NIEUWSBRIEF 2. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Parascolaire dagen. De Don Boscocross. Oudercontact. Vanuit de ouderraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF 2. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Parascolaire dagen. De Don Boscocross. Oudercontact. Vanuit de ouderraad"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF 2 Eerste jaar 22 september 2017 De nieuwsbrief Deze nieuwsbrief bezorgt u de nodige informatie over alles wat er te gebeuren staat tot half november. U vindt de nieuwsbrieven ook op de website terug onder info bij correspondentie. M I S S I E Kalender 27 september: woensdagnamiddagstrafstudie 28 september: sportdag of studiedag (zie verder) 28 september: ouderraad 28 september: geen avondstudie 29 september: sportdag of studiedag 2 oktober: pedagogische studiedag (geen school) 3 oktober: infoavond leren leren 11 oktober: Don Boscocross 20 oktober oudercontact 25 oktober: woensdagnamiddagstrafstudie 28 oktober: start herfstvakantie 7 november: leerlingencontact 15 november: start XIU-actie 17 november : nieuwsbrief 3 18 november: spaghettiavond t.v.v. de salesiaanse spelen Geïnspireerd door de figuur van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving. In een hartelijke sfeer gaat ons team op stap met jongeren om hen op te voeden tot vrije, verantwoordelijke en verbonden mensen. In deze nieuwsbrief Parascolaire dagen De Don Boscocross Oudercontact Vanuit de ouderraad Infoavond leren leren... Klaar voor de start van de cross!

2 Sportdag Parascolaire dagen 28-29/9 Op 28 en 29 september vervallen op school de lessen. De klassen krijgen een aangepast programma. Veldwerk, sessies leren leren en sport komen die dagen aan bod. Op donderdag 28 september is er dan ook geen avondstudie. Hieronder staan alle praktische afspraken.. Welke klas doet wat wanneer? klas datum en activiteit 1A-1B donderdag 28/09: voormiddag: veldwerk in de Gavers namiddag: leren studeren (op school) vrijdag 29/09: The Boscolympic game (op school) 1C-1D donderdag 28/09: voormiddag: leren studeren (op school) namiddag: veldwerk in de Gavers vrijdag 29/09: The Boscolympic games. 1E-1F donderdag 28/09: The Boscolympic game (op school) vrijdag 29/09: voormiddag: veldwerk in de Gavers namiddag: leren studeren (op school) 1G-1H-1I donderdag 28/09: The Boscolympic game (op school) vrijdag 29/09: voormiddag: leren studeren (op school) namiddag: veldwerk in de Gavers Praktische info: The Boscolympic game Indien mogelijk komen we die dag met de fiets naar school. Vergeet je hesje en eventueel fietshelm niet. wat brengen we mee in onze sporttas? sportieve kledij (bvb turnkledij met trainingspak erboven) reserve sportkledij (vooral bij slecht weer) sportschoenen (voor binnen en buiten) eventueel douchegerief lunchpakket (Er zijn die dag geen warme maaltijden of broodjes op school). Per klas: graag per twee leerlingen skateboard of step meebrengen. We kiezen voor een gezond lunchpakket. Suikerrijke dranken laten we best thuis. Neem wel voldoende water mee. Laten we ook proberen om de dag snoepvrij door te komen. The Boscolympic game start om 08:20 en eindigt rond 16:00. Het is aangeraden om waardevolle voorwerpen zoals een Smartphone die dag thuis te laten. Praktische info veldwerk Voor het veldwerk moeten de leerlingen laarzen of stevige stapschoenen en een warme trui en regenjas meebrengen. Praktische info leren studeren Voor leren studeren hebben de leerlingen schrijfgerei, kleurpotloden en hun schoolagenda nodig De nummers 1 en 11 van elke klas brengen ook hun gemaakte boekentas mee, alsof het die dag les zou zijn. Vergeet ook je lunch, een drankje en een tussendoortje. (koek of stuk fruit, geen snoep!) niet.

3 Leerlingencontact Op 7 november gaat het eerste leerlingencontact door. Dit is een gesprek tussen de leerling en de klasleerkracht. Centraal in het WAT HEBBEN WE VANDAAG GELEERD? De ouderraad presenteert: een thema-avond over leren leren Dinsdag 3 oktober om u. in de Emmaüszaal eerste jaar staat het groeipad van de kinderen. We hebben een eerste verslagje over het functioneren op school en samen worden de groeipuntjes en de actiepunten overlopen. We werpen ook al eens een blik op de eerste examenperiode. De ervaring leert dat opbouwende individuele feedback leerlingen het meest doet groeien. De eerste maal dat zoiets gebeurt, maakt sommige leerlingen wat nerveus. Het is goed om hen gerust te stellen Aanpassingsvragen Eind september bevragen we de Voor bijna 200 jongeren startte op 1 september een nieuw verhaal: zij werden leerling op Don Bosco. Nu ze stilaan gewoon raken aan hun nieuwe leven, begint het misschien hier en daar al wat te kriebelen. Zeker in het eerste jaar lopen jongeren al eens met heel wat vragen rond Zit ik hier wel op mijn plaats? Heb ik wel de juiste richting gekozen? Hoeveel tijd moet ik eigenlijk aan mijn schoolwerk besteden? Een studieplanning opmaken: hoe begin ik daar aan? Aan deze en andere netelige kwesties wordt er op school de nodige aandacht besteed. Maar daarnaast is het goed dat we ook als ouder eens stilstaan bij dit thema en bij de rol die wij willen/mogen/moeten/kunnen spelen. Ignace Tanghe gaat in een zeer heldere stijl in op de meest pertinente aspecten van deze thematiek. Als leerkracht wiskunde en als coördinator van de eerste graad staat Ignace zeer dicht bij de dagelijkse realiteit. leerlingen. We luisteren als team naar hun ervaringen: wat loopt goed, waar lopen ze op vast, hoe kunnen we hen helpen? De bevragingen verlopen deels digitaal, deels op papier en worden door de kassenraad besproken. Deze thema-avond is alleen bestemd voor ouders. De toegang is gratis, maar u dient zich wel in te schrijven via de invulstrook achteraan deze nieuwsbrief. De info wordt gegeven in de Emmaüszaal. U kan de wagen parkeren op de speelplaats van de school (ingang fietsenrekken).

4 Don Boscocross 11 oktober Zoals elk jaar organiseren wij onze Don Bosco cross. Die gaat door op woensdag 11 oktober 2017 op onze terreinen. Om diefstal te voorkomen vragen we onze leerlingen om geen waardevolle voorwerpen mee te brengen. Voor onze eigen leerlingen voorzien we het lokaal B010 om boekentassen en ander gerei achter te laten. Daar zijn 2 leerkrachten aanwezig om voor het gerei te zorgen. We verwachten dat persoonlijke voorwerpen opgeborgen zijn in een (boeken)tas of rugzak voorzien van de naam van de leerling. Tijdens het morgenwoordje verwittigen we onze leerlingen om geen boekentas of rugzak onbewaakt ergens op school achter te laten. We verwachten dat alle leerlingen deelnemen. Hieronder vindt u de starttijd. Reeks Categorie J/M jaar afstand ronden uur 15 Miniemen A M xB u. 16 Miniemen A J xA u. 17 Miniemen B M xB u. 18 Miniemen B J XA u. Oudercontact Op 20 oktober is er in de eetzaal oudercontact voor de eerste en tweede graad. Inschrijven voor het oudercontact verloopt digitaal. Hiervoor maakt de school gebruik van het online platform : Myro Online. Om een afspraak te maken voor het oudercontact ga je als volgt te werk : Log in op smartschool Bovenaan vind je de link in het kader online punten raadplegen + inschrijven voor oudercontacten. Je krijgt het scherm van MyRo online te zien. Bij oudercontact zie je de mogelijkheden tot inschrijving. Kies een beschikbaar moment en klik onderaan op reserveer. Indien je niet aanwezig kan zijn op het oudercontact, dien je te kiezen voor ik zal niet aanwezig zijn. Bij meerdere kinderen op onze school kan je die naast elkaar terugvinden. In het menu overzicht reservatie kan je je reservatie terugvinden. Je dient in te schrijven tussen maandag 2 oktober 20 uur en vrijdag 13 oktober 12 uur. Indien je onmogelijk online kan inschrijven of indien er problemen zijn bij het inschrijven, contacteer de school dan zo snel mogelijk telefonisch om een afspraak voor het oudercontact vast te leggen ( 056/ tijdens de kantooruren). Evalueren en rapporteren In de vorige nieuwsbrief vindt u terug hoe u het online rapport van uw zoon of dochter kan raadplegen. Op het oudercontact van oktober bespreken we de stand van zaken op dat moment. Tot het begin van de examenperiode in december wordt er geëvalueerd voor dagelijks werk. Op het kerstrapport wordt het totaal van dagelijks werk op 100 gequoteerd. Ook het examen zelf wordt op 100 gequoteerd. We tellen dan de twee cijfers samen en delen door 2 om het totaalcijfer te bekomen. Bij vakken zonder examens (LO, PO, MO, techniek, STEM) is er geen examen maar gespreide evaluatie. Het totaalcijfer wordt verkregen door alle resultaten samen te herleiden tot een cijfer op 100.

5 BEN JE AL FAN VAN DE OUDERRAAD? Alle activiteiten van de ouderraad worden aangekondigd in de nieuwsbrief, die je zoon of dochter regelmatig meekrijgt. Meestal vragen we ook om via de bijgevoegde antwoordstrook in te schrijven. Ook op onze facebookpagina kom je heel wat te weten over waar wij mee bezig zijn. Naast informatie over onze activiteiten, kan je er ondermeer terecht voor korte (foto) verslagjes over wat voorbij is. Je hoeft dus helemaal geen lid te zijn van de ouderraad, om van nabij te kunnen volgen wat wij allemaal uitspoken. Bovendien kan je er terecht om een probleem aan te kaarten, een voorstel te lanceren, een ervaring te delen of een vraag te stellen. Wij zijn best wel trots zijn op hetgeen we doen. Daarom vinden wij het erg fijn wanneer je aangeeft onze werking leuk te vinden. Surf dus vandaag nog naar en druk op de vind-ikleuk-knop. Voor wie avondstudie volgt AFSPRAKENBLAD Beste leerling je bent ingeschreven voor de avondstudie. We verwachten van jou dat je je aan volgende regels houdt: Je bent aanwezig in de avondstudie op de momenten waarvoor je ingeschreven bent. Je kan nooit afwezig zijn zonder voorafgaand aan het leerlingensecretariaat een toestemming van je ouders ingediend te hebben. Berichtjes en/of sms'jes gelden niet als afwezigheidsattest.. Contact opnemen? Don Boscocollege Don Boscolaan Kortrijk (056) Bezoek onze website op Bij een ongewettigde afwezigheid krijgen je ouders in de loop van de week een mail toegestuurd. Het schoolreglement en de lokalenreglementen zijn ook van toepassing in de avondstudie. Bij ernstige overtredingen kan je voor de rest van het trimester uitgesloten worden uit de avondstudie. Opgelet: er is géén avondstudie de avond vóór een lesvrije of parascolaire dag. Wie dat wenst, kan op aanvraag in de opvang blijven. Wij vragen de antwoordstrook, samen met de andere bijlagen van de nieuwsbrief, ondertekend terug in te dienen op maandag 25 september

6

7 erstes bijlage af te geven op maandag 25 september om 8.30 uur Naam : Klas : 1 nr. : Ontvangstbevestiging nieuwsbrief 2 De ouders bevestigen de nieuwsbrief 2 ontvangen en gelezen te hebben. Handtekening ouder(s) Thema avond leren leren op dinsdag 3 oktober 2017 Wij (ouders van) uit klas zullen met pers(o)on(en) aanwezig zijn op de infoavond om uur. handtekening ouder(s) Afspraken rond avondstudie Wij (ouders van en leerling) uit klas hebben het afsprakenblad (p. 5) met het reglement van de avondstudie gelezen en verklaren ons hiermee akkoord handtekening ouders handtekening leerling

NIEUWSBRIEF 2. nieuwsbrief 3. Kalender

NIEUWSBRIEF 2. nieuwsbrief 3. Kalender NIEUWSBRIEF 2 21 september 2018 Eerste jaar De nieuwsbrief Deze nieuwsbrief bezorgt u de nodige informatie over alles wat er te gebeuren staat tot half november. U vindt de nieuwsbrieven ook op de website

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 2 V I E R D E J A A R 2 3 S E P T E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de fig van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 2 D E R D E J A A R 2 3 S E P T E M B E R 2 0 1 6 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Oudercontact Digitale agenda Rapport Vanuit de ouderraad Sportdag

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 2 E E R S T E J A A R 2 3 S E P T E M B E R 2 0 1 6 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Digitale agenda Rapport Oudercontact Leerlingencontact

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Parascolaire dagen. Bama-avond. Muziek met klasse. De Don Boscocross.

NIEUWSBRIEF 2. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Parascolaire dagen. Bama-avond. Muziek met klasse. De Don Boscocross. NIEUWSBRIEF 2 Zesde jaar 22 september 2017 De nieuwsbrief Deze nieuwsbrief bezorgt u de nodige informatie over alles wat er te gebeuren staat tot half november. U vindt de nieuwsbrieven ook op de website

Nadere informatie

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR

Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR Bijhouden van cursussen & notities SCHOOLJAAR 2018 2019 Naam: Klas : Nr. : 1 Elke leerling krijgt op het einde van het schooljaar zijn/haar schriften en notities mee naar huis. Wettelijk is het echter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3. De nieuwsbrief. Kalender

NIEUWSBRIEF 3. De nieuwsbrief. Kalender NIEUWSBRIEF 3 Eerste jaar 9 november 2018 De nieuwsbrief Deze nieuwsbrief bezorgt u de nodige informatie voor de rest van het eerste trimester. Ook alles wat u moet weten in verband met de kerstexamens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Infoavond. Smartschool. Schoolreglement. De ouderraad. Varia

NIEUWSBRIEF 1. De nieuwsbrief. Kalender. In deze nieuwsbrief. Infoavond. Smartschool. Schoolreglement. De ouderraad. Varia NIEUWSBRIEF 1 Vijfde jaar 1 september 2017 De nieuwsbrief In elke nieuwsbrief krijgt u de informatie die u door de komende weken moet loodsen. Zo ziet de planning van de nieuwsbrieven eruit: Nieuwsbrief

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 2 T W E E D E J A A R 2 3 S E P T E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de figuur van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 E E R S T E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwbrief Agenda Bijlagen 1 Examenperiode 2 Solidariteitsactie Openschooldag infoavond

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 Z E S D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Regeling einde trimester Studiekeuzeproces 1 2 Solidariteitsactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Noteer meteen in uw agenda. Afwezigheidsbriefjes. Bijlagen

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief. Noteer meteen in uw agenda. Afwezigheidsbriefjes. Bijlagen Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 3 E E R S T E J A A R 1 8 N O V E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de fig van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 V I J F D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Solidariteitsactie Regeling einde Openschooldag infoavond

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 2 Z E S D E J A A R 2 3 S E P T E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de figuur van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen 2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand een drukke eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 2 september 2016 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw Wij willen u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hopen we dat uw zoon of dochter hier echt gelukkig

Nadere informatie

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2017

Nieuwsbrief september - oktober 2017 Nieuwsbrief september - oktober 2017 Kalender september 30 augustus KS 19u30 Infoavond voor de kleuterschool 1 september school WELKOM! 4 september L4 19u00 Infoavond voor de ouders van L4 5 september

Nadere informatie

Schooljaar 2016 2017

Schooljaar 2016 2017 Schooljaar 2016 2017 TER INFORMATIE aan alle ouders Bestelling boeken p. 2 Afhalen schoolmateriaal p. 3, 4 Alle ouders moeten naar de verkoopdagen komen om het materiaal ( ) voor hun zoon of dochter af

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2018-11-26 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 eerste jaar Moderne. Noteer meteen in uw agenda

Nieuwsbrief 5 eerste jaar Moderne. Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief MISSIE Nieuwsbrief 5 eerste jaar Moderne 19 februari 2016 Geïnspireerd door de fig van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving. In een hartelijke sfeer gaat

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET RESERVATIEPORTAAL

HANDLEIDING VOOR HET RESERVATIEPORTAAL HANDLEIDING VOOR HET RESERVATIEPORTAAL Deel I : Toelatingsexamen p.2 p. 11 Deel II: Tussentijdse proef p.12- p. 19 Deel III: Rugzak p.20- p. 27 1 DEEL I Handleiding reservatieportaal toelatingsexamen INHOUD

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 1 september 2014 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw In naam van de ganse schoolgemeenschap wil ik u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hoop ik dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

De nieuwsbrief zit in een nieuw jasje. In elke nieuwsbrief krijgt u de informatie die u door de komende weken moet loodsen.

De nieuwsbrief zit in een nieuw jasje. In elke nieuwsbrief krijgt u de informatie die u door de komende weken moet loodsen. Nieuwsbrief MISSIE Geïnspireerd door de figuur van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving. In een hartelijke sfeer gaat ons team met jongeren op stap om hen op te voeden

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven

Handleiding Online Inschrijven Handleiding Online Inschrijven Kijk voor extra uitleg ook steeds naar de tekstvakken op de website! Inhoudsopgave 1. Aanmelden... 2 2. Gebruikersmenu... 2 2.1. Home... 2 2.2. Kalender... 2 2.3. Inschrijven...

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden

5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag. 11 di ICT lessen voor 2de en 3de graad. 13 do grootoudersfeest. 16 zon 11 uur aperitiefoptreden Nieuwsbrief 30 september 2016 Beste ouders, We zijn al een maand verder. Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 4 di Mondiale dag voor L4 5 woe GEEN SCHOOL wegens lokale vrije dag 7 vrij

Nadere informatie

v e r n i e u w d e w e b s i t e

v e r n i e u w d e w e b s i t e v e r n i e u w d e w e b s i t e www.gemeenteschool-sintmichiels.be mededelingen november/december 13 een update van de kalender z e k e r l e z e n k l e u t e r Ook de evolutie en het welbevinden van

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Vakantiegroet van de directie

Vakantiegroet van de directie Vakantiegroet van de directie Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

INHOUD. 1. Voorwaarden om te mogen reserveren. 2. Vanaf wanneer kan u reserveren? 3. Hoe kan u reserveren?

INHOUD. 1. Voorwaarden om te mogen reserveren. 2. Vanaf wanneer kan u reserveren? 3. Hoe kan u reserveren? INHOUD 1. Voorwaarden om te mogen reserveren 2. Vanaf wanneer kan u reserveren? 3. Hoe kan u reserveren? >> maximale aantal door u te reserveren examenmomenten 4. Reserveren A. Een reservatie maken B.

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Handleiding reservatieportaal tussentijdse proef

Handleiding reservatieportaal tussentijdse proef Handleiding reservatieportaal tussentijdse proef Inhoudstafel 1. Voorwaarden om te mogen reserveren... 2 2. Vanaf wanneer kan u reserveren?... 2 3. Hoe kan u reserveren?... 3 4. Reserveren... 3 A. EEN

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

In elke nieuwsbrief krijgt u de informatie die u door de komende weken moet loodsen.

In elke nieuwsbrief krijgt u de informatie die u door de komende weken moet loodsen. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 1 E E R S T E J A A R 2 S E P T E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de figuur van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50.

Voor een leerling van de lagere school bedraagt de prijs voor een grote tas soep 0,50. NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief oktober 2018 - één per gezin- Agenda Maandag 1 oktober Vrijaf (Lokale verlofdag) iedereen Donderdag 4 oktober Startdag: Klimaatbende van Gooik 5 de leerjaar Vrijdag 5 oktober Saved

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

Infoboekje september 2016

Infoboekje september 2016 Infoboekje september 2016 Even stilstaan Jij bent een noot in onze muziek een stem in ons koor een instrument in ons orkest een woord in ons verhaal een letter in ons woord een foto in ons album een parel

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda MISSIE Geïnspireerd door de figuur van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving. In een hartelijke sfeer gaat ons team met jongeren op stap om hen op te voeden tot vrije,

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

Infobrief juli en augustus 2019

Infobrief juli en augustus 2019 Infobrief juli en augustus 2019 1. Rond 22 augustus ontvangt u de infobrief voor september 2019 met alle praktische informatie voor maandag 2 september via smartschool. 2. Openingsuren tijdens de zomermaanden

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Infoavond 1 e jaar. 11 september Welkom in Middenschool Don Bosco

Infoavond 1 e jaar. 11 september Welkom in Middenschool Don Bosco Infoavond 1 e jaar 11 september 2018 Welkom in Middenschool Don Bosco programma 1. Wie is wie 2. Opvoedingsproject 3. Start schooljaar 4. Leerlingbegeleiding 5. Evaluatiesysteem 6. Digitale agenda en planningsagenda

Nadere informatie

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig nog even duren Via deze

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten.

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten. Afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar een lijstje met afspraken.

Nadere informatie

We verwachten je in de polyzaal (lokaal D1.01) op het tijdstip dat je in onderstaand schema terugvindt.

We verwachten je in de polyzaal (lokaal D1.01) op het tijdstip dat je in onderstaand schema terugvindt. Mellestraat 1 8501 Heule www.snh.be info@snh.be 1 ste graad 056 35 39 53 2/3 de graad 056 35 39 54 Heule, 30 juni 2017 Start van schooljaar 2017-2018 voor de leerlingen van de 1 ste graad Beste ouder Beste

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017

Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Nieuwsbrief De Branding, nummer 2, 15 september 2017 Jarigen!!! Wij feliciteren deze maand de komende kinderen; Datum Naam 17/09 Olivia, groep 1/2 17/09 Thijs, groep 1/2 20/09 Luuk, groep 3 26/09 Ivy,

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA

Vanaf schooljaar worden in volgende klassen alle examens vervangen door permanente evaluatie: 1 B / 2 BVL / 5 OH / 6 OH / 7 KAG / 7 OA SCHOOLKALENDER BuSO 2017-2018 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER

SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER Buitengewoon Secundair Onderwijs Lid van SCHOOLKALENDER BuSO met LEERLINGENVERVOER 2018-2019 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen,

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER - BuSO

SCHOOLKALENDER - BuSO SCHOOLKALENDER - BuSO 2015-2016 In de jaarkalender staan alle reeds gekende data voor de organisatie van het schooljaar: vakantieperioden, verlofdagen, examenperioden, deliberatiedagen, rapportdata, oudercontacten,

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school!

Reglement van de kleuterschool. Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2016-2017 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

Oudercomité en Vriendenkring

Oudercomité en Vriendenkring Oudercomité en Vriendenkring In Ons Kasteeltje hebben we een enthousiast oudercomité. De voorzitter is mevrouw Goedele Vanholme, telefoonnummer 0475/91 48 91. In de Wijkschool t Paradijs hebben we een

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie