Dare to have a dream

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dare to have a dream"

Transcriptie

1 Dare to have a d 11 topmanagers coachen 11 nieuwe ondernemers Introductie voor de media Donderdag 16 december 2010 Eureko Achmea Conference Centre, Zeist uur

2 Introductie Elf topmanagers uit het Nederlandse bedrijfsleven gaan een jaar lang elf nieuwe ondernemers coachen. Nieuwe ondernemers die staan te trappelen om een belangrijke rol te gaan spelen in de Nederlandse economie en samenleving. De elf teams zullen een jaar lang intensief samenwerken en eind 2011 de resultaten presenteren. Het project Dare To Have A D is een project van de Dutch D Foundation, een stichting die is ontstaan na het verschijnen van het boek Atilla s Dutch D. Hierin vertelt Atilla Aytekin zijn verhaal. Hoe hij opgroeit tussen twee culturen, de Nederlandse en de Turkse. En hoe het is om temidden van die culturen een onderneming op te bouwen. Met vallen opstaan. Inmiddels is Aytekin een succesvol ondernemer. De Dutch D Foundation wil nieuwe ondernemers stimuleren en inspireren. Daartoe organiseert de stichting evenementen, congressen en komt zij op voor de belangen van bi-culturele ondernemers. Het project Dare To Have A D is het nieuwste project van de Dutch D Foundation.

3 Programma uur: Ontvangst uur: Opening door dagvoorzitter Rens de Jong van BNR Nieuwsradio en de gastheer, Thomas van Rijckevorsel, lid van de Raad van Bestuur van Eureko Achmea uur: Wat is de Dutch D Foundation? Door Atilla Aytekin, voorzitter uur: Dare To Have A D. De achtergronden bij het project. Door Sevilay Atasever, projectleider uur: Presentatie van de elf nieuwe ondernemers uur: Presentatie van de elf topmanagers uur: Interview met twee topmanagers, Faiza Dadi van De Baak en Aart van t Land van Lely Industries en twee nieuwe ondernemers uur: Dare To Have A D in Overzicht van de projectactiviteiten in 2011 en introductie van de mediapartners BNR Nieuwsradio, Business Compleet, Haber en AmsterdamFM. Door Sevilay Atasever uur: De Dare To Have A D Award. Atilla Aytekin introduceert de elf koppels uur: Het belang van Dare To Have A D voor de Nederlandse economie. Keynote Speech uur: Afsluiting, vragenronde en fotoshoot. Door Atilla Aytekin in Rens de Jong uur: Borrel en gelegenheid voor interviews uur: Afsluiting

4 De Managers Aart van t Land (1955) studeerde bedrijfskunde aan de Hogere Agrarische School in Dronten. Daarna werkzaam in binnen- en buitenland, voornamelijk op commercieel gebied. Na het opzetten van de grootste mangoplantage ter wereld in Puerto Rico, is hij enkele jaren actief geweest in het opzetten van handel in import-groente. De laatste dertien jaar bij Lely Industries als Adjunct Directeur verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de markt en de afzet van producten in de melkveehouderij. Belangrijkste product in die sector: het Astronaut melksysteem. Van t Land is getrouwd en heeft twee kinderen. Lely Industries ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor de landbouw, die het financiële en sociale welzijn van haar klanten verbeteren. Ruim werknemers in fabrieken en laboratoria in Nederland, Duitsland en Nieuw-Zeeland. Lely is een zeer innovatief bedrijf. Ruim actieve patenten en 50 nieuwe patentaanvragen per jaar. Ab van der Touw (1955) studeerde Klassieke talen en Geschiedenis in Leiden. Later gevolgd door een MBA met als specialisatie Supply Chain Management. Van der Touw is sinds 2006 lid van de Directieraad Siemens Nederland N.V. Sinds 2010 is hij voorzitter van Siemens Nederland N.V. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen. Siemens Nederland is actief in Nederland sinds Siemens in Nederland bestaat dan ook ruim 130 jaar, waarmee we onze klanten een grote mate van continuïteit bieden. Met ruim 3000 medewerkers behoort de Siemens Groep tot de grootste ondernemingen op elektrotechnisch en elektronicagebied in ons land. Wereldwijd werken er bij Siemens medewerkers, verspreid over meer dan 190 landen.

5 De Managers Faiza Dadi (1969), geboren te Algerije, kwam op driejarige leeftijd naar Nederland. Ze studeerde Frans, Arabische talen en Culturele antropologie. Daarnaast rondde zij postdoctorale programma s op het gebied van strategie aan de Rijksuniversiteit Groningen af. Vanaf september 2009 is zij Operationeel Directeur van De Baak. De Baak is een opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. De Baak verzorgt open en maatwerkprogramma s in het Nederlands en in het Engels. Het is de plek voor leiders, ondernemers, professionals, managers en organisaties die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en nieuwe inzichten. Dirk Lahuis (1960) studeerde bouwkunde aan de HTS. Daarna vervulde hij diverse functies in de industrie. Sinds 1994 is hij directeur van achtereenvolgens Rockwool, Esha en de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA). Binnen de NDA is hij verantwoordelijk voor strategie en beleid, marketing en inkoop, productontwikkeling, formulebeheer, ontwikkeling en informatisering. De Nederlandse Dakdekkers Associatie, gevestigd te Almere, faciliteert de aangesloten bedrijven op het gebied van inkoop, marketing, bedrijfsvoering, organisatietechniek en productontwikkeling. Bij de Nederlandse Dakdekkers Associatie zijn totaal twintig bedrijven aangesloten. Deze bedrijven houden zich bezig met werkzaamheden aan platte en licht hellende daken in kunststof en bitumen.

6 De Managers Marco Korff (1954) is geboren in hartje Amsterdam. Aldaar economie gestudeerd en daarna een postdoctorale opleiding accountancy gevolgd. Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij de (rechtsvoorgangers van) Ernst & Young en PriceWaterhouseCoopers ging hij in 1983 leiding geven aan de Alfa-organisatie. Daarnaast is hij vice-voorzitter van het Koninklijk NIVRA. Alfa Accountants en Adviseurs richt zich primair als organisatie op het MKB. Daarbij staat de Ondernemende Mens centraal. Dat komt ook tot uiting in de organisatie van Alfa; iedere medewerker is of kan aandeelhouder worden. Alfa heeft 35 vestigingen en 850 medewerkers. Mirjam Sijmons (1960) Studeerde orthopedagogie en bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar carrière begon in 1985 als directeur van een opvanghuis voor jongeren. Vervolgens stapte ze in 1986 over naar KPN. In deze periode voltooide zij tevens haar Masters-opleiding aan de Katholieke Universiteit Tilburg (TIAS). In 2001 maakte zij de overstap naar Content. Per 1 mei 2008 is Sijmons lid van de hoofddirectie van de ANWB. De ANWB is een vereniging die opkomt voor de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, recreatie en toerisme. De bond is met 3,9 miljoen leden de grootste vereniging van Nederland. De ANWB speelt doorlopend in op nieuwe trends en veranderende ledenwensen. Met onder meer het aanbieden van producten en diensten komt de ANWB tegemoet aan de wensen van de leden.

7 De Managers Paul Van Gessel (1966) is ruim twintig jaar actief in de journalistiek, als verslaggever, eindredacteur, programmaleider en presentator bij onder meer de regionale zenders Omroep Gelderland en de NOS. Hij is nu ruim drie jaar hoofdredacteur bij BNR. In deze periode verdubbelde het aantal luisteraars door een grote transformatie en werd de zender winstgevend. BNR richt zich op ondernemende mensen. Wij voeden hun nieuwsgierigheid op terreinen die relevant en inspirerend zijn voor hen. Onderdeel van deze strategie is naast het leveren van informatie via radio en internet ook contact creëren binnen deze doelgroep. BNR is voor deze mensen een uitdagende en spannende ingang tot netwerken. Ronald Van Krieken (1960) heeft in Den Haag aan de HEAO de opleiding Accountant Administratie consulent gevolgd. Daarna tot 1984 werkzaam geweest op een accountantskantoor in Rotterdam. In 1984 met een collega Schagen & Van Krieken Accountants opgericht, met vestigingen in Rotterdam en Utrecht. Sinds 1992 in het bezit van het diploma Belastingadviseur bij het College Belastingadviseurs. Sinds 2003 regiodirecteur bij de Gibo Groep. De Gibo Groep is met meer dan 60 kantoren een van de toonaangevende accountantsorganisaties in Nederland. Er werken ruim 1400 medewerkers, die vooral ondernemers in het MKB en de agrarische sector bedienen. De kantoren zijn verdeeld over tien regio s. Gibo is een full service adviesdienstverlenend bedrijf en bestaat 85 jaar.

8 De Managers Thomas Pehrson (1958) is geboren in Gothenborg (Zweden) en heeft aan de Hvitfeldska College Natural Sciences gestudeerd. Daarna heeft hij zijn masterdiploma afgerond in Electronics aan de Chalmers Technical University. Tussen 1984 en 1999 werkzaam voor onder meer Allen Bradley, Rockwell, OMRON en de Europese Marketing Groep. In 1999 werd hij gevraagd om de transformatie van Festo Nederland te leiden van een productgeoriënteerde organisatie naar een marktgeoriënteerde organisatie. Festo is gespecialiseerd in de automatisering van motion en controlprocessen in verschillende industrieën en wordt wereldwijd vertegenwoordigd in 176 landen. Het uitgebreide dienstenpakket omvat advies en dienstverlening op ontwerpgebied, logistieke en technische ondersteuningen van services voor installatie en onderhoud en training en opleiding van operators en technici. Thomas van Rijckevorsel (1954) studeerde in 1981 af in civiel recht aan de Universiteit van Leiden. Van Rijckevorsel begon als management trainee bij ABN Amro en bekleedde daarna bij deze bank diverse managementfuncties. In 1991 maakte hij de overstap naar de Rabobank, waar hij verschillende functies bekleedde. Als bestuurslid van Eureko Achmea behoren onder andere de Divisie Bancaire Distributie (Interpolis) en de Divisie Europa tot zijn portefeuille. Van Rijckevorsels verantwoordelijkheden, kennis en ervaring komen samen in de aansturing van Eureko s Turkse dochteronderneming Eureko Sigorta. Achmea is de grootste verzekeringsgroep in de Nederlandse markt. Achmea staat achter merken als Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, FBTO en Agis. Gemeenschappelijke ambitie van alle verzekeraars en dienstverleners in Achmea is het ontzorgen van klanten. Centrale vraagstukken hierbij zijn veiligheid, gezondheid, geld voor later, arbeidsparticipatie, bedrijfscontinuïteit en arbeidsvoorwaarden. Om klanten op deze vraagstukken te ontzorgen wil Achmea zich kenmerken als een organisatie waarin de kernwaarden inleven, vernieuwen en waarmaken centraal staan. Achmea heeft ruim medewerkers en acht kernlocaties.

9 De Managers Umut Akpınar (1972) is geboren in Yozgat in het hart van Turkije en kwam op zijn negende naar Nederland. Net zoals zovele kinderen van immigranten volgt hij een lange route door onderwijsland om uiteindelijk aan de Universiteit van Delft af te studeren in de Elektrotechniek. In 1994 begonnen bij IRCT. In 2000 volgt Philips Business Communcations. In 2002 start hij met compagnon Yerhan Erbas Exacom, dat in 2004 opgaat in Triodor Software. Akpinar woont in Haarlem en heeft een dochter. Triodor Software is een software-ontwikkelingsbedrijf met vestigingen in Amsterdam en Istanbul. In Istanbul is het Research & Development Centre gehuisvest. Ruim 100 hoogopgeleide en ervaren IT-otnwikkelaars werken aan hoogwaardige klantspecifieke softwareoplossingen. De Ondernemers Adnan Aydemir (1975) Geboren in het noordoosten van Turkije. In 1982 naar Nederland gekomen in het kader van gezinshereniging. MTS Electrotechniek in Hengelo gestudeerd en daarna de HTS Hogeschool Enschede. Masteropleiding gevolgd op de Luchtmacht Militaire Academie in Breda en vijf jaar gewerkt in diverse officiersfuncties voor de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Expert ( Daar word je wijzer van ) is een franchise-keten in de wit- en bruingoedsector. Aydemir is eigenaar van drie vestigingen in Amsterdam met in totaal twintig man personeel.

10 De Ondernemers Angar Barekzoy is geboren in Kabul in Afghanistan. Sinds 14 jaar woonachtig in Nederland, getrouwd en heeft twee kinderen. Verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van technische informatica, business management en technische bedrijfskunde. Brasza ontwikkelt educatieve programma s, waarin zelfontplooing centraal staat. Brasza faciliteert de doelgroep van personen die hierin geinteresseerd zijn, alsmede de organisatie die sessies organiseren. Halil Yüksel studeerde technische computerkunde aan de Technische Hogeschool van Rotterdam. In 1993 afgestudeerd. De afgelopen tien jaar gewerkt als freelance developer en software-architect op het. net-platform. Onder andere gewerkt voor Lost Boys, KLM, ministerie van Defensie. In 2010 benoemd tot Microsoft Most Valuable Professional voor Mobile Application Development. Als ontwikkelaar van mobiele applicaties onder andere gewerkt voor nu.nl, Tweakers, BNR en Schiphol. MobileLayers is opgericht in 2009 en is gespecialiseerd in mobiele oplosssingen, software en diensten op smartphones. Gekwalificeerd als Microsoft Certified & Microsoft Preferred Parnter Mobile.

11 De Ondernemers Filiz Yeşil (1970). Op 2-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Na VWO-studie studie farmacie begonnen. In 1996 afgestudeerd en daarna als tweede apotheker gaan werken. Maar de droom was om een eigen apotheek te beginnen. Dat is in 2001 gebeurd. Sinds 2007 aangesloten bij de Mediq-organisatie. Mediq Apotheek is een franchise-organisatie. Dat biedt als ondernemer de mogelijkheid om gebruik te maken van de grootschaligheid en expertise van een grote organisatie, terwijl je aan de andere kant ook de zelfstandigheid behoudt. Apotheken maken een groot veranderingsproces door. Overheidsmaatregelen en verzekeraars verlagen de marges, de consument wordt mondiger. Dus dat vergt extra ondernemersvaardigheden. Hayriye Akyüz is geboren in Kayseri, Turkije. Op haar negende naar Nederland gekomen. Na een propedeuse op de HBO aan de VU in Amsterdam een studie psychogie gevolgd. Eeen half jaar stage gelopen aan het academisch ziekenhuis (CAPA) van Istanbul. Na de grote aardbeving in Turkije als psycholoog verbonden geweest aan de trauma-opvang voor de Nederlandse Turken. Postdoctorale opleiding gezondheidszorg-psycholoog. Al ruim tien jaar werkzaam bij Mentrum. Kidtopia is twee jaar geleden ontstaan na een spontaan theebezoek met vrienden. Nu Kidtopia Kinderopvang en naschoolse opvang. Onlangs is een tweede locatie geopend. Op dit moment is Akyüz als kwaliteitsmanager verantwoordelijk voor de kwaliteitspunten binnen Kidtopia. Dit omvat onder andere personeel, pedagogiek, hygiëne, veiligheid en voeding.

12 De Ondernemers İbrahim Karaman (1968) Geboren op een zonnige lentedag In Turkije. Na lyceum een jaar op de Middle East Technical University gezeten. Sinds 1989 na een gezinshereniging- in Nederland. In 1997 afgestudeerd in de informatica aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Daarna als ICT er gewerkt bij onder meer Vitesse, Philips en ING Bank. Motto Media is opgericht in Het is een mediaproductiebedrijf, waarbij vormgeving, drukwerk, fotografie en videoproducties core business zijn. In 2009 is binnen Motto Media de tweetalige krant Haber opgericht. Een tweetalige onafhankelijke krant in tabloid-formaat en geheel full colour en met een oplage van exemplaren. Haber verschijnt maandelijks. İsmail Meral (1977). Geboren in Istanbul. In 2007 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam, opleidingen Management in de Zorg en Maatschappelijk werk en dienstverlening. Ervaring opgedaan als case manager bij de Stg. Zorg Compas. Sinds 2004 eigen ondernemer met het Maatschappelijk Ondersteunings Bureau. MOB is een organisatie die beschikt over professionele zorg- en hulpverleners die de kwaliteiten en vaardigheden hebben om de gewenste zorg te bieden, zij zijn deskundig op hun vakgebied en dragen hun eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van hun werkzaamheden.

13 De Ondernemers Nail Karaman (1974) is gehuwd en vader van een dochter van bijna 4 jaar oud. Een tweede kind is onderweg. Naast ondernemer is hij ook voetballiefhebber en getalenteerd doe-het-zelver. Ende s Car Cleaning doet het totale cosmetische en/of reinigingsonderhoud voor particulieren, bedrijven en wagenparkbezitters. Sporadisch ook boten, motoren en caravans. Nurettin Gören (1984) Geboren in Halfeti, Şanlı Urfa, Turkije. Sinds 1997 woonachtig in Nederland. Na VWO-diploma een universitaire opleiding economie en economische rechten gestart in Utrecht, alsmede een studie politicologie in Nijmegen. In 2005 begonnen met Fırat Lahmacun Palace. In 2007 met Fırat Bakkerij. Sinds 2010 bestaat Fırat Investment. Fırat heeft veel kennis en ervaring op het gebied van de bakkerijkbranche en is momenteel een vooraanstaand bedrijf binnen de sector. Fırat Bakkerij biedt kwaliteitsservice en unieke smaak. Specialiteit: Lahmacun, ofwel de Turkse pizza.

14 De Ondernemers Recep Bakırcı (1973) Geboren in Turkije. In 1979 in het kader van gezinshereniging naar Nederland ge komen. Na het atheneum aan de universiteit van Tilburg bestuurlijke informatiekunde en Bedrijfseconomie gestudeerd. In 1997 afgestudeerd en daarna bij Campina Melkunie gaan werken. In 2003 nog een MBA aan de Business Universiteit van Nijenrode gehaald. In 1999 in Turkije FIT opgericht. En sinds 2007 ook in Nederland. FIT maakt add-on software op de business software van SAP en integreert SAP in andere systemen en applicaties. Daarnaast is Bakırcı actief binnen de Bizgrup als mede-eigenaar. Bizgrup is met name actief op de Turkse markt in de sectoren ICT, toerisme en renewable energy. Sinan Gül Geboren in Alkmaar. Na de post-doctorale opleiding Accountancy ruim tien jaar gewerkt als externe accountant en consultant bij bureaus als Arthur Andersen, Deloitte en Protiviti. Sinds 2009 actief als ondernemer. Bclean2.com heeft zich gespecialiseerd in het totaal water- en energievrij reinigen van voertuigen op de bedrijfslocatie. Met speciale technologie wordt per reinigingsbeurt 150 liter water, 50 MJ energie en 9 kg Co2-uitstoot bespaard. Daarnaast is er een kostenbesparing omdat de voertuigen op bedrijfslocatie worden gereinigd. De combinatie van duurzaamheid en besparing levert interesse op van grote partijen als TNT en Q-Park.

15 Media & Supporting Partners Media Partners BNR Nieuwsradio: BNR Nieuwsradio is de meest alerte nieuwszender van Nederland. Vanuit onze studio s in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag brengen wij het laatste nieuws, commentaar en achtergronden. BNR is een zender voor de denkers en doeners van Nederland. Met een groot netwerk van correspondenten in meer dan 20 landen, een ploeg van snelle verslaggevers in het land, een politieke redactie in Den Haag en een nieuwsredactie in Amsterdam weten wij een steeds grotere groep luisteraars te boeien. Business Compleet: Business Compleet (www.businesscompleet.nl) is het grootste gratis kennisnetwerk voor ondernemers. Meer dan ondernemeres uit het MKB halen hier hun kennis, nieuws en informatie. Haber: Haber is een tweetalige onafhankelijke krant in tabloid formaat met een rijke fullcolor inhoud aan nieuws, interviews, columns en analyses voor iedereen die interesse heeft in de veelzijdige Turkse en Nederlandse cultuur en zakenwereld. Haber wordt maandelijks in een oplage van exemplaren door heel Nederland verspreid. AmsterdamFM: AmsterdamFM, de stem van de hoofdstad, is de publieke radiozender in Amsterdam. AmsterdamFM produceert een continue programmering op waarbij nieuws- en actualiteiten, kunst en cultuur, sport en zakelijk Amsterdam aan bod komen. In de ether (106.8) en op de kabel (103.3) wordt het merendeel van de programma s door AmsterdamFM geleverd. Supporting Partners Crossing Bridges Consultancy: Crossing Bridges biedt een one-stop-shop model voor opdrachtgevers die de brug willen oversteken naar een organisatie met hoog gekwalificeerde en diverse werknemers.crossing Bridges vervult deze behoefte met deskundig advies, service en kwaliteit. Diversiteit is voor Crossing Bridges een business case. Öntas Advocaten: Öntas Advocaten biedt expertise op het gebied van Nederlands en internationaal ondernemingsrecht, arbeidsrecht, letselschade en Nederlands immigratierecht. Zowel voor grote als kleine ondernemingen en particulieren. iscreen Online Assessment: Uw oordeel over andere mensen heeft impact, omdat er beslissingen aan verbonden zijn die er toe doen. Niemand heeft daarbij de wijsheid volledig in pacht. iscreen online assessment biedt u waardevolle informatie als ondersteuning bij uw oordeelsvorming.iscreen maakt op een snelle en toegankelijke manier kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden inzichtelijk, zowel van individuen als van groepen. VOC Business Group: VOC Business Group levert organisatieadvies, corporate finance, inkoop/uitbesteding, communicatie, empowerment en interim management. V.O.C. ondersteunt organisaties op een interactieve wijze bij het bepalen van haar strategie. Wij hebben een brede ervaring op dit adviesgebied en ook met de methodiek Strategisch Innoveren van de Universiteit van Maastricht. BESTE KRANT VAN NEDERLAND

16 Adres Dare to have a d is een project van: Dutch D Foundation Burgemeester Stramanweg 108N 1011 AA Amsterdam Projectleider: Sevilay Atasever

Wat komt deze maand aan bod?

Wat komt deze maand aan bod? Wat komt deze maand aan bod? Pagina Woord van de voorzitter 2 Blog van de maand 3 Interview van de maand 4 Mededelingen 6 Trainingen en workshops agenda 7 1 De kracht van spiegeling en best cases In het

Nadere informatie

Opleidingenoverzicht Doorstroom mbo-hbo

Opleidingenoverzicht Doorstroom mbo-hbo Opleidingenoverzicht Doorstroom mbo-hbo Hieronder staat een overzicht van de mogelijkheden om na het ROC van door te stromen naar een hbo-. Wil je meer weten? Kijk voor de meest actuele informatie over

Nadere informatie

Opleidingsmonitor 2014-2015. Door: NIDAP, in samenwerking met Springest

Opleidingsmonitor 2014-2015. Door: NIDAP, in samenwerking met Springest Opleidingsmonitor 2014-2015 Door: NIDAP, in samenwerking met Springest Introductie Dit is de tweede editie van het NIDAP B2C onderzoek gebaseerd op meer dan 3000 interviews met professionals [18+] die

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 7 oktober 2015

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 7 oktober 2015 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 7 oktober 2015 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College,

Nadere informatie

DEDICATED ORMIT. DEDICATED TO MAKING THE MOST OF YOUR TALENT.

DEDICATED ORMIT. DEDICATED TO MAKING THE MOST OF YOUR TALENT. ORMIT. DEDICATED TO MAKING THE MOST OF YOUR TALENT. ORMIT is ervan overtuigd dat de kwaliteit van huidig en toekomstig management dé kritische succesfactor is voor organisaties. In een turbulente omgeving

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Personalia. Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl

Curriculum Vitae. Personalia. Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl Curriculum Vitae Personalia Naam: Roland G. Koster Tel: 071 513 7136 Mobiel: 06 1269 6855 Email: rg.koster@redvalley.nl Werkterrein Allround business en IT manager met als werkterrein: Organisatieadvies

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 7 oktober 2015

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 7 oktober 2015 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 7 oktober 2015 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College,

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 11 oktober 2017

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 11 oktober 2017 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 11 oktober 2017 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhofcollege, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College,

Nadere informatie

POSITIONERINGONDERZOEK

POSITIONERINGONDERZOEK POSITIONERINGONDERZOEK Patrick E. Davidson 2008 Public Affairs Management Molenlaan 61 3055 EH Rotterdam T: 010-4180602 M: 06-25090509 F: 010-4180157 E: pr.mg.52@planet.nl W: www.publicaffairsmgt.nl Inhoud

Nadere informatie

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016 Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXECUTIVE EDUCATION AND ORGANISATIONAL DEVELOPMENT SAVE THE DATE 5 JUNI 14:00-17:30 RSM Open Programmes UITNODIGING 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT

Nadere informatie

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Maandag 3 oktober 2016

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Maandag 3 oktober 2016 Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Maandag 3 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Arbeidsmarkt. Bedrijfskunde. Technische bedrijfskunde

Arbeidsmarkt. Bedrijfskunde. Technische bedrijfskunde wo bedrijfskunde Goede managers komen altijd aan de bak, ook in tijden van crisis. Maar nu het herstel tegen lijkt te vallen moet je wel voorbereid zijn op verrassingen. Veel bedrijfskunde-opleidingen

Nadere informatie

Bijlage persmap 21 maart 2013: Verzelfstandigd Havenbedrijf Amsterdam kan van start

Bijlage persmap 21 maart 2013: Verzelfstandigd Havenbedrijf Amsterdam kan van start Bijlage persmap 21 maart 2013: Verzelfstandigd Havenbedrijf Amsterdam kan van start Directie Havenbedrijf Amsterdam NV Dertje Meijer Dertje Meijer, Chief Executive Officer (CEO) Havenbedrijf Amsterdam

Nadere informatie

College Maastricht. International Bachelor in Psychology

College Maastricht. International Bachelor in Psychology OPEN DAGEN NOVEMBER 2015 Kijk voor meer informatie op de site van de instelling. Wat 2 nov Experience Day University College Maastricht Waar open dag (11:00-16:30) Zwingelput 4 2 nov Meeloopdagen diverse

Nadere informatie

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016 Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Woensdag 5 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Opleidingenoverzicht. Verkorte leerroutes mbo-hbo. Naam niveau 4 opleiding. Locatie ROCvA Hogeschool Aansluiting hbo-opleiding

Opleidingenoverzicht. Verkorte leerroutes mbo-hbo. Naam niveau 4 opleiding. Locatie ROCvA Hogeschool Aansluiting hbo-opleiding Opleidingenoverzicht Doorstroom mbo-hbo Hieronder staat een overzicht van de mogelijkheden om na het ROC van door te stromen naar een hbo-. Wil je meer weten? Kijk voor de meest actuele informatie over

Nadere informatie

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Maandag 3 oktober 2016

Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Maandag 3 oktober 2016 Voorlichtingsavond hbo- en wo-opleidingen Maandag 3 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Van financieel talent naar Public Business Controller

Van financieel talent naar Public Business Controller Kennis van de Overheid Van financieel talent naar Public Business Controller Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw financiële afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere

Nadere informatie

HBO Talentenprijs editie marketing

HBO Talentenprijs editie marketing HBO Talentenprijs editie marketing Nieuwsbrief - maart Donderdag 31 mei 2012 Hanzehogeschool Groningen We zijn aan het eind van de maand maart en dat betekent dat het unieke HBO Talentenprijs event over

Nadere informatie

2 Bedrijven van Wageningse ondernemers

2 Bedrijven van Wageningse ondernemers Wagenings Ondernemerschap KLV Onderzoek 2 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. 1 Introductie Wageningse alumni werken

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur

LEARNING LAB. Training: Leren innoveren als een start-up. donderdag 29 september van uur LEARNING LAB Training: Leren innoveren als een start-up donderdag 29 september van 13.00 17.00 uur Training: Leren innoveren als een start up Je leert in een middag bruikbare handvatten van de Lean Startup

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 9 oktober 2017

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 9 oktober 2017 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 9 oktober 2017 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

De unieke steekproef van 3000 opleidingszoekende of volgende professionals geeft onder inzicht in:

De unieke steekproef van 3000 opleidingszoekende of volgende professionals geeft onder inzicht in: Research design NIDAP B2C onderzoek Het NIDAP B2C onderzoek biedt u een zeer volledig beeld van de opleidings- en trainingsbehoefte bij professionals/consumenten met interesse in het volgen van een opleiding

Nadere informatie

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 30-aug-2016

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 30-aug-2016 Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 30-aug-2016 Bedrijfskunde Radboud Universiteit Nijmegen Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde Vrije Universiteit Amsterdam Biomedische wetenschappen

Nadere informatie

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 14-9-15

Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 14-9-15 Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: 14-9-15 Bedrijfskunde Radboud Universiteit Nijmegen Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde Vrije Universiteit Amsterdam Biomedische wetenschappen

Nadere informatie

Corporate presentatie. Berenschot in vogelvlucht

Corporate presentatie. Berenschot in vogelvlucht Corporate presentatie Berenschot in vogelvlucht 2015 Opmerkelijke inzichten, opmerkelijke resultaten Al ruim 75 jaar verrassen wij onze opdrachtgevers in de publieke én private sector met slimme en nieuwe

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 9 oktober 2017

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 9 oktober 2017 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 9 oktober 2017 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhofcollege, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Dromen en Daadkracht. Managementtips voor Nieuwe Ondernemers

Dromen en Daadkracht. Managementtips voor Nieuwe Ondernemers Als Turks-Nederlandse ondernemer weet Atilla Aytekin als geen ander hoeveel doorzettingsvermogen je als ondernemer nodig hebt om te kunnen slagen. Om andere ondernemers met een biculturele achtergrond

Nadere informatie

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank.

Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Rabobank Utrechtse Heuvelrug, de bank die ambities waarmaakt... Het is tijd voor de Rabobank. Een dynamische bank in een dynamische regio De Rabobank is één van de grootste financiële dienstverleners van

Nadere informatie

Analyses NIDAP bedrijfsopleidingen en trainingen onderzoek 2012-2013. Overzicht

Analyses NIDAP bedrijfsopleidingen en trainingen onderzoek 2012-2013. Overzicht Analyses NIDAP bedrijfsopleidingen en trainingen onderzoek 2012-2013 Overzicht Kerncijfers opleidings- en trainingsproducten Dit overzicht kan worden verbijzonderd voor branche, bedrijfsgrootte, regio,

Nadere informatie

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht

WO-BACHELOR - studentaantallen Economie en Recht Economie en Recht Bedrijfskunde Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen Wageningen University 238 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Erasmus Universiteit Rotterdam 2.204 Bedrijfskunde Bedrijfskunde Maastricht University**

Nadere informatie

ADVANCED TECHNOLOGY 50002 50002 UNIVERSITEIT TWENTE TECHNISCHE WETENSCHAPPEN 50 58-8 -14 % 100 % 100 % Voorbeeld

ADVANCED TECHNOLOGY 50002 50002 UNIVERSITEIT TWENTE TECHNISCHE WETENSCHAPPEN 50 58-8 -14 % 100 % 100 % Voorbeeld Bachelor vooraanmeldingen UT opleidingen (Bron IBG) 17-07-2006 ADVANCED TECHNOLOGY 50002 naam studie 50002 UNIVERSITEIT TWENTE TECHNISCHE WETENSCHAPPEN 50 58-8 -14 % 100 % 100 % ADVANCED TECHNOLOGY UNIVERSITEIT

Nadere informatie

Samen vormgeven aan de toekomst

Samen vormgeven aan de toekomst Policy Design Studio Samen vormgeven aan de toekomst Sinds het voorjaar van 2015 brengen wij de Policy Design Studio in praktijk. Een kansgerichte manier om de toekomst tegemoet te treden. Wij raken steeds

Nadere informatie

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils

Visie op Valorisatie. van onderzoeken naar ondernemen. InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011. Maarten van Gils Visie op Valorisatie van onderzoeken naar ondernemen InnoTep, Radboud Universiteit Nijmegen, 30 september 2011 Maarten van Gils Agenda Persoonlijke introductie Het onderzoeken bij MICORD De overgang in

Nadere informatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie

Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie Erasmus Research & Business Support Voor de verdere ontwikkeling van uw organisatie 01 Wat doet ERBS? ERBS Erasmus Research & Business Support - vormt de schakel tussen wetenschappelijke kennis van de

Nadere informatie

Overzicht opleidingen

Overzicht opleidingen Overzicht opleidingen Stand van zaken oktober 2013 Opleiding Onderwijsinstelling Deeltijd Voltijd Duur Kosten Overig Leegstand Post-MA NRP Academie (transformatie) NRP, ism TU Delft, Nyenrode en Hogeschool

Nadere informatie

VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013

VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013 VOORLICHTINGSAVOND HAARLEM 2e AVOND, 13 NOVEMBER 2013 Lokaal Gidsnr Voorlichting ronde 1 (18.30-19.05 uur) capaciteit Gidsnr G1-10 155 G1-14 152 G1-17 174 Taalwetenschap G2-03 108 Informatie, Multimedia

Nadere informatie

Een praktijkgerichte opleiding naast je baan......durf jij het aan? inhollandacademy.nl

Een praktijkgerichte opleiding naast je baan......durf jij het aan? inhollandacademy.nl Een praktijkgerichte opleiding naast je baan......durf jij het aan? inhollandacademy.nl Starten met een opleiding naast je baan? Daar is durf voor nodig en dat begrijpen we bij Inholland Academy als geen

Nadere informatie

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt:

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt: Onderstaand zijn de gegevens vermeld als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek betreffende mevrouw C.M.C. Mahieu, in verband met de voorgenomen benoeming van mevrouw Mahieu tot lid raad van

Nadere informatie

Beleidsadviseur Sociaal Domein

Beleidsadviseur Sociaal Domein Kennis van de Overheid Beleidsadviseur Sociaal Domein Talentprogramma voor jonge professionals Investeer in de toekomst van uw afdeling Junior talenten kunnen een bijzondere rol spelen bij de transformatie

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 3 oktober 2016

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 3 oktober 2016 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 3 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

Wat komt deze maand aan bod?

Wat komt deze maand aan bod? Wat komt deze maand aan bod? Pagina Woord van de voorzitter 2 Blog van de maand 3 Interview van de maand 5 Mededelingen 8 Dare to Have a Dream op de haringparty 10 DDF update, ambassadeurs 12 Trainingen

Nadere informatie

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het.

Hoe AMBITIEUS. Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe AMBITIEUS kun jij zijn? Werken bij Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Hoe confronterend kun jij zijn? Witlox Van den Boomen. Zo zien wij het. Adviseren is soms ook confronteren. De kunst is om

Nadere informatie

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur

LEARNING LAB. Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring. donderdag 20 oktober van uur LEARNING LAB Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e-learningervaring donderdag 20 oktober van 10.00 17.30 uur Training: Ontwerp een onderwijskundig sterke e Learningervaring Marcel de Leeuwe verzorgt

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 5 oktober 2016

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 5 oktober 2016 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen woensdag 5 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College,

Nadere informatie

Daan Luijkx lanceert Team Earth - de meest duurzame wielerploeg ter wereld

Daan Luijkx lanceert Team Earth - de meest duurzame wielerploeg ter wereld Daan Luijkx lanceert Team Earth - de meest duurzame wielerploeg ter wereld GR8 Industries en Luijkx ontwikkelden houdbaar concept 4 oktober 2016 - Eind 2013 verliet Daan Luijkx het professionele wielerpeloton

Nadere informatie

2008 - heden Spin-Sel project- en interimmanagement

2008 - heden Spin-Sel project- en interimmanagement Curriculum Vitae Personalia Naam Adres Mobiel nummer Geboortedatum NaDonaliteit Burgerlijke staat Selma Simonis Blokvenlaan 18 te Waalre 06-51140243 27 augustus 1970 Nederlandse gehuwd, 3 kinderen Profiel

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Interim Business Controller Plant Controller WO BE

Curriculum Vitae. Interim Business Controller Plant Controller WO BE Curriculum Vitae Interim Business Controller Plant Controller WO BE Delfin Finance Contactpersoon: Mark Simons Telefoonnummer: +31 (6) - 52 37 67 75 E-mail: m.simons@delfin.eu Algemeen Kandidaatnummer

Nadere informatie

Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse. Vacature:.NET Developer (junior)

Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse. Vacature:.NET Developer (junior) Fresco Consult BVBA Organisatie & functie-analyse Romaric Croes 27 Mei 2013 Contents Fresco Consult BVBA... 1 Missie... 1 Informatie over de openstaande betrekking... 1 Titel... 1 Plaats in de organisatie...

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN

GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN NVZD najaarscongres 25 november 2015, Nyenrode Business Universiteit, Breukelen GOED BESTUUR VANUIT DRIE PERSPECTIEVEN Naar permanente leiderschapsontwikkeling Ambitie De NVZD wil met dit congres onderstrepen

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Wervingsprofiel Achmea Zorginkoop

Wervingsprofiel Achmea Zorginkoop Wervingsprofiel Achmea Zorginkoop Strategisch Financieel Adviseur Ziekenhuiszorg www.funktiemediair.nl AMSTERDAM Spaklerweg 52 Postbus 51255 1007 EG Amsterdam T 020-504 20 20 F 020-504 20 22 ROTTERDAM

Nadere informatie

Kunst & culturele sector Ontwikkelingswerk, non-profit Fotografie Zakelijke en Financiële dienstverlening Detailhandel

Kunst & culturele sector Ontwikkelingswerk, non-profit Fotografie Zakelijke en Financiële dienstverlening Detailhandel Profiel Sinds begin jaren tachtig heb ik een schat aan kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van automatisering, veelal bij de grootste financiële instellingen van deze wereld. Van hardcore programmering,

Nadere informatie

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit havo-3 en vwo-3. Goirle, 26 mei 2016. Uw kenmerk : : LOB-HV-1516-363/DIN/PUF/spe

Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit havo-3 en vwo-3. Goirle, 26 mei 2016. Uw kenmerk : : LOB-HV-1516-363/DIN/PUF/spe Ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit havo-3 en vwo-3 Goirle, 26 mei 2016 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : LOB-HV-1516-363/DIN/PUF/spe : studievoorlichtingsavond 2 juni2016 Geachte heer/mevrouw,

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

Overzicht Lotingstudies WO

Overzicht Lotingstudies WO Overzicht Lotingstudies WO Laatste wijziging: Bedrijfskunde Radboud Universiteit Nijmegen voltijd Bedrijfskunde Rijksuniversiteit Groningen voltijd Bedrijfskunde Vrije Universiteit Amsterdam voltijd Biomedische

Nadere informatie

MKB Monitor Onderzoek. Leer ondernemers echt kennen en weet wat er speelt in ondernemend Nederland!

MKB Monitor Onderzoek. Leer ondernemers echt kennen en weet wat er speelt in ondernemend Nederland! MKB Monitor Onderzoek Leer ondernemers echt kennen en weet wat er speelt in ondernemend Nederland! Waarom Mkb onderzoek? Ondernemers echt kennen en weten wat er speelt. Weten wat hen drijft en waarvoor

Nadere informatie

Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen

Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen 2016-2017 De eerste activiteit bij de studiekeuzecheck is altijd het invullen van een online vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit een deel dat gelijk is

Nadere informatie

intensieve traject wordt niets aan het toeval overgelaten. Bij de opdrachtgever begint dit met diepgaand

intensieve traject wordt niets aan het toeval overgelaten. Bij de opdrachtgever begint dit met diepgaand Profiel FenterDaniëls bemiddelt sinds 1999 in personeel voor FINANCE posities. Dat doen wij voor vaste functies. Daarnaast ondersteunen wij organisaties met tijdelijk personeel. Onze wervings- en selectieprocedure

Nadere informatie

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences.

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. Wagenings Ondernemerschap. KLV Onderzoek naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. 1. Introductie Wageningse alumni werken

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

1 JOURNALISTIEK. Opleidingsonderdeel andere instelling

1 JOURNALISTIEK. Opleidingsonderdeel andere instelling Artesis Hogeschool (nu UA) Bachelor in de productontwikkeling Algemene economie 3 Economische inzichten Artesis Hogeschool (nu UA) Bachelor in de productontwikkeling Bedrijfseconomie 3 Economische inzichten

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 5 oktober 2015

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 5 oktober 2015 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 5 oktober 2015 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 3 oktober 2016

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 3 oktober 2016 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 3 oktober 2016 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Deze bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Ria Joosten, Proeflokaal Limburg, Doorbrand 2 te 6086 PK Neer.

Deze bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Ria Joosten, Proeflokaal Limburg, Doorbrand 2 te 6086 PK Neer. Naam 1 Naam 2 Adres Postcode Plaatsnaam Helden, 1 maart 2016 Betreft: Uitnodiging bijeenkomst (agro-)ondernemers Geachte genodigde, De Aelmans Adviesgroep, Hoeberechts Advocaten en Metis Notarissen nodigen

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

De meerwaarde van RSM Niehe Lancée

De meerwaarde van RSM Niehe Lancée De meerwaarde van RSM Niehe Lancée De ambitie om uw organisatie te laten excelleren RSM Niehe Lancée geniet een uitstekende reputatie op het gebied van accountancy en belastingadvies. Opdrachtgevers kunnen

Nadere informatie

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak

Rapportage. Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak Rapportage Onderzoek: Toekomst van het Communicatievak In opdracht van: DirectResearch & Logeion en d Associatie van hoofden Communicatie Datum: 15 september 2014 Projectnummer: 2013008 Auteur(s): John

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 33, lid 1c, van de Wet op het voortgezet onderwijs; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24411 1 mei 2017 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 11 april 2017, nr. HO&S/805204, houdende

Nadere informatie

De Gezichten van Denkkracht Utrecht 2015 Young Professionals

De Gezichten van Denkkracht Utrecht 2015 Young Professionals Arthur van Lohuijzen De Gezichten van Denkkracht Utrecht 2015 Young Professionals Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Bachelor Bestuurs- en Organisatiewetenschap, Master Trainer/adviseur, Trimension Caroline

Nadere informatie

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK CREaTINg TOmORROw 2013 2014 TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE Hva TECHNIEK HVA TECHNIEK TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE 2013-2014 Technische Bedrijfskunde: méér dan bedrijfskunde, méér dan techniek Bij de opleiding Technische

Nadere informatie

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 5 oktober 2015

Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 5 oktober 2015 Voorlichtingsavond HBO & WO Opleidingen maandag 5 oktober 2015 Voor leerlingen van: Almende college, Ludger College, Ulenhof College, Rietveld Lyceum, Christelijk College Schaersvoorde, Liemers College

Nadere informatie

Jaap Bregman. Profiel. Kerncompetenties. Opleiding Training. 17 september 1985, Rotterdam

Jaap Bregman. Profiel. Kerncompetenties. Opleiding Training. 17 september 1985, Rotterdam Jaap Bregman 17 september 1985, Rotterdam 06 14 055 843 j.bregman@facilityestate.nl Profiel Vanuit een bedrijfskundige en facilitaire achtergrond richt Jaap zich op de mogelijkheden die ondersteunende

Nadere informatie

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN

HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN HUDSON TALENT MANAGEMENT PARTNER BIJ HET SELECTEREN, MOTIVEREN EN ONTWIKKELEN VAN MENSEN MENSEN ZIJN HET HART VAN UW SUCCES BEDRIJVEN DIE DE BESTE MENSEN AAN ZICH WETEN TE BINDEN, PRESTEREN BETER. MAAR

Nadere informatie

Verbeter uw marketing en sales met

Verbeter uw marketing en sales met Verbeter uw marketing en sales met De grootste online database met informatie over 2 miljoen Nederlandse organisaties Company.info Derkinderenstraat 76 1062 BJ Amsterdam t: 020 2 400 400 e: info@company.info

Nadere informatie

Score Ram Mobile Data BV

Score Ram Mobile Data BV Score Ram Mobile Data BV Visie Missie Strategie Doelen: financieel Doelen: organisatieontwikkeling Doelen: marktbenadering Doelen: producten en dienst-ontwikkeling Rendementsverbetering Versterken en uitbouwen

Nadere informatie

Manager. Vader. Fervent belegger. Koken Fotograferen. Schaatsen & Hardlopen Heeft eigen mening maar verkondigd deze niet snel. Dit is Jeroen.

Manager. Vader. Fervent belegger. Koken Fotograferen. Schaatsen & Hardlopen Heeft eigen mening maar verkondigd deze niet snel. Dit is Jeroen. Dit is Jeroen. Hij leest De Ingenieur voor zijn plezier. Manager Fervent belegger Vader Ingenieur Koken Fotograferen Schaatsen & Hardlopen Heeft eigen mening maar verkondigd deze niet snel Onderzoekend

Nadere informatie

Overzicht fixusopleidingen met selectie studiejaar Hogescholen. d.d. 1 december 2017

Overzicht fixusopleidingen met selectie studiejaar Hogescholen. d.d. 1 december 2017 Overzicht fixusopleidingen met selectie studiejaar 2018-2019 Hogescholen 34397 2018 B Biologie en Medisch Laboratoriumonderz Avans Hogeschool voltijd 210 3 34397 2018 B Biologie en Medisch Laboratoriumonderz

Nadere informatie

Vernieuw! Blijf niet vastzitten in uw oude successen.

Vernieuw! Blijf niet vastzitten in uw oude successen. Vernieuw! Blijf niet vastzitten in uw oude successen. Hans Klaasse Paul Stoele Werkt sinds 1979 in de accountancy- en advies- Paul Stoele ondersteunt collega accountants op branche als zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Finance & Control. (Bedrijfseconomie)

Finance & Control. (Bedrijfseconomie) Finance & Control (Bedrijfseconomie) PROGRAMMA FINANCE & CONTROL Avans Hogeschool en Academie voor Algemeen en Financieel Management Opbouw opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) Manier

Nadere informatie

SAMENWERKEN. Het integraal kindcentrum van papier naar praktijk. Symposium 18 april 2013 Kloosterhotel ZIN, Vught

SAMENWERKEN. Het integraal kindcentrum van papier naar praktijk. Symposium 18 april 2013 Kloosterhotel ZIN, Vught SAMENWERKEN Het integraal kindcentrum van papier naar praktijk Symposium 18 april 2013 Kloosterhotel ZIN, Vught Het integraal kindcentrum van papier naar praktijk Donderdag 18 april Hét symposium over

Nadere informatie

Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants

Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants Registeraccountant worden Accountant is een beschermde titel. In Nederland mogen alleen registeraccountants (RA s) en Accountant-Administratieconsulenten

Nadere informatie

vrijstellingen journalistiek 2014/2015

vrijstellingen journalistiek 2014/2015 vrijstellingen journalistiek De onderstaande tabel is een weergave van de vrijstellingen toegekend door de Toelatingscommissie voorbije academiejaren, in de opleiding JOURNALISTIEK. Studenten kregen enkel

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten

Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten I. Instellingen en opleidingen die toestemming hebben gekregen voor deelname aan het experiment leeruitkomsten, n.a.v. per 1 mei 2016

Nadere informatie

Eigen talent eerst Kuijpers MD programma. Michiel van Kessel MBA 10 september 2013

Eigen talent eerst Kuijpers MD programma. Michiel van Kessel MBA 10 september 2013 Eigen talent eerst Kuijpers MD programma Michiel van Kessel MBA 10 september 2013 Even voorstellen Studie Bestuurskunde (Avans, 2000-2001) Personeel & Arbeid (Avans, 2001-2005) Rechten (HAN, 2006-2007)

Nadere informatie

Regioprogramma Haaglanden voor Ondernemers 2014

Regioprogramma Haaglanden voor Ondernemers 2014 Regioprogramma Haaglanden voor Ondernemers 2014 Voorwoord Ondernemen is belangrijk voor Den Haag. Bedrijven die het goed doen zorgen voor een sterke lokale economie en voor werkgelegenheid. Onze stad is

Nadere informatie

ICT Carrière Onderzoek 2002. Onderzoek onder 22.000 leden van www.studenten.net

ICT Carrière Onderzoek 2002. Onderzoek onder 22.000 leden van www.studenten.net ICT Carrière Onderzoek 2002 Onderzoek onder 22.000 leden van www.studenten.net Onderzoeksopzet Studenten.net heeft alle leden (22.000 van de in totaal 91.000) die gebruik maken van de CV-dienstverlening

Nadere informatie

Merkpresentatie BNR Nieuwsradio

Merkpresentatie BNR Nieuwsradio Merkpresentatie BNR Nieuwsradio 2017 Voorwoord BNR Nieuwsradio is in 15 jaar uitgegroeid tot een volwassen crossmediaal nieuwsmerk. BNR Nieuwsradio maakt nieuws voor nieuwsgierige mensen die verder kijken

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Als u op verder klikt verlaat u deze vragenlijst.

VRAGENLIJST. Als u op verder klikt verlaat u deze vragenlijst. VRAGENLIJST 1. Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking!! Allereerst een vraag om te bepalen of het onderzoek voor u relevant is. Welke van de onderstaande mogelijkheden is het meest op u van toepassing?

Nadere informatie

ALTIJD OP EXPEDITIE VOOR PROFESSIONALS

ALTIJD OP EXPEDITIE VOOR PROFESSIONALS ALTIJD OP EXPEDITIE VOOR PROFESSIONALS SUCCESVOLLE MISSIE DIE VERDER REIKT DAN DE HORIZON WERELDS BEMIDDELT, VERBINDT EN ONTWIKKELT PROFESSIONALS IN DE FINANCE, SALES & TECHNIEK VAN MBO+ TOT EN MET WO

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Overige kenmerken. Talenkennis. Opleidingen. Kennis en vaardigheden

Persoonlijke gegevens. Overige kenmerken. Talenkennis. Opleidingen. Kennis en vaardigheden Persoonlijke gegevens Naam : E.A.P. Verweij Roepnaam : Erwin Geboortedatum : 15 maart 1966 Nationaliteit : Nederlandse Woonplaats : Rotterdam Functie : Certified Scrum Coach Overige kenmerken Karakterschets

Nadere informatie