Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017)"

Transcriptie

1 Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Or just looking for a great itinerary to tackle the North Island? Then this is your route! Use it when travelling 8+ weeks on both Islands, or when you want to discover all of Northern Islands beauty. The North Island has stunning landscapes and trees that will make you feel like a child all over again. But there is a turn side, the west coast is rough and black. NOTE: it might be smart to split your North Island visit, head to the South Island after Wellington and save the rest for when you've completed that.

2 George Bolt Memorial Drive , Mount Manaia De open rots boven op de berg maakt een natuurlijk uitkijk punt welke ideaal is voor een goede fotoshoot. De wandeling is goed begaanbaar, voor het grootste deel is er een trap aangelegd. Vanaf de top zijn beide kuststroken van het schiereiland te zien , Het startpunt van de wandeling is bij de Whangarei Heads School. DOC camping Puriri Bay (Whangaruru North Head) Op deze afgelegen landtong ligt een prachtige camping welke uitkijkt op een rustige baai. Ideaal om te snorkelen of rustig te genieten van de uitzichten. Dolfijnen willen nog wel eens naar "binnen" zwemmen om er te jagen. De DOC camping is goed onderhouden en goedkoop in vergelijking met andere campings. Daarnaast is de ligging uniek en alleen daarom al een aanrader. Vanaf de camping gaan enkele korte maar mooie wandelroutes. 950 Whangaruru N Rd, Whangaruru 0184, New Zealand , Kosten: 1-10 euro Ga zeker snorkelen en blijf het water in de gaten houden als je dolfijnen wilt zien. De korte wandelingen zijn ook een echte aanrader!

3 DOC camping Maitai Bay Deze DOC camping ligt voor veel toeristen iets te ver uit de route. Maar is desalniettemin prima geschikt als tussenstop op weg naar of op de terugweg van Cape Reinga. De camping is vrij groot (in vergelijking met andere DOC campings) en de Maitai Bay heeft een mooi wit strand. Aan de opening van de baai, waar het rotsachtiger is, kan prima gevist worden. Hier zelf met een simpele hengel vis gevangen welke voldoende groot was voor in de pan! Unnamed Road, Karikari Peninsula 0483, New Zealand , Kosten: 1-10 euro Van plan om te gaan vissen? Houdt dan rekening met de afmetingen welke een vis moet hebben om gegeten te mogen worden. Er staan hoge boetes op het niet terug zetten van te kleine vis. Cape Reinga Misschien wat toeristisch maar daardoor zeker niet iets om zo maar over te slaan. De weg en wandeling ernaartoe op zich zijn al de moeite waard. Maar de hoofdattractie is toch wel het unieke gezicht van de Tasman Sea en de Pacific Ocean die hier samenkomen. Een duidelijke scheidingslijn die loopt door de zee, met opslaande golven tot gevolg. Cape Reinga heeft dankzij Abel Tasman een klein Nederlands tintje dus een leuke opheldering voor de vaderlandse historie. Let ook op de begroeiing, hierin zie je duidelijk het effect van deze plek. Unnamed Road, Cape Reinga 0484, New Zealand , Zorg dat je voldoende brandstof in de tank hebt zitten. Het dichtstbijzijnde tankstation is 80 kilometer vanaf Cape Reinga.

4 90 Mile Beach 90 Mile Beach is, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden, maar 90 kilometer lang. Lang werd hij gebruikt als hoofdweg tussen Kaitaia en Cape Reinga. Nu zijn het vooral speciale tour bussen die hem als toeristische attractie gebruiken en waaghalzen die willen ervaren hoe het is om over een strand te rijden. Dat het ook mis kan gaan is terug te zien op het strand, autodaken steken soms nog net boven het zand uit. Daarom is het ook niet voor iedere auto geschikt, wij durfden het met onze bus niet aan. En tot deze dag heb ik daar soms nog spijt van. Ninety Mile Beach Rd, Waipapakauri 0486, New Zealand , De weg is alleen begaanbaar als het eb is. Zorg dus dat je op de hoogte bent van het tijdstip waarop het water op zijn laagste staat. Alleen het harde zand is namelijk rijbaar. De risico's zijn compleet voor eigen rekening, dus kom je vast te zitten dan bestaat de kans dat niemand je te hulp schiet. Wees dus voorzichtig! Tane Mahuta (Lord of the Forest) Deze Kauri Tree wordt geschat jaar oud te zijn, en is daarmee de oudste (bekende) Kauri Tree in Nieuw-Zeeland. De Kauri Tree is uniek voor Nieuw-Zeeland en mede daarom het bezoeken waard. Met 52 meter hoog en een omtrek van 13 meter is dit meer dan een imposant gezicht. Deze machtige boom heeft naast zijn leeftijd en omvang ook een Maorische mythologie. Het zou namelijk de zoon zijn van "Ranginui the sky father" en "Papatuanuku the earth mother" State Hwy, Waipoua Kauri Forest 0376, New Zealand , Er geen een wandelpad vanaf de parkeerplaats naar Tane Mahuta (5 min). Hier zijn twee "viewingplatforms". Kauri bomen hebben erg zwakke wortels waardoor er niet dicht in de buurt van de boom gekomen mag worden.

5 DOC camping Fletcher Bay De Coromandel is een schitterend gebied in Nieuw-Zeeland. Dit komt allemaal samen in Fletcher Bay. De kronkelende weg langs de kust is een genot om te rijden. Maar ook het uitzicht op de voor de kust liggende eilanden liegt er niet om. Probeer tijd in te plannen om één of meerdere wandelingen te maken in dit gebied. Zo is de Coromandel Walkway aan te raden. Beginnend op met schapen beklede heuvels voert deze langs de kust om hem maar heel even uit het oog te verliezen. Maar er gaan ook wandelroutes landinwaarts. 695 Fletcher Bay Rd, Fletcher Bay 3584, New Zealand , Kosten: 1-10 euro Het grootste deel van de camping ligt aan de andere kant van een klein riviertje. Hier moet doorheen gereden worden. Dit zal mogelijk niet met alle auto's/campers kunnen. Cathedral Cove Een korte wandeling (45 minuten) gaat naar één van de mooiste stranden van NieuwZeeland. Verscholen tussen de hoge rotswanden ligt een spierwit strand. Eigenlijk zijn het twee stranden, welke door de Cathedral Cove met elkaar worden verbonden. Er is echter meer dan alleen de Cathedral Cove, het pad komt namelijk ook langs Stingray Bay (je ziet ze er zwemmen!) en Gemstone Bay waar een leuke snorkelroute is uitgezet. Neem strand en snorkelspullen dus ook mee! 65 Grange Rd S, Hahei 3591, New Zealand , Aan de Grange Road kan geparkeerd worden. Vanaf de parkeerplaats begint het pad wat loopt tot de Cathedral Cove. Vergeet vooral je badspullen niet, het is de ideale plek om even een paar uur te ontspannen. Houd je van snorkelen neem je spullen dan zeker mee voor de route in Gemstone Bay!

6 Hot Water Beach Tijdens eb komt er een deel van het strand vrij waar een warmwaterbron net onder het oppervlakte verscholen zit. Dit warme grondwater is makkelijk te bereiken door een gat te graven. Hiermee kan je eigen Hot Water Pool gemaakt worden. Het gedeelte op het strand waar dit mogelijk is alleen niet zo heel groot, waardoor het er al snel uitziet als een stel vliegen op honing. Het fenomeen is leuk om te zien, maar verwacht niet dat je ontspannen in je Hot Pool kunt gaan zitten. 15 Pye Pl, Hot Water Beach 3591, New Zealand , Twee uur voor of na laag water zijn de warmwaterbronnen bereikbaar. Houdt hier dus rekening mee in het plannen, online zijn de getijde te raadplegen. In het dorpje Hot Water Beach kunnen scheppen gehuurd worden, maar dit is niet noodzakelijk. Mount Maunganui Om meerdere redenen is het een aanrader om Mount Maunganui te bezoeken. Het dorp heeft een zeer ontspannen sfeer met veel barretjes en cafés. De stranden zijn strak wit en de golven zijn ideaal om te surfen. Niet gek dat dit een populaire stop is voor cruise schepen. De beklimming van anderhalf uur naar de top van de berg geeft hier een mooi uitzicht op en daarom de moeite waard. Pilot Quay, Mount Maunganui, Tauranga 3116, New Zealand , De berg is haast niet te missen, in de buurt kan geparkeerd worden (er iets verder vanaf gratis). De beklimming kan vrij stijl zijn en is zonder reling. Uitglijden wordt dus niet aangeraden.

7 (Surf)beach Marine Parade De Marine Parade vindt u diverse cafés en bars, evenals surf winkels, waar surfplanken kunnen worden gehuurd of neem een les te vinden! Zeker een aanrader, een prachtig strand om te leren of te gaan surfen! Ook perfect voor een ontspannende dag op het strand. Een mooie schone strand met alle voorzieningen in de buurt. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent! Marine Parade, Mount Maunganui, Tauranga 3116, New Zealand , Op Marine Parade is een betaalde parkeerplaats, meer in het dorp kan (in 2010/2011) gratis geparkeerd worden, op slechts vijf tot tien minuten lopen van het strand. East Cape Lighthouse Een lange doodlopende weg leidt naar de voet van een heuvel waarop de vuurtoren staat. De weg is ruig zoals de hele East Cape dat is. Veel toeristen komen er niet omdat het uit de route ligt, maar alleen het verhaal van de totstandkoming van de vuurtoren is het al waard. Deze stond namelijk eerst op het eiland net voor de kust. Hier hebben zelfs meerdere gezinnen op gewoond. Dit was geen ideale situatie dus is er besloten de vuurtoren af te breken en opnieuw op te bouwen. Met alle gevolgen van dien. East Cape Lighthouse E Cape Rd, East Cape 4087, New Zealand , De weg loopt op een gegeven moment dood, of gaat over in privéterrein. Hier moet je door een weiland om tot de trappen te komen die de heuvel opgaan richting de vuurtoren.

8 First sunrise (Wainui Beach, Gisborne) Het is niet een groot evenement of een must, maar wel leuk om te zeggen dat u de eerste van de dag om de zonsopgang te kijken. Het kan worden gedaan op verschillende plaatsen (de vuurtoren bij Oost-Kaap is het meest oostelijke Pount), maar dit strand wordt aanbevolen door de mensen van Gisborne als je niet wilt de hele weg in de vroege ochtend rijden naar de vuurtoren. 34 Murphy Rd, Wainui, Gisborne 4010, New Zealand , Meer informatie: De zonsopgang tijd natuurlijk! Het zou jammer zijn als hij boven het water. Check de website voor meer informatie over de zonsopgang tijden Gisborne De regio Gisborne kent een rijke Maori cultuur, maar is ook om andere redenen interessant om te bezoeken. Zo is dit 's werelds meest oostelijk gelegen stad. Wat betekent dat deze stad elke dag als eerste de zon ziet opkomen. Op nieuwjaarsdag is dit dan ook een echte happening! 8 Gladstone Rd, Gisborne, 4010, New Zealand , Meer informatie: Rosie Bay Campsite Deze kleine Basic camping van het Department Of Conservation biedt zes plekken. Zoals basic al doet vermoeden, vind je hier op een toilet na geen faciliteiten. Het water is kraakhelder en het is dan ook zeker een aanrader om hier een duik in te nemen. Het is koud maar met een snorkel set een unieke ervaring, alles is begroeid en met geluk zie je de forellen gewoon zwemmen. In de omgeving staan vele wandelingen aangegeven (zoals de Onepoto Caves Track) die de moeite waard zijn. Lake Rd, Te Urewera 4195, New Zealand , Vissen in Lake Waikaremoana mag alleen met een vergunning, boetes kunnen hoog zijn dus zorg dat je een vergunning koopt als je op forellen wilt vissen!

9 Huka Falls De doorgang die de Huka Falls het water geeft is niet zo groot, en door het type gesteente slijt dit ook niet zo makkelijk, waardoor het water er met een enorme kracht doorheen geduwd wordt. Hoewel er niet veel hoogteverschil zichtbaar is blijft het een imposant gezicht om te zien hoe veel en hoe snel het water door de Waikato River stroomt. 331 Huka Falls Rd, Wairakei 3377, New Zealand , Vanaf de parkeerplaats gaat een korte wandeling richten (en over) de Huka Falls. Meer water geweld kan bij de lager gelegen dam worden gezien, dit is echter op gezette tijden. Hot Stream (Spa Thermal Park) Het Spa Thermal Park is gratis toegankelijk en is een groot park (op zich niet heel bijzonder van wat ik heb gezien). Vooral fijn is de Hot Stream welke uitkomt in de Waikato River. Een ideale mix tussen warm en koud water, heerlijk om even te ontspannen! Veel locals komen in het weekend naar het park, en specifiek deze Hot Stream. Op deze momenten kan het dus wat drukker zijn. 281 Spa Rd, Tauhara, Taupo 3378, New Zealand , Er zijn meerdere poeltjes, welke dichterbij de bron zitten. Hier verschilt de temperatuur van het water dan ook en kan zelfs heet zijn. Parkeren kan op de parkeerplaats van het park, er gelden wel openingstijden. Houdt hier dus rekening mee!

10 DOC camping Mangatutu Hot Springs De camping ligt ver van de bewoonde wereld, het is een tocht op zich om er te komen. Maar wel een mooie tocht door het Kaweka Forest Park. En het resultaat is nog bevredigender, een prima camping met eigen vuurplaats. Maar nog mooier zijn de twee aangelegde hot pools (foto's hiervan hebben ons doen besluiten de tocht te maken). Iets van de camping verwijderd staan de hot pools, op een afgelegen plek met een schitterend uitzicht. Hier loopt een natuurlijke hot stream welke wordt gebruikt om de twee hot pools te voorzien van vers heet water. Ideaal om even tot rust te komen! Makahu Rd, Kaweka Forest Park 4184, New Zealand , De route kan wat nauw zijn, misschien niet ideaal om met een hele grote camper te doen. Toen wij er in 2010 waren hoorde we van vaste bezoekers dat de camping niet lang gratis zou blijven. Dit mede door de aangelegde hot pools. Tot op heden lijkt de camping echter nog als gratis vermeld te staan. Napier Art Deco Capital Napier is ook bekend als Art Deco Capital, deze unieke architectuur is de huidige aantrekkingskracht van de stad. Na een grote aardbeving in 1931, werd het hele centrum van de stad herbouwd in deze stijl. Ondertussen is hij opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Naast het Meer in Napier; Bezoek Oppossum Wereld van het Nationaal Aquarium van Nieuw-Zeeland. 3 Tennyson St, Napier South, Napier 4110, New Zealand ,

11 National Aquarium of New Zealand Het National Aquarium of New Zealand is een bescheiden aquarium met veel afwisselende vissen. Van lokale tot exotische soorten. Een leuke toevoeging is het gedeelte waar enkele Kiwi's zitten. Deze vogel is in het wild haast niet te zien (wel te horen) dus om er een in het echt te zien was een leuke toevoeging en maakt een bezoek aan het National Aquarium of New Zealand de moeite waard. 546 Marine Parade, Napier South, Napier 4110, New Zealand , Kosten: euro Het is geen extreem groot aquarium, verwacht er dus niet te veel van. Leuk is het zeker maar verwacht niet overdonderd te worden. Wellington Botanic Garden De Wellington Botanic Garden beslaat een oppervlakte van 25 hectare. Grasvlaktes worden afgewisseld met mooi aangelegde bloemen / planten perken. Maar bijvoorbeeld ook een rozentuin. De tuin is aangelegd op een heuvel waardoor er redelijk wat hoogteverschil is. Er gaat een cable car naar het hoogste deel, speciaal is deze niet echt. Maar het scheelt naar boven lopen. Een retourticket is wel overbodig. 40 Salamanca Rd, Kelburn, Wellington 6012, New Zealand , De red cable car staat overal vermeld, spannend is deze echter niet. Wil je hem toch ervaren, koop dan enkel een kaartje voor naar boven en loop door de Botanic Garden naar beneden. Vergeet ook het Begonia House niet te bezoeken.

12 Te Papa Museum Het is zonde om het Te Papa Museum niet te bezoeken als je in Wellington bent. Het grootste deel is gratis toegankelijk en geeft een goed beeld van Nieuw-Zeeland. Zo wordt er op de begane grond ingegaan op de rijke Nieuw-Zeelandse natuur Maar ook het ontstaan van het land en de invloeden van de vulkanische activiteiten. Verder in het museum komen de culturele invloeden van o.a. de Maori aanbod. Je loopt er dan ook makkelijk de hele dag rond! Te Papa Tongarewa, Te Aro, Wellington 6011, New Zealand , Er is veel afwisseling binnen het museum, de tijd vliegt dan ook voorbij. Wil je echt alles mee krijgen is het misschien verstandig om er 2 (halve) dagen voor uit te trekken. Naast het gratis gedeelte zijn er ook betaalde tijdelijke exposities. Climbing Mt Taranaki / Egmont Maori legende zegt dat Mount Taranaki was eerste onder de bergen in het Tongariro National Park. Na een felle strijd die hij verloor Taranaki links (of werd verbannen) naar de plaats waar het nu is. De berg kan worden beklommen vanaf de parkeerplaats bij het informatiecentrum. Vanaf hier, gezien de klim is 1,6 kilometer, bijna verticaal omhoog. De beklimming en afdaling duurt ongeveer 8 uur en kan zonder begeleiding worden gedaan. Het is een verschrikkelijke klim met het beste uitzicht met eeuwige sneeuw. En daarom waarschijnlijk de meest beklommen berg in Nieuw-Zeeland. Maketawa Track, Egmont National Park 4386, New Zealand , Het weer is verraderlijk, daarom altijd lopen in het informatiecentrum. Ook kunt u meer informatie vinden over de klim daar. Hoge wandelschoenen zijn aanbevolen! Heeft die jongen / meisje op sandalen of sneakers niet..

13 Tongariro Alpine Crossing De Tongariro Alpine Crossing ik een van de mooiste dagtochten in Nieuw-Zeeland, en de wereld. Een absolute meest doen als je genoeg tijd. De wandeling is 20 km en duurt ongeveer 7 uur. Side tracks zijn mogelijk om de wandeling te verlengen. Tijdens de wandeling je getrakteerd met een prachtig uitzicht op de vulkanen (Mount Doom uit de Lord of the Rings), lavavelden en epische blauwe meren. Tongariro Alpine Crossing, Tongariro National Park 3382, New Zealand , Meer informatie: De Tongariro Alpine Crossing is niet een loop, dus het heeft een andere start- en eindpunt. Zorg ervoor dat u een pick-up service of iets dergelijks (ongeveer $ 30) te regelen. Controleer het weer voordat u, als het daar gevaarlijk kan krijgen. Rotorua Rotorua is een unieke plek die, al is het maar voor even, zeker aangedaan moet worden. Hoe dichterbij je komt, hoe sterker de zwavel geur wordt. Rotorua is één van de meest actieve geothermische gebieden van Nieuw-Zeeland en dit is dan ook de reden van deze opmerkelijke geur. Aanschouw vulkanische kraters, spuitende geisers, bubbelende mud pools of geniet in geothermische hot pools Pukuatua St, Rotorua 3010, New Zealand , Meer informatie: Mis zeker het uitzicht over het meer waar Rotorua aan ligt. Naast de vele betaalden baden, hot pools etc. zijn er in de omgeving ook enkele gratis toegankelijk.

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 1 (2017)

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 1 (2017) Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 1 (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Then this is the ideal route for you, perfect when staying from 4 up to 8 weeks in New-Zealand. The

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017)

Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017) Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Or just looking for a great itinerary to tackle the North Island? Then this is your route!

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016)

Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016) Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016) The ideal route when having limited time in New-Zealand. The best way would be to start in Auckland and finish in Christchurch (or travel in opposite direction),

Nadere informatie

Route: New-Zealand Experience (2010)

Route: New-Zealand Experience (2010) Route: New-Zealand Experience (2010) In 2010 we left the Netherlands to travel New-Zealand for five months (after we visited Thailand and Australia). We bought a Mitsubishi Delica 2.5 from 1990 with over

Nadere informatie

Nieuw-Zeeland. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Nieuw-Zeeland. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Nieuw-Zeeland Fotoalbum van een fantastische rondreis door Nieuw-Zeeland van 11 november tot 5 december 2008. Meer info: www.gerardvanbochove.nl/nieuwzeeland/ Zicht op Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) Mount

Nadere informatie

Route: Iceland's Golden Circle (2016)

Route: Iceland's Golden Circle (2016) Route: Iceland's Golden Circle (2016) The Golden Circle is the ultimate tourist trail in Iceland. The route can be completed within one day and features highlights for which Iceland is famous; high waterfalls,

Nadere informatie

Joke Beers-Blom. 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse. Wat je over deze route moet weten. Tom Price - Nanutarra

Joke Beers-Blom. 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse. Wat je over deze route moet weten. Tom Price - Nanutarra 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse Tom Price - Nanutarra Auto: 4WD Deze route voert je door het fraaie afgesleten berglandschap van de Pilbara. Het is geen druk bereden route. Onderweg zijn er vele plekken

Nadere informatie

UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis

UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis Nieuw Zeeland staat vooral bekend om het indrukwekkende natuurschoon. Vele natuurverschijnselen als vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden zijn

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-wine-tour/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-wine-tour/ New Zealand Wine Tour 22 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze 22-daagse wijnreis leert u Nieuw-Zeeland kennen in al zijn facetten. De prachtige natuur, de wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 2 (2017)

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 2 (2017) Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 2 (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Then this is the ideal route for you, perfect when staying from 4 up to 8 weeks in New-Zealand. The

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Noordereiland Nieuw-Zeeland

Noordereiland Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland Wandelen op het Elke dag een ander landschap Spirits Bay Cape Reinga NIEUW-ZEELAND Wellington Auckland Omapere Waipoua Forest Dargaville Rangitoto Hauraki Gulf Auckland Coromandel N GROTE

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Highlights of the West and North 25 Dagen Perth - Darwin

Highlights of the West and North 25 Dagen Perth - Darwin Highlights of the West and North 25 Dagen Perth - Darwin Tijdens deze prachtige 25-daagse rondreis maakt u kennis met alle hoogtepunten van de westkust van Australië. U ontdekt het prachtige Ningaloo Reef,

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-in-bbs/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-in-bbs/ New Zealand in B&B s 19 Dagen Christchurch Auckland Deze prachtige 19-daagse rondreis is favoriet bij Nederlanders! U overnacht in B&B s en krijgt zo de gelegenheid om niet alleen het land, maar ook de

Nadere informatie

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder 12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder Hieronder 12 bijzondere, gezinsvriendelijke woningen van HomeExchange: Frankrijk Seignosse Dit Baskische huis in Landes- stijl ligt pal aan het strand. Het

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

House of the Sea Lefkada k.k.

House of the Sea Lefkada k.k. TE KOOP House of the Sea Lefkada 1.285.000 k.k. KENMERKEN Prijs 1.285.000 k.k. Woningtype Villa Woonruimte 320m² Perceeloppervlakte 5.000m² Kamers 5 Stad Lefkada Adres House of the Sea OMSCHRIJVING Schitterend

Nadere informatie

Remetzo Villas Griekenland Kefalonia Vatsa

Remetzo Villas Griekenland Kefalonia Vatsa Remetzo Villas Griekenland Kefalonia Vatsa 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Remetzo Villas - (Griekenland Kefalonia Vatsa) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

De villa is gelegen aan de hoofdweg naar Palaiokastro / Vai op 300 meter van de stad Sitia.

De villa is gelegen aan de hoofdweg naar Palaiokastro / Vai op 300 meter van de stad Sitia. Villa Celeste Villa Celeste, op het eiland Kreta, is gelegen aan de prachtige noord-oost kust van Kreta op tien minuten loopafstand van het pittoreske stadje Sitia. Villa Celeste heeft een bevoorrechte

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Aardbevingen Bergen Bosbranden Koraal Lawines Meteorieten Onweer...

INHOUD. Inleiding Aardbevingen Bergen Bosbranden Koraal Lawines Meteorieten Onweer... INHOUD Inleiding...6 1 Aardbevingen...8 2 Bergen... 10 3 Bosbranden... 12 4 Koraal... 14 5 Lawines... 16 6 Meteorieten... 18 7 Onweer... 20 8 Opwarming van de aarde... 22 9 Orkanen... 24 10 Overstromingen...

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht.

Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Deze niet voorbereide wandeling levert tocht wel enkele mooie beelden op. We hadden dergelijke schoonheid helemaal niet verwacht. Doordat we het vertikt hebben om de Gele Berg te beklimmen dienen we wel

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/highlights-of-new-zealand/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/highlights-of-new-zealand/ Highlights of New Zealand 18 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze schitterende 18-daagse rondreis bezoekt u alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland, zoals Rotorua, Abel Tasman National Park, Fox Glacier

Nadere informatie

Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57

Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57 Rondreis Noord Duitsland : Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57 Aan de rand van dit mooie authentieke dorpje, ook wel die Perle der Südheide genoemd, midden op de

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

La Malvasia Spanje Tenerife Arico

La Malvasia Spanje Tenerife Arico La Malvasia Spanje Tenerife Arico 1. Algemene informatie Eliza was here - La Malvasia - /spanje/tenerife/arico/la_malvasia.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Malvasia - (Spanje Tenerife Arico)

Nadere informatie

Estalagem da Ponta do Sol Portugal Madeira Ponta do Sol

Estalagem da Ponta do Sol Portugal Madeira Ponta do Sol Estalagem da Ponta do Sol Portugal Madeira Ponta do Sol 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Estalagem da Ponta do Sol - (Portugal Madeira Ponta do Sol) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Terme di Sorano Italië Toscane Sorano

Terme di Sorano Italië Toscane Sorano Terme di Sorano Italië Toscane Sorano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Terme di Sorano - (Italië Toscane Sorano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/grand-tour-new-zealand/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/grand-tour-new-zealand/ Grand Tour New Zealand 21 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze 21-daagse Grand Tour door Nieuw-Zeeland bezoekt u alle prachtige bezienswaardigheden die het land te bieden heeft, zoals het schitterende

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk door een scholier 1094 woorden 13 februari 2006 4,9 106 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Nieuw Zeeland Inhoudsopgave Inleiding Nieuw Zeeland Algemene dingen

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Lefkada Villas Griekenland Lefkas Vafkeri

Lefkada Villas Griekenland Lefkas Vafkeri Lefkada Villas Griekenland Lefkas Vafkeri 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lefkada Villas - (Griekenland Lefkas Vafkeri) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja

Nadere informatie

Son Pons Spanje Mallorca Buger

Son Pons Spanje Mallorca Buger Son Pons Spanje Mallorca Buger 1. Algemene informatie Eliza was here - Son Pons - /spanje/mallorca/buger/son_pons.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Son Pons - (Spanje Mallorca Buger) - 4 sterren

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Villa Myrrine euros/week

Villa Myrrine euros/week Villa Myrrine Villa Myrrine is een luxe vakantiewoning gelegen in het historische gedeelte van Marathonen in de buurt van de Schinias National Park. De internationale luchthaven van Athene (ATH) ligt op

Nadere informatie

Melodie: "Les trois Cloches". Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart

Melodie: Les trois Cloches. Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart Melodie: "Les trois Cloches". Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart Een reis door Nieuw Zeeland met Djoser, dat is een voortdurend feest. Jacky geeft een overzichtje, van excursies en hun prijs, Dat

Nadere informatie

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa el Morro - /spanje/lanzarote/uga/casa_el_morro.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Morro - (Spanje Lanzarote

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Posada Morisca - (Spanje Andalusië Frigiliana) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

REISBESCHRIJVINGEN

REISBESCHRIJVINGEN REISBESCHRIJVINGEN 2018-2019 Nadat de Full Circle weer haar onderhoud heeft gehad op Aruba varen we via de zuidelijke eilanden weer terug naar de West Indies. Eerst naar Sint Maarten, dan zakken we af

Nadere informatie

Waarom. doen we dit alles? Vragen we ons zelf wel eens af

Waarom. doen we dit alles? Vragen we ons zelf wel eens af Spotguide Waarom doen we dit alles? Vragen we ons zelf wel eens af Tijdens de trip die wij maakten in Brandon Bay in het zuidwesten van Ierland. Normaal gesproken is een trip naar Ierland in de herfst

Nadere informatie

SQ=Singapore Airlines, AKL=Auckland, AMS=Amsterdam, CHC=Christchurch, SIN=Singapore, *=volgende dag

SQ=Singapore Airlines, AKL=Auckland, AMS=Amsterdam, CHC=Christchurch, SIN=Singapore, *=volgende dag Vertrekdatum Vluchtnr. Traject Vertrek Aankomst Vluchtduur 06 nov 2008 SQ323 AMS-SIN 10.55 06.10* 07 nov 2008 SQ281 SIN-AKL 08.45 23.40 04 dec 2008 SQ298 CHC-SIN 11.50 17.25 04 dec 2008 SQ324 SIN-AMS 23.50

Nadere informatie

Australie. The lucky country. Kom mee en bezoek een aantal bezienswaardigheden. ons!

Australie. The lucky country. Kom mee en bezoek een aantal bezienswaardigheden. ons! R E I Z E N D E H A E N E Mei 2010 Australie In dit nummer: The lucky country 1 Sydney Melbourne Perth Great Barrier Reef Alice Springs Ayers Rock Kakadu Litchfield Tasmanië Interessante weetjes 5 2 3

Nadere informatie

TE VOET NAAR HET PAARD

TE VOET NAAR HET PAARD Wandelnetwerk Noord-Holland TE VOET NAAR HET PAARD Het Paard van Marken is vooral wereldberoemd om de foto's van het kruiende ijs in de winter. Tekst en foto s Joop Duijs Ze kunnen in 1957 wel een dijk

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs.

12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs. 12 ½ jaar getrouwd en daarom naar Disneyland resort Parijs. Zoals altijd maken wij weinig foto s, we genieten zo van alles om ons heen dat het vastleggen van die mooie momenten vergeten wordt. Het lukt

Nadere informatie

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Junqueiros - (Portugal Costa de Lisboa Azoia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD

TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD TRAVEL TO THE KURIL ISLANDS: RUSSIA S END OF THE WORLD Dag 01 Aankomst in Yuzhno-Sakhalinsk De meeste vluchten vanuit Moskou komen vroeg in de ochtend aan in Yuzhno-Sakhalinsk. Op het vliegveld word je

Nadere informatie

Aloni Cottages Griekenland Kefalonia Tzamarelata

Aloni Cottages Griekenland Kefalonia Tzamarelata Aloni Cottages Griekenland Kefalonia Tzamarelata 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Aloni Cottages - (Griekenland Kefalonia Tzamarelata) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Raposeiros - (Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro) - 0 sterren 1.2.

Nadere informatie

Finca Isla Encantada Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua

Finca Isla Encantada Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua Finca Isla Encantada Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Isla Encantada - (Spanje La Palma Santa Cruz / Tenagua) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Charming New Zealand

Charming New Zealand Charming New Zealand 21-daagse autorondreis met overnachtingen in charmante B&B s Deze fly & drive formule is ideaal voor reizigers die graag in contact komen met de lokale bevolking. Overnachtingen zijn

Nadere informatie

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Las Calas - (Spanje Gran Canaria San Mateo) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

The Best of the East Coast 20 Dagen Sydney Cairns

The Best of the East Coast 20 Dagen Sydney Cairns The Best of the East Coast 20 Dagen Sydney Cairns Tijdens deze 20-daagse rondreis maakt u kennis met alle hoogtepunten van de oostkust van Australië. U bezoekt de fantastische wereldstad Sydney, u ontdekt

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Villa Ippocampi Griekenland Kreta Koutouloufari

Villa Ippocampi Griekenland Kreta Koutouloufari Villa Ippocampi Griekenland Kreta Koutouloufari Eliza was here - Villa Ippocampi - /griekenland/kreta/koutouloufari/villa_ippocampi.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan.

De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. De vlakke cirkel onderaan werd vroeger gebruikt als dorsvloer. We treffen wel meerdere van deze goed bewaarde dorsvloeren aan. Donderdag 4 december 2014 Soort Plaats Afstand Duur : Luswandeling (Cañada

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Kalloni Beach Villas - (Griekenland Lesbos Skala Kalloni) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen.

crossen over de uitgestrekte velden. De velden zijn daar heel erg groot, dat kun je je bijna niet voorstellen. Canada 2014 Ik vloog op 28 juni 2014 naar Toronto, Canada. Ik moest om 3:oo uur Nederlandse tijd opstaan om op tijd op het vliegveld te zijn. Gelukkig had ik van te voren afgesproken met andere Nederlanders

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Sunparks Oostduinkerke. Dit is een groot, tropisch zwembad in Oostduinkerke. Veel kinderen vinden een bezoek aan

Nadere informatie

Geachte Bezoeker, Adresgegevens

Geachte Bezoeker, Adresgegevens Geachte Bezoeker, Wij heten u van harte welkom bij Astellas Pharma Europe B.V. te Leiden. Astellas Leiden wordt ook wel Mirai House genoemd en is gelegen in het Bio Science Park van Leiden. Als u als bezoeker

Nadere informatie

Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi

Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cavos Villas - (Griekenland Zakynthos Tsilivi) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Myrtles of Petani Griekenland Kefalonia Petani Beach

Myrtles of Petani Griekenland Kefalonia Petani Beach Myrtles of Petani Griekenland Kefalonia Petani Beach 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Myrtles of Petani - (Griekenland Kefalonia Petani Beach) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Voorwoord ACHTERGRONDEN Tweede, geactualiseerde druk, 2008 Colofon

Voorwoord ACHTERGRONDEN Tweede, geactualiseerde druk, 2008 Colofon INHOUD Voorwoord 10 ACHTERGRONDEN 13 Ligging 13 Landschap 13 De geologische wording van Nieuw-Zeeland 13 Vulkanen 15 Geothermische activiteit 17 Inheemse bossen 17 Alpen 18 Meren 18 Fjorden 19 Kustvormen

Nadere informatie

Dagprogramma. Uniek & Boetiek. Dag 1 - Met ferry van Auckland naar Waiheke Island. askja.nl

Dagprogramma. Uniek & Boetiek. Dag 1 - Met ferry van Auckland naar Waiheke Island. askja.nl Dagprogramma Uniek & Boetiek Onze bed & breakfast reis laat u op ontspannen wijze het indrukwekkende Nieuw-Zeeland ervaren. Bij aankomst vaart u naar het rustige Waiheke Island voor uw eerste kennismaking.

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

En trek u niets aan van de hoogtepijlen in het bikelineboekje: meestal overdreven, soms juist ontbrekend.

En trek u niets aan van de hoogtepijlen in het bikelineboekje: meestal overdreven, soms juist ontbrekend. Europafietsers Brochure Oostzeekustroute in Polen 2014 Algemeen De 460 km van de Duitse grens (Swinemünde) naar Gdansk (Danzig) is in een Bikeline boekje beschreven. De route langs de Poolse Oostzeekust

Nadere informatie

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta das Vinhas - (Portugal Madeira Estreito da Calheta) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Door de heuvels langs kapelletjes

Door de heuvels langs kapelletjes ROUTE 7 afstand: DUUR: type: ZWAARTE: LAAGSTe punt: 12,0 km 3,5 uur rondwandeling 2 (afstand, klimmen) 0m, Hoogste punt: 300m kokkari Door de heuvels langs kapelletjes Er naar toe Kokkari ligt aan de noordkust

Nadere informatie

FOTO- OPDRACHT 5. NatGeoFoto. Fotografie: Susan Seubert

FOTO- OPDRACHT 5. NatGeoFoto. Fotografie: Susan Seubert NatGeoFoto STADSGEZICHTEN FOTO- OPDRACHT 5 Fotografie: Susan Seubert STADSGEZICHTEN Van bergen en valleien tot eilanden en steden: de Amerikaanse National Geographic-fotograaf Susan Seubert fotografeerde

Nadere informatie

Bay of Islands * rondreis, 4 dagen, rondreis (per huurauto) langs cottage en lodge

Bay of Islands * rondreis, 4 dagen, rondreis (per huurauto) langs cottage en lodge Rondreizen / Oceanië / Nieuw-Zeeland Code 277329 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Bay of Islands * rondreis, 4 dagen, rondreis (per huurauto) langs cottage en lodge Vanuit Auckland, de grootste stad

Nadere informatie

"Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams

Photography is an austere and blazing poetry of the real- Ansel Adams "Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams Deze reis doet Cantabrië en Asturië aan, beiden regio's zijn in Noordwest Spanje. Deze gebieden zijn nog niet door toeristen ontdekt

Nadere informatie

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama

Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama Finca Mirador Bandama Spanje Gran Canaria Bandama 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Mirador Bandama - (Spanje Gran Canaria Bandama) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie