Dare to have a dream

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dare to have a dream"

Transcriptie

1 Dare to have a d 11 topmanagers coachen 11 nieuwe ondernemers Introductie voor de media Donderdag 16 december 2010 Eureko Achmea Conference Centre, Zeist uur

2 Introductie Elf topmanagers uit het Nederlandse bedrijfsleven gaan een jaar lang elf nieuwe ondernemers coachen. Nieuwe ondernemers die staan te trappelen om een belangrijke rol te gaan spelen in de Nederlandse economie en samenleving. De elf teams zullen een jaar lang intensief samenwerken en eind 2011 de resultaten presenteren. Het project Dare To Have A D is een project van de Dutch D Foundation, een stichting die is ontstaan na het verschijnen van het boek Atilla s Dutch D. Hierin vertelt Atilla Aytekin zijn verhaal. Hoe hij opgroeit tussen twee culturen, de Nederlandse en de Turkse. En hoe het is om temidden van die culturen een onderneming op te bouwen. Met vallen opstaan. Inmiddels is Aytekin een succesvol ondernemer. De Dutch D Foundation wil nieuwe ondernemers stimuleren en inspireren. Daartoe organiseert de stichting evenementen, congressen en komt zij op voor de belangen van bi-culturele ondernemers. Het project Dare To Have A D is het nieuwste project van de Dutch D Foundation.

3 Programma uur: Ontvangst uur: Opening door dagvoorzitter Rens de Jong van BNR Nieuwsradio en de gastheer, Thomas van Rijckevorsel, lid van de Raad van Bestuur van Eureko Achmea uur: Wat is de Dutch D Foundation? Door Atilla Aytekin, voorzitter uur: Dare To Have A D. De achtergronden bij het project. Door Sevilay Atasever, projectleider uur: Presentatie van de elf nieuwe ondernemers uur: Presentatie van de elf topmanagers uur: Interview met twee topmanagers, Faiza Dadi van De Baak en Aart van t Land van Lely Industries en twee nieuwe ondernemers uur: Dare To Have A D in Overzicht van de projectactiviteiten in 2011 en introductie van de mediapartners BNR Nieuwsradio, Business Compleet, Haber en AmsterdamFM. Door Sevilay Atasever uur: De Dare To Have A D Award. Atilla Aytekin introduceert de elf koppels uur: Het belang van Dare To Have A D voor de Nederlandse economie. Keynote Speech uur: Afsluiting, vragenronde en fotoshoot. Door Atilla Aytekin in Rens de Jong uur: Borrel en gelegenheid voor interviews uur: Afsluiting

4 De Managers Aart van t Land (1955) studeerde bedrijfskunde aan de Hogere Agrarische School in Dronten. Daarna werkzaam in binnen- en buitenland, voornamelijk op commercieel gebied. Na het opzetten van de grootste mangoplantage ter wereld in Puerto Rico, is hij enkele jaren actief geweest in het opzetten van handel in import-groente. De laatste dertien jaar bij Lely Industries als Adjunct Directeur verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de markt en de afzet van producten in de melkveehouderij. Belangrijkste product in die sector: het Astronaut melksysteem. Van t Land is getrouwd en heeft twee kinderen. Lely Industries ontwikkelt geavanceerde oplossingen voor de landbouw, die het financiële en sociale welzijn van haar klanten verbeteren. Ruim werknemers in fabrieken en laboratoria in Nederland, Duitsland en Nieuw-Zeeland. Lely is een zeer innovatief bedrijf. Ruim actieve patenten en 50 nieuwe patentaanvragen per jaar. Ab van der Touw (1955) studeerde Klassieke talen en Geschiedenis in Leiden. Later gevolgd door een MBA met als specialisatie Supply Chain Management. Van der Touw is sinds 2006 lid van de Directieraad Siemens Nederland N.V. Sinds 2010 is hij voorzitter van Siemens Nederland N.V. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen. Siemens Nederland is actief in Nederland sinds Siemens in Nederland bestaat dan ook ruim 130 jaar, waarmee we onze klanten een grote mate van continuïteit bieden. Met ruim 3000 medewerkers behoort de Siemens Groep tot de grootste ondernemingen op elektrotechnisch en elektronicagebied in ons land. Wereldwijd werken er bij Siemens medewerkers, verspreid over meer dan 190 landen.

5 De Managers Faiza Dadi (1969), geboren te Algerije, kwam op driejarige leeftijd naar Nederland. Ze studeerde Frans, Arabische talen en Culturele antropologie. Daarnaast rondde zij postdoctorale programma s op het gebied van strategie aan de Rijksuniversiteit Groningen af. Vanaf september 2009 is zij Operationeel Directeur van De Baak. De Baak is een opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap. De Baak verzorgt open en maatwerkprogramma s in het Nederlands en in het Engels. Het is de plek voor leiders, ondernemers, professionals, managers en organisaties die op zoek zijn naar inspiratie, motivatie, kennis en nieuwe inzichten. Dirk Lahuis (1960) studeerde bouwkunde aan de HTS. Daarna vervulde hij diverse functies in de industrie. Sinds 1994 is hij directeur van achtereenvolgens Rockwool, Esha en de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA). Binnen de NDA is hij verantwoordelijk voor strategie en beleid, marketing en inkoop, productontwikkeling, formulebeheer, ontwikkeling en informatisering. De Nederlandse Dakdekkers Associatie, gevestigd te Almere, faciliteert de aangesloten bedrijven op het gebied van inkoop, marketing, bedrijfsvoering, organisatietechniek en productontwikkeling. Bij de Nederlandse Dakdekkers Associatie zijn totaal twintig bedrijven aangesloten. Deze bedrijven houden zich bezig met werkzaamheden aan platte en licht hellende daken in kunststof en bitumen.

6 De Managers Marco Korff (1954) is geboren in hartje Amsterdam. Aldaar economie gestudeerd en daarna een postdoctorale opleiding accountancy gevolgd. Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij de (rechtsvoorgangers van) Ernst & Young en PriceWaterhouseCoopers ging hij in 1983 leiding geven aan de Alfa-organisatie. Daarnaast is hij vice-voorzitter van het Koninklijk NIVRA. Alfa Accountants en Adviseurs richt zich primair als organisatie op het MKB. Daarbij staat de Ondernemende Mens centraal. Dat komt ook tot uiting in de organisatie van Alfa; iedere medewerker is of kan aandeelhouder worden. Alfa heeft 35 vestigingen en 850 medewerkers. Mirjam Sijmons (1960) Studeerde orthopedagogie en bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Haar carrière begon in 1985 als directeur van een opvanghuis voor jongeren. Vervolgens stapte ze in 1986 over naar KPN. In deze periode voltooide zij tevens haar Masters-opleiding aan de Katholieke Universiteit Tilburg (TIAS). In 2001 maakte zij de overstap naar Content. Per 1 mei 2008 is Sijmons lid van de hoofddirectie van de ANWB. De ANWB is een vereniging die opkomt voor de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, recreatie en toerisme. De bond is met 3,9 miljoen leden de grootste vereniging van Nederland. De ANWB speelt doorlopend in op nieuwe trends en veranderende ledenwensen. Met onder meer het aanbieden van producten en diensten komt de ANWB tegemoet aan de wensen van de leden.

7 De Managers Paul Van Gessel (1966) is ruim twintig jaar actief in de journalistiek, als verslaggever, eindredacteur, programmaleider en presentator bij onder meer de regionale zenders Omroep Gelderland en de NOS. Hij is nu ruim drie jaar hoofdredacteur bij BNR. In deze periode verdubbelde het aantal luisteraars door een grote transformatie en werd de zender winstgevend. BNR richt zich op ondernemende mensen. Wij voeden hun nieuwsgierigheid op terreinen die relevant en inspirerend zijn voor hen. Onderdeel van deze strategie is naast het leveren van informatie via radio en internet ook contact creëren binnen deze doelgroep. BNR is voor deze mensen een uitdagende en spannende ingang tot netwerken. Ronald Van Krieken (1960) heeft in Den Haag aan de HEAO de opleiding Accountant Administratie consulent gevolgd. Daarna tot 1984 werkzaam geweest op een accountantskantoor in Rotterdam. In 1984 met een collega Schagen & Van Krieken Accountants opgericht, met vestigingen in Rotterdam en Utrecht. Sinds 1992 in het bezit van het diploma Belastingadviseur bij het College Belastingadviseurs. Sinds 2003 regiodirecteur bij de Gibo Groep. De Gibo Groep is met meer dan 60 kantoren een van de toonaangevende accountantsorganisaties in Nederland. Er werken ruim 1400 medewerkers, die vooral ondernemers in het MKB en de agrarische sector bedienen. De kantoren zijn verdeeld over tien regio s. Gibo is een full service adviesdienstverlenend bedrijf en bestaat 85 jaar.

8 De Managers Thomas Pehrson (1958) is geboren in Gothenborg (Zweden) en heeft aan de Hvitfeldska College Natural Sciences gestudeerd. Daarna heeft hij zijn masterdiploma afgerond in Electronics aan de Chalmers Technical University. Tussen 1984 en 1999 werkzaam voor onder meer Allen Bradley, Rockwell, OMRON en de Europese Marketing Groep. In 1999 werd hij gevraagd om de transformatie van Festo Nederland te leiden van een productgeoriënteerde organisatie naar een marktgeoriënteerde organisatie. Festo is gespecialiseerd in de automatisering van motion en controlprocessen in verschillende industrieën en wordt wereldwijd vertegenwoordigd in 176 landen. Het uitgebreide dienstenpakket omvat advies en dienstverlening op ontwerpgebied, logistieke en technische ondersteuningen van services voor installatie en onderhoud en training en opleiding van operators en technici. Thomas van Rijckevorsel (1954) studeerde in 1981 af in civiel recht aan de Universiteit van Leiden. Van Rijckevorsel begon als management trainee bij ABN Amro en bekleedde daarna bij deze bank diverse managementfuncties. In 1991 maakte hij de overstap naar de Rabobank, waar hij verschillende functies bekleedde. Als bestuurslid van Eureko Achmea behoren onder andere de Divisie Bancaire Distributie (Interpolis) en de Divisie Europa tot zijn portefeuille. Van Rijckevorsels verantwoordelijkheden, kennis en ervaring komen samen in de aansturing van Eureko s Turkse dochteronderneming Eureko Sigorta. Achmea is de grootste verzekeringsgroep in de Nederlandse markt. Achmea staat achter merken als Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea, FBTO en Agis. Gemeenschappelijke ambitie van alle verzekeraars en dienstverleners in Achmea is het ontzorgen van klanten. Centrale vraagstukken hierbij zijn veiligheid, gezondheid, geld voor later, arbeidsparticipatie, bedrijfscontinuïteit en arbeidsvoorwaarden. Om klanten op deze vraagstukken te ontzorgen wil Achmea zich kenmerken als een organisatie waarin de kernwaarden inleven, vernieuwen en waarmaken centraal staan. Achmea heeft ruim medewerkers en acht kernlocaties.

9 De Managers Umut Akpınar (1972) is geboren in Yozgat in het hart van Turkije en kwam op zijn negende naar Nederland. Net zoals zovele kinderen van immigranten volgt hij een lange route door onderwijsland om uiteindelijk aan de Universiteit van Delft af te studeren in de Elektrotechniek. In 1994 begonnen bij IRCT. In 2000 volgt Philips Business Communcations. In 2002 start hij met compagnon Yerhan Erbas Exacom, dat in 2004 opgaat in Triodor Software. Akpinar woont in Haarlem en heeft een dochter. Triodor Software is een software-ontwikkelingsbedrijf met vestigingen in Amsterdam en Istanbul. In Istanbul is het Research & Development Centre gehuisvest. Ruim 100 hoogopgeleide en ervaren IT-otnwikkelaars werken aan hoogwaardige klantspecifieke softwareoplossingen. De Ondernemers Adnan Aydemir (1975) Geboren in het noordoosten van Turkije. In 1982 naar Nederland gekomen in het kader van gezinshereniging. MTS Electrotechniek in Hengelo gestudeerd en daarna de HTS Hogeschool Enschede. Masteropleiding gevolgd op de Luchtmacht Militaire Academie in Breda en vijf jaar gewerkt in diverse officiersfuncties voor de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Expert ( Daar word je wijzer van ) is een franchise-keten in de wit- en bruingoedsector. Aydemir is eigenaar van drie vestigingen in Amsterdam met in totaal twintig man personeel.

10 De Ondernemers Angar Barekzoy is geboren in Kabul in Afghanistan. Sinds 14 jaar woonachtig in Nederland, getrouwd en heeft twee kinderen. Verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van technische informatica, business management en technische bedrijfskunde. Brasza ontwikkelt educatieve programma s, waarin zelfontplooing centraal staat. Brasza faciliteert de doelgroep van personen die hierin geinteresseerd zijn, alsmede de organisatie die sessies organiseren. Halil Yüksel studeerde technische computerkunde aan de Technische Hogeschool van Rotterdam. In 1993 afgestudeerd. De afgelopen tien jaar gewerkt als freelance developer en software-architect op het. net-platform. Onder andere gewerkt voor Lost Boys, KLM, ministerie van Defensie. In 2010 benoemd tot Microsoft Most Valuable Professional voor Mobile Application Development. Als ontwikkelaar van mobiele applicaties onder andere gewerkt voor nu.nl, Tweakers, BNR en Schiphol. MobileLayers is opgericht in 2009 en is gespecialiseerd in mobiele oplosssingen, software en diensten op smartphones. Gekwalificeerd als Microsoft Certified & Microsoft Preferred Parnter Mobile.

11 De Ondernemers Filiz Yeşil (1970). Op 2-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Na VWO-studie studie farmacie begonnen. In 1996 afgestudeerd en daarna als tweede apotheker gaan werken. Maar de droom was om een eigen apotheek te beginnen. Dat is in 2001 gebeurd. Sinds 2007 aangesloten bij de Mediq-organisatie. Mediq Apotheek is een franchise-organisatie. Dat biedt als ondernemer de mogelijkheid om gebruik te maken van de grootschaligheid en expertise van een grote organisatie, terwijl je aan de andere kant ook de zelfstandigheid behoudt. Apotheken maken een groot veranderingsproces door. Overheidsmaatregelen en verzekeraars verlagen de marges, de consument wordt mondiger. Dus dat vergt extra ondernemersvaardigheden. Hayriye Akyüz is geboren in Kayseri, Turkije. Op haar negende naar Nederland gekomen. Na een propedeuse op de HBO aan de VU in Amsterdam een studie psychogie gevolgd. Eeen half jaar stage gelopen aan het academisch ziekenhuis (CAPA) van Istanbul. Na de grote aardbeving in Turkije als psycholoog verbonden geweest aan de trauma-opvang voor de Nederlandse Turken. Postdoctorale opleiding gezondheidszorg-psycholoog. Al ruim tien jaar werkzaam bij Mentrum. Kidtopia is twee jaar geleden ontstaan na een spontaan theebezoek met vrienden. Nu Kidtopia Kinderopvang en naschoolse opvang. Onlangs is een tweede locatie geopend. Op dit moment is Akyüz als kwaliteitsmanager verantwoordelijk voor de kwaliteitspunten binnen Kidtopia. Dit omvat onder andere personeel, pedagogiek, hygiëne, veiligheid en voeding.

12 De Ondernemers İbrahim Karaman (1968) Geboren op een zonnige lentedag In Turkije. Na lyceum een jaar op de Middle East Technical University gezeten. Sinds 1989 na een gezinshereniging- in Nederland. In 1997 afgestudeerd in de informatica aan de Radboud Universiteit van Nijmegen. Daarna als ICT er gewerkt bij onder meer Vitesse, Philips en ING Bank. Motto Media is opgericht in Het is een mediaproductiebedrijf, waarbij vormgeving, drukwerk, fotografie en videoproducties core business zijn. In 2009 is binnen Motto Media de tweetalige krant Haber opgericht. Een tweetalige onafhankelijke krant in tabloid-formaat en geheel full colour en met een oplage van exemplaren. Haber verschijnt maandelijks. İsmail Meral (1977). Geboren in Istanbul. In 2007 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam, opleidingen Management in de Zorg en Maatschappelijk werk en dienstverlening. Ervaring opgedaan als case manager bij de Stg. Zorg Compas. Sinds 2004 eigen ondernemer met het Maatschappelijk Ondersteunings Bureau. MOB is een organisatie die beschikt over professionele zorg- en hulpverleners die de kwaliteiten en vaardigheden hebben om de gewenste zorg te bieden, zij zijn deskundig op hun vakgebied en dragen hun eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van hun werkzaamheden.

13 De Ondernemers Nail Karaman (1974) is gehuwd en vader van een dochter van bijna 4 jaar oud. Een tweede kind is onderweg. Naast ondernemer is hij ook voetballiefhebber en getalenteerd doe-het-zelver. Ende s Car Cleaning doet het totale cosmetische en/of reinigingsonderhoud voor particulieren, bedrijven en wagenparkbezitters. Sporadisch ook boten, motoren en caravans. Nurettin Gören (1984) Geboren in Halfeti, Şanlı Urfa, Turkije. Sinds 1997 woonachtig in Nederland. Na VWO-diploma een universitaire opleiding economie en economische rechten gestart in Utrecht, alsmede een studie politicologie in Nijmegen. In 2005 begonnen met Fırat Lahmacun Palace. In 2007 met Fırat Bakkerij. Sinds 2010 bestaat Fırat Investment. Fırat heeft veel kennis en ervaring op het gebied van de bakkerijkbranche en is momenteel een vooraanstaand bedrijf binnen de sector. Fırat Bakkerij biedt kwaliteitsservice en unieke smaak. Specialiteit: Lahmacun, ofwel de Turkse pizza.

14 De Ondernemers Recep Bakırcı (1973) Geboren in Turkije. In 1979 in het kader van gezinshereniging naar Nederland ge komen. Na het atheneum aan de universiteit van Tilburg bestuurlijke informatiekunde en Bedrijfseconomie gestudeerd. In 1997 afgestudeerd en daarna bij Campina Melkunie gaan werken. In 2003 nog een MBA aan de Business Universiteit van Nijenrode gehaald. In 1999 in Turkije FIT opgericht. En sinds 2007 ook in Nederland. FIT maakt add-on software op de business software van SAP en integreert SAP in andere systemen en applicaties. Daarnaast is Bakırcı actief binnen de Bizgrup als mede-eigenaar. Bizgrup is met name actief op de Turkse markt in de sectoren ICT, toerisme en renewable energy. Sinan Gül Geboren in Alkmaar. Na de post-doctorale opleiding Accountancy ruim tien jaar gewerkt als externe accountant en consultant bij bureaus als Arthur Andersen, Deloitte en Protiviti. Sinds 2009 actief als ondernemer. Bclean2.com heeft zich gespecialiseerd in het totaal water- en energievrij reinigen van voertuigen op de bedrijfslocatie. Met speciale technologie wordt per reinigingsbeurt 150 liter water, 50 MJ energie en 9 kg Co2-uitstoot bespaard. Daarnaast is er een kostenbesparing omdat de voertuigen op bedrijfslocatie worden gereinigd. De combinatie van duurzaamheid en besparing levert interesse op van grote partijen als TNT en Q-Park.

15 Media & Supporting Partners Media Partners BNR Nieuwsradio: BNR Nieuwsradio is de meest alerte nieuwszender van Nederland. Vanuit onze studio s in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag brengen wij het laatste nieuws, commentaar en achtergronden. BNR is een zender voor de denkers en doeners van Nederland. Met een groot netwerk van correspondenten in meer dan 20 landen, een ploeg van snelle verslaggevers in het land, een politieke redactie in Den Haag en een nieuwsredactie in Amsterdam weten wij een steeds grotere groep luisteraars te boeien. Business Compleet: Business Compleet (www.businesscompleet.nl) is het grootste gratis kennisnetwerk voor ondernemers. Meer dan ondernemeres uit het MKB halen hier hun kennis, nieuws en informatie. Haber: Haber is een tweetalige onafhankelijke krant in tabloid formaat met een rijke fullcolor inhoud aan nieuws, interviews, columns en analyses voor iedereen die interesse heeft in de veelzijdige Turkse en Nederlandse cultuur en zakenwereld. Haber wordt maandelijks in een oplage van exemplaren door heel Nederland verspreid. AmsterdamFM: AmsterdamFM, de stem van de hoofdstad, is de publieke radiozender in Amsterdam. AmsterdamFM produceert een continue programmering op waarbij nieuws- en actualiteiten, kunst en cultuur, sport en zakelijk Amsterdam aan bod komen. In de ether (106.8) en op de kabel (103.3) wordt het merendeel van de programma s door AmsterdamFM geleverd. Supporting Partners Crossing Bridges Consultancy: Crossing Bridges biedt een one-stop-shop model voor opdrachtgevers die de brug willen oversteken naar een organisatie met hoog gekwalificeerde en diverse werknemers.crossing Bridges vervult deze behoefte met deskundig advies, service en kwaliteit. Diversiteit is voor Crossing Bridges een business case. Öntas Advocaten: Öntas Advocaten biedt expertise op het gebied van Nederlands en internationaal ondernemingsrecht, arbeidsrecht, letselschade en Nederlands immigratierecht. Zowel voor grote als kleine ondernemingen en particulieren. iscreen Online Assessment: Uw oordeel over andere mensen heeft impact, omdat er beslissingen aan verbonden zijn die er toe doen. Niemand heeft daarbij de wijsheid volledig in pacht. iscreen online assessment biedt u waardevolle informatie als ondersteuning bij uw oordeelsvorming.iscreen maakt op een snelle en toegankelijke manier kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden inzichtelijk, zowel van individuen als van groepen. VOC Business Group: VOC Business Group levert organisatieadvies, corporate finance, inkoop/uitbesteding, communicatie, empowerment en interim management. V.O.C. ondersteunt organisaties op een interactieve wijze bij het bepalen van haar strategie. Wij hebben een brede ervaring op dit adviesgebied en ook met de methodiek Strategisch Innoveren van de Universiteit van Maastricht. BESTE KRANT VAN NEDERLAND

16 Adres Dare to have a d is een project van: Dutch D Foundation Burgemeester Stramanweg 108N 1011 AA Amsterdam Projectleider: Sevilay Atasever

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT

DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT DARE TO HAVE A DREAM AWARD EVENT 21 topmanagers coachen 21 nieuwe ondernemers Introductie voor de media en gasten Maandag 25 november 2013 Van 15.30-20.00 uur Duisenberg auditorium Rabobank te Utrecht

Nadere informatie

Course Strategic Health Management

Course Strategic Health Management Course Strategic Health Management Become a Master of Health Management InHealth Orteliuslaan 1-27 3528 InHealth BA Utrecht Orteliuslaan 1-27 3528 T 0343 BA Utrecht 59 49 63 E info@inhealth.nl T 0343 59

Nadere informatie

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening Drijfveren in de zakelijke dienstverlening INHOUDSOPGAVE De methode 2 In gesprek met: Pierre Mellegers - Manager Management & Human Resource Development bij Eneco 6 Edwin Kist - Senior Vice President Human

Nadere informatie

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes Dit is een uitgave van Eerst de Klas Maart 2010 EERST DE klas Verderop in deze krant: 2 3 De eerste week voor de klas. Maak kennis met de deelnemers! Wat is Eerst de Klas? 6 7 Lerarenopleiding. Leiderschapsprogramma.

Nadere informatie

Dolfijn culinair BUSINESSMAGAZINE 5 7 11/12. Stad in Bedrijf Businessdagen 14 & 15 april 2015, locatie Sypel Harderwijk. Noordwest Veluwe en Flevoland

Dolfijn culinair BUSINESSMAGAZINE 5 7 11/12. Stad in Bedrijf Businessdagen 14 & 15 april 2015, locatie Sypel Harderwijk. Noordwest Veluwe en Flevoland BUSINESSMAGAZINE Noordwest Veluwe en Flevoland Stad in Bedrijf Businessdagen 14 & 15 april 2015, locatie Sypel Harderwijk 18 e jaargang, nummer 01, januari 2015 ondernemend voor ondernemers Dolfijn culinair

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Van sluitpost tot aanjager van de telecomrevolutie WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 4 2010 HAAGLANDEN In HRM zijn 3 dingen belangrijk

het ONDERNEMERS Van sluitpost tot aanjager van de telecomrevolutie WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 4 2010 HAAGLANDEN In HRM zijn 3 dingen belangrijk NR. 4 2010 het ONDERNEMERS HAAGLANDEN B E L A N G Van sluitpost tot aanjager van de telecomrevolutie Een nieuwe manier van omgaan met vergoedingen Rijswijk heeft één van de mooiste golfbanen In HRM zijn

Nadere informatie

MBA- en managementopleidingen. dé Action Learning business school. www.bsn.eu

MBA- en managementopleidingen. dé Action Learning business school. www.bsn.eu MBA- en managementopleidingen dé Action Learning business school www.bsn.eu dé action learning business school Inhoud 3 Welkom bij dé Action Learning business school 4 Waarom Business School Nederland?

Nadere informatie

Metin Durmus Blij dat ik in een dorp ben opgegroeid. Gerard Nijland Hoe je het ook bekijkt, het wethouderschap is nooit saai

Metin Durmus Blij dat ik in een dorp ben opgegroeid. Gerard Nijland Hoe je het ook bekijkt, het wethouderschap is nooit saai Magazine van Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers Negende jaargang, september 2014 38 Metin Durmus Blij dat ik in een dorp ben opgegroeid Gerard Nijland Hoe je het ook bekijkt, het wethouderschap

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

Ilco den Ouden Met draadloos internet heb je geen glasvezel nodig. Harald Wiggers Als schoolleider ben ik eigenlijk ook ondernemer

Ilco den Ouden Met draadloos internet heb je geen glasvezel nodig. Harald Wiggers Als schoolleider ben ik eigenlijk ook ondernemer Magazine van Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers Achtste jaargang, december 2013 35 Ilco den Ouden Met draadloos internet heb je geen glasvezel nodig Harald Wiggers Als schoolleider ben ik

Nadere informatie

Marketing48 in de zorg

Marketing48 in de zorg Kennisnetwerk in vernieuwende Marketing Een uitgave van Dune Reclamebureau Pebbler Vixy RobinC Art Beat TNMF Lekkere Tekst SterCommunicatie Wizzle efficiënta Merckwaardig. EDITIE 1, VOORJAAR 2014 www.marketing48.nl

Nadere informatie

MVO: People, Planet, Profit.

MVO: People, Planet, Profit. MVO: People, Planet, Profit. hét carrièremagazine voor salesprofessionals! september 2011 3 In gesprek met Getronics op jacht naar talent Bewust Bilderberg over MVO Intercity Zakelijk en hun groei Nsecure

Nadere informatie

Plannen ontwikkelen en concretiseren

Plannen ontwikkelen en concretiseren VacatureMatch! Klik hier voor het volledige vacatureaanbod van GemeenteBanen.nl >> De GemeenteBanen Krant van Nederland Uitgave 4 - april 2010 kandidaat belicht Automonteur, banketbakker of toch brand

Nadere informatie

29 november 2011 Beatrixgebouw Utrecht

29 november 2011 Beatrixgebouw Utrecht Programma pagina 8 Parallelsessies pagina 21 Partners aan het woord pagina 50 29 november 2011 Beatrixgebouw Utrecht De Verzekeringsbranchedag is een initiatief van AssurantieMagazine en Het Verzekeringsblad

Nadere informatie

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN Het realiseren van bedrijfsambities Discussie finance professionals SPECIALE UITGAVE DOOR VISMA SOFTWARE Thema AMBITIE VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN De controller als business partner 9 vragen en

Nadere informatie

Onderwijs. referenties. brochure. Your business technologists. Powering progress

Onderwijs. referenties. brochure. Your business technologists. Powering progress Onderwijs referenties brochure Your business technologists. Powering progress Proposities Voorwoord De onderwijssector verandert in hoog tempo door de toenemende (kwaliteits-) eisen van zowel de studenten

Nadere informatie

Wendbaar in een duurzame economie

Wendbaar in een duurzame economie Wendbaar in een duurzame economie Een externe analyse van het economisch domein ten behoeve van de verkenning hoger economisch onderwijs (heo) Verkenningscommissie hoger economisch onderwijs, november

Nadere informatie

Beursplattegrond Programma seminars Deelnemersoverzicht

Beursplattegrond Programma seminars Deelnemersoverzicht beurswijzer credit expo 2010 Woensdag 17 november 2010 Nieuwegein Business Center Blokhoeve 1 3438 LC Nieuwegein Beursplattegrond Programma seminars Deelnemersoverzicht www.creditexpo.nl FINANCIEEL MANAGEMENT

Nadere informatie

T B. Jaarverslag 2014

T B. Jaarverslag 2014 arverslag T B Jaarverslag 2014 Het jaarverslag van Triodos Bank is ook online beschikbaar. Bekijk het online jaarverslag 2014 op www.triodos.nl/jaarverslag. Hier staat meer gedetailleerde informatie,

Nadere informatie

Hoe kan een Chinese ICT er Amsterdam liken zonder button?

Hoe kan een Chinese ICT er Amsterdam liken zonder button? Eindverslag Afstuderen ------------------------------------------------------------- Hoe kan een Chinese ICT er Amsterdam liken zonder button? Onderzoek naar de mogelijkheden om hoog opgeleide Chinese

Nadere informatie

Topvrouwen. over vrouwen aan de top. Magazine voor deelnemers van Members Benefits. Ineke Dezentjé Hamming: Ik wil geen quotumvrouw zijn!

Topvrouwen. over vrouwen aan de top. Magazine voor deelnemers van Members Benefits. Ineke Dezentjé Hamming: Ik wil geen quotumvrouw zijn! Vierde kwartaal 2012 3,50 Magazine voor deelnemers van Members Benefits Topvrouwen over vrouwen aan de top Ineke Dezentjé Hamming: Ik wil geen quotumvrouw zijn! Angéline Maas: Meer vrouwen in het management?

Nadere informatie

Eric Wesselman. Best Outsourcing Partnership of the Year 2010 & 2011. European Call Centre & Customer Service Awards

Eric Wesselman. Best Outsourcing Partnership of the Year 2010 & 2011. European Call Centre & Customer Service Awards Dit is een bijlage bij dagblad de telegraaf. de inhoud van deze bijlage valt niet onder de hoofdredactionele verantwoordelijkheid Outsourcing De weg naar operational excellence december 2011 Bekijk onze

Nadere informatie

Duurzaamheidsverslag. Chairman s Statement. Nancy McKinstry Chairman of the Executive Board

Duurzaamheidsverslag. Chairman s Statement. Nancy McKinstry Chairman of the Executive Board Chairman s Statement Duurzaamheidsverslag 2004 Nancy McKinstry Chairman of the Executive Board Tate consendipis dionsequat. Feugiat. Ut nullutpat. Lorper sustrud ea commod eu faccum am, consequismod mincip

Nadere informatie

bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland

bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland DYNAMISCHE BUSINESS MET TROTS PRESENTEREN WIJ U DE BEDRIJVENGIDS [ONDERNEMEN[D] IN DE REGIO DAT TOT STAND KWAM IN SAMENWERKING

Nadere informatie

ambities waar laten maken Iedere ondernemer zijn het WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2011 DE NOORDELIJKE MAASVALLEI een economie van gemiste kansen

ambities waar laten maken Iedere ondernemer zijn het WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 2 2011 DE NOORDELIJKE MAASVALLEI een economie van gemiste kansen NR. 2 2011 DE NOORDELIJKE MAASVALLEI B E L A N G Iedere ondernemer zijn ambities waar laten maken Bouwen aan de toekomst IBN werkt. Ook voor u Vooraf in gesprek scheelt in kosten Zonder vrije concurrentie

Nadere informatie

unlocking the power of networks Scan deze cover met junaio en unlock het netwerk van BTG BTG In Business

unlocking the power of networks Scan deze cover met junaio en unlock het netwerk van BTG BTG In Business UITGAVE VAN BRANCHEVERENIGING TELECOMMUNICATIE GROOTGEBRUIKERS JUNI 2015 Scan deze cover met junaio en unlock het netwerk van BTG unlocking the power of networks BTG In Business 5 Met Samsung Smart Office

Nadere informatie

Sociale Kleefkracht congres 7 november 2014. 12.734 Facilitaire kosten /werkplek /jaar Uit: Facilitaire Kengetallen Gemeenten boekjaar 2013

Sociale Kleefkracht congres 7 november 2014. 12.734 Facilitaire kosten /werkplek /jaar Uit: Facilitaire Kengetallen Gemeenten boekjaar 2013 Focus!! Magazine van Fier.fm over facilitaire activiteiten jaargang 3 nr 2 2014 6e editie!. Digitale versie? Scan hier: Een organisatie waar met mensen voor mensen wordt gewerkt. Klaas van der Valk 12.734

Nadere informatie

Vinova debuteert. bij zorgorganisatie Middin. De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels

Vinova debuteert. bij zorgorganisatie Middin. De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels Juni 2013 Jaargang 26 #2 De keuze voor onze Online Backup viel op VCD Paul Willems, Spar Winkels We nemen met een gerust hart afscheid van Unix Martin van den Bersselaar, Wédéflex Zekerheid in gegevens

Nadere informatie

het ONDERNEMERS ontwikkelt eigen Zuidoost-Friesland toeristisch profiel WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 3 2010 FRYSLÂN

het ONDERNEMERS ontwikkelt eigen Zuidoost-Friesland toeristisch profiel WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL NR. 3 2010 FRYSLÂN NR. 3 2010 het ONDERNEMERS FRYSLÂN B E L A N G Zuidoost-Friesland ontwikkelt eigen toeristisch profiel Financieel advies dat verder gaat Rabobank brengt nieuwe ideeën in de regio tot wasdom Heerenveen:

Nadere informatie

VVA-Carrièredag: duizend studenten en zestig bedrijven

VVA-Carrièredag: duizend studenten en zestig bedrijven Alumnivereniging VVA Larenstein September 2010 / nr04 Opleiding en werkveld Grasduinen in Ooijpolder Special naar alle 14000 afgestudeerden VVA-Carrièredag: duizend studenten en zestig bedrijven Contact

Nadere informatie