Fagerhult The Art of Light

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fagerhult The Art of Light"

Transcriptie

1 The Art of Wall

2

3 Licht vormt het uitgangspunt voor vele kunstvormen. Film, fotografie, schilderkunst. Het licht maakt niet alleen dat mensen zich fysiek en psychisch goed voelen, het creëert ook de voorwaarden voor esthetische ervaringen. In de mythevorming rond de artistieke creativiteit is het licht een deel van de inventaris geworden. Onderzocht, maar nooit gedefinieerd. En soms op de grens van een cliché. Voor ons bij Fagerhult is het licht een exacte wetenschap. Iets dat we meten, kwantificeren en regelen. Lichttechnologie die we gebruiken om functioneel, aangenaam en energiezuinig licht te creëren. Met dergelijke kennis krijgt men ook de mogelijkheid de grenzen op te rekken, om het licht zelf te gebruiken als grondstof voor persoonlijke uitdrukkingsvormen. The Art of Light. Fagerhult The Art of Light

4 Wand De wand vormt een hoofdelement in de architectonische vormgeving van een gebouw, concludeert de encyclopedie vrolijk. Hij moet beschermen tegen kou, regen, sneeuw en wind. Hij moet isoleren tegen geluid en brand en, soms, ook tegen nieuwsgierige blikken. Maar weinig zaken maken een wand zo verontwaardigd, als te worden gereduceerd tot louter functie. Afhankelijk van materiaal, structuur en samenhang is de wand ook een uitdrukkingsvorm. Gecreëerd door mensen. Nu of eeuwen geleden. Onderweg vaak veranderd door slijtage, verbouwingen en een ieder die zijn sporen heeft willen achterlaten. De wand is een culturele en fysieke referentie die ons helpt ons te oriënteren in ons bestaan. En dat is het punt waarop het licht belangrijk wordt. Verlichting van wanden creëert een verband. De kamer wordt als groter ervaren en creëert ruimte voor een lager lichtniveau in andere delen. Het licht definieert de architectuur en benadrukt het karakter van de wand. Luister naar de wanden. Laat ze spreken!

5

6

7 Wall Als alle wanden een eigen persoonlijkheid hebben kun je ze dan in hetzelfde licht kleden? Hoe vind je een wandarmatuur die functioneert, ongeacht de functie en uitdrukkingsvorm van de wand, die verschillende stijlen of de overgang tussen en oud en nieuw met elkaar in evenwicht brengt? Met hun eigen ervaringen als uitgangspunt en de wens van verlichting die in een totaalcontext functioneert, heeft het architectentrio Claesson Koivisto Rune vormgegeven aan Wall. Een wandarmatuur van een archetypische eenvoud, een solitair die zowel converseert als speecht en zich aanpast aan zijn omgeving.

8

9 Wall 1 & 2 Wall is een complete serie wandarmaturen. Door een aantal uitvoeringen en maten is het mogelijk om in dialoog met de ruimte en de andere armaturen met behulp van indirect licht esthetische en efficiënte verlichtingsoplossingen te creëren. De vorm van de armaturen kenmerkt zich door precisie en een pedante nauwkeurigheid voor details: De plaat wordt met laser gesneden en aan elkaar gelast in een geavanceerd proces de hoeken komen samen in perfecte naden, zonder enig spoor van de fabricage. Wall 1, met een groot horizontaal vlak, is verkrijgbaar in drie verschillende maten; 250 mm, 300 mm en 350 mm. De versie Haze, met een armatuurhuis en reflector van doorschijnend satin acryl, die het licht stapelen, is verkrijgbaar in de middenmaat 300 mm. Wall 2 heeft een kleiner horizontaal vlak en is verkrijgbaar in twee maten; 250 mm en 300 mm.

10

11 Verlichtingsmogelijkheden Wanden die worden verlicht, geven ruimte en variatie het oog krijgt hulp bij het lezen van de ruimte. Een goed afgewogen indirect licht op de wand vermindert ook de behoefte aan sterk, centraal geplaatste lichtbronnen en draagt daarmee bij aan een ergonomische en energiebesparende verlichtingsoplossing. Maar de eisen aan de wandarmatuur in de vorm van beperkte volumes en een oppervlakte-efficiënt design betekende ook dat de verlichtingsmogelijkheden zich maar zelden konden meten met die van aan het plafond gemonteerde of pendelende neefjes. Wall is daarom een lichttechnische revolutie voor de wand. Wall 1, met een groot horizontaal vlak, heeft een geavanceerde technische opbouw waarbij de constructie plaats heeft gemaakt voor een zeer efficiënte reflector. Het resultaat is een uitzonderlijk goede verlichting. Wall 1 heeft daarom de mogelijkheid om te fungeren als de belangrijkste component in geavanceerde lichtopstellingen, ook in grote lokalen. Wall 2 heeft een kleinere lichtopening en past daardoor uitstekend in beperkte ruimtes, bijvoorbeeld als focuspunt in een gang.

12

13 Alleen met uw handen Het plaatsen van een wandarmatuur is soms net of u quatremains moet spelen. Daarom is de Wall-serie voorzien van een flexibele montagebrug, die montage en elektrische installatie vereenvoudigt. De brug, die op de wand wordt gemonteerd, is uitgerust met pinnen die de armatuur neergeklapt op zijn plaats houden terwijl de kabels worden geïnstalleerd. Daarna wordt het armatuurhuis op zijn plaats bevestigd en aan de brug vastgeschroefd. Snel en makkelijk uit te voeren voor een persoon met slechts twee handen.

14 Verlichting, of licht als zodanig, vormt een van de absolute bouwstenen van de architectuur. Wall is een armatuurserie in symbiose met de architectuur. Hij moet makkelijk te gebruiken zijn voor een architect en mag daarom ook niet om aandacht schreeuwen. Maar dan is het ook belangrijk dat de armatuur gemaakt wordt met precisie en kwaliteit en dat hij verkrijgbaar is op een brede markt. Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune, architecter SA/SIR.

15 Uit een architectonisch-esthetisch perspectief bezitten wanden meestal een van twee functies. Ze kunnen de laag zijn die ritme geven aan één of een hele serie ruimtes. Ze kunnen ook het volume vormen die de sculpturale interface van de architectuur definiëren. De wand is dus een deel van een stroom in een ruimtelijke compositie of de feitelijke begrenzing van het gebouw of de ruimte. Daarmee worden ook totaal verschillende eisen gesteld aan verlichting, afhankelijk van het feit of de wand wordt gezien als een dunnere laag, een membraan of als een vast volume. Is de ervaring licht of zwaar? De wandarmatuur kan worden gebruikt om een ritme langs een wand te creëren. Maar over het algemeen is het belangrijk om de uitgesprokenheid van de armatuur te dempen het is het licht waar het om gaat, niet de armatuur. Met deze zienswijze is het doel een zo neutraal mogelijke armatuur. Een armatuur die wordt ervaren als een geïntegreerd deel van de wand. Dat klinkt makkelijk, maar is ongelofelijk moeilijk te vinden. Tijdloosheid is aantrekkelijk, maar vermoedelijk onmogelijk te definiëren of te bereiken. Toch kan men wellicht beweren dat gedempte voorzien van meer bouwtechnische, architectonische waarden voorwerpen een langere levensduur hebben dan meer tijdgebonden productdesign. Daarmee willen we niet zeggen dat het laatste verkeerd is. Soms is een detail nodig dat eruit knalt, een accent in de ruimte. Maar dat wordt misschien geleverd door een aanvullende armatuur met een compleet andere vormtaal? Hopelijk krijgt Wall een even lange levensduur als de wanden waarop hij wordt geplaatst...

16 Wall 1, Wall Haze C A D B W A B C D FSM-E 1x32, x26, x FSQ-E 1x MT 1x x x Armatuur met HF-VSA W kg Breedte Wit Grijs FSM-E 1x32 3, x42 3, x57 3, FSQ-E 1x26 2, Armatuur met HF-dim SwitchDim/DSI W kg Breedte Wit Grijs FSM-E 1x42 3, x57 3, Armatuur met elektronische HF-VSA W kg Breedte Wit Grijs MT 1x35 2, x70 3, x150 3, Armatuur Haze met HF-VSA W kg Breedte Opaal FSM-E 1x26 1, x32 1, Armatuur Haze met HF-dim SwitchDim/DSI W kg Breedte Opaal FSM-E 1x32 1, Installatie Wandlamp. Montage d.m.v. twee bevestigingsgaten. Aansluiting Klemblokje 5x2,5 mm 2. 1-fase doorkoppeling mogelijk bij centrale, achterwaartse kabelinvoer. Uitvoering Wall 1 huis van wit (RAL9016 structuur) of grijs (RAL9006 structuur) staalplaat. MT uitvoeringen voorzien van gezandstraald veiligheidsglas. Haze huis van gesatineerd opaalkleurig acryl. Voorzien van beschermplaat tegen stof. Reflector Wall 1 asymmetrische reflector van aluminium, met uitstekende reflecterende eigenschappen (> 92%). Haze reflector van opaalkleurig gemetalliseerd acryl. Overige eigenschappen Kabelinvoer vanaf de bovenzijde mogelijk. Geen doorkoppeling mogelijk. Design Claesson Koivisto Rune. Accessoires Wall 1 Beschermplaat tegen stof 1x26 W FSQ-E Beschermplaat tegen stof 1x32/42 W FSM-E Beschermplaat tegen stof 1x57 W FSM-E Wall Haze.

17 Wall 2 A W A B C D E FSM-E 1x32, FSQ-E 1x MT LED C B E D Armatuur met HF-VSA W kg Breedte Wit Grijs FSM-E 1x32 3, x42 3, FSQ-E 1x26 2, Armatuur met HF-dim SwitchDim/DSI W kg Breedte Wit Grijs FSQ-E 1x26 2, FSM-E 1x42 3, Armatuur met elektronische HF-VSA W kg Breedte Wit Grijs MT 1x35 2, x70 3, Accessoires Beschermplaat tegen stof 1x26 W FSQ-E Beschermplaat tegen stof 1x32/42 W FSM-E Armatur met LED W kg Breedte Wit Grijs LED Installatie Wandlamp. Montage d.m.v.vier bevestigingsgaten. Aansluiting Klemblokje 5x2,5 mm 2. 1-fase doorkoppeling mogelijk bij centrale, achterwaartse kabelinvoer. Uitvoering Huis van wit (RAL9016 structuur) of grijs (RAL9006 structuur) staalplaat. MT uitvoeringen voorzien van gezandstraald veiligheidsglas. Reflector Asymmetrische reflector van aluminium, met uitstekende reflecterende eigenschappen (> 92%). Overige eigenschappen Kabelinvoer vanaf de bovenzijde mogelijk. Geen doorkoppeling mogelijk. Design Claesson Koivisto Rune.

18

19

20 De Fagerhultgroep met circa 1500 medewerkers is één van de meest vooraanstaande verlichtingsconcerns van Europa en de grootste van Scandinavië. We ontwikkelen, produceren en verkopen professionele verlichtingssystemen voor openbare ruimtes en bieden een assortiment inrichtingsverlichting aan. Het concern heeft verkoopkantoren in Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland, Estland, Rusland en China. Productielocaties zijn gevestigd in Habo, Örnsköldsvik, Varberg, Falkenberg, Borås en Åhus in Zweden, Manchester in Engeland en in Suzhou in China. Fagerhult BV Energieweg MD IJsselstein Postbus AE IJsselstein Tel Fax lighting@fagerhult.nl De groep, die bestaat uit Fagerhults Belysning, Ateljé Lyktan, Belid, LampGustaf, LampGustaf Inredning, Elenco en Whitecroft Lighting, heeft een omzet van bijna 2 miljoen euro. AB Fagerhult is genoteerd op de O-lijst van de beurs in Stockholm.

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Liverti Licht is het uitgangspunt voor vele kunstvormen. Film, fotografie, schilderkunst. Licht maakt niet alleen dat mensen zich fysiek en psychisch goed voelen, het creëert ook de voorwaarden

Nadere informatie

Fagerhult The Art of Light

Fagerhult The Art of Light The Art of Open Box Fagerhult The Art of Light Licht vormt het uitgangspunt voor vele kunstvormen. Film, fotografie, schilderkunst. Het licht maakt niet alleen dat mensen zich fysiek en psychisch goed

Nadere informatie

lepo led Voor unieke verlichtingsoplossingen

lepo led Voor unieke verlichtingsoplossingen lepo led Voor unieke verlichtingsoplossingen Lepo LED Lepo is een decoratief armatuur dat gebaseerd is op LED voor een onovertroffen energiezuinigheid en verlichting. Door de drie verschillende afmetingen

Nadere informatie

induled De lichtmachine

induled De lichtmachine induled De lichtmachine Investeer in hoge productiviteit Overgaan op LED-verlichting is een investering in uw productiviteit. De nieuwe InduLED is een pure lichtmachine met superieure efficiency en levensduur.

Nadere informatie

dti led Direct to Indirect

dti led Direct to Indirect dti led Direct to Indirect De vrijheid om te kiezen De combinatie van direct en indirect licht behoort tot het fundament van Fagerhult. Tijdens onze R&D benadrukken we altijd het belang van het juiste

Nadere informatie

recesso Zwart op wit

recesso Zwart op wit recesso Zwart op wit De wereld zwart-wit bekijken Wij gaan er bij het ontwikkelen van een armatuur altijd van uit dat deze zo gemakkelijk mogelijk moet zijn voor onze klanten. Recesso is daarom een favoriet

Nadere informatie

discovery evo De kampioen veelzijdigheid

discovery evo De kampioen veelzijdigheid discovery evo De kampioen veelzijdigheid Discovery Evo, één compleet nieuw armatuur oneindig veel mogelijkheden Toen we Discovery lanceerden, was het idee compleet nieuw. Een rechttoe rechtaan, eenvoudig

Nadere informatie

itza Trotseert de tijd

itza Trotseert de tijd itza Trotseert de tijd Een tijdloze kijk op duurzame verlichting Itza zet de tijd stil. Itza, ontwikkeld voor LED, is voorzien van de nieuwste afscherming voor weergaloos lichtcomfort. Met een levensduur

Nadere informatie

licht en onderwijs Wij weten wat LED voor u betekent

licht en onderwijs Wij weten wat LED voor u betekent licht en onderwijs Wij weten wat LED voor u betekent Natuurlijk licht onze norm Na inmiddels bijna twee miljoen jaar op deze aarde te lopen zijn we geëvolueerd in natuurlijk licht. We hebben elektrische

Nadere informatie

notor Montagegids voor lichtlijnen in plafonds

notor Montagegids voor lichtlijnen in plafonds notor Montagegids voor lichtlijnen in plafonds Notor voor alle soorten systeemplafonds Notor is een serie inbouwarmaturen voor verschillende soorten systeemplafonds. Notor is verkrijgbaar voor solo- of

Nadere informatie

fagerhult lease plan Financiering voor uw lichtproject

fagerhult lease plan Financiering voor uw lichtproject fagerhult lease plan Financiering voor uw lichtproject Fonkelnieuwe verlichting Wilt u renoveren of nieuw bouwen? U heeft zich ongetwijfeld afgevraagd hoe u dat realiseert en met welke middelen. Fagerhult

Nadere informatie

outdoor lighting solutions Visueel comfort voor buiten

outdoor lighting solutions Visueel comfort voor buiten outdoor lighting solutions Visueel comfort voor buiten Licht voor de mens Alle buitenomgevingen moeten worden gepland met een constante focus op de mens; hoe zij reageren en functioneren. Licht gaat veel

Nadere informatie

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving

Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Perfect voor elk project - voor een dynamische en praktische werkomgeving Winterswijk (NL) www.wipro.nl info@wipro.nl Askon Systeemwand is een product van Wipro BV te Winterswijk. De verkoop en montage

Nadere informatie

LEDline lineair systeem

LEDline lineair systeem LEDSign LEDLine Lineair Profiel Systeem is een energie-efficiënte, weinig onderhoud alternatief voor traditionele lineaire fluorescente in diverse industriële-, commerciële- en lichte assemblagewerkzaamheden.

Nadere informatie

DECORATIEF EN DUURZAAM. member of

DECORATIEF EN DUURZAAM. member of DECORATIEF EN DUURZAAM member of DECORATIEF EN DUURZAAM Kwaliteit, duurzaamheid, energiebesparing en esthetiek zijn belangrijke factoren bij verlichting van de woonomgeving. Lightronics brengt dit allemaal

Nadere informatie

2

2 2 www.lightronics.nl Architectonisch LED armatuur met een hoge efficiëntie en lange levensduur, speciaal voor in atriums en grote open ruimtes. Verkrijgbaar met een Satin Sparkle of opaal lichtkap. www.lightronics..nl

Nadere informatie

kiosken www.mmcite.com

kiosken www.mmcite.com kiosken mmcité Stad Stedelijke openbare ruimtes zijn fascinerend. Hier ontmoeten mensen hun geschiedenis. Wij zijn verheugd dat ons design op zoiets interessants en belangrijks als stedelijke gebieden

Nadere informatie

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor Lighting EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor De EFix TL5-serie bestaat uit fraaie, betaalbare armaturen voor innovatieve verlichting. Daarmee kan veel energie worden bespaard wanneer oude conventionele

Nadere informatie

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor Lighting EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor De EFix TL5-serie bestaat uit fraaie, betaalbare armaturen voor innovatieve verlichting. Daarmee kan veel energie worden bespaard wanneer oude conventionele

Nadere informatie

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor Lighting EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor EFix TCS260 De EFix TL5-serie bestaat uit fraaie, betaalbare armaturen voor innovatieve verlichting. Daarmee kan veel energie worden bespaard wanneer

Nadere informatie

Philips Lighting Catalogue

Philips Lighting Catalogue Philips Lighting Catalogue Woningverlichting Badkamer Legenda woningverlichting Het nieuwe hoofdstuk woningverlichting bevat een nieuw portfolio van ca. 200 eigentijdse decoratieve armaturen voor toepassingen

Nadere informatie

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor

EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor Lighting EFix TL5-serie voor een 'groener' kantoor EFix TCS260 De EFix TL5-serie bestaat uit fraaie, betaalbare armaturen voor innovatieve verlichting. Daarmee kan veel energie worden bespaard wanneer

Nadere informatie

Flow LED robuust en gestroomlijnd

Flow LED robuust en gestroomlijnd Lighting Flow LED robuust en gestroomlijnd Flow LED De Philips Flow LED, speciaal ontworpen voor het verlichten van onderdoorgangen voor langzaam verkeer, combineert elegantie en stijl in hoog presterende

Nadere informatie

SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp

SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp Lighting SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp SmartForm TCS460 We voelen ons allemaal prettiger en presteren beter in een aangename, comfortabele werkomgeving.

Nadere informatie

Kortegolf. Terrasverwarmers. Auria. Auria. de warmte van de toekomst. Het hele jaar door een warm terras, dat kan! * Geen installatie

Kortegolf. Terrasverwarmers. Auria. Auria. de warmte van de toekomst. Het hele jaar door een warm terras, dat kan! * Geen installatie * Geen installatie * Veilig in gebruik * Modern design * Min. 60% besparing * Garantie op de lamp Auria Kortegolf Terrasverwarmers Waar let u op bij het kopen van een infrarood terrasverwarming? Doorgaans

Nadere informatie

Philips Lighting Catalogue

Philips Lighting Catalogue Philips Lighting Catalogue Woningverlichting Badkamer Legenda woningverlichting Het nieuwe hoofdstuk woningverlichting bevat een nieuw portfolio van ca. 200 eigentijdse decoratieve armaturen voor toepassingen

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Wandlamp Matrix aluminium Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle wandlamp. Het zwarte glas en de afwerking in mat chroom brengen een vleugje luxe

Nadere informatie

De levensduur van LED armaturen

De levensduur van LED armaturen www.fagerhult.nl De levensduur van LED armaturen Internationale normen over hoe levensduur van LEDarmaturen moet worden verklaard zijn inmiddels gepubliceerd. De normen zijn: van 6.000 uur en meten de

Nadere informatie

ERHARDT PM. Uw ERHARDT dealer DE ELEGANTE ZON- EN REGENWERING FLEXIBELE PERGOLA ZONWERING VOOR THUIS OF IN DE HORECA

ERHARDT PM. Uw ERHARDT dealer DE ELEGANTE ZON- EN REGENWERING FLEXIBELE PERGOLA ZONWERING VOOR THUIS OF IN DE HORECA ERHARDT PM Uw ERHARDT dealer DE ELEGANTE ZON- EN REGENWERING FLEXIBELE PERGOLA ZONWERING VOOR THUIS OF IN DE HORECA ERHARDT PM ONDANKS ZIJN SLANKE ONTWERP PERFECTE BESCHERMING TEGEN ZON EN REGEN ERHARDT

Nadere informatie

Moodul. Muur en meer. Thermo Es: milieuvriendelijke houtkwaliteit MARLUX 3

Moodul. Muur en meer. Thermo Es: milieuvriendelijke houtkwaliteit MARLUX 3 MOODUL MUUR EN MEER 2 MARLUX Moodul Muur en meer Moodul is in de eerste plaats een modulair systeem met tijdloos design waarmee je functionele scheidingswanden bouwt. Lage muurtjes, keermuurtjes, hoge

Nadere informatie

Hoe meer u dimt, hoe warmer het licht

Hoe meer u dimt, hoe warmer het licht PHILIPS Warmglow LED Particon, dubbele spotlight WarmGlow, dimbaar licht Ideaal om sfeer te creëren Gentle LED, prettig voor de ogen Hoogwaardige onderdelen Hoe meer u dimt, hoe warmer het licht De metalen

Nadere informatie

AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80. Beslag voor glazen en houten schuifdeuren

AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80. Beslag voor glazen en houten schuifdeuren AGILE 150 CS 80 MAGNEO MANET RS 120 RSP 80 Beslag voor glazen en houten schuifdeuren AGILE 150 6 7 CS 80 MAGNEO 8 9 MANET 10 11 RS 120 12 13 RSP 80 14 15 3 MANET Ruimtes modern en op basis van eigen ideeën

Nadere informatie

Silence schuifdeursystemen

Silence schuifdeursystemen Silence schuifdeursystemen Efficiënte, duurzame en hoogwaardige totaaloplossingen www.theuma.com De Silence schuifdeursystemen van Theuma combineren optimale ruimtewinst en toegankelijkheid met een strak

Nadere informatie

SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp

SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp Lighting SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp SmartForm TCS460 We voelen ons allemaal prettiger en presteren beter in een aangename, comfortabele werkomgeving.

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing.

De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De Kandem EP 150 LED armaturen serie voor standaard systeemplafonds. Zichtbare kwaliteit. Meetbare energiebesparing. De verschillende modellen en beschrijving. EP 150 LED. EP150MP-L EP150MP-S EP150MP4400

Nadere informatie

Mooi licht voor buiten

Mooi licht voor buiten PHILIPS mygarden Wandlamp Freedom antraciet Led Mooi licht voor buiten Een vleugje moderne eenvoud en een betoverend licht voor uw tuin of terras. Deze antracietkleurige wandlamp met bewegingssensor biedt

Nadere informatie

Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. Tijdloos: Aangenaam: Veelzijdig: Decoratief: Efficiënt: Veilig:

Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. Tijdloos: Aangenaam: Veelzijdig: Decoratief: Efficiënt: Veilig: Serie 740 LED Serie 740 LED Een klassieker op nieuwe wegen. De ronde opbouwarmaturen van de serie 740 N/LED onderscheiden zich door een tijdloos design dankzij hun opalen kap. De decoratieve armatuur hult

Nadere informatie

ERHARDT PM DE ELEGANTE ZON- EN REGENWERING FLEXIBELE PERGOLA ZONWERING VOOR THUIS OF IN DE HORECA

ERHARDT PM DE ELEGANTE ZON- EN REGENWERING FLEXIBELE PERGOLA ZONWERING VOOR THUIS OF IN DE HORECA ERHARDT PM DE ELEGANTE ZON- EN REGENWERING FLEXIBELE PERGOLA ZONWERING VOOR THUIS OF IN DE HORECA ERHARDT PM ONDANKS ZIJN SLANKE ONTWERP PERFECTE BESCHERMING TEGEN ZON EN REGEN ERHARDT PM: de pergola-zonwering

Nadere informatie

SCAN WITH TARGA. Download the free Layar App. Scan this page

SCAN WITH TARGA. Download the free Layar App. Scan this page TARGA TARGA SCAN WITH De afwerking van de voorkant van de armatuur kan men aanpassen om hem beter te integreren in de architectonische omgeving. Download the free Layar App Scan this page Op «get.layar.com»

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Mooi licht voor buiten

Mooi licht voor buiten PHILIPS mygarden Wandlamp Riverbank grijs Led Mooi licht voor buiten Krachtige eenvoud in een unieke vorm. Deze minimalistische Philips wandlamp, gemaakt van hoogwaardig grijs aluminium, geeft een krachtig

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS myliving Hanglamp Cypress chroom Led Richt uw huis in met licht Deze elegante Philips hanglamp is compact en perfect gevormd. Het tijdloze ontwerp van chroom en glas schittert als een diamant in

Nadere informatie

Industriële infraroodstraler IR Voor gebouwen met grote volumes en hoge plafonds

Industriële infraroodstraler IR Voor gebouwen met grote volumes en hoge plafonds 3 3000 6000 W Elektrische verwarming 3 modellen Industriële infraroodstraler Voor gebouwen met grote volumes en hoge plafonds Toepassing is geschikt voor totaalverwarming of aanvullende verwarming van

Nadere informatie

Kardó. Eindeloos licht combineren

Kardó. Eindeloos licht combineren Kardó Eindeloos licht combineren CONCEPT Design: eer architectural design, België 2 - Kardó Kardó is een verlichtingssysteem dat toelaat de architectuur doorheen uw gebouw te volgen. Het strakke basisprofiel

Nadere informatie

SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp

SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp Lighting SmartForm TCS/TPS460 topklasse verlichting in een fris, aantrekkelijk ontwerp SmartForm TCS460 We voelen ons allemaal prettiger en presteren beter in een aangename, comfortabele werkomgeving.

Nadere informatie

NEW YORK. Light up your ideas

NEW YORK. Light up your ideas NEW YORK Light up your ideas design Hamid Khademi NEW YORK Apparatuur om of te hangen of aan de muur te bevestigen De productlijn New York omvat apparaten die opgehangen of aan de muur bevestigd kunnen

Nadere informatie

FWG261 Wandarmatuur decoratieve verlichting aan de wand

FWG261 Wandarmatuur decoratieve verlichting aan de wand FWG261 Wandarmatuur decoratieve verlichting aan de wand EFix Wandarmatuur De FWG261 is een nieuwe armatuur ontworpen met het oog op eenvoud, comfort en energiebesparing. De FWG261 is een decoratieve wandarmaturenserie

Nadere informatie

Fundo Top NIEUW. Kant en klare afwerking voor Fundo douchevloerelementen.

Fundo Top NIEUW. Kant en klare afwerking voor Fundo douchevloerelementen. Fundo Top Kant en klare afwerking voor Fundo douchevloerelementen NIEUW NL www.wedi.eu 2 Fundo Top Past perfect wedi Fundo Top is een esthetische oplossing van wedi voor Fundo douchevloerelementen en een

Nadere informatie

Industriële infraroodstraler IR

Industriële infraroodstraler IR Voor gebouwen met grote volumes en hoge plafonds 3 modellen 3 3000 6000 W Toepassing is geschikt voor totaalverwarming of aanvullende verwarming van gebouwen met een groot volume en hoge plafonds. De straler

Nadere informatie

GIGI design DATASHEET. Archi design serie led plafond- en pendelarmatuur. GIGI archi design plafond en pendelarmaturen serie.

GIGI design DATASHEET. Archi design serie led plafond- en pendelarmatuur. GIGI archi design plafond en pendelarmaturen serie. Standaard leverbaar in: 350 mm 450 mm 600 mm 900 mm 1200 mm 1500 mm plafond en pendelarmaturen serie Architectonisch design, dat is de serie. Een mooi afgewerkt pendel- en plafondarmatuur voor een architectonisch

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten

LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten Persbericht LIGHT FIELDS evolution: LED-armatuurserie voor hoogwaardige verlichtingsprojecten LED-armatuurserie met perfecte lichtkwaliteit voor kantoren Voor moderne kantooromgevingen met zeer uiteenlopende

Nadere informatie

Perfectie ontstaat door details. Visign-bedieningsplaten van Viega.

Perfectie ontstaat door details. Visign-bedieningsplaten van Viega. 2 Perfectie ontstaat door details. Visign-bedieningsplaten van Viega. Kleuren, licht en inrichting geven een ruimte zijn gezicht. Maar pas dankzij de details krijgt hij karakter. Details als de Visignbedieningsplaten

Nadere informatie

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage

Thermocassette HP Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Thermocassette 300 600 W Elektrische verwarming 4 modellen Thermocassette Onopvallende stralingscassette voor ingebouwde of zichtmontage Toepassing Thermocassette is bedoeld voor discrete verwarming in

Nadere informatie

Libra. IP 65 IP 66 IK 08 IK 09 Klasse I Klasse II

Libra. IP 65 IP 66 IK 08 IK 09 Klasse I Klasse II IP 65 IP 66 IK 08 IK 09 Klasse I Klasse II (CBT) (CBT) (Armatuur) (Afscherming) (Optie) De elegante Libra-serie is een speciaal concept voor moderne energiezuinige compacte fluorescentie lampen. De Libra-serie

Nadere informatie

LEDLine Lineair Profielsysteem

LEDLine Lineair Profielsysteem LEDLine Lineair Profielsysteem LEDSign LEDLine Lineair Profiel Systeem is een energie-efficiënte, weinig onderhoud alternatief voor traditionele lineaire fluorescente in diverse industriële, commerciële

Nadere informatie

Mooi licht voor buiten

Mooi licht voor buiten PHILIPS mygarden Wandlamp Freedom antraciet Led Mooi licht voor buiten Een vleugje moderne eenvoud en een betoverend licht voor uw tuin of terras. Deze antracietkleurige wandlamp met bewegingssensor biedt

Nadere informatie

RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN. Openbare bibliotheek Ismaning, Duitsland

RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN. Openbare bibliotheek Ismaning, Duitsland RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN Openbare bibliotheek Ismaning, Duitsland RATIO BIBLIOTHEEKREKKEN Functioneel, flexibel en esthetisch Dit modulaire bibliotheekrek omvat de ware betekenis van veelzijdigheid: functioneel,

Nadere informatie

Cassettes. flexible building. sustainable thinking.

Cassettes. flexible building. sustainable thinking. Cassettes flexible building. sustainable thinking. flexible building. sustainable thinking. ALUFORM goes green: bouwen aan duurzaamheid Duurzaamheid en zorg voor mens en milieu zijn stevig verankerd in

Nadere informatie

CREATING COMFORT. YELA Lighting the creating comfort brand!

CREATING COMFORT. YELA Lighting the creating comfort brand! LOOKBOOK 2019 CREATING COMFORT Wij zijn YELA Lighting, the new light in town op het gebied van LED verlichting! Wij zijn het merk van LEDSign, de specialist op gebied van LED verlichting, lichtreclames,

Nadere informatie

Mooi licht voor buiten

Mooi licht voor buiten PHILIPS mygarden Wandlamp Riverbank grijs Led Mooi licht voor buiten Krachtige eenvoud in een unieke vorm. Deze minimalistische Philips wandlamp, gemaakt van hoogwaardig grijs aluminium, geeft een krachtig

Nadere informatie

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO

P4Product Informatie LED Lichtlijn TAUREO Om ons concept van intelligente lichtoplossingen voor o.a. de industrie te completeren, heeft onze fabriek met het nieuwe LED-lichtlijnsysteem Taureo het thema halverlichting aangenomen. Als modulair systeem

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Hanglamp Matrix chroom Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle hanglamp. Het zwarte glas en de afwerking in chroom brengen een vleugje luxe in elke

Nadere informatie

Philips Lighting Catalogue. 1 juli 2017 Versie NL

Philips Lighting Catalogue. 1 juli 2017 Versie NL Philips Lighting Catalogue 1 juli 2017 Versie NL Binnenverlichting» Wandarmaturen» CoreLine Wall-mounted WL120V/WL121V CoreLine Wall-mounted WL120V/WL121V De CoreLine Wall-mounted is een uitstekend armatuur

Nadere informatie

DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt

DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt Lighting flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt De, die is ontworpen voor gebruik met DALI-spots via een speciale adapter, is ideaal voor gebruikers die verlichtingsflexibiliteit

Nadere informatie

ERHARDT PM ERHARDT PM DE PERGOLA-ZONWERING VOOR UW FLEXIBELE BESCHERMING TEGEN WEER EN WIND

ERHARDT PM ERHARDT PM DE PERGOLA-ZONWERING VOOR UW FLEXIBELE BESCHERMING TEGEN WEER EN WIND DE PERGOLA-ZONWERING VOOR UW FLEXIBELE BESCHERMING TEGEN WEER EN WIND MODERN DESIGN MET VELE MOGELIJKHEDEN De pergola-zonwering kan voor kleine en zeer grote oppervlakken worden gebruikt: kleine balkons,

Nadere informatie

INDULED VI N D I N GR IJ K IN NOODVE RLI CHTI NG. INDULED design Nederlands kwaliteitsproduct 1

INDULED VI N D I N GR IJ K IN NOODVE RLI CHTI NG. INDULED design Nederlands kwaliteitsproduct 1 INDULED VI N D I N GR IJ K IN NOODVE RLI CHTI NG EM ERG EN C Y S O L UTI O N S INDULED design Nederlands kwaliteitsproduct 1 Inhoudsopgave Indulite PROJECTFOTO S 4 INDULED NOOD RETINA 8 strak vormgegeven

Nadere informatie

ERHARDT C ERHARDT C ALTIJD EEN ELEGANTE OPLOSSING

ERHARDT C ERHARDT C ALTIJD EEN ELEGANTE OPLOSSING ALTIJD EEN ELEGANTE OPLOSSING EEN ELEGANTE EN FLEXIBELE OPLOSSING Met de kunt u heerlijk genieten van het buitenseizoen op uw terras of balkon. Bij het elegante cassettescherm worden het doek en de techniek

Nadere informatie

Volop genieten van uw tuin

Volop genieten van uw tuin PHILIPS mygarden Wandlamp Parasola antraciet Volop genieten van uw tuin Deze elegante antracietkleurige Philips mygarden wandlamp heeft strakke lijnen en sterke accenten. De lamp is gemaakt van hoogwaardig

Nadere informatie

Besparen in stijl 17229/30/16

Besparen in stijl 17229/30/16 PHILIPS EcoMoods Wandlamp Vijver zwart Besparen in stijl De ware schoonheid van deze charmante zwarte wandlamp komt 's avonds pas echt tot zijn recht. De energiezuinige lamp, gemaakt van duurzaam materiaal,

Nadere informatie

DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt

DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt Lighting DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt DALI Square Track De DALI Square Track, die is ontworpen voor gebruik met DALI-spots via een speciale adapter, is

Nadere informatie

Philips Lighting Catalogue

Philips Lighting Catalogue Philips Lighting Catalogue Binnenverlichting Wandarmaturen Binnenverlichting» Wandarmaturen» CoreLine Wall-mounted CoreLine Wall-mounted De CoreLine Wall-mounted is een uitstekend armatuur voor applicaties

Nadere informatie

MULTI + WH1 IP 65 IK10 20J MULTI+ 30 MULTI+ 40

MULTI + WH1 IP 65 IK10 20J MULTI+ 30 MULTI+ 40 MULTI+ 30 MULTI+ 40 MULTI+ 30 MULTI + MULTI+ 40 Serie plafond- en wandarmaturen voor binnen en buiten, bestaande uit: Behuizing van technopolymeer Afscherming van opaal vandalismebestendig polycarbonaat,

Nadere informatie

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur

LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning. Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur LUXE-LINE TWIN en SINGLE op maat, een sieraad voor uw woning Luxe-Line Twin: Geïsoleerde openslaande garagedeur Luxe-Line Single: Geïsoleerde enkelvoudige zijdeur Design, isolatie en gebruiksgemak Het

Nadere informatie

Verlichting en decoratie

Verlichting en decoratie A d d e n d u m I C a t a l o g u s 2 0 1 1 Convergence programma Verlichting en decoratie ontmoeten elkaar CONVERGENCE PROGRAMMA Verlichting en decoratie ontmoeten elkaar I N H O U D S O P G A V E Wanden

Nadere informatie

Linea 161. Ambiance verlichting J Linea 161

Linea 161. Ambiance verlichting J Linea 161 Linea 161 Helderheid, flexibiliteit en geavanceerde techniek zijn de kernwoorden van de Linea 161 serie. De egale lijnen, de modulaire samenstelling, de verschillende hoogten en uitvoeringen, de diversiteit

Nadere informatie

individueel of in lijn worden gemonteerd en zijn verkrijgbaar als opbouw- of pendel - armatuur.

individueel of in lijn worden gemonteerd en zijn verkrijgbaar als opbouw- of pendel - armatuur. E7 E7 - Ledverlichting voor grote ruimtes E7 is een reeks individuele en lijnarmaturen met leds voor de verlichting van grote ruimtes. De reeks maakt gebruik van de LED+LENS -technologie van ETAP en biedt

Nadere informatie

NOVATE VELA SERIE

NOVATE VELA SERIE - Energiezuinige led schijnwerper - 1 op 1 oplossing voor bestaande conventionele verlichting - Uitzonderlijk hoge levensduur - Efficiënte lichtsturing door middel van led optieken - Water- en stofdicht

Nadere informatie

argenta opening doors

argenta opening doors invisidoor Onzichtbaar aluminium kader voor binnendeuren invisidoor - Onzichtbaar aluminium kader voor binnendeuren Dankzij de invisidoor, een onzichtbaar aluminium kader voor binnendeuren dat ingepleisterd

Nadere informatie

Infraroodstraler IRCF

Infraroodstraler IRCF Infraroodstraler 1500 3000 4500 3 1500-4500 W Elektrische verwarming 3 modellen Infraroodstraler Voor spotverwarming van grote gebouwen Toepassing Infraroodstraler is speciaal ontwikkeld voor spotverwarming

Nadere informatie

DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt

DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt Lighting DALI Square Track flexibiliteit die maximale energiebesparingen mogelijk maakt DALI Square Track De DALI Square Track, die is ontworpen voor gebruik met DALI-spots via een speciale adapter, is

Nadere informatie

SUPERBLIZ. design R. Fiorato, F. Pagliarini

SUPERBLIZ. design R. Fiorato, F. Pagliarini SUPERBLIZ SUPERBLIZ design R. Fiorato, F. Pagliarini 2 PRISMA ARCHITECTURAL Serie plafond- en wandarmaturen van groot formaat voor algemene verlichting binnen en buiten met verschillende schermen. SUPERBLIZ

Nadere informatie

Richt uw huis in met licht

Richt uw huis in met licht PHILIPS InStyle Plafondlamp Matrix aluminium Led Richt uw huis in met licht Beleef de onbewuste elegantie van deze smaakvolle plafonnière. Het transparante glas en de afwerking in mat chroom brengen een

Nadere informatie

ALU ROUND ALU SQUARE ALU 1-2 - 4 ALU 1-2 - 4 220-240

ALU ROUND ALU SQUARE ALU 1-2 - 4 ALU 1-2 - 4 220-240 ALU 2 ALU ROUND ALU SQUARE ALU 1-2 - 4 ALU WALL ALU 1-2 - 4 220-240 PRISMA ARCHITECTURAL Uitgebreid assortiment kleine LED grondinbouw-, mast- en opbouwarmaturen voor binnen en buiten. De serie wandarmaturen

Nadere informatie

Philips CoreLine Wall mounted De duidelijke keuze voor LED.

Philips CoreLine Wall mounted De duidelijke keuze voor LED. Lighting Philips CoreLine Wall mounted De duidelijke keuze voor LED. CoreLine Wallmounted Of u nu op zoek bent naar een armatuur voor nieuwbouw of renovatievervanging, uw klanten willen lichtoplossingen

Nadere informatie

Met de introductie van onze de I-BEAM led-armatuur is er nu een perfect alternatief voor fluorescentieverlichting op de markt.

Met de introductie van onze de I-BEAM led-armatuur is er nu een perfect alternatief voor fluorescentieverlichting op de markt. I-Beam LED Met de introductie van onze de I-BEAM led-armatuur is er nu een perfect alternatief voor fluorescentieverlichting op de markt. De nieuwe I-BEAM LED biedt een betrouwbare verlichtingsoplossing

Nadere informatie

ERHARDT K ERHARDT K HET KLEINE CASSETTESCHERM PERFECT VOOR TERRASSEN EN BALKONS

ERHARDT K ERHARDT K HET KLEINE CASSETTESCHERM PERFECT VOOR TERRASSEN EN BALKONS HET KLEINE CASSETTESCHERM PERFECT VOOR TERRASSEN EN BALKONS BESCHERMING RONDOM VOOR BUITENRUIMTES Genieten van de vrije tijd, ontspannen op het eigen terras of balkon dat is levenskwaliteit voor ongestoord

Nadere informatie

Philips Lighting Catalogue

Philips Lighting Catalogue Philips Lighting Catalogue Buitenverlichting Tunnel- en onderdoorgangverlichting Buitenverlichting» Tunnel- en onderdoorgangverlichting» Flow LED BGP490/491 Flow LED BGP490/491 Flow LED, een armatuur die

Nadere informatie

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden.

Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem compact te houden. nl_print_file 9/9/02 11:43 am Page 1 Pneumatische Hoge nauwkeurigheid (+/-0,01 mm) en herhaalbaarheid (+/-0,03 mm) geven een precies grijpwerk. Lichtgewicht aluminium lichaam laat toe het gehele systeem

Nadere informatie

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam

Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veiligheidsdeuren voor appartementen Veilig, mooi en duurzaam Veilige deuren 22 Een veiligheidsdeur beschermt uw huis. Inbraak in appartementen is een veelvoorkomend probleem. De meeste van deze inbraken

Nadere informatie

MINI CONTINUUM II CONTINUE LICHTLIJNEN.

MINI CONTINUUM II CONTINUE LICHTLIJNEN. MINI CONTINUUM II CONTINUE LICHTLIJNEN Met Mini Continuum II introduceert Concord een uniek, eenvoudig verlichtingssysteem waarmee zeer uniforme, ononderbroken lichtlijnen gecreëerd kunnen worden in of

Nadere informatie

Maatwerk profielen. en specials

Maatwerk profielen. en specials Maatwerk profielen en specials 269 Design lichtlijn Crack De verticale en horizontale hoek connectors geven de kans om een interssante architectonische lichtlijn te creëren. Het beslag kan worden toegepast

Nadere informatie

Infraroodstraler ELIR

Infraroodstraler ELIR Infraroodstraler ELIR 3 1 model 1200 W Elektrische verwarming Voor alle buitentoepassingen waar een grote mate van flexibiliteit nodig is Toepassing ELIR zorgt voor intensieve verwarming, geschikt voor

Nadere informatie

LED PACK Low Bay CE CLI CLII

LED PACK Low Bay CE CLI CLII LED PACK Low Bay De LED PACK Low Bay is een LED verlichtingssysteem dat speciaal is ontworpen voor commerciële en industriële lichttoepassingen. Te denken valt aan koel- en vrieshuizen, magazijnverlichting,

Nadere informatie