10 gratis tips om een goede airco uit te kiezen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 gratis tips om een goede airco uit te kiezen"

Transcriptie

1 10 gratis tips om een goede airco uit te kiezen

2 Tip 1. Koop een airco die niet plug & play is. Er zijn verschillende airco systemen op de markt die plug & play zijn. Dit houdt in dat u zelf de airco op kunt hangen, de kabels aansluit en vervolgens ook de airco leidingen kunt koppelen door middel van snelkoppelingen. Het nadeel hiervan is dat de snelkoppelingen nooit 100% dicht zijn. Het gevolg hiervan is dat u binnen een aantal jaar heel veel koudemiddel verloren bent (koudemiddel vloeit door de aircoleidingen en zorgt voor de werking van een airco). Hierdoor gaat uw airco slechter of zelfs helemaal niet meer functioneren. U moet dan een STEK gecertificeerd monteur laten komen om uw airco bij te laten vullen met extra koudemiddel. In een aantal gevallen is het zelfs zo dat het systeem niet bijgevuld kan worden, waardoor u het systeem niet meer kunt gebruiken. 2.

3 Tip 1. Koop een airco die niet plug & play is. Koop om deze reden een airco die geïnstalleerd moet worden door een STEK gecertificeerd monteur. Deze last de aircoleidingen aan elkaar waardoor ze 100% dicht zijn en u veel minder koudemiddel verliest (een goed geïnstalleerde airco die veel wordt gebruikt verliest ongeveer 10% koelmidddel per jaar). Daarnaast krijgt u vaak langere garantie op airco systemen die geïnstalleerd moeten worden door een Stek gecertificeerd monteur. 3.

4 Tip 2. Koop een airco die genoeg capaciteit (KW) heeft. Als u een airco wilt gaan kopen voor een specifieke ruimte, koop dan een airco die genoeg capaciteit(kw) heeft. U kunt dit eenvoudig zelf uitrekenen door de inhoud van uw kamer te berekenen in m3 (lengte x breedte x hoogte van de kamer). Vervolgens vermenigvuldigt u dit met 30 voor goed geïsoleerd 40 voor redelijk geïsoleerd en 50 voor slecht geïsoleerd. Op de volgende pagina ziet u een voorbeeld. 4.

5 Tip 2. Koop een airco die genoeg capaciteit (KW) heeft. We nemen een redelijk geïsoleerde slaapkamer van 4,60 meter lang bij 5,10 meter breed en 2,70 meter hoog. 4,60 m x 5,10 m x 2,70 m = 63,34 m3 63,34 m3 x 40 = 2.533,68 W oftewel 2,5 KW Dit houdt in dat u in dit geval uit moet gaan van een airco met een koelvermogen van 2,5 KW. Als u een airco kiest met een te laag koelvermogen dan zal deze op een hete dag de ruimte niet kunnen koelen. 5.

6 Tip 3. Koop een airco in de winter, lente of herfst. De meeste personen besluiten een airco aan te schaffen op een snikhete dag. Dit is best logisch, want als u buiten in de regen loopt zonder paraplu bent u waarschijnlijk ook bereid er meteen een aan te schaffen. Echter, wanneer u in de zomer een airco besluit aan te schaffen, dan besluit u dat op het moment dat heel veel andere hetzelfde besluiten. Op deze momenten zijn de meeste installateurs erg druk, omdat iedereen tegelijk en zo snel als mogelijk een airco in huis wil hebben. Vervolgens zit u nog een groot aantal dagen in snikhete ruimten en tegen de tijd dat uw airco installatie geïnstalleerd wordt, dan is de zomer al weer voor de helft voorbij. Een beter idee is om een airco aan te schaffen in de winter, lente of herfst. De installateurs hebben dan veel meer tijd en aandacht voor u en als het dan zomer is, dan bent u meteen goed voorbereid. Daarnaast kunt u ook betere keuzes maken wanneer er geen spoed bij is. 6.

7 Tip 4. Zorg voor goed onderhoud aan uw airco. Als u investeert in een airco dan wilt u ook graag dat u van deze investering zo lang mogelijk plezier heeft. Ook wilt u graag dat uw airco blijft werken zoals een airco dat hoort te doen. Belangrijk is dan dat u uw airco goed laat onderhouden. Tijdens een goed uitgevoerde onderhoudsbeurt wordt: de filter van de binnenunit gereinigd de buitenunit nagekeken en eventueel schoon gemaakt het airco systeem gecontroleerd op goede werking eventueel het koudemiddel bijgevuld 7.

8 Tip 4. Zorg voor goed onderhoud aan uw airco. Het is belangrijk dat u een airco goed onderhoud want dit voorkomt dure reparaties en verlengt de levensduur van een airco. Daarnaast zorgt het ervoor dat een airco hygiënisch blijft en u er niet ziek of verkouden van wordt. U kunt het onderhoud van uw airco het beste uitbesteden aan een onderhoudsmonteur, aangezien deze daar het gereedschap voor heeft en weet hoe de airco schoon gemaakt dient te worden. Aircovoorinhuis.nl kan u in contact brengen met een aantal goede onderhoudsmonteurs, hiervoor kunt u contact met ons opnemen. 8.

9 Tip 5. Koop een airco waarmee u kunt verwarmen. Naast koelen, kunt u tegenwoordig ook verwarmen met de meeste airco systemen. Hierbij wordt het koelproces als het ware omgedraaid en haalt de airco hierbij warmte uit de buitenlucht tot wel -15 ºC. Vervolgens wordt deze warmte met elektriciteit extra verwarmt en de ruimte in geblazen. Verwarmen met een airco is vele malen voordeliger dan verwarmen met een Cv-ketel aangezien er voor 4 KW aan warmte slechts 1 KW aan elektriciteit nodig is. De andere 3 KW aan energie onttrekt het airco systeem uit de buitenlucht. Alle airco systemen die aangeboden worden door aircovoorinhuis.nl zijn naast koelen ook geschikt voor verwarmen. 9.

10 Tip 6. Pas op met websites die installatiepakketten aanbieden. Er zijn verschillende websites die pakketten aanbieden voor het installeren en in bedrijf stellen van uw airco systeem. Echter, moet u hierbij erop verdacht zijn dat aan deze installatiepakketten tal van voorwaarden zijn verbonden en veel materialen en werkzaamheden uitgesloten zijn. We raden u dan ook aan deze voorwaarden goed door te lezen. Zo zitten er vaak een beperkt aantal materialen bij het pakket inbegrepen. Wanneer uw airco wordt geïnstalleerd betaald u de hoofdprijs voor materialen die niet inbegrepen zijn en u wel nodig heeft. Ook staat er voor extra werkzaamheden die niet bij het pakket zijn inbegrepen vaak meteen een uurtarief van ongeveer 40,- excl. BTW. 10.

11 Tip 6. Pas op met websites die installatiepakketten aanbieden. Het beste is om een offerte op maat te laten maken. Beschrijf uw situatie en stuur eventueel wat foto s mee. Dit voorkomt verrassingen achteraf voor beide partijen. Ongetwijfeld zal er prijsverschil in offertes van verschillende bedrijven zitten. De uurtarieven in de branche liggen nagenoeg gelijk. Is een bedrijf erg goedkoop met de offerte, dan kan het zo zijn dat dit ten kosten gaat van de kwaliteit. Let ook op dat u niet een airco systeem aangeboden krijgt met te weinig koelcapaciteit. U kunt bij aircovoorinhuis.nl een offerte opvragen voor de installatie van uw airco, maar dit kunt u ook zeker bij elk ander STEK gecertificeerd monteur of bedrijf doen. 11.

12 Tip 7. Vergelijk airco systemen van verschillende fabrikanten. Als u besluit om een airco systeem aan te schaffen dan kunt u een aantal systemen vergelijken van verschillende fabrikanten. Hieronder een aantal fabrikanten van enkele A-merken: Daikin Samsung LG Mitsubishi Electric Mitsubishi Heavy Industries 12.

13 Tip 7. Vergelijk airco systemen van verschillende fabrikanten. Bij Aircovoorinhuis.nl hebben we ervoor gekozen om alleen Mitsubishi Heavy Industries aan te bieden. We hebben hiervoor gekozen aangezien we dit een van de beste fabrikanten vinden en om keuzestress voor onze klanten te beperken. Als u airco systemen met elkaar gaat vergelijken dan kunt u letten op: Koelcapaciteit (KW) Energielabel (COP voor verwarmen en EER voor koelen) Geluidsniveau (db(a)) 13.

14 Tip 8. Kies een airco met inverter techniek Tegenwoordig maken diverse airco systemen gebruik van zogenaamde inverter techniek. Dit houdt in dat de compressor van een airco systeem niet steeds aan en uit springt, maar dat deze regelbaar is. Hieronder twee voorbeelden, een airco systeem zonder en een airco systeem met inverter techniek. Voorbeeld 1. een airco systeem zonder inverter techniek : Het is 24 graden in uw kamer en u stelt de airco in op 20 graden. De airco gaat op vol vermogen koelen. Zodra de temperatuur in de kamer 20 graden is, stopt de airco met koelen. Wanneer het 21 of 22 graden is, begint de airco weer op vol vermogen te koelen. Hierbij schommelt de temperatuur continue tussen de 20 en 22 graden. Ook springt de airco steeds weer aan en uit, waardoor er veel stroom verloren gaat. 14.

15 Tip 8. Kies een airco met inverter techniek Voorbeeld 2. een airco systeem met inverter techniek : Het is 24 graden in uw kamer en u stelt de airco in op 20 graden. De airco gaat op vol vermogen koelen. Naar mate de temperatuur 20 graden nadert, gaat de airco minder hard koelen. Op het moment dat de temperatuur 20 graden bereikt blijft de airco koelen. Alleen koelt de airco nu precies genoeg om de temperatuur constant op 20 graden te houden. Hierdoor ontstaan er geen schommelingen in de temperatuur en verbruikt de airco aanzienlijk minder stroom. Een airco systeem met inverter techniek is een stuk comfortabeler en energiezuiniger. Alle airco systemen die Aircovoorinhuis.nl aanbied zijn voorzien van inverter techniek. 15.

16 Tip 9. Zoek uit hoe lang er garantie op een airco systeem zit. Elke fabrikant geeft een verschillend aantal jaar garantie op een airco systeem. Daarnaast verlenen de meeste fabrikanten alleen garantie wanneer het airco systeem in bedrijf is gesteld en aantoonbaar onderhouden is door een STEK gecertificeerd monteur. Dit geld ook voor de airco systemen van Mitsubishi Heavy Industries welke wij aanbieden. Op deze airco systemen zit standaard 5 jaar fabrieksgarantie. Op plug & play modellen zit vaak weinig tot geen garantie, aangezien dit niet wordt geïnstalleerd door een STEK gecertificeerd monteur. Vaak krijgt een plug & play systeem ook niet het nodige onderhoud dat een airco systeem nodig heeft. 16.

17 Tip 10. Lees de artikelen op onze informatiepagina. Op de startpagina van Aircovoorinhuis.nl vindt u een kopje met informatie. Als u op dit kopje klikt, gaat u naar onze pagina met artikelen over airco systemen. In deze artikelen vindt u allerlei handige tips en informatie over airco systemen zoals: Maakt een airco veel lawaai? Wordt je verkouden van airco? Welke airco moet ik kiezen? Wat kost een airco installatie? Als u nog andere vragen heeft kunt u ten allen tijden contact met ons op nemen. 17.

18 Bedankt voor het lezen van ons ebook, we hopen dat u er wat aan heeft en dat het u helpt bij het aanschaffen van uw airco systeem. Mocht u naar het lezen nog andere vragen hebben, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

- Business uitvoering

- Business uitvoering - Business uitvoering Sommige airco's zijn verkrijgbaar in een business uitvoering, dit houdt in dat de buitenunit is voorzien van een hoge- en lagedrukbeveiliging. Deze beschermt de compressor bij storingen.

Nadere informatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Een prettig klimaat in uw winkel of restaurant: dat is wat uw klanten en medewerkers willen! Uw personeel werkt met meer

Nadere informatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie

Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Elk moment het meest klantvriendelijke klimaat in uw bedrijf. Retailinformatie Een prettig klimaat in uw winkel of restaurant: dat is wat uw klanten en medewerkers willen! Uw personeel werkt met meer

Nadere informatie

Alles wat u wilt weten over airconditioning

Alles wat u wilt weten over airconditioning seizoen Alles wat u wilt weten over airconditioning Overzicht assortiment Voorwaarden montage De betaalbare luxe van airconditioning Een airconditioning is niet meer weg te denken uit ons vaak vochtige

Nadere informatie

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten

Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Vaillant Airconditioning: Het stille genieten Hethele jaar een behaaglijk woonklimaat We zijn er helemaal aan gewend om in de winter ons huis te verwarmen. Maar is het eigenlijk niet net zo vanzelfsprekend

Nadere informatie

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO ELGA

TECHNECO INFORMATIE TECHNECO ELGA TECHNECO ELGA INLEIDING Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel als doeltreffend is: de ELGA hybride warmtepomp, een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) gasketel

Nadere informatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie

Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Elk moment het klimaat van een zomerochtend in huis. Consumenteninformatie Een comfortabele leefomgeving is uw goed recht. Door de opwarming van de aarde is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Om u toch

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. product- informatie Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd :17

Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen. product- informatie Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd :17 1 Itho Daalderop Hybride lucht / water warmtepompen product- informatie 07.93.50.169.2Prodinfo-Luchtwarmtepompen.indd 1 04-04-12 15:17 2 Assortiment Hybride lucht / water warmtepompen HP Cube en Base Cube

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens gegarandeerde discretie én merkbare prestaties!» Kanaliseerbaar HANDELSZAKEN TERTIAIR

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens gegarandeerde discretie én merkbare prestaties!» Kanaliseerbaar HANDELSZAKEN TERTIAIR Verwarming & Airconditioning «Ik wens gegarandeerde discretie én merkbare prestaties!» Kanaliseerbaar HANDELSZAKEN TERTIAIR Kanaliseerbaar Ik wens een volledige integratie van mijn verwarming en airconditioning.

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast

Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens. EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Omdat techniek een ander klimaat nodig heeft dan de mens EC Tower - effectieve klimaatregeling voor de technische ruimte met een hoge warmtelast Het juiste koelsysteem voor uw technische ruimte In technische

Nadere informatie

Koel uw producten duurzaam én efficiënt met de ZEAS van Daikin.

Koel uw producten duurzaam én efficiënt met de ZEAS van Daikin. Tot wel 25% minder energieverbruik en co 2 -uitstoot Koel uw producten duurzaam én efficiënt met de ZEAS van Daikin. Ontdek hoe duurzame ambities en commerciële doelstellingen samenkomen in uw koelschap.

Nadere informatie

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen

Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Comfort in optima forma // M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen Geniet u ook zo van de zon? De warmte van de zon is niet alleen een bron voor leven maar ook een bron voor. Een MDV lucht/water

Nadere informatie

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. product-

Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen. product- 1 Itho Daalderop Hybride lucht/water warmtepompen product- 2 Assortiment hybride lucht/water warmtepompen HP Cube en Base Cube Itho Daalderop heeft twee vrijwel identieke hybride lucht/water warmtepompen

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. oplossing. «Ik wens een. op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR

Verwarming & Airconditioning. oplossing. «Ik wens een. op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR Verwarming & Airconditioning «Ik wens een oplossing op het niveau van mijn ambities!» Plafondmodel HANDELSZAKEN TERTIAIR Plafondmodel Ik wens het beste onthaal. Ik wens een oplossing die grote ruimtes

Nadere informatie

Airconditioning AMV Mini VRF

Airconditioning AMV Mini VRF Airconditioning AMV Mini VRF AMV Mini VRF serie: De Air Trade Centre AMV mini VRF serie, is een koelen of verwarmen systeem ( 2 pijps) welke zeer geschikt is voor het gebruik in kleine kantoorgebouwen

Nadere informatie

M-Thermal warmtepompen

M-Thermal warmtepompen M-Thermal warmtepompen Lucht/water warmtepompen De systemenen: M-Thermal Introductie Zonnecollectoren Lage temperatuur radiator M-Thermal Monobloc Monobloc unit Zonnecollector Toepassing Verwarmen, koelen,

Nadere informatie

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit:

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit: C D E LG Electronics Commercial Airconditioners Kanaal unit Wanneer u een perfect binnenklimaat wenst, maar de installatie niet zichtbaar in uw ruimte wilt hebben, biedt de kanaal unit esthetisch de mooiste

Nadere informatie

LG inverter buitenunit

LG inverter buitenunit LG inverter Koelcapaciteit (min-nominaal-max) kw 3,2-8 - 8,8 Verwarming bij -7 C resp. -10 C kw 8,1 / 7,51 EER (koelen) / COP (verwarmen) 3,21 / 3,31 SEER (koelen) / SCOP (verwarmen) 6,11 / 3,81 A++ /

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning * «Ik wens het beste van het beste, ik wil me goed voelen!» Vloermodel RESIDENTIEEL Vloermodel Ik wens comfort. Ik wens gebruiksgemak. Ik wens stilte. Ik wens de beste prestaties.

Nadere informatie

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje

De nieuwe airco s van AGPO Ferroli. Een koud kunstje De nieuwe airco s van AGPO Ferroli Een koud kunstje Airco s van AGPO Ferroli Heerlijk, die zomers. Ze worden steeds warmer. Maar in uw huis is die zomerse warmte vaak niet gewenst. AGPO Ferroli heeft voor

Nadere informatie

Samen DUURZAmer. Krijg inzicht in het totaal en de details van je energieverbruik, en je huidige systeem. Stel je CV goed af

Samen DUURZAmer. Krijg inzicht in het totaal en de details van je energieverbruik, en je huidige systeem. Stel je CV goed af Samen duurzamer 1 Samen DUURZAmer Een hulp voor iedereen die energie wil besparen, minder gas wil gebruiken, of helemaal van het gas af wil. Wat is voor jou de beste aanpak? En: je hoeft het niet alleen

Nadere informatie

Voorwaarden en garanties

Voorwaarden en garanties Voorwaarden en garanties Alle vermelde prijzen in deze catalogus zijn bruto in euro s, exclusief de wettelijke verwijderingsbijdrage en BTW en gelden per stuk. Al onze aanbiedingen en transacties geschieden

Nadere informatie

Vloermodel Plafond/vloermodel Plafondmodel

Vloermodel Plafond/vloermodel Plafondmodel Creators of air Vloermodel Plafond/vloermodel Plafondmodel airconditioners JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS Vloermodel infrarode RGW-9/L RGW-L RGW-9L RGW-L RGW-L 0,90 ~,0 (,60) kw 0,90 ~,00 (,0) kw

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens vermogen. gegarandeerd. en tevens discretie!» Cassette HANDELSZAKEN TERTIAIR

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens vermogen. gegarandeerd. en tevens discretie!» Cassette HANDELSZAKEN TERTIAIR Verwarming & Airconditioning «Ik wens vermogen en tevens discretie!» gegarandeerd Cassette HANDELSZAKEN TERTIAIR Cassette Ik wens een comfortabele oplossing voor mijn klanten en medewerkers. Ik wens een

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens mijn oplossing VRIJ te kiezen. in functie van elke configuratie» Solution. MultiZONE

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens mijn oplossing VRIJ te kiezen. in functie van elke configuratie» Solution. MultiZONE Verwarming & Airconditioning «Ik wens mijn oplossing VRIJ te kiezen in functie van elke configuratie» Solution RESIDENTIEEL LICHT TERTIAIR Solution Ik wens een optimaal comfort, wat ook de indeling is

Nadere informatie

Warmtepompen. Een introductie

Warmtepompen. Een introductie Warmtepompen Een introductie Inhoud presentatie Introductie 040energie Warmtepompen: Principe Varianten Financieel Is mijn huis geschikt? Vragen? Introductie 040Energie 040energie is een vereniging van

Nadere informatie

IT S IN OUR NATURE NIBENL.NL. NIBE hybride warmtepomp

IT S IN OUR NATURE NIBENL.NL. NIBE hybride warmtepomp IT S IN OUR NATURE NIBENL.NL NIBE hybride warmtepomp Verlaag uw gasverbruik én uw energierekening met een NIBE hybride warmtepomp U wilt uw woning duurzaam verwarmen tegen zo laag mogelijke energielasten.

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door een warmtepomp. voltalimburg.nl/warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door een warmtepomp voltalimburg.nl/warmtepomp Tip! Vraag subsidie aan bij de aanschaf van een warmtepomp. Het subsidiebedrag voor een warmtepomp van 5 kw is

Nadere informatie

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit:

Kanaal unit. LG Electronics Commercial Airconditioners. Specifieke kenmerken van de kanaal unit: LG Electronics Commercial Airconditioners Kanaal unit Wanneer u een perfect binnenklimaat wenst, maar de installatie niet zichtbaar in uw ruimte wilt hebben, biedt de kanaal unit esthetisch de mooiste

Nadere informatie

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT

DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT DE MEEST EFFICIËNTE OPLOSSING OM TE GENIETEN VAN MAXIMAAL COMFORT VERWARMING, KOELING EN WARM WATER IN ÉÉN SYSTEEM DE RVL- l PLUS WARMTEPOMP VAN FERROLI IS ENERGIE VOOR DE TOEKOMST: Schoon Duurzaam Geen

Nadere informatie

Mitsubishi Heavy Industries is één van de toonaangevende airconditioning producenten in de wereld. Bescherming van het milieu staat centraal bij de

Mitsubishi Heavy Industries is één van de toonaangevende airconditioning producenten in de wereld. Bescherming van het milieu staat centraal bij de s Multi-split Voor u is alleen het prettigste klimaat goed genoeg. SCM_Multi-split Mitsubishi Heavy Industries is één van de toonaangevende airconditioning producenten in de wereld. Bescherming van het

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud Meer wooncomfort en minder energieverbruik door optimaal onderhoud voltalimburg.nl/onderhoud Wist u dat......wij duizenden onderdelen op voorraad hebben en dus snel kunnen handelen en en onderhoud. Daarnaast

Nadere informatie

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing

LZTi. Lucht / water warmtepompen. De ideale alles-in-één oplossing LZTi Lucht / water warmtepompen LZTi De ideale alles-in-één oplossing De ideale alles-in-één oplossing Lucht, een eindeloze bron van energie. Een geschenk van moeder natuur dat onze aarde niet vervuilt,

Nadere informatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie

Elga WINNAAR De kracht van de combinatie Elga WINNAAR 2010 innovatieve Hybride module voor hr ketels De kracht van de combinatie E T E De Elga DE Elga steekt minder energie in de bestaande bouw Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel

Nadere informatie

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING

Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING Specialist in warmtepompen LORIA LUCHT/WATER WARMTEPOMP DUURZAAM VERWARMEN, KOELEN EN WARM WATER VOOR ELKE WONING LUCHT/WATER WARMTEPOMP UITSTEKENDE ENERGIEPRESTATIE Aangename warmte in de winter, verfrissende

Nadere informatie

MONOBLOCK 4-34 KW LUCHT WARMTEPOMP TECHNEA WARMTEPOMPEN AT TEC WARMTEPOMPEN

MONOBLOCK 4-34 KW LUCHT WARMTEPOMP TECHNEA WARMTEPOMPEN AT TEC WARMTEPOMPEN TECHNEA duurzaam LUCHT WARMTEPOMP MONOBLOCK 4-34 KW HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING OVER AT-TEC Al 35 jaar zijn we gespecialiseerd in het produceren van warmtepompen

Nadere informatie

Wandmodel. airconditioners. Creators of air JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS

Wandmodel. airconditioners. Creators of air JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS Creators of air Wandmodel airconditioners JAPANSE TOPKWALITEIT AIRCONDITIONERS De nieuwe LU-serie van Fuji Electric: dun & stijlvol design Het dunne en stijlvolle design is mogelijk gemaakt door een Ø5mm

Nadere informatie

LG inverter buitenunit

LG inverter buitenunit LG inverter Koelcapaciteit (min-nominaal-max) kw 1,9-4,8-5,3 Verwarmingscapaciteit (min-nominaal-max) kw 2,04-5 - 5,6 Verwarming bij -7 C resp. -10 C kw 4,6 / 4,25 EER (koelen) / COP (verwarmen) 3,4 /

Nadere informatie

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride.

Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. minimaal 50% minder co 2 -uitstoot door halvering van uw gasverbruik Ervaar het duurzame comfort van het nieuwe verwarmen met de Daikin Intergas Hybride. Verwarm uw huis zoals u altijd gedaan heeft. Maar

Nadere informatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie

Verwarm uw woning elektrisch. Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Verwarm uw woning elektrisch Creëer met een warmtepomp uw ideale WinWoonSituatie Bespaar op energiekosten én het milieu De meeste woningen in Nederland gebruiken een cv-ketel op gas. Hiermee verwarmen

Nadere informatie

Info sessie warmtepompen met bodem energie

Info sessie warmtepompen met bodem energie Info sessie warmtepompen met bodem energie Waarom warmtepomp Werking warmtepomp Waarom hybride Werking hybride Leo Janssen TPA Vaillant T.b.v Omgevings Dienst Midden Holland November 2013 Waarom een warmtepomp?

Nadere informatie

Recycle je warmte. De Eneco WarmteWinner

Recycle je warmte. De Eneco WarmteWinner Recycle je warmte De Eneco WarmteWinner Inhoudsopgave Een kleine warmtepomp naast je cv-ketel, een grote stap richting onafhankelijkheid. Geschikt voor plaatsing bij iedere cv-ketel, eenvoudig geïnstalleerd.

Nadere informatie

Creators of Air R32. Airconditioners R32 Wandmodellen

Creators of Air R32. Airconditioners R32 Wandmodellen Creators of Air Airconditioners Wandmodellen Bedieningen Fuji Electric en, voor elk wat wils. Met onze uitgebreide wand is het instellen en beheren van onze airconditioner kinderspel. Fuji Electric levert

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie Warmtepomptechniek in nieuwbouwprojecten Nieuw bouwen?

Nadere informatie

Kennis maken met een airco (stand koelen)

Kennis maken met een airco (stand koelen) Opdracht 1 Kennis maken met een airco (stand koelen) Naam Start datum Gecontroleerd Resultaat Lees eerst goed wat de opdracht is. Bij het meten met een thermometer deze niet in het buitenunit of binnenunit

Nadere informatie

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning

Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabel binnenklimaat vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2017 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Kanaalmodellen (industrieel)

Kanaalmodellen (industrieel) Kanaalmodellen (industrieel) www.fujitsu-heatpumps.be Kanaalmodellen (industrieel) Hoge druk kanaalmodel ARYG LHTE pagina 3 12,5-14 kw ruimten tussen 120 en 140 m² voeding - 1x230V Hoge druk kanaalmodel

Nadere informatie

specifieke kenmerken van de lg vloer-/plafond unit:

specifieke kenmerken van de lg vloer-/plafond unit: De LG vloer-/plafond units zijn ontworpen voor montage op de vloer of direct onder het plafond. De plafond onderbouw unit wordt vaak toegepast wanneer er boven het verlaagde plafond onvoldoende ruimte

Nadere informatie

Wandmodellen.

Wandmodellen. Wandmodellen www.fujitsu-heatpumps.be Wandmodellen Design wandmodel ASYG LTCA + 2,5-3,5 kw ruimten tussen 10 en 40 m² pagina 3 Design wandmodel ASYG LUCA 2,0-4,0 kw ruimten tussen 10 en 50 m² pagina 5

Nadere informatie

Verdeling gemiddeld energieverbruik NL. Auto (benzine)

Verdeling gemiddeld energieverbruik NL. Auto (benzine) Warmtepomp Het gebruik van verwarming en warm water bepalen een zeer groot deel van het energieverbruik van een woning. Het gebruik van een warmtepomp is een (gedeeltelijk of volledig) alternatief voor

Nadere informatie

WPL 15 ACS LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.:

WPL 15 ACS LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: WPL 15 ACS LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: 234759 De lucht water-warmtepomp WPL 15 ACS heeft ook bij temperaturen ver onder het vriespunt nog een toprendement. Dankzij de hoge aanvoertemperaturen

Nadere informatie

Warmtepomp. Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud

Warmtepomp. Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door optimaal onderhoud. voltalimburg.nl/onderhoud Warmtepomp Meer wooncomfort en minder energieverbruik door optimaal onderhoud voltalimburg.nl/onderhoud Wist u dat......wij duizenden onderdelen op voorraad hebben en dus snel kunnen handelen en en onderhoud.

Nadere informatie

geotherm hybride systeem

geotherm hybride systeem geotherm hybride systeem Duurzaam comfort door slimme samenwerking 01-08 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Met het geotherm hybride systeem

Nadere informatie

WPL 25 AC LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.:

WPL 25 AC LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: WPL 25 AC LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: 236645 Behaaglijke warmte uit de lucht, waar anderen al bijverwarmen. De buiten opgestelde lucht water-warmtepomp WPL 25 AC heeft ook bij temperaturen ver

Nadere informatie

specifieke kenmerken van de lg vloer-/plafond unit:

specifieke kenmerken van de lg vloer-/plafond unit: De LG vloer-/plafond units zijn ontworpen voor montage op de vloer of direct onder het plafond. De plafond onderbouw unit wordt vaak toegepast wanneer er boven het verlaagde plafond onvoldoende ruimte

Nadere informatie

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort 01-09 - 2017 Fluisterstil én extreem energiezuinig Comfort in optima forma Geniet het hele jaar zorgeloos van comfort in optima

Nadere informatie

Kanaalmodellen (commercieel)

Kanaalmodellen (commercieel) Kanaalmodellen (commercieel) www.fujitsu-heatpumps.be Kanaalmodellen (commercieel) Compact kanaalmodel ARYG LLTB A++ pagina 3 3,5-5,0 kw ruimten tussen 20 en 60 m² voeding - 1x230V Kanaalmodel ARYG LMLE

Nadere informatie

Room Airconditioners

Room Airconditioners RAC Room Airconditioners Multi split specificaties Deze RAC Multi split Specificaties brochure biedt aanvullende informatie bij de RAC Room Airconditioners brochure van Mitsubishi Electric. ClimateCare

Nadere informatie

Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning

Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning Energy-Floor haalt energie uit de bodem van uw woning De laatste jaren is er qua energiebehoefte veel veranderd in de woningbouw. Voorheen waren de behoefte en kosten m.b.t. verwarming in nieuwbouw woningen

Nadere informatie

Cassette unit 4-zijdig uitblazend

Cassette unit 4-zijdig uitblazend RAC Cassette unit 4-zijdig uitblazend Inverter warmtepomp Voor particulieren & midden- en kleinbedrijf Energiezuinig RAC Cassette unit 4-zijdig uitblazend Inverter warmtepomp Het hele jaar een comfortabel

Nadere informatie

HPA-O 13 C Premium LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.:

HPA-O 13 C Premium LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: HPA-O 13 C Premium LUCHT WATER-WARMTEPOMPEN PRODUCTNR.: 238983 De belangrijkste kenmerken Lucht water-warmtepomp voor buitenopstelling voor verwarmen en koelen Met energie-efficiënte invertertechniek voor

Nadere informatie

VRF W W W. M I D E A - N E D E R L A N D. N L

VRF W W W. M I D E A - N E D E R L A N D. N L VRF 2016-2017 W W W. M I D E A - N E D E R L A N D. N L VRF systemen GARANTIE JAAR G A R A N TIE MIDEA MV5-X Midea de bedenker en ontwikkelaar van de Diamant Cut MV5-X 2-pijps VRF systemen, bestaan uit

Nadere informatie

Eneco WarmteWinner. Eneco Smart Energy. Postbus BA Rotterdam EBE.CSM.WARMTEWINNER.10/17

Eneco WarmteWinner. Eneco Smart Energy. Postbus BA Rotterdam   EBE.CSM.WARMTEWINNER.10/17 Eneco WarmteWinner Eneco Smart Energy Postbus 1014 3000 BA Rotterdam www.eneco.nl/warmtewinner EBE.CSM.WARMTEWINNER.10/17 Inhoud Introductie Introductie 3 De Eneco WarmteWinner 4 Werkingsprincipe 7 Hybride

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen. koelsysteem» Solution. AquaFREE RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning «Ik wens een VOLWAARDIG alternatief voor een klassiek verwarmingsen koelsysteem» Solution AquaFREE RESIDENTIEEL Solution Ik wens een performante verwarming. Ik wens een milieuvriendelijke

Nadere informatie

Begrippenlijst Naar groen is goed te doen

Begrippenlijst Naar groen is goed te doen Begrippenlijst Naar groen is goed te doen Begrip Trias Energetica Toelichting De drie stappen van de Trias Energetica zijn basisvuistregels bij het duurzaam ontwerpen en verbouwen van gebouwen, ontworpen

Nadere informatie

Nefit EnviLine split warmtepomp. Nefit houdt Nederland warm. EnviLine. split warmtepomp

Nefit EnviLine split warmtepomp. Nefit houdt Nederland warm. EnviLine. split warmtepomp Nefit EnviLine split warmtepomp Nefit houdt Nederland warm EnviLine split warmtepomp Nefit EnviLine split warmtepomp Méér besparen met duurzame energie uit buitenlucht Met EnviLine introduceert Nefit de

Nadere informatie

Kees Bakker

Kees Bakker Kees Bakker info@energiehuishelmond.nl Vrijwilliger Energiehuis op cover blad Eigen Huis! Ervaringsdeskundige! Verwarmen van een woning verwarmt met aardgas gestookte CV verwarmt elektrisch met warmtepomp

Nadere informatie

Waar zijn we met het verduurzamen van onze woningen in Nederland?

Waar zijn we met het verduurzamen van onze woningen in Nederland? Waar zijn we met het verduurzamen van onze woningen in Nederland? We hebben veelal nog verouderde woningen waarbij ongeveer een kwart van de huiseigenaren een hypotheekschuld heeft boven de huidige marktwaarde.

Nadere informatie

Wandmodel. airconditioners

Wandmodel. airconditioners Wandmodel airconditioners Design wandmodel LUCA Infrarode bediening (standaard) RSW-7/9LU RSW-12/14LU RSG-7LU RSG-9LU RSG-12LU RSG-14LU 0, ~ 3,00 (2,00) kw 0, ~ 3,20 (2,) kw 0,90 ~ 4,20 (3,) kw 0,90 ~

Nadere informatie

DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING

DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING DUURZAAM BOUWEN IN PLAN DRENKELING Bij de ontwikkeling van Landgoed Drenkeling heeft duurzaamheid een hoge prioriteit. Duurzaamheid betekent in dit geval dat de gebouwde omgeving voldoet aan hoge duurzaamheidseisen

Nadere informatie

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning.

BUVA EcoClimate warmtepomp. Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. BUVA EcoClimate warmtepomp Duurzaam verwarmen, koelen en warm water voor elke woning. Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort. Dat kan met de BUVA EcoClimate

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

Wandmodellen.

Wandmodellen. Wandmodellen www.fujitsu-heatpumps.be Wandmodellen Design wandmodel ASYG LTCA A+++ 2,5-3,5 kw ruimten tussen 10 en 40 m² pagina 4 Design wandmodel ASYG LUCA A++ 2,0-4,0 kw ruimten tussen 10 en 50 m² pagina

Nadere informatie

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar

geotherm elektrische warmtepomp Op alle fronten betrouwbaar Op alle fronten betrouwbaar 01.09.2012 onbezorgd comfort De betrouwbare geotherm Verwarming uit de bodem met een warmtepomp. Ingewikkeld? Niet bij Vaillant. Want Vaillant staat garant voor onbezorgd comfort

Nadere informatie

modulair vrf 2-pijps of 3-pijps fsxnse (standaard) en fsxnpe (hoogefficiënt) modulair vrf eigenschappen en voordelen set free

modulair vrf 2-pijps of 3-pijps fsxnse (standaard) en fsxnpe (hoogefficiënt) modulair vrf eigenschappen en voordelen set free Brochure SIGMA VRF SET FREE MODULAIR VRF 2- en 3-PIJPS system free - 20 +15-10 +52 modulair vrf 2-pijps of 3-pijps fsxnse (standaard) en fsxnpe (hoogefficiënt) modulair vrf De Sigma VRF is speciaal ontwikkeld

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners FHQG-C Geoptimaliseerd voor seizoensrendement seizoensrendement www.daikin.

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners FHQG-C Geoptimaliseerd voor seizoensrendement seizoensrendement www.daikin. geoptimaliseerd voor seizoensrendement Airconditioners comfortverhogend, geoptimaliseerd voor energiezuinig en fluisterstil seizoensrendement Geoptimaliseerd voor seizoensrendement PLAFONDONDERBOUWMODEL

Nadere informatie

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam

Frisse Lucht GREEN PACKAGE. Energie uit de lucht - 100% duurzaam GREEN PACKAGE Energie uit de lucht - 100% duurzaam Het comfort van vloerverwarming, koeling en warmtapwater in een duurzaam energiesysteem voor bij u thuis. Frisse Lucht Green Package, duurzame energie

Nadere informatie

Stichting Stimular. Energie positieve bedrijventerreinen Special van het gas af mn. inzet van Warmtepompen. De werkplaats voor duurzaam ondernemen

Stichting Stimular. Energie positieve bedrijventerreinen Special van het gas af mn. inzet van Warmtepompen. De werkplaats voor duurzaam ondernemen Energie positieve bedrijventerreinen Special van het gas af mn. inzet van Warmtepompen Hoorn, 12 december Marc Herberigs m.herberigs@stimular.nl 010 238 28 26 Stichting Stimular De werkplaats voor duurzaam

Nadere informatie

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen

Pool & Spa. De Hydro-Pro warmtepompen Pool & Spa Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 1 De Hydro-Pro warmtepompen 3/2/2012 2:49:46 PM Hydro-Pro_warmtepompen_Mertens.indd 2 3/2/2012 2:49:50 PM Efficiënt en economisch De warmte van de buitenlucht

Nadere informatie

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem

Hydrolution systeem. Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning. Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Hydrolution systeem Milieubewust genieten van totaalcomfort in uw woning Hydrolution_verwarmen, koelen en warm tapwater met één systeem Een comfortabele binnenomgeving vergroot de kwaliteit van het leven.

Nadere informatie

Wijnkoeling. www.fujitsu-heatpumps.be

Wijnkoeling. www.fujitsu-heatpumps.be Wijnkoeling www.fujitsu-heatpumps.be Wandmodel - Ecovin wijntoepassing (wijnkelder) ruimten tussen 10 en 30 m² Wijnkoeling pagina 3 Plafondmodel - Ecovin wijntoepassing (wijnkelder) ruimten tussen 20 en

Nadere informatie

PULSIE-KANAALAANSLUITING:

PULSIE-KANAALAANSLUITING: Vloer/Plafondmodel RY - 14LA RY- 18LA RY - 24LA n 4,20 Kw n 4,80 Kw n 5,20 Kw n 6,20 Kw n 6,50 Kw n 6,80 Kw Afstandsbediening (infarood) Cassettemodel RC - 12LA RC- 14LA RC - 18LA n 3,50 Kw n 4,00 Kw n

Nadere informatie

Kanaalmodel. airconditioners. Creators of air. Japanse TopkwaliTeiT airconditioners

Kanaalmodel. airconditioners. Creators of air. Japanse TopkwaliTeiT airconditioners Creators of air Kanaalmodel airconditioners Japanse TopkwaliTeiT airconditioners specificaties Het kanaalmodel wordt volledig in het plafonds gemonteerd, aangesloten op een kanalensysteem met lucht- toe-

Nadere informatie

M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen

M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen Warmtepompen M-Thermal Voordelen lucht/water warmtepompen Elektrische verwarming Minder CO2 uitstoot Stookolie CV Ketel M-Thermal Het verwarmen met een lucht/water zorgt veruit voor het minste CO2 uitstoot.

Nadere informatie

nergiebespaar Concept

nergiebespaar Concept nergiebespaar Concept Totaalpakket - Warmtepomp Zonneboiler CV-ketel Iets meer investeren, veel meer besparen: Zeer hoge energiebesparing! Zeer hoge subsidie! Zeer veel comfort! Waarom duurzaam? Drie redenen

Nadere informatie

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door de juiste CV-ketel. voltalimburg.nl/cvketels

Meer wooncomfort. en minder energieverbruik door de juiste CV-ketel. voltalimburg.nl/cvketels Meer wooncomfort en minder energieverbruik door de juiste CV-ketel voltalimburg.nl/cvketels Wist u dat... De nieuwste HR-ketels slim gebruik maken van restwarmte en daardoor al een rendement hebben dat

Nadere informatie

Lucht/lucht-warmtepomp climavair: airco en verwarming

Lucht/lucht-warmtepomp climavair: airco en verwarming Verwarming Koeling Hernieuwbare energie Lucht/lucht-warmtepomp climavair: airco en verwarming Ontdek ons assortiment op www.vaillant.be Mijn huis, mijn comfort Verwarming Koeling Hernieuwbare energie climavair

Nadere informatie

LG inverter buitenunit

LG inverter buitenunit LG inverter Koelcapaciteit (min-nominaal-max) kw 5,5-13,9-15,7 Verwarmingscapaciteit (min-nominaal-max) kw 6,4-15,3-17,6 Verwarming bij -7 C resp. -10 C kw 14,3 / 13,35 EER (koelen) / COP (verwarmen) 3,01

Nadere informatie

Vloermodellen.

Vloermodellen. Vloermodellen www.fujitsu-heatpumps.be Vloermodellen Compact vloermodel AGYG LVCA 2,5-4,0 kw ruimten tussen 15 en 50 m² pagina 3 Vloermodel ABYG LVTB 5,0-7,0 kw ruimten tussen 40 en 70 m² pagina 5 Compact

Nadere informatie

SPLIT 2-17 KW LUCHT WARMTEPOMP TECHNEA WARMTEPOMPEN HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING.

SPLIT 2-17 KW LUCHT WARMTEPOMP TECHNEA WARMTEPOMPEN HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING. TECHNEA duurzaam LUCHT WARMTEPOMP SPLIT 2-17 KW HOGE COP & SUPER STIL MODULEREND ONLINE (STEM)BEDIENING INTELLIGENTE REGELING OVER AT-TEC Al 35 jaar zijn we gespecialiseerd in het produceren van warmtepompen

Nadere informatie

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort

Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort WARMTEPOMPTECHNIEK Warmtepompen besparen op energie, niet op comfort Voor verwarming en productie van sanitair warm water in nieuwbouw en renovatie HET PRINCIPE De warmtepomp: een slimme keuze Er bestaan

Nadere informatie

Eigenschappen. Afstandsbediening en buitenunit. Auto Change over. Micro Plasma Ion. Stiller dan in een leeszaal

Eigenschappen. Afstandsbediening en buitenunit.  Auto Change over. Micro Plasma Ion. Stiller dan in een leeszaal Eigenschappen Micro Plasma Ion Auto Change over De Micro Plasma Ionen technologie beschermt u tegen onder meer het corona en influenza virus. In de MPI generator worden onschadelijke positief geladen waterstof

Nadere informatie

MULTISPLITS DELUXE Z DELUXE R32 NIEUW KOELGAS PRODUCTEN TOT 5 BINNENUNITS OP ÉÉN BUITENUNIT

MULTISPLITS DELUXE Z DELUXE R32 NIEUW KOELGAS PRODUCTEN TOT 5 BINNENUNITS OP ÉÉN BUITENUNIT MULTISPLITS DELUXE Z DELUXE NIEUW KOELGAS TOT 5 BINNENUNITS OP ÉÉN BUITENUNIT + PRODUCTEN CU-2Z35TBE / CU-2Z41TBE / CU-2Z50TBE CU-3Z52TBE / CU-3Z68TBE / CU-4Z68TBE CU-4Z80TBE / CU-5Z90TBE Eenvoudige installatie

Nadere informatie

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort

flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort flexotherm/flexocompact warmtepompen Zuinig met energie, maximaal in comfort 01 10 2015 Fluisterstil én extreem energiezuinig Comfort in optima forma Geniet het hele jaar zorgeloos van comfort in optima

Nadere informatie

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens efficiëntie. en comfort, Ik wil maximum. welbehagen!» Wandmodel RESIDENTIEEL

Verwarming & Airconditioning. «Ik wens efficiëntie. en comfort, Ik wil maximum. welbehagen!» Wandmodel RESIDENTIEEL Verwarming & Airconditioning * «Ik wens efficiëntie Ik wil maximum welbehagen!» en comfort, Wandmodel RESIDENTIEEL Wandmodel Ik wens de beste prestaties, zomer en winter. Ik wens stilte. Ik wens comfort.

Nadere informatie

PROJECT GASTHUISKWARTIER DEN BOSCH. Lucht/waterwarmtepomp LWD

PROJECT GASTHUISKWARTIER DEN BOSCH. Lucht/waterwarmtepomp LWD PROJECT GASTHUISKWARTIER DEN BOSCH Lucht/waterwarmtepomp LWD Lucht/water-warmtepompen Nederland gaat gasloos! Nederland gaat gasloos. Hierdoor is de klassieke gasketel niet meer mogelijk. Goede alternatieven

Nadere informatie