Enkhuizen, 16 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Enkhuizen, 16 september 2016"

Transcriptie

1 Enkhuizen, 16 september 2016 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders We beleven deze weken bijzondere dagen. Het is erg mooi weer en de temperaturen is historisch hoog, zodat we regelmatig in de middag ons programma aanpassen aan de temperatuur. Daarmee lukt het ons om binnen de normale schooltijden de leerlingen op school te houden. Natuurlijk genieten we van het mooie weer, maar iets minder zou voor de temperaturen in de lokalen erg fijn zijn. E- mail adressen controleren Vanaf vandaag krijgt u deze info alleen nog per e- mail. Van velen van u heb ik een reactie ontvangen op mijn mail van 5 september, maar helaas nog niet van iedereen. Kijkt u nog even in uw mailbox en stuurt u mij uw antwoord. Mocht u afgelopen maandag 5 september geen mail hebben ontvangen, kijk dan eerste even in uw spambox of spamfilter en als daar ook niets in te vinden is, wilt u dan een mail sturen aan info@tweemaster-enkhuizen.nl met daarin de naam van uw kind en het juiste mail adres. U krijgt dan een nieuwe testmail toegestuurd. Afval scheiden Het is eigenlijk best een wonderlijke situatie. Veel ouders doen thuis actief mee aan het scheiden van afval. Op school kon dat niet en werd alle afval in één en dezelfde container gedumpt. Aan die situatie lijkt een eind te gaan komen. In samenwerking met onze afvalverwijderaar is een experiment gestart om de afval stromen te gaan scheiden. Op verzoek van deze firma begint het experiment erg voorzichtig. We scheiden nu de kartonnen drinkbekers en het doorzichtig folie van de rest. Eind november wordt dit experiment geëvalueerd en kijken we welke volgende stappen we kunnen zetten. Het is een klein stapje, maar wel een begin. Overigens is het natuurlijk nog beter als u het drinken in de pauze niet in een pakje maar in een stevige plastic beker meegeeft. Open ochtend en informatieavond Ik schreef het al in de vorige info: Dinsdag 20 september organiseren wij een open ochtend en daarna s avonds de algemene informatieavond. U bent de gehele ochtend tussen uur en uur van harte welkom in alle klassen. De deuren staan overal open, dus u kunt gemakkelijk naar binnen. We willen u graag laten zien hoe wij werken. U bent van harte uitgenodigd. s Avonds is de informatieavond. In de vorige Info heeft u het programma kunnen lezen. De pauze is bedoeld voor alle ouders, dus of u nu alleen naar de eerste ronde komt, alleen naar de tweede ronde gaat, of bij beide rondes aanwezig bent. We rekenen op u met de koffie. Tijdens de pauze willen de MR en de OR graag informatie met u delen. Dat begint rond uur. Heeft u zich al aangemeld voor deze informatieavond? Zo nee, doet u dit als nog via een aan de leerkracht(en) van uw kind(eren) of via info@tweemaster-enkhuizen.nl.

2 Tot slot Mocht u vragen of op- en aanmerkingen hebben, aarzelt u dan niet om met mij in gesprek te gaan. Ik werk 4 dagen per week op school en als ik op school ben sta ik aan het begin van de ochtend/ middag in de hal van de school. U kunt dan uw vraag stellen of een afspraak maken voor een uitgebreider gesprek. Nogmaals aarzel niet, want alleen een vraag die u niet stelt is een domme vraag. Met een vriendelijke groet, Peter van der Neut (dir.) De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma 15 sept. Harddraverij dag, alle leerlingen vrij 16 sept. Gewone schooldag voor alle leerlingen 20 sept. Open ochtend en algemene informatieavond 22 sept. Schoolreis groep 3 23 sept. Sportdag voor de groepen 5 t/m 8 26 en 27 sept. Schoolkamp gr sept. Schoolreis groep 4 t/m 6 Open podium gr sept. Reservedatum sportdag, mocht het op 23 september slecht weer zijn. 11 okt. Excursie gr. 3 (natuur en milieu) 13 okt. Excursie gr. 7 (natuur en milieu) De vervangingspool In dit onderdeel van de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de geplande leerkrachtwisselingen in de groepen. In verband met het Schoolkamp van groep 8, zijn de volgende vervangingen afgesproken: 26 sept. Juf Jiska werkt in gr. 4/5A in plaats van juf Cassandra 27 sept. Meester Frank werkt in gr. 7 in plaats van juf Cassandra Gymtijden groep 5/6 Op dinsdag en donderdag hebben de kinderen van groep 5/6 van juf Karin het laatste uurtje van de ochtend gym. Dat betekent dat zij op beide dagen meteen om 12 uur vanuit de Sprong naar huis gaan. Tafeltennistafel Op school staat een tafeltennistafel die niet meer door ons wordt gebruikt. Als iemand interesse heeft kan deze worden opgehaald. Verkiezingen voor de Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad Ook voor de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad (GMR), worden binnenkort verkiezingen gehouden. Deze groep mensen bestaat uit 4 ouders en 4 leerkrachten. Een GMR functioneert op het niveau van het bestuur. Vanuit de verschillende scholen van Present is een personeel- en of een oudervertegenwoordiger afgevaardigd naar de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Deze raad behandelt uitsluitend aangelegenheden die van gemeenschappelijk belang zijn voor de scholen van Present. Als u interesse heeft en hier meer informatie over wilt, kunt u terecht bij de leerkracht van groep 3, Marjan de Jong. Jubileum Juf Margriet Onze collega en interne begeleider Margriet Roozendaal is 40 werkzaam in het onderwijs. Dat vinden wij een feestje waard! Daarom gaan wij dit met elkaar vieren op donderdag 13 oktober. Zet deze datum alvast in uw agenda want u wordt hiervoor ook uitgenodigd. Er zal deze dag een continurooster zijn en de kinderen zijn iets later uit dan normaal. Een uitnodiging hiervoor krijgt u nog van ons.

3 Kinderboekenweek 2016 Woensdag 5 oktober begint de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is : Voor altijd jong! Verhalen over en van opa s en oma s van deze tijd en van vroeger. Hiervoor willen wij opa s en oma s uitnodigen om te komen voorlezen in de klas. Ze kunnen zelf een boek meenemen en natuurlijk hebben wij op school de boeken van de Kinderboekenweek om te lezen en uit voor te lezen! Opa s en oma s kunnen zich opgeven bij de groepsleerkracht van hun kleinkind. Juniorinnovationchallenge in groep 8 Op maandag 12 september kwamen er twee gast- docenten bij ons in de groep. Het was de bedoeling om in een groepje van drie kinderen een uitvinding te bedenken. De uitvinding wordt uiteindelijk op internet geplaatst. We gingen met ipad s werken. Met elkaar bedachten we een probleem. We hebben aan een uitvinding gewerkt. De uitvinding van Joost, Fiene en Dani was een handscan die je op de deur plaatst. De scan houdt de inbrekers buiten de deur. De deur gaat via de handscan alleen open voor het gezin. Alle groepjes hebben een filmpje bij de uitvinding gemaakt en op YouTube geplaatst. En je kan op het filmpje stemmen via de site of opzoeken op YouTube. De uitwerking van het beste idee wordt van het begin tot het eind uitgewerkt. We vonden het een hele leuke en leerzame middag. Dank jullie wel Victor en Jeroen dus stemmen maar. Powered by Juniorinnovationchallenge Flynn en Joost ; )

4 Nieuwe opzet vrijwillige ouderbijdrage 2016/2017 Elk schooljaar organiseert de ouderraad (OR) van OBS De Tweemaster ondersteunende activiteiten en festiviteiten voor alle leerlingen van de school, zoals wat lekkers met Sint Maarten, het Sinterklaasfeest op school (inclusief cadeautjes voor de kinderen en de klas), de versiering en het diner met kerst, het lenteontbijt met broodjes en een gekookt eitje, lekkers op de sportdagen, de sportshirts, de avond4daagse-stops en de patatjes op de feestdag in de laatste schoolweek. Voor de onkosten van de activiteiten wordt een vrijwillige bijdrage per kind gevraagd. Voor de onkosten van het schoolreisje werd een aparte schoolreisbijdrage per kind gevraagd, die per groep verschillend was. In het afgelopen schooljaar is besloten om de opzet en invulling van de schoolreisjes op De Tweemaster te wijzigen. Daarom heeft de ouderraad, met instemming van de directie en de oudergeleding van de medezeggenschapsraad, besloten om met ingang van dit schooljaar het schoolreisgeld en de vrijwillige ouderbijdrage in één keer te innen en er een vast bedrag per jaar van te maken voor alle ouders van groep 1 t/m 8. Het werken met een vast bedrag sluit beter aan bij de nieuwe opzet van de schoolreisjes, waarbij combinaties van groepen met elkaar op schoolreis gaan. Daarnaast is het volgens ons overzichtelijker, wanneer de bijdrage voor de extra activiteiten en het schoolreisje voor uw kind(eren) elk jaar hetzelfde is. Naast de ouderbijdrage zal voor groep 8 jaarlijks een extra schoolkampbijdrage worden gevraagd. Voor het schooljaar 2016/2017 is de vrijwillige ouderbijdrage vastgesteld op 40,00 per kind. Hiermee draagt u bij aan de onkosten van de diverse activiteiten die de ouderraad voor alle leerlingen organiseert en de onkosten van het schoolreisje. Mocht het betalen van de ouderbijdrage problemen opleveren, dan is het mogelijk om voor reductie of kwijtschelding in aanmerking te komen. In dat geval kunt u contact opnemen met de directie van de school. Bijdrage van Sportservice West-Friesland door onze vakleerkracht Jan Berkhout Ook dit jaar worden de lessen bewegingsonderwijs op de school van uw kind verzorgd door Sportservice West-Friesland. Kwaliteit van bewegingsonderwijs staat bij ons hoog in het vaandel, hierbij maken wij gebruik van Gympedia. Deze methode is door Sportservice ontwikkeld en wordt gebruikt op alle basisscholen waar wij lesgeven. Verder vinden wij veiligheid en hygiëne ook belangrijk daarom hebben wij een aantal regels binnen de gymlessen: Algemene gymafspraken - In de gymles draagt iedereen gymkleding: (korte) sportbroek en t-shirt. - Draagt iedereen zaalschoenen. Wij raden het dragen van turnschoentjes af! - Sieraden zijn af. - Lang haar in een staart met elastiekje. - Kauwgum is verboden. - Als er om een bepaalde reden niet mee kan worden gedaan, neemt de leerling een briefje van de ouders/verzorgers mee. Facebook: Sportservice West-Friesland heeft een facebook pagina waarop af en toe ook foto s of filmpjes uit de gymles worden geplaatst. Wilt u niet dat u zoon/dochter hierop te zien is, dan kunt u dit doorgeven aan de leerkracht of gymdocent. Visie Sportservice West-Friesland Het belangrijkste tijdens de les bewegingsonderwijs is dat het kind centraal staat en dat het behalve fysiek, ook sociaal-emotioneel en cognitief deelneemt aan de gymles. Dit passen we toe door de volgende punten onder de aandacht te brengen: Doelen van het bewegingsonderwijs: 1. Het creëren van een veilig leerklimaat waarin plezier, zelfstandig werken, samenwerken en zelfvertrouwen belangrijke kernwaarden zijn. 2. Het leren evalueren van de eigen ontwikkeling in verschillende bewegingsactiviteiten.

5 3. Het creëren en behouden van een gezonde en actieve leefstijl. 4. Een uitdagend bewegingsaanbod bieden op ieders niveau (differentiatie). 5. Leerlingen laten participeren in buitenschoolse bewegingscultuur, verrijken met nieuwe trends en inspelen op sportsuccessen. Toelichting visie: 1. De bewegingslessen worden opgebouwd in drie vakken. De verantwoordelijkheid voor de beweegactiviteiten wordt bij de leerlingen neergelegd, door onder andere het werken met groepsleiders en elkaar hulpverlenen. Door middel van de Ipad bekijken de leerlingen instructiefilmpjes en kijkwijzers om hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Dit zorgt voor zelfstandigheid in de les. Om de leerlingen te leren samen werken en door om te leren gaan met winst en verlies, wordt er gekeken naar het speelgedrag*. 2. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende ondersteunende apps op de Ipad. Denk hierbij aan video-analyse of video met tijdvertraging, waarmee een kind zichzelf in actie ziet en daarmee zelf coachend kan zijn. Vanuit Sportservice West-Friesland werken wij met het leerlingvolgsysteem. Hierin wordt het bewegingsniveau van elke leerling en groep in kaart gebracht. Toch wordt er nu nog beoordeelt op het eindproduct, maar dit willen wij graag veranderen. In plaats daarvan willen wij ouders inzicht geven in het leerproces over de gehele basisschool periode, maar dit is nog in ontwikkeling. 3. Door plezier in de gymles krijgen leerlingen positieve ervaring met betrekking tot bewegen, waardoor ze dit meenemen in de rest van hun leven. 4. Tijdens de gymles komen 12 leerlijnen aan bod (Balanceren, over de kop, mikken, springen, zwaaien, lopen, bewegen op muziek, jongleren, stoeien, doelspelen, tikspelen en klimmen.) De vakleerkracht maakt naar eigen inzicht de jaarplanning aan de hand van de methode Gympedia. Door te kijken welke sportgebieden nog onderontwikkeld zijn, kiest de vakleerkracht ervoor om deze gebieden vaker aan bod te laten komen. De kinderen kunnen werken in BASIS, PLUS of EXTRA oefenstof. Zo kan elk kind in het niveau bewegen waar hij/zij aan toe is. Op deze manier heeft elk kind plezier en succeservaring in het bewegen. 5. Door nauwe samenwerking tussen Sportservice West-Friesland en lokale verenigingen, kunnen de vakleerkrachten wijzen op de sportmogelijkheden in de buurt. De vakleerkrachten blijven op de hoogte van de nieuwe trends, door middel van bijscholingen, en passen dit toe in de gymles. Verder wordt er aandacht besteed aan actuele sportevenementen. Kijk voor meer informatie op de website; * Speelgedrag (Erik Boot) Door de toevoeging van het speelgedrag met de gedragskleuren, is het voor de vakleerkracht mogelijk om bewust in te spelen op het sociaal gedrag van individuele kinderen en de groep.

(meer informatie over de Oudervereniging en Medezeggenschapsraad: zie website en schoolkalender)

(meer informatie over de Oudervereniging en Medezeggenschapsraad: zie website en schoolkalender) Bijlage adressen Medezeggenschapsraad Bonifatius Norma Stapel (contactpersoon ouders), tel. 0226-358615 Gemeenschappelijke medezeggenschapsraad SKOWF Erna Vorkink (voorzitter MZR), tel. 0226-351301 Oudervereniging

Nadere informatie

Enkhuizen, 01 september 2016

Enkhuizen, 01 september 2016 www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 01 september 2016 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017.

Nadere informatie

n r. 1, 30 au gu st u s 2018 Agen da

n r. 1, 30 au gu st u s 2018 Agen da n r. 1, 30 au gu st u s 2018 Agen da 3-9 4-9 - 1e schooldag schooljaar 18-19 - Verkoop TSO-bonnen - 10.30 opening schooljaar (bij de vlaggenmast) 17-9 Startgesprekken 18-9 Schoolfotograaf groep/portret

Nadere informatie

Enkhuizen, 12, oktober 2017

Enkhuizen, 12, oktober 2017 www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 12, oktober 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders en verzorgers Algemene Informatieavond en Open ochtend Met

Nadere informatie

Enkhuizen, 29 september 2016

Enkhuizen, 29 september 2016 www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 29 september 2016 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Nieuws van de directie: Beste ouders Dinsdag 20 september was de open

Nadere informatie

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma

De kalender In de komende 4 weken staan de volgende activiteiten op het programma www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 8 december 2016 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders Na een heel mooi en gezellig Sinterklaasfeest gevierd te hebben,

Nadere informatie

Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar:

Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 30 november 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders en verzorgers Afgelopen dinsdag werd ik s middags opgewacht

Nadere informatie

Enkhuizen, 15 september 2017

Enkhuizen, 15 september 2017 www.tweemaster-enkhuizen.nl Enkhuizen, 15 september 2017 Wilt u reageren op de info? Mailt u dan naar: info@tweemaster-enkhuizen.nl Beste ouders We zitten in de tweede week van het schooljaar en alles

Nadere informatie

Basisschool St. Wulfram Burg.Heijmansstraat 4 1718 AN Hoogwoud Tel: 0226-355843

Basisschool St. Wulfram Burg.Heijmansstraat 4 1718 AN Hoogwoud Tel: 0226-355843 Basisschool St. Wulfram Burg.Heijmansstraat 4 1718 AN Hoogwoud Tel: 0226-355843 Email: directie.wulfram@skowestfriesland.nl website: www.stwulfram.nl Jaargang 2014-2015 datum: 19 juni 2015 Ma. 22 juni

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019

Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Nieuwsbrief nr.1 2 september 2019 Agenda 2 sept Eerste schooldag: opening op het schoolplein 3 sept Luizencontroleweek 3 sept 1 e OR overleg om 20.00 uur 9 sept Rondleiding voor toekomstige ouders om 9.00

Nadere informatie

Hoofdstuk 4: Ons onderwijs/werkwijze.

Hoofdstuk 4: Ons onderwijs/werkwijze. Hoofdstuk 4: Ons onderwijs/werkwijze. Op de Petrus Canisius, willen wij dat de kinderen zich betrokken weten bij hun eigen leerproces en zich eigenaar gaan voelen.. Daarvoor zijn een aantal zaken nodig:.

Nadere informatie

Schooljaar 2018/2019 nr. 1

Schooljaar 2018/2019 nr. 1 Beste ouder(s)/verzorger(s), Het nieuwe schooljaar is weer begonnen! Hopelijk heeft u met uw kind(eren) genoten van een fijne vakantie en was iedereen weer uitgerust voor de start van 2018-2019. Als het

Nadere informatie

school voor speciaal basisonderwijs

school voor speciaal basisonderwijs school voor speciaal basisonderwijs activiteitenkalender voor het schooljaar 1-1 Schoolkalender 1-1 Een nieuw schooljaar, een nieuwe kalender! Deze schoolkalender is een aanvulling op onze schoolgids.

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016

PAULUSPRAAT 1. Augustus 2016 PAULUSPRAAT 1 Augustus 2016 Inhoudsopgave - Van de directie - Aanmelding nieuwe leerlingen - Nieuws van de ouderraad - Roald Dahl week - Kinderboekenweek - Voorleesexpres - Korting op schoolreisje - Agenda

Nadere informatie

Groeten, Meester Koen

Groeten, Meester Koen KALENDER: 24 augustus : Eerste schooldag 25 augustus : Hoofdluiscontrole (of elders deze week) 10 september : Schoolfotograaf 14 en 15 september : Kermis Kilder, alle groepen vrij 17 september : Bijeenkomst

Nadere informatie

Schooljaar

Schooljaar OUDERKALENDER Schooljaar 2018-2019 Augustus 2018 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 8 19 20 21 22 23 24 25 26 27 1 e schooldag 28 29 30 31 September 2018 1 2 3 Deze week: luizencontrole 4 Start

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b

Schoolkorfbaltoernooi Indeling groep 1/2a en 1/2b Maandinfo Maand: september 2014 Inhoud. In deze maandinfo wordt u geïnformeerd over de volgende zaken: Juf Sandra Twaalfhoven Nieuwe leerlingen Zorgleerlingen Gezonde School Teamstudiedag Infoavonden Basketbal-clinic

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

MAANDMEMO januari 2019

MAANDMEMO januari 2019 MAANDMEMO januari 2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), Midden in de kerstvakantie ontvangt u al de eerste maandmemo van 2019. Na een geslaagde kerstviering, waarbij het geweldige bedrag voor de stichting

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018

Nieuwsbrief 2018/2019 nummer 1, sept-oktober 2018 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. In deze nieuwsbrief een veelheid aan informatie. VEEL LEESPLEZIER! AGENDA Ma 3 sept. Weer naar school. Start van de twee gouden weken. Woe 5

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander Kleding inzameling Deze periode hebben wij het op school over afval en het milieu. We hebben naast het fietsenhok voor de docenten twee "evenementencontainers" staan. Hierin mag u dichte zakken met kleding

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u het eerste Reisverslag van het schooljaar 2017-2018. Na een welverdiende vakantie zijn wij verleden week weer gestart. De kinderen zijn

Nadere informatie

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten.

Juf Brenda s verlof komt tot langzaam tot een eind; in november zal zij haar taken weer hervatten. De Scheepsbel Schooljaar 2015/2016, nummer 1, september 2015 Belangrijke data 30 september Playbackshow (alleen voor de kinderen) 2 oktober Weeksluiting groep 8 7 oktober Start Kinderboekenweek 14 oktober

Nadere informatie

OBS DE IEKMULDER

OBS DE IEKMULDER Schoolinfo 2018 2019 OBS DE IEKMULDER Sparrenlaan 76 7955AN IJhorst Telefoon : 0522-441970 Website : www.iekmulder.nl Email : iekmulder@stichtingpromes.nl Het team Het team van De Iekmulder bestaat uit

Nadere informatie

Samen je toekomst ontwikkelen

Samen je toekomst ontwikkelen 2018-2019 Samen je toekomst ontwikkelen Beste ouders en verzorgers, Graag willen wij u informeren over de plannen voor het nieuwe schooljaar. Voor u ligt daarom de ouderkalender 2018-2019. In deze kalender

Nadere informatie

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek

Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Activiteiten /ouderhulp op De Driehoek Aarle-Rixtel, 29 augustus 2013 Op de Driehoek worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Bij een groot aantal van deze activiteiten is de hulp van ouders meer

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 15 juni Deze keer in de nieuwsbrief Suikerfeest op school Vervoer gezocht kamp Afscheid

Nadere informatie

Informatiekalender schooljaar 2019 /2020

Informatiekalender schooljaar 2019 /2020 Informatiekalender schooljaar 2019 /2020 Beste ouders/verzorgers, Voorwoord Voor u ligt de informatiekalender voor het nieuwe schooljaar 2019-2020. Deze behoort als bijlage bij de schoolgids. U vindt in

Nadere informatie

Peppelinfo juli 2016, nummer 9

Peppelinfo juli 2016, nummer 9 Peppelinfo juli 2016, nummer 9 Beste ouders, We zijn alweer toe aan de laatste Peppelinfo van dit schooljaar. Wat is het snel gegaan! Het afgelopen jaar zijn we gestart met Snappet. De leerkrachten hebben

Nadere informatie

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo

Maandag 31 augustus is er voor alle ouders een informatie avond van 19.00 tot 20.30. Augustus 2015. Ma Di Wo Do Vr Za Zo Aan de ouder(s) en verzorger(s) Welkom in het nieuwe schooljaar 2015-2016 op de Valentijnschool Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2015-2016. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten

Nadere informatie

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen

nieuwsbrief Redactioneel Even voorstellen Schooljaar 2015-2016 02-09-2015 Redactioneel Nieuwe start! Het nieuwe schooljaar is begonnen! Veel vrolijke gezichtjes op het speelplein. Allemaal vol verwachting van dat wat komen gaat. Een nieuwe groep,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 December 2018 Openbare basisschool de Springplank Kalender december 2018 maandag Dinsdag woensdag donderdag vrijdag 3 december 4 december 5 december 6 december 7 december

Nadere informatie

Maandag 18 september is er voor alle ouders een informatie avond van tot 20.30

Maandag 18 september is er voor alle ouders een informatie avond van tot 20.30 Aan de ouder(s) en verzorger(s) Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 207-208. U vindt hierin belangrijke data voor bepaalde activiteiten, studiedagen en vakanties. Een handig boekje om op een goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2018

Nieuwsbrief December 2018 Nieuwsbrief December 2018 Kalender en belangrijke informatie uit deze nieuwsbrief: Gehele decembermaand, geen gymlessen. Dinsdag 4 december, leerlingen groepen 6 t/m 8, surprises meenemen. Woensdag 5 december,

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

basisschool De Weerijs kalender

basisschool De Weerijs kalender basisschool De Weerijs kalender 2017-2018 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we willen iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken! Agenda. Sinterklaasfeest 5 december 2014 Vandaag was het eindelijk zover: Sinterklaas en zijn Pieten brachten een bezoek aan obs Akkrum! Toen om 8.30 uur alle leerlingen en een groot aantal ouders op het plein

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Agenda vergadering Ouderraad

Agenda vergadering Ouderraad Agenda vergadering Ouderraad Datum : woensdag 12 januari 2011 Tijd : 20.00 uur Aanwezig : Wianda, Richtje, Wilbert, Yvonne, Alie (notulist) Locatie : school 1. Opening De vergadering wordt geopend om 20:15

Nadere informatie

, # 2 / 23 september 2016

, # 2 / 23 september 2016 2016-2017, # 2 / 23 september 2016 Terugblik fusiefeest We kunnen terugblikken op een prachtig fusiefeest! Allereerst de opening door alle leerlingen van obs De Veenvlinder met de zogenaamde klapdans.

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 4-5 Levensboom 4 26 MX Blaricum tel: 035 52 33 5 34 Website: Email: obsbijvanck@planet.nl Overblijf Marijke van Keeken 06 9 65 9 augustus 4 2 3 4 5 6 7 9 0 2 3 4 5 6 7 Eerste schooldag.45

Nadere informatie

DATUM: 04 sept 2017 GLOBE EDITIE: 39 IN DIT NUMMER: De Globe. Welkom. Gymrooster. Even voorstellen. Schoolafspraken. Kalender

DATUM: 04 sept 2017 GLOBE EDITIE: 39 IN DIT NUMMER: De Globe. Welkom. Gymrooster. Even voorstellen. Schoolafspraken. Kalender Om de maandag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster

Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Het komende schooljaar start het continurooster Nieuwsbrief nr.1 We gaan weer beginnen Maandag begint de school weer. We hopen dat alle kinderen en hun ouders een fijne vakantie hebben gehad en dat de kinderen net zo enthousiast zijn om weer op school

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 3 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag Ouderraad RK De Marinx Schooljaar 20172018 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van het schooljaar 20172018 (182017 tot 182018). Hierin leggen wij (de ouderraad) verantwoording

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018

Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Nieuwsbrief vrijdag 13 juli 2018 Belangrijke data Vrijdag 13 juli: start zomervakantie Maandag 27 augustus: start schooljaar 2018 2019 Maandag 3 september: Dinsdag 4 september: Donderdag 6 september: Maandag

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR 2014-2015

KALENDER SCHOOLJAAR 2014-2015 KALENDER SCHOOLJAAR 2014-2015 De Proostdijschool Vertrouwd Veilig, Verrassend Veelzijdig. Data schooljaar 2014-2015 Proostdijschool Beste kinderen, ouders en verzorgers, In deze kalender staan alle activiteiten

Nadere informatie

Info 3 7 september 2016

Info 3 7 september 2016 Wat je aandacht geeft, groeit! Info 3 7 september 2016 Trefwoord Het komende thema van onze godsdienstmethode is In beweging. Kinderen bewegen graag en veel. Bewegen is gezond én leerzaam; onderzoek wijst

Nadere informatie

augustus 2015 Beste ouders,

augustus 2015 Beste ouders, augustus 2015 1 2 Beste ouders, Hierbij de kalender voor dit schooljaar. U vindt in deze kalender vooral informatie voor de dagelijkse dingen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de schoolgids.

Nadere informatie

Inhoud week Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. Lijnbaan AG Zoetermeer

Inhoud week Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. Lijnbaan AG Zoetermeer Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: directie@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl Inhoud week 35 27-08-2015 Nr. 01 1. Eerste schooldag We zijn weer begonnen! Na alle voorbereidingen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Patrijsstraat MR Opheusden tel

O.B.S. Het Palet Patrijsstraat MR Opheusden tel O.B.S. Het Palet Patrijsstraat 2 4043 MR Opheusden tel 0488-4445 info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl De genoemde data in deze kalender zijn onder voorbehoud. Door omstandigheden kan er een activiteit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018

NIEUWSBRIEF. nr. 3 6 november 2018 NIEUWSBRIEF nr. 3 6 november 2018 In deze nieuwsbrief: Nieuws van de directeur Ouderbijdrage en schoolreisgeld Parkeren op privéparkeerplaatsen De Vreedzame School: Blok 3 We hebben oor voor elkaar Eindtijd

Nadere informatie

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 10 september Informatieavond Rots en Water voor ouders van kinderen in groep 7/8 13 september Training Rots en

Nadere informatie

Vrijdag 6 juni Vrijdag 20 juni Vrijdag 27 juni

Vrijdag 6 juni Vrijdag 20 juni Vrijdag 27 juni Kalender schooljaar 2013-2014 Proostdijschool Beste kinderen, ouders en verzorgers, In deze kalender staan alle activiteiten die nu bekend zijn voor het schooljaar 2013-2014. De kalender is te vinden op

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

Mei 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

Mei 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS Mei 2018 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 17 mei Spreekuur jeugdverpleegkundige 18 mei sportdag 21 mei 2e Pinksterdag, leerlingen vrij 22 mei Screening GGD groep

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L

N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L N I E U W S B R I E F W I L L E M S S C H O O L Vrijdag 1 juli 2016 Nummer 11 Vanuit de directie Nog een weekje en dan kunnen wij gaan genieten van de zomervakantie. Groep 8 is druk bezig met het oefenen

Nadere informatie

Schoolkalender liggend.indd :45

Schoolkalender liggend.indd :45 2018-2019 openbare basisschool De Bogerd bezoekadres: postadres: telefoon: email: kersenbogerd 4 postbus 37 0418-661367 info@debogerd.net 5328 G Rossum 5328 ZG Rossum Voorwoord Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 20-207 Levensboom 4 MX Blaricum tel: 035 52 33 5 34 Website: Email: obsbijvanck@planet.nl Jaarkalender en gym- en rooster ook op onze website!! augustus 20 2 3 4 5 7 8 9 0 2 3 4 5 7

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014

JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 JAARPLANNER SCHOOLJAAR 2013 2014 Beste ouders en verzorgers, Wederom mag ik u met trots deze jaarplanner digitaal overhandigen. Dit schooljaar hebben we weer een prachtige digitale kalender met belangrijke

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers,

Beste ouders/verzorgers, 02-09-2020 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Open Podium van dit schooljaar. Met de collega s, met de kinderen en ook met u als ouders/verzorgers, maken we een nieuwe start. Hieronder kunt

Nadere informatie

Kalender Basisschool. De Weerijs

Kalender Basisschool. De Weerijs Kalender 2019-2020 Basisschool De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een bruisende school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw straalt

Nadere informatie

Weekjournaal nr Schoolreis

Weekjournaal nr Schoolreis nr. 2 2018-2019 Schoolreis Donderdag 13 sept zijn de groepen 1 tot en met 5 naar het Sprookjeshof in Zuidlaren geweest We hebben eerst wat met elkaar gedronken, met een koekje erbij. Toen konden de kinderen

Nadere informatie

1 september 2018 nummer 1

1 september 2018 nummer 1 1 september 2018 nummer 1 Belangrijke data: 3 september : eerste schooldag 12 september : opening thema 13 september ` : informatiemiddag 14.30-16.00 uur 13 september : bijeenkomst groep 7-8, aansluitend

Nadere informatie

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen

Jarig Op vrijdag 29 september is Nova uit de onderbouw jarig. Alvast gefeliciteerd en we wensen je een fijne dag! Uit de groepen Weekbrief CBS De Til 25 september t/m 1 oktober 2017 Week 39 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Vanuit de directie Wat was het gezellig gisteren tijdens het zomerfeest!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 In dit nummer: oke op school nieuwe collega ouderbijdrage en schoolreis Kinderyoga ziekmeldingen LoS Droomspeelbus schoolschaak vermist

Nieuwsbrief 2 In dit nummer: oke op school nieuwe collega ouderbijdrage en schoolreis Kinderyoga ziekmeldingen LoS Droomspeelbus schoolschaak vermist Nieuwsbrief 2 In dit nummer: oke op school nieuwe collega ouderbijdrage en schoolreis Kinderyoga ziekmeldingen LoS Droomspeelbus schoolschaak vermist Kalender Het Spectrum 2015 2016 Regenboogweg 47 Almere

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

OUDERINFO. Start schooljaar. Informatieavond. Schooljaar 2017/2018 Nummer 1 11 september Agenda

OUDERINFO. Start schooljaar. Informatieavond. Schooljaar 2017/2018 Nummer 1 11 september Agenda OUDERINFO Start schooljaar Inmiddels zit de eerste schoolweek er alweer op. We hebben een fijne start gehad. Er wordt weer volop gespeeld en hard gewerkt! Zoals voor de zomervakantie is medegedeeld, kunnen

Nadere informatie

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 2 november 2017 Agenda Do 2 Vr 3 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Weekend Gruitdag. Vr 10 Open podium groep 5/6 en groep 7. Start 11.00 uur. Weekend Ma 13 Di 14 Wo 15 Gruitdag. Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Bereikbaarheid

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. We zijn weer begonnen.

Het Praatpaaltje. We zijn weer begonnen. We zijn weer begonnen. We hopen dat iedereen een lekkere vakantie heeft gehad en uitgerust weer aan het nieuwe schooljaar kan beginnen. Aan het begin van elk schooljaar willen wij u een aantal praktische

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 2017-2018 Kerstfeest/nog meer kerstfeest/akt/wenskaarten/nathalie/ Ouderbijdrage/ juf Linda Het Spectrum Regenboogweg 47 Almere 036-5352222 website: www.spectrum.asgalmere.nl OBS het Spectrum

Nadere informatie

Stella Nova kalender

Stella Nova kalender Stella Nova kalender 2016-2017 Geachte ouders en/of verzorgers, beste kinderen. Voor u ligt de kalender voor het schooljaar 2016-2017, waarin u allerlei informatie kunt vinden, onder andere over de activiteiten

Nadere informatie

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy

September 2018 Schooljaar Nieuwe gezichten. Nieuwe leerlingen. Verkeersbeleid Privacy September 2018 Schooljaar 2018-2019. We hopen dat iedereen een fijne zomervakantie gehad heeft. Maandag 3 september openen de schooldeuren weer voor een nieuw schooljaar. Uiteraard mogen ouders s ochtends

Nadere informatie

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016

[Break]ing News. Agenda voor de maand januari en februari Nieuwsbrief nr Almere, 22 december 2016 [Break]ing News Nieuwsbrief nr. 201617-04 Almere, 22 december 2016 Agenda voor de maand januari en februari 2017 Maandag 9 januari 2017 Eerste schooldag van 2017 9-13 januari 2017 Luizencontrole in de

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Welkom in het nieuwe schooljaar. De Ouderraad zoekt nieuwe leden: volgende bladzijde. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 1, 2015-2016 Agenda 1 Denkt u aan onze adoptiekinderen van Happy and Joy in Uganda? Mededelingen 11

Nadere informatie

Basisschool. De Weerijs. Kalender

Basisschool. De Weerijs. Kalender Basisschool De Weerijs Kalender 2018-2019 De Weerijs Met trots stellen we basisschool De Weerijs aan u voor. Het is een school in de binnenstad van Breda. Alle kinderen zijn welkom bij ons. Ons gebouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Maandbulletin september 2018

Maandbulletin september 2018 Maandbulletin september 2018 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 2 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Na een fijne zomervakantie zijn we het jaar op 20 augustus lekker ingesprongen.

Nadere informatie

september 2014 Uit de directiekamer

september 2014 Uit de directiekamer september 2014 Uit de directiekamer De eerste nieuwsbrief van dit jaar en ook de eerste nieuwsbrief van mijn hand. Allereerst wil ik jullie allemaal hartelijk bedanken voor het ontzettend warme welkom!

Nadere informatie

Groep 8 is deze dag gewoon op school. Het schoolkamp Texel is van 6-9 juni, dus is dan net achter de rug.

Groep 8 is deze dag gewoon op school. Het schoolkamp Texel is van 6-9 juni, dus is dan net achter de rug. t Kruisrakkertje t Kruisrakkertje juni 2017 www.kruisrak.nl Mei 2016 De laatste periode van het schooljaar 2016-2017 staat voor de deur. De sportdag is geweest, het schoolreisje en de slotdag zijn nog

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber

Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber Nieuwsbrief o.b.s. De Eiber www.obsdeeiber.nl Jaargang 29, nummer 2 09-09-2016 (verschijnt 1x per twee weken) In deze editie: We zijn weer begonnen! Info-avond Afscheid juf Wilma Sparen voor je school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 sept t/m 28 sept 2018

Nieuwsbrief 14 sept t/m 28 sept 2018 Nieuwsbrief 14 sept t/m 28 sept 2018 Locatie Brabantweg Belangrijke data in september Fusie Aanstaande donderdag is de tweede projectgroep voor de fusie. Met de projectgroep zullen we de planning van de

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 07-08 Levensboom 4 MX Blaricum tel: 035 5 33 5 34 Website: Email: directie@obsbijvanck.nl Ziekmelden tussen 8.5 8. uur augustus 07 3 4 5 7 8 9 0 3 4 5 7 8 9 0 3 4 9 30 3 De schooltijden

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie