PROGRAMMA Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland"

Transcriptie

1 PROGRAMMA 2012 Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland

2 VOORWOORD In de komende weken kleuren dagen en momenten oranje en rood-wit-blauw. Momenten van vieren, herinneren en herdenken. Vieren we onze verbondenheid met het Koningshuis als een nationale feestdag: Koninginnedag! In dezelfde week staan we stil bij de slachtoffers van oorlog en geweld, herinneren we elkaar aan hoe kwetsbaar vrede kan zijn. Herdenken we met eerbied en respect de mensen die gestreden hebben voor onze vrijheid. Die vrijheid mogen we ook vieren: Bevrijdingsdag! Dagen van betekenis. Ieder jaar worden deze dagen voor Oud-Beijerland door de Oranjevereniging Prinses Juliana voorzien van een prachtig programma voor jong en oud. Hierdoor kunnen we met elkaar genieten van Koninginnedag, respectvol herdenken op 4 mei en onze vrijheid vieren op 5 mei. Ik hoop dat een ieder betrokken is op deze dagen bij wat we vieren en herdenken. Ik wens u fijne dagen toe van feest en herdenken. Dagen, gekleurd door oranje en roodwit-blauw. K. Tigelaar burgemeester Oud-Beijerland

3 VAN DE VOORZITTER Het skiongeluk van Prins Johan Friso veranderde in één moment de wintersportvakantie van de Koninklijke Familie in een groot drama. Vanaf dat moment bevond de Koninklijke Familie zich in een niet eindigend rouwproces. Het is dan ook zeer bijzonder dat onze inmiddels 74-jarige vorstin bekend maakte dat zij per 5 maart 2012 al haar taken weer ging vervullen. Bij vriend en vijand dwingt dat besluit respect af. Op woensdag 7 maart verscheen zij voor het eerst in het openbaar bij de opening van een nieuwe kazerne voor het leger. Na afloop roemden de manschappen haar voor de oprechte belangstelling en kennis van zaken. Wij mogen als bevolking van Nederland God wel heel dankbaar zijn voor deze vorstin. Graag wil ik u allen oproepen om op 30 april en 5 mei dit jaar massaal te vlaggen, om op deze manier te laten zien dat ook wij als Oud-Beijerlanders de inzet van de leden van het Koninklijk Huis waarderen. De Koningin heeft laten weten dat onder de huidige omstandigheden de viering van Koninginnedag gewoon zal doorgaan. Mochten er echter toch nog veranderingen komen, dan zullen wij u hiervan op de hoogte brengen via de regionale en lokale pers en via onze website en de gemeentelijke informatierubriek. Vrijdag 4 mei mogen wij weer stilstaan bij het feit dat ons land 67 jaar geleden werd bevrijd van de overheersing door het nationaal socialisme van Nazi-Duitsland. Als wij bedenken hoeveel volken er thans worden bedreigd door terreur en onderdrukking, dan wel reeds gebukt gaan onder het oorlogsgeweld, dan moet ons hart wel vervuld worden met grote dankbaarheid. Wij hopen dat ook dit jaar velen zullen deelnemen aan de beide herdenkingen en de Stille Tocht. Op zaterdag 5 mei hopen wij met elkaar op beperkte wijze, in verband met de vakantie, de bevrijding te vieren. Mogen wij ook bij deze activiteiten op u en jou rekenen? Het bestuur van de Oranjevereniging Prinses Juliana wenst u allen fijne en vooral ook zinvolle feest- en gedenkdagen toe. Namens het bestuur, A. van Pelt, voorzitter. 1. De Oranjevereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade aan derden of eigendommen van derden of andere schade in welke vorm of van welke aard dan ook. Het meedoen aan één van de in het programma genoemde activiteiten geschiedt onder eigen verantwoordelijkheid en eigen risico. 2. De weersomstandigheden kunnen aanleiding zijn van afgelastingen van één of meer programma-onderdelen. Het bestuur.

4 LEDENWERFACTIE Op 6 december 1909 werd de Oranjevereniging Prinses Juliana opgericht. De Oranjevereniging is door de regering belast met de organisatie van alle festiviteiten rond het Koninklijk Huis en met de organisatie van de dodenherdenking op de vierde mei en de viering van bevrijdingsdag op 5 mei. De Oranjevereniging ontvangt slechts een bescheiden subsidie van de gemeente om deze festiviteiten te bekostigen. Wij proberen als Oranjevereniging onze activiteiten zoveel mogelijk gratis, maar in elk geval voor iedereen betaalbaar te houden. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen zoveel mogelijk kan deelnemen aan de festiviteiten op de nationale feestdagen. De gemeente Oud-Beijerland telt ruim inwoners, maar de Oranjevereniging telt slechts 1375 leden, terwijl de festiviteiten voor de hele bevolking georganiseerd worden en toegankelijk zijn. Dat betekent dat we elk jaar zorgvuldig moeten zijn met de financiering van de festiviteiten en dat vraagt veel tijd en aandacht. Indien u nog geen lid bent, dan hopen wij van harte dat wij u kunnen overhalen om wel lid te worden. Dit bent u al voor een bedrag van minimaal 5,- per jaar. Uw financiële steun hebben wij hard nodig, dus meer mag uiteraard ook. Elke eenmalige gift is natuurlijk ook van harte welkom. Wij stellen daar tegenover dat u de komende jaren weer leuke festiviteiten mag verwachten op Koninginnedag en zinvolle herdenkingsbijeenkomsten op 4 mei. Lidmaatschapsgelden en/of giften kunt u storten op rekeningnr van Rabobank Hoeksche Waard t.n.v. Oranjevereniging Prinses Juliana o.v.v. nieuw lid of gift. U kunt zich ook aanmelden: - via de website of - een sturen naar onze penningmeester, cobi@oranjeverenigingoudbeijerland.nl - bijgaand formulier inleveren bij één van de bestuursleden of in de kraam van de Oranjevereniging op Koninginnedag. Namens het bestuur Oranjevereniging Prinses Juliana A. van Pelt, voorzitter # Ja, ik wil graag lid worden van Oranjevereniging Prinses Juliana. Naam:... Adres:... Postcode en Plaats:... U kunt dit strookje inleveren bij één van de bestuursleden of bij de oranjekraam op Koninginnedag.

5 Vrienden van Raadhuis Klassiek Wie Raadhuis Klassiek, het populaire jaarlijkse openluchtconcert op het podium op de Vliet, een warm hart toedraagt en daar ook financieel iets voor wil betekenen kan daar iets voor betekenen: er worden 150 nieuwe vrienden gezocht. Raadhuis Klassiek is één van de activiteiten van de Oranjevereniging Prinses Juliana. De kosten van het concert worden helemaal opgebracht door sponsors, maar nu is er ook de mogelijkheid voor het publiek, dat altijd gratis kan genieten van een unieke avond, om daar een financieel steentje aan bij te dragen. Er zijn hoge kosten met Raadhuis Klassiek gemoeid, het orkest, de dirigent, allemaal professionals, maar ook het podium, geluid, licht, noem maar op. De organisatie peinst er niet over af te wijken van de vaste formule: een gratis voor iedereen toegankelijk kwalitatief hoogstaand concert. Wie Vriend wordt van Raadhuis Klassiek krijgt een exclusieve Raadhuisstoel in één van de beide Voorstraten. Vriend worden kost jaarlijks 25 euro per persoon, maar uiteraard mag iedereen meer geven. Vanwege de exclusiviteit worden 150 stoelen gereserveerd voor alle vrienden van Raadhuis Klassiek. Tijdens Koninginnedag kan men zich aanmelden in de Oranjekraam in de Oost Voorstraat en uiteraard is er in, of in de buurt van het Oude Raadhuis altijd wel iemand aanwezig die eventuele vragen kan beantwoorden. U kunt zich ook aanmelden via de website of info@raadhuisklassiek.nl Met Koninginnedag is het weer zover: The Lonely Boys treden weer op in Oud-Beijerland. Deze keer niet op de dijk zoals in voorgaande jaren, maar op het podium bij Het Oude Raadhuis. De band zal u mee terugnemen naar de jaren 60 met nummers van The Shadows, Spotnicks, Cliff Richard, Elvis Presley, Buddy Holly etc. Qua bezetting is er niets veranderd: nog steeds wordt de groep gevormd door Ron, Jaap, Harrie, Wim en Jan. HET WILHELMUS Wilhelmus van Nassouwe ben ik van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood. Een prinse van Oranje ben ik vrij onverveerd, de Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd. Aanvang: uur en heel veel plezier! Het bestuur. Mijn schild ende betrouwen zijt Gij, o God, mijn Heer! Op U zo wil ik bouwen, verlaat mij nimmermeer. Dat ik toch vroom mag blijven, uw dienaar t aller stond. De tirannie verdrijven, die mij mijn hart doorwondt.

6 BESTUURSLEDEN Bestuursleden Oranjevereniging Prinses Juliana te Oud-Beijerland Voorzitter Dhr. A. van Pelt Boezemsingel BD Oud-Beijerland Tel Secretaris Dhr. A.W. de Groot W.Vrijlandtstraat GN Oud-Beijerland Tel Penningmeester en ledenadministratie Mevr. J.J. Crucq-van Maldegem Boerderijweg CC Oud-Beijerland Tel e secretaris Mevr. E. Lagendijk de Goede Ranonkelstraat BV Oud-Beijerland Tel Mevr. J. Kant-Wijnands Rembrandtstraat HN Oud-Beijerland Tel Mevr. Y. de Vos-Remkes Henri Dunantstraat SG Oud-Beijerland Mevr. A. Kant Rembrandtstraat HN Oud-Beijerland Tel Dhr. P.L. van den Berg Nansenerf SK Oud-Beijerland Tel Dhr. A.C. van den Berg Olivier van Noortsingel EK Oud-Beijerland Tel Voor meer informatie:

7 FEEST- en HERDENKINGSPROGRAMMA uur DONDERDAG 26 APRIL Start van de kermis De kermis zal geopend zijn van donderdag 26 april t/m zaterdag 5 mei. Attracties zijn o.a.: Suikerspin, Schiettent, Ballentent, Draaimolen, Nougatsuikerkraam, Crazy-dance, Autoscooter, Pusher, Eendensport, Polyp, Holly Cranes, Buggy s, Trampoline. Zondag 29 april de hele dag en vrijdag 4 mei na uur is de kermis gesloten. Locatie: Vierwiekenplein ±20.15 uur ±20.15 uur ±20.15 uur VRIJDAG 27 APRIL Oranjeconcert en aubade in de tehuizen Dweilband De Maaskantjes verzorgt een muzikaal optreden in verpleeghuis De Egmontshof. Het dweilorkest Laat Thuis verzorgt een muzikaal optreden in De Open Waard. Het Vullejaegerskoor verzorgt een muzikaal optreden in de locatie Zoomhoek uur uur uur uur uur MAANDAG 30 APRIL KONINGINNEDAG OCHTENDPROGRAMMA Deelnemersnummers kinderoptocht Alle kinderen t/m 12 jaar kunnen een deelnemersnummer afhalen bij de kraam, waar een deskundige jury aanwezig is. Alle kinderen die verkleed zijn, evt. met versierde fietsen, stepjes e.d., kunnen een prijs winnen. Het thema voor dit jaar is: Oranje. Na afloop mogen alle kinderen tegen inlevering van hun deelnemersnummer gratis grabbelen. Locatie: Kraam Oost-Voorstraat Het dweilorkest Kap Nâh uit Den Haag ontvangt iedereen met gezellige muziek. Locatie: Oude Raadhuis Ceremonie met vlaghijsen Een combo van muziekvereniging De Bazuin en Scouting Oud-Beijerland verlenen hun medewerking. Locatie: Oude Raadhuis Aubade Onder begeleiding van een combo van muziekvereniging De Bazuin zingen we enkele bekende vaderlandse liederen. De teksten worden van tevoren uitgedeeld. Burgemeester K. Tigelaar houdt een toespraak. Locatie: Oude Raadhuis Kinderoptocht Onder begeleiding van het dweilorkest Kap Nâh trekt de kinderoptocht door een deel van het centrum. Het thema voor dit jaar is: Oranje. Route: West-Voorstraat, Oost-Voorstraat, Adm. De Ruijterstraat, M.H. Trompstraat, Karel Doormanstraat, Nobelstraat, Beneden Molendijk, West-Voorstraat. Locatie: Oude Raadhuis

8 uur uur uur uur uur uur Prijsuitreiking kinderoptocht Mevrouw A. Tigelaar maakt de prijswinnaars bekend. De kinderen die geen prijs hebben gewonnen, kunnen tegen inlevering van hun deelnemersnummer grabbelen in de grabbelton bij de Oranjekraam. Locatie: Podium over de Vliet Optreden dweilorkest Kap Nâh in het centrum. Locatie: Centrum Poppenkast Voor alle kleintjes is er weer een leuk avontuur te beleven in en bij de poppenkast. Locatie: Podium over de Vliet Optreden dansschool Balance th. Deze dansschool verzorgt een spetterend dansoptreden. Locatie: Podium over de Vliet Poppenkast Voor de tweede keer is er een leuk avontuur te beleven in en bij de poppenkast. Locatie: Podium over de Vliet Tour Hoeksche Waardse Truckersclub Voor de 20e keer organiseert de Stichting Hoeksche Waardse Truckers i.s.m. de Oranjevereniging Prinses Juliana te Oud-Beijerland, het Rode Kruis en de motorclub Kip een rondrit door de Hoeksche Waard voor mensen met een beperking. Circa 125 vrachtwagens aangevuld met enkele touringcars, rolstoelbussen en ambulances doen hieraan mee. Route: Industrieterrein De Bosschen James Wattstraat, Alexander Flemingstraat, Jan van der Heijdenstraat, Goidschalxoordsedijk, richting Heinenoord.Vertrek: Van der Mark Transport, James Wattstraat 2, Industrieterrein De Bosschen. GEDURENDE DE HELE DAG De rode draad door het programma is HULPVERLENIGNG Ca 10 oude brandweerauto s rijden het centrum binnen en worden tentoongesteld aan de Vliet. Gedurende de hele dag zijn er mensen aanwezig die alles kunnen vertellen over deze voertuigen en het gebruik in vroeger tijden. De oudste dateert uit 1880! Locatie: West-Voorstraat Lego incidentencity, incl. fotoshoot en verkoopkraampje IncidentenCity is een bijzondere mini rampenstad met de grootste brandweerincidenten verzameling van LEGO steentjes. Het oppervlak telt ruim 23m2 en er zijn meer dan steentjes in verwerkt. Kinderen die alle 23 incidenten vinden en daarmee ook de slagzin, kunnen een prijs winnen. De meest recente incidentn zijn; schaatser door het ijs gezakt, auto te water, de grote chemiebrand in Moerdijk, de brand in de geknakte zendmast en de instorting van het dak in het voetbal stadion de Grolsveste. De kracht van de City ligt in de herkenbaarheid, eenvoud en de enorme omvang. Daarnaast is er een IncidentenCity fotocorner. Dit is een wandafbeelding van 100cm x 150cm met daarop de afbeelding van drie LEGObrandweerpersonen. Bij twee brandweermannen is het gezicht verwijderd en kan de bezoeker het gezicht doorheen steken. Leuk om zelf foto s van elkaar te maken! Verder is er een verkooptafel waar allerlei gebruikt- en nieuwe LEGO van de brandweer en overige hulpdiensten aangeboden wordt.locatie: West-Voorstraat

9 Brandwondenstichting De brandwondenstichting toont in een kraam wat de gevolgen zijn van ernstige brandwonden en wat vervolgens nodig is voor goede genezing. Locatie: West-Voorstraat EHBO Vereniging Oud-Beijerland De eerste hulp bij een ongeluk en incident kan vaak al worden verleend door goed opgeleide vrijwilligers. De EHBO vereniging laat zien wat zij allemaal doen en verzorgt regelmatig demonstraties. Locatie: West-Voorstraat Politie Zuid-Holland Zuid In het kader van het thema Hulpverlening wordt Politie ZHZ vertegenwoordigd door het Roparunteam 64 van de politie Zuid-Holland Zuid. Zij presenteren een politiemotor waar kinderen tegen betaling van een klein bedrag op mogen zitten voor het maken van een foto. Mogelijk is er ook een ME-voertuig. Verder is er een grabbelton met allerlei politieartikelen, een kleurplaat, en mogen kinderen met een pistooltje schieten op de grote kartonnen poppen, die voorheen ook gebruikt werden om echt met schieten op te oefenen. Tegen bepaald bedrag mogen ze bijvoorbeeld zes keer schieten. En bij 1, of 2 keer raken van de roos of bijvoorbeeld hoofd van de pop, mogen ze een prijs uitzoeken. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Roparun. Locatie: West-Voorstraat Ponyrijden Met medewerking van het Hippisch Centrum Hoeksche Waard kunnen kinderen tegen een vergoeding van 1 Euro per rit pony rijden. Locatie: Oost-Voorstraat Springkussen Dolfijn voor kinderen tot 6 jaar. Locatie: Oost-Voorstraat Scouting Oud-Beijerland Ook dit jaar heeft de scouting leuke en uitdagende activiteiten op het programma staan. Kom kijken en doe mee! Locatie: West Voorstraat Lopen in de waterballen voor jongeren Deze activiteit vindt plaatst onder deskundige leiding van scouting. Walking Waterballs zijn transparante ballen van stevig plastic die gevuld worden met lucht. Je kunt erop lopen, mee rollen, allerlei gekke capriolen uithalen of gewoon lekker liggen dobberen in de zon. Je kunt het zo gek niet bedenken en dit alles zonder nat te worden! Locatie: De Vliet

10 uur uur uur uur uur uur uur Bungey Ball Twee personen zitten aan elkaar vast middels een elastiek. Als de één loopt wordt de ander terug getrokken. De twee moeten proberen de ballen in de baskets te werpen, gehinderd door de ander. Locatie: Oost-Voorstraat Taekwondo vereniging Keumgang Op Koninginnedag zal Taekwondo vereniging Keumgang spectaculaire demonstraties verzorgen in o.a. zelfverdediging technieken, sparren zonder pantsers en full contact, breektesten en stijltechnieken. En is er de mogelijkheid kennis te maken met deze Koreaanse gevechtskunst door mee te doen aan onze trainingen die tussen de demonstraties door plaatsvinden. Voor tijden zie ons informatiebord op locatie. Locatie: Oost-Voorstraat naast het Oude Raadhuis Keep them rollling Op een tourtocht door de regio doen 16 oude legervoertuigen ook ons dorp aan en zijn ze enkele uren te bewonderen in de Ooststraat. Locatie: Ooststraat MIDDAGPROGRAMMA Diverse kinderspelen Alle kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen meedoen met diverse Oud-Hollandse kinderspelen. Voor 2 Euro is er een strippenkaart te koop en aan het eind is er iets lekkers. Locatie: Kraam Oost-Voorstraat Breakdance Dansorganisatie Flowin Motion presenteert zijn dansgroepen, breakdance en streetdance onder leiding van Cock van Nielen. Locatie: Podium over de Vliet Lonely Boys Het repertoire van de legendarische rockgroep bestaat voornamelijk uit instrumentale nummers van The Shadows, The Spotnicks, The Jumping Jewels enz. Locatie: Podium over de Vliet The Blue Voices The Blue Voices is een enthousiast vrouwenkoor van de politieregio Zuid-Holland-Zuid. Het koor bestaat sinds Het koor bestaat uit medewerkers van de politie Zuid-Holland Zuid of hun familieleden. Locatie: Podium over de Vliet Breakdance Voor de tweede keer een optreden. Locatie: Podium over de Vliet

11 uur uur uur uur uur ca uur Lonely Boys Voor de tweede keer een optreden van The Lonely Boys. Locatie: Podium over de Vliet The Blue Voices Voor de tweede keer een optreden van The Blue Voices Locatie: Podium over de Vliet Breakdance Voor de laatste keer een optreden. Locatie: Podium over de Vliet The Blue Voices Voor de laatste keer deze middag verzorgen de politiedames een optreden. Locatie: Podium over de Vliet Lonely Boys Voor de laatste keer een optreden van The Lonely Boys. Locatie: Podium over de Vliet Terugkomst tour Truckersrit De 125 vrachtwagens komen met hun gasten luid toeterend Oud-Beijerland weer binnen. De chauffeurs en hun gasten vinden het leuk wanneer u hen met applaus ontvangt. Route: Langeweg, Rembrandtstraat, Mariniersweg, W. van Vlietstraat, Van Ghentstraat, Abel Tasmanstraat, Karel Doormanstraat, Oost- Voorstraat, Steenenstraat, Koninginneweg, Beneden Oostdijk, Jan van der Heijdenstraat, Alexander Flemingstraat. Tijdens Koninginnedag zijn er buiten het programma van de Oranjevereniging om nog de volgende activiteiten Havenzicht 28 april uur Oranjebal met feestzanger/dj Alex. 30 april uur De band The Fox Bij mooi weer buiten op de Havendam, bij slecht weer spelen ze binnen. Vanaf uur Feest binnen met zanger/dj Marco Kraats MARKTPLEIN door MOODS en DE HEEREN VAN BEIJERLAND uur Diverse DJ s met muziek uit de jaren 70, 80 en 90 Party & Coverband DEXTER Podium Marktplein onder verantwoordelijkheid van Moods en de Heeren van Beijerland uur De bandleden komen uit alle muziek- en windstreken, maar hebben één ding gemeen: passie voor muziek. Uiteraard wordt ook een hoop lol meegenomen, en dat stralen ze dan ook absoluut uit op het podium tijdens een spontane show waarbij de bandleden duidelijk plezier hebben. Het uitgebreide repertoire bestaat uit een mix van Pop, Rock, Disco, R&B, en Nederpop covers. Dit staat garant voor één groot Oranje feest Hersteld Hervormde Kerk Anathoth uur De Hersteld Hervormde Gemeente van Oud-Beijerland organiseert op D.V. maandag 30 april 2012 een psalmzangavond in de Hersteld Hervormde Kerk Anathoth (Maseratilaan 1, Oud-Beijerland). M.m.v. Organist Lenard Verkamman, de Bovenstemgroep Oud-Beijerland en Ds. P. Korteweg. De avond begint om uur (de deuren van de kerk gaan om uur open). Entree gratis, collecte bij de uitgang. Winkelcentrum Veilingpassage is geopend van tot uur

12 VRIJDAG 4 MEI uur Vanaf uur uur uur Oecumenische dienst van inkeer en gebed In deze korte dienst van inkeer en gebed gedenken wij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en allen die in de jaren na de oorlog tot op de dag van vandaag ten onder gingen aan zinloos geweld. De dienst is voorbereid door de Raad van Kerken, waarbij zijn aangesloten de R.K. parochie, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB en de Protestantse Gemeente De Open Hof. Meditatie door ds. M. Zandbergen, voorgangster van de NPB. Locatie: Ned. Protestanten Bond, Beneden Molendijk 35 Herdenkingsbijeenkomst, kranslegging en boomplanting bij het Joodsgedenkteken m.m.v. het Seniorenorkest uur - Muziek van het ensemble van het Seniorenorkest uur - Welkom voorzitter Oranjevereniging, de heer A. van Pelt - Hatikwa (lied van de Hoop, Israëlisch volkslied), de tekst staat op de website - Gedicht voorgedragen door leerlingen van een basisschool - Herdenking van de slachtoffers met de gebeden Jizkor en Kaddish door chazzan Abraham Lagendijk van de Liberaal Joodse Gemeente te Rotterdam - 1 Minuut stilte - Kranslegging door o.a. het gemeentebestuur en diverse instanties onder begeleiding van het Seniorenorkest. - Boomplanting - Afsluiting door de voorzitter van de Oranjevereniging - 6e couplet van het Wilhelmus (Mijn schild ende betrouwen) Het gedenkteken is door leerlingen van diverse basisscholen geadopteerd. Locatie: Havendam Stille Tocht Na deze bijeenkomst vertrekt een Stille Tocht, voorafgegaan door omfloerste troms van muziekvereniging Harmonie van de Havendam naar het monument VRIJ. Route: Marktplein, Oost-Voorstraat, H.B.S.-laan, Ontmoetingskerk. Hier kan men ook nog aansluiten bij de Stille Tocht op weg naar het monument VRIJ. Locatie: Park de Laning Herdenkingsbijeenkomst, bloem- en kranslegging - Toespraak de heer A. van Pelt, voorzitter Oranjevereniging Prinses Juliana uur: Blazen Taptoe Signaal uur: 2 Minuten stilte. Aansluitend zingen we het 1e en 6e couplet van het Wilhelmus. - Toespraak door burgemeester K. Tigelaar. - Voordragen van een gedicht door leerlingen van basisschool P.C.B.S. de Kriekenhof. Diverse instanties, waaronder het gemeentebestuur, worden in de gelegenheid gesteld bloemen en kransen te leggen. Medewerking wordt verleend door een ensemble van muziekvereniging De Bazuin en Scouting Oud-Beijerland. Vervolgens wordt iedereen in de gelegenheid gesteld bloemen te leggen. Het monument VRIJ is door leerlingen van de P.C.B.S. de Kriekenhof geadopteerd. Wij hopen dat een groot deel van de bevolking van Oud-Beijerland deze plechtigheid zal bijwonen. Op die manier kunnen we samen uiting geven aan onze dankbaarheid voor de vrijheid waarin wij leven. Locatie: Park de Laning

13 ZATERDAG 5 MEI BEVRIJDINGSDAG uur uur uur uur Vrolijke muziek op de brug van het Oude Raadhuis Locatie: Brug Oude Raadhuis Ceremonie van het vlaghijsen In 2012 vindt de nationale herdenking van 67 jaar vrijheid van het Koninkrijk der Nederlanden plaats. Elk jaar wordt in de nacht van 4 op 5 mei het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Dit jaar vieren we het 65-jarig jubileum van de Nationale Bevrijdingsvuurestafette. Sportgroepen vanuit het hele land zullen hiervoor naar Wageningen komen om het Bevrijdingsvuur op te halen en terug te brengen naar hun eigen gemeente. Namens Oud-Beijerland haalt Roparunteam 037, Team Oud-Beijerland, het vuur op in Wageningen. Ter gelegenheid van onze bevrijdingsdag bestaat het vlaghijsen uit: - Ontsteken bevrijdingsvuur - Hijsen van de driekleur - Het Wilhelmus; 1e en 6e couplet Locatie: Brug Oude Raadhuis Standwerkersconcours Diverse standwerkers proberen op ludieke manier hun producten aan de man te brengen. Locatie: Centrum Oud-Beijerland Een feestelijk Bevrijdingsconcert m.m.v. Alex den Boer, orgel. Medewerking wordt verleend door Alex den Boer, orgel en Simone Verhorst, vleugel. Orgel en vleugel Samenzang Vaderlandse muziek Populair klassiek Aanvang uur Entree gratis Kerk open uur Collecte bij de uitgang Locatie: Dorpskerk

Feest- en herdenkingsprogramma. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland

Feest- en herdenkingsprogramma. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland 2013 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland Voorwoord Het zal je maar gebeuren: je bedenkt allerlei plannen, geeft woorden aan gedachten en ideeën, bespreekt scenario

Nadere informatie

Feest- en herdenkingsprogramma. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland

Feest- en herdenkingsprogramma. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland 2015 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland Voorwoord Naarmate de dagen lengen en de traditionele feest- en herdenkingsdagen in zicht komen, lijken bestuur en leden

Nadere informatie

Feest- en herdenkingsprogramma. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland

Feest- en herdenkingsprogramma. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland 2014 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland Voorwoord Een nieuwe lente, een nieuw geluid, zo dichtte Herman Gorter eind negentiende eeuw. Dit optimisme van een nieuw

Nadere informatie

Feest- en herdenkingsprogramma

Feest- en herdenkingsprogramma 2017 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland Voorwoord Wat vliegt de tijd! En daarmee vertel ik u niets nieuws. Toch zijn er momenten dat deze waarheid meer tot de

Nadere informatie

Feest- en herdenkingsprogramma

Feest- en herdenkingsprogramma 2016 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland Voorwoord Van de Amerikaanse schrijver Helen Keller (1880-1968) is de bekende uitspraak: Alleen doe je zo weinig; samen

Nadere informatie

Feest- en herdenkingsprogramma

Feest- en herdenkingsprogramma 2018 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland Voorwoord Een nieuwe lente, een nieuw geluid, zo dichtte Herman Gorter eind negentiende eeuw. Dit optimisme van een nieuw

Nadere informatie

Feest- en herdenkingsprogramma

Feest- en herdenkingsprogramma 2019 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland Voorwoord Beste inwoners van de Hoeksche Waard, Graag wil ik Koning Willem-Alexander, namens onze gemeente Hoeksche Waard,

Nadere informatie

Herdenkingsbijeenkomst. 4 mei 2015 Burgerzaal Stadhuis Velsen Aanvang uur

Herdenkingsbijeenkomst. 4 mei 2015 Burgerzaal Stadhuis Velsen Aanvang uur Culturele Stichting Velser Gemeenschap Comité 4 en 5 mei Velsen Herdenkingsbijeenkomst 4 mei 2015 Burgerzaal Stadhuis Velsen Aanvang 18.00 uur Een herdenking met medewerking van: Klarinetensemble o.l.v.

Nadere informatie

Nesserlaan. Het gevoel van vrijheid verbeeld en verwoord door Amstelveense jeugd.

Nesserlaan. Het gevoel van vrijheid verbeeld en verwoord door Amstelveense jeugd. V rijheid Nesserlaan Het gevoel van vrijheid verbeeld en verwoord door Amstelveense jeugd. 2 24-45 - mei 5 mei Vrijheid Publiek 4 mei Voorwoord Beste lezers, jongens en meisjes, Vorig jaar vierden we op

Nadere informatie

Herdenkingsbijeenkomst. 4 mei 2019

Herdenkingsbijeenkomst. 4 mei 2019 Culturele Stichting Velser Gemeenschap Comité 4 en 5 mei Velsen Herdenkingsbijeenkomst 4 mei 2019 Burgerzaal gemeentehuis Velsen Aanvang 18.00 uur Een herdenking met medewerking van: Muziek Ensemble o.l.v.

Nadere informatie

PROGRAMMA 2010. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland

PROGRAMMA 2010. Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland PROGRAMMA 2010 Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland www.rody-kinderkleding.nl baby s meisjes jongens mama s schoenen meubels autostoelen kinderwagens kinderstoelen boxen Kraamzorg de Waarden

Nadere informatie

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal

Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Welkom in een dienst van Kerk Zonder Grenzen voor een viering samen met de luisteraars van Radio Bloemendaal Zondag : 24 april 2016 Aanvang : 19.00 uur Voorganger : Dr. Stephan de Jong Lector : Judith

Nadere informatie

In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering.

In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering. Toespraak burgemeester K. Tigelaar ter gelegenheid van de dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2012 Dames en heren, jongens en meisjes, In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering. Herinneringen aan

Nadere informatie

Feest- en herdenkingsprogramma

Feest- en herdenkingsprogramma 2019 Feest- en herdenkingsprogramma Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland NU PRIVATE LEASE VANAF 219,- P/MND!! VOOR HYUNDAI i10 MET NAVIGATIE VAN DER HAM OPTOMETRISTEN Oost-Voorstraat 8-3262

Nadere informatie

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017 Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017 Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes, Na een indrukwekkende herdenking bij het Joods gedenkteken,

Nadere informatie

KONINGSDAG PROGRAMMA OUDERKERK AAN DE AMSTEL.

KONINGSDAG PROGRAMMA OUDERKERK AAN DE AMSTEL. KONINGSDAG 2019 PROGRAMMA OUDERKERK AAN DE AMSTEL 10:30-12:00 uur 11:00 uur Familie Fietspuzzeltocht over een afstand van circa 30 km. Inschrijven en starten bij sporthal Bindelwijk, Kon. Julianalaan 16.

Nadere informatie

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2018

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2018 Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2018 Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes, Na een indrukwekkende herdenking bij het Joods gedenkteken,

Nadere informatie

Dodenherdenking zaterdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen

Dodenherdenking zaterdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen Dodenherdenking zaterdag 4 mei 2013 Bezinningsbijeenkomst Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument Thema Vrijheid spreek je af Inleidende muziek

Nadere informatie

Vakanties en bijzondere dagen

Vakanties en bijzondere dagen Vakanties en bijzondere dagen VAKANTIE NOORD/MIDDEN/ZUID DATA Kerst 2013 alle regio s 21-12-13 t/m 05-01-14 Voorjaar noord 22-02-14 t/m 02-03-14 midden / zuid 15-02-14 t/m 23-02-14 Mei alle regio s 26-04-14

Nadere informatie

PKN SOEST WILHELMINAKERK 30 APRIL 2017

PKN SOEST WILHELMINAKERK 30 APRIL 2017 PKN SOEST WILHELMINAKERK 30 APRIL 2017 Zijn naam is als een vis Voorganger : ds. Wim Kievit Ambtsdragers : Piet de Gier, Dénise Smit Lector : Suze Deelen Pianist : Theo van der Woude Beamer : Ernst Mellink

Nadere informatie

en in Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon, onze Heer

en in Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon, onze Heer Dienst in de Dorpskerk Heemskerk 3 mei 2015 en in Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon, onze Heer voorganger: ds Marco Visser vleugel: David Rip voorlezer: Corry van Gemeren ouderling: Feija Stuart diaken:

Nadere informatie

Programma. Middelharnis. Koningsdag 2017

Programma. Middelharnis. Koningsdag 2017 Programma Middelharnis Koningsdag 2017 KONINGSDAG 2017 Op 27 april is het Nationale feestdag in Nederland, want dan wordt de verjaardag van onze Koning Willem Alexander gevierd. En natuurlijk doet ook

Nadere informatie

Programma 1 april tot en met 5 mei 2015

Programma 1 april tot en met 5 mei 2015 "Gemeente Epe 70 jaar bevrijding" Programma 1 april tot en met 5 mei 2015 Onderdeel Datum Tijd Locatie Nadere omschrijving Bevrijdingskrant 01.04.15 Huis aan huis verspreiding in de gemeente Epe Er wordt

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep

Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Welkom in deze dienst Voorganger is dhr. A. Verstoep Schriftlezing: Jeremia 35 Johannes 8 vers 30 t/m 36 Lied 172 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 72 vers 6 en 7 (Nieuwe

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. J Plug.

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Ds. J Plug. Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Ds. J Plug. Lezen : 2 Tessalonicenzen1:3-12 Psalm 106 : 1 en 2 Psalm 106 : 3 en 21 Psalm 50 : 1 en 11 Opwekking 544 LVK 885 Muziek- en zangavond op zondag 27 mei in

Nadere informatie

65 jaar Bevrijdingsweek Zelhem 2010

65 jaar Bevrijdingsweek Zelhem 2010 65 jaar Bevrijdingsweek Zelhem 2010 van vrijdag 30 april tot en met zaterdag 8 mei 2010 Georganiseerd door de Buurt- en Toneelvereniging de Meene en Stichting Zelhem & Oranje mmv oa Museumboerderij Smedekinck

Nadere informatie

Programma mini-feestweek 2017

Programma mini-feestweek 2017 Programma mini-feestweek 2017 Ter ere van de 50 e verjaardag van Koning Willem-Alexander Woensdag 26 april Muzikale foto-middag (met nieuwe foto s van oud-hagestein) Donderdag 27 april Koningsdag met o.a.

Nadere informatie

zondag 7 mei 2017 Musica pro Deo Het licht wordt ontstoken terwijl we NLB lied 633: 1 en 5 zingen Welkom Stilte

zondag 7 mei 2017 Musica pro Deo Het licht wordt ontstoken terwijl we NLB lied 633: 1 en 5 zingen Welkom Stilte zondag 7 mei 2017 Musica pro Deo Het licht wordt ontstoken terwijl we NLB lied 633: 1 en 5 zingen Welkom Stilte Bemoediging v: Onze hulp is in de Naam van de Heer a: DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT. Drempelgebed

Nadere informatie

ALGEMENE ORANJEVERENIGING BAFLO. Programmaboekje 2018

ALGEMENE ORANJEVERENIGING BAFLO. Programmaboekje 2018 ALGEMENE ORANJEVERENIGING BAFLO Programmaboekje 2018 Facebook-pagina: Oranjevereniging Baflo VOORWOORD Vrijdag 27 april a.s. vieren we de 51 e verjaardag van koning Willem-Alexander en daarmee alweer de

Nadere informatie

Welkom in Het Centrum Protestantse Gemeente Nijverdal zondagmorgen 1 mei 2016

Welkom in Het Centrum Protestantse Gemeente Nijverdal zondagmorgen 1 mei 2016 voorganger Welkom in Het Centrum Protestantse Gemeente Nijverdal zondagmorgen 1 mei 2016 : Ds W. Broekema ouderling v dienst : Gerdinand Piksen organist lector : Ineke ten Brug : Lien Kootstra Orgelspel

Nadere informatie

PROGRAMMA KONINGINNEDAG 4 & 5 MEI

PROGRAMMA KONINGINNEDAG 4 & 5 MEI PROGRAMMA KONINGINNEDAG 4 & 5 MEI 2008 0 Oranjevereniging Prinses Juliana Oud-Beijerland PontMeyer Oud-Beijerland: Kwaliteit tegen lage prijzen PontMeyer is de grootste leverancier van hout en plaatmateriaal

Nadere informatie

Zondag 28 april 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost

Zondag 28 april 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 28 april 2019 Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Voorganger Organist : Pastor Marja Griffioen : Guus Korpershoek Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje aansteken

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018

Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Nieuwsbrief De Lichtbron 13 april tot 20 april 2018 Lichtbron-inspiratie In een aantal gespreksgroepen is na de Pasen het verhaal van Tomas behandeld. Zijn (on)geloof en twijfels helpen ons in onze twijfels.

Nadere informatie

Oranje Vereniging Spankeren

Oranje Vereniging Spankeren Oranje Vereniging Spankeren Oranjefeest Spankeren 2017 19 & 20 mei 2 www.ovspankeren.nl Oranje Vereniging Spankeren V O O R W O O R D Terwijl ik dit voorwoord schrijf, schijnt het zonnetje buiten en zit

Nadere informatie

Adoptie oorlogsplaquette Beekstraat Wageningen. Op donderdag 26 maart 2015

Adoptie oorlogsplaquette Beekstraat Wageningen. Op donderdag 26 maart 2015 Adoptie oorlogsplaquette Beekstraat Wageningen Op donderdag 26 maart 2015 Adoptie gedenkplaat Beekstraat door de Ireneschool In de Beekstraat bevindt zich tegen de voorgevel van de huizenrij, tussen de

Nadere informatie

Aubadeboekje Koningsdag 2018

Aubadeboekje Koningsdag 2018 Aubadeboekje Koningsdag 2018 Bestuur Oranjevereniging Nunspeet Voorzitter Henry Stulen: Mijn naam is Henry Stulen. Ik mag voorzitter zijn van onze Oranjevereniging. Een hele eer om mijn bijdrage te mogen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 28 t/m 39 Psalm 56 vers 5 en 6 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 91 vers 1 en 5 Psalm 119 vers 13, 14

Nadere informatie

Programmaboekje 2013

Programmaboekje 2013 Programmaboekje 2013 Colofoon Postbus 88, 8084 ZH t Harde Voorzitter Secretaris Penningmeester Algemeen Algemeen Algemeen Aart Akster Marchel Akster Marloes Lieftink Pim van der Beek Gerrit Leusink Kees

Nadere informatie

Oranjefeest PROGRAMMABOEKJE. Oranjevereniging Kamperzeedijk Datum: 20 en 21 juni 2014

Oranjefeest PROGRAMMABOEKJE. Oranjevereniging Kamperzeedijk Datum: 20 en 21 juni 2014 Oranjefeest 2014 PROGRAMMABOEKJE Oranjevereniging Kamperzeedijk Datum: 20 en 21 juni 2014 Programma Vrijdag 15:30 uur Officiële opening van het Oranjefeest door Wethouder Visserman 15:45 uur Aanvang kinderspelen

Nadere informatie

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur

Beste ouder(s), Met vriendelijke groet, Heidi van Pinxteren Directeur Beste ouder(s), Nog een paar dagen en dan kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende vakantie. Voor groep 1 t/m 4 start 24 april de vakantie om 12.30 uur. Groep 5 t/m 8 mag om 14.30 uur gaan

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 28 t/m 39 Psalm 56 vers 5 en 6 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 91 vers 1 en 5 Psalm 119 vers 13, 14

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

Dodenherdenking woensdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument

Dodenherdenking woensdag 4 mei Bezinningsbijeenkomst. voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument Dodenherdenking woensdag 4 mei 2011 Bezinningsbijeenkomst voorafgaand aan de Stille Tocht en de plechtigheid bij het Monument Grote Kerk, Noordstraat, Terneuzen Thema Vrijheid op straat Inleidend orgelspel

Nadere informatie

Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT

Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT Oranjevereniging Raard, Bornwird, Foudgum presenteert Dorpsfeest 2017 SPORT Donderdag 8, vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 Bêste inwenners fân Raard, Bornwird, Foudgum Dit jaar staat weer in

Nadere informatie

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a.

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a. jaargang 23 - nr. 9 mei 2019 Bezoekadres Ikeloane 10 9281 RB Corr. Adres Postbus 20 9280 AA HARKEMA Telefoon 0512 361711 E-mail adres wynroas@noventa.nl Website wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a.

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk 2 Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 16 september 2018 kleur: groen Dienst: Oude kerk om 9.00 uur Voorganger: Ds. P. Verbaan, Ermelo Organist: mevr.

Nadere informatie

Festiviteiten Comité Otterlo

Festiviteiten Comité Otterlo Jaar programma 2013 Over Festiviteiten Comité Otterlo Vanuit de bewoners en het bedrijfsleven van Otterlo komt de wens om het dorp levendig en open te houden en dat er vrij toegankelijk evenementen voor

Nadere informatie

De gemeente gaat staan Genade zij u en vrede van God, onze Vader van Christus, onze Heer. Amen

De gemeente gaat staan Genade zij u en vrede van God, onze Vader van Christus, onze Heer. Amen WILHELMINAKERK SOEST 4 MEI 2014 Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdragers: Leen Lievaart, Aartje Knol Lector: Iet Friele Organist: Gert Muts Beamer: Ernst Mellink OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Nadere informatie

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Toespraak Gerdi Verbeet Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Beste gasten, vrienden van vrede en vrijheid,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. vanuit groep 0,1,2 Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Koningsdag Letter ee Stage Hoofdluis Gezond op school vanuit groep 0,1,2 En verder.. Kalender Verjaardagen

Nadere informatie

INFO. Jaargang 23, Nummer 30,

INFO. Jaargang 23, Nummer 30, INFO Jaargang 23, Nummer 30, 2-5-2017 Maandag 01 mei LOT controle Dinsdag 02 mei Directie s middag aanwezig Woensdag 03 mei Route 8 Eindtoets groep 8 Donderdag 04 mei Route 8 Eindtoets groep 8 Directie

Nadere informatie

Lesdeal Koningsdag 2018

Lesdeal Koningsdag 2018 Lesdeal Koningsdag 2018 Groep 4 t/m 8 Koningsdag is een speciale dag in Nederland! Op deze dag, 27 april, is koning Willem- Alexander jarig en viert hij zijn verjaardag met het hele land. Dit heb je waarschijnlijk

Nadere informatie

Vrijdag 22 april 2016

Vrijdag 22 april 2016 Vrijdag 22 april 2016 Maar detrooster, de Heilige Geest, Welken de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u alles leren, en zal u indachtig maken alles, wat Ik u gezegd heb. Joh. 14:26 Met de kinderen

Nadere informatie

Woensdag 03 mei Donderdag 04 mei Vrijdag 05 mei Bevrijdingsdag. Alle kinderen vrij.

Woensdag 03 mei Donderdag 04 mei Vrijdag 05 mei Bevrijdingsdag. Alle kinderen vrij. INFO Jaargang 23, Nummer 29, 18-4-2017 Maandag 17 april 2 e Paasdag Dinsdag 18 april Woensdag 19 april Directie afwezig Donderdag 20 april Afsluiting Landenproject Vrijdag 21 april Koningsspelen Ma t/m

Nadere informatie

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019

JOURNAAL no 5 6 Mei 2019 Redactie : Jan Geurts Tel. 040-20 42 540 KBO BRABANT Afdeling Valkenswaard e-mail: kbovalkenswaardactiviteiten@gmail.com website: www.kbo-valkenswaard.nl Rabobank: NL63 RABO 0152 9298 00 JOURNAAL no 5

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Psalm 27 Schoolpsalm 21 vers 1 Psalm 84 vers 1 en 2 Psalm 18 voorzang Psalm 27 vers 1 en 7 Gezang 409 vers 1, 2, 3, 4 en 5 Psalm 43 vers

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus/ september 2012

Nieuwsbrief augustus/ september 2012 Nieuwsbrief augustus/ september 2012 1 en 2 september: Feestweekeinde 100 Jaar Den Dolder met Poppodium, Jaarmarkt, Kunstmarkt en nog meer. Alle activiteiten zijn in het centrum van het dorp op en aan

Nadere informatie

NATIONALE HERDENKING NATIONALE VIERING

NATIONALE HERDENKING NATIONALE VIERING 4 en 5 mei NATIONALE HERDENKING OP 4 MEI EN OP 5 MEI Elk jaar herdenken we op 4 mei de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog en vieren we op 5 mei de bevrijding. Er zijn steeds minder mensen in Nederland

Nadere informatie

Inschrijven Handboek Informatie: Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen

Inschrijven Handboek Informatie: Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945 Wageningen Inschrijven Als u mee wilt doen met de Bevrijdingsvuurestafette, kunt u zich inschrijven door het bijgevoegde inschrijfformulier in te vullen of door deze digitaal in te vullen op de website: www.bevrijdingsvuurestafette.nl.

Nadere informatie

Eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Dorpskerk 4 mei 2014 Zondag Misericordia Domini: Barmhartigheid van de Heer

Eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Dorpskerk 4 mei 2014 Zondag Misericordia Domini: Barmhartigheid van de Heer Eredienst in de Protestantse Gemeente Heemskerk Dorpskerk 4 mei 2014 Zondag Misericordia Domini: Barmhartigheid van de Heer Voorganger: ds Marco Visser Orgel/vleugel: Anja van der Ploeg Ouderling: Wim

Nadere informatie

JUBILEUMPROGRAMMA 2009

JUBILEUMPROGRAMMA 2009 BEWAARBOEKJE incl. programma 24 oktober JUBILEUMPROGRAMMA 2009 1909-2009 T B E B B A E U N V N R K R R A C T O O R B H E O O N I N S S I Kantoor Schep te Oud-Beijerland In ontwikkeling Drijvend Restaurant

Nadere informatie

PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013

PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013 PROGRAMMAOVERZICHT SCHALKHAAR LIFE! 2013 De organisatie van Schalkhaar Life! is trots u het prachtige programma voor 2013 bekend te kunnen maken. We hopen ook dit jaar weer dat dit spetterende programma

Nadere informatie

Draaiboek voor de Nationale herdenking op zondag 4 mei 2003.

Draaiboek voor de Nationale herdenking op zondag 4 mei 2003. Draaiboek voor de Nationale herdenking op zondag 4 mei 2003. Vlaggen : Kransen : Geluid Stoelen : Nabij het oorlogsmonument worden 4 vlaggenmasten geplaatst door de afdeling civiele werken. Op 4 mei worden

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 26 oktober voorganger: ds. Evelijne Swinkels-Braaksma organist: Erik Visser

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 26 oktober voorganger: ds. Evelijne Swinkels-Braaksma organist: Erik Visser Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 26 oktober 2014! Ontwerp van het Huis van de Ene (Berlijn 2018)) Maar een rots-vast vertrouwen Ik geloof dat het kan Om bruggen te bouwen Soms droom ik

Nadere informatie

Troonnieuws. Het Koningslied van de Hoekstee

Troonnieuws. Het Koningslied van de Hoekstee Troonnieuws Van 8 t/m 23 april houden wij onze projectweek met als thema troonswisseling. In dit Troonnieuws willen wij u vertellen welke activiteiten wij ondernemen. Het Koningslied van de Hoekstee Vanmorgen

Nadere informatie

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht

Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Welkom in Graafzicht Ontmoeting & gezelligheid in Graafzicht Programma April 2019 Voorwoord In dit boekje vindt u alle activiteiten van de maand april. U bent van harte welkom om hier aan deel te nemen.

Nadere informatie

Locatie Wilhelminakerk Zondagsbrief 29 april 2018

Locatie Wilhelminakerk Zondagsbrief 29 april 2018 Locatie Wilhelminakerk Zondagsbrief 29 april 2018 Voorganger: Prof. J. Muis, Utrecht Ambtsdragers: Piet de Gier, Pieternel Rodermond Lector: Fred van Knobelsdorff Organist: Jan Meurs Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief 1 / 2. Nieuwtjes en groetjes. Vanuit groep 0, 1, 2. S c h o o l m e t d e B i j b e l D e V a l k Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter ee Gezond op school Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 0, 1, 2 En verder.. Kalender Verjaardagen Contact S c h o o l m e

Nadere informatie

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen

Weekkaart-nieuwsbrief maandag 6 mei vrijdag 10 mei 2019 DINSDAG 7 MEI VRIJDAG 10 MEI. Bijzonderheden/aankondigingen WEEKKAART NIEUWSBRIEF MAANDAG 6 MEI 2019 VRIJDAG 10 MEI 2019 Samen leren voor morgen! Leerling aanmelden? Vragen? Directeur is van maandag t/m donderdag tot 18.00 uur bereikbaar: 06-19460013. MAANDAG 6

Nadere informatie

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1.

Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. Weekbrief Wijkgemeente 1 Hervormd Woudenberg zondag 27 mei 2018 Drop Content Blocks Here Rondom de eredienst Graag heten we u én jou van harte welkom in de kerkdiensten van wijkgemeente 1. De kerkdiensten

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Koninginnedag Programmaboekje Aangeboden door het Oranje Comité Grootebroek 18 e jaargang nummer 1

Koninginnedag Programmaboekje Aangeboden door het Oranje Comité Grootebroek 18 e jaargang nummer 1 Koninginnedag 2008 Programmaboekje Aangeboden door het Oranje Comité Grootebroek 18 e jaargang nummer 1 Tal van activiteiten voor jong en oud. Van de vroege ochtend tot de late avond. Amusement, gezelligheid,

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

5 mei Oecumenische viering

5 mei Oecumenische viering 5 mei 2019 3 e zondag van Pasen Oecumenische viering Open Hof-gemeente RK gemeenschap Buitenkerk Raak mij aan Voorgangers in deze viering: ds Kasper Jager ( verkondiging ) en pastor Hans Schoorlemmer (

Nadere informatie

Jaargang 14 - nr. 15 16 april 2015. Welkom op school

Jaargang 14 - nr. 15 16 april 2015. Welkom op school Jaargang 14 - nr. 15 16 april 2015 Welkom op school Lennart Verkaar Groep 1 Instroom Geef me de ruimte Altijd al in een vliegtuig willen stappen? Of een reisje naar de maan maken? Vanmiddag, 16 april,

Nadere informatie

Vrede en vrijheid maken we samen.

Vrede en vrijheid maken we samen. Vrede en vrijheid maken we samen. Draagt u ook bij? Wageningen 5 mei. 5 mei 1945 Bevrijding! 4 mei, 23.00 uur Bevrijdingsvuurceremonie Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de Duitse overheersing tijdens

Nadere informatie

Oranjevereniging Piershil

Oranjevereniging Piershil Oranjevereniging Piershil Programma Oranjeweek 2015 Word ook lid! 10,00 per jaar voor het hele gezin oranjeverenigingpiershil.nl ov-piershil@live.nl /oranjeverenigingpiershil Voorwoord van onze burgemeester

Nadere informatie

Zondag 07 mei e zondag van de Paastijd

Zondag 07 mei e zondag van de Paastijd Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Drempelgebed Lied 111: 1, 5 en 6 Zondag 07 mei 2017 4 e zondag van de Paastijd Voorganger: ds. T. Fossen, Amersfoort Gastvrouw: Jantie de Vries Lector: Jantie de Vries

Nadere informatie

Programma Dodenherdenking Lopik-dorp 2009

Programma Dodenherdenking Lopik-dorp 2009 Graag aandacht voor het volgende. Uit respect voor alle oorlogs- en geweldslachtoffers vragen wij u om niet uw rug richting het monument te draaien. Programma Dodenherdenking Lopik-dorp 2009 I II III IV

Nadere informatie

Aansteken van de vierde adventskaars Aandacht voor de bloemschikking

Aansteken van de vierde adventskaars Aandacht voor de bloemschikking Orde van dienst zondag 23 december 2018 Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Vierde Advent Voorganger: Ds. Gertjan Robbemond Muzikale leiding: Dhr. Leo Lommers ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes,

Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Toespraak Gerdi Verbeet Onthulling vernieuwd monument Voorhout, 3 mei 2017 Geachte burgemeester, dames en heren, beste jongens en meisjes, Hartelijk dank dat u mij vandaag de gelegenheid geeft iets te

Nadere informatie

H O F N I E U W S. BERICHT VAN DE LEESCOORDINATOREN: DE ZOMERLEESDIP Zie bijlage 1 van deze nieuwsbrief.

H O F N I E U W S. BERICHT VAN DE LEESCOORDINATOREN: DE ZOMERLEESDIP Zie bijlage 1 van deze nieuwsbrief. H O F N I E U W S Agenda Groep(en) Activiteit Vrijdag 6 juli 1 t/m 8 Laatste schooldag Ma 8/7 t/m vr.16/8 1 t/m 8 Zomervakantie AFSLUITING SCHOOLJAAR 2017-2018 Waterspektakel Beste ouders, opa en oma's

Nadere informatie

23 e jaargang nr.16 Donderdag 18 april 2019

23 e jaargang nr.16 Donderdag 18 april 2019 23 e jaargang nr.16 Donderdag 18 april 2019 Beste ouders, verzorgers en belangstellenden van de leerlingen van Het Mozaïek, Vandaag hebben we met de gehele school een mooie paasviering gehad met Marcel

Nadere informatie

Stichting Comité 4 en 5 Mei Nieuwegein

Stichting Comité 4 en 5 Mei Nieuwegein B e l e i d s p l a n 2 0 1 6-2 0 2 1 Stichting Comité 4 en Stichting 5 Mei Nieuwegein Comité 4 en 5 Mei Nieuwegein 2. Inleiding In onderstaand beleidsplan legt het bestuur van het beleid voor de komende

Nadere informatie

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema:

Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus thema: Tentdienst Gelselaar zondag 28 augustus 2016 thema: voorganger: ds. Co Janssen Ouderling van dienst: Dinie Kossink mmv: The Ballad Singers aanvang: 9.30 uur Orde van dienst The Ballad Singers zingen enkele

Nadere informatie

Onze koningin. Het Koninklijk Huis en de koninklijke familie

Onze koningin. Het Koninklijk Huis en de koninklijke familie Onze koningin Koningin Beatrix is Koningin der Nederlanden. Haar volledige naam luidt: Beatrix Wilhelmina Armgard, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld. Ze

Nadere informatie

Eerste Heilige Communie

Eerste Heilige Communie Eerste Heilige Communie 3 juni 2018 Open Hof Thema: Iedereen telt mee Voor de kinderen Een stapje verder Toen je gedoopt werd, hebben je ouders de eerste stap gezet op de weg van Jezus. Nu je wat groter

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Bilthoven

Protestantse Gemeente Bilthoven Protestantse Gemeente Bilthoven WIJKGEMEENTE OOST / WEST zondag 9 augustus 2015 Noorderkerk, 10.30 uur Voorganger Ouderling Diakenen Lector Organist Koster Collecte ds. Benedikte L. Bos Ria Foeken en Tjitske

Nadere informatie

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording

Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Kerkbrief Hervormde gemeente Wijk Oost Bennekom Protestantse Gemeente Bennekom in wording Zondag 28 april 2019 kleur: wit Dienst: Ichthuskerk om 9.30 uur Voorganger: mevr. ds. M.A. de Hoog, Doorn Organist:

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

O, Jezus hoe vertrouwd en goed, lied 446 : 1,4,6. Als een hert dat verlangt naar water

O, Jezus hoe vertrouwd en goed, lied 446 : 1,4,6. Als een hert dat verlangt naar water O, Jezus hoe vertrouwd en goed, lied 446 : 1,4,6 O Jezus, hoe vertrouwd en goed klinkt mij uw naam in t oor, uw naam die mij geloven doet: Gij gaat mij reddend voor. Al wat ik doe, al wat ik wil, het is

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

liedblad Oranjeconcert

liedblad Oranjeconcert liedblad Oranjeconcert Rood, wit en blauw Rood, wit en blauw, zijn de kleuren van de vlag, Oranje is de wimpel die ik wapp ren zag. Wit is de stok, oranje is de knop. Groen is het gras en daar staat ie

Nadere informatie

De Leidraad. Zondag De Goede Herder 30 april 2017

De Leidraad. Zondag De Goede Herder 30 april 2017 Orde van dienst De Leidraad +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zondag De Goede Herder 30 april 2017 Voorganger: ds. J. Bonnes Organist: Johan Groen Welkom en mededelingen Aansteken van

Nadere informatie

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017

De Leidraad. Kerstnachtdienst 24 december 2017 Orde van dienst De Leidraad ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Kerstnachtdienst 24 december 2017 Voorganger: Ds. Nel van Dorp Organist: Patrick Hopper M.m.v. De Zanggroep olv Vigilia

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Zondag 6 mei 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Welkom en mededelingen Zingen Psalm 91: 1 en 2 1. Heil hem wien God een plaats bereidt in zijn verheven woning; hij overnacht in veiligheid bij een almachtig

Nadere informatie

Orde van dienst voor zaterdag 20 april

Orde van dienst voor zaterdag 20 april Orde van dienst voor zaterdag 20 april Stille Zaterdag // De Paaswake Voorganger: Ouderling: Organist: ds. John Boogaard Peter van Krugten Erik Westerhout Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De

Nadere informatie