Overwegende, dat in de vergunning niet alle typen containers in de vergunning werden genoemd c.q. waren opgenomen;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overwegende, dat in de vergunning niet alle typen containers in de vergunning werden genoemd c.q. waren opgenomen;"

Transcriptie

1 Nr. 2007/ DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Economische Zaken en de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming met de Minister van Verkeer en Waterstaat; Gezien het bij hem binnengekomen bezwaar d.d. 8 november 2007 van AIB-Vinçotte Nederland B.V. te Breda strekkende tot het wijzigen van een vergunning als bedoeld in artikel 15, onder a, van de Kernenergiewet; deze vergunning zal als bijlage bij de beslissing op bezwaar gevoegd worden; Gelet op de artikelen van de Kernenergiewet, op het bepaalde in het Besluit vervoer splijtstoffen, ertsen en radioactieve stoffen en op de Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen (VLG), op de Regeling vervoer over de binnenwateren van gevaarlijke stoffen (VBG/ADNR) en op het Schepenbesluit 1965; Gelet op de d.d. 25 oktober 2007, onder nr. 2007/ , verleende vergunning; Overwegende, dat in de vergunning niet alle typen containers in de vergunning werden genoemd c.q. waren opgenomen; Overwegende, dat bij de aanvraag al de gegevens zijn overlegd die essentieel zijn voor de beoordeling van de toelaatbaarheid van de te vergunnen handelingen; Overwegende, dat het nut van het in de aanvraag aangegeven vervoer opweegt tegen de nadelige gevolgen ervan voor mensen, dieren, planten en goederen; Overwegende voorts dat de te vervoeren stoffen worden gebruikt vanwege de specifieke eigenschappen van die stoffen; Overwegende, dat het ALARA beginsel is toegepast in het kader van de beoordeling van de aanvraag en dat een aantal voorschriften aan de vergunning zijn verbonden om de blootstelling aan straling of besmetting van mensen, planten, dieren en goederen te voorkomen dan wel zo veel mogelijk te beperken; Overwegende, dat het voorgaande tot de conclusie leidt dat de in de aanvraag beschreven maatregelen en de aan de vergunning verbonden voorschriften voldoende vertrouwen bieden dat de stralingsbelasting voor werknemers en omgeving zo laag zal blijven als redelijkerwijs mogelijk is; Gelet op artikel 20.5 van de Wet milieubeheer; Overwegende dat om redenen van continuïteit van werkzaamheden in het onderhavige geval een zo spoedig mogelijke invoer, doorvoer met en zonder overladen, vervoer en uitvoer van het bedoelde materiaal naar de plaats van bestemming noodzakelijk is. B E S L U I T : Aan AIB-Vinçotte Nederland B.V., Heusing 2 te Breda wordt vergunning verleend tot 1 november 2010 voor het binnen Nederlands grondgebied (doen) brengen, het doorvoeren met en zonder overladen, het vervoeren over de weg en het buiten Nederlands grondgebied (doen) brengen van 2200 vervoershandelingen, zoals nader is gespecificeerd in de aanvraag, à 200 kg verarmd uranium als afschermingsmateriaal deel uitmakend van: - type A verpakking(en) met de kenmerken Gammamat SE en Gammamat B3; en - type B verpakking(en) met de kenmerken Gammamat TI, Gammamat TIF, Gammamat TIFF en Gammamat TK100.

2 Aan deze vergunning, welke geldig is tot 1 november 2010, en waarvan de ingediende aanvraag en de daarbij behorende stukken deel uit maken, worden de hierna volgende voorschriften verbonden: 1. a. de vergunninghouder is verplicht het materiaal via: - de grensovergang Hazeldonk, indien invoer/uitvoer per auto plaatsvindt, binnen dan wel buiten Nederlands grondgebied te (doen) brengen; - de grensovergang Den Helder havengebied, indien invoer/uitvoer per schip plaatsvindt, binnen dan wel buiten Nederlands grondgebied te (doen) brengen. b. van bovengenoemde plaatsen mag worden afgeweken indien door een voorval een onbelemmerde doorgang van het transport niet kan plaatsvinden; 2. de vergunninghouder zorgt ervoor dat aan de voor het betrokken vervoer in Nederland geldende voorschriften met betrekking tot de verpakking en de daarop aan te brengen opschriften en gevaarsetiketten wordt voldaan; 3. de colli worden na aankomst in Nederland zonder verwijl vervoerd naar de plaats van bestemming en worden vóór en tijdens dat vervoer niet geopend; 4. de vergunninghouder ziet erop toe dat eenmaal aangevangen transport zo snel mogelijk, zonder onnodige onderbrekingen, wordt uitgevoerd; 5. de vergunninghouder zorgt ervoor zorg dat blootstelling van personen aan straling, zoveel als redelijkerwijs mogelijk is, wordt voorkomen en geen stralingsdosis kan worden ontvangen die meer dan de maximaal toegestane dosis per jaar tot gevolg heeft; 6. de vergunninghouder is verplicht de zending te doen vergezellen van een kopie van deze vergunning; 7. het vervoer vindt plaats te vinden in de periode vóór 1 november 2010; 8. vergunnighouder mag met ingang van 31 december 2009, gezien het feit dat de certificaten van de transportcontainers verlopen op 31 december 2009, geen gebruik maken van de vergunning als de certificaten niet vóór deze datum worden verlengd; 9. de vergunninghouder zorgt ervoor dat personen die met betrekking tot het vervoer of opslag in verband met vervoer van colli van categorie II-geel en III-geel namens de vergunninghouder handelingen verrichten waarbij stralingsdosis kan worden ontvangen persoonlijke controlemiddelen dragen van een door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid erkende instelling of, indien het een buitenlandse vervoerder betreft, van een in het betreffende land erkende instelling en dat gegevens betreffende de ontvangen straling worden geregistreerd; 10. bij vermissing van c.q. een ongeval met colli die het materiaal bevatten wordt onmiddellijk gewaarschuwd: de VROM-Inspectie Regio Zuid-West te Rotterdam (tel ); de Arbeidsinspectie te Utrecht (tel of ); buiten kantooruren het alarm-incidentennummer (tel ). Deze beschikking vervangt mijn beschikking van 25 oktober 2007 (met kenmerk 2007/ ) naar aanleiding van uw bezwaar.

3 s-gravenhage, 16 januari 2008 De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming met de Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze: de Algemeen Directeur van SenterNovem, voor deze: mr. K. Ulmer Senior-jurist team Milieu en Leefomgeving Stafafdeling Juridische Zaken

4 AANTEKENEN AIB-Vinçotte Nederland B.V. Heusing ZB BREDA Datum Contactpersoon Kenmerk 16 januari 2008 Nr. 2007/ Onderwerp Besluit vervoer splijtstoffen, ertsen en radioactieve stoffen, wijziging invoer-, vervoer- en uitvoervergunning verarmd uranium als afschermingsmateriaal. Geachte heer Van Rooijen, Op 9 november 2007 heb ik uw bezwaarschrift, ingediend op grond van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: de Awb), ontvangen. Deze is gericht tegen mijn beschikking van 25 oktober 2007 met kenmerk 2007/ , naar aanleiding van uw aanvraag van 15 augustus 2007, welke is aangevuld met het schrijven van op 15 oktober 2007, als bedoeld in artikel 15a van de Kernenergiewet (wet van 27 maart 1963, Staatsblad 1963, 82; laatstelijk gewijzigd op 8 maart 2006, Staatsblad 2005, 531; hierna de Kew) voor het binnen of buiten Nederlands grondgebied (doen) brengen en het vervoeren over Nederlands grondgebied van splijtstoffen of ertsen. Hierbij deel ik u mee dat ik uw bezwaar gegrond verklaar. Conform artikel 7:3, aanhef en onder d, van de Awb heb ik ervan afgezien u uit te nodigen voor een hoorzitting, omdat ik geheel aan uw bezwaar tegemoet kom. Hieronder zal ik uiteenzetten op grond waarvan ik tot mijn beslissing ben gekomen. Gronden van bezwaar U stelt dat op blad 2 onder A van de aanvraag stond aangegeven welke soorten verpakkingen operationeel waren en welke ingevoerd konden worden uit België. In bijlage 1 van de aanvraag waren detailgegevens verstrekt met betrekking tot de hoeveelheden, omschrijving, type en goedkeuringscertificaat van de verschillende soorten verpakkingen. In bijlage 3 van de aanvraag waren afschriften van goedkeuringscertificaten gevoegd. U bent van mening dat op basis van al deze gegevens vastgesteld had kunnen worden dat voor de volgende (operationele) verpakkingen een vergunning werd aangevraagd: Gammamat SE, type A; Gammamat TI, type B(U), D/2011/B(U)-85; Gammamat TIF, type B(U), D/2012/B(U)-85; Gammamat TIFF, type B(U), D/2013/B(U)-85; Gammamat TK100, type B(U), D/2016/B(U)-85; Gammamat B3, type A. U geeft aan dat de verstrekte informatie niet geheel of niet eenduidig in het besluit van 25 oktober 2007 is verwerkt. U merkt bovendien nog het volgende op: - Type A wordt niet vernoemd in het besluit (wel onder voorschrift 3); - De kenmerken voor de verpakkingen Gammamat TIFF en Gammamat TK100 ontbreken, terwijl de naam van de verpakking wel is genoemd in de aanvraag; - De kenmerken in voorschrift 3 zijn dubbel en onvolledig; - Verpakking Gammamat B3 niet wordt vernoemd.

5 U verzoekt mij de tekst van het besluit ofwel met de ontbrekende verpakkingsgegevens (naam, type en kenmerk) aan te vullen, dan wel zodanig algemeen te stellen dat alle soorten verpakkingen hieronder kunnen vallen. Bevindingen en overwegingen 2 Uw aanvraag heeft betrekking op het mogen vervoeren over de weg van splijtstofverpakkingen met verarmd uranium vanuit België naar Nederlands grondgebied. Gelet op de destijds voorhanden zijnde informatie, heb ik in mijn besluit van 25 oktober 2007 verpakking Gammamat TK100 niet in de vergunning opgenomen, daar het certificaat D/2016/B(U)-85 op 31 december 2006 was verlopen. Overigens hebt u terecht in uw bezwaarschrift gesteld dat het certificaat van verpakking Gammamat TIFF, te weten D/2013/B(U)-85, niet in de vergunning is opgenomen evenals verpakking Gammamat B3. Voorts is Gammamat SE, type A niet genoemd in het besluit, hoewel in voorschrift 3 van het besluit wel wordt gesproken van type A verpakking. Tot slot hebt u terecht opgemerkt dat de kenmerken in voorschrift 3 dubbel en onvolledig zijn. Tijdens het telefonisch onderhoud dat u had met mevrouw Sorton van SenterNovem op 17 december 2007 is bovengenoemde met u besproken. U hebt tijdens ditzelfde telefonisch onderhoud te kennen gegeven dat er thans een nieuw certificaat voorhanden is betreffende Gammamat TK100, type B (U). Dit certificaat, D/2016/B(U)-85 (Rev.11), heb ik op 17 december 2007 per van u ontvangen. Vervolgens is u meegedeeld dat de dubbele en onvolledige gegevens zullen worden hersteld. Dit houdt in dat de vergunning als volgt zal worden aangepast: De type A verpakkingen met de kenmerken Gammamat SE en Gammamat B3 zullen in het besluit worden opgenomen; De type B verpakkingen met de kenmerken Gammamat TI, Gammamat TIF en Gammamat TIFF zullen eveneens in het besluit worden opgenomen; In voorschrift 3 zal in plaats van colli type A en B gesproken worden van de colli. In overleg met u is afgesproken de betreffende certificaten niet in het besluit op te nemen. Conclusie Gelet op bovenstaande en op alle overige relevante feiten en omstandigheden van het geval, verklaar ik uw bezwaarschrift gegrond. Mijn beslissing van 25 oktober 2007 met kenmerk 2007/ wordt ingetrokken en de beslissing op bezwaar komt hiervoor in de plaats. Een aangepaste vergunning (met kenmerk 2007/ ) is bij deze beslissing als bijlage gevoegd. Beroepsmogelijkheid Tegen deze beslissing kunt u binnen zes weken na dagtekening daarvan in beroep gaan. U dient het beroepschrift te richten aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 'S-GRAVENHAGE. Dit besluit is verzonden op de in de aanhef van deze brief vermelde datum. Hoogachtend, De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming met de Minister van Verkeer en Waterstaat, namens deze: de algemeen directeur van SenterNovem, voor deze: mr. K. Ulmer Senior-jurist Team Milieu en Leefomgeving Stafafdeling Juridische Zaken

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN No. 2014/0032-5 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Gezien de aanvraag d.d. 9 januari 2014 van SGS Nederland B.V. te Spijkenisse om een vergunning als bedoeld in artikel 15,onder a, van de Kernenergiewet;

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Nr. 2010/0888-06 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

Nr. 2010/ DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

Nr. 2010/ DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Nr. 2010/2629-06 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt;

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt; Nr. 2009/2560-07 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN No. 2013/0798-5 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Gezien de aanvraag d.d. 9 juli 2013 en de aanvulling daarop d.d. 30 juli 2013 van de Röntgen Technische Dienst B.V. te Rotterdam om wijziging van een vergunning

Nadere informatie

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt;

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt; Nr. 2009/2333-11 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt;

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt; Nr. 2009/2337-11 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt;

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt; Nr. 2009/2338-12 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN No. 2012/0887-5 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Gezien het verzoek d.d. 18 oktober 2012 van Unitech Services B.V. te Coevorden om een vergunning als bedoeld in artikel 15, onder a, van de Kernenergiewet;

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE No. 2012/0742-5 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE Gezien het verzoek d.d. 7 augustus 2012 en de aanvullingen daarop d.d. 29 oktober 2012 van MACS Benelux B.V. te Rotterdam om een

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Nr. 2009/0385-07 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag ANVS Stral ingsbeschermi ng Aanvragen en Melden Bezuidenhoutseweg 67 AANTEKENEN Postbus 16001 2500 BA

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE No. 2010/2599-08 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE Gezien het verzoek d.d. 15 november 2010 en de aanvullingen daarop van Dangerous Goods Management Nederland B.V. te Badhoevedorp

Nadere informatie

1. Het besluit. Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

1. Het besluit. Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 AS Den Haag ANVS Stralingsbescherming Aanvragen en Melden Bezuidenhoutseweg 67 AANTEKENEN Postbus 16001 2500 AS

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/1042-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

Datum 30 juli 2010 Kenmerk DGM/RB/2010021593 Onderwerp

Datum 30 juli 2010 Kenmerk DGM/RB/2010021593 Onderwerp Datum 30 juli 2010 Kenmerk DGM/RB/2010021593 Onderwerp KERNENERGIEWET-VERGUNNING VERLEEND AAN RIJKSINSTITUUT VOOR VOLKSGEZONDHEID EN MILIEU VOOR HET VERVOEREN OVER DE WEG OVER NEDERLANDS GRONDGEBIED VAN

Nadere informatie

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt;

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt; Nr. 2008/2225-12 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Economische Zaken, de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE No. 2012/0651-5 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE Gezien het verzoek d.d. 27 juni 2012 en de aanvullingen daarop d.d. 2 augustus 2012 en d.d. 8 augustus 2012 van Nuclear Cargo +

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2007/2119-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 23 juli 2007 van New Wisseloord

Nadere informatie

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 PeIz GmbH & Co.KG Postbus t.a.v. de heer G. Pelz

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 PeIz GmbH & Co.KG Postbus t.a.v. de heer G. Pelz Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 PeIz GmbH & Co.KG Postbus 16001

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/0976-06 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN TBD TECHNISCHE BAU DIENSTLEISTUNGEN GMBH & CO. KG VOOR HET INVOEREN, VERVOEREN EN. 1. Het besluit AANTEKENEN

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN TBD TECHNISCHE BAU DIENSTLEISTUNGEN GMBH & CO. KG VOOR HET INVOEREN, VERVOEREN EN. 1. Het besluit AANTEKENEN > Retouradres Postbus 93144, 2509 AC Den Haag AANTEKENEN TBD Technische Bau Dienstleitungen GmbH & Co. KG t.a.v. W. Eschen Wieseder Straße 34 26446 Friedeburg Duitsland Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER. Mede namens de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;

DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER. Mede namens de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; MINISTERIE VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2006/2956 DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Staatssecretaris van Sociale

Nadere informatie

Datum 9 december 2009 Kenmerk DGM/RB/ Onderwerp

Datum 9 december 2009 Kenmerk DGM/RB/ Onderwerp Datum 9 december 2009 Kenmerk DGM/RB/2009065839 Onderwerp KERNENERGIEWET-VERGUNNING VERLEEND AAN RÖNTGEN TECHNISCHE DIENST B.V. VOOR HET VERVOEREN OVER DE WEG OVER NEDERLANDS GRONDGEBIED VAN SPLIJTSTOFFEN,

Nadere informatie

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt;

Overwegende, dat van bovengenoemde vergunning geen gebruik meer zal worden gemaakt; Nr. 2009/2690-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/1571-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 20 juli 2010 van Philips Stralingsbeschermingsdienst

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/UJB/BES No. 2003/67091 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 DEKRA Incos GmbH Postbus BA Den Haag

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 DEKRA Incos GmbH Postbus BA Den Haag Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 DEKRA Incos GmbH Postbus 16001 2500

Nadere informatie

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN STORK THERMEQ BV VOOR. 1. Het besluit AANTEKENEN. STORK Thermeq BV Langelermaatweg JD Hengelo

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN STORK THERMEQ BV VOOR. 1. Het besluit AANTEKENEN. STORK Thermeq BV Langelermaatweg JD Hengelo > Retouradres Postbus 93144, 2509 AC Den Haag AANTEKENEN STORK Thermeq BV Langelermaatweg 4 7553 JD Hengelo Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den Haag Postbus 93144 2509 AC Den Haag www.rvo.nl/ stralingsbescherming

Nadere informatie

Rijnstraat 8 Postbus GX Den Haag Technische Universiteit Delft Interne postcode 645 (Rector Instituut Delft) Postbus 5

Rijnstraat 8 Postbus GX Den Haag Technische Universiteit Delft Interne postcode 645 (Rector Instituut Delft) Postbus 5 Directoraat-Generaal Milieu Directie Stoffen, Afvalstoffen, Straling Straling, Nucleaire en Bioveiligheid Rijnstraat 8 Postbus 30945 2500 GX Den Haag Technische Universiteit Delft Interne postcode 645

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN No. 2013/1088-5 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Gezien het verzoek d.d. 15 oktober 2013 en de aanvulling daarop d.d. 20 december 2013 van Nuclear Cargo + Service GmbH te Hanau (Duitsland) om een vergunning

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Konrngskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 OA Den Haag www.anvs.nl Datum 22 mei 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewetvergunning Besluit: KERN ENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN STICHTING ZUYDERLAND MEDISCH

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/0847-07 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/IO/BES No. 2006/1467 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/1705-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 3 augustus 2010 van de Rechtbank

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/IO/BES No. 2004/46803 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Datum 22 december 2009 Kenmerk DGM/RB/ Onderwerp

Datum 22 december 2009 Kenmerk DGM/RB/ Onderwerp Datum 22 december 2009 Kenmerk DGM/RB/2009067056 Onderwerp KERNENERGIEWET-VERGUNNING VERLEEND AAN DE NEDERLANDSE AARDOLIE MAATSCHAPPIJ B.V.VOOR HET BINNENBRENGEN PER SCHIP OP NEDERLANDS GRONDGEBIED EN

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2002/59427 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2002/4833 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Nr. 2009/1486-07 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING, RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Economische Zaken en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in overeenstemming

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2009/2304-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de e-mail d.d. 7 oktober 2009 van L3 Communications

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2002/3675 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en

Nadere informatie

Dit besluit wordt van kracht overeenkomstig artikel 20.3 van de Wet milieubeheer.

Dit besluit wordt van kracht overeenkomstig artikel 20.3 van de Wet milieubeheer. Datum 12 maart 2002 Kenmerk SAS/2002001698 Onderwerp VERKLARING ALS BEDOELD IN ARTIKEL 18 KERNENERGIEWET JUNCTO ARTIKEL 8.19, TWEEDE LID, WET MILIEUBEHEER TEN BEHOEVE VAN NV EPZ (KERNENERGIECENTRALE BORSSELE)

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2007/2726-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 29 oktober 2007 van NS Fiets

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2003/33187 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire. Veiligheid en. Stralingsbescherming. Datum 15 februari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Besluit: Verleend door:

Autoriteit Nucleaire. Veiligheid en. Stralingsbescherming. Datum 15 februari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Besluit: Verleend door: IKoningskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 BA Den Haag www.anvs.nl Datum 15 februari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning Besluit: KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN STICHTING DI3KLANDER

Nadere informatie

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN DE STICHTING VU-VUMC TE. 1. Het besluit AANTEKENEN

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN DE STICHTING VU-VUMC TE. 1. Het besluit AANTEKENEN > Retouradres Postbus 93144, 2509 AC Den Haag AANTEKENEN Stichting Vrije Universiteit- Vrije Universiteit medisch centrum t.a.v. de heer R. Westland Plv. Algemeen Coördinerend Stralingsdeskundige VU en

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2003/15496 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2007/1776-06 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 11 juni 2007 van Sectra imaxperts

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stralingsbescherming Aanvragen en Melden Bezuidenhoutseweg 67 Erasmus Medisch Centrum

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/IO/BES No. 2004/42265 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Adis B.V. Postbus T.a.v. de heer P.C. van Rietschoten

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Adis B.V. Postbus T.a.v. de heer P.C. van Rietschoten Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Po5tbus 16001 2500 BA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Adis B.V. Postbus 16001 T.a.v. de

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2008/2083-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 1 september 2008 van Huisman

Nadere informatie

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Siemens Nederland N.V. Postbus tav. Dhr. V.J. Borst

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Siemens Nederland N.V. Postbus tav. Dhr. V.J. Borst Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Siemens Nederland N.V. Postbus 16001

Nadere informatie

Stralingsbescherming. Datum 11januari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Verleend door: Besluit:

Stralingsbescherming. Datum 11januari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Verleend door: Besluit: Koningskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 BA Den Haag www.anvs.nl Datum 11januari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning Besluit: KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN DE POLITIE VOOR HET VERRICHTEN

Nadere informatie

2 3 DEC Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. Stichting Laka. Ketelhuisplein RD AMSTERDAM.

2 3 DEC Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. Stichting Laka. Ketelhuisplein RD AMSTERDAM. Veiligheid en > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag Stichting Laka Ketelhuisplein 43 1054 RD AMSTERDAM Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Ons kenmerk -20 16/14596 Datum Betreft 2

Nadere informatie

Veiligheid en. Autoriteit Nucleaire. Stralingsbescherming. Datum 28 juni 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning.

Veiligheid en. Autoriteit Nucleaire. Stralingsbescherming. Datum 28 juni 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Koningskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 BA Den Haag www.anvs.nl Datum 28 juni 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning Besluit: KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag PreventiMed B.V. ANVS t.a.v. hr. N.E.T. Zwarthoed Toepassingen Kanaalkade 26B Koningskade 4 1811 LP ALKMAAR Postbus 16001 2500 BA Den Haag www.anvs.ni Medische

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2008/2220-08 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 26 september 2008, aangevuld

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Autoriteit Nucleaire > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag Boskalis Nederland B.V. ANVS T.a.v. Dhr. R. Rijper Toepassingen Waalhaven O.z. 85 Koningskade 4 3087 BM Rotterdam Postbus 16001 2500 BA

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/IO/BES No. 2004/33964 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE No. 2010/2446-05 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE Gezien de aanvraag d.d. 25 oktober 2010 van de Rechtspraak Rechtbank Rotterdam te Rotterdam, om uitbreiding van een vergunning

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2002/86554 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2003/53699 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/UJB/BES No. 2003/94538 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Verleend door: DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE.

Verleend door: DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE. > Retouradres Postbus 30940 2500 GX Den Haag Bezuidenhoutseweg 30 Postbus 20101 2500 EC Den Haag ETM/ED / 10174543 Uw kenmerk Datum 15 december 2010 Bijlage(n) Betreft Vervoer op grond van een speciale

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2009/2447-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 16 november 2009 en de aanvulling

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2002/43357 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/0191-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 29 januari 2010 van Nordson

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/IO/BES No. 2004/33964 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Besluit van 4 september 1969, tot uitvoering van de artikelen 16, 19, eerste lid, 21, 29, 30, tweede lid, 31 en 32 van de Kernenergiewet

Besluit van 4 september 1969, tot uitvoering van de artikelen 16, 19, eerste lid, 21, 29, 30, tweede lid, 31 en 32 van de Kernenergiewet (Tekst geldend op: 21-04-2005) Besluit van 4 september 1969, tot uitvoering van de artikelen 16, 19, eerste lid, 21, 29, 30, tweede lid, 31 en 32 van de Kernenergiewet Wij JULIANA, bij de gratie Gods,

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2002/76765 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag Stichting AVE Medical pia Nuclear research and Consultancy Group T.a.v. dr. Ir. R. van Oossanen Consultant Radiation Protection Postbus 25 1755 ZG Petten ANVS

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en. Stral ingsbescherm ing. 1. Het besluit AANTEKEN EN

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en. Stral ingsbescherm ing. 1. Het besluit AANTEKEN EN Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag AANTEKEN EN Universiteit van Amsterdam tav. mw. Prof.dr.ir. K.I.J. Maex Science Park 904 1098 XH Amsterdam

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/1136-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 20 mei 2010 van V.O.F. Bestralingscentrum

Nadere informatie

No. 2008/ DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

No. 2008/ DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2008/1402-03 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 20 maart 2008 van de heer J.F.

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/UJB/BES No. 2003/69506 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2008/2450-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de e-mail d.d. 25 oktober 2008 van De Ottenhorst,

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE No. 2010/2375-07 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN, LANDBOUW EN INNOVATIE Gezien het verzoek d.d. 2 september 2010 en de aanvullingen daarop d.d. 5 oktober 2010 en d.d. 17 november 2010 van Westinghouse

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER. Mede namens de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid;

DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER. Mede namens de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; No. 2006/5113-07 DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 25 juli 2006

Nadere informatie

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Nuclear Research and consultancy Group v.o.f. (NRG) Postbus BA Den Haag

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Nuclear Research and consultancy Group v.o.f. (NRG) Postbus BA Den Haag Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Nuclear Research and consultancy

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming Koningskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 DA Den Haag www.anvs.nl ANVS-PP-20 18/0048159-05 Datum 15 februari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning Besluit: KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2010/0787-04 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag van het Special Tribunal for Lebanon

Nadere informatie

Stralingsbescherming. Datum 18 april 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Besluit door: Besluit:

Stralingsbescherming. Datum 18 april 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Besluit door: Besluit: Koningskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 BA Den Haag www.anvs.ni Datum 18 april 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning Besluit: VERLENGING VAN DE GELDIGHEIDSDUUR EN WIJZIGING VAN DE TENAAMSTELLING

Nadere informatie

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN HET ACADEMISCH ZIEKENHUIS. 1. Het besluit AANTEKENEN

KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN HET ACADEMISCH ZIEKENHUIS. 1. Het besluit AANTEKENEN > Retouradres Postbus 93144, 2509 AC Den Haag AANTEKENEN Academisch Ziekenhuis Maastricht Peter Debeylaan 25 6202 AZ Maastricht Prinses Beatrixlaan 2 2595 AL Den Haag Postbus 93144 2509 AC Den Haag www.rvo.nl/

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralin gsbesch erm ing

Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralin gsbesch erm ing Stralin gsbesch erm ing > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag ANVS Medische en Industnele Toepassingen Erasmus Medisch Centrum seenheicl, Gk746 Bezuidenhoutseweg 67 t.a.v. mevrouw Cii. Eggels-Hofman

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2002/79473 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Academisch Ziekenhuis Maastricht Postbus 16001 P/A Universiteit Maastricht

ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Academisch Ziekenhuis Maastricht Postbus 16001 P/A Universiteit Maastricht Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 DA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stralingsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Academisch Ziekenhuis Maastricht

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

Stralingsbescherming. Datum 6 februari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Besluit:

Stralingsbescherming. Datum 6 februari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Besluit: Koningskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 DA Den Haag www.anvs.ni Datum 6 februari 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning Besluit: KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN UNIVERSITEIT MAASTRICHT,

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2008/2484-08 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 23 oktober 2008 en de aanvulling

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2009/1757-02 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien het verzoek d.d. 20 juli 2009 van voestalpine

Nadere informatie

ANVS Stral,ngsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Synergy Health Ede B.V. Postbus T.a.v. dhr. de Jong MSc

ANVS Stral,ngsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Synergy Health Ede B.V. Postbus T.a.v. dhr. de Jong MSc Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming > Retouradres Postbus 16001 2500 HA Den Haag AANTEKENEN ANVS Stral,ngsbescherming Transport Bezuidenhoutseweg 67 Synergy Health Ede B.V. Postbus

Nadere informatie

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN No. 2012/1035-06 DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Gezien de aanvraag d.d. 23 november 2012, van het Paleis van Justitie te Arnhem, om wijziging van een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 4, artikel 23,

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/CK/B/KEW No. 2003/31774 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

1. Het besluit AANTEKENEN

1. Het besluit AANTEKENEN > Retouradres Postbus 93144, 2509 AC Den Haag AANTEKENEN Stichting het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) t.a.v. mevrouw L.K. Janssen-Pinkse Plesmanlaan 121 1066 CX

Nadere informatie

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER

DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER No. 2008/2680-05 DE MINISTER VAN VOLKSHUISVESTING RUIMTELIJKE ORDENING EN MILIEUBEHEER Mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid; Gezien de aanvraag d.d. 27 november 2008 van Friesland

Nadere informatie

1. Het besluit AANTEKENEN. Stichting Het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Plesmanlaan CX Amsterdam

1. Het besluit AANTEKENEN. Stichting Het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Plesmanlaan CX Amsterdam > Retouradres Postbus 93144, 2509 AC Den Haag AANTEKENEN Stichting Het Nederlands Kanker Instituut- Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) Plesmanlaan 121 1066 CX Amsterdam Prinses Beatrixlaan 2 2595

Nadere informatie

Autoriteit Nucleaire. Veiligheid en. Stralingsbescherming. Datum 17 april 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Verleend door: Besluit:

Autoriteit Nucleaire. Veiligheid en. Stralingsbescherming. Datum 17 april 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning. Verleend door: Besluit: Koningskade 4 Den Haag Postbus 16001 2500 BA Den Haag www.pnvs.nl ANVS-PP-2019/0049 105-07 Datum 17 april 2019 Betreft Wijziging Kernenergiewet vergunning Besluit: KERNENERGIEWETVERGUNNING VERLEEND AAN

Nadere informatie

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer;

DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID. Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer; MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID AI/IO/BES No. 2005/18427 DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie