Nieuwsbrief 03. In deze nieuwsbrief o.a.: TSO Brede schoolactiviteiten Ouderbijdrage Studiedag Ouderhulp Open dag Uit de groepen Ingekomen post

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 03. In deze nieuwsbrief o.a.: TSO Brede schoolactiviteiten Ouderbijdrage Studiedag Ouderhulp Open dag Uit de groepen Ingekomen post"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 03 Week 40 en september t/m 14 oktober In deze nieuwsbrief o.a.: TSO Brede schoolactiviteiten Ouderbijdrage Studiedag Ouderhulp Open dag Uit de groepen Ingekomen post KALENDER Nieuwsbrief Start Kinderboekenweek Knutselcircuit Open dag Octant Boekenmarkt Nieuwsbrief okt. Herfstvakantie TSO De laatste tijd zien wij tijdens de overblijf regelmatig kinderen die ongezond eten meekrijgen voor de lunch. Graag zouden wij nogmaals onder uw aandacht willen brengen wat er is toegestaan tijdens de overblijf. Dit is wat er in ons protocol vermeld staat: "Richtlijn voor de meegenomen lunch en drinken is dat het verantwoord moet zijn (zie kader), om problemen te voorkomen verzoeken we u uw kind(eren) geen snoep mee te geven naar de TSO (N.B. koekjes met chocolade worden als snoep beschouwd)". Een gezonde lunch bestaat uit 2 tot 3 sneetjes brood met halvarine en beleg. Het liefst zien we natuurlijk meergranen of volkoren brood in de trommel. Dit geeft meer verzadiging en is beter voor de stoelgang dan wit brood. Maar af en toe een kleine krentenbol, bolletje, krentenboterham, witte boterham in de broodtrommel maakt de lunch afwisselend en zorgt ervoor dat kinderen hun trommel leegeten. En de variatie zit hem natuurlijk ook in verschillende soorten beleg: bijvoorbeeld kaas, vleeswaren, humus, pindakaas, jam, notenpasta, appelstroop, gekookt ei, (zelfgemaakte) eisalade, sandwichspread of vis. Daarnaast kan je de trommel aanvullen met groenten, zoals reepjes paprika, stukjes komkommer, kerstomaatjes, blaadje sla of tuinkers enz. En als laatste wat fruit erbij een mandarijntje, stukje appel, banaan, peer, gedroogd fruit of in de vorm van een fruitsmoothie. Samen met een beker melk, karnemelk of water maakt het de gezonde lunch af.

2 BREDE SCHOOLACTIVITEITEN Het aantal inschrijvingen voor brede school activiteiten is in de afgelopen week gestaag gegroeid. Het is echter nog niet genoeg. Er is nog veel ruimte bij verschillende activiteiten. Het is een leuk en gevarieerd aanbod. Het zou zonde zijn als deze afgeblazen moeten worden vanwege te weinig belangstelling. Dus grijp uw kans een schrijf uw kind in voor dit mooie rijke aanbod. Via de site kunt u de aanmelding realiseren. Als u daarover vragen hebt horen wij die graag. OUDERBIJDRAGE Zoals u in de schoolgids hebt kunnen lezen vragen we jaarlijkse een ouderbijdrage. Deze vrijwillige bijdrage is hard nodig om ons (OGO-) onderwijs en onze levensbeschouwelijke identiteit gestalte te geven. De ouderbijdrage bedraagt voor het schooljaar ,00. Via Agora hebt u een machtingsformulier ontvangen. Deze kunt u ingevuld aan school retourneren. U kunt uiteraard de ouderbijdrage ook zelf overmaken op rekeningnummer IBAN: NL 24 RABO t.n.v. Agora, inzake Ouderbijdrage ovv ICB Octant + naam kind STUDIEDAG Maandag 3 oktober is er een studiedag met het team. De kinderen zijn deze dag vrij van school. Tijdens de studiedagen werkt het team op school aan de kwaliteit van ons onderwijs. OUDERHULP Er heeft zich al een aantal ouders aangemeld als hulpouder voor de commissies van feesten en activiteiten ( Sinterklaas - Kerst - Pasen - Sport - De bibliotheek). We kunnen echter nog wel wat hulp gebruiken via Digiduif kunt zich aanmelden voor en van de commissies. De formulieren staan tot maandag 3 oktober op. Alvast heel erg bedankt voor deze onmisbare hulp. KINDERBOEKENWEEK Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek met het thema 'Voor altijd jong!'. We openen de Kinderboekenweek feestelijk en deze hele week zal in het teken staan van boeken, lezen, voorlezen en vooral veel leesplezier! Zoals de titel doet vermoeden willen we daar ook opa s en oma s bij betrekken, daar hoort u via de leerkracht meer over. Vrijdag 7 oktober houden we een schoolbreed knutselcircuit. De kinderen gaan groepsdoorbroken op beide locaties creatief aan de slag met de kinderboekenweek. Donderdag 13 oktober is in het kader van de kinderboekenweek de jaarlijkse kinderboekenmarkt. Deze organiseren we samen met Ayundo. De markt is van uur tot uur. Door heel Octant en Ayundo heen mogen kinderen dan op kleedjes hun oude/gelezen boeken neerleggen en ze voor een leuk prijsje verkopen aan de ouders en kinderen die langskomen. We hopen op een feestelijke week, waarbij we heel veel plezier beleven aan boeken en lezen..

3 OPEN DAG Woensdag 12 oktober organiseren alle scholen van Agora een open dag voor nieuwe ouders. Tijdens deze informatieochtend vertellen we over het onderwijs op ICBS Octant en kijken we in de klassen.

4 Uit de groepen VERRASSING 14 september 2016 werd groep 7 verast met ijsjes, door Evi en Chantal door het warme weer geschreven door Meyra VLIEGTUIGJES VOUWEN We gingen met de klas vliegtuigjes vouwen. In het begin moest je vliegtuigjes vouwen en dan 2 dingen opschrijven die je lastig vond. En daarna gingen we met ze alle naar buiten. Dan gingen we voor de school muur staan. En juf telde van 3 naar en gooien maar. Dan moest je rond lopen en soms een vliegtuigje pakken en kijken wat die gene moeilijk vind. En als je denkt ja daar ben ik goed in dan moet je je naam daar bij zetten maar als je denkt nee dat vind ik ook moeilijk dan moet je hem weer terug leggen. Dat hebben we dus twee keer gedaan en toen gingen we weer naar binnen. Geschreven door Feline DAM TOT DAM LOOP Zondag 18 september was de dam tot dam loop. Een aantal kinderen heeft aan de loop mee gedaan. Een sportieve prestatie van formaat. dam tot dam loop aftelen en heel hart rene j wert heel mo maar het was heel luuk en ju kreeg un sakj met spule en meedaju en daar zijn wij op de vootoo en iedreen heeft un meedalj Kris J, Charlie, Juf Sandra, Kiera, Milene, Elise Dam tot dam loop Aftellen en heel hard rennen. Je werd heel moe, maar het was heel leuk. En je kreeg een zakje met spullen en een medaille. En daar zijn wij op de foto en iedereen heeft een medaille. Deze kanjers (Collin en Naomi) hebben de mini dam tot damloop gelopen. geschreven door Demi en Quinten.

5 schoolvoetbal foetbalen wie sat er in ons tiem jet kaya berr demi fleur charlie we hebben un beker gewonen we zijn derde gewordn dit was onsu dag Schoolvoetbal Voetballen wie zat er bij ons in het team: Jet, Kaya, Berr, Demi, Fleur, Charlie. We hebben een beker gewonnen. We zijn derde geworden. Dit was onze dag. Kaya en Jet Schoolvoetbal groep 3 wij zijn de 6 geworden josephine martijn marijn esmee dylann bjorn danial senna. marijn heeft 2 keer geskort tegen de ragnk. wij zijn octant. het was cool we moesten heel hart werken. de bal was heel hart maar we haden geen beeker. aleen kreegen de een beeker en we moesten ook tegen de reegenboog dat ging goed. op het begin vond ik het heel spanend he. we waren dor schoolvoetbal Wij zijn zesde geworden. Josephine, Martijn, Marijn, Esmee, Dylan, Bjorn, Danial en Senna. Marijn heeft 2 keer gescoord tegen de Rank. Wij zijn Octant. Het was cool en we moesten heel hard werken. De bal was heel hard, maar we hadden geen beker. En we moesten ook tegen de regenboog dat ging goed. In het begin vond ik het heel spannend. We waren door. geschreven door josephine en martijn GROEP 4 De stamboom De opa van Leco kwam bij ons op bezoek in de klas. Hij heet opa Karel. Opa Karel is met pensioen. Hij hoeft niet meer te werken. Opa kwam vertellen over de kwartierstaat van Leco. De kwartierstaat is een soort stamboom. Opa Karel kwam het verschil uitleggen tussen een stamboom en de kwartierstaat. Opa Karel is al 45 jaar bezig met het uitzoeken van zijn familie. Hij heeft allerlei manieren gevonden om aan informatie te komen.

6 Eerst gaat opa naar het archief. Dat is een bewaarplaats voor oude papieren. Daar zoekt hij naar oude rapporten, trouwboekjes, of rouwadvertenties. Soms vindt hij een krantenknipsel uit een krant. Dan kan hij zien wanneer iemand is geboren of overleden is. Opa Karel vindt het leuk om zo veel mogelijk informatie te vinden van zijn voorouders. In een stamboom schrijf je alleen de naam en geboortedatum op. In een kwartierstaat staat heel veel informatie. Opa Karel verzamelt ook geboortekaartjes en belangrijke papieren. Op de papieren staat met krulletters geschreven. Dit kunnen we bijna niet lezen. Ook vertelt opa dat er vroeger geen achternamen bestonden. Dat is gek. Wij hebben veel geleerd. Opa Karel kon heel mooi vertellen. Ingekomen post REPTIELENMIDDAG Op zondagmiddag 9 oktober wordt op stadsboerderij Darwinpark te Zaandam informatie verstrekt en een demonstratie verzorgd over reptielen, schorpioenen en spinnen. Dit gebeurt met medewerking en onder leiding van Joop Oudhoff van reptielen advies centrum RAC BOA. Het komt helaas maar al te vaak voor dat mensen in een opwelling en gespeend van voldoende kennis een reptiel in huis nemen. Dergelijke dieren vereisen een zorgvuldige verzorging door een deskundige dierenhouder. Voor een doorsnee dierenliefhebber zijn reptielen en ongewervelde exoten feitelijk geen geschikte huisdieren! Joop Oudhoff vertelt hierover en illustreert zijn verhaal met een aantal meegenomen dieren. Deze activiteit begint om uur in de educatieve ruimte van de stadsboerderij en eindigt rond uur. Entree gratis. Maar let op, de ruimte is beperkt: vol is vol. Het adres van de boerderij is De Weer AH te Zaandam. Zie verder:

7 Opvoedcursus Opvoeden & zo in je eentje Een cursus voor alleenstaande ouders van kinderen van 3-12 jaar. Opvoeden in je eentje.. hoe doe jij dat? Positief blijven; makkelijker gezegd dan gedaan! Mijn kind wordt steeds brutaler en lijkt niet meer te luisteren naar wat ik zeg Negeren, straffen, belonen, hoe werkt dat? Alle ouders zijn van harte welkom! Deelname is gratis! De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten: Startdatum: 26 oktober 2016 Tijd: uur Locatie: Centrum Jong Krommenie Aanmelden: cursus@ggdzw.nl /

8

IBAN: NL 24 RABO t.n.v. Agora, inzake Ouderbijdrage ovv ICB Octant + naam kind

IBAN: NL 24 RABO t.n.v. Agora, inzake Ouderbijdrage ovv ICB Octant + naam kind Nieuwsbrief 04 Week 43, 44 en 45 20 oktober t/m 10 november In deze nieuwsbrief o.a.: Ouderbijdrage Hulp gevraagd Spelen met letters Rapport Uitmarkt Biebbus Operakoor KALENDER 20-10 Nieuwsbrief 31-10

Nadere informatie

HET EVENAARTJE. 21e jaargang nr.3 Vrijdag 30 september 2016

HET EVENAARTJE. 21e jaargang nr.3 Vrijdag 30 september 2016 Belangrijke data 3 oktober studiedag, kinderen vrij 4 oktober studiemiddag, kinderen s middags vrij 5 oktober start kinderboekenweek en Dag van de leerkracht 12 oktober open ochtend voor ouders van (evt.)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03. In deze nieuwsbrief o.a.: Open dag Kinderboekenweek Kinderboekenmarkt Opera aan de Zaan koor Ouderbijdrage

Nieuwsbrief 03. In deze nieuwsbrief o.a.: Open dag Kinderboekenweek Kinderboekenmarkt Opera aan de Zaan koor Ouderbijdrage Nieuwsbrief 03 Week 41 en 42 6 oktober t/m 20 oktober In deze nieuwsbrief o.a.: Open dag Kinderboekenweek Kinderboekenmarkt Opera aan de Zaan koor Ouderbijdrage OPEN DAG Woensdag 18 oktober organiseren

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03. KALENDER Nieuwsbrief Inspectiebezoek MR-vergadering Kinderboekenmarkt Open dag Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 03. KALENDER Nieuwsbrief Inspectiebezoek MR-vergadering Kinderboekenmarkt Open dag Nieuwsbrief Nieuwsbrief 03 Week 41 en 42 5 oktober t/m 19 oktober In deze nieuwsbrief o.a.: Open dag Kinderboekenweek Boekenmarkt Ouderbijdrage Inspectiebezoek Schoolvoetbal Sprookjesdans KALENDER 05-10 Nieuwsbrief

Nadere informatie

IBAN: NL 24 RABO t.n.v. Agora, inzake Ouderbijdrage ovv ICB Octant + naam kind

IBAN: NL 24 RABO t.n.v. Agora, inzake Ouderbijdrage ovv ICB Octant + naam kind Nieuwsbrief 05 Week 46 en 47 10 november t/m 24 november In deze nieuwsbrief o.a.: Ouderbijdrage Hulp gevraagd Operakoor Peuterspelen KALENDER 10-11 Nieuwsbrief 15-11 Biebbus 16-11 Biebbus 17-11 School

Nadere informatie

Geplande evenementen. 10 oktober 2018 Beste ouders/ verzorgers,

Geplande evenementen. 10 oktober 2018 Beste ouders/ verzorgers, 10 oktober 2018 Beste ouders/ verzorgers, We zijn gestart met de Kinderboekenweek en de school staat in het teken van lezen en vriendschap. Vanaf nu ontvangt u de nieuwsbrief een keer per maand. Veel nieuws

Nadere informatie

Nieuwsbrief 04 KALENDER

Nieuwsbrief 04 KALENDER Nieuwsbrief 04 Week 42, 43 en 44 14 oktober t/m 4 november In deze nieuwsbrief o.a.: Herfstvakantie Brede school activiteiten Thema afsluiting Knutselcircuit Uit de groepen Ingekomen post KALENDER 15 23

Nadere informatie

Tussenschoolse Opvang

Tussenschoolse Opvang Tussenschoolse Opvang Wat is Lunch @ Domino? Stichting Domino verzorgt al enkele jaren de opvang van kinderen tijdens de middagpauze voor basisschool De Appel in Roosendaal. De TSO wordt aangeboden op

Nadere informatie

Belangrijke data: Jarig de komende week zijn: Mediatoren

Belangrijke data: Jarig de komende week zijn: Mediatoren Jaargang 30 nummer 7 12 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag 17 oktober: Fruitdag Open Dag Donderdag 18 oktober: Mediatorenexamen Vrijdag 19 oktober: Bakenvieringen Speelgoedochtend kleuters Let op:

Nadere informatie

Schoolbericht 3. Donderdag 11 okt t/m donderdag 1 nov Belangrijke mededelingen: Vanuit de stamgroepen: Don 11 oktober BLOC VLOC

Schoolbericht 3. Donderdag 11 okt t/m donderdag 1 nov Belangrijke mededelingen: Vanuit de stamgroepen: Don 11 oktober BLOC VLOC Schoolbericht 3 Donderdag 11 okt t/m donderdag 1 nov 2018 Don 11 oktober BLOC VLOC Enkele data: 12 oktober Biebbus Vloc 16 oktober Ondersteuningsteam 16/17 oktober NSCCT Vloc gr. 5 t/m 8 17 oktober Open

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool

Voedingsbeleid basisschool Voedingsbeleid basisschool Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond

Nadere informatie

Tip: koop seizoensgroente en -fruit.

Tip: koop seizoensgroente en -fruit. Voedingsbeleid Inleiding We willen gezond eten op school voor iedereen gemakkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met de ouders zorgen we voor gezond eten

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van September 2015. Trots. Al in de tweede week van het schooljaar bezocht de inspecteur van het onderwijs

Nadere informatie

OPROEP: RESERVEKLEDING

OPROEP: RESERVEKLEDING Nieuwsbrief 15 Week 17,18 en 19 21 april t/m 12 mei In deze nieuwsbrief o.a.: Reservekleding Schoolfotograaf Ouderbijdragen Vakantierooster 2017-2018 Paasviering Koningsspelen Nieuws uit de groepen Ingekomen

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk Voedingsbeleid basisschool Fontanus- Harderwijk Introductie We hebben op onze school gekozen voor de Gezonde school-aanpak. Dat betekent dat we aandacht hebben voor sport en bewegen. Daarnaast willen we

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

28 mei Voedingsbeleid

28 mei Voedingsbeleid 28 mei 2019 Voedingsbeleid Introductie De Prinses Amaliaschool is een gezonde school en werkt al jaren aan de gezondheid van haar leerlingen. In september 2016 heeft de school het certificaat van thema

Nadere informatie

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze Introductie CBS de Rank wil gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast vinden wij dat een gezonde voeding bijdraagt aan

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 02. In deze nieuwsbrief o.a.: Werken aan een goede sfeer Zomerfeest Studiedag Nieuws van de ouderraad Schoolthema Bildung brede vorming

Nieuwsbrief 02. In deze nieuwsbrief o.a.: Werken aan een goede sfeer Zomerfeest Studiedag Nieuws van de ouderraad Schoolthema Bildung brede vorming Nieuwsbrief 02 Week 39 en 40 22 september t/m 6 oktober In deze nieuwsbrief o.a.: Werken aan een goede sfeer Zomerfeest Studiedag Nieuws van de ouderraad Schoolthema Bildung brede vorming KALENDER 25-09

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit

In deze nieuwsbrief. Schoolfruit In deze nieuwsbrief Schoolfruit Toestemming fotografie Volg De Fakkel op facebook Sportdag Dringend hulp gezocht! Ouderavond Vrijwillige ouderbijdrage Schoolfruit Voor komende week krijgen de leerlingen

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool De Diamant

Voedingsbeleid basisschool De Diamant Voedingsbeleid basisschool De Diamant Januari 2018 Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Gezonde school: Gezond leven

Gezonde school: Gezond leven Gezonde school: Gezond leven Introductie Onze leerlingen leren voor het leven. Naast rekenen, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden die onze leerlingen helpen om Vaardig de wereld in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 02 BREDE SCHOOLACTIVITEITEN OUDERBIJDRAGE

Nieuwsbrief 02 BREDE SCHOOLACTIVITEITEN OUDERBIJDRAGE Nieuwsbrief 02 Week 38 en 39 16 september t/m 30 september In deze nieuwsbrief o.a.: Brede schoolactiviteiten POVO informatieavond Ouderbijdrage Studiemiddag Ouderhulp Uit de groepen Ingekomen post KALENDER

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Voedingsbeleid

Voedingsbeleid Voedingsbeleid 2016-2019 O.B.S. t Jonkertje Jonkersvaart Inhoud 1. Introductie 2. Eten in de ochtendpauze 3. Eten tijdens de lunch 4. Drinken 5. Traktaties 6. Het goede voorbeeld 7. Uitvoering 1 1 Introductie

Nadere informatie

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl

Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Obs De Schakel Mendes da Costalaan 132 3431 AC Nieuwegein 030-6032593 info@obs-de-schakel.nl www.obs-de-schakel.nl Nieuwsbrief 1 06-09-2013 Beste ouders Een nieuw schooljaar is begonnen. Gelukkig zijn

Nadere informatie

***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage

***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - vrijdag, 22 maart Jaargang 19 Nummer 13 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Start 2 e taalhuis klas ** Schoolreisjes en ouderbijdrage

Nadere informatie

nr. 9 okt EERSTE KINDERMEMO

nr. 9 okt EERSTE KINDERMEMO EERSTE KINDERMEMO nr. Hierbij de eerste kindermemo van dit schooljaar. We zijn er reuze trots op! De kinderen hebben heel wat te vertellen of te laten zien. Veel plezier bij het doorlezen en bekijken van

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Protocol voeding en traktaties

Protocol voeding en traktaties Protocol voeding en traktaties Inhoud 1. Richtlijnen traktaties, lunch en tussendoortjes... 3 1.1 Het pauzehapje... 3 1.2 De lunch... 3 1.3 Traktaties... 4 2. Voorkeurslijsten traktaties, lunch en tussendoortjes...

Nadere informatie

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen

Voedingsbeleid. Niels Donders De Sportanen 2019 Voedingsbeleid Niels Donders De Sportanen 1-1-2019 INLEIDING 2 1.1 Waarom een voedingsplan 2 1.2 Gezond voedingsaanbod 2 1.2.1 Gezond eten met de schijf van vijf 3 1.2.2 Vaste en rustige eetmomenten

Nadere informatie

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen!

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen! In deze Boemeratel: 1. Mees Kees verkiezing 2. Nationaal Schoolontbijt 3. Bedankt van meneer Kees 4. Muziekproject 5. Leerteam 3-4 6. Kalender 7. KABoem: Interview met juf Jeanne Kidsteams Informatie die

Nadere informatie

Lekker afvallen en gezond eten

Lekker afvallen en gezond eten Lekker afvallen en gezond eten Welkom bij STARTMETLIJNEN.nl! Leuk dat je onze weekmenu s gaat volgen! De regels van het week-menu WISSELEN Je kunt wel hele dagen wisselen, maar bijvoorbeeld niet de lunch

Nadere informatie

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit

Drachten 11 april Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit Drachten 11 april 2019 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de kinderen van de Wiekslag, Schoolfruit De afgelopen periode hebben we gebruik kunnen maken van het schoolfruitproject. We zijn blij dat we daar

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Het motto van onze school wordt omschreven als: Zin in onderwijs. Uitgangspunt in de uitwerking op school is het Koersplan van de Stichting Best Onderwijs. We willen

Nadere informatie

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein GEZOND ETEN EN DRINKEN Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein Maart 2018 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F Jaargang 33, nummer 2 21 september 2018 Volgende nieuwsbrief 5 oktober 2018 Belangrijke dagen 1 oktober t/m 11 oktober schooltandarts 3 oktober start kinderboekenweek 5 oktober dag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2017

Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2017 Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2017 Studiedag Afgelopen woensdag hadden wij een personeelsdag van de Groeiling, onze stichting. Het thema van deze dag was: op zoek naar je AMBITIE, als school en als individu.

Nadere informatie

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Voedingsbeleid De Wereldweide In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Introductie Ons uitgangspunt is dat we met ouders en verzorgers in gesprek zijn over de

Nadere informatie

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool 1 Introductie Op onze school willen we gezond eten en drinken voor iedereen makkelijk maken. Samen met ouders proberen we te zorgen voor gezond eten en drinken

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen

Nadere informatie

KBS Wolderweide. Afwikkeling Overblijf oude stijl. Loes Brouwer

KBS Wolderweide. Afwikkeling Overblijf oude stijl. Loes Brouwer Wolderweetjes Weekinfo Maandag 2 Oktober 2017 KBS Wolderweide BELANGRIJKE DATA Stakingsdag Kinderen de middag vrij Kinderen vrij Donderdag 5 oktober Donderdag 16 november Maandag 29 januari Woensdag 14

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

WE ZIJN WEER GESTART!

WE ZIJN WEER GESTART! BASISSCHOOL DE TWIJN AUGUSTUS 2018 Professor Zeemanstraat 216 4532 JM Terneuzen 0115-613041 www.de-twijn.nl twijn@ogperspecto.nl Dinsdag en donderdag zijn onze fruitdagen. Wilt u uw zoon of dochter op

Nadere informatie

Protocol Voeding & Traktaties

Protocol Voeding & Traktaties Protocol Voeding & Traktaties Inhoud 1. Jump-in school. 2 2. Eetmomenten op school.. 2 3. Richtlijnen pauzehapje, lunch en traktaties.. 3 3.1 Pauzehapje (10-uurtje)... 3 3.2 Lunch tijdens de pauzecarrousel.

Nadere informatie

23 oktober 2015 Nummer 4

23 oktober 2015 Nummer 4 23 oktober 2015 Nummer 4 Inhoud: Deelname Europees schoolfruitprogramma Ingekomen stuk: onthulling jeugdprins Informatieavond groepen 8 verzet Speculaasactie Ingekomen stuk: werkgroep eerste heilige communie

Nadere informatie

Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september

Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september Maandag 18 september t/m vrijdag 22 september In deze weekbrief > Agenda > Verjaardagen leerlingen > Ouderkamer > Operajaar start met Opera in je klas! > Ouderbijdrage 2017-2018 > Schoolkalender in de

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2015/2016 nummer 11 In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Schoolregel van

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie 1516-02 (23-09-15) 23 september start kinderpostzegel actie 01 oktober groep 1-2 gaat deze ochtend naar Slabroek 02 oktober afscheidsviering juf Bets (zie blz. 2) 03 oktober gezinsviering H.Hartkerk aanvang

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

Hoe maak je voedingsbeleid op de basisschool?

Hoe maak je voedingsbeleid op de basisschool? Hoe maak je voedingsbeleid op de basisschool? Visie De eerste stap in het opstellen van een voedingsbeleid, is het vastleggen van de visie van de school op voeding. Hierin stellen jullie vast WAAROM jullie

Nadere informatie

OK ZOMERBL

OK ZOMERBL ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Introductie Op onze school besteden we aandacht aan het stimuleren van gezonde voeding. We zetten ons ervoor in om ouders te betrekken bij het meegeven van een gezond pauzehapje

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

#5 7 oktober t/m Herfstvakantie + studiedag. Even voorstellen

#5 7 oktober t/m Herfstvakantie + studiedag. Even voorstellen #5 7 oktober 2016 We vragen u om deze week een vrijwillige ouderbijdrage over te maken. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over! Oktober - november 09-10 9.30 uur Schoolkerkgezinsdienst 12-10 8.30 uur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 02. KALENDER Studiedag (kinderen vrij) Zomerfeest Start KBW Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 02. KALENDER Studiedag (kinderen vrij) Zomerfeest Start KBW Nieuwsbrief Nieuwsbrief 02 Week 39 en 40 21 september t/m 5 oktober In deze nieuwsbrief o.a.: Werken aan een goede sfeer Zomerfeest Studiedag Ouderhulp Brede schoolactiviteiten Afgelasting voetbaltoernooi SNAPPET

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer3, 2 oktober 2015 Kalender: 4 okt Regenboogdienst in NH-kerk, 10.00-11.00 uur 5 okt Dag van de Leerkracht 6 okt Verjaardag juf Karin 7 okt Verjaardag juf Samira 7 okt Start Kinderboekenweek,

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's.

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's. 24 september 2015 kalender Maandag 28 september Informatieavond groepen 1 Dinsdag 29 september Informatieavond groepen 6 Woensdag 30 september Informatieavond groepen 7 Voorlezen bij de kleuters In oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9-18 mei 2018

Nieuwsbrief 9-18 mei 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 9-18 mei 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een heerlijke meivakantie, die wel een beetje leek op een zomervakantie door het prachtige weer,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek.

Het Lebuïnusblad. Foto s op www.lebuinus.nl Op de site van school zijn foto s toegevoegd van de tentoonstelling over de Kinderboekenweek. Positief Bezig zijn op School Het Lebuïnusblad Goed gedrag kun je leren. In de week na de herfstvakantie gaan we de volgende regel oefenen op school: Op tijd komen is goed, want samen starten moet Tip

Nadere informatie

Belangrijke data in sept./okt. 2015

Belangrijke data in sept./okt. 2015 21 sept.2015 nr. 2 Gevonden voorwerpen Belangrijke data in sept./okt. 2015 In de hal van de school staat een rek met gevonden kleding en een krat met gevonden spullen. Aan het eind van de week gaan we

Nadere informatie

Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus Protocol continurooster

Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus Protocol continurooster Protocol continurooster obs Overstegen en b.s. Het Palet augustus 2016 Protocol continurooster Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De

Nadere informatie

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens

NORLANDIA KINDEROPVANG. Overblijfgids de Fortgens NORLANDIA KINDEROPVANG Overblijfgids de Fortgens Inhoud Waar bieden wij de tussenschoolse opvang (overblijf)?... 4 Wie werken er op de overblijf?... 4 Kennismaken... 4 Hoe verloopt een eerste keer overblijven?...

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 1 Introductie Wij als school zien graag dat alle kinderen gezond zijn, daar proberen wij op onze manier een bijdrage aan te leveren. Dat doen we onder andere

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje

Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool TSO-Informatieboekje Tussen Schoolse Opvang op de Kardinaal Alfrinkschool 2016-2017 TSO-Informatieboekje Inleiding Iedere schooldag, behalve op woensdag, kunnen de leerlingen van de Kardinaal Alfrinkschool gebruik maken van

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen

14 januari 2016. Nieuw jaar, nieuwe stichting. Medezeggenschapsraad. Oudervereniging. Cito toetsen 14 januari 2016 Nieuw jaar, nieuwe stichting Het nieuwe jaar is al weer twee weken oud en daarmee is de tweede helft van het schooljaar ingegaan. Vanaf 1 januari is De Polderrakkers onderdeel van stichting

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID

VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID VOEDING- EN TRAKTATIEBELEID We maken binnen het Kindcentrum afspraken en geven adviezen om gezond eten te bevorderen. Dit Kindcentrumbeleid over voeding kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Waarom

Nadere informatie

Brede school aanbod niet gesubsidieerde activiteiten Inschrijven via Digiduif!

Brede school aanbod niet gesubsidieerde activiteiten Inschrijven via Digiduif! Brede school aanbod 2016-2017 niet gesubsidieerde activiteiten Algemene en belangrijke informatie Voor deze activiteiten kunt u uw kind(eren) inschrijven via de formulieren in Digiduif. Voor de inschrijving

Nadere informatie

De derde editie van de nieuwsbrief

De derde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Jaargang 2 13-10 - 2011 www.olivijn.almere-speciaal.nl De derde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode Nieuws vanuit de directie Nieuws vanuit de ouderraad Nieuws

Nadere informatie

Nationaal schoolontbijt 2016

Nationaal schoolontbijt 2016 Een gezond ontbijt is belangrijk voor elk een ontbijt met een lekker kool glaasje melk goed voor elk eet gevarieerd dat probeert het nationaal school ontbijt je te leren om gezond te eten en hoe je dat

Nadere informatie

Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober Protocol continurooster

Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober Protocol continurooster Protocol continurooster obs Het Noorderlicht oktober 2017 Protocol continurooster Inhoud: 1. Voorwoord 2. Uitwerking continurooster 2.1. Regels en afspraken voor het eten en drinken 2.2. De lunch 2.2.1.

Nadere informatie

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2

INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 INFORMATIE OKTOBER 2018 NUMMER 2 schooljaar 2018 2019 Geachte ouder(s)/verzorgers, beste leerlingen, We zijn inmiddels al weer een paar weken aan het werk en dat gaat weer best heel goed! In groep 3 zijn

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek WEEKBULLETIN Week 41 Belangrijke data in oktober: Vr 10/10: groep 1/2 B vrij Di 14/10: studiemiddag, groep 1 t/m 8 vrij Vr 17/10: groep 1/2 A vrij Ma 20/10 t/m Vr 24/10: herfstvakantie Vr 31/10: groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27

Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27 Nieuwsbrief Kinderdagverblijf oktober 2016 Nr. 27 Inleiding Hallo allemaal, Oktober is een feit! De zomerperiode is omgevlogen en we hebben mede dankzij onze vakantie kracht Manouk en onze assistent leidster

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Iedereen hoort erbij, we sluiten niemand uit.

Iedereen hoort erbij, we sluiten niemand uit. Kalender VierKeerWijzer School Oktober 10/12 Oudergesprekken 12 Afsluiting Kinderboekenweek Kinderboekenmaand 13 Sponsorloop/ City 16 t/m Herfstvakantie Run groep 4 t/m 8 20 28 Wintertijd 31 Studiedag,

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2

Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2 Nieuwsbrief oktober 2016 nummer 2 Thema: Daar zorg ik voor! We lezen deze weken over koning Saul en de herdersjongen David. Met zijn harpspel kan David de sombere koning opvrolijken. Hij verslaat de reus

Nadere informatie

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4

Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf uur vrij. Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Maandag 6 november Studiemiddag, alle kinderen zijn vanaf 12.00 uur vrij Dinsdag 7 november Extra koffie ochtend voor de ouders van groep 3 en 4 Donderdag 8 november Schoolontbijt Maandag 13 november Koffie

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 17 september 2018 Belangrijke data: Emailadreswww.wolderweide.nl Informatieavond groep 1 t/m 3/4 Algemene ledenvergadering Oudervereniging Studiedagen: Vrijdag 28 september

Nadere informatie

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf

Fantasie is... een wortel met armpjes. (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid. Het Fantaziehuis. Kinderdagverblijf Fantasie is... een wortel met armpjes (Tessa, 3 jaar) Voedingsbeleid Het Fantaziehuis Kinderdagverblijf In ons pedagogisch beleidsplan wordt op dit moment voornamelijk benoemd hoe we eten en niet zozeer

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 17. Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar enthousiaste deelname en/of begeleiding!

Nieuwsbrief nr. 17. Wij willen iedereen bedanken voor zijn of haar enthousiaste deelname en/of begeleiding! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 17 13 e jaargang Vrijdag 27 mei 2016 Sportdag groepen

Nadere informatie

OBS De Finnjol. Jol GR Lelystad oktober 2017

OBS De Finnjol. Jol GR Lelystad oktober 2017 20 oktober 2017 OBS De Finnjol Jol 2454 8243 GR Lelystad 0320-243424 finnjol@stichtingschool.nl www.finnjol.nl Wat leest u in deze nieuwsbrief? Mijn start op de Finnjol (inspectie) Brandoefening Afscheid

Nadere informatie

HIJ KOMT, HIJ KOMT...

HIJ KOMT, HIJ KOMT... Nieuwsbrief 06 Week 47 en 48 18 november t/m 2 december In deze nieuwsbrief o.a.: Hij komt Nieuw spelmateriaal Studiedag Mobiele telefoons Uit de groepen Ingekomen post HIJ KOMT, HIJ KOMT... Afgelopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Maandinfo oktober 2016

Maandinfo oktober 2016 Admiraal de Ruyterweg 2 1931 VE Egmond aan Zee telefoonnummer 072-5061661 e-mail: info.driemaster@isobscholen.nl website: www.obsdriemaster.nl Maandinfo oktober 2016 Beste ouders/ verzorgers, De vorige

Nadere informatie

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus

De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus De Nieuwsvlieger Dé nieuwsbrief van BS. De Triangel & SBO Bernardus 28 september 2018 Schooljaar 2018-2019 Noteer in uw agenda! 3 oktober 2018 start Kinderboekenweek 2018 8 oktober 2018 ouderavond voor

Nadere informatie

Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015. Studiedag Leersaam in het teken van ICT

Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015. Studiedag Leersaam in het teken van ICT INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015 Studiedag Leersaam in het teken van ICT Op maandag 19 oktober hadden alle medewerkers

Nadere informatie

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc

Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc Voedingsbeleid B.S. Jeanne d Arc De gezonde school De gezondheid van kinderen is ons allen dierbaar. U als ouder en ons als leerkrachten. Een gezond lijf helpt om goed te functioneren. Gezond voedsel helpt

Nadere informatie

Overblijfprotocol. Tussenschoolse opvang

Overblijfprotocol. Tussenschoolse opvang Overblijfprotocol Tussenschoolse opvang 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding pagina 2 2. Organisatie pagina 2 3. Aanmelding en wijzigingen pagina 3 4. Incidenteel overblijven pagina 3 5. Kosten pagina 4 5.1 Tarieven

Nadere informatie

Nieuws van Tinteltuin

Nieuws van Tinteltuin obs De Spiegel Brikstraat 6 1503 BK Zaandam 075-6164781 info@obsdespiegel.org www.obsdespiegel.org Belangrijke data: schooljaar 2014 2015 27 maart 2015 Grote rekenspellendag De Grote Rekenspellendag is

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3

KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3 Inhoudsopgave: Studiedag 26 september 2016 De Borgh een Gezonde school, typecursus door Typen Twente, Kinderboekenweek

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie