WETENSWAARDIGHEDEN. Costa Blanca reisinformatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WETENSWAARDIGHEDEN. Costa Blanca reisinformatie"

Transcriptie

1 WETENSWAARDIGHEDEN Costa Blanca reisinformatie Een goede reisvoorbereiding is essentieel voor iedere reis. Wie naar Costa Blanca reist die zal bijvoorbeeld willen weten hoe het zit met fooien, paspoorteisen, feestdagen en welke stekkers je nodig hebt voor je elektronische apparatuur. Op deze pagina bieden we allerlei handige reisinformatie die je kunnen helpen bij het plannen van je reis naar de Costa Blanca. Alarmnummer In geval van nood bel je net als in Nederland 112. Dit nummer kan je doorschakelen naar politie, brandweer en/of medische hulpdienst. De operator aan de andere kant verbindt je direct door naar de nodige hulpdienst. Wil je rechtstreeks met de politie bellen dan kun je via 091 de Policia Nacional bellen (stedelijke politie), via 062 kun je de Guardia Civil bellen. Dit is de politie waarvan het platteland en de dorpen hun domein is. Drinkwater Hoewel er geen direct gevaar voor de gezondheid is, kun je het leidingwater in de Costa Blanca als drinkwater beter vermijden als het aankomt op smaak. Het kraanwater heeft een duidelijke chloorbijsmaak. Ook voor het zetten van koffie en thee is het gebruik van leidingwater niet aan te raden. Niet alleen vanwege de smaak, ook vanwege de redelijk hoge concentraties aan kalk die in het water voor kunnen komen. De supermarkten bieden een groot assortiment aan mineraalwater in flessen. De prijzen per liter liggen, zeker als je gebruik maakt van de grote vijfliter-flessen, aanzienlijk lager dan wat je in een Nederlandse supermarkt betaalt voor bijvoorbeeld Spa blauw. Tandenpoetsen kun je gewoon met kraanwater doen. Dat verschil merk je door de smaak van de tandpasta toch niet. Douane & documenten Om naar de Costa Blanca te reizen heb je geen paspoort of identiteitskaart nodig om de grenzen te passeren. De grenscontroles zijn door de invoering van het Schengen-verdrag opgeheven op de routes naar Spanje. Je hebt echter wel een geldig paspoort of een ID-kaart nodig om je te kunnen identificeren als daarom gevraagd wordt door de politie. Ook als je met het vliegtuig naar Spanje reist zul je je moeten kunnen identificeren tegenover de luchtvaartmaatschappij. Vaak is dat bij het inchecken met bagage en bij het aan boord gaan. In principe is er vrij vervoer van goederen. Daar zijn wel een paar uitzonderingen en beperkingen op. Zo mag je geen spullen meenemen die wettelijk verboden zijn. Ook is er een beperking wat betreft goederen waar accijns op geheven wordt, zoals alcohol en tabak. Je wordt geacht een redelijke hoeveelheid voor eigen gebruik mee te mogen nemen. Dit is bijvoorbeeld 90 liter wijn, 10 liter gedestilleerde drank en 800 sigaretten per persoon. Het invoeren van alle soorten drugs is verboden. In Spanje is men niet zo liberaal op het gebied van drugs als in Nederland.

2 Elektriciteit Aan de Costa Blanca (en de rest van Spanje) gebruikt men dezelfde stekkers en stopcontacten als in Nederland en België. Het voltage is ook hetzelfde. Je hebt dus geen transformators, adapters of reisstekkers nodig om je elektrische apparaten te gebruiken. Houd er rekening mee dat slecht weer tot stroomuitval kan leiden. Dat komt omdat men hier vooral gebruik maakt van kabels boven de grond. Deze zijn veel kwetsbaarder voor harde wind. Feestdagen De Costa Blanca kent behalve de landelijke feestdagen ook een aantal lokale feesten en herdenkingen. Deze hebben vaak een katholieke oorsprong of hebben te maken met de overwinning van de Christenen op de Moren. Welk feest waar en wanneer gevierd wordt is vaak per plaats afhankelijk. Populaire feesten zijn Moros & Cristianos, Las Fallas, Hogueras, Virgin del Carmen en de zogenaamde Patroonsfeesten. Onderstaande feestdagen zijn nationale en katholieke feestdagen die gevierd worden aan de Costa Blanca. Banken, kantoren, winkels en een aantal musea zijn dan vaak gesloten of kennen aangepaste openingstijden. Soms doen restaurants hier ook aan mee. 1 januari - Nieuwjaarsdag 6 januari - Driekoningen 1 mei - Dag van de Arbeid 15 augustus - Maria Hemelvaart 9 oktober - Día de la Comunidad Valencia 12 oktober - Día de la Hispanidad 1 november - Allerheiligen 6 december - Día de la Constitución 8 december - Onbevlekte Ontvangenis 25 december - Eerste Kerstdag variabel - Witte Donderdag, Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren Fooien Het geven van fooien is vrij normaal in Spanje, dus ook aan de Costa Blanca. Werknemers in de toeristische sector vullen hiermee hun vrij schamele basisloon aan. Een goede richtlijn is om naar boven af te ronden naar een bedrag dat ongeveer 5 tot maximaal 10 procent boven de rekening ligt. Hetzelfde geldt voor taxichauffeurs.

3 Geld Reizen naar de Costa Blanca betekent dat je geen geld hoeft te wisselen. Spanje doet net als Nederland al vanaf het begin mee aan de euro. Je betaalt hier dus gewoon met euro s. Geen gedoe met omrekenen of wisselkosten. Als je geld wilt pinnen dam kun je dat bij veel geldautomaten doen. Zeker in de toeristische plaatsen zijn er volop geldautomaten beschikbaar. Let wel op, want ook hier op vakantie kun je te maken krijgen met skimming. Zorg er daarom voor dat men je pincode nooit kan zien. Gezondheid Net als in Nederland kun je ook op vakantie medische zorg nodig hebben. De grote concentratie aan toeristen aan de Costa Blanca heeft ertoe geleid dat er ook redelijk wat buitenlandse artsen werkzaam zijn in deze regio. Op redelijk wat plekken kun je terecht bij Engelse, Duitse en zelfs Nederlandse artsen. Wie in een levensbedreigende situatie terechtkomt die moet alarmnummer 112 bellen. Voor gewone noodgevallen zijn er medische posten waar je terecht kunt. Informeer bij de hotelreceptie, de campingbeheerder of de eigenaar van je vakantiewoning waar de dichtstbijzijnde dokterspost is waar je terecht kunt. Met uitzondering van de hitte en sterke zon in de zomer zijn er geen specifieke gezondheidsrisico s die gelden voor de Costa Blanca. Er is geen sprake van tropische ziektes. Belangrijk is om de zon tijdens de heetste uren te mijden, goed aan bescherming tegen de zon doet (smeren, kleding, schaduw) en om voldoende te drinken. De voorkeur wordt hierbij gegeven aan water. Insecten Aan de Costa Blanca kun je met allerlei soorten insecten te maken krijgen: muggen, wespen, kakkerlakken en andere soorten insecten. Wespen laten zich al vroeger zien dan in Nederland, maar net als bij ons worden ze pas tegen augustus vervelend. Wespen zie je vooral in de bosrijke urbanisaties van de Costa Blanca. Muggen kunnen de hele zomer je het leven zuur maken. Probeer tegen de tijd dat het schemerig is deuren en ramen dicht te houden of door middel van horren af te schermen tegen muggen. Wie buiten zit die kan ervoor kiezen muggen werende middelen te gebruiken en/of kleding met lange pijpen en/of mouwen te dragen. Internet Over het algemeen zal het niet zo lastig zijn om een internetverbinding tot stand te brengen als je aan de Costa Blanca verblijft. Veel accommodaties bieden tegenwoordig internet aan via WIFI, al dan niet gratis. Zelfs veel villa s zijn tegenwoordig uitgerust met een internetverbinding. De afgelopen jaren is er ook flink geïnvesteerd in gratis internet door de gemeentes. Zo kun je in Calp/Calpe sinds de zomer van 2013 gratis surfen op het strand.

4 Klimaattabel emaximum temperatuur ( C) e minimum temperatuur ( C) aantaluren zon per dag aantaldagen neerslag per maand aantal mm neerslag per maand e zee temperatuur ( C) januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december = 0-5 mm = 6-30 mm = mm = mm = mm = meer dan 200 mm Prijzen Als je wilt dan kun je van de Costa Blanca een relatief goedkope vakantiebestemming maken. Dagelijkse dingen zoals eten en drinken hoeven niet de hoofdprijs te kosten. Natuurlijk kun je ook hier exclusief uit eten gaan en daarvoor een aardig hoge rekening krijgen. Wie echter goedkoop uit eten wil gaan die kan dat hier prima. Met name in toeristenconcentraties zoals Benidorm, Xàbia, Altea en Calp proberen de restaurants en bars elkaar op prijs te beconcurreren. Happy hours, dagmenu s, speciale cocktailprijzen en lage lokprijzen voor tapas zorgen ervoor dat de toerist naar hun zaak getrokken wordt. Zoals met alles in het leven komt het vaak uit de lengte of de breedte. Een portie Iberische ham tegen prijzen die ongeveer op de helft van gangbare prijzen liggen kan bijna maar één ding betekenen: de ham heeft niet de hoogste kwaliteit. Ook aan de Costa Blanca geldt dat je voor mooie producten meer moet betalen dan voor de mindere producten. Anderzijds kun je ook mindere kwaliteit krijgen voor meer geld. Dit komt met name voor op plekken die het vooral van hun ligging moeten hebben. Een strandtent die zeer fraai ligt kan alleen op basis daarvan zijn zaak vaak al vol krijgen. Roken In Spanje geldt er een vrij streng rookbeleid. Roken is verboden in afgesloten ruimtes. In bars, restaurants en discotheken mag niet gerookt worden. Ook zijn er geen speciale rookruimtes, want die zijn wettelijk niet toegestaan. Het rookverbod wordt in Spanje vrij streng nageleefd. Op terrassen mag nog wel gerookt worden.

5 Taal Officieel worden er twee talen gesproken aan de Costa Blanca: Spaans en Valenciaans. Het Valenciaans is een dialect van het Catalaans. Deze variëteit wordt vooral gesproken door de lokale bevolking onderling. Als toerist kun je gewoon Spaans spreken. Op heel veel plekken kun je ook gewoon met Engels terecht. Ook Duits en Nederlands zul je tegenkomen aan de Costa Blanca. Dit is met name waar grote concentraties aan buitenlandse toeristen zitten en komen. Tijdsverschil De Costa Blanca ligt in Spanje, waar men dezelfde tijdzone heeft als in Nederland. Er is daarom geen tijdsverschil tussen Nederland en de Costa Blanca. Spanje kent een zomertijdregeling die hetzelfde is als in Nederland. Zomertijd in Nederland betekent tegelijkertijd ook zomertijd aan de Costa Blanca. Toeristische informatie Vrijwel iedere badplaats aan de Costa Blanca heeft een eigen toeristenkantoor. Deze vind je vaak aan het strand of in het centrum. Deze kantoren hebben als doel om toeristen van informatie te voorzien en de stad of het dorp waar ze gevestigd zijn te promoten. Hier kun je terecht voor informatie over bezienswaardigheden, stranden en de omgeving. Meestal kun je er gratis toeristische plattegronden en brochures krijgen. Wil je meer weten over de stad of het dorp waar je bent loop dan gerust even zo n toeristenkantoor binnen. Veiligheid Waar toeristen zijn, daar zijn in de regel ook criminelen actief. Criminaliteit kan op veel verschillende manieren voorkomen. Oplichting, diefstal en in mindere mate geweld zijn zaken waar je ook aan de Costa Blanca mee te maken kunt krijgen. Vooral zakkenrollers weten heel goed hoe ze van een onoplettende toerist een gemakkelijke prooi kunnen maken. Let daarom goed op je spullen. Zorg ervoor dat tassen afgesloten zijn, dat je geen geld of portemonnee in je kontzak hebt zitten en dat je niet meer geld of pasjes bij je hebt dan nodig is. Berg je waardevolle spullen zoals geld, dure sieraden en paspoorten zoveel mogelijk op in een kluisje. Pas helemaal op met spullen onbeheerd aan het zwembad of op het strand achter te laten. Mobiele telefoons, tablets en camera s zijn gewild objecten bij het dievengilde.

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 26 t/m 30 SEPTEMBER 2016 Checklist Reisweek Londen - Paspoort of ID-kaart (in je handbagage) - Medicijnen (als je die gebruikt) - Stevige schoenen (we lopen flink wat af!)

Nadere informatie

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.)

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Inhoudsopgave 1. Algemene vragen over de IC Bus 1.1 Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de IC Bus- lijn. 1.2 Onderaannemers 1.3 Zijn er 1e klas en of 2e klas stoelen

Nadere informatie

VILLA S EN APPARTEMENTEN

VILLA S EN APPARTEMENTEN VILLA S EN APPARTEMENTEN PONT NOU DE BENIDOLEIG DÉNIA ALICANTE Dankzij de ligging in een landbouwgebied, temidden van rozemarijn en oleander tussen de bergen en de prachtige kust van Dénia, is de plaats

Nadere informatie

Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza

Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza Finca San Diego Spanje Tenerife La Matanza 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca San Diego - (Spanje Tenerife La Matanza) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Reis- en landeninformatie Tsjechie

Reis- en landeninformatie Tsjechie Zie de website www.reisvormen.nl voor meer informatie. Feiten Tsjechie: Reis- en landeninformatie Tsjechie Oppervlakte: 78.866 km2 Hoofdstad: Praag Inwonertal: 10,26 miljoen Bevolkingsdichtheid: 129 inwoners

Nadere informatie

EURO 2016 CAMPAGNE ANDORRA - BELGIE

EURO 2016 CAMPAGNE ANDORRA - BELGIE EURO 2016 CAMPAGNE 10.10.2015 ANDORRA - BELGIE 3 inhoud = 1. VOOR VERTREK...7 1.1 Niet vergeten...8 1.2 Betaalmiddelen...8 2. WE ZIJN ER!... 9 2.1 Taal... 10 2.2 Speelstad: Andorra la vella... 10 Plan

Nadere informatie

Turismo en Espan a. Wat?

Turismo en Espan a. Wat? Turismo en Espan a Wat? Bekijk aandachtig het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=gidhjyn9h5s) en de onderstaande foto s. 1. Welke soorten toerisme komen er voor in Spanje? Landschap in Asturië La

Nadere informatie

Villa Vik Spanje Lanzarote Arrecife

Villa Vik Spanje Lanzarote Arrecife Villa Vik Spanje Lanzarote Arrecife 1. Algemene informatie Eliza was here - Villa Vik - /spanje/lanzarote/arrecife/villa_vik.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa Vik - (Spanje Lanzarote Arrecife)

Nadere informatie

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen

Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Casa Benamato Accommodatie en Prijzen Accommodatie Het deel van Casa Benamato dat op het dal gericht is, vormt het exclusieve domein van de gasten. De twee appartementen van Casa Benamato hebben een fantastische

Nadere informatie

Hier komt een hoofdstuk

Hier komt een hoofdstuk Boeing 777-200 Nicaragua Datum Vluchtschema Vlucht Van Naar Vertrek Aankomst Za 15 Nov UA 59 Amsterdam Houston 10:00 14:00 Za 15 Nov UA 1421 Houston Managua 16:05 19:25 Vr 28 Nov UA 1423 Managua Houston

Nadere informatie

Nieuwsmail Juni 2014

Nieuwsmail Juni 2014 Tips voor op reis Sluit uw auto altijd goed af en laat nooit waardevolle spullen in de auto achter, ook niet als u maar heel even weg bent! Laat waardevolle spullen in ieder geval nooit in zicht liggen.

Nadere informatie

Gezond en veilig reizen. lyondellbasell.com

Gezond en veilig reizen. lyondellbasell.com Gezond en veilig reizen 1 Reis Gezondheid en Veiligheid De meesten van ons gaan op een gegeven moment op reis, voor werk of plezier. Als we elke reis goed voorbereiden middels een reis plan en dit plan

Nadere informatie

TE KOOP Javea

TE KOOP Javea TE KOOP 372746 Javea 2.500.000 KENMERKEN Prijs 2.500.000 Woningtype Villa Woonruimte 450m² Perceeloppervlakte 1.800m² Woontype Bestaande bouw Stad Javea Adres 372746 OMSCHRIJVING Een zeldzame kans om een

Nadere informatie

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE

4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 4 HAVO REIS SEGBROEK COLLEGE 25 t/m 29 SEPTEMBER 2017 Checklist Reisweek Londen - Paspoort of ID-kaart (in je handbagage) - Medicijnen (als je die gebruikt) - Stevige schoenen (we lopen flink wat af!)

Nadere informatie

Villa la Planta Spanje La Palma Tijarafe

Villa la Planta Spanje La Palma Tijarafe Villa la Planta Spanje La Palma Tijarafe Eliza was here - Villa la Planta - /spanje/la_palma/tijarafe/villa_la_planta.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa la Planta - (Spanje

Nadere informatie

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis

Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis Agapitos Villas & Guesthouses Griekenland Pilion Agios Ioannis 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agapitos Villas & Guesthouses - (Griekenland Pilion Agios Ioannis) - 4 sterren

Nadere informatie

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga

Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga Casa el Morro Spanje Lanzarote Uga 1. Algemene informatie Eliza was here - Casa el Morro - /spanje/lanzarote/uga/casa_el_morro.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Morro - (Spanje Lanzarote

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

Son Pons Spanje Mallorca Buger

Son Pons Spanje Mallorca Buger Son Pons Spanje Mallorca Buger 1. Algemene informatie Eliza was here - Son Pons - /spanje/mallorca/buger/son_pons.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Son Pons - (Spanje Mallorca Buger) - 4 sterren

Nadere informatie

EURO 2016 CAMPAGNE 06.09.2015 CYPRUS - BELGIE

EURO 2016 CAMPAGNE 06.09.2015 CYPRUS - BELGIE EURO 2016 CAMPAGNE 06.09.2015 CYPRUS - BELGIE inhoud = 1. VOOR VERTREK... 6 1.1 Tijdsverschil...8 1.2 Betaalmiddelen...8 2. WE ZIJN ER!... 10 2.1 Taal...11 2.2 Speelstad Nicosia...11 2.3 Hulpdiensten...12

Nadere informatie

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s),

WERKWEEK BARCELONA REISINFORMATIE. Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), WERKWEEK BARCELONA Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

Programmaboekje Werkweek Londen 2014

Programmaboekje Werkweek Londen 2014 Programmaboekje Werkweek Londen 2014 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Regels en afspraken.4,5 Checklist...6,7 Klimaat en kleding. 8 Tijdverschil..8 Geld..8 Veiligheid en gezondheid..9 Bagage.9

Nadere informatie

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk WIJ VRAGEN U OM ONDERSTAANDE PRAKTISCHE INFORMATIE MET BETREKKING TOT UW VERTREKBASIS GOED DOOR TE LEZEN Deze informatie zal de meeste vragen

Nadere informatie

Bonaire eilandinformatie

Bonaire eilandinformatie http://www.bonairevakantieshop.com Bonaire eilandinformatie Alarmnummer 911 Politie Bonaire 717-8000 Ambulance 912 Brandweer 919 Kustwacht 913 Ziekenhuis 717-8900 Voertaal: Nederlands en Papiaments, daarnaast

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Streekproducten en eten uit de buurt

Streekproducten en eten uit de buurt Spreekbeurt of werkstuk Streekproducten en eten uit de buurt Inhoud Stap 1. Ga zelf op onderzoek uit Stap 2. Streekproducten of gewoon producten uit de buurt Stap 3. Waarom zijn streekproducten zo bijzonder?

Nadere informatie

Welke informatie heb ik nodig voordat de voetbalwedstrijden in juni 2016 beginnen?

Welke informatie heb ik nodig voordat de voetbalwedstrijden in juni 2016 beginnen? supporters EURO 2016 Welke informatie heb ik nodig voordat de voetbalwedstrijden in juni 2016 beginnen? Editie 2016 / Nederlandse versie De formaliteiten die in acht genomen moeten worden bij het passeren

Nadere informatie

Hotel Oasis Salinas Sea

Hotel Oasis Salinas Sea Hotel Oasis Salinas Sea Algemeen Voorbij de westkust van Afrika en te midden van de ruige Atlantische Oceaan liggen de Kaapverdische eilanden in een oase van rust. De archipel van Kaapverdië bestaat uit

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo

Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo Caleton del Golfo Spanje Lanzarote El Golfo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Caleton del Golfo - (Spanje Lanzarote El Golfo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Dagopname locatie Leyweg

Dagopname locatie Leyweg Dagopname locatie Leyweg Informatie over dagopname U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Het kan zijn dat de informatie

Nadere informatie

Griekenland met prachtige mooie blauwe baaien. Griekenland. Gemaakt bij: Savannah, Sulivenne, Frieda,David

Griekenland met prachtige mooie blauwe baaien. Griekenland. Gemaakt bij: Savannah, Sulivenne, Frieda,David Griekenland met prachtige mooie blauwe baaien Griekenland Gemaakt bij: Savannah, Sulivenne, Frieda,David Inleiding Waarom naar Griekenland? Griekenland kun je niet missen. Griekenland heeft verschillende

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

NOS VERNOS EN BARCELONA

NOS VERNOS EN BARCELONA NOS VERNOS EN BARCELONA BARCELONA 2017 / MAVO 4 / MEANDER COLLEGE Inleiding Beste mavo 4 leerling, Van 25 t/m 29 september gaan we met 72 mavo 4 leerlingen en 7 docenten naar Barcelona. In dit boekje vind

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Drinkwaters. De les ná G-kracht. In deze les gaat het over:

Drinkwaters. De les ná G-kracht. In deze les gaat het over: De les ná G-kracht Drinkwaters In deze les gaat het over: Welke rol water speelt voor onze gezondheid Welke soorten drinkwater er zijn Hoe je water het best kunt drinken en serveren Opdracht 1: Ben jij

Nadere informatie

3-kamer vakantieappartement Bahia de la Plata, geschikt voor maximaal 4 personen in Estepona, Spanje Accommodatienummer ES

3-kamer vakantieappartement Bahia de la Plata, geschikt voor maximaal 4 personen in Estepona, Spanje Accommodatienummer ES 1. Appartement Bahia de la Plata aan de Costa del Sol Costa del Sol Dit moderne appartement ligt in het zonnige en rustige Estepona op 200m van het strand. In het appartementencomplex kan er gebruik gemaakt

Nadere informatie

Informatiebrochure Tennisstage Manavgat Turkije 2013 van 26/27-10-2013 tot 2/3-11-2013

Informatiebrochure Tennisstage Manavgat Turkije 2013 van 26/27-10-2013 tot 2/3-11-2013 1 Informatiebrochure Tennisstage Manavgat Turkije 2013 van 26/27-10-2013 tot 2/3-11-2013 Tennisclub Witte Beer en Sport4Travel slaan de handen opnieuw in elkaar voor de organisatie van een tennisstage

Nadere informatie

Villas Elegance Griekenland Zakynthos Vassilikos

Villas Elegance Griekenland Zakynthos Vassilikos Villas Elegance Griekenland Zakynthos Vassilikos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas Elegance - (Griekenland Zakynthos Vassilikos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

EURO. Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro.

EURO. Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro. EURO Vanaf januari 2002 betalen we in Nederland en in veel andere Europese landen met de euro. Muntgeld Bankbiljetten EURO Hadden jullie al gezien dat er 2 briefjes zijn van 5 euro? oud briefje nieuw briefje

Nadere informatie

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017

PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, september 2017 PROGRAMMA VIP 5* Hotel NH Palazzo Cinquecento 5* Rome, 27-29 september 2017 PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: TIJDZONE: Identiteitskaart. In Italië geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In

Nadere informatie

Concept Report. Rob Duits. Klas Rood

Concept Report. Rob Duits. Klas Rood Concept Report Rob Duits Klas Rood Kernidee Een touchvriendelijke en interactieve gids van bezienswaardigheden voor op de mobiele smartphone. Functionaliteit Deze touchvriendelijke en interactieve gids

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Ondanks dat er op sommige landen geen rijverbod van toepassing is op feestdagen kunnen deze wel invloed hebben op de looptijden van een zending.

Ondanks dat er op sommige landen geen rijverbod van toepassing is op feestdagen kunnen deze wel invloed hebben op de looptijden van een zending. RIJVERBODEN & RIJVERBODEN Europese feestdagen en rijverboden 2014 Onderstaande feestdagen / rijverboden zijn van toepassing voor het jaar 2014. Eventuele wijzigingen zullen tijdig kenbaar gemaakt worden

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE

EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE EEN ENNIA UITGAVE BOORDEVOL VAKANTIE PREVENTIETIPS EEN GOEDE VOORBEREIDING VOOR EEN ZORGELOZE VAKANTIE JULI 2017 1 ennia.com facebook: ENNIAfeelsecure mail@ennia.com Inhoud VOORWOORD 3 TIPS VOOR EEN GOEDE

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland.

Vertrek uit Parijs op donderdag 29 september Ochtend: uiterlijk uur kamers schoon achter laten. Avond: uur vertrek naar Nederland. WERKWEEK PARIJS Beste leerlingen, ouder(s)/verzorger(s), Bijna is het zover, we gaan op werkweek. Het is de bedoeling dat wij met z n allen een leerzame en supergezellige week hebben. Om te zorgen dat

Nadere informatie

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin

Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin Engels in Shakespeare s Country Engels & gastgezin E09 van zaterdag 4 juli tot donderdag 16 juli 2015 E20 van zaterdag 15 augustus tot donderdag 27 augustus 2015 Wat nemen we mee? Voor het beoefenen van

Nadere informatie

Begeleiding: Dhr. D. Hijink. Mevr. J. Piels. Mevr. I. Mengers Dhr. R. Smienk

Begeleiding: Dhr. D. Hijink. Mevr. J. Piels. Mevr. I. Mengers Dhr. R. Smienk Begeleiding: Dhr. D. Hijink Mevr. J. Piels Mevr. I. Mengers Dhr. R. Smienk Programma Europaweek: York Maandag: Aanwezig; Vertrek; uiterlijk Aankomst York; 06.15 uur. 07.00 uur. 18.30 uur Dinsdag: Programma

Nadere informatie

Finca Casa de la Virgen Spanje Gran Canaria Valleseco

Finca Casa de la Virgen Spanje Gran Canaria Valleseco Finca Casa de la Virgen Spanje Gran Canaria Valleseco 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Casa de la Virgen - (Spanje Gran Canaria Valleseco) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Veiligheid op Curaçao

Veiligheid op Curaçao Veiligheid op Curaçao Via dit bericht willen wij je op de hoogte brengen over de veiligheid op het eiland. Zoals in elke grote stad ter wereld heeft ook Curaçao te maken met criminaliteit. De meeste ongewenste

Nadere informatie

LES VOOR G-KRACHT. Drinkwater Dit water is gebotteld leidingwater waar koolzuurgas al dan niet wordt aan toegevoegd en chloor wordt uitgefilterd.

LES VOOR G-KRACHT. Drinkwater Dit water is gebotteld leidingwater waar koolzuurgas al dan niet wordt aan toegevoegd en chloor wordt uitgefilterd. LES VOOR G-KRACHT DRINKWATERS Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. Dagelijks scheiden we 2,5 liter uit langs de gekende wegen. We zouden ongeveer 1,5 l water moeten drinken per dag en daarbij nemen

Nadere informatie

Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Copyright 2008 Federale politie. All rights reserved.

Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Copyright 2008 Federale politie. All rights reserved. Misbruik betaalkaarten...over skimming & shouldersurfing... Misbruik betaalkaarten Misbruik betaalkaart Ingrediënten betaalkaart pincode - diefstal - skimming - genoteerd - vals klavier - camera - shouldersurfen

Nadere informatie

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Posada Morisca - (Spanje Andalusië Frigiliana) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken Singapore Inleiding Ik ga jullie wat vertellen over Singapore. Singapore is de kleinste stadstaat van Zuidoost-Azië. Deze stadstaat is dan ook net iets groter dan de Nederlandse Noordoostpolder. Wil je

Nadere informatie

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken

Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what? Keuzes maken Desktop, Laptop, Netbook, Ultrabook or Tablet? Which is best for what?. Keuzes maken Wanneer je een computer wilt aanschaffen denk je tegenwoordig niet meteen meer aan de desktop. De desktop is een "grote"

Nadere informatie

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel

Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Ontruimingsplan Peuterspeelzaal Dribbel Nieuwehaven 310 2801 EG Gouda Belangrijke telefoonnummers Landelijk alarmnummer Brandweer Telefoonnummer Dribbel algemeen Politie (niet spoedeisende meldingen) GGD

Nadere informatie

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor

Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor Finca Son Sama Spanje Mallorca Llucmajor 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Son Sama - (Spanje Mallorca Llucmajor) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Casa Vicentina Appartementen Portugal Algarve Odeceixe

Casa Vicentina Appartementen Portugal Algarve Odeceixe Casa Vicentina Appartementen Portugal Algarve Odeceixe 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa Vicentina Appartementen - (Portugal Algarve Odeceixe) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Eliathos Griekenland Kreta Arhanes

Eliathos Griekenland Kreta Arhanes Eliathos Griekenland Kreta Arhanes 1. Algemene informatie Eliza was here - Eliathos - /griekenland/kreta/arhanes/eliathos.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Eliathos - (Griekenland Kreta Arhanes)

Nadere informatie

Informatiebrochure tennisstage Manavgat Turkije 2014 Van 25 oktober 2014 tot 1 november 2014

Informatiebrochure tennisstage Manavgat Turkije 2014 Van 25 oktober 2014 tot 1 november 2014 Informatiebrochure tennisstage Manavgat Turkije 2014 Van 25 oktober 2014 tot 1 november 2014 Samen met 4 andere tennisclubs verspreid over Vlaanderen slaan GYM TC en Sport4Travel opnieuw de handen in elkaar

Nadere informatie

Dagbehandeling Locatie Sportlaan

Dagbehandeling Locatie Sportlaan Dagbehandeling Locatie Sportlaan Informatie over Dagbehandeling U wordt gedurende 1 dag opgenomen voor een dagbehandeling. In deze folder leest u belangrijke informatie over deze opname. Dag en tijdstip

Nadere informatie

Beleving op Schiphol

Beleving op Schiphol Beleving op Schiphol Schiphol wil Europe s preferred airport zijn. Dat lukt aardig: onze nationale luchthaven is ook dit jaar weer verkozen tot de beste van Europa en tot de nummer drie op de wereldranglijst.

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Aqua Nature La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Geachte ouder(s)/verzorger(s), Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen vmbo basis/kader leerjaar 3 datum 20 augustus 2015 betreft schoolreis 7 t/m 9 september behandeld door D. van Os en J. Wassenaar kenmerk U105325 bijlagen

Nadere informatie

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar

Informatieavond. Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Informatieavond Dinsdag 5 januari 2016 Dalton College Alkmaar Inhoud presentatie De organisatie Reisgegevens Meenemen Programma Bekostiging Inclusief / exclusief Regels / Afspraken Adresgegevens Hotel

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Playa La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte zandstranden

Nadere informatie

Finca la Crucita Spanje Lanzarote Haría

Finca la Crucita Spanje Lanzarote Haría Finca la Crucita Spanje Lanzarote Haría 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca la Crucita - (Spanje Lanzarote Haría) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Programmaboekje Studiereis Londen. 2 e klas tto

Programmaboekje Studiereis Londen. 2 e klas tto Programmaboekje Studiereis Londen 2 e klas tto 2014 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Inleiding... 4 Regels en afspraken... 5 Checklist... 6 Klimaat en kleding... 7 Tijdverschil... 7 Geld... 7 Veiligheid

Nadere informatie

Cantueso Spanje Andalusië Periana

Cantueso Spanje Andalusië Periana Cantueso Spanje Andalusië Periana 1. Algemene informatie Eliza was here - Cantueso - /spanje/andalusie/periana/cantueso.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cantueso - (Spanje Andalusië Periana) - 3,5

Nadere informatie

Het strand. thuis bij. jou. the mark of. property professionalism worldwide

Het strand. thuis bij. jou. the mark of. property professionalism worldwide the mark of Het strand thuis bij jou Op de markt gebracht door : Gereguleerd door: property professionalism worldwide Omgeving Een unieke ligging in Calpe. Calpe Beach II bevindt zich op slechts 150 meter

Nadere informatie

Rapport nieuwe drank- en horecawet

Rapport nieuwe drank- en horecawet Rapport nieuwe drank- en horecawet Inhoud Voorwoord 3 Inleiding 4 Enquête 5 Bevindingen 5 Aanbevelingen 7 Vragenlijst enquête 8 1 Colofon Jongerenraad JONG Roosendaal Bloemenmarkt 12 4701 JB Roosendaal

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos

Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos Hacienda Encanto del Rio Hotel Spanje Ibiza San Carlos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hacienda Encanto del Rio Hotel - (Spanje Ibiza San Carlos) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Appartementen Torre Nova - (Spanje Catalonië La Torre de Claramunt) - 4 sterren

Nadere informatie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie

Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Welkom bij het Centrum Verstandelijke Beperking en Psychiatrie Huisregels voor patiënten en naastbetrokkenen Afspraken Deze huisregels zijn opgesteld om het verblijf binnen de kliniek voor iedereen zo

Nadere informatie

Wat neem je mee? paspoort identiteitsbewijs zorgpasje Kopie leerlingenpas kleine (rug)tas boekje Geld Britse Pond trui t-shirts jack

Wat neem je mee? paspoort identiteitsbewijs zorgpasje Kopie leerlingenpas kleine (rug)tas boekje Geld Britse Pond trui t-shirts jack Wat neem je mee? Een geldig paspoort of identiteitsbewijs en de gegevens van je verzekeringsmaatschappij zoals een zorgpasje. Kopie van paspoort of identiteitsbewijs (één kopie inleveren bij de begeleiding).

Nadere informatie

Sinterklaas onderzoek 2008: Hoe is Sinterklaas 2008 verlopen? Fedor Goossens Elvira Hamann. 10 December 2008

Sinterklaas onderzoek 2008: Hoe is Sinterklaas 2008 verlopen? Fedor Goossens Elvira Hamann. 10 December 2008 Sinterklaas onderzoek 2008: Hoe is Sinterklaas 2008 verlopen? Fedor Goossens Elvira Hamann 10 December 2008 Agenda Inleiding Hoe is het feest gevierd? Sinterklaas en bestedingen Cadeaus en tevredenheid

Nadere informatie

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas del Alba - (Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

De Douane verandert Nieuwe wetgeving vanaf 1-1-2011

De Douane verandert Nieuwe wetgeving vanaf 1-1-2011 Douane Belastingdienst De Douane verandert Nieuwe wetgeving vanaf 1-1-2011 Particulieren Bonaire De Douane verandert Per 01-01-2011 zal het Nieuw Fiscaal Stelsel (NFS), waaronder de Douane- en Accijnswet

Nadere informatie

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos

Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos Musicians Round House Griekenland Corfu Vatos 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Musicians Round House - (Griekenland Corfu Vatos) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Project Alcohol 2014

Project Alcohol 2014 Project Alcohol 2014 Naam: Jong geleerd is oud gedaan!!!! Laat je niet Naam: F L s E s E N Klas:!!! 1 Inleiding De carnaval komt eraan. Een feest dat gevierd moet worden. Maar is het feestje van plezier

Nadere informatie

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana

La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana La Posada Morisca Spanje Andalusië Frigiliana 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Posada Morisca - (Spanje Andalusië Frigiliana) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven!

GRIEKENLANDREIS N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per  . U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! GRIEKENLANDREIS 2019 N.B. Deze presentatie ontvangt u achteraf per e-mail. U hoeft de informatie dus niet op te schrijven! DE REISLEIDING mevr. E. de Vos evo@wolfert.nl dhr. M. van Gulik mgu@wolfert.nl

Nadere informatie

Begeleiding: Mevr. J. Piels. Dhr. R. Smienk. Mevr. I. Mengers Dhr. M. Jaspers

Begeleiding: Mevr. J. Piels. Dhr. R. Smienk. Mevr. I. Mengers Dhr. M. Jaspers Begeleiding: Mevr. J. Piels Dhr. R. Smienk Mevr. I. Mengers Dhr. M. Jaspers Programma Europaweek: York Maandag: Aanwezig; Vertrek; uiterlijk Aankomst York; 06.15 uur. 07.00 uur. 21.00 uur Dinsdag: Programma

Nadere informatie

APARISAPARISAPARISAPARISA

APARISAPARISAPARISAPARISA Excursieweek 10 t/m 13 juli 2018 groep A Beste ouders / verzorgers en leerlingen Dit boekje bevat informatie en het programma van de werkweek Parijs van 10 t/m 13 juli 2018. We overnachten de hele periode

Nadere informatie

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE

Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Goedkope Vakantie BESPAARTIPS VOOR EEN GOEDKOPE VAKANTIE Inhoud Bespaartips... 2 Op de bonnefooi... 2 Kies een goedkope bestemming... 2 Een goede voorbereiding is het halve werk... 3 Goede reisgids...

Nadere informatie

Naam: TIJD EN SEIZOENEN

Naam: TIJD EN SEIZOENEN Naam: TIJD EN SEIZOENEN Tijd is belangrijk. Je moet op veel plaatsen op tijd komen. Op tijd op school, op tijd thuis, op tijd voor de bus of de trein. Om te zien hoe laat het is, kijk je op je horloge.

Nadere informatie

Colina da Faja Portugal Madeira Faja da Ovelha

Colina da Faja Portugal Madeira Faja da Ovelha Colina da Faja Portugal Madeira Faja da Ovelha 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Colina da Faja - (Portugal Madeira Faja da Ovelha) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

REIZEN MET HEMOFILIE L.BE.07.2014.1825

REIZEN MET HEMOFILIE L.BE.07.2014.1825 REIZEN MET HEMOFILIE Hemofilie vraagt een dagelijkse inspanning van het hele gezin. Daarom is vakantie een goed moment om te ontspannen en zich te amuseren. Of je nu je vakantie doorbrengt in België of

Nadere informatie

Vliegen in de toekomst. Door Thomas Rugers, Sven Bouwmeester, Steijn Strikkers en Jelmer Egberts.

Vliegen in de toekomst. Door Thomas Rugers, Sven Bouwmeester, Steijn Strikkers en Jelmer Egberts. Vliegen in de toekomst Door Thomas Rugers, Sven Bouwmeester, Steijn Strikkers en Jelmer Egberts. 1 Hoofdstuk indeling 1. Inleiding Blz. 3 2. Hoe zien de vliegtuigen er in de toekomst uit? Blz. 4 3. Gaan

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: 1 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Engeland). Dit boekje met het gehele programma van

Nadere informatie