DE WIJK: REEST & LANDGOEDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DE WIJK: REEST & LANDGOEDEREN"

Transcriptie

1 DE WIJK: REEST & LANDGOEDEREN ROUTE 11 km Deze prachtige cultuurhistorische wandeling rond De Wijk voert over de oude landgoederen Dickninge & Havixhorst en De Lokkerij. Open oud cultuurlandschap, bos, weides met ooievaars en regelmatig doorkijkjes naar het kronkelende riviertje de Reest. De natuurlijke grens tussen Drenthe en Overijssel. Groep Reestdal Mystiek: Tineke Poortman en Bea van Oenen van TIP De Wijk.

2 De Wijk: Reest & Landgoederen

3 De Wijk: Reest & Landgoederen Hoe kom ik bij het startpunt? Startpunt: TIP De Wijk onder De Wieker Meule, Dorpsstraat 65a, 7957 AS De Wijk. OV: er rijdt een (buurt)bus tussen NS Meppel en NS Hoogeveen over De Wijk. 1 Historie De Wijk 2 Ooievaars in De Wijk 3 Haalweidigerweg 4 Natuurbeleving 5 Stiggeltje 6 Dunniger Es 7 Zicht op het Reestdal 8 Landgoed Dickninge 12 Tolhuisje 13 Hooilanden 14 Het landschap steunen? 15 Havixhorst en beeldentuin 16 De Lokkerij 17 Oude trambaan 18 Huize Voorwijk Eindpunt 9 De Reest en monumentale bomen 10 Stinzenflora, stuw & vistrap 11 Huize Dickninge

4 De Wijk: Reest & Landgoederen 11 km 1 Historie De Wijk Geschiedenis van De Wijk De eerste bewoning rond het riviertje de Reest dateert uit omstreeks Er was toen sprake van een Hof te Dickninge, dat eigendom was van het klooster van Ruinen. De vroegere rijkdom kunt u terugzien in de statige huizen op de landgoederen Dickninge en de Havixhorst en de monumentale boerderijen. De Wieker Meule De Wieker Meule is een achtkante stellingmolen daterend uit De molen is bijna geheel met riet gedekt en heeft een wiekenomvang van 22,5 meter. De molen is iedere zaterdagmiddag te bezichtigen van De molen is dan in bedrijf. U kunt er allerlei soorten meel kopen. Lekker recept met molenmeel Verwen jezelf met dit lekkere molenmeel recept. Klik op de link voor meer... kken (Recept met molenmeel) (Alles over historie en werking) TIP De Wijk Wilt u graag meer weten over de omgeving of tips krijgen voor de mooiste wandelingen en fietstochten, bezoek dan het kantoor van de TIP in De Wijk. Dit is tevens het startpunt van deze fietsroute. Op het kantoor of voor de molen u kunt thee of koffie drinken of even gebruik maken van het toilet.

5 De TIP is alle dagen geopend van tot uur, behalve op zondag. Van april t/m september op maandag t/m vrijdag van tot uur. (Alle toeristische informatie.) 2 Ooievaars in De Wijk Ooievaars in De Wijk Ooievaars nestelen van nature in bomen. Dat kun je hier op dit paadje, met de blik naar boven, aanschouwen. In 1969 heeft Vogelbescherming Nederland een project op touw gezet om het dier in ons land te herintroduceren. 10 jaar later kwam er in De Wijk een buitenstation 'De Lokkerij'. eries-van-het-reestdal/anekdotes/ooievaar (Een anekdote over een ooievaar) 3 Haalweidigerweg Haalweidigerweg De Haalweidigerweg was vroeger de belangrijkste verbindingsweg tussen het dorp De Wijk en buurtschap De Stapel.

6 4 Natuurbeleving Loop van de Reest Op de grens van Overijssel en Drenthe stroomt het riviertje de Reest dat een uniek dal heeft gevormd met oude houtwallen, hooiland, heide, bosgebieden en akkers. De Reest is een voor ons land zeldzaam type rivier met stromend, ijzerhoudend veenwater. Bijzonder is de meanderende loop van de rivier /wandelgids-de-loop-van-de-reest-drents-landschap/ (LAW Loop van de Reest) 5 Stiggeltje Een overstapje of stiggeltje Het begrip 'Stiggeltje': overstapjes over het draad. Hierdoor is de route moeilijker te belopen voor mensen die slecht ter been zijn. 6 Dunniger Es Dunninger Es In de middeleeuwen was er op deze plek al bewoning. De es ligt op een zandrug. Het hoger gelegen land kon verbouwd worden in tegenstelling tot de natte gebieden rond de Reest. Ooit was hier landgoed Dunningen met een havezate. Een havezate is een versterkt huis (burcht), hofstede, hof of hoeve.

7 7 Zicht op het Reestdal Zicht op Reestdal en IJhorst Vanaf de hoger gelegen es ziet u de loop van de Reest. In de verte staat het oude kerkje van IJhorst met zijn losstaande klokkentoren. Reeën in het grasland Met een beetje geluk kunt u in dit gebied,vooral in de vroege ochtend en tegen de avond, reeën spotten. Neem even de tijd en ga op het bankje tegen de wal zitten. Natte hooilanden Langs de Reest beheren Landschap Overijssel en Het Drentse Landschap een groot aantal hectares aan grasland. De landjes werden tijdens overstromingen van de Reest - vaak in de winter - bemest met slibdeeltjes. Het gras en de vele kruiden groeien er goed. De bloeitijd is een beleving op zich. (Hooilanden langs de Reest)

8 8 Landgoed Dickninge Het landgoed Dickninge Het landgoed Dickninge bij De Wijk bestaat uit cultuurgronden en prachtige bossen. Temidden hiervan staat het monumentale huis Dickninge, In de middeleeuwen stond hier het benedictijner klooster Dikninge. Benedictijner klooster Het klooster bestond uit een rentmeestershuis en een kerk. Na de hervorming werd het klooster nog tot 1652 bewoond door nonnen. Daarna raakte het in verval. Eind 18e eeuw werd alles afgebroken. ef.pdf (Benictijner klooster Dickninge) Bosuil Als u geluk heeft, kunt u de bosuil op het landgoed spotten. Bosuilen komen algemeen voor in bossen, parken en tuinen. Bosuilen jagen vrijwel alleen in de schemering en 's nachts. Overdag houden de vogels zich schuil in de top van een boom. De bosuil heeft een spanwijdte van 80 tot 95 cm. 9 De Reest en monumentale bomen Grensriviertje de Reest De Reest, die hier rond het landgoed Dickninge stroomt, vormt de grens tussen de provincies Drenthe en Overijssel. Het Reestdal is vrijwel in natuurlijke staat en de Reest kan vrij meanderen. De rivier is ongeveer 35 km lang. De oorsprong ligt in de buurt van Slagharen. Eindpunt is Meppel.

9 Monumentale bomen Op het landgoed staan veel monumentale bomen zoals paardenkastanjes en eeuwenoude beuken. De beuken werden geplant om het herenhuis te beschermen tegen de wind. De rode beuk werd vroeger ook geplant als teken van rijkdom. 10 Stinzenflora, stuw & vistrap Stinzenplanten Op Dickninge bloeien verschillende stinsenplanten. Stins is Fries voor een versterkt, stenen huis. De bollen van deze planten werden aangeplant om te verwilderen. In het voorjaar tref je hier een bloemenzee aan. In februari bloeien sneeuwklokjes, daarna de bosanemonen. De holwortel (Stinzenflora op Dickninge) De meest bijzondere en zeldzame stinsenplant is de holwortel. Eind maart, begin april kleurt de holwortel wit, roze en lila. Waarschijnlijk is de holwortel door de monniken geplant vanwege de geneeskrachtige stoffen die in de wortel zitten. Stuw & Vistrap De stuw die je hier ziet liggen, stamt oorspronkelijk nog uit de middeleeuwen. De vistrap is in 2011 aangelegd. De vistrap maakt het voor vissen mogelijk de stuw te passeren en om het grote hoogteverschil te overbruggen.

10 De duiventil Verderop staat een duiventil. Het recht om duiven te mogen houden - het recht van duivenslag - was vroeger voorbehouden aan de adel en de geestelijkheid. 11 Huize Dickninge Huize Dickninge Tegenwoordig zijn er appartementen gevestigd in landhuis 'Huize Dickninge'. De gracht rond het statige landhuis wordt van water voorzien door de stuw in de Reest.

11 12 Tolhuisje Tolhuisje Vroeger liep de belangrijkste weg van Staphorst naar De Wijk over het landgoed Dickninge. Om hun inkomen wat aan te vullen hieven de baronnen van Steenwijk de Vos tol voor deze weg. In het huisje woonde vroeger de tolwachter. Foto: Historische Vereniging de Wijk-Koekange. 13 Hooilanden De hooilanden langs de Reest De weilanden langs de Reest zijn erg vruchtbaar. Het land mag pas na half juni worden gemaaid. Daardoor kent dit gebied een grote rijkdom aan planten zoals de dotterbloem en de echte koekoeksbloem. De meest bijzondere plant is de reestdalorchidee ofwel het moeraskartelblad. (moeraskartelblad)

12 14 Het landschap steunen? Landschap Overijssel Je bent op deze route (deels) te gast op terrein van Landschap Overijssel. Landschap Overijssel beschermt, beheert en ontwikkelt natuur & landschap met kwaliteit voor mens, plant en dier zodat het er goed leven is. Help mee! Help mee bij de bescherming en ontwikkeling van het landschap in Overijssel en het onderhoud van wandel- en fietsroutes, zodat je kunt blijven genieten van het mooie, afwisselende landschap in dit Reestdal. sms & doneer eur 2,50 Klik op de doneerknop en je steunt het landschap met eur 2,50. Het bedrag wordt eenmalig afgeschreven via je telefoonrekening. Alvast hartelijk dank voor de steun! Voor donaties verwijzen we u graag door naar onze website. 15 Havixhorst en beeldentuin Havezate De Havixhorst De Havixhorst wordt voor het eerst genoemd in Het huis zoals het er nu staat dateert van Tot 1963 is de havezate in particulier bezit geweest van o.a. de familie De Vos van Steenwijk. In 1982 kwam de havezate in het bezit van het Drents Landschap. Nu is nu een hotel/restaurant. Dikke Reint Reint Hendrik Baron de Vos van Steenwijk woonde in de tweede helft van de 19 de eeuw op de Havixhorst. De ongetrouwde Reint Hendrik werd in de volksmond 'Dikke Reint' genoemd vanwege zijn zwaarlijvig postuur. Lees meer over deze excentrieke baron op onderstaande website. (Dikke Reint.)

13 Rondleiding Het is voor groepen mogelijk een rondleiding op de Havixhorst te krijgen. Neem hiervoor contact op met de Havixhorst. (Chateauhotel en -restaurant) Beeldentuin De tuin rond de Havixhorst is aangelegd in barokstijl en is in gebruik als beeldentuin en kruidentuin. De tuin is vrij te bezichtigen. In de beeldentuin staan sculpturen van bekende kunstenaars zoals Charlotte van Pallandt, Nic Jonk en Piet Esser. 16 De Lokkerij Beheerboerderij Landschap Voor de toegang tot het informatiecentrum De Lokkerij staan informatiepanelen over het beheer en natuurlijk het wel en wee van de ooievaars. De boerderij bij het buitenstation is eigendom van Het Drents Landschap. (Het Drentse Landschap) OoievaarsBuitenstation Eind jaren zestig was de ooievaar nagenoeg uit Nederland verdwenen. De Vogelbescherming heeft toen een aantal buitenstations opgericht waaronder De Lokkerij. Het landschap van het Reestdal is erg geschikt als leefgebied voor de ooievaar.

14 (Buitenstation De Lokkerij) 17 Oude trambaan Voormalige trambaan In 1908 werd de trambaan Balkbrug-Meppel geopend. De trambaan kwam ook door De Wijk. De lijn was 21 km lang en bevatte 70 bochten. Dat was erg veel voor een tram. Door de opkomst van de auto was de lijn niet langer rendabel. In 1939 werd de lijn opgeheven. Resten De trambaan liep hier vroeger langs. Na opheffing van de lijn werd vrijwel alle materiaal direct verwijderd. De enige zichtbare resten zijn enkele betonnen paaltjes. Probeer ze maar eens op te sporen. (Historische Ver. De Wijk)

15 18 Huize Voorwijk Huize Voorwijk Huize Voorwijk is een monumentaal herenhuis met aan weerszijden koetshuizen. Deze koetshuizen zijn door een muur aan het hoofdgebouw verbonden, waardoor een mooi, besloten voorplein ontstond. Het werd in 1791 gebouwd. Tegenwoordig is het in bezit van de familie De Vos van Steenwijk. Gemaakt met routemaker.nl

DE WIJK: REEST & LANDGOEDEREN

DE WIJK: REEST & LANDGOEDEREN DE WIJK: REEST & LANDGOEDEREN ROUTE 11 km 20 18 Pareltjes aan cultuur en kunst rond De Wijk: Naast open oud cultuurlandschap en de landgoederen Dickninge & Havixhorst, bos en weides met ooievaars nabij

Nadere informatie

FIETS MEE & PROEF 'T REESTDAL!

FIETS MEE & PROEF 'T REESTDAL! FIETS MEE & PROEF 'T REESTDAL! ROUTE 27 km Een prachtige fietsroute door het Reestdal, waarin je ingrediënten kunt verzamelen voor het maken van Tansy pancakes! Landschap Overijssel wil mensen inspireren

Nadere informatie

LANDGOED BEERZE. ROUTE 4,2 km

LANDGOED BEERZE. ROUTE 4,2 km LANDGOED BEERZE ROUTE 4,2 km Een heerlijke wandeling voor de hele familie door de bossen bij Beerze, vlak bij Ommen. Lekker lopen langs heide, stuifduinen en ook via het oude huis Beerze. Route gemaakt

Nadere informatie

De landgoederen van de Reest

De landgoederen van de Reest Een eindje om met Het Drentse Landschap Wandelroute De landgoederen van de Reest Tekst: Bertus Boivin / Eric van der Bilt foto: Sonja van der Meer Hier is het altijd mooi. Als de sneeuw schoenhoog op de

Nadere informatie

De Landgoederen van de Reest

De Landgoederen van de Reest Een eindje om met Het Drentse Landschap Wandelroute De Landgoederen van de Reest Tekst: Bertus Boivin/Eric van der Bilt Hier is het altijd mooi. Als de sneeuw schoenhoog op de zandweg ligt of als de zon

Nadere informatie

Bathmen: Sallandse Landweer (Salland) Fietsroute: 28 km

Bathmen: Sallandse Landweer (Salland) Fietsroute: 28 km Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Bathmen: Sallandse Landweer (Salland) Fietsroute: 28 km Korte introductie Een reis langs de middeleeuwse

Nadere informatie

OMMEN (ARCHEM) ROUTE 5 km

OMMEN (ARCHEM) ROUTE 5 km OMMEN (ARCHEM) ROUTE 5 km Een prachtige wandeling door het oude buurtschap Archem met coulisselandschap, schilderachtige pachtboerderijen en onderweg een rustpunt voor koffie of thee. Deze route is getest

Nadere informatie

BATHMEN: SALLANDSE LANDWEER

BATHMEN: SALLANDSE LANDWEER BATHMEN: SALLANDSE LANDWEER ROUTE 28 km 20 19 Een reis langs de middeleeuwse verdedigingslinie, ook wel 'landweer' genoemd. Een mooie fietstocht door het fraaie Sallands landschap, van Bathmen naar Holten

Nadere informatie

BERGVENNEN. ROUTE 2,3 km

BERGVENNEN. ROUTE 2,3 km BERGVENNEN ROUTE 2,3 km Tegen de Duitse grens, in Noordoost Twente, ligt natuurgebied de Bergvennen. Een weids, glooiend landschap met zeven vennen, droge en natte heide, schrale hooilanden en bos. De

Nadere informatie

KUIEREN ROND YWEHORST: DEEL 1

KUIEREN ROND YWEHORST: DEEL 1 KUIEREN ROND YWEHORST: DEEL 1 ROUTE 6 km 20 18 Deel 1: Deze route slingert door de geschiedenis van Ywehorst, natuurgebied De Witte Bergen, het huidige IJhorst met de monumentale kerk en klokkenstoel en

Nadere informatie

KUIEREN ROND YWEHORST: DEEL 2

KUIEREN ROND YWEHORST: DEEL 2 KUIEREN ROND YWEHORST: DEEL 2 ROUTE 18 km Deel 2 van de Kuierroute Ywehorst: een prachtige cultuurhistorische rondwandeling door drie heel verschillende (natuur)gebieden in Overijssel en Drenthe. Beleef

Nadere informatie

Staatsbosbeheer Trompsingel 1, 9724 CX Groningen T Landgoed Mensinge. Drenthe in een notendop.

Staatsbosbeheer Trompsingel 1, 9724 CX Groningen T Landgoed Mensinge. Drenthe in een notendop. Staatsbosbeheer Trompsingel 1, 9724 CX Groningen T 050 707 44 44 www.staatsbosbeheer.nl Wandelen Landgoed Mensinge Drenthe in een notendop Mensinge Drenthe in een notendop In een wedstrijd om de titel

Nadere informatie

OHP 3: NIJVERDAL - OMMEN

OHP 3: NIJVERDAL - OMMEN OHP 3: NIJVERDAL OMMEN ROUTE 28 km 20 19 De wandeling is onderdeel van het Overijssels Havezatenpad en voert van station Nijverdal langs de Regge en via enkele mooie landgoederen naar station Ommen. Het

Nadere informatie

KERSTWANDELING KM

KERSTWANDELING KM KERSTWANDELING 2018 5 KM ROUTE 5 km 20 18 Fijne (familie)wandeling door prachtig winterlandschap, ook na de kerst leuk om te wandelen! Met haar zandvlaktes, heide, bos en bronnetjes, is de Lemelerberg

Nadere informatie

TOP NATUUR IN BEERZE. ROUTE 4,3 km

TOP NATUUR IN BEERZE. ROUTE 4,3 km TOP NATUUR IN BEERZE ROUTE 4,3 km 20 18 We zijn trots dat we acht gebieden beheren die zijn aangewezen als Natura2000. Gebieden die bij de top van de Europese natuur horen. Op deze route ontdek je Beerze.

Nadere informatie

BOETELERVELD. ROUTE 4,3 km

BOETELERVELD. ROUTE 4,3 km BOETELERVELD ROUTE 4,3 km 20 17 Weten hoe een groot deel van Salland er tot eind 19e eeuw uitzag? Wandel dan eens door het Boetelerveld bij Raalte. Ervaar rust, ruimte en openheid in dit enig overgebleven

Nadere informatie

LEMELERBERG: TOPNATUUR

LEMELERBERG: TOPNATUUR LEMELERBERG: TOPNATUUR ROUTE 4,0 km Mooie, stille route langs zandvlaktes, jeneverbessen, eenzame dennen en met mooie vergezichten. Stuifzand en droge heide zijn schaars in Europa, daarom is de Lemelerberg

Nadere informatie

TOP NATUUUR IN BEERZE

TOP NATUUUR IN BEERZE TOP NATUUUR IN BEERZE ROUTE 4,3 km 20 17 We zijn trots dat we acht gebieden beheren die zijn aangewezen als Natura2000. Gebieden die bij de top van de Europese natuur horen. Op deze route ontdek je Beerze.

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage ca. 9km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk loofbos. De paden kunnen op sommige plaatsen modderig zijn in natte

Nadere informatie

Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen Wandelroute over landgoed Waardenburg en Neerijnen, lengte: 1,6 tot 3 km Zeer afwisselend gebied dat bestaat uit een binnendijks en een buitendijks deel met

Nadere informatie

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum 1 Drie berg sest 5km raat weg 2 3 4 M oe rs be rg ste eg 6 7 Vo ss en ste in se 5 se la an Go oij erd ijk GIMBORN PAD Langbroekerwetering de-voetstap.nl Beschrijving wandeling Moersbergen - von Gimborn

Nadere informatie

REESTDAL: RONTIEN SCHRAPVEEN

REESTDAL: RONTIEN SCHRAPVEEN REESTDAL: RONTIEN SCHRAPVEEN ROUTE 3,8 km De erosiedalen verloren hun aansluiting met de 'oer-vecht' en het Reestdal ontstond. Ontdek tijdens dit 'Rontien' (streeknaam voor 'rondje') de karakteristieke

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 1km 2015 Falkplan BV 2 van 5 Nederland Gelderland Elburg 45.3 (ongeveer 2:39 u.) Fietsroute 182867 Falk-VVV fietskaarten, een

Nadere informatie

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel

Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Fietsen langs de Doorbraak (Zuid Twente) Hoe kom ik bij het startpunt? Start- en eindpunt: Restaurant

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

De Vuursche. Scootmobiel. Door de bossen met de scootmobiel

De Vuursche. Scootmobiel. Door de bossen met de scootmobiel Staatsbosbeheer Regio West Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Scootmobiel De Vuursche Door de bossen met de scootmobiel Scootmobielroute in De Vuursche In deze folder

Nadere informatie

Een eindje om met Het Drentse Landschap. t Ende aan de Reest. Tekst: Bertus Boivin / Eric van der Bilt foto: Joop van den Merbel

Een eindje om met Het Drentse Landschap. t Ende aan de Reest. Tekst: Bertus Boivin / Eric van der Bilt foto: Joop van den Merbel Een eindje om met Het Drentse Landschap Wandelroute t Ende aan de Reest Tekst: Bertus Boivin / Eric van der Bilt foto: Joop van den Merbel Terwijl bijna alle Drentse beken in de vorige eeuw werden rechtgetrokken,

Nadere informatie

KIJK-PROEF-BELEEF 'T REESTDAL

KIJK-PROEF-BELEEF 'T REESTDAL KIJK-PROEF-BELEEF 'T REESTDAL ROUTE 30 km 20 18 De oorsprong van het Reestdal ligt ver achter ons, maar ook nu nog proef je in streekproducten de rijke historie. Deze heerlijke tocht gaat door het coulissenlandschap

Nadere informatie

Ommen (Archem) Wandelroute: 5 km

Ommen (Archem) Wandelroute: 5 km Ommen (Archem) Wandelroute: 5 km 1 Es Oude buurtschap Archem De weg die u volgt loopt door het oude buurtschap Archem. Steek vanaf de parkeerplaats van de Lemeleresch de grote weg over en loop Archem in.

Nadere informatie

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur

Andersche Diep. Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Andersche Diep Het Andersche Diep bij Rolde Wandelroute 4 km circa 1,5 uur Welkom in het Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km.

Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. Wandeling Landgoed Wouwse Plantage Zurenhoek ca. 12,5 km. De wandeling gaat door een afwisselend landschap, gedeeltelijk open gebied maar voornamelijk bos (naaldbos en loofbos). De paden kunnen op sommige

Nadere informatie

FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK

FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK FIETSEN LANGS DE DOORBRAAK ROUTE 14 km 20 18 Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving! Een

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Noord-Brabant Boxtel 54.3 (ongeveer 3:11 u.) Fietsroute 121885 1km 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Noord-Brabant Boxtel 54.3 (ongeveer 3:11 u.) Fietsroute 121885 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Landgoed Rheebruggen

Landgoed Rheebruggen Een eindje om met Het Drentse Landschap Wandelroute Landgoed Rheebruggen Tekst: Bertus Boivin / Eric van der Bilt Foto: Hans Dekker Veel mensen hebben wel eens van Rheebruggen gehoord, weinig mensen zijn

Nadere informatie

Natuur op Eerde uniek in Nederland

Natuur op Eerde uniek in Nederland Natuur op Eerde uniek in Nederland Eerde is méér dan mooi. Tijdens een wandeling met boswachter Jos Schouten van Natuurmonumenten wordt pas echt duidelijk hoe bijzonder de natuur op het historische landgoed

Nadere informatie

HAAKSBERGEN RONDJE GRINTENBOS

HAAKSBERGEN RONDJE GRINTENBOS HAAKSBERGEN RONDJE GRINTENBOS ROUTE 7 km Wandelpad voor gebruikers van rollator, rolstoel en scootmobiel. Natuur is voor iedereen Deze route is gemaakt door Gerard Vaanhold i.s.m Wijkraad Veldmaat en Natuurmonumenten

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Raalte, Hellendoorn en Luttenberg

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Raalte, Hellendoorn en Luttenberg Fietsroute 122274 Raalte, Hellendoorn en Luttenberg Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats kotermeerstal Kotermeerstalpad 7701 Hardenberg Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt kotermeerstal

Nadere informatie

Praktische informatie. Steenmannetjes. Bereikbaarheid. Waar. Vertrekpunt. Startpunt. Aanrijdroute auto. 3.7 km. Nationaal Park Dwingelderveld

Praktische informatie. Steenmannetjes. Bereikbaarheid. Waar. Vertrekpunt. Startpunt. Aanrijdroute auto. 3.7 km. Nationaal Park Dwingelderveld Wandelen Wandelroute Kloosterveld 3.7 km Waar Nationaal Park Dwingelderveld Vertrekpunt Nationaal Park Dwingelderveld [https://maps.google.com/? q=52.7816,6.37332] Deze struinroute door het Kloosterveld

Nadere informatie

OVERIJSSELS VECHTDAL. ROUTE 33 km

OVERIJSSELS VECHTDAL. ROUTE 33 km OVERIJSSELS VECHTDAL ROUTE 33 km Geniet van de schoonheid van het Vechtdal door deze prachtige fietsroute te fietsen. Tijdens de route komt u diverse soorten natuur tegen als bos, heide, uitgestrekte grasweide

Nadere informatie

Steun Het Drentse Landschap

Steun Het Drentse Landschap Steun Het Drentse Landschap In Drenthe vind je nog échte stilte en kostbare natuur. Je vindt er plekjes om even weg te dromen, uitzichten om nooit te vergeten en alle ruimte voor stevige wandelingen met

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Gelderland Barneveld 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137339 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Gelderland Barneveld 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 137339 In deze gevarieerde

Nadere informatie

Staatsbosbeheer T Anloërdiep. Wandelen tussen de houtwallen - 11 km

Staatsbosbeheer T Anloërdiep. Wandelen tussen de houtwallen - 11 km Staatsbosbeheer T 0592 248 984 www.staatsbosbeheer.nl Anloërdiep Wandelen tussen de houtwallen - 11 km Beekdal met groene kamers Voor een beleving van de intieme sfeer van het Drentse Beek- en esdorpenlandschap

Nadere informatie

Drie aardkundige monumenten

Drie aardkundige monumenten 10 Drie aardkundige monumenten Aardkundige monumenten geven iets weer van de ontstaansgeschiedenis van ons landschap. Een geschiedenis die ons honderden, duizenden of zelfs miljoenen jaren terugvoert in

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute 129307 900m 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Baarn 31.6 (ongeveer 1:49 u.) Fietsroute

Nadere informatie

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12 NR. 03 / 2014 fiets routes afstanden tussen 25 en 55 km Makkelijk fietsen via knooppunten FIETS LANGS EN DOOR 12 Nationale Parken 12 NATIONALE PARKEN fietsroutes Mooie natuur Fietsen in Weerribben-Wieden,

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute De Lutte, Denekamp en Oldenzaal

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute De Lutte, Denekamp en Oldenzaal Fietsroute 122160 De Lutte, Denekamp en Oldenzaal Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats de poppe A30 48455 Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt de poppe A30 48455 Dichtstbijzijnde

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Wandelen Boswandeling landgoed De Slotplaats in Bakkeveen (Friesland) 5.84 km De Slotplaats is een natuurgebied met een grote variatie, wat het een aantrekkelijk wandelgebied maakt. Je maakt hier kennis

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

CULTUURHISTORISCH WIERDEN 10KM

CULTUURHISTORISCH WIERDEN 10KM CULTUURHISTORISCH WIERDEN 10KM ROUTE 10 km Welkom op het cultuurhistorische ommetje in Wierden. Dit ommetje van 10 kilometer neemt je mee door een bijzondere Moluksewijk en een karakteristiek landschap.

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

KUNSTROUTE OUD-AVEREEST

KUNSTROUTE OUD-AVEREEST KUNSTROUTE OUD-AVEREEST ROUTE 6 km Het Reestdal, een levend decor. Deze route neemt je mee naar de favoriete plekken van kunstenaar Jan Jager. Hij legde ze vast op schildersdoek en via zeefdruk. In het

Nadere informatie

DE RIEVERST B U I T E N P L A A T S

DE RIEVERST B U I T E N P L A A T S DE RIEVERST B U I T E N P L A A T S Een oase in het drukke Nederland Natuurlijk hart van een historisch rijke regio. Uw eigen riante boskavel, u loopt zo het prachtige en stille natuurgebied De Zwarte

Nadere informatie

Landgoed Rheebruggen

Landgoed Rheebruggen Een eindje om met Het Drentse Landschap Wandelroute Landgoed Rheebruggen Tekst: Bertus Boivin / Eric van der Bilt Foto: Hans Dekker Veel mensen hebben wel eens van Rheebruggen gehoord, weinig mensen zijn

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Welkom op Huis te Eerbeek Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Landgoed Huis te Eerbeek ligt aan de rand van het Veluwse dorp Eerbeek. Centraal op het landgoed ligt het Huis te Eerbeek.

Nadere informatie

KERSTWANDELING KM

KERSTWANDELING KM KERSTWANDELING 2017 8 KM ROUTE 8 km 20 17 Welkom bij de kerstwandeling 2017 op een bijzondere locatie, dit jaar. We starten in de weidse nieuwe natuur bij vliegveld Twente en wandelen via Hof Espelo, waar

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

Wandelroute De Diepen, Sint-Jansberg

Wandelroute De Diepen, Sint-Jansberg Wandelroute De Diepen, Sint-Jansberg 4 km wandelen Deze stevige wandeling gaat grotendeels door het bos. Beklim de steile berg en kijk uit over drie provincies en het Duitse Reichswald op deze mooie wandelroute

Nadere informatie

OPDRACHTEN bij de FIETSEXCURSIE van het project MOOI HOOGLAND-WEST!

OPDRACHTEN bij de FIETSEXCURSIE van het project MOOI HOOGLAND-WEST! ietsroute Hoogland West OPDRACHTEN bij de FIETSEXCURSIE van het project MOOI HOOGLAND-WEST! 5 4 6 3 2 1 Let op het verkeer en zet je fiets goed aan de kant! Mooi Hoogland-West! 1 Bolle akker locatie 1

Nadere informatie

Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur

Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Wedbroeken Het oude Wedbroeken bij Tynaarlo Wandelroute 6 km circa 2,5 uur Welkom in het Nationaal park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK

WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK WANDELEN LANGS DE DOORBRAAK ROUTE 6 km 20 17 Aan de zuidkant van Almelo stroomt de Doorbraak; een beek van 13 kilometer, van de instroom bij de Lolee naar Ypelo. Ontdek de Doorbraak en haar omgeving! Een

Nadere informatie

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL

ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ATELIERS IN BEDRIJF REESTDAL ROUTE 22 km 20 17 Een fietsroute door het mooie Reestdal op de grens van Drente en Overijssel met onderweg kunst en natuur. U komt langs de ateliers van tien kunstenaars uit

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - WATER

LANDGOED VILSTEREN - WATER LANDGOED VILSTEREN - WATER ROUTE 4,5 km Welkom op het ca. 1.051 hectare grote particuliere landgoed Vilsteren, eigendom van de familie Cremers, waar naast bos, heide en cultuurland ook veel water te vinden

Nadere informatie

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen

TE HUUR. Schaapskooi 24 personen TE HUUR Schaapskooi 24 personen Een unieke accommodatie, wonen en slapen apart maar toch bij elkaar. De schaapskooi bestaat uit 3 woningen te weten een woon-en twee slaapgedeelten. De woningen staan haaks

Nadere informatie

Groepsontvangsten. Kasteel Cannenburch

Groepsontvangsten.  Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Groepsontvangsten Dé locatie in de omgeving van Apeldoorn om samen met familie, vrienden, collega s of uw vereniging een onvergetelijke dag door te

Nadere informatie

Beleef de natuur en cultuur van Elsloo

Beleef de natuur en cultuur van Elsloo Beleef de natuur en cultuur van Elsloo Start- en eindpunt: parkeerplaats bij kasteel Elsloo Duur van de wandeling: ca 2 uur Lengte: ca 6 km Vanaf de parkeerplaats gaan we in zuidelijke richting naar de

Nadere informatie

Archemerberg - gezinsroute (Vechtdal / Reestdal) Wandelroute: 4,5 km

Archemerberg - gezinsroute (Vechtdal / Reestdal) Wandelroute: 4,5 km Wandelen in Overijssel BEKIJK DEZE ROUTE OOK IN ONZE GRATIS APP landschapoverijssel.nl/wandeleninoverijssel Archemerberg - gezinsroute (Vechtdal / Reestdal) Wandelroute: 4,5 km Korte introductie Lekker

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Het Merkske. een landschap zonder grenzen

Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Het Merkske. een landschap zonder grenzen Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Het Merkske een landschap zonder grenzen De vallei / beekdal van het Merkske Het Merkske, een zijriviertje van de Mark, vormt de natuurlijke grens tussen Nederland

Nadere informatie

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute

Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Wandelroute door de natuur Hagen Wandelroutes op Hagen Lengte 5, 2,5 km en een rolstoelroute Op Hagen is het fantastisch wandelen. Bossen, lanen, akkers, weilanden, boerderijen, vennen en poelen wisselen

Nadere informatie

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren).

Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Wandeling De Kleine Kievit ruim 4 uren (in te korten tot 3 uren). Start bij dorpshuis de Spil; U verlaat het dorpshuis en steekt over bij de oversteekplaats; Ga het fiets-/voetpad op (Zoomweg), langs de

Nadere informatie

Dag van het Kasteel 2012

Dag van het Kasteel 2012 Dag van het Kasteel 2012 wandelen rond Zeeuwse kastelen en buitenplaatsen Schouwen-Duiveland Slot Moermond, Renesse Zuid-Beveland De Hellenburg, Baarland Walcheren Westhove, Oostkapelle Zeeuws-Vlaanderen

Nadere informatie

EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN

EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN EEN DORP OP LANDGOED VILSTEREN ROUTE 3,0 km Welkom op het particuliere landgoed Vilsteren, eigendom van de familie Cremers. Het dorp Vilsteren behoort ook tot het landgoed: een heel dorp op een landgoed

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 36.5 (ongeveer 2:07 u.) Fietsroute 137686 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 36.5 (ongeveer 2:07 u.) Fietsroute 137686 Falk-VVV

Nadere informatie

9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, Prachtige oorspronkelijke stukken van beken

9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, Prachtige oorspronkelijke stukken van beken Prachtige oorspronkelijke stukken van beken 9Sommige stukken van beken en rivieren bieden nog extra charme, doordat daar de werking van de elementen goed zichtbaar is, of omdat de sfeer er gewoonweg sprookjesachtig

Nadere informatie

HET REESTDAL OP Z'N SMALST

HET REESTDAL OP Z'N SMALST HET REESTDAL OP Z'N SMALST ROUTE 3,8 km 'Het Reestdal op z'n smalst' - een korte, gemarkeerde familieroute door Het Reestdal. Een mooie wandeling door het Stapelerveld en de lager gelegen, moerassige hooilanden.

Nadere informatie

Wandeltocht rondje Oele (4,6 km)

Wandeltocht rondje Oele (4,6 km) Wandeltocht rondje Oele (4,6 km) Een afwisselende wandeling vanaf het rustpunt Erve het Geurts De wandeling voert u door een landelijke omgeving in Oele (verouderd ook: Eule, Nedersaksisch: Eul genoemd).

Nadere informatie

Klooster Hulsbergen.

Klooster Hulsbergen. Welkom op Klooster Hulsbergen Wandelroute over Klooster Hulsbergen Lengte: 3,5 km 'In het spoor van de fraters' Het Kloosterpad brengt je door natuurgebied Klooster Hulsbergen. In 1407 vestigden zich hier

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Fietsroute 122139 Rosmalen, Heeswijk-Dinther en Berlicum Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats velder Velder 5298 Boxtel Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt velder Velder 5298

Nadere informatie

Strubben Kniphorstbosch

Strubben Kniphorstbosch Staatsbosbeheer T 0592 248984 www.staatsbosbeheer.nl Strubben Kniphorstbosch Wandelen in de prehistorie - 9 km Terug naar toen Bij iedere stap die u in Strubben Kniphorstbosch zet, past een verhaal uit

Nadere informatie

Het Ballooërveld bij Rolde Wandelroute 5 km circa 1,5 uur

Het Ballooërveld bij Rolde Wandelroute 5 km circa 1,5 uur Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa WANDELROUTE Ballooërveld Het Ballooërveld bij Rolde Wandelroute 5 km circa 1,5 uur Welkom in het Nationaal Park Drentsche Aa, neem de tijd het te ontdekken...

Nadere informatie

Deurzerdiep en omgeving

Deurzerdiep en omgeving Staatsbosbeheer T 030 6926111 www.staatsbosbeheer.nl Wandelen Deurzerdiep en omgeving te voet langs heringerichte beekdalen Opnieuw kronkelende beken De beekdalen van het Deurzer- en het Anreeperdiep zijn

Nadere informatie

FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE

FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE FIETSEN IN SINT ISIDORUSHOEVE ROUTE 32 km Deze fietsroute start in het centrum van Sint Isidorushoeve en gaat door de vier marken die rond de hoeve liggen. Een prachtig kleinschalig hoevenlandschap afgewisseld

Nadere informatie

Deze handleiding hoort bij de Binnenveld excursie. Het Groene Wiel is een onderdeel van Stichting Veldwerk Nederland.

Deze handleiding hoort bij de Binnenveld excursie. Het Groene Wiel is een onderdeel van Stichting Veldwerk Nederland. Deze handleiding hoort bij de Binnenveld excursie. Het Groene Wiel is een onderdeel van Stichting Veldwerk Nederland. Het Groene Wiel Hendrikweg 14 b 6703 AW Wageningen 0317-422 041 www.groenewiel.nl info@groenewiel.nl

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

LANGENHOLTE: TOPNATUUR

LANGENHOLTE: TOPNATUUR LANGENHOLTE: TOPNATUUR ROUTE 18 km 20 19 Een prachtige fietstocht langs de uiterwaarden van de Vecht en 'Buitenlanden Langenholten', een nat en ruig natuurgebied waar in het voorjaar wilde kievietsbloemen

Nadere informatie

Buitenwacht Kampen. entree tot de stad. w w w. t e k a m p e n. n l. 4 D e c e m b e r

Buitenwacht Kampen. entree tot de stad. w w w. t e k a m p e n. n l. 4 D e c e m b e r Kampen entree tot de stad 4 D e c e m b e r 2 0 1 3 16 j u l i 2010 1 9 N o v e m b e r 2 0 1 3 V i s i e Achtergrond Het vroegere bruggenhoofd, de entrée tot de stad, werd sinds de late 16e eeuw beschermd

Nadere informatie

BALKBRUG: FOODWALK DE WHEEM

BALKBRUG: FOODWALK DE WHEEM BALKBRUG: FOODWALK DE WHEEM ROUTE 2,6 km Een korte wandeling over de es, langs oude akkertjes en door de hooilanden van de riviert de Reest. De route gaat over terrein van Landschap Overijssel en Het Drentse

Nadere informatie

Omdat het dorp wat hoger ligt dan de beken eromheen, was de grond goed voor boeren om zich er te vestigen en akkers te bewerken.

Omdat het dorp wat hoger ligt dan de beken eromheen, was de grond goed voor boeren om zich er te vestigen en akkers te bewerken. Laarzenpad bij Chaam 4.9 km wandelen Je wandeling start ten noorden van Chaam, maar je kunt ook vertrekken vanuit het centrum vanaf bijvoorbeeld café Bellevue, de route wordt dan 2 km langer en is vanaf

Nadere informatie

Cursus landschapsgeschiedenis. De dorpsgeschiedenis van Appelscha

Cursus landschapsgeschiedenis. De dorpsgeschiedenis van Appelscha Cursus landschapsgeschiedenis De dorpsgeschiedenis van Appelscha Inleiding Archeologie in relatie tot het landschap Middeleeuwse bewoning & dorpsgeschiedenis Appelscha op de kaart Op zoek naar landschapselementen

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - NOTENDOP

LANDGOED VILSTEREN - NOTENDOP LANDGOED VILSTEREN - NOTENDOP ROUTE 6 km Welkom op het particuliere landgoed Vilsteren, eigendom van de familie Cremers. Een wandeling door bos, heide en cultuurland met uitleg over de verschillende landschapsstijlen

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121668 Zwolle, Hoonhorst en Dalfsen

Vind de mooiste fietsroutes op www.route.nl. Fietsroute 121668 Zwolle, Hoonhorst en Dalfsen Fietsroute 121668 Zwolle, Hoonhorst en Dalfsen Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats kotermeerstal Kotermeerstalpad 7701 Hardenberg Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt kotermeerstal

Nadere informatie

LUTTENBERG - RONDOM DE BERG

LUTTENBERG - RONDOM DE BERG LUTTENBERG - RONDOM DE BERG ROUTE 7 km Deze route gaat vanuit het dorp over en rondom de 'Luttenberg'. Langs bos, weilanden en met verrassende vergezichten door de hoogteverschillen. Werkgroep Ommetjes

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 38.4 (ongeveer 2:14 u.) Fietsroute 181401 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 38.4 (ongeveer 2:14 u.) Fietsroute 181401 Deze

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Vorden, Wichmond en Wildenborch

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Vorden, Wichmond en Wildenborch Fietsroute 121575 Vorden, Wichmond en Wildenborch Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats kotermeerstal Kotermeerstalpad 7701 Hardenberg Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt kotermeerstal

Nadere informatie

BOOMING BOMENROUTE - OUD AVEREEST

BOOMING BOMENROUTE - OUD AVEREEST BOOMING BOMENROUTE - OUD AVEREEST ROUTE 3,5 km 20 17 Booming bomen : is een leuke wandeling langs en met aandacht voor verschillende bomen, speciaal gemaakt bij de bomenexpositie in bezoekerscentrum de

Nadere informatie