REGISTRATIE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "REGISTRATIE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS"

Transcriptie

1 REGISTRATIE VERWERKIG PERSOOSGEGEVES Argo Advies B.V. Fultonbaan E ieuwegein KvK T F I. E.

2 aam verwerking Medisch dossier tbv verzuimbegeleiding Meldingsnummer bij Autoriteit Persoonsgegevens.v.t. in verband met eigen registratie bij Functionaris van de gegevensbescherming Verantwoordelijke Argo Advies BV Fultonbaan E, ieuwegein Tel: Fax: Contactpersoon voor registratie verwerking: Prviacyfunctionaris ick Zuiderwijk Fultonbaan E, ieuwegein Tel: Fax: Bewerkers: - Doel van verwerking: Werkzaamheden op het gebied van verzuimbegeleiding, Risico-inventarisatie en Evaluatie, preventief medisch onderzoek (PMO of PAGO), vitaliteitsbeleid, keuringen, preventieve spreekuren en eigenrisicodragerschap Categorie van betrokkenen: Werknemers van klanten Categorie van gegevens AW-gegevens/ geboortedatum / Verzameldoel Ter ondersteuning bij het opstellen van medische adviezen en documenten geslacht / burgelijke staat / nationaliteit BS Functiegegevens odig voor communicatie met het UWV en daarmee voldoen aan de wet Het kunnen plaatsen van de werknemer in zijn arbeidsomgeving. Het vaststellen van de invloede van de arbeidsomgeving op de werknemer. Verzuimgegevens Ter ondersteuning bij het opstellen van medische adviezen en documenten Gegevens betreffende belasting en Het kunnen adviseren van werknemer en werkgever omtrent aard en mate belastbaarheid van arbeidsongeschiktheid. Het kunnen adviseren van werknemer en werkgever omtrent re-integratie van werknemers. Privacyreglement Argo Advies pag. 2

3 Bijzondere persoonsgegevens / Geen Gegevens betreffende de godsdienst of levensovertuiging Gegevens betreffende ras of etniciteit Gegevens betreffende politieke gezindheid Gegevens betreffende de gezondheid Gegevens betreffende het seksuele leven Gegevens betreffende het lidmaatschap van een vakvereniging Strafrechtelijke gegevens Gegevens betreffende onrechtmatigheid of hinderlijkheid ivm een opgelegd verbod n.a.v. dat gedrag Ontvangers: Werknemer Bedrijfsarts Adviseur inzetbaarheid Medewerkers back office Argo Advies UWV Kerndeskundige Arboverpleegkundige Keuringsassistent Gemachtigde door betrokkene Privacyreglement Argo Advies pag. 3

4 Beveiligingsmaatregelen: Getroffen maatregelen Vastgesteld beveiligingsbeleid dat ook is geïmplementeerd Fysieke maatregelen voor toegangsbeveiliging, inclusief organisatorisch controle Inbraakalarm Kluis voor opslag van gegevensbestanden Logische toegangscontrole met behulp van iets wat iemand weet (wachtwoord of pincode) Logische toegangscontrole met behulp van iets wat bij zich draag (pasje) Logische toegangscontrole met behulp van iets wat bij iemand hoort (biometrisch kenmerk) Overige logische toegangscontrole Automatische logging van toegang tot gegevens, inclusief een controleprocedure Controle op toegekende bevoegdheden Overige beveiligingsmaatregelen (namelijk:) / Zijn met de bewerkers schriftelijke afspraken gemaakt over de beveiliging? vt Wie heeft er toegang tot de persoonsgegevens: Personeel onder leiding van verantwoordelijke: Personeel onder leiding van de bewerker: vt Derden: Worden er gegevens langs elektronische weg verzonden? ee: a, via een eigen netwerk: a, via een publiek netwerk: Wordt er gebruik gemaakt van encryptie? a, persoonsgegevens worden versleuteld tijdens verzending: a, de gegevensopslag is versleuteld: ee: Doorgifte: Worden er bij de gegevensverwerking gegevens doorgegeven aan een of meerdere landen buiten de Europese Unie? Privacyreglement Argo Advies pag. 4

5 Onderzoek: 1. Bent u van plan om een persoonlijk identificatienummer te verwerken voor een ander doel dan waarvoor het nummer specifiek is bestemd, met het doel de gegevens in verband te brengen (te koppelen) met gegevens die door verantwoordelijke worden verwerkt? 2. Indien ja, is het persoonlijk indentificatienummer voorgeschreven bij wet en gebruikt u het nummer alleen ter uitvoering van die wet of een andere wet?.v.t. 3. Bent u van plan gegevens vast te leggen die u door eigen waarneming hebt verkregen, zonder de betrokkene van die vastlegging op de hoogte te stellen? 4. Bent u van plan om voor derden strafrechtelijke gegevens of gegevens over onrechtmatig of hinderlijk gedrag te verwerken? 5. Indien ja, heeft u een vergunning op grond van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus?.v.t. Vraagt u gelet op deze conclusie een voorafgaand onderzoek aan? Privacyreglement Argo Advies pag. 5

Formulier verwerking persoonsgegevens

Formulier verwerking persoonsgegevens Alleen voor intern gebruik Formulier verwerking persoonsgegevens Is er voor deze verwerking van persoonsgegevens eerder een WBP-melding gedaan?, met meldingsnummer: Niet bekend Vraag 1 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Model meldingsformulier verwerking persoonsgegevens SZW.

Model meldingsformulier verwerking persoonsgegevens SZW. Model meldingsformulier verwerking persoonsgegevens SZW. Vraag 1. Verantwoordelijke 1.1 Hoeveel verantwoordelijken zijn er voor deze gegevensverwerking? 1 verantwoordelijke (ga naar vraag 1.3) 1.3 De verantwoordelijke

Nadere informatie

Printdatum: Naam I-Net MHC verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG

Printdatum: Naam I-Net MHC verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG Printdatum: 15-12-2005 Naam I-Net MHC verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG Meldingsnummer: Pagina 1 Verantwoordelijke: 1 van 1 Soort persoon : (*)Rechtspersoon/Bestuursorg.

Nadere informatie

Printdatum: 06-08-2007 Naam Bedrijventerrein Lage Weide Utrecht verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG

Printdatum: 06-08-2007 Naam Bedrijventerrein Lage Weide Utrecht verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG Printdatum: 06-08-2007 Naam Bedrijventerrein Lage Weide Utrecht verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG ---------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Me1dinsform ulier verwerkin persoonsepevens SZW.

Me1dinsform ulier verwerkin persoonsepevens SZW. Me1dinsform ulier verwerkin persoonsepevens SZW. Vraag 1. Wat meldt u aan? Hoe luidt de naam of de omschrijving van de verwerking van persoonsgegevens? Het rninisterie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Printdatum: 02-08-2005 Naam Interventieteam teelten I verwerking: Reden: ( )nieuwe WBP-melding (*)wijziging van een WBP-melding FG

Printdatum: 02-08-2005 Naam Interventieteam teelten I verwerking: Reden: ( )nieuwe WBP-melding (*)wijziging van een WBP-melding FG Printdatum: 02-08-2005 Naam Interventieteam teelten I verwerking: Reden: ( )nieuwe WBP-melding (*)wijziging van een WBP-melding FG --------------------------------------------------------------- Meldingsnummer:

Nadere informatie

Printdatum: 27-11-2007 Naam Bouw Interventie Team Noord-Nederland verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG

Printdatum: 27-11-2007 Naam Bouw Interventie Team Noord-Nederland verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG Printdatum: 27-11-2007 Naam Bouw Interventie Team Noord-Nederland verwerking: Reden: (*)nieuwe WBP-melding ( )wijziging van een WBP-melding FG ---------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Bronbestand Personeelsadministratie (en salarisadministratie)

Bronbestand Personeelsadministratie (en salarisadministratie) Bronbestand Personeelsadministratie (en salarisadministratie) Hoe luidt de omschrijving / naam van de verwerking; Personeelsadministratie (en salarisadministratie). Geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

b. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon.

b. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon. PRIVACYREGLEMENT ARTIKEL 1: ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN a. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Sta eens stil bij de Wet Meldplicht Datalekken

Sta eens stil bij de Wet Meldplicht Datalekken Sta eens stil bij de Wet Meldplicht Datalekken Wet Meldplicht Datalekken Op 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken ingegaan. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden)

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS Ondergetekenden: [NAAM KLANT], gevestigd [ADRES] te [PLAATS] en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer [KVKNUMMER], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Privacyreglement. Versie 2.0 d.d

Privacyreglement. Versie 2.0 d.d Privacyreglement Versie 2.0 d.d. 24.02.2016 Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt, in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens, verstaan onder:

Nadere informatie

Privacy Statement Keytech Groningen

Privacy Statement Keytech Groningen Privacy Statement Keytech Groningen Inleiding Keytech Groningen is ervan overtuigd dat de persoonlijke levenssfeer van haar flexwerkers, kandidaten en werknemers, alsook van haar andere relaties en bezoekers

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

PRIVACYVOORWAARDEN. 3.3 De zeggenschap over de Gegevens komt nooit bij Bewerker te rusten. Versie

PRIVACYVOORWAARDEN. 3.3 De zeggenschap over de Gegevens komt nooit bij Bewerker te rusten. Versie 1. Algemeen In deze privacyvoorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de Algemene voorwaarden van Bewerker, die onverkort van toepassing zijn op iedere afspraak tussen Bewerker en Verantwoordelijke

Nadere informatie

Monitor @Work. Reglement bescherming persoonsgegevens SKB

Monitor @Work. Reglement bescherming persoonsgegevens SKB Monitor @Work Reglement bescherming persoonsgegevens SKB Amsterdam, maart 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding...2 2 De gouden regels... 2 3 Begripsbepalingen... 3 4 Toepassingsbeleid... 4 5 Verwerking van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen

Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Convenant voor gegevensuitwisseling tussen Politie en beveiligingsorganisaties en organisatoren van evenementen Partijen: A. De politie, het district., hierna te noemen "politie"; B..., hierna te noemen

Nadere informatie

Deze website wordt geëxploiteerd door De Bedrijfspoli B.V. gevestigd te Nijmegen. Dit privacy statement is van

Deze website wordt geëxploiteerd door De Bedrijfspoli B.V. gevestigd te Nijmegen. Dit privacy statement is van Privacy statement De Bedrijfspoli B.V. Datum laatste wijziging : juni 2016 Versie : 01 Deze website wordt geëxploiteerd door De Bedrijfspoli B.V. gevestigd te Nijmegen. Dit privacy statement is van toepassing

Nadere informatie

Wijziging Historie Versie Gewijzigd door: Datum Aard van de wijziging 1.0 1.1 1.2 21-05-2008 18-11-2009 28-09-2011

Wijziging Historie Versie Gewijzigd door: Datum Aard van de wijziging 1.0 1.1 1.2 21-05-2008 18-11-2009 28-09-2011 TITEL: PenO privacyreglement Divers Auteur Versie 1.2 Documenteigenaar PenO Wijziging Historie Versie Gewijzigd door: Datum Aard van de wijziging 1.0 1.1 1.2 Barend Nieuwendijk 21-05-2008 18-11-2009 28-09-2011

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT & REGELING 2013-09

PRIVACY REGLEMENT & REGELING 2013-09 BIJLAGE 6 PRIVACY REGLEMENT & REGELING 2013-09 Het Doel Het doel van dit privacy reglement is duidelijkheid te geven over hoe Vechtstad Consultancy BV dient om te gaan en omgaat met privacygevoelige medische

Nadere informatie

Privacyreglement. Auteur Martin Romijn. Datum 17 mei 2011. Versie SBV/2009-226/03. Hogeschool Utrecht, Utrecht, 2011

Privacyreglement. Auteur Martin Romijn. Datum 17 mei 2011. Versie SBV/2009-226/03. Hogeschool Utrecht, Utrecht, 2011 Auteur Martin Romijn Datum 17 mei 2011 Versie SBV/2009-226/03 Hogeschool Utrecht, Utrecht, 2011 Privacyreglement persoonsgegevens patiënten HU Bronvermelding is verplicht. Verveelvoudigen voor eigen gebruik

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP AANGESLOTEN BIJ:

Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP AANGESLOTEN BIJ: AANGESLOTEN BIJ: Btw nummer 086337798 B01 K.v.K. nr. 14096082 Maastricht Wet Bescherming Persoonsgegevens : WBP Kwaliteit Per 1 september 2001 is de Wet Persoonsregistraties vervangen door de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. gericht op (potentiële)medewerkers en trajectdeelnemers van Stichting Wijkwerk

Privacyreglement. gericht op (potentiële)medewerkers en trajectdeelnemers van Stichting Wijkwerk Privacyreglement gericht op (potentiële)medewerkers en trajectdeelnemers van Stichting Wijkwerk Dit privacyreglement is vastgesteld op 2 mei 2014 en vervangt de voorgaande privacyreglementen. Dit privacyreglement

Nadere informatie

Verwerken. Onder het verwerken verstaat de WBP elke handeling of elk geheel van handelingen

Verwerken. Onder het verwerken verstaat de WBP elke handeling of elk geheel van handelingen 2 Deze toelichting is verdeeld in drie onderdelen: een algemene toelichting, een instructie voor het gebruik van het meldingsformulier met informatie die van belang is ná de melding en een toelichting

Nadere informatie

Privacy in de afvalbranche

Privacy in de afvalbranche Privacy in de afvalbranche Regelgeving en risico s Monique Hennekens 14 februari 2017 Inhoud Privacy in de afvalbranche Privacyregelgeving Persoonsgegeven en verwerking Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Schema inventarisatie verwerking persoonsgegevens

Schema inventarisatie verwerking persoonsgegevens Schema inventarisatie verwerking persoonsgegevens Versie 1.0 december 2014 Schema inventarisatie verwerking persoonsgegevens Dit schema moet worden ingevuld voor elk systeem waar persoonsgegevens in worden

Nadere informatie

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens

Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek. Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Gedragscode voor Onderzoek & Statistiek Gedragscode op basis van artikel 25 Wet bescherming persoonsgegevens Inhoudsopgave 1. Considerans...3 2. Begripsbepaling...3 3. Omschrijving van de sector en toepassingsgebied...4

Nadere informatie

Wet Bescherming Persoonsgegevens Meldplicht Datalekken

Wet Bescherming Persoonsgegevens Meldplicht Datalekken Wet Bescherming Persoonsgegevens Meldplicht Datalekken juni 2016 1 Nieuwsberichten Dieven stelen gegevens kankerpatiënten Antoni van Leeuwenhoek (DMCC, 3 maart 2016) Dieven hebben een onbeveiligde harde

Nadere informatie

Persoonsgegevens Een persoonsgegeven is volgens de WBP elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon.

Persoonsgegevens Een persoonsgegeven is volgens de WBP elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijk persoon. ALGEMEEN De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) geeft regels voor het verwerken van persoonsgegevens. Eén van die regels is dat een geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam;

De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Privacyreglement Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg De bestuurder van de Stichting Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg te Amsterdam; Overwegende Dat het Advies en Klachtenbureau Jeugdzorg tot

Nadere informatie

Privacy-reglement deelnemers V.O.T.

Privacy-reglement deelnemers V.O.T. Privacy reglement persoonsregistratie Voorbereid op de Toekomst. Taal, advies en begeleiding (V.O.T.) Vastgesteld door de directie van Voorbereid op de Toekomst. Taal, advies en begeleiding op 6 oktober

Nadere informatie

Reglement persoonsgegevens

Reglement persoonsgegevens Reglement persoonsgegevens NWO-reglement ter bescherming van privacygevoelige gegevens opgenomen in NWO-bestanden Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Wbp: Wet bescherming

Nadere informatie

Wat je altijd al moest weten over privacy

Wat je altijd al moest weten over privacy Wat je altijd al moest weten over privacy Kenniscarrousel Sociaal Domein Maartje Vinke en Paul Post 1 Regio Gooi en Vechtstreek Wat is privacy? 2 Regio Gooi en Vechtstreek Wat is privacy? Voor het gemeentelijk

Nadere informatie

DE SPELREGELS. rechtmatige verwerking. verzameldoel. verwerkingsgronden toestemming overeenkomst wettelijke plicht publiekrechtelijke taak enz.

DE SPELREGELS. rechtmatige verwerking. verzameldoel. verwerkingsgronden toestemming overeenkomst wettelijke plicht publiekrechtelijke taak enz. 1. Wie is verantwoordelijke voor de verwerking? 2. Heeft die verantwoordelijke een vestiging in Nederland 3. Vindt de verwerking plaats in het kader van activiteiten van die vestiging? HvJEU 13 mei 2014

Nadere informatie

Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen 1.2 Artikel 2: toepassingsgebied 1.3 Artikel 3: doel van de gegevensverwerking

Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen 1.2 Artikel 2: toepassingsgebied 1.3 Artikel 3: doel van de gegevensverwerking Privacyreglement 1 Algemeen 1.1 Artikel 1: begripsbepalingen Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens: Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement AMK re-integratie

Privacyreglement AMK re-integratie Privacyreglement Inleiding is een dienstverlenende onderneming, gericht op het uitvoeren van diensten, in het bijzonder advisering en ondersteuning van opdrachtgevers/werkgevers in relatie tot gewenste

Nadere informatie

Privacyreglement Divers

Privacyreglement Divers TITEL: PenO privacyreglement Divers Documenteigenaar Hoofd P&O Versie 3.0 Wijziging Historie Versie Opgesteld/gecontroleerd of gewijzigd door: 1.0 Sjannie van Hoorn 1.1 Barend Nieuwendijk 2.0 Sjannie van

Nadere informatie

Meldplicht datalekken en het nieuwe boetebeleid: hoe goed is uw onderneming voorbereid? HR Seminar 26 mei 2016

Meldplicht datalekken en het nieuwe boetebeleid: hoe goed is uw onderneming voorbereid? HR Seminar 26 mei 2016 Meldplicht datalekken en het nieuwe boetebeleid: hoe goed is uw onderneming voorbereid? HR Seminar 26 mei 2016 Inhoudsopgave 1. Wet Bescherming Persoonsgegevens 2. Wat is een datalek? 3. Wanneer moet

Nadere informatie

Wij verwerken deze gegevens in onze administratie.

Wij verwerken deze gegevens in onze administratie. Privacyreglement Hoe is uw privacy geregeld bij Aquamarijn Training, coaching en advies? U leest het in dit privacyreglement. De u in dit document bent u: de klant van Aquamarijn training, coaching en

Nadere informatie

Regeling meldplicht datalekken 2016

Regeling meldplicht datalekken 2016 Het dagelijks bestuur van Ferm Werk, Gelet op artikel 34a van de Wet bescherming persoonsgegevens, Besluit vast te stellen de hierna volgende Regeling meldplicht datalekken 2016 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam. Datum: 5 juni 2012. Rapportnummer: 2012/0094

Rapport. Rapport over een klacht over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam. Datum: 5 juni 2012. Rapportnummer: 2012/0094 Rapport Rapport over een klacht over het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen te Amsterdam Datum: 5 juni 2012 Rapportnummer: 2012/0094 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat een arbeidsdeskundige

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam

Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Privacyreglement Stichting Combiwel Amsterdam Versie 3.0 Vastgesteld 24-2-2015 Evaluatiedatum 1-3-2017 Houder Servicebureau, Adviseur beleid en kwaliteit Privacyreglement Combiwel versie 3.0 Pagina 1 van

Nadere informatie

Privacyreglement Arbobutler

Privacyreglement Arbobutler Privacyreglement Arbobutler Artikel 1 Begripsbepalingen Persoonsgegeven Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens Bijzondere persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy Reglement. Inhoud

Privacy Reglement. Inhoud Inhoud 1. Begripsbepalingen 1 2. Reikwijdte 1-2 3. Doel. 2 4. Categorieën van personen over wie gegevens in de registratie worden opgenomen 2 5. Vertegenwoordiging 2 6. Soorten van gegevens die in de registratie

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE IN AANMERKING NEMENDE: dat bij de Stichting Eduroute verschillende educatieve distributeurs zijn aangesloten; dat deze educatieve distributeurs

Nadere informatie

Datalekken. Presenta(e Datalekken 9 juni 2016

Datalekken. Presenta(e Datalekken 9 juni 2016 Datalekken Voorgeschiedenis 1988: Wet persoonsregistraties (Wpr) 1995: Richtlijn 95/46EG beoogt: - bescherming van persoonsgegevens en garantie van vrij verkeer van persoonsgegevens tussen lidstaten 2001:

Nadere informatie

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE

THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 TER PELKWIJKPARK SH ZWOLLE THUISZORG GEZELLIG PRIVACYREGLEMENT V1.0 THUISZORG GEZELLIG TER PELKWIJKPARK 18 8011 SH ZWOLLE 085-040 90 74 INFO@THUISZORGGEZELLIG.NL WWW.THUISZORGGEZELLIG.NL INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN...

Nadere informatie

Privacy Protocol sociaal domein gemeente Landsmeer 2016

Privacy Protocol sociaal domein gemeente Landsmeer 2016 Privacy Protocol sociaal domein gemeente Landsmeer 2016 Inleiding De gemeente Landsmeer werkt met een aantal publieke en private organisaties samen om aan de inwoners van de gemeente integrale en effectieve

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

Reglement. Reglement Verwerking van Persoonsgegevens DCT. 1. Algemene Bepalingen

Reglement. Reglement Verwerking van Persoonsgegevens DCT. 1. Algemene Bepalingen Reglement Reglement Verwerking van Persoonsgegevens DCT 1. Algemene Bepalingen Artikel 1: terminologie en begripsbepaling van Wet en Reglement a. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

1 van :04

1 van :04 http://wetten.overheid.nl/bwbr0068/06-0-0/0/afdrukken+in... van --06 0:0 De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden Wet bescherming persoonsgegevens Geldend van 0-0-06 t/m heden Wet van

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1

PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1 PRIVACYREGLEMENT Documenteigenaar: K.E.M. van Marken Khb 6.4.2. a Versie 4: 25 juni 2013 1 A. ALGEMENE BEPALINGEN... 3 ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN... 3 ARTIKEL 2. REIKWIJDTE... 4 ARTIKEL 3. DOEL REGLEMENT...

Nadere informatie

Privacyreglement SKOzoK. Privacyreglement SKOzoK

Privacyreglement SKOzoK. Privacyreglement SKOzoK Privacyreglement SKOzoK Versie november 2016 1 Privacyreglement SKOzoK Dit reglement heeft betrekking op alle scholen, vallende onder het bevoegd gezag van SKOzoK (Samen Koersen op Zichtbare Onderwijs

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Wie zijn wij? 2. Waarom dit privacyreglement? 3. Om welke gegevens gaat het?

Privacyreglement. 1. Wie zijn wij? 2. Waarom dit privacyreglement? 3. Om welke gegevens gaat het? Privacyreglement Privacyreglement Hoe is uw privacy geregeld bij Mary van Mourik Loopbaancoaching? U leest het in dit privacy-reglement. De u in dit document bent u: de klant van Mary van Mourik Loopbaancoaching.

Nadere informatie

Privacyreglement Trevianum Scholengroep

Privacyreglement Trevianum Scholengroep 1. Aanhef Dit reglement is voor Trevianum scholengroep, gevestigd te Sittard. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder persoonsgegeven Betrokkene Wettelijk vertegenwoordiger

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1

Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Wet bescherming persoonsgegevens Wet bescherming persoonsgegevens te Huizen Erkend gastouderbureau Houder: dhr. A. Jongsma Laatst gewijzigd op: 10 mei 2009. Wet bescherming persoonsgegevens Pagina 1 Inhoudsopgaaf:

Nadere informatie

Privacyreglement MC Groep

Privacyreglement MC Groep Privacyreglement MC Groep Artikel 1 Begripsbepalingen Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens die direct of

Nadere informatie

de Wet & het College Bescherming Persoonsgegevens Anne Smeets

de Wet & het College Bescherming Persoonsgegevens Anne Smeets de Wet & het College Bescherming Persoonsgegevens Anne Smeets Parafrase op J.H. Donner Maar het kan toch niet zo zijn - want dat is de afweging die je maakt - dat je de behoefte aan privacy van velen desnoods

Nadere informatie

CBPL Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Drukpersstraat Brussel Formulier Gewone aangifte. Lees dit eerst.

CBPL Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Drukpersstraat Brussel Formulier Gewone aangifte. Lees dit eerst. CBPL Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Drukpersstraat 35 1000 Brussel Formulier Gewone aangifte Lees dit eerst Noteer Het indienen van een aangifte of van een geheel van aangiften

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)

Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Privacyreglement Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) 1. Begripsbepaling 1.1. Persoonsgegevens Alle gegevens die herleidbaar zijn tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Zorggegevens

Nadere informatie

VEC BV. Privacyreglement. Versie 1.5

VEC BV. Privacyreglement. Versie 1.5 VEC BV Privacyreglement Versie 1.5 IS O 9001 & A R B O D IE N S T Privacyreglement VEC BV Inhoudsopgave Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving Artikel 2 Toepassingsgebied Kenmerken van de persoonsregistratie

Nadere informatie

Privacyreglement 2015

Privacyreglement 2015 Het doel van dit privacyreglement betreft een praktische uitwerking geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen Wbp. Inhoudsopgave 1. Begripsbepalingen p. 2 2. Reikwijdte

Nadere informatie

Kwaliteit boek 1 - Beleid : 101 Privacyreglement Proceseigenaar : Bestuurder/Directeur Datum : 01-08-2013 Pagina 1 van 6 PRIVACYREGLEMENT

Kwaliteit boek 1 - Beleid : 101 Privacyreglement Proceseigenaar : Bestuurder/Directeur Datum : 01-08-2013 Pagina 1 van 6 PRIVACYREGLEMENT Pagina 1 van 6 PRIVACYREGLEMENT Persoonsgegevens Persoonsgegevens geven, direct of indirect, informatie over een persoon, bijvoorbeeld een geboortedatum, adres of geslacht zegt iets over een persoon. Deze

Nadere informatie

1. Inleiding... 2. 2 Wat zijn persoonsgegevens... 2 2.1 Definitie... 2 2.2 Bijzondere persoonsgegevens... 2 2.3 Beeldmateriaal...

1. Inleiding... 2. 2 Wat zijn persoonsgegevens... 2 2.1 Definitie... 2 2.2 Bijzondere persoonsgegevens... 2 2.3 Beeldmateriaal... Privacy en internet Bestuur/CSL februari 2008 Inhoud 1. Inleiding... 2 2 Wat zijn persoonsgegevens... 2 2.1 Definitie... 2 2.2 Bijzondere persoonsgegevens... 2 2.3 Beeldmateriaal... 2 3 Verplichtingen

Nadere informatie

uw (bedrijfs)naam, e-mail adres, adres, (statutaire) vestigingsadres, telefoonnummer en geslacht.

uw (bedrijfs)naam, e-mail adres, adres, (statutaire) vestigingsadres, telefoonnummer en geslacht. Privacybeleid Zoek en Vind Algemeen Zoek en Vind maakt voor de exploitatie van haar website en diensten gebruik van persoonsgegevens. Ter bescherming van de persoonsgegevens van de gebruiker heeft Zoek

Nadere informatie

Overeenkomst tussen de School en de Stichting Snappet

Overeenkomst tussen de School en de Stichting Snappet Overeenkomst tussen de School en de Stichting Snappet Deze overeenkomst bestaat in totaal uit twee delen: I. Overeenkomst gebruik van Snappet proefaccount II. Bewerkersovereenkomst voldoet aan de Wet Bescherming

Nadere informatie

Voor de registratie en de doorgifte van persoons- en medische gegevens dient dit reglement.

Voor de registratie en de doorgifte van persoons- en medische gegevens dient dit reglement. Privacyreglement R/ Partners Voorwoord Omtrent de zieke werknemer worden veel persoonsgegevens verwerkt. Alleen al de strengere reïntegratieverplichting en de verdere uitbreiding van de loondoorbetalingsverplichting

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacy voorwaarden SOMI. Badhoevedorp, september Versie: 2.0. Algemeen. Artikel 1 Begrippen

Privacyreglement. Privacy voorwaarden SOMI. Badhoevedorp, september Versie: 2.0. Algemeen. Artikel 1 Begrippen Privacy voorwaarden SOMI Badhoevedorp, september 2016 Versie: 2.0 Privacyreglement I Algemeen Artikel 1 Begrippen Persoonsgegeven Deelnamegegevens Verwerking van persoonsgegevens Verstrekken van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement. Begripsbepaling Artikel 1

Privacyreglement. Begripsbepaling Artikel 1 Privacyreglement Begripsbepaling Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. WBP: de Wet bescherming persoonsgegevens; b. UWV: Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen; c. Wet SUWI: Wet Structuur

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen

Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen Privacyreglement Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Het betreft hier

Nadere informatie

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78

Plan 5 6-11 7 - 41-43 76-78 Plan Gegevens mag het? Rechtmatig verkregen gegevens grondslagen voor rechtmatige verwerking: Ondubbelzinnige toestemming, noodzakelijk voor uitvoeren overeenkomst, wettelijke plicht, bescherming vitale

Nadere informatie

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR

BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR BESLUIT COLLEGE VAN BESTUUR Nummer : 734 Paraaf: Onderwerp : Privacyreglement 2015 Besluit : Het College van Bestuur van Windesheim besluit tot vaststelling van het privacyreglement 2015. Het reglement

Nadere informatie

Privacyreglement Privacyreglement van ENgage werkgeversadvies B.V.

Privacyreglement Privacyreglement van ENgage werkgeversadvies B.V. Privacyreglement Privacyreglement van ENgage werkgeversadvies B.V. Algemene bepalingen Artikel 0 Gegevens verantwoordelijke ENgage Werkgeversadvies B.V. Deventerstraat 31 7311 LT Apeldoorn Tel: 055 576

Nadere informatie

Bescherming persoonsgegevens

Bescherming persoonsgegevens Bescherming persoonsgegevens VNG Juridische 2-daagse 2014 Hester de Vries 27 oktober 2014 Privacy & bescherming persoonsgegevens is hot! Programma 1. Toepassing Wbp in de praktijk 2. (Voorstel) Algemene

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 54/2016 Datum : 22 maart 2016 B&W datum : 22 maart 2016 Beh. ambtenaar : Annelies te Booij Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Meldplicht datalekken Aanleiding

Nadere informatie

Privacy Beleid Internet KPMG Meijburg & Co

Privacy Beleid Internet KPMG Meijburg & Co Privacy Beleid Internet Referentie 5703/IK/- pagina 2 Inleiding Deze website wordt geëxploiteerd door en B.V. gevestigd te Amsterdam, en, voorzover van toepassing, mede ten behoeve van Special Services

Nadere informatie

Privacyreglement APAC B.V.

Privacyreglement APAC B.V. Privacyreglement APAC B.V. Pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Algemene bepalingen... 3 1. Definities/ begripsbepalingen... 3 2. Reikwijdte... 4 Kenmerken van de persoonsregistratie... 4 3. Doel... 4 4. Werking...

Nadere informatie

Meldplicht Datalekken: bent u er klaar voor?

Meldplicht Datalekken: bent u er klaar voor? Meldplicht Datalekken: bent u er klaar voor? Meldplicht Datalekken: bent u er klaar voor? AANLEIDING Per 1 januari 2016 is de Meldplicht Datalekken in werking getreden. Over deze meldplicht, welke is opgenomen

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DATACHECKER BV, gevestigd te Mijdrecht, ten deze enerzijds rechtsgeldig vertegenwoordigd door W.D.A.

Nadere informatie

Autoriteit Persoonsgegevens De heer mr. U.H. Oelen Postbus AJ DEN HAAG

Autoriteit Persoonsgegevens De heer mr. U.H. Oelen Postbus AJ DEN HAAG Autoriteit Persoonsgegevens De heer mr. U.H. Oelen Postbus 93374 2509 AJ DEN HAAG Kenmerk oval.bri. 13975843 Betreft Reactie op uw brief inzake verwerking persoonsgegevens en gebruik BSN Datum 30 juni

Nadere informatie

DossierDoctors BV, gevestigd te Groningen, kantoorhoudend aan het Guyotplein 5-3, 9712 NX Groninge, hierna te noemen DossierDoctors

DossierDoctors BV, gevestigd te Groningen, kantoorhoudend aan het Guyotplein 5-3, 9712 NX Groninge, hierna te noemen DossierDoctors Privacy Reglement DossierDoctors 06 2016 Identiteit van DossierDoctors BV DossierDoctors BV, gevestigd te Groningen, kantoorhoudend aan het Guyotplein 5-3, 9712 NX Groninge, hierna te noemen DossierDoctors

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING

PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING PRIVACYVERKLARING PARKINSON VERENIGING Via de website (www.parkinson-vereniging.nl) en het platform, waar u een Persoonlijk Parkinson Dossier kunt aanmaken, van De Parkinson Vereniging worden privacygevoelige

Nadere informatie

PRIVACY POLICY Verantwoordelijke Persoonsgegevens Cookies Uw rechten

PRIVACY POLICY Verantwoordelijke Persoonsgegevens Cookies Uw rechten PRIVACY POLICY Icepay streeft ernaar uw privacy te waarborgen. De persoonsgegevens die u mogelijk via deze website verstrekt, worden door ICEPAY voor eigen doeleinden en voor doeleinden van ICEPAY verwerkt

Nadere informatie

Seminar: Big Data en privacy

Seminar: Big Data en privacy Seminar: Big Data en privacy Sprekers: - mr. Marten van Hasselt Big Data in de praktijk: lust of last? - mr. Vincent Rutgers Big Data en privacy: bescherming persoonsgegevens in kort bestek mr. Marten

Nadere informatie

Privacyreglement P-Centrum Nederland. Algemene bepalingen

Privacyreglement P-Centrum Nederland. Algemene bepalingen Algemene bepalingen 1 Definities/ begripsbepalingen 1.1 P-Centrum Nederland B.V. De rechtspersoon P-Centrum Nederland B.V.; verder te noemen: P-Centrum, gevestigd te Arnhem. 1.2 Persoonsgegevens Elk gegeven

Nadere informatie

1.5 Medewerker Alle personen, werkzaam in de organisatie van de houder, al dan niet op basis van een arbeidsovereenkomst.

1.5 Medewerker Alle personen, werkzaam in de organisatie van de houder, al dan niet op basis van een arbeidsovereenkomst. Privacyreglement Assist Verzuim BV 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de

Nadere informatie

Privacy reglement Coöperatie Kraamzorggroep U.A. (lees Saskia Zorgt)

Privacy reglement Coöperatie Kraamzorggroep U.A. (lees Saskia Zorgt) Privacy reglement Coöperatie Kraamzorggroep U.A. (lees Saskia Zorgt) Inleiding Het bestuur van Coöperatie Kraamzorggroep heeft ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar cliënten een reglement

Nadere informatie

Privacyreglement Opella

Privacyreglement Opella Privacyreglement Opella Vastgesteld december 2004 Pagina 2 van 17 1. Inleiding Wet Bescherming Persoonsgegevens De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet Persoonsregistraties (WPR). Daarmee

Nadere informatie

Privacyreglement De Arbodienst

Privacyreglement De Arbodienst DRE Privacyreglement De Arbodienst Versie 3.0 1 augustus 2016 Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met persoonsregistraties door De Arbodienst ten behoeve van de dienstverlening

Nadere informatie

Informatie over logging gebruik Suwinet-Inkijk

Informatie over logging gebruik Suwinet-Inkijk Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Logging als taak van het BKWI... 3 3 Informeren van gebruikers... 5 4 Rapportage over logging...6 Documenthistorie... 7 Auteur: J.E.Breeman Datum document:

Nadere informatie

Regeling datalekken StOVOG

Regeling datalekken StOVOG Regeling datalekken StOVOG Algemeen Deze regeling voorziet in een gestructureerde wijze voor het melden van datalekken in het kader van de Wbp. Daarnaast is er een schema opgenomen om te beoordelen of

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Vita welzijn en advies en Stichting Vita projecten

Privacyreglement. Stichting Vita welzijn en advies en Stichting Vita projecten Privacyreglement Stichting Vita welzijn en advies en Stichting Vita projecten 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de organisatie: Vita welzijn en advies en Stichting Vita projecten

Nadere informatie

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP.

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP. PRIVACYREGLEMENT PHH ACADEMIE Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet en op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te worden

Nadere informatie

Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang

Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang Document/proceseigenaar: Huib Hoogendijk, Paula Woudsma Versienummer: 1.0 (definitief) Vastgesteld door: directeurenoverleg Datum vaststelling: 24 september 2015

Nadere informatie

Wet van 6 juli 2000, houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens (Wet bescherming persoonsgegevens)

Wet van 6 juli 2000, houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens (Wet bescherming persoonsgegevens) Staatsblad 06-07-2000, 302. Wet van 6 juli 2000, houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens (Wet bescherming persoonsgegevens) (Wet bescherming persoonsgegevens [Versie geldig vanaf: 01-02-

Nadere informatie

Wet bescherming persoonsgegevens

Wet bescherming persoonsgegevens Wet bescherming persoonsgegevens (Geconsolideerde tekst zoals die zal gelden per 1-1-2016, inclusief de meldplicht datalekken en boetebevoegdheid CBP, Staatsblad 2015, nr. 230 in rood). Wij Beatrix, bij

Nadere informatie