art Gebruiksaanwijzing PART. T6100D - 05/05-01 PC

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "art Gebruiksaanwijzing PART. T6100D - 05/05-01 PC"

Transcriptie

1 art Gebruiksaanwijzing PART. T6100D - 05/05-01 PC

2

3 INHOUD Sommario INLEIDING 4 Raad en waarschuwingen 4 Algemene beschrijving 4 Grafische display 5 De toetsen en hun functie 5 Fabrieksinstelling 6 De fabrieksinstelling herstellen 6 GEBRUIK 7 Een bewoner op naam zoeken 7 Een bewoner op code zoeken 8 TOEGEVOEGDE EXTERNE APPARATUUR 9 Extra toetsenbordmodule 9 Infrarood afstandsbediening 9 PROGRAMMERING 10 Het programmeermenu openen 10 De toetsen en hun functie 10 Configuratiemenu 12 Paswoord 13 Taal 14 Formaat naamregister 15 Centrale 16 Directe oproep 17 Deurcode 18 Contrast 19 Terugbellen 20 Naamregister menu 21 TICALL SOFTWARE 28 CONFIGURATIE 28 INSTALLATIE 29 NL 3 Om de communicatietaal van de menu s te wijzigen: Open het Programmeermenu zoals beschreven op blz.11 Open het Taalmenu zoals beschreven op blz.14

4 art INLEIDING RAAD EN WAARSCHUWINGEN Lees deze handleiding voordat u de module installeert. De fabrikant stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade die te wijten is aan een fout gebruik en/of een gebruik dat niet overeenstemt met de instructies van deze handleiding. ALGEMENE BESCHRIJVING De digitale geluidsmodule met verlichte grafische display biedt de mogelijkheid om een binnenpost op te roepen nadat deze met de speciale toetsen uit het naam- of coderegister gekozen is. De module kan 1000 namen met achternaam van bewoners in het geheugen opslaan en deze aan het unieke configuratieadres* van de BP (binnenpost) van de installatie koppelen. Er kunnen slechts 500 namen worden opgeslagen als er ook een bericht aan de namen wordt gekoppeld. Als er omwille van de privacy alleen de codes van de bewoners worden opgeslagen, dan is er voldoende geheugenruimte voor 5000 codes. Het is mogelijk om twee verschillende namen aan het zelfde MN-adres te koppelen. PC INTERFACE LUIDSPREKER MICROFOON GRAFISCHE DISPLAY OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF FUNCTIETOETSEN IR-ONTVANGER (te programmeren met een afstandsbediening) (*) In het vervolg van deze handleiding wordt het begrip uniek configuratieadres aangeduid door de afkorting MN

5 INLEIDING NL 5 GRAFISCHE DISPLAY In de ruststand toont de grafische display van de porter het scherm waarmee een bewoner kan worden opgeroepen. OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF Als het scherm voor de oproep aan de centrale en het scherm voor rechtstreekse oproepen geactiveerd zijn, dan worden deze achter elkaar getoond en om de 10 seconden afgewisseld door het rustscherm OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF OM TE BELLEN CENTRALE TE BELEN BIANCHI ROSSI DE TOETSEN EN HUN FUNCTIE Met de drie toetsen van de module kan de naam of het codenummer van de gewenste bewoner in het register worden opgezocht en een oproep worden gezonden. De gekozen bewoner oproepen Een positie terug (korte druk) Snel terug (2 seconden indrukken) Een positie vooruit (korte druk) Snel vooruit (2 seconden indrukken) BIANCHI Mario ROSSI Aldo VERDI Marco SNEL BLADEREN: De display toont meerdere bewoner tegelijkertijd.

6 art INLEIDING FABRIEKSINSTELLING PASWOORD 1234 Taal Italiaans Formaat register Alfanumeriek zonder bericht Centrale 4000 Gedeactiveerd Rechtstreekse oproep 0000 en 0001 Gedeactiveerd Deurcode 1234, 1235, 1236, 1237 en 1238 Contrast 50 terugbellen Gedeactiveerd DE FABRIEKSINSTELLING HERSTELLEN Om de fabrieksinstelling te herstellen: Onderbreek de stroomtoevoer naar het apparaat Plaats een jumper op de twee onderste pinnen van de interface Herstel de stroomtoevoer; op de display verschijnt het volgende bericht: - RESET HARDWARE Onderbreek de stroomtoevoer naar het apparaat Verwijder de jumper Herstel de stroomtoevoer; de fabrieksinstelling is nu hersteld.

7 GEBRUIK EEN BEWONER OP NAAM ZOEKEN Om een bewoner wiens naam men kent op te roepen: NL 7 OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF Druk op een toets om de zoekactie te beginnen; BIANCHI Mario OM TE BELLEN Doorloop het register totdat de gezochte naam op de display verschijnt; BIANCHI Mario OM TE BELLEN Druk op de toets om de persoon op te roepen. BIANCHI Mario OPROEP BEZIG Als u geen antwoord krijgt, dan kunt u de oproep beëindigen door op een toets te drukken. Bianchi Mario VERBONDEN Als de bewoner antwoordt, dan signaleert de display dat er een gesprek bezig is. EINDE BIANCHI Mario Als de bewoner ophangt of als er 60 seconden verstreken zijn, dan wordt de verbinding verbroken en keert de display terug naar de ruststand. Dit type zoekactie is alleen mogelijk als het Register Formaat op ALFANUMERIEK is ingesteld.

8 art GEBRUIK EEN BEWONER OP CODE ZOEKEN Om een bewoner wiens code men kent op te roepen: OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF Druk op een toets om de zoekactie te beginnen GEBOUW B:1 BEVESTIGEN Kies met de toetsen: het gewenste Blok, Verdieping en Intern en bevestig iedere keus B:1 V:04 T:00016 OM TE BELLEN Druk op de toets om de bewoner met de zojuist ingevoerde code op te roepen B:1 V:04 T:00016 OPROEP BEZIG Als u geen antwoord krijgt, dan kunt u de oproep met een druk op de toets beëindigen. B:1 V:04 T:00016 VERBONDEN Als de bewoner antwoordt, dan signaleert de display dat er een gesprek bezig is. EINDE Als de bewoner ophangt of als er 60 seconden verstreken zijn, dan wordt de verbinding verbroken en keert de display terug naar de ruststand. Dit type zoekactie is alleen mogelijk als het Register Formaat op CODE is ingesteld. De codes moeten tijdens de installatie geconfigureerd zijn en aan iedere bewoner moet een code zijn toegewezen: B (gebouw), V (verdieping) en T (toestel).

9 TOEGEVOEGDE EXTERNE APPARATUUR EXTRA TOETSENBORDMODULE NL 9 OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF A B C D De toetsenbordmodule (art ) maakt het volgende mogelijk: De bewoners wiens naam men kent rechtsreeks oproepen (op voorwaarde dat het Register Formaat op NUMERIEK is ingesteld) door het MN adres in te toetsen. De bewoners wiens code men kent rechtsreeks oproepen (op voorwaarde dat het Register Formaat op CODE is ingesteld) door de code (gebouw, Verdieping, Toestel) in te toetsen. Het deurslot te openen door op de toets te drukken en een numeriek PASWOORD in te toetsen. De toetsenbordmodule wordt geleverd met een multikabel voor de aansluiting op de geluidsmodule. INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING art De infrarood afstandsbediening (art ) kan voor het programmeren van het bewonersregister worden gebruikt. De afstandsbediening heeft alfanumerieke toetsen en functietoetsen: NEXT MESS kies volgende/vorige item SHIFT wijzigt de functie van de NEXT MESS toets en alle andere toetsen met twee functies RESET editing afsluiten zonder de nieuwe instellingen op te slaan MEMORY slaat de nieuwe waarde of selectie op in het geheugen BACK een positie naar links SPACE een positie naar rechts SHIFT +. Spatie invoegen (druk eerst op SHIFT en daarna op. )

10 art PROGRAMMERING HET PROGRAMMEERMENU OPENEN Het programmeermenu van de Grafische Porter is door een Geheim PASWOORD beschermd (fabrieksinstelling 1234). CONFIGURATIE BEWONERS AFSLUITEN Het programmeermenu biedt de volgende keus: CONFIGURATIE opent het configuratiemenu van het apparaat. NAAMREGISTER opent het configuratiemenu van het naamregister. AFSLUITEN sluit de programmering af en keert terug naar de startpagina. DE TOETSEN EN HUN FUNCTIE C Verplaatst de aanwijzer een cijfer naar rechts (korte druk) Bevestigen en in het geheugen opslaan (2 seconden indrukken) A Een positie omhoog (korte druk) Waarde met een eenheid vergroten (lange druk) B Een positie omlaag (korte druk) Waarde met een eenheid verminderen (lange druk) + C A De toetsen C + A verplaatsen de aanwijzer een cijfer naar links (normaliter eerst C en dan A).

11 PROGRAMMERING Om het programmeermenu te openen: NL 11 OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF Houd de toets minstens 10 seconden ingedrukt; CONFIGURATIE 0000 BEVESTIGEN Typ het PASWOORD in (bijv fabrieksinstelling); CONFIGURATIE 1234 BEVESTIGEN Houd de toets minstens 2 seconden ingedrukt om te bevestigen. CONFIGURATIE BEWONERS AFSLUITEN Als het goede PASWOORD is ingetypt: U krijgt toegang tot het programmeermenu OM TE BELLEN EEN BEWONER DRUK OF Anders keert de startpagina terug.

12 art PROGRAMMERING CONFIGURATIEMENU PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG CENTRALE DIRECTE OPROEP DEURCODE CONTRAST TERUG BELLEN AFSLUITEN In dit menu kan men het volgende configureren: PASWOORD het geheime paswoord dat toegang geeft tot het programmeermenu. TAAL de taal waarin de menu s op de display worden weergegeven. FORMAAT NAAMREGISTER het formaat van het naamregister (alfanumeriek/code). CENTRALE het scherm voor oproepen aan de centrale. DIRECTE OPROEP het scherm voor directe oproepen aan twee interne toestellen. DEURCODE de code voor het openen van de deur (max. 5 verschillende codes). CONTRAST de contrastwaarde van de display (30 70). TERUGBELLEN automatische herhaling van de oproep (4 pogingen met pauzes van 10 seconden).

13 PROGRAMMERING NL 13 PASWOORD Om het paswoord van het programmeermenu (fabrieksinstelling 1234) te wijzigen: PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG Kies Paswoord; 1234 Druk op de toets om te bevestigen; De display visualiseert het huidige paswoord Typ het nieuwe paswoord in (bijv. 2244); 2244 Houd de memory toets 2 seconden ingedrukt om het nieuwe paswoord op te slaan. PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG -PASWOORD- -PASWOORD- PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG De startpagina keert terug op de display. Als er 7 seconden niet op een toets gedrukt is, dan keert de display terug naar de ruststand en blijft het oude paswoord geldig.

14 art PROGRAMMERING TAAL Om de keus van de communicatietaal van het apparaat te wijzigen (fabrieksinstelling Italiaans): PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG Kies Taal; PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG -TALL- ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Druk op de toets om te bevestigen; De display geeft de huidige taal aan Kies de gewenste taal met de toetsen (bijv. English); -TALL- ITALIANO FRANÇAIS ENGLISH Druk op de toets om de nieuwe taalinstelling te bevestigen. -CONFIGURATION- PASSWORD LANGUAGE ADR.BOOK FORMAT De display visualiseert de startpagina in de zojuist gekozen taal. Het is mogelijk om de default taalinstelling te wijzigen met de TiCall software.

15 PROGRAMMERING NL 15 FORMAAT NAAMREGISTER Om het formaat van het naamregister te wijzigen (fabrieksinstelling: alfanumeriek zonder berichten): Kies Formaat Naamregister PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG PASWOORD TAAL FORMAAT NAAMREG -FORMAAT NAAMREG- ALFABETISH CODENUMMERS Druk op de toets om te bevestigen De display geeft het huidige formaat aan Kies het gewenste formaat met de toetsen*: -FORMAAT NAAMREG- ALFABETISH CODENUMMERS Druk op de toets om te bevestigen EEPROM CANCEL Bij een wijziging of bevestiging van het Naamregister Formaat worden alle gegevens uit het naamregister gewist. (*) de beschikbare keuzes zijn: ALFANUMERIEK: Zonder bericht: max 1000 bewoners (achternaam + naam) Met bericht: max 500 bewoners (achternaam + naam + bericht) CODE: max 5000 bewoners (code)

16 art PROGRAMMERING CENTRALE Om het scherm voor oproepen aan de centrale te activeren: Kies Centrale TAAL FORMAAT NAAMREG CENTRALE TAAL FORMAAT NAAMREG CENTRALE -CENTRALE- SCHERM TOESTEL -SCHERM- INACTIEF ACTIEF Druk op de toets om te bevestigen Kies met de toetsen: - Scherm om het scherm voor oproepen aan de centrale te activeren/deactiveren (default: gedeactiveerd) - Adres om het MN-adres van de centrale in te stellen (default: 4000) Bevestig uw keus Kies de gewenste optie met de toetsen en bevestig uw keus OM TE BELLEN CENTRALE TE BELLEN Als het scherm voor oproepen aan de centrale geactiveerd is, dan wisselt dit scherm het rustscherm om de 10 seconden af.

17 PROGRAMMERING NL 17 DIRECTE OPROEP Om het scherm voor directe oproepen aan twee bepaalde interne toestellen te activeren: Kies Directe Oproep; FORMAAT NAAMREG CENTRALE DIRECTE OPROEP FORMAAT NAAMREG CENTRALE DIRECTE OPROEP -DIRECTE OPROEP- SCHERM TOESTEL -SCHERM- INACTIEF ACTIEF Druk op de toets om te bevestigen; Kies met de toetsen: - Scherm om het scherm voor oproepen aan twee bepaalde interne toestellen te activeren/ deactiveren (default: gedeactiveerd) - Adres om het MN-adres van de twee interne toestellen in te voeren (Fabrieksinstelling: 0000 en 0001) Bevestig uw keus; Kies de gewenste optie met de toetsen en bevestig uw keus. BIANCHI ROSSI Als het scherm voor directe oproepen geactiveerd is, dan wisselt dit scherm het rustscherm om de 10 seconden af. Deze functie kan alleen geactiveerd worden als het Formaat Naamregister op Alfanumeriek is ingesteld.

18 art PROGRAMMERING DEURCODE Deze functie beidt de mogelijkheid om 5 codes voor het openen van de deur in te stellen (fabrieksinstelling 1234, 1235, 1236, 1237, 1238). Om de deurcode te wijzigen: -CONFIGURATE- CENTRALE DIRECTE OPROEP DEURCODE Kies Deurcode; -CONFIGURATE- CENTRALE DIRECTE OPROEP DEURCODE Druk op de toets om te bevestigen; -DEUR CODE- CODENUMMER Typ de nieuwe code in met de toetsen (bijv. 2211); -DEUR CODE- CODENUMMER Houd de toets 2 seconden ingedrukt om te bevestigen. -DEUR CODE- CODENUMMER Voorbeeld: Als u de deurcodes overeenkomstig het volgende schema toewijst: CODE1 bewoners CODE2 bewakingsdienst CODE3 onderhoudsdienst CODE4 postbode CODE5 water- en gasbedrijf Dan is het mogelijk om een toegewezen code te wijzigen (bijv. die van de postbode) zonder de andere codes te wijzigen.

19 PROGRAMMERING CONTRAST Om de contrastwaarde van de display te wijzigen (fabrieksinstelling 70): NL 19 DIRECTE OPROEP DEUR CODE CONTRAST Kies Contrast; DIRECTE OPROEP DEUR CODE CONTRAST Druk op de toets om te bevestigen; 50 Typ de gewenste contrastwaarde in met de toetsen (minimaal 30, maximaal 90); -CONTRAST- -CONTRAST- 30 Houd de toets 2 seconden ingedrukt om te bevestigen.

20 art PROGRAMMERING TERUGBELLEN Om de toon voor de automatische herhaling van een oproep te activeren (vier maal tien seconden, fabrieksinstelling gedeactiveerd): DEURCODE CONTRAST TERUG BELLEN Kies terugbellen; DEURCODE CONTRAST TERUG BELLEN Druk op de toets om te bevestigen; -TERUG BELLEN- INACTIEF ACTIEF Kies de gewenste optie; -TERUG BELLEN- INACTIEF ACTIEF Druk op de toets om te bevestigen

21 PROGRAMMERING NL 21 NAAMREGISTER MENU Dit menu biedt de gelegenheid om de naam van nieuwe bewoners in te schrijven en bestaande gegevens te wijzigen of uit te wissen. -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN De menu s zijn afhankelijk van de instelling - Alfanumeriek of Code - van het Formaat Naamregister. Om het naamregistermenu te openen: -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN CONFIGURATIE BEWONERS AFSLUITEN Kies Naamregister CONFIGURATIE BEWONERS AFSLUITEN Druk op de toets om te bevestigen Kies de gewenste functie

22 art PROGRAMMERING Nieuw (Alfanumeriek) Om een nieuwe bewoner in het register in te schrijven: -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN Druk op de toets om te bevestigen; -NIEUW- ACHTERNAAM: -NIEUW- ACHTERNAAM: BAI VOORNAAM: Typ de nieuwe gegevens in met de toetsen: - ACHTERNAAM - VOORNAAM - BERICHT (indien het formaat Alfanumeriek met bericht is) - MN ADRES Houd de toets 2 seconden ingedrukt om alle nieuw gegevens in het geheugen op te slaan. -NIEUW- ADRES MN: 0012 BEWONER INGESCHREVEN AANTAL BEWONERS 0001

23 PROGRAMMERING Wijzigen (Alfanumeriek) Om de gegevens met betrekking tot een bewoner te wijzigen: NL 23 Druk op de toets om te bevestigen; BAI ALDO BEVESTIGEN Kies de bewoner wiens gegevens u wilt wijzigen met gebruik van de toetsen en bevestig; WILT U AANPASSEN GEKOZEN BEWONER WIJZIGEN? Druk op de toets om te bevestigen -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN -WIJZIGEN- ACHTERNAAM: BAI VOORNAAM: -WIJZIGEN- ACHTERNAAM: BUI VOORNAAM: ALDO Typ de nieuwe gegevens in met de toetsen: - ACHTERNAAM - VOORNAAM - BERICHT (indien het formaat Alfanumeriek met bericht is) - MN ADRES Houd de toets 2 seconden ingedrukt om alle gegevens te bevestigen, ook de gegevens die niet gewijzigd zijn. OPDRACHT VOLTOOID AANTAL BEWONERS 0001

24 art PROGRAMMERING Wissen (Alfanumeriek) Om een bewoner uit het register te wissen: -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN Druk op de toets om te bevestigen; BAI ALDO BEVESTIGEN Kies de bewoner die u wilt uitwissen met de toetsen en bevestig uw keus; WILT U VERWIJDEREN GEKOZEN BEWONER VIJZIGEN? Druk op de toets om te bevestigen. TOESTEL GEWIST AANTAL BEVONERS 0000

25 PROGRAMMERING Nieuw (Code) Om een nieuwe bewoner in het register te schrijven: NL 25 -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN Druk op de toets om te bevestigen; B: 00 Typ de nieuwe gegevens in met de toetsen: - B: Blok nummer - V: Verdieping nummer - T: Intern nummer - MN ADRES B: 01 V: 00 Houd de toets 2 seconden ingedrukt om alle nieuwe gegevens in het geheugen op te slaan. -NIEUW- -NIEUW- -NIEUW- ADRES MN: 0012 BEWONER INGESCHREVEN AANTAL BEWONERS 0001

26 art PROGRAMMERING Wijzigen (Code) Om de gegevens met betrekking tot een bewoner te wijzigen: -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN Druk op de toets om te bevestigen; B: 01 V: 02 TOESTEL T: 0008 BEVESTIGEN Kies de gegevens van de bewoner met de toetsen: - B: Blok nummer - V: Verdieping nummer - T: Intern nummer En bevestig uw keus; WILT U AANPASSEN GEKOZEN BEWONER WIJZIGEN? Druk op de toets om te bevestigen; Typ de nieuw gegevens in met de toetsen: - B: Blok nummer - V: Verdieping nummer - T: Intern nummer - MN ADRES -WIJZIGEN- B: 01 V: 02 T: WIJZIGEN- ADRES MN: 0012 Houd de toets 2 seconden ingedrukt om alle gegevens in het geheugen op te slaan, ook de gegevens die niet gewijzigd zijn. OPDRACHT VOLTOOID AANTAL BEWONERS 0201

27 PROGRAMMERING Wissen (Code) Om een bewoner uit het register te wissen: NL 27 -BEWONERS- NIEUW WIJZIGEN WISSEN Druk op de toets om te bevestigen; B: 01 V: 02 TOESTEL T: 0008 BEVESTIGEN Kies de gegevens van de bewoner met de toetsen: - B: Blok nummer - V: Verdieping nummer - T: Intern nummer En bevestig uw keus; WILT U VERWIJDEREN GEKOZEN BEWONER VIJZIGEN? Druk op de toets om te bevestigen. TOESTEL GEWIST AANTAL BEVONERS 0200

28 art TICALL SOFTWARE De TICALL software biedt de mogelijkheid om alle parameters van de configuratiemenu s van het apparaat te programmeren via een PC waarop een Microsoft besturingssysteem geïnstalleerd is. Als het apparaat reeds geïnstalleerd is kunnen de bovengenoemde functies kunnen via een SCS-bus worden geprogrammeerd of als het apparaat nog niet geïnstalleerd is door het apparaat met gebruik van de seriële interfacekabel (art ) aan te sluiten op de RS232 poort van de PC. Om de programmering te uploaden moet de display van het apparaat de startpagina visualiseren (ruststand). Het is mogelijk om iedere programmering een naam te geven en in de vorm van een bestand op te slaan. De software biedt bovendien de mogelijkheid om via de seriële interfacekabel (art ) de firmware van het apparaat bij te werken en de standaard taal te vervangen door een andere vooringestelde taal. art CONFIGURATIE Volumeregeling van de luidspreker Gevoeligheidsregeling van de microfoon P nummer van het deurstation De configurator in de P zitting van de geluidsmodule geeft deze module een nummer dat voor de herkenning in het systeem dient. Het hoofddeurstation dient niet van een P- configurator te worden voorzien, maar alle overige deurstations moeten oplopend genummerd worden. T tijdregeling deurslotrelais Configurator nr. 0 = geen configurator 4 sec. 1 sec. 2 sec. 3 sec. als toets 6 sec. 8 sec. 10 sec. S type oproepsignaal De configurator in de S zitting bepaalt de oproeptoon in de binnenposten. Het is mogelijk om oproepen afkomstig van verschillende deurstations door een verschillende oproeptoon van elkaar te onderscheiden. Configurator Type oproeptoon tweetonig tweetonig tweetonig eentonig 1200 Hz 1200 Hz 1200 Hz 1200 Hz 600 Hz 0 Hz 2400 Hz JMP bevestiging van de oproep op het deurstation Om de oproeptoon op het deurstation te deactiveren, verwijdert u de jumper JMP.

29 INSTALLATIE NL 29 AUDIO cm VIDEO cm

30 art INSTALLATIE Blauw + Rood - Oranje Wit-Oranje Bruin White-Brown Voeding Audio Bus Naar andere toestellen A = extra deuropenertoets Blauw - Rood + Oranje Wit-Oranje Bruin Wit-Bruin Groen Wit-Groen Voeding Naar andere toestellen A = extra deuropenertoets

31

32 BTicino s.p.a. Via Messina, Milano - Italia BTicino si riserva il diritto di variare, in qualsiasi momento, i contenuti illustrati nel presente stampato.

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 352500 Module display Sfera Installatiehandleiding 09/12-01 PC 2 Module display Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Vooraanzicht 5 2.2

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 353000 Module Toetsenbord Sfera Installatiehandleiding 04/16-01 PC 2 Module Toetsenbord Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 353000 Module Toetsenbord Sfera Installatiehandleiding 06/12-01 PC 2 Module Toetsenbord Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikshandleiding. van de Stereo Controle (art. L4561N) TiStereoControl. Software voor de configuratie 06/08-01 PC

Versie 1.0. Gebruikshandleiding. van de Stereo Controle (art. L4561N) TiStereoControl. Software voor de configuratie 06/08-01 PC Versie 1.0 06/08-01 PC Gebruikshandleiding TiStereoControl Software voor de configuratie van de Stereo Controle (art. L4561N) TiStereoControl 2 3 INHOUD 1. Vereisten Hardware en Software 4 2. Installatie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 05/16-01 PC 352500 Module display Sfera Installatiehandleiding 2 Module display Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Vooraanzicht 5 2.2

Nadere informatie

Invoerder met toetsenbord met display HC/HS/HD/L/N/NT4608 Gebruikshandleiding

Invoerder met toetsenbord met display HC/HS/HD/L/N/NT4608 Gebruikshandleiding Invoerder met toetsenbord met display HC/HS/HD/L/N/NT4608 Gebruikshandleiding 11/09-01 PC Inhoud NL 1 Inleiding 5 De Invoerder met toetsenbord met display 6 Het toetsenbord 7 De display 7 Informatie op

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 07/12-01 PC 353200 Nabijheidslezer Sfera Installatiehandleiding 2 Nabijheidslezer Sfera Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 1.1 Mededelingen en tips 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Mini-monitor ViP art. 6722W

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Mini-monitor ViP art. 6722W NL GEBRUIKS- HANDLEIDING Mini-monitor ViP art. 6722W Waarschuwingen Beoogd gebruik Dit product van Comelit is ontworpen en ontwikkeld om te worden gebruikt bij de realisatie van audio- en videocommunicatiesystemen

Nadere informatie

Display keypad. Gebruikshandleiding 11/09-01 PC

Display keypad. Gebruikshandleiding 11/09-01 PC Display keypad Gebruikshandleiding 675 07 11/09-01 PC Inhoud 1. Inleiding 5 De Invoerder met toetsenbord met display 6 Het toetsenbord 7 De navigatietoetsen 7 De display 7 Hoofdscherm 7 Bij een alarmmelding

Nadere informatie

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Maxi-monitor ViP art. 6802W

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Maxi-monitor ViP art. 6802W NL GEBRUIKS- HANDLEIDING Maxi-monitor ViP art. 6802W Waarschuwingen Beoogd gebruik Dit product van Comelit is ontworpen en ontwikkeld om te worden gebruikt bij de realisatie van audio- en videocommunicatiesystemen

Nadere informatie

SoftSwitchboard. Gebruikshandleiding 03/11-01 PC

SoftSwitchboard. Gebruikshandleiding 03/11-01 PC SoftSwitchboard Gebruikshandleiding 03/11-01 PC 2 SoftSwitchboard Gebruikshandleiding Inhoud 1. Inleiding 4 2. Beschrijving van de interface 4 2.1 Zone Inkomende oproepen 5 2.2 Zone Uitgaande oproepen

Nadere informatie

Concierge Centrale CC

Concierge Centrale CC www.nelec.com Copyright Nelec BV Concierge Centrale CC centrale 346310 346310 Rust stroomafname 35 ma Actief stroomafname 450 ma MET HULPVOEDING Rust stroomafname 5 ma Actief stroomafname 20 ma 346310

Nadere informatie

TA72 Configuration Manager

TA72 Configuration Manager TA72 Configuration Manager CM-UM-NL V1.0 2016.12 nl Gebruikershandleiding DEZE PAGINA IS MET OPZET LEEG GELATEN TA72 Configuration Manager Inhoud nl 3 Inhoud 1 Omschrijving... 5 1.1 Kenmerken... 5 1.2

Nadere informatie

TiSferaDesign. Handleiding 10/12-01 PC

TiSferaDesign. Handleiding 10/12-01 PC TiSferaDesign Handleiding 10/12-01 PC 2 TiSferaDesign Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Hardware en Software Vereisten 4 1.1 Hardware vereisten 4 1.2 Software vereisten 4 2. Software updaten 4 3. Belangrijke

Nadere informatie

L4561N. Stereo Control. Installatiehandleiding. Part. U2109E - 09/10-01 PC

L4561N. Stereo Control. Installatiehandleiding. Part. U2109E - 09/10-01 PC L4561N Stereo Control Installatiehandleiding Part. U2109E - 09/10-01 PC 2 Stereo Conrtol Inleiding 1 Inleiding 4 1.1 Waarschuwingen en raad 4 1.2 Inhoud van de verpakking 4 1.3 Algemene beschrijving 5

Nadere informatie

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Mini-monitor ViP art. 6702W

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Mini-monitor ViP art. 6702W NL GEBRUIKS- HANDLEIDING Mini-monitor ViP art. 6702W Waarschuwingen Beoogd gebruik Dit product van Comelit is ontworpen en ontwikkeld om te worden gebruikt bij de realisatie van audio- en videocommunicatiesystemen

Nadere informatie

Handleiding ingebruikstellen

Handleiding ingebruikstellen 2Voice-handleiding Handleiding ingebruikstellen Inhoud Inleiding. 2 Instellen van lijnafsluiting op het binnentoestel.. 3 Instellen van lijnafsluiting op signaalverdeler (1083/55)... 3 Instellingen entreepaneel

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding 03/11-01 PC 344400-344401 Video Display Installatiehandleiding 2 Video Display Inhoud 1 Inleiding 4 1.1 Waarschuwingen en raadgevingen 4 1.2 Inhoud van de verpakking 4 Installatiehandleiding 2 Beschrijving

Nadere informatie

Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP

Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP Versie 1.3 Mei 2012 Handleiding ingebruikstellen Bibus II VOP Inhoud Inleiding pag. 2 Instellen van de videotoestellen op Bibus II VOP: pag. 3 Instellen van de

Nadere informatie

TiAxoluteNighterAndWhiceStation

TiAxoluteNighterAndWhiceStation 09/09-01 PC Gebruikshandleiding TiAxoluteNighterAndWhiceStation Software van configuratie Video Station 349320-349321 3 INHOUD 1. Vereisten Hardware en Software 4 2. Installatie 4 3. Fundamentele concepten

Nadere informatie

2-DRAADS videoparlofonie

2-DRAADS videoparlofonie J J N P CLASSE 00 VE -DRAADS videoparlofonie 5 Beschrijving Vooraanzicht -DRAADS handenvrije binnenpost met kleurenvideo met inductielus, vooraf ingesteld voor verschillende types installaties, afhankelijk

Nadere informatie

MH200N MH200N. Gebruikshandleiding 05/10-01 PC

MH200N MH200N. Gebruikshandleiding 05/10-01 PC MH200N MH200N Gebruikshandleiding 05/10-01 PC 2 MH200N Gebruikshandleiding Inhoud Beschrijving van de MH200N 4 1. Gebruik van de MH200N met Webpagina s vanop Personal computer 5 2. Basisfuncties 7 2.1

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

Classe 300. Gebruikershandleiding.

Classe 300. Gebruikershandleiding. www.bticino.com Inhoudsopgave Maak onmiddellijk gebruik van uw beeldhuistelefoon Classe 300! 4 Een oproep beantwoorden 4 Het antwoordapparaat raadplegen (uitsluitend de modellen 344622) 6 Een automatische

Nadere informatie

MH200N MH200N. Gebruikshandleiding.

MH200N MH200N. Gebruikshandleiding. www.legrand.com Inhoud Beschrijving van de 4 1. Gebruik van de met Webpagina s vanop Personal computer 5 2. Basisfuncties 7 2.1 Scenario s 7 2.2 Diagnostiek 7 3. Functies voorbehouden aan de gebruiker

Nadere informatie

Tweedraads videointercomsysteem in kleur

Tweedraads videointercomsysteem in kleur NL TECHNISCHE HANDLEIDING MT SBC 0 Tweedraads videointercomsysteem in kleur Assistenza tecnica Italia 046/750090 Commerciale Italia 046/75009 Technical service abroad (+9) 04675009 Export department (+9)

Nadere informatie

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 HANDLEIDING Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 www.tempolec.be 01. INTRODUCTIE Ontvanger met : - een GSM-transmissie - een uitgang (contact NO / NF spanningsvrij). Mogelijke functie van de uitgang :

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Xstream alarmontvanger

Gebruiksaanwijzing. Xstream alarmontvanger Gebruiksaanwijzing Xstream alarmontvanger Alarmontvanger algemeen Geluid aan Dag, datum en tijd In netwerk Batterij status Triller aan Terug toets (Escape) Verlichting aan/uit Scroll toetsen Algemene instellingen

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES

INSTALLATIE INSTRUCTIES 1 INSTALLATIE INSTRUCTIES 01-2016 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen. Uw garantie

Nadere informatie

F503. Power amplifier. Installatiehandleiding 09/09-01 PC

F503. Power amplifier. Installatiehandleiding 09/09-01 PC F503 Power amplifier Installatiehandleiding 09/09-01 PC Power amplifier 2 Power amplifier Inhoud 1 Beschrijving 4 1.1 Waarschuwingen 4 1.2 Beschrijving van de versterker 4 1.3 Toetsen van selectie en surfen

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro V8.6. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro V8.6. P2000 alarmontvanger JupiterPro V8.6 P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies.4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren 7 Capcodes activeren..

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding F500N Radio RDS tuner www.legrand.com Inhoud Radio RDS tuner 1 Inleiding 4 1.1 Waarschuwingen en raad 4 1.2 Algemene beschrijving 4 1.3 Functies van de toetsen 4 1.4 Aansluiten op bus scs en configureren

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding JupiterPro P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren

Nadere informatie

Classe 300. Installatiehandleiding.

Classe 300. Installatiehandleiding. www.bticino.com Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Mededelingen en tips 4 Vooraanzicht 4 Achteraanzicht 6 Afmetingen en installatiehoogte 7 Installatie aan de muur 8 Installatie op tafelsteun 9 Fysieke

Nadere informatie

Centrale thermische regeling art. 3550

Centrale thermische regeling art. 3550 Centrale thermische regeling art. 3550 Gebruikshandleiding 10/05-01 CT Inhoud 1 Inleiding De Centrale Thermische regeling 6 Het display 7 Het surftoetsenbord 8 2 Werking Kom in de menu van de Centrale

Nadere informatie

Comelit-applicatie 1.0 beschikbaar in de App Store en via Google Play

Comelit-applicatie 1.0 beschikbaar in de App Store en via Google Play NL GEBRUIKERSHANDLEIDING Comelit-applicatie 1.0 beschikbaar in de App Store en via Google Play Inhoud Inleiding... 2 Smart registratie... 3 Gebruik... 4 Legenda toetsen...4 MENU...4 Systemen beheren...4

Nadere informatie

BE.REC L Rev. 10/07/02 BE.PLAY L Rev. 05/06/03 BE.PLAY BE.REC INSTALLATIEHANDLEIDING

BE.REC L Rev. 10/07/02 BE.PLAY L Rev. 05/06/03 BE.PLAY BE.REC INSTALLATIEHANDLEIDING BE.REC L8542778 - Rev. 10/07/02 BE.PLAY L8542759 - Rev. 05/06/03 BE.PLAY BE.REC INSTALLATIEHANDLEIDING BE.PLAY CODEPANEEL WANDMONTAGE Buitenste afdichting Binnenste afdichting Kabeldoorgang Sleufgaten

Nadere informatie

NL MANUALE HANDLEIDING. Gebruikshandleiding toepassing ComelitViP Remote 3.0 voor apparaten. Passion.Technology.Design.

NL MANUALE HANDLEIDING. Gebruikshandleiding toepassing ComelitViP Remote 3.0 voor apparaten. Passion.Technology.Design. NL MANUALE HANDLEIDING Gebruikshandleiding toepassing ComelitViP Remote.0 voor apparaten Passion.Technology.Design. Inhoud Installatie... Automatische configuratie appartementbeheerder... 4 Automatische

Nadere informatie

Hoorn. NeXspan gebruikershandleiding M725 digitale toestel 1

Hoorn. NeXspan gebruikershandleiding M725 digitale toestel 1 Uw Telefoon: De M725 De telefoon is voorzien van de hieronder beschreven toetsen. In deze handleiding worden alle toetsen, die moeten worden ingedrukt, aangeduid met pictogrammen, zoals: en. Hoorn Display

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

FIAT DUCATO 603.83.001 NL SMS-READER

FIAT DUCATO 603.83.001 NL SMS-READER FIAT DUCATO 603.83.001 NL SMS-READER ALGEMENE INFORMATIE Door spraakgestuurde technologie kunnen met de geïntegreerde Blue&Me SMS-reader automatisch, via het audiosysteem van uw auto, de berichten worden

Nadere informatie

2-DRAADS videoparlofonie

2-DRAADS videoparlofonie CLASSE 00 AM Audio binnenpost met extra toetsen -DRAADS videoparlofonie 7 Beschrijving -DRAADS audio binnenpost voor installatie aan de muur of op een tafelblad (met specifieke steun die afzonderlijk moet

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Skyline Digital BUS2/VDS/DUOX

Programmeerhandleiding Skyline Digital BUS2/VDS/DUOX Algemeen Een skyline deurstation is modulair opgebouwd en bestaat uit losse componenten. Systeem: BUS2 VDS DUOX Ref: audio 7430 7415 7390 Ref: video 7433 7421 7391 Ref: display 7449 Ref: tableau 7447 Op

Nadere informatie

HANDLEIDING MEMOKEY 100C

HANDLEIDING MEMOKEY 100C 1 HANDLEIDING MEMOKEY 100C 1 lksdj WOORD VOORAF BIJ PROGRAMMATIE! Het aangeraden, eens het systeem is geïnstalleerd, de code lengte te bepalen en de MASTER en TRADE code te wijzigen. Nadien kunnen andere

Nadere informatie

Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP

Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP NL TECHNISCHE HANDLEIDING Gebruikshandleiding App Intercall Remote ViP VOOR APPARATEN: www.comelitgroup.com App Intercall Remote ViP installeren... Configuratie van de applicatie... 4 Een oproep beantwoorden...

Nadere informatie

INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons

INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons INTRATONE Gebruiksaanwijzing 1 knop met 9 toetsenbord deurtelefoons Algemene omschrijving The INTRATONE interface is een intercom systeem voor een telefoonsysteem (intern PABX of telefoonlijn). Het systeem

Nadere informatie

Een Net2 Entry Panel configureren

Een Net2 Entry Panel configureren Net2 Een Net2 Entry Panel configureren Overzicht Het Net2 Entry paneel is een robuust intercom paneel met ingebouwde intercom en toegangscontrole functies. Het paneel is PoE gevoed en communiceert met

Nadere informatie

TiPABX. Gebruikershandleiding 11/11-01 PC

TiPABX. Gebruikershandleiding 11/11-01 PC TiPABX Gebruikershandleiding 11/11-01 PC 2 TiPABX Gebruikershandleiding Inhoud 1. Hardware en Software Vereisten 4 2. Installatie 4 3. Beschrijving van de interface 5 3.1 Hoofdmenu 6 3.2 Configuratie Grafische

Nadere informatie

Als u hulp nodig heeft

Als u hulp nodig heeft Als u hulp nodig heeft Lees voor meer informatie de uitvoerige bedrijfshandleiding. U vindt de handleiding als download op onze internetpagina. Scan met uw smartphone/tablet de QR-code of open in de browser

Nadere informatie

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR Menustructuur De menustructuur van de DS-72xxHVI-ST Serie DVR is als volgt: Opstarten en Afsluiten Het juist opstarten en afsluiten is cruciaal voor de levensduur van uw DVR. Opstarten van uw DVR: 1. Plaats

Nadere informatie

Centrale Thermische Regeling

Centrale Thermische Regeling Centrale Thermische Regeling art. HC/HS/HD 4695 L/N/NT 4695 AM 5875 Gebruikshandleiding 11/09-01 PC Inhoud 1 Inleiding en basisfuncties De Centrale Thermische regeling: gebruik ze onmiddellijk! 6 Het

Nadere informatie

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden.

Waarschuwingen. Het onderstaande symbool geeft belangrijke of nuttige informatie aan die u in gedachte dient te houden. De onderstaande symbolen worden in de handleiding en op het apparaat zelf gebruikt als waarschuwing. Hiermee wordt getoond hoe het product veilig en correct wordt gebruikt om persoonlijk letsel aan u en

Nadere informatie

Gebruikshandleiding 09/08-01 PC

Gebruikshandleiding 09/08-01 PC Gebruikshandleiding 349320 349321 09/08-01 PC Inhoud 1 Inleiding en Basisfuncties 5 Algemene inlichtingen 6 Je Video Station: gebruik het onmiddellijk! 6 Toetsen functies van huisbeeldtelefonie Toetsen

Nadere informatie

G. Schottert Handleiding Freekie 1. Nederlandse handleiding. Freekie DMX ADRES INSTELLINGEN 1

G. Schottert Handleiding Freekie 1. Nederlandse handleiding. Freekie DMX ADRES INSTELLINGEN 1 DMX ADRES INSTELLINGEN 1 Freekie Nederlandse handleiding Iedere fixture dat verbonden is met serial link moet voorzien worden van een DMX startadres, welke het eerste kanaal is dat de controller gebruikt

Nadere informatie

Forum 3000 Voicemail Gebruiksaanwijzing

Forum 3000 Voicemail Gebruiksaanwijzing Forum 3000 Voicemail Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Voicemail faciliteiten...3 2.1 Begroeting...3 2.2 Wachtwoord...3 2.3 Doorschakelen naar voicemail...3 2.4 Doorverbinden naar voicemail...3

Nadere informatie

Axolute Video Display art. 349311-349312

Axolute Video Display art. 349311-349312 Axolute Video Display art. 349311-349312 Gebruikshandleiding 11/07-01 PC Inhoud 1 Inleiding en Basisfuncties 5 Algemene inlichtingen 6 Je Axolute Video Display: gebruik het onmiddellijk! 6 Toetsen functies

Nadere informatie

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012

TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 HI0990N02A Pag. 1/14 TEXECOM Vocale Telefoonkiezer Installatie- & programmatiehandleiding 20-04-2012 LIMOTEC Bosstraat 21 B- 8570 VICHTE Tel +32 (0) 56 650 660 www.limotec.be HI0990N02A Pag. 2/14 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding Brel Radio motor Type MLE

Handleiding Brel Radio motor Type MLE BREL motors is onderdeel van: Pagina 1 Handleiding Brel Radio motor Type MLE Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. Als deze instructie niet wordt gevolgd, kan dit leiden tot schade

Nadere informatie

Wegwijs met uw nieuw telefoontoestel.

Wegwijs met uw nieuw telefoontoestel. Wegwijs met uw nieuw telefoontoestel. - 1 - De Toetsen 1: Mute: Met deze toets schakelt u de microfoon van de hoorn uit. De persoon aan de andere kant van de lijn kan u niet meer horen. Om de microfoon

Nadere informatie

Bedieningshandleiding VEO monitor DUOX F09405 (V30.30)

Bedieningshandleiding VEO monitor DUOX F09405 (V30.30) Oproep: Na het ontvangen van een belsignaal kunt u met de spreektoets communiceren. Na het aannemen van een oproep kan doormiddel van de sleuteltoets de hoofdingang worden bediend. Mocht u te laat zijn

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 GEBRUIKERS HANDLEIDING 2 Functies VM-320 VM-670 VM-372M1 VM-670M1 / VM-670M4 AX-361 1 Microfoon 8 Luidspreker 2 Indicatie-led s

Nadere informatie

2-DRAADS videoparlofonie

2-DRAADS videoparlofonie CLASSE 00VE -DRAADS videoparlofonie Beschrijving -DRAADS handenvrije binnenpost met kleurenvideo met inductielus en " lcd-aanraakscherm. Deze eenheid is uitgerust met capacitieve toetsen voor de besturing

Nadere informatie

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI

CMP-VOIP80. VoIP + DECT TELEFOON. English Deutsch Français Nederlands Italiano Español Magyar Suomi Svenska Česky ANLEITUNG MANUAL MODE D EMPLOI MANUAL MODE D EMPLOI MANUALE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BRUKSANVISNING CMP-VOIP80 VoIP + DECT TELEFOON ANLEITUNG GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE USO KÄYTTÖOHJE NÁVOD K POUŽITÍ Česky Svenska Suomi Magyar Español

Nadere informatie

InteGra Gebruikershandleiding 1

InteGra Gebruikershandleiding 1 InteGra Gebruikershandleiding 1 Algemeen Met dank voor de keuze van dit product aangeboden door SATEL. Hoge kwaliteit en vele functies met een simpele bediening zijn de voordelen van deze inbraak alarmcentrale.

Nadere informatie

De gebruikers. handleiding. Cisco IP-telefoon

De gebruikers. handleiding. Cisco IP-telefoon De gebruikers handleiding Cisco IP-telefoon 1 Inhoudsopgave Belangrijk om te weten 3 De telefoon in één oogopslag 4,5 Een gesprek voeren 6 Een gesprek beantwoorden 7 Een gesprek uitschakelen 8 Een gesprek

Nadere informatie

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Mini-monitor ViP Art. 6722W, Art. 6742W

NL GEBRUIKS- HANDLEIDING. Mini-monitor ViP Art. 6722W, Art. 6742W NL GEBRUIKS- HANDLEIDING Mini-monitor ViP Art. 6722W, Art. 6742W Waarschuwingen Beoogd gebruik Dit product van Comelit is ontworpen en ontwikkeld om te worden gebruikt bij de realisatie van audio- en videocommunicatiesystemen

Nadere informatie

Advitronics. Toestelhandleiding. Zekerheid door Service

Advitronics. Toestelhandleiding. Zekerheid door Service Advitronics Advitronics Telecom B.V. Postbus 11, 5360 AA Grave Industriestraat 2, 5361 EA Grave T: +31 (0) 486 47 62 63 F: +31 (0) 486 47 65 40 info@advitronics.nl www.advitronics.nl Toestelhandleiding

Nadere informatie

SOMFY SONESSE 40 RTS

SOMFY SONESSE 40 RTS SOMFY SONESSE 40 RTS 1 Toepassingen Deze motor wordt gebruikt bij de volgende producten: - Houten jaloezie - Rolgordijn XL buisdikte 50mm - Rolgordijn XXL 2 Technische info Voltage Frequentie Bedrijfstemperatuur

Nadere informatie

NL VOLLEDIGE GEBRUIKSHANDLEIDING SKB. Vandalismebestendig klavier Volledige gebruikshandleiding

NL VOLLEDIGE GEBRUIKSHANDLEIDING SKB. Vandalismebestendig klavier Volledige gebruikshandleiding NL VOLLEDIGE GEBRUIKSHANDLEIDING SKB Vandalismebestendig klavier Volledige gebruikshandleiding WAARSCHUWINGEN Beoogd gebruik Dit product van Comelit is ontworpen en ontwikkeld om te worden gebruikt bij

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331

Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 Gebruikershandleiding Polycom IP321 en IP331 1 Inhoudsopgave 1. 2. 3. Installatie Gebruik van uw toestel Problemen oplossen Basis IP321 en IP331 telefoon Voeding (24Volt, 500mA) Ethernet kabel Telefoonhoorn

Nadere informatie

Installatiehandleiding 09/09-01 PC

Installatiehandleiding 09/09-01 PC Installatiehandleiding 349320 349321 09/09-01 PC INHOUD 1 INLEIDING 4 1.1 WAARSCHUWINGEN EN RAADGEVINGEN 4 1.2 INHOUD VAN DE VERPAKKING 4 2 BESCHRIJVING 5 2.1 HOOFDFUNCTIES 5 2.2 FRONTAAL ZICHT 6 2.3

Nadere informatie

Versie 2.0 TIVIDEO. Gebruikshandleiding. Software van configuratie Video Station art. 349310 03/06-01 PC

Versie 2.0 TIVIDEO. Gebruikshandleiding. Software van configuratie Video Station art. 349310 03/06-01 PC Versie 2.0 03/06-01 PC Gebruikshandleiding TIVIDEO Software van configuratie Video Station art. 349310 3 INDICE 1. Vereisten Hardware en Software Pag. 4 2. Installatie Pag. 4 3. Fundamentele concepten

Nadere informatie

DIGITAAL SYSTEEM INHOUD 410

DIGITAAL SYSTEEM INHOUD 410 410 DIGITAAL SYSTEEM INHOUD 412 Algemene eigenschappen 416 Functiemodules SFERA audio-video 418 PIVOT audio-video 420 Toebehoren voor PIVOT 421 Multifunctionele inbouwdozen MULTIBOX 422 SWING en SPRINT

Nadere informatie

Sinthesi Deuropenermodule

Sinthesi Deuropenermodule Sinthesi Deuropenermodule 1105/3 met numeriek toetsenbord Elbo Technology b.v. Versie 1.1 - juni 2009 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Handleiding Sinthesi

Nadere informatie

Handleiding Brel Radio motor Type MLE

Handleiding Brel Radio motor Type MLE BREL motors is onderdeel van: Pagina 1 Handleiding Brel Radio motor Type MLE Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. Als deze instructie niet wordt gevolgd, kan dit leiden tot schade

Nadere informatie

2-DRAADS DEURSTATIONS

2-DRAADS DEURSTATIONS 2-DRAADS DEURSTATIONS NIEUW MODULE AUDIO/VIDEO SFERA Het gamma SFERA wordt uitgebreid met een nieuwe module, luidspreker en richtbare kleurencamera in één module en voorzien van twee drukknoppen. MODULE

Nadere informatie

Di-Control HANDLEIDING Di-Control versie: 2.6

Di-Control HANDLEIDING Di-Control versie: 2.6 Di-Control HANDLEIDING Di-Control versie: 2.6 2 INLEIDING Di-Control kan gebruikt worden met diverse apparatuur om een muisaanwijzer (mode: Mouse-control) te besturen of toets-commando s (mode: Key-control)

Nadere informatie

Configureren van een Net2 Entry - Paneel

Configureren van een Net2 Entry - Paneel Configureren van een Net2 Entry - Paneel Overzicht Het Net2 Entry paneel is een robuust intercom paneel met ingebouwde intercom en toegangscontrole functies. Het paneel is PoE gevoed en communiceert met

Nadere informatie

INTRATONE Gebruiksaanwijzing Digitale naamkeuze. Montage van de bellenpanelen. Muurbeugel Algemene omschrijving

INTRATONE Gebruiksaanwijzing Digitale naamkeuze. Montage van de bellenpanelen. Muurbeugel Algemene omschrijving Montage van de bellenpanelen INTRATONE Gebruiksaanwijzing Digitale naamkeuze Muurbeugel Algemene omschrijving The INTRATONE interface is een intercom systeem voor een telefoonsysteem (intern PABX of telefoonlijn).

Nadere informatie

Handleiding 12V Profit Line accumotor type MLE25-0.7

Handleiding 12V Profit Line accumotor type MLE25-0.7 Handleiding 12V Profit Line accumotor type MLE250.7 voor Rolgordijnen (Type 32.x.53.xx) Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. ls deze instructie niet wordt gevolgd kan er geen aanspraak

Nadere informatie

Polyx Memory Display. Installatiehandleiding 09/10-01 PC

Polyx Memory Display. Installatiehandleiding 09/10-01 PC 344163 Polyx Memory Display Installatiehandleiding 09/10-01 PC 2 Polyx Memory Display Inhoud 1 Inleiding 4 1.1 Waarschuwingen en raadgevingen 4 1.2 Inhoud van de verpakking 4 2 Beschrijving 5 2.1 Hoofdfuncties

Nadere informatie

1. Werking en gebruik van ESN

1. Werking en gebruik van ESN 1. Werking en gebruik van ESN Info over ESN (ECLIPSE Security Network) Dit product is voorzien van ESN (ECLIPSE Security Network). Wanneer de accu van het voertuig wordt losgekoppeld en weer wordt aangesloten,

Nadere informatie

Handleiding RD5060 SPRAAKMODULE MONTAGE-INSTRUCTIES. RD5060 II /V6ip

Handleiding RD5060 SPRAAKMODULE MONTAGE-INSTRUCTIES. RD5060 II /V6ip Handleiding RD5060 II /V6ip RD5060 SPRAAKMODULE De RD5060 is een module die, in combinatie met een RD6201, boodschappen kan doorgeven naar semadigits of naar particulieren. In beide gevallen wordt gebruik

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Skyline Digital BUS2/VDS (Ref. nr. adresboek:7449, Ref nr. codemodule:7447)

Programmeerhandleiding Skyline Digital BUS2/VDS (Ref. nr. adresboek:7449, Ref nr. codemodule:7447) Algemeen Op het deurstation zelf kunnen de diverse instellingen, parameters en namen ingegeven worden. Hiervoor is dit document te gebruiken. Via een PC met software kan de namenlijst ook in- of uitgelezen

Nadere informatie

NL VOLLEDIGE GEBRUIKSHANDLEIDING SKB. Vandalismebestendig klavier Volledige gebruikshandleiding

NL VOLLEDIGE GEBRUIKSHANDLEIDING SKB. Vandalismebestendig klavier Volledige gebruikshandleiding NL VOLLEDIGE GEBRUIKSHANDLEIDING SKB Vandalismebestendig klavier Volledige gebruikshandleiding NL Waarschuwingen Volg bij de installatie strikt de door de fabrikant voorziene aanwijzingen en leef de geldende

Nadere informatie

SafeLine VV3. Bedieningsinstructies. Toont de verdiepingen, richtingspijlen en afwisselende tekstberichten.

SafeLine VV3. Bedieningsinstructies. Toont de verdiepingen, richtingspijlen en afwisselende tekstberichten. SafeLine VV3 Bedieningsinstructies Toont de verdiepingen, richtingspijlen en afwisselende tekstberichten. SafeLine VV3 Bedieningsinstructies safeline.eu Inhoudsopgave Installatie & Testen Montage 5 Symbolen

Nadere informatie

Mitel MiVoice 6920 IP

Mitel MiVoice 6920 IP Introductiehandleiding Mitel MiVoice 6920 IP Contacten Toont een lijst met uw contactpersonen. Oproephistorie Toont een lijst met uw gemiste, gekozen en beantwoorde oproepen. Programmeerbare toetsen Zes

Nadere informatie

Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes

Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes Handleiding digicode: Promi500 Kaarten en codes 1 I. Presentatie A. Beschrijving Presentatie: Klavier met 12 toetsen en zoemer. Voeding: 12Vdc of ac. Uitgangen: 2 relays, contact R T 3A/125V. Toegangscodes:

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Enkelvoudig telefoontoestel Modelnummer KX-TSC11EX Bedieningshandleiding Hartelijk dank voor het kopen van dit Panasonic enkelvoudig telefoontoestel. Bewaar deze handleiding voor eventuele toekomstige

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. Mercurius. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. Mercurius. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding Mercurius P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm 5 Ontvangen en lezen van de meldingen... 6 Een bericht op slot zetten 7 Een bericht

Nadere informatie

Handleiding Brel 22 mm 8V radiomotor met trekkoord. Type MLE22-0.3

Handleiding Brel 22 mm 8V radiomotor met trekkoord. Type MLE22-0.3 BREL motors is onderdeel van: Pagina 1 Handleiding Brel 22 mm 8V radiomotor met trekkoord Type MLE22 Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. Als deze instructie niet wordt gevolgd, kan

Nadere informatie

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0

Installatiehandleiding Way Kit Verzie V3.0 De Way Kit van Fermax is een Plug & Play kit. De huisstations zijn reeds voor geprogrammeerd op het deurstation. 1. Monitor onderdelen en functies: 2. Deurstation onderdelen en functies: - JP/LK : jumper

Nadere informatie

MHVISUAL. Gebruikshandleiding 11/10-01 PC

MHVISUAL. Gebruikshandleiding 11/10-01 PC MHVISUAL Gebruikshandleiding 11/10-01 PC 2 MHVISUAL Gebruikshandleiding Inhoud Wat is MHVISUAL 4 Gebruik 4 Een ontwerp openen 4 Zone Monitoring 5 Afstandsbediening 5 Visualisering staat inrichtingen 6

Nadere informatie

Jaloezieën Profit Line Tilt only motor

Jaloezieën Profit Line Tilt only motor Jaloezieën Profit Line Tilt only motor Lees de handleiding alvorens u begint met de installatie. ls deze instructie niet wordt gevolgd kan er geen aanspraak wordt gemaakt op de garantie. Tevens kan dit

Nadere informatie

Connexity M6500 Gebruikershandleiding

Connexity M6500 Gebruikershandleiding Connexity M6500 Gebruikershandleiding M900 DECT TOESTELLEN Connexity M6500 gebruikershandleiding M900 DECT toestellen: Editie 1, software V1.3. Connexity is een gedeponeerd handelsmerk van EADS-Telecom,

Nadere informatie

Belgacom IDS 260 Belgacom Forum TM 700

Belgacom IDS 260 Belgacom Forum TM 700 First Belgacom IDS 260 Belgacom Forum TM 700 Gebruikershandleiding Hoe deze gids gebruiken? How Het Belgacom IDS 260-toestel beschikt over een alfabetisch klavier, een scherm en iconen die u het gebruik

Nadere informatie

Inbraakcentrale. art. HC/HS/HD/L/N/NT4601. Gebruikshandleiding 11/09-01 PC

Inbraakcentrale. art. HC/HS/HD/L/N/NT4601. Gebruikshandleiding 11/09-01 PC Inbraakcentrale art. HCHSHDLNNT4601 Gebruikshandleiding 1109-01 PC Inhoud 1 Inleiding 5 De inbraakcentrale Het toetsenbord De display Informatie op de display 2 Bediening 11 De inbraakinstallatie inschakelen

Nadere informatie

Voordat je de software kunt gebruiken, moet je controleren of aan de volgende voorwaarden is voldaan:

Voordat je de software kunt gebruiken, moet je controleren of aan de volgende voorwaarden is voldaan: Page 1 of 8 I-Qbot PC Control I-Qbot PC Control is de Java software waarmee je je robot kunt verbinden met je computer en hem via Bluetooth op afstand kunt besturen. Deze software werkt op computers voorzien

Nadere informatie

L /2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING

L /2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING L8542435 03/2008 rev 0 BE.PROXY BE.READ INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLEREN VAN DE KAARTLEZER OP DE MUUR Afdichting Kabeldoorvoer Verstelbare opening, moet worden doorgeboord INSTALLEREN VAN DE KAARTLEZER

Nadere informatie

2-DRAADS videoparlofonie

2-DRAADS videoparlofonie CLASSE 00VM -DRAADS videoparlofonie Beschrijving -DRAADS handenvrije interne video-eenheid met inductielus, " lcd-display met aanraakscherm en toegang met antwoordapparaat en video met geheugen voor audio/video-oproepen

Nadere informatie