De Virtuele patiënt, deel 1 P. Nuytens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Virtuele patiënt, deel 1 P. Nuytens"

Transcriptie

1 De Virtuele patiënt, deel 1 P. Nuytens 1.1 Inleiding: Zijn we vandaag in staat om een virtuele patiënt te creëren? Kunnen we onafhankelijk van plaats en tijd de eigenschappen van een patiënt reproduceren? Met andere woorden: een softwarematige analyse als uitgangspunt voor het restauratieve tandheelkundige werk. Een samenkoppeling van digitaal radiografisch beeldmateriaal en een digitaal restauratief model in één digitaal patiëntendossier. Accuraatheid is hierbij van groot belang en tevens bepalend voor de toepasbaarheid binnen de tandheelkundige diagnostiek en de restauratieve behandelplanning. De digitale radiografische beeldvorming (2D en 3D), waarvan de toepasbaarheid reeds jaren is bewezen, wordt reeds veelvuldig gebruikt. De laatste ontwikkelingen gaan echter nog een stap verder, waarbij CBCT data worden gecombineerd met face-scans of intra-orale scans. 1.2 Tandheelkunde Razendsnelle ontwikkelingen creëren vandaag meerdere productielijnen in verschillende tandheelkundige segmenten. De tandarts krijgt steeds grotere keuzemogelijkheden om op de vraag van de steeds kritischer wordende patiënt in te spelen. Onze conventionele methodes voor restauratief en prothetisch werk kunnen door een volledige digitale techniek vervangen worden. Waarbij het ene niet per definitie beter is dan het andere. Beide methodes blijven ook onderhevig aan de vaardigheden van tandarts en tandtechnicus. Deze vaardigheid resulteert uit een bijscholingstraject met langzame leercurve. Dit geldt bij de meeste merken op de digitale markt: CadentiTero, 3M Lava COS, 3Shape TRIOS, CerecBluecam, MHT 3D-Progress. Een bijkomend voordeel van het digitale scansysteem is dat de tandarts nauwkeuriger gaat werken. Preparaties moeten aan strikte eisen voldoen om een geslaagde digitale afdruk te nemen, zoniet komt er een terugkoppeling uit het softwaresysteem. Vaak voorkomende terugkoppelingen zijn een onduidelijke preparatiegrens, ondersnijding of te weinig interocclusale ruimte.

2 1.2.1: Klinische casus: Prothetische oplossing voor een halve tandenboog. Deze patiënte vraagt een vaste prothetische oplossing in de bovenkaak. Momenteel heeft zij nog 5 elementen (11 t.e.m. 15) met daarop een partiële uitneembare Duraflex prothese. Na een grondige radiografische en softwarematige analyse (Straumann Guide System) worden 3 implantaten geplaatst, acht weken na een sinusopbouw (Dr. Sydney Kunz): - Regio 21: Straumann Bonelevel 3.3 (interne connectie) - Regio 23 en 25 : Straumann Bonelevel 4.1 (interne connectie) Na een helingsperiode van 4 maanden kunnen we de implantaten voorzien van een suprastructuur: een 5-delige verschroefde brug met de authentieke titanium interne connecties en daarover een zirconiumstructuur met opgebakken porselein. We kiezen voor een afdrukloze behandeling om dit werkstuk te vervaardigen. Hier ziet u de patiënte op de eerste consultatie. Zij is niet meer tevreden over haar huidige prothetische oplossing (partiële prothese). Hier ziet u de patiënte: Zij is edentaat in het tweede kwadrant. De restdentitie bestaat uit de gebitselementen 11, 12, 13, 14 en 15. Zij vraagt om een esthetische en functionele vaste oplossing.

3 Hier ziet u de 3 implantaten (Straumann), 4 maanden na de plaatsing. 8 weken voor het plaatsen werd een lokale sinusopbouw uitgevoerd in regio 25. In regio 21 werd een Bonelevel implantaat met diameter 3.3 geplaatst. In regio 23 en 25 werd een Bonelevel implantaat met diameter 4.1 geplaatst. Hier ziet u 3 scan-bodies op het implantaatniveau (Elysee Dental).

4 Voorbereiding van de patiënt op de digitale afdrukname: m.b.v. Optragate (Detrey) werd de patiënt voorbereid op de digitale scan met 3M Lava COS. Light-dusting werd uitgevoerd om de lichtreflectie te minimaliseren. De scan-bodies dient men niet te poederen omdat er reeds een coating is aangebracht. Beelden op de monitor van het scan-systeem: Links: de digitale afdrukname op implantaat-niveau. Rechts: de beetrelatie van de boven- en onderkaak. Links: Met de 3M Lava Laboratory software kunnen de zaagsnedes digitaal gemaakt worden zonder een fysiek individueel model. Rechts: Met de digitale articulator zijn we in staat om beiden kaken exact ten opzichte van elkaar te positioneren. Op die manier kunnen 3D- modellen worden geprint.

5 Links: ziet u het CAD-design van de zirkoniumstructuur. Rechts ziet u de afgewerkte brug. Links: een frontale klinische opname, op het tijdstip van plaatsen. De vijfdelige brug is verschroefd op de 3 Bonelevel-implantaten. Rechts: de palatale outline van de brugstructuur. Door een verhoogde accuraatheid met een minimum aan tussenstappen stellen we vast: een klinisch aanvaardbare pasvorm. (Ref: Application of Intra-Oral Dental Scanners in the Digital Workflow of Implantology. Wicher J. van der Meer, Frank S. Andriessen, Daniel Wismeijer, Yijin Ren) 1.3: Tandtechnische labo De ontwikkelingen in het tandtechnische labo lopen parallel met de ontwikkelingen in de tandheelkunde.veelal stappen de labo s eerder in en wordt er gekeken naar de verschillende marktsegmenten en het verwachte toekomstperspectief. Labo s die nauwgezet de technische en markteconomische aspecten volgenkijken gemiddeld twee tot drie jaar vooruit, aldus J.L. Beckers. Een goed overleg met productie-firma s, beheer van de aanschafkosten en de jaarlijkse afschrijving wordt vergeleken met de beoogde omzet gegenereerd voor dat type apparatuur. Vanuit dit concept wordt bepaald waar de accenten voor de toekomst worden gelegd. Alles hangt af van de technische mogelijkheden, de investeringskosten en uiteraard de omzet.

6 Verschillende productie lijnen geven aan de tandarts en aan zijn patiënt de mogelijkheid om doelgericht de patiënt te kunnen helpen. Dit kan nu zowel conventioneel (analoog) als digitaal (CAD-CAM). In gedachten moet worden gehouden dat de bestaande CAD-CAM technologieën verder zullen ontwikkelen. Er wordt meer en meer ingespeeld op de specifieke tandheelkundige noden. Daarbij zal zowel innovatief als potentieel kostenbesparend worden gewerkt. Uitdagingen in de vorm van biocompatibele, esthetische en functioneel hoogwaardige restauraties zijn daarom meer feit dan fictie.ook krijgen de monolithische materialen meer en meer de voorkeur als eindproduct van deze digitale workflow. Schema van conventioneel en analoog productieproces CAD-scanning en digitalisatie: Bij de tandheelkundige scanprocedure kan er gekozen worden voor de mechanische, de optischeof de mechanisch/optische scanmethodiek. Mechanisch betekent dat we een taster-tip of een saphir-kogel als meetsonde gebruiken. Optische scannen betekent dat men werkt met laser, puntlaser, witlicht projectie, streeplicht projectie of kleurlicht. Bij de combinatiemethode worden beide technieken samen gebruikt.

7 CAD-design, ontwerp en modelatie De digitale data van de scan wordt omgezet naar een passende restauratie in het desbetreffende software programma. CAM-productie In deze stap wordt de softwarematig ontworpen restauratie vervaardigd. Hierbij wordt voor de fabricatie gebruik gemaakt van de rapid-processingtechniek; nl. milling, selective laser sintering (SLS), sparkerosion, stereolithographicacrylic, melting ject material, fused deposition modeling, 3D printing en laminated object manufactoring. Technische vereisten Voor de tandarts en zijn tandtechnicus dient het vervaardigde prothetische werk betrouwbaar en klinisch toepasbaar te zijn. De techniek moet ook reproduceerbaar zijn. En als belangrijkste aspect geldt: het moet klinisch en wetenschappelijk goed gefundeerd zijn. Daarbij moet het digitaal vervaardigde product gelijkwaardig of kwaliteitsverhogend zijn in vergelijking met de conventionele technieken. Technische indicaties zijn patiënt-specifiek, waarbij gekozen kan worden voor een van de volgende technieken; kroon-, coping-, brug-, implantaat- en metaalvrije techniek. Welke afzonderlijk kunnen worden onderverdeeld m.b.t. de gebruikte materialen. Conventioneel ten opzichte van CAD-CAM Conventionele technieken zijn gekend en hebben een ruim indicatiegebied. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met hoge kosten, wisselende kwaliteit, arbeidsintensiviteit, beperkte biocompatibiliteit en beperkte esthetiek. CAD-CAM technieken voldoen op esthetische vlak, hebben redelijke kwaliteit, zijn biocompatibel en opgebouwd uit complexe keramiek. Nadelen met betrekking tot slijppatronen, complexe CAM en beperkt indicatie gebied staan op het punt te veranderen. Het indicatiegebied wordt uitgebreid en nieuwe monolithische materialen zijn in opkomst. Economische aspecten Werken met CAD-CAM vraagt van de tandarts en zijn tandtechnicus hoge investeringskosten. Deze kosten zitten voornamelijk in de aanschaf en afschrijving op jaarbasis. Voordelen zitten in de reductie van de behandeltijd, patiëntcomfort, praktijk-perspectief. De totale investeringkosten moet worden verdeeld over het op jaarbasis beoogde prothetische werk, zodat de balans uiteindelijk positief uitkomt. Hierbij moet rekening worden gehouden met de leercurve van de tandarts alvorens er consequent tijd kan worden uitgespaard in vergelijking met de conventionele methoden.

8 1.3.2 Digitaal afdrukken 3M Lava COS De 3M Lava cos werkt met actieve wavefront sampling (AWS) als digitale scantechniek. De scanveldgrootte is 10x13,5mm, waarbij moet worden gepoederd voor een goede pixelreferentie. Als opnamebron gebruikt dit apparaat een pulserend blauw licht. Het uiteindelijke beeld is een videoformaat. Direct chairsidevervaardigen van de restauratie is niet mogelijk. Het uitvoersysteem is een gesloten systeem. De 3M Lava COS is voor de consument aanschafbaar sinds Philippe Nuytens, tandarts Philippe Nuytens studeerde in 2004 af als tandarts aan de Universiteit Gent. In 2004 startte hij een postgraduaat opleiding o.l.v. Professor Ignace Naert aan de KU-Leuven die hij voltooide in In 2007 werd hij staflid aan het AZ Sint Jan te Brugge en startte hij een privé-praktijk samen met zijn vader in de buurt van Kortrijk. Hij specialiseert zich in esthetische tandheelkunde, kroon-, brug- en implantaatwerk. Als staflid van de dienst Restauratieve Tandheelkunde van het AZ Sint-Jan Brugge- Oostende AV werkt hij nauw samen met de dienst Mond, Kaaken Aangezichtschirurgie en is hij deeltijds verantwoordelijk voor de studentenopleiding. Als jonge ambitieuze tandarts en actief lid van ITI België profileert Philippe zich steeds nadrukkelijker op de markt van publicisten en wetenschappelijke sprekers. Voor het Nascholingsinstituut van het Vlaamse Verbond der Tandartsen sprak hij in in bijna alle studieclubs over Composiet opbouw bij abrasie en nood aan esthetiek. Hij houdt zich nu vooral bezig met CAD-CAM-toepassingen en volledig gebitsherstel.

De virtuele patiënt. deel 1. 1. Tandheelkunde. 2. Tandtechnisch labo

De virtuele patiënt. deel 1. 1. Tandheelkunde. 2. Tandtechnisch labo Philippe Nuytens, De virtuele patiënt deel 1 tandarts Zijn we vandaag in staat om een virtuele patiënt te creëren? Kunnen we onafhankelijk van plaats en tijd de eigenschappen van een patiënt reproduceren?

Nadere informatie

Digitale oplossingen Made in Germany

Digitale oplossingen Made in Germany Overzicht van de aangesloten tandtechnische laboratoria Digitale oplossingen Made in Germany Elysee Dental met vestigingen in de BeNeLux, Denemarken, Finland, Spanje en Zweden. Permadental / Semperdent

Nadere informatie

Patiënteninformatie: Straumann-implantaten. Meer dan een keramisch implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij.

Patiënteninformatie: Straumann-implantaten. Meer dan een keramisch implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij. Patiënteninformatie: Straumann-implantaten Meer dan een keramisch implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij. Meer dan de nieuwste technologie. Langdurige tevredenheid. Een implantaatbehandeling

Nadere informatie

Patiënteninformatie: Keramische implantaten. Meer dan een tandkleurig implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij.

Patiënteninformatie: Keramische implantaten. Meer dan een tandkleurig implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij. Patiënteninformatie: Keramische implantaten Meer dan een tandkleurig implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij. Meer dan de nieuwste technologie. Langdurige tevredenheid. Een implantaatbehandeling

Nadere informatie

Workshops: Workshop: Spreker: Workshop: Spreker:

Workshops: Workshop: Spreker: Workshop: Spreker: Workshops: BioComp Industries BioComp Industries B.V. produceert het zelf ontwikkelde BioComp implantaatsysteem, met bijbehorende onderdelen en instrumentarium. Workshop: De valkuilen bij de passing van

Nadere informatie

Lava. Chairside Oral Scanner (C.O.S.) De digitale. afdruk

Lava. Chairside Oral Scanner (C.O.S.) De digitale. afdruk Lava Chairside Oral Scanner (C.O.S.) De digitale afdruk De toekomst begint vandaag! U kunt uw afdrukmateriaal en afdruklepel vaarwel zeggen. Met de Lava Chairside Oral Scanner (C.O.S.) van 3M ESPE scant

Nadere informatie

LAVA. kronen en bruggen. ADT LAVA MILLING CENTRE Lava kronen & bruggen. labinfo

LAVA. kronen en bruggen. ADT LAVA MILLING CENTRE Lava kronen & bruggen. labinfo A M E R I C A N D E N T A L T R A D I N G LAVA kronen en bruggen labinfo Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. ADT Lava Milling Centre 2. Waarom Lava zirkoniumoxide kronen en bruggen? 3. Indicaties 4. Hoe kan

Nadere informatie

Maak het Natuurlijk. Lava. Zirkoniumoxide. Kronen en Bruggen

Maak het Natuurlijk. Lava. Zirkoniumoxide. Kronen en Bruggen Maak het Natuurlijk Lava Zirkoniumoxide Kronen en Bruggen Kwalitatieve innovaties Het totale concept: van adruk tot en met kroon of brug De innovaties van 3M ESPE zorgen voor nieuwe standaarden in de tandartspraktijk

Nadere informatie

Samenvatting en Conclusies

Samenvatting en Conclusies Samenvatting en Conclusies Geleide Chirurgie en Immediate belasting. Een Digitale Benadering Ondanks de stijgende populariteit van geleide chirurgie (guided surgery) en onmiddellijk belasten (immediate

Nadere informatie

NIEUW Productcatalogus

NIEUW Productcatalogus W U E NI Productcatalogus Inhoud Wat is Invisalign Go 4 Welke voordelen biedt Invisalign Go de patiënt? 5 Welke voordelen biedt Invisalign Go u als tandarts? 5 Training en ondersteuning 6 Stappenplan training

Nadere informatie

Product Informatie. Intra-orale scanner cara TRIOS Perfecte digitale resultaten. Giving a hand to oral health.

Product Informatie. Intra-orale scanner cara TRIOS Perfecte digitale resultaten. Giving a hand to oral health. Product Informatie Intra-orale scanner cara TRIOS Perfecte digitale resultaten. Giving a hand to oral health. Innovatieve technologie Precies en comfortabel scannen in 3D. Profiteer van alle voordelen

Nadere informatie

3Shape TRIOS Digitale mondscanner Beweegt de tandheelkundige wereld!

3Shape TRIOS Digitale mondscanner Beweegt de tandheelkundige wereld! 3Shape TRIOS Digitale mondscanner Beweegt de tandheelkundige wereld! Technologie ontworpen naar uw werkwijze Een afdruk maken is gemakkelijker, sneller en beter met de TRIOS Dr. Jan Bjerg Andersen Just

Nadere informatie

Prijzen Goedegebuure Tandtechniek

Prijzen Goedegebuure Tandtechniek Prijzen Goedegebuure Tandtechniek Prijzen geldig vanaf 1 april 2019 t/m 31 maart 2020 Voor alle genoemde prijzen geldt dat we uit gaan van afdrukken die met behulp van afdrukmateriaal en een afdruklepel

Nadere informatie

Prijzen Goedegebuure Tandtechniek

Prijzen Goedegebuure Tandtechniek Prijzen Goedegebuure Tandtechniek Prijzen geldig vanaf 1 januari 2017 t/m 31 maart 2018 Voor alle genoemde prijzen geldt dat we uit gaan van afdrukken die met behulp van afdrukmateriaal en een afdruklepel

Nadere informatie

Product Informatie. cara Print 4.0 Dé 3D printer van Kulzer. Snel, precies en economisch: Past perfect. Giving a hand to oral health.

Product Informatie. cara Print 4.0 Dé 3D printer van Kulzer. Snel, precies en economisch: Past perfect. Giving a hand to oral health. Product Informatie cara Print 4.0 Dé 3D printer van Kulzer. Snel, precies en economisch: Past perfect. Giving a hand to oral health. cara Print 4.0 Snellere precisie voor perfecte polymeer restauraties

Nadere informatie

Patiënteninformatie: Straumann-implantaten. Meer dan schitterende tanden. Een betere levenskwaliteit met implantaten.

Patiënteninformatie: Straumann-implantaten. Meer dan schitterende tanden. Een betere levenskwaliteit met implantaten. Patiënteninformatie: Straumann-implantaten Meer dan schitterende tanden. Een betere levenskwaliteit met implantaten. Meer dan een implantaat. Een nieuwe, natuurlijke glimlach. Een implantaatbehandeling:

Nadere informatie

Conical-Bridge: Een innovatie van een reeds lang beproefd conus/ telescoop concept in de overkapping prothese op implantaten.

Conical-Bridge: Een innovatie van een reeds lang beproefd conus/ telescoop concept in de overkapping prothese op implantaten. Conical-Bridge: Een innovatie van een reeds lang beproefd conus/ telescoop concept in de overkapping prothese op implantaten. Telescoop/ conus techniek Deze techniek is reeds jaren een begrip in de prothetiek

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Kroon, keramische kap met opgebakken porselein

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Kroon, keramische kap met opgebakken porselein Ieder mens is uniek. En daarmee ook iedere tandheelkundige behandeling. Om daar zo goed mogelijk invulling aan te kunnen geven heeft de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald dat bij bepaalde behandelingen

Nadere informatie

Patiënt tarieven 2018 Excent Tandtechniek

Patiënt tarieven 2018 Excent Tandtechniek www.excent.eu Patiënt tarieven 2018 Excent Tandtechniek Excent ondersteunt de tandheelkundig behandelaar met als doel mensen gelukkig te maken, door zelfvertrouwen te geven met een functionele, esthetische

Nadere informatie

Uw voordelen. Bij een behandeling met originele Straumann -implantaten en -componenten

Uw voordelen. Bij een behandeling met originele Straumann -implantaten en -componenten Uw voordelen Bij een behandeling met originele Straumann -implantaten en -componenten Geachte patiënt, U overweegt, op advies van uw tandarts, één of meerdere implantaten te laten plaatsen. Dat is een

Nadere informatie

AMSJI voor totale bovenkaakreconstructie bij extreme atrofie

AMSJI voor totale bovenkaakreconstructie bij extreme atrofie AMSJI voor totale bovenkaakreconstructie bij extreme atrofie 2 AMSJI met CNC gefreesde positieve connectoren Dubbele structuur met overkapping bij een schisispatiënte Hybriede brug met separatie tandenkroon

Nadere informatie

Gedragsregels betreffende behandeling van patiënten met tandheelkundige implantaten

Gedragsregels betreffende behandeling van patiënten met tandheelkundige implantaten Gedragsregels betreffende behandeling van patiënten met tandheelkundige implantaten versie mei 2015 Initiatief Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) In het op 30 juni 2014 verschenen rapport

Nadere informatie

De telescoopbrug VRIJ REGELMATIG KOMEN ER IN DE PRAKTIJK PATIËN- EEN SEMIVASTE VOORZIENING MET BELANGRIJKE PLUSPUNTEN

De telescoopbrug VRIJ REGELMATIG KOMEN ER IN DE PRAKTIJK PATIËN- EEN SEMIVASTE VOORZIENING MET BELANGRIJKE PLUSPUNTEN EEN SEMIVASTE VOORZIENING MET BELANGRIJKE PLUSPUNTEN De telescoopbrug Een vaste brug ter vervanging van een prothese is voor veel mensen een grote wens. Dit is helaas niet altijd technisch haalbaar. Gelukkig

Nadere informatie

Inhoud. BSL ID 0000 ACA_A4_2KMM Prothetiek en orale implantologie Pre Press Zeist 13/12/2006 Pg. 011

Inhoud. BSL ID 0000 ACA_A4_2KMM Prothetiek en orale implantologie Pre Press Zeist 13/12/2006 Pg. 011 1 Onderzoek, behandelplan en de rol van de algemeen practicus 1 1.1 Inleiding 1 1.2 Onderzoek en behandelplan 1 1.2.1 De eerste algemene onderzoeksfase 1 1.2.2 De tweede specifieke onderzoeksfase 4 1.2.3

Nadere informatie

Tarieven IJsselstate tandartsen 2012

Tarieven IJsselstate tandartsen 2012 Tarieven IJsselstate tandartsen 2012 Prijzen geldig tot 31 maart 2012 CONSULTATIE EN DIAGNOSTIEK A-codes DE PERIODIEKE CONTROLE Er wordt stilgestaan bij uw gezondheid De gezondheid van uw mond wordt in

Nadere informatie

Informatie voor patiënten Comfort en esthetiek met tandvervangende implantaten

Informatie voor patiënten Comfort en esthetiek met tandvervangende implantaten Informatie voor patiënten Comfort en esthetiek met tandvervangende implantaten Professioneel voor Professionals Uw glimlach Uw persoonlijkheid Beste patiënt, Deze brochure is bedoeld om u belangrijke informatie

Nadere informatie

NVVRT Academy - Module Removable

NVVRT Academy - Module Removable NVVRT Academy - Module Removable De module omvatten 100 uren (= contacturen + voorbereiding) verdeeld over 4-6 avonden gedurende 6-8 maanden in 2019. Daarnaast 200 uur zelf- en literatuurstudie ten behoeve

Nadere informatie

Inhoud. 4 Anesthesie Algehele anesthesie Lachgassedatie Lokale anesthesie

Inhoud. 4 Anesthesie Algehele anesthesie Lachgassedatie Lokale anesthesie 1 Anatomie en fysiologie van hoofd, hals en kauwstelsel.... 1 1.1 Inleiding.... 3 1.2 Functies van het gebit.... 3 1.3 Structuren in de mondholte: het gebit... 4 1.4 De gebitsbogen....19 1.5 Tandontwikkeling....20

Nadere informatie

Intra-orale scanner cara TRIOS Perfecte digitale resultaten.

Intra-orale scanner cara TRIOS Perfecte digitale resultaten. Intra-orale scanner cara TRIOS Perfecte digitale resultaten. cara makes life so easy Innovatieve technologie Precies en comfortabel scannen in 3D. Profiteer van alle voordelen van digitale tandheelkunde

Nadere informatie

Maak het natuurlijk. Lava. Zirkoniumoxide. Kronen en Bruggen

Maak het natuurlijk. Lava. Zirkoniumoxide. Kronen en Bruggen Maak het natuurlijk Lava Zirkoniumoxide Kronen en Bruggen dentale innovaties competentie van afdrukmaterialen tot en met cementeermaterialen en kronen en bruggen Kwalitatieve innovaties Het totale concept:

Nadere informatie

Metaalvrije copings zelf vervaardigen. Kwaliteit, maar dan eenvoudig en economisch in het gebruik

Metaalvrije copings zelf vervaardigen. Kwaliteit, maar dan eenvoudig en economisch in het gebruik Metaalvrije copings zelf vervaardigen Kwaliteit, maar dan eenvoudig en economisch in het gebruik Inhoud De ontdekking: TURKCOM-CERA 03 De TURKCOM-CERA set 05 Feiten en voordelen in één overzicht 06 Eigenschappen

Nadere informatie

E3 Rehabilitatie met brugwerk op implantaten

E3 Rehabilitatie met brugwerk op implantaten E3 Rehabilitatie met brugwerk op implantaten Trefwoorden: Parodontitis Vaste voorziening Verkorte tandboog Abrasie Frederik Ardenois 1 Reden bezoek en wens patiënt Een vrouwelijke patiënt van 53 jaar consulteerde

Nadere informatie

interdisciplinaire samenwerking

interdisciplinaire samenwerking ASSISTENTENDAG 2016 VRIJDAG 18 MAART interdisciplinaire samenwerking bij registratie vóór 1 maart 2016 van 130,- voor 110,- + parkeerkaart gratis Locatie Evenementenlocatie Gooiland Emmastraat 2 1211 NG

Nadere informatie

Cursusprogramma. Laboror 2015-2016

Cursusprogramma. Laboror 2015-2016 Cursusprogramma Laboror 2015-2016 Overzicht Cursus 1: opstellingscursus IVOCLAR 4 Cursus 2: individualisering van de prothesebasis 4 Cursus 3: Press on metal. InLine POM IVOCLAR 5 Cursus 4: IPS e. max

Nadere informatie

Beste lezer, Inhoud Tandheelkundige implantaten voor meer kwaliteit van leven Tandheelkundige implantaten een verstandige oplossing

Beste lezer, Inhoud Tandheelkundige implantaten voor meer kwaliteit van leven Tandheelkundige implantaten een verstandige oplossing Beste lezer, Tandheelkundige implantaten hebben de natuur als voorbeeld. Ze kunnen de functie van natuurlijke gebitselementen volledig laten terugkeren en u daarmee uw persoonlijk welzijn en uw natuurlijke

Nadere informatie

ACTIVITY SCANNER NIEUW ACTIVITY 855. 3D Dental Scanner made in Germany

ACTIVITY SCANNER NIEUW ACTIVITY 855. 3D Dental Scanner made in Germany ACTIVITY SCANNER 3D Dental Scanner made in Germany NIEUW ACTIVITY 855 MADE IN GERMANY SOFTWARE OPTISCHE DENTAL SCANNER ERGONOMISCH SNEL EENVOUDIGE BEDIENING OPEN INTERFACE www.smartoptics.de ACTIVITY SERIES

Nadere informatie

Aandacht voor dentale implantaten

Aandacht voor dentale implantaten Aandacht voor dentale implantaten Zorg voor goede tandheelkundige implantaten De beschikbaarheid van tandheelkundige implantaten voor iedereen die deze nodig heeft, dient een helder maatschappelijk doel.

Nadere informatie

Campus events Overzicht 3e + 4e kwartaal 2018

Campus events Overzicht 3e + 4e kwartaal 2018 Campus events Overzicht 3 e + 4 e kwartaal 2018 Beste tandarts, In de tandheelkundige branche volgt de ene ontwikkeling na de andere zich in een razendsnel tempo op. Zó snel, dat wij ons realiseren dat

Nadere informatie

De snelste en betrouwbaarste manier voor de meest esthetische tandverzorging door volledige digitalisering:

De snelste en betrouwbaarste manier voor de meest esthetische tandverzorging door volledige digitalisering: De snelste en betrouwbaarste manier voor de meest esthetische tandverzorging door volledige digitalisering: 1 2 gezichtsscan intra orale-/ modelscan 4 afwerking ontwerp 3 Het priti process is een consequente

Nadere informatie

Informatie over implantaten (Kronen en bruggen op implantaten of een klikgebit )

Informatie over implantaten (Kronen en bruggen op implantaten of een klikgebit ) Informatie over implantaten (Kronen en bruggen op implantaten of een klikgebit ) U AANGEBODEN DOOR: Fa. Straumann Uw tandarts Praktijk Voor Tandheelkunde & Implantologie (P.G. Kruijt, Kemphaanweide 1,

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Prijs

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Prijs Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

UW TALENT. ONZE TECHNOLOGIE. DE PERFECTE PASVORM.

UW TALENT. ONZE TECHNOLOGIE. DE PERFECTE PASVORM. UW TALENT. ONZE TECHNOLOGIE. DE PERFECTE PASVORM. Deze brochure wordt u aangeboden door Postadres: Bezoekadres: Tel: Fax: Email: Postbus 273-3300 AG Dordrecht Dorpsweg 23-3738 CA Maartensdijk +31 (0)78-652

Nadere informatie

Geschroefde brug in de bovenkaak

Geschroefde brug in de bovenkaak BEHANDELPLAN VORMT DE BASIS VAN DE BEHANDELING Geschroefde brug in de bovenkaak Patiënten die edentaal zijn in de bovenkaak willen soms een vaste voorziening. Ze verwachten een zowel esthetisch als functioneel

Nadere informatie

Patiënteninformatie Implantaten

Patiënteninformatie Implantaten Patiënteninformatie Implantaten Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten Tanden en kiezen zijn een deel van uw uitstraling Tanden en kiezen geven u levenskwaliteit. Zij stellen u in staat te genieten

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

inhoud T: 0342 412575 E: info@barneveldsttl.nl Postadres: Postbus 89 3770 AB Barneveld Bezoekadres: Stationsweg 89 3771 VD Barneveld

inhoud T: 0342 412575 E: info@barneveldsttl.nl Postadres: Postbus 89 3770 AB Barneveld Bezoekadres: Stationsweg 89 3771 VD Barneveld PRIJSLIJST inhoud Opties bij de verschillende prothesewerkstukken 3 Vanaf prijzen prothese BASIC-uitvoering 3 Vanaf Prothese op implantaten 3 Vanaf prijzen 3 Specificaties van de A-, B-, C- en frameprothese

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel 1 Hieronder vindt u onze inkoopprijzen voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

Plandent Connect. Onmisbare schakel in digitale tandtechniek

Plandent Connect. Onmisbare schakel in digitale tandtechniek Plandent Connect Onmisbare schakel in digitale tandtechniek Uw partner in digitale tandtechniek Plandent Connect is het millingcenter van Dental Union dat productie van kroon- en brugwerk, steggen en abutments

Nadere informatie

D-Day. Do s & dont s for dummies. Genk ZOL Campus Sint-Jan 7 februari 2008

D-Day. Do s & dont s for dummies. Genk ZOL Campus Sint-Jan 7 februari 2008 D-Day Do s & dont s for dummies Genk ZOL Campus Sint-Jan 7 februari 2008 Dr. Phill, understanding why people do what they do and don t do what they don t do. 7 februari Scheppingsverhaal 158 dagen Regeringsonderhandelingen

Nadere informatie

P.W. Dieperink, tandarts Deze prijslijst is geldig van:1 januari 2012 Deze prijslijst is geldig tot en met: 1 april 2012

P.W. Dieperink, tandarts Deze prijslijst is geldig van:1 januari 2012 Deze prijslijst is geldig tot en met: 1 april 2012 P.W. Dieperink, tandarts Deze prijslijst is geldig van:1 januari 2012 Deze prijslijst is geldig tot en met: 1 april 2012 Afspraken annuleren: Afspraken dienen minstens 48 uur of twee werkdagen van te voren

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

Patiënteninformatie: Straumann-implantaten. Meer dan Zwitserse precisie. Een betere levenskwaliteit met implantaten.

Patiënteninformatie: Straumann-implantaten. Meer dan Zwitserse precisie. Een betere levenskwaliteit met implantaten. Patiënteninformatie: Straumann-implantaten Meer dan Zwitserse precisie. Een betere levenskwaliteit met implantaten. Meer dan de nieuwste technologie. Langdurige tevredenheid. WEINIG ORGANISATIES HEBBEN

Nadere informatie

De specialist op het gebied van bijzondere implantologie in Nederland

De specialist op het gebied van bijzondere implantologie in Nederland De specialist op het gebied van bijzondere implantologie in Nederland Waarom Centrum Bijzondere Implantologie? CBI (Centrum Bijzondere Implantologie) is dé specialistische kliniek op het gebied van bijzondere

Nadere informatie

Patiënteninformatie: Gebitsprotheses op implantaten. Meer dan een gebitsprothese. Een nieuwe, natuurlijke glimlach.

Patiënteninformatie: Gebitsprotheses op implantaten. Meer dan een gebitsprothese. Een nieuwe, natuurlijke glimlach. Patiënteninformatie: Gebitsprotheses op implantaten Meer dan een gebitsprothese. Een nieuwe, natuurlijke glimlach. Meer dan functionaliteit. Straal weer zelfvertrouwen uit. Hoe tevreden bent u met uw

Nadere informatie

Voorwoord. Onno Blok Jan Willem Carelse

Voorwoord. Onno Blok Jan Willem Carelse Programma 2009-2010 Voorwoord Het succes van afgelopen jaar is te omschrijven als het resultaat van een combinatie van onderzoek en de dagelijkse praktijk. Dit succes willen wij verder gaan uitbreiden.

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

Type kroon, facing of brugdeel Prijs in. Kroon, keramische kap met opgebakken porselein 250,-

Type kroon, facing of brugdeel Prijs in. Kroon, keramische kap met opgebakken porselein 250,- Hieronder vindt u onze inkoopprijzen voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk en geeft tevens informatie over de verschillende materialen.

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel

Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. Type kroon, facing of brugdeel Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor de verschillende behandelingen tandtechnici/tandtechnische

Nadere informatie

Informatie en doelstellingen tandtechniek. TTL RIJK Tandtechniek

Informatie en doelstellingen tandtechniek. TTL RIJK Tandtechniek Informatie en doelstellingen tandtechniek TTL RIJK Tandtechniek 2016 Wie zijn wij? TTL Rijk Tandtechniek en Supra Structuren is al 40 jaar een full service partner voor alle tandtechnische werkzaamheden.

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden ingaande 1 januari 2004 Onderlinge Waarborgmaatschappij De Friesland Particuliere Ziektekostenverzekeringen U.A.

Verzekeringsvoorwaarden ingaande 1 januari 2004 Onderlinge Waarborgmaatschappij De Friesland Particuliere Ziektekostenverzekeringen U.A. Verzekeringsvoorwaarden Verzekeringsvoorwaarden ingaande 1 januari 2004 Onderlinge Waarborgmaatschappij De Friesland Particuliere Ziektekostenverzekeringen U.A. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

INHOUD. T: E: Postadres: Postbus AB Barneveld. Bezoekadres: Stationsweg VD Barneveld

INHOUD. T: E: Postadres: Postbus AB Barneveld. Bezoekadres: Stationsweg VD Barneveld PRIJSLIJST INHOUD PROTHESE WERKSTUKKEN 3 VANAF PRIJZEN PROTHESE BASIC-UITVOERING 3 VANAF PRIJZEN PROTHESE OP IMPLANTATEN 3 VANAF PRIJZEN 3 IMPLANTAAT EN KROON- EN BRUGWERKZAAMHEDEN 4 VANAF PRIJZEN KROON-

Nadere informatie

DIGITAAL VERSUS CONVENTIONEEL AFDRUKKEN

DIGITAAL VERSUS CONVENTIONEEL AFDRUKKEN DIGITAAL VERSUS CONVENTIONEEL AFDRUKKEN R VRIJDAG 19 NOVEMBER 2010, HOTEL FIGI, ZEIST WWW.NVT-NVVRT.NL WWW.NVT.NU INFO@NVT-NVVRT.NL WWW.NVVRT.COM NVT NVVRT NVT-NVVRT Najaarscongres 2010 DIGITAAL VERSUS

Nadere informatie

D Aanspraakcriteria Implantologie

D Aanspraakcriteria Implantologie D0757-201808 Aanspraakcriteria Implantologie Inhoudsopgave Toelichting aanspraakbeoordeling 3 Indicatiestelling 4 Gehele tand-kaak-mondstelsel 4 Prothetiek 4 Handreiking aanspraakbeoordeling 5 Implantaten

Nadere informatie

SMART Guide. Een efficiënte en eenvoudige manier van implantaatplanning

SMART Guide. Een efficiënte en eenvoudige manier van implantaatplanning SMART Guide Een efficiënte en eenvoudige manier van implantaatplanning Voorwoord van DicomLAB Vaak heb ik mij afgevraagd waarom guided surgery niet een standaard onderdeel is in de dagelijkse routine van

Nadere informatie

Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten

Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten Patiënteninformatie Meer kwaliteit van leven met tandimplantaten Tanden zijn een deel van uw uitstraling Tanden geven u levenskwaliteit. Zij stellen u in staat te genieten van uw eten, duidelijk te spreken

Nadere informatie

3D opbouwen van metaalproducten direct vanuit een CAD/CAM omgeving of puntenwolk Ook wel Additive Manufacturing genoemd Gebaseerd op Layer Technology

3D opbouwen van metaalproducten direct vanuit een CAD/CAM omgeving of puntenwolk Ook wel Additive Manufacturing genoemd Gebaseerd op Layer Technology 3D opbouwen van metaalproducten direct vanuit een CAD/CAM omgeving of puntenwolk Ook wel Additive Manufacturing genoemd Gebaseerd op Layer Technology Materialiseren van een virtueel ontwerp c.q. realiseren

Nadere informatie

COMPOSIET VOOR DE TANDTECHNICUS

COMPOSIET VOOR DE TANDTECHNICUS COMPOSIET VOOR DE TANDTECHNICUS Vezelversterking J.M. Kreyns TandartsPraktijk, 26 (2005), p. 02-08 De tandarts is zeer vertrouwd met composiet, de tandtechnicus minder. Voor de oppervlakkige beschouwer

Nadere informatie

Removable Prosthetics MANUAL DYNA HELIX/OCTALOCK MAGNET ATTACHMENT

Removable Prosthetics MANUAL DYNA HELIX/OCTALOCK MAGNET ATTACHMENT Removable Prosthetics MANUAL DYNA HELIX/OCTALOCK MAGNET ATTACHMENT Algemene informatie Bij toepassing van de Dyna implantaat systemen is het mogelijk om verschillende type overkappingsprotheses te maken:

Nadere informatie

Eindtermen Opleiding Restauratief Tandarts NVVRT Auteurs: dr. P. van der Kuij drs. H.B. Derksen

Eindtermen Opleiding Restauratief Tandarts NVVRT Auteurs: dr. P. van der Kuij drs. H.B. Derksen Eindtermen Opleiding Restauratief Tandarts NVVRT 2016 Auteurs: dr. P. van der Kuij drs. H.B. Derksen Inhoudsopgave Inleiding Eindtermen Diagnostiek, indicatiestelling en behandelplanning Eindtermen Uitvoering

Nadere informatie

Prijslijst PDH Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. FRAME. Frame prothese 1-4 elementen 494.

Prijslijst PDH Onder deze prijslijst vindt u meer informatie over de verschillende materialen. FRAME. Frame prothese 1-4 elementen 494. Hieronder vindt u onze inkoopprijzen i voor de tandtechniekkosten. De lijst hieronder bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk. Wij hebben voor het navolgende tandtechnisch laboratorium

Nadere informatie

Indicatie bijkomende materiaal- en techniekkosten tandheelkundige behandelingen

Indicatie bijkomende materiaal- en techniekkosten tandheelkundige behandelingen Indicatie bijkomende materiaal- en techniekkosten tandheelkundige behandelingen Ieder mens is uniek. En daarmee ook iedere tandheelkundige behandeling. Om daar zo goed mogelijk invulling aan te kunnen

Nadere informatie

Behandeling van fluorose in het front met. behulp van porseleinen laminate veneers. restauratieve tandheelkunde - door Marco Gresnigt, tandarts* Casus

Behandeling van fluorose in het front met. behulp van porseleinen laminate veneers. restauratieve tandheelkunde - door Marco Gresnigt, tandarts* Casus restauratieve tandheelkunde - door Marco Gresnigt, tandarts* Behandeling van fluorose in het front met behulp van porseleinen laminate veneers Fluoride speelt een erg belangrijke rol in de preventie van

Nadere informatie

Zo herkent u zichzelf weer. Waarom het belangrijk is zelfs één ontbrekende tand te vervangen.

Zo herkent u zichzelf weer. Waarom het belangrijk is zelfs één ontbrekende tand te vervangen. Zo herkent u zichzelf weer. Waarom het belangrijk is zelfs één ontbrekende tand te vervangen. Bent u een tand kwijtgeraakt en weet u niet wat u eraan moet doen? Moest uw tandarts een kies trekken en ziet

Nadere informatie

A Dukaat 11-13 T 0411 68 95 29 E info@tandartsweenen.nl 5283 PJ Boxtel F 0411 68 95 28 W www.tandartsweenen.nl

A Dukaat 11-13 T 0411 68 95 29 E info@tandartsweenen.nl 5283 PJ Boxtel F 0411 68 95 28 W www.tandartsweenen.nl Consultatie en Diagnostiek A111 Periodieke controle 21,00 A211 Probleemgericht consult 22,00 A231 Intake consult 35,00 A261 Multidisciplinair consult 45,00 A311 Maken en beoordelen kleine röntgenfoto 15,50

Nadere informatie

Twee soorten facings in één geheel

Twee soorten facings in één geheel VOORIN DE MOND PORSELEIN EN ZIJDELINGS COMPOSIET Twee soorten facings in één geheel Vooral in die gevallen waarbij door de behandeling de lachvorm en lachlijn veranderd worden en een groter deel van het

Nadere informatie

Dyna Dental. Your comfort is our goal

Dyna Dental. Your comfort is our goal Dyna Dental Your comfort is our goal Dutch quality AGENDA Introductie Procedure/ stappenplan tandarts Indicaties Verantwoordelijkheid behandelplan Garantie Evaluatie chirurgie en prothetiek Informatie

Nadere informatie

TANDIMPLANTATEN. Het alternatief voor kronen, bruggen en prothesen. ...kegeldichtheid door precisie...

TANDIMPLANTATEN. Het alternatief voor kronen, bruggen en prothesen. ...kegeldichtheid door precisie... TANDIMPLANTATEN Het alternatief voor kronen, bruggen en prothesen....kegeldichtheid door precisie... veilige genezing hoge precisie Made in Germany esthetische resultaten scherp geprijsd Amedico Implants

Nadere informatie

Digital Dental Solutions. Case studie: AvaDent Immediaat Prothese

Digital Dental Solutions. Case studie: AvaDent Immediaat Prothese Digital Dental Solutions Case studie: AvaDent Immediaat Prothese Precisie, efficiëntie en voorspelbaarheid met de Digitale AvaDent-immediaatprothese Immediaatprotheses blijven een enorme uitdaging voor

Nadere informatie

NASCHOLINGSREIS HONG KONG 2016. 21 oktober 28 oktober. (R)evolutionaire implantologie

NASCHOLINGSREIS HONG KONG 2016. 21 oktober 28 oktober. (R)evolutionaire implantologie NASCHOLINGSREIS HONG KONG 2016 21 oktober 28 oktober (R)evolutionaire implantologie Hong Kong Wereldstad op de eilanden Hong Kong is het New York van Azië. Het aantal wolkenkrabbers is er groter dan die

Nadere informatie

Henk Anema. FDP Bijeenkomst Additive Manufacturing, 3D Printing met Metaal

Henk Anema. FDP Bijeenkomst Additive Manufacturing, 3D Printing met Metaal Henk Anema 3D Printen in metaal, een verhaal apart On- en mogelijkheden die 3D Printing biedt. 3D Printing in het nieuws: Nike turbocharges 3D printing voor prototyping en seriematige productie van veerkrachtige

Nadere informatie

Kwestie van kiezen! Nooit meer sprakeloos!

Kwestie van kiezen! Nooit meer sprakeloos! Kwestie van kiezen! Nooit meer sprakeloos! Wij leveren uw glimlach! Tandtechniek Hoeksewaard is een modern en allround tandtechnisch laboratorium, gevestigd in Strijen. Sinds de oprichting in 1998 produceren

Nadere informatie

Protocol UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde. Titel: Protocol voor de vervaardiging van een enkelvoudige indirecte restauratie

Protocol UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde. Titel: Protocol voor de vervaardiging van een enkelvoudige indirecte restauratie Protocol UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde Titel: Protocol voor de vervaardiging van een enkelvoudige indirecte restauratie SECTIE Orale Functieleer, Prothetische Tandheelkunde en Biomaterialen

Nadere informatie

Dentalmind Tandprothetiek. Voor een goed passende gebitsprothese

Dentalmind Tandprothetiek. Voor een goed passende gebitsprothese Dentalmind Tandprothetiek Voor een goed passende gebitsprothese 2 Dentalmind Tandprothetiek verzorgt de vervaardiging van een volledige gebitsprothese van begin tot plaatsing. Onze tandprotheticus Nela

Nadere informatie

Implantaten. Alles wat u over gebitsimplantaten moet weten om een goede keuze te maken.

Implantaten. Alles wat u over gebitsimplantaten moet weten om een goede keuze te maken. Implantaten Alles wat u over gebitsimplantaten moet weten om een goede keuze te maken. Uw gebit kan een bron van irritaties zijn Het is zorgelijk als uw gebit niet goed functioneert, bijvoorbeeld als kauwen

Nadere informatie

Medit i500 Smart Deal. The easy entry into digital dentistry

Medit i500 Smart Deal. The easy entry into digital dentistry Medit i500 Smart Deal The easy entry into digital dentistry Introductie De ontwikkeling van de scanner heeft de afgelopen jaren niet stil gestaan. Hoewel de scanners steeds sneller worden en meer mogelijkheden

Nadere informatie

Pag. 1 van 3. Verkorte prijslijst

Pag. 1 van 3. Verkorte prijslijst Pag. 1 van 3 Verkorte prijslijst 02-2018 Pag. 1 van 3 Prothese-werkstukken BASIC-uitvoering Frameprothese... 410,45 Prothese op implantaten: Volle onderprothese op twee solitaire implantaten... 711,85

Nadere informatie

CENTRUM MONDZORG WAALRE Tandheelkundige implantaten

CENTRUM MONDZORG WAALRE Tandheelkundige implantaten CENTRUM MONDZORG WAALRE Tandheelkundige implantaten Om te genieten van de kwaliteit van het leven TANDHEELKUNDE & IMPLANTOLOGIE SINDS 1979 Natuurlijk zijn implantaten in de eerste plaats bedoeld om het

Nadere informatie

Informatie over implantaten. Leef met een lach

Informatie over implantaten. Leef met een lach Informatie over implantaten Leef met een lach Inhoudsopgave 2 Het voelt als eigen tanden Wat is een implantaat? - Toepassingen - Voordelen Voorwaarden - Gezond tandvlees - Leeftijd - Gezondheid en medicijngebruik

Nadere informatie

Beleef een volledig nieuwe retractie ervaring

Beleef een volledig nieuwe retractie ervaring Retractie Oplossingen 3M ESPE Astringent Retraction Paste Beleef een volledig nieuwe retractie ervaring NIEUW! Geschikt voor gebruik met polyether en VPS afdrukmateriaal! Eenvoudige retractie met de eerste

Nadere informatie

GELDIG TOT 31 MAART 2018

GELDIG TOT 31 MAART 2018 2018 Prijslijst tandtechniek 2018 GELDIG TOT 31 MAART 2018 Geachte tandarts, Elke tandartspraktijk is verplicht om per 1 januari 2018 de consument inzicht te geven in de prijzen van de doorgaans gebruikte

Nadere informatie

De Prothese Academy. Een achtdaagse (update)cursus over de volledige en partiële prothese in al zijn facetten.

De Prothese Academy. Een achtdaagse (update)cursus over de volledige en partiële prothese in al zijn facetten. De Prothese Academy Een achtdaagse (update)cursus over de volledige en partiële prothese in al zijn facetten. Docent: Rien van Waas, emeritus hoogleraar Orale Functieleer, ACTA, Amsterdam Opbouw van de

Nadere informatie

Tandtechnicus. Context. Doel. Rapporteert aan/ontvangt hiërarchische richtlijnen van: Directeur dienst Afdelingshoofd

Tandtechnicus. Context. Doel. Rapporteert aan/ontvangt hiërarchische richtlijnen van: Directeur dienst Afdelingshoofd Tandtechnicus Doel Voorbereiden en het (doen) vervaardigen en onderhouden van tandtechnische werkstukken, alsmede het verlenen van technische ondersteuning en advies bij wetenschappelijke experimenten,

Nadere informatie

Type kroon, facing of brugdeel. Kroon of brugdeel Metaal porselein incl. Spaarlegering

Type kroon, facing of brugdeel. Kroon of brugdeel Metaal porselein incl. Spaarlegering lijst Kroon & brugwerk kroon, facing of brugdeel Kroon of brugdeel Forma (Zirkonium) 177,49 Kroon of brugdeel Monolithisch (Monozir) 99,00 Kroon of brugdeel Monolithisch (Lava) 203.34 Kroon of brugdeel

Nadere informatie

3M ESPE Astringent Retraction Paste

3M ESPE Astringent Retraction Paste 3M ESPE Astringent Retraction Paste Eenvoudige toegang en opening van de sulcus Eenvoudige extrusie van hoog viskeuze pasta Zachte rand van de tip Lange, smalle mengtip met een oriëntatiering Geoptimaliseerde

Nadere informatie

Een omvangrijk esthetisch probleem

Een omvangrijk esthetisch probleem GESTRUCTUREERDE AANPAK VAN EEN BEHANDELING Een omvangrijk esthetisch probleem Een man van 58 jaar wenst esthetische verbetering van zijn bovenfront. In het verleden is hij hiervoor verwezen naar een orthodontist,

Nadere informatie

3D PRINTING: De Toekomst

3D PRINTING: De Toekomst 3D PRINTING: De Toekomst 21st eeuw: Revolutie van de technologie! In de 21ste eeuw komen grote wetenschappelijke veranderingen op het gebied van: Communicatie en Internet Micro Electronica Duurzame energie

Nadere informatie

1.1 Consultatie en diagnostiek MT= Materiaal- en/of Tandtechniekkosten.

1.1 Consultatie en diagnostiek MT= Materiaal- en/of Tandtechniekkosten. 1.1 Consultatie en diagnostiek MT= Materiaal- en/of Tandtechniekkosten. A111 Periodieke controle 20.50 A211 Probleemgericht consult 28 A231 Intake consult 38 A261 Multidisciplinair consult 30 A311 Maken

Nadere informatie