Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving"

Transcriptie

1 Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Maart 2017

2 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 maart 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost uur: Noordwolde Zingt 1 e collecte: Stichting Mensenkinderen ouderling: A. de Jong diaken: R. Borger koster: A. Hilhorst verwelkomer: M. van Soolingen 8 maart uur: ds. Huitema, Drachten Biddag 1 e collecte: Diaconie ouderling: N. Schelhaas diaken: P. Dekker koster: H. Bouknegt 12 maart 9.30 uur: ds. Sijtsma- van Oeveren, Kampen uur: ds. Snijder, Harkema 1 e collecte: Noordwolde Zingt ouderling: E. van Drie diaken: R. Borger koster: A. Postma verwelkomer: E. Klop 19 maart 9.30 uur: dhr. Pasterkamp, Urk uur: dhr. v.d.kooi, Groningen 1 e collecte: Jongeren ouderling: N. Schelhaas diaken: J. Mulder koster: A. Hilhorst verwelkomer: P/J Dekker

3 26 maart 9.30 uur: dhr. Wiersma, Scharnegoutum uur: ds. Hulshof, Jubbega 1 e collecte: Ned. Bijbelgenootschap ouderling: A. de Jong diaken: P. Dekker koster: A. Postma verwelkomer: H. Bouknegt 2 april 9.30 uur: ds. Douma- van der Molen, Leek uur: dhr. Brouwer, Rouveen 1 e collecte: World Servants ouderling: E. van Drie diaken: R. Borger koster: H. Bouknegt verwelkomer: M. van Soolingen De 2 e collecte is altijd bestemd voor de Kerk Iedere zondagmorgen is er kindernevendienst voor kinderen in de basisschoolleeftijd. De diensten zijn te beluisteren via -kerk Noordwolde.

4 Agenda 06 maart : uur Catechisatie jongste groep 06 maart : uur Gebedsgroep 13 maart : uur Catechisatie oudste groep 20 maart : uur Catechisatie jongste groep 20 maart : uur Gebedsgroep 27 maart : uur Catechisatie oudste groep 02 april : koffiedrinken na de ochtenddienst uur Zanggroep United in Christ oefent wekelijks op donderdagavond, uitgezonderd die waarop de kerkenraad vergadert. 06 april : Gemeente/Jaarvergadering Kopij Trefbode inleveren vóór 20 maart bij: Tjoukje Borger, Boschoordweg 26, 8392 MP Boijl Of via trefbode@gmail.com Het volgende nummer van de Trefbode verschijnt op 2 april De Trefbode verschijnt verder in 2017 op: 7 mei (inleveren kopij 24 april ) 4 juni (inleveren kopij 22 mei ) 2 juli (inleveren kopij 19 juni )

5 Wie zijn er jarig deze periode 06 mrt Joh. de Vries Kerkstraat CD Wolvega 13 mrt U. Tjeerdsma Elsweg KB Noordwolde 16 mrt M. Jansen-Veldhuizen Nieuwstraat CG Noordwolde 19 mrt Lisa Nieuwland Oosterseveldweg MB Oosterstreek 25 mrt Tjeerd Hilhorst Boekelterweg TT Boijl 25 mrt Jordy Smit Renbaanstraat BM Noordwolde 29 mrt Margot G. van Drie Meentheweg 7a 8391 VA Noordwolde 30 mrt W. Smit Renbaanstraat BM Noordwolde 30 mrt L. Nieuwland-Boessenkool De Stelling MD Noordwolde 30 mrt M.C. Maat Paaskamp JB Noordwolde Allen van harte gefeliciteerd en een gezegende dag toegewenst!

6 VAN DE VOORZITTER De drie zeven De drie zeven van de wijze. De overlevering bericht dat op een dag een man bij de wijze Griekse filosoof Socrates kwam ( voor Chr.). Hij vertelde: Luister, Socrates, ik moet je beslist iets vertellen! De wijze onderbrak hem meteen: Stop eens even! Heb je dat wat je mij wilt vertellen al gezeefd met de drie zeven? Drie zeven?, vroeg de ander vol verbazing. Ja, beste vriend! Laten we eens kijken of dat wat je mij wilt zeggen door de drie zeven komt. De eerste zeef is de waarheid. Heb jij bij alles wat je me wilt vertellen gecontroleerd of het waar is? Nee, ik hoorde erover vertellen en toen. Zozo Maar in elk geval heb je het vast wel met de tweede zeef onderzocht. Dat is de zeef van de goedheid. Is dat wat je me wilt vertellen iets goeds? Aarzelend antwoordde de ander: Nee, integendeel., onderbrak de wijze hem. Laten we nu de derde zeef nog toepassen. Is het nodig dat je mij dit vertelt? Nou, echt nodig is het niet direct Toen zei de wijze glimlachend: Als het niet waar, niet goed en niet nodig is, laat het dan begraven liggen en belast jezelf en mij er niet mee.

7 Socrates was een ongelovige, maar die drie zeven hebben hun actualiteit tot op vandaag niet verloren. We leven in een tijd van drukke en intensieve communicatie mondeling, schriftelijk en in toenemende mate ook elektronisch. Laten wij dat wat we met elkaar uitwisselen werkelijk reinigen door deze drie zeven, die we ook in Gods Woord vinden? Efeze 5:10 spoort ons ertoe aan te beproeven wat de Heer welgevallig is. Dat geldt voor onze daden. Maar het geldt ook voor onze woorden. Dat geldt voor alles wat we meedelen aan anderen. En let op: dat geldt dus ook als het per of sms gebeurt! Beproeven, onderzoeken, zeven wij echt wat we horen? En wat we doorgeven? Het is heel belangrijk hoe we over ons geloof en de kerk praten. Als we negatief zijn, zal dat invloed hebben op hoe anderen over de kerk gaan denken en ook onze kinderen zullen erdoor beïnvloed worden. Woorden waaien als veren met de wind weg. Als we spijt van onze woorden krijgen zijn ze overal naartoe gewaaid en hebben ze hun negatieve werking verricht. We zullen dat niet meer kunnen veranderen. Laten we daarom opbouwend zijn met woorden en met daden! Eric van Drie

8 NIEUWS VAN DE KERKENRAAD Zaken uit de notulen van de kerkenraadsvergadering op donderdag 2 februari Opening De voorzitter heet een ieder welkom, Hij leest Psalm 59 met de nadruk op vers 17: Ik zal uw sterkte roemen, uw trouw bezingen: U bent voor mij altijd een burcht geweest, een toevlucht in tijden van nood. Vervolgens uit het dagboekje One God, one plan, one life van Max Lucado. Daarna zingen we opwekking 370, een vaste burcht is onze God en vraagt de voorzitter in gebed een zegen over deze vergadering. Presentielijst De presentielijst wordt getekend. Ondertussen worden er weer zaken gedeeld met elkaar. Vaststellen van de agenda De agenda wordt onveranderd vastgesteld. Vaststelling notulen van de vorige vergadering De notulen van de vorige vergadering worden goedgekeurd en vastgesteld. Actiepuntenlijst en ingekomen stukken. De actiepuntenlijst wordt doorgelopen en bijgewerkt. E. van Drie gaat naar de vergadering van de radiokerkdiensten in Wolvega op 23 februari. Verdere ingekomen stukken worden behandeld onder de agendapunten waar ze bij horen. Eredienst De afgelopen twee zondagen was het tijdens de ochtenddienst erg stil. Het gordijn is voor de dienst dichtgedaan in overleg met de koster zodat de bezoekers in de kerkzaal zaten. Dit geeft wel een betere indruk en zal indien nodig vaker worden gedaan.

9 Gemeenteavond/ds Viezee J. van Soolingen heeft een mail gestuurd met de vraag of hij een brief mag sturen via het postvakje, dit naar aanleiding over wat hij heeft gezegd op de gemeenteavond. De kerkenraad heeft hier geen probleem mee. De jaarlijkse gemeenteavond wordt gepland op 6 april. Jeugd De jeugd is benaderd om te gaan koken voor de daklozen in Amsterdam. Dit is een project van de protestantse kerk in Noordwolde. Diaconie Geen bijzonderheden te melden. Commissie van Beheer Heeft nog niet vergaderd. Gezamenlijk Moderamen De evaluatie van de kerstzangdienst is geweest. Er wordt teruggekeken op een positieve avond. Rondvraag en mededelingen. Er zijn geen vragen of mededelingen meer. Datum volgende vergadering. 2 maart 2017 om uur. Sluiting N. Schelhaas sluit de vergadering met gebed. A. de Jong, Scriba

10 Beste gemeenteleden, De jaarlijkse gemeenteavond is gepland op DV 6 april Deze avond willen we in ieder geval met elkaar de cijfers bespreken. Hoe de verdere invulling van deze avond zal zijn is nog niet bekend. Meer informatie komt in de Trefbode van april, maar die verschijnt pas op 2 april. Het jaarverslag zal medio half maart beschikbaar zijn voor de leden. Ook zal er weer een nieuwe inhoud worden uitgereikt voor het ledenboekje. Heeft u nog wijzigingen geef dit dan zo snel mogelijk door bij de scriba. In ieder geval bent u allen alvast uitgenodigd voor de gemeenteavond op DV 6 april om uur in het Trefpunt. Namens de kerkenraad, André de Jong scriba Collecte opbrengsten van de maand januari jan St. Neemias 88,07 Kerk 78,55 8-jan St. Mensenkinderen 82,50 Kerk 58,65 15-jan Open Doors 64,95 Kerk 47,55 22-jan Diaconie 108,95 Kerk 40,25 29-jan St. Horeb 108,85 Kerk 38,16

11 Van Hart tot hart Hallo gemeente leden In mijn vorig stukje hart tot hart heb ik het over het jaar thema gehad : omzien naar elkaar en onze naasten. Hier wil ik graag nog even op ingaan. In de gemeente avonden die wij met dominee Viezee gehad hebben, zag ik dat wij naar elkaar omkeken want iedereen probeerde aanwezig te zijn en een ieder sprak en luisterde; dit deed mij goed en ik hoop dat u dit ook zo beleefd hebt. Want gemeente zijn doen wij samen, samen naar de kerk en samen God dienen en groot maken. Tot mijn schrik hoorde ik op de laatste bijeenkomst dat er nog maar één GGG groep bestaat. Na wat navragen hoorde ik dat deze wel uit een mooi groepje mensen bestond van plus minus 10 personen. Een van de conclusies die dominee Viezee maakte, was dat wij meer met elkaar moesten spreken buiten de kerk diensten, zodat wij elkaar beter leren kennen en begrijpen. Dit heeft mij tot de inspiratie gezet voor 2 dingen. 1 Ik zet weer een groeigroep op. (doelgroep 25 tot 45 jaar) 2 Ik wil graag één keer in de zoveel tijd een mannen avond organiseren. Voor de groeigroep heb ik genoeg inspiratie, maar voor de mannen avond heb ik hulp nodig, Ik weet dat er een aantal mannen (samen) wel eens naar zulke bijeenkomsten zijn geweest. Nu wil ik hen via deze weg vragen om mij te komen inspireren hoe ik zoiets kan opzetten. Voor deze gemeente en natuurlijk alle belangstellende MANNEN. Dit zal wel een hele taak gaan worden, maar met de zegen van de Heer zal dit lukken. Dus laat ons omzien naar elkaar en onze naasten. Met broederlijke groet Peter Dekker p.s. Als u nu geen uitnodiging heeft gekregen voor de GGG groep maar wel graag mee wilt doen dan hoor ik dit graag!

12 Collecte doel World Servants Wolvega Als diaconie werd ons gevraagd een invulling geven voor enkele collectes die nog geen bestemming hadden. In deze periode stond er een artikel in de Stellingwerf over de World Servants in Wolvega. Dit artikel sprak ons als diaconie erg aan. World Servants, waarvan het hoofdkantoor in Wolvega zit, is een organisatie die jaarlijks met zo n achthonderd mensen uit heel Nederland ontwikkelingslanden helpt. Daar wordt aan projecten gewerkt, die gemiddeld twee tot drie weken duren. Na die werkvakantie blijft World Servants nog vijf jaar bij de gemeenschap betrokken. Hieronder een stukje van hun website, dat uitlegt wat World Servants zoal doet. Wat doet World Servants? World Servants gelooft in dienstbaarheid. Om iedereen te laten ervaren dat dienen werkt, organiseren we over de hele wereld bouwprojecten in ontwikkelingslanden. Nederlandse jongeren bouwen daar samen met lokale jongeren aan gebouwen als klaslokalen of klinieken. Door het contact tussen de lokale gemeenschap en de Nederlandse jongeren ontstaan veel meer effecten dan alleen de gebouwen zelf. Na hun reis komen vrijwilligers veranderd terug en zijn ze enthousiast om zich dienstbaar in te zetten in hun eigen omgeving. In de lokale gemeenschappen ontstaat door de projecten nieuwe energie, nieuwe kennis en worden mensen bemoedigd door de komst van een groep jongeren. Een World Servants-project is een unieke vorm van jongerenwerk waardoor de hele gemeente groeit. Jongeren zijn op zoek naar avontuur en willen graag iets voor een ander doen. Een World Servants-project biedt een combinatie van beide.

13 Dit jaar gaan er jonge meiden vanuit Wolvega naar Ghana om met elkaar klaslokalen te bouwen. Er gaat een groepje naar Guatamala en Mali om lerarenwoningen en ook klaslokalen te bouwen. Iemand gaat alleen naar Ecuador om te werken op een cacaocentrum en de boeren daar te helpen met de economische aanpak. In Zimbabwe werkt World Servants aan een meerjarig project voor het verbeteren van een vakschool. Zo n tachtig procent in Zimbabwe is officieel werkloos. Jongeren, ook al zijn ze goed opgeleid, hebben weinig kans in hun vaderland en vertrekken naar het buitenland. De vakschool leert ze onder andere vaardigheden om ook zzp er te kunnen zijn. Voor de projecten zamelt de World Servants afdeling Wolvega met elkaar geld in. Zo gingen de dames de kerstpost rondbrengen, wordt er oud ijzer ingezameld, staat er een sponsordiner op 10 en 11 maart in De Rank te Wolvega en benefietconcert eind maart (31 maart) op de planning. Met de collectes die door ons hiervoor gehouden worden, willen wij graag als diaconie en kerk een steentje bijdragen aan deze projecten. Namens de diaconie, Janny Mulder-Troelstra

14 Lieve gemeente, Wij willen u via deze weg vertellen dat wij ons lidmaatschap van de vgknoordwolde op hebben gezegd. Wellicht heeft u dit al via de afkondigen vernomen. Allereerst willen wij iedereen hartelijk bedanken voor alles. Er ligt nogal een geschiedenis in Noordwolde en wij willen dan ook iedereen bedanken voor de fijne tijd. Toch maken we de keuze om over te gaan naar een andere gemeente. Dat is niet zomaar gekomen, maar een proces wat al langer aan de gang is geweest rond de vraag of wij als gezin nog bij Noordwolde passen. In de afgelopen jaren is er veel gebeurd en daar zaten heftige gebeurtenissen bij die wel hun sporen hebben nagelaten. Juist toen we twijfelden of we nog wel thuishoorden in Noordwolde, kwam de roep om ouderling te worden. Na veel gebed en overleg meenden we dat God ons hiertoe via de gemeente riep, om ons daarvoor in te zetten. Ook wij zagen echter dat het niet goed ging met de gemeente en waren blij met het aantrekken van Ds. Viezee, in de hoop dat hij zou helpen om de gemeente een duidelijke koers te laten kiezen. Nu, na afloop van het traject met Ds. Viezee, moeten wij vaststellen dat de gekozen weg, niet was waar wij op gehoopt hadden. En dan is het niet eerlijk om maar weer een tijdje wachten en de zaken aan te zien. De gemeente van Noordwolde heeft nu voortrekkers nodig; er is gekozen en nu moeten de handen uit de mouwen om te werken aan de gemeente. Dat zullen en kunnen wij echter niet zijn. En dan is het ook eerlijk dat wij vertrekken, om niet belemmerend te werken voor de richting die de gemeente uit wil.

15 Juist ook nu we de verantwoordelijkheid hebben voor Wijtze- Oebele willen we graag deel uit maken van een heldere, duidelijke gereformeerde gemeente. Daarom dat wij er voor kiezen om ons aan te gaan sluiten bij de vgk in Assen. Wel binnen de vgkn omdat daar ons hart ligt, wij voelen ons bij de gereformeerde leer hiervan helemaal op onze plek. Wij wensen Noordwolde alle wijsheid toe in de besluiten die gaan komen en natuurlijk Gods zegen bij al het gemeentewerk. Ondanks ons vertrek hopen wij dat wij welkom blijven in Noordwolde om af en toe nog eens een dienst te bezoeken. Met vriendelijke groet, Bokke, Antje en Wijtze-Oebele. COGG-conferentie: De vrijheid van christelijk onderwijs loopt gevaar! Datum: 29 maart Plaats: De Aker Putten. Tijd: uur: inloop. Programma: uur tot uur. Sprekers: prof.dr. F.L. van Lieburg, prof.dr. A. de Muynck en dr. R. Bisschop. Aanmelden: I.A. Kole, secr.: Entree: 5 euro.

16 Noordwolde zingt Op 5 maart is er s avonds een Noordwolde zingt.. opwekking. Deze avond staan er mooie opwekkingsliederen op het programma. De liederen zijn gekozen uit 450 en hoger. Dus De Rivier en Tienduizend redenen zullen voorbij komen. Johannes de Vries begeleidt ons op het orgel. Op 9 april is er een speciale Noordwolde zingt.. Dit is de iets voor Pasen dus alle reden om Palmpasenliederen te zingen. Wilt u de liederen voor deze dienst uitzoeken? Ik hoor het graag. Verder is het plan om bij het koffie drinken op de eerste zondag van de maand een papier neer te leggen waar iedereen zijn lievelingslied op kan schrijven. Dan kunnen die een volgende keer gezongen worden. Uiteraard zijn ideeën altijd welkom. Johannes of ik horen het graag. Veel zingplezier ter eer van de opgestane Heer. Luit Mulder Hoe groot zijt Gij Als ik Uw hemel zie Als ik de bergen zie het kunstwerk van Uw handen. zo groot, zo onbewogen. Als ik de golven zie Als ik de bliksem zie: die breken op de stranden. een glimp van Uw vermogen. Als ik Uw schepping zie zo schoon, zo onvolprezen. Als ik Uw namen zie op al Uw werk te lezen. Hoe groot zijt Gij! en zie: Gij wilt mijn Vader wezen. E. IJskes-Kooger ingezonden door L. Nieuwland Uit: Dit is mijn troost

17 Paasstukje Wanneer: Dinsdag 4 april Waar: Trefpunt Hoe laat: Rond half 8 later mag ook Voor wie: Iedereen U mag kiezen deze keer of u gaat zelf iets maken of u doet mee met een workshop. Deze workshop houdt in dat we op een dienblad een stolp gaan maken van gaas. Dan mag u hem verder opmaken zoals u dat zelf wilt. De workshop kost 7,50 euro pp en daarvoor heeft u een mooi paasstuk voor op tafel. Ik zorg dan voor het gaas, dienblad ( of u moet zelf 1 hebben) bolletjes, mos en eitjes. Hieronder staan een paar foto s met ideeën. Neemt u zelf groen, een knipschaar en bakjes mee? dan kunnen we met ons allen een heleboel mooie stukjes maken. Aan paasgroen denk ik aan klimop, takken, krulhazelaar en u weet vast nog wel een heleboel om mee te nemen. Koffie en thee wordt verzorgd en wil er iemand wat lekkers bakken dat mag natuurlijk altijd U kunt zich opgeven via het prikbord in de kerk of bij Trijntje Bouius Hoekstra

18 Brief van God. Lieve kind, Wat heb Ik je toch een zwaar kruis opgelegd, door Mijn dag precies op zondag te laten vallen en dan nota bene nog na een vrije zaterdag Maar Ik zal het je uitleggen: de maandag is als van ouds bedoeld als wasdag en op dinsdag wordt de was gestreken. 's Woensdags knoopjes aanzetten en de kleine karweitjes doen en met de kinderen de vrije middag doorbrengen. Op donderdag krijgen de slaapkamers hun wekelijkse beurt en op vrijdag wordt de rest van het huis gedaan om jou in het 'weekend' waardig te kunnen ontvangen. Dan kun je op zaterdag lekker uitslapen en de boodschappen doen. Ook kan men dan na zijn vijf werkdagen lekker aan zijn auto knutselen. Ja, en nou die zondag hè? Dan mag jij op visite. Bij Mij! Want Ik wil dan even met jou bijpraten, weer of geen weer, bossen of geen bossen, strand of geen strand, zin of geen zin. Zes dagen in de week kijk Ik dag en nacht naar jou om, als je thuis bent, als je voor het stoplicht staat, in de supermarkt, als je niet in slaap kunt komen. Waar je ook bent, overal denk Ik aan jou. En nu wil Ik graag, dat je op Mijn dag bij Mij komt en ook regelmatig aan tafel komt en mee eet, zodat je er weer tegen kan. Ik ben blij, dat je graag wilt komen en dat je beseft, dat je die ontmoeting nodig hebt. Het is goed om zo samen te komen, jij en Ik. Het is goed om met anderen samen te komen, om samen te zingen en voor elkaar te bidden. Daarom verwacht ik je. Tot zondag. Joh. de Vries

19 Jij en ik... Weet, dat jij Anders ziet Anders hoort Anders voelt Anders waarneemt Dan ik, Zoals jij Anders denkt Anders praat Anders reageert Anders doet Dan ik Begrijp, dat Jouw waarheid Berust op Jouw waarneming Zij is Niet beter Noch slechter Dan mijn waarheid; Ze verschillen slechts, Dat is alles Wees daarom mild En verdraagzaam Jij voor mij Ik voor jou En samen, voor al wat is. Wijsheid is meer dan waarheid Luister in stilte, zonder vooroordeel Ingezonden door Trijntje Bouius.

20 HOLLANDKOOR iets voor jou?? Graag wil ik een ervaring met u delen. Sinds twee jaar zit ik op het Holland koor. Het Holland koor is een landelijk gemengd koor met ongeveer 800 leden. Het koor wordt gedirigeerd door Jan Quintus Zwart. Het bijzondere aan dit koor is dat het zingt ter bemoediging en ondersteuning van het volk Israël. Het Holland koor is één grote groep vrienden en vriendinnen die elkaar enthousiast ontmoeten op de koorrepetities. Uit alle kerken en kringen. Omdat we houden van Israël en zingen voor de God van Israël, de Vader van onze Here Jezus Christus die ons onlosmakelijk met Israël verbond. Er wordt op drie plaatsen gerepeteerd. Ik kan kiezen waar ik heenga, de ene week op zaterdag in Hoogeveen, de volgende week op zaterdag in Voorthuizen en als ik een weekendje weg wil dan kan ik de derde zaterdag naar Goes om te repeteren. Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het er in de praktijk op neerkomt dat ik, soms met Luit, één keer per maand naar Hoogeveen ga om liederen te oefenen. Het Hollandkoor houdt erg van reizen en optredens en dat doen ze dan ook regelmatig. Komend najaar wordt er door Christenen voor Israël wereldwijd een feestdag georganiseerd in Londen. Dan is het namelijk 70 jaar geleden dat er een akkoord is getekend voor het oprichten van de staat Israël. En dat wil Christenen voor Israël vieren! Dit vieren gaan ze doen in Londen waar het allemaal is begonnen voor de staat Israël. In de Royal Albert hall wordt een groots evenement opgezet. En het Hollandkoor gaat daar zingen. Het lijkt mij een fantastische ervaring! Maar voor mensen die niet zo ver willen reizen en toch het Holland koor gevoel een keer mee willen maken:

21 Op 1 april, geen grap, hebben we een open repetitie zoals we dat noemen. Iedereen die belangstelling heeft mag komen meezingen en/ of luisteren, in Hoogeveen. Zonder verplichtingen. Niets voorzingen of zo, maar gewoon inschuiven. Ds. Ouweneel komt een bemoediging doen. Ook zijn ds. H. Poot en ds. K. van Velzen( de voorzitter) regelmatig in ons midden voor de opening van de repetitie. s Middags hebben we een optreden in de kerk in Hoogeveen in samenwerking met Christenen voor Israël waarbij alle mensen die gerepeteerd hebben die ochtend, ook mee kunnen zingen in het koor. Het gebeurt allemaal in de Oosterkerk in Leeuweriklaan 35, Hoogeveen, de toegang is gratis. Mocht dit teveel van het goede zijn dan kunt u ook op 17 juni naar Steenwijk gaan. Daar treedt het Hollandkoor op in de grote kerk. Echt een aanrader als je van koormuziek houdt, graag meezingt en Israël een warm hart toedraagt! Ook daar is de toegang gratis. Zie ook: Barbara Mulder

22 Beste gemeenteleden, Inmiddels zal het bij de meeste van u wel bekend zijn dat Bokke, Antje en Wijtze-Oebele Postma zich hebben laten overschrijven naar de vgk te Assen. Een keuze die Bokke en Antje weloverwogen hebben gemaakt. We wensen hun Gods zegen toe in de nieuwe gemeente waar ze zeker niet onbekend zijn. Maar zoals u waarschijnlijk ook weet, is dat zowel Bokke als Antje veel voor en in onze kerk deden. Een aantal taken hebben we al ondergebracht maar één taak nog niet. Voor deze taak doen we, als kerkenraad, een beroep u. De functie die Antje Postma had aangenomen als vertrouwenspersoon voor onze kerk is nu weer vrij gekomen. Deze functie willen we wel weer invullen. Als kerkenraad willen we dit verzoek bij u, als lid van de gemeente neerleggen. Bent u diegene die deze functie wilt vervullen of denkt u iemand te weten die deze functie kan invullen dan verzoeken wij u om dit bij ons aan te geven. Namens de kerkenraad, André de Jong scriba

23 De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt. Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft. Kijk op Mail naar Bel naar (ma-vrij ) Wordt het meer dan praten? Blijf er niet mee zitten Kerk en Samenleving, radioprogramma Elke zondagavond op Radio Weststellingwerf Centraal Zendfrequenties: Wolvega e.o. Noordwolde e.o. Kabel Mhz Mhz Mhz uur Uitzending van de radio kerkdienst uur In de Korenschuur (muziekprogramma) Opname gebeurt in de ochtenddienst op dezelfde dag.

24 Kerkgebouw Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Website: Telefoon: Voorzitter E. van Drie, Meentheweg 7a Kerkenraad 8391 VA Noordwolde, tel Vice Y.P. Dekker, Molenstraat 8 Voorzitter 8391 AJ Noordwolde, tel Secretaris A. de Jong, IJsbaanweg 46 Kerkenraad 8391 HZ Noordwolde, tel scriba.kerknoordwolde@gmail.com postadres: Dwarsvaartweg 1, 8391 MH Noordwolde Pastoraalwerker vacant Coördinatie A. Postma, Norgerweg 82 kosters 8433 LR Haulerwijk, tel Voorzitter J.A. van der Wijk, Boijlerweg 4 Commissie Van Beheer 8392 NH Boijl, tel Secretaresse M. van Soolingen de With cvbkerknoordwolde@outlook.com Penningmeester B. Mulder-Massier, IJkenweg TA De Hoeve, tel penningmeester.kerknoordwolde@gmail.com Bank: Rabobank Noordwolde IBAN nr: NL93 RABO tnv Geref. Kerk, Noordwolde (overmaking specificeren) RSIN nr: Redactie Tj. Borger-Folkertsma, Boschoordweg 26 Trefbode 8392 MP Boijl, tel kopij trefbode@gmail.com

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Februari 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 5 februari 9.30 uur: ds. Sijtsma- van Oeveren, Kampen 19.00 uur: Noordwolde Zingt met

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 oktober 9.30 uur: dhr. van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: dhr. Brouwer, Rouveen 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 april 9.30 uur: dhr. G. de Kok, Diever 19.00 uur: Noordwolde zingt 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Januari 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 januari 9.30 uur: dhr. Van Dijke, Buitenpost 19.00 uur: Invulling door de kerkenraad

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 juni 9.30 uur: ds. Sijtsma-van Oeveren voorbereiding Heilig Avondmaal Kampen 19.00 uur:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving September 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 september 9.30 uur: ds. P. Rozeboom, Oldeboorn Startzondag en Voorbereiding Heilig

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli /Augustus 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 juli Bevestigingsdienst 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen 19.00 uur: Noordwolde

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving MAART 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 maart 9.30 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds J. Kijzer, Burgum 1e collecte: 3

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving FEBRUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 februari 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse 19.00 uur: ds A.J. Fraanje, Drachten

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juli/Augustus 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 juli 11.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand April 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 8 april 9.30 uur: dhr M. Claus, Harkema 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn 1 e collecte:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maand Mei 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 mei 9.30 uur: Mevr. I. Baron- Janssen, Moederdag Bakkeveen 19.00 uur: geen dienst

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving JANUARI 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 januari 9.30 uur: mevr I. Baron, Bakkeveen Voorbereiding 19.00 uur: ds P. Hulshof, Jubbega

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2017 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 12 november 9.30 uur: ds Scholing, Hoogeveen Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds Sijtsma- van

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Juni 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 10 juni 9.30 uur: dhr K. de Lange, Marknesse Voorbereiding 19.00 uur: ds K.J. Faber, Wolvega

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 11 november 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Oktober 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 14 oktober 9.30 uur: ds A. van Harten- Tip, Smilde 19.00 uur: ds P. Rozeboom, Oldeboorn

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 2 oktober 2016 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Neely Kok : Guus Korpershoek De kaarsen worden aangestoken Wij bereiden

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 25 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. In deze dienst zal Erna Dros bevestigd worden als ouderling. We zullen als gemeente afscheid nemen van de vorige ouderling/voorzitter

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 9 december 2018-2 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Kees-Jan Antuma Diaken:

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 6 januari 2019 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 3 februari 2019 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 10.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 18 juni 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn Groningen Ouderling: Dorinda Hijszeler Diaken: Jan

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving November 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 7 november 19.30 uur: mevr. I. Baron, Veennhuizen Dankdag 1 e collecte: Diaconie (zie

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 6 augustus 2017 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist:

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 18 december 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 4 e Zondag van Advent Zondag Rorate Kleur: Paars Kleur van (be)rouw, inkeer, bezinning Voorganger: ds. Wim Schaap Orgel: Bert Wisgerhof De

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 30 juli 2017 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 6 e zondag van de zomer Kleur: Groen De kleur van de natuur in de zomer, van de hoop op de komende grote zomer. Voorganger: ds. Barbara Elenbaas

Nadere informatie

Zondag 18 maart Voorganger : ds. Erica Hoebe. Organist: dhr. Johan Groen

Zondag 18 maart Voorganger : ds. Erica Hoebe. Organist: dhr. Johan Groen Zondag 18 maart 2018 Voorganger : ds. Erica Hoebe Organist: dhr. Johan Groen Voor het eerst hier in de kerk? Welkom in deze dienst. Wij hopen dat u zich in Leidschendam en in deze gemeente snel thuis zult

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 2 december 2018-1 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan

Nadere informatie

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016

Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Gezamenlijke Startdienst 18 september 2016 Voorganger Organist : Ds. E. Bijl : Jaap Dekker Welkom Afkondigingen door ouderling Janie van Everdingen t Jong Voor

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 2 juli 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: José Groenboom Diaken: Jan Reinder

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012. Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 15 april 2012 Wijkgemeente Ambacht-Oost in de Bethelkerk Hendrick ter Brugghen (1588-1629): De Ongelovige Thomas voorganger orgel : dhr. Rob van Herwaarden :

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent

Zondagsbrief voor zondag 23 december e advent Zondagsbrief voor zondag 23 december 2018-4 e advent Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken:

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving SEPTEMBER 2018 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 9 september 9.30 uur: ds W. Pastoor, Steenwijk Heilig Avondmaal 19.00 uur: ds M. Sijtsma-

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 18 november 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Erna Dros Diaken: Jan Menno Medendorp

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 21 augustus 2016 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 10 e zondag van de zomer Kleur: Groen de kleur groen is de kleur van het leven - geef ons heden ons dagelijks brood - de kleur groen is de

Nadere informatie

Wat is een kerkdienst?

Wat is een kerkdienst? Inhoudsopgave Welkom...3 Wat is een kerkdienst?... 4 Liturgie...5 Schema liturgie... 6 Begrippen... 8 Ruimte voor uw aantekeningen... 9 Contact...10 Routebeschrijving... 11 2 Welkom Allereerst hartelijk

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 3 juni 2018 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist:

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost

Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost Kerkbrief Hervormde Gemeente Bennekom Wijk Oost (Protestantse Gemeente In wording) Ichthuskerk 21 juli 2019 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel Organist: dhr. Nico van Reenen Ouderling:

Nadere informatie

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend

Orde van Dienst. voor zondag 6 april Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend aan barmhartigheid Protestantse Gemeente Nuenen werken Orde van Dienst voor zondag 6 april 2014 Vijfde zondag in de Veertigdagentijd 'Wonen overal even thuis' Thema: Bij het graf van een vriend Voorganger:

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK

HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK zondagsbrief 6 september 2015 HARTELIJK WELKOM IN DE PETRAKERK 12 e Zondag van de Zomer Kleur: groen De kleur groen drukt nieuw leven, hoop, toekomst en groeikracht uit. Voorganger: Organist: Da. Geke

Nadere informatie

Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nel van Doorn uit Middelburg Ouderling van dienst: Adrie van Sluijs Organist: Roel Sinke

Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nel van Doorn uit Middelburg Ouderling van dienst: Adrie van Sluijs Organist: Roel Sinke Hartelijk welkom in de Odulphuskerk Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke/Zoutelande zondag 19 november 2017 Familieviering Thema: Mijn zegen heb je! Aan de dienst werken mee: Voorganger: ds. Nel

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 17 maart 2019 kleur: paars Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving

Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving Maandblad van de voortgezette Gereformeerde Kerk Noordwolde en omgeving DECEMBER 2016 KERKDIENSTEN KOMENDE PERIODE 11 december 9.30 uur: dhr. G. de Kok, Diever 19.00 uur: dhr. Lowijs, Noordseschut 1 e

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2&3 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 28 oktober 2018 kleur: groen Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. Ds. A. Verbaan-van den Heuvel

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Laatste kans! Meld je snel aan voor de 26 e via jacdrachten@hotmail.com Punteren in - Zie voor meer informatie de Flyer & Facebook - Welkom in de Hoeksteen

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018

Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Liturgie voor Zondag 25 februari 2018 Voorganger Organist Lector Ontvangst Ds. W. Nijkamp Jan Zwart Janny de visser Henk van Zanten Orgelspel Woord van welkom Gemeente gaat staan na het aansteken van de

Nadere informatie

De Leidraad. Orde van dienst. Voorganger: ds J.C. van Westenbrugge Organist: Johan Groen

De Leidraad. Orde van dienst. Voorganger: ds J.C. van Westenbrugge Organist: Johan Groen Orde van dienst De Leidraad +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Vierde zondag van de herfst De rijke dwaas, Jan Luyken (1649-1712) Voorganger: ds J.C. van Westenbrugge Organist: Johan

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 6 mei 2018 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Ari Troost Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Marja de Jong Lector:

Nadere informatie

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli

Zondagsbrief en Orde van Dienst. voor. Zondag 14 juli Zondagsbrief en Orde van Dienst voor Zondag 14 juli Dorpskerk Eelde-Paterwolde Zondagsbrief voor zondag 14 juli 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden Voorganger: Ouderling:

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn

Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn Maartenskerk zondag 9 oktober 2016 4 e zondag van de herfst orde van dienst Een dienst waarin wij de Maaltijd van de Heer vieren Rembrandt van Rijn Jacob worstelend met de engel 1659/60, Berlijn 1 Orgelspel

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 10 september 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Jan Menno

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 14 mei 2017 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk Vlaardingen voorganger orgel : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten : Kees van den Berg De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016

ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST. Zondag 23 oktober 2016 ORDE VAN DIENST PROTESTANTSE GEMEENTE SOEST Zondag 23 oktober 2016 6 e zondag van de herfst Liturgische kleur: rood In deze viering zal Conny van Lier worden aangesteld als jongerenwerker voor de Protestantse

Nadere informatie

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12

Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : Johannes 8: Tekst : Johannes 8 : 12 Lezen : Johannes 1 : 1-9 Johannes 3 : 16-21 Johannes 8: 12-20 Tekst : Johannes 8 : 12 NLB 287 : 1, 2 en 5 Lied 26 : 1 en 3 Opwekking 334 Psalm 119 : 12 en 17 Psalm 84 : 5 en 6 Bijeenkomsten in de Stille

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade.

Na afloop van elke zondagsdienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten met koffie/thee/limonade. Zondagsbrief voor zondag 29 oktober 2017 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. D. Tieleman Groningen Ouderling: Sytske Koopmans Diaken: Tineke

Nadere informatie

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A. H Boschma : mw. F. Hovius : dhr. P. de Jong M.v.v. Kinderen en personeel van Het Mozaïek Thema

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG.

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de   WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. betekenis van deze bijzondere dag. Op dankdag danken we God voor delen met mensen ver weg en dichtbij. DE DANKDAGKALENDER WORDT gebruiken. Naast bewustwording van dankdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Welkom Heilige Geest, daal op ons neer, vervul iedere dag, ons hart steeds weer. Jezus heeft het onszelf

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst:

Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Welkom in de morgendienst van 14 mei in de Regenboog Voorganger : Ds. Bertine van de Weg Muzikale medewerking : The Followers Ouderling van dienst: Betsie Diender Thema : Wie helpt mij?? Zingen : Dit is

Nadere informatie

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk.

Zondagsbrief voor zondag 18 augustus Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Zondagsbrief voor zondag 18 augustus 2013 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. L. Giethoorn, Groningen Ouderling: Els Beelen Diaken: Joke

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Zondag 1 oktober 2017

Zondag 1 oktober 2017 Zondag 1 oktober 2017 voorganger: organist: koster: ds. Piet Schelling, Monster dhr. Michiel de Leeuw van Weenen dhr. Frans Beukelman 1 Woord van welkom Aanvangslied: 216 [Hierbij gaan we staan] Woord

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof. Zondag 29 Juli 2018

Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof. Zondag 29 Juli 2018 Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 29 Juli 2018 Voorganger: Ds. H. Nekeman, Olst Ouderling van Dienst: Mevr. Marjon Smelt Organist: Dhr. Piet van Blanken Na de dienst is er gelegenheid om

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen

Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen 1 Orde van dienst voor de viering van zondag 10 mei 2015 Wijkgemeente Ambacht-Oost Bethelkerk, Vlaardingen voorganger : ds. Freek L. Bakker, Voorschoten orgel : Kees van den Berg 2 De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie

handreiking om de kerkdienst te volgen

handreiking om de kerkdienst te volgen Uitgave: oktober 2006 Evangelisatiecommissie Chr. Geref. Kerk De Zaaier Foto s: Jaco Reijgersberg Als pdf te downloaden van www.cgkdezaaier.nl handreiking om de kerkdienst te volgen Inhoudsopgave Welkom

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Aan alle jongeren in België

Aan alle jongeren in België Aan alle jongeren in België Beste jongeren, De paus roept regelmatig elke twee of drie jaar bisschoppen van de hele wereld bijeen, om samen na te denken over belangrijke thema s uit het leven van de Kerk

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Welkom! Wat een rijkdom!! Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Kinderen en leerkrachten van de Elzenhof De-Nu-Je-Onderwegband Organist:

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 8 e zondag van de zomer 10 augustus 2014 Dienst van Schrift en Tafel Kleitablet, Zimbabwe, juli 1990 Petrus wordt gered uit de golven Voorganger Ouderling Diaken Organist

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW

(t)op survival. Zondag 3 september. Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW (t)op survival Zondag 3 september Voorganger: Ds. Jan Hermes Medewerking: vrijwilligers en kinderen van de VBW Welkom Zingen: Kom in de kring Kom in de kring van Gods gezin, geef mij een hand en kom, want

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Zondag 23 september 2018

Zondag 23 september 2018 Zondag 23 september 2018 Lied 280 1, 2, 3, 4 en 5 (Nieuwe Liedboek) Psalm 111 1 en 2 Schriftlezing Exodus 1:1-2:10 (HSV) Psalm 33 5 en 6 Psalm 66 3 en 4 (Oude Berijming) Gebed d HEEREN 2 en 3 (Oude Berijming)

Nadere informatie

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!!

Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Orde van de laagdrempelige dienst in de Pniëlkerk op zondag 20 november 2016 Aanvang 18:00 uur Thema: Vergeet niet te danken!! Voorganger: ds. F. Wijnhorst Ouderling van dienst: br. Henny Hoek Organist

Nadere informatie

Medewerkenden aan deze dienst zijn:

Medewerkenden aan deze dienst zijn: Zondagsbrief voor zondag 10 februari 2019 Hartelijk welkom in deze dienst in de Dorpskerk. Medewerkenden aan deze dienst zijn: Voorganger: ds. Kaj van der Plas Ouderling: Marike Hoekstra Diaken: Liesbeth

Nadere informatie