ADVIES NIJE PLEATS. Agrarisch bedrijf, Dierenkliniek Wolvega te Oldeholtpade. Datum: 27 april 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ADVIES NIJE PLEATS. Agrarisch bedrijf, Dierenkliniek Wolvega te Oldeholtpade. Datum: 27 april 2015"

Transcriptie

1 ADVIES NIJE PLEATS Agrarisch bedrijf, Dierenkliniek Wolvega te Oldeholtpade Datum: 27 april 2015 Rapportnummer:

2 COLOFON Nije Pleats, 27 april 2015 Status rapport: definitief Rapport opgesteld door: Nije Pleats De heer Barend van der Veen Mevrouw Greet Bierema Opdrachtgever: Dierenkliniek Wolvega, Stellingenweg 10, 8474 EA te Oldeholtpade In samenwerking met: Gemeente Weststellingwerf Dhr. R. Roemeling Dhr. B. van Lubek Hûs en hiem Dhr. R. Bremer

3 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 1.1 Aanleiding 1.2 Proces 1.3 Leeswijzer 2 Het bedrijf 2.1 Locatie 2.2 Huidige bedrijfsvoering 2.3 Wensen voor de toekomst 3 Advies Nije Pleats 3.1 Proces 3.2 Analyse 3.3 Advies 4 Checklist planologische toets 4.1 Beleidskader 4.2 Hinder van bedrijven 4.3 ProjectMER 4.4 Verkeerslawaai 4.5 Waterparagraaf 4.6 Ecologisch onderzoek 4.7 Archeologisch onderzoek 4.8 Externe veiligheid 4.9 Luchtkwaliteit 4.10 Bodemkwaliteit 4.11 Verkeersaspecten 4.12 Maatschappelijke haalbaarheid 4.13 Financiële haalbaarheid

4 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding De Dierenkliniek Wolvega is voornemens uit te breiden aan de Stellingenweg 12 te Oldeholtpade. Het huidige bestemmingsplan voorziet niet in de gewenste bouwmogelijkheden. Om de ruimtelijk-landschappelijke haalbaarheid van de uitbreiding van het bedrijf op deze locatie aan te tonen, is het voorliggende advies opgesteld. Dit advies kan worden gebruikt bij het planologisch regelen van de nieuwe uitbreiding van het bedrijf. Het is uitdrukkelijk geen vergunning op basis waarvan het bedrijf nu uitgebreid kan gaan worden. Het daarvoor geldende (juridische) proces dient nog te worden doorlopen. Het voorliggende rapport is één van de schakels die nodig zijn voor dat proces. 1.2 Proces Voorliggend advies is via het spoor van de Nije Pleats tot stand gekomen. Dit betekent dat er een proces gevolgd is waarbij alle partijen, die uiteindelijk het bouwplan moeten toetsen, betrokken zijn geweest. Door middel van een werksessie van de Nije Pleats op het erf van de initiatiefnemer is met alle betrokkenen/deskundigen gekomen tot een ontwikkelingsconcept voor het bedrijf voor de komende jaren. Deze proceslijn betekent een commitment van de deelnemende partijen aan het resultaat van de werksessie. Zij zullen zich herkennen in de concrete uitwerking in het voorliggende advies. Voorliggend advies vormt de ruimtelijk-landschappelijke input voor een eventuele planologische procedure. Naast dit advies is daarvoor meestal ook een aantal nader te bepalen planologische onderzoeken noodzakelijk. Een checklist hiervoor is in hoofdstuk 4 van voorliggende advies opgenomen. 1.3 Leeswijzer Achtereenvolgens wordt in dit advies ingegaan op het bedrijf (hoofdstuk 2), het advies van de Nije Pleats (hoofdstuk 3) en een checklist voor de planologische toets (hoofdstuk 4).

5 2 HET BEDRIJF 2.1 Locatie Dierenkliniek Wolvega is in het zuidoosten van de provincie Fryslân gelegen, tussen Wolvega en Oosterwolde aan de doorgaande Stellingenweg. Figuur Ligging erf in de regio (Bron: Google Maps, 2015) Figuur Overzicht huidige erven (Bron: Google Maps, 2015)

6 2.2 Huidige bedrijfsvoering Dierenkliniek Wolvega heeft twee locaties; één in Wolvega en de locatie nabij Oldeholtpade. Op deze locatie worden vooral paarden behandeld. In 2000 was die specialisatie het gevolg van de fusie tussen twee dierenartsenpraktijken. Teneinde de groei in de paardensector te kunnen faciliteren is in 2012 de naastgelegen boerderij aangekocht en deels verbouwd tot hengstenstation en GGD. Figuur Aanzicht erf vanuit het westen (Bron: Google Maps, streetview 2015 (de boom aan de linkerkant van de inrit is inmiddels gekapt) Figuur Aanzicht erf vanuit het oosten (Bron: Google Maps, streetview 2015)

7 2.3 Wensen voor de toekomst De Dierenkliniek Wolvega wil op het erf een verdergaande differentiatie doorvoeren door op de bestaande locatie de zieke paarden te verplegen en op de aangekochte locatie de sportpaarden te begeleiden. Daarvoor is op termijn een nieuw gebouw nodig, waarin bijvoorbeeld een overdekte rijbaan wordt gesitueerd. Vooreerst is een nieuwe inrit noodzakelijk. Daar focust de werksessie van de Nije Pleats zich op.

8 3 ADVIES NIJE PLEATS 3.1 Proces Op 17 februari 2015 is een werksessie van de Nije Pleats gehouden. De werksessie werd gehouden op het erf van de Dierenkliniek te Oldeholtpade. Bij de bijeenkomst waren aanwezig: - dhr. B. Simons, initiatiefnemer; - dhr. W. Haytema, initiatiefnemer; - dhr. A. Haverkamp, adviseur initiatiefnemer; - dhr. J. Haverkamp, adviseur initiatiefnemer; - dhr. R. Roemeling, gemeente Weststellingwerf; - dhr. B. van Lubek, gemeente Weststellingwerf; - dhr. S. Sikkes, provinciale waterstaat; - mevr. G. Bierema, landschapsarchitecte, team Nije Pleats; - mevr. D. Wiersma, architect; - dhr. B. van der Veen, voorzitter team Nije Pleats. 3.2 Analyse Op de site WatWasWaar worden de situatie anno 1832 en de huidige tijd over elkaar heen weergegeven. Op deze kaart is te zien dat er alleen bebouwing stond in het lint aan de hoofdweg in Oldeholtpade.

9 De Stellingenweg was een zandpad en er waren diverse zandpaden als dwarsverbinding vanaf de Hoofdweg naar het zuidoosten. De drie percelen waarin en nabij de dierenkliniek is gevestigd, bestonden uit twee percelen bouwland met daartussen een zandpad en een bosperceel. In deze omgeving werden de rechthoekige bouwlandpercelen in het geheel omgeven door een houtwal. Dit was een veescheiding, omdat hier op de zandrug geen water in de sloten staat. Loslopend vee wenste men niet in het bouwland. Maar de wal gaf tevens de mogelijkheid om duinvorming op de heide tegen te gaan. Het profiel van een wal ziet er als volgt uit: een greppel, de wal van 1 tot 1,5 meter hoogte dicht beplant met streekeigen struiken en bomen en opnieuw een greppel. Deze type houtwallen komen op alle hogere zandgronden in Nederland voor. Dikwijls rond een es. De onderstaande historische kaart van 1926, dus honderd jaar later, laat geen veranderd beeld in het grondgebruik zien, maar een toename in bebouwing. Deze bebouwing ontwikkelde zich aan de Bovenweg, nu Stellingenweg. Te zien is dat de boerderijen opnieuw in een lint werden gebouwd en dat de ontwikkeling vanuit Oldeholtpade plaats vond. De nokrichting is bij alle gebouwen haaks op de weg. Het pand nummer 12 van de dierenkliniek was toen het meest westelijke erf. Bij de bouw haalde men deels de houtwal weg. Op de kaart uit 1970 is te zien dat er een provinciale weg parallel aan de Bovenweg is aangelegd. Op nummer 10 is een coöperatieve grasdrogerij gebouwd. Daarbij is de houtwal niet verwijderd en evenmin voor de bedrijfswoning naast de grasdrogerij. Deze woning en de grasdrogerij waren zo onzichtbaar. Er zijn vervolgens twee ontwikkelingen te noemen. De woningen in de boerderijtjes moeten dusdanig klein zijn geweest, dat er nieuwe woningen werden gebouwd. Bij het erf nummer 12 een woning met een bovenverdieping voor de boerderij en op nummer 14 een lage woning naast de boerderij met de kap evenwijdig aan de weg. De tweede ontwikkeling was de komst van de eerste ligboxenstal. Deze werd op het erf nummer 12 evenwijdig aan de weg gebouwd en niet in de kaprichting van de overige bebouwing. Naast / ten oosten van de bebouwing achter de houtwal (van het erf nummer 10), kwam dus de hoge woning met de dwarse ligboxenstal te staan (van het erf nummer 12). Echter deze bebouwing kwam geheel uit het zicht door hoge beplanting in het voorterrein. Op de kaart uit 1970 blijkt nog deels de houtwal langs de weg te zijn gehandhaafd.

10 De grasdrogerij heeft niet lang gedraaid en werd uiteindelijk het onderkomen van de dierenkliniek uit Wolvega. Het pand kreeg een nieuw uiterlijk met bijpassende kleuren. Bij de inrit kwamen lage muurtjes aan weerszijden van de houtwal. Om de zichtbaarheid te vergroten werden struiken uit de wal weggehaald en bescheiden verlichting bij de ingang toegevoegd. Er was sprake van een goede landschappelijke inrichting. Naar de kliniek komen uit heel Noord-Nederland auto s met trailers of vrachtwagens en overige bezoekers in een auto. De aanrijroute is over de provinciale weg. Geen 100% veilige situatie. De dierenkliniek heeft het boerenerf van de buurman op nummer 12 erbij gekocht, om zo toegenomen werkzaamheden te kunnen huisvesten. De ruimtelijke impact verandert. In de sessie van de Nije Pleats worden diverse punten besproken. Het blijken geen los van elkaar te beoordelen aspecten te zijn, maar een onlosmakelijke relatie met elkaar te hebben. 3.3 Advies Zoals beschreven verschillen de erven van nummer 10 en 12 nogal van elkaar door hun ontstaansgeschiedenis. Na het volledig opschonen van het voorterrein van nummer 12 is dat extra goed te zien. Zo ligt erf 10 ietwat verscholen achter een wal en steekt het hoge voorhuis van erf 12 prominent naar voren en maakt zich vervolgens breed door de voormalige bijgebouwen aan weerszijden van het woonhuis. De betekenis van de woning is als volgt: de woning wordt niet permanent bewoond door een gezin, maar geeft ruimte aan tijdelijke bewoners die stage lopen bij de dierenkliniek. Daarvoor is de hoge en sobere woning gerenoveerd, maar niet van uiterlijk veranderd en dat zal waarschijnlijk met deze functie ook niet zo gauw gebeuren. Ook is de inrichting van de buitenruimte geen voortuin in de zin van een siertuin bij een woning. De wens is er echter wel om de woning en het erf goed landschappelijk in te passen. Het voorterrein van 10 zal er meer uit moeten gaan springen en die van 12 moet veel meer ingetogen gaan worden.

11 Tijdens het bezoek van de Nije Pleats was te zien dat de verbouwingsplannen en de terreininrichting op beide erven zodanig vergevorderd zijn, dat enige wijzigingen in die plannen niet meer bespreekbaar zijn. Het enige waar nog over te adviseren is, is de locatie van het nieuwe sportpaardenbehandelcentrum. Deze is logisch. Er moet wel minimaal vijf meter ruimte blijven tussen de goot en de stammen van de struiken en bomen in de bestaande houtsingel. Een nieuwe inrit is nog wel te verleggen naar het oosten, zoals de provincie in 2012 had geadviseerd, maar die inrit heeft geen enkel nut. Het huidige pad naar de woning wordt zelfs verwijderd, omdat parkeren van de auto s van de stagiaires wordt verplaatst naar de bestaande parkeerplaatsen op het terrein, voor de slagbomen. Dit geeft de mogelijkheid om het voorterrein van de woning zodanig in te richten dat op grond van het Streekplan aanvullende nieuwbouw bij een nieuwe functie ondergeschikt is en ingepast is in de landschappelijke karakteristiek van de omgeving. De genoemde oostelijke singelbeplanting in de brief van de provincie wordt geheel hersteld met eiken en streekeigen struiken. Ter hoogte van de nieuwe schutting worden hulsten in deze wal toegevoegd. Om het erf nummer 12 te betrekken bij nummer 10, wordt de verdwenen houtwal aan de straatzijde, aan de westzijde van de woning nu aan de oostzijde aangelegd. De wal is 1 tot 1,5 meter hoog en beplant met eiken en streekeigen struiken (10% hulst, volgens de Handleiding Schaalvergroting van de gemeente), zodat het een gesloten wand wordt. Rond de woning wordt een stevige beukenhaag (twee rijen jonge beuken naast elkaar, van uiteindelijk één meter hoogte) aangeplant, met een pad naar de brievenbus. Zo zal de woning in een eigen ruimte staan. Aan de westzijde wordt het terrein ingevuld met gazon en twee parkbomen; een beuk en een linde (ter vervanging van de kastanje). Het aanzicht van de hoek van de bebouwing van de kliniek zal te zien blijven en ook in de verte het nieuwe sportpaardencentrum. Een beukenhaag begrenst de voortuinen en laat het parkeren daarachter iets minder zien. Deze sobere inrichting is ruimtelijk voldoende. Alle bomen in de twee voormalige houtwallen tussen 12 en 10 moeten blijven gehandhaafd, maar nu als eikenlaan. Op de kale voeten van de bomen komt opnieuw grond en bij een snoeibeurt worden de bomen met veel meer zorg behandeld. De struiken en de wal in de houtwallen zijn verwijderd, maar daar waar ze nog staan worden deze niet verder gesnoeid of weggehaald. In principe is een houtwal of houtsingel een dichte wand. Deze zorgt voor een landschappelijke inpassing van het nieuwe sportpaardenbehandelcentrum.

12 De huidige inrit/uitrit wordt in de eerste plaats beter zichtbaar door het verwijderen van alle struiken in de wal. Alle bestaande bomen blijven in gras in de wal staan. In de tweede plaats krijgt de inrit voldoende breedte (acht meter) voor in- en uitrijdend verkeer. In de derde plaats krijgt de wal aan weerszijden van de inrit een rechte wand, in plaats van het hoekige muurtje. Deze wand is echter niet hoger dan het wallichaam. De naam van de kliniek staat op deze wand. Die naam wordt aangelicht (geen lichtbak). Geen hoge verlichting. De bedrijfskleuren van de kliniek kunnen worden gebruikt. Geen wit, maar grijs. Op de onderstaande schets zijn de zijden in de bebouwing aangegeven die met name in het oog springen. De eenheid in het bebouwingsbeeld is belangrijk. Ook bij de toevoeging van het gebouw waar het sportpaardenbehandelcentrum in wordt gevestigd. Het grote volume krijgt geen witte windveren, de kleur van de wand met baksteen of baksteenmotief moet passen bij die van de huidige bebouwing. Grijze beplating moet absoluut geen witte worden. Het nieuwe behandelcentrum krijgt ook grijze beplating conform die op het erf nummer 10. Voor de vorm en de soorten in de nieuwe houtsingel en houtwal zie de Handleiding schaalvergroting van de gemeente (landschapstype woudontginning).

13

14 4 CHECKLIST PLANOLOGISCHE TOETS 4.1 Beleidskader 4.2 Hinder van bedrijven 4.3 ProjectMER 4.4 Verkeerslawaai 4.5 Waterparagraaf 4.6 Ecologisch onderzoek 4.7 Archeologisch onderzoek 4.8 Externe veiligheid 4.9 Luchtkwaliteit 4.10 Bodemkwaliteit 4.11 Verkeersaspecten 4.12 Maatschappelijke haalbaarheid 4.13 Financiële haalbaarheid

ADVIES NIJE PLEATS. Agrarisch bedrijf, Familie Anema-Visbeek te Hallum

ADVIES NIJE PLEATS. Agrarisch bedrijf, Familie Anema-Visbeek te Hallum Hallum, Piebewei 2 ADVIES NIJE PLEATS Agrarisch bedrijf, Familie Anema-Visbeek te Hallum Datum: 7 augustus 2013 COLOFON Nije Pleats, 7 augustus 2013 Status rapport: definitief Rapport opgesteld door:

Nadere informatie

B i j l a g e 1 : A d v i e s N i j e P l e a t s

B i j l a g e 1 : A d v i e s N i j e P l e a t s B i j l a g e 1 : A d v i e s N i j e P l e a t s ADVIES NIJE PLEATS Agrarisch bedrijf, Familie Van der Valk, Workum/Ferwoude Datum: 18 februari 2014 COLOFON Nije Pleats, 18 februari 2014 Status rapport:

Nadere informatie

Hallum, Zuidermiedweg 8, 19A en 21

Hallum, Zuidermiedweg 8, 19A en 21 Hallum, Zuidermiedweg 8, 19A en 21 ADVIES NIJE PLEATS Agrarisch bedrijf, Familie Vellenga te Hallum Datum: 20 juli 2012 COLOFON Nije Pleats, 20 juli 2012 Status rapport: definitief Rapport opgesteld door:

Nadere informatie

B i j l a g e 1 : A d v i e s N i j e P l e a t s

B i j l a g e 1 : A d v i e s N i j e P l e a t s B i j l a g e 1 : Advies Nije Pleats ADVIES NIJE PLEATS Dierenartsenpraktijk, Familie Roest, Drogeham Datum: 2 januari 2013 COLOFON Nije Pleats, 2 januari 2013 Status rapport: definitief Rapport opgesteld

Nadere informatie

5/-]'- 12 ADVIES NIJE PLEATS. Bedrijfswoning, Camping De Dobbe te. Holwerd

5/-]'- 12 ADVIES NIJE PLEATS. Bedrijfswoning, Camping De Dobbe te. Holwerd 5/-]'- 12 ADVIES NIJE PLEATS Bedrijfswoning, Camping De Dobbe te. Holwerd Datum: 15 oktober 2012 COLOFON Nije Pleats, 75 oktober 2072 Status rapport: definitief Rapport opgesteld door: Nije Pleats De heer

Nadere informatie

AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN

AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN AI13057 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING AAN DE TIENELSWEG 31 TE ZUIDLAREN B+O ARCHITECTUUR EN INTERIEUR B.V. OPDRACHTGEVER: DE HEER EN MEVROUW H. DE HAAN 28 OKTOBER 2013 INHOUDSOPGAVE Landschappelijke inpassing

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing

Landschappelijke inpassing Marrum, Miedweg 10 Landschappelijke inpassing Bestemmingsplan Marrum Miedweg 10 De locatie van de aan te leggen afscheiding is aangeduid als locatie groenstrook op de bijgevoegde kaart (code 12 16 04,

Nadere informatie

Erftransformatie Ottenweg 45 Oldebroek Gemeente Oldebroek. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2011

Erftransformatie Ottenweg 45 Oldebroek Gemeente Oldebroek. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2011 Erftransformatie Ottenweg 45 Oldebroek Gemeente Oldebroek Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2011 Erftransformatie Ottenweg 45, Oldebroek Gemeente Oldebroek COLOFON In opdracht van gemeente Oldebroek,

Nadere informatie

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes

Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Beplantingsplan/inrichtingsplan in het kader van Landschappelijke inpassing Klaverdijk 5 opdrachtgever: De heer J. Roes Datum: 04-04-2016 Getekend door ing. J.Collou 1 Aanleiding De familie Roes heeft

Nadere informatie

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg COLOFON

Nadere informatie

Bijlage 2: Landschappelijk inpassingsplan Drents Landschapsbeheer

Bijlage 2: Landschappelijk inpassingsplan Drents Landschapsbeheer Bijlage 2: Landschappelijk inpassingsplan Drents Landschapsbeheer landschappelijke inpassing Fruitteeltbedrijf B. Breman Uffelte 1 landschappelijke inpassing Fruitteeltbedrijf B. Breman te Uffelte Opdrachtgever:

Nadere informatie

Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies

Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN PRELAATWEG 11 "DE ARKE" Opdrachtgever: Dhr. P.Maas Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies Datum: 18 augustus 2014 versie-01 INHOUD: 1.AANLEIDING

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo

Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo Landschappelijke inpassing t.b.v. uitbreiding loonwerkbedrijf te Eldersloo Landschapsbeheer Drenthe Landschapsbeheer Drenthe maakt deel uit van een samenwerkingsverband van twaalf provinciale organisa

Nadere informatie

NIEUWE ERVEN. Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem

NIEUWE ERVEN. Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem criterium / erf landschap 1. Zijn er toevoegingen buiten het erf die bijdragen aan de karakteristiek van het landschap? 2. Draagt erfbeplanting bij aan de karakteristiek

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 Gendt Gemeente Lingewaard. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2010

Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 Gendt Gemeente Lingewaard. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2010 Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 Gendt Gemeente Lingewaard Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2010 Erftransformatie Munnikhofsestraat 9 te Gendt Gemeente Lingewaard COLOFON In opdracht

Nadere informatie

B&W voorstel Nr. : Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61. 1) Status

B&W voorstel Nr. : Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61. 1) Status B&W voorstel Nr. : Reg.nr. : 5154753 B&W verg. : 20 januari 2016 Onderwerp: Ruimtelijke onderbouwing Vliertwijksestraat 61 1) Status De voorliggende ruimtelijke onderbouwing betreft een concept waarvoor

Nadere informatie

Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden

Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden Verkavelingsschets Lage Randweg 34, Uden Aanleiding erfbeplantingsplan Aan de Lage Randweg 34 is momenteel een varkenshouderij gevestigd. De eigenaar is voornemens de bedrijfsactiviteiten te beëindigen.

Nadere informatie

Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk Aalten

Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk Aalten Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk Aalten Colofon Erfbeplanting en landschappelijke inpassing wijziging bouwblok Meerdink, Hoeninkdijk, Aalten Opdrachtgever:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld. Rapportnummer 1522

Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld. Rapportnummer 1522 Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld Rapportnummer 1522 Colofon Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg/Flessenbergerweg, Wapenveld Opdrachtnemer: Cultuurland Advies Postbus 20, 8180 AA Heerde Uitvoering

Nadere informatie

- dhr. Hekstra, broer initiatiefnemer - dhr. A. Feenstra, adviseur van Hekstra. Dantumadiel

- dhr. Hekstra, broer initiatiefnemer - dhr. A. Feenstra, adviseur van Hekstra. Dantumadiel ADVIES NIJE PLEATS Casus Verplaatsing melkveehouderijbedrijf Hekstra, Wâlterswâld Algemene gegevens Bijeenkomst Nije Pleats Terugkoppelmoment 15 april 2010, gemeentehuis Damwoude Aanwezig: - dhr. G. Klont,

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel GEMEENTE LEUDAL Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel Toelichting landschappelijke inpassing Roligt 7 Roggel Projectnr.147-022 / 23 februari 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding...

Nadere informatie

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012

Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14 Klarenbeek Gemeente Apeldoorn Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Definitief 2012 Erfadvies Het Witte Veen 14, Klarenbeek Gemeente Apeldoorn COLOFON In opdracht van dhr.

Nadere informatie

Hallum, Zuidermiedweg 11A

Hallum, Zuidermiedweg 11A Hallum, Zuidermiedweg 11A ADVIES NIJE PLEATS Agrarisch bedrijf, Familie Anema-Sterk te Hallum Datum: 7 augustus 2013 COLOFON Nije Pleats, 7 augustus 2013 Status rapport: definitief Rapport opgesteld door:

Nadere informatie

Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst

Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst 2012 Erfadvies Middendijk 85, Nijbroek Gemeente Voorst COLOFON In opdracht van: Gemeente Voorst, Stijn Braakman Initiatiefnemer: Dhr. Nikkels Adviseur:

Nadere informatie

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand SEPTEMBER 2014 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand Opdrachtgever: de heer Ekkel en mevrouw Wessels Vosseboerweg 12

Nadere informatie

GEMEENTE ASTEN. Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden

GEMEENTE ASTEN. Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden GEMEENTE ASTEN Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden Toelichting landschappelijke inpassing Achtermijterbaan 1 Heusden Projectnr.122-029 / nov2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1.

Nadere informatie

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase 1 Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Inleiding De Werkgroep Bosakkers Gasteren heeft in samenwerking

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Uitbreiding woning Master de Jongwei 42 Ruimtelijke onderbouwing voor uitbreiding woning Master de Jongwei 42 1 Ruimtelijke onderbouwing voor uitbreiding woning Master de Jongwei

Nadere informatie

Erftransformaties Gemeente Nunspeet. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Augustus 2011

Erftransformaties Gemeente Nunspeet. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Augustus 2011 Erftransformaties Gemeente Nunspeet Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Augustus 2011 Erftransformaties Gemeente Nunspeet COLOFON In opdracht van gemeente Nunspeet Contactpersoon Arjan Dickhof Advies

Nadere informatie

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten opdrachtgever: Boerstaete Makelaardij B.V. 8 oktober 2014 amer / ruimtelijke ontwikkeling Driestweg plangebied ligging plangebied Driestweg 14 Inhoud Inleiding 4

Nadere informatie

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat LANDS CHAPS PLAN 28-04 -2017 WONI NGBO UW T HE SSELER Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat bestaande houtwal, opschonen met behoud van waardevolle bomen

Nadere informatie

[TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg NJ Staphorst

[TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg NJ Staphorst 2017 [TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg 1 7951 NJ Staphorst Naar aanleiding van het gestuurde erfinrichtingsplan sturen we hierbij de toelichting op verbeteringen in

Nadere informatie

Advies 1674 OW: Erveweg 26, Olst Wijhe

Advies 1674 OW: Erveweg 26, Olst Wijhe Advies 1674 OW: Erveweg 26, Olst Wijhe Datum : 3 november 2011 Kader : herbestemming VAB Fase : initiatief Opgave In het kader van een transformatie van het erf aan de Erveweg 26 in Welsum vraagt de gemeente

Nadere informatie

1505 OMN, 7 december 2010 2

1505 OMN, 7 december 2010 2 Ervenconsulentadvies 1505 OMN: Beerzerweg 28, Beerze, Ommen Datum : 7 december 2010 Kader : wijziging van bedrijfsfunctie naar woonfunctie van bijgebouw Opgave De familie Hamming heeft het verzoek ingediend

Nadere informatie

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11

Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 libau adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit hoge der a 5 9712 ac groningen t 050 3126545 f 050 3123362 Onderwerp : cultuurhistorische waardestelling pand Rijksstraatweg 11 Aanleiding In het kader

Nadere informatie

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten

Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten Inrichtingsplan Krachtighuizerweg te Putten opdrachtgever: diaconie Hervormde gemeente Putten 12 mei 2015 LievenseCSO Krachtighuizerweg plangebied Inhoud Inleiding 4 Landschapsontwikkelingsplan Ermelo

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Landschaps-/mitigatieplan Pastoor Albertsstraat ong. te Puth

Landschaps-/mitigatieplan Pastoor Albertsstraat ong. te Puth Landschaps-/mitigatieplan Pastoor Albertsstraat ong. te Puth gemeente Schinnen Landschaps-/mitigatieplan Pastoor Albertsstraat ong. te Puth gemeente Schinnen Rapportnummer: 13-04971-V-M-SV Dossiernummer:

Nadere informatie

Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016

Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016 Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016 Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe COLOFON In opdracht van: Laurent van Manen Behandelend

Nadere informatie

Transformatie Oude Harderwijkerweg 9 Doornspijk Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2012

Transformatie Oude Harderwijkerweg 9 Doornspijk Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2012 Transformatie Oude Harderwijkerweg 9 Doornspijk Gemeente Elburg Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2012 Transformatie Oude Harderwijkerweg 9 Doornspijk Gemeente Elburg COLOFON Contactpersoon gemeente

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017, pag. 1 van 12 Ruimtelijke onderbouwing Burgemeester van Erpstraat 63a, Berghem 2017 Gemeente Oss, oktober 2017 Ruimtelijke onderbouwing

Nadere informatie

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016

16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 16041 LANDSCHAP SCHOOTJESBAAN 2 RIEL 8 APRIL 2016 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1 LANDSCHAPPELIJKE INPASSING SCHOOTJESBAAN 2 TE RIEL

Nadere informatie

ADVIES NIJE PLEATS. Stifting Nijkleaster, It Westerhûs

ADVIES NIJE PLEATS. Stifting Nijkleaster, It Westerhûs ADVIES NIJE PLEATS Stifting Nijkleaster, It Westerhûs Datum: 16 November 2016 COLOFON Nije Pleats, 16 november 2016 Status rapport: definitief Rapportnummer: 2016/123 Rapport opgesteld door: Nije Pleats

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Graven 2 te Neer

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Graven 2 te Neer GEMEENTE LEUDAL Toelichting landschappelijke inpassing Graven 2 te Neer Toelichting landschappelijke inpassing Graven 2 Neer Projectnr.147-018 / 28 juli 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding...

Nadere informatie

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 -

Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek - 1 - Inrichtingsplan Verlengde Looweg 7 Naam : Van Werven Holding B.V. t.a.v. : Dhr. T. van der Giessen Straat : Verlengde Looweg 7 Postcode : 8096 RR Plaats : Oldebroek Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal Contactpersoon:

Nadere informatie

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP

Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP Wijzigingsplan Wyldpaed West 3 te Twijzelerheide ONTWERP 1 INHOUDSOPGAVE Toelichting 3 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Begrenzing plangebied 3 1.3 Geldende bestemmingsplan / moederplan 4 1.4 Bestaande

Nadere informatie

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21

Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Nota van Inspraak en Overleg bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 Het voorontwerp bestemmingsplan Westergeest-Bumawei 21 heeft met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 3 oktober 2013 gedurende

Nadere informatie

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning

19 december Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke inpassing woning L a g e G o u w e 2 1 4 2 8 0 1 L M G o u d a 0 1 8 2 T 5 2 3 0 0 3 F 5 8 4 1 3 1 v a n H e e s t u i n - e n l a n d s c h a p s a r c h i t e c t u u r Teckop 18-18a Kamerik (Gem. Woerden) Landschappelijke

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Nijken 16 te Roggel

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Nijken 16 te Roggel GEMEENTE LEUDAL Toelichting landschappelijke inpassing Nijken 16 te Roggel Toelichting landschappelijke inpassing Nijken 18 Roggel Projectnr.147-014 / oktober 2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding...

Nadere informatie

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing

Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing Gemeente Achtkarspelen Projectbesluit Veranderen erf bij de woning Skieppedrifte 5 te Drogeham Ruimtelijke onderbouwing 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding voor het projectbesluit Op 15 januari 2010 is er een

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Uiterdijk 33 Zoelen Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / november 2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk Oktober 2014 Ing. B. van Elk Inhoud 1 Inleiding 2 Huidig Landschap 2.1 Algemeen 2.2 Hoogsestraat en plangebied 3 Inrichtingsplan

Nadere informatie

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan

Middelburg Loods Muidenweg. Wijzigingsplan Middelburg Loods Muidenweg Wijzigingsplan Wijzigingsplan Loods Muidenweg Middelburg identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0687.BPWBGMMUI ON01 23 02 2015 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap.

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap. Revisie advies landschappelijke inpassing van de (zorg)boerderij gelegen aan de Rollestraat 7, te Wapse, gemeente Westerveld. Opdrachtgever: Dhr. H. Hessels, Februari 201, Landschapsbeheer Drenth Projectgebied.

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 vogelvlucht kaart 1860 Diepsmeerpolder met onderscheidende verkaveling in omringend landschap aanleiding en procedure Aanleiding Speelpark de

Nadere informatie

h e t o v e r v e e n

h e t o v e r v e e n h e t o v e r v e e n b i j l a g e I I : l a n d s c h a p s p l a n ( v o o r l o p i g o n t w e r p ) Gemeente Rijssen - Holten, definitief, 7 mei 2013, bijlage II bij bestemmingsplan I N H O U D 1.

Nadere informatie

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten *316569* Bijlage 4 Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten Regeling in het bestemmingsplan Westelijk Buitengebied Omdat een buitenrijbaan een niet direct passend, opvallend

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING

7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING 7. HISTORISCHE BEBOUWINGSLINTEN EN GEMENGDE BEBOUWING Langs de oudere hoofdwegen en uitvalswegen, zoals de Varsseveldsestraatweg en de Bredevoortsestraatweg in Aalten en de Aaltenseweg, Terborgseweg en

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk beeldkwaliteitplan mei 2013 nieuw erf Nieuw-Dijk colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN LOCATIE GRIJSEN Fase 2

BEELDKWALITEITPLAN LOCATIE GRIJSEN Fase 2 BEELDKWALITEITPLAN LOCATIE GRIJSEN Fase 2 Burloseweg Winterswijk 19 oktober 2016 Velperweg 157 6824 MB Arnhem 026-443 26 63 www.ontwerpenomgeving.nl 1 COLOFON Beeldkwaliteitplan locatie Grijsen Opdrachtgever:

Nadere informatie

Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 255/ Oude Dijk 22

Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 255/ Oude Dijk 22 Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 255/ Oude Dijk 22 Gemeente Oldebroek Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2010 Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 255/ Oude Dijk 22 Gemeente Oldebroek

Nadere informatie

cultuurhistorische effectrapportage ge m e ente E p e

cultuurhistorische effectrapportage ge m e ente E p e Z o r g a p pa r t e m e n t e n O e n e cultuurhistorische effectrapportage ge m e ente E p e Nove m b e r 2 0 1 3 Z o r g a p pa r t e m e n t e n O e n e cultuurhistorische effectrapportage gemeente

Nadere informatie

GEMEENTE EERSEL. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong, Eersel

GEMEENTE EERSEL. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong, Eersel GEMEENTE EERSEL Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong, Eersel Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Hazenpad ong Eersel Projectnr. 114-028 / aug 2016 INHOUD 1.

Nadere informatie

Middeldijk 86 Barendrecht

Middeldijk 86 Barendrecht drain Middeldijk 86 Barendrecht Landschappelijke inpassing Woonkamer Woonkamer Slaapkamer 1 88 6805 Badk. Toilet Entree Kast Toilet Entree mk 2865 Keuken Keuken 4000 5200 10400 5200 Middeldijk 86 Barendrecht

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Boerenbond Steenstraat Panningen

Beeldkwaliteitsplan Boerenbond Steenstraat Panningen Beeldkwaliteitsplan Boerenbond Steenstraat Panningen Inhoudsopgave 1. De opgave 5 2. De locatie 5 2.1. Historie 7 2.2. Bebouwingstypologie 9 2.3. Erfafscheidingen 9 2.4. Boerenbond-gebouwen Steenstraat

Nadere informatie

Z-13-02007_2014-16111 Bestemmingsplan Functieverandering Westerstraat en Ennestraat, Steenenkamer

Z-13-02007_2014-16111 Bestemmingsplan Functieverandering Westerstraat en Ennestraat, Steenenkamer Z-13-02007_2014-16111 Bestemmingsplan Functieverandering Westerstraat en Ennestraat, Steenenkamer Zienswijzennotitie Tijdens de periode van terinzageligging van het ontwerpbestemmingsplan, van 23 januari

Nadere informatie

Maatwerkadvies. definitief 11 juni t.b.v. Fam. Eijgelshoven Nansumerweg 58b, Holwierde Gemeente Delfzijl

Maatwerkadvies. definitief 11 juni t.b.v. Fam. Eijgelshoven Nansumerweg 58b, Holwierde Gemeente Delfzijl Maatwerkadvies definitief 11 juni 2018 t.b.v. Fam. Eijgelshoven Nansumerweg 58b, Holwierde Gemeente Delfzijl De opgave De context Foto analyse Erfontwikkelingsschets Soortenlijst en begroting De opgave

Nadere informatie

Landschappelijk advies. Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse

Landschappelijk advies. Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse Landschappelijk advies Ontwikkeling Heereweg 460/460a, Lisse Landschapsbeheer Zuid-Holland Landschappelijke Advies ontwikkeling Waddinxveen, 12 september 2011 Opdrachtgever : Familie Bergman Tekst : Pieter

Nadere informatie

ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN

ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN Crijns Rentmeesters BV Witvrouwenbergweg 12 5711 CN Someren ERFBEPLANTINGSSPLAN HEUSDEN BEHELP 13 (CAMPING DE PEEL) GEMEENTE ASTEN T: 0493 47 17 77 F: 0493 47 28 88 E: info@crijns-rentmeesters.nl I: www.crijns-rentmeesters.nl

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG KADER. Nieuwbouw brandweerkazerne Maarn/Maarsbergen 15.04.2014

STEDENBOUWKUNDIG KADER. Nieuwbouw brandweerkazerne Maarn/Maarsbergen 15.04.2014 STEDENBOUWKUNDIG KADER Nieuwbouw brandweerkazerne Maarn/Maarsbergen 15.04.2014 Inhoudsopgave Haute Equipe Ruimte & Planschade i.o.v. Gemeente Utrechtse Heuvelrug 1 - Achtergrond 2 - Plangebied 3 - Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen

Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw MTS Vroege te Dalen Landschappelijke inpassing nieuwbouw mts Vroege te Dalen INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 Doel en intenties 3 Landschap 4 Huidige erf en zijn rol 5 De

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan Zwarteberg 2, Posterholt

Erfbeplantingsplan Zwarteberg 2, Posterholt Erfbeplantingsplan Zwarteberg 2, Posterholt Aanleiding en ligging plangebied De firma van Birgelen, een loonbedrijf, is voornemens het bouwvlak uit te breiden ten behoeve van de plaatsing van containers.

Nadere informatie

landschappelijk inpassingsplan Bijsterveld 2, Oirschot gemeente Oirschot datum: januari 2017 projectnummer: R.

landschappelijk inpassingsplan Bijsterveld 2, Oirschot gemeente Oirschot datum: januari 2017 projectnummer: R. landschappelijk inpassingsplan gemeente Oirschot status: voorontwerp datum: januari 2017 projectnummer: 405178R.2002 adviseur: Bwe VONDERWEG 14, 5616 RM EINDHOVEN TELEFOON 040 257 13 36 TELEFAX 040 257

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief definitief Beeldkwaliteitsplan Molehiem in Jirnsum ------------ Buro Appelman ------------------------------------------------------------------------------------------------- tuin- & landschapsarchitectuur

Nadere informatie

Landschappelijk inpassingsplan

Landschappelijk inpassingsplan Landschappelijk inpassingsplan Opdrachtgever: Dhr. Westerlaken Midgraaf 25 Babyloniënbroek Projectlocatie: De Omloop ong. Almkerk Datum: februari 2012/Januari 2012 Status: Concept Projectnummer: 11201.014

Nadere informatie

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo

(ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo (ontwerp) ruimtelijke onderbouwing afwijking BP Akenveenweg 1 Tynaarlo Gemeente Tynaarlo Maart 2011 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 2. Huidige en beoogde situatie... 6 2.1 Beschrijving van

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Kerkhof Emst (geanonimiseerd)

Zienswijzennota bestemmingsplan Kerkhof Emst (geanonimiseerd) Zienswijzennota bestemmingsplan Kerkhof Emst (geanonimiseerd) Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Zienswijze inclusief gemeentelijke reactie... 3 Zienswijzennota bestemmingsplan Kerkhof

Nadere informatie

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2

Concept programma van eisen. Laan naar Emiclaer 2 Concept programma van eisen Laan naar Emiclaer 2 Naam Strategisch Vastgoed Locatie Laan naar Emiclaer 2 Wijk Zielhorst Bestuurlijk opdrachtgever Wethouder P. van den Berg Opdrachtgever V. Labordus Datum

Nadere informatie

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens

Beplantingsplan. Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo. A.I.W.M. Christiaens Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens 16 oktober 2014 Beplantingsplan Woning Eendenkooiweg ong. Melderslo A.I.W.M. Christiaens Adres: Eendenkooiweg ong. Melderslo Initiatiefnemer:

Nadere informatie

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Strubben ong te Roggel

GEMEENTE LEUDAL. Toelichting landschappelijke inpassing. Strubben ong te Roggel GEMEENTE LEUDAL Toelichting landschappelijke inpassing Strubben ong te Roggel Toelichting landschappelijke inpassing Strubben ong Roggel Projectnr.147-014 / 30 maart 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1.

Nadere informatie

Bijlage 1: Erfinrichtingsplan. Toelichting wijzigingsplan Veenweg 2 en 2A, Bathmen

Bijlage 1: Erfinrichtingsplan. Toelichting wijzigingsplan Veenweg 2 en 2A, Bathmen Bijlage 1: Erfinrichtingsplan Toelichting wijzigingsplan Veenweg 2 en 2A, Bathmen 24 Bestaande eiken Veenweg Kadastrale grenzen Weiland Weideraster Bestaande beplanting Voortuin Bestaande eik Bestaande

Nadere informatie

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht 6. Ontwerp Visualisatie bovenaanzicht Het concept is vervolgens vertaald naar deze visualisatie. De voorgestelde beplantingen en materialen zijn uitgewerkt op pagina 20 en 21, aan de hand van enkele referenties.

Nadere informatie

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo

Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo. Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg DP Hummelo Inpassingsplan Zelhemseweg 37, Hummelo Opdrachtgevers: De heer A.G. Weijers en Mevrouw M.F. Weijers-Robben Zelhemseweg 37 6999 DP Hummelo Opdrachtnemer: Agrarische Natuurvereniging t Onderholt G.J. de

Nadere informatie

Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 289 Oldebroek Gemeente Oldebroek. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2014

Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 289 Oldebroek Gemeente Oldebroek. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2014 Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 289 Oldebroek Gemeente Oldebroek Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2014 Erftransformatie Zuiderzeestraatweg 289 Oldebroek Gemeente Oldebroek COLOFON Contactpersoon

Nadere informatie

Splitsing karakteristieke boerderij Spanjaardsdijk 58 Schalkhaar

Splitsing karakteristieke boerderij Spanjaardsdijk 58 Schalkhaar Splitsing karakteristieke boerderij Spanjaardsdijk 58 Schalkhaar Datum: 29 april 2016 Opdrachtgevers: De eigenaren en bewoners van Spanjaardsdijk 58a J.A.M. Timmer A.G.M. Timmer-Ruiter Tel 0570-676898

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Crematorium Borne Crematoria Twente Landschap & Beeldkwaliteit

Crematorium Borne Crematoria Twente Landschap & Beeldkwaliteit Crematorium Borne Crematoria Twente Landschap & Beeldkwaliteit 22 10 2015 Landschappelijke inpassing Landschappelijke analyse omgeving crematorium te Borne (bron: Buro Greet Bierema) Achtereenvolgens worden

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze

Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze Beeldkwaliteitsplan Maalderij t Stoom in Gilze 1. INLEIDING Aan de Nieuwstraat 113a in Gilze staat sinds 1892 Maalderij 't Stoom. In 1910 is de stoommachine vervangen door een nieuwere machine en hebben

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/65 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/65 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 09 Onderwerp:

Nadere informatie

Verkavelingschets en erfbeplantingsplan behorende bij bestemmingsplan Oudeweg 4 Sint-Oedenrode

Verkavelingschets en erfbeplantingsplan behorende bij bestemmingsplan Oudeweg 4 Sint-Oedenrode Verkavelingschets en erfbeplantingsplan behorende bij bestemmingsplan Oudeweg 4 Sint-Oedenrode Aanleiding verkavelingsschets en erfbeplantingsplan Met de sanering van de varkenshouderij aan de Oudeweg

Nadere informatie

3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan

3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan 3 woningen Driewege/Kromwegesingel Beeldkwaliteitsplan 2 Colofon Documentgegevens: Titel: 3 woningen Driewege/Kromwegesingel Rapportnummer: ATL_2016_P02 Datum: 6 juni 2018 Status: Ontwerp Opdrachtgever:

Nadere informatie

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel

GEMEENTE CRANENDONCK. Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel GEMEENTE CRANENDONCK Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong, Budel Stedenbouwkundig en landschappelijk inrichtingsplan Meemortel ong Budel Projectnr. 009-036 / januari 2015 INHOUD

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

Functieveranderingsplan voor de Nijenbeekseweg 20 in Voorst. Definitieve versie 28 mei 2013

Functieveranderingsplan voor de Nijenbeekseweg 20 in Voorst. Definitieve versie 28 mei 2013 Functieveranderingsplan voor de Nijenbeekseweg 20 in Voorst Definitieve versie 28 mei 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Huidige situatie 4 2.1. Het perceel 2.2. De omgeving 2.3. Huidige bestemming 3.

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Meerboomweg 2 Maurik

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Meerboomweg 2 Maurik GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Meerboomweg 2 Maurik Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / januari 2017 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost

leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost leuten Vleuten, Vleuterweide, Zandweg 214 Kavelpaspoorten perceel 2458 west en 2458 oost Inleiding Aan de Zandweg in Vleuten worden als onderdeel van de ontwikkeling De Tuinlanden diverse vrije kavels

Nadere informatie