NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande"

Transcriptie

1 ISW Sweelincklaan Sweelincklaan BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 3 FEBRUARI Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Sectorwerkstuk 4. Anglia, stap voor stap naar succes 5. Onderzoek Gezinsrelaties na scheiding 6. Google Apps 7. Gevonden voorwerpen 8. Klas 4 en de beestjes, deel 2 9. Kunststof De agenda Op naar het voorjaar.. In de maand januari zijn we erg druk geweest met het geven van informatie over onze school. Veel leerlingen van groep 8 van de basisscholen kwamen op bezoek om lessen te volgen en zo de sfeer op onze school te proeven. Ouders van deze leerlingen waren welkom op een informatieavond en toekomstige leerlingen en hun ouders bezochten ons jaarlijkse Open Huis. Het is altijd fijn om te merken met hoeveel trots en plezier de collega s onze school zichtbaar maken. En misschien nog wel veel belangrijker, heel veel leerlingen hebben een belangrijk aandeel in het Open Huis. De bezoekers wachtte een warm onthaal, werden goed geïnformeerd en rond geleid. Er was een gedreven leerlingencommissie en heel veel leerlingen waren aan de slag bij de vele activiteiten. Fantastisch om te zien en een groot compliment voor de leerlingen! Dit jaar was er extra aandacht voor Anglia (extra Engelse lessen) en de Sweelincklaan Business klas. Echt fantastisch was de door leerlingen gebouwde knikkerbaan. Heel goed bedacht en heel succesvol uitgevoerd. Bent u nieuwsgierig? Kijk voor meer informatie op onze site. Ondertussen wordt er gewoon heel hard gewerkt. Leerlingen van klas 4 gaan van de ene examenperiode naar de andere. Het centraal examen lijkt nog ver weg, maar voordat we het weten is het alweer zover. In klas 1 en 2 is de aandacht gericht op de determinatie. Stroom je door naar (de bovenbouw van) het Vakcollege, ga je door op de mavo, stap je over naar de havo? U als ouder wordt geïnformeerd op de verschillende voorlichtingsavonden. Leerlingen zijn hierover in gesprek met hun mentor. Op 21 maart is er een interessante en boeiende avond voor de ouders van klas 1 en 2. Het thema is alcohol. Een theatergezelschap neemt u mee in de mitsen en maren van alcoholgebruik door kinderen en hoe daar als ouders mee om te gaan. Zet de datum alvast in uw agenda, de uitnodiging volgt na de voorjaarsvakantie. Lorna Staats

2 2. Examennieuws Momenteel is de derde en laatste periode van het schoolexamen begonnen. Voor sommige kandidaten is dit een periode waarin ze flink moeten aanpakken om goed aan de start van het eindexamen te kunnen verschijnen. Probeer het verzuim van bijvoorbeeld intakegesprekken zoveel mogelijk te voorkomen. Maar vooral, zorg dat het huiswerk in orde is. Stop met overige werkzaamheden als je cijfers eronder lijden. In deze periode kan je nog een heel stuk goed maken! De laatste tijd hebben we regelmatig vragen gekregen over het Cum Laude slagen. De regel hiervoor is dat de kandidaat: Ten minste het gemiddelde eindcijfer 8,0 heeft, berekend op basis van de eindcijfers voor Nederlands, Engels en maatschappijleer (klas 3) en de vakken van het sectoronderdeel én het vak uit het vrije deel waarvoor het hoogste eindcijfer is vastgesteld. Verder mag er geen enkel vak met lager dan een 6 beoordeeld zijn. Ook voor de rekentoets moet tenminste een 6 behaald zijn. Begin maart worden de sectorwerkstukken gepresenteerd. Eind maart begint de laatste tentamenweek. Over vier weken begint het praktijkexamen. Dit cijfer is de helft van het Centraal Examen tekenen. 3. Sectorwerkstuk Op dinsdagavond 7 maart moeten alle examenkandidaten hun sectorwerkstuk presenteren. Vanaf oktober zijn zij hier al mee bezig. Tijdens twee sectorwerkstukdagen moesten zij hun voortgang laten zien. Dit hele proces wordt over twee weken afgesloten. Voor het behalen van een diploma moet het hele traject, dit betekent het maken van het werkstuk én de presentie ervan, met minimaal een voldoende worden afgesloten. Bij een gemiddelde van een 8 of hoger krijgen de leerlingen een GOED als kwalificatie op hun diploma. Alle ouders van de examenkandidaten worden verwacht bij de presentaties aanwezig te zijn. Andere belangstellenden zijn natuurlijk ook van harte welkom. De examenkandidaten en docenten beginnen de avond met een gezamenlijke maaltijd, waarna de ouders vanaf uur ontvangen worden. Vanaf uur moeten de leerlingen hun gemaakte sectorwerkstuk presenteren. Een spannende avond voor hen! Namens de commissie Sectorwerkstuk 2017, Bert van der Windt 4. Anglia, stap voor stap naar succes Dit jaar zijn wij in onze brugklassen mavo en mavo-havo begonnen met het aanbieden van Anglia. Anglia biedt cursussen Engels aan op verschillende niveaus. Leerlingen werken, voornamelijk thuis, aan hun individuele programma. De docent op school is beschikbaar voor vragen en ondersteuning als dat nodig is.

3 In april komt een examinator van Anglia naar school om het examen af te nemen. Na enkele weken krijgen we te horen wie er geslaagd zijn. Deze leerlingen krijgen een diploma waarmee zij hun niveau kunnen aantonen. Dit is erg handig voor een vervolgopleiding, doorstroming naar havo of later op de arbeidsmarkt. Iedere leerling kan deelnemen op zijn/haar eigen niveau. Er zijn momenteel leerlingen die deelnemen op een niveau dat een stuk hoger ligt dan wat hun eigen klas volgt. Erg leuk natuurlijk, want zo kun je aantonen dat je voor wat betreft Engels al veel verder bent. Tevens zijn er leerlingen die het niveau van de klas volgen of een niveau eronder. Dit betreft de leerlingen die Engels lastig vinden en de basis eigenlijk wat willen verstevigen en de reeds behandelde stof nog eens willen herhalen. Omdat het volledig op je eigen niveau is, zijn er voor iedereen succeskansen! De deelnemers van dit jaar kunnen in jaar twee weer deelnemen. Zij doen dan een niveau hoger. In jaar drie en jaar vier kunnen ze dat ook doen. Anglia is een mooie manier om je Engels op je eigen niveau en tempo te verbeteren. Wij wensen onze huidige kandidaten veel plezier en succes toe! 5. Onderzoek Gezinsrelaties na Scheiding Onlangs is er door de Universiteit Utrecht het onderzoek Gezinsrelaties na Scheiding gestart. Men heeft gevraagd of wij de flyer die u bijgevoegd aantreft, onder uw aandacht willen brengen. Bij interesse en indien van toepassing, kunt u aan dit onderzoek meewerken. 6. Google Apps Op de Sweelincklaan maken wij gebruik van een Elektronische Leer Omgeving (ELO). Via deze omgeving komen de leerlingen bij materiaal van de uitgevers maar ook komen zij via de ELO bij Gmail en Drive van Google Apps. Elke leerling heeft een Gmail account van school: ( 12345@sweelincklaan.eloisw.nl). Ook hebben zij een online opslagmogelijkheid in Drive. De leerlingen kunnen in Drive tekstbestanden, spreadsheets en presentaties maken. Deze worden dus opgeslagen in de cloud. Het grote voordeel van dit systeem is dat leerlingen altijd en overal de beschikking hebben over dit materiaal zonder dat het gemaakte werk eerst moet worden opgeslagen. Een smoes als: Ik was het vergeten mee te nemen, werkt dus niet meer! Inmiddels is de derde chromebookkar in gebruik. Per kar zijn er 30 chromebooks (kleine internet computers) beschikbaar en dus 90 in totaal. Ze zijn razendsnel, binnen één minuut kan er op Internet gewerkt worden. Drive en Gmail zijn beschikbaar zonder dat de leerling apart hiervoor moet inloggen. Inloggen op een chromebook is al voldoende.

4 7. Gevonden voorwerpen. Leerlingen die iets missen, kunnen nog tot vrijdag 24 februari langs te conciërges lopen om een blik te werpen op de gevonden voorwerpen. Na de voorjaarsvakantie worden alle gevonden spullen geschonken aan een goed doel. 8. Klas 4 en de beestjes, deel 2 In januari zijn de examenkandidaten naar Diergaarde Blijdorp geweest om gegevens te verzamelen voor de afronding van hun werkstuk. Bokito maakte zich erg boos over de aanwezigheid van zoveel vrouwelijke bezoeker buiten zijn eigen accommodatie. Daarnaast waren dieren actief, want het voorjaar komt eraan. De komodovaranen probeerden kleine varanen te krijgen. Ollie staat inmiddels in de binnenspeeltuin, terwijl de leeuw brulde in zijn nieuwe accommodatie om al het vrouwelijk schoon. Het hoogtepunt is voor de leerlingen wel het maken van een selfie met je dier. Dit leverde voor sommige leerlingen een lastig karweitje op. De examenkandidaten moeten een beschrijving maken van het gebied van hun dier. Er wordt van de leerlingen een mooi werkblad verwacht voor de excursie van klas 1. Nu afwachten wat de kandidaten ervan maken. We hopen dat het resultaat, werkbladen voor de excursiegids van de eerste klas in mei, goed zal zijn! 9. Kunststof18 Cursus voor kunstzinnige jongeren! Jongerenacademie, Kunststof18 te Naaldwijk, start vrijdag 24 februari met het vierde blok. Het thema is: Bekijk het in een ander licht. Er worden dan oude meesters als Caravaggio behandeld, maar ook kunstenaars van nu zoals Robert Zandvliet, die zich liet inspireren door het Hollandse licht in het polderlandschap en James Turrell, die vervreemdende licht installaties maakt. Een blok bestaat uit zes lessen van 2,5 uur. Je krijgt les van verschillende docenten en er wordt gewerkt met verschillende technieken en materialen. Denk aan tekenen, schilderen, ruimtelijk werken, textiel en digitale media. Lijkt het je gaaf om mee te doen? Je kan gewoon instromen. Je kan je inschrijven via info@kunsthuis18.nl. Kijk voor meer info op en op de bijgevoegde flyer.

5 10. De agenda In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Excursie TE klas 4 In de week van maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Klas 3 CKV workshops ronde 2 Vrijdag 24 februari Sportdag klas 4 Maandag 27 februari t/m vrijdag 3 maart Voorjaarsvakantie Maandag 6 t/m vrijdag 10 maart Snuffelstage klas 3 Dinsdag 7 maart Presentatieavond Sectorwerkstuk, uur Donderdag 16 maart Schoolfeest Donderdag 16 maart Kangoeroe wedstrijd, klas 1 Donderdag 16 maart Reis naar Lille, klas 3 Frans Maandag 20 maart Start CPE Tekenen Dinsdag 21 maart Voorlichtingsavond ouders klas 1 & 2, Jongeren & Alcohol Vrijdag 24 maart Intekenen spreekavond klas 1, 2 en 3 Woensdag 29 maart Rapport uitreiken klas 1, 2 en 3 Donderdag 30 maart t/m vrijdag 7 april Tentamenweek (SE3) Dinsdag 4 april Sluiting inschrijven spreekavond Maandag 10 april Rapport en herkansingsformulier klas 4 mee Dinsdag 11 april Inleveren herkansingsformulier klas 4

6 Dinsdag 11 april Spreekavond klas 1, 2 en 3 Donderdag 13 april Uitloop spreekavond klas 1, 2 en 3 Vrijdag 14 t/m maandag 17 april Pasen Donderdag 20 april Inleveren akkoordverklaring klas 4 Donderdag 20 april Schoolfeest Maandag 24 april t/m vrijdag 5 mei Meivakantie Als u wilt dat we uw naam van onze verzendlijst verwijderen, stuur dan een naar hfe@isw.info. Vragen of opmerkingen? Stuur een naar de administratie van de locatie Sweelincklaan: sweelincklaan@isw.info of bel ISW Sweelincklaan is onderdeel van de Interconfessionele Scholengroep Westland

Nieuwsbrief 3 Februari 2018

Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Nieuwsbrief 3 Februari 2018 Van de locatiedirecteur Op naar het voorjaar.. In de maand januari zijn we erg druk geweest met het geven van informatie over onze school. Veel leerlingen van groep 8 van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Van de decaan 4. Voorlichting

Nadere informatie

1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet,

1. Van de waarnemend locatiedirecteur. Geachte ouders, Ik wens u een prachtig voorjaar. Met vriendelijke groet, ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 FEBRUARI 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. GoedeDoelenDag 3. Decanaat 4.

Nadere informatie

1. Van de locatiedirecteur. De Sweelincklaan op weg naar Licht in onze ogen dat wij elkaar zullen zien zo goed als nieuw

1. Van de locatiedirecteur. De Sweelincklaan op weg naar Licht in onze ogen dat wij elkaar zullen zien zo goed als nieuw ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Procedure Ziek naar huis 3. Examennieuws 4. Actief

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2016 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: Sweelincklaan ziet het van de zonnige kant.. 1. Van de Locatiedirecteur 2. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017

Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Nieuwsbrief 1 Oktober 2017 Bijzondere start. We zijn dit jaar heel bijzonder van start gegaan. Het schooljaar was nog maar net begonnen, toen we hoorden dat onze oud-leerling, Sander van der Houwen, betrokken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 December 2018

Nieuwsbrief 2 December 2018 Nieuwsbrief 2 December 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Afronding en afscheid.. Eind maart mocht ik starten als interim directeur op ISW Sweelincklaan. De tijd vliegt, bijna acht maanden zitten er morgen

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 5 APRIL 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de wnd. Locatiedirecteur 2. ISW scoort met record voor kinderziekenhuis

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg informatieboekje examen tl pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je ligt een informatieboekje

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda september- 2018 Begin 102e cursus maandag 3 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 10.00 Toelatingsexamens dinsdag 4 september 08.30-17.00 Ophalen boeken 12.30 Leerlingen

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

Jaaragenda voor leerlingen

Jaaragenda voor leerlingen Jaaragenda voor leerlingen september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017

september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken november-2017 september-2017 vrijdag 1 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken maandag 4 september Begin 101e cursus 08:30 Toelatingsexamens 8:30-17:00 Uitreiken boeken dinsdag 5 september 8:30-17:00 Uitreiken boeken

Nadere informatie

Jaaragenda

Jaaragenda augustus 2014 maandag 18 augustus Jaaragenda 2014-2015 Begin 98e cursus 08:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 19 augustus 08:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2019 maandag 26 augustus dinsdag 27 augustus Begin 103e cursus 17:00 Ophalen boeken 10:00 Toelatingsexamens 17:00 Ophalen boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag

Nadere informatie

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00

augustus-2015 Informatieavond studiereizen Trayecto Español, Fast Lane English en Corso Italiano 4e klas woensdag 16 september 20:00 augustus-2015 maandag 17 augustus Begin 99e cursus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 18 augustus 8:30-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen halen uitslag toelatingsexamens bij

Nadere informatie

Examens. 27 maart 2018

Examens. 27 maart 2018 27 maart 2018 Examens Het is bijna zover: de examens gaan binnenkort beginnen. Een periode vol leren, spanning en concentratie. Maar ook een periode van afronden en afsluiten. De tijd op de middelbare

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda

Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda Het Amsterdams Lyceum Jaaragenda augustus 2013 maandag 26 augustus Begin 97e cursus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 10:00 Toelatingsexamens dinsdag 27 augustus 9:00-17:00 Uitreiken boeken 12:30 Leerlingen

Nadere informatie

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur

Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar Versie 07 februari 2018, uur Jaarplanner Lorentz Lyceum Schooljaar 2017-2018 Versie 07 februari 2018, 14.40 uur Legenda: Zwart = voor iedereen Groen = voor MR Rood = voor ZAT Paars = OPUS Donker blauw = Ouderraad Oranje = voor specifieke

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

exameninformatie voor ouders

exameninformatie voor ouders exameninformatie voor ouders Geachte ouders, In dit document vindt u een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling en informatie

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR

JAARAGENDA SCHOOLJAAR JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: 26 maart 2019 Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

Op naar het diploma!

Op naar het diploma! Informatie voor examenkandidaten 4 vmbo basis/kader 2016-2017 Inleiding Beste leerlingen van 4 vmbo, Je bent nu bezig met de laatste lesweken op de RSG Tromp Meesters. Je hebt nog een paar weken om je

Nadere informatie

Informatieavond ouders HAVO 5 / VWO 6

Informatieavond ouders HAVO 5 / VWO 6 Informatieavond ouders HAVO 5 / VWO 6 Programma: 19.30 uur 20.00 uur 21.00 uur Opening en welkom Uiteen per klas met mentor Veilig naar huis HAVO 5 Afdelingsleider: Dhr. drs. Wouter Stroop (06-35112974

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar 5 HAVO Voorlichtingsavond over het examenjaar Opbouw van deze avond 19.30 uur: welkom en opening 19.35 uur: opbouw van het examenjaar 20.15 uur: uiteen in mentorgroepen 20.45 uur: einde Agenda Jaarplanning

Nadere informatie

Beste examenleerling,

Beste examenleerling, Beste examenleerling, In dit document vind je een aantal belangrijke data vóór de examens, het overzicht van de examens per afdeling en de zak-slaagregeling per afdeling. Let op: via je teamleider krijg

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2016 2017 AUGUSTUS 2016 dinsdag 30 augustus 2016 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure

JAARAGENDA. SCHOOLJAAR Locatie Joure JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2018 2019 Locatie Joure De jaaragenda kan gedurende het schooljaar gewijzigd worden. Laatst gewijzigd: Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2018 40 maandag

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 30 oktober 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 10 Deze week topactiviteiten voor klas 1,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2015. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande. Op weg naar 2016.

NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2015. 1. Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande. Op weg naar 2016. ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 2 DECEMBER 2015 1. Van de locatiedirecteur Op weg naar 2016. In dit nummer: 1. Van de Locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Van de decaan

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 4 15 september 2014 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Inrichting van het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 APRIL Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 4 APRIL Van de locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 4 APRIL 2017 1. Van de locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de locatiedirecteur 2. Het examen nadert 3. Kunststof18 4. Excursie Diergaarde

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2017 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de 3e klas. Cijfers klas 3 tellen

Nadere informatie

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO

Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO Aanvulling PTA & Examenreglement VMBO 2017 2018 Herkansing In geval van herkansing geldt het hoogst behaalde cijfer. Algemene vakken: Elke examenkandidaat heeft het recht om na schoolexamenperiode 4 in

Nadere informatie

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave:

Examenboekje Hofstraat 2019 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave: 1. Belangrijke data op een rij 2. Het CSPE - praktijkexamen 3. Het centraal examen (CE) 4. Rooster centraal examen 5. Wanneer ben je geslaagd? 6. Rooster herexamens 7. Diploma uitreiking

Nadere informatie

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL

WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL WELKOM OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE INFORMATIE BUSINESS SCHOOL Op weg.. Volgend jaar klas 4 Mei 2020 centraal schriftelijk examen HET EINDEXAMEN Het examen is begonnen aan het begin van de

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst p. 4-5 4. Overgang

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

SEPTEMBER 2018 OKTOBER 2018

SEPTEMBER 2018 OKTOBER 2018 AGENDA CURSUS 2018-2019 SEPTEMBER 2018 dinsdag 4 september 2018 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren?

Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Welkom ouder(s)/verzorger(s) van leerjaar 4! Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Lokaal Mentor 110 Sophie van der Heiden

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo

VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO. Centraal examen Doorstuderen na de mavo VOORLICHTINGSAVOND 4 MAVO Centraal examen Doorstuderen na de mavo PROGRAMMA Belangrijke data Het centraal examen De uitslag Na de mavo Napraten onder het genot van een drankje. LAATSTE LOODJES Vanaf 12

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE

WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE WELKOM INFORMATIE BUSINESS SCHOOL OUDERAVOND KLAS 3 VOORLICHTING PAKKETKEUZE Gecertificeerd Business School Business School Reclamebord maken klas 1 Minionderneming klas 2 Managementgame klas 3 Ondernemers

Nadere informatie

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma

Jorismavo Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Jorismavo Examenvoorlichting 2017-2018 Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma Programma Opening en welkom. Van nu tot aan het examen. Van het examen tot aan het diploma. Week 12 Het examen begint

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 5- HAVO. Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b

INFORMATIEAVOND 5- HAVO. Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b INFORMATIEAVOND 5- HAVO Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b Agenda 1. Welkom en voorstellen 1. Welkom en voorstellen 2. Presentielijst 3. Rol van de mentor in Havo 5 4. Algemene zaken o.a.

Nadere informatie

Wijzigingen in het PTA en examenreglement

Wijzigingen in het PTA en examenreglement Wijzigingen in het PTA en examenreglement 2017-2018 Wijzigingen zijn geel gemarkeerd of aangegeven met een doorhaling. WIJZIGINGEN PTA 14 Rekentoets 1. De leerling moet de rekentoets als verplicht onderdeel

Nadere informatie

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg

Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg 1 Exameninformatie vmbo - basisberoepsgerichte leerweg - kaderberoepsgerichte leerweg - gemengde leerweg Betreft: - cohort 2017 2019 - cohort 2018 2020 - vmbo leerjaar 3 en 4 2 Beste eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

AGENDA CURSUS

AGENDA CURSUS AGENDA CURSUS 2017 2018 SEPTEMBER 2017 dinsdag 5 september 2017 start cursus kennismaking, ophalen roosters en inleveren ondertekende gebruikersovereenkomst schoolboeken: - 11.30 uur: klas 1-11.45 uur:

Nadere informatie

Wat een ieder moet weten over het eindexamen

Wat een ieder moet weten over het eindexamen Wat een ieder moet weten over het eindexamen examen 2011/2012 Schoolexamens De schoolexamens komen als volgt tot stand: zij worden gevormd door het geheel van alle behaalde cijfers van alle examentoetsen

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS HAVO 5

INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS HAVO 5 INFORMATIEBOEKJE VOOR OUDERS HAVO 5 2017 2018 Voorlichtingsavond 06 september 2017 PROGRAMMA 20.00 uur opening 20.10 uur inleiding door teamleider T. Visser 20.20 uur Havo 5 en dan? door de decaan, mevrouw

Nadere informatie

REGELING EXAMEN H.A.V.O. TWEEDE FASE R.S.G. Tromp Meesters

REGELING EXAMEN H.A.V.O. TWEEDE FASE R.S.G. Tromp Meesters REGELING EXAMEN H.A.V.O. TWEEDE FASE 2018-2019 aanvulling 5 HAVO van REGELING EXAMEN HAVO Tweede fase 2018-2019 R.S.G. Tromp Meesters 1. Inleiding Beste 5havo examenkandidaten, Vorig jaar hebben jullie

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6 Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 Programma Onderwijstijd Schoolexamen P.T.A. Voortgang Het centraal examen Ontwikkelingen binnen school Begeleiding Studiekeuzevoorlichting Kennismaking mentor/coach Onderwijstijd

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2014-2015 3 VMBO TL Coornhert Lyceum 1 Voorwoord Beste leerling en beste ouders / verzorgers, Hierbij heeft u / heb je het PTA van 3 vmbo TL in handen. In 3 vmbo TL

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg.

Exameninformatie , september Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 1 Exameninformatie vmbo basis-, kader- en gemengde leerweg. 2 Beste eindexamenkandidaat, Deze exameninformatie is specifiek voor Het Goese Lyceum, locatie Beroepsonderwijs 2017-2018. Alleen de exameninformatie

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatieavond lee e r e j r aa a r a 4-4 m - av a o

Informatieavond lee e r e j r aa a r a 4-4 m - av a o Informatieavond leerjaar 4-mavo Jaarplanning Periode 1 Week 34 t/m week 43 Periode 2 Week 44 t/m week 3 Periode 3 Week 4 t/m week 11 Voorbereiding tentamenweken Week 12 Tentamenweken Week 13 &14 Bespreking

Nadere informatie

Informatie-avond 5 havo

Informatie-avond 5 havo Informatie-avond 5 havo Algemene inleiding Informatie studiekeuze Korte pauze. Mentorengedeelte. Havo afdeling Afdelingsleider Jaarcoördinator Afdelingsassistent Decaan 8 Mentoren Doel van de avond Kennismaken

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande

NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015. 1. Van de waarnemend locatiedirecteur. In dit nummer: ISW Sweelincklaan. Sweelincklaan 1. 2692 BA s-gravenzande ISW Sweelincklaan Sweelincklaan 1 2692 BA s-gravenzande NIEUWSBRIEF 1 OKTOBER 2015 1. Van de waarnemend locatiedirecteur In dit nummer: 1. Van de Locatiedirecteur 2. Examennieuws 3. Ontbijt, een belangrijke

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen

Welkom Klas 4. Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement. Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding. Mededelingen & vragen Welkom Klas 4 Voorstellen mentor(en) PTA en examenreglement Wat zijn nu de belangrijke factoren? Vervolgopleiding Mededelingen & vragen Mentoraat Sociaal Groep (mentorles) Mentor Individueel Administratief

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar

Informatieavond 4 Mavo. Schooljaar Informatieavond 4 Mavo Schooljaar 2018-2019 Programma Algemene informatie Voorlichting decanaat Kennismaking mentoren Wie is wie en wie doet wat? Teamleider 3 en 4 mavo Decaan Mentorondersteuner Teamassistent

Nadere informatie

schoolbreed lyceum mavo activiteit periode week dag business datum tijd lokaal

schoolbreed lyceum mavo activiteit periode week dag business datum tijd lokaal periode week dag datum tijd activiteit 1 39 za 30-sep 1 40 zo 1-okt 1 40 di 3-okt 18:45 voorlichting van mavo 4 naar havo 4 mavo gebouw x 1 40 wo 4-okt 13:30-14:45 workshop leerlingen groep 8 'I-Pad 21st

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

MAVO 3 en 4 cursus

MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie-

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

VMBO-T info september

VMBO-T info september INFO EXAMEN VMBO-T info september EXAMENS 2018 Het examen bestaat uit drie onderdelen: 1. het schoolexamen (Programma van Toetsing en Afsluiting) voor 50%. 2. het centraal examen voor 50%. 3. de rekentoets

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2016 Maandag 14 september 2015 Goede voorbereiding Hoe Wat Wanneer 1 Hoe doet Daphne Schippers het?! aandacht of afleiding! precies weten en veel oefenen! Topprestatie! SE examen

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal periode week dag datum tijd activiteit 1 33 wk Zomervakantie tot en met 18 augustus voor leerlingen 1 33 wk Leerlingen klas 2 t/m 6 vmbo, mavo, havo en atheneum kunnen op de website zien hoe laat zij maandag

Nadere informatie

activiteit periode week dag datum tijd lokaal

activiteit periode week dag datum tijd lokaal 2 50 wk 2 50 ma 8-dec rapportage 1 2 50 ma 8-dec spreekavond Farel Lyceum vakdocenten 2 50 ma 8-dec 18:00-21:00 ouderavond voor ouders van leerlingen Lyceo 2 50 ma 8-dec 19:30-20:45 informatieavond ouders

Nadere informatie

Informatieavond ouders HAVO 5 / VWO 6

Informatieavond ouders HAVO 5 / VWO 6 www,tvo-rotterdam,nl Informatieavond ouders HAVO 5 / VWO 6 www,tvo-rotterdam,nl Programma: 19.30 uur 20.00 uur 21.00 uur Opening en welkom Uiteen per klas met mentor Veilig naar huis www,tvo-rotterdam,nl

Nadere informatie