Dé high performance oplossing voor industriële leidingsystemen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dé high performance oplossing voor industriële leidingsystemen"

Transcriptie

1 Dé high performance oplossing voor industriële leidingsystemen

2 2 VSH XPress HP Beste klant, VSH is een zeer bekende speler in de woningbouw- en de commerciële gebouwenmarkt. Hierbij is vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof bekend. En dat is logisch, want hierin zijn we marktleider in Nederland en hebben een goede positie in vele landen daarbuiten. Maar VSH doet meer. We hebben bijvoorbeeld een unieke verbindingsmethode ontwikkeld voor hoge druk systemen en voeren een complete range voor lage druk systemen. VSH wil continu innoveren om u keer op keer de juiste oplossing bieden. Oplossingen waarmee wij onze klanten kunnen voorzien van eenvoudiger, efficiëntere en betere systemen die u helpen uw product of productieproces nog verder te optimaliseren. Want we beseffen: uw succes is ons succes. VSH bestaat inmiddels 85 jaar en is een 100% Nederlandse onderneming die onderdeel is van de internationale Aalberts Industries groep en dat heeft zijn voordelen. Zo hebben we de beschikking over de nieuwste technologie om innovatieve producten en systemen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Aalberts Industries beschikt over een sterke productportfolio in een wereldwijd netwerk van productielocaties die allemaal hun eigen specialisatie hebben. Op deze wijze kunnen wij u helpen de regeling, controle en distributie van vloeistoffen en gassen in speciale toepassingen en bijzondere omstandigheden voor de (petro-)chemie, olie en gas, energieopwekking, machinebouw en mijnbouw zo optimaal mogelijk te realiseren. Met 85 jaar ervaring en een schat aan kennis zijn we uitgegroeid tot de partner om uw oplossingen te realiseren. Een rol die we graag voor u vervullen en waarvoor we ons ook in de toekomst blijven inzetten. Niet voor niets doen we u de belofte: VSH sluit aan. Op onze website vindt u meer informatie. Wilt u meer weten over onze producten en systemen en een kijkje nemen in onze fabriek? Dan bent u van harte welkom in Hilversum. Bel gerust voor een afspraak. Hartelijke groeten, André in het Veld, algemeen directeur VSH

3 3 Altijd en overal de juiste en beste oplossing Met het breedste aanbod leidingsystemen en appendages in de markt biedt VSH u ruime keuze. We staan garant voor de beste oplossingen, de hoogste prestaties en absolute betrouwbaarheid bij elke toepassing in industrie, brandbeveiliging, scheeps- en utiliteitsbouw. Maar VSH gaat verder. DE PLUS VAN VSH: + Innovatieve concepten + Installatiesupport + Customer service + Online informatie en tools + Exclusieve trainingen + De VSH + app Topkwaliteit Werken met VSH Bij VSH staan installatiegemak, zekerheid en topkwaliteit voorop. We maken volledige productranges in hoogwaardige productieprocessen en voldoen daarbij aan de allerhoogste criteria. Onze producten zijn voorzien van alle belangrijke nationale en internationale kwaliteits- en keurmerken. We willen optimaal aansluiten op uw dagelijkse manier van werken. Bij alles wat we doen. U wilt nooit misgrijpen? Onze producten zijn altijd en overal verkrijgbaar via een landelijk dekkend distributienetwerk. U wilt de juiste keuzes maken? U krijgt complete, duidelijke productinformatie en beschikt over handige online keuzetools bij het bepalen van de beste oplossing voor uw toepassing. U wilt de beste ondersteuning? Onze ervaren Customer Service medewerkers zijn uw vraagbaak en geven betrouwbaar advies. Zo beschikt u altijd en overal over de juiste specialistische kennis en de beste support. U wilt voorop lopen? Wij bieden een ruim trainingsaanbod aan zodat u altijd onze nieuwste oplossingen in de praktijk op de juiste wijze kunt toepassen.

4 4 VSH XPress HP VSH XPress HP Het alternatief voor lassen DE PLUS VAN VSH XPress HP: + Eenvoudige, snelle verbindingstechnologie + Korte downtime door snelle, schone en veilige werkmethode + Professioneel, bijpassend pressgereedschap + Metaal-op-metaal seal (geen rubber afdichtingen) + In maten tot 2 verkrijgbaar + Systemen: RVS-staal, RVS-RVS + De buizen bepalen de maximale werkdruk van de verbinding, niet de fitting + Lagere totale installatiekosten + Geschikt voor EN-ISO en ANSI leidingen + Ook geschikt voor gebruik van gelaste buizen

5 5 Met het VSH XPress HP-systeem realiseert u de perfecte verbinding van al uw industriële leidingen zonder te lassen, gebruik te maken van snijringkoppelingen of te flenzen! De gepatenteerde, hoogwaardige VSH XPress HP-fittingen zijn voorzien van een 100% veilige, stabiele metaal-op-metaal afdichting en kennen een uniek wigvormig ontwerp. Eenvoud en betrouwbaarheid maken dat u geen uitgebreide trainingen nodig heeft: u kunt direct met VSH XPress HP aan de slag en bent verzekerd van uiterst lage kosten. Snel, veilig, gewoonweg briljant Er worden hoge eisen gesteld aan industriële leidingsystemen. VSH XPress HP is een hoogwaardig topsysteem en ongeëvenaard wat betreft installatiesnelheid, veiligheid, betrouwbaarheid, duurzaamheid, hygiëne en kostenefficiency. Dankzij de metaal-op-metaalafdichting beschikt u over het eenvoudige alternatief voor lassen en bent u verzekerd van betrouwbare leidingsystemen voor vloeistoffen en gas bij hoge temperaturen en hoge drukken. Dit unieke systeem doorstaat moeiteloos alle internationale kwaliteits- en veiligheidseisen. Tijdsbesparing Prijs/prestatie Voor industriële leidinginstallaties zijn veilige, stabiele en permanente met metaal afgedichte verbindingen zonder pakking een must. En dat is precies wat het VSH XPress HP-systeem levert. De totale kosten en tijd voor de installatie liggen aanzienlijk lager dan elk ander systeem op de markt. Diverse toepassingen VSH XPress HP is de perfecte match voor diverse toepassingen. VSH XPress HP is een systeem, dus u bent altijd verzekerd van het juiste materiaal voor de meest uiteenlopende situaties. Van industrie en brandbeveiliging tot scheeps- en utiliteitsbouw. Een van de grote voordelen van het VSH XPress HP-systeem is de korte installatietijd. Met VSH XPress HP verloopt de installatie tot tien keer sneller dan wanneer u zou lassen. Ons leidingsysteem garandeert een snelle en efficiënte verbinding zonder open vlam. Zo werkt u in volstrekte veiligheid.

6 6 VSH XPress HP VSH XPress HP Ongekend veel praktische, veilige én commerciële voordelen Met VSH XPress HP kiest u voor een leidingsysteem dat toepasbaar is in de meest uiteenlopende situaties en markten.

7 7 U kunt rekenen op: + 100% metaal-op-metaal afdichting + Consistente kwaliteit + Voorgeassembleerde fittingen, geen fouten + Geen hittevorming tijdens uw werkzaamheden + Geen vuur- of explosiegevaar + Geen naadloze buis nodig + Geen beroeps- of vakcertificatie nodig + Geen röntgeninspectie of andere controlemethodes + Geen dure testapparatuur nodig + Supersnelle, eenvoudige installatie = aanzienlijke kostenbesparing op de totale installatie Industriële leidingen Scheepsbouw Juist in de industrie onderscheidt de kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid van VSH XPress HP zich van andere leidingsystemen. Om aan de hoge eisen van industriële installaties te kunnen voldoen werkt VSH XPress HP met een axiale presstechiek. Deze zorgt voor een snelle verbinding, robuustheid en een drukbestendigheid die gelijk is aan de werkdruk van de buis. Door het vermijden van las- en soldeerwerkzaam heden zorgt dit voor meer veiligheid, vooral bij werkzaamheden tijdens het lopende bedrijfsproces en in gevarenzones. Deze techniek zal in de nabije toekomst de norm zijn bij de installatie van industriële toepassingen. Met een breed pakket aan scheepsbouwkeuren is VSH XPress HP uitermate geschikt voor o.a. drinkwater-, olie-, brandstof- of stoomleidingen aan boord van schepen. VSH XPress HP is toegestaan voor gebruik in leidingsystemen van klasse I, II en III. Stadsverwarming Door het toepassen van VSH XPress HP bij ondergrondse stadsverwarmingleidingen kunnen enorme besparingen behaald worden. Met name de snelheid van de verbinding zorgt voor een besparing. Vanwege de hydraulische aansturing van de bekken is het ook mogelijk om de verbinding te maken in een vochtige omgeving.

8 8 VSH XPress HP VSH XPress HP is onder andere geschikt voor: verwarming koeling solar perslucht stoom sprinkler water Stoom VSH XPress HP is een uitstekende oplossing voor stoompassingen. Door de snelle gasdichte afdichting heeft u een veilige, gegarandeerde verbinding die een uitstekend alternatief biedt voor de vaak gelaste verbindingen.

9 9 VSH XPress HP stadsverwarming, hogedrukwatermist, brandstofleidingen, hydraulische leidingen, stoom, hogedrukreiniging, thermische oliën, diverse gassen Hoge druk watermist Binnen de brandbeveiliging neemt hoge druk water mist een steeds prominentere positie in. Vanwege de hoge drukken kan er geblust worden met minder water en kan er gebruik gemaakt worden van lichtere installaties. Deze hogere drukken vragen ook veel van de leidingsystemen. VSH XPress HP is hier de juiste keuze. Niet alleen vanwege de verbindingstechniek, maar ook door het zeer uitgebreide productassortiment waarbij speciale distributieblokken zijn opgenomen voor deze toepassing.

10 10 VSH XPress HP VSH XPress HP gereedschap VSH XPress HP-gereedschap Hydraulische units Snel, veilig en secuur werken met de speciale VSH XPress HPgereedschapsset. Deze set bestaat uit onder meer slimme, electrohydraulische, op batterijen werkende tools. Daarmee is elke leidingverbinding eenvoudig tot stand te brengen: kleine afmetingen verpresst u in slechts 5 seconden, grotere afmetingen binnen 35 seconden. VSH XPress HP gereedschapssets zijn compact, zodat u ook in de kleinste ruimtes een perfecte verbinding kan maken. Adapters verwisselt u in een hand omdraai, waardoor u snel, moeiteloos en efficiënt kunt werken met verschillende afmetingen en diameters van 12 mm tot 2. De gereedschappen zijn voorzien van een stevige koffer. De voor de pressgereedschappen benodigde druk haalt u uit een hydraulische unit. Deze unit bedient u een voudig met een knop, waardoor fouten tijdens het pressen worden ver meden. De unit is verpakt in een robuuste koffer die bestand is tegen transport en bescherming biedt op de bouwplaats.

11 11 Installatie-instructies Technische gegevens pressgereedschap 1. Meten Controleer de buisdiameter en wanddikte van de buis en vergelijk deze met de waarden en toleranties in de tabel (p. 15). F E G D 2. Zagen Zaag de buis loodrecht af. Indien geisoleerde buis gebruikt wordt, dan moet de isolatiemantel gestript worden. H* A B 3. Ontbramen/schuren De buis van binnen en buiten schoonmaken en ontbramen. 4. Markeren Markeer de buis langs de rand van de fitting voor visuele controle. D C D Inserts Artikel nr. Buis A B 1) mm D E F G H* H 3) Insteken Steek de buis in tot de aanslag van de fitting. F E G 6. Plaatsen Plaats het pressgereedschap goed over de verbinding die gemaakt moet worden, zodat de insert in de groef van de fitting past. H* A B 7. Pressen Druk op de knop van de rode aandrijfunit totdat deze automatisch stopt. C D 8. Klaar Een perfecte verbinding is tot stand gebracht. Een visuele controle van de verpressing is voldoende. De pressring is nu opgelijnd met de behuizing. Type Artikel nr. Buis A B 1) ,3 mm (2 ) D E F G H* H 3) ) minimum afstand van buis tot muur 2) minimum afstand van buis tot buis 3) gesloten gereedschap

12 12 VSH XPress HP VSH XPress HP tests Optimale testresultaten VSH XPress HP doorstaat moeiteloos de zwaarste internationale tests en keuringen en voldoet aan alle wereldwijd geldende normen. Daarmee is de veiligheid en de kwaliteit absoluut gegarandeerd. VSH XPress HP voldoet aan de normen van de IACS (International Association for Classification of Ships), de hoogst aangeschreven organisatie voor industriële certificering. De onderstaande IACS-testresultaten (URP 2.1) werden behaald: Lektest: Trekproef: Barsttest: Trillings- (1) en drukpulsatietest (2): Vacuümtest: 70 bar met stikstof (N 2 ) > 5 minuten lekvrij 1 x PN + F ax gedurende 5 minuten vrij van lekken en andere fouten 4 x PN > 5 minuten barstvrij (1) Gemeten amplitude bij 10 x 10 6 cycli op frequenties van Hz en (2) 1,5 PN > cycli 300 mbar absoluut > 15 minuten

13 13 VSH XPress HP certificaten Internationale certificaten VSH XPress HP kreeg bovendien de volgende kwaliteits- en veiligheidscertificaten toegekend: DNV-GL certificaat HH VSH XPress HP die voldoen aan dit certificaat zijn vrijgegeven voor schepen geclassificeerd door DNV-GL Wehrtechnische Dienststelle für Schiffe und Marinewaffen, WTD71 certificaat 2012 WTD van de Duitse marine Lloyd s Register certificaat 16/20003 Russian Maritime Register of Shipping certificaat no American Society of Mechanical Engineers (ASME) ASME B31.1 power piping/b31.2 process piping

14 14 VSH XPress HP Technische specificaties Temperatuurbereik Temperatuurbereik: -55 C t/m 400 C Bij hogere temperaturen moet de maximale werkdruk volgens de volgende tabel gereduceerd worden. Temp. C RVS Staalverzinkt 50 4% 0% % 10% % 21% % 31% % 37% % 45% % % Toepassing en barstdruktest Buis in inches DN Afmeting OD (mm) s (wanddikte mm) PN 1) (nom. druk) PN 2) Barstdruktest 3) 6 1/8 10,2 1,8 600 bar 300 bar 1137 bar 8 1/4 13,5 1,8 600 bar 300 bar 1137 bar 10 3/8 17,2 1,8 400 bar 300 bar 1137 bar 15 1/2 21,3 2,0 400 bar 200 bar 800 bar 20 3/4 26,9 2,3 400 bar 200 bar 800 bar ,7 2,6 400 bar 200 bar 800 bar 32 1¼ 42,4 2,6 300 bar 150 bar 600 bar 40 1½ 48,3 2,6 300 bar 150 bar 600 bar ,3 2,6 300 bar 150 bar 600 bar Metrische buis Afmeting OD (mm) s (wanddikte mm) PN 1) (nom. druk) PN 2) (test volgens IACS) Barstdruktest 3) ,5 600 bar 300 bar 1137 bar ,5 600 bar 300 bar 1137 bar ,5 400 bar 200 bar 800 bar ,5 400 bar 200 bar 800 bar ,0 400 bar 200 bar 800 bar ,0 400 bar 200 bar 800 bar ,5 400 bar 200 bar 800 bar ,5 400 bar 200 bar 800 bar ,0 400 bar 200 bar 800 bar ,0 300 bar 150 bar 600 bar ,0 300 bar 150 bar 600 bar ,0 300 bar 150 bar 600 bar ,0 300 bar 150 bar 600 bar ,0 300 bar 150 bar 600 bar Buisspecificaties De afmetingen van de wanddikte van de buis zijn ge normeerd volgens DIN 2413 of ANSI Voor een bepaalde druk en specifieke toepassing. Raadpleeg de buizen producent voor verdere specificaties. Geschikte buizen: VSH XPress HP fittingen kunnen gebruikt worden in combinatie met stalen buis, gegloeide RVS buis en gecoate stalen buis. Naadloze, gelaste en koudgewalste buizen zijn toegestaan. De VSH XPress HP fittingen zijn geschikt voor: stalen buis volgens EN253, EN en EN , EN10255 RVS buis volgens EN , EN Het buisoppervlak moet schoon zijn en zonder groeven en krassen (groeven >0,1 mm zijn niet toegestaan). Losse deeltjes en roest moeten verwijderd worden. Warmgewalste buizen en buizen met een heel ruw oppervlak zijn niet toegestaan. De maximale/minimale diameter en wanddikte moeten binnen de specificaties vallen. Toegestane buistoleranties Volgens EN ISO 1127 of EN (OD1) Buitendiameter D3: ± 0,75% of min. ± 0,3 mm Wanddikte T3: ± 10% of min. ±0,2 mm Volgens ASTM A213/A268/A269 (OD2) Buitendiameter D3: 13,72 t/m 38,1 mm: ± 0,13 mm 38,1 t/m 60,33 mm: ± 0,25 mm Wanddikte T3: ±10% Volgens EN 253 (OD3) Buitendiameter D3: 21,3 (1/2 ) t/m 60,3 (2 ): ± 0,3 mm voor 60,3 geldt: 0,005 x D3 Wanddikte T3: ± 0,3 mm voor buizen met s 3,2 mm ± 0,4 mm voor buizen met s = 3,6 mm ± 0,5 mm voor buizen met s 4 mm 1) Druk bij een veiligheidsfactor van 2 2) Nom. werkdruk PN voor scheepsbouw 3) Barstdruk getest bij 4x de nom. druk gedurende 5 min.

15 15 Afmetingen (buis in inches) DN Afmeting Toegestane buisdiameter Nominale buitendiameter volgens standaard Toegestane wanddikte A) ID max B) ID min C) OD1 nom C) OD2 nom C) OD3 nom s min s max 8 1/4 13,70* 13,20 13,50 13,72 1,60 2, /8 17,50 16,90 17,20 17,15 1,60 2, /2 21,75 21,00 21,30 21,26 21,30 1,60 2, /4 27,30 26,50 26,90 26,67 26,90 2,11 3, ,20 33,25 33,70 33,41 33,70 2,60 4, /4 42,90 41,90 42,40 42,16 42,40 2,60 5, /2 49,10 47,95 48,30 48,26 48,30 2,60 5, ,80 59,85 60,30 60,33 60,30 2,60 5,54 A) ID max = maximale toelaatbare diameter buis. B) ID min = minimale toelaatbare diameter buis. C) OD nom = nominale buitendiameter buis. * = max. standaard Ø boven IDmax mogelijk Afmetingen (metrische buis) d Toegestane buisdiameter Nominale buitendiameter volgens standaard Toegestane wanddikte A) ID max B) ID min C) OD1 nom C) OD2 nom s min s max 12 12,10* 11,70 12,00 12,00 1,50 2, ,30 17,70 18,00 18,00 1,50 3, ,35 19,70 20,00 20,00 1,50 3, ,30 21,70 22,00 22,00 1,50 3, ,30 24,70 25,00 25,00 1,50 3, ,30 27,70 28,00 28,00 1,50 3, ,50 29,70 30,00 30,00 1,50 3, ,30 34,70 35,00 35,00 2,00 3, ,50 37,70 38,00 38,00 2,00 4, ,90 41,69 42,00 42,00 2,00 4, ,50 53,60 54,00 54,00 2,00 5,00 Ovaliteit De tolerantie voor ovaliteit komt overeen met de limiet van de buitendiameter. Hardheid van de buis Maximaal 90 volgens Rockwell (B-schaal)

16 16 VSH XPress HP

17 Assortiment RVS - Staalverzinkt

18 18 VSH XPress HP RVS - Staalverzinkt R5001M Rechte koppeling R5003M Overschuifkoppeling R5067M Verdeler 2 aansluitingen (2 x press / 2 x binnendraad) x G3/ x G3/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ R5001 Rechte koppeling R5003 Overschuifkoppeling R5067 Verdeler 2 aansluitingen (2 x press / 2 x binnendraad) 1/ / / / / / / / / / / / /8 x G3/ /2 x G3/ /4 x G1/ x G1/ /4 x G1/ /2 x G1/ x G1/

19 19 R5068M Verdeler 4 aansluitingen R5014M T-stuk R5029M Eindkoppeling (2 x press / 4 x binnendraad) (3 x press) (1 x press) 18 x G3/ x G3/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ R5068 Verdeler 4 aansluitingen R5014 T-stuk R5029 Eindkoppeling (2 press x 4 x binnendraad) (3 x press) 3/8 x G3/ /2 x G1/ /4 x G1/ x G1/ /4 x G1/ /2 x G1/ x G1/ / / / / / / / / / / /

20 20 VSH XPress HP RVS - Staalverzinkt R5002M Overgangskoppeling R5005M Overgangskoppeling R5007M Verloopkoppeling (press x binnendraad) (press x buitendraad) 12 x Rp1/ x Rp3/ x Rp1/ x Rp1/ x Rp3/ x Rp3/ x Rp3/ x Rp x Rp x Rp x G1/ x G3/ x G1/ x G1/ x G3/ x G3/ x G3/ x G x G x G x x x x x x x x x x 1 1/ x x x R5002 Overgangskoppeling R5005 Overgangskoppeling R5007 Verloopkoppeling (press x binnendraad) (press x buitendraad) 1/4 x Rp1/ /8 x Rp3/ /2 x Rp1/ /4 x Rp3/ x Rp /4 x Rp1 1/ /2 x Rp1 1/ x Rp /4 x G1/ /8 x G3/ /2 x G1/ /4 x G3/ x G /4 x G1 1/ /2 x G1 1/ x G /8 x 1/ /2 x 3/ /2 x 1/ /4 x 1/ x x 3/ x x 1/ x /4 x /4 x 3/ /4 x /4 x 1/ /2 x 1 1/ /2 x /2 x /2 x /2 x 3/ x 1 1/ x 1 1/ x

21 21 R5008M Knie 90 R5008M Bocht 90 R5025M Pasbocht 90 (2 x insteek) * * R5008 Knie 90 R5008 Bocht 90 R5025 Pasbocht 90 (2 x insteek) 3/ / / / * 1 1/ * * 1 1/ / *Uitlopend

22 Assortiment RVS

23 23 R5901M Rechte koppeling R5903M Overschuifkoppeling R5967M Verdeler 2 aansluitingen (2 x press / 2 x binnendraad) x G3/ x G3/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ R5901 Rechte koppeling R5903 Overschuifkoppeling R5967 Verdeler 2 aansluitingen (2 x press / 2 x binnendraad) 1/ / / / / / / / / / / / /8 x G3/ /2 x G1/ /4 x G1/ x G1/ /4 x G1/ /2 x G1/ x G1/

24 24 VSH XPress HP RVS R5968M Verdeler 4 aansluitingen R5914M T-stuk R5929M Eindkoppeling (2 x press / 4 x binnendraad) (3 x press) (1 x press) 18 x G3/ x G3/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ x G1/ R5968 Verdeler 4 aansluitingen R5914 T-stuk R5929 Eindkoppeling (2 press / 4 x binnendraad) (3 x press) 3/8 x G3/ /2 x G1/ /4 x G1/ x G1/ /4 x G1/ /2 x G1/ x G1/ / / / / / / / / / / /

25 25 R5902M Overgangskoppeling R5905M Overgangskoppeling R5907M Verloopkoppeling (press x binnendraad) (press x buitendraad) 12 x Rp1/ x Rp3/ x Rp1/ x Rp1/ x Rp1/ x Rp3/ x Rp x Rp x Rp x Rp x G1/ x G3/ x G1/ x G1/ x G1/ x G3/ x G x G x G x G x x x x x x x x x x 1 1/ x x x R5902 Overgangskoppeling R5905 Overgangskoppeling R5907 Verloopkoppeling (press x binnendraad) (press x buitendraad) 1/4 x Rp1/ /8 x Rp3/ /2 x Rp1/ /4 x Rp3/ x Rp /4 x Rp1 1/ /2 x Rp1 1/ x Rp /4 x G1/ /8 x G3/ /2 x G1/ /4 x G3/ x G /4 x G1 1/ /2 x G1 1/ x G /8 x 1/ /2 x 3/ /2 x 1/ /4 x 1/ x x 3/ x x 1/ x /4 x /4 x 3/ /4 x /4 x 1/ /2 x 1 1/ /2 x /2 x /2 x /2 x 3/ x 1 1/ x 1 1/ x

26 26 VSH XPress HP RVS R5908M Knie R5908 Knie 90 3/ / /

27 Gereedschap

28 28 VSH XPress HP Gereedschap P5101 VSH XPress HP Inserts P5102/P6002 Accessoires Afmeting Artikel nr. Insert 12 mm - 1/ / mm /2-22 mm mm / mm mm mm mm / / mm Omschrijving Artikel nr. Koffer voor machine en inserts mm Koffer voor machine en inserts mm Li-ion accu 1,5Ah 12V Li-ion accu 3,0Ah 12V Acculader Li-ion accu

29 29 P5103 VSH XPress HP Novopress machine Gechikt voor inserts Artikel nr. Opmerking mm Geleverd met koffer mm Geleverd met koffer

30 30 VSH XPress HP VSH XPress HP Ongekend veel keuze Meer weten? Kijk voor een volledig en altijd actueel overzicht van alle VSH XPress HP-fittingen en gereedschappen op: U kunt gericht zoeken via de zoekfunctie of u kunt gebruik maken van slimme filters en de gevonden producten handig vergelijken. Op detailniveau vindt u alle relevante productinformatie en specificaties. Een interessant product plaatst u eenvoudig op een wensenlijst.

31 31 U ziet: voor topkwaliteit en de beste oplossing voor elke situatie kunt u vertrouwen op de producten en systemen van VSH. Met 85 jaar ervaring bent u verzekerd van know-how, actuele kennis en betrouwbaar advies. VSH is daarmee dé partner die aansluit op de wensen van u en uw opdrachtgevers. VSH sluit aan. Wilt u een persoonlijke afspraak maken met een accountmanager in uw regio? Of telefonisch advies en ondersteuning van onze experts? VSH Customer Service: + 31 (0) Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot uur. informatie@vsh.nl Disclaimer: De technische informatie is vrijblijvend en geeft niet de gegarandeerde eigenschappen van de producten weer. Deze zijn onderhevig aan veranderingen. Wij adviseren u onze Algemene Voorwaarden te raadplegen. Extra informatie is op aanvraag beschikbaar. Het is de verantwoordelijkheid van de ontwerper om producten te selecteren, die geschikt zijn voor de beoogde toepassing en die voldoen aan de drukwaarden en ontwerpkarakteristieken. De installatie-instructie moet altijd gelezen en opgevolgd worden. Het is nooit toegestaan een systeemonderdeel of een defect component te verwijderen, aanpassen of te verbeteren, zonder eerst de druk van het systeem af te halen en het leeg te laten lopen.

32 Voor topkwaliteit en de beste oplossing voor elke situatie kunt u vertrouwen op de producten en systemen van VSH. De systemen van VSH staan garant voor kwaliteit, innovatie, installatiegemak en betrouwbaarheid. Knelfittingen voor drinkwater-, gas-, verwarmings- en solarinstallaties. VSH Super is geschikt voor stalen, koperen en kunststof buizen. Leidingsysteem met M-profiel pressfittingen in drie materiaalsoorten: staalverzinkt, koper en RVS. VSH XPress is geschikt voor verwarming, koeling, water, gas, solar, perslucht en brandbeveiliging in de woning-, utiliteits-, scheepsbouw en industrie. VSH XPress HP levert een O-ring vrije pressverbinding voor leidingsystemen in industrie, scheepsbouw en brandbeveiliging waarbij gewerkt wordt met hoge druk en/of hoge temperatuur. Leidingsysteem met V-profiel pressfittingen in koper, staalverzinkt en RVS. VSH SudoPress is geschikt voor verwarmings-, water-, gas- en solarsystemen. Pushfittingen in koper, staalverzinkt en RVS geschikt voor sanitair-, verwarmings- en persluchtinstallaties. Kunststof leidingsysteem met TH-profiel pressfittingen voor toepassingen in onder meer sanitair-, gas-, verwarmings- en vloerverwarmingsystemen. Strangregelventielen voor het inregelen van een gelijkmatige waterstroom in een verwarming- en koelsysteem voor optimaal comfort en minimaal energieverbruik. Thermostaatkoppen, thermostaatkranen en handbediende radiatorkranen voor een comfortabel binnenklimaat. VSH Fittings B.V. Oude Amersfoortseweg 99 NL-1212 AA Hilversum Postbus 498 NL-1200 AL Hilversum Tel (0) informatie@vsh.nl VSH app Android VSH app ios NL

Het kunststofleidingsysteem met TH-profiel pressfittingen

Het kunststofleidingsysteem met TH-profiel pressfittingen Het kunststofleidingsysteem met TH-profiel pressfittingen Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch,

Nadere informatie

VSH XPress kogelkraan: een slimme fitting. Nieuw!

VSH XPress kogelkraan: een slimme fitting. Nieuw! VSH XPress kogelkraan: een slimme fitting Nieuw! Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch, want hierin

Nadere informatie

Het complete leidingsysteem met V-profiel pressfittingen. Nieuw!

Het complete leidingsysteem met V-profiel pressfittingen. Nieuw! Het complete leidingsysteem met V-profiel pressfittingen Nieuw! Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch,

Nadere informatie

Compleet aanbod pushfi ttingen voor snelle, fl exibele montage

Compleet aanbod pushfi ttingen voor snelle, fl exibele montage Compleet aanbod pushfi ttingen voor snelle, fl exibele montage Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fi ttingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch,

Nadere informatie

Het complete leidingsysteem

Het complete leidingsysteem Het complete leidingsysteem Beste klant, VSH is een zeer bekende speler in de woningbouw- en de commerciële gebouwenmarkt. Hierbij is vooral ons brede assortiment fi ttingen van metaal tot kunststof bekend.

Nadere informatie

Ballorex grafi eken en tabellen

Ballorex grafi eken en tabellen Ballorex grafi eken en tabellen 2 Ballorex Vario grafieken Disclaimer: De technische informatie is vrijblijvend en geeft niet de gegarandeerde eigenschappen van de producten weer. Deze zijn onderhevig

Nadere informatie

VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing

VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch, want hierin

Nadere informatie

Complete leidingsystemen van hoogwaardige kwaliteit

Complete leidingsystemen van hoogwaardige kwaliteit Complete leidingsystemen van hoogwaardige kwaliteit Beste klant, VSH is een innovatieve koploper in metalen en kunststof fi ttingen voor drinkwater, koelwater en verwarming. En ook voor gas-, sprinkler-,

Nadere informatie

VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing

VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch, want hierin

Nadere informatie

Hoogwaardige kwaliteit en kostenbesparende leidingsystemen. Brandbeveiliging

Hoogwaardige kwaliteit en kostenbesparende leidingsystemen. Brandbeveiliging Hoogwaardige kwaliteit en kostenbesparende leidingsystemen Brandbeveiliging Beste klant, VSH is een innovatieve koploper in metalen en kunststof fi ttingen voor onder meer drinkwater, koelwater en verwarming.

Nadere informatie

Energiebesparing en comfort met Comap radiatorappendages

Energiebesparing en comfort met Comap radiatorappendages Energiebesparing en comfort met Comap radiatorappendages Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fi ttingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch,

Nadere informatie

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Het complete leidingsysteem met V-profiel pressfittingen. VSH SudoPress

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Het complete leidingsysteem met V-profiel pressfittingen. VSH SudoPress INTEGRATED PIPING SYSTEMS Het complete leidingsysteem met V-profiel pressfittingen VSH INTEGRATED PIPING SYSTEMS VSH is de specialist in geïntegreerde leidingsystemen. Wij bieden onze klanten hoogwaardige

Nadere informatie

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Compleet aanbod pushfittingen voor snelle, flexibele montage. VSH Tectite

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Compleet aanbod pushfittingen voor snelle, flexibele montage. VSH Tectite INTEGRATED PIPING SYSTEMS Compleet aanbod pushfittingen voor snelle, flexibele montage VSH INTEGRATED PIPING SYSTEMS VSH is de specialist in geïntegreerde leidingsystemen. Wij bieden onze klanten hoogwaardige

Nadere informatie

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing. VSH Super

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing. VSH Super INTEGRATED PIPING SYSTEMS knelfittingen, altijd de juiste oplossing VSH INTEGRATED PIPING SYSTEMS VSH is de specialist in geïntegreerde leidingsystemen. Wij bieden onze klanten hoogwaardige en innovatieve

Nadere informatie

Het complete leidingsysteem met M-profiel pressfittingen

Het complete leidingsysteem met M-profiel pressfittingen Het complete leidingsysteem met M-profiel pressfittingen Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch, want

Nadere informatie

Het complete leidingsysteem met M-profi el pressfi ttingen

Het complete leidingsysteem met M-profi el pressfi ttingen Het complete leidingsysteem met M-profi el pressfi ttingen Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fi ttingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch,

Nadere informatie

Het complete leidingsysteem met M-profiel pressfittingen

Het complete leidingsysteem met M-profiel pressfittingen Het complete leidingsysteem met M-profiel pressfittingen Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch, want

Nadere informatie

VSH PowerPress. faster easier safer

VSH PowerPress. faster easier safer faster easier safer NL Aalberts Integrated Piping Systems Met haar eigen internationale kennis- en ontwikkelcentra, state-of-the-art-productielocaties en efficiënte distributiecentra, zorgt Aalberts Integrated

Nadere informatie

Inregelventielen voor maximale prestaties

Inregelventielen voor maximale prestaties Inregelventielen voor maximale prestaties Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fi ttingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch, want hierin zijn

Nadere informatie

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Gegroefd leidingsysteem, hét alternatief voor laswerk. VSH Shurjoint

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Gegroefd leidingsysteem, hét alternatief voor laswerk. VSH Shurjoint INTEGRATED PIPING SYSTEMS Gegroefd leidingsysteem, hét alternatief voor laswerk VSH INTEGRATED PIPING SYSTEMS VSH is de specialist in geïntegreerde leidingsystemen. Wij bieden onze klanten hoogwaardige

Nadere informatie

Nieuw! VSH XPress FullFlow kogelkraan: 100% doorlaat. VSH XPress INTEGRATED PIPING SYSTEMS

Nieuw! VSH XPress FullFlow kogelkraan: 100% doorlaat. VSH XPress INTEGRATED PIPING SYSTEMS Nieuw! INTEGRATED PIPING SYSTEMS FullFlow kogelkraan: 100% doorlaat 2 FullFlow kogelkraan VSH INTEGRATED PIPING SYSTEMS VSH is de specialist in geïntegreerde leidingsystemen. Wij bieden onze klanten hoogwaardige

Nadere informatie

don t just buy products, buy solutions.

don t just buy products, buy solutions. NL don t just buy products, buy solutions. Aalberts integrated piping systems piping technology connection technology 2 Aalberts Integrated Piping Systems Aalberts Integrated Piping Systems ontwikkelt

Nadere informatie

VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing

VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing VSH Super knelfittingen, altijd de juiste oplossing Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend. En dat is logisch, want hierin

Nadere informatie

Hét vloerverwarmingssysteem

Hét vloerverwarmingssysteem Hét vloerverwarmingssysteem Biofloor_A4Brochure_MultiL.indd 1 22-6-2015 15:40:44 Beste installateur, Natuurlijk kent u VSH. Vooral ons brede assortiment fittingen van metaal tot kunststof is bij u bekend.

Nadere informatie

STAALVERZINKT RVS KOPER. Hét complete leidingsysteem met M-contour pressfittingen

STAALVERZINKT RVS KOPER. Hét complete leidingsysteem met M-contour pressfittingen STAALVERZINKT RVS KOPER Hét complete leidingsysteem met M-contour pressfittingen XPress, één systeem voor elke denkbare toepassing Inleiding XPress is het kwaliteitsprogramma M-contour-pressfittingen van

Nadere informatie

Nieuw! VSH XPress FullFlow kogelkraan: 100% doorlaat. VSH XPress

Nieuw! VSH XPress FullFlow kogelkraan: 100% doorlaat. VSH XPress Nieuw! FullFlow kogelkraan: 100% doorlaat 2 FullFlow kogelkraan VSH INTEGRATED PIPING SYSTEMS VSH is de specialist in geïntegreerde leidingsystemen. Wij bieden onze klanten hoogwaardige en innovatieve

Nadere informatie

Staalverzinkte knelkoppelingen

Staalverzinkte knelkoppelingen Staalverzinkte knelkoppelingen knelkoppelingen SUperieUr in prijs & kwaliteit BreeD assortiment technische DoCUMentatie productaanbod Rechte koppeling Rechte verloopkoppeling Overschuifkoppeling Puntstuk

Nadere informatie

Staalverzinkte knelkoppelingen Technische documentatie

Staalverzinkte knelkoppelingen Technische documentatie STAALVERZINKTE KNELKOPPELINGEN KNELKOPPELINGEN SUPERIEUR IN PRIJS & KWALITEIT BREED ASSORTIMENT PRODUCTAANBOD Staalverzinkte knelkoppelingen Rechte koppeling Rechte verloopkoppeling Overschuifkoppeling

Nadere informatie

POLY16 Plus en POLYFAST AZ De klemfittingen die altijd veilig afdichten!

POLY16 Plus en POLYFAST AZ De klemfittingen die altijd veilig afdichten! POLY16 Plus en POLYFAST AZ De klemfittingen die altijd veilig afdichten! POLY16 Plus en POLYFAST AZ > Comple Georg Fischer klemfittingen POLY16 Plus (d 7 d 110) met een actief afdichtsysteem bestaand uit

Nadere informatie

EPIC. September 2013 PP BUIZEN EN FITTINGEN VOOR VRIJVERVAL RIOOLSYSTEMEN. Solutions for Essentials

EPIC. September 2013 PP BUIZEN EN FITTINGEN VOOR VRIJVERVAL RIOOLSYSTEMEN. Solutions for Essentials EPIC B525 September 2013 Wavin X-Stream Assortimentoverzicht PP BUIZEN EN FITTINGEN VOOR VRIJVERVAL RIOOLSYSTEMEN X721 Wavin X-Stream - Assortimentoverzicht Inleiding Polypropeen Polypropeen (PP) is een

Nadere informatie

GF Piping Systems. UNI-Coupling. Beter, sneller en veiliger

GF Piping Systems. UNI-Coupling. Beter, sneller en veiliger GF Piping Systems UNI-Coupling Beter, sneller en veiliger Beter, sneller en veiliger een verbinding maken... Met de UNI-Coupling maakt u een verbinding tussen twee buizen in een handomdraai. Beter dan

Nadere informatie

De Flamco T-plus. De Flamco T-plus is onovertroffen snel en eenvoudig voor het maken van een aftakking in een bestaande installatie.

De Flamco T-plus. De Flamco T-plus is onovertroffen snel en eenvoudig voor het maken van een aftakking in een bestaande installatie. 9. Flamco T-plus De T-plus is een ideaal product bij uitbreiding, ombouwing of renovatie van een bestaande installatie. De installatie kan gewoon in werking blijven terwijl de T-plus wordt gemonteerd.

Nadere informatie

RAUTOOL: VOOR ELKE WENS. Installatiesystemen snel en eenvoudig aansluiten.

RAUTOOL: VOOR ELKE WENS. Installatiesystemen snel en eenvoudig aansluiten. RAUTOOL: VOOR ELKE WENS. Installatiesystemen snel en eenvoudig aansluiten. Opwijden, aanschuiven: 1 gereedschap SNELLE INSTALLATIE. Betrouwbaar en extreem eenvoudig. Het origineel: Al 30 jaar waarborgt

Nadere informatie

VERKOOPPROGRAMMA AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN

VERKOOPPROGRAMMA AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN VERKOOPPROGRAMMA 2015-2016 AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN NIEUWE WEBSITE Technische fiches, algemene productinformatie, praktische installatietips,... u vindt snel alle informatie die u zoekt en nog veel

Nadere informatie

,50 4,50 0, ,50 4,50 0, ,00 5,00 0,

,50 4,50 0, ,50 4,50 0, ,00 5,00 0, ISIFLO SPRINT WATER De Isiflo Sprint is de sterkste in zijn klasse en uiterst eenvoudig te installeren. Het composiet materiaal combineert de sterkte van metaal met de corrosieweerstand van thermoplastische

Nadere informatie

Betrouwbaar zijn in wat je doet, maakt of afspreekt. Dat vinden wij logisch.

Betrouwbaar zijn in wat je doet, maakt of afspreekt. Dat vinden wij logisch. Betrouwbaar zijn in wat je doet, maakt of afspreekt. Dat vinden wij logisch. MEESTERS IN MAATWERK UW KENNISPARTNER VOOR KUNSTSTOF VERBINDINGSSTUKKEN Prince kunststof infra produceert en levert hoogwaardige,

Nadere informatie

Nu ook in diameters van 32, 40 en 50 mm! TECElogo steekfittingen. Het leidingsysteem voor professionals

Nu ook in diameters van 32, 40 en 50 mm! TECElogo steekfittingen. Het leidingsysteem voor professionals Nu ook in diameters van 32, 40 en 50 mm! TECElogo steekfittingen Het leidingsysteem voor professionals Wij hebben TECElogo. En u het bijbehorende gereedschap: uw handen. De nieuwe generatie professionele

Nadere informatie

Wavin Apollo en PVC drukleiding. betrouwbaar en duurzaam. het. transport. van drinkwater

Wavin Apollo en PVC drukleiding. betrouwbaar en duurzaam. het. transport. van drinkwater Wavin Apollo en PVC drukleiding het betrouwbaar en duurzaam transport van drinkwater Betrouwbare en duurzame leidingen voor transport van drinkwater Kies voor een duurzame oplossing U wilt uw drinkwaternetwerk

Nadere informatie

TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH KLEM

TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH KLEM Klemmen TECHNISCHE DOCUMENTATIE VSH KLEM Messingverzinkte klemfittingen Fittingen 10-8-2007 Inleiding VSH Flow Control is onderdeel van Aalberts Industries N.V. en biedt u een complete range fittingen

Nadere informatie

Introductie. Wat is Tectite. Tectite is een range fittingen waarbij de verbinding tot stand wordt gebracht d.m.v.

Introductie. Wat is Tectite. Tectite is een range fittingen waarbij de verbinding tot stand wordt gebracht d.m.v. 1 Introductie Wat is Tectite Tectite is een range fittingen waarbij de verbinding tot stand wordt gebracht d.m.v. het Push-principe Bewezen kwaliteit, al bijna 20 jaar, meer dan 100 miljoen verkocht De

Nadere informatie

Premium dairy tubes & fittings

Premium dairy tubes & fittings RVS buis met EHEDG-certificaat Premium dairy tubes & fittings food RVS buis met EHEDG-certificaat Premium dairy tubes & fittings Buis: kern van procesinstallatie Hygiëne en voedselveiligheid zijn belangrijke

Nadere informatie

RAUTOOL: VOOR ELKE EIS. Leidingen snel en eenvoudig aansluiten

RAUTOOL: VOOR ELKE EIS. Leidingen snel en eenvoudig aansluiten RAUTOOL: VOOR ELKE EIS Leidingen snel en eenvoudig aansluiten Expanderen, persen: 1 gereedschap SNELLE INSTALLATIE Betrouwbaar en extreem eenvoudig Het origineel: Al 30 jaar waarborgt het schuifhulssysteem

Nadere informatie

Wavin Hep2O. push-fit. het. leidingsysteem voor warm en koud water

Wavin Hep2O. push-fit. het. leidingsysteem voor warm en koud water Wavin Hep2O het push-fit leidingsysteem voor warm en koud water Toevoer van drinkwater en CV-installaties Slimme keuzes, sneller werken Haastige spoed is zelden goed. Maar met snel werken is niks mis!

Nadere informatie

PRESSFITTINGEN. Technische gegevens. Omschrijving. Feiten

PRESSFITTINGEN. Technische gegevens. Omschrijving. Feiten THE PRESS-FIT JOINTING SYSTEM Technische gegevens Omschrijving Koperen pressfittingen zijn vervaardigd uit koper CU-DHP Werkstoff CW 024, brons uit Werkstoff 2.109 en zijn standaard voorzien van een EPDM

Nadere informatie

PERSVERBINDINGEN. Aantal modellen. Capaciteit mm. Type. Pagina

PERSVERBINDINGEN. Aantal modellen. Capaciteit mm. Type. Pagina Persgereedschappen Vergrendelen bij cycluseinde, zodat u steeds verzekerd bent van een betrouwbare, waterdichte verbinding. Ontwikkeld voor superieure kwaliteit en duurzaamheid, ondersteund door de levenslange

Nadere informatie

PP buizen en fittingen voor vrijverval rioolsystemen

PP buizen en fittingen voor vrijverval rioolsystemen Wavin X-Stream ASSORTIMENTSOVERZICHT PP buizen en fittingen voor vrijverval rioolsystemen innovatieve oplossing voor buitenriolering X-Stream Assortimentsoverzicht 1 Inleiding Polypropeen Polypropeen (PP)

Nadere informatie

Plasson Serie 1. Een nieuwe, innovatieve fitting

Plasson Serie 1. Een nieuwe, innovatieve fitting Plasson Serie 1 Een nieuwe, innovatieve fitting Plasson Serie 1 Een nieuwe, innovatieve fitting Plasson Serie 1 Een nieuwe, innovatieve insteekfitting. Ontworpen door Plasson, wereldwijd bekend als producent

Nadere informatie

Ubel: Specialist in volumestromen

Ubel: Specialist in volumestromen Industrie Ubel: Specialist in volumestromen Machinebouw, scheepvaart, food, farma, chemie, olie voor elk type industrie heeft Ubel de juiste afsluiters en appendages. Ubel combineert een compleet assortiment

Nadere informatie

Stalen en roestvaststalen buizen

Stalen en roestvaststalen buizen Stalen en roestvaststalen buizen Betrouwbaar en veelzijdig Amari Metals BV in Vianen is al meer dan dertig jaar een gevestigde naam in de nationale en internationale handel in roestvaststalen producten,

Nadere informatie

Tigris leidingsysteem 1 buis - 3 fittingen

Tigris leidingsysteem 1 buis - 3 fittingen Wavin Tigris K1 M1 smartfix het Tigris leidingsysteem 1 buis - 3 fittingen Toevoer van drinkwater Betrouwbare bron Een leven zonder drinkwater is nauwelijks voor te stellen. 24/7 rekenen we op warm en

Nadere informatie

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Technisch handboek. Ballofix

INTEGRATED PIPING SYSTEMS. Technisch handboek. Ballofix INTEGRATED PIPING SYSTEMS Technisch handboek Ballofix Disclaimer: De technische informatie is vrijblijvend en geeft niet de gegarandeerde eigenschappen van de producten weer. Deze zijn onderhevig aan veranderingen.

Nadere informatie

Regutec. Voetventielen

Regutec. Voetventielen Regutec Voetventielen IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Regutec Regutec Het Regutec voetventiel wordt gebruikt in verwarmings- en airconditioning installaties. Belangrijkste

Nadere informatie

Tigris leidingsysteem

Tigris leidingsysteem Wavin Tigris K1 M1 smartfix het Tigris leidingsysteem 1 buis - 3 fittingen Toevoer van drinkwater Betrouwbare bron Een leven zonder drinkwater is nauwelijks voor te stellen. 24/7 rekenen we op warm en

Nadere informatie

A11. Insteekkoppeling 11-serie voor drinkwater. Corrosiebestendig. Spanningsvrije verbinding! BEULconnect

A11. Insteekkoppeling 11-serie voor drinkwater. Corrosiebestendig. Spanningsvrije verbinding! BEULconnect Insteekkoppeling 11-serie voor drinkwater A11 Spanningsvrije verbinding! BEULconnect Corrosiebestendig Productgroep A11 BEULconnect: Loodvrije Cuphin insteekkoppeling voor drinkwater Materiaal: Cuphin

Nadere informatie

Girair kunststof leidingsysteem. voor het transport van perslucht

Girair kunststof leidingsysteem. voor het transport van perslucht Girair kunststof leidingsysteem voor het transport van perslucht Optimaal presteren Een enorm breed pakket aan kunststof leidingsystemen en toebehoren. Ruim 27.000 kwaliteitsartikelen, altijd op voorraad

Nadere informatie

Flamco T-plus. 268 Productcatalogus Nederland Wijzigingen voorbehouden. Levering via de groothandel.

Flamco T-plus. 268 Productcatalogus Nederland Wijzigingen voorbehouden. Levering via de groothandel. 9. Flamco T-plus De T-plus is een ideaal product bij uitbreiding, ombouwing of renovatie van een bestaande installatie. De installatie kan gewoon in werking blijven terwijl de T-plus wordt gemonteerd.

Nadere informatie

Meerlagen pers- en buissystemen

Meerlagen pers- en buissystemen Meerlagen pers- en buissystemen TOEPASSINGEN* Drinkwater Sanitair Warm Water Verwarmingsnetten Vloerverwarming/koeling Koud water Thermische zonnesystemen DE VOORDELEN VAN EEN COMPLEET EN BEPROEFD SYSTEEM

Nadere informatie

Klemkoppelingen 66-serie voor drinkwater, sanitair en verwarming A1

Klemkoppelingen 66-serie voor drinkwater, sanitair en verwarming A1 Klemkoppelingen 66-serie voor drinkwater, sanitair en verwarming Productgroep -Drinkwater & verwarming Trekvaste klemkoppelingen (66 serie) voor kunststof buizen tot 95 C. Materiaal: Soorten buis: Voor

Nadere informatie

Volledig RVS flexibele slangen

Volledig RVS flexibele slangen Volledig RVS flexibele slangen Hoge-temperatuur verwarmingssystemen Zonneboilersystemen Koelsystemen Drinkwater Stoom Gas Naast de RVS omvlochten flexibele slangen met rubberen binnenslang (zie tab 5)

Nadere informatie

Draadfittingen / koppelingen

Draadfittingen / koppelingen Draadfittingen / koppelingen De zogenaamde gasdraadfittingen of BSP fittingen worden in verschillende uitvoeringen op de markt gebracht. De meest actuele norm voor de inbouwmaten van deze fittingen is

Nadere informatie

VERKOOPPROGRAMMA 2015-2016 AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN

VERKOOPPROGRAMMA 2015-2016 AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN VERKOOPPROGRAMMA 2015-2016 AANSLUITKOPPELINGEN EN BUIZEN NIEUWE WEBSITE Technische fiches, algemene productinformatie, praktische installatietips,... u vindt snel alle informatie die u zoekt en nog veel

Nadere informatie

Regutec F. Voetventielen Voetventielen

Regutec F. Voetventielen Voetventielen Regutec F Voetventielen Voetventielen IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Regutec F Regutec F Het Regutec F voetventiel wordt gebruikt in verwarmings- en airconditioning installaties.

Nadere informatie

Fluiconnecto Snelkoppelingen

Fluiconnecto Snelkoppelingen Hoofdstuk - Snelkoppelingen Fluiconnecto Snelkoppelingen Fluiconnecto levert een breed programma snelkoppelingen. Snelkoppelingen zijn bedoeld om niet permanente verbindingen van vloeistof- of gasstromingen

Nadere informatie

VSH PowerPress. technisch handboek

VSH PowerPress. technisch handboek technisch handboek NL don t just buy products, buy solutions. Aalberts Integrated Piping Systems piping technology connection technology 2 Aalberts Integrated Piping Systems Aalberts Integrated Piping

Nadere informatie

Lasfittingen BS / ISO 2851

Lasfittingen BS / ISO 2851 Lasfittingen BS 4825-2/ ISO 2851 Omdat er nog geen officiele norm bestaat voor de lasfittingen die aansluit op de buisnorm EN-10357 serie D, heeft SKS alle toepasbare fittingen opgenomen. Het betreft de

Nadere informatie

Buisleidingtechniek staal

Buisleidingtechniek staal Megapress Buisleidingtechniek staal F2 BFL 3/16 Catalogus 2016/2017 Wijzigingen voorbehouden. Persfittingsysteem met persfittingen van ongelegeerd staal 1.0308 voor zwarte, verzinkte, industrieel gelakte

Nadere informatie

EGEPLAST SLM 3.0 DE NIEUWE GENERATIE BESCHERMENDE MANTELBUISSYSTEMEN

EGEPLAST SLM 3.0 DE NIEUWE GENERATIE BESCHERMENDE MANTELBUISSYSTEMEN EGEPLAST SLM 3.0 DE NIEUWE GENERATIE BESCHERMENDE MANTELBUISSYSTEMEN De nieuwe generatie beschermende mantelbuissystemen Het product De nieuwe generatie beschermende mantelbuizen Egeplast SLM 3.0 is de

Nadere informatie

Nummer Afmeting Min. Max. C max A max D max H max Druk Manchet OD mm. OD mm. OD mm. mm. mm. mm. mm. Bar * mat.

Nummer Afmeting Min. Max. C max A max D max H max Druk Manchet OD mm. OD mm. OD mm. mm. mm. mm. mm. Bar * mat. Straub koppelingen Norma koppelingen Reparatiekoppelingen Pijpverbindingskoppelingen Pijpklem reparatie koppeling NormaConnect REP E W5 Reparatiekoppeling voor alle buismaten. Ook als niet-trekvaste pijpverbinding

Nadere informatie

PE-Fittingen met losse steunbus

PE-Fittingen met losse steunbus PE-Fittingen met losse steunbus BEULCO staat voor kwaliteit. BEULCO is een lid van de GMS kwaliteits vereniging messing sanitair ev. Het GMS is een samenwerkingsverband dat is gebaseerd op de beginselen

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

Trekvaste Klemkoppeling 88-serie voor drinkwater

Trekvaste Klemkoppeling 88-serie voor drinkwater Trekvaste Klemkoppeling 88-serie voor drinkwater A3 Isiflo Sprint Insteekkoppelingen Gas/Water, Isiflo Sprint Insteekkoppelingen Water, Isiflo Flexi Adapter, Isiflex koppelingen, Isiflo Messing Koppelingen,

Nadere informatie

Documentatie Hogedrukslang

Documentatie Hogedrukslang Documentatie Hogedrukslang 1 is toonaangevend op het gebied van: Flexibele verbindingen Snelle service staat voorop. Wij zijn gespecialiseerd in productontwikkeling en bieden u maatwerk. Graag adviseren

Nadere informatie

INLEIDING SNELKOPPELINGEN

INLEIDING SNELKOPPELINGEN INLEIDING SNELKOPPELINGEN In een persluchtsysteem worden snelkoppelingen toegepast om verschillende gereedschappen, blaaspistolen, etc. snel te kunnen wisselen zonder veel luchtverlies uit het systeem.

Nadere informatie

VEILIG SNEL BETROUWBAAR. T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN

VEILIG SNEL BETROUWBAAR. T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN VEILIG SNEL BETROUWBAAR T-plus AFTAKKEN TERWIJL SYSTEEM IN BEDRIJF BLIJFT; STORINGVERLAGEND EN BESPARING VAN MONTAGETIJD EN KOSTEN Aftakken kan veel slimmer Het uitbreiden, ombouwen of renoveren van bestaande

Nadere informatie

Gates geïntegreerd systeem Biedt u het beste uit deze kwaliteitsproducten

Gates geïntegreerd systeem Biedt u het beste uit deze kwaliteitsproducten Gates geïntegreerd systeem Biedt u het beste uit deze kwaliteitsproducten Bij Gates Fluid Power zijn de uitstekende producten nog maar het begin. De echte waarde voor de gebruiker van Gates hydraulische

Nadere informatie

Mikrotherm F. Handbediende radiatorafsluiters Handbediende radiatorafsluiters met voorinstelling

Mikrotherm F. Handbediende radiatorafsluiters Handbediende radiatorafsluiters met voorinstelling Mikrotherm F Handbediende radiatorafsluiters Handbediende radiatorafsluiters met voorinstelling IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Mikrotherm F Mikrotherm F De Mikrotherm F handbediende

Nadere informatie

Leidingreparatie en -onderhoud

Leidingreparatie en -onderhoud Leidingreparatie en -onderhoud Uitgebreide keuze bij één leverancier. Uniek duurzaam ontwerp. Betrouwbare prestaties en snel. Type Aantal modellen Pagina Druktestpompen 2 9.2 Pijpbevriezers 2 9.3 Ontkalkingspompen

Nadere informatie

Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem. Een compleet, duurzaam en luchtdicht geïsoleerd leidingsysteem

Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem. Een compleet, duurzaam en luchtdicht geïsoleerd leidingsysteem Aerfoam geïsoleerd leidingsysteem Een compleet, duurzaam en luchtdicht geïsoleerd leidingsysteem AERFOAM GEÏSOLEERD LEIDINGSYSTEEM Ubbink levert een nieuw en duurzaam geïsoleerd leidingsysteem: Aerfoam.

Nadere informatie

INLEIDING SNELKOPPELINGEN

INLEIDING SNELKOPPELINGEN INLEIDING SNELKOPPELINGEN In een persluchtsysteem worden snelkoppelingen toegepast om verschillende gereedschappen, blaaspistolen, etc. snel te kunnen wisselen zonder veel luchtverlies uit het systeem.

Nadere informatie

transport van gas, drinkwater en riool

transport van gas, drinkwater en riool het Wavin PE drukleidingen veilig en flexibel transport van gas, drinkwater en riool veilig en flexibel transport van gas, drinkwater en riool Flexibele leidingsystemen zijn een must De Nederlandse bodem

Nadere informatie

MIDI Composiet buizen

MIDI Composiet buizen Bij publicatie van dit overzicht vervallen alle voorgaande uitgaven. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en druk- en zetfouten voorbehouden - 02-202 MIDI Composiet buizen

Nadere informatie

SANHA -Press PURAPRESS

SANHA -Press PURAPRESS Verpersbaar met SA-, M- en V-persprofielen Loodvrije perssystemen zekerheid in alle afmetingen Loodvrije systeemfittingen uit koper en koperlegering, met gereedschapscompatibiliteit en de functies onverperst

Nadere informatie

Georg Fischer N.V. De verbinding voor alle buismaten trekvast - niet trekvast DN50 - DN600 MULTI/JOINT 3000 Plus

Georg Fischer N.V. De verbinding voor alle buismaten trekvast - niet trekvast DN50 - DN600 MULTI/JOINT 3000 Plus Georg Fischer N.V. De verbinding voor alle buismaten trekvast - niet trekvast DN50 - DN600 MULTI/JOINT 3000 Plus MULTI/JOINT 3000 Plus Bij uw dagelijkse werkzaamheden kunt u oude leidingen van verschillende

Nadere informatie

Cuphin Klemfittingen voor drinkwater, sanitair en verwarming

Cuphin Klemfittingen voor drinkwater, sanitair en verwarming Cuphin Klemfittingen voor drinkwater, sanitair en verwarming Productgroep -Cuphin Cuphin klemfittingen (66 serie) voor kunststof buizen tot 95 C. Materiaal: Soorten buis: Cuphin CW724R= loodvrij, thermisch

Nadere informatie

Legris koppelingen Productomschrijving Legris

Legris koppelingen Productomschrijving Legris Productomschrijving Legris zijn niet goedgekeurd voor toepassing in het luchtdrukremsysteem. Echter voor alle andere nevenapparatuur werkend op lucht wel. zijn uitgevoerd in kunststof en hebben als groot

Nadere informatie

Mikrotherm. Handbediende radiatorafsluiters met voorinstelling

Mikrotherm. Handbediende radiatorafsluiters met voorinstelling Mikrotherm Handbediende radiatorafsluiters met voorinstelling IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Mikrotherm Mikrotherm De Mikrotherm radiatorafsluiter wordt gebruikt in verwarmingsinstallaties

Nadere informatie

Snelkoppelingen en Q Plus

Snelkoppelingen en Q Plus Snelkoppelingen Snelkoppelingen en Q Plus Q Plus heeft met Stäubli een wereldmarktleider in huis met meer dan 50 jaar ervaring. Samen staan we garant voor oplossingen bij problemen en voor standtijd en

Nadere informatie

PSI Fire Safe afdichtingen

PSI Fire Safe afdichtingen PSI Fire Safe afdichtingen Het afdichtingsysteem van PSI Sealing is hét ideale afdichtingsysteem voor de enkelvoudige doorvoering van leidingen. De afdichting bestaat uit twee gelijke, halfronde rubberen

Nadere informatie

KTCM 512. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter Voor modulerende regeling

KTCM 512. Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter Voor modulerende regeling KTCM 512 Gecombineerde regel- en inregelafsluiters voor eindunits Drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter Voor modulerende regeling IMI TA / Regelafsluiter / KTCM 512 KTCM 512 Deze uitstekend presterende,

Nadere informatie

Toepassing Combi-Seal-G: Combi-Seal-TW: Toepassing:

Toepassing Combi-Seal-G: Combi-Seal-TW: Toepassing: Combi-Seal isolatiepakkingen in combinatie met bout isolatiesets zijn een belangrijke functionele schakel voor flens isolatiesystemen. De isolatiepakkingen garanderen een veilige afdichting voor onder

Nadere informatie

Algemene informatie rubber kompensatoren

Algemene informatie rubber kompensatoren Algemene informatie rubber kompensatoren Montagevoorschriften De inbouw van rubber kompensatoren is eenvoudig en vereist geen speciale montage apparatuur. Rubber kompensatoren mogen in geen geval uitwendig

Nadere informatie

KUNSTSTOF. Verbindingstechnieken voor leidingsystemen. Lijmen Fixeren Reinigen Glijmiddel. Griffon. Kwaliteit voor de installateur.

KUNSTSTOF. Verbindingstechnieken voor leidingsystemen. Lijmen Fixeren Reinigen Glijmiddel. Griffon. Kwaliteit voor de installateur. KUNSTSTOF Verbindingstechnieken voor leidingsystemen Lijmen Fixeren Reinigen Glijmiddel Griffon. Kwaliteit voor de installateur. GRIFFON. KWALITEIT VOOR DE INSTALLATEUR. Als professionele installateur

Nadere informatie

CONCEPT WATERWERKBLAD UITVOERING PERSPROEF DATUM: OKT 2014

CONCEPT WATERWERKBLAD UITVOERING PERSPROEF DATUM: OKT 2014 Herziening van juni 2004 CONCEPT WATERWERKBLAD WB 2.3 UITVOERING PERSPROEF DATUM: OKT 2014 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot de persproef is in artikel 2.3 van NEN 1006 (AVWI-2014) het volgende

Nadere informatie

T E C H N O L O G I E M ET T O E K O M S T

T E C H N O L O G I E M ET T O E K O M S T T E C H N O L O G I E M ET T O E K O M S T Volledig beschermde schuifafsluiters langdurige zekerheid voor water- en gas distributiesystemen Volledig beschermde schuifafsluiters - Technologie met toekomst

Nadere informatie

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen

Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp. Centrifugaalpompen Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpomp Centrifugaalpompen 191 Verdermag Magneetgedreven centrifugaalpompen De Verdermag pompenreeks is een zeer complete serie magneetgedreven centrifugaalpompen. De

Nadere informatie

FPL. Knelkoppelingen voor metalen leiding ENGINEERING ADVANTAGE

FPL. Knelkoppelingen voor metalen leiding ENGINEERING ADVANTAGE Koppeling voor metalen leiding FPL Knelkoppelingen voor metalen leiding Expert System Components ENGINEERING ADVANTAGE De FPL is een knelkoppeling voor metalen leidingen, zacht- en hard koperen leidingen

Nadere informatie

PM 512. Bypassventiel Veiligheidsventiel

PM 512. Bypassventiel Veiligheidsventiel PM 512 Bypassventiel Veiligheidsventiel IMI TA / Drukverschilregelaars / PM 512 PM 512 Een veiligheidsventiel voor toepassing in verwarming- en koelsystemen met een variabel debiet. De PM 512 heeft o.a.

Nadere informatie

Standard C. Thermostatische radiatorafsluiter Thermostatische afsluiter met omgekeerde werking

Standard C. Thermostatische radiatorafsluiter Thermostatische afsluiter met omgekeerde werking Standard C Thermostatische radiatorafsluiter Thermostatische afsluiter met omgekeerde werking IMI HEIMEIER / Thermostatische regelelementen en afsluiters / Standard C Standard C De thermostatische afsluiter

Nadere informatie

Uw comfort, onze missie! Kenniscentrum voor verwarmen en koelen

Uw comfort, onze missie! Kenniscentrum voor verwarmen en koelen Uw comfort, onze missie! WTH Vloerverwarming is de toonaangevende leverancier van vloer- en wandsystemen voor verwarmen en koelen. Al meer dan 30 jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt WTH met succes

Nadere informatie

Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl. 95 C - 10 bar 14.27

Telefoon 074 2435334 Telefax 074 2434323 E mail ubel@ubel.nl Internet www.ubel.nl. 95 C - 10 bar 14.27 14 95 C - 10 bar 14.27 Leiding specificaties ext. O mm dikte mm E mail Internet systeem PN10 bij 95 C UNI 10954/1 standaard - KLEUR WIT alu. mm O int. mm inhoud H 2 O l/m rol ongeïsol. verpakking lengte

Nadere informatie