ATW-C-INV Besturingsmodule voor Inverter gestuurde buitenunits van Fujitsu Airconditioning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ATW-C-INV Besturingsmodule voor Inverter gestuurde buitenunits van Fujitsu Airconditioning"

Transcriptie

1 ATW-C-IV Besturingsmodule voor Inverter gestuurde buitenunits van Fujitsu Airconditioning De ATW-C-IV-module (hierna module genoemd) is ontwikkeld als rechtstreekse besturing voor buiteneenheden van de inverter van Fujitsu indien binnenshuis een warmtewisselaar van een andere fabrikant wordt gebruikt in plaats van de originele binneneenheid. Installatie De module heeft beschermingsniveau IP20. Zoals vermeld kan deze module geplaatst worden in installaties met behuizing met IP-bescherming volgens de effectieve omgeving. De module kan ook in de buiteneenheid geplaatst worden (als er hiervoor voldoende ruimte is). De temperatuursensor ETS-A is nodig voor de werking van de module. Bij systemen "Enkel Koelen" plaatst u de sensor op de koudste plaats van de warmtewisselaar of op de retour van de (gas) koelmiddelleiding. Bij warmtewisselaars voor koelen en verwarmen plaatst u de sensor ongeveer in het midden van de wisselaar. Bij lucht-water warmtepompen hangt de plaatsing af van het systeemontwerp. De module kan geplaatst worden op het onderste gedeelte van de gesoldeerde warmtewisselaar, tussen de invoerleiding van het verwarmingswater en de uitvoerleiding van het koelmiddel (vloeistofleiding). Elektrische aansluiting van de module Elektriciteitsaansluiting - aan de bovenkant van de module De module wordt aangesloten op de buiteneenheid met een 3-aderige kabel van minimum 3 * 1,5 mm². Waarschuwing! Aansluitingen van de module mogen niet gebruikt worden voor stroomvoorziening. -aansluiting van de module aan te sluiten op neutrale aansluiting van de buiteneenheid (met witte kabel). -aansluiting van de module aan te sluiten op de aansluiting van de buiteneenheid onder stroom (met zwarte kabel). C-aansluiting van de module aan te sluiten op communicatieaansluiting van de buiteneenheid (met rode kabel). Opmerking: Aansluitingen van verschillende modellen van buiteneenheden kunnen verschillend worden aangeduid. De functie kan worden bepaald op basis van de kleur van de kabels tussen de aansluitingen en de PCB van de buiteneenheid. Waarschuwing! Verkeerde aansluiting van kabels kan schade veroorzaken aan de module en de PCB-besturing! Gebruik van andere stroomaansluitingen Output O: Spanning 230 VAC, maximale stroom 1,6 A. Actief wanneer compressor werkt. Kan gebruikt worden voor controle ventilator vergasser of waterpomp. Output ERR: Spanning 230 VAC, maximale stroom 0,4 A. Actief bij fout in buiteneenheid. iet werkzaam bij AOYR-buiteneenheden. Output DEF: Spanning 230 VAC, maximale stroom 0,4 A. Actief bij ontdooien en 10 minuten daarna. Vervolgens actief bij aansluiting stroomvoorziening en kort daarna. Kan gebruikt worden voor controle van verwarmingskabel om de basis en de afvoerleiding te verwarmen. Input O2: Spanning 230 VAC. Wordt gebruikt om het systeem te blokkeren (bijv. tijdens de uren met hogere elektriciteitstarieven).

2 Signaalaansluitingen - aan de onderkant van de module Output O: Capaciteitsvraag. Spanningsniveau tussen 0 en 12 VDC. Tussen 0 en 10 Volt werkt dit als analoge input voor vraag om capaciteit, binnen een bereik van 0 tot 100% nominale capaciteit van de buiteneenheid. Het systeem kan worden bestuurd door de schakelaar van aansluiting O naar aansluiting +12 aan te sluiten (bijv. thermostaat). Het systeem werkt dan zoals in O/OFF-modus. Input H/C: Spanning 12 VDC. Keuze tussen koelen of verwarmen. Bij aansluiting +12 Volt (bijv. van +12 aansluiting) wordt verwarmen geselecteerd, bij aansluiting 0 Volt (of loskoppelen) wordt koelen geselecteerd. Instelling module De standaardinstelling van module kan gebruikt worden in toepassingen waarbij een interne (ingebouwde) temperatuurregelaar niet wordt gebruikt. Wijzigen van deze instelling is mogelijk in de fabriek (op basis van de bestelling) of door de gebruiker met de "Monitor"-software. Deze software kan worden bijbesteld (optie). Standaardinstelling (fabrieksinstelling) module: Item: Functie: Protocol: Cool lim.a (koellimiet A): Heat lim.a (warmtelimiet A): Int. Const.: 5 Temperatuurlimiet: imiet thermometer: Ontdooien: ulstroom: Input O2: Waarde: checksum number (niet instellen, deze waarde wordt automatisch gewijzigd op basis van de gebruikte instelling van de module) AOY/AOYA/AOYR (op basis van het soort software) 10 (5 in geval van AOY) in 100 (50 in geval van AOY) in On Aanduiding van werking Een ETS-A Standaard Ingeschakeld Uitgeschakeld De werking van de module wordt aangeduid door een ED met 2 kleuren aan de voorzijde. Eerst duiden 4 korte pulsen de capaciteitsvraag aan in binaire code. De 5de langere puls duidt het soort werking aan (koelen of verwarmen). Knipperende ED met 2 kleuren: Capaciteitsniveau Werking 1 ste tot 4 de puls 5 de puls 14 (100%) koelen 13 verwarmen

3 7 (50%) (stop) Onderhoudssoftware De onderhoudssoftware heeft de volgende functies: - Opvolgen van de werking van de buiteneenheid - Meten van temperaturen gemeten met temperatuursensors ETS-A tot ETS-H en met de thermistor voor buitentemperatuur in de buiteneenheid - Instellen van onderhoudsparameters Gemeten data worden als csv-bestand opgeslagen en kunnen per 24 uur worden bekeken. Systeemvereisten IBM PC Pentium Besturingssysteem Windows 98, Windows XP Ondersteunt RS232 seriële interface (COM-poort). (De standaardinstelling is COM1. Controle oorzaak wanneer het programma niet kan communiceren met de module.) VGA grafische kaart Programma moet niet geïnstalleerd worden, voer enkel het bestand InverterA.exe uit. Opmerking: Inverter.exe-bestand moet in een aparte map geplaatst worden. Hierin worden de csv- en ini-bestanden die het programma voortdurend genereert opgeslagen. Er mogen geen andere exebestanden in deze map worden geplaatst. Sluit de module aan op de pc met een RS232 seriële kabel (optie). adat u InverterA.exe heeft uitgevoerd, wordt het venster MOITOR weergegeven. Bij verbinding worden de waarden van gemeten temperaturen aangeduid op de overeenkomstige schermen. Voor afgekoppelde sensors wordt een temperatuur van -0.1 C weergegeven.

4 Venster "Graph" Grafische weergave van gemeten waarden binnen een periode van 00:00 tot 24:00 uur. U kunt grafieken afzonderlijk verbergen. Venster "Setting" Voor u de parameters wijzigt, moet u op de knop Read data (gegevens lezen) drukken om de huidige instelling van de parameters van de module te lezen. Bepaalde parameters kunnen gewijzigd worden. Tot slot drukt u op de knop Save data (gegevens opslaan) om de parameters op te slaan in de module.

5 Interne temperatuurregelaar instellen - Voor buiteneenheden van het type AOY worden de temperatuurlimieten in eenheden per C ingesteld. - Voor buiteneenheden van het type AOYA en AOYR worden dubbele waarden van C ingesteld. Bijv. wanneer u Cool lim.a=10 en Heat lim.a=100 instelt (standaardinstelling), wordt koellimiet +5 C en warmtelimiet +50 C. imieten A zijn van toepassing op ETS-A temperatuursensor en bewaken de temperatuurlimieten van de warmtewisselaar binnenshuis. imieten B zijn van toepassing op ETS-B temperatuursensor. Deze kunnen gebruikt worden als thermostaat voor temperatuurregeling van lucht of water. Voor een correcte temperatuurregeling moet het temperatuurinterval tussen de B-limieten binnen het interval tussen de A-limieten liggen! Het gebied van de lineaire regeling van beide sensors is +/- 1K. Wanneer de temperatuurlimiet met meer dan 1K wordt overschreden, wordt 0% capaciteitsvraag gegenereerd. Bij een temperatuurdaling van 1K onder de limiet wordt een capaciteitsvraag gegenereerd die overeenstemt met het spanningssignaal op de O-input. Binnen deze limieten wordt de vraag lineair gewijzigd. De integratieconstante van de regeling wordt ingesteld door de waarde Int.Const.. Een graad is gelijk aan 7,5 sec. wijziging in capaciteitsvraag. Bijv. bij een waarde van 4 wordt de tijdsvertraging van een lagere capaciteitswaarde naar een hogere (en omgekeerd) ongeveer 30 sec. Opmerking: Bij nulwaarde wordt de dezelfde integratieconstante ingesteld als 255! Temperature limit = On (temperatuurlimiet = AA) activeert de temperatuurlimieten. Als de temperaturen in het systeem niet op een andere manier bewaakt worden (bijv. overzichtsregeling, noodthermostaat enz.) wordt afgeraden deze keuze uit te schakelen. De selectie van imit thermometer (limiet thermometer) wordt ingesteld naargelang het aantal gebruikte limietsensors.

6 "eerproces" van aanvullende ETS-temperatuursensors Indien aanvullende temperatuursensors met een bereik van ETS-B tot ETS-H aangesloten moeten worden, moet u deze inladen. In dit geval is het eveneens nodig de ETS-A-sensor, die bij de module wordt geleverd, in te laden. Werkwijze: Elke temperatuursensor heeft een eigen adres dat wordt bewaard in de module tijdens het leerproces. Het leerproces verloopt als volgt: sluit één sensor aan op de module en druk vervolgens op de overeenkomstige earn-knop (leerproces) in het deel Setting van de besturingssoftware. Zo onthoudt de module het concrete adres van deze temperatuursensor. Herhaal dit voor alle andere temperatuursensors. Tijdens het leerproces mag er slechts één sensor tegelijk worden aangesloten. adat het leerproces beëindigd is, kunt u alle sensors simultaan (in parallel) aansluiten.

7 Stroomkabel)** PC COM1 (Canon-9) ACC-OUTDOOR voor Inverter besturing van buiteneenheid Standaardversie. Voor meer informatie over andere functies, prijzen en leveringsvoorwaarden kunt u contact opnemen met onze technische dienst. 2 () C Buiteneenheid DEF = kabel onder stroom = neutrale kabel C = communicatiekabel DEF = kabel verwarming Ontdooien (Verwarming basis & afvoerleiding) 230 VAC / 0,4 A max. RS232-kabel (optie) Aansluitingskabel (min. 1,5 mm²)* ACC-module ED met 2 kleuren C O2 C O ERR DEF 1,6A 0,4A 0,4A O bescherming wit ERR DEF Output Fout (230 VAC / 0,4 A max.) Output Compressor O (230 VAC / 1,6 A max.) I²C bus -- Knipperende ED met 2 kleuren: Capaciteitsniveau 14 (100%) koelen 13 verwarmen (50%) (stop) 1 tot 8 temperatuursensors *** Werking Capaciteitsvraag Analoge input 0 tot 10 V (Bij inputsignaal 0 V genereert de module de opdracht Stop) )*Waarschuwing: Verkeerde aansluiting van de kabel kan schade veroorzaken aan de ACC-module en de PCB-besturing! } + Opmerkingen: - Selectie werking: O = verwarmen OFF = koelen ** Voor specificaties van de stroomkabel, zie Installatiehandleiding van de betreffende buiteneenheid. *** Temperatuursensors ETS-B ETS-H moeten niet gebruikt worden. Ze kunnen gebruikt worden om via de computer temperaturen op een andere plaats te regelen. BWP-O ETS-A ETS-B** ETS-H** ETS-A sensor warmtewisselaar binnen (nodig). Plaatsen ongeveer halfweg de buis van de warmtewisselaar. Voorzie een correcte temperatuuraansluiting tussen de warmtewisselaar en de sensor. Deze mag niet beïnvloed worden door de buitentemperatuur.

8 Bij stroomvoorziening buiteneenheid Stroomkabel)** * * C* C ACC-OUTDOOR voor Inverter besturing van buiteneenheid Voorbeeld van het gebruik van een interne temperatuurregelaar Stroomkabel)** Bij stroomvoorziening binneneenheid Buiteneenheid Verwarming basis & afvoerleiding (indien gebruikt) (230 VAC / 0,4 A max.) PC COM1 (Canon-9) 2 ( )* Rode kabel Rode kabel ISTEIG BIETEMPERATUUR Binnentemperatuur wordt gemeten met de sensor ETC-B. Fabrieksinstelling is 12 C. Wijziging mogelijk bij bestelling of met de PC-software voor service (optie). * Aansluitingskabel 3x 1,5 mm²)* = kabel onder stroom = neutrale kabel C = communicatiekabel ATW-C-IV-module RS232-kabel (optie) )*Waarschuwing: Verschillende buiteneenheden kunnen de terminals verschillend identificeren. Zie de technische documentatie voor de specifieke aansluitingen. Verkeerde aansluiting van de kabel kan schade veroorzaken aan de ACC-module en de PCB-besturing! C* ED met 2 kleuren Instelling capaciteitsbeperking (iet nodig Indien niet gebruikt, de +12-terminal aansluiten op aansluiting O via de schakelaar) C O2 C O ERR DEF 1,6A 0,4A 0,4A 10k schakelaar WERKIG/STOP BWP-O Opmerkingen: ** Voor specificaties van de stroomkabel, zie Installatiehandleiding van de betreffende buiteneenheid. *** Temperatuursensors ETS-C ETS-H moeten niet gebruikt worden. Ze kunnen gebruikt worden om via de computer temperaturen op een andere plaats te regelen. O bescherming wit ERR DEF Output Fout (230 VAC / 0,4 A max.) Output Compressor operation (230 VAC / 1,6 A max.) Deze output kan gebruikt worden voor bijv. de ventilatormotor van de circulatiepomp van de warmtewisselaar binnen enz. -- Selectie werking: O = verwarmen OFF = koelen I²C bus 14 (100%) (50%) (stop) 2 tot 8 temperatuursensors BWP-O Knipperende ED met 2 kleuren: Capaciteitsniveau Werking 1 ste tot 4 de puls 5 de puls ETS-A ETS-B ETS-C*** ETS-H*** koelen verwarmen ETS-B sensor binnentemperatuur (nodig). Plaats deze om de binnentemperatuur te meten. (Installatie in de luchtinlaat van de warmtewisselaar ook mogelijk.) ETS-A sensor warmtewisselaar binnen (nodig). Plaatsen ongeveer halfweg de buis van de warmtewisselaar. Voorzie een correcte temperatuuraansluiting tussen de warmtewisselaar en de sensor. Deze mag niet beïnvloed worden door de buitentemperatuur.

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS)

Productinformatie. ORION-VA Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (IRIS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

WLP1 systeem : Continue controle van het waterverbruik, detectie van waterverliezen en lekdetectie in slechts 1 toestel.

WLP1 systeem : Continue controle van het waterverbruik, detectie van waterverliezen en lekdetectie in slechts 1 toestel. WLP1 systeem : Continue controle van het waterverbruik, detectie van waterverliezen en lekdetectie in slechts 1 toestel. Toepassingsgebied : Dit toestel vindt zijn toepassing in elk groot gebouw. Het spoort

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS)

Productinformatie. ORION-VS Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Productinformatie Hotraco Agri BV Stationsstraat 142 5963 AC Hegelsom Tel +31 (0)77 327 50 20 Fax +31 (0)77 327 50 21 info@hotraco.com www.hotraco.com Klimaatcomputer met centrale regelingen (SIRIUS) Klimaatcomputer

Nadere informatie

Optinet-SX/MX-H. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V.

Optinet-SX/MX-H. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V. Optinet-SX/MX-H Installatiehandleiding Opticom Engineering B.V. INSTALLATIE - 2 - november 2012 TOEPASSING De Optinet-SX/MX-H is een "high performance" communicatie interface voor het fabrikaat onafhankelijk

Nadere informatie

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software

811.1. Gebruiksaanwijzing WTW PC-software 811.1 Gebruiksaanwijzing WTW PC-software Inhoudsopgave 1 FUNCTIONELE SPECIFICATIES........................................................................... 1 2 INSTALLATIE.............................................................................................

Nadere informatie

Optinet SX/MX. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V.

Optinet SX/MX. Installatiehandleiding. Opticom Engineering B.V. Optinet SX/MX Installatiehandleiding Opticom Engineering B.V. INSTALLATIE - 2 - oktober 2010 TOEPASSING De Optinet is een complete communicatie interface voor het fabrikaat onafhankelijk beheren en bewaken

Nadere informatie

Handleiding voor installatie en gebruik van

Handleiding voor installatie en gebruik van Handleiding voor installatie en gebruik van Opticon OPN-2001 Data Collector Inhoud pakket: - OPN-2001 - USB Communicatie kabel - Neckstrap Voordat u kunt communiceren met de OPN-2001 dient u de volgende

Nadere informatie

UNIVERSELE TRAPPENREGELAAR IR32 en IRDR

UNIVERSELE TRAPPENREGELAAR IR32 en IRDR UNIVERSELE TRAPPENREGELAAR IR32 en IRDR KEUZE VAN DE REGELAAR IR aa b c d speciale toepassing (zie handleiding) 0 voor voelers type NTC 1 voor voelers Pt100 2 voor voelers met thermokoppel type J of K

Nadere informatie

DP E08.UART INHOUD INHOUD. Inhoud 1. Gebied Normale Indicatie 6. Knop Definitie 7. Inleiding 2. Normale Bediening 7. Overzicht Tekening 3

DP E08.UART INHOUD INHOUD. Inhoud 1. Gebied Normale Indicatie 6. Knop Definitie 7. Inleiding 2. Normale Bediening 7. Overzicht Tekening 3 INHOUD DP E08.UART INHOUD Inhoud 1 Inleiding 2 Overzicht Tekening 3 Specificaties 4 Overzicht Functies 5 Gebied Normale Indicatie 6 Knop Definitie 7 Normale Bediening 7 Fout Code Definitie 8 BEELDSCHERM

Nadere informatie

DX-regelmodule voor Fujitsu warmtepompen Freeverter. Heating. Cooling. Caring. www.fujitsuclimate.nl

DX-regelmodule voor Fujitsu warmtepompen Freeverter. Heating. Cooling. Caring. www.fujitsuclimate.nl DX-regelmodule voor Fujitsu warmtepompen Freeverter Heating. Cooling. Caring. www.fujitsuclimate.nl Freeverter regelmodule voor Fujitsu warmtepompen Zo geregeld De Freeverter is een regelmodule speciaal

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding ICY1801TP Thermostat Programmer Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I.C.Y. B.V. Introductie De Thermostat Programmer vergemakkelijkt het programmeren van de Timer-Thermostaat, doordat u één keer

Nadere informatie

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600

Programmeerbare plug-in thermostaat HT-600 Deze plug-in thermostaat is bestemd voor gebruik in elektrische verwarmingselementen en soortgelijke apparatuur. Knop Functie Stroom aan/uit Temp. omhoog of temp. instellen Temp. omlaag of temp. instellen

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Manometer serie PCE-P15 / 30 / 50 hogedruk manometer met RS-232-interface en software, voor positieve, negatieve en differentiële druk, geschikt voor lucht en gassen, 4 modellen Wij bieden u een hoogwaardige

Nadere informatie

Parameter Min. Typisch Max. Eenheid. Meetbereik met meegeleverde type-2 thermistor probe ºC. Kabellengte meegeleverde thermistor probe 100 cm

Parameter Min. Typisch Max. Eenheid. Meetbereik met meegeleverde type-2 thermistor probe ºC. Kabellengte meegeleverde thermistor probe 100 cm EL-USB-TP-LCD: thermistor logger met display, -40 ºC tot +125 ºC Bestel on-line bij Vego VOF, levering naar Nederland en Vlaanderen Slechts 82,88 (prijs exclusief 21 % BTW en verzending) EL-USB-TP-LCD:

Nadere informatie

PAC-LBK-KIT. Installatie beschrijving Gebruikers beschrijving Technische beschrijving

PAC-LBK-KIT. Installatie beschrijving Gebruikers beschrijving Technische beschrijving PAC-LBK-KIT Installatie beschrijving Gebruikers beschrijving Technische beschrijving 1 Index 1- Veiligheid voorschriften 2-2.1 Specificaties 2.2 Afstandbediening 3-3.1 Aansluitingen klemmen strook 3.2

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index

Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index Gebruikershandleiding MJK Link 2.15 Index 1 Inleiding 2 Opstarten MJK link 2.15 3 Keuze van Hardware 4 Set-up van een nieuw processcherm. 5 Instellen communicatie 6 Bestand openen 7 Verbinding maken met

Nadere informatie

JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller

JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller JDPC.001 Jaga Dynamic Product Controller Handleiding Jaga Dynamic Product Controller Vertiga JDPC.VE41 / JDPC.VE44 Lees deze handleiding aandachtig voor een correcte installatie van het product. Index

Nadere informatie

SIM plaatsen rode en groene LED

SIM plaatsen rode en groene LED MODELLEN GSM07 BESCHRIJVING De GSM07 is een compacte QuadBand GSM module. De unit is ontworpen om via de mobiele telefoon toegang te verkrijgen tot woningen, parkeergarages of andere gebouwen of toepassingen.

Nadere informatie

Multi Purpose Converter 20A

Multi Purpose Converter 20A MPC20 Multi Purpose Converter 20A Gebruiksaanwijzing Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door voordat u uw omvormer gaat gebruiken GEBRUIKSAANWIJZING Index SECTIE 1 Eigenschappen...17 SECTIE 2 Aansluitschema...17

Nadere informatie

Weersafhankelijke regelaar SAM 2200

Weersafhankelijke regelaar SAM 2200 VERWARIGSREGEIG Weersafhankelijke regelaar SA 00 De SA 00 vervangt de SA 003 en de oude modellen SA 83 en SA 83.1 die gebruikt werden voor sturing van mengkranen. O DIP 1 34 Éen enkele regelaar, 6 hydraulische

Nadere informatie

De verklaring van overeenstemming kan worden geraadpleegd op

De verklaring van overeenstemming kan worden geraadpleegd op SPRAAKBERICHTEN GENERATOR INT-VMG int-vmg_nl 03/12 De INT-VMG module is voor het luid afspelen van voor opgenomen berichten indien een bepaalde gebeurtenis optreed. De module kan gebruikt worden in samenwerking

Nadere informatie

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving

Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Ruimte MODBUS. Omschrijving Ruimtetemperatuur voelers MODBUS, SHT-A1-MB(-LCD) Meting van de ruimte T en relatieve vochtigheid (rh) Voedingsspanning : AC/DC 24 Volt Bus interface : MODBUS RTU (RS45) Uitgangssignaal T : proportioneel

Nadere informatie

SBP /24. Gebruiksaanwijzing

SBP /24. Gebruiksaanwijzing SBP 200-12/24 Gebruiksaanwijzing De accubewakers uit de SBP serie zijn ontwikkeld om de accu te beschermen tegen te diepe ontladingen. Hierdoor kan de levensduur van de accu gewaarborgd blijven. Ook kan

Nadere informatie

Minimum vereisten. Connectie met RPS. PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD)

Minimum vereisten. Connectie met RPS. PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD) Minimum vereisten PC: Windows Vista (RPS 5.6); Windows XP SP2 ; Windows 2000 SP4 ;.NET ; MSXML (laatste 2 zijn meegeleverd op CD) Centrale: Easy versie 2.xx RPS: RPS versie 5.4 of hoger Standaard Login

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

Elektrische installatie instructie

Elektrische installatie instructie Elektrische installatie instructie Danfoss warmtepompen DHP-A DHP-A Inhoudsopgave DHP-A 6, 400V 3N...4 7 DHP-A 8, 400V 3N... 8 11 DHP-A 10, 400V 3N...12 15 DHP-A 12, 400V 3N...16 19 DHP-A Opti 6, 400V

Nadere informatie

HSClimate. Airconditioning Eenvoudig Commercieel / PAC Units Kanaalmodellen 2015 AIRCONDITIONER COLLECTIE KOELEN EN COMFORT

HSClimate. Airconditioning Eenvoudig Commercieel / PAC Units Kanaalmodellen 2015 AIRCONDITIONER COLLECTIE KOELEN EN COMFORT Airconditioning Eenvoudig Commercieel / PAC Units Kanaalmodellen HSClimate Solutions B.V. Exclusief Hisense Importeur Benelux 2015 AIRCONDITIONER COLLECTIE KOELEN EN COMFORT R410A Inverter-serie Technologie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding LC-Products B.V. tel. (+31) 088-8111000 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced in any form or by any means

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e

MotorControl gebruiksaanwijzing V3 vanaf softwareversie 2.0e Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...3 UITVOERING...3 MC55081...3 MC55082...3 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...3 ALGEMENE WERKING...4 Maximale stuurtijd beveiliging...4 Omschakel beveiliging...4

Nadere informatie

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER

DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER EOS PLUS HP DE EFFICIËNTE EN MILIEUVRIENDELIJKE OPLOSSING VOOR DE PRODUCTIE VAN SANITAIR WARM WATER Lucht-water warmtepomp voor de productie van Sanitair Warm Water zonder gebruik van gas. Deze pomp, speciaal

Nadere informatie

GTE. elektronische temperatuurregelaar

GTE. elektronische temperatuurregelaar GTE elektronische temperatuurregelaar De GTE regelt automatisch de snelheid van monofazige spanningsregelbare motoren/ ventilatoren (2 VAC - 5/6 Hz) volgens gemeten temperatuurwaarden (PT5). De maximale

Nadere informatie

Air Trade Centre NV, Hoogstraat 180, 1930 Zaventem, België www.fujitsu-airco.be

Air Trade Centre NV, Hoogstraat 180, 1930 Zaventem, België www.fujitsu-airco.be Module voor redundantie/omschakelen GEBRUIKS- EN MONTAGEAANWIJZINGEN UTD-USM 208 Air Trade Centre NV, Hoogstraat 180, 1930 Zaventem, België www.fujitsu-airco.be Inhoud 1. Inleiding en veiligheidsvoorschriften...

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar

Handleiding MH1210B temperatuurregelaar Handleiding MH1210B regelaar 1 Formaat gat voor behuizing Breedte: Hoogte: 70,5 mm 28,5 mm 2 Aansluitschema Er zijn een aantal uitvoeringen van de MH1210B in omloop. Bovenstaande afbeelding dient als indicatie.

Nadere informatie

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015

Installatie & Onderhoudsinstructies 10-2015 Installatie & Onderhoudsinstructies 1 10-2015 VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten nemen.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING AREX DIGICOMM

GEBRUIKERSHANDLEIDING AREX DIGICOMM GEBRUIKERSHANDLEIDING AREX DIGICOMM Arex Test Systems bv, Vennestraat 4b, 2161 LE Lisse, Holland Product van: Arex Test Systems bv Vennestraat 4b 2161 LE Lisse Holland Tel: +31 (0)252 419151 Fax: +31 (0)252

Nadere informatie

FISCALE DATA MODULE (FDM) Handleiding

FISCALE DATA MODULE (FDM) Handleiding FISCALE DATA MODULE (FDM) Handleiding Lees deze handleiding aandachtig Het niet respecteren van deze eenvoudige regels kan leiden tot een defect van de Fiscale Data Module en/of de aangesloten apparaten.

Nadere informatie

RUIMTEREGELAAR MET STOOKLIJN- VERSTELLING

RUIMTEREGELAAR MET STOOKLIJN- VERSTELLING Installatie- en gebruikershandleiding NL RUIMTEREGELAAR MET STOOKLIJN- VERSTELLING Afstandsbediening voor warmtepompen met koeling RFV-DK Vertaling van de originele handleiding Alpha-InnoTec GmbH A.u.b.

Nadere informatie

TA72 Configuration Manager

TA72 Configuration Manager TA72 Configuration Manager CM-UM-NL V1.0 2016.12 nl Gebruikershandleiding DEZE PAGINA IS MET OPZET LEEG GELATEN TA72 Configuration Manager Inhoud nl 3 Inhoud 1 Omschrijving... 5 1.1 Kenmerken... 5 1.2

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 -

Inhoudsopgave. Handleiding: MC5508.20070830 v2.0a. Pagina - 1 - Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE...1 INLEIDING...2 UITVOERING...2 MC55081...2 MC55082...2 AANSPRAKELIJKHEID EN GARANTIE...2 ALGEMENE WERKING...3 Maximale stuurtijd beveiliging...3 Omschakel beveiliging...3

Nadere informatie

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT

VALIO XP KLOKTHERMOSTAAT De VALIO XP opbouw klokthermostaat is ontwikkeld om elektrische- en conventionele verwarmingsinstallaties te kunnen schakelen aan de hand van de ingestelde temperatuur en tijd. Mogelijkheden en voordelen

Nadere informatie

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur Inhoudsopgave Overzicht van elektronische ketelpanelen en bedieningen...

Nadere informatie

RUIMTEBEDIENINGSEENHEID. RBE handleiding. De beste oplossing, voor een eenvoudige temperatuurregeling! www.alpha-innotec.com

RUIMTEBEDIENINGSEENHEID. RBE handleiding. De beste oplossing, voor een eenvoudige temperatuurregeling! www.alpha-innotec.com RUIMTEBEDIENINGSEENHEID RBE handleiding www.alpha-innotec.com De beste oplossing, voor een eenvoudige temperatuurregeling! -7,3 C 22,1 C 22,0 C 09:51 ON OFF + - Huidige buitentemperatuur Tijd Koeling vrijgeven

Nadere informatie

Handleiding. Voor het programmeren/configureren van de. CBD4-5-6 controlebox

Handleiding. Voor het programmeren/configureren van de. CBD4-5-6 controlebox Handleiding Voor het programmeren/configureren van de CBD4-5-6 controlebox 1 Inhoudsopgave: Voorblad Pagina 1 Inhoudsopgave Pagina 2 Hoe te beginnen / Initialisatie-Reset procedure Pagina 3 Uitleg begin

Nadere informatie

TECHNISCHE HANDLEIDING

TECHNISCHE HANDLEIDING Bediening van de FUJITSU Inverter Buitenunits TECHNISCHE HANDLEIDING 99104 UTI-INV-D 99200 UTI-INV-G 99202 UTI-INV-Y 99203 UTI-INV-A 99204 UTI-INV-R 99210 UTI-INV-HP Van toepassing voor buitenunits: AOYDxxL

Nadere informatie

Installateurshandleiding

Installateurshandleiding Installateurshandleiding EDS-18P Het EDS-18P codebediendeel is speciaal ontworpen voortoegangscontrole en het op afstand bedienen van een alarmmeldcentrale. 1. Kenmerken Microprocessor gestuurd. Alle gebruikerscodes

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Netwerk Interfacing Data Logging.

Netwerk Interfacing Data Logging. Handleiding Netwerk Interfacing Data Logging. EduTechSoft.nl 2009-2010 H.O.Boorsma. Pagina - 2 - Netwerk Interfacing Data Logging Pagina - 3 - Inhoud Inleiding.... 4 Beschrijving van het programma....

Nadere informatie

Techneco Elga servicetool pakket

Techneco Elga servicetool pakket Techneco Elga servicetool pakket Installateurshandleiding Artikelnummer: 60946 Versie 1.1 Behorende bij firmware versie 15.3 en hoger 1-11-2017 Inhoudsopgave Introductie... 4 1.1 Inhoud... 4 1.2 Benodigdheden...

Nadere informatie

Locobuffer Handleiding

Locobuffer Handleiding Locobuffer Handleiding HDM09 Disclaimer van Aansprakelijkheid: Het gebruik van alle items die kunnen worden gekocht en alle installatie-instructies die kunnen worden gevonden op deze site is op eigen risico.

Nadere informatie

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone.

Handleiding Fermax N-Cityline/Skyline/N-Marine (7440) paslezer Stand-alone. Deze Fermax proximity paslezer kan gebruikt worden als Stand-alone (Class I), als Stand-alone in network (Class II) of als gecentraliseerd (Class III). In deze handleiding wordt alleen de mogelijkheden

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 18K en 24K (, 0.5s No. 1 2 3 4 5 6 7 8 Hoge druk Invries Hoge persgas Overstroom Communicatie Hoge weerstand Interne ventilator motor

Nadere informatie

Freeverter. Freeverter. DX-regelmodule voor General warmtepompen. designed for

Freeverter. Freeverter. DX-regelmodule voor General warmtepompen. designed for Freeverter DX-regelmodule voor General warmtepompen Freeverter designed for Freeverter regelmodule voor General warmtepompen Zo geregeld De Freeverter is een regelmodule speciaal ontwikkeld voor GENERAL

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding EXCLUSIV COMPACT THERMOSTAAT Dit product heeft de volgende eigenschappen: 1) Regeling van de verwarming 2) Eenvoudig te programmeren 3) Twee programma's: programma ingesteld af fabriek

Nadere informatie

Thermostaat met display

Thermostaat met display H/LN4691-0 674 59-64170 Thermostaat met display RA00118AA_U-01PC-13W38 www.homesystems-legrandgroup.com Inhoudsopgave Thermostaat met display 1 Thermostaat met display 4 1.1 Functionering 4 1.2 Wat voor

Nadere informatie

Handleiding voor demonstratie multimeter

Handleiding voor demonstratie multimeter Handleiding voor demonstratie multimeter 24.06.18 3867.70 Omschrijving: Deze demonstratie multimeter is special ontworpen voor educatieve doeleinden en kan de volgende eenheden meten: spanning, stroom.

Nadere informatie

gebruikershandleiding / user manual / betriebsanleitung

gebruikershandleiding / user manual / betriebsanleitung gebruikershandleiding / user manual / betriebsanleitung Inhoudsopgave Technische gegevens Technische gegevens...2 Algemene informatie...2 Installatie...3 Navigatie...3 Inbedrijfstelling... 4-5 Hoofdscherm...6

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Heinen en Hopman Airco FC400

Gebruikershandleiding Heinen en Hopman Airco FC400 Gebruikershandleiding Heinen en Hopman Airco FC400 VDH Doc. nr. 930708 Handleiding FC400 Airco-regeling Doc. nr.: 930708 Soort: HAND Aantal Bladen: 21 Datum: 26-09-1994 Bestand: 930708 FC400 v15 NL.wp8

Nadere informatie

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET:

Domotica in drie stappen: Systeem omschrijving: DDNET: dmxdomotica DDC1-IP Controller. Ipad en Android Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop

Nadere informatie

7 Serie. The Future Starts Now. Digitale thermometers Temp7. Temp7 PT100. Temp7 NTC. Temp7 K/T

7 Serie. The Future Starts Now. Digitale thermometers Temp7. Temp7 PT100. Temp7 NTC. Temp7 K/T 7 Serie Digitale thermometers Temp7 Temp7 PT100 Temp7 NTC Temp7 K/T Voor Pt100 RTD elektrodes 0,1 C van -99,9 tot +199,9 C / 1 C van -200 tot +999 C Voor NTC 30K elektrodes 0,1 C van -50,0 tot +150,0 C

Nadere informatie

Deze pompschakelaar kunnen wij U aanbieden voor 79 gemonteerd en wel. Zie onderstaande beschrijving van deze unieke pompschakelaar

Deze pompschakelaar kunnen wij U aanbieden voor 79 gemonteerd en wel. Zie onderstaande beschrijving van deze unieke pompschakelaar Ingeschreven KVK-maastricht nr.14084548 onder Installatietechniek DWC Schoutens BTW-nr.156857182B01 E mail : its@brunssum.net Web : www.installatietechniekdwcschoutens.nl Deze pompschakelaar kunnen wij

Nadere informatie

MODBus handleiding. ControlAir

MODBus handleiding. ControlAir MODBus handleiding ControlAir regeling Versie: 1.2 Welkom, Met de ControlAir regeling kun je alle wensen op het gebied van aansturen van een luchtbehandelingskast (LBK) realiseren. Alle mogelijke opties

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR

HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR HANDLEIDING BEWAAR DEZE HANDLEIDING VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK ONDERDEELNR. 9374142170-03 GEBRUIKERSHANDLEIDING 9374142170-03 INHOUDSOPGAVE VEILIGHEIDSMAATREGELEN... Nl-1 NAMEN VAN DE ONDERDELEN... Nl-2 WERKING...

Nadere informatie

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor)

Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor) Configuratieoverzicht en storingscodes Carrier splitsystemen met Xpower + regeling (toerengeregelde compressor) 1 Inhoud: 3. Overzicht unit typen 4. Configuratie infrarood afstandsbediening 8. Configuratie

Nadere informatie

S88XPressNetLI v1.0. Installatie- en gebruikershandleiding en naslagwerk KDesign Electronics, PCB ontwerp door RoSoft

S88XPressNetLI v1.0. Installatie- en gebruikershandleiding en naslagwerk KDesign Electronics, PCB ontwerp door RoSoft S88XPressNetLI v1.0 Installatie- en gebruikershandleiding en naslagwerk. 2008 KDesign Electronics, PCB ontwerp door RoSoft 3.3 De S88XpressNetLI verbinden met de ROCO versterker Aangezien de S88XpressNetLI

Nadere informatie

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller

TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller TOUCH LCD WALL CONTROLLER for Online Controller KBRC01A GEBRUIKERSMANUAAL 1. Beschrijving van de Aanraakscherm aan de wand (Touch LCD Wall Controller) Aanraakscherm aan de wand is een accessoire van de

Nadere informatie

STROOMSENSOR BT21i Gebruikershandleiding

STROOMSENSOR BT21i Gebruikershandleiding STROOMSENSOR BT21i Gebruikershandleiding CENTRUM VOOR MICROCOMPUTER APPLICATIES http://www.cma-science.nl Korte beschrijving De Stroomsensor BT21i is een veelzijdige sensor, die de stroomsterkte kan meten

Nadere informatie

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key.

gedeeld om dit zoveel wordt mogelijk door alle te aangesloten beperken. computers, noemt men dit wel een shared WEP-key. 1 Beveiligen SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan comput verbonden. Draadloze netwerken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09

Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09 Gebruikershandleiding Weekly Centralized Controller CCM09 Voorzorgsmaatregelen Lees deze handleiding goed voor gebruik. Deze handleiding beschrijft de werking van de Weekly Centralized controller. Bewaar

Nadere informatie

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0 Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding Type 3.0 April 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie 1 2 Bediening binnenunit 2 3 Thermostaat instellen 3 3.1 Instelling controleren 3 3.2 Koelen of verwarmen

Nadere informatie

AC CES 700XR HANDLEIDING P. 02

AC CES 700XR HANDLEIDING P. 02 NL - AC CES 700XR HANDLEIDING P. 02 V2.7 EU A CCES 700XR 2nd Generation W W W. ACCESTOEGANGSTECHNIEK.NL SNEL AAN DE SLAG De A cces 700XR werkt met zowel abonnement als prepaid bel-simkaarten. Indien u

Nadere informatie

Besturingssystemen RTD. Modbus-interface. binnenunits» weerstandsregeling. Sleutelkaartverbinding. Actief/stand-by. Verwarmingskoppeling.

Besturingssystemen RTD. Modbus-interface. binnenunits» weerstandsregeling. Sleutelkaartverbinding. Actief/stand-by. Verwarmingskoppeling. Besturingssystemen R T D - u n i v e r s e l e b e s t u r i n g Modbus-interface Besturing van binnenunits» via 0~10 volt,» droog contact of weerstandsregeling Sleutelkaartverbinding Actief/stand-by Verwarmingskoppeling

Nadere informatie

Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA

Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA Aanvullende handleiding Comfort-luchtgordijn met CHIPS-regeling Model CA Versie handleiding: 1.0 P a INLEIDING COMFORT-LUCHTGORDIJN MET CHIPS-REGELING 1.. Inleiding 1.1 Over deze aanvullende handleiding

Nadere informatie

Elgas service software. Gebruikshandleiding

Elgas service software. Gebruikshandleiding Elgas service software Gebruikshandleiding INHOUDSOPGAVE 1 Algemeen... 3 1.1 Beschikbaarheid... 3 1.2 Systeemvereisten Telves en TelGuide... 3 1.3 Lokale verbinding met Elgas apparatuur... 3 1.4 Handleiding...

Nadere informatie

Otc TopEnd voor Windows-95/98/XP

Otc TopEnd voor Windows-95/98/XP Otc TopEnd voor Windows-95/98/XP Opticom Engineering B.V. 1 Programma handleiding Het kan voorkomen dat bepaalde informatie in deze handleiding niet geheel overeenkomt met de werking van het programma.

Nadere informatie

Starterskit. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved.

Starterskit. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Copyright 2016 by B-Logicx. All Rights Reserved. Inhoudstabel Introductie... 3 Systeemvereisten... 4 Aansluiten... 5 Meten... 6 Eerste test... 7 Software opstarten... 8 Modulaire toestellen aanmaken...

Nadere informatie

Bestnr Temperatuur datalogger EL-USB-1

Bestnr Temperatuur datalogger EL-USB-1 Bestnr. 12 25 71 Temperatuur datalogger EL-USB-1 Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity

1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity 1103/2 Sinthesi lezermodule Proximity Installatiehandleiding Versie 1.2 - januari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Technische

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Stappenplan installeren UMR Vario

Stappenplan installeren UMR Vario Stappenplan installeren UMR Vario stap invullen sl tabbel op blz... 1 begin met het invullen van de tabel in de handleiding. dit geeft een duidelijk overzicht voor de volgende stappen. alle bekabeling

Nadere informatie

DISPLAY WM44-P (11/2009)

DISPLAY WM44-P (11/2009) HANDLEIDING UITLEZING MET SETPUNTEN DISPLAY WM44-P (11/2009) indic bvba, Molenberglei 21, B-2627 Schelle, tel +32(0)3 451 93 93 - fax +32(0)3 887 30 61 www.indiconline.com 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 CE certificaat...

Nadere informatie

MasterTemp. Pentair Academy - 26 april

MasterTemp. Pentair Academy - 26 april Pentair Academy - 26 april 2016 techsupport.poolemea@pentair.com gasverwarming voor zwembad & spa Presentatie 08.00 10.00 - Functies en voordelen - Werking - Installatie - Probleem diagnose 2 gasverwarming

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

MICROS+ centrale eenheid

MICROS+ centrale eenheid MICROS+ centrale eenheid TDS10012 Centrale eenheid voor het installeren van domotica installaties die standaard uitgerust is met 2 Autobus aansluitingen, een USB connectie en een Ethernet connectie, waarmee

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

MS Fancontroller. Gebruiksaanwijzing...2 3409610/17-09-2014/F

MS Fancontroller. Gebruiksaanwijzing...2 3409610/17-09-2014/F MS Fancontroller 3409610 NL MS Fancontroller Gebruiksaanwijzing...2 1 3409610/17-09-2014/F MS Fancontroller 4309840/28-03-2012/F Geachte klant, Deze handleiding bevat alle nodige informatie om de bediening

Nadere informatie

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen:

dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: dmxdomotica DDC1-IP-RGB Controller. Simplistic Light Domotica in drie stappen: 1: Monteren componenten en aansluiten. 2: Adressen instellen op de DMX dimmers Zones in stellen op de drukknop interfaces.

Nadere informatie

CO 2. -Sensor Handleiding. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

CO 2. -Sensor Handleiding. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering CO 2 -Sensor Handleiding Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Alle rechten voorbehouden. Bij de samenstelling van deze handleiding is uiterste zorg betracht, de uitgever kan echter niet verantwoordelijk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. LCS loader. LC-Products B.V.

Gebruikershandleiding. LCS loader. LC-Products B.V. LC-Products B.V. tel. +31 (0)88 8111000 fax. +31 (0)88 8111009 email: info@lc-products.nl website: www.lc-products.nl LC-Products B.V. All rights reserved. No part of this publication may be reproduced

Nadere informatie

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage

Alle meetgegevens. Altijd en overal. Op iedere smartphone, tablet of PC. Het WiFi dataregistratiesysteem testo Saveris 2. Analyse & Rapportage Analyse & Rapportage Coldstore east 14.09.2014 tot 16.09.2014 Grafische weergave 14/09/2014 15/09/2014 16/09/2014 Data logger 1 ( C) Data logger 2 ( C) Data logger 3 ( C) Tabelvorm weergave Alarmen Alle

Nadere informatie

Focus LCD PRO Electronic (PPVE) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER

Focus LCD PRO Electronic (PPVE) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER Focus LCD PRO Electronic (PPVE) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER Gebruikershandleiding Rev. 1808GG Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Veiligheidsinstructies.. 2 Bediening Focus LCD Electronic (PPE2)...

Nadere informatie

Een wandthermostaat vervangen

Een wandthermostaat vervangen Een wandthermostaat vervangen U kunt deze installatie bekijken op: http://netatmo.com/video Waarschuwing Waarschuwing! Lees deze instructies zorgvuldig door alvorens te installeren. De Netatmo-thermostaat

Nadere informatie

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat

MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat MC 885 HL CMP Hoog/Laag Brander Thermostaat VDH doc: 9675 Versie: v. Datum: 7729 Software: 9668 MC885HLCMP File: Do9675.wpd Regelbereik: 5/+7 C per, C * Werking De MC 885 HL CMP is een brander thermostaat

Nadere informatie

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding

SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding SenseAir psense-ii: Gebruikshandleiding NETVOEDING/BATTERIJEN De psense-ii gebruikt vier oplaadbare penlite (AA) batterijen. Om de batterijen te plaatsen of te vervangen moet je met een schroevendraaier

Nadere informatie

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700

Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 HANDLEIDING Ontvanger met GSM-transmissie GSM 700 www.tempolec.be 01. INTRODUCTIE Ontvanger met : - een GSM-transmissie - een uitgang (contact NO / NF spanningsvrij). Mogelijke functie van de uitgang :

Nadere informatie

Service Manual. Comfort System

Service Manual. Comfort System Service Manual Comfort System Elektronische Regeling Het IRC comfortsysteem is voorzien van een elektronische regeling ten behoeve van besturing en bewaking van het toestel. Het toestel is tevens voorzien

Nadere informatie