AL MEER DAN 40 JAAR MAKEN WIJ ONDERHANDELAARS DIE TEGEN EEN STOOTJE KUNNEN. Open Trainingen voor 2017 in de BeNeLux

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AL MEER DAN 40 JAAR MAKEN WIJ ONDERHANDELAARS DIE TEGEN EEN STOOTJE KUNNEN. Open Trainingen voor 2017 in de BeNeLux"

Transcriptie

1 AL MEER DAN 40 JAAR MAKEN WIJ ONDERHANDELAARS DIE TEGEN EEN STOOTJE KUNNEN Open Trainingen voor 2017 in de BeNeLux

2 Scotwork is de aangewezen partij als het aankomt op de ontwikkeling van uw onderhandelingsvaardigheden. Sinds 1975 geven wij de toon aan met onze baanbrekende methode en helpen om prestaties van zowel de beginnende als de ervaren onderhandelaar te verbeteren. We stellen de deelnemers in staat de bottom line te laten groeien. Onze trainingen zorgen ervoor dat hun resultaten aanzienlijk verbeteren en scherpen hun commerciële vaardigheden aan. De relaties met klanten, leveranciers en ook interne stakehouders worden sterker en zijn lange termijn gericht. Binnen 10 weken behalen de deelnemers een 10-voudige ROI.

3 ONTWIKKEL DE VAARDIGHEDEN DIE VEERKRACHT IN UW ORGANISATIE BRENGEN. Het komt maar zelden voor dat we 100% van de tijd voor 100% krijgen wat we willen hebben en dat veroorzaakt conflict. Hoe we omgaan met die conflicten, ongeacht onze macht of positie heeft een belangrijke invloed op het succes en de winstgevendheid van die relaties, zowel op de korte en lange termijn. Dit geldt of u nu een inkoper of verkoper, manager of werknemer bent en zelfs in de ontelbare persoonlijke relaties we aangaan. Wij geven onze klanten de optie om hun mindset over onderhandelen te veranderen als een manier om conflicten op te lossen en we geven ze de vaardigheden om het onderhandelingsproces naar hun hand te zetten op een gecontroleerde maar toch flexibele manier, ongeacht de situatie waarin ze zich bevinden. Soms zoeken klanten naar oplossing om een schijnbaar hopeloze situatie te keren, in andere gevallen zoeken ze naar een manier om een goede deal nog verder te verbeteren. In alle gevallen zal de mate van effectiviteit waarmee zij hun dagelijkse onderhandelingen uitvoeren, een significante impact hebben op de resultaten. De data en locaties van onze open trainingen in 2017 treft u onderstaand aan. Plaatsen worden verkocht op een first come, first served basis, met een maximum van drie deelnemers uit éénzelfde organisatie op elke open cursus. Om zeker te zijn dat u de data en locatie van uw keuze kan selecteren, raden wij u aan tijdig te boeken. Voor meer informatie, bezoek dan onze website: of bel: (B) (NL)

4 SCOTWORK TRAININGEN ONDERHANDELEN Beter Onderhandelen (BO) De reis van het ontwikkelen van uw onderhandelingsvaardigheden begint hier. Het Scotwork-vlaggenschip, de Training Beter Onderhandelen, brengt uw onderhandelingsvaardigheden gegarandeerd naar een nieuw niveau ongeacht het startpunt. Wij helpen u of uw team de kaart van het onderhandelingslandschap te lezen; de vaardigheden en de technieken te identificeren die worden gebruikt door succesvolle onderhandelaars en helpen deze vaardigheden onder de knie te krijgen in 3 dagen. De reis gaat verder... Nóg Beter Onderhandelen (NBO) Voor degenen die hun vaardigheden nog verder wensen te ontwikkelen. Deze tweedaagse cursus verfrist, versterkt en verbetert de vaardigheden die al verworven zijn op de eerste cursus. Doelstelling is om het aantal vaardigheden en technieken die regelmatig gebruikt worden te verdubbelen; om het vertrouwen om deze toe te passen te vergroten; om extra rendement op de investering voor de organisatie te behalen. Borgen van de onderhandelingsvaardigheden binnen de organisatie... Onderhandelingsvaardigheden coachen (OC) Nu kunt u ervoor zorgen dat uw medewerkers hun onderhandelingsvaardigheden verder ontwikkelen buiten hun deelname aan een Scotwork Training BO. Onderhandelingsvaardigheden kunnen een kerncompetentie binnen uw organisatie worden en uw bedrijf zal een blijvend concurrentievoordeel realiseren. Op de training Onderhandelingsvaardigheden Coachen leren uw coaches, coachingsvaardigheden om collega's en medewerkers te begeleiden naar hun persoonlijke ontwikkelingsdoelstellingen op het gebied van onderhandelen. Het spreekt vanzelf dat zij de Scotwork Training Beter Onderhandelen succesvol moeten hebben afgerond.

5 BETER ONDERHANDELEN (BO) WAT KAN U VERWACHTEN De Doelstellingen Het onderhandelingsproces is in de kern van ons dagelijks leven. Weinig mensen krijgen 100% van de tijd 100% wat ze willen hebben. De implementatie van onze beslissingen vereist de actieve medewerking van anderen wiens agenda's, doelstellingen, strategieën en waarden totaal verschillend kunnen zijn van onze. Intra- en inter-company, nationale en internationale relaties behoeven onderhandelde werkbare oplossingen. Zonder daarover te onderhandelen kan dit leiden tot impasse, verloren orders, faillissementen, stakingen en zelfs oorlogen. Het doel van deze Scotwork Training Beter Onderhandelen is: Om de structuur van het onderhandelingsproces te aan te tonen Om goed onderhandelingsgedrag te illustreren Om de belangrijkste vaardigheden te identificeren en Om deze in de praktijk te brengen door middel van een aantal live-onderhandelingen De Resultaten Deze cursus stelt u in staat: Om mogelijke of feitelijke conflicten en onderhandelingskansen sneller te identificeren. Om ze sneller, met een grotere tevredenheid en creatiever op te lossen. Om meer open "partnership" relaties met collega's, klanten en leveranciers op te bouwen. Om de onderhandelingen aan te gaan met meer vertrouwen. Om u te helpen uw vooropgestelde zakelijke en persoonlijke doelen. te bereiken De Methode Tijdens de cursus werken wij met kleine groepen van slechts 6 deelnemers per trainer. De theorie van het onderhandelen wordt in 5 korte sessies behandeld. Het grootste gedeelte van de tijd bent u echter zelf aan het onderhandelen: u bereidt onderhandelingen met uw team voor, voert ze uit en kijkt samen met de Scotwork expert-coach terug naar de video-opnames om de onderhandelingsresultaten te analyseren. Deze cursus is niet over uw persoonlijke beoordeling, hoewel u in staat zal zijn om een beeld te vormen van uw eigen ontwikkeling. De stijl van de cursus is onderhoudend en met humor. Tijdens de analyse van de video-opnamen kijken we naar wat er goed ging en stellen we alternatieven voor. We kijken ook naar wat er fout ging en stellen verbeteringen voor. De gebruikte cursusmaterialen zijn gericht op implementatie en borging van de gebruikte methoden en technieken en worden zowel in een handig en compact formaat, als in elektronische vorm gegeven.

6 De Leerpunten De cursus behandelt de volgende specifieke gebieden: Hoe meer VERTROUWEN in de onderhandelingen te krijgen Hoe de POWER BALANCE te analyseren Hoe ONDERHANDELINGSKANSEN te herkennen en ze te exploiteren Hoe te herkennen dat onderhandelen de juiste methode is voor het oplossen van het conflict Hoe de "8 STAPPEN" te begrijpen en hoe ze te gebruiken om het proces te beheren Begrijpen en in de praktijk van de vaardigheden die bij elke stap horen De vijf belangrijkste onderwerpen die moeten worden behandeld in de V OORBEREIDING Hoe kan u de kwaliteit van de informatieuitwisseling verbeteren Hoe signalen opvangen, interpreteren en hoe ermee omgaan Hoe en wanneer VOORSTELLEN, suggesties te doen of eisen te stellen Bepalen wanneer en waar u opent met uw VOORSTEL Hoe te REAGEREN op hun voorstellen Hoe deals te VERPAKKEN en zonder dat het meer kost Hoe waarderen en plannen van je CONCESSIES Hoe afwijkende PRIORITEITEN te herkennen en te gaan voor WIN / WIN aanbiedingen Hoe u moet RUILEN, hoe stelt u een prijs op eisen van de andere partij Hoe herkent u AFSLUITMOMENTEN en hoe ze te gebruiken Hoe de overeenkomst te behalen en de uitvoering te verzekeren Hoe om te gaan en te reageren op KLACHTEN Hoe het maken en reageren op MEERVOUDIGE EISEN Hoe uw LUISTERVAARDIGHEDEN te verbeteren Hoe omgaan met AGRESSIE en CONFRONTATIE Hoe om te gaan met IMPASSES Hoe gebruikt u en reageert u op de meest voorkomende ONDERHANDELINGSTACTIEKEN Hoe en wanneer neemt u een VERDAGING en andere TIME-OUTS Hoe haalt u het meeste uit TEAM ONDERHANDELINGEN Hoe bouwt u "PARTNERSHIP RELATIES" met klanten of leveranciers op Hoe kan u het ONDERHANDELINGSPROCES BEHEREN; versnellen, vertragen of tijdelijk stoppen Hoe het ONDERHANDELEN aan te grijpen als een kans in plaats van een tegenspraak

7 De Open Trainingen worden gegeven op drie plaatsen in België en Nederland BUSSUM (NL) DEN HAAG (NL) ANTWERPEN (B) Onze trainingen worden wereldwijd gegeven in 38 landen en in 24 lokale talen. Een volledige lijst van de landen en talen vindt u op onze website. Ons advies is om tijdig te boeken om uw keuze van het tijdstip en de locatie te waarborgen. De cursussen worden aangeboden op een 'first come, first serve' basis, met een maximum van 3 deelnemers uit éénzelfde organisatie op elke cursus.

8 SCOTWORK TRAININGEN OPEN TRAINING AGENDA 2017 BETER ONDERHANDELEN TRAINING DATA LOCATIE REF MAART BUSSUM (NL) BNL-1701 NEDERLANDS MEI DEN HAAG (NL) BNL-1702 ENGELS JUNI ANTWERPEN (BE) BNL-1703 ENGELS JUNI BUSSUM (NL) BNL-1704 HEALTHCARE NEDERLANDS OKTOBER BUSSUM (NL) BNL-1705 NEDERLANDS NOVEMBER DEN HAAG (NL) BNL-1706 ENGELS DECEMBER ANTWERPEN (B) BNL-1707 ENGELS

9 SCOTWORK TRAINGEN 2017 Voorwaarden De plaatsen worden uitsluitend aangeboden onder de voorwaarden zoals achteraan in dit document opgenomen. (Scotwork Open Trainingen Voorwaarden - pagina 12) 2017 Cursuskosten Beter Onderhandelen 2,660 per persoon + BTW 355 per persoon + BTW voor het facility forfait Het facility forfait is verplicht voor elke deelname, het is het individueel aandeel voor elke deelnemer in de kosten voor de maaltijden en drankjes tijdens de training. DE BETALING DIENT TE ZIJN VOLDAAN TEN LAATSTE VRIJDAG VOOR AANVANG VAN DE TRAINING ZONIET KAN DE DEELNAME GEANNULEERD WORDEN Hotel/Verblijfskosten Een hotelreservering wordt automatisch gemaakt door Scotwork, maar de hotelkosten zijn niet inbegrepen in de trainingsfee of het facility forfait. Residentiële deelnemers betalen de overnachting, ontbijt en persoonlijke uitgaven. De deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen hotelrekeningen aan het einde van de training.

10 Reserveringen Om te reserveren neemt u contact op met Scotwork, wij kunnen u de meest recente informatie over beschikbaarheid geven. Een voorlopige reservering kan gemaakt worden, maar dient binnen vijf werkdagen te worden bevestigd per of een bestelling. Een inkoopordernummer moet worden vermeld indien nodig. Telefoon: (B) (NL) registration.benelux@scotwork.com Scotwork behoudt zich het recht een inschrijving te weigeren. BOEK ONLINE: Boeking Nederland of Boeking België Deelname Instructies Uitgebreide instructies zoals hotelgegevens en pre-cursus documentatie worden vier weken voor aanvang van de cursus aan de deelnemers gestuurd. Annuleringen Cursuskosten worden volledig in rekening gebracht voor een annulering binnen de 28 dagen voor aanvang, het is echter altijd mogelijk om een vervangende deelnemer te sturen wat altijd de voorkeur heeft boven een annulering.

11 De structuur en de inhoud van de verschillende stappen die deel uitmaken van het proces, alsook het gebruik van de camera's waren een geweldig hulpmiddel voor feedback - ook het jezelf plaatsen in gebieden waarin je geen eerdere ervaring had was zeer de moeite waard Colm Ahern Technical Services Manager - LVMH (UK)

12 SCOTWORK OPEN TRAININGEN VOORWAARDEN Definities Scotwork : het partnerschap van Scotwork bvba met uitoefening te Vennenlaan 20, 2980 Zoersel, België of één van haar gelieerde ondernemingen. Klant : elke persoon of organisatie die een deelnemer in dienst heeft, of die belangstelling toont, in een training die door Scotwork wordt gegeven. Deelnemer : een persoon die deelneemt of bedoeld is om deel te nemen aan een training die door Scotwork wordt gegeven. 1. Alle plaatsen worden aangeboden onder de Scotwork Open Trainingen Voorwaarden, deze Voorwaarden prevaleren over alle algemene voorwaarden van de Klant op elk moment. Scotwork aanvaard geen andere voorwaarden, tenzij schriftelijk overeengekomen alvorens de reservatie wordt gemaakt. 2. Scotwork kan de beschikbaarheid van plaatsen op een training niet garanderen. Scotwork zal voorlopige boekingen accepteren via de telefoon, maar deze moet schriftelijk (per brief of ) binnen 5 dagen worden bevestigd. Alle plaatsen die niet binnen 5 dagen bevestigd zijn, kunnen worden aangeboden aan andere klanten. 3. Wanneer een reservering is gemaakt door een derde, namens een klant, moeten de naam, het adres en andere relevante gegevens van de klant vereist door Scotwork worden aangeleverd aan Scotwork op het moment dat de reservering wordt gemaakt. 4. Alle facturen zullen 28 dagen voor de training of zodra de boeking is bevestigd (indien dit later is), aan de klant worden aangeboden. De betaling dient ontvangen te zijn door Scotwork uiterlijk op de vrijdag voorafgaande aan de training, of deelname kan aan de training worden geweigerd. In dergelijke omstandigheden zal de opdrachtgever aansprakelijk blijven voor de trainingsfee. Betaling is verschuldigd bij de aanvang van de training. Bij niet tijdige betaling is de opdrachtgever Scotwork een boete verschuldigd van 1,3% per maand over het totale uitstaande bedrag. 5. Bij een annulering van deelname minder dan 28 dagen voor aanvang van de training, wordt de trainingsfee volledig berekend, echter het is altijd mogelijk een vervangende deelnemer te sturen hetgeen altijd de voorkeur heeft tov een regelrechte annulering. Deelnemers die de training vroegtijdig verlaten (zelfs om redenen van slechte gezondheid) zullen geen restitutie ontvangen. 6. In het geval dat een klant een boeking wilt annuleren buiten de periode van 28 dagen of wijziging van een boeking op elk gegeven moment, moeten zij een -bevestiging verkrijgen van Scotwork. Deze zal in het geval van een geschil worden aangehaald. Indien de Opdrachtgever een annulering schriftelijk meldt aan Scotwork en Scotwork in staat is om deze plek te verkopen tegen de volle prijs dan zal Scotwork afzien van de annulerings-kosten. 7. Slechts drie deelnemers per organisatie mogen deelnemen per training(-sdatum). 8. Scotwork behoudt zich het recht voor om de trainers voor elke training, zonder kennisgeving aan de Opdrachtgever of Deelnemer, te veranderen. 9. Scotwork behoudt zich het recht voor om op elk moment de training te weigeren aan een deelnemer of klant. 10. Scotwork behoudt zich het recht voor om elke deelnemer die een storende invloed op de training uit te sluiten van de training. In dit geval zal geen restitutie van de trainingsfee plaatsvinden. 11. De Klant is verantwoordelijk voor de hotelkosten die betrekking hebben op drank, huisvesting of andere zaken die door hun deelnemers (inclusief eventuele annuleringskosten) zijn gemaakt. Een hotelreservering wordt automatisch gemaakt voor elke deelnemer. Elke deelnemer wordt op voorhand uitdrukkelijk gevraagd of hij van deze gebruik wenst te maken. De afrekening van de hotelkosten dient direct te worden afgehandeld door de deelnemer met het hotel aan het einde van de training. 12. De Deelnemers mogen de materialen behouden die de trainers hebben uitgedeeld. Op verzoek retourneren zij alle andere lesmaterialen van welke Scotwork eigenaar is. 13. Het is niet toegestaan dat Deelnemers of Klanten (en iedere Klant ziet erop toe dat haar deelnemers dit respecteren) informatie of materialen die toebehoren aan Scotwork gebruiken, waardoor inbreuk wordt gedaan aan de voorgaande geldende intellectuele eigendomsrechten, knowhow of trainingsmateriaal van Scotwork, en aldus Scotwork schaadt. 14. Scotwork aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies of schade, van welke aard dan ook die door de Deelnemer of de Klant in verband met een training die door Scotwork gegeven is. 15. Deze Voorwaarden worden beheerst door en geïnterpreteerd in overeenstemming met de Belgische wetgeving.

13 WERELDWIJD ECHT EEN IMPACT MAKEN Al meer dat senior managers hebben wij in 24 talen gecoacht. consultancybedrijf, actief in 38 landen. Wij werken met grote en kleine ondernemingen in alle sectoren. En na 40 jaar zijn we nog steeds de real deal, waar mensen vaardigheden leren die hun leven veranderen en hun bedrijven aan een succesvollere toekomst helpen. Australië België Brazilië Canada China Colombia Czech Republic Denemarken Finland Frankrijk Duitsland Griekenland Hong Kong Hungarije India Indische Ocean Indonesië Ierland Italië Japan Litouwen Mexico Midden Oosten Nederland Noorwegen Nieuw Zeeland Polen Roemenië Rusland Singapore Slovakijë Zuid Afrika Spanje Zweden Turkijë Oekraïne Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten van Amerika Scotwork BeNeLux bvba Vennenlaan 20, 2980 Zoersel - Belgium Tel: (B) (NL) registration.benelux@scotwork.com Boek online: Boeking Nederland of Boeking België

What s the buzz on negotiation? Open trainingen voor 2016 in de BeNeLux

What s the buzz on negotiation? Open trainingen voor 2016 in de BeNeLux What s the buzz on negotiation? Open trainingen voor 2016 in de BeNeLux Om de beste onderhandelaar te worden ga je naar de bron Scotwork introduceren in uw organisatie bestaat niet alleen uit het bijwonen

Nadere informatie

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS

CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS OVERNACHTINGEN 2015-2016 - 9 maanden VOORLOPIGE CIJFERS BELGIË OVERNIGHT STAYS 2015-2016 - 9 months PRELIMINARY FIGURES BELGIUM België 15 668 923 15 878 478 +209 555 +1,3% Belgium Nederland 4 071 014 3

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 10/11/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Land Botswana 03/07/09 Herziene

Nadere informatie

SIM KAART USA UNLIMITED

SIM KAART USA UNLIMITED SIM KAART USA UNLIMITED Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

HANDLEIDING SIM KAART CANADA

HANDLEIDING SIM KAART CANADA HANDLEIDING SIM KAART CANADA Copyright 2018. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 9/06/2009 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Brunei 30/04/09 Nieuwe Overeenkomst.

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-april 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juli 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Nationale Examentraining Drift 1. 3512 BP Utrecht. T 030 890 1285 F 030 310 0377 E info@examentraining.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Nationale Examentraining Drift 1. 3512 BP Utrecht. T 030 890 1285 F 030 310 0377 E info@examentraining. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht T 030 890 1285 F 030 310 0377 E info@examentraining.nl Inhoudsopgave Artikel 1 : Definities Artikel 2 : Algemeen Artikel 3 : Aanmelding

Nadere informatie

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016

Toerisme in Cijfers Tourism in Figures. Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 2016 Toerisme in Cijfers Tourism in Figures XL Aantal aankomsten per maand, 2016 Number of arrivals by month, 2016 Juli 2017 AANTAL AANKOMSTEN PER MAAND, 2016 Tabel P. Table NUMBER OF ARRIVALS BY MONTH,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-augustus 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-juni 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief

Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Binnen EU bellen, sms en en surfen aan nationaal tarief Naar aanleiding van een Europese maatregel, worden ook bij Orange vanaf 11 juni 2017 de kosten voor mobiele roaming in de EU afgeschaft. Dit betekent

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (! Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige (!) cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, april 2017 1 ALGEMEEN OOST-

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvoorwaarden Artikel 1. Definities 1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training is gesloten. 2. Deelnemer:

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september 2016 Bron: Cijfers FOD Economie-ADSEI 2015: definitieve cijfers 2016: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen, januari 2017

Nadere informatie

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september

Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september Aankomsten en overnachtingen Oost-Vlaanderen Januari-september 2016-2017 Bron: Cijfers FOD Economie-Algemene Directie Statistiek 2016: definitieve cijfers 2017: voorlopige cijfers Studiecel Toerisme Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DRANKENSERVICE.NL

ALGEMENE VOORWAARDEN DRANKENSERVICE.NL ALGEMENE VOORWAARDEN DRANKENSERVICE.NL Artikel 1 - Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Artikel 4 - De overeenkomst Artikel 5 Herroepingsrecht Artikel 6 - Verplichtingen

Nadere informatie

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld.

Opmerking bij alle grafieken die volgen. In de statistieken zijn alleen de gegevens opgenomen van iedereen die zich heeft aangemeld. Statistieken 2014 98 ste Vierdaagse De limiet voor het aantal inschrijvingen is in 2014 gesteld op 46.000. In totaal zijn 7.844 personen uitgeloot voor de Vierdaagse. Barometer 2014 alle lopers % uitval

Nadere informatie

Werknemers. Ink AJ Ink AJ Top. Vervangingsinkomsten. Ink AJ , ,00

Werknemers. Ink AJ Ink AJ Top. Vervangingsinkomsten. Ink AJ , ,00 Beroepsinkomsten - Werknemers - Vervangingsinkomsten - Sociale en culturele vrijstellingen - Kosten eigen aan de werkgever/vennootschap - Aanvullende pensioenen - Bewijs van kosten voor verplaatsing tussen

Nadere informatie

Lokale Coloplast kantoren

Lokale Coloplast kantoren Afrika Azië Australië Europa Noord Amerika Zuid Amerika Afrika Algerije (Frans, Arabisch) (gratis nummer*) +213 0560 16 50 18, +213 0560 16 59 59 dzconsumerservice@coloplast.com Congo, Egypte, Kenia, Marokko,

Nadere informatie

Artikel 3. Inschrijving en bevestiging open training of workshop

Artikel 3. Inschrijving en bevestiging open training of workshop Algemene voorwaarden 2Bloom voor Workshops en trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training

Nadere informatie

Werknemers. Ink AJ Ink AJ Ink AJ 2016

Werknemers. Ink AJ Ink AJ Ink AJ 2016 Beroepsinkomsten - Werknemers - Vervangingsinkomsten - Sociale en culturele vrijstellingen - Kosten eigen aan de werkgever/vennootschap (kilometervergoeding verblijfskosten) - Aanvullende pensioenen -

Nadere informatie

17. Toepasselijk recht en geschilbeslechting Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.

17. Toepasselijk recht en geschilbeslechting Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. Voorwaarden 1. Definities i) Onder de term "Services" wordt verstaan alle diensten die door Lloyd's Register Nederland BV ("LR" of "LRQA") aan de klant worden verstrekt; ii) "Overeenkomst" betekent de

Nadere informatie

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte;

tijd tot tijd zullen luiden; de opdracht zoals beschreven in de overeenkomst of offerte; op dienst zoals bespreken in de overeenkomst of offerte; ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze Algemene Voorwaarden hebben de onderstaande termen en uitdrukkingen de volgende betekenis: Opdrachtnemer : de V.O.F Hello Purpose; Opdrachtgever : de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden mbt trainingen en workshops van CustersCoaching. vallende onder het aanbod van www.authentiekpresenteren.eu

Algemene voorwaarden mbt trainingen en workshops van CustersCoaching. vallende onder het aanbod van www.authentiekpresenteren.eu Algemene voorwaarden mbt trainingen en workshops van CustersCoaching vallende onder het aanbod van www.authentiekpresenteren.eu Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon,

Nadere informatie

Ink. 2012 AJ 2013 Gewestelijke weerwerkpremie Maximumbedrag van de brutopremie per maand 180,00 180,00 180,00

Ink. 2012 AJ 2013 Gewestelijke weerwerkpremie Maximumbedrag van de brutopremie per maand 180,00 180,00 180,00 Beroepsinkomsten - Werknemers - Vervangingsinkomsten - Sociale en culturele vrijstellingen - Kosten eigen aan de werkgever/vennootschap (kilometervergoeding verblijfskosten) - Aanvullende pensioenen -

Nadere informatie

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 726 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 27 juni 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Ink. 2013 AJ 2014 Gewestelijke weerwerkpremie Maximumbedrag van de brutopremie per maand 180,00 180,00 180,00

Ink. 2013 AJ 2014 Gewestelijke weerwerkpremie Maximumbedrag van de brutopremie per maand 180,00 180,00 180,00 Beroepsinkomsten - Werknemers - Vervangingsinkomsten - Sociale en culturele vrijstellingen - Kosten eigen aan de werkgever/vennootschap (kilometervergoeding verblijfskosten) - Aanvullende pensioenen -

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland 1 1. Goederenexport van Australië naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Australische exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2013-I nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2013- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Hier vindt u onze Algemene Voorwaarden voor cursussen. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van het cursusaanbod en bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Werknemers. Top. Vervangingsinkomsten. Ink. 2012 - AJ 2013 Ink. 2011 AJ 2012 43.620,00

Werknemers. Top. Vervangingsinkomsten. Ink. 2012 - AJ 2013 Ink. 2011 AJ 2012 43.620,00 Beroepsinkomsten - Werknemers - Vervangingsinkomsten - Sociale en culturele vrijstellingen - Kosten eigen aan de werkgever/vennootschap - Aanvullende pensioenen - Bewijs van kosten voor verplaatsing tussen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht T 088 392 6367 E info@examentraining.nl Inhoudsopgave Artikel 1: Definities Artikel 2: Algemeen Artikel 3: Aanmelding Artikel

Nadere informatie

School of Foresight Algemene voorwaarden

School of Foresight Algemene voorwaarden School of Foresight Algemene voorwaarden Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6

Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid. Pagina 1 van 6 1 Algemene voorwaarden cursussen F.R.B. Fotografie Pagina 1 van 6 Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 20 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Lijst van verdragen op alfabetische volgorde: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Albanië dubbele 14-12-2001 22-07-2004 15-11-2005 Trb.2004, 281 Argentinië dubbele 04-03-1994 27-12-1996

Nadere informatie

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland

nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 272 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 januari 2018 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Kinderen in het buitenland Kinderen moeten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities

Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen. Artikel 1. Definities Algemene voorwaarden FWT Opleidingen & Trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten.

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers België-Nederland juni 2019

Handels- en investeringscijfers België-Nederland juni 2019 Handels- en investeringscijfers België-Nederland juni 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. David Mark via Pixabay - brouwerij, België Wat kunt u verwachten

Nadere informatie

Voorwaarden: onderhavige algemene voorwaarden. ARTIKEL 3: Inschrijven en bevestigen workshop.

Voorwaarden: onderhavige algemene voorwaarden. ARTIKEL 3: Inschrijven en bevestigen workshop. ARTIKEL 1: Definities. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een workshop is gesloten. Workshop deelnemer: de natuurlijke persoon

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Brazilië-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Thaysey Pixabay, Brazilië Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SUCCESVOL IN BALANS

ALGEMENE VOORWAARDEN SUCCESVOL IN BALANS ALGEMENE VOORWAARDEN SUCCESVOL IN BALANS 1. Definities 1.1 Cursus, training of opleiding: Een bijeenkomst met het doel het overbrengen van kennis en/of vaardigheden. 1.2 Opdrachtgever: De natuurlijke of

Nadere informatie

Ink AJ 2016 Gewestelijke weerwerkpremie Maximumbedrag van de brutopremie per maand 180,00 180,00 180,00

Ink AJ 2016 Gewestelijke weerwerkpremie Maximumbedrag van de brutopremie per maand 180,00 180,00 180,00 Beroepsinkomsten - Werknemers - Vervangingsinkomsten - Sociale en culturele vrijstellingen - Kosten eigen aan de werkgever/vennootschap (kilometervergoeding verblijfskosten) - Aanvullende pensioenen -

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Mijn Online IDentiteit

Algemene voorwaarden trainingen Mijn Online IDentiteit Versie 11-04-2016 Algemene voorwaarden trainingen Mijn Online IDentiteit Mijn Online IDentiteit Brederoplein 3 3521XA Utrecht Kvk nummer: 62103962 Artikel 1. Definities o Opdrachtgever: de natuurlijke

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Australië-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Orange Opera House Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

1.2 Opdrachtgever: de persoon, onderneming of instelling die in de overeenkomst als zodanig is genoemd.

1.2 Opdrachtgever: de persoon, onderneming of instelling die in de overeenkomst als zodanig is genoemd. Algemene voorwaarden Bye Bye Burnout (voor het leveren van coaching, training en workshops) Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.1 Opdrachtnemer: Bye Bye Burnout. 1.2

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland 1 1. Goederenexport van Canada naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Canadese exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken

Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken Veranderingen in de internationale positie van Nederlandse banken De Nederlandse bancaire vorderingen 1 op het buitenland zijn onder invloed van de economische crisis en het uiteenvallen van ABN AMRO tussen

Nadere informatie

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen

nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 571 van LYDIA PEETERS datum: 18 april 2017 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Appel- en perenteelt - Interventievergoedingen Ten gevolge van de

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Denemarken-Nederland april 2019

Handels- en investeringscijfers Denemarken-Nederland april 2019 Handels- en investeringscijfers Denemarken-Nederland april 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Nyhavn in Kopenhagen, Denemarken Wat kunt u verwachten bij

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019

Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019 Handels- en investeringscijfers Zuid-Afrika-Nederland mei 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dan Pretoria, Zuid -Afrika Wat kunt u verwachten bij deze

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland augustus 2019

Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland augustus 2019 Handels- en investeringscijfers Duitsland-Nederland augustus 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. moersky via Pixabay, Haven van Hamburg, Duitsland Wat kunt

Nadere informatie

Aanvullende Algemene Voorwaarden

Aanvullende Algemene Voorwaarden Aanvullende Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1 Definities In deze aanvullende algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Algemene voorwaarden: de NRTO Algemene Voorwaarden Beroep en Bedrijf voor Training

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011

toerisme in cijfers tourism in figures aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 in cijfers tourism in figures 2011 XL 01 aantal overnachtingen naar logiesvorm 2011 number of overnight stays by type of accommodation 2011 Kennisbeheer Juni 2012 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR LOGIESVORM,

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 2/02/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Botswana 12/05/09 03/07/09

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland maart 2019

Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland maart 2019 Handels- en investeringscijfers Canada-Nederland maart 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Skyline Calgary, Canada Wat kunt u verwachten bij deze handelscijfers:

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS

JAAROVERZICHT 2010 gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS Hout en Plaatmateriaal JAAROVERZICHT gedetailleerd per Categorie, Regio en Land Bron: CBS 1 van 22 08/15/2011 Hout Nederland - Index en Samenvatting Per Categorie (genummerd) zijn de gegevens uitgesplitst

Nadere informatie

Open training Constructief Beïnvloeden

Open training Constructief Beïnvloeden Open training Constructief Beïnvloeden 2 Deze vierdaagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedings-situaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen,

Nadere informatie

Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training is gesloten.

Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training is gesloten. Algemene voorwaarden Bureau Kat de Beer Versie 2017 Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training is

Nadere informatie

Vestigings- & bezoekadres: Tallinnweg 1 9723 TJ Groningen

Vestigings- & bezoekadres: Tallinnweg 1 9723 TJ Groningen Algemene Voorwaarden BHVstore BV Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de BHVstore BV Artikel 3 - Toepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbod Artikel 5 - De overeenkomst Artikel

Nadere informatie

Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017

Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017 Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017 Allereerst, wanneer je ons echt zou kennen zou je weten dat we het liefst geen voorwaarden hanteren en er geen beroep op hoeven doen. Dit willen

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvoorwaarden Breda, 3 maart 2018 Artikel 1. Definities 1. Aanbieder: Edwin Dekkers, Training, Coaching & Teamontwikkeling, hierna aan te duiden als EDTCT 2. Opdrachtgever: de natuurlijke

Nadere informatie

4. Op deze manier lezen jullie ook de paragrafen Wandelgangenpolitiek en Obama and the Beast.

4. Op deze manier lezen jullie ook de paragrafen Wandelgangenpolitiek en Obama and the Beast. Tekst actief lezen 1. Jullie gaan in tweetallen de tekst Belangrijke wereldleiders in Nederland voor NSS 2014 lezen. Zorg dat jullie een pen of potlood bij de hand hebben. Jullie gaan om de beurt een stukje

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Joy of Life

Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Joy of Life Algemene Voorwaarden voor cursussen en trainingen Joy of Life Hier vindt u onze Algemene Voorwaarden voor cursussen. Deze zijn steeds van toepassing als u gebruik maakt van het cursusaanbod en bevat belangrijke

Nadere informatie

ARTIKEL 1. DEFINITIES

ARTIKEL 1. DEFINITIES ARTIKEL 1. DEFINITIES Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk

Nadere informatie

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO)

Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van onderhandelingen (art. 26 OESO) Uitwisseling van bankinlichtingen Kalender van (art. 26 OESO) 15/06/2010 I. Nieuwe overeenkomsten die een bepaling bevatten die voorziet in de uitwisseling van bankinlichtingen Barbados 08-12/02/10 11/02/10

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 1.0 Toepasbaarheid 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met Praktijk SAS Coaching en Training, betreffende deelname aan cursussen, trainingen, coaching,

Nadere informatie

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1

Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden Aardrijkskunde Antwoorden Discovery par. 1 Antwoorden door een scholier 1209 woorden 24 februari 2013 4,8 4 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde Terra Discovery 1: Noord- Europa IJsland

Nadere informatie

PROTASK ACADEMY B.V. PROTASK ACADEMY B.V.

PROTASK ACADEMY B.V. PROTASK ACADEMY B.V. Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden gelden bij het aangaan van een verbintenis met PROTASK ACADEMY B.V., tenzij hiervan schriftelijk wordt afgeweken. 1. Cursussen met open inschrijving 1.1 Aanmelding

Nadere informatie

Cursist: de aan Afnemer gelieerde natuurlijke persoon die feitelijk aan de Cursus deelneemt.

Cursist: de aan Afnemer gelieerde natuurlijke persoon die feitelijk aan de Cursus deelneemt. Algemene Voorwaarden HTP Advies B.V. gedeponeerd bij de KvK Centraal Gelderland. Artikel 1. Definities Afnemer: degene die met HTP een overeenkomst heeft gesloten. HTP: HTP Advies B.V. Cursist: de aan

Nadere informatie

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen

SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen SBI-indeling, omzetniveau en internationale handel in goederen van de leden van de FME en aangesloten brancheverenigingen CBS April 2019 Inhoud Werkblad Inhoud Toelichting Toelichting bij de tabellen Tabel

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers China-Nederland februari 2019

Handels- en investeringscijfers China-Nederland februari 2019 Handels- en investeringscijfers China-Nederland februari 2019 Dit overzicht is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Beijing West treinstation, China Wat kunt u verwachten bij

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL

Toerisme in cijfers Tourism in figures XL www.milo-profi.com 2014 Toerisme in cijfers Tourism in figures XL overnachtingen huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2014 overnight stays in accommodations for rent by rental agencies at the coast

Nadere informatie

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis

Nederland 0,10 0,10. Internationaal 0,10 0,10. Alarmnummer 112 Gratis Gratis Tarievenkaart Starttarieven Doel Incl. btw Mobiel Nederland 0,10 0,10 Internationaal 0,10 0,10 Tarieven bellen binnen Nederland tarieven in euro/ minuut (doorberekend per hele minuut) Bestemming Incl.

Nadere informatie

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10%

Druiven: Ontwikkeling wereldhandel en aandeel Chili (export) en Nederland (import) 10% wereldhandel in 1000 ton Factsheet druiven oktober FACTSHEET DRUIVEN Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com Groei wereldhandel in druiven, vooral nieuwe markten Zuid en

Nadere informatie

c) Opleiding: een door Instondo Academy verzorgde opleiding, cursus, workshop dan wel enige andere vorm van opleiding.

c) Opleiding: een door Instondo Academy verzorgde opleiding, cursus, workshop dan wel enige andere vorm van opleiding. Algemene Voorwaarden ARTIKEL 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a) Algemene voorwaarden: deze algemene voorwaarden. b) Instondo Academy B.V.: Binnen Kalkhaven 231, 3311 JC

Nadere informatie

Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten.

Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Alge e e oor aarde trai i g & coachi g - Vól i de E ergie! Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus

Nadere informatie

toerisme vlaanderen Toerisme in Kerncijfers 2010

toerisme vlaanderen Toerisme in Kerncijfers 2010 toerisme vlaanderen Toerisme in Kerncijfers 2010 Toerisme in Vlaanderen Aantal overnachtingen en aankomsten in België (2010) overnachtingen % aankomsten % gemiddelde verblijfsduur (nachten) Vlaamse Gewest

Nadere informatie

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid

Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid Rapport met betrekking tot informatieverzoeken van de overheid juli - december Bij Apple nemen we onze inzet voor de privacy van onze klanten zeer serieus. We werken dan ook ontzettend hard om de veiligste

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Versie 2.0

Algemene Voorwaarden Versie 2.0 Algemene Voorwaarden Versie 2.0 Algemene voorwaarden voor activiteiten georganiseerd door Mijn Stijl Fotografie Artikel 1: Definities Opdrachtnemer: Mijn Stijl Fotografie gevestigd aan de Pastoor Gillisstraat

Nadere informatie

Wereldtentoonstelling

Wereldtentoonstelling Wereldtentoonstelling Namen: Door:FrankvandenEnde(http://www.frankvandenende.nl) 1 Opdracht:Wereldtentoonstelling Duur:8weken Inhoudsopgave Hetstappenplan: Week Bladzijde Inleiding 3 Stap1:LandKiezen week1

Nadere informatie

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/309 VAN DE COMMISSIE. van 23 februari 2017

(Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 2017/309 VAN DE COMMISSIE. van 23 februari 2017 8..7 NL Publicatieblad van de Europese Unie L / II (Niet-wetgevingshandelingen) VERORDENINGEN UITVOERINGSVERORDENING (EU) 7/9 VAN DE COMMISSIE van februari 7 tot vaststelling van technische informatie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN D-TAC

ALGEMENE VOORWAARDEN D-TAC ALGEMENE VOORWAARDEN D-TAC Gevestigd: Postbus 23 2450 AA Leimuiden KVK nummer: 28099669 Algemeen Artikel 1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten en aanbiedingen van D-tac

Nadere informatie

Toerisme in Vlaanderen

Toerisme in Vlaanderen Toerisme in Kerncijfers 2011 Toerisme in Vlaanderen Aantal overnachtingen en aankomsten in België (2011) overnachtingen % aankomsten % gemiddelde verblijfsduur (nachten) Vlaams Gewest 23.466.371 65% 8.041.529

Nadere informatie

RETOURBELEID VOOR KLANTEN

RETOURBELEID VOOR KLANTEN RETOURBELEID VOOR KLANTEN 1. Doel en algemene beleidsverklaring 1.1. Ecolab waardeert alle klanten, en onze inzet voor kwaliteitsproducten en eersteklas service wordt ondersteund door een eerlijk en redelijk

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zuid-Korea-Nederland 1 1. Goederenexport van Zuid-Korea naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zuid-Koreaanse exportpartners (bedragen x 1.000 euro). Bron: International

Nadere informatie

FACTSHEET FRESH VEGETABLES

FACTSHEET FRESH VEGETABLES miljoen dollar cq. 1000 ton Factsheet verse groenten januari 2016 FACTSHEET FRESH VEGETABLES Fruit&VegetableFacts; JanKeesBoon; +31654687684; fruitvegfacts@gmail.com WERELDHANDEL VERSE GROENTEN IN 2015

Nadere informatie

CMSE Certified Machinery Safety Expert. Voorwaarden

CMSE Certified Machinery Safety Expert. Voorwaarden CMSE Certified Machinery Safety Expert Voorwaarden Voorwaarden 1. INSCHRIJVING Geïnteresseerden kunnen zich voor de training voor CMSE (Certified Machinery Safety Expert) inschrijven door het CMSE-inschrijvingsformulier

Nadere informatie

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II

Instituut voor de nationale rekeningen. Statistiek buitenlandse handel. Kwartaalbericht 2014-II nstituut voor de nationale rekeningen Statistiek buitenlandse handel Kwartaalbericht 2014- nstituut voor de nationale rekeningen Nationale Bank van België, Brussel Alle rechten voorbehouden. De volledige

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Ierland-Nederland 1 1. Goederenexport van Ierland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Ierse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE EXPORT

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Zwitserland-Nederland 1 1. Goederenexport van Zwitserland naar andere landen Tabel 1: Voornaamste Zwitserse exportpartners (bedragen x 1.000 euro) IMPORTERENDE LANDEN WAARDE

Nadere informatie

JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803.

JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803. JR Sportshoes, is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar onder nummer 37062803. JR Sportshoes verricht haar werkzaamheden uitsluitend overeenkomstig deze voorwaarden,

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013. 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 03 aantal overnachtingen naar verblijfsmotief 2013 number of overnight stays by motive of stay 2013 Ju i 2014 2 AANTAL OVERNACHTINGEN NAAR VERBLIJFSMOTIEF,

Nadere informatie

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013

Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 Toerisme in cijfers Tourism in figures 2013 XL 14 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2013 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2013 Kennisbeheer u i 2014

Nadere informatie

toerisme in cijfers tourism in figures 2012

toerisme in cijfers tourism in figures 2012 toerisme in cijfers tourism in figures 2012 XL 15 aankomsten huurlogies via verhuurkantoren aan de kust 2012 arrivals in accommodations for rent by rental agencies at the coast 2012 Kennisbeheer Augustus

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VAN DE ONLINE WINKEL VAN TEA, LOVE & WINE. Artikel 1. Toepasselijkheid. Artikel 2. Aanbiedingen/overeenkomsten

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VAN DE ONLINE WINKEL VAN TEA, LOVE & WINE. Artikel 1. Toepasselijkheid. Artikel 2. Aanbiedingen/overeenkomsten ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VAN DE ONLINE WINKEL VAN TEA, LOVE & WINE Artikel 1. Toepasselijkheid 1.1 Op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van de online winkel van Tea, Love & Wine (hierna

Nadere informatie