Wijzigingen algemene voorwaarden 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzigingen algemene voorwaarden 2010"

Transcriptie

1 Wijzigingen algemene voorwaarden 2010 Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht in de algemene voorwaarden. Vanaf 2010 zal DAS gaan werken met twee verschillende algemene voorwaarden, één voor bedrijfsverzekeringen en één voor particuliere verzekeringen. Deze splitsing is noodzakelijk vanwege de introductie van de richtlijn van het Verbond voor particuliere verzekeringen per 1 januari Hierin is bepaald dat verzekeraars het per die datum mogelijk moeten maken voor consumenten ( = particulieren) om te kiezen voor een contract dat direct opzegbaar is. Naast deze wijziging zijn er nog een aantal andere zaken gewijzigd. In dit document worden alle wijzigingen op een rij gezet. Er wordt dus een vergelijking gemaakt tussen: Algemene Voorwaarden (05/06) AVH (dit zijn dus de oude vw) En Algemene voorwaarden Zakelijke rechtsbijstandverzekeringen van DAS (01/2010) AVJ Algemene voorwaarden Particuliere rechtsbijstandverzekeringen van DAS (01/2010) AVI De ingangsdatum van deze voorwaarden zijn: - nieuwe particuliere polissen - 1 januari 2010 (direct) - bestaande particuliere polissen - 1 maart 2010 (per hoofdpremievervaldatum) - nieuwe bedrijfspolissen - 1 mei 2010 (direct) - bestaande bedrijfspolissen - 1 mei 2010 (per hoofdpremievervaldatum)

2 Wijzigingen Artikel Opmerkingen AVH (oude alg. vw) AVI (particuliere vw) AVJ (bedrijfs vw) 1 Een aantal elanden van de Nederlandse Antillen worden binnenkort een gemeente van het Koninkrijk Nederland. In bijzondere Geen begripsomschrijving van Nederland Nieuw artikel 1.2. Onder Nederland wordt verstaan: het in West-Europa gelegen grondgebied van het Koninkrijk der Nederlanden. Nieuw artikel 1.2. Onder Nederland wordt verstaan: het in West-Europa gelegen grondgebied van het Koninkrijk der Nederlanden. voorwaarden wordt Nederland aangegeven als rechtsbijstandgebied. Het is niet de bedoeling dat er nu dekking verleend gaat worden aan geschillen ontstaan op de betreffende eilanden b De gebeurtenis, het geschil en de daaruit voortvloeiende behoefte aan rechtsbijstand konden bij aanvang van de verzekeringsdekking redelijkerwijs niet worden voorzien. De gebeurtenis, het geschil en de daaruit voortvloeiende behoefte aan rechtsbijstand konden bij het afsluiten van de verzekering of bij de uitbreiding van een bestaande verzekering redelijkerwijs niet worden voorzien. De gebeurtenis, het geschil en de daaruit voortvloeiende behoefte aan rechtsbijstand konden bij het afsluiten van de verzekering of bij de uitbreiding van een bestaande verzekering redelijkerwijs niet worden voorzien Dit artikel wordt sterker gemaakt naar aanleiding van de discussie die is ontstaan doordat DAS klanten laat kiezen om digitaal inzage te Het overleg over de zaaksbehandeling wordt steeds met en door de verzekerde gevoerd, tenzij anders met de verzekerde, de assurantieadviseur Het overleg over de zaaksbehandeling wordt rechtstreeks met de verzekerde gevoerd, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de verzekerde anders Het overleg over de zaaksbehandeling wordt rechtstreeks met de verzekerde gevoerd, tenzij met uitdrukkelijke toestemming van de verzekerde anders is overeengekomen. verlenen aan hun tussenpersonen of de gevolmachtigde agent is overeengekomen is overeengekomen Volgens artikel 7:937 BW kan nier DAS kan bevrijdend betalen aan de - vervallen - vervallen

3 bevrijdend aan de tussenpersoon worden betaald. Dit artikel is van dwingend recht en dient dus te worden opgevolgd 13 In de toekomst gaan rechtsbijstandverzekeraars zich ook aansluiten bij FISH (fraude informatie systeem) waardoor bij stichting CIS gegevens moeten kunnen worden geraadpleegd. Daarom is er een extra artikel opgenomen. Het oude artikel is nu artikel geworden. 15 Was wat onduidelijk opgesteld en daarom aangepast om de leesbaarheid te vergroten. Daarnaast klopt de verwijzing naar assurantieadviseur van verzekeringnemer. - In de database van de Stichting Centraal Informatie Systeem van in Nederland werkzame schadeverzekeringsmaatschappijen kunnen gegevens worden verwerkt, die u bij het afsluiten if wijzigen van een verzekering of in geval van schade verstrekt. Voor een verantwoord acceptatiebeleid kan DAS uw gegevens raadplegen bij de Stichting CIS te Zeist. Het doel hiervan is risico s te beheersen en fraude tegen te gaan. OP deze registratie is het privacyreglement van de Stichting CIS van toepassing. Kijk voor meer informatie op Hier vindt u ook het privacyreglement dat van toepassing is DAS heeft het recht de premie DAS heeft het recht de premie en/of voorwaarden van groepen van en/of voorwaarden van groepen van verzekeringen tussentijds en bloc te verzekeringen tussentijds en bloc te wijzigen en deze verzekering hieraan wijzigen en deze verzekering hieraan In de database van de Stichting Centraal Informatie Systeem van in Nederland werkzame schadeverzekeringsmaatschappijen kunnen gegevens worden verwerkt, die u bij het afsluiten if wijzigen van een verzekering of in geval van schade verstrekt. Voor een verantwoord acceptatiebeleid kan DAS uw gegevens raadplegen bij de Stichting CIS te Zeist. Het doel hiervan is risico s te beheersen en fraude tegen te gaan. OP deze registratie is het privacyreglement van de Stichting CIS van toepassing. Kijk voor meer informatie op Hier vindt u ook het privacyreglement dat van toepassing is DAS heeft het recht de premie en/of voorwaarden van groepen van verzekeringen tussentijds en bloc te wijzigen en deze verzekering hieraan aan te passen.

4 artikel 16 niet meer in de nieuwe aan te passen. DAS brengt de aan te passen DAS brengt de verzekeringnemer contracttermijnen en verzekeringnemer schriftelijk op de DAS brengt de verzekeringnemer schriftelijk van deze wijziging op de hoogte opzeggingsregels hoogte van zo n wijziging. De schriftelijk van deze wijziging op de met vermelding van de datum waarop deze verzekeringsnemer is dan bevoegd de hoogte met vermelding van de datum wijziging ingaat. Als de wijziging een verzekering op te zeggen waarop deze wijziging ingaat. Als de premieverhoging en/of een overeenkomstig artikel 16 lid 2 sub c. wijziging een premieverhoging en/of een dekkingsbeperking betreft, heeft de Als DAS binnen de daar genoemde dekkingsbeperking betreft, heeft de verzekeringnemer het recht om de termijn van dertig dagen geen verzekeringnemer het recht om de verzekering schriftelijk en binnen een termijn opzegging heeft ontvangen, wordt de verzekering schriftelijk en binnen een van 30 dagen na de wijzigingsdatum aan verzekeringnemer geacht in te termijn van 30 dagen na de DAS op te zeggen. De verzekering eindigt stemmen met de voorgestelde wijzigingsdatum aan DAS op te zeggen. dan op de wijzigingsdatum om uur. Als wijziging. De verzekering eindigt dan op de DAS binnen deze termijn van 30 dagen geen DAS is bevoegd de tarieven wijzigingsdatum om uur. Als DAS opzegging heeft ontvangen, wordt de jaarlijks aan te passen overeenkomstig binnen deze termijn van 30 dagen geen verzekeringnemer geacht in te stemmen met de stijging van de opzegging heeft ontvangen, wordt de de voorgestelde wijziging. consumentenprijsindex voor alle verzekeringnemer geacht in te stemmen DAS is bevoegd de tarieven jaarlijks huishoudens van het Centraal Bureau met de voorgestelde wijziging. aan te passen overeenkomstig de stijging voor de Statistiek DAS is bevoegd de tarieven van de consumentenprijsindex voor alle jaarlijks aan te passen overeenkomstig huishoudens van het Centraal Bureau voor de stijging van de Statistiek. Premie-indexering is geen reden consumentenprijsindex voor alle voor beëindiging van de verzekering huishoudens van het Centraal Bureau voor Statistiek. Premie-indexering is geen reden voor beëindiging van de verzekering.

5 16 Dit artikel is aangepast in het kader 16.1.geldigheidsduur van de de verzekering is aangegaan voor 16.1.geldigheidsduur van de verzekering van informatieve verlenging en kent verzekering onbepaalde duur, tenzij een andere a. de verzekering is aangegaan voor de duur een aanpassing in het kader van a. de verzekering is aangegaan voor contractperiode is overeengekomen. die in het polisblad vermeld staat. fraudebestrijding. de duur die in het polisblad vermeld De verzekeringnemer is bevoegd b. De verzekering wordt steeds stilzwijgend staat. de verzekering dagelijks, met voor eenzelfde termijn verlengd, tenzij deze b. De verzekering wordt steeds inachtneming van een opzegtermijn van wordt beëindigd zoals hieronder stilzwijgend voor eenzelfde termijn één maand, schriftelijk op te zeggen. aangegeven. verlengd, tenzij deze wordt beëindigd DAS is bevoegd de verzekering op De verzekeringnemer is bevoegd de zoals hieronder aangegeven. te zeggen of voor te stellen deze tegen verzekering op te zeggen; De verzekeringnemer is bevoegd een andere premie en/of voorwaarden a. schriftelijk, tegen de contractvervaldatum, de verzekering op te zeggen; voort te zetten; met inachtneming van een opzegtermijn van a. schriftelijk, tegen de a. schriftelijk, met inachtneming van een twee maanden; contractvervaldatum, met opzegtermijn van twee maanden. inachtneming van een opzegtermijn gebeurtenis die voor DAS tot verlening van van twee maanden; gebeurtenis die voor DAS tot verlening rechtsbijstand kan leiden, door een van rechtsbijstand kan leiden, door een verzekerde gemeld is. De verzekering gebeurtenis die voor DAS tot verlening verzekerde is gemeld. De verzekering eindigt op de in de opzeggingsbrief van rechtsbijstand kan leiden, door eindigt op de in de opzeggingsbrief genoemde datum, zij het niet eerder dan een verzekerde gemeld is. De genoemde datum, zij het niet eerder dan twee maanden na dagtekening; twee maanden na dagtekening; c. als hij een voorstel tot wijziging van opzeggingsbrief genoemde datum, zij c. tussentijds met een opzegtermijn van premie en/of voorwaarden niet accepteert. het niet eerder dan twee maanden na twee maanden als de premie, kosten en Dit geldt alleen als het een premieverhoging dagtekening; belasting niet tijdig zijn te laat en als de en/of een dekkingsbeperking betreft. De c. als hij een voorstel tot wijziging van verzekeringnemer op dit verzuim is verzekeringnemer moet dan schriftelijk en premie en/of voorwaarden niet gewezen; binnen een termijn van 30 dagen na de

6 accepteert. Dit geldt alleen als het een premieverhoging en/of een dekkingsbeperking betreft. De verzekeringnemer moet dan schriftelijk en binnen een termijn van 30 dagen na de premievervaldatum aan DAS opzeggen. De verzekering eindigt dan op de premievervaldatum om uur. d. binnen twee maanden nadat DAS een beroep heeft gedaan op de nietnakoming van de mededelingsplicht bij het aangaan van de verzekering. De opzeggingsbrief genoemde datum DAS is bevoegd de verzekering op te zeggen of voor te stellen deze tegen een andere premie en/of voorwaarden voort te zetten; a. schriftelijk, tegen de contractvervaldatum, met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden. gebeurtenis die voor DAS tot verlening d. binnen twee maanden na de ontdekking dat verzekeringnemer de mededelingsplicht bij het aangaan van de verzekering niet is nagekomen en de verzekeringnemer daarbij heeft gehandeld met de opzet DAS te misleiden dan wel dat DAS de verzekering bij kennis van de ware stand van zaken niet onder dezelfde voorwaarden zou hebben gesloten. De opzeggingsbrief genoemde datum. e. als de verzekerde met opzet een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven bij de melding van het verzoek om rechtsbijstand. De verzekering eindigt op de in de opzeggingsbrief genoemde datum De verzekering eindigt bovendien: A. zodra de verzekeringnemer niet meer in Nederland woont of gevestigd is; b. door het overlijden of faillissement van de verzekeringnemer en in geval van een bedrijf, bovendien door opheffing daarvan. premievervaldatum aan DAS opzeggen. De verzekering eindigt dan op de premievervaldatum om uur. d. binnen twee maanden nadat DAS een beroep heeft gedaan op de niet-nakoming van de mededelingsplicht bij het aangaan van de verzekering. De verzekering eindigt op de in de opzeggingsbrief genoemde datum. e. tegen de dag waarop DAS een beroep heeft gedaan op het met opzet geven van een onjuiste voorstelling van zaken bij de melding van het verzoek om rechtsbijstand. De opzeggingsbrief van DAS genoemde datum DAS is bevoegd de verzekering op te zeggen of voor te stellen deze tegen een andere premie en/of voorwaarden voort te zetten; a. schriftelijk, tegen de contractvervaldatum, met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden. gebeurtenis die voor DAS tot verlening van rechtsbijstand kan leiden, door een

7 van rechtsbijstand kan leiden, door een verzekerde is gemeld. De opzeggingsbrief genoemde datum, zij het niet eerder dan twee maanden na dagtekening; c. tussentijds met een opzegtermijn van twee maanden als de premie, kosten en belasting niet tijdig zijn te laat en als de verzekeringnemer op dit verzuim is gewezen; d. binnen twee maanden na de ontdekking dat verzekeringnemer de mededelingsplicht bij het aangaan van de verzekering niet is nagekomen en de verzekeringnemer daarbij heeft gehandeld met de opzet DAS te misleiden dan wel dat DAS de verzekering bij kennis van de ware stand van zaken niet onder dezelfde voorwaarden zou hebben gesloten. De opzeggingsbrief genoemde datum De verzekering eindigt bovendien: verzekerde is gemeld. De verzekering eindigt op de in de opzeggingsbrief genoemde datum, zij het niet eerder dan twee maanden na dagtekening; c. tussentijds met een opzegtermijn van twee maanden als de premie, kosten en belasting niet tijdig zijn te laat en als de verzekeringnemer op dit verzuim is gewezen; d. binnen twee maanden na de ontdekking dat verzekeringnemer de mededelingsplicht bij het aangaan van de verzekering niet is nagekomen en de verzekeringnemer daarbij heeft gehandeld met de opzet DAS te misleiden dan wel dat DAS de verzekering bij kennis van de ware stand van zaken niet onder dezelfde voorwaarden zou hebben gesloten. De opzeggingsbrief genoemde datum. e. als de verzekerde met opzet een onjuiste voorstelling van zaken heeft gegeven bij de melding van het verzoek om rechtsbijstand. De opzeggingsbrief genoemde datum De verzekering eindigt bovendien:

8 A. zodra de verzekeringnemer niet meer in Nederland woont of gevestigd is; b. door het overlijden of faillissement van de verzekeringnemer. A. zodra de verzekeringnemer niet meer in Nederland woont of gevestigd is; b. door het overlijden of faillissement van de verzekeringnemer en door opheffing van het bedrijf.

Wijzigingen algemene voorwaarden 2010

Wijzigingen algemene voorwaarden 2010 Wijzigingen algemene voorwaarden 2010 Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht in de algemene voorwaarden. Vanaf 2010 zal DAS gaan werken met twee verschillende algemene voorwaarden, één voor bedrijfsverzekeringen

Nadere informatie

De Drie Steden Assuradeuren BV

De Drie Steden Assuradeuren BV De Drie Steden Assuradeuren BV Algemene voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Polismantel Wegwijzer zie artikel Begripsomschrijvingen 1 Adviesservice 2 Het verzekerde risico en de gebeurtenis 3 De wachttijd

Nadere informatie

Polisvoorwaarden TUB-VRB-1 Polisvoorwaarden Rechtsbijstand Verzuim Compleet. Algemene voorwaarden DAS zakelijk 2010-01

Polisvoorwaarden TUB-VRB-1 Polisvoorwaarden Rechtsbijstand Verzuim Compleet. Algemene voorwaarden DAS zakelijk 2010-01 Algemene voorwaarden DAS zakelijk 2010-01 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1. Onder DAS wordt verstaan: DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V., gevestigd in Amsterdam, alsmede en

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstand/algemene bepalingen 2012

Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstand/algemene bepalingen 2012 Bijzondere voorwaarden Rechtsbijstand/algemene bepalingen 2012 Deze bijzondere voorwaarden rechtsbijstand/algemene bepalingen zijn één geheel met het polisblad, het clausuleblad, de algemene voorwaarden

Nadere informatie

Polisvoorwaarden (01/06)DAS rechtsbijstand verzekering voor leden van de Bond KBO en Bond KBVO

Polisvoorwaarden (01/06)DAS rechtsbijstand verzekering voor leden van de Bond KBO en Bond KBVO Polisvoorwaarden (01/06)DAS rechtsbijstand verzekering voor leden van de Bond KBO en Bond KBVO Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1. Onder DAS wordt verstaan: DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij

Nadere informatie

De Drie Steden Assuradeuren BV

De Drie Steden Assuradeuren BV De Drie Steden Assuradeuren BV Algemene voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Polismantel Wegwijzer zie artikel Begripsomschrijvingen 1 Adviesservice 2 Het verzekerde risico en de gebeurtenis 3 De wachttijd

Nadere informatie

Bijzondere polisvoorwaarden (08/07) voor Schoolbestuurders en Schoolmanagers

Bijzondere polisvoorwaarden (08/07) voor Schoolbestuurders en Schoolmanagers Bijzondere polisvoorwaarden (08/07) voor Schoolbestuurders en Schoolmanagers 1 Begripsomschrijvingen 1.1 DAS: DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V. 1.2 verzekeringnemer: degene die

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. AutoTopPolis ATPAV2009

Algemene voorwaarden. AutoTopPolis ATPAV2009 Algemene voorwaarden AutoTopPolis ATPAV2009 Algemene voorwaarden AutoTopPolis ATPAV2009 1 / 6 INHOUDSOPGAVE Algemene Voorwaarden Bladzijde Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 Betaling en terugbetaling

Nadere informatie

Woongarant All in Appartementenpakket. Algemene Voorwaarden All In Appartementenpakket 0112. Inhoudsopgave

Woongarant All in Appartementenpakket. Algemene Voorwaarden All In Appartementenpakket 0112. Inhoudsopgave Woongarant All in Appartementenpakket Algemene Voorwaarden All In Appartementenpakket 0112 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsomschrijvingen 1.1 Appartementenpakket 1.2 Risico 1.3 Verzekeraar(s) 1.4 Verzekeringnemer

Nadere informatie

Woongarant Rechtsbijstand verzekeringen Algemene voorwaarden (06/08)

Woongarant Rechtsbijstand verzekeringen Algemene voorwaarden (06/08) Woongarant Rechtsbijstand verzekeringen Algemene voorwaarden (06/08) Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1. Onder Maatschappij wordt verstaan: DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V.,

Nadere informatie

Rechtsbijstand algemene voorwaarden MwPRB01-01

Rechtsbijstand algemene voorwaarden MwPRB01-01 Rechtsbijstand algemene voorwaarden MwPRB01-01 Algemene voorwaarden Inhoud 1 Begripsomschrijvingen 2 Dekking 2.1 Het verzekerde risico en de gebeurtenis 2.2 De kosten van de rechtsbijstand 2.3 De wachttijd

Nadere informatie

Voorwaarden. Reaal VvE-Verzekerd. juli

Voorwaarden. Reaal VvE-Verzekerd. juli Voorwaarden Reaal VvE-Verzekerd juli 2017 15 96 17-07 Inhoud Onderwerp Bladzijde Algemene voorwaarden VvE-Verzekerd 1. Begripsomschrijvingen 3 2. Aanvang, duur en einde van de verzekering 3 3. Premiebetaling

Nadere informatie

Bedrijven Verzekeringen

Bedrijven Verzekeringen Bedrijven Verzekeringen FA2012001 Algemene voorwaarden De door verzekerden aan verzekeraar verstrekte inlichtingen, in welke vorm dan ook, zijn de grondslag van de verzekering en worden geacht daarmede

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Rechtsbijstandverzekeringen DAS (07/2011)

Algemene Voorwaarden. Rechtsbijstandverzekeringen DAS (07/2011) Algemene Voorwaarden (07/2011) Inhoudsopgave Artikel Begripsomschrijvingen 1 Adviesservice 2 Het verzekerde risico en de gebeurtenis 3 De w achttijd 4 De verlening van de rechtsbijstand 5 De kosten van

Nadere informatie

AR06-01(AV) ALGEMENE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTANDVERZEKERING. Inhoudsopgave

AR06-01(AV) ALGEMENE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTANDVERZEKERING. Inhoudsopgave VERZEKERINGSVOORWAARDEN AR06-01(AV) ALGEMENE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTANDVERZEKERING Inhoudsopgave art. Begripsomschrijvingen 1 Adviesservice 2 Het verzekerde risico en de gebeurtenis 3 De wachttijd 4 De

Nadere informatie

Voorwaarden Schadeverzekering voor Inzittenden nr. 1319.02. 1. Begripsomschrijvingen

Voorwaarden Schadeverzekering voor Inzittenden nr. 1319.02. 1. Begripsomschrijvingen Voorwaarden Schadeverzekering voor Inzittenden nr. 1319.02 Definitie verzekeringsovereenkomst Deze overeenkomst beantwoordt, tenzij partijen uitdrukkelijk anders zijn overeengekomen, aan het vereiste van

Nadere informatie

Polisvoorwaarden 08-01. Rechtsbijstand Basis POSTBUS 362 3300 AJ DORDRECHT T 078 632 75 75 INFO NA.NL WWW.NA.NL KVK 23078337

Polisvoorwaarden 08-01. Rechtsbijstand Basis POSTBUS 362 3300 AJ DORDRECHT T 078 632 75 75 INFO NA.NL WWW.NA.NL KVK 23078337 Polisvoorwaarden 08-01 Rechtsbijstand Basis Inhoudsopgave Pagina Artikel 1 Wie zijn verzekerd? Artikel 2 Wanneer heeft u recht op rechtsbijstand? Artikel 3 Wanneer heeft u recht op juridisch advies Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Particulier 2015. Wat vindt u waar? Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Algemene voorwaarden Particulier 2015. Wat vindt u waar? Artikel 1. Begripsomschrijvingen Wat vindt u waar? Artikel 1. Begripsomschrijvingen Artikel 2. Betaling en terugbetaling van premie 2.1 Premiebetaling 2.2 Terugbetaling van premie Artikel 3. Wijziging van premie en/of voorwaarden Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bedrijven Pakket AVS06

Algemene Voorwaarden Bedrijven Pakket AVS06 Bedrijven Pakket AVS06 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 2.1 Artikel 2.2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 4.1 Artikel 4.2 Artikel 4.3 Artikel 4.4 Artikel 4.5 Artikel 4.6 Artikel 5 Artikel 5.1 Artikel

Nadere informatie

Verschillenlijst voorwaarden volmachten

Verschillenlijst voorwaarden volmachten Verschillenlijst voorwaarden volmachten Algemene voorwaarden Inkomen 1.b Overdraagbaarheid opgenomen voor collectieve modules 2.c Opzegging na contractvervaldatum was 2 maanden. Aangepast naar 1 maand.

Nadere informatie

Bijzondere polisvoorwaarden (04/03) DAS rechtsbijstand verzekering voor tucht- en strafrecht (Wet BIG) Op deze verzekering zijn eveneens de door DAS gehanteerde Algemene Voorwaarden van toepassing, die

Nadere informatie

Polisvoorwaarden 08-01 Rechtsbijstand Basis

Polisvoorwaarden 08-01 Rechtsbijstand Basis Polisvoorwaarden 08-01 Rechtsbijstand Basis Erasmus Postbus 362 3300 AJ Dordrecht T: 078-632 75 75 F: 078-632 75 76 E: info@na.nl I: www.na.nl KvK: 23078337 Inhoudsopgave Pagina Artikel 1 Wie zijn verzekerd?

Nadere informatie

(135-04) Inhoudsopgave AANVULLENDE VOORWAARDEN GLAS ALGEMENE VOORWAARDEN

(135-04) Inhoudsopgave AANVULLENDE VOORWAARDEN GLAS ALGEMENE VOORWAARDEN Voorwaarden Glaspolis (135-04) Inhoudsopgave ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 2 Algemene bepalingen Artikel 3 Onzeker voorval Artikel 4 Aanvang, duur en einde van de verzekering

Nadere informatie

> DAS voor iedereen. Bijzondere polisvoorwaarden (05/09)

> DAS voor iedereen. Bijzondere polisvoorwaarden (05/09) Bijzondere polisvoorwaarden (05/09) > DAS voor iedereen Artikel 1 > Wie zijn verzekerd? DAS voor iedereen kunt u als alleenstaande of als gezin afsluiten. Op uw DAS voor iedereen-polis staat vermeld welke

Nadere informatie

die duur buiten de verzuimverzekering blijven.

die duur buiten de verzuimverzekering blijven. Toelichting Nieuwe polisvoorwaarden Verzuim model 26 In de nieuwe voorwaarden zijn de volgende aanpassingen doorgevoerd. - Opname Gedragscode geïnformeerde verlenging - Opname convenant van Leeuwen - Fraude

Nadere informatie

Rechtsbijstand Excellent

Rechtsbijstand Excellent Polisvoorwaarden 08-01 Rechtsbijstand Excellent Inhoudsopgave Pagina Artikel 1 De verzekerden Artikel 2 De verzekerden activiteiten Artikel 3 De franchise Artikel 4 De uitsluitingen Artikel 5 De verlening

Nadere informatie

Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade- en inkomensverzekeringen 2019

Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade- en inkomensverzekeringen 2019 Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade- en 2019 De Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars heeft op 19 december 2018 de volgende bedrijfsregeling

Nadere informatie

MKB pakketvoorwaarden

MKB pakketvoorwaarden Wat vindt u waar? Artikel 1. Begripsomschrijvingen Artikel 2. Einde van het pakket Artikel 3. Betaling en terugbetaling van premie 3.1 Premiebetaling 3.2 Terugbetaling van premie Artikel 4. Pakketvoordelen

Nadere informatie

Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade- en inkomensverzekeringen

Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade- en inkomensverzekeringen Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schade- en De Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars heeft op 16 december 2009 de volgende bedrijfsregeling voor

Nadere informatie

Pakketverzekering voor Vereniging van Eigenaren

Pakketverzekering voor Vereniging van Eigenaren Pakketverzekering voor Vereniging van Eigenaren Versie 2014 Informatie voor de klant Belangrijk Dit zijn de van uw Pakketverzekering voor Vereniging van Eigenaren. Voor elke verzekering in uw pakket hebben

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Operationele Techniek Verzekering

Algemene Voorwaarden Operationele Techniek Verzekering Algemene Voorwaarden Operationele Techniek Verzekering OTV ALG MINT 2015 Inhoudsopgave 1 Definities, meervoud en sanctiewetgeving 3 2 Grondslag 3 3 Automatische bijverzekering 3 4 Verplichtingen van verzekerde

Nadere informatie

Algemene voorwaarden aansprakelijkheidsverzekering KHN. Aansprakelijkheidsverzekering Algemene voorwaarden. Versie

Algemene voorwaarden aansprakelijkheidsverzekering KHN. Aansprakelijkheidsverzekering Algemene voorwaarden. Versie Aansprakelijkheidsverzekering Algemene voorwaarden Versie 01-2015 1 Inhoud Algemene Bepalingen...3 Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Begripsomschrijvingen... 4 Artikel 3 Geldigheidsduur en opzegmogelijkheden...

Nadere informatie

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Basis Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering 2014 Basis 2014 Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Basis 2014.1 1 / 21 2014.1 Voorwoord Deze verzekeringsvoorwaarden

Nadere informatie

Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schadeverzekeringen

Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schadeverzekeringen Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen particuliere schadeverzekeringen De Algemene Ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars heeft op 25 juni 2009 de volgende bedrijfsregeling

Nadere informatie

S 03.5.01 A. Inhoud. 1/7 Model s 03.5.01 A Algemene Voorwaarden motor zakelijk en transport BLAD S 03.5.01-0413

S 03.5.01 A. Inhoud. 1/7 Model s 03.5.01 A Algemene Voorwaarden motor zakelijk en transport BLAD S 03.5.01-0413 Algemene Voorwaarden Motor Zakelijk en Transport Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model S 03.5.01 A Inhoud algemene Bepalingen Artikel 1 Algemeen Artikel 2 Begripsomschrijvingen Artikel 3 Geldigheidsduur

Nadere informatie

Informatie voor de klant

Informatie voor de klant Pakketverzekering voor Vereniging van Eigenaren Algemene Voorwaarden Versie 2016 Belangrijk Dit zijn de Algemene Voorwaarden van uw Pakketverzekering voor Vereniging van Eigenaren. Voor elke verzekering

Nadere informatie

: geboortedatum : beroep. : naam geboortedatum m/v : naam geboortedatum m/v : naam geboortedatum m/v

: geboortedatum : beroep. : naam geboortedatum m/v : naam geboortedatum m/v : naam geboortedatum m/v Aanvraagformulier voor AutoXcellent verzekering Gegevens verzekeringnemer Naam m/v Adres Postcode & woonplaats Geboortedatum Beroep Gegevens verzekerden alleenstaand echtgenote of partner kind(eren) Gegevens

Nadere informatie

Aanvraag. DAS voor ZZP. Rechtsbijstandverzekering met incassobijstand

Aanvraag. DAS voor ZZP. Rechtsbijstandverzekering met incassobijstand Aanvraag DAS voor ZZP Rechtsbijstandverzekering met incassobijstand In te vullen door uw verzekeringsadviseur Naam kantoor: Relatienummer DAS: Premie-incasso door: verzekeringsadviseur DAS Is een collectieve

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ORV Classic 2006

Algemene voorwaarden ORV Classic 2006 Algemene voorwaarden ORV Classic 2006 ARTIKEL 1: DEFINITIES 1.1. Verzekeringnemer: persoon of rechtspersoon die de verzekeringsovereenkomst met risicodrager is aangegaan en als zodanig staat vermeld op

Nadere informatie

ALGA1801. Voorwaarden algemeen. Algemene Verzekeringsvoorwaarden

ALGA1801. Voorwaarden algemeen. Algemene Verzekeringsvoorwaarden Algemene Verzekeringsvoorwaarden De Algemene Verzekeringsvoorwaarden zijn van toepassing voor zover daarvan in de voorwaarden van de verzekerde productmodule(s), die worden geacht een geheel uit te maken

Nadere informatie

Algemene voorwaarden oldtimer motorrijtuigverzekering OZ MOT ALG1601

Algemene voorwaarden oldtimer motorrijtuigverzekering OZ MOT ALG1601 Algemene voorwaarden oldtimer motorrijtuigverzekering OZ MOT ALG1601 Belangrijk Dit zijn de Algemene Voorwaarden Oldtimer motorrijtuigverzekering. Deze voorwaarden vormen één geheel met de aanvullende

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Versie Informatie voor de klant

Algemene Voorwaarden. Versie Informatie voor de klant Algemene Voorwaarden Versie 2014 Informatie voor de klant Belangrijk Dit zijn de Algemene Voorwaarden van uw verzekering. Daarnaast hebben wij aparte Aanvullende Voorwaarden. Soms gelden er Bijzondere

Nadere informatie

Voorwaarden BRB-PV Klik op de vraag om het antwoord te lezen.

Voorwaarden BRB-PV Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Rechtsbijstand - Algemeen Avéro Achmea BedrijfActiefPolis Voorwaarden BRB-PV-01-191 Klik op de vraag om het antwoord te lezen. Inhoudsopgave Verzekeringnemer en verzekeraar 1. Met wie sluit u deze verzekering?...2

Nadere informatie

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Dienstverlener Dienst dienst kan zijn: Gezondheidsmanager Klant Werknemer Opdracht Contract Bots BodyWorks, gevestigd te Amsterdam die dienst die vermeld wordt

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering Basis

Rechtsbijstandverzekering Basis Rechtsbijstandverzekering Basis Versie P2010.1 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Wie zijn verzekerd? Wanneer heeft u recht op rechtsbijstand?

Nadere informatie

Aanvraag FGD Bestuurdersaansprakelijkheid Vereniging van Eigenaren (VVE)

Aanvraag FGD Bestuurdersaansprakelijkheid Vereniging van Eigenaren (VVE) Aanvraag FGD Bestuurdersaansprakelijkheid Vereniging van Eigenaren (VVE) Ingangsdatum : Tussenpersoon : Polisnummer : Algemene informatie verwerking persoonsgegevens Uw persoonsgegevens worden door FGD

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Het Ondernemerspakket Model A 03.5.01 A

Algemene Voorwaarden. Het Ondernemerspakket Model A 03.5.01 A A 03.5.01-111 Het Ondernemerspakket Model A 03.5.01 A Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Algemeen Begripsomschrijvingen Geldigheidsduur

Nadere informatie

ALGA1601. Algemene Verzekeringsvoorwaarden Honda INHOUDSOPGAVE. Algemene Verzekeringsvoorwaarden

ALGA1601. Algemene Verzekeringsvoorwaarden Honda INHOUDSOPGAVE. Algemene Verzekeringsvoorwaarden INHOUDSOPGAVE Algemene Verzekeringsvoorwaarden Artikel 1 Begripsomschrijvingen Blad 2 Artikel 2 Verwerking persoonsgegevens Blad 2 Artikel 3 Kennisgeving Blad 2 Artikel 4 Wijzigingen Blad 3 Artikel 5 Premiebetaling

Nadere informatie

Delta Lloyd Schadeverzekering NV OMVANG VAN DE DEKKING

Delta Lloyd Schadeverzekering NV OMVANG VAN DE DEKKING VOORWAARDEN Algemene voorwaarden Schadeverzekering Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam MODEL TE 03.2.40 C INHOUD ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 ALGEMENE INFORMATIE BEGRIPSOMSCHRIJVING OMVANG VAN

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden aansprakelijkheidsverzekering

Verzekeringsvoorwaarden aansprakelijkheidsverzekering Verzekeringsvoorwaarden aansprakelijkheidsverzekering werkgever motorrijtuig (ZV WEGAM + 01/14) Inhoudsopgave...artikel Grondslag...1 Begripsomschrijvingen...2 Verzekeringsgebied...3 Omvang van de dekking...4

Nadere informatie

AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen. Polisvoorwaarden OW1

AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen. Polisvoorwaarden OW1 AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen Polisvoorwaarden OW1 AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen Deze polisvoorwaarden horen bij uw AEGON Overlijdensrisicoverzekering Wonen. Dit is een levensverzekering

Nadere informatie

Voorwaarden bij het aanvragen van een verzekering via de website van C.A. van Eijck en Zoon te Rotterdam.

Voorwaarden bij het aanvragen van een verzekering via de website van C.A. van Eijck en Zoon te Rotterdam. Voorwaarden bij het aanvragen van een verzekering via de website van C.A. van Eijck en Zoon te Rotterdam. Onder website wordt verstaan de pagina s die vallen onder de door C.A. van Eijck en Zoon geregistreerde

Nadere informatie

Aanvraag. DAS voor Verenigingen van Eigenaars. Rechtsbijstandverzekering met incassobijstand

Aanvraag. DAS voor Verenigingen van Eigenaars. Rechtsbijstandverzekering met incassobijstand Aanvraag DAS voor Verenigingen van Eigenaars Rechtsbijstandverzekering met incassobijstand In te vullen door uw verzekeringsadviseur Naam kantoor: Relatienummer DAS: Premie-incasso door: verzekeringsadviseur

Nadere informatie

Polisvoorwaarden ORV 1

Polisvoorwaarden ORV 1 Aegon Overlijdensrisicoverzekering Polisvoorwaarden ORV 1 Aegon Overlijdensrisicoverzekering Deze polisvoorwaarden horen bij uw Aegon Overlijdensrisicoverzekering. Dit is een levensverzekering die uitkeert

Nadere informatie

Aanvraag Verhuurde onroerende zaken

Aanvraag Verhuurde onroerende zaken Aanvraag Verhuurde onroerende zaken Aanvullende rechtsbijstandverzekering In te vullen door uw verzekeringsadviseur Naam kantoor:... Relatienummer:... Premie-incasso door: O verzekeringsadviseur O DAS

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden ORV Plus 2006

Algemene Voorwaarden ORV Plus 2006 Algemene Voorwaarden ORV Plus 2006 Artikel 1: DEFINITIES 1.1. Verzekeringnemer: Persoon of rechtspersoon die de verzekeringsovereenkomst met risicodrager is aangegaan en als zodanig staat vermeld op de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage

Algemene Voorwaarden. Artikel 1. Definities. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Dienstverlener: Westermeijer Sporttherapie & Sportmassage gevestigd op de Kooilaan 1A, 2665 KR Bleiswijk. Dienstverlening:

Nadere informatie

Voorwaarden. WIA AO minder dan 35%-werkgever Inkomensverzekeringen FGD-A

Voorwaarden. WIA AO minder dan 35%-werkgever Inkomensverzekeringen FGD-A Voorwaarden WIA AO minder dan 35%-werkgever Inkomensverzekeringen FGD-A 2017-1 Inhoudsopgave Algemene voorwaarden 3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 2 De grondslag van uw verzekering WIA AO minder

Nadere informatie

Algemene aansprakelijkheidsverzekering

Algemene aansprakelijkheidsverzekering REAAL Schadeverzekeringen N.V. Postbus 382 1800 AJ Alkmaar Algemene aansprakelijkheidsverzekering Algemene voorwaarden Formulier 547a 1 De overeenkomst 12 Molest en atoomkernreacties 2 Verzekerden 13 Opzet

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Algemene Voorwaarden I Verhaalsservice (070-04)

Inhoudsopgave. Algemene Voorwaarden I Verhaalsservice (070-04) Algemene Voorwaarden I Verhaalsservice (070-04) Inhoudsopgave ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen Artikel 2 Algemene bepalingen Artikel 3 Onzeker voorval Artikel 4 Aanvang, duur en einde

Nadere informatie

Aanvraag. Verhuurde onroerende zaken. Aanvullende rechtsbijstandverzekering

Aanvraag. Verhuurde onroerende zaken. Aanvullende rechtsbijstandverzekering Aanvraag Verhuurde onroerende zaken Aanvullende rechtsbijstandverzekering In te vullen door uw verzekeringsadviseur Bedrijfsnaam:... Relatienummer DAS:... Premie-incasso door: uw kantoor DAS Onderwerp

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN NKC

ALGEMENE VOORWAARDEN NKC ALGEMENE VOORWAARDEN NKC 06-2018 Inhoud Artikel Begrippenlijst 1 Wat zijn uw verplichtingen in geval van schade? 2 Bent u dubbel verzekerd? 3 Wanneer verjaart een schade? 4 De premie 5 Wanneer mogen verzekeraars

Nadere informatie

Voorwaarden Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 2.0

Voorwaarden Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 2.0 Voorwaarden Goudse Schadeverzekeringen N.V. Versie 2.0 Let op! Dit zijn de Algemene voorwaarden die bij uw autoverzekering horen. Voor uw autoverzekering hebben wij aparte Aanvullende voorwaarden. Soms

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 16-01 VM Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket. Daarnaast gelden er

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. S.N. Dupain als secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. S.N. Dupain als secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening, nr. 2017-431 (prof. mr. M.L. Hendrikse, voorzitter en mr. S.N. Dupain als secretaris) Klacht ontvangen op : 8 november 2016 Ingediend door : Consument

Nadere informatie

Delta Lloyd Prominent AV 03.2.14 A

Delta Lloyd Prominent AV 03.2.14 A Algemene Voorwaarden Delta Lloyd Prominent Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model AV 03.2.14 A Inhoud Artikel 1 Algemeen 2 Artikel 2 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 3 Geldigheidsduur en opzegmogelijkheden

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bedrijven

Algemene Voorwaarden Bedrijven Algemene Voorwaarden Bedrijven Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Studio Zaanstreek : Studio Zaanstreek gevestigd te Koog aan de Zaan dienstverlening: stoelmassages

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN INHOUD

ALGEMENE VOORWAARDEN INHOUD ALGEMENE VOORWAARDEN Delta Lloyd Xclusief Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam MODEL A 03.2.14 A INHOUD Artikel 1 Algemeen 2 Artikel 2 Begripsomschrijvingen 3 Artikel 3 Geldigheidsduur en opzegmogelijkheden

Nadere informatie

Personenauto Prominent

Personenauto Prominent Personenauto Prominent VOORWAARDEN Algemeen Prominent (Model AV-SU 03.2.14 A) Artikel 1 Algemeen 1.1 Betekenis Algemene Voorwaarden Deze Algemene Voorwaarden zijn op iedere Delta Lloyd Prominent verzekering

Nadere informatie

Algemene Verzekeringsvoorwaarden Vrijwilligersverzekering Chartis Europe S.A., Netherlands Versie 2009/07

Algemene Verzekeringsvoorwaarden Vrijwilligersverzekering Chartis Europe S.A., Netherlands Versie 2009/07 Algemene Verzekeringsvoorwaarden Vrijwilligersverzekering Chartis Europe S.A., Netherlands Versie 2009/07 artikel Begripsomschrijvingen 1 Ontlening van rechten 2 Duur en beëindiging 3 Betalingsverkeer

Nadere informatie

SOS Pechhulp International

SOS Pechhulp International De voorwaarden van bestaan uit de Algemene Voorwaarden en de Bijzondere Voorwaarden Pechhulpservice. Deze Algemene Voorwaarden van geven zo duidelijk mogelijk de voorwaarden weer, die algemeen op de pechhulpservice

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal Pakket voor de zaak Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 16-01 Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket

Nadere informatie

Bijzondere polisvoorwaarden (01/08)

Bijzondere polisvoorwaarden (01/08) Bijzondere polisvoorwaarden (04/03) Bijzondere polisvoorwaarden (01/08) DAS RechtsPartner Artikel 1 De verzekerden De verzekerden zijn: a. de verzekeringnemer in de in het polisblad genoemde verzekerde

Nadere informatie

Aanvraag FGD Aansprakelijkheidsverzekering Bestuurders en Commissarissen (BV/NV)

Aanvraag FGD Aansprakelijkheidsverzekering Bestuurders en Commissarissen (BV/NV) Aanvraag FGD Aansprakelijkheidsverzekering Bestuurders en Commissarissen (BV/NV) Ingangsdatum : Tussenpersoon : Polisnummer : Algemene informatie verwerking persoonsgegevens Uw persoonsgegevens worden

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Het kan hoog oplopen Een uit de hand gelopen ruzie met de buren. Een conflict met uw werkgever. Een leverancier die zijn beloftes niet waar kan maken. Een huisbaas die het niet

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis MKB

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis MKB Paragraaf 1 Duur en einde van de verzekering Op uw Bedrijven Compact Polis is/zijn één of meer verzekeringen vermeld. De ingangsdatum van de eerste verzekering die op uw Bedrijven Compact Polis is gesloten,

Nadere informatie

Voorwaarden Garage Algemeen FGD

Voorwaarden Garage Algemeen FGD Voorwaarden Garage Algemeen FGD 2018-03 Algemene verzekeringsvoorwaarden Lees de voorwaarden en uw polisblad goed door In deze Algemene verzekeringsvoorwaarden leest u de afspraken die gelden voor al onze

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis MKB

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis MKB Paragraaf 1 Duur en einde van de verzekering Op uw Bedrijven Compact Polis is/zijn één of meer verzekeringen vermeld. De ingangsdatum van de eerste verzekering die op uw Bedrijven Compact Polis is gesloten,

Nadere informatie

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal ZZP Pakket

Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal ZZP Pakket Voorwaarden Reaal Goed Geregeld Pakket Reaal ZZP Pakket Schadeverzekeringen Algemeen 03 100 18-02 VM Deze algemene voorwaarden gelden voor alle schadeverzekeringen van het Reaal Goed Geregeld Pakket en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Schadeverzekering

Algemene voorwaarden Schadeverzekering Voorwaarden Algemene voorwaarden Schadeverzekering Artikel TE 03.2.40 C (Delta Lloyd) Datum 01 juli 2018 Inhoud Artikel 1 Algemene informatie 3 Artikel 2 Begripsomschrijving 3 Artikel 3 Omvang van de dekking

Nadere informatie

Aanvraag FGD Aansprakelijkheidsverzekering Bestuurders en Toezichthouders (stichtingen en verenigingen)

Aanvraag FGD Aansprakelijkheidsverzekering Bestuurders en Toezichthouders (stichtingen en verenigingen) Aanvraag FGD Aansprakelijkheidsverzekering Bestuurders en Toezichthouders (stichtingen en verenigingen) Ingangsdatum : Tussenpersoon : Polisnummer : Algemene informatie verwerking persoonsgegevens Uw persoonsgegevens

Nadere informatie

Bijzondere polisvoorwaarden (01/08)

Bijzondere polisvoorwaarden (01/08) Bijzondere polisvoorwaarden (04/03) Bijzondere polisvoorwaarden (01/08) DAS Optimaal Artikel 1 De verzekerden De verzekerden zijn: a. de verzekeringnemer in de in het polisblad genoemde verzekerde hoedanigheid;

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSVERZEKERING GEMEENTEN - RUBRIEK RECHTSBIJSTAND. Inhoudsopgave

VRIJWILLIGERSVERZEKERING GEMEENTEN - RUBRIEK RECHTSBIJSTAND. Inhoudsopgave PK080-14/7 VRIJWILLIGERSVERZEKERING GEMEENTEN - RUBRIEK RECHTSBIJSTAND Inhoudsopgave art. Begripsomschrijvingen 1 Verzekerde risico 2 Wachttijd 3 Verlening van rechtsbijstand 4 Kosten van rechtsbijstand

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Particulieren 2012

Algemene Voorwaarden Particulieren 2012 Algemene Voorwaarden Particulieren 2012 Deze algemene voorwaarden zijn één geheel met het polisblad, het clausuleblad en de van toepassing zijnde bijzondere voorwaarden. Bij strijdigheid tussen de bijzondere

Nadere informatie

OOM Verzekeringen Algemene voorwaarden

OOM Verzekeringen Algemene voorwaarden OOM Verzekeringen Algemene voorwaarden AV2012 Toelichting Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden gelden voor de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering en de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Schadeverzekering inzittenden

Algemene voorwaarden Schadeverzekering inzittenden Algemene voorwaarden Schadeverzekering inzittenden Model F8306.01 Inhoudsopgave: Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel

Nadere informatie

Aanvraag DAS Optimaal voor Verenigingen

Aanvraag DAS Optimaal voor Verenigingen Aanvraag DAS Optimaal voor Verenigingen Rechtsbijstandverzekering In te vullen door uw verzekeringsadviseur Naam kantoor:... Relatienummer:... Premie-incasso door: O verzekeringsadviseur O DAS Is een collectieve

Nadere informatie

NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009)

NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009) NEDERLANDSE BEURSVOORWAARDEN VOOR BOUW- EN MONTAGEWERKEN - AANVULLENDE VOORWAARDEN DOORLOPENDE VERZEKERING (NBBM DOORLOPEND 2009) D.V.1 Algemene bepaling... 2 D.V.2 Aanvullende begripsomschrijving... 2

Nadere informatie

Actua Auto Service. Actua Auto Service UITGEBREIDE AUTOVERZEKERING & GARANTIE UITGEBREIDE AUTOVERZEKERING & GARANTIE

Actua Auto Service. Actua Auto Service UITGEBREIDE AUTOVERZEKERING & GARANTIE UITGEBREIDE AUTOVERZEKERING & GARANTIE Actua Auto Service Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen 2 Artikel 2 Verwerking persoonsgegevens 2 Artikel 3 Kennisgeving 3 Artikel 4 Wijzigingen 3 Artikel 5 Premiebetaling 4 Artikel 6 Aanvang,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Partijen bij de overeenkomst

Algemene voorwaarden. Partijen bij de overeenkomst Deze algemene voorwaarden gelden voor de OOM Tijdelijk in het Buitenland-verzekering en de OOM Wonen in het Buitenland-verzekering. Deze verzekeringen bestaan uit verschillende modules (bijvoorbeeld een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden (01/10) Zakelijke rechtsbijstandverzekeringen

Algemene voorwaarden (01/10) Zakelijke rechtsbijstandverzekeringen Algemene voorwaarden (01/10) Zakelijke rechtsbijstandverzekeringen Algemene voorwaarden (01/10) van DAS Artikel 1 Begripsomschrijvingen 1.1. Onder DAS wordt verstaan: DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij

Nadere informatie

> Particulieren. Bijzondere polisvoorwaarden DAS rechtsbijstand verzekering (05/06)

> Particulieren. Bijzondere polisvoorwaarden DAS rechtsbijstand verzekering (05/06) Bijzondere polisvoorwaarden DAS rechtsbijstand verzekering (05/06) > Particulieren Artikel 1 > De verzekerden Als uit het polisblad blijkt dat een dekking voor een alleenstaande is afgegeven, zijn de verzekerden

Nadere informatie