badmintonhal. Deze zal om onze sporthal worden gebouwd. De bouw start op 15 september. De bouwlocatie wordt omsloten door hekken en is niet toegankelijk voor leerlingen en medewerkers van het Sterren College. VAKANTIEROOSTER : De vakanties in het schooljaar zijn: Herfstvakantie maandag 23 oktober 2017 t/m vrijdag 27 oktober 2017 Kerstvakantie maandag 25 december 2017 t/m vrijdag 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie maandag 26 februari 2018 t/m vrijdag 2 maart 2018 Goede Vrijdag vrijdag 30 maart 2018 Tweede paasdag maandag 2 april 2018 Meivakantie vrijdag 27 april 2018 t/m vrijdag 11 mei 2018 Tweede pinksterdag maandag 21 mei 2018 Zomervakantie maandag 23 juli 2018 t/m vrijdag 31 augustus 2018 De school organiseert ook nog twee scholingsdagen voor al het personeel. Leerlingen hebben op die dagen geen les. De studiedagen worden gehouden op donderdag 9 november 2017 en 27 maart RESULTATEN 2017: Aan het eind van het schooljaar is al aangegeven dat we als school de verwachting hadden dat we weer beter hebben gepresteerd dan in het afgelopen jaar. Ik kan vol trots meedelen dat we daarin weer geslaagd zijn. We behoren voor wat betreft de examenresultaten van de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg bij de 20% beste scholen in Nederland. Ook zijn de resultaten van de rekentoets bijzonder goed. Zeker als we dat vergelijken met resultaten uit het verleden. Uitleg percentiel: 97 betekent dat 97% van de scholen in Nederland een lager resultaat heeft behaald. 44 betekent dat 56% van de scholen in Nederland een beter resultaat heeft behaald. Gemiddeld cijfer Centraal Examen: Achtereenvolgens ziet u de leerweg, daarna het gemiddelde cijfer dat door de school is behaald, dan het landelijk gemiddelde, dan het percentiel en dan het aantal leerlingen dat in de leerweg het centraal examen heeft gemaakt. Rekencijfers: Achtereenvolgens ziet u de leerweg, daarna het gemiddelde cijfer dat door de school is gehaald, dan het landelijk gemiddelde, dan het percentiel en dan het aantal leerlingen dat de rekentoets heeft gemaakt.

5 Meer informatie over de resultaten zal in een volgende nieuwsbrief verschijnen. OUDERADVIESRAAD: De school heeft een ouderadviesraad. Dat is een groep ouders die meepraat over allerlei zaken die op school spelen. Mocht u interesse hebben om vier maal per jaar ongeveer anderhalf uur samen met andere ouders te sparren met de directeur over het gevoerde beleid, dan kunt u zich aanmelden bij mij (zie adres onderaan). LEERPLICHTAMBTENAAR: De leerplichtambtenaar voor het vmbo is dit schooljaar mevrouw Kuijk. Voor de ISK afdeling is dat mevrouw Zandstra. BERICHT VANUIT DE GEMEENTE HAARLEM: In Haarlem willen we dat iedereen mee doet! Ook de kinderen uit de gezinnen die moeten rondkomen van een minimuminkomen. De gemeente Haarlem heeft daarom regelingen getroffen om deze ouders financieel te ondersteunen zodat hun kinderen ook de kansen krijgen om zich te ontwikkelen én mee te doen. Tegemoetkoming schoolkosten - Voor kinderen op het basisonderwijs: Voor kinderen op het middelbaar onderwijs: Voor kinderen die voor het eerst naar de brugklas gaan: 200 extra Heeft u een HaarlemPas? Dan heeft u al een aanvraagformulier ontvangen en ingevuld. Heeft u géén HaarlemPas, lees de voorwaarden en vraag aan via Tegemoetkoming huiswerkbegeleiding of bijles - Vergoeding huiswerkbegeleiding of bijles 25 per lesuur tot 100 per maand. Voor de aanvraag is een onderbouwing van de leraar, docent of mentor nodig. Kijk voor de voorwaarden op Keuzebudget voor kinderen - Elk schoolgaand kind uit een gezin met een laag inkomen krijgt dit jaar 50 extra. Ouders en kinderen kunnen samen kiezen hoe zij dit geld willen besteden. Bijvoorbeeld aan kleding, speelgoed of een uitje naar een pretpark. Gezinnen die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming schoolkosten krijgen dit extraatje automatisch samen met de schoolkosten.

6 Mocht u naar aanleiding van deze mededelingen vragen en of opmerkingen hebben dan kunt u die aan mij doorgeven op mijn adres w.huiberts@sterrencollegehaarlem.nl

Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf:

Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf: Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2018 2019: Nummer 1: 07 09 2018 Vooraf: We zullen ook dit schooljaar proberen om alle ouders en verzorgers op de hoogte te houden van wat er allemaal

Nadere informatie

Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf:

Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE : Nummer 1: Vooraf: Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2019 2020: Nummer 1: 06 09 2019 Vooraf: We zullen ook dit schooljaar proberen om alle ouders en verzorgers op de hoogte te houden van wat er allemaal

Nadere informatie

Belangrijke data. Dit is de een na laatste Punter van Afscheid groep 8

Belangrijke data. Dit is de een na laatste Punter van Afscheid groep 8 NUMMER 20 JAARGANG 33 5 juli 2019 Belangrijke data 3 juli Musical groep 8B 5 juli Musical groep 8A 5 juli Rapporten mee 8 juli Meet and greet ( nieuwe groepen volgend schooljaar) 23 augustus Start nieuwe

Nadere informatie

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren.

Ik zal u in deze mededelingen proberen zo goed mogelijk te informeren over wat is geweest en wat staat te gebeuren. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Nummer 3: 08 11 2016 De eerste periode van het schooljaar is achter ons. De cijfers zijn ingeleverd en de afgelopen week is de afsluitende

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle SCHOOLJAAR 2017-2018 Inhoudsopgave: blz. Algemene bepalingen voor overgang en doorstroming 3 Overgangsnormen brugklas VMBO b(k) naar 2 VMBO b(k) / kgt 6+7 Overgangsnormen

Nadere informatie

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor.

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar GL UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle

OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle OVERGANGSNORMEN Beroepscollege Locatie Herle SCHOOLJAAR 2016-2017 Inhoudsopgave: blz. Algemene bepalingen voor overgang en doorstroming 3 Overgangsnormen brugklas VMBO bk naar 2 VMBO bk / kgt 6+7 Overgangsnormen

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Jaarplanning examen LJ

Jaarplanning examen LJ . Jaarplanning examen LJ4 2017-2018 Augustus 2017 Maandag week 33 14/08 15/08 16/08 17/08 18/08 Bijeenkomst nieuwe collega s en studenten. Maandag week 34 21/08 22/08 23/08 24/08 25/08 Start periode 1

Nadere informatie

Beroepsgerichte Unit onderbouw

Beroepsgerichte Unit onderbouw Beroepsgerichte Unit onderbouw vakken afk. BG1 BG1 BG2 BG2 BG2 lwa lwa Engels EN 2 2 2 2 3 Nederlands incl. taal NE 4 4 3 3 3 aardrijkskunde AK 1 geschiedenis GS 3 3 3 3 2 economie EC 2 wiskunde WI 3 3

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Voorlichting Klas 3 9-9-2015

Voorlichting Klas 3 9-9-2015 Voorlichting Klas 3 9-9-2015 Agenda 20.00 uur: Aula deel 20.30 uur: Sector deel 21.00 uur: Eindtijd U krijgt de komende presentatie in uw mail Van 2 naar 3 Nieuwe school / locatie / klasgenoten Start met

Nadere informatie

Klas: 1 basisberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 kaderberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 theoretische leerweg Jaar

Klas: 1 basisberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 kaderberoepsgerichte leerweg Jaar Klas: 1 theoretische leerweg Jaar Lessentabel onderbouw, lesduur 60 minuten Klas: 1 basisberoepsgerichte leerweg Mens & maatschappij 3 Nask/techniek 3 Biologie/verzorging 2 Beeldende vorming 2 Lichamelijke opvoeding 3 Praktijkuren 3 Mentoruur/LOB/MAS

Nadere informatie

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017

Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Leerjaar 2: Ouderavond Kiezen 7 november 2017 Inhoud Qompas: het LOB programma dat leerlingen helpt bij het maken van loopbaankeuzes Kiezen: welk profiel en welke vakken? Qompas https://vmbo.qompas.nl

Nadere informatie

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO

BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO DE ONDERBOUW Team VMBO Hengelo 28 januari 2017 EEN NIEUWE SCHOOL, EEN NIEUWE KANS UITGANGSPUNTEN VOOR HET BEROEPSGERICHT VMBO HENGELO Ontplooiing en ontwikkeling van basisvaardigheden

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Lessentabel CSW Bestevaêr. Leerjaar 1 afdeling vrijeschool

Lessentabel CSW Bestevaêr. Leerjaar 1 afdeling vrijeschool Leerjaar 1 afdeling vrijeschool b Bloklessen Vrije School 2 eu Euritmie 1 flex flex-uur 1 lo Lichamelijke Opvoeding 2 po Vorming Periode Onderwijs Vrije 10 ts School Talent Specials 2 ne Nederlands 3 fa

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het tweede leerjaar TL. UCN 18/19 169 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

1. Inleiding. Hallo allemaal,

1. Inleiding. Hallo allemaal, 1. Inleiding Hallo allemaal, Voor jullie ligt het carrouselboekje voor 2 VMBO-t. Met dit boekje willen wij jullie en je ouders zo vroeg mogelijk inlichten over het verloop van dit schooljaar, 2010 2011,

Nadere informatie

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College

HAARLEM COLLEGE. Welkom. Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3. dinsdag 25 september Haarlem College HAARLEM COLLEGE Welkom Voorlichting PTO / PTA leerjaar 3 dinsdag 25 september 2018 Informatie over: 1. Vakkenpakket Nieuw VMBO en MAVO 2. Loopbaan oriëntatie LOB 3. Algemene uitleg Schoolexamen (SE) en

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017

Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Hartelijk welkom op de ouderavond van 3-vmbo! 5 september 2017 Even voorstellen Mentoren: klas 3A: Salma Barkouh klas 3B: Germain Roodbol Decaan: Saida Felida Afdelingsmanager: Annie de Vries Directeur:

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

> Welkom. Informatieavond 3m. donderdag, 28 september 2017

> Welkom. Informatieavond 3m. donderdag, 28 september 2017 > Welkom Informatieavond 3m donderdag, 28 september 2017 > Wie is wie? Algemene zaken: mevr. M. Spruit Decaan: mevr. R.S. Ramlal Mentoren: 3m1: dhr. R. Vlek 3m2: mevr. M.J. Jansen 3m3: mevr. D.J. Roggeveen

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 18 maart 2015 Van 3TG naar 4TG. Welkom

Voorlichtingsavond 18 maart 2015 Van 3TG naar 4TG. Welkom Van 3TG naar 4TG Welkom Wie was wie ook alweer? Mw. Boland Teamleider TL /TG Dhr. Uzm Mentor 3TG1 (002) Dhr. Jansen* Mentor 3TG2 Dhr. Hofman Mentor 3TG3 (200) Dhr. Van Peer Mentor 3TG4 (005) Dhr. Van Vliet

Nadere informatie

Wk Dag Datum Tijd Activiteit

Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 17-08-2015 Start periode 1 dinsdag 18-08-2015 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie lj.1 09.00-15.00 uur Introductie

Nadere informatie

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens.

Heel veel succes met voorbereiden en sterkte tijdens het maken van de toetsen. Het team van Houtens. Houtens, 6 juni 2017 Beste ouders en leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3, Tijdens de toetsweek zijn er afwijkende tijden. De klassen uit leerjaar 1 en 2 hebben 50 minuten per toets, en in leerjaar 3 is dat

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2016 2017 AUGUSTUS 2016 dinsdag 30 augustus 2016 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

Lessentabel CSW Bestevaêr

Lessentabel CSW Bestevaêr Leerjaar 1 afdeling vrijeschool blv Bloklessen Vrije School 2 eu Euritmie 2 flex flex-uur 1 lo Lichamelijke Opvoeding 2 po Periode Onderwijs Vrije School 10 ne Nederlands 3 fa Frans 2 du Duits 2 en Engels

Nadere informatie

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2016-2017 legenda > vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij centraal examen wk datum maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 34 22-aug 35 29-aug 36 5-sep 08.30

Nadere informatie

LESSENTABELLEN

LESSENTABELLEN LESSENTABELLEN 207-208 We onderscheiden in schooljaar 207-208 de volgende lesgroepen: BB/KB, inclusief Domein 2 BB, inclusief Domein BK 2 KB BB KB BB KB versie vastgesteld TLO- 20 februari 207 De tabellen

Nadere informatie

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw

PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw PENTA College CSG Hoogvliet Keuze bovenbouw VMBO overzicht leerwegen BasisBeroepsgerichte Leerweg KaderBeroepsgerichte Leerweg Gemengde Leerweg Theoretische Leerweg Overzicht leerwegen HAVO- (top) Middelbaar

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo

Studiekeuzes van uw kind. Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Studiekeuzes van uw kind Voorlichting voor ouders van leerlingen uit klas 2 VMBO-TL/Havo Inhoud van vanavond Welke keuzes zijn er? Wat kunt u van de school verwachten? Wat verwachten wij van onze leerlingen?

Nadere informatie

Welkom op de tweede informatie-avond voor. vmbo2-g/t

Welkom op de tweede informatie-avond voor. vmbo2-g/t Welkom op de tweede informatie-avond voor vmbo2-g/t Programma: 19.30 19.45 klas 2 vmbo-g/t dhr. Timmermans 19.45 20.30 kiezen dhr. Maas Klas 2: hoe ver staan we? leerlingen op het Goese Lyceum in klas

Nadere informatie

VMBO BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG LEERJAAR 1

VMBO BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG LEERJAAR 1 VMBO BASISBEROEPSGERICHTE LEERWEG LEERJAAR 1 D VMBO BB 1 Vakcode Vakomschrijving Lessen bv beeldende vorming 3 dr drama/ mens & expressie 1 Du Duits 2 En Engels 3 lo lich. oefening 3 men mentorles 1 mm

Nadere informatie

Informatieavond Informatie Profiel en Pakket keuze instromers 3 GTL/4GL/4TL april 2018

Informatieavond Informatie Profiel en Pakket keuze instromers 3 GTL/4GL/4TL april 2018 Informatieavond Informatie Profiel en Pakket keuze instromers 3 GTL/4GL/4TL april 2018 Programma Welkom, teamleidster mevr.o.grootjans Uitleg over de profiel en pakket keuze, decaan mevr.c.frijns Profielen

Nadere informatie

of Zoals op de ouderavond al eerder benoemd is hebben we dit schooljaar een aangepaste structuur.

of Zoals op de ouderavond al eerder benoemd is hebben we dit schooljaar een aangepaste structuur. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Nummer 2: 5 10 2016 De afgelopen weken zijn we weer als vanzelf het schooljaar ingerold. We kijken terug op een tweetal zeer geslaagde

Nadere informatie

Jaarplanner Augustus 2017

Jaarplanner Augustus 2017 Jaarplanner 2017-2018 Augustus 2017 Di 1 Wo 2 Do 3 Vr 4 Za 5 Zo 6 Week 32 Ma 7 Di 8 Wo 9 Do 10 Vr 11 Za 12 Zo 13 Week 33 Ma 14 Di 15 Wo 16 Do 17 Vr 18 Za 19 Zo 20 Week 34 Ma 21 Di 22 Wo 23 Do 24 Vr 25

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER)

OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER) OUDERAVOND LEERJAAR 3 (BASIS EN KADER) SAMEN MENTOR Mentorles Wat kunt u verwachten? VERSCHIL Onderbouw Bovenbouw CIJFERMATIG VOLGEN Huiswerkhouding Taak leerling Taak ouder Taak mentor Samenwerken NIEUW

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4

Welkom. Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Welkom Informatieavond van MAVO XL 3 naar 4 Wat gaan we doen. Loopbaan Oriëntatie Begeleiding De rol van de ouders Pakketkeuze Wat kan ik met een MAVO XL diploma Overstap naar HAVO in vogelvlucht Invullen

Nadere informatie

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Trias VMBO 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Bovenbouw: 2x Profiel Techniek (PIE en BWI) Profiel Economie & ondernemen Profiel Zorg & welzijn Theoretische leerweg Afdeling A Klas-1 Afdeling B

Nadere informatie

VMBO 2/MAVO 2 16 JANUARI 2017

VMBO 2/MAVO 2 16 JANUARI 2017 VMBO 2/MAVO 2 16 JANUARI 2017 17-1-2017 Keuze proces Wat gebeurt er in de 2 e klas? En verder? vernieuwing vmbo 17-1-2017 3 VMBO 2 EN MAVO 2 Keuze in de profielen Eerste keuze Interesse verdiepingsvakken

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2016 2017 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen OSBK Oriëntatie op school- en beroepskeuze SBM Scholen en beroepenmarkt SE Schoolexamen SEPTEMBER

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2017 2018 SEPTEMBER 2017 dinsdag 5 september 2017 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

ALGEMEEN. Extra vrije dag Voorjaarsvakantie t/m

ALGEMEEN. Extra vrije dag Voorjaarsvakantie t/m ALGEMEEN Vakanties en roostervrij Herfstvakantie 21 10 217 t/m 29 10 2017 Kerstvakantie 23 12 2017 t/m 7 1 2018 Extra vrije dag 27 11 2017 Voorjaarsvakantie 24 2 2018 t/m 4 3 2018 2e Paasdag 02 04 208

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom op de informatieavond voor ouders en leerlingen Leerjaar 2 Programma - Toelichting decaan over de profielen en leerwegen - 20.15 uur: Kennismakingsronde profiel Waarom kiezen? - Leerling kiest een

Nadere informatie

3 Basisberoepsgerichte leerweg 3 Kaderberoepsgerichte leerweg

3 Basisberoepsgerichte leerweg 3 Kaderberoepsgerichte leerweg Voorlichting klas 3 3 Basisberoepsgerichte leerweg 3 Kaderberoepsgerichte leerweg Programma Inleiding Programma 3 VMBO Bevorderingsnormen en tijdpad Vakkenkeuze en examen 4 VMBO Doorstroming en leerwegen

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Jaarplanning alleen m.b.t. examenzaken Jaarplanning Kalsbeek College Locatie Bredius augustus 2014

Jaarplanning alleen m.b.t. examenzaken Jaarplanning Kalsbeek College Locatie Bredius augustus 2014 Jaarplanning 2014-2015 Kalsbeek College Locatie Bredius augustus 2014 Maandag week 35 25/08 26/08 27/08 28/08 29/08 Data stage: Klas 4: 11 september t/m 4 december 22 t/m 26 september hele week 8 januari

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2015-2016

DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2015-2016 DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2015-2016 legenda > vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij 34 10-aug 34 17-aug 35 24-aug 08.30 jaaropening 09.30 werkruimte sectie-mentoren 11.30 leerlingen klas

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN 2 havo en 2 vwo

BEVORDERINGSNORMEN 2 havo en 2 vwo 2017-2018 BEVORDERINGSNORMEN 2 havo en 2 vwo De volgende vakken worden in 2 havo en 2 vwo aangeboden: NE FA DU EN GS AK WI NA BI MU LO BVOO = Nederlands = Frans = Duits = Engels = Geschiedenis = Aardrijkskunde

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK

Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Bijlagen BPV gids BOL / BBL (Z.W.) KOK Inhoudsopgave - Urenboekje - Jaaragenda (periode 1) - Technieken kok - Technieken ZWkok - Technieken voorbeeld Urenboekje studenten Bakkerij & Horeca Leerjaar 2016-2017

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode:

1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode: Uitgangspunten overgangsnormen ONDERBOUW 1. Op het Bonaventuracollege wordt gewerkt met de volgende cijfercode: 10 uitmuntend 9 zeer goed 8 goed 7 ruim voldoende 6 voldoende 5 onvoldoende 4 ruim onvoldoende

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 3

Ouderavond leerjaar 3 Ouderavond leerjaar 3 Welkom Mentor - Welke vakken geef je als docent? Wie bent u? Samen Mentor Mentorles Wat kunt u verwachten? Verschil Onderbouw Bovenbouw Cijfermatig volgen Huiswerkhouding Rol ouders

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015

INFORMATIEBOEKJE PAKKETKEUZE VMBO 2014-2015 1. VMBO: DE THEORETISCHE LEERWEG (TL)... 2 2. SECTORKEUZE... 2 3. VAKKENPAKKETKEUZE VAN KLAS 2 VMBO-TL/TL-HAVO NAAR KLAS 3 VMBO-TL... 3 KEUZEFORMULIER VAN KLAS 2 NAAR 3 VMBO... 4 4. VAKKENPAKKETKEUZE VAN

Nadere informatie

Bevorderingsnormen VMBO brugklas en klas 2DT CONCEPT!!!

Bevorderingsnormen VMBO brugklas en klas 2DT CONCEPT!!! Bevorderingsnormen VMBO brugklas en klas 2DT CONCEPT!!! Versie 2015 2016, 4 december 2015 Vakken 1 Theoretische- en kaderberoepsgerichte leerweg (1TKA 1TKB) NE Nederlands EN Engels GS Geschiedenis AK Aardrijkskunde

Nadere informatie

Jaarplanning uur

Jaarplanning uur Jaarplanning 2013-2014 (wijzigingen en typefouten voorbehouden) 35 dinsdag 27-08-2013 08.30-12.00 uur Introductieprogramma lj.4; ophalen rooster woensdag 28-08-2013 donderdag 29-08-2013 08.30-14.00 uur

Nadere informatie

Kennemer College Beroepsgericht

Kennemer College Beroepsgericht Data zijn onder voorbehoud. Houdt u de website in de gaten voor de laatste versie van de jaarplanner! In de loop van het schooljaar zullen nog een aantal studiedagen worden ingepland. Leerlingen zullen

Nadere informatie

Van mavo-4 naar havo R. Schouten sectordirecteur havo

Van mavo-4 naar havo R. Schouten sectordirecteur havo Van mavo-4 naar havo-4 2018-2019 R. Schouten sectordirecteur havo Programma Wat we vandaag bespreken: - Waarom naar havo-4? - Toelatingseisen en aanmelding - Profielen en vakken - Aansluiting sectoren

Nadere informatie

VOORLICHTING - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen!

VOORLICHTING - BOVENBOUW. De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VOORLICHTING - BOVENBOUW De Potskampstraat: daar kun je een beroep op doen! VMBO (VOORBEREIDEND MIDDELBAAR BEROEPSONDERWIJS) Géén beroepsopleiding 2 jaar onderbouw / 2 jaar bovenbouw 7 beroepsgerichte

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Woensdag 26 september 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.45 u 20.00 u 20.05 u 20.15 u 20.20 u 20.30 u Koffie of Thee. Opening door dhr. J. Demmenie Keuzebegeleiding

Nadere informatie

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo

Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Informatieboekje MAVO bovenbouw 4 mavo Welkom op de afdeling mavo bovenbouw! Wat gebeurt er allemaal in de bovenbouw van de mavo? In dit boekje voor ouders en leerlingen van 3 en 4 mavo staat informatie

Nadere informatie

Rapport: Lessentabel opleiding

Rapport: Lessentabel opleiding Lessentabel opleiding HM4 ckv ckv Nee Ja Ja Nee 1,00 1,00 1,00 du Duitse taal Nee Ja Ja Ja 4,00 4,00 4,00 ec economie Nee Ja Ja Ja 4,00 4,00 4,00 en Engelse taal Nee Ja Ja Nee 4,00 4,00 4,00 gs geschiedenis

Nadere informatie

Compaen VMBO. Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan)

Compaen VMBO. Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan) Compaen VMBO Hanneke Eshuijs (afdelingsleider TL) Gökhan Özkan (decaan) programma Algemene informatie Compaen VMBO Splitsing: Beroepsgerichte Leerweg Profielen Theoretische Leerweg 2 TL en 3 TL Keuzevakken

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september

Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september Informatieavond Leerjaar 4 Helicon VMBO Den Bosch Donderdag 17 september Welkom! Op de informatieavond van leerjaar 4 Donderdag 17 september Website: www.helicon.nl Email: info.vb@helicon.nl Voorstellen

Nadere informatie

Determinatie VMBO basis/ kader

Determinatie VMBO basis/ kader Determinatie VMBO basis/ kader 2017-2018 Veldhoven, 23 juni 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Plaatsing in leerjaar 1 VMBO... 4 3. Overgang naar hogere leerjaren... 4 Plaatsing in leerjaar 2... 4 Plaatsing

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA LEERLINGEN SCHOOLJAAR 2018 2019 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen SEPTEMBER 2018 35 vrijdag 31 augustus 36 maandag 3 september Geen leerlingen op school;

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Elde Sint-Michielsgestel Luque Somers Docent L.O. Mentor H3 Basisschool - voortgezet onderwijs Meer vakken, meer docenten, meer lokalen Meer verantwoordelijkheid Meer huiswerk

Nadere informatie

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj.

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj. Jaarplanning Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 18-08-2014 Start periode 1 dinsdag 19-08-2014 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Sint-Michielsgestel Devon Sterken, zorgcoördinator Luque Somers, mentor en docent lichamelijke opvoeding Basisschool * Voortgezet Meer vakken, meer docenten, meer lokalen

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond vmbo klas 2 Dinsdag 9 oktober 2018 Programma: Welkom Voorstellen collega s Het tweede schooljaar In gesprek met de mentor Mentoren: BK2A: mevr. De Vries, dhr. Janssen BK2B:

Nadere informatie

Bevorderingsnormen VMBO brugklas en de klassen 2BBL, 2KBL en 2DT

Bevorderingsnormen VMBO brugklas en de klassen 2BBL, 2KBL en 2DT Bevorderingsnormen VMBO brugklas en de klassen 2BBL, 2KBL en 2DT Versie 2016 2017, 31 oktober 2016 Vakken 1 Theoretische- en kaderberoepsgerichte leerweg (1TKA 1TKB) NE Nederlands EN Engels GS Geschiedenis

Nadere informatie

Welkom Informatie-avond mavo xl2 > mavo xl3 25 februari 2019

Welkom Informatie-avond mavo xl2 > mavo xl3 25 februari 2019 Welkom Informatie-avond mavo xl2 > mavo xl3 25 februari 2019 Wat gaan we doen Loopbaan Oriëntatie Begeleiding (LOB) Reflecteren Wat doen we in leerjaar 2 Belangrijk jaar Theoretische of Gemengde Leerweg

Nadere informatie

Bevorderingsnormen brugjaar. Schooljaar (juni 2017)

Bevorderingsnormen brugjaar. Schooljaar (juni 2017) Bevorderingsnormen brugjaar Schooljaar 2017 2018 (juni 2017) Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdstuk 1: bevorderingsregeling klas 1 naar klas 2... 5 Klas 1 B/K... 5 Klas 1 K/M... 6 Klas 1 M/H... 7 Overal

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014

LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1 1 e schooldag

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018

Ouderavond klas 2BK. 8 oktober 2018 Ouderavond klas 2BK 8 oktober 2018 Rapporten in klas 2 Rapport 1: donderdag 6 december 2018 Spreekavond: donderdag 13 december 2018 Rapport 2: donderdag 28 maart 2019 Spreekavond: donderdag 4 april Eindrapport:

Nadere informatie

3 en 3. Examenjaar

3 en 3. Examenjaar M@vo 3 en H@VO 3 Examenjaar 207-208 Mavo 3 in 207-208 Het schoolexamen begint in Mavo3 en heeft een vervolg in Mavo 4. Leerlingen werken in leerjaar 3 al voor het eindexamenjaar. Wat leerlingen moeten

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN 3 HAVO en 3 (T)VWO

BEVORDERINGSNORMEN 3 HAVO en 3 (T)VWO 2016-2017 BEVORDERINGSNORMEN 3 HAVO en 3 (T)VWO De volgende vakken worden in 3 HAVO en 3 (T)VWO aangeboden: NE = Nederlands FA = Frans DU = Duits EN = Engels GS = Geschiedenis AK = Aardrijkskunde WI =

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016

Welkom. Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Welkom Ouderavond leerjaar 3 26 september 2016 Programma Opening (teamleider) - Onderwijs op VMBO de Spindel - Examen Keuzebegeleiding (decaan) Met mentoren naar een lokaal voor kennismaking Rondleiding

Nadere informatie

LEERLINGEN Jaarplanning

LEERLINGEN Jaarplanning LEERLINGEN Jaarplanning 2013 2014 A = Kalenderweken B = datum op maandag van die week C = Schoolweken = vrije dag voor leerlingen = aanpassing A B C maandag dinsdag woensdag donderdag Vrijdag 34 19-8 1

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Overgangsrichtlijnen

Overgangsrichtlijnen Overgangsrichtlijnen 2018-2019 Versie: 19 maart 2019 Overgangsrichtlijnen C.T. Stork College Onderbouw klas 1 : BBL B/K K/T TL Onderbouw klas 2: Bovenbouw : BBL KBL TL BBL KBL TGL Schooljaar : 2018 / 2019

Nadere informatie

VOORLICHTING LEERJAAR 3

VOORLICHTING LEERJAAR 3 VOORLICHTING LEERJAAR 3 Programma: Algemene informatie Kennismaking met de mentor Programma Dhr. Erens: teamleider bovenbouw Welkom Verschillen onderbouw en bovenbouw Examens Mevr. Rompen; decaan Keuzes

Nadere informatie

Concept Jaarplan Het Erasmus vestiging VMBO augustus

Concept Jaarplan Het Erasmus vestiging VMBO augustus Concept Jaarplan Het Erasmus vestiging VMBO 2014-2015 augustus weeknummer 31 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomer- Zomervakantie SCHOOL OPEN vakantie maandag 4 11 12.00 uur Lunch OOP dinsdag 5 12 Roosterspreekuur

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN 3 havo en 3 vwo

BEVORDERINGSNORMEN 3 havo en 3 vwo 2018-2019 BEVORDERINGSNORMEN 3 havo en 3 vwo De volgende vakken worden in 3 havo en 3 vwo aangeboden: NE FA DU EN GS AK WI NA SK BI EC LO BV 1) O&O 1) = Nederlands = Frans = Duits = Engels = Geschiedenis

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Sint-Michielsgestel Luque Somers, mentor H3 Docent lichamelijke opvoeding Basisschool - voortgezet onderwijs Meer vakken, meer docenten, meer lokalen Meer verantwoordelijkheid

Nadere informatie