ISO - International Organization for Standardization

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ISO - International Organization for Standardization"

Transcriptie

1 Afdruk capaciteit ISO - International Organization for Standardization De Internationale Organisatie voor Normalisatie (ISO) met hoofdzetel in Genève, Zwitserland, is een netwerk van nationale instituten voor normalisatie van 147 landen. Binnen een gezamenlijke commissie bestaande uit ISO en IEC (International Electric Committee), dat bestaat uit leden van de nationale organisaties voor standaardisatie, zijn vrijwillige normen gedefinieerd om de handel te ondersteunen, het verbeteren van de bescherming van het milieu en om de klant een betere keuze te bieden. Dit gebeurt in een proces van besluitvorming te vinden op basis van gemeenschappelijke overeenkomsten en de instemming van alle leden. In het geval van ontwikkeling van normen voor het kantoor-sector, ISO bestaat uit vertegenwoordigers van diverse sectoren van de handel, met inbegrip van fabrikanten en marketeers van printers, alternatieve dealers van printer cartridges en testlaboratoria. Details over ISO / IEC-printer normen: zie ISO-norm voor de print prestaties van de printer cartridges voor zwart-wit printers In juni 2004 heeft de International Organization for Standardization (ISO) de norm ISO / IEC gepubliceerd voor het meten van de print prestaties van printer cartridges voor zwart-wit laserprinters. EMBATEX nam actief deel aan de ontwikkeling van deze norm en is een sterk voorstander van het gebruik ervan. De standaard houdt rekening met een breed spectrum van factoren die van invloed zijn op de druk prestatie en de meting hiervan. Dit omvat de test document, het volume van afdruktaken de wijzen van druk kwaliteit, de bepaling van het einde van de periode van gebruik, de grootte van het monster en de omgevingsomstandigheden. Een dergelijk zware standaard, die wordt aanvaard door het grootste deel van de handel, is het van het grootste belang voor de klanten, want daardoor krijgen ze precies vergelijkbare gegevens over de print prestaties. Mede door de betrouwbaarheid en de consistentie van de standaard, de brede samenwerking voor de ontwikkeling ervan, alsmede de onafhankelijke, wereldwijde filosofie van de ISO, is het EMBATEX de mening dat de standaard belangrijke voordelen voor de klanten en de grafische industrie heeft. Daarom maakt EMBATEX gebruik van de norm ISO / IEC het meten van de print prestaties van de laser printer cartridges voor zwart-wit printers. Bovendien werkt EMBATEX samen op het ontwikkelen van normen voor de hele handel voor het meten van de druk en prestaties van de printer cassettes / cartridges van kleur laser-en inkjetprinters. Deze normen zijn voor verbetering van de tests voor het meten van de print prestaties in de hele printer industrie en laat vergelijkingen als gevolg van identieke criteria.

2 Methode De ISO-norm is strenger dan andere voorgestelde methoden. Dit is vooral te wijten aan de uitgebreide testmethoden waar de volgende criteria onder vallen: de definitie van de testpagina, statistische evaluatie en statistische methoden alsmede de controle van de milieu-omstandigheden en omschrijving van de voorwaarden voor het einde van de periode van gebruik. In de statistische beoordeling bijvoorbeeld, worden slechts een of twee afdrukken cartridges getest in een aantal methoden, terwijl de ISO-standaard stellen dat minimaal negen cartridges van een model nodig zijn voor de statistiek geldigheid. EMBATEX ondersteunt de ISO-norm en gebruikt deze voor alle zwart-wit printer cartridges die op de markt worden gebracht sinds 2004, de invoering van de ISO-norm De standaard ISO / IEC hanteert een strikte methode voor het meten van de print prestaties van printer cartridges voor zwart-wit laserprinters. Dit omvat volgende richtlijnen: Standaard testdocument: gebruik van een standaard pagina die gebaseerd is en afgedrukt op gecontroleerde omstandigheden met de standaard instellingen van de printer. Dit zorgt ervoor dat de instellingen consequent blijven tijdens alle tests zonder rekening te houden van het platform en het papier-formaat. Het testdocument werkt samen met het papierformaat Letter en met A4. Het aantal van de geteste printer cartridges: negen printer cartridges van elk model worden getest. Dit maakt een betrouwbare schatting van de laagst voorziene printprestaties met een statistische nauwkeurigheid van 95%. Duidelijk en objectief criterium voor het einde van de periode van gebruik: nodig om achter de printprestaties van printercartridges te komen door metingen die het einde van de periode van gebruik wordt toegepast als criterium. Dit criterium is gebaseerd op het aantal bruikbare pagina's. De metingen hierbij komen overeen met de

3 aanbevelingen van de fabrikanten over de procedure tegen het einde van de periode van gebruik van printer cartridges (bijvoorbeeld de informatie over hoe vaak een printer cartridge dient te worden geschud). Deze aanbevelingen dienen om het gedrag van de eindgebruikers over te brengen. Aantal printers: De cartridges worden getest in drie verschillende printers (drie cartridges per printer), om foutieve resultaten door constructieve verschillen tussen de printers voorkomen. Gecontroleerde omgeving: de print omgeving wordt gecontroleerd en constant gehouden omdat afwijkingen van temperatuur en vochtigheid een effect hebben op het printen en presteren van inktpatronen. Voor overtuigende vergelijkingen, moeten de print prestaties van printer cartridges van verschillende fabrikanten worden gemeten volgens een enkele consistente standaard. Print prestaties van printer cartridges gemeten door andere methoden kunnen niet worden vergeleken met die gemeten in overeenstemming met de ISO-norm. Print prestatie / rendement van printer cartridges van oudere printers Voor alle producten die compatibel zijn met printers die zijn verkocht voorafgaand aan juni 1999, publiceerd EMBATEX de print prestaties volgens de gewezen eigen methode om de prestatie te meten. De EMBATEX methode maakt gebruik van een testpagina uit DIN33870 die gebaseerd is op een dekking van 5%. ISO-norm voor de print prestaties van printer cartridges voor kleurenlaserprinters EMBATEX ontwikkelde een strenge methode om de printprestaties van printer cartridges van laser kleurenprinters te testen. De relevante procedures zijn van toepassing geweest tot de ontwikkeling van de ISO-norm voor kleurenlaserprinters werd gesloten. EMBATEX had een eigen testpagina ontwikkeld die in overeenstemming toegestaan is voor proeven en een nauwkeurige definitie van de print prestaties. De testpagina emuleert het typische print gedrag van de klanten, 20% van de pagina, respectievelijk 5% per kleur. De criteria voor de print omgeving zijn vergelijkbaar met de norm DIN voor monochrome laserprinters. De recente pagina's vertegenwoordigen typische zakelijke documenten, waarvan ongeveer 20% van de pagina's worden gedekt. Deze waarde is het gevolg van de dekking door de kleuren cyaan, geel, magenta en zwart.

4 Methode Volgens de test richtlijnen van de norm ISO / IEC 19798, is een gestandaardiseerd aantal pagina's continu afgedrukt totdat de toner op is. Door tal van redenen, komt deze testcondities mogelijk niet overeen met wat u ervaart in uw dagelijks gebruik. De opbrengst volgens de ISO-norm moet daarom liever een basis zijn voor vergelijkende doeleinden in plaats van een voorspelling van de feitelijke rendement van uw EMBATEX printer cartridges. De werkelijke opbrengst varieert aanzienlijk afhankelijk van de inhoud van de afgedrukte pagina, de frequentie van print en andere factoren, zoals stuurprogramma setups. De vijf standaard ISO-pagina's bestaan uit een combinatie van tekst en afbeeldingen, alsmede een mix van zwart en kleur. ISO-norm voor de print prestaties van de printer cartridges voor inkjet printers EMBATEX publiceert rendement gegevens op basis van de industriestandaard voor het meten van de opbrengst van inktcartridges (ISO / IEC 24711) voor alle printer cartridges voor inkjet printers die zijn verkocht sinds juli Voldoen aan de test richtlijnen van de norm ISO 24711, een gestandaardiseerde groep pagina's gesorteerd 81/2x11'' wordt voortdurend afgedrukt totdat de cartridge is opgebruikt. Door tal van redenen, komen deze testcondities mogelijk niet overeen met wat u ervaart in uw dagelijks gebruik.

5 De opbrengst volgens de ISO-norm moet daarom liever een basis voor vergelijkinende doeleinden hebben dan een voorspelling van de feitelijke rendement van uw EMBATEX printer cartridges. De werkelijke opbrengst varieert sterk afhankelijk van de inhoud van de gedrukte pagina's, de frequentie van het printen en andere factoren, zoals de printer driver set-ups. De vijf standaard ISO-pagina's bestaan uit een combinatie van tekst en afbeeldingen, alsmede een mix van zwart en kleur. De feitelijke opbrengst varieert afhankelijk van de hoeveelheid van de inhoud op de pagina. Documenten met hoge dichtheid, zoals bijvoorbeeld het onderstaande tekstdocument kan mogelijk leiden tot een lagere opbrengst van de pagina's volgens de ISO norm, dat bijvoorbeeld bij het organigram onder meer pagina's kan worden afgedrukt volgens de standaard. Afdrukken die hoofdzakelijk een kleur gebruikt leidt tot een lagere opbrengst van een kleur en een hoger rendement voor kleuren die minder vaak gebruikt. De "juiste" opbrengst is afhankelijk van de inhoud die u afdrukt. Sommige inkjetprinters printen maar een paar pagina's tegelijk, en er zijn soms uren en dagen tussen de print opdrachten. Bij dit proces van stop-and-go printen, inkjet printers gebruiken een beetje inkt om de jets zo schoon te houden zodat de inkt kan stromen zonder problemen. Dit is essentieel voor het behoud van de integriteit van uw printer. Op deze manier kunt u er ook zeker van zijn dat uw printer u dezelfde uitstekende drukkwaliteit bidet als toen deze nieuw was. Dit kan echter resulteren in een lagere opbrengst als wanneer je hetzelfde aantal in een keer zou printen. Sommige inkjet printers maken gebruik van inkt van de oorspronkelijk geïnstalleerde cartridges om de printer te starten. Deze eenmalige inkt opbrengst is niet opgenomen in de ISO test en kan het rendement van uw allereerste cartridge beïnvloeden. Bovendien maken sommige inkjetprinters gebruik van een "introductie cartridge" die mogelijk zorgt voor een lagere opbrengst dan de EMBATEX vervangende cartridge. Methode EMBATEX publiceert de waarden voor het rendement op basis van de ISOnormen voor het meten van de opbrengst van cartridges (ISO / IEC 24711):

6 De test procedure is als volgt: Een standaard set van vijf pagina s word continu afgedrukt totdat de inktpatroon is opgebruikt. Een cartridge wordt als opgebruikt beschouwd wanneer de test pagina's bleek worden of - zoals sommige printers doen - stopt de printer door gebrek aan inkt. Om rekening te houden met mogelijke verschillen zijn minimaal 3 cartridges van elk type cartridge getest in elk van de 3 printers. De ISO-test houdt geen rekening met de inkt die wordt gebruikt bij het starten van de printer. De standaard stelt dat die cartridges moet worden verwijderd na het afsluiten van de eerste start en vervangen door nieuwe cartridges, voordat de opbrengst wordt gemeten. Details over de waarden van de opbrengst van de kleur inkt cartridges van EMBATEX EMBATEX publiceert een aantal cijfers op de opbrengst van de pagina's voor elke cartridge die wordt aanbevolen voor inkjetprinters. Normaal zou de norm ISO-zijn. De grootste uitzondering is cartridges die vooral worden gebruikt voor het afdrukken van foto's. Voor deze, publiceert EMBATEX foto opbrengst. Voor bepaalde printers die enkel kleuren inkt cartridges hebben, vaardigt EMBATEX een gecombineerde pagina waarde voor de 3 kleuren. De gecombineerde opbrengst is ontleent aan de ISO rapport methode, die slechts een gemiddeld rendement meld voor de cartridges cyaan, magenta en geel. Zwart wordt afzonderlijk vermeld als individuele opbrengst. De meeste inkjet cartridges van EMBATEX worden gebruikt voor meer dan een printer model, en de opbrengst voor een cartridge kan variëren van printer tot printer, terwijl dit verschil normaal gesproken erg klein is. Normaal wordt de EMBATEX referentie opbrengst van de cartridge op basis van de opbrengst van de eerste printer die deze cassette gebruikt. Daarom kan de referentieopbrengst van de cartridge op uw printer, verschillen van deze cartridge. Cartridge referentie-opbrengst voor EMBATEX inkjet printers wordt steeds aangeduid als een individu, niet als een gecombineerde opbrengst. In het onderstaande voorbeeld Deskjet 6540 werd een printer gebruikt om de referentie rendement van de patronen 94 en 95 vinden. nummer cartridge referentie Deskjet 6540 Deskjet 6620 Photosmart B8350 Officejet H

7 Hoewel de opbrengst waarden worden weergegeven voor enkele cartridges, wordt de test zelf gedaan met alle geïnstalleerde cartridges. Inkjet printers maken vaak gebruik van inkt van meer dan een cartridge als ze tekst en afbeeldingen te printen hebben. In veel gevallen meer dan een type patroon mag in dezelfde houder, zodat verschillende combinaties van patronen mogelijk is. In deze gevallen kan de opbrengst van een patroon afhangen van de keuze van de andere patronen in de printer. ISO-norm voor de print prestaties van de printer cassettes voor inkjet printers voor afdrukken van foto s Voor alle foto-inktcartridges gekocht na juli 2005, EMBATEX refereert aan gegevens met betrekking tot de opbrengst van afdrukken van foto's op basis van een standaard ontwikkeld door EMBATEX. Door tal van redenen, komen deze testcondities mogelijk niet overeen met wat u ervaart in uw dagelijks gebruik. De gegevens moeten dan ook eerder als een basis voor vergelijkende doeleinden gezien worden dan een voorspelling van het feitelijke rendement van uw EMBATEX printer cartridges. De werkelijke opbrengst varieert aanzienlijk afhankelijk van de inhoud van de foto, de frequentie van afdrukken de inkt bij het installeren van de printer, de printen en andere factoren hieronder. Aangezien verschillende fabrikanten verschillende methoden gebruiken om de opbrengst te meten, is het moeilijk om de opbrengst van foto print patronen te vergelijken van verschillende fabrikanten. De ontwikkeling van een ISOstandaard wordt aan gewerkt, maar op het moment is er geen standaard voor het printen van foto's die wordt gebruikt in de handel. EMBATEX heeft inmiddels een test method ontwikkeld om de opbrengst van afdrukken van foto's cartridges, die gebaseerd is op EMBATEX 'jarenlange ervaring in digitaal printen van foto's te meten. Tal van factoren hebben invloed op de opbrengst, terwijl sommige factoren slechts betrekking hebben op het printen van foto's. Op EMBATEX 'tests, wordt een reeks foto's van 10x15 cm opnieuw en opnieuw gedrukt tot aan het einde van de periode van gebruik van de cartridge. Deze testcondities komen mogelijk niet overeen met wat u ervaart in het dagelijks gebruik. De keuze van papier, de keuze van print patronen, de inhoud van de foto, de frequentie van printen en andere factoren, kunnen onder andere, een grote invloed op de opbrengst hebben. De meeste printsystemen bieden u verschillende modussen voor het afdrukken van foto's. De print modus is een combinatie van het gekozen papier en de gekozen drukkwaliteit. De afdrukkwaliteit varieert meestal van "snel printen" naar "beste kwaliteit". Elk type papier heeft een standaard instelling voor de papierkwaliteit. Wanneer de gebruiker een bepaald type papier kiest, de printer kiest automatisch de relevante norm instelling voor de afdrukkwaliteit. Echter, kan de gebruiker deze instelling wijzigen en kies een andere drukkwaliteit. Veel fotoprinters herkent het type van het gebruikte

8 papier en kiest automatisch de standaard instelling voor deze papiersoort. De combinatie van afdrukkwaliteit en papiersoort bepaalt hoeveel inkt wordt gebruikt per foto. Op de EMBATEX tests voor printen van foto's prestaties, wordt de standaard foto modus gebruikt. De EMBATEX Photo Suite is bedrukt met een wit frame. Bij het afdrukken zonder kader, wordt doorgaans een lager rendement behaald dan bij het afdrukken op papier van hetzelfde formaat met een kader. De feitelijke opbrengst hangt ook af van de inhoud van de foto. Foto's die voornamelijk een kleur gebruikt geven een lagere opbrengst van een kleur en een hoger rendement voor kleuren die weinig worden gebruikt. Methode Afdrukken tijdens de EMBATEX tests voor printen van foto's opbrengst gebeurt bijna zonder onderbreking. Het drukproces wordt alleen gestopt bij het verwisselen of bijvullen van papier. Sommige inkjetprinters print alleen enkele foto's, en uren en soms dagen gaan voorbij tussen het afdrukken van opdrachten. In het geval van deze stop-and-go printen, inkjet printers maken gebruik van extra inkt om de printer jets zo schoon te houden dat de inkt kan stromen zonder problemen. Dit is essentieel voor het behoud van de integriteit van uw printer. Zo kunt u er ook zeker van zijn dat uw printer u dezelfde uitstekende afdrukkwaliteit biedt als vanaf het begin. Dit kan echter leiden tot een lagere opbrengst dan wanneer je dezelfde inhoud zou afdrukken in een keer. Meer informatie: zie inkjet printers vragen over inkt. De EMBATEX methode voor het testen van de opbrengst van afdrukken van foto's cartridges is gebaseerd op de volgende voorwaarden: De tests worden uitgevoerd met behulp van de standaardkwaliteit instelling voor het afdrukken van het gekozen fotopapier. Voor elke test worden drie printers van hetzelfde model gebruikt. Meestal is de opbrengst van 3-kleuren printer cartridges, 3-kleuren foto cartridges en drie-kleur grijs printer cartridges minimaal negen cartridges per printer per getest cartridge model. Bij de test wordt een foto van 10x15 cm afgedrukt op een pagina van A4-formaat. De temperatuur en vochtigheid worden ingesteld om de milieu omstandigheden in prive-kamers of kantoren weer te geven. Het printen tijdens de proef wordt vrijwel gedaan zonder onderbreking. Het drukproces wordt alleen gestopt bij het verwisselen of bijvullen van papier. Bovendien maakt EMBATEX gebruik van duidelijk omschreven criteria voor het einde van de gebruik periode van printer cartridges. Dit is een essentiële factor voor de nauwkeurige berekening van de opbrengst. Sommige printers geven informatie op het scherm wanneer het tijd is om de printer cartridge te veranderen. Voor andere printers, is een visueel onderzoek van toepassing op lichte vlekken, een typisch fenomeen te zien wanneer er geen inkt meer in de cartridge is.

9 De prestaties van het printen van foto s hangt af van de gebruikte printer cartridge. Samen met de resultaten van de EMBATEX fotoafdrukken opbrengst test is aangegeven welke combinatie van patronen is gebruikt. Printer cartridge opties voor de gewenste foto kwaliteit Sommige printsystemen, zijn ontworpen voor een speciale printer cartridge configuratie. Er zijn andere printers die kunnen werken met verschillende printer cartridge configuraties, zodat de eindgebruiker de gewenste foto kwaliteit kan kiezen voor een veelheid aan eisen. Een typische optie voor systemen met twee patronen zijn de 3 - of 6-kleuren-foto`s print. Foto`s met 3-kleuren-inkt-print: In dit geval wordt de drie-kleuren cartridge en de zwarte cartridge meestal gebruikt, zoals voor de normale tekst-en grafische prints. Foto`s met 6-kleuren-inkt-print: In dit geval, wordt de zwarte cartridge vervangen door een fotocartridge met de kleuren cyaan (licht), magenta (licht) en foto zwart. Foto's met 3-zwarte-inkt-print: In dit geval wordt de zwarte cartridge vervangen door een fotocartridge met drie grijze tinten. Bij 6 kleuren-fotoafdrukken, de opbrengst waarden die voor de 3-kleurenpatroon en voor de cartridge. Bij de drie-kleuren-foto alleen de waarden van de drie-kleuren-drukken van belang zijn. Met de 3-kleuren-cartridge kan een hogere opbrengst meestal worden bereikt met een 6-kleuren-foto-afdrukken dan met de 3-kleuren-foto-afdrukken, omdat de inkt wordt gebruikt van twee cartridges en niet alleen van de ene. Sommige printers hebben een cartridge voor elke kleur. Voor deze systemen moeten alle cartridges altijd geïnstalleerd zijn. De opbrengst kan variëren met verschillende soorten papier. In geval van bijzondere foto printers die alleen foto's afdrukken in het formaat 10x15 cm, worden de foto's afgedrukt op fotopapier in het formaat van 10x15 cm. EMBATEX AG, All rights reserved

Testmethode voor het bepalen van het aantal af te drukken pagina's met originele Brotherinktcartridges

Testmethode voor het bepalen van het aantal af te drukken pagina's met originele Brotherinktcartridges Testmethode voor het bepalen van het aantal af te drukken pagina's met originele Brotherinktcartridges op basis van de norm ISO/IEC 24711 Inhoud 1. Inleiding 2. De ISO/IEC-norm achtergrond 3. De norm ISO/IEC24711

Nadere informatie

Originele kleureninktcartridge van Brother Testmethode voor het bepalen van het aantal af te drukken pagina's op basis van de norm ISO/IEC24711

Originele kleureninktcartridge van Brother Testmethode voor het bepalen van het aantal af te drukken pagina's op basis van de norm ISO/IEC24711 Originele kleureninktcartridge van Brother Testmethode voor het bepalen van het aantal af te drukken pagina's op basis van de norm ISO/IEC24711 Inhoud 1. Inleiding 2. De ISO/IEC-norm - algemeen 3. De norm

Nadere informatie

Soms ziet u, in de zoektocht naar een nieuwe printer, door de bomen het bos niet meer. De keuze is enorm. Bovendien lopen mogelijkheden en prijzen zeer uiteen. Best moeilijk dus om een printer te kiezen

Nadere informatie

Handleiding voor kleurkwaliteit

Handleiding voor kleurkwaliteit Pagina 1 van 7 Handleiding voor kleurkwaliteit De aanwijzingen in de handleiding voor kleurkwaliteit geven de gebruiker inzicht in de mogelijkheden die de printer biedt voor het instellen en aanpassen

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukopties instellen' op pagina 2-32 'Afdrukkwaliteit selecteren' op pagina 2-35 'Afdrukken in zwart-wit' op pagina 2-36 Afdrukopties

Nadere informatie

Handleiding voor kleurkwaliteit

Handleiding voor kleurkwaliteit Pagina 1 van 7 Handleiding voor kleurkwaliteit De aanwijzingen in de handleiding voor kleurkwaliteit geven aan hoe de mogelijkheden die de printer biedt, kunnen worden gebruikt voor het instellen en aanpassen

Nadere informatie

Kies de ideale printer voor uw bedrijf

Kies de ideale printer voor uw bedrijf Kies de ideale printer voor uw bedrijf Epson biedt een breed assortiment inkjetprinters, geschikt voor het thuiskantoor tot en met de grote onderneming, waarmee u geld, tijd en onnodige rompslomp kunt

Nadere informatie

Technische informatie

Technische informatie .3 Offsetinkten Algemene informatie 09008 ISO 2846- en 647-2 / Altona Testsuite L*a*b waarden voor vierkleureninkten Betreffende colourmanagement wordt keer op keer gevraagd wat de juiste L*a*b* waarden

Nadere informatie

Over deze printer. Printeroverzicht 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Over deze printer. Printeroverzicht 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Over deze printer Bedieningspaneel Papierstop Voorklep Printeroverzicht 1 Optionele lade voor dubbelzijdig afdrukken Standaardlade voor 250 vel Uitvoerlade en bovenklep Ontgrendelingshendel Optionele invoerlade

Nadere informatie

Accessoires 1. Tonercartridges. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Accessoires 1. Tonercartridges. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Tonercartridges Waarschuwing: Raak de catridgerol onder de klep niet aan. Accessoires 1 Klep De printer maakt gebruik van vier afzonderlijke tonercartridges, één voor iedere kleur: cyaan, geel, magenta

Nadere informatie

Opmerking: Zorg ervoor dat het formaat van het origineel en het kopieerpapier hetzelfde zijn. Zo voorkomt u dat een afbeelding wordt bijgesneden.

Opmerking: Zorg ervoor dat het formaat van het origineel en het kopieerpapier hetzelfde zijn. Zo voorkomt u dat een afbeelding wordt bijgesneden. Pagina 1 van 5 Snel kopiëren 1 Plaats een origineel document met de bedrukte zijde naar boven en de korte zijde als eerste in de ADF-lade of met de bedrukte zijde naar beneden op de glasplaat. Opmerkingen:

Nadere informatie

Handleiding voor afdrukkwaliteit

Handleiding voor afdrukkwaliteit Pagina 1 van 7 Handleiding voor afdrukkwaliteit Veel problemen met de afdrukkwaliteit kunnen worden opgelost door supplies of printeronderdelen te vervangen die bijna het einde van hun levensduur hebben

Nadere informatie

Problemen met afdrukkwaliteit oplossen

Problemen met afdrukkwaliteit oplossen met afdrukkwaliteit Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger als de voorgestelde oplossing het probleem niet verhelpt. 1 De afdruk is te licht. De toner is mogelijk bijna op. Om de resterende toner

Nadere informatie

ABCDE ABCDE ABCDE. Handleiding voor afdrukkwaliteit. Problemen met afdrukkwaliteit opsporen. Onregelmatigheden in de afdruk

ABCDE ABCDE ABCDE. Handleiding voor afdrukkwaliteit. Problemen met afdrukkwaliteit opsporen. Onregelmatigheden in de afdruk Pagina 1 van 8 Handleiding voor afdrukkwaliteit U kunt veel problemen met de afdrukkwaliteit verhelpen door supplies of printeronderdelen te vervangen die bijna het einde van hun levensduur hebben bereikt.

Nadere informatie

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125

Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Inkt cartridges verwisselen op EPSON SX125 Als het lampje Als het lampje knippert zijn een of meer cartridges bijna leeg. brandt, zijn een of meer cartridges leeg. Vervang de betreffende cartridges. Als

Nadere informatie

Problemen met de afdrukkwaliteit

Problemen met de afdrukkwaliteit Problemen met de afdrukkwaliteit In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Diagnose stellen van afdrukkwaliteitsproblemen op pagina 4-24 Steeds terugkerende defecten op pagina 4-29 Uw printer is ontworpen

Nadere informatie

Als u werkt met geladen lettertypen, controleer dan of de lettertypen worden ondersteund door de printer, de hostcomputer en het softwareprogramma.

Als u werkt met geladen lettertypen, controleer dan of de lettertypen worden ondersteund door de printer, de hostcomputer en het softwareprogramma. Pagina 1 van 13 Handleiding voor afdrukkwaliteit Neem contact op met onze klantenservice als u het probleem niet kunt oplossen met deze suggesties. Mogelijk moet een printeronderdeel worden afgesteld of

Nadere informatie

Betekenis van printerberichten 1

Betekenis van printerberichten 1 Betekenis van printerberichten 1 Wanneer de printer aandacht vereist, wordt een bericht weergegeven op het bedieningspaneel. Als u het Windows-statusvenster voor het stuurprogramma hebt geïnstalleerd,

Nadere informatie

Brochure De waarheid over inkt

Brochure De waarheid over inkt Brochure De waarheid over inkt Inhoudsopgave Klik op de koppelingen voor de feiten 1: Cartridges van andere fabrikanten zijn net zo betrouwbaar als originele HP cartridges. 2: Met cartridge van andere

Nadere informatie

HP ENVY 6230 E-ALL-IN-ONE PRINTER 94,99. Kenmerken MEDIA SYSTEMS NINOVE. Artikelcode : ITHPENVY6230

HP ENVY 6230 E-ALL-IN-ONE PRINTER 94,99. Kenmerken MEDIA SYSTEMS NINOVE. Artikelcode : ITHPENVY6230 HP ENVY 6230 E-ALL-IN-ONE PRINTER Artikelcode : ITHPENVY6230 HP ENVY Photo 6230. Printtechnologie: Thermische inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 4800 x 1200 DPI, Printsnelheid (kleur,

Nadere informatie

De all-in-one voor de professionele fotograaf

De all-in-one voor de professionele fotograaf De all-in-one voor de professionele fotograaf Epson Stylus Photo PX700W Druk foto's van topkw aliteit af met Epson Claria Photographic-inkt. Ingebouwde draadloze functionaliteit en Ethernet voor gedeeld

Nadere informatie

Alles wat u nodig heeft om 3 jaar te printen in één All-in-Box bundel

Alles wat u nodig heeft om 3 jaar te printen in één All-in-Box bundel Alles wat u nodig heeft om 3 jaar te printen in één All-in-Box bundel PRINT KOPIE SCAN FAX DRAADLOOS www.brother.nl Alles wat u nodig hebt om 3 jaar te printen* in één bundel Uit diverse onderzoeken die

Nadere informatie

Milieu- en prijsvriendelijke tonercartridges voor uw printer

Milieu- en prijsvriendelijke tonercartridges voor uw printer Milieu- en prijsvriendelijke tonercartridges voor uw printer - Informatiemap De onderneming Van Klaveren hc Van Klaveren hc is leverancier van tonercartridges voor vele soorten printers. Onze missie is

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen 1 De display op het bedieningspaneel is leeg of er worden alleen ruitjes weergegeven. Taken worden niet De zelftest van de printer is mislukt. De printer is niet gereed om gegevens te ontvangen. De aangegeven

Nadere informatie

GOEDKOOP IS DUURKOOP. NEEM ORIGINELE KYOCERA-TONER.

GOEDKOOP IS DUURKOOP. NEEM ORIGINELE KYOCERA-TONER. GOEDKOOP IS DUURKOOP. NEEM ORIGINELE KYOCERA-TONER. HET ECHTE VOORDEEL. Er is maar één manier om een slecht functionerende toner en de kosten van opnieuw afdrukken te voorkomen en dat is door uitsluitend

Nadere informatie

HP ENVY PHOTO 7830 E-ALL-IN-ONE PRINTER 149,99

HP ENVY PHOTO 7830 E-ALL-IN-ONE PRINTER 149,99 HP ENVY PHOTO 7830 E-ALL-IN-ONE PRINTER Artikelcode : ITHPENVY7830 HP ENVY Photo 7830. Printtechnologie: Thermische inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 4800 x 1200 DPI, Printsnelheid

Nadere informatie

Richtlijnen voor media

Richtlijnen voor media U voorkomt afdrukproblemen door aanbevolen media (papier, transparanten, enveloppen, karton en etiketten) te gebruiken. Meer informatie over de kenmerken van de media vindt u in de Card Stock & Label Guideop

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Verwijder alle beschermende materialen. De afbeeldingen in deze handleiding zijn voor een soortgelijk model. Hoewel deze kunnen afwijken van uw model, is de methode van gebruik hetzelfde. Het

Nadere informatie

1 HP Deskjet 3840 series printer

1 HP Deskjet 3840 series printer 1 HP Deskjet 3840 series printer Selecteer een van de volgende onderwerpen als u het antwoord op een vraag wilt weten: Kennisgevingen Speciale functies Beginnen De printer aansluiten Foto's afdrukken Andere

Nadere informatie

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Superieure afdrukken in zwartwit en kleur

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Superieure afdrukken in zwartwit en kleur Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Superieure afdrukken in zwartwit en kleur Onze unieke Epson UltraChrome K3-inkttechnologie biedt u ultieme afdrukresultaten in zwartwit en kleur. Waar andere inktsets

Nadere informatie

HP ENVY PHOTO 7830 E-ALL-IN-ONE PRINTER 135,99

HP ENVY PHOTO 7830 E-ALL-IN-ONE PRINTER 135,99 HP ENVY PHOTO 7830 E-ALL-IN-ONE PRINTER Artikelcode : ITHPENVY7830 HP ENVY Photo 7830. Printtechnologie: Thermische inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 4800 x 1200 DPI, Printsnelheid

Nadere informatie

Persbericht. Canon introduceert drie intelligente PIXMA All-in-One instapmodellen, met hoge printkwaliteit voor iedereen

Persbericht. Canon introduceert drie intelligente PIXMA All-in-One instapmodellen, met hoge printkwaliteit voor iedereen Persbericht ***EMBARGO GELDIG TOT 19 AUGUSTUS 2009, 15.00 uur*** Canon introduceert drie intelligente PIXMA All-in-One instapmodellen, met hoge printkwaliteit voor iedereen PIXMA MP250 PIXMA MP490 Deze

Nadere informatie

Afdrukopties aanpassen

Afdrukopties aanpassen In dit onderwerp wordt het volgende besproken: " instellen" op pagina 2-36 "Afdrukkwaliteit selecteren" op pagina 2-42 instellen Het Xerox-printerstuurprogramma biedt vele afdrukopties. Eigenschappen selecteren

Nadere informatie

Xerox verbruiksartikelen voor printers van andere merken

Xerox verbruiksartikelen voor printers van andere merken WAAROM MOET U KIEZEN VOOR XEROX VERBRUIKSARTIKELEN VOOR PRINTERS VAN ANDERE MERKEN? Xerox verbruiksartikelen voor printers van andere merken Kies voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid Kwaliteit

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Berichten op het voorpaneel

Berichten op het voorpaneel In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Statusberichten" op pagina 4-31 "Foutberichten en waarschuwingen" op pagina 4-32 Het voorpaneel van de printer biedt informatie en hulp bij het oplossen

Nadere informatie

Problemen met afdrukkwaliteit

Problemen met afdrukkwaliteit 1 Afdruk is te licht, of afbeeldingen en/of tekens vertonen lege plekken. Controleer of u de juiste afdrukmedia gebruikt. Gebruik media uit een nieuw pak. Zie Richtlijnen voor media. Controleer of u de

Nadere informatie

Nieuwe computer en printer?

Nieuwe computer en printer? Nieuwe computer en printer? Waar moet ik op letten? Peer Custers Nieuwe computer: waarom? Huidige computer is defect Nog te repareren voor redelijke prijs? Huidige computer voldoet niet meer Geheugen bijplaatsen?

Nadere informatie

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer

HP DeskJet 720C Series printer. Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer HP DeskJet 720C Series printer Zeven eenvoudige stappen voor het installeren van uw printer Gefeliciteerd met de aanschaf van uw HP DeskJet 720C serie printer! De doos behoort het volgende te bevatten.

Nadere informatie

FreeFlow Print Server

FreeFlow Print Server Mei 2012 708P90156 FreeFlow Print Server 2012 Xerox Corporation. Alle rechten voorbehouden. XEROX en XEROX and Design zijn handelsmerken van Xerox Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.

Nadere informatie

VITRINEMEDIA BACKLIGHT PAPIER HANDBOEK

VITRINEMEDIA BACKLIGHT PAPIER HANDBOEK VITRINEMEDIA BACKLIGHT PAPIER HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Wat is Backlight papier? 3 VitrineMedia Backlight papier is er in 4 gramsgewichten 4 Het 100 grams Backlight papier: gemaakt voor laser printers 4 Het

Nadere informatie

Printer.ViaPunt.nl is een webwinkel van LiqueFactive C.V. - KvK 50288997 Den Haag BTWnr NL822705771B01. Printer ViaPunt.nl

Printer.ViaPunt.nl is een webwinkel van LiqueFactive C.V. - KvK 50288997 Den Haag BTWnr NL822705771B01. Printer ViaPunt.nl Printer ViaPunt.nl Prijzen geldend opmaandag 22 juni 2015 producten en prijzen worden regelmatig aangepast bezoek de webwinkel voor de actuele prijzen en producten Pagina 2 van 74 Fotoprinter PHOTO CUBE

Nadere informatie

Papier. Richtlijnen voor media 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer.

Papier. Richtlijnen voor media 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Richtlijnen voor media 1 U voorkomt afdrukproblemen door aanbevolen media (papier, transparanten, enveloppen, karton en etiketten) te gebruiken. Raadpleeg de Card Stock & Label Guide op de cd met stuurprogramma's

Nadere informatie

Kleursoorten. Kleuren 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Index

Kleursoorten. Kleuren 1. Lettertypelijst. Werken met kleuren. Papierverwerking. Onderhoud. Problemen oplossen. Beheer. Index Kleuren 1 Met de printer kunt u afdrukken in kleur. Met kunt u bepaalde zaken benadrukken en voegt u iets extra's toe aan uw afdrukken en informatie. Gekleurde afdrukken zijn leesbaarder en worden dan

Nadere informatie

Over DPI, kijkafstanden en meer dingen die te maken hebben met afdrukken

Over DPI, kijkafstanden en meer dingen die te maken hebben met afdrukken Over DPI, kijkafstanden en meer dingen die te maken hebben met afdrukken Wanneer je fotografeert, dan kom je thuis met foto's op je geheugenkaartje. Je kunt dit netjes afwerken en op je Facebook of je

Nadere informatie

Speciaal papier. Afdrukken op glanspapier. Richtlijnen. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Speciaal papier. Afdrukken op glanspapier. Richtlijnen. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Speciaal papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Afdrukken op glanspapier' op pagina 2-60 'Afdrukken op papier voor digitale foto's' op pagina 2-65 'Afdrukken op briefkaarten en driebladige

Nadere informatie

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit

Afdrukproblemen. Afdrukkwaliteit Printerproblemen Een aantal printerproblemen is eenvoudig te verhelpen. Als de printer niet reageert, controleer dan eerst of: de printer is ingeschakeld; het netsnoer is aangesloten op het stopcontact;

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor hardware

Installatiehandleiding voor hardware Uitpakken Verwijder alle beschermende materialen. De afbeeldingen in deze handleiding zijn voor een soortgelijk model. Hoewel deze kunnen afwijken van uw model, is de methode van gebruik hetzelfde. Verwijder

Nadere informatie

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2

LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 LeesMij Aangepaste uitvoerprofielen voor de Fiery-afdrukcontroller maken met Fiery Color Profiler Suite: System 9R2 In dit document wordt beschreven hoe u met Fiery Color Profiler Suite een aangepast uitvoerprofiel

Nadere informatie

Brother GEBRUIKERSHANDLEIDING

Brother GEBRUIKERSHANDLEIDING Brother Kleurenkalibratie via het web GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 VEREISTEN 2 WERKING 3 ALGEMENE 4 HET 5 DE 6 FABRIEKSINSTELLINGEN Inhoudsopgave INLEIDING 2 3 Aanbevollen papiier voor gebruiik tiijjdens de

Nadere informatie

Naslagkaart. Papier in de printer plaatsen. Laden vullen

Naslagkaart. Papier in de printer plaatsen. Laden vullen Naslagkaart 2 Stel de papiergeleiders in op het papierformaat dat u wilt plaatsen. 4 Plaats de stapel papier met de afdrukzijde naar beneden en zorg ervoor dat de zijgeleiders goed tegen het papier zitten.

Nadere informatie

Met het Instellingenmenu kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item:

Met het Instellingenmenu kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item: Met het kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor verdere informatie een menu-item: Signaalinstelling Spaarstand Auto doorgaan Afdruktimeout Taal op display Printertaal Laden

Nadere informatie

Problemen met de afdrukkwaliteit

Problemen met de afdrukkwaliteit Problemen met de afdrukkwaliteit Uw printer is ontworpen om altijd afdrukken van hoge kwaliteit te genereren. Als er problemen met de afdrukkwaliteit optreden, gebruikt u de informatie op deze pagina's

Nadere informatie

Managed Print Service Print Only Offerte

Managed Print Service Print Only Offerte Managed Print Service Print Only Offerte Slimmer zaken doen Voor: Van Rietschoten Office Point Door: Van Rietschoten Office Point Datum: 14-04-2015 Offertenr.: 10016-001 1 Brother Uw managed printpartner...

Nadere informatie

BROTHER LASER PRINTER HL-L2310D 99,00. Kenmerken. Artikelcode : ITBRHLL2310D

BROTHER LASER PRINTER HL-L2310D 99,00. Kenmerken. Artikelcode : ITBRHLL2310D BROTHER LASER PRINTER HL-L2310D Artikelcode : ITBRHLL2310D Brother HL-L2310D. Printtechnologie: Laser, Aantal printcartridges: 1, Gebruiksindicatie (maximaal): 15000 pagina's per maand, Maximale resolutie:

Nadere informatie

Appels & Appels Drukkerij Damen en ISO 12647-2:2004

Appels & Appels Drukkerij Damen en ISO 12647-2:2004 Appels & Appels Drukkerij Damen en ISO 12647-2:2004 Inhoud Omdat je appels met appels moet vergelijken..................... 3 Uw bestanden aanleveren................................... 4 Papier en profielen.........................................

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor Direct Print

Gebruikershandleiding voor Direct Print Gebruikershandleiding voor Direct Print U hebt zelfs geen computer nodig! U hoeft de camera alleen maar op de printer aan te sluiten en u kunt afdrukken NEDERLANDS Inleiding Het printermodel en het gedeelte

Nadere informatie

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n

Naslagkaart voor de 5210n / 5310n Naslagkaart voor de 5210n / 5310n 1 2 3 4 VOORZICHTIG: Neem zorgvuldig de veiligheidsvoorschriften in de Handleiding voor eigenaren door voordat u de Dell-printer gaat instellen en gebruiken. 5 6 7 8 1

Nadere informatie

EPSON AIO PRINTER XP ,99. Kenmerken. Artikelcode : ITEPXP830

EPSON AIO PRINTER XP ,99. Kenmerken. Artikelcode : ITEPXP830 EPSON AIO PRINTER XP-830 Artikelcode : ITEPXP830 Epson Expression Expression Premium XP-830. Printtechnologie: Inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 5760 x 1440 DPI, Printsnelheid (kleur,

Nadere informatie

Omgaan met bedrukt papier 1

Omgaan met bedrukt papier 1 Omgaan met bedrukt papier 1 Het printerstuurprogramma is ontwikkeld om u de best mogelijke uitvoer van verschillende afdruktaken te garanderen. Maar wellicht wilt u zelf meer controle hebben over het uiterlijk

Nadere informatie

Afdrukken zonder inktpatronen

Afdrukken zonder inktpatronen EcoTank-serie printers Afdrukken zonder inktpatronen Bespaar 90% op de kosten van inkt 1 30 miljoen EcoTank-printers verkocht wereldwijd 4 Het thuis printen van documenten zal nooit meer hetzelfde zijn

Nadere informatie

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt.

U kunt inkt toevoegen als de printer niet actief is of wanneer op het voorpaneel het bericht Inkt is bijna op of Inkt is op verschijnt. Onderhoud In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Inkt toevoegen" op pagina 4-19 "De afvallade legen" op pagina 4-23 "De onderhoudskit vervangen" op pagina 4-25 "Het mes voor het losmaken van papier

Nadere informatie

Epson Stylus SX100 serie

Epson Stylus SX100 serie Epson Stylus SX100 serie Compacte printer, scanner en kopieerapparaat Afzonderlijke inktcartridges vanaf 6,99* - alleen de opgebruikte kleur hoeft te worden vervangen Epson DURABrite Ultra-inkt zorgt ervoor

Nadere informatie

EPSON-kleureninkjetprinters

EPSON-kleureninkjetprinters EPSON-kleureninkjetprinters De EPSON Stylus C86 is een rechttoe, rechtaan printer voor persoonlijk en zakelijk gebruik. Hij drukt zowel documenten, afbeeldingen als foto s met een toonaangevende resolutie

Nadere informatie

1 HP Deskjet 3740 series printer

1 HP Deskjet 3740 series printer 1 HP Deskjet 3740 series printer Selecteer een van de onderstaande onderwerpen als u het antwoord op een vraag wilt weten: Kennisgevingen Speciale functies Beginnen De printer aansluiten Foto's afdrukken

Nadere informatie

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken:

Geavanceerde opties. Afdrukken op deelpagina's. Phaser 5500-laserprinter. In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Geavanceerde opties In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Afdrukken op deelpagina's" op pagina 2-68 "Meerdere pagina's op één vel papier afdrukken (X op één)" op pagina 2-69 "Brochures afdrukken"

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding MFP kleur systemen. Aanteken vel. infotec kenniscentrum. Infotec gebruikershandleiding Gebruikershandleiding MFP kleur systemen Aanteken vel Het Bedieningspaneel Functie paneel Functietoetsen Geeft de keuze om te wisselen tussen de functies: Kopiëren - Doc. Server Faxen - Printen - Scannen

Nadere informatie

1 HP Deskjet 6500 series printers

1 HP Deskjet 6500 series printers 1 HP Deskjet 6500 series printers Selecteer een van de onderstaande onderwerpen als u het antwoord op een vraag wilt weten: HP Deskjet 6540-50 series Kennisgevingen Speciale functies Beginnen Verbinding

Nadere informatie

HP OFFICEJET PRO 8710 E-AIO 149,99. Kenmerken PPC SOLUTIONS BVBA. Artikelcode : ITHPOJ8710

HP OFFICEJET PRO 8710 E-AIO 149,99. Kenmerken PPC SOLUTIONS BVBA. Artikelcode : ITHPOJ8710 HP OFFICEJET PRO 8710 E-AIO Artikelcode : ITHPOJ8710 HP OfficeJet Pro OfficeJet Pro 8710 All-in-One printer. Printtechnologie: Thermische inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 4800 x

Nadere informatie

1. Etiketten en visitekaartjes

1. Etiketten en visitekaartjes 1. Etiketten en visitekaartjes In dit hoofdstuk gaan wij etiketten en kaartjes aanmaken. Deze zijn er van diverse merken, afmetingen,... Van enkele merken zijn de specifaties reeds voorhanden voor een

Nadere informatie

Printermenu-instellingen

Printermenu-instellingen De printer beschikt over elf menucategorieën met verschillende printerinstellingen gegroepeerd per menu. Instellingen voor de printerstatus vindt u bijvoorbeeld in het menu en instellingen voor papierverwerking

Nadere informatie

Slimme inkjet printers in een compact design

Slimme inkjet printers in een compact design Slimme inkjet printers in een compact design Brother mini inkjet multifunctionals zijn niet alleen ruimtebesparend, maar beschikken ook over tal van aansluitmogelijkheden en handige opties voor papierverwerking.

Nadere informatie

EPSON. Knowledge Base. Status- en foutberichten for Alc 4000

EPSON. Knowledge Base. Status- en foutberichten for Alc 4000 Status- en foutberichten for Alc 4000-1-Regulering printer -2-Annuleer afdruktaken -3-Afdruktaak annuleren -4-Duplex niet mogelijk -5-Controleer transp. -6-Contr. papierformaat -7-Contr. papiersoort -8-C-tonercrtg

Nadere informatie

7 3/4 envelop (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 inch) X X. 9 envelop 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 inch) X X

7 3/4 envelop (Monarch) 98 x 191 mm (3,9 x 7,5 inch) X X. 9 envelop 98 x 225 mm (3,9 x 8,9 inch) X X Pagina van 5 Help afdrukmat. Papierformaten die door de printer worden ondersteund Opmerking: Wanneer u afdrukt op papier dat minder dan 0 mm (8,3 inch) breed is, is het mogelijk dat de printer na verloop

Nadere informatie

Verbruiksmaterialen. Originele verbruiksmaterialen - catalogus 2018 ALIVE WITH COLOUR

Verbruiksmaterialen. Originele verbruiksmaterialen - catalogus 2018 ALIVE WITH COLOUR Verbruiksmaterialen Originele verbruiksmaterialen - catalogus 2018 ALIVE WITH COLOU Originele verbruiksmaterialen Tientallen jaren onderzoek en OKI-innovaties op het gebied van LED-afdruktechnologie zorgen

Nadere informatie

BIJLAGEN. bij GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE

BIJLAGEN. bij GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE EUROPESE COMMISSIE Brussel, 5.5.2015 C(2015) 2874 final ANNEXES 5 to 10 BIJLAGEN bij GEDELEGEERDE VERORDENING (EU) VAN DE COMMISSIE houdende aanvulling van Richtlijn 2010/30/EU van het Europees Parlement

Nadere informatie

Kopiëren > Instellingen > Pagina's per zijde. Voor printermodellen zonder touchscreen drukt u op om door de instellingen te navigeren.

Kopiëren > Instellingen > Pagina's per zijde. Voor printermodellen zonder touchscreen drukt u op om door de instellingen te navigeren. Naslagkaart Bezig met kopiëren Een kopie maken 1 Plaats een origineel document in de ADF-lade of op de glasplaat. Opmerking: Zorg ervoor dat het papierformaat van het origineel en de uitvoer hetzelfde

Nadere informatie

Printerproblemen oplossen

Printerproblemen oplossen Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger als u met de voorgestelde oplossing het probleem niet verhelpt. Taak is niet afgedrukt of de verkeerde tekens zijn afgedrukt. Controleer of Gereed wordt

Nadere informatie

Handleiding met informatie

Handleiding met informatie Handleiding met informatie Pagina 1 van 1 Handleiding met informatie Er is een groot aantal handleidingen beschikbaar om u te helpen de MFP en de functies ervan te begrijpen. Met behulp van deze pagina

Nadere informatie

Startpakket Printbare Stickers

Startpakket Printbare Stickers NL Startpakket Printbare Stickers Informatie over het Startpakket Printbare Stickers (Alleen voor inkjetprinters.) Met dit pakket kunt u uw eigen stickers maken om af te drukken op uw inkjetprinter. Breng

Nadere informatie

ONLINE HULP KREAMAN (NL)

ONLINE HULP KREAMAN (NL) ONLINE HULP KREAMAN (NL) Wat is KREMAN? KREAMAN is een tool waarmee de klassements-, organisatie- en presentatie-artikelen van EXACOMPTA kunnen worden gepersonaliseerd. Met KREAMAN kunt u uw eigen etiketten

Nadere informatie

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025)

Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) Gelijkwaardigheid van niet-geaccrediteerde laboratoria (conform NEN-EN ISO/IEC 17025) NEa, 20-07-2012, versie 1.0 INTRODUCTIE In artikel 34 van de Monitoring en Rapportage Verordening (MRV) is beschreven

Nadere informatie

ADOBE PHOTOSHOP LIGHTROOM VERENIGBAAR MET HET MAC OS X LEOPARD PRINT SYSTEEM?

ADOBE PHOTOSHOP LIGHTROOM VERENIGBAAR MET HET MAC OS X LEOPARD PRINT SYSTEEM? ADOBE PHOTOSHOP LIGHTROOM VERENIGBAAR MET HET MAC OS X LEOPARD PRINT SYSTEEM? (Vrije vertaling van Ian Lyons lesbrief Adobe Photoshop Lightroom and compatibility with the Leopard Print System ) Met de

Nadere informatie

De inhoud van de verpakking controleren

De inhoud van de verpakking controleren De inhoud van de verpakking controleren papiersteun cd-rom met printersoftware & Gebruikershandleiding pakket met cartridges (bevat zowel zwart-wit- als kleurencartridges.) printer Gids voor snelle starters

Nadere informatie

HP Deskjet 3900 series. Gebruikershandleiding

HP Deskjet 3900 series. Gebruikershandleiding HP Deskjet 3900 series Gebruikershandleiding Kennisgevingen van Hewlett-Packard Company De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Alle rechten voorbehouden. Vermenigvuldiging,

Nadere informatie

Wat te verwachten. Versie 7.6

Wat te verwachten. Versie 7.6 Wat te verwachten Versie 7.6 WAT TE VERWACHTEN Versie 7.6 OBJECTIF LUNE Inc. 2030 Pie-IX, Suite 500 Montréal, QC, Canada, H1V 2C8 +1 (514) 875-5863 sales@ca.objectiflune.com www.virtualstationery.com 2015

Nadere informatie

Canon maxify MB ,99. Kenmerken. Artikelcode : ITCAMB2155

Canon maxify MB ,99. Kenmerken. Artikelcode : ITCAMB2155 Canon maxify MB255 Artikelcode : ITCAMB255 Canon MAXIFY MB255. Printtechnologie: Inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 600 x 200 DPI, Printsnelheid (kleur, standaard, A4/US Letter):

Nadere informatie

Canon maxify MB ,99. Kenmerken. Blue Sky Computing. Artikelcode : ITCAMB2155

Canon maxify MB ,99. Kenmerken. Blue Sky Computing. Artikelcode : ITCAMB2155 Canon maxify MB255 Artikelcode : ITCAMB255 Canon MAXIFY MB255. Printtechnologie: Inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 600 x 200 DPI, Printsnelheid (kleur, standaard, A4/US Letter):

Nadere informatie

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Kopiëren Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige kopieertaken op pagina 3-2 Kopieeropties aanpassen op pagina 3-3 Basisinstellingen op pagina 3-4 Afbeeldingsaanpassingen op pagina 3-9 Aanpassingen aan de positie

Nadere informatie

Nieuw instapmodel Canon PIXMA MP260 All-In- One met ChromaLife100+ voor duurzame prints

Nieuw instapmodel Canon PIXMA MP260 All-In- One met ChromaLife100+ voor duurzame prints Persbericht EMBARGO: 26 augustus 2008, 05:00 CET Nieuw instapmodel Canon PIXMA MP260 All-In- One met ChromaLife100+ voor duurzame prints Hi-res versies van deze en andere afbeeldingen zijn te downloaden

Nadere informatie

De zwartwitlaserprinter voor kleurenafdrukken

De zwartwitlaserprinter voor kleurenafdrukken De zwartwitlaserprinter voor kleurenafdrukken De vernieuwende Epson AcuLaser 2600-reeks biedt u niet alleen snelle, professionele zwartwitafdrukken. U geniet ook over maximale flexibiliteit. U kunt naar

Nadere informatie

Printerspecificaties 1

Printerspecificaties 1 Standaardfuncties Functie Afdrukmethode Afdrukvermogen Maximumafdruksnelheid voor enkelzijdig afdrukken (monochroom/) Maximumafdruksnelheid voor dubbelzijdig afdrukken (monochroom/) Lettertypen Printerspecificaties

Nadere informatie

Printers on parade. De markt voor inkjetprinters kent grote concurrentie. Negen A4-fotoprinters onder de loep

Printers on parade. De markt voor inkjetprinters kent grote concurrentie. Negen A4-fotoprinters onder de loep HARDWARE Negen A4-fotoprinters onder de loep Printers on parade Traditioneel lanceren de grote printerfabrikanten in het najaar nieuwe printermodellen, die het vervolgens een jaar lang tegen de concurrentie

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HP LASERJET 4050 http://nl.yourpdfguides.com/dref/901693

Uw gebruiksaanwijzing. HP LASERJET 4050 http://nl.yourpdfguides.com/dref/901693 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

BROTHER AIO PRINTER DCP-J772DW 145,99. Kenmerken. Autosoft Computers. Artikelcode : ITBRDCPJ772DW

BROTHER AIO PRINTER DCP-J772DW 145,99. Kenmerken. Autosoft Computers. Artikelcode : ITBRDCPJ772DW BROTHER AIO PRINTER DCP-J772DW Artikelcode : ITBRDCPJ772DW Brother DCP-J772DW. Printtechnologie: Inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 6000 x 1200 DPI, Printsnelheid (kleur, standaard,

Nadere informatie

U-lader config Papierstructuur Aangepaste srtn Papiersoort Beschermenvelop Papiergewicht Papier laden Ander formaat. Papierformaat Univrsle install

U-lader config Papierstructuur Aangepaste srtn Papiersoort Beschermenvelop Papiergewicht Papier laden Ander formaat. Papierformaat Univrsle install In het Papiermenu kunt u instellen welke papiersoort in de laden is geplaatst aangeven wat de standaardpapierbron is. Selecteer voor meer informatie een menu-item: U-lader config Papierstructuur Aangepaste

Nadere informatie

Handleiding aanleveren PDF bestanden

Handleiding aanleveren PDF bestanden 1 Voor het aanleveren van PDF s is het belangrijk de volgende punten in acht te nemen: 1. Beelden: - Alleen maar grafische beeldformaten gebruiken. - Wij adviseren beelden van 350 dpi of hoger (hoe hoger

Nadere informatie

CANON MAXIFY MB ,99. Kenmerken. Artikelcode : ITCAMB5450

CANON MAXIFY MB ,99. Kenmerken. Artikelcode : ITCAMB5450 CANON MAXIFY MB5450 Artikelcode : ITCAMB5450 Canon MAXIFY MB5450. Printtechnologie: Inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 600 x 1200 DPI, Printsnelheid (kleur, standaard, A4/US Letter):

Nadere informatie

Instellingenmenu. Afdrukgebied Afdruktimeout Printertaal Printergebruik Bronnen opslaan Nietjesalarm Toneralarm Timeout wachten

Instellingenmenu. Afdrukgebied Afdruktimeout Printertaal Printergebruik Bronnen opslaan Nietjesalarm Toneralarm Timeout wachten Met het kunt u een groot aantal printerfuncties configureren. Selecteer voor meer informatie een menu-item: Signaalinstelling Spaarstand 1 Auto doorgaan Taal op display Laden naar Signaal perforator Corr.pap.storing

Nadere informatie

HP OFFICEJET ,99. Kenmerken DE COMPUTERFABRIEK. Artikelcode : ITHPOJ5220

HP OFFICEJET ,99. Kenmerken DE COMPUTERFABRIEK. Artikelcode : ITHPOJ5220 HP OFFICEJET 5220 Artikelcode : ITHPOJ5220 HP OfficeJet 5220. Printtechnologie: Inkjet, Printen: Afdrukken in kleur. Maximale resolutie: 4800 x 1200 DPI, Printsnelheid (kleur, standaard, A4/US Letter):

Nadere informatie