Eilandvakantie Ameland. 11 augustus t/m 18 augustus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eilandvakantie Ameland. 11 augustus t/m 18 augustus"

Transcriptie

1 . Eilandvakantie Ameland 11 augustus t/m 18 augustus

2 Eerst even voorstellen Willem David Thelma Jim Peter Chantal & Margriet

3 Dag 1: vrijdag 11 augustus De dag van vertrek. Om half 11 was het dan zo ver de reis naar Ameland kon beginnen. Jim, Peter en de reisbegeleiding vertrokken vanaf Arnhem op naar Veenendaal om daar David op te halen. Van Veenendaal moesten we helemaal naar Holwerd toe, gelukkig hebben we tussendoor even een pauze om wat te kunnen eten en drinken en voor sommigen ook gelijk een stop om naar het toilet te kunnen gaan. Na de tussenstop moesten we nog een klein uurtje rijden om bij de boot te komen, we stonden als snel in de rij om de auto aan te melden alleen misten we nog twee vakantiegangers: Thelma en Willem. Terwijl Margriet met de anderen in de bus bleef ging Chantal op zoek naar Thelma en Willem die ze al snel had gevonden. Thelma zat rustig op een bankje te wachten en zat te genieten van het heerlijke zonnetje en Willem stond binnen te wachten. Samen op na de bus, de spullen inladen en de bootreis kon voor ons eigenlijk wel beginnen, maar we moesten nog even wachten op de boot. Om kwart over 3 was het dan zo ver, de boot ging vertrekken. Op het dek mochten we helemaal vooraan staan met de bus, zo konden we heerlijk met zijn allen blijven zitten, raampjes open voor de heerlijke zeelucht, een snoepje en wat lekkers om te drinken. We zaten snel midden op zee met het uitzicht op Ameland, onderweg kwamen we de boot tegen die van Ameland terug naar Holwerd ging. Na een bootreis van 45 minuten kwamen we aan op Ameland, omdat we vooraan stonden konden we zo van de boot af en waren we al weer snel onderweg om het laatste stukje te rijden. Op naar Hollum waar we in het groepshotel Suudwester verbleven in het huisje de Piggelmee.

4 Daar aangekomen eerst samen lekker een bakkie koffie en thee gedronken. Terwijl Willem, David en Margriet vast de eerste boodschappen ging halen voor het avondeten, het ontbijt van morgenochtend en wat lekkers voorbij de koffie vanavond werd bij de rest hard gewerkt, de bedden moesten opgemaakt worden en de koffers uitgepakt. Na flink wat zweten stond alles op zijn plek en konden we echt gaan ontspannen en vakantie vieren. Al snel kwamen David, Willem en Margriet terug met de boodschappen en kon er gekookt worden. Terwijl Margriet druk bezig was met het koken gingen Jim en David aan de slag om de tafel te dekken. Al snel konden we met zijn allen genieten van het heerlijke avondeten, wat waren wij daar aan toe. Voor Thelma speciaal rijst met kip en groentes en voor de rest lekker macaroni met voor David speciaal vega-gehakt wat ze gelukkig hadden in de winkel in de buurt. Na het avondeten ging de televisie aan en konden we genieten van de avonturen van Geer&Goor. De geluiden die één van onze vakantiegangers hierbij maakte, we noemen verder geen namen, waren zo leuk dat we het jammer vonden dat we die niet in het verslag konden neerzetten. Ondertussen druk gekletst over wat iedereen leuk lijkt om te doen deze vakantie, één ding was duidelijk iedereen hield ervan om lekker uit eten te gaan dus dat moest in ieder geval gaan gebeuren. Een lekkere bak koffie erbij en een lekkere oranje koek, helaas nog niet de echte van de bakker maar die halen we zeker nog van de week. Om de dag af te sluiten nog gezellig een biertje, sapje of een lekkere radler met wat chips erbij. Daarna was het toch echt tijd om ons bed op te zoeken voor de eerste nacht op Ameland.

5 Dag 2: zaterdag 12 augustus De dag van de heerlijke frisse zeelucht. De eerste ochtend begon lekker rustig, we hadden de avond ervoor afgesproken om lekker uit te slapen. Om 9 uur kwamen de eersten uit bed om eens lekker te douchen en klaar te maken voor de nieuwe dag. Toen iedereen zo ver was, was het tijd om met zijn allen te ontbijten. Gisteren waren we helemaal vergeten om een voorstelrondje te doen dus daar was het bij het ontbijt een mooi moment voor. Iedereen stelde zichzelf voor zodat we daarna elkaars namen goed konden onthouden. Na het ontbijt was het tijd om lekker even rustig aan te doen, de een ging een woordpuzzel maken terwijl de ander het heerlijk vond om even televisie te kijken. Willem en Chantal hadden te veel energie om rustig te zitten en besloten eens op de skelter een rondje te gaan maken en hard dat Willem kan op de skelter. Hij sjeesde er zo vandoor, gelukkig wachtte hij op iets verderop weer op Chantal. Wat was dat genieten, lekker een rondje door Hollum gemaakt met zijn tweeën. In de middag aten we lekker een broodje uit het vuistje.

6 Daarna was het tijd om eindelijk eens naar het strand te gaan om de mooie zee te bewonderen. Hop de bus in met zijn allen en op naar het strand. Eenmaal op het strand aangekomen werd er door wie dit wilde druk gezocht naar de mooiste schelpen van het strand voor in het glazen potje. Ook werd er goed genoten van het lekkere windje, even lekker uitwaaien met zijn allen totdat het begon met regenen. We besloten om snel terug te gaan naar de bus want met regen op het strand was ook niet zo fijn. Onderweg naar het busje nog even geschuild bij een overkapping omdat het wel erg hard begon te regenen. Nadat het regenen was gestopt en het zonnetje zich weer liet zien liepen we verder naar het busje aan de andere kant van de hoge duinen. Op naar de supermarkt in Nes om de boodschappen voor aankomende dagen te doen. Terwijl David, Thelma, Willem en Margriet de winkel in doken bleven Peter, Jim en Chantal in de bus wachten. Peter was lekker in slaap gevallen en Jim en Chantal hebben gezellig muziekjes zitten luisteren en lekker zitten kletsen met zijn tweeën. Met daarbij een mooi uitzicht op allemaal grote vliegers, deze konden we nog net over de duinen zien. Nadat alle boodschappen in de bus waren geladen konden we door naar Hollum waar we nog even een tussenstop maakte. Bij een souvenir winkeltje werden de ansichtkaarten gescoord om naar het thuisfront te kunnen opsturen. Weer in het huisje aangekomen werden alle kaarten direct geschreven zodat ze zo snel mogelijk op de post gedaan konden worden.

7 Vanavond stond er heerlijke boboti op het menu en voor David werd er een heerlijke pasta met courgette gemaakt. Het smaakte heerlijk, Peter vond het avondeten zo lekker dat hij bijna zijn bord er bij aflikte. Gelukkig had iedereen nog een plekje over voor een heerlijk toetje, ook hier werd een bakje bijna zo schoongemaakt dat hij bijna terug de kast in kon. Na het eten wilde Peter graag helpen met het afdrogen van de spullen die niet in de vaatwasser konden. Terwijl Peter, Thelma en Chantal de keuken weer helemaal netjes maakte gingen Willem en Margriet op pad om de ansichtkaarten op de bus te doen. Om 20:00 uur was het dan zo ver, tijd voor een lekkere bak koffie met een lekkere koek erbij. De televisie aan met Ik houd van Holland, waar we met zijn allen mee konden spelen en raden wat de juiste antwoorden zouden zijn. Daarna werd er nog Het zijn net mensen gekeken waar er ook meegeraden werd wat de juiste antwoorden zouden zijn. Om 23:00 uur was het voor iedereen tijd om het bed eens op te gaan zoeken en lekker te gaan slapen.

8 Dag 3: zondag 13 augustus De dag van de vuurtoren en het pannenkoekenhuis. Zondag en dat betekend voor ons allen een rustdag. Lekker uitgeslapen verscheen iedereen rond half 10 aan het ontbijt met heerlijke croissantjes. Het slapen gaat de vakantiegangers er goed af. Naast dat ze lang uit kunnen slapen, slapen ze allemaal ook nog eens goed. Dat is goed om te horen, vakantie is ook om lekker uit te rusten en bij te komen. Deze vakantie staat in het teken van ontspannen en alleen dingen doen die je graag wil doen. Na het ontbijt hadden we niets op de planning staan, iedereen kon even doen wat hij of zij wilde doen. Er werd lekker gedoucht, een filmpje gekeken, een skelter tocht gemaakt en er werden T-shirts gekleurd die Margriet van huis had meegenomen. De skeltertocht van Willem en Chantal duurde langer dan verwacht, ze bleven langer dan een half uur weg. Wat de anderen niet wisten was dat Willem en Chantal hadden ontdekt dat de zee dichter bij was dan gedacht, hier hadden ze even lekker staan uitwaaien en genieten van het mooie uitzicht. Om 13:00 uur was het tijd om lekker middag te eten, omdat de zon goed scheen werd er besloten om lekker buiten te gaan zitten en daar ons broodje te gaan eten. Naast de boterhammen met kaas, kipfilet, appelstroop of iets anders lekkers hadden we ook een geroosterd broodje met heerlijke jam. Nog een lekker stuk fruit erbij. Echt vakantie was dit, lekker buiten in de zon een broodje eten samen.

9 Na het eten moesten er nog wat boodschappen gehaald worden, dit werd gedaan door: David, Willem, Jim en Margriet. Onderweg kwamen ze ook nog een leuke markthal tegen waar ze ook even lekker hebben rondgesnuffeld en wat leuke dingetjes hebben gekocht. Terwijl zij boodschappen aan het doen waren bleven Peter, Thelma en Chantal lekker bij het huisje. Peter was bezig met zijn kruiswoordpuzzels terwijl Thelma en Chantal genoten van de heerlijke zon. Het zonnetje begon toen wel erg fel te schijnen waarop Thelma en Chantal ook maar besloten even binnen te zitten. Ze probeerde Peter te helpen met zijn kruiswoordspelletje maar Peter wist de antwoorden allemaal veel sneller te bedenken. Om 16:00 uur was het tijd om ons klaar te maken om de vuurtoren van dichtbij te gaan bewonderen en daarna lekker uit eten te gaan bij ONDER DE VUURTOREN. Eenmaal bij de vuurtoren aangekomen zagen we dat deze echt heel erg groot was, zo groot dat hij niet van dichtbij op de foto paste. Maar gelukkig van een afstandje wel. Nadat een ieder van dichtbij op de foto was gezet was het tijd om het restaurant op te gaan zoeken die er bijna naast stond. Al snel mochten we ons drinken en eten bestellen. De volgende pannenkoeken werden er besteld: David een lekkere tomatensoep met een tosti kaas erbij Thelma een pannenkoek met salami en rozijnen Willem en Jim een pannenkoek met kaas en spek Peter een pannenkoek met kaas, spek, uit en champignons.

10

11 Er was geen plek meer over voor een toetje dus besloten we weer op naar huis te gaan. Op weg naar de bus kwamen we live muziek tegen, hier hebben we eventjes naar staan luisteren, en niet alleen luisteren. Sommigen genoten zo van de muziek dat ze een klein dansje waagde. Daarna hop met de bus naar het huisje waar sommigen weer een plekje hadden gevonden voor een lekker toetje. Waar de heren allen nog een lekker toetje namen genoten de dames van een lekkere kop thee. Om 20:00 uur was het weer tijd voor een lekkere kop koffie of thee met een koek erbij. Terwijl Willem, Peter en Jim nog even lekker buiten gingen zitten om van het mooie weer te genieten bleven Thelma en David binnen om All you need is love te kunnen kijken. Willem en Margriet sprongen nog even op de skelter om een rondje door het centrum van Hollum te maken. Om 22 uur was het stil in het huisje, iedereen had het bed opgezocht en vertrokken naar dromenland.

12 Dag 4: maandag 14 augustus De dag van de robbentocht. Wat een heerlijke uitslapers zijn alle vakantiegangers, alweer zaten we uitgeslapen aan het ontbijt met zijn allen. Ondanks het vreemde bed slaapt iedereen heerlijk tijdens deze vakantie, helaas had niemand tijdens het ontbijt een droom te vertellen want er was niemand die had gedroomd. Na het ontbijt was er voor een ieder wat tijd om wat voor zichzelf te doen. Zo ging Jim lekker even onder de douche, maakte Willem weer een rondje met Chantal op de skelter door het dorpje en bleef de rest lekker aan tafel zitten om te tekenen, puzzelen of televisie te kijken. Willem en Chantal gingen op pad om eindelijk de lekkere oranje koek, die roze is, te scoren bij de bakker. Helaas ging dat feestje niet door vandaag, wel hebben we de koek besteld voor de volgende dag. Met lege handen kwamen zij terug bij het huisje waar iedereen een beetje teleurgesteld was omdat er dus nog geen echte oranje koeken waren. Gelukkig hadden we nog andere lekkere koekjes in de kast liggen dus hebben we die maar lekker opgegeten. Omdat we rond de lunch niet in het huisje zouden zijn werden er lunchpakketjes gemaakt voor onderweg. Om 12 uur was het namelijk tijd om de spullen te verzamelen en de bus in te gaan omdat we vanmiddag met de robbentocht mee gaan. Om 13 uur mochten we de boot op MS Zeehond en al snel vertrok de boot. Onder het genot van een kopje koffie en thee met een heerlijk stuk appeltaart of gevulde koek konden we genieten van het prachtige uitzicht over de zee.

13 Er lagen een heleboel leuke boeken over de zee en de dieren die in de zee leven waar we lekker in konden bladeren. Na iets langer dan een uurtje kwamen we bij de zandbank aan, hier lagen een heleboel mooie zeehonden op. Thelma was al op het bovendek te vinden waar een schitterend uitzicht op de zeehonden was en waar ze kon genieten van de zon die lekker scheen. Alleen zag ze niet alleen zeehonden, ook kwam ze een hele mooie hond tegen op de boot die bij haar kwam om lekker geaaid te worden. Willem en Jim bleven op het benedendek waar ook een fantastisch uitzicht was op de zandbank met zeehonden. Peter en David bleven binnen zitten, vanaf de bank waar ze zaten konden ze de zandbank met zeehonden ook zien. Zo heeft iedereen, van verschillende plekjes, kunnen genieten van de mooie zeehonden. Toen de terugtocht ingezet werd was het toch tijd om nog te lunchen, daar hadden we tot dan toe nog geen tijd voor gevonden. Lunchen op de boot met uitzicht op het eiland, de vuurtoren en kerk waren voor ons het herkenningspunt waar ons huisje ongeveer zou moeten staan. Helaas kwam de kade al sneller in zicht dan gehoopt, toen de boot was vastgelegd moesten we toch echt de boot gaan verlaten.

14 Op de terugweg nog even langs de VVV om wat andere activiteiten te regelen en langs de Jumbo voor een paar boodschapjes, daarna op naar het huisje waar we nog even volop konden genieten van het lekkere zonnetje in de achtertuin. Om 18 uur doken kok Willem en kokkin Chantal de keuken in om het lekkere avondeten van vandaag klaar te maken: broccoli, krieltjes en een lekker stukje (vegetarisch) vlees. Omdat het nog zo lekker weer was besloten we om buiten op het terras ons avondeten te eten. En als toetje hadden we vandaag heerlijk schepijs, de chocolade ijs was de favoriet voor vanavond, zo lekker dat er nog een tweede toetjes ronde werd gedaan tot de bak helemaal leeg was. Na het eten was er voor iedereen nog even wat tijd om iets voor zichzelf te doen. Jim, Willem en Margriet gingen nog even lekker een rondje wandelen en kwamen een mooie molen tegen. Daarna lekker met zijn alleen een bak koffie en daarna nog een lekkere borrel. Na een indrukwekkende dag was het voor iedereen tijd om op tijd het bed in te duiken, morgen weer een leuke drukke dag in het vooruitzicht.

15 Dag 5: dinsdag 15 augustus De dag van het Nobels Nostalgisch Museum, Buren en het zwembad. Wat eerder dan de afgelopen dagen verscheen iedereen aan het ontbijt, de een wel wat meer uitgeslapen dan de ander. De reden dat we vandaag wat eerder aan tafel zaten kwam omdat we om 11 uur in Buren wilde zijn voor het Nobels Nostalgisch museum. Iets voor 11 stonden we voor een dichte deur te wachten maar gelukkig hoefde we niet lang te wachten want één van de medewerkers kwam speciaal voor ons de deur wat eerder open doen. Peter en Willem waren zo enthousiast dat we ze direct aan het begin al kwijt waren, ze waren zelf lekker een rondje gaan lopen om alle mooie spullen te bekijken. De rest liep lekker op het gemak een rondje door het museum, wat waren er veel spulletjes om te bekijken. Zo was er een hele boel te zien zoals een oude tabakswinkel, een school, een fietsenwinkel, een kapperszaak, een apotheek, een schoenmaker, een platenzaak, een tankstation, een heleboel oude auto s, een cafeetje, een hoedenwinkel en nog vele losse spulletjes. Alle spulletjes die te zien waren heeft de eigenaar vanaf zijn 15 e gespaard, de eigenaar is op dit moment 65 jaar dus dat zijn al 50 jaar aan verzamelde spullen. Bij de rondleiding werden er een heleboel verhalen verteld, waar de spullen voor gebruikt werden en hoe oud de spulletjes al zijn. De spullen waren zo mooi om te kijken, en dan vooral de auto s, dat sommigen na het eerste rondje door het museum nog een rondje wilde lopen. Toen we allen wat in het gastenboek hadden geschreven was het toch echt tijd om het museum achter ons te laten, sommigen hebben nog een mooi boekje van het museum meegenomen.

16 Tijdens de wandeltocht van de parkeerplaats naar het museum kwamen we al langs een gezellig cafeetje en laat het nou net zo zijn dat we na het museumbezoek allemaal een beetje dorstig waren. Bij ons is nog altijd twee dus dat werd tijd om eens lekker een bakkie te gaan drinken bij het café. Toen we eenmaal lekker zaten zag Willem dat er een trekker midden in de bar stond, dat hadden we allemaal nog niet eerder gezien. Na een lekker bakkie drinken zijn we weer naar de auto gegaan om in het huisje lekker te lunchen. Na de lunch was het voor Willem eindelijk tijd om eens lekker te gaan zwemmen en de anderen gingen het centrum van Buren eens bekijken. Thelma, David, Jim, Peter en Margriet werden door Chantal en Willem afgezet in Buren waarna zij zelf verder reden naar het zwembad in de buurt. Onderweg naar het zwembad de Golfslag kwamen we nog langs een wei waar allemaal lama s in stonden. We moesten toch wachten op een vrachtwagen die moest keren dus hadden we mooi de tijd om even na de lama s te kunnen kijken. Een stukje verder zagen we het zwembad al, snel de auto parkeren en hop naar binnen toe. Snel omkleden, spulletjes in het kluisje en hop het water in. Willem is een echte waterrat en zwom 16 baantjes heen en weer in het mooie grote bad tussen alle spelende jongeren door en hij is wel meer dan 20 keer van de geweldige glijbaan afgegaan. Na een uurtje zwemmen was het voor Willem genoeg geweest en was het tijd om ons weer om te kleden.

17 In het centrum werd een leuke souvenirwinkel ontdekt waar Thelma een cadeautje heeft gekocht voor Paulien, Mark en voor haar zelf. Daarna nog even in de Primera geweest waar Peter een boek heeft gekocht die hij erg graag wilde hebben en waar Jim een cadeautje voor zijn schoonzus Paula heeft gehaald. Bij de Primera heeft Margriet even geïnformeerd of er nog meer leuke winkeltjes waren maar helaas, dit was het. Nog even de supermarkt in geweest om wat spulletjes te halen voor het eten. Daarna bedacht David zich nog, hij wilde graag toch nog een klok kopen die hij had gezien dus weer terug naar het winkeltje waar hij deze had gezien. Daarna werd er lekker op een bankje gewacht waar Margriet een berichtje stuurde naar Chantal dat ze klaar waren met shoppen. Op het moment dat Chantal het berichtje ontving liepen Willem en Chantal net uit het zwembad, een betere timing konden we met zijn allen niet hebben. Hup, Willem en Chantal de bus weer in en op naar het centrum om de rest op te pikken. Toen iedereen weer in de bus zat konden we weer op naar het huisje. In het huisje deden we lekker even rustig aan tot het eten op tafel stond, iedereen deed even lekker zijn eigen ding. Er werd nog op vliegen gejaagd, er zat een hele vliegenfamilie in het huisje tot dit moment van de vakantie. Iedereen werd er helemaal kriebelig van. Om 18 uur stond het eten op tafel, andijviestamppot bedacht door Peter. En wat smaakte dat heerlijk, het werd tot de laatste kruimel opgegeten. Als toetje hadden we nog een bakje ijs of lekkere vla maar daarna zaten alle buiken toch wel bommetje vol. Na het eten werd er nog lekker geknutseld, de T-shirts werden verder gekleurd daar was er namelijk mooi de tijd voor. De T-shirts werden gekleurd met allemaal verschillende mooie kleuren, van vuurtorens tot bloemetjes en hartjes. Ook is er nog een speciaal T-shirt gemaakt voor het Tendens kantoor. Om 20 uur was het tijd voor koffie met eindelijk de enige echte oranjekoek van de bakker. En wat smaakte deze lekker, om je vingers bij af te likken. De rest van de avond hebben we het lekker rustig aan gedaan want ook morgen staat er weer een druk programma op de planning en gaat de wekker al om 7 uur voor de meesten. Een lekkere borrel met wat lekkers en daarna was het tijd om het bed weer op te zoeken.

18 Dag 6: woensdag 16 augustus De dag van de huifkartocht, de braderie en de pizzeria Goedemorgen, wakker worden allemaal het is tijd om uit bed te komen voor de huifkarrentocht. Om 8 uur zaten we met zijn allen al aan het ontbijt, gapend en wel maar we zaten er. Er werd even lekker ontbeten met wat broodjes en een krentenbol, de lunchpakketjes voor de middag werden gesmeerd en in de tas gestopt en om 9 uur was het al tijd om in de bus te stappen. Op naar het strand in Buren voor de opstap van de huifkartocht. Met de huifkartocht gingen we naar het Oerd en het Hôn, natuurgebieden waar nauwelijks mensen komen. En wat was het er schitterend, een ontzettend mooi strand was daar te zien. Vanaf het strand kon er zo het natuurgebied ingewandeld worden. Gelukkig was er ook volop tijd om mooie schelpen te zoeken om het schelpenpotje te vullen. Ook werd er door iemand die mee was met de tocht een kwal gevangen die we even mochten bekijken. Nadat iedereen genoeg schelpen had verzameld, lekker uitgewaaid was en volop had genoten was het tijd om de terugtocht in te zetten. Toen we terug waren bij de opstapplek hebben we lekker geluncht met het uitzicht op de mooie zee, wat was dat genieten van het uitzicht. Thelma, Willem en Chantal genoten nog even van de zee door er naar toe te wandelen.

19

20 Maar daarna was het toch echt tijd om richting Nes te gaan. In Nes aangekomen bleek dat daar geen braderie was, maar gelukkig waren er ook een paar leuke winkeltjes om te bezoeken. Jim haalde een cadeautje voor zijn neefje, maar ook werden er eigen souvenirtjes gescoord zo kocht Thelma een mooi paardenetui en kocht Willem een mooie glitterbol van Ameland en een vuurtoren. Gelukkig wisten we dat er in Hollum ook een braderie te vinden was, hup de bus weer in en op naar het huisje. Eerst even lekker wat gedronken met zijn allen en daarna Hollum in gegaan om de braderie in Hollum te bekijken. Ook hier werd weer goed inkopen gedaan, iedereen heeft wat leuks kunnen vinden. David had een mooi horloge gevonden wat hij graag wilde hebben. Peter had een hele hoop spulletjes gekocht een Ameland trui, een schip in een fles, een vuurtoren, een puzzelboekje, een Ameland pen en Amelandse snoepjes. Jim had een mooie pet gekocht. Willem had ook een mooie Ameland trui gekocht en Thelma had een mooi houten blok met haar eerste letter en een paard en een paarden T-shirt gekocht. Onderweg vielen we met de neus in de boter, er was een band op een terras aan het zingen, hier konden we niet zo maar voorbij lopen. We hebben hier even staan genieten, luisteren en dansen op de muziek. Met allemaal volle tassen gingen we weer huiswaarts waar we nog even konden uitrusten voor we naar de pizzeria gingen.

21 Om 18 uur hadden we gereserveerd bij de pizzeria maar we hadden zo n trek dat we al een kwartiertje eerder in het restaurant zaten. Lekker wat te drinken en allemaal druk de menukaart aan het bestuderen om te kijken wat voor lekkers er op stond. De heerlijke pizza s en pasta s kreeg niet iedereen helemaal op, maar wat was het lekker, de buiken zaten bijna helemaal vol. Gelukkig had iedereen nog een plekje over gelaten voor een toetje, hier werd van genoten, een lekker sorbet tot stroopwafelijs tot vruchtjes of een blanco bianco. Nadat het allemaal op was en de buiken gevuld was het tijd om terug te gaan naar het huisje. Daar lekker een kop koffie of thee gedronken zonder oranje koek dit keer, niemand die nog een plekje over had in de buik. Nog een lekker glas fris voor het slapen gaan maar vanavond ging iedereen lekker op tijd naar bed, het was ook wel erg vroeg vanochtend. Gelukkig kunnen we morgen lekker uitslapen.

22 Dag 7: donderdag 17 augustus De dag van het maritiem centrum Abraham Fock en koren- en mosterdmolen De Verwachting. De laatste echte vakantiedag was aangebroken, deze begon rustig want we hadden besloten om vandaag lekker uit te slapen. Dit lukte een ieder dan ook goed, om 10 uur zaten de eerste alvast aan het ontbijt want de buiken begonnen al een beetje te rommelen. Terwijl David, Willem en Jim zaten te ontbijten ging Thelma lekker douchen en zich klaar maken en besloot Peter dat hij nog een half uurtje wilde slapen. Nadat iedereen het ontbijt had gehad was het tijd om de koffers alvast voor een groot deel in te pakken want morgen moeten we al heel erg vroeg de bus weer in op naar de boot. Daarna was het tijd voor een lekkere bak koffie met oranjekoek want daar hadden we nog een lekker stukje van over. Terwijl we aan de koffie zaten werd Jim een beetje verdrietig, hij ging ons allemaal wel heel erg missen want de vakantie was bijna voorbij. Dit had iedereen eigenlijk wel, ondanks de tranen besloten we samen er vandaag nog een super leuke dag van te gaan maken. We hadden namelijk nog 2 leuke musea op het programma staan om te bezoeken vandaag. Op naar het maritiem centrum Abraham Fock in Hollum waar we de echte paardenreddingsboot konden bewonderen. Naast de boot leerden we de geschiedenis van de reddingsboot door de vele foto s, filmpjes en spulletjes. Ook werd er een mooie film afgespeeld waar we konden zien hoe de reddingsboot wordt gebruikt, met echte paarden. Het is de enige paardenreddingsboot in Nederland, dus wel heel erg bijzonder om te zien hoe dat gaat. Thelma vond het helemaal fantastisch, ze is gek van paarden dus om te zien hoe de paardenreddingsboot dan in zijn werk gaat, fantastisch. Aan het eind werden er door Jim, Thelma en Willem nog souvenirtjes gehaald als aandenken aan het mooie museum.

23

24 Allemaal op de foto met de echte paardenreddingsboot.

25 Tijd om door te gaan naar de koren- en mosterdmolen De Verwachting, lopend op weg naar de molen want die zat bijna om de hoek vanaf het maritiem centrum. Gelukkig zagen we de wieken van de molen overal boven uit komen zodat we precies wisten hoe we moesten lopen. Na iets minder dan 10 minuutjes lopen stonden we voor de molen, wat was deze groot van dichtbij. Eenmaal binnen gekomen konden we beneden mooie foto s bekijken van de molen en verschillende bakvormpjes. Alle onderdelen van de molen werden in het fotoboek uitgelegd zodat je precies kon zien en lezen hoe een molen werkt. Er was ook de mogelijkheid om boven in de molen te kijken om met eigen ogen te zien hoe het in zijn werk gaat. Met het smalle steile trappetje zijn Thelma en Chantal een stuk naar boven gegaan, op de bovenste verdieping zagen we hoe de zaadjes in de machine gingen en ze daar vermalen werden, een verdieping lager zagen we de geplette zaadjes te voor schijn komen, dit werd gebruikt om brood van te maken. Daarna door naar het mosterd gedeelte, daar hebben we een filmpje gekeken hoe mosterd gemaakt wordt maar ook, misschien wel het leukste, mocht er mosterd geproefd worden. Dit lieten sommige van ons zich niet twee keer zeggen, de mosterd werd goed gekeurd. Daarna nog even langs het winkeltje waar Willem, Peter en Thelma nog een souvenirtje hebben gekocht. Terug in het huisje dronken we lekker een bakkie koffie en thee met het laatste stuk van de oranjekoek, deze was nu toch echt op. Daarna moesten we de koek een beetje laten zakken door even lekker een rust moment. De ene ging televisie kijken terwijl de ander lekker even de ogen sloot. Willem en Margriet gingen nog even naar de supermarkt om de laatste spulletjes te kopen die nog nodig zijn voor vandaag en het ontbijt- en lunchpakketje van morgen.

26 Toen zij terug kwamen was het tijd om nog eens lekker een frietje met een snack te gaan eten bij restaurant De Griffel. Daar aangekomen hadden we een fantastisch zithoekje waar we lekker warm en droog konden zitten, we waren net op tijd van huis vertrokken want het begon te regenen. De frietjes met wat lekkers (een frikadel, kroket of kaassoufflé) waren erg welkom en werden lekker opgegeten. Als toetje voor sommigen nog een lekker ijsje en voor de ander een lekkere warme bak koffie of een cassis. Als cadeautje kregen we van de lieve serveerster van vandaag een zak lekkere dumkes, een echt fries koekje voor bij de koffie. In het huisje aangekomen werd er lekker een bak koffie gezet en dronken we samen nog wat met de gekregen dumkes. Deze smaken een beetje naar pepernoten, maar zijn toch niet helemaal hetzelfde. Daarna was het tijd voor nog een lekkere borrel met wat chipjes en toen was het toch echt tijd om te gaan slapen, voor de allerlaatste keer in het bed in de Piggelmee.

27 Dag 8: vrijdag 18 augustus De dag van vertrek. Om 6 uur/half 7 ging de wekker, wat was dit ontzettend vroeg maar helaas was het tijd om de laatste spulletjes in te pakken en de bus in te laden. Om half 8 was het dan zo ver en verlieten we het mooie huisje waar we een week lang met zijn allen volop hebben kunnen genieten. Om 8 uur kwamen we aan in de haven waar we weer met de boot mee gingen naar het vasteland. Terwijl de boot ons naar de overkant bracht was het in de bus tijd om de vakantiediploma s uit te delen en daarbij voor iedereen een lekker zakje snoep. In Holwerd aangekomen namen we direct al afscheid van Thelma, zij werd daar met de taxi opgehaald. Daarna reden wij verder naar Veenendaal waar we afscheid namen van David en Willem. Voor Willem zat de vakantie er nog niet helemaal op, hij stapte over op de volgende bus voor een week vakantie in Volendam. Na de stop in Holwerd en Veenendaal was het tijd om weer richting het Tendens kantoor te rijden in Arnhem, daar namen we afscheid van Jim en Peter. Als cadeautje kregen jullie allemaal bij het afscheid een DVD met alle foto s erop van de vakantie. Het eind van een fantastische vakantie op Ameland. Thelma, David, Willem, Jim en Peter ontzettend bedankt voor de geweldige week op Ameland! En wie weet tot ziens bij een volgende reis. Margriet & Chantal

28 Wist je dat Peter graag helpt met afdrogen bij het doen van de afwas Thelma heel erg houd van handwerken Willem alle liedjes van Jan Smit mee kan zingen (maar goed ook want na de Ameland reis gaat hij gelijk door naar de Volendam reis) Jim zijn tweelingbroer Jim 2.0 had meegenomen naar Ameland Thelma erg houd van paarden dus dat ze op Ameland op het goed eiland zit, er zijn namelijk een hele hoop paarden te bewonderen Jim een zwembad in de douche maakt met zijn opblaaskrokodil Thelma erg mooi kan tekenen en handwerken Peter erg goed is in het doen van kruiswoordpuzzels Jim erg houd van grapjes maken met iedereen David erg veel cabaretiers kent Willem skelteren erg leuk vind en hierdoor al snel de weg in het centrum van Hollum uit zijn hoofd wist Jim en Chantal bijna per ongeluk bij de buren naar binnen gingen David het heerlijk vind om uit te waaien op het strand Peter de boboti zo lekker vond dat hij zijn bord bijna zo schoon had gemaakt dat het zo terug de kast in kon Thelma het hondje op het strand erg leuk vond omdat die een paar keer naar haar toe kwam om geaaid te worden Lachen beter is dan chagrijnig zijn aldus David Je met zijn tweeën meer kunt dan alleen Thelma rivella cranberry heeft ontdekt op Ameland en David groene ijsthee Willem een beetje de koning van de Ameland vakantie was Peter op de robbentocht boot vrienden werd met een kleine vriendelijke man Willem heerlijk stond te genieten op het buitendek van de boot Wanneer je last hebt van een inkakmomentje we er met zijn allen voor zorgde dat het snel uitgekakt werd zodat je volop kon genieten van de leuke momenten Willem erg lekker kan koken De echte oranjekoek van de bakker op Ameland echt anders smaakt dan waar ook op het vaste land Jim ook wel uncle Jim werd genoemd We maar één regenachtige dag hebben gehad tijdens de vakantie en verder alleen maar genoten hebben van het heerlijke weer David iedere avond als laatste bleef zitten om televisie te kijken Peter een snelle Jelle is met lezen aldus Jim We elkaar naar deze mooie vakantie allemaal gaan missen Wist je dat. Margriet en Chantal heel erg hebben genoten van een vakantie met jullie allemaal.

29

30

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017

Landelijk Brabant Langenboom juli 2017 Landelijk Brabant Langenboom 14-21 juli 2017 Met wie beleefden we deze week Marjolein Rowold Henk Peters Marina Naaijens Antje van Reken Chiel Vrins Nellie Roemer Dag 1 14 juli aankomst De Lummel Caroline,

Nadere informatie

Eilandvakantie Ameland 13 juli- 20 juli 2018

Eilandvakantie Ameland 13 juli- 20 juli 2018 Eilandvakantie Ameland 13 juli- 20 juli 2018 Geertje Berend Margot Hans Imelda Wieke Dag 1 Vrijdag 13 juli naar Ameland De reisbegeleiding Jac Carry en Anita kwamen tegelijk aan bij het Tendens kantoor

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1

Welkom in Denemarken augustus Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Welkom in Denemarken 9-16 augustus 2019 Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem Pagina 1 Op vakantie met Jan Ramona Karel Erik Helena Paul Velkommen in Denemarken Stichting Tendens - Arnhem

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Volendam Juni 2018

Volendam Juni 2018 Volendam Juni 2018 Heleen Dennis Ludolf Steffi Ben Robin Rein en Shirley Vrijdag 15 Juni Rond 12:00 uur zijn we vanuit Arnhem vertrokken richting Veenendaal samen met Steffi en Heleen, en onder begeleiding

Nadere informatie

Eilandvakantie Ameland van 21 t/m 28 juli 2017 in de accommodatie de Suudwester (huisje Piggelmee), Kerkpad 4 in Hollum.

Eilandvakantie Ameland van 21 t/m 28 juli 2017 in de accommodatie de Suudwester (huisje Piggelmee), Kerkpad 4 in Hollum. Eilandvakantie Ameland van 21 t/m 28 juli 2017 in de accommodatie de Suudwester (huisje Piggelmee), Kerkpad 4 in Hollum. Deelnemers: Willy Lindhout Petra Driesen Abel Zeeman Hans Mullender Pieter de Jonge

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve

Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk. Wilhelmina Hoeve Stage Wilhelmina Hoeve van Lisanne en Anouk Wilhelmina Hoeve Stage dag 1 Woensdag 9 mei Toen we aankwamen. Mochten we kiezen dat we met de bus meewouden om de mensen op te halen of dat we bleven wachten

Nadere informatie

Reisverslag 1801A. Tendensvakantie op Ameland, Hollum. Groepsaccommodatie: de Suudwester

Reisverslag 1801A. Tendensvakantie op Ameland, Hollum. Groepsaccommodatie: de Suudwester Reisverslag 1801A Tendensvakantie op Ameland, Hollum. Groepsaccommodatie: de Suudwester Met wie waren we op reis: de begeleiders: Dag 1. vrijdag 4 mei Het plan was om rond half 11 te vertrekken vanuit

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O

Vakantie in Weert. Vakantiepark Weerterbergen. 29 augustus tot en met 5 september 2014 M A I C K L E G O N N I E T H E O Vakantie in Weert 29 augustus tot en met 5 september 2014 Vakantiepark Weerterbergen G O N N I E M A I C K L E T H E O Reisleider Theo haalt de bus bij het kantoor van Tendens op. Waar woont Gonnie nou

Nadere informatie

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke

Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier. Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Deelnemers: Bert, Robert, Els, Nel, Marijke en Pier Begeleiders: Henriëtte, Frank en Tineke Vrijdag 5 september 2014. Vertrek 13.00 uur uit Arnhem met Pier en Marijke. In Veenendaal stappen Robert en Nel

Nadere informatie

Mannenweek Biddinghuizen

Mannenweek Biddinghuizen Mannenweek Biddinghuizen Tendens Vakanties 29 juli tm 5 augustus 2016 Vlnr op de foto; Piet, Ron, Rene, Robert,Wim, Thomas, Ludolf en Johan. Vrijdag 29 juli, Ron en Thomas zijn samen met Theo bij Tendens

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias

16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Reisverslag Portugal 16-23 oktober 2015 Met in de hoofdrol: Alex, Sanne, Gideon, Wieneke en Mattias Vrijdag 16 oktober De vakantie kon eindelijk beginnen! Al om half drie `s nachts verzamelde iedereen

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

5 juli tot 12 juli 2019 Otterlo Het Lorkenbos. Huis de Lariks.

5 juli tot 12 juli 2019 Otterlo Het Lorkenbos. Huis de Lariks. 5 juli tot 12 juli 2019 Otterlo Het Lorkenbos. Huis de Lariks. De reizigers: Chiel Dick Jan Cocky Paul Rene De begeleiders: Betsy Theo Aimee Jitske Vrijdag 5 juli Rond half 2 vertrok de bus vanuit Arnhem.

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Logeren bij mijn vriendin

Logeren bij mijn vriendin Logeren bij mijn vriendin [social_share] Zaterdag ochtend ging ik al heel vroeg uit bed om 07:00 om precies te zijn. Ik had afgesproken met mijn beste vriendin in Rotterdam, voor de eerste keer zijn we

Nadere informatie

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B

Funpop Sevenum. 20 mei mei Reisverslag V1901B Funpop 2019 Sevenum 20 mei 2019 27 mei 2019 Reisverslag V1901B Inleiding Accommodatie: Landal Domein De Schatberg, huisje 116 Deelnemers: Joop Ferry Hans Wilco Rene Udo Jurrien Begeleiders: Gerrit Frieda

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

Stage Bloemenparadyske

Stage Bloemenparadyske Stage Bloemenparadyske De afspraak We kwamen aan bij het Bloemen paradyske. Toen kwam de hond op ons af vliegen. Hij heet: Jordy. Toen hebben we een kopje thee gedronken, ons even voorgesteld en even gepraat.

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Werkweek groep 8 5,6,7 september Vierhouten

Werkweek groep 8 5,6,7 september Vierhouten Werkweek groep 8 5,6,7 september Vierhouten Robin Paalvast. Maandag 5 september Het begon allemaal op maandag. Toen ik om 8 uur de fietsen moest inladen omdat ik me daar voor had opgegeven. Na het fietsen

Nadere informatie

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL

Dr. A. van Voorthuysenschool KAMPBRIEF SO TOT EN MET 22 APRIL r.. van KMPBRIF S 2016 20 TT MT 22 PRIL W S Woensdagochtend zijn wij om 09.30 uur vertrokken naar het Koos Vorrinkhuis. Voordat we vertrokken, zwaaiden we eerst de fietsgroep uit. Voor het eerst ging er

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015

Koblenz. 12 tot en met 19 Juni 2015 Koblenz 12 tot en met 19 Juni 2015 Vakantiegangers: Hannie, Jules, Sibolt, Christ en Lyanne Begeleiders: Harmke, Wilma en Thomas Vrijdag 12 Juni Om 11 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Arnhem met

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Werkweek Groep 8. verslag. Casper Langeslag. 5,6,7 september.

Werkweek Groep 8. verslag. Casper Langeslag. 5,6,7 september. Werkweek Groep 8 verslag 5,6,7 september. Casper Langeslag Maandag 5 september Op maandag 5 september werd ik wakker (nadat ik de hele nacht niet had kunnen slapen van de opwinding), ik at een paar boterhammen

Nadere informatie

eerst de fietsgroep uit. Er ging weer een groep leerlingen fietsen, heel erg stoer. een fietspomp en ze deden daarna goocheltrucjes.

eerst de fietsgroep uit. Er ging weer een groep leerlingen fietsen, heel erg stoer. een fietspomp en ze deden daarna goocheltrucjes. r.. van W S Woensdagochtend zijn wij om 09.30 uur vertrokken naar het Koos Vorrinkhuis. Voordat we vertrokken, zwaaiden we eerst de fietsgroep uit. r ging weer een groep leerlingen fietsen, heel erg stoer.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de

Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond uur op de Rijnkade om de KERSTREIS DUSSELDORF 2014 Op 9 december was het dan zover met de boot (de MS SWIS CRYSTAL) naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Rein was rond 14.00 uur op de Rijnkade om de medereizigers daar welkom te heten.

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam.

Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Maandag 4 maart Phoebe Baas Onze ochtend begon om 6:45 op Hoorn Centraal, de stemming zat er al goed in. Onze trein ging van hoorn, naar Amsterdam. Toen we aan kwamen moesten we een paar minuten wachten,

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017

Gemoedelijk Twente. Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold. Seniorenvakantie De Lutte. 2-9 juni 2017 Gemoedelijk Twente Seniorenvakantie De Lutte 2-9 juni 2017 Hannie, Joke, Jan, Gerrit en Arnold Dag 1 De Lutte Nadat iedereen is aangekomen in Arnhem gaan we op weg naar De Lutte in Twente. Het is een mooie

Nadere informatie

Take a look at my life 43

Take a look at my life 43 Take a look at my life 43 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013

Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Schoolkamp groep 7 De Klonie, Ellertshaar 22 t/m 24 mei 2013 Woensdagochtend vertrokken we met 23 kinderen en 3 volwassenen, juf Karin, Arjan Wilting (vader van Kay) en meester Sander rond 9.00 uur richting

Nadere informatie

Genmoedelijk Twente, De Lutte. Tendens. Reisverslag Gemoedelijk Twente, de Lutte 15 t/m 22 augustus 2014

Genmoedelijk Twente, De Lutte. Tendens. Reisverslag Gemoedelijk Twente, de Lutte 15 t/m 22 augustus 2014 Genmoedelijk Twente, De Lutte Tendens 2014 Reisverslag Gemoedelijk Twente, de Lutte 15 t/m 22 augustus 2014 Jac en Henno Margriet en Arthur Erik en Arjan Chantal en Hanneke Nicoline Vrijdag 15 augustus

Nadere informatie

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee.

Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Het rondje Noord Holland is van start. Maar liefst 26 boten dit jaar gaan ermee. Donderdagochtend tussen 9:00 uur en 9:30 uur vertrekken de Pietermannen vanuit Volendam en de Kuylkarpers vanuit Hoorn,

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Funpop Weekend. 24 t/m 27 mei Een meidenweekend met in de hoofdrol: Esther, Hermie, Priscilla en Frieda

Funpop Weekend. 24 t/m 27 mei Een meidenweekend met in de hoofdrol: Esther, Hermie, Priscilla en Frieda Funpop Weekend 24 t/m 27 mei 2019 In Horst en Camping de Witte Vennen te Sevenum Een meidenweekend met in de hoofdrol: Esther, Hermie, Priscilla en Frieda Vrijdag 24 mei Keurig op tijd om 11 uur vertrekken

Nadere informatie

GRAN CANARIA. Playa Del Ingles. Hotel Greenfield. Jaap Erkelens. Ronald Erkelens. Caroline de Ligt

GRAN CANARIA. Playa Del Ingles. Hotel Greenfield. Jaap Erkelens. Ronald Erkelens. Caroline de Ligt GRAN CANARIA Playa Del Ingles Hotel Greenfield Jaap Erkelens Ronald Erkelens Caroline de Ligt 5 t/m 12 juni 2015 Vrijdag 5 juni 2015 Om 13.00 uur hebben we afgesproken op Schiphol. Renata, de dochter van

Nadere informatie

Take a look at my life 9

Take a look at my life 9 Take a look at my life 9 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs!

SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! SV Baarn D1 pakt eerste prijs in Parijs! De D1 van SV Baarn is met Pinksteren vier dagen naar Parijs geweest. Dit was een onvergetelijke ervaring voor de spelers uit het team. De ploeg van Jacco Engelsman,

Nadere informatie

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013

Kamp groep 8. Zon, water, natuur. Terug in de tijd... BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Kamp groep 8 BASISSCHOOL DE TALENTEN 5, 6 EN 7 JUNI 2013 Zon, water, natuur Terug in de tijd... Klaar voor vertrek Om 08.00 uur kwamen de eerste kampgangers aan. Alle bagage werd ingeladen in de auto's

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Nederland

Spreekopdrachten thema 1 Nederland Spreekopdrachten thema 1 Nederland Opdracht 1 bij 1.3 ** Speel het spel met de groep. Uitleg voor de docent: De docent begint. Hij zegt wat hij kan. Bijvoorbeeld: Ik kan koken. Laat de eerste cursist herhalen

Nadere informatie

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng

Kerstvakantie 2015. BSO De Spreng Kerstvakantie 2015 BSO De Spreng Maandag 21 december 2015 De kinderen waren vanmorgen flink aan het knutselen. Papieren bordjes versieren met glitters, stiften en plakfiguren. Ze maakte er schilderijtjes

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Ineke van der Henst Hans Schraven Ruud Haneveld Laurens de Jong Menno van Dijk Corrie Mol

Inleiding. De vakantiegangers waren: Ineke van der Henst Hans Schraven Ruud Haneveld Laurens de Jong Menno van Dijk Corrie Mol Inleiding Vrijdag 7 augustus 2015 was het dan eindelijk zover. We vertrokken van het hoofdkantoor van Tendens in Arnhem, via Veenendaal en Breda naar de vakantiebestemming Burgh- Haamstede in Zeeland.

Nadere informatie

~~Weekly Diary~~ Week 2

~~Weekly Diary~~ Week 2 ~~Weekly Diary~~ Week 2 [social_share] Zondag 06-01-2013 Een heerlijk rustig dagje, dus eigenlijk niks bijzonders gedaan. Maandag 07-01-2013 Aan het werk geweest, er was weer genoeg te doen op de kinderboerderij.

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september

Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Werkweek verslag Groep 8 5,6,7 september Tjibbe Gielesen Maandag: Het was maandag, en ik werd wakker. Ik ging eten, en om 8 uur al met mijn fiets de deur uit om naar school te fietsen. Daar zette ik mijn

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2016

Voorjaarsvakantie 2016 Voorjaarsvakantie 2016 Maandag 22 februari Vandaag de eerste da g van de voorjaarsvakantie! We zijn met gezellig veel kinderen. We vermaken ons vanmorgen met het bouwen van een hut, spelen van spelletjes

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Tanja Zwart Jaap Erkelens Ronald Erkelens Jean Feuggelen Jacco Maree Peter Hetterscheit

Inleiding. De vakantiegangers waren: Tanja Zwart Jaap Erkelens Ronald Erkelens Jean Feuggelen Jacco Maree Peter Hetterscheit Inleiding Maandag 28 december 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van Tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming het Landal park Land van Bartje

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

30 mei t/m 1 juni 2012

30 mei t/m 1 juni 2012 Kamp groep 6C VSO de Brug 30 mei t/m 1 juni 2012 Woensdag 30 mei 2012 En eindelijk was het vanmorgen zover, we gaan op kamp!! Om 9 uur stonden er al veel mensen klaar om ons uit te zwaaien: ouders, collega

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 15 t/m 22 augustus Tendens Vakanties

Veelzijdig Limburg. 15 t/m 22 augustus Tendens Vakanties Veelzijdig Limburg 15 t/m 22 augustus 2014 Tendens Vakanties Onze vakantiegangers: Wim Sterckel Rene Gutter Rina Schaap Paul Bekkers Annemiek de Winter Diana Oort Wilco Lebbink Tendens reisbegeleiders:

Nadere informatie

Take a look at my life week 5&6

Take a look at my life week 5&6 Take a look at my life week 5&6 Maandag 27 januari 2014 Zou vandaag gaan werken, maar heb op het laatste moment afgezegd omdat het nogal glad was op de weg. Dus ik durfde het niet aan om op de fiets naar

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

DE LUTTE T/M

DE LUTTE T/M DE LUTTE 2018 06-07-2018 T/M 13-7-2018 INLEIDING We verbleven deze vakantie vlakbij het gemoedelijke, toeristische dorpje De Lutte. Het dorpje ligt in de omgeving van een schitterend natuurgebied; Het

Nadere informatie

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014

Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober Maandag 29 september 2014 Verslag Comeniusuitwisseling Polen oktober 2014 Maandag 29 september 2014 We hadden om 8 uur afgesproken op Schiphol in vertrek hal 1. Eenmaal verzameld moesten we ons inchecken. Nadat we ingecheckt waren

Nadere informatie

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013

Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 Lloret de Mar 2013 Vrijdag 16 augustus t/m zondag 25 augustus 2013 1 De vakantiegasten: Jorn, Jonathan en Frank O. Rosella en Anne Frank K en Eva Patty, Arend en Anne 2 In het noorden van Spanje, in de

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Take a look at my life week 18

Take a look at my life week 18 Take a look at my life week 18 Ik heb weer een weekoverzichtje voor jullie. De week begon erg druk, al die bezoekjes aan het ziekenhuis. Helaas eindigde het daar ook, en weet dus niet wanneer ik thuis

Nadere informatie

Beierse Woud Landhaus, Meine Auszeit, Bodenmais.

Beierse Woud Landhaus, Meine Auszeit, Bodenmais. Beierse Woud Landhaus, Meine Auszeit, Bodenmais. Vrijdag: 10 Juni 2016. Vanmorgen rond 9.00uur was iedereen bij het kantoor van Tendens in Arnhem aangekomen. Nadat we kennis met elkaar hadden gemaakt en

Nadere informatie

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg

Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomerkriebels 2015 Zo BSO aan de Van Vredenburchweg Zomer 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Week 1 4 Maandag 13 juli 4 Dinsdag 14 juli 4 Woensdag 15 juli 4 Donderdag 16 juli 4 Vrijdag 17 juli 4 Week 2 5 Maandag

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

~~Weekly Diary 21~~ [social_share]

~~Weekly Diary 21~~ [social_share] ~~Weekly Diary 21~~ [social_share] Eind mei alweer, nog een week en dan zitten we in Juni de maand waarin mijn mannetje jarig is en mijn beste vriendin ook. Maar zover is het nog niet. Helaas nog steeds

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017

Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Met Vrouwen van Nu Gelderland naar de Zeeuwse en Belgische Kust 14 tot en met 19 mei 2017 Zondagochtend 14 mei stonden de eerste dames al om 5.45 uur bij Willy Boesveld op het erf in afwachting van de

Nadere informatie