Reglement Zilveren Toren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reglement Zilveren Toren"

Transcriptie

1 Datum: 21/04/2010 Auteur: Raad van Bestuur VAN TICHELEN Bart, voorzitter PROVINCIAEL Ernest, secretaris Aanpassingen: 06/09/1994 Voorstellen Ligaleven 14/09/1994 Beslissing Algemene Vergadering: tempo, afbreken & arbitrage 03/05/1995 Beslissing Raad van Bestuur 23/06/1997 Beslissing Raad van Bestuur 20/06/2001 Beslissing Buitengewone Algemene Vergadering 24/11/2004 Beslissing Raad van Bestuur 27/09/2005 Beslissing Raad van Bestuur 04/08/2008 Beslissing Raad van Bestuur 15/10/2008 Beslissing Buitengewone Algemene Vergadering Reglement Zilveren Toren VOORWOORD: In het hiernavolgend reglement wordt onder partij een wedstrijd tussen twee spelers en onder match een wedstrijd tussen twee ploegen verstaan. In beide gevallen kan de wedstrijd een zelfde of twee verschillende kringen betreffen. In de artikels waar "speler", "hij" en "zijn" worden vermeld, wordt eveneens "speelster", "zij" en "haar", verondersteld. De "verantwoordelijke Zilveren Toren van een kring" is de enige contactpersoon tussen die kring en de Ligatornooileider. De "ploegkapitein" is de afgevaardigde van een kring voor één ploeg tijdens een match. Zijn plichten en rechten beperken zich tot de bepalingen beschreven in het hiernavolgend reglement.

2 HOOFDSTUK I: DEELNEMINGSMODALITEITEN. ARTIKEL 1: Alle kringen waarvan de aansluiting bij in orde is op 1 januari van het kalenderjaar waarin de Zilveren Toren plaats vindt, mogen met een door hen vrij te bepalen aantal ploegen deelnemen. De Zilveren Toren competitie valt onder de bevoegdheid van de Ligatornooileider. De Ligatornooileider kan zijn taken met betrekking tot het Zilveren Toren Tornooi delegeren aan één of meerdere personen die al dan niet deel uitmaken van de Raad van Bestuur op voorwaarde dat hij dit aan de kringen bekend maakt. Taken die tot de bevoegdheid van een wedstrijdleider behoren, kunnen enkel aan een actieve wedstrijdleider gedelegeerd worden. ARTIKEL 2: Elke klacht met betrekking tot een wedstrijd of over een beslissing van een KBSB-wedstrijdleider dient binnen een termijn van vijf dagen na een gespeelde wedstrijd door de "verantwoordelijke Zilveren Toren van een kring" schriftelijk ( per of eventueel per brief ) ter kennis gebracht te worden aan de Ligatornooileider. Elke klacht tegen een administratieve beslissing dient binnen een termijn van één week na kennisgeving door de verantwoordelijke Zilveren Toren van een kring schriftelijk ter kennis gebracht te worden van de Ligatornooileider. De Ligatornooileider beslist in eerste aanleg binnen de acht dagen. Hiertegen kan schriftelijk beroep aangetekend worden bij de Raad van Bestuur, te contacteren via de Ligasecretaris met afschrift aan de Ligatornooileider. De Raad van Bestuur kan dit beroep doorverwijzen naar ofwel de Beroepscommissie ofwel de Tornooi Advies Commissie. Een beslissing kan slechts genomen worden na het horen van de betrokken partijen en van de Ligatornooileider. ARTIKEL 3: Alleen spelers die een stamnummer hebben en voorkomen op de door de Ligatornooileider goedgekeurde modellijsten mogen opgesteld worden. Nieuwe spelers mogen opgesteld worden vanaf de datum en in de rangorde, die door de Ligatornooileider wordt meegedeeld. Elke verandering in de spelerslijsten wordt op dezelfde manier bekend gemaakt. ARTIKEL 4: Een speler kan slechts spelen voor zijn hoofdkring. Wanneer echter zijn hoofdkring niet deelneemt aan de Zilveren Torenkompetitie, kan een speler uitkomen voor een andere kring op voorwaarde dat hij persoonlijk, schriftelijk zijn voorkeur voor een kring laat geworden aan de Ligatornooileider, en dit voor 15 december. Om geen enkele reden kan een speler tijdens dezelfde competitie voor een andere kring uitkomen.

3 ARTIKEL 5: Spelers die aangesloten zijn bij een kring uit een andere liga, waarvan de 2e aansluiting conform de reglementen van de Liga in orde zijn, mogen opgesteld worden door de kring waarbij hun 2e aansluiting betaald is, op voorwaarde dat hun aansluiting en lidgeld in het bezit is van de liga. ARTIKEL 6: Voor elke speler, opgegeven als effectieve speler, welke gedurende de lopende competitie niet opgesteld werd zal een boete aangerekend worden. Deze boete zal enkel toegepast worden ingeval die speler geen woonplaats in België heeft. ARTIKEL 7: Om te kunnen deelnemen aan de Zilveren Toren competitie dient door de kring het inschrijvingsgeld gestort te worden op de ligarekening. Volgende data, voorafgaand aan het kalenderjaar waarin de Zilveren Toren plaatsvindt, zijn van toepassing: Uiterlijk 31/10: Afsluiting van de inschrijving bij de Ligatornooileider, volgens de modaliteiten bepaald door de Ligatornooileider. Uiterlijk 15/11: bekendmaking van de kalender Uiterlijk één week voor de openingsronde: afficheren van de spelerslijsten. Inschrijvingsgeld, boeten, arbitragekosten en prijzen worden vastgelegd door de Raad van Bestuur. HOOFDSTUK II: SPREIDING DER PLOEGEN OVER AFDELINGEN EN REEKSEN ARTIKEL 8: Er wordt gespeeld in lineaire afdelingen van maximum 10 ploegen. Het aantal afdelingen is afhankelijk van het aantal ingeschreven ploegen. Na afloop van de competitie worden alle ploegen gerangschikt volgens afdeling en rangschikking in de afgelopen competitie. Hierbij worden de laatste en de voorlaatste plaatsen verwisseld met de plaatsen 1 en 2 uit de lagere afdeling. Deze rangschikking dient als volgorde voor de indeling van de afdelingen het jaar daarna. Ploegen die niet meer inschrijven worden uit deze lijst verwijderd. Indien volgens deze rangschikking de laagste afdeling minder dan 7 ploegen bevat wordt de indeling van de 3 laagste afdelingen gewijzigd. Het aantal ploegen per afdeling is dan het totaal gedeeld door 3. Indien dit geen veelvoud is van 3 wordt het aantal ploegen in de 3de laagste afdeling en eventueel 2de laagste afdeling verhoogd met 1 ploeg. Vb: 6 ploegen, dit geeft 26 in de 3 laagste afdelingen. 26 : 3 = 8 rest 2. De laagste afdeling bevat dan 8 ploegen, de 3de en 2de laagste afdelingen 9 ploegen. ARTIKEL 9: Nieuwe ploegen en na één of meerdere jaren van onderbreking terug deelnemende kringen worden onderaan gerangschikt.

4 HOOFDSTUK III: SAMENSTELLING DER PLOEGEN. ARTIKEL 10: In eerste afdeling bestaan de ploegen uit zes spelers, daarbeneden uit vier. ARTIKEL 11: De spelers moeten opgesteld worden volgens het laatst verschenen Belgische ELO-klassement. Voor deze opstelling mag echter de quotering van elke speler met 50 punten verhoogd of verlaagd worden en die opstelling telt voor de ganse competitie! Criteria zijn het Belgische eloklassement en vervolgens het Fide-klassement. Niet geklasseerde spelers zullen hiertussen opgesteld worden volgens alle mogelijke elocriteria. Opvallende fouten in het ELO-klassement mogen door een kring gesignaleerd worden met voorstel van andere rangschikking. De Ligatornooileider oordeelt hierover, tenzij het gaat om een speler van zijn eigen kring. In dat geval oordeelt de Raad van Bestuur. ARTIKEL 12: De spelers die voorkomen op de goedgekeurde spelerslijst en van wie de naam voorafgegaan wordt door een ploegnummer, worden de effectieven genoemd, de overige spelers worden de reserves genoemd. ARTIKEL 13: De spelers moeten volgens de goedgekeurde spelerslijst worden opgesteld. Wanneer ploegen van een zelfde kring uitkomen in verschillende afdelingen, mogen de effectieve spelers van ploeg 1 in geen andere ploeg spelen; de effectieven van ploeg 2 mogen slechts in ploegen 1 en 2 spelen, en zo verder. Wanneer meer ploegen van een zelfde kring in een zelfde afdeling spelen, mogen de effectieven van één ploeg niet spelen in een andere ploeg uit dezelfde afdeling, zij mogen wel spelen in een ploeg uit een hogere afdeling rekening houdend met artikel 17. De effectieve spelers van de hoogste afdeling waarin men speelt dienen geklasseerde spelers te zijn, tenzij deze afdeling de laagste afdeling van de competitie is. ARTIKEL 14: Voor een nieuwe kring aangesloten volgens artikel 1, en welke slechts 1 ploeg kan inschrijven, kan vanaf aansluiting gedurende twee jaar dispensatie verleend worden voor artikel 4. Dit voor opstelling van 1 speler per ronde. Deze dispensatie dient bij inschrijving aangevraagd te worden bij de Ligatornooileider. ARTIKEL 15: Voor testmatchen in verband met de titel, promotie of degradatie komen alleen die spelers in aanmerking die tenminste drie partijen hebben gespeeld voor die ploeg gedurende de Zilveren Toren competitie. Indien de Ligatornooileider dit nodig acht, kan van deze regel afgeweken worden. Hij dient dit aan de kringen te melden vóór aanvang van de tweede ronde van de lopende competitie.

5 ARTIKEL 16: Aangezien elke kring in het bezit is van de spelerslijst van haar tegenspelers, wordt de juistheid van de opstelling niet systematisch door de Ligatornooileider gecontroleerd. Een gegrond bevonden klacht over een verkeerde opstelling heeft het verlies door forfait voor de te laag opgestelde speler(s) tot gevolg met behoud van de werkelijke uitslag(en) voor verwerking in het ELO-klassement. ARTIKEL 17: Een speler mag slechts één partij per ronde betwisten. Een speler kan slechts éénmaal tegen éénzelfde ploeg opgesteld worden. HOOFDSTUK IV: REGLEMENTERING BETREFFENDE HET SPELEN ZELF. ARTIKEL 18: Behoudens eventuele in dit reglement voorziene uitzonderingen wordt er gespeeld volgens de laatst verschenen regels van de FIDE, verkrijgbaar bij de Schaakliga. ARTIKEL 19: Het speeltempo wordt bepaald op 2 uur per speler voor 40 zetten, gevolg door 30 minuten Quick Play Finish ARTIKEL 20: De thuisploeg moet instaan voor het benodigde materiaal en zorgt ervoor dat dit tijdig beschikbaar is. Dit betekent: - Stukken op de borden, opgesteld in de beginstelling! - Mechanische klokken opgewonden en afgesteld op vier uur - Notatieformulieren klaargelegd - Aanduiding van de ploeg en de volgorde der borden Het gebruik van digitale klokken is toegestaan en wordt aangemoedigd. Tijdverlies wegens het niet-beschikbaar zijn van het nodige materiaal komt ten laste van de in gebreke blijvende kring. ARTIKEL 21: Notatie is verplicht. Wie deze verplichting niet nakomt, verliest daardoor elk recht op betwisting inzake tijdsoverschrijding en al dan niet werkelijk gespeelde zetten. Hij aanvaardt bovendien de bewijskracht van de notatie van zijn tegenstrever. Betwistingen over notatie worden slechts aanvaard, indien onmiddellijk na de partij beide complete formulieren in een omslag worden gesloten, die over de sluiting door beide spelers wordt geparafeerd en aan de Ligatornooileider wordt verstuurd, tenzij een wedstrijdleider aanwezig is die ter plaatse beslist. Deze wedstrijdleider dient een verslag te maken over het gebeurde en aan de Ligatornooileider over te maken binnen de 5 dagen.

6 ARTIKEL 22: Er wordt gespeeld op de speeldag en in het lokaal van de thuisspelende kring zoals opgegeven op de clubfiche. Er kan slechts èèn (1) speeldag en plaats door een kring opgegeven worden, indien op de clubfiche meerdere dagen (en plaatsen) vermeld zijn dient opgeven te worden welke voor de ZT in aanmerking komt. Het aanvangsuur van de wedstrijden wordt vastgelegd op uur op weekdagen en op op zaterdag. Het spelen van wedstrijden op zondag is verboden. Voor aanvang van de wedstrijd dienen de ploegkapiteinen van beide clubs de opstelling van de spelers te controleren. Op het aanvangsuur der partijen brengt elke zwartspeler de klok van zijn tegenstrever op gang, ongeacht of deze aanwezig is of niet. Is de witspeler aanwezig en de zwartspeler niet, dan brengt de witspeler de klok van zijn tegenstrever aan gang. Hij mag desgewenst vooraf een zet uitvoeren. Bij afwezigheid van beide spelers dient de klok van de witspeler in gang gezet te worden door de ploegkapitein van de thuisspelende kring tenzij een KBSB-wedstrijdleider of een lid van de Raad van Bestuur aanwezig is. ARTIKEL 23: Indien één uur na het voorziene aanvangsuur niet minstens de helft van de spelers van een ploeg aanwezig is, verliest die ploeg de wedstrijd met forfait. Een ploegforfait heeft behoudens aantoonbare overmacht uitsluiting uit de bestaande competitie tot gevolg. De ploeg wordt dan gerangschikt op de laatste plaats van de afdeling waarin ze speelt. ARTIKEL 24: Forfait wordt toegepast één uur na het voorziene aanvangsuur. Forfait dient steeds gegeven te worden vertrekkende van het laagste bord, zoniet krijgen alle borden achter het niet spelend bord forfait. Meerdere ontmoetingen met overgeërfde forfaits wordt beschouwd als een ploegforfait en heeft uitsluiting uit de bestaande competitie tot gevolg. Boetes worden alleen toegepast voor de effectieve forfaits. ARTIKEL 25: De thuisploeg heeft wit op de oneven borden

7 HOOFDSTUK VI: HET RESULTAAT VAN DE WEDSTRIJD. ARTIKEL 26: Per bord wordt voor een overwinning drie, voor een remise twee, voor een nederlaag één en voor een forfait nul punten toegekend. ARTIKEL 27: De ploeg die meer dan de helft van het aantal te verdienen bordpunten ( 12 in eerste afdeling of 8 in de lagere afdelingen ) behaalt bekomt twee matchpunten de tegenstander nul. Bij gelijkheid van gewonnen partijen krijgt elke ploeg één matchpunt. ARTIKEL 28: In elke afdeling of reeks wordt de rangschikking in de eerste plaats volgens de bordpunten, daarna volgens de matchpunten gemaakt. Indien na deze twee criteria nog ploegen gelijk eindigen, voor een plaats die beslissend is voor promotie of degradatie of voor de eerste plaats in de eerste afdeling, moet tussen hen een testmatch worden gespeeld. In het geval deze match op een puntendeling eindigt, wordt volgende regeling toegepast: - voor testmatchen in eerste afdeling: winst op bord 1 = 12 punten, op bord 2 = 10 punten, op bord 6 = 2 punten. - voor testmatchen in de lagere afdelingen: winst op bord 1 = 8 punten, op bord 2 = 6 punten,... op bord 4 = 2 punten. In alle afdelingen wordt de helft bij remise en nul bij verlies of forfait toegekend. Aan deze testmatchen kunnen alleen spelers deelnemen, die ook voor de eigenlijke competitie gerechtigd waren. ARTIKEL 29: Binnen de 24 uur (een boete is voorzien bij te late melding) na afloop van de partijen dienen de uitslagen bekend gemaakt te worden via website van de. ARTIKEL 30: De uitslagen en verdere algemene mededelingen worden kenbaar gemaakt via de website van de. ARTIKEL 31: Alle effectief gespeelde partijen komen in aanmerking voor het ELO-klassement van de KBSB. De partijen van eerste afdeling worden doorgegeven voor verwerking in het FIDE-ELO klassement.

8 HOOFDSTUK VII: DE KALENDER. ARTIKEL 32: Het tornooi vindt plaats gedurende de maanden januari, februari en maart. ARTIKEL 33: Indien twee ploegen van één kring in dezelfde afdeling of reeks spelen, dienen zij elkaar voor de derde ronde te ontmoeten. ARTIKEL 34: Alle testmatchen in verband met de titel, promotie of degradatie dienen plaats te vinden in het kalenderjaar waarin de Zilveren Toren gespeeld wordt en dit voor de afsluitingsdatum voor ELOverwerking bepaald door de Vlaamse Schaakfederatie. ARTIKEL 35: De kalender zal door de Ligatornooileider worden vastgesteld. In de mate van het mogelijke zal met de desiderata van de kringen rekening gehouden worden. ARTIKEL 36: Alle partijen van een match moeten worden betwist op de daartoe door de kalender vastgestelde plaats en datum. Bij akkoord tussen twee ploegen en na verwittiging van de Ligatornooileider mag een match vervroegd worden. Voor uitstel is steeds het voorafgaandelijk akkoord van de Ligatornooileider nodig. Het uitstellen of vervroegd spelen van matchen tijdens een gemeenschappelijke ronde is niet toegestaan. HOOFDSTUK VIII: Diverse bepalingen. ARTIKEL 37: Alle bestuursleden van en alle KBSB-wedstrijdleiders, aangesloten bij hebben het recht de toepassing van de bepalingen van dit reglement te controleren en uit te voeren. ARTIKEL 38: De functie van een ploegkapitein beperkt zicht tot de controle van de opstelling der spelers voor aanvang van de wedstrijd en de bepalingen voorzien in artikel 22. Een begonnen partij kan slechts gestopt worden in die gevallen die bepaald zijn door het FIDE-reglement. ARTIKEL 39: Klachten tegen het speellokaal van de bezochte kring dienen voor de wedstrijd te geschieden. De eventuele sancties worden door de Raad van Bestuur bepaald. Zelfs bij het indienen van een klacht dient er gespeeld te worden, tenzij extreme omstandigheden dit beletten (b.v. overstroming of geen verwarming bij vriesweer).

9 ARTIKEL 40: Indien tijdens de wedstrijd: a) door minstens twee verschillende bezoekende kringen of b) door een niet-spelend lid van de Raad van Bestuur van (of een KBSB-wedstrijdleider aangesloten bij in het geval er slechts één bezoekende kring is), wordt vastgesteld dat er teveel lawaai is in het lokaal van de thuisspelende kring, dan kan een klacht opgemaakt worden die ondertekend dient te worden: a) door de ploegkapitein van minstens twee verschillende bezoekende kringen in het eerste geval of b) door de ploegkapitein en een lid van de Raad van Bestuur van of een KBSB-wedstrijdleider aangesloten bij in het tweede geval. Deze klacht dient ingediend te worden volgens de bepalingen van artikel 1b. Na onderzoek zal de Raad van Bestuur overgaan tot: a) het geven van een blaam bij een eerste overtreding b) het verloren verklaren van de wedstrijd(en) met forfaitcijfers voor de thuisspelende kring bij herhaling van de feiten. ARTIKEL 41: De Raad van Bestuur behoudt zich het recht voor, een speler of kring te weigeren als die deelname in strijd zou zijn met de geest van deze competitie. ARTIKEL 42: Elke kring heeft het recht aan de Ligatornooileider de aanduiding te vragen van een KBSBwedstrijdleider. De kosten van deze KBSB-wedstrijdleider zijn ten laste van de aanvragende kring. ARTIKEL 43: De aan het tornooi verbonden prijzen worden door de Raad van Bestuur vastgelegd. De trofeeën zijn in principe wisselbekers die nooit kunnen verworven worden, behalve indien uitdrukkelijk anders aangekondigd. ARTIKEL 44: Elke kring dient in het bezit te zijn van de Nederlandse vertaling van het laatst verschenen FIDEreglement. Deze dient tijdens de wedstrijd op een zichtbare plaats ter inzage klaar te liggen. Wanneer een kring bij controle in gebreke blijft, zal dit aan de betrokken kring op hun kosten worden toegestuurd. ARTIKEL 45: De kring en zijn spelers zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de betalingen. ARTIKEL 46: Door het enkel feit van hun deelname erkennen de kringen en de spelers het huidig reglement.

10 HOOFDSTUK IX : OPHEFFINGS - EN OVERGANGSBEPALINGEN. ARTIKEL 47: Onderhavig reglement werd aangepast aan de beslissing van de Algemene Vergadering van Schaakliga Antwerpen van 14 september 1994, betreffende het tempo, afbreken en arbitrage; aan de voorstellen verschenen in Ligaleven op 6 september 1994; aan de beslissing van het Ligabestuur op haar vergadering van 3 mei 1995; aan de beslissing van het Ligabestuur op haar vergadering van 23 juni 1997; aan de beslissing van het de beheerraad op haar vergadering van 20 juni 2001, aan de beslissing van de Buitengewone Algemene Vergadering. van van 24 november 2004, aan de beslissing van de Raad van Bestuur van 27 september 2005, aan de beslissing van de Raad van Bestuur van 4 augustus 2008 en aan de beslissing van de Buitengewone Algemene Vergadering van 15 oktober Onderhavig reglement vernietigt alle voorgaande reglementen en treedt in voege vanaf het Zilveren Torentornooi 2011 Voor de, De secretaris Ernest Provinciael De voorzitter Bart Van Tichelen 21 april 2010

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBKAMPIOENSCHAP Volgens de uitgave van 11 september 2003. 1. DE INRICHTING 1.1. Het kampioenschap, ingedeeld in afdelingen, met ploegen van zes (of vier) spelers, wordt betwist tussen

Nadere informatie

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP

Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Provinciale seniorenontmoetingen VET CUP Vereniging voor Vlaams-Brabantse Badmintonton Clubs Ondernemingsnummer: 424.375.097 Rekeningnummer Fortis : 001-0952174-01 Website: http://www.vvbbc.be Uitgave

Nadere informatie

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 80 punten enkel voor

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking.

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Ongerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking. WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Art. 7: Opstelling Art. 8: Art. 9: Art. 10: Art. 11: Definities Aanmelding

Nadere informatie

7 APRIL uur Vergaderzaal Nuclea. Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg

7 APRIL uur Vergaderzaal Nuclea. Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg 7 APRIL 2015 18 uur Vergaderzaal Nuclea Voorafgaand aan de eerste clubavond ontvangt elke ploegkapitein het pakket voor zijn interclubploeg Geen lidkaarten: sedert 2015 verdwijnen de lidkaarten. Bevestiging

Nadere informatie

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar.

Artikel 2 : De spelers moeten aangesloten zijn bij VTV en een MINIMUMLEEFTIJD VAN 21 JAAR hebben of worden tijdens dat jaar. Kempische Verstandhouding der Tennisclubs : K.V.T. Reglement van de KVT-competitie: Artikel 1 : Ploegen kunnen ingeschreven worden in verschillende afdelingen: Afdeling 1 : Maximum 60 punten voor de Heren.

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames 2015-2016

Beker van Belgie Dames 2015-2016 Beker van Belgie Dames 2015-2016 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

ONTWERP MODALITEITEN DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen ONTWERP MODALITEITEN 2012-2013 DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen INHOUD DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen A. Provinciale jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8 B. Bijzondere jeugdreeksen U19-U17-U15-U13-U11-U10-U9-U8

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2018-2019 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. V1568 RECREATIEF VOETBAL RESERVEN art. V1570 RECREATIEF

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 4 Competitie voor jeugdploegen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2016-2017 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen

DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren. DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen. DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen MODALITEITEN KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2018-2019 DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL 4 Competitie

Nadere informatie

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276

Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat Heverlee Tel: 016/890276 ~ 1 ~ Sportreglement Bowlingclub Bowl Kings Ijzermolenstraat 6 3001 Heverlee Tel: 016/890276 1. De Club Nr.121 Art.1.01: Elk lid betaalt een lidgeld per seizoen als bijdrage voor de onkosten van de club.

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting -------------------------------------------------------- ORGANISATIE EN SPELREGLEMENTEN -------------------------------------------------------- HOOFDSTUK 1 : Samenstelling

Nadere informatie

Roeselaarse Inter Club Kaarting

Roeselaarse Inter Club Kaarting Roeselaarse Inter Club Kaarting REGLEMENTEN ORGANISATIE - EN SPELREGLEMENTEN HOOFDSTUK 1 : Samenstelling van het bestuur HOOFDSTUK 2 : Aansluitingsvoorwaarden van lokalen en ploegen HOOFDSTUK 3 : De spelerslijst

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking

WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D. Inleiding. Deelname. Speelgerechtigde spelers. Verplichtingen en verzoek tot terugtrekking WEDSTRIJDREGLEMENT VIERTALLENCOMPETITIE SGS I N H O U D Inleiding Art. 1: Deelname Art. 2: Art. 3: Art. 4: Art. 5: Indeling Art. 6: Opstelling Art. 7: Art. 8: Art. 9: Definities Aanmelding Speelgerechtigde

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRIS-2 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE VOOR SENIOREN 2017 ALLE CATEGORIEËN EN ALLE DIVISIES uitgezonderd Men & Ladies I divisie 1 12, 20, 28 september en 4 oktober

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2017-2018 Planning wedstrijden reserven en jeugd PROVINCIALE en GEWESTELIJKE RESERVEN art. 1567 PROVINCIALE en GEWESTELIJKE U21 - art. 1573-1575 PROVINCIALE

Nadere informatie

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar

Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Reglement NK voor Jeugdteams tot en met 10 jaar Artikel 1: Definitie Dit reglement geldt voor het Nederlands Kampioenschap E-teams (NK E-teams), zijnde het

Nadere informatie

Schaakvereniging Borne

Schaakvereniging Borne Reglement Interne Competitie 04-09-2012 I. Algemeen art 1 Toepassing Dit reglement geldt voor de wedstrijden van de Interne Competitie (hierna: Competitie) van de Schaakvereniging Borne (hierna: SV Borne).

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-2 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2018 DIVISIE 2 ALLE CATEGORIEËN 21, 22, 28, 29 april en 1 mei 2018 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2013-2014 INHOUD DEEL 1 DEEL 2 DEEL 3 DEEL 4 DEEL 5 Competitie voor eerste elftallen Heren Competitie voor eerste elftallen Vrouwen Competitie voor reserve-elftallen

Nadere informatie

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor

3de PROVINCIAAL Drie reeksen van 16 ploegen. Drie stijgers naar 2de Provinciaal (eerste van iedere reeks); (eindronde eerst geklasseerden voor MODALITEITEN SEIZOEN 2015-2016 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar Bevordering. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde de 2e geklasseerde en de 3 periodekampioenen - de

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames.

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor vrouwen Deze beker wordt samengesteld uit ploegen per verbond enkel voor dames. Algemeen: BEKERS VAN BELGIE Er worden 9 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen. De volgende Bekers worden gevormd Beker

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN 1. Naam vereniging De vereniging draagt de naam Gewestelijk Recreatief Volleybal Verbond Omgeving Turnhout, de verkorte naam is GERVVOT. (Art. 1 Statuten) 2. Doel GERVVOT

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

Schaakvereniging Borne

Schaakvereniging Borne Reglement Interne Competitie 10-08-2014 I. Algemeen art 1 Toepassing Dit reglement geldt voor de wedstrijden van de Interne Competitie (hierna: Competitie) van de Schaakvereniging Borne (hierna: SV Borne).

Nadere informatie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie

Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie Wedstrijdreglement SGS-Jeugdclubcompetitie A-, B-, C- en D-categorie I N H O U D Inleiding Art. 1: Definities Art. 2: Categorieën Deelname Art. 3: Aanmelding Art. 4: Speelgerechtigde spelers Art. 5: Art.

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP VROUWEN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP VROUWEN PRINCIPES Alle clubs die in de provinciale reeksen met één of meer damesploegen aantreden, zijn verplicht om met minstens

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2017 DIVISIE 1 ALLE CATEGORIEËN 22, 23, 29, 30 april en 1 mei 2017 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

Modaliteiten kampioenschap seizoen

Modaliteiten kampioenschap seizoen Modaliteiten kampioenschap seizoen 2013-2014 Eerste Provinciale afdeling (art. 1546). 1 reeks van 16 ploegen. 2 dalers naar de tweede provinciale afdeling. 1 stijger naar de Nationale Bevordering. 3 stijgers

Nadere informatie

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016

Reglement SBN Jeugdcompetitie Najaar 2016 ALGEMENE BEPALINGEN BEGRIPSBEPALINGEN ARTIKEL 1 Voor de Jeugdcompetitie zijn de algemene bepalingen van het competitiereglement van toepassing. Beroepscommissie Commissie welke ingeschakeld kan worden

Nadere informatie

Beker van Belgie Dames

Beker van Belgie Dames Beker van Belgie Dames 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniores dames onder de benaming Beker van België Dames. Vanaf de eerste speeldag vallen de organisatiekosten

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT VAN DE LEUVENSE INTERCLUB 2017

TORNOOIREGLEMENT VAN DE LEUVENSE INTERCLUB 2017 Blz 1 VAN DE LEUVENSE INTERCLUB 2017 TER ATTENTIE VAN DE PLOEGKAPITEINS 1. Het tornooi wordt gespeeld volgens de reglementen van de K.B.T.B. - V.T.V. 2. Een ploeg bestaat uit allemaal verschillende spelers.

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES

BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES BEKER VAN ANTWERPEN - DAMES SEIZOEN 2013-2014 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname van één elftal

Nadere informatie

NATIONAAL VRIJSPEL TORNOOI DISTRICT GENT

NATIONAAL VRIJSPEL TORNOOI DISTRICT GENT Koninklijke Belgische Biljartbond Gewest Beide Vlaanderen District Gent SPORTJAAR : 2018 2019 NATIONAAL VRIJSPEL TORNOOI DISTRICT GENT Het districtbestuur van Gent heeft het genoegen alle leden van Uw

Nadere informatie

Reglement Jeugdclubcompetitie

Reglement Jeugdclubcompetitie Reglement Jeugdclubcompetitie Artikel 1: Leeftijdscategorieën Dit reglement geldt voor de jaarlijks te organiseren wedstrijden in de KNSB Jeugdclubcompetitie tussen de jeugdteams van schaakverenigingen

Nadere informatie

2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB

2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB 2017 PADEL NAJAAR INTERCLUB 1. ALGEMEEN 1.1. De 2017 Padel Interclub is een teamcompetitie voor spelers van clubs die aangesloten zijn bij Tennis Vlaanderen. De competitie wordt georganiseerd volgens de

Nadere informatie

Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd.

Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Competitief: Eerste ploegen Vrouwen Reglement Beker van Antwerpen 2019 2020 Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen

Nadere informatie

Ploegen/Inschrijvingen. Detail ploegen

Ploegen/Inschrijvingen. Detail ploegen INTERCLUB 2018 Ploegen/Inschrijvingen Detail ploegen Speeldagen Ontmoetingen met officiële speeldag op ma-di-wo-do-vr (D45, H35, H55, DH60, DH70,DD50, DG5060) mogen op elke dag van de week gespeeld worden,

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2017 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 24 juni 2017 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 08u55. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen

Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen Elite jeugdkampioenschappen Reglementering jeugdkampioenschappen seizoen 2019-2020 Artikel V1548 Elite jeugdkampioenschappen 1. Deelnemers 11. De ELITE jeugdkampioenschappen worden gespeeld door de clubs die uitkomen in de afdelingen

Nadere informatie

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018

OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018 OUTDOOR-ZAALVOETBALTORNOOI BLUE STARS 2018 NUTTIGE INLICHTINGEN - Het tornooi gaat door op zaterdag 23 juni 2018 op de gemeentelijke sportterreinen van Wingene, met aanvang om 09u00. Er wordt gespeeld

Nadere informatie

VOORWOORD De Interclubkampioenschappen van België voor Mid-amateurs worden gespeeld volgens de formule Match Play zonder handicap:

VOORWOORD De Interclubkampioenschappen van België voor Mid-amateurs worden gespeeld volgens de formule Match Play zonder handicap: SRIMA INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE 2017 VOOR MID-AMATEURS 7, 8 en 14 oktober 2017 * SPECIFIEK REGLEMENT * De algemene Reglementen van Interclubkampioenschappen van België 2017 en van de Federale wedstrijden

Nadere informatie

SPELREGLEMENT. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen. 2. Spelregels. VERENIGINGEN en LEDEN. Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei.

SPELREGLEMENT. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen. 2. Spelregels. VERENIGINGEN en LEDEN. Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei. I. ALGEMEEN 1. Het speelseizoen SPELREGLEMENT Het speelseizoen loopt van 1 september tot en met 31 mei. 2. Spelregels De wedstrijden van de GERVVOT-competitie worden gespeeld volgens de geldende internationale

Nadere informatie

Art. 4.5.2 Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art. 4.5.2

Art. 4.5.2 Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art. 4.5.2 38 Art. 4.5. Art. 4.5.1 Klassementsbepaling Algemeen a) Bij het jaarlijks (her)aansluiten van de tennisleden is de clubsecretaris verantwoordelijk voor het correct doorgeven van de klassementen van zijn

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c).

BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN REGLEMENT (c). BEKER VAN ANTWERPEN - VROUWEN SEIZOEN 2017-2018 - REGLEMENT (c). Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Vrijblijvende deelname

Nadere informatie

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor

Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor Competitiereglement van de Schaakclub Hoogeveen 29 augustus 2017 1. Algemeen 1.1. Definities a. Aanduidingen voor mannelijke personen gelden ook voor vrouwelijke. b. Schaakseizoen is de periode van 1 september

Nadere informatie

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1

Wedstrijdreglement vastgesteld 5 september 2016 Pagina 1 WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BC 'T HUUFKE Aanvangstijdstip 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur met

Nadere informatie

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trendsetters HUISHOUDELIJK REGLEMENT I. ALGEMEEN... 2 II. HET BESTUUR... 2 III. VERENIGING... 3 IV. LEDENLIJSTEN... 4 V. VERZEKERING... 4 VI. COMPETITIE... 4 VII. KLACHTEN... 4 VIII. SLOTBEPALINGEN...

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN.

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2015 2016 EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. Eerste Provinciale Afdeling art. 1561 Een reeks van 16 elftallen. De kampioen stijgt naar Bevordering

Nadere informatie

JEUGD SNA KEIBERG Weg Messelbroek 3271 Zichem 013/ e JEUGDTOERNOOI

JEUGD SNA KEIBERG Weg Messelbroek 3271 Zichem 013/ e JEUGDTOERNOOI JEUGD SNA KEIBERG Weg Messelbroek 3271 Zichem 013/77.47.14 12e JEUGDTOERNOOI VRIJDAG 26 AUGUSTUS 2016 ZATERDAG 27 AUGUSTUS 2016 ZONDAG 28 AUGUSTUS 2016 Voetbalclub Beste sportvriend, Het bestuur van wenst

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor verbondskampioenen Aan deze beker moeten de verbondskampioenen deelnemen (9 ploegen)

BEKERS VAN BELGIE. Beker van België voor verbondskampioenen Aan deze beker moeten de verbondskampioenen deelnemen (9 ploegen) Algemeen: BEKERS VAN BELGIE Er worden 7 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen met een ploeg in één van deze bekers en

Nadere informatie

Winterinterclub

Winterinterclub Winterinterclub 2018-2019 Geachte tennisser (interclubkapitein), Traditioneel organiseren we tijdens de indoorperiode een recreatieve interclub voor iedereen. Het doel hiervan is om tijdens de winterperiode

Nadere informatie

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN

BEKER VAN OOST-VLAANDEREN HOFMAN SPORT CUP HEREN BEKER VAN OOST-VLAANDEREN REGLEMENT SEIZOEN 2010-2011 HOFMAN SPORT CUP HEREN PRINCIPES Verplichte deelname van alle clubs uit lagere afdeling: 1, 2, 3 en 4 Provinciale. Kampioenschapformule: Elke ploeg

Nadere informatie

MODALITEITEN SEIZOEN

MODALITEITEN SEIZOEN MODALITEITEN SEIZOEN 2017-2018 1ste PROVINCIAAL Eén reeks van 16 ploegen. Kampioen stijgt naar 3 de klasse amateurs Voetbal Vlaanderen. Eindronde: 4 clubs. Als eerste gerechtigde deelnemers de 2e geklasseerde

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I.

WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77. Artikel I. WEDSTRIJDREGLEMENT BRIDGE VEGHEL 77 Artikel I. Lid 1.01 Lid 1.02 Lid 1.03 Lid 1.04 ALGEMENE BEPALINGEN Doel Doel van dit reglement is het vastleggen van een correcte gang van zaken op de zittingen van

Nadere informatie

Bridgeclub Heusden. Interne Reglementen. Correcties na een clubtornooi Psychics Punten en klassement Zomercompetitie

Bridgeclub Heusden. Interne Reglementen. Correcties na een clubtornooi Psychics Punten en klassement Zomercompetitie Bridgeclub Heusden Interne Reglementen Correcties na een clubtornooi Psychics Punten en klassement Zomercompetitie Reglement Correcties na een clubtornooi Het bestuur heeft beslist de correcties na een

Nadere informatie

BRV Brugs Recreatief Volleybal REGLEMENTEN

BRV Brugs Recreatief Volleybal REGLEMENTEN 1. ALGEMEEN. 1.1 Alle leden worden geacht de statuten en de reglementen te kennen. 1.2 Overal waar speler vermeld staat, wordt tevens speelster bedoeld. 1.3 De reglementen van BRV zijn bindend voor alle

Nadere informatie

Winterinterclub

Winterinterclub Winterinterclub 2014-2015 Geachte Tennisser (interclubkapitein), Traditioneel organiseren we tijdens de winterperiode een recreatieve interclub voor iedereen. Het doel hiervan is om tijdens de indoorperiode

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN

TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN Wij wensen u hartelijk te danken voor uw inschrijving voor ons tornooi. Wij hopen dat wij, samen met u, erin slagen een voetbalfeest aan onze jonge spelertjes

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN REGLEMENT (c).

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN REGLEMENT (c). BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2017-2018 - REGLEMENT (c). Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot

Nadere informatie

Grote prijs Knokke-Heist. DOUBLETTEN TORNOOI Alle categorieën 4 rondes MAX 50 ploegen

Grote prijs Knokke-Heist. DOUBLETTEN TORNOOI Alle categorieën 4 rondes MAX 50 ploegen PC DE VUURTOREN VZW Heistlaan 124 8301 Knokke-Heist Grote prijs Knokke-Heist Zaterdag 10 augustus 2019 DOUBLETTEN TORNOOI Alle categorieën 4 rondes MAX 50 ploegen HEREN - HEREN/GEMENGD EN DOUBLETTEN DAMES

Nadere informatie

BEKERS VAN BELGIË. Algemeen: A. Beker van België voor verbondskampioenen

BEKERS VAN BELGIË. Algemeen: A. Beker van België voor verbondskampioenen BEKERS VAN BELGIË Algemeen: Er worden 7 verschillende Bekers van België samengesteld, waarbij de mogelijkheid wordt geboden aan elke BGB speler om deel te nemen met een ploeg in één van deze bekers en

Nadere informatie

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art.

Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art. Art. 1: algemeen... 3 Art. 2: bepalingen... 3 Art. 3: teams... 3 Art. 4: poule-indeling en ronden... 4 Art. 5: verlengingen - gelijkstand... 4 Art. 6: voorgift... 4 Art. 7: planning & afspraken... 4 Art.

Nadere informatie

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC)

Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Informatiegids Noordelijke Jeugd Competitie (NJC) Seizoen 2015-2016 Data * De inschrijving sluit op 11 september * Vrijdag 18 september is de eerste speelavond. Let op: alle speeldagen zijn op vrijdagavond.

Nadere informatie

Beker van Antwerpen Seniors

Beker van Antwerpen Seniors Algemeen... 3 Bepalingen... 3 Teams... 3 Poule-indeling en ronden... 3 Verlengingen Gelijke stand... 3 Voorgift... 3 Planning & afspraken... 4 Speelschema & meldingen... 4 Finales... 4 Ontvangsten... 5

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE"

WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB 't HUUFKE WEDSTRIJDREGLEMENT CLUBCOMPETITIE BRIDGECLUB "'t HUUFKE" Organisatie 1. De speelavonden beginnen om 20.00 uur. De deelnemers dienen op een zodanig tijdstip aanwezig te zijn dat daadwerkelijk om 20.00 uur

Nadere informatie

DEEL IV : SRIO TAFELTENNIS VLAAMS BRABANT & BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

DEEL IV : SRIO TAFELTENNIS VLAAMS BRABANT & BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Hoofdstuk 1. Interclub Art. 1.1. Art. 1.2. Art.1.1.1. Art.1.1.2. Art 1.1.3. Art.1.1.4. Art.1.1.5. Art.1.1.6. Art.1.1.7. Art.1.1.8. Art.1.1.9. Art.1.1.10. Art.1.2.1. Art.1.2.2. DEEL IV : SRIO TAFELTENNIS

Nadere informatie

Competitiereglement SV Amsterdam West

Competitiereglement SV Amsterdam West Competitiereglement SV Amsterdam West Algemeen 1. Hij=zij; hem=haar; speler=speelster; zijn=haar; tegenstander=lid. 2. Er wordt per computer ingedeeld. De wedstrijdleiding mag ook handmatig indelen. 3.

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2. A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e en 3e

Nadere informatie

REGLEMENT PROVINCIALE SENIORENCOMPETITIE HEREN DAMES GEMENGD

REGLEMENT PROVINCIALE SENIORENCOMPETITIE HEREN DAMES GEMENGD PBA - Seniorencompetitie / 1 Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen VZW REGLEMENT PROVINCIALE SENIORENCOMPETITIE HEREN DAMES GEMENGD Provinciale Badmintonvereniging Antwerpen vzw Maatschappelijke zetel:

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde competitie in Ultimate van alle divisies en klassen. Het gestelde

Nadere informatie

Beker van Belgie Heren

Beker van Belgie Heren Beker van Belgie Heren 2017-2018 Art. 1: De stichting PROMBAS organiseert een tornooi voor seniors heren onder de benaming Beker van België Heren. Het departement Competitie, gemengd samengesteld uit leden

Nadere informatie

Wijziging Bondscompetitiereglement

Wijziging Bondscompetitiereglement Agendapunt 12b. Wijziging Bondscompetitiereglement Aanleiding om het Bondscompetitiereglement (BCR) te wijzigen is dat bij de herziening van het Basis Regiocompetitiereglement (BRCR) een aantal termen,

Nadere informatie

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement DE WEDSTRIJDLEIDING Artikel 1 De leiding van de wedstrijden is in handen van de wedstrijdleider. Tijdens de wedstrijd dienen de leden de aanwijzingen van de wedstrijdleider strikt op te volgen. DE WEDSTRIJDLEIDER

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN.

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Competitief: Eerste ploegen Heren. Planning kampioenschappen A. MODALITEITEN. PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Competitief: Eerste ploegen Heren Planning kampioenschappen 2019 2020 A. MODALITEITEN. Eerste provinciale afdeling!! rood = aangepast per 12 juni 2019, Eén reeks van 16 ploegen.

Nadere informatie

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2

AANVULLEND COMPETITIEREGLEMENT DISTRICT POOL WEST 2 A. Spelsoorten & Wedstrijdpunten A.1 De 1ste klasse speelt: 2 x 9-ball (race to 7), 1 x 10-ball (race to 7), 1 x 8-ball (race to 6), 1 x 10-ball koppel (race to 6) en 1 x 14.1 (race to 60) De 2e klasse

Nadere informatie

Art. 1: Deelnemingsvoorwaarden

Art. 1: Deelnemingsvoorwaarden REGLEMENT BEKER VAN ANTWERPEN SEIZOEN 2016-2017 HEREN, DAMES en JEUGD Art. 1: Deelnemingsvoorwaarden 1.1. Aan de Beker van Antwerpen, ingericht door het Provinciaal Comité Antwerpen, kan gratis deelgenomen

Nadere informatie

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR)

DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT. KNBB District Twente. (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 1 van 11 DISTRICTSCOMPETITIE REGLEMENT KNBB District Twente 2017 2018 (ingevolge artikel 7203 CR) Pagina 2 van 11 Het Districtscompetitie Reglement KNBB Twente zijn in de loop van de tijd gewijzigd.

Nadere informatie

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE

KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE KONINKLIJKE BELGISCHE GOLF FEDERATIE SRI-1 INTERCLUBKAMPIOENSCHAP VAN BELGIE HEREN EN DAMES 2019 CATEGORIE I DIVISIE 1 27-28 april en 1, 4 en 5 mei 2019 * SPECIFIEK REGLEMENT * De Algemene Reglementen

Nadere informatie

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen

PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN. Planning kampioenschappen PROVINCIAAL COMITE ANTWERPEN Planning kampioenschappen 2013 2014 EERSTE ELFTALLEN HEREN A. MODALITEITEN. Eerste Provinciale Afdeling (art. 1546) Een reeks van 16 elftallen. De kampioen stijgt naar Bevordering

Nadere informatie

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het enkelklassement van elke speler.

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het enkelklassement van elke speler. 11 Art. 4.2. Art. 4.2.1. Art. 4.2.1.1 Interclubcompetitie Interclub Categorieën Heren, Dames en Gemengd Alle Leeftijden: Reeks 1: max. 45 punten Reeks 2: max. 30 punten Jong Veteranen +35, Veteranen +45,

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2

Bondsregels Maas en Waalse BiljartBond 2019/2 BONDSREGELS MAAS EN WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging

Nadere informatie

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het dubbelklassement van elke speler.

De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die overeenstemmen met het dubbelklassement van elke speler. 23 Art. 4.2.4 Seniorencompetitie Art. 4.2.4.1 Categorieën Heren: DH+55 - DH+60 Dames: DD+55 - DD+60 Gemengd: DG+55 - DG+60 De ploegen worden ingedeeld in reeksen, volgens de som van de waardepunten, die

Nadere informatie

Gzv INNERLIJK REGLEMENT

Gzv INNERLIJK REGLEMENT Gzv INNERLIJK REGLEMENT Golfbiljart Gzv zuid Vlaanderen IN/1. LIDKAART 1. Iedere ploeg moet minstens zes leden aansluiten. 2. Om als lid opgesteld te worden moet men in het bezit zijn van een geldige GZV-lidkaart

Nadere informatie

19e Paastornooi U 11 * Pre - miniemen

19e Paastornooi U 11 * Pre - miniemen 19e Paastornooi U 11 * Pre - miniemen Paasdagen 04 april en 06 april 2015 Indeling van de reeksen reeks A reeks B S.K. Berlaar B 9375 groen - rood Lyra T.S.V. 7776 rood - wit S.V. Grasheide 7923 geel -

Nadere informatie

1/ reglement geldig voor dit toernooi. Inschrijven voor het toernooi betekent automatisch het aanvaarden van dit reglement.

1/ reglement geldig voor dit toernooi. Inschrijven voor het toernooi betekent automatisch het aanvaarden van dit reglement. Archeologen, Reeds de derde editie van ARCHEOLYMPICS! Net zoals vorig jaar een 5 to 5 Soccertoernooi met duiveltjesdoelen. Het toernooi zal plaatsvinden op ZONDAG 9 september 2018 om 10u00 op het terrein

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie

Wedstrijdreglement Matchplay Team Competitie 1. De Competitie Aan deze competitie kan worden deelgenomen door 11 teams. De teams bestaan uit minimaal 3 dames en uit maximaal 10 personen, die allemaal minimaal het GVB hebben. Per wedstrijd spelen

Nadere informatie

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN Competitie voor eerste elftallen - Heren INHOUD

MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN Competitie voor eerste elftallen - Heren INHOUD MODALITEITEN VOOR DE KAMPIOENSCHAPPEN SEIZOEN 2015-2016 INHOUD DEEL 1 Competitie voor eerste elftallen Heren DEEL 2 Competitie voor eerste elftallen Vrouwen DEEL 3 Competitie voor reserve-elftallen DEEL

Nadere informatie

Stadsbeker REGLEMENT.

Stadsbeker REGLEMENT. Stadsbeker 2017. REGLEMENT. De stukken die in het groen staan zijn de punten die aangepast of veranderd zijn ten opzichte van het reglement van vorig jaar. Veel leesplezier. 1. Elke wedstrijd dient stipt

Nadere informatie

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden.

b) Indien zich tijdens de ontmoeting een ongeval voordoet, moet dit op het wedstrijdblad vermeld worden. Art. 4.2.2.5 Inzenden en invullen wedstrijdblad a) Het wedstrijdblad moet binnen de acht (8) kalenderdagen na de ontmoeting door de thuisploeg aan de federatie bezorgd worden. Dit kan op volgende manieren:

Nadere informatie

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg.

Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Bijlage 1 Deel III-B. Reglement voor recreantencompetitie Afdeling Limburg. Hoofdstuk 14. Gerechtigdheid tot spelen recreantencompetitie 14.1 Speelgerechtigdheid 1. Dames en heren welke lid zijn van een

Nadere informatie

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017

BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 BEKER VAN ANTWERPEN - HEREN SEIZOEN 2016-2017 REGLEMENT Artikel 1 Het Provinciaal Comité richt ieder seizoen een Provinciale competitie in: Beker van Antwerpen genoemd. Deze competitie heeft tot doel de

Nadere informatie

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014

Tennis Vlaanderen Klassementrooster A 4/03/2014 Tennis Vlaanderen 4/03/2014 Louizapoortgalerij 203 bus 3, 1050 Brussel Tel.: 02/548.03.00 Fax: 02/548.03.03 E-mail: info@tennisvlaanderen.be E-mail clubs: elit@tennisvlaanderen.be www.tennisvlaanderen.be

Nadere informatie

Genker Circuit. Powered by Primo

Genker Circuit. Powered by Primo Genker Circuit Powered by Primo Neem deel aan minstens 3 van de 5 Genkse tornooien: Data tornooien: TC Driehoeven: 09-06-2012 tem 24-06-2012 TC t Elleboogske: 23-06-2012 tem 8-07-2012 KTC Winterslag: 09-07-2012

Nadere informatie

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND

BONDSREGELs MAAS en WAALSE BILJARTBOND Art.1. De teams zullen volgens krachtsverhouding in verschillende libre klassen worden ingedeeld. Het is toegestaan met maximaal twee teams van een en dezelfde vereniging of clublokaal in een zelfde klasse

Nadere informatie

Art Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art

Art Procedure berekening enkelklassement Zie Addendum onder Art 39 Art. 4.5. Art. 4.5.1 Klassementsbepaling Algemeen a) Bij het jaarlijks (her)aansluiten van de tennisleden is de clubsecretaris verantwoordelijk voor het correct doorgeven van de klassementen van zijn

Nadere informatie