28/04/01990 VGV is als lid van het ANC aanwezig op de Openingsvergadering van het 40 ste Algemeen Nederlands Congres.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "28/04/01990 VGV is als lid van het ANC aanwezig op de Openingsvergadering van het 40 ste Algemeen Nederlands Congres."

Transcriptie

1 HISTORIEK VGV DATA IN DE GESCHIEDENIS VAN HET VGV SEDERT /04/1989 Voorjaarsvergadering te Leuven. Thema: De financiering van het Vlaams Universitair Onderwijs en van het Wetenschappelijk Onderzoek voor en na het Regeerakkoord. Met als sprekers: Prof. Adams, rector UIA Vice-premier Hugo Schiltz Prof. Dr. Eric Ponette, Voorzitter Vereniging van Vlaamse Professoren te Leuven. 14/09/1989 Het VGV organiseert samen met de Vereniging van Vlaamse Ziekenfondsen een persconferentie in Brussel over de splitsing van de ziekteverzekering en van de gezondheidszorg. 4/11/1989 Vertrek van een medische wereldreis van het VGV naar Zuid-Afrika met bezoeken aan Johannesburg, Pretoria, Krügerpark, Durban, Wildernis, Oudtshoorn, Kaapstad en tot slot een bezoek aan Zimbabwe (Victroiafalls). 21/03/1990 Buitengewone Statutaire Ledenvergadering te Antwerpen met wijziging van de statuten. Hierdoor kan het VGV toetreden tot een van de erkende Kulturele Koepels (Ministerie van Kultuur) zie periodiek nr 3 jg /04/01990 VGV is als lid van het ANC aanwezig op de Openingsvergadering van het 40 ste Algemeen Nederlands Congres. Voorjaar 1990 Het VGV neemt contact met Minister Geens van Ontwikkelingssamenwerking ivm het taalkader, evenals met de Ministers Chabert en Grijp en Staatssecretaris Vic Anciaux ivm de taaltoestanden in de Brusselse bi-communautaire ziekenhuizen. Ook contacten met de Ministers Schiltz en Hugo Weckx over het dossier inschrijvingen bij de Orde der Geneesheren in de faciliteitsgemeenten en de rand. Dr. Robrecht Vermeulen, ondervoorzitter VGV, stelt de stelregels op voor een aanvaardbaar gebruik van het Engels voor Medisch-Wetenschappelijke communicatie in Vlaanderen. 9/06/1990 Algemene Vergadering VGV in Gent Het Pand. Academische zitting: De Evolutie van de Artsenpopulatie in Vlaanderen. Er wordt gesteld dat de Overheid een totale desinteresse heeft voor dit probleem. Ook is er nood aan een Wetenschappelijke studie over de behoeftebepaling aan artsen. In de Statutaire ledenvergadering wordt een nieuw Bestuur gekozen met Dr. R. de Beule als voorzitter, Dr. R. Vermeulen als ondervoorzitter, Dr. H. Rampart als secretaris,dr R. Lenaerts als penningmeester en met als volgende leden: Dr. J. Gyselinck, Dr. De Neve, Dr. P. Hollaert, Dr. A. Lerminiaux, Dr. C. Pouillart, Dr. J. Rampelberg, Dr. J. Sels, Dr. J. Van Boxelaer en Dr. R. Van Herreweghe.

2 15/06/1991 Algemene Vergadering VGV te Leuven. In de Salons Georges met een academische zitting. Thema: Verengelsing van het Universitair onderwijs. Met als sprekers: Prof. Y. Van de Berghe UIA Prof. B. Bouckaert RUG Prof. J. Devreese UIA Prof. E. Ponette KUL De Vereniging van Vlaamse Zenuwartsen (VVZ) zal zijn secretariaatswerking van nu af aan uitbesteden aan het VGV. Er wordt een computer aangekocht en het secretariaatsmeubilair wordt vernieuwd. 6/07/1991 Vergadering van de werkgroep geneeskunde in de schoot van het ANC te Baarle- Nassau met Dr. R. de Beule als voorzitter en verscheidene VGV leden. Thema: Grensoverschrijdende geneeskunde. 7/11/1991 Het OVV met de logistieke steun van het VGV belegt een belangrijke persconferentie te Brussel over de communautarisering van de Sociale Zekerheid. Begin 1992 Overlijden van Dr. Robert (Max) Roosen. Hij was de pionier van de wedergeboorte van het VGV na WO II. Dr. de Beule schrijft een uitgebreid In Memoriam. 14/06/1992 Plechtige viering van het 70 jarig bestaan van het VGV en hulde aan Dr. R. de Beule op het einde van zijn 2 de mandaat als voorzitter, in het Elzenveld te Antwerpen. Toespraken door Dr. R. Lenaerts, de nieuw verkozen voorzitter van het VGV, Dr. N. Van Strijthem en door Senator Jef Valkeniers met een dankwoord van de gevierde. Het geheel werd opgeluisterd oor het Kwartet Arabesque olv Roland De Munck (piano) bij de gelegenheid werd een speciaal uitgebreid nummer van Periodiek als Jubileumnummer uitgegeven. Een nieuw bestuur kwam tot stand met Dr. R. Lenaerts als voorzitter, Dr. R. Vermeulen als ondervoorzitter, Dr. J. Van Meirhaeghe als secretaris, Dr. L. Weygant als penningmeester en met als volgende leden Prof. Dr. E. Ponette, Dr. K. Seghers, Dr. J. Gyselinck, Dr. P. Hollaert, Dr. J. Van Boxelaer, Dr. J. Peremans, Dr. R. de Beule werd tot Ere-voorzitter van het VGV benoemd. Een bijzonder woord van waardering en dank moet vermeld worden aan Dr. Hugo Rampart, die gedurende meer dan 15 jaar het ambt van secretaris op een voortreffelijke wijze heeft uitgeoefend en onze vertegenwoordiger blijft in de schoot van het AKO (Antwerps Kultureel Overleg) 11/07/1992 Op die datum werd door het VGV lid Prof. Dr. Paul Beeckman (VUB) en met steun van het VGV de AVG of Artsenbeweging van de Vlaamse Gemeenschap opgericht als strijdmiddel tegen scheeftrekkingen in de klinische biologie, radiologie en de ligdagen.

3 27/02/1993 In de schoot van het VGV en onder impuls van vooral Dr. K. Seghers, samen met Dr. R. de Beule en Prof. Ponette, wordt de Koepel van Vlaamse Medisch- Wetenschappelijke verenigingen gesticht. 05/06/1993 Jaarvergadering van het VGV te Brussel met een academische zitting in de lokalen van de Voorzorgskas. Thema: Opties voor een eigen gezondheidsbeleid in Vlaanderen met referaten door Prof. Dr. Ponette (VVA), Dr. Chris Geens (WVVH), Dr. Marc Moens (VBS), Dr. Jur. Paul Van Remoortere (UA en UZA), en een afgevaardigde van het planbureau en Dr. K. Seghers (VGV). Er werd besloten dit thema verder uit te diepen in werkgroepen met o.m. het VGV, de VVMV en de Vlaamse gezondheidsadministratie. Nadien volgde een gastronomisch banket in het Restaurant Rooden Scilt te Erps-Kwerps 29/8/1993 Vertrek van een derde VGV-Chinareis naar Rusland, Siberie, Mongolië en China. Juli 1993 Johan Van Bever promoveert met grote onderscheiding tot licentiaat in de geschiedenis bij Prof. R. Van Eens, Dekaan van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte aan de Gentse Universiteit met zijn verhandeling Van AVGV tot Oorlogsorde ( ). Het is een Wetenschappelijke studie over de geschiedenis van het VGV. 14/06/1994 Algemene Vergadering van het VGV te Mechelen in het geneesherenhuis van de Dodoenskring. Na de Statutaire Vergadering waarbij het bestuur volledig wordt herkozen en aan Dr. R. Lenaerts een nieuw mandaat van voorzitter voor 2 jaar wordt verleend volgt een Academische Zitting met als Thema : Wordt de geneeskunde beter met de accreditering?. Met als sprekers: Dr. J.P. Baeyens (ASGB) Dr. E. Cornelis (Vas) Dr. R. Van den Oever (CM) Prof. R. Maes (UA) De uiteenzettingen komen uitvoerig aan bod in de Periodieken nrs 4 en 5 jg Oktober 1994 Eveneens in Periodiek nr 5 van sept-okt 1994 wordt door ons medelid Dr. Jozef Huyghe voorzitter Vlaamse Academie voor Geneeskunde een terechte hulde gebracht aan de 90-jarige Prof. Albert Baron Lacquet. 8/2/1995 Persconferentie te Brussel van het OVV in samenwerking met VGV over Sociale zekerheid is een bevoegdheid van Vlaanderen en Wallonië.

4 17/06/1995 Algemene vergadering van het VGV te Gent in t Toreken ontmoetingscentrum van de Kredietbank. Academische zitting met als Thema: Economie, Geneeskunde en communautisering van de Sociale Zekerheid met als sprekers: Prof. Diane De Graeve (UFSIA) Dr. Marcel De Brabanter (ASGB) Prof. Ponette (VVA en VGV) Deze referaten kwamen uitvoerig aan bod in de periodieken nrs 4 en 5 van de jg Het banket werd nadien gehouden in de salons Carlos Quintos te Gent. 22/09/1995 Vertrek van de VGV-reis : Ontdekkingsreis naar Inka-geneeskunde in Peru. Vermoeiend maar ongewoon interessante reis dankzij de organisator van Dr. Robert en Madeleine de Beule. 6/12/1995 Persconferentie te Brussel met aankondiging van de oprichting van het Aktiekomité Vlaamse Sociale Zekerheid(AK-VSZ). Een initiatief van het OVV, maar onder impuls van het VGV. Periodiek nr 2 maart-april 1996 (jg51) Bevat een uitgebreide nota opgesteld door Prof. Dr. E. Ponette namens de VGV- Werkgroep Sociale Zekerheid: Naar een eigen Vlaams gezondheidsbeleid samen met een oproep voor de meeting voor een Vlaamse Sociale Zekerheid op zondag 10 maart 1996 in De Singel te Antwerpen. 15/06/1996 Algemene Vergadering van het VGV te Brugge met een academische zitting in De Saaihalle. Thema: Met het VGV naar het jaar Referaten door Prof. Boudewijn Bouckaert (UG). Dr. Chris Geens (WVVH) en Prof. Dirk Brutsaert (UA) De verslagen van deze vergadering verschenen in Periodiek nrs 4 en 5 van de jg en nr 4 in 1997 jg 52. Tijdens de Statutaire Vergadering werd een nieuw bestuur verkozen. Prof. Dr. Eric Ponette wordt voorzitter, het bestuur is samengesteld uit : Prof. Dr. Danny Blockmans, Dr. Robert de Beule, Dr. Edward De Sutter, Dr. Jan Dockx als Penningmeester, Dr. Jan Gyselinck, Dr. Paul Hollaert, Dr. Raymond Lenaerts, Dr. Jan Peremans, Dr. Karel Seghers, Dr. Jules Van Boxelaer, Dr. Jan Van Meirhaeghe als secretaris, Dr. Robrecht Vermeulen als Ondervoorzitter en Dr. Louis Weygant. Tijdens het banket dat nadien volgde in het Oud huis Amsterdam werd door Dr. R. de Beule hulde gebracht aan de afscheidsnemende voorzitter Dr. R. Lenaerts. 24/11/1996 Door de Marnixringen wordt de André Demedts-prijs toegekend aan Prof. E. Ponette, Voorzitter van het VGV.

5 14/6/1997 Jaarvergadering VGV Thema: Het VGV 75 jaar jong. Academische zitting in de Generale Bank op De Wapper te Antwerpen. 1. Preventief gezondheidsbeleid met referaten door Prof. Dr. E. Eggermont (KUL) (zie periodiek nr 1 jg ), Prof. Dr. Kesteloot (KUL) (zie periodiek nr 4 jg ), Dr. Van Vlasselaer (HA en UA) (zie periodiek nr 5 jg ) 2. Voorstelling van het Jubileumboek VGV 75 jaar Leon Elaut ( ) een bevoorrecht getuige van zijn tijd (Auteur Nele Bockaert, kleindochter van Leon Elaut) door Dr. R. de Beule. 3.Herdenking 75 jaar VGV door Dr. R. Lenaerts. 8/12/1997 Overlijden van Dr. Jozef Sels, oogarts, en gedurende verscheidene jaren penningmeester van het VGV. 7/3/1998 Nationale Meeting AK-VSZ met Prof. Ludo Albicht en Dr. Walter Peeters Voorjaar 1998 Het VGV staat achter de brief van minister Leo Peeters ivm de faciliteiten en feliciteert de minister met zijn beslissing zie peridoiek nr 2 jg /6/1998 Algemene Vergadering VGV te Brussel KBC Auditroium t Serclaes 1.Rondleiding olv Dr. Hist. Paul De Ridder in de St. Michiels en Ste Goedele Kathedraal 2.Statutaire ledenvergadering met herverkiezing van Prof. Ponette tot voorzitter VGV. Verslag verschijnt in Periodiek nr 4 jg Academische zitting met als Spreker Prof. Historicus F. Van Hemelrijck, voorzitter van het Davidsfonds. Over Vlamingen te Brussel en in de Rand. Deze tekst komt volledig aan bod in Periodiek nr 6 jg Nadien volgde een diner in Restaurant Barlow s in Wemmel. Periodiek nr 4 van juli-aug 1998: Bevat een belanghebbend interview met Prof. Dr. Ben Van camp, Dekaan van de Faculteit geneeskunde aan de VUB over de taaltoestand in de Brusselse ziekenhuizen, Prof. Van camp zal in oktober 2000 Prof. Els Witte opvolgen als rector van de VUB. Het interview wordt afgenomen door Dr. Lenaerts. 15/11/1998 OVV meeting te Antwerpen: Vlaanderen staat in Europa waarbij ook het VGV aanwezig was. Periodiek-nieuwsbrief nr Splitsing Nationale Raad van de Orde der Geneesheren.

6 15/5/1999 Algemene Ledenvergadering VGV te Kontich in de Jachthoorn Academische zitting met als thema: De Orde der geneesheren: voorbijgestreefd of noodzakelijk Met als sprekers: Dr. Roger Deberdt, voorzitter Provinciale raad West-Vlaanderen: Wat is de taak van de Orde in de toekomst? Prof. dr. Omer Steeno De orde in het licht van de staatshervorming en taalwetgeving Dr. Robrecht Vermeulen: De orde en de toewijziging van de gezondheidzorg aan de gemeenschappen. Slotrede door Prof. Ponette met als besluit: De orde heeft een bestaansreden in de zorg voor de medische deontologie. Wel wordt door het VGV gepleit voor een Nederlandstalige en Franstalige raad, die beide afzonderlijk kunnen vergaderen. Volledige teksten in Periodiek Nieuwsbrief nr 5 jg en Periodiek nr 4 jg In de voormiddag werd er een bezoek gebracht aan de Antoon Van Dijck tentoonstelling in het MSK te Antwerpen 15/10/1999 Congres van het VVMV in het Paleis der Academiën te Brussel over : Het Medisch-Wetenschappelijk Onderzoek in de gezondheidszorg in Vlaanderen met als voorzitter Dr. H. De Baere en Prof. R. Van Hee en als secretaris Dr. Chris Geens. Samenvatting van het congres in Periodiek-nieuwsbrief nr 1 jg /10/1999 OVV Meeting in het Auditorium 2000 van de Heyzel Paleizen te Brussel: Vlaanderen staat in Europa. 17/6/2000 Algemene ledenvergadering VGV Arenberg te Heverlee (Eigenhoven) Thema: Prioriteiten en organisatie van de preventieve gezondheidszorg in Vlaanderen Met als prekers: Prof. Dr. Jan Peers (KUL) Dr. Bart Garmijn (WVVH) Dr. Dirk Dewolf (Vlaamse administratie volksgezondheid) Teksten te vinden in Periodiek-Nieuwsbrief nr 5 jg en Periodiek nr 6 jg /09/2000 Academische huldezitting aan de Universiteit te Gent In memoraim Prof. Dr. Carlos Hooft ( ) met o.m. een gloedvolle rede door Prof. Dr. Gaston Verdonk, lid van de Raad van advies van het VGV over Prof. Dr. Carlos Hooft en de vervlaamsing van deze universiteit zie periodiek nr 6 jg

7 23/06/2001 De Algemene vergadering van het VGV wordt gehouden als een studiedag in samenwerking met het OVV en onder de auspiciën van het VVMV. Thema= Welke geneeskunde willen wij in Vlaanderen, Deze vergadering gaat door in de Schelp van het Vlaams Parlement te Brussel met als prekers: De Heer Peter de Roover OVV voorzitter: Verwelkoming Dr. Chris Geens : Welke Huisartsgeneeskunde? Dr. R. Vermeulen: Specialistische geneeskunde buiten het ziekenhuis Prof. Dr. Van Hee: Organisatie en planning van het ziekenhuis Discussieverslaggevers waren: Dr. R. Lenaerts, Dr. R. de Beule en Dr. J. Van Meirhaeghe. De eindconclusie werd gemaakt door Prof. Dr. E. Ponette De volledige teksten zijn te vinden in een speciaal nummer van Periodiek- Nieuwsbrief nr 5 jg /8/2001 Dr. Louis Weygant overlijdt. Hij was jarenlang bestuurslid van het VGV en zijn vertegenwoordiging bij de Dodoenskring te Mechelen. 6/10/2001 Plechtige viering te Leuven van Prof. Dr. Eric Ponette bij gelegenhied van zijn Emeritaat bij de KU Leuven. Prof. Dr. Ponette was achtereenvolgens voorzitter van de Vereniging van Vlaamse professoren KUL, voorzitter VVA, Voorzitter VGV en vanaf 2002 voorzitter OVV 23/10/2001 Dr. Herman De Baere, stuwende kracht achter de VVMV, overlijdt plots. 3/03/2002 Congresmeeting in de Aula Pieter de Somer te Leuven van het AK-VSZ onder het motto Een Vlaamse Sociale zekerheid in Europees perspectief met als spreker: Prof. em. Robert Senelle Lic. J. Van Doren (VEV) Dr. G. Celen (Voorzitter RUG AK VSZ en bestuurslid VGV) zie periodiek nr 2 jg De tekst van Prof. Senelle verschijnt in extenso in Periodiek nieuwsbrief nr 3 jg /05/2002 Overlijden van Dr. Herman Van Steenlandt die het secretariaat van het VGV waarnam na het vertrek van Dr. R. (max) Roosen.

8 4/5/2002 Plechtige viering 80 jarig bestaan van het VGV te Brugge In de voormiddag werd het Groeninghe Museum bezocht met de tentoonstelling: Jan Van Eyck en de Vlaamse primitieven in het zuiden De Statutaire vergadering greep plaats in de Gekroonde Laars (KBC gebouw te Brugge) met een bestuurverkiezing. Dr. Jan Van Meirhaeghe werd als voorzitter verkozen samen met een nieuw bestuur: Dr. R. Vermeulen(ondervoorzitter), Dr. Blockmans (secretaris), Dr. Dockx (penningmeester) en de leden, Prof. Dr. E. Ponette, Dr. R. de Beule, Dr. R. Lenaerts, Dr. G. Celen, Dr. E. De Sutter, Dr. J. Peremans, Dr. Jongbloet en K. Seghers. De Academische zitting volgde nadien met als gastspreker Jan Veestraeten, gewezen Wetstraat Journalist van de Gazet Van Antwerpen en Voorzitter van de Culturele Raad van de Stad Mortsel Dr. R. Lenaerts bracht de geschiedenis van 80 jaar VGV in herinnering en dankte de afscheidsnemende voorzitter Prof. Dr. E. Ponette en de 80 jarige Erevoorzitter Dr. R. de Beule. Deze nam als laatste het woord van deze zitting die met daverende Gaudemus wed afgesloten. Het geheel werd muzikaal opgeluisterd door het Diavolo Chamber Orchestra Voor het verslag zie periodiek nr 4 jg Aansluitend volgde het Jubileumbanket in het Restaurant Patrick De Vos 9/9/2002 De Van Helmontgilde coördineert verschillende gezondheidswerken bij de organisatie van een studiedag te Brussel (KBC Auditorium) met als Thema: Geïntegreerde Nederlandstalige gezondheidszorg in Brussel en omgeving Voor het verslag zie Periodiek - Nieuwsbrief nr 1 jg /9/2002 Symposium te Antwerpen in de Aula van de Universiteit ingericht door de Marnixring, het ANV, de Orde van de Prince, de Vereniging Vlaanderen-Europa en het VVA onder voorzitterschap van Dr. Guy Celen, bestuurslid van het VGV Thema: Identiteit, solidariteit, natievorming Voor het verslag zie periodiek nieuwsbrief nr 1 jg /9/2002 Colloquium te Brussel in de Schelp van het Vlaams Parlement. Ingericht door het VGV en het VVMV Thema: Integratie van Preventieve en Curatieve geneeskunde: Naar een Vlaamse gezondheidszorg Met als sprekers: Dr. Bart Garmijn, Dr. Dirk Dewolf, Journalist Guy Tegenbos en met discussieverslaggevers. Dr. Milan Roex, Dr. Joost Rampelberg, Prof. Luc Crevits en Dr. Chris Geens, Dr. Robrecht Vermeulen en Dr. R. de Beule Het slotwoord wordt gehouden door Dr. Jan Van Meirhaeghe voorzitter VGV Het volledig verslag van het Colloquium verschijnt in Periodiek - Nieuwsbrief nr 5 jg

- onze rol als wereldburgers voornamelijk in samenwerking met Nederland met als motto: niet scheiden, maar onderscheiden;

- onze rol als wereldburgers voornamelijk in samenwerking met Nederland met als motto: niet scheiden, maar onderscheiden; De geschiedenis van het VGV sinds 1945 Dr. Jan VAN MEIRHAEGHE Nadat in de repressieperiode de leiding van de oorlogsorde en van het Algemeen Vlaams Geneesheren Verbond (AVGV) veroordeeld was bleef het

Nadere informatie

Promotieviering

Promotieviering Promotieviering 2018-2019 master in de geneeskunde Woensdag 3 juli 2019, 18 uur Auditorium P. De Nayer Tervuursevest 101 3001 Heverlee 1 2 Programma Verwelkoming decaan Paul Herijgers Toespraak door de

Nadere informatie

Georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde en Sportwetenschappen In samenwerking met Brucosport & Limcosport

Georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde en Sportwetenschappen In samenwerking met Brucosport & Limcosport TWEEJAARLIJKS CONGRES VOOR SPORTGENEESKUNDE & SPORTWETENSCHAPPEN Georganiseerd door de Vlaamse Vereniging voor Sportgeneeskunde en Sportwetenschappen In samenwerking met Brucosport & Limcosport Acute aanpak

Nadere informatie

Lijst Brussels Hoofdstedelijk Parlement

Lijst Brussels Hoofdstedelijk Parlement Persconferentie N-VA Brussels Hoofdstedelijk Gewest 6 februari 2014 lijstvoorstelling Lijst Brussels Hoofdstedelijk Parlement Lijsttrekker: Johan Van den Driessche Na een internationale carrière (KPMG)

Nadere informatie

De ontvangst en de voorstelling van de sprekers werd verzorgd door de Voorzitter Geert Meersdom.

De ontvangst en de voorstelling van de sprekers werd verzorgd door de Voorzitter Geert Meersdom. Zaterdag, 25 juni 2016. Ietwat onder de indruk van het statige gebouw komen een vijftigtal mensen het Hof van Liere binnen. Ooit een seminarie is het nu de stadscampus van de universiteit van Antwerpen.

Nadere informatie

18 VERAGHTERT KAREL OOS DE PEUTER JAN OOS V.DONINCK ALFONS RIJ 2 63

18 VERAGHTERT KAREL OOS DE PEUTER JAN OOS V.DONINCK ALFONS RIJ 2 63 SAMENSPEL DE KEMPEN : Oostmalle - Westmalle - Zoersel - Zandhoven - St.Jozef VOORLOPIGE Uitslag van QUIEVRAI op 12-05-13 229 OUDE Lossing : 90000 uur. Duiven/Liefheb.: ZANDHOVEN: 25d/8L: RIJKEVORSEL: 86d/17L:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Voorjaar 2019

Nieuwsbrief Voorjaar 2019 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Voorjaar 2019 Beste Montanuslid en Sympathisanten, Aan iedereen een gezond

Nadere informatie

Naar een Vlaamse Sociale Zekerheid en de rol van het VNZ hierbij

Naar een Vlaamse Sociale Zekerheid en de rol van het VNZ hierbij De Maretak MR: Land van Loon - Nieuw Eyck KBC 453-4129101-95 Contact: Reselt 4-3650 Rotem e-mail: friedagijsen@hotmail.com Spreker Onderwerp Jürgen Constandt Datum 18 april 2017 Naar een Vlaamse Sociale

Nadere informatie

Tabel 1 Lijst van regeringen en ministers/staatssecretaris c.s., belast met het cultuurbeleid in de Belgische regeringen

Tabel 1 Lijst van regeringen en ministers/staatssecretaris c.s., belast met het cultuurbeleid in de Belgische regeringen Tabel 1 Lijst van regeringen en ministers/staatssecretaris c.s., belast met het cultuurbeleid in de Belgische regeringen BELGISCHE MINISTERS & STAATSSECRETARISSEN VOOR CULTUUR REGERING VAN VAN/TOT NAAM

Nadere informatie

Chartervoorstelling van de Vlaamse geneeskundestudenten

Chartervoorstelling van de Vlaamse geneeskundestudenten Chartervoorstelling van de Vlaamse geneeskundestudenten Matthias Claeys (Voorzitter) Joke Kuijk (Vice- Voorzitter) Jonas Brouwers (Secretaris) Miet Vandemaele (Beheer) Brussel 18/11/2015 Inhoud 1. Wie/Wat

Nadere informatie

Al 65 jaar leven we in een vrij land. Dat vierden we op 7 en 8 mei Op 7 mei was er de traditionele bloemenhulde aan het Monument van de

Al 65 jaar leven we in een vrij land. Dat vierden we op 7 en 8 mei Op 7 mei was er de traditionele bloemenhulde aan het Monument van de 8 MEI NIEUWSBRIEF PERIODIEK - VERSCHIJNT DRIEMAANDELIJKS Ledentijdschrift van het 8 Mei Comité regio Mechelen Voorzitter en verantwoordelijke uitgever : Mario Van Essche Contactadres : Jef Van Iseghem

Nadere informatie

District Hasselt. BEKE Paul. Kandidaat : Plaatsvervangend lid. Marcel Torfsstraat Leopoldsburg. 25 juni 1947

District Hasselt. BEKE Paul. Kandidaat : Plaatsvervangend lid. Marcel Torfsstraat Leopoldsburg. 25 juni 1947 Kandidaat : Plaatsvervangend lid BEKE Paul Marcel Torfsstraat 39 3970 Leopoldsburg 25 juni 1947 Universiteit en promotiejaar : Leuven 1973 Na 15 jaar activiteit in de zowel in de Provinciale als de Nationale

Nadere informatie

Nationale Dagen 2015 Journées Nationales 2015

Nationale Dagen 2015 Journées Nationales 2015 Nationale Dagen 2015 Journées Nationales 2015 Voorstelling nieuwe RvB en activiteiten BbvAG Présentation nouveau C.A. et activités APBMT Dr. Bart Curvers, voorzitter /président Nieuwe RvB / Nouveau CA

Nadere informatie

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening.

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. 5 JULI 1994. - Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. BS : 16-09-1994 in voege 16/09/1994 (art. 11) Gewijzigd door: KB BS in voege blz 04/07/2004

Nadere informatie

mesdames et messieurs, zeer geachte dames en heren: in naam van onze Academie wens ik u allen welkom.

mesdames et messieurs, zeer geachte dames en heren: in naam van onze Academie wens ik u allen welkom. 1 VERWELKOMING 22 OKTOBER 2013 Géry van Outryve d Ydewalle, Vast Secretaris Sire, Excellenties, de heer voorzitter van het Vlaams Parlement, dames en heren leden van alle Parlementen van dit land en Senaat,

Nadere informatie

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN

SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN DE ARRONDISSEMENTSKAMER VAN GERECHTSDEURWAARDERS VAN ANTWERPEN (vóór 1963 de tuchtkamer der deurwaarders bij de rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen) Tot 31 augustus 2014

Nadere informatie

Norbert De Batselier

Norbert De Batselier Norbert De Batselier CURRICULUM VITAE Persoonlijke gegevens Norbert DE BATSELIER Geboren te Dendermonde, op 24 december 1947 Woont te Dendermonde, Sint-Gillislaan 45 Gehuwd met Henny De Baets (administrateur-generaal

Nadere informatie

Huldenummer Dr. med. Robert de Beule Erevoorzitter VGV

Huldenummer Dr. med. Robert de Beule Erevoorzitter VGV PERIODIEK 6 2005 09-01-2006 07:59 Pagina 1 A V V K V Huldenummer Dr. med. Robert de Beule Erevoorzitter VGV Dendermonde 7 maart 1922 Antwerpen (Borgerhout) 22 augustus 2005 57 PERIODIEK 6 2005 09-01-2006

Nadere informatie

Emeritaatsviering prof. dr. Johan Leman

Emeritaatsviering prof. dr. Johan Leman Emeritaatsviering prof. dr. Johan Leman Op donderdag 30 mei 2013 werd prof. dr. Johan Leman gevierd ter ere van zijn emeritaat. Tijdens een plechtige ceremonie werd de professor gehuldigd voor zijn rijke

Nadere informatie

WELKOM! PROGRAMMA. Algemene Vergadering Dinsdag, 23 oktober 2012. KVK vaart de juiste koers! PRESENTATIE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING KVK

WELKOM! PROGRAMMA. Algemene Vergadering Dinsdag, 23 oktober 2012. KVK vaart de juiste koers! PRESENTATIE STATUTAIRE ALGEMENE VERGADERING KVK WELKOM! Algemene Vergadering Dinsdag, KVK vaart de juiste koers! PROGRAMMA Algemene Vergadering, Bart Stroobants, voorzitter Welkomstwoord Enkele cijfers over onze leden en de website Overzicht activiteiten

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW

JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW JAARVERSLAG 2006 BIBLIONEF VLAANDEREN VZW Met de steun van *Stad Antwerpen *AROSA *Provincie West Vlaanderen *GROS-Schilde *DHL *Standaard Boekhandel *Uitgeverij Clavis *Uitgeverij Baeckens Books Mei 2007

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP VLAAMSE MEDIARAAD

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP VLAAMSE MEDIARAAD MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP VLAAMSE MEDIARAAD JAARVERSLAG 2004 VLAAMSE MEDIARAAD JAARVERSLAG 2004 Samenstelling: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Administratie Media Afdeling Media en Film

Nadere informatie

In samenwerking met de Federatie oudleerlingenbonden Vlaamse jezuïetencolleges & de Vlaamse koepel van jezuïetencolleges

In samenwerking met de Federatie oudleerlingenbonden Vlaamse jezuïetencolleges & de Vlaamse koepel van jezuïetencolleges In samenwerking met de Federatie oudleerlingenbonden Vlaamse jezuïetencolleges & de Vlaamse koepel van jezuïetencolleges CONGRES π Zaterdag 20 november 2010 π Universiteit Antwerpen Stadscampus π Aula

Nadere informatie

HAFOCLUB TURNHOUT CHEVRAINVILLIER 941 JAARDUIVEN (LOS 07:45:00) 26/05/18 SEL 504 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D

HAFOCLUB TURNHOUT CHEVRAINVILLIER 941 JAARDUIVEN (LOS 07:45:00) 26/05/18 SEL 504 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D HAFOCLUB TURNHOUT EN OMSTREKEN CHEVRAINVILLIER 26/05/18 JAARDUIVEN ======== ======== == ========= =============== ======== ========== M P EP AS2 AS3 SS RAS OA2 OA3 KRA HEE SPR BOM LOS OM 07:45:00 - - -

Nadere informatie

DE VOLKSHOGESCHOOL EN HET CENTRUM VOOR VOLKSOPVOEDING IN OOSTENDE

DE VOLKSHOGESCHOOL EN HET CENTRUM VOOR VOLKSOPVOEDING IN OOSTENDE DE VOLKSHOGESCHOOL EN HET CENTRUM VOOR VOLKSOPVOEDING IN OOSTENDE plaatsingsnummer: M/D inventaris opgemaakt: december 2018 januari 2019 Dacob vzw Kazernestraat 33 1000 Brussel www.dacob.be dacob@skynet.be

Nadere informatie

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3

Heliogravure Gravure : Etn. Jean Malvaux. Oplage : ex Perforatie: T.: 11 1/2 Aantal platen : 2 Gomming : Zetmeelgom Papier: F-P3 nr1703 1703 nr1704 1704 nr1705 1705/1706 nr1706 nr1707 1707 nr1708 1708/1711 nr1709 nr1710 nr1711 nr1712 1712 - Cijfer op heraldieke leeuw. Type van nr. 849. folder Nr. 23/73 bpost 14/01/1974 14/01/1974

Nadere informatie

minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel

minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel minisymposium Een gezicht geven aan jongdementie expertisecentrum d m e n t i e 11.30-14u / dinsdag 23 februari 2010 / de schelp / vlaams parlement / brussel V l a a n d e r e n Een gezicht geven aan jongdementie

Nadere informatie

Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB.

Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB. Paul De Knop wordt nieuwe rector van VUB Paul de Knop (53) is vanaf eind september de nieuwe rector van de VUB. Etterbeek - Professor Paul De Knop (53) heeft de rectorverkiezingen aan de Vrije Universiteit

Nadere informatie

LOONT SAMENWERKEN UITNODIGING. Troeven voor de Lage Landen THEATER DE MAAGD ZATERDAG 1 DECEMBER U. COLLOQUIUM

LOONT SAMENWERKEN UITNODIGING. Troeven voor de Lage Landen THEATER DE MAAGD ZATERDAG 1 DECEMBER U. COLLOQUIUM COLLOQUIUM SAMENWERKEN ZATERDAG 1 DECEMBER 2018-13.30U. THEATER DE MAAGD GROTE MARKT 32 4611 NT BERGEN OP ZOOM UITNODIGING NEDERLAND SAMENWERKEN Dat een Nederlandse en een Vlaamse haven eerst kozen voor

Nadere informatie

VVOG. Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie.

VVOG. Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie. VVOG Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie www.vvog.be VVOG Opgericht door enkele collega s ter ondersteuning van elkaar, als clubje vrienden, toen de dieren nog spraken Ondertussen uitgegroeid tot

Nadere informatie

<^ ^- Onverminderd de interuniversitaire overeenkomst die de samenwerking tussen de K.U.Leuven en de K.U.Brussel

<^ ^- Onverminderd de interuniversitaire overeenkomst die de samenwerking tussen de K.U.Leuven en de K.U.Brussel vzw Associatie K. U. Leuven Schapenstraat 34, B-3000 Leuven Overeenkomst over het volgen van opleidingsonderdelen die behoren tot het keuzepakket van een opleidingsprogramma en die aan een andere universiteit

Nadere informatie

1 raadgevende comités : de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin;

1 raadgevende comités : de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin; BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 19 juli 2007 houdende samenstelling en werking van de raadgevende comités bij de intern verzelfstandigde agentschappen van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

VVOG. Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie.

VVOG. Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie. VVOG Vlaamse Vereniging Obstetrie Gynaecologie www.vvog.be VVOG Opgericht door enkele collega s ter ondersteuning van elkaar, als clubje vrienden, toen de dieren nog spraken Ondertussen uitgegroeid tot

Nadere informatie

ETHIEK IN DE JEUGDSPORT

ETHIEK IN DE JEUGDSPORT 2004-2014: 10 JAAR PANATHLONVERKLARING ETHIEK IN DE JEUGDSPORT uitnodiging ZATERDAG ZONDAG OKTOBER www.panathlonvlaanderen.be/10jaar Onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin en in aanwezigheid

Nadere informatie

15 FEBRUARI Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen

15 FEBRUARI Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen 15 FEBRUARI 1999. - Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de medische activiteit in de ziekenhuizen BS 25/03/1999 in voege vanaf 04/04/1999 Gewijzigd door: KB12/08/2000 BS 29/08/2000

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

HAFOCLUB TURNHOUT SOUPPES S. L JAARDUIVEN (LOS 07:15:00) 21/05/16 SEL 203 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D

HAFOCLUB TURNHOUT SOUPPES S. L JAARDUIVEN (LOS 07:15:00) 21/05/16 SEL 203 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D HAFOCLUB TURNHOUT EN OMSTREKEN SOUPPES S. L. 21/05/16 JAARDUIVEN ======== ======== == ========= ======= == == ======== ========== M P EP AS2 AS3 SS RAS OA2 OA3 KRA HEE SPR BOM LOS OM 07:15:00 - - - - -

Nadere informatie

18:00 19:30 Introductiesessie: algemeen kader: waar gaat het om? Uitwerken van een voorbeeldcasus, geanimeerd door improvisatietheater Inspinazie

18:00 19:30 Introductiesessie: algemeen kader: waar gaat het om? Uitwerken van een voorbeeldcasus, geanimeerd door improvisatietheater Inspinazie ISEC-conference administrative approach to organized crime C-Mine Genk, Belgium 19-21/01/2015 www.ecaa.be Dag 1 Dag 2 Dag 3 Nederlandstalig met Engelse simultaanverstaling Bi-Provinciale Veiligheidsconferentie

Nadere informatie

Statutaire Vergadering Belgische Vereniging voor urologie

Statutaire Vergadering Belgische Vereniging voor urologie Statutaire Vergadering Belgische Vereniging voor urologie Brugge 26 januari 2019 Agenda Openingswoord Voorzitter BVU, Prof. Dirk De Ridder Eerbetoon Prof. Dr. Johan Braeckman erebestuurder BVU Goedkeuring

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lente 2019

Nieuwsbrief Lente 2019 zetel vzw: Spaanse Loskaai 1,8000 Brugge secretariaat: michel.deruyttere@skynet.be website: www.montanusbrugge.be Nieuwsbrief Lente 2019 Beste Montanuslid en Sympathisanten, Inhoud: - In dit Lentenummer

Nadere informatie

Binnenlandse, Europese en globale mobiliteit van artsen en de beperkingen van een Vlaams of Belgisch beleid op dit vlak. Werkgroep: Walter Michielsen

Binnenlandse, Europese en globale mobiliteit van artsen en de beperkingen van een Vlaams of Belgisch beleid op dit vlak. Werkgroep: Walter Michielsen Binnenlandse, Europese en globale mobiliteit van artsen en de beperkingen van een Vlaams of Belgisch beleid op dit vlak Werkgroep: Walter Michielsen MOBILITEIT Binnenlands Europese Unie Buiten Europa ELEMENTEN

Nadere informatie

Historiek Volkstuin Peer (1965 tot 2006)

Historiek Volkstuin Peer (1965 tot 2006) VERBOND VAN DE VOLKSTUINEN AFDELING Peer-Wauberg Secr. burkel 5 3990 PEER 011/631482 Historiek Volkstuin Peer (1965 tot 2006) Van de periode vóór 1965 zijn er geen documenten meer voorhanden. Enkele oudere

Nadere informatie

16 februari Uitnodiging. Staten-generaal voor een betere opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers

16 februari Uitnodiging. Staten-generaal voor een betere opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers 16 februari 2007 Uitnodiging Staten-generaal voor een betere opvang en begeleiding van verkeersslachtoffers Vlaams Parlement Hertogstraat 1011 BRUSSEL De minister-president van de Vlaamse Regering De Vlaamse

Nadere informatie

3. Kwalitatief eisencohier : eerste inhoudeli j - ke bespreking en concrete afspraken (SEC 96/20);

3. Kwalitatief eisencohier : eerste inhoudeli j - ke bespreking en concrete afspraken (SEC 96/20); dcpartciiicnt Algemene Zaken en Financiën aúministmtie Ambtenawnzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST e 0. c i2 e 5 5. 0 -. 35 F E l= w O t t-

Nadere informatie

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod

Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de planning van het medisch aanbod DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 5,

Nadere informatie

Patiëntenvereniging. CVS-contactgroep vzw

Patiëntenvereniging. CVS-contactgroep vzw Patiëntenvereniging CVS-contactgroep vzw www.cvscontactgroep.be info@cvscontactgroep.be DRUPPELS ZOALS HIER OP DE ACHTERGROND WILLEN WIJ ZIJN OM DE DORST NAAR ONDERSTEUNING TE LESSEN Patiëntenvereniging

Nadere informatie

Centrum voor Arbitrage inzake Seksueel Misbruik

Centrum voor Arbitrage inzake Seksueel Misbruik Centrum voor Arbitrage inzake Seksueel Misbruik Lijst van arbiters opgesteld overeenkomstig artikel 3, lid 4, van het Arbitragereglement (25 april 2012) Juristen Dirk De Meulemeester Geboren in 1970 Hij

Nadere informatie

HST-station Antwerpen - Omgeving Kievitplein

HST-station Antwerpen - Omgeving Kievitplein gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan HST-station Antwerpen - Omgeving Kievitplein BIJLAGE 4a: ONTEIGENINGSPLAN BIJLAGE 4b: ONTEIGENINGSTABEL Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap colofon Ministerie van

Nadere informatie

Het Gruuthuse-handschrift in woord en klank

Het Gruuthuse-handschrift in woord en klank Het Gruuthuse-handschrift in woord en klank Nieuwe inzichten, nieuwe vragen KANTL-colloquium 30 november 2007 onder redactie van Frank Willaert (with an introduction and summaries in English) Gent, Koninklijke

Nadere informatie

De eerstelijnspsycholoog: naar een laagdrempelige psychologische hulpverlening voor Vlaanderen!

De eerstelijnspsycholoog: naar een laagdrempelige psychologische hulpverlening voor Vlaanderen! Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen Studiedag Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen De eerstelijnspsycholoog: naar een laagdrempelige psychologische hulpverlening voor Vlaanderen! Vrijdag

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 betreffende de Brusselse Instellingen, inzonderheid op de artikelen 42 en 63;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 betreffende de Brusselse Instellingen, inzonderheid op de artikelen 42 en 63; Samenwerkingsakkoord tussen de staat, de gemeenschappen, de gemeenschappelijke gemeenschapscommissie en de gewesten tot oprichting van een algemene gegevensbank Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP [C 2004/35321] Openbare Afvalstoffenmaatschappij voor het Vlaamse Gewest. Toelatingen Toelating voor het gebruik van categorie 1-2-3-materiaal voor onderwijs (universiteiten)

Nadere informatie

VIERDE ANTWERPS JURISTENCONGRES DE VERJARING VRIJDAG 7 DECEMBER met de financiële steun van:

VIERDE ANTWERPS JURISTENCONGRES DE VERJARING VRIJDAG 7 DECEMBER met de financiële steun van: VIERDE ANTWERPS JURISTENCONGRES DE VERJARING VRIJDAG 7 DECEMBER 2007 met de financiële steun van: Op initiatief van de gouverneur van de provincie Antwerpen organiseerde het CBR in 1991 voor de eerste

Nadere informatie

Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW)

Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) Huygens Institute - Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) Citation: L.B.W. Jongkees, Levensbericht E. Huizinga, in: Jaarboek, 1976, Amsterdam, pp. 198-199 This PDF was made on 24 September

Nadere informatie

Studiereis en Symposium Waardig Levenseinde

Studiereis en Symposium Waardig Levenseinde Studiereis en Symposium Waardig Levenseinde 15 JAAR LEIF VZW Soestduinen Amsterdam Van 12 tot 14/15 april 2018 Een initiatief van W.E.M.M.E.L, expertisecentrum «Waardig Levenseinde» eif Onder auspiciën

Nadere informatie

PPP VZW. WERKINGSVERSLAG Nt. PPP RA en PPP SpA PATIENT PARTNERS REUMATOÏDE ARTRITIS

PPP VZW. WERKINGSVERSLAG Nt. PPP RA en PPP SpA PATIENT PARTNERS REUMATOÏDE ARTRITIS PPP VZW WERKINGSVERSLAG 2017 1 Nt. PPP RA en PPP SpA PATIENT PARTNERS REUMATOÏDE ARTRITIS OPLEIDING 2017 5 cursisten zijn gestart met de opleiding - Kennismakingsavond 20 april in Gasthuisberg met Dr Taelman,

Nadere informatie

Studienamiddag 24/06/2011 PSA

Studienamiddag 24/06/2011 PSA PSA - VBA PSA Opgericht eind 2002 Verenigt en behartigt de belangen van de interne bewakingsdiensten en veiligheidsdiensten. Telt een grote verscheidenheid aan leden uit talrijke sectoren. Vormt een discussieforum,

Nadere informatie

VUB en Universiteit Gent ondertekenen alliantie

VUB en Universiteit Gent ondertekenen alliantie 07-06-2007, p.10 bh VUB en Universiteit Gent ondertekenen alliantie hoger onderwijs (tijd) - De rectoren van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Universiteit Gent (UGent) hebben gisteren een intentieverklaring

Nadere informatie

HAFOCLUB TURNHOUT MELUN 1588 JAARDUIVEN (LOS 08:00:00) 07/05/16 SEL 494 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D SNELHEID M

HAFOCLUB TURNHOUT MELUN 1588 JAARDUIVEN (LOS 08:00:00) 07/05/16 SEL 494 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D SNELHEID M HAFOCLUB TURNHOUT EN OMSTREKEN MELUN 07/05/16 JAARDUIVEN ======== ======== == ========= ===== ======== ========== M P EP AS2 AS3 SS RAS OA2 OA3 KRA HEE SPR BOM LOS OM 08:00:00 - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

NELOS INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003

NELOS INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003 INFO nr. 73 Verzonden per mail op 2711.2003 Informatie door te geven aan de Duikschoolverantwoordelijken, de Secretarissen en 3*instructeurs. Beste duikvriend, Met het jaareinde in zicht geven we vlug

Nadere informatie

Stichting tegen Kanker, stichting van openbaar nut. Doelstelling. Activiteiten. Concrete noden. Financiële steun. Vrijwilligers in België

Stichting tegen Kanker, stichting van openbaar nut. Doelstelling. Activiteiten. Concrete noden. Financiële steun. Vrijwilligers in België Steun aan wetenschappelijk kankeronderzoek, sociale dienstverlening, informatiecampagnes en gezondheidsopvoeding Gevolgd door Donorinfo sinds: 2006 02/733 68 68 (NL) & 02/736 99 99 info@cancer.be & info@kanker.be

Nadere informatie

Bondschieting Heidevrienden Wuustwezel

Bondschieting Heidevrienden Wuustwezel ERE 1 Afdeling: 26 deelnemers VAN FRACHEN ELS - 11 rozen 1 401 PALINCKX LUC (HV) HV 120 5,00 2 509 GOETSTOUWERS DANNY SJ 119 4,20 3 101 BOLS ANDRE M 119 4,20 4 111 SEVENANS IGOR M 119 4,20 5 902 AERNOUTS

Nadere informatie

Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin ( )

Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin ( ) Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (2012-2015) Consortium SWVG KU Leuven LUCAS, Centrum voor Zorgonderzoek en Consultancy Instituut voor Sociaal Recht Dienst Jeugdgezondheidszorg HIVA, Onderzoeksinstituut

Nadere informatie

40 jaar Vlaams parlement

40 jaar Vlaams parlement Hugo Vanderstraeten 40 kaarsjes eenheidsstaat of een unitaire staat: één land met één parlement en één regering. De wetten van dat parlement golden voor alle Belgen. In de loop van de 20ste eeuw hadden

Nadere informatie

ARCHIEF JOS WOLLES. Dacob vzw Kazernestraat Brussel. 02/

ARCHIEF JOS WOLLES. Dacob vzw Kazernestraat Brussel.   02/ plaatsingsnummer: M/B inventaris opgemaakt: mei juni 2019 Dacob vzw Kazernestraat 33 1000 Brussel www.dacob.be dacob@skynet.be 02/503 82 19 INLEIDING De archiefvormer Het archief INVENTARIS KOMMUNISTISCHE

Nadere informatie

EEN HALVE EEUW BEKRONING VAN EXCELLENTIE

EEN HALVE EEUW BEKRONING VAN EXCELLENTIE EEN HALVE EEUW BEKRONING VAN EXCELLENTIE HET LEGAAT VAN DR. ALPHONSE DE LEEUW 24 augustus 1953: Dr. Alphonse De Leeuw, conservator van de klinische verzamelingen van de Faculteit Geneeskunde en Farmacie

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG OVER HET EERSTE WERKINGSJAAR

ACTIVITEITENVERSLAG OVER HET EERSTE WERKINGSJAAR JAARVERSLAG 2014 WETENSCHAPPELIJK COMITÉ REACH (WCSR) ACTIVITEITENVERSLAG OVER HET EERSTE WERKINGSJAAR www.reachinbelgium.be JAARVERSLAG 2014 www.reachinbelgium.be JAARVERSLAG 2014 INHOUD Inleiding 2 Oprichting

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 Algemene vergadering 1.1. Toetreding en ontslag Huishoudelijk reglement 1.1.1. Elke aanvraag voor toetreding tot Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw dient gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Nadere informatie

11. * KENNISGEVING AFWEZIGE LEDEN VAN DE AFVAARDIGING VAN DE OVERHEID

11. * KENNISGEVING AFWEZIGE LEDEN VAN DE AFVAARDIGING VAN DE OVERHEID HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST dc~~.irtc~muit AIguiiaie Zakcii cii Fiiiancicii nn'lit2lzzstrntzc A~tzbtcnai-clzznken afilcling Statiitairc Aangclcgc~ilieden NOTULEN VAN DE VERGADERING

Nadere informatie

Proficiat aan alle kampioenen!

Proficiat aan alle kampioenen! KAMPIOENENHULDIGING PROVINCIE ANTWERPEN ALDHEM HOTEL GROBBENDONK ZATERDAG 9 DECEMBER 2017 Proficiat aan alle kampioenen! Voorzitter Jef Van Elsacker verwelkomde de prominenten uit de Vlaamse provincies,

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S

KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 10 AUGUSTUS 1998 TOT OPRICHTING VAN DE COMMISSIES VOOR DRINGENDE GENEESKUNDIGE HULPVERLENING. (B.S. 02.09.1998) Gelet

Nadere informatie

VVOG BBQ avond 15 september 2016

VVOG BBQ avond 15 september 2016 VVOG 2016-2019 BBQ avond 15 september 2016 WELKOM! MANDAATPERIODE 2016-2019 Verkiezingen begin 2013: Nieuw samengestelde Raad van Bestuur en Werkgroepen De KBVGV/SRBGO en het Nationaal Congres van de nieuwe

Nadere informatie

VIERING VLAAMS GENEESKUNDIGENVERBOND 80 JAAR 4 MEI 2002 TE BRUGGE

VIERING VLAAMS GENEESKUNDIGENVERBOND 80 JAAR 4 MEI 2002 TE BRUGGE VIERING VLAAMS GENEESKUNDIGENVERBOND 80 JAAR 4 MEI 2002 TE BRUGGE Tekst Dr. Lenaerts -De stichting van het A.V.G.V. (het algemeen Vlaams Geneesherenverbond) de toenmalige benaming van het V.G.V. op 28

Nadere informatie

Van Gasthuis tot Gasthuisberg

Van Gasthuis tot Gasthuisberg Van Gasthuis tot Gasthuisberg Van Gast naar Gastheer Jan Peers Van Gast naar Gastheer 1080 Oprichting gasthuis Sint Pieter Evolutie olv Gasthuiszusters naar hospitaal 1222 naar huidige site St Pieter 1426

Nadere informatie

Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen

Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen UITNODIGING studiedag Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Iedereen duurzaam inzetbaar Donderdag 7 april 2011 10u00 17u00 Lindner Hotel Antwerpen Op donderdag

Nadere informatie

BASISONDERWIJS Leerlingen. HOGER ONDERWIJS Studenten. A Hoger beroepsonderwijs. B Hogescholen/universiteiten

BASISONDERWIJS Leerlingen. HOGER ONDERWIJS Studenten. A Hoger beroepsonderwijs. B Hogescholen/universiteiten HOGER ONDERWIJS Studenten A Hoger beroepsonderwijs 1 cursisten HBO5 verpleegkunde (1) 3 inschrijvingen in de specifieke lerarenopleiding (1) 1 inschrijvingen naar finaliteit (1)(2) go vgo ogo Totaal cursisten

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. 23 maart 2013

Algemene ledenvergadering. 23 maart 2013 Nationale vereniging afdeling 7 Noord en Midden West-Vlaanderen met zetel te Roeselare Algemene ledenvergadering 23 maart 2013 Programma : Doorlopende gratis receptie vanaf 14h30-17h00 Verwelkoming door

Nadere informatie

BEKER VAN VLAANDEREN VOOR VETERANEN MANNEN Afdeling 4 Zondag 9/6/2002 ALKEN 100 meter Vet Heren Uur:15:01 Reeks:1 Wind : -0.

BEKER VAN VLAANDEREN VOOR VETERANEN MANNEN Afdeling 4 Zondag 9/6/2002 ALKEN 100 meter Vet Heren Uur:15:01 Reeks:1 Wind : -0. d BEKER VAN VLAANDEREN VOOR VETERANEN MANNEN Afdeling 4 Zondag 9/6/2002 ALKEN 100 meter Vet Heren Uur:15:01 Wind : -0.9 1 4193 ENGELEN GUILLAUME 13.54 M45 55 ATLA 8p 2 4315 MERTENS WIM 13.60 M40 58 OPW

Nadere informatie

Woensdag 12 december 2018, Turnhout Colloquium over de geschiedenis en de spiritualiteit van de Begijnen

Woensdag 12 december 2018, Turnhout Colloquium over de geschiedenis en de spiritualiteit van de Begijnen Woensdag 12 december 2018, Turnhout Colloquium over de geschiedenis en de spiritualiteit van de Begijnen NB : De referaten van 12 december werden uitgegeven onder de titel "Gelovige en verstandige vrouwen

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

Belangrijke informatie:

Belangrijke informatie: Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap Samenwerkingsverband tussen de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen, UGent, faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, VUB en FaBeR, KULeuven Belangrijke

Nadere informatie

uitnodiging symposium

uitnodiging symposium uitnodiging symposium Koesteren, daar gaan ouders vóór zaterdag 29 maart 2014 officiële opening neonatale intensieve zorgenafdeling (NIZ) UZ Leuven campus Gasthuisberg Ruim 10 jaar geleden werd het startschot

Nadere informatie

Twee aspecten hiervan worden op 10 en 11 november 2015 op een bijzondere manier in de kijker geplaatst.

Twee aspecten hiervan worden op 10 en 11 november 2015 op een bijzondere manier in de kijker geplaatst. Het hospitaal van Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie is sinds de 13de eeuw tot op heden een plaats waar aan ziekenzorg en bejaardenzorg wordt gedaan. Daarnaast is het een bekend bedevaartsoord. Twee aspecten

Nadere informatie

WINTERCOMPETITIE A- REEKS

WINTERCOMPETITIE A- REEKS WINTERCOMPETITIE 55+ 2015 A- REEKS 1 Wijnegem 1 : Bulcke Roger / Goris Leo / Van Dijck Gerard Tel. 03.283 91 49 2 Sodipa 1 : Mortelmans Paul / Deckx Ludo / Van Der Schueren Monique Tel. 0498.015 661 3

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Notulen open zitting Samenstelling De heer Fons Duchateau De heer Eddy Baelemans, OCMW ondervoorzitter; de heer Chris Morel, OCMW ondervoorzitter;

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 177.532 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 16 APRIL 2002 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

Klimaat(les)marathon. Leren voor en over het klimaat

Klimaat(les)marathon. Leren voor en over het klimaat Klimaat(les)marathon Leren voor en over het klimaat DE WEG VAN EEN DECREET HOE WERKT DE OVERHEID NU? Willem-Frederik Schiltz & Jill Surmont KENNISMAKING WIE ZIJN WIJ? Willem-Frederik Schiltz 39 jaar; Vlaams

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 431 (2000-2001) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2000-2001 23 oktober 2000 ONTWERP VAN DECREET houdende goedkeuring van het protocol bij de overeenkomst tot instelling van samenwerking en een douane-unie

Nadere informatie

In artikel 23 van dezelfde wet, worden de onderdelen b), c), d) en f) opgeheven.

In artikel 23 van dezelfde wet, worden de onderdelen b), c), d) en f) opgeheven. HOOFDSTUK 1 Geestelijke gezondheidszorg-beroepen Afdeling 1 Wijziging van de wet van 4 april 2014 tot regeling van de geestelijke gezondheidszorgberoepen en tot wijziging van het koninklijk besluit nr.78

Nadere informatie

VR DOC.0332/2BIS

VR DOC.0332/2BIS VR 2017 3103 DOC.0332/2BIS Voorontwerp van decreet tot oprichting van het Overlegcomité Welzijn, Volksgezondheid en Gezin DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

VOORLOPIGE DUIVENUITSLAG

VOORLOPIGE DUIVENUITSLAG VOORLOPIGE DUIVENUITSLAG TIENVERBOND QUIEVR. OUDE DUIVEN, QUIEVRAIN op 10/05/15. Los om 11:00:00. 368 duiven. PRYS NAAM LIEFHEBBER GEMEENTE GTK MAX JUISTUUR DAG AFSTAND SNELHEID ------- -------------------------

Nadere informatie

De hervorming van het hoger onderwijs in Vlaanderen.

De hervorming van het hoger onderwijs in Vlaanderen. De hervorming van het hoger onderwijs in Vlaanderen. Associaties, bama-structuur en flexibilisering Frank Baert Jaarlijkse Algemene vergadering van het Wit-Gele Kruis van Vlaanderen 25 juni 2004 Europese

Nadere informatie

Het universitair ziekenhuis wettelijk statuut en governance

Het universitair ziekenhuis wettelijk statuut en governance Het universitair ziekenhuis wettelijk statuut en governance 07.10.2017 Stefaan Callens Advocaat te Brussel Deeltijds gewoon hoogleraar gezondheidsrecht KU Leuven I. ALGEMEEN II. WETTELIJK KADER III. GOVERNANCE

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2008 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2008 AMENDEMENTEN Zitting 2007-2008 27 november 2007 ONTWERP VAN DECREET houdende bepalingen tot begeleiding van de begroting 2008 AMENDEMENTEN Zie: 1368 (2007-2008) Nr. 1: Ontwerp van decreet Nr. 2: Amendementen Nr. 3:

Nadere informatie

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift januari 2019 Nr

OVU-Nieuwsbrief. Tijdschrift januari 2019 Nr OVU-Nieuwsbrief 1 Tijdschrift januari 2019 Nr. 1271 www.ovu.be Activiteiten van onze leden Voordelen lidmaatschap OVU is op zoek naar nieuwe bestuursleden Jean-Luc Aerts In dit nummer 2 Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

stamcelonderzoek eiceldonatie van tot Een ethische reflectie over de vermarkting van het vrouwelijke lichaam congres

stamcelonderzoek eiceldonatie van tot Een ethische reflectie over de vermarkting van het vrouwelijke lichaam congres van stamcelonderzoek tot eiceldonatie Een ethische reflectie over de vermarkting van het vrouwelijke lichaam congres Zaterdag 8 december 2007 Hof van Liere Stadscampus Universiteit Antwerpen Op zaterdag

Nadere informatie

TIENVERBOND QUIEVR. QUIEVRAIN 761 JAARDUIVEN (LOS 09:00:00) 30/03/19 SEL 002 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D

TIENVERBOND QUIEVR. QUIEVRAIN 761 JAARDUIVEN (LOS 09:00:00) 30/03/19 SEL 002 Blz 2 NR LIEFHEBBER LK GEMEENTE AD GT RINGNUMMER AFSTND JUISTUUR D TIENVERBOND - QUIEVRAIN QUIEVRAIN 30/03/19 JAARDUIVEN =========== = ========= ========= ======== ========== M P EP AS2 AS3 SS RAS OA2 OA3 KRA HEE SPR BOM LOS OM 09:00:00 - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

CONCRETE VOORSTELLEN ROND HET TAALGEBRUIK IN HET HOGER ONDERWIJS

CONCRETE VOORSTELLEN ROND HET TAALGEBRUIK IN HET HOGER ONDERWIJS CONCRETE VOORSTELLEN ROND HET TAALGEBRUIK IN HET HOGER ONDERWIJS Colloquium An De Moor KU Leuven 06/10/2018 1 NEDERLANDS MOET BEHOUDEN BLIJVEN ALS BELANGRIJKSTE ONDERWIJSTAAL pedagogische redenen: duidelijk

Nadere informatie