Route: New-Zealand Experience (2010)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Route: New-Zealand Experience (2010)"

Transcriptie

1 Route: New-Zealand Experience (2010) In 2010 we left the Netherlands to travel New-Zealand for five months (after we visited Thailand and Australia). We bought a Mitsubishi Delica 2.5 from 1990 with over kilometers on it. As it was a first time backpackers we build in all the comforts and named it after our travels; The New-Zealand Experience. We ended up adding more kilometers before it was sold to an opossum hunter. In the five months we had we drove from north to south and saw as much as possible. Loving the chill vibes and beautiful beaches on the north island, while the south islands nature made our jaw drop.

2 Laurence Stevens Drive , Mount Manaia De open rots boven op de berg maakt een natuurlijk uitkijk punt welke ideaal is voor een goede fotoshoot. De wandeling is goed begaanbaar, voor het grootste deel is er een trap aangelegd. Vanaf de top zijn beide kuststroken van het schiereiland te zien. 57 Whangarei Heads School Rd, Whangarei Heads 0174, New Zealand , Het startpunt van de wandeling is bij de Whangarei Heads School. DOC camping Otamure Bay (Whananaki) DOC campings liggen meestal midden in de natuur. Zo ook deze. Het uitzicht is schitterend, er gaan enkele wandelpaden vanaf de camping welke een mooi uitzicht geven over de kust en de ervoor liggende eilanden. Ideale plek om lekker tot rust te komen en te genieten van Nieuw-Zeeland. Ook ideaal als tussenstop richting Cape Reinga. Dit was onze eerste DOC camping tijdens onze reis door Nieuw-Zeeland, daarna hebben we hier zo veel mogelijk gebruik van gemaakt Rockell Rd, Whananaki 0181, New Zealand , Kosten: 1-10 euro Probeer een plekje te bemachtigen met uitzicht op de zee. Dit maakt opstaan veel makkelijker, maak ook een wandeling over het prachtige strand!

3 DOC camping Puriri Bay (Whangaruru North Head) Op deze afgelegen landtong ligt een prachtige camping welke uitkijkt op een rustige baai. Ideaal om te snorkelen of rustig te genieten van de uitzichten. Dolfijnen willen nog wel eens naar "binnen" zwemmen om er te jagen. De DOC camping is goed onderhouden en goedkoop in vergelijking met andere campings. Daarnaast is de ligging uniek en alleen daarom al een aanrader. Vanaf de camping gaan enkele korte maar mooie wandelroutes. 950 Whangaruru N Rd, Whangaruru 0184, New Zealand , Kosten: 1-10 euro Ga zeker snorkelen en blijf het water in de gaten houden als je dolfijnen wilt zien. De korte wandelingen zijn ook een echte aanrader! DOC camping Maitai Bay Deze DOC camping ligt voor veel toeristen iets te ver uit de route. Maar is desalniettemin prima geschikt als tussenstop op weg naar of op de terugweg van Cape Reinga. De camping is vrij groot (in vergelijking met andere DOC campings) en de Maitai Bay heeft een mooi wit strand. Aan de opening van de baai, waar het rotsachtiger is, kan prima gevist worden. Hier zelf met een simpele hengel vis gevangen welke voldoende groot was voor in de pan! Unnamed Road, Karikari Peninsula 0483, New Zealand , Kosten: 1-10 euro Van plan om te gaan vissen? Houdt dan rekening met de afmetingen welke een vis moet hebben om gegeten te mogen worden. Er staan hoge boetes op het niet terug zetten van te kleine vis.

4 Tapotupotu conservation campsite (DOC) DOC campsites zijn meestal goed geregeld en te vinden midden in de prachtige natuur. Zo ook deze. Een zoetwater stroom vind zijn weg naar de Pacific Ocean en het witte zand maakt het plaatje compleet. Hier kan je met gemak enkele dagen helemaal tot rust komt. Vergeet niet om je heen te kijken, de uitzichten zijn mooi alsook de vogels die er rond vliegen. Voor water liefhebbers is het aan te raden om te gaan snorkelen, langs de rotsen zit voldoende leven en met geluk tref je roggen, scholen haring en zelfs een tonijn (als ik het goed heb gezien). Tapotupotu Rd, Cape Reinga 0484, New Zealand , Kosten: 1-10 euro Het dichtstbijzijnde tankstation en daarmee ook winkel is 80 kilometer van de camping vandaan. Zorg dus voor voldoende eten (en brandstof) zodat je het enkele dagen kunt uithouden. Een hengel doet ook wonderen, door zelf gevangen vis konden wij nog een dag extra blijven! Cape Reinga Misschien wat toeristisch maar daardoor zeker niet iets om zo maar over te slaan. De weg en wandeling ernaartoe op zich zijn al de moeite waard. Maar de hoofdattractie is toch wel het unieke gezicht van de Tasman Sea en de Pacific Ocean die hier samenkomen. Een duidelijke scheidingslijn die loopt door de zee, met opslaande golven tot gevolg. Cape Reinga heeft dankzij Abel Tasman een klein Nederlands tintje dus een leuke opheldering voor de vaderlandse historie. Let ook op de begroeiing, hierin zie je duidelijk het effect van deze plek. Unnamed Road, Cape Reinga 0484, New Zealand , Zorg dat je voldoende brandstof in de tank hebt zitten. Het dichtstbijzijnde tankstation is 80 kilometer vanaf Cape Reinga.

5 Cathedral Cove Een korte wandeling (45 minuten) gaat naar één van de mooiste stranden van NieuwZeeland. Verscholen tussen de hoge rotswanden ligt een spierwit strand. Eigenlijk zijn het twee stranden, welke door de Cathedral Cove met elkaar worden verbonden. Er is echter meer dan alleen de Cathedral Cove, het pad komt namelijk ook langs Stingray Bay (je ziet ze er zwemmen!) en Gemstone Bay waar een leuke snorkelroute is uitgezet. Neem strand en snorkelspullen dus ook mee! RD 1, Waikato 3591, New Zealand , Aan de Grange Road kan geparkeerd worden. Vanaf de parkeerplaats begint het pad wat loopt tot de Cathedral Cove. Vergeet vooral je badspullen niet, het is de ideale plek om even een paar uur te ontspannen. Houd je van snorkelen neem je spullen dan zeker mee voor de route in Gemstone Bay! Hot Water Beach Tijdens eb komt er een deel van het strand vrij waar een warmwaterbron net onder het oppervlakte verscholen zit. Dit warme grondwater is makkelijk te bereiken door een gat te graven. Hiermee kan je eigen Hot Water Pool gemaakt worden. Het gedeelte op het strand waar dit mogelijk is alleen niet zo heel groot, waardoor het er al snel uitziet als een stel vliegen op honing. Het fenomeen is leuk om te zien, maar verwacht niet dat je ontspannen in je Hot Pool kunt gaan zitten. 15 Pye Pl, Hot Water Beach 3591, New Zealand , Twee uur voor of na laag water zijn de warmwaterbronnen bereikbaar. Houdt hier dus rekening mee in het plannen, online zijn de getijde te raadplegen. In het dorpje Hot Water Beach kunnen scheppen gehuurd worden, maar dit is niet noodzakelijk.

6 Mount Maunganui Om meerdere redenen is het een aanrader om Mount Maunganui te bezoeken. Het dorp heeft een zeer ontspannen sfeer met veel barretjes en cafés. De stranden zijn strak wit en de golven zijn ideaal om te surfen. Niet gek dat dit een populaire stop is voor cruise schepen. De beklimming van anderhalf uur naar de top van de berg geeft hier een mooi uitzicht op en daarom de moeite waard. Pilot Quay, Mount Maunganui, Tauranga 3116, New Zealand , De berg is haast niet te missen, in de buurt kan geparkeerd worden (er iets verder vanaf gratis). De beklimming kan vrij stijl zijn en is zonder reling. Uitglijden wordt dus niet aangeraden. (Surf)strand aan Marine Parade Aan de Marine Parade vindt je verschillende leuke cafés en barretjes maar ook surfshops waar een surfboard gehuurd kan worden of neem een les! Zeker een aanrader, een prachtig strand om te leren of gaan golf surfen! Maar ook voor een chill dagje op het strand zit je hier uitstekend. Een mooi schoon strand met alle faciliteiten in de buurt. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent! Marine Parade, Mount Maunganui, Tauranga 3116, New Zealand , Aan de Marine Parade is het betaald parkeren, meer het dorpje in kan er (in 2010/2011) gratis geparkeerd worden. Op zo een vijf tot tien minuten lopen vanaf het strand.

7 Maurie Kjar Memorial Swimming Pool Het is een vrij eenvoudig zwembad met een groot bad, kinder bad en een spa pool. En natuurlijk zijn er ook douches aanwezig. Ideaal dus als je op budget aan het reizen bent en maar geen douche gevonden krijgt. Gratis is altijd beter! Daarnaast is de spa pool ook echt genieten en is het een leuke kans om met locals in contact te komen. De openingstijden verschillen in het zomer en winterseizoen. Maar tussen 10:00 en 18:00 zit je altijd goed Glasgow St, Kawerau 3127, New Zealand , Het zwembad ligt tegenover het Information Centre in het midden van de stad. Gebruik voor navigatie het volgende adres: Glasgow St, Kawerau 3127 East Cape Lighthouse Een lange doodlopende weg leidt naar de voet van een heuvel waarop de vuurtoren staat. De weg is ruig zoals de hele East Cape dat is. Veel toeristen komen er niet omdat het uit de route ligt, maar alleen het verhaal van de totstandkoming van de vuurtoren is het al waard. Deze stond namelijk eerst op het eiland net voor de kust. Hier hebben zelfs meerdere gezinnen op gewoond. Dit was geen ideale situatie dus is er besloten de vuurtoren af te breken en opnieuw op te bouwen. Met alle gevolgen van dien. East Cape Lighthouse E Cape Rd, East Cape 4087, New Zealand , De weg loopt op een gegeven moment dood, of gaat over in privéterrein. Hier moet je door een weiland om tot de trappen te komen die de heuvel opgaan richting de vuurtoren.

8 Eerste zonsopkomst (Wainui Beach, Gisborne) Het is geen grote happening of een must see, maar leuk om te zeggen dat je als eerste van die dag de zon hebt zien opkomen is het zeker. Het kan natuurlijk op meerdere plekken (de vuurtoren op East Cape ligt nog oostelijker) maar dit strand wordt door de mensen van Gisborne aangeraden als je niet in alle vroegte helemaal tot de vuurtoren wilt rijden. 34 Murphy Rd, Wainui, Gisborne 4010, New Zealand , De zonsopkomst tijden natuurlijk! Het zou zonde zijn als hij al boven het water uitkomt. Op de volgende website vind je de opkomsttijden: Rosie Bay Campsite Deze kleine Basic camping van het Department Of Conservation biedt zes plekken. Zoals basic al doet vermoeden, vind je hier op een toilet na geen faciliteiten. Het water is kraakhelder en het is dan ook zeker een aanrader om hier een duik in te nemen. Het is koud maar met een snorkel set een unieke ervaring, alles is begroeid en met geluk zie je de forellen gewoon zwemmen. In de omgeving staan vele wandelingen aangegeven (zoals de Onepoto Caves Track) die de moeite waard zijn. Lake Rd, Te Urewera 4195, New Zealand , Vissen in Lake Waikaremoana mag alleen met een vergunning, boetes kunnen hoog zijn dus zorg dat je een vergunning koopt als je op forellen wilt vissen!

9 Aratiatia Rapids Waar de Huka Falls vooral imposant zijn door het geweld van het water speelt er bij de Aratiatia Rapids meer. Er komt nog steeds geweld bij kijken, maar dan wat gecontroleerder. Het gaat vooral om de weg die het water aflegt. Het zoekt een baan door de begroeide rotsen wat mooie foto's verzekerd. Voor de Lord of the Rings fans: deze rapids komen voor in The Hobbit: The Desolation of Smaug. Hier is het de waterval vanuit waar de dwergen in tonnen ontsnappen aan de elven. 630 Aratiatia Rd, Rotokawa 3377, New Zealand , De dam wordt op gezette tijden geopend, zorg dus dat je er voor deze tijden bent. De tijden zijn: Summer release hours: 10:00am, 12:00pm, 2:00pm, 4:00pm & Winter release hours: 10:00am, 12:00pm, 2:00pm Huka Falls De doorgang die de Huka Falls het water geeft is niet zo groot, en door het type gesteente slijt dit ook niet zo makkelijk, waardoor het water er met een enorme kracht doorheen geduwd wordt. Hoewel er niet veel hoogteverschil zichtbaar is blijft het een imposant gezicht om te zien hoe veel en hoe snel het water door de Waikato River stroomt. 415 Huka Falls Rd, Wairakei 3377, New Zealand , Vanaf de parkeerplaats gaat een korte wandeling richten (en over) de Huka Falls. Meer water geweld kan bij de lager gelegen dam worden gezien, dit is echter op gezette tijden.

10 Hot Stream (Spa Thermal Park) Het Spa Thermal Park is gratis toegankelijk en is een groot park (op zich niet heel bijzonder van wat ik heb gezien). Vooral fijn is de Hot Stream welke uitkomt in de Waikato River. Een ideale mix tussen warm en koud water, heerlijk om even te ontspannen! Veel locals komen in het weekend naar het park, en specifiek deze Hot Stream. Op deze momenten kan het dus wat drukker zijn. 281 Spa Rd, Tauhara, Taupo 3378, New Zealand , Er zijn meerdere poeltjes, welke dichterbij de bron zitten. Hier verschilt de temperatuur van het water dan ook en kan zelfs heet zijn. Parkeren kan op de parkeerplaats van het park, er gelden wel openingstijden. Houdt hier dus rekening mee! DOC camping Mangatutu Hot Springs De camping ligt ver van de bewoonde wereld, het is een tocht op zich om er te komen. Maar wel een mooie tocht door het Kaweka Forest Park. En het resultaat is nog bevredigender, een prima camping met eigen vuurplaats. Maar nog mooier zijn de twee aangelegde hot pools (foto's hiervan hebben ons doen besluiten de tocht te maken). Iets van de camping verwijderd staan de hot pools, op een afgelegen plek met een schitterend uitzicht. Hier loopt een natuurlijke hot stream welke wordt gebruikt om de twee hot pools te voorzien van vers heet water. Ideaal om even tot rust te komen! Makahu Rd, Kaweka Forest Park 4184, New Zealand , De route kan wat nauw zijn, misschien niet ideaal om met een hele grote camper te doen. Toen wij er in 2010 waren hoorde we van vaste bezoekers dat de camping niet lang gratis zou blijven. Dit mede door de aangelegde hot pools. Tot op heden lijkt de camping echter nog als gratis vermeld te staan.

11 National Aquarium of New Zealand Het National Aquarium of New Zealand is een bescheiden aquarium met veel afwisselende vissen. Van lokale tot exotische soorten. Een leuke toevoeging is het gedeelte waar enkele Kiwi's zitten. Deze vogel is in het wild haast niet te zien (wel te horen) dus om er een in het echt te zien was een leuke toevoeging en maakt een bezoek aan het National Aquarium of New Zealand de moeite waard. 546 Marine Parade, Napier South, Napier 4110, New Zealand , Kosten: euro Het is geen extreem groot aquarium, verwacht er dus niet te veel van. Leuk is het zeker maar verwacht niet overdonderd te worden. Wellington Botanic Garden De Wellington Botanic Garden beslaat een oppervlakte van 25 hectare. Grasvlaktes worden afgewisseld met mooi aangelegde bloemen / planten perken. Maar bijvoorbeeld ook een rozentuin. De tuin is aangelegd op een heuvel waardoor er redelijk wat hoogteverschil is. Er gaat een cable car naar het hoogste deel, speciaal is deze niet echt. Maar het scheelt naar boven lopen. Een retourticket is wel overbodig. 40 Salamanca Rd, Kelburn, Wellington 6012, New Zealand , De red cable car staat overal vermeld, spannend is deze echter niet. Wil je hem toch ervaren, koop dan enkel een kaartje voor naar boven en loop door de Botanic Garden naar beneden. Vergeet ook het Begonia House niet te bezoeken.

12 DOC camping Elaine Bay De camping zelf is zo speciaal niet, maar de steiger heeft het tot een hoogtepunt gemaakt. Idyllischer als dit gaat het niet snel worden, helemaal met een boek op schoot. Maar de camping heeft meer verrassingen in petto. Zo werden wij begroet door een brutale Weka (loop vogel) die uit de hand at. Maar rond de steiger gebeurt veel, een zwerm kwallen dwarrelt er 's avonds omheen. Vissen lijkt een goed idee, maar na twee keer een rog aan de lijn gehad te hebben (niet omhoog te krijgen) deze poging maar gestaakt , Kosten: 1-10 euro Het is een stukje de Marlborough Sounds in, maar dat is het meer dan waard. De route is prachtig en de viewpoints onderweg zijn aan te raden. Prachtig gebied! Good shepherd kerk De kerk is klein en minimalistisch, en met een reden. Het uitzicht is al mooi genoeg! De grote open ramen achter het altaar zijn niet van glas in lood, maar tonen het blauwe meer Lake Tekapo welke zijn kleur dankt aan stoffen vrijgekomen in de gletsjer , Er worden nog gewoon diensten gehouden in de kerk, storm dus niet zomaar naar binnen. Er is voldoende parkeer gelegenheid (het is een populaire stop voor tourbussen) en in de buurt staat ook het "Dog Monument".

13 Hooker Valley Track (Mount Cook) De gehele wandelroute voelt aan alsof je loopt in een ansichtkaart, dit zal vast weersafhankelijk zijn maar de potentie is er! De route duurt ongeveer drie uur (op en neer) en loopt tot de voet van Mount Cook. Hier ligt een meer van smeltwater van de gletsjer waar de ijsschotten nog indrijven. Tijdens de gehele route is er uitzicht op Mount Cook, ofwel Aoraki (Cloud Piercer) in het Maori. En deze naam doet de berg eer aan, vaak ligt de top verscholen achter een deken van wolken , De route is niet gek moeilijk of zwaar, hij is waarschijnlijk daarom vrij populair (bussen vol) dus vertrek zo vroeg mogelijk. Dan heb je de uitzichten voor jezelf zonder gestoord te worden. Overnachten kan op de DOC camping aan het begin van de route of in het dorp. Omarama Clay Cliffs Goed aangegeven staan de Omarama Clay Cliffs niet. Maar vanuit Omarama zijn ze goed te vinden. De opbouw van de kliffen is uniek, het lijkt haast in elkaar gezet. Losse stenen zitten gedrukt in klei/zand , Kosten: 1-10 euro Voor een bescheiden bedrag van 5,- NZD per voertuig mag er zelf toegang verleend worden tot het privé terrein waar de Omarama Clay Cliffs zich bevinden. Na een korte wandeling kunnen de Cliffs worden verkend.

14 Blue Pinguins (gratis) Blue Pinguins zijn de kleinste pinguïn soort en zien er nogal schattig uit als ze aan land komen en moeten springen over (te) grote rotsen. Als de avond valt (of net is gevallen) komen ze in groepen steeds dichterbij. Ze vormen deze groepen voor de kust om gezamenlijk het laatste deel af te leggen. Hoewel klein kun je ze redelijk goed zien aankomen. Vervolgens springen ze tussen de rotsen omhoog naar hun veilige nest (veelal in nesthokken). Een uniek gezicht om te aanschouwen! , De precieze tijd is lastig te achterhalen, zo hebben wij dik 2 uur staan wachten, maar als de avond valt is over het algemeen een goede indicatie. Als de zon net onder is komen ze in groepen tegelijk aan land. Hier gratis in tegenstelling tot de $25,- die betaald moet worden bij het "Oamaru Blue Pinguin Colony". Als je (te) vroeg bent is er in de buurt de mogelijkheid om Yellow Eyed Pinguins aan land zien komen, deze komen over het algemeen iets eerder aan land. Bushy Beach - Yellow Eyed Pinguins spotten De Yellow Eyed Pinguins zijn de zeldzaamste pinguïn soort, maar vanaf het uitkijkpunt goed te bezichtigen. Natuurlijk moet je geluk hebben dat ze aan land komen, en op het tijdstip dat je er bent. Over het algemeen komen ze als de avond valt aan land. Misschien handig is een verrekijker. Zelf zijn wij later op de avond gegaan, we wisten niet dat ze hier aan land kwamen, en hebben toen het geluk gehad om ouders het kuiken te zien voeren. Dit alles van het uitkijkpunt , De pinguïns komen pas als de avond valt aan land. En alleen als het rustig is, te veel lawaai kan ervoor zorgen dat ze niet aan land komen. Met alle gevolgen van dien. Om ze over het strand te zien lopen is een verrekijker aan te raden. Verder gewoon op tijd zijn en stil afwachten! Nadat de Yellow Eyed Pinguins aan land komen is er in de buurt nog de mogelijkheid om de Blue Pinguins aan land te zien komen.

15 Milford Sound De Milford Sound is een indrukwekkende fjord welke vanaf het water bekeken moet worden. Dit kan per cruise of kayak, maar beide zijn weersafhankelijk. De Milford Sound is populair omdat hij, in tegenstelling tot de Doubtful Sound, per auto bereikbaar is. De route ernaartoe is de brandstof waard, als het heeft geregend vormen zich overal watervallen wat een genot is om naar te kijken. Dit zet zich voort tijdens een tocht over de Milford Sound, watervallen beginnen zo hoog dat ze de grond nooit raken. Maar het is meer dan alleen landschappen, let op de zeldzame pinguïns en zeehonden , Kosten: 50+ euro Er zijn geen benzinestations meer na Te Anau, zorg dus dat je met een volle tank richting de Milford Sound vertrekt. Houd ook rekening met het weer, er willen nog wel eens landslides voorkomen en bij erg slecht weer wordt er niet uitgevaren. Mocht je niet over vervoer beschikken, vanaf Queenstown en Te Anau vertrekken ook tourbussen. Curio Bay (Fossilized Forest) Het Fossilized Forest (versteende bos) geeft een apart gezicht aan de baai. Op het eerste gezicht lijkt het een wat raar stenen strand maar dan daalt het in, het zijn versteende stronken die uit de grond steken. Mooi is om te zien hoe de natuur daar vervolgens mee om gaat. Als de avond valt komen de pinguïns aan land terwijl de zon rustig weg zakt. Met opslaande golven een ideaal foto moment! Aan de andere kant (porpoise bay) is het mogelijk om de kleinste dolfijnen te zien (Hector Dolphins) alsook een enkele zeeleeuw. Ideaal voor een namiddag en avond ontspanning vol met wildlife! , Pinguïns komen alleen aan land als ze het veilig vinden, ga dus niet in het water staan om ze op te wachten ;). Het zou zonde zijn als de kuikens daardoor niet worden gevoed. Er is voldoende plek om rustig af te wachten tot de pinguïns aan land komen! Tom Pearce Drive ,

Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017)

Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017) Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Or just looking for a great itinerary to tackle the North Island? Then this is your route!

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016)

Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016) Route: New Zealand itinerary 2-3 weeks (2016) The ideal route when having limited time in New-Zealand. The best way would be to start in Auckland and finish in Christchurch (or travel in opposite direction),

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017)

Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017) Route: New Zealand itinerary 8+ weeks (North Island) (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Or just looking for a great itinerary to tackle the North Island? Then this is your route!

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 1 (2017)

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 1 (2017) Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 1 (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Then this is the ideal route for you, perfect when staying from 4 up to 8 weeks in New-Zealand. The

Nadere informatie

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 2 (2017)

Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 2 (2017) Route: New Zealand itinerary 4-8 weeks Part 2 (2017) Giving yourself some time to explore New-Zealand? Then this is the ideal route for you, perfect when staying from 4 up to 8 weeks in New-Zealand. The

Nadere informatie

Nieuw-Zeeland. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Nieuw-Zeeland. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Nieuw-Zeeland Fotoalbum van een fantastische rondreis door Nieuw-Zeeland van 11 november tot 5 december 2008. Meer info: www.gerardvanbochove.nl/nieuwzeeland/ Zicht op Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) Mount

Nadere informatie

Joke Beers-Blom. 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse. Wat je over deze route moet weten. Tom Price - Nanutarra

Joke Beers-Blom. 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse. Wat je over deze route moet weten. Tom Price - Nanutarra 18 Tom Price Nanutarra Roadhouse Tom Price - Nanutarra Auto: 4WD Deze route voert je door het fraaie afgesleten berglandschap van de Pilbara. Het is geen druk bereden route. Onderweg zijn er vele plekken

Nadere informatie

UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis

UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis UW BESTEMMING: NIEUW ZEELAND 30-daagse privé reis Nieuw Zeeland staat vooral bekend om het indrukwekkende natuurschoon. Vele natuurverschijnselen als vulkanen, fjorden, bergen, meren en regenwouden zijn

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-in-bbs/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-in-bbs/ New Zealand in B&B s 19 Dagen Christchurch Auckland Deze prachtige 19-daagse rondreis is favoriet bij Nederlanders! U overnacht in B&B s en krijgt zo de gelegenheid om niet alleen het land, maar ook de

Nadere informatie

Remetzo Villas Griekenland Kefalonia Vatsa

Remetzo Villas Griekenland Kefalonia Vatsa Remetzo Villas Griekenland Kefalonia Vatsa 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Remetzo Villas - (Griekenland Kefalonia Vatsa) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Highlights of the West and North 25 Dagen Perth - Darwin

Highlights of the West and North 25 Dagen Perth - Darwin Highlights of the West and North 25 Dagen Perth - Darwin Tijdens deze prachtige 25-daagse rondreis maakt u kennis met alle hoogtepunten van de westkust van Australië. U ontdekt het prachtige Ningaloo Reef,

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi

Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi Cavos Villas Griekenland Zakynthos Tsilivi 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cavos Villas - (Griekenland Zakynthos Tsilivi) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden.

Wist je dat.. dan 70% van alle koraalsoorten ter wereld te vinden. Beleef.. Raja Ampat Wist je dat.. Je 48 jaar bezig bent om alle eilanden te bezoeken... Je bent 48 jaar bezig wanneer je iedere dag een ander eiland in Indonesië bezoekt! Indonesie bestaat namelijk uit

Nadere informatie

Swingend curacao GEMAAKT DOOR MANDY

Swingend curacao GEMAAKT DOOR MANDY Swingend curacao GEMAAKT DOOR MANDY Curacao Altijd al naar Curaçao willen reizen, maar staat de lange vlucht of de reissom u tegen? Zet deze gedachten even opzij! Het klinkt erg cliché, maar u stelt zich

Nadere informatie

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda

Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda Parador de Cruz de Tejeda Spanje Gran Canaria Tejeda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Parador de Cruz de Tejeda - (Spanje Gran Canaria Tejeda) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

Golf Safari Kenia 2017

Golf Safari Kenia 2017 Golf Safari Kenia 2017 Charlie s Travels Lars Wouterse Mijn naam is Lars en ik ben helemaal gek van golfen en Afrika. Momenteel woon en werk ik in Kenia om mijn passie met meer mensen te delen. Samen met

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder 12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder Hieronder 12 bijzondere, gezinsvriendelijke woningen van HomeExchange: Frankrijk Seignosse Dit Baskische huis in Landes- stijl ligt pal aan het strand. Het

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-wine-tour/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/new-zealand-wine-tour/ New Zealand Wine Tour 22 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze 22-daagse wijnreis leert u Nieuw-Zeeland kennen in al zijn facetten. De prachtige natuur, de wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals

Nadere informatie

wildernistrails De 5 mooiste

wildernistrails De 5 mooiste Foto: Jeroen Bruil De 5 mooiste wildernistrails Een avontuurlijke trektocht door spectaculaire natuur is een goede manier om wildernis te ervaren. Al lopend dompelt u zich onder in het landschap, al dan

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Las Calas - (Spanje Gran Canaria San Mateo) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen.

Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen. Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen. Thailand is misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming voor kinderen maar het is zeker een aanrader. Het is heel bijzonder

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

INHOUD. Inleiding Aardbevingen Bergen Bosbranden Koraal Lawines Meteorieten Onweer...

INHOUD. Inleiding Aardbevingen Bergen Bosbranden Koraal Lawines Meteorieten Onweer... INHOUD Inleiding...6 1 Aardbevingen...8 2 Bergen... 10 3 Bosbranden... 12 4 Koraal... 14 5 Lawines... 16 6 Meteorieten... 18 7 Onweer... 20 8 Opwarming van de aarde... 22 9 Orkanen... 24 10 Overstromingen...

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

WAT BIEDT CURAÇAO Willemstad 35 Stranden 45 Er op uit 55 Landhuizen 69 Shopping 77 Curaçao by night 85 Curaçao onder water 105 Stranden GROOT AANTAL STRANDEN Curaçao heeft voor zonaanbidders een uitgebreide

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Route: Iceland's Golden Circle (2016)

Route: Iceland's Golden Circle (2016) Route: Iceland's Golden Circle (2016) The Golden Circle is the ultimate tourist trail in Iceland. The route can be completed within one day and features highlights for which Iceland is famous; high waterfalls,

Nadere informatie

De villa is gelegen aan de hoofdweg naar Palaiokastro / Vai op 300 meter van de stad Sitia.

De villa is gelegen aan de hoofdweg naar Palaiokastro / Vai op 300 meter van de stad Sitia. Villa Celeste Villa Celeste, op het eiland Kreta, is gelegen aan de prachtige noord-oost kust van Kreta op tien minuten loopafstand van het pittoreske stadje Sitia. Villa Celeste heeft een bevoorrechte

Nadere informatie

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Son Sama - (Spanje Mallorca Llucmajor) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE

MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE MIJN BEZOEK AAN SUNPARKS OOSTDUINKERKE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Sunparks Oostduinkerke. Dit is een groot, tropisch zwembad in Oostduinkerke. Veel kinderen vinden een bezoek aan

Nadere informatie

"Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams

Photography is an austere and blazing poetry of the real- Ansel Adams "Photography is an austere and blazing poetry of the real"- Ansel Adams Deze reis doet Cantabrië en Asturië aan, beiden regio's zijn in Noordwest Spanje. Deze gebieden zijn nog niet door toeristen ontdekt

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

Le tour du Mont Ventoux 2014

Le tour du Mont Ventoux 2014 Le tour du Mont Ventoux 2014 Geen berg zo hoog of... deel 2 waar gaan we heen? 16 december 2013 Fietstocht Mont Ventoux, Pagina 1 Waar ben ik aan begonnen...? Nou, om eerlijk te zijn weet ik dat wel. Maar

Nadere informatie

REISBESCHRIJVINGEN

REISBESCHRIJVINGEN REISBESCHRIJVINGEN 2018-2019 Nadat de Full Circle weer haar onderhoud heeft gehad op Aruba varen we via de zuidelijke eilanden weer terug naar de West Indies. Eerst naar Sint Maarten, dan zakken we af

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk door een scholier 1094 woorden 13 februari 2006 4,9 106 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Nieuw Zeeland Inhoudsopgave Inleiding Nieuw Zeeland Algemene dingen

Nadere informatie

Terme di Sorano Italië Toscane Sorano

Terme di Sorano Italië Toscane Sorano Terme di Sorano Italië Toscane Sorano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Terme di Sorano - (Italië Toscane Sorano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Estalagem da Ponta do Sol Portugal Madeira Ponta do Sol

Estalagem da Ponta do Sol Portugal Madeira Ponta do Sol Estalagem da Ponta do Sol Portugal Madeira Ponta do Sol 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Estalagem da Ponta do Sol - (Portugal Madeira Ponta do Sol) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

Holland America Line. Uw reis van dag tot dag

Holland America Line. Uw reis van dag tot dag Holland America Line Australië en Nieuw-Zeeland 15 dagen Deze combinatiereis van Australië en Nieuw-Zeeland is de ideale manier om op een ontspannen wijze kennis te maken met beide prachtige landen. De

Nadere informatie

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa el Morro - /spanje/lanzarote/uga/casa_el_morro.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Morro - (Spanje Lanzarote

Nadere informatie

Charming New Zealand

Charming New Zealand Charming New Zealand 21-daagse autorondreis met overnachtingen in charmante B&B s Deze fly & drive formule is ideaal voor reizigers die graag in contact komen met de lokale bevolking. Overnachtingen zijn

Nadere informatie

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/highlights-of-new-zealand/

www.tiakitravel.nl/rondreizen/rondreis-nieuw-zeeland/highlights-of-new-zealand/ Highlights of New Zealand 18 Dagen Auckland Christchurch Tijdens deze schitterende 18-daagse rondreis bezoekt u alle hoogtepunten van Nieuw-Zeeland, zoals Rotorua, Abel Tasman National Park, Fox Glacier

Nadere informatie

Inhoud 1. De zee is groot 2. Zonder zee geen leven 3. Golven 4. De zee is zout 5. De zee en rivieren 6. De kleur van de zee

Inhoud 1. De zee is groot 2. Zonder zee geen leven 3. Golven 4. De zee is zout 5. De zee en rivieren 6. De kleur van de zee De zee Inhoud. 1. De zee is groot 3 2. Zonder zee geen leven 4 3. Golven 5 4. De zee is zout 6 5. De zee en rivieren 7 6. De kleur van de zee 8 7. De kust en de branding 9 8. Sporten op zee 10 9. Werken

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

24-daagse individuele rondreis verrassend & voordelig Nieuw- Zeeland Askja Reizen

24-daagse individuele rondreis verrassend & voordelig Nieuw- Zeeland Askja Reizen 24-daagse individuele rondreis verrassend & voordelig Nieuw- Zeeland Askja Reizen Prijs vanaf 1975,00 Van Christchurch naar Auckland met verrassende accommodaties Deze reis neemt je mee langs vele hoogtepunten:

Nadere informatie

inhoud Zee, strand en duin 1. Zand 2. Zon en wind 3. Het duin 4. Dieren in het duin 5. Eb en vloed 6. De jutter 7. Schelpen 8.

inhoud Zee, strand en duin 1. Zand 2. Zon en wind 3. Het duin 4. Dieren in het duin 5. Eb en vloed 6. De jutter 7. Schelpen 8. Zee, strand en duin inhoud Zee, strand en duin 3 1. Zand 4 2. Zon en wind 5 3. Het duin 6 4. Dieren in het duin 7 5. Eb en vloed 8 6. De jutter 9 7. Schelpen 10 8. De zeehond 11 9. Naar het strand 12 10.

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia

Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia Quinta dos Junqueiros Portugal Costa de Lisboa Azoia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Junqueiros - (Portugal Costa de Lisboa Azoia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en

Nadere informatie

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Posada Morisca - (Spanje Andalusië Frigiliana) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland

Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Zuid-Beveland Wandelen, Nederland Samenstelling: Esther Vigneron Foto: Buiten Beeld Het gebied Zwaarte/moeilijkheidsgraad Navigeren Markering Beste tijd Er naar toe Overnachten Eten, drinken, inkopen Tips

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 786 De rocks en cliffs van de South West Way

individuele wandelvakantie vanaf 786 De rocks en cliffs van de South West Way Cornwall 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 786 De rocks en cliffs van de South West Way Cornwall is Engelands uiterste zuidwestelijke landtong, met geografisch gezien twee noemenswaardige punten:

Nadere informatie

Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo

Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo Petra Segreta Resort & Spa Italië Sardinië San Pantaleo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Petra Segreta Resort & Spa - (Italië Sardinië San Pantaleo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Les met werkblad - biologie

Les met werkblad - biologie Les met werkblad - biologie Doel: Leerlingen hebben na de deze les een idee hoe het is om te wadlopen. Ze weten wat ze onderweg tegen kunnen komen. Materialen: - Werkblad 5: Wadlopen - Platte bak (minimaal

Nadere informatie

Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat

Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat Hotel Rural C as Pla Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Rural C as Pla - (Spanje Ibiza Sant Miguel de Balansat) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Villa Ippocampi Griekenland Kreta Koutouloufari

Villa Ippocampi Griekenland Kreta Koutouloufari Villa Ippocampi Griekenland Kreta Koutouloufari Eliza was here - Villa Ippocampi - /griekenland/kreta/koutouloufari/villa_ippocampi.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa

Nadere informatie

Normandië & Bretagne

Normandië & Bretagne Normandië & Bretagne Totaal aantal dagen: 7 dagen Totaal aantal kilometers: +/- 2500 km Dag 1: Volendam - Le Tréport Vertrek vanaf Volendam naar Le Tréport, dit is +/- 524 km. Ongeveer 6 uurtjes rijden.

Nadere informatie

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London.

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Treinstation At the train station Situation 1 Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Vraag hoe laat en van welk perron de eerst volgende trein vertrekt. Vraag hoe lang de reis ongeveer zal

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Melodie: "Les trois Cloches". Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart

Melodie: Les trois Cloches. Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart Melodie: "Les trois Cloches". Nieuw Zeelandreis: 9 februari - 5 maart Een reis door Nieuw Zeeland met Djoser, dat is een voortdurend feest. Jacky geeft een overzichtje, van excursies en hun prijs, Dat

Nadere informatie

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pantheon Villas & Suites - (Griekenland Kreta Bali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

TE VOET NAAR HET PAARD

TE VOET NAAR HET PAARD Wandelnetwerk Noord-Holland TE VOET NAAR HET PAARD Het Paard van Marken is vooral wereldberoemd om de foto's van het kruiende ijs in de winter. Tekst en foto s Joop Duijs Ze kunnen in 1957 wel een dijk

Nadere informatie

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Kalloni Beach Villas - (Griekenland Lesbos Skala Kalloni) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Holland America Line. Uw reis van dag tot dag. Vertrekdata : 19 januari en 16 maart 2014 Schip : Ms. Oosterdam Route : Sydney - Sydney

Holland America Line. Uw reis van dag tot dag. Vertrekdata : 19 januari en 16 maart 2014 Schip : Ms. Oosterdam Route : Sydney - Sydney Holland America Line Ontdekkingsreis naar Nieuw-Zeeland 15 dagen Vanuit Sydney vaart u via Hobart naar Nieuw-Zeeland, waar u kennis kunt maken met dit prachtige land en al haar natuurschoon. Op de verschillende

Nadere informatie

Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni

Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cyprus Village Houses Tochni - (Cyprus Cyprus Tochni) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten

SEABOURN. Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten SEABOURN Australië en Nieuw-Zeeland 16 nachten Er is geen betere manier om Australië en Nieuw-Zeeland in luxe te ontdekken dan tijdens deze cruise! Vaar een deel van de route die Captain James Cook ooit

Nadere informatie

Villa Myrrine euros/week

Villa Myrrine euros/week Villa Myrrine Villa Myrrine is een luxe vakantiewoning gelegen in het historische gedeelte van Marathonen in de buurt van de Schinias National Park. De internationale luchthaven van Athene (ATH) ligt op

Nadere informatie

Schotland West Highland Way 8 dagen

Schotland West Highland Way 8 dagen Schotland West Highland Way 8 dagen individuele wandelreis vanaf 719 Wandelen over de West Highland Way Wie Schotland zegt, zal denken aan kastelen, whisky, onuitspreekbare plaatsnamen en onverstaanbare

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Raposeiros - (Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro) - 0 sterren 1.2.

Nadere informatie

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Son Sama - (Spanje Mallorca Llucmajor) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

they stay they are staying they will stay Past Simple Past Continuous Future Continuous

they stay they are staying they will stay Past Simple Past Continuous Future Continuous 74 stay (ver)blijven Present Simple Present Continuous Future I stay I am staying I will stay you stay you are staying you will stay he/she/it stays he/she/it is staying he/she/it will stay we stay we

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57

Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57 Rondreis Noord Duitsland : Camping Sonnenberg Sonnenberg 3 29328 Müden/Örtze N 52º 53 17 - E 10º 5 57 Aan de rand van dit mooie authentieke dorpje, ook wel die Perle der Südheide genoemd, midden op de

Nadere informatie

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika

Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika Rondreis Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika In welk land je ook komt in zuidelijk Afrika, je wordt overal verwelkomt door zwaaiende kiinderen. De truck We werden opgehaald in Lilongwe in een truck

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson

Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 24 MEI - 29 MEI Een speeltuin voor grote kinderen met snelle sportauto s - Jeremy Clarkson 5 dagen genieten van de mooiste stukjes van Europa, ongerepte natuur en adembenemende rijderswegen. De Adriatic

Nadere informatie