E-thermostaat Veelgestelde vragen

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-thermostaat Veelgestelde vragen"

Transcriptie

1 E-thermostaat Veelgestelde vragen Algemeen Installatie Portal App Hub E-thermostaat Programmeren Privacy en Veiligheid Problemen oplossen FAQ

2 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar? Kan er een monteur langskomen om mijn E-thermostaat te installeren? Is de E-thermostaat zelflerend (adaptief gedrag)? Is de E-thermostaat te gebruiken in combinatie met een weersafhankelijke regeling? Is de E-thermostaat modulerend? Reageert de bewegingssensor op huisdieren? Houdt de E-thermostaat rekening met zomer- en wintertijd? Wat is de garantietermijn? Mag ik in de ruimte waar de E-thermostaat is geplaatst de radiatoren voorzien van thermostatische radiatorkranen? Kan ik de E-thermostaat kalibreren? Kan ik mijn E-thermostaat ook bedienen zonder internetverbinding? Kom ik in de kou te zitten als het internet uitvalt? De wijzigingen komen niet (direct) door op de E-Thermostaat/Portal/App. Hoe komt dat? Hoe kom ik in contact met de servicedesk? Hoe vraag ik een weerstand aan? Hoe vraag ik een Power Converter aan? Heeft de E-thermostaat ook Wi-Fi? Wat is beter: een modulerende of aan/uit regeling? Installatie Kan ik de E-thermostaat op een Nefit ketel aansluiten? Werkt de E-thermostaat met elk cv-ketel dat voor de Nederlandse markt is goedgekeurd? Kan ik de E-thermostaat op stadsverwarming aansluiten? Kan ik de E-thermostaat het beste op OpenTherm of op aan/uit aansluiten? Alles lijkt goed te functioneren, ondanks dat ik volgens de aansluitinstructies per merk en type ketel een weerstand zou moeten plaatsen. Moet dit alsnog? Kan ik de E-thermostaat aansluiten op vloerverwarming? Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC 26/30/35/42?

3 Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC II serie? Mijn Vaillant ketel gaat meteen stoken als ik de E-thermostaat aansluit. Wat doe ik verkeerd? Wat is de juiste installatievolgorde? Maakt het uit hoe ik de draden aansluit (+ en -) op de E-thermostaat? Portal Ik heb geen mail ontvangen nadat ik mijn vergeten gebruikersnaam / wachtwoord heb aangevraagd. Wat nu? Op mijn Portal en app zie geen knipperend klokje zoals op mijn E-Thermostaat? Ik krijg een foutmelding bij het registreren. Hoe komt dat? Waar vind ik de registratienummers van de HUB en E-thermostaat? Ik krijg een foutmelding als ik inlog. Hoe komt dat? App Is de app ook geschikt voor mijn tablet / ipad? Wanneer komt er een speciale versie van de App voor mijn tablet / ipad? Is er ook een app voor mijn Blackberry / Windows Phone? Ik krijg de melding Helaas is deze versie van de App te oud. We verzoeken u de App te upgraden. als ik de App probeer te starten. Wat moet ik doen? >>>Nieuwe mogelijkheden app en webportal E-thermostaat per 16 maart. Wat verandert er precies? Hoe kan ik de nieuwe app downloaden? Kan ik kostenloos de nieuwe app downloaden? Ik ga verhuizen, wat moet ik doen? Hub Waarvoor zijn de lampjes op de Hub? Waar kan ik de Hub het betste installeren? Moet ik iets instellen op mijn eigen (draadloze) netwerk? Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Wat is het MAC adres van mijn Hub?

4 Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Wat is het energieverbruik van de Hub? E-thermostaat programmeren Ik heb een weekklok geprogrammeerd, maar de E-thermostaat gaat nooit naar de lang-wegstand. Hoe kan dat? Onder welke besturingssystemen draait de software Thermostat Assistant? Kan ik de tijd dat het display oplicht instellen? Zijn er verschillende comforttemperaturen in te stellen? Wanneer reageert de E-thermostaat op beweging? Wat is het bereik van de bewegingssensor? Hoe kan ik de E-thermostaat updaten? Privacy en Veiligheid Kan iemand mijn E-thermostaat hacken? Is de E-thermostaat goed beveiligd? Is het een probleem dat mijn buren ook een E-thermostaat hebben? Kan iemand anders mijn E-thermostaat bedienen? Kan Essent mijn E-thermostaat bedienen? Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens? Wordt er data bewaard over het gebruik van mijn E-thermostaat? Wie is eigenaar van de data? Problemen oplossen Het display geeft niets weer en de E-thermostaat piept elke seconde. Wat is er aan de hand? De E-thermostaat blijft piepen ondanks dat ik oplaad. Wat nu? Heeft een stroomstoring effect op de werking van de E-thermostaat? De temperatuur die de E-thermostaat als werkelijke temperatuur aangeeft, komt niet altijd overeen met wat ik met mijn weerstation of andere losse thermometer meet. Mijn E-Thermostaat springt op de comfortstand als ik langs loop. Hoe kan dat? Het programma schakelt niet vanuit de lang-weg-stand naar de bespaarstand. Hoe kan dat? De verbinding tussen de E-thermostaat en het internet is weggevallen. Hoe los ik dit op?

5 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar? De E-thermostaat is in het wit en in het zwart verkrijgbaar. U kunt bij uw bestelling aangeven welke u wilt. Kan er een monteur langskomen om mijn E-thermostaat te installeren? Ja, u kunt hiervoor een lokale installateur inschakelen of gebruikmaken van de installatieservice tegen een vaste prijs van 59 euro*. Wilt u hier gebruik van maken stuur dan een met uw naam, adres en woonplaats naar met daarbij vermeld dat u een monteur wilt aanvragen voor installatie. Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak. *m.u.v. stadsverwarming. Hier kunnen additionele kosten bij komen waarvoor u akkoord dient te geven aan de installateur. Is de E-thermostaat zelflerend (adaptief gedrag)? Nee. De E-thermostaat is ontwikkeld met energiebesparing als uitgangspunt. Een zelflerende thermostaat kijkt juist hoe lang het duurt voordat het cv-ketel de woning op temperatuur heeft. Vervolgens schakelt de thermostaat deze opwarmtijd eerder in dan het ingestelde tijdstip op de klok. Hierdoor is uw woning op het ingestelde tijdstip op temperatuur en begint de thermostaat niet dan pas met opwarmen. Door het sterk wisselende klimaat in Nederland zal uw woning vaak te vroeg op temperatuur zijn. En dat komt energiebesparing niet ten goede. Is de E-thermostaat te gebruiken in combinatie met een weersafhankelijke regeling? Ja. De E-thermostaat is namelijk aangesloten op een andere aansluiting in het cv-ketel dan de weersafhankelijke regeling. Is de E-thermostaat modulerend? Ja, de E-thermostaat ondersteunt de mogelijkheid tot een modulerende regeling. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van uw cv-ketel. Meer over de aansluiting vindt u in de aansluitinstructies per merk en type ketel. Reageert de bewegingssensor op huisdieren? Nee, de E-thermostaat is zo afgesteld dat huisdieren normaal gesproken geen effect hebben op de bewegingssensor. Heeft u bijvoorbeeld een Deense Dog dan kan het zijn dat de beweging van uw huisdier wel wordt opgepikt. In dit geval past us de gevoeligheid van de bewegingssensor eenvoudig aan in de E-thermostaat Assistent (download de Windows versie of de Mac Os X versie). Houdt de E-thermostaat rekening met zomer- en wintertijd? Ja, dit wordt automatisch via de internetverbinding doorgevoerd. Wat is de garantietermijn? De garantietermijn is twee jaar. Mag ik in de ruimte waar de E-thermostaat is geplaatst de radiatoren voorzien van thermostatische radiatorkranen? Nee, dit raden we af. Uw gasverbruik kan dan aanzienlijk toenemen en het cv-ketel kan zelfs in storing vallen. Thermostatische radiatorkranen gaan automatisch dicht als de ingestelde temperatuur op de radiatorknop is bereikt (meestal aangeduid met nummer 1 tot 5). Als deze temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur van de E-thermostaat denkt de E-thermostaat dus dat het te koud is en gaat de ketel aan. Omdat de radiatorkraan dicht is, kan het cv-ketel de warmte niet kwijt, dit leidt soms tot een hoger gasverbruik en storingen.

6 Kan ik de E-thermostaat kalibreren? Nee, dat kan niet. Kan ik mijn E-thermostaat ook bedienen zonder internetverbinding? Ja, dat kan. Met de toetsen op de E-thermostaat past u de temperatuur handmatig aan. Via de E-Thermostaat Assistent software of op de E-thermostaat zelf wijzigt u eenvoudig het programma en de instellingen. Lees hier meer over in de handleiding. Kom ik in de kou te zitten als het internet uitvalt? Nee, de E-thermostaat is niet afhankelijk van een internetverbinding. U komt dus niet in de kou te zitten. De wijzigingen komen niet (direct) door op de E-Thermostaat/Portal/App. Hoe komt dat? Met een goede verbinding kan het tot 1 minuut duren voordat het systeem de wijzigingen heeft verwerkt. Controleer de lampjes op de Hub als dit langer duurt. Voor de betekenis van de lampjes onderaan de Hub, zie de vraag: Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Hoe kom ik in contact met de servicedesk? Per mail: of telefonisch: Hoe vraag ik een weerstand aan? In de aansluitinstructies per merk en type ketel wordt aangegeven of u een weerstand moet plaatsen bij uw type ketel. Wanneer hier 220Ohm/5W staat en deze is niet al bij uw E-thermostaat meegeleverd, vraagt u de weerstaand aan door een mail te sturen naar Vermeld hierin uw adresgegevens, telefoonnummer, type ketel en wijze van aansluiten. U ontvangt de weerstand zo snel mogelijk per post. Staat hier SC aangegeven, dan gebruikt u de bij de thermostaat geleverde weerstand. Deze bevindt zich in het zakje met de schroeven en pluggen. Hoe vraag ik een Power Converter aan? In de verpakking van de E-thermostaat zit een antwoordkaart. Vul de kaart in en doe hem op de post. Vervolgens krijgt u gratis een Power Converter thuisbezorgd. Heeft u geen antwoordkaart meegestuurd gekregen, dan krijgt u tijdens het registratieproces de optie om gratis een Power Converter te bestellen, wanneer blijkt dat dat van toepassing is op uw cv-ketel. Bent u al geregistreerd, maar heeft u het installatieproces overgeslagen, log dan in op en ga op de help pagina naar de aansluitinstructies per merk en type ketel. Wanneer u een Power Converter nodig blijkt te hebben, kunt u deze vervolgens gratis bestellen via de webportal. Heeft de E-thermostaat ook Wi-Fi? Nee, de E-thermostaat werkt niet met Wi-Fi. De thermostaat word van stroom voorzien via de thermostaatkabel uit de ketel. Op de meeste ketels is deze stroomvoorziening niet voldoende om een wifi-antenne/ontvanger te voorzien van de juiste spanning zonder een extra stroomvoorziening (adapter) te plaatsen. De E-thermostaat communiceert via ICY-Net (propriety protocol, 868 MHz) met AES Encryptie met de Hub. De Hub is via een kabel verbonden met de internetrouter. Wat is beter: een modulerende of aan/uit regeling? Als het cv-ketel is uitgerust met de mogelijkheid voor een OpenTherm (modulerende) regeling, dan raden we u aan de E-Thermostaat hierop aan te sluiten. Een OpenTherm regelaar heeft als voordeel dat de cv- watertemperatuur wordt gestuurd op basis van de warmtevraag in de ruimte waar de E-thermostaat is geplaatst. Als er tussen de gewenste temperatuur en de gemeten temperatuur een groot verschil zit, vraagt de OpenTherm regelaar een hogere watertemperatuur dan

7 wanneer de gewenste temperatuur bijna bereikt is. Een modulerende regeling biedt twee voordelen: 1. Het comfort wordt verhoogd doordat de temperatuur minder schommelt in de ruimte die u wilt verwarmen. 2. Bij een goed ingeregelde verwarmingsinstallatie kunt u ook nog eens tot drie procent op de stookkosten besparen. Deinstallatie wordt namelijk veel efficiënter aangestuurd. Bij een aan/uit-regeling zal de E-thermostaat het cv-ketel aan- en uitschakelen zonder dat dit invloed heeft op de ingestelde cv-watertemperatuur. In dat geval zal bij het bijna bereiken van de gewenste temperatuur er vaak te warm water worden geleverd door de ketel. Dit kan leiden tot een marginaal hoger gasverbruik en een soms merkbaar lager comfort.de temperatuur is namelijk minder stabiel in de ruimte die u wilt verwarmen.

8 Installatie Kan ik de E-thermostaat op een Nefit ketel aansluiten? Ja, alleen als u een ICY3710PC Power Converter aansluit tussen de E-thermostaat en de ketel. Zie Hoe vraag ik een Power Converter aan. Let op: als u de Power Converter aansluit op de Nefit ketel, moet u de thermostaatdraden aansluiten op de aan/uit-contacten van het cv-ketel. Raadpleeg hiervoor de aansluitinstructies per merk en type ketel. Werkt de E-thermostaat met elk cv-ketel dat voor de Nederlandse markt is goedgekeurd? Ja, maar in sommige gevallen moet u een Power Converter of weerstand plaatsen. Raadpleeg hiervoor de aansluitinstructies per merk en type ketel. Kan ik de E-thermostaat op stadsverwarming aansluiten? Ja, dat kan. Lees meer over de aansluiting op de Honeywell kleppen van het type VC8015 en VC8615. Stuur voor overige systemen een naar met daarin informatie over uw huidige thermostaat en het type klep. We adviseren u dan hoe u de E-thermostaat het best aan kunt sluiten. Meestal vindt u de klep in de meterkast waar de leidingen van de stadsverwarming uw woning binnenkomen. Let op: het bedrag van 59 euro incl. BTW voor de installatieservice is met uitzondering van stadsverwarming. Hier kunnen additionele kosten bij komen, waarvoor u eerst akkoord dient te geven aan de installateur. Kan ik de E-thermostaat het beste op OpenTherm of op aan/uit aansluiten? Als uw cv-ketel is uitgerust met de mogelijkheid voor OpenTherm, dan raden we u aan om de E-thermostaat hierop aan te sluiten. Raadpleeg de installatiehandleiding van uw cv-ketel voor de juiste aansluiting. Alles lijkt goed te functioneren, ondanks dat ik volgens de aansluitinstructies per merk en type ketel een weerstand zou moeten plaatsen. Moet dit alsnog? Ja, ondanks dat alles goed lijkt te werken, kan het zo zijn dat het ontbreken van de weerstand later toch problemen veroorzaakt. Als de aansluitinstructies per merk en type ketel een weerstand adviseert voor uw ketel, is het dus erg belangrijk dat u deze volgens de instructies plaatst. Kan ik de E-thermostaat aansluiten op vloerverwarming? Ja, we raden u wel aan om de bespaartemperatuur te verhogen naar 18 graden in verband met de langere opwarmtijd. Uiteraard stelt u eenvoudig een verwarmingsprofiel in via de E-thermostaat Assistent. Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC 26/30/35/42? Heeft u een Bosch HRC 26, dan sluit u de thermostaatdraden aan op de klemmen 1 & 2 en plaatst u de ICY3710PC Power Converter. Zie Hoe vraag ik een Power Converter aan. Bij een Bosch HRC 30/35/42 sluit u de thermostaat draden aan op klemmen 1 & 2 en plaatst u de bijgeleverde weerstand op de klemmen 2 & 4. Verwijder de weerstand van 1,5 KOhm die in de ketel onder klem 7 gemonteerd is. Een Bosch HRC 26/30/35/42 herkent u aan een aan/uit schakelaar. Heeft uw ketel een aan/uit drukknop, dan heeft u een Bosch HRC II serie. Raadpleeg in dat geval de volgende vraag: Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC II serie? Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC II serie? Heeft u een Bosch HRC II serie, dan sluit u de thermostaatdraden aan op de klemmen 2 & 4. en plaatst u de ICY3710PC Power Converter. Zie Hoe vraag ik een Power Converter aan. Hierna moet u de parameter 7F in het menu van de ketel veranderen van 01 naar 04. Zie hiervoor de

9 handleiding van uw cv-ketel of neem contact op met uw ketel leverancier. Een Bosch HRC II serie herkent u aan een aan/uit drukknop. Heeft uw ketel een aan/uit schakelaar, dan heeft u een Bosch HRC 26/30/35/42 serie. Raadpleeg dan de vorige vraag: Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC 26/30/35/42 serie? Mijn Vaillant ketel gaat meteen stoken als ik de E-thermostaat aansluit, wat doe ik verkeerd? Dit betekent dat er geen weerstand is geplaatst in uw cv-ketel. Raadpleeg het keteloverzicht om te bepalen welke weerstand u moet plaatsen. Heeft u wel een weerstand geplaatst, controleer dan of de weerstand en de thermostaatdraden goed vastzitten in de klemmen van uw cv-ketel. Wat is de juiste installatievolgorde? De eerste stap is de registratie van uw producten op Daarna volgt de montage van uw E-thermostaat aan de muur. Sluit vervolgens de E-thermostaat aan op uw cv-ketel (zie verkorte handleiding). Als de thermostaat aan de muur hangt en is opgestart (de temperaturen worden dan weergegeven op het display), sluit u de Hub aan. Steek de bijgeleverde netwerkkabel in de Hub en de internetrouter en plaats de Hub in een vrij stopcontact. Zie ook de uitgebreide handleiding. Maakt het uit hoe ik de draden aansluit (+ en -) op de E-thermostaat? Nee, de aansluiting is polariteitsongevoelig. Oftewel, het maakt niet uit welke draad op welk contact wordt aangesloten.

10 Portal Ik heb geen mail ontvangen nadat ik mijn vergeten gebruikersnaam / wachtwoord heb aangevraagd. Wat nu? Het kan enkele minuten voordat de aankomt. Vergeet niet uw Spam map en Ongewenste mail te controleren. Op mijn Portal en app zie ik geen knipperend klokje zoals op mijn E-thermostaat? Dat klopt. De weergave van het kloksymbool op de Portal en app volgt in een latere update. Ik krijg een foutmelding bij het registreren. Hoe komt dat? 1. Controleer of u de juiste registratie/serienummers van de Hub en E-thermostaat gebruikt. Het is het dertiencijferige nummer onder de barcode op de sticker, op de achterkant van de Hub en de E-thermostaat. Het serienummer van de Hub begint met 4126, het serienummer van de E-thermostaat met Deze nummers staan ook op de zijkant van de doos vermeld. 2. Controleer of u voldoet aan de minimale eisen die worden gesteld aan uw gebruikersnaam en wachtwoord (zie de informatieblokjes bij het desbetreffende veld). Let op: voer geen spaties achter de nummers in. Dat zorgt ook voor een foutmelding. Waar vind ik de registratienummers van de Hub en E-thermostaat? De registratie/serienummers staan op een sticker op de zijkant van de doos en achterop de Hub en E-thermostaat vermeld. Het nummer staat onder de barcode en bestaat uit dertien cijfers. Het serienummer van de Hub begint met 4126 en het serienummer van de E-thermostaat met Ik krijg een foutmelding als ik inlog. Hoe komt dat? Controleer uw gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord is gevoelig voor spaties, leestekens en hoofdletters. Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, klik dan op vergeten. Vul vervolgens uw adres in. U krijgt dan een mail met de juiste gegevens toegestuurd.

11 App Is de app ook geschikt voor mijn tablet / ipad? Nee, er is nog geen app speciaal voor een tablet of ipad beschikbaar. Hier zijn we druk mee bezig. U kunt wel gebruikmaken van de telefoon app en de E-thermostaat bedienen via de webportal. Wanneer komt er een speciale versie van de app voor mijn tablet / ipad? Hier zijn we druk mee bezig, de releasedatum is nog onbekend. U kunt wel gebruikmaken van de smartphone app en de E-thermostaat bedienen via de webportal. Is er ook een app voor mijn Blackberry / Windows Phone? Nee, er is alleen een app verkrijgbaar voor telefoons die werken op IOS (vanaf versie 3) en Android (vanaf versie 2.1) Ik krijg de melding Helaas is deze versie van de App te oud. We verzoeken u de App te upgraden. als ik de App probeer te starten. Wat moet ik doen? Indien de versie op uw Smartphone verouderd is ontvangt u deze melding. Sluit de App af en download de nieuwste versie in de Android Market of Apple Store. De App wordt continu verbeterd en zal af en toe geupdate worden. Om een goede werking te blijven garanderen wordt het gebruik van de meest recente App geadviseerd. Advies: zorg dat updates op uw Smaryphone automatisch worden gedownload (zie de handleiding van uw Smartphone). Nieuwe mogelijkheden app en webportal E-thermostaat per 16 maart Wat verandert er precies? App: Met behulp van de nieuwe versie van de E-thermostaat App is het mogelijk om het klokprogramma van uw E-thermostaat aan te passen met uw smartphone. Site: Op de E-thermostaat website is het vanaf heden mogelijk om het temperatuurverloop in de ruimte waar de E-thermostaat hangt terug te zien per dag. Hoe kan ik de nieuwe app downloaden? Als u gebruik maakt van een iphone kunt u deze downloaden in de App Store. Voor de Android app gaat u naar de Android Market. Kan ik kostenloos de nieuwe app downloaden? Ja, de app is gratis. Ik ga verhuizen, wat moet ik doen? Wanneer u verhuist geeft u uw meterstanden en adreswijziging door aan Essent. Indien u gebruik maakt van de E-thermostaat is het belangrijk dat u de thermostaat, de hub en eventueel uw power converter meeneemt naar uw nieuwe locatie. Uw hub is bevestigd aan uw router en kunt u herkennen aan het Essent-logo. De eventuele power converter is verbonden met uw CV-ketel.

12 Hub Waarvoor zijn de lampjes op de Hub? Het gele lampje geeft de status van de internetverbinding weer. En het groene lampje de status van de verbinding met de E-thermostaat. Waar kan ik de Hub het beste installeren? We raden u aan om de Hub in een wandcontactdoos te steken (niet liggend) en buiten een straal van vijfitig centimeter ten opzichte van andere apparaten met draadloze signalen. Denk aan draadloze routers of een DECTtelefooncentrale. Moet ik iets instellen op mijn eigen netwerk? Nee, voor de E-thermostaat hoeft u geen instellingen te veranderen. Maakt u gebruik van geavanceerde firewall instellingen of MAC-filtering op uw modem/router, dan moet u deze wel aanpassen. Uitgaande communicatie loopt via de poorten 80 (HTTP) en 443 (HTTPS). Het MAC-adres van de Hub staat op de achterkant vermeld. Wat is het MAC-adres van mijn Hub? Dit staat op de sticker op de achterkant van de Hub vermeld. Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Oranje lampje Uit: Er is geen verbinding met de router. Controleer of alle kabels goed zijn aangesloten en of de router aanstaat. Als het lampje nog niet brandt, probeer dan een andere UTP-poort en/of een andere UTP-kabel. Neem contact op met de servicedesk als het lampje uit blijft en u geen veranderingen door kunt voeren via de webportal en/ of smartphone app.. Knipperen: Er is geen verbinding met het internet. Controleer of het internet werkt (via uw laptop/computer/ tablet etc.). Haal de Hub vervolgens minstens tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Neem contact op met de servicedesk als het oranje lampje na enkele minuten nog steeds knippert of als u vaker tegen dit probleem aanloopt. Groene lampje Uit: Er is geen verbinding met de E-thermostaat. Er zullen geen wijzigingen doorgevoerd worden van de webportal en/of smartphone app naar de E-thermostaat en andersom. Controleer of de E-thermostaat werkt en of de Hub vrij hangt (buiten een straal van vijftig centimeter van andere apparaten met draadloze signalen. Controleer of er geen grote vlakken metaal tussen de E-thermostaat en de Hub zijn. Denk aan een kachel, haard, koelkast of afzuigkap. Haal de Hub (als het lampje nog niet brandt of knippert) minstens tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Blijft het lampje nog uit, plaats de Hub dan dichter bij de E-thermostaat. Neem contact op met de servicedesk als bovenstaande maatregelen niet helpen. Knipperen: Er is een matige verbinding met de E-thermostaat. Het doorvoeren van wijzigingen van de webportal en/of smartphone app naar de E-thermostaat en andersom kan langer duren. Controleer of de E-thermostaat werkt en of de Hub vrij hangt (buiten een straal van vijftig centimeter van andere apparaten met draadloze signalen. Controleer daarnaast of er geen grote vlakken metaal tussen de E-thermostaat en de Hub zijn. Denk aan een kachel, haard, koelkast of afzuigkap. Haal de Hub (als het lampje niet continu brandt) tenminste tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Plaats de Hub dichter bij de E-thermostaat als het lampje na enkele minuten nog knippert en u de doorvoertijd te lang vindt,. Neem contact op met de servicedesk als bovenstaande maatregelen niet helpen.

13 Beide lampjes uit Controleer of er spanning op het stopcontact staat, de Hub stevig in het stopcontact zit en of de router aanstaat. Helpt dit niet, haal de Hub dan minstens tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Als de lampjes na enkele minuten nog steeds uit zijn of als dit probleem vaker voorkomt, neem dan contact op met de servicedesk. Wat is het energieverbruik van de Hub? De Hub verbruikt minder dan 2,5 Watt.

14 E-thermostaat programmeren Ik heb een weekklok geprogrammeerd, maar de E-thermostaat gaat niet naar de langwegstand. Hoe kan dat? Als de tijd tussen twee schakelmomenten naar comfort korter is dan de bespaarperiode, dan gaat de E-thermostaat niet in de lang-weg-stand. Hoe kan ik de E-thermostaat updaten? 1. Download de E-thermostaat Assistent voor Windows of voor Mac en start deze op. Klik hier om de Windowsversie van E-thermostaat Assistent te downloaden Klik hier om de Mac Os X versie van E-thermostaat Assistent te downloaden 2. Haal uw E-thermostaat van de houder. 3. Verbind de E-thermostaat middels de USB kabel (bijgeleverd bij de E-thermostaat) aan uw computer. 4. Klik in de E-thermostaat Assistent op Thermostaat verbeteren. 5. Indien beschikbaar zal uw E-thermostaat nu de nieuwe software downloaden. 6. Wacht op de melding dat de E-thermostaat succesvol is verbeterd. 7. Verwijder de USB kabel uit uw E-thermostaat en klik de E-thermostaat weer op de houder. Onder welke besturingssystemen draait de software E-thermostaat Assistent? De E-Thermostaat Assistent is geschikt voor de 32 bits en 64 bits versies van Windows XP Service Pack 2, Windows XP SP3, Vista, Vista SP1 en Windows 7. Klik hier om de Windowsversie van E-thermostaat Assistent te downloaden Klik hier om de Mac Os X versie van E-thermostaat Assistent te downloaden. Kan ik de tijd dat het display oplicht instellen? Nee, deze tijd kunt u niet instellen. Het display licht bij beweging gedurende tien seconden op en gaat dertig seconden uit. Na deze halve minuut zal het display bij het zien van beweging weer tien seconden oplichten. Zijn er verschillende comforttemperaturen in te stellen? Nee, op dit moment niet. Wanneer reageert de E-thermostaat op beweging? De E-thermostaat heeft een bewegingssensor en deze reageert anders in de verschillende standen: Comfortstand: Zolang de bewegingssensor uw aanwezigheid detecteert, blijft de comfortstand ingeschakeld. Als de bewegingssensor geen aanwezigheid meer detecteert, houdt de E-thermostaat gedurende de comfortperiode de comforttemperatuur nog aan. Daarna valt hij automatisch terug naar de bespaarstand met bijbehorende temperatuur en periode. Bespaarstand: In deze stand heeft de bewegingssensor geen effect. De E-thermostaat houdt de bespaarstand aan totdat de E-thermostaat wordt bediend, de klok schakelt, of de bespaarperiode is verlopen. In geval van bediening of klokschakeling gaat de E-thermostaat naar de gewenste stand met bijbehorende temperatuur. Wanneer de bespaarperiode is verlopen, valt de E-thermostaat terug naar de lang-weg-stand. U kunt de bewegingssensor in de bespaarstand activeren. Hiervoor zet u een vinkje in de webportal op de pagina Instellingen voor Thermostaat bij beweging automatisch inschakelen naar de comfortstand vanuit de bespaarstand. Nu gaat de E-thermostaat bij het zien van een beweging automatisch vanuit de bespaarstand naar de comfortstand. Deze optie staat standaard uit, omdat dit energiebesparing niet ten goede komt. Lang-weg-stand: In deze stand heeft de bewegingssensor geen effect. De E-thermostaat zal de lang-weg-stand aanhouden

15 totdat hij wordt bediend, of door de klok wordt ingeschakeld. Wat is het bereik van de bewegingssensor? De bewegingssensor heeft een bereik van 160 graden en vijf meter.

16 Privacy en Veiligheid Kan iemand mijn E-thermostaat hacken? Veiligheid stond tijdens de ontwikkeling van de E-thermostaat op nummer één. We hebben er alles aan gedaan om de thermostaat zo goed mogelijk te beveiligen. Zo hebben we gebruikgemaakt van de huidige industriestandaarden voor beveiliging. Is de E-thermostaat goed beveiligd? Ja, de E-thermostaat, de Hub, de webportal, de app en de communicatie tussen deze onderdelen zijn beveiligd. Bij de ontwikkeling van de E-thermostaat heeft de veiligheid altijd op nummer één gestaan en hebben we gebruikgemaakt van de huidige industriestandaarden. Is het een probleem dat mijn buren ook een E-thermostaat hebben? Nee, de E-thermostaat werkt uitsluitend samen met de Hub waaraan de thermostaat gekoppeld wordt tijdens het registratieproces. Kan iemand anders mijn E-thermostaat bedienen? Zonder geldige gebruikersnaam en wachtwoord is de E-thermostaat niet te bedienen via de app of webportal. Bewaar deze gegevens dan ook goed en deel ze niet met anderen. Wilt u met meerdere mensen gebruikmaken van de E-thermostaat, dan kunt u ze uw inloggegevens geven. Kan Essent mijn E-thermostaat bedienen? Nee, Essent kan de E-thermostaat niet bedienen. Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens? Uw gegevens behandelen we uiteraard volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Wordt er data bewaard over het gebruik van mijn E-thermostaat? Ja, er wordt data opgeslagen. We gebruiken deze gegevens om nieuwe diensten voor u te ontwikkelen. Deze vertrouwelijke gegevens delen we niet met derden zonder uw expliciete toestemming. Wie is eigenaar van de data? U bent eigenaar van de gegevens die de E-thermostaat opslaat. Stopt u met het gebruik van deze thermostaat, dan wordt de opgeslagen data vernietigd.

17 Problemen oplossen Het display geeft niets weer en de E-thermostaat piept elke seconde. Wat is er aan de hand? De oplaadbare batterij is leeg. Dit kan komen door een spanningsuitval van uw cv-ketel. Controleer of uw cvketel goed functioneert en of u de E-thermostaat juist heeft aangesloten, dus volgens de aansluitinstructies per merk en type ketel. Laad de oplaadbare batterij op door de E-thermostaat ongeveer een half uur aan te sluiten op uw computer. Reageert het display na loskoppeling nog steeds niet, dan is de oplaadbare batterij waarchijnlijk defect. Neem in dat geval contact met ons op. Functioneert de E-thermostaat nu wel, controleer dan of uw cv-ketel goed werkt. De E-thermostaat blijft piepen ondanks dat ik oplaad. Wat nu? U heeft waarschijnlijk een defecte oplaadbare batterij. Neem contact op met de servicedesk voor een nieuwe batterij. Mail uw adresgegevens, telefoonnummer, type cv-ketel en wijze van aansluiten naar Let op: de oplaadbare batterij mag u alleen vervangen door het originele type, zoals bij de E-thermostaat geleverd. Heeft een stroomstoring effect op de werking van de E-thermostaat? Ja, als een stroomstoring niet snel wordt verholpen,is de oplaadbare batterij van de E-thermostaat na enkele uren leeg (de E-thermostaat piept dan elke seconde en het display geeft niks weer). In dat geval bent u uw programma kwijt. U moet de E-thermostaat opnieuw instellen als de batterij weer is opgeladen. Sluit de E-thermostaat op uw computer aan om op te laden. De batterij is dan binnen een half uur weer opgeladen. Neem contact op met de servicedesk als de E-thermostaat blijft piepen. Mail uw adresgegevens, telefoonnummer, type cv-ketel en wijze van aansluiten naar De temperatuur die de E-thermostaat als werkelijke temperatuur aangeeft, komt niet altijd overeen met wat ik met mijn weerstation of andere losse thermometer meet. Dat kan. De E-thermostaat is ontworpen om de temperatuur in de ruimte te regelen en weer te geven. Een losse thermometer of weerstation geeft de temperatuur aan van de plaats waar deze hangt. Hierdoor onstaan soms verschillen in de weergegeven waarden. Mijn E-thermostaat springt op de comfortstand als ik langs loop. Hoe kan dat? De E-thermostaat heeft een instelling waarmee deze bij beweging automatisch van de bespaarstand naar de comfortstand gaat. Verander deze instelling via het instellingenmenu op de webportal of via de E-thermostaat Assistent software ( Thermostaat bij beweging automatisch inschakelen naar de comfortstand vanuit de bespaarstand ). Het programma schakelt niet vanuit de lang-weg-stand naar de bespaarstand. Hoe kan dat? Vanuit de lang-weg-stand is het niet mogelijk om automatisch op te schakelen naar de bespaarstand. Zo stookt uw cv-ketel niet overbodig als er langere tijd niemand aanwezig is. Om de E-thermostaat uit de langweg-stand te halen is een handmatige actie nodig via de app, webportal of op de E-thermostaat zelf. Ook kunt u een schakelmoment naar de comfortstand programmeren. De verbinding tussen de E-thermostaat en het internet is weggevallen. Hoe los ik dit op? U kunt dit eenvoudig herstellen door de lampjes aan de onderzijde van de hub te controleren: Brandt alleen het oranje lampje (= internetverbinding OK) en niet de groene, reset dan alleen de E-thermostaat. In alle andere gevallen reset de Hub en de E-thermostaat. zie volgende pagina...

18 De E-thermostaat resetten Neem de e-thermostaat van de muur en verwijder de batterij/accu door het metalen lipje dat de batterij vasthoudt opzij te duwen. Wacht circa 1 minuut. Plaats de batterij terug in de e-thermostaat. Plaats de e-thermostaat terug op de muur. De Hub resetten Neem de Hub uit het stopcontact Wacht circa 1 minuut Plaats de hub terug in het stopcontact Wanneer u na circa 15 minuten opnieuw inlogt op de webportal of App, dan zal de melding niet meer verschijnen. Mocht dit toch nog het geval zijn dan verzoeken u contact op te nemen met onze servicedesk via

E-thermostaat Veelgestelde vragen

E-thermostaat Veelgestelde vragen E-thermostaat Veelgestelde vragen Algemeen Installatie Portal App Hub E-thermostaat programmeren Privacy en Veiligheid Problemen oplossen FAQ 2012-4 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar?

Nadere informatie

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8

1. Installatie van de e-thermostaat 3. 2. Installatie van de hub 8 v.120110 1. Installatie van de e-thermostaat 3 2. Installatie van de hub 8 3. De webportal en smart phone app 10 Webportal...10 Smart phone App...10 4. Problemen oplossen - E-thermostaat 11 Het display

Nadere informatie

Inleiding 5 Overzicht Thermostaat...6 Bediening...6 Vier Standen...7 Klokfunctie...7 Opladen van de batterij... 8

Inleiding 5 Overzicht Thermostaat...6 Bediening...6 Vier Standen...7 Klokfunctie...7 Opladen van de batterij... 8 1 2013-2 Inleiding 5 Overzicht Thermostaat...6 Bediening...6 Vier Standen...7 Klokfunctie...7 Opladen van de batterij... 8 Installatie 8 Stap 1. Registreer uw E-thermostaat en Hub...8 Stap 2. Installatie

Nadere informatie

2. Klokprogramma instellen 10 Vakantiebeveiliging van het weekprogramma...10 Zomertijd/wintertijd...11

2. Klokprogramma instellen 10 Vakantiebeveiliging van het weekprogramma...10 Zomertijd/wintertijd...11 v.120110 2 Inleiding 3 Overzicht E-thermostaat...4 Bediening...4 Vier Standen...5 Klokfunctie...5 Opladen van de batterij... 6 1. Instellingen programmeren 6 Uitleg verschillende instellingen...6 Instellingen

Nadere informatie

Handleiding 1 2014-1

Handleiding 1 2014-1 Handleiding 1 2014-1 2 Inleiding 4 Overzicht E-thermostaat...5 Bediening...5 Vier Standen...6 Klokfunctie...6 Opladen van de batterij... 6 Installatie 7 Stap 1. Registreer uw E-thermostaat en Hub...7 Stap

Nadere informatie

Installatiehandleiding Anna. In combinatie met de Smile T. Handleiding PW versie 2.0

Installatiehandleiding Anna. In combinatie met de Smile T. Handleiding PW versie 2.0 Installatiehandleiding Anna. In combinatie met de Smile T. Handleiding PW versie 2.0 Hallo Anna. Vroeger had je thermostaten. Nu is er Anna. Anna werkt voor jou en doet wat ze moet doen: zorgen voor een

Nadere informatie

E-thermostaat assistent Handleiding - Windows versie

E-thermostaat assistent Handleiding - Windows versie E-thermostaat assistent Handleiding - Windows versie Overzichtscherm pag. 2 Instellingen pag. 3 Klokprogramma pag. 5 Thermostaat verbeteren pag. 6 Overzichtscherm Tijd en Datum geven de huidige tijd en

Nadere informatie

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5

Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 Aan de slag met Anna. versie PW 1.5 In het pakket van Anna. Anna Smile Adapter Bevestigingsplaatje 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Adapterkabel Draadstripper Schroevendraaier Installeer Anna

Nadere informatie

1. Installatie van de E-thermostaat 8 Testen...12. 2. Installatie van de Hub 13

1. Installatie van de E-thermostaat 8 Testen...12. 2. Installatie van de Hub 13 v.111207 Inleiding 5 Overzicht E-thermostaat...6 Bediening...6 Vier Standen...7 Klokfunctie...7 Opladen van de batterij... 8 1. Installatie van de E-thermostaat 8 Testen...12 2. Installatie van de Hub

Nadere informatie

LET OP! IS ANNA GESCHIKT VOOR MIJN CV-KETEL?

LET OP! IS ANNA GESCHIKT VOOR MIJN CV-KETEL? LET OP! Zet bij installatie altijd eerst de cv-ketel en de Smile uit. Dit doe je door de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact te halen. Zorg er ook voor dat de Smile niet is aangesloten met de adapter

Nadere informatie

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway

Hulp bij installatieproblemen. Nuon E-manager Gateway Hulp bij installatieproblemen Nuon E-manager Gateway 1 Gateway installeren Sluit de gateway met behulp van de meegeleverde ethernetkabel aan op uw bestaande breedbandrouter/modem. Steek de meegeleverde

Nadere informatie

Aan de slag met Anna.

Aan de slag met Anna. Aan de slag met Anna. In combinatie met de Smile T. versie PW 2.0 In het pakket van Anna. Anna Smile T Adapter Bevestigingsplaatje Adapterkabel Optioneel: 2x Extra installatiekabel voor de cv-ketel Optioneel:

Nadere informatie

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING

NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING NETBOX-LIVE + CQ-3 Alarmzender INSTALLATIEHANDLEIDING Aan de slag met CQ-Care! Hoofdstuk 1 Installatie instructies Inhoud Let op: om gebruik te maken van CQ-Net Live functionaliteiten via deze NetBOX Live,

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor Egardia Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding ICY1801TP Thermostat Programmer Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I.C.Y. B.V. Introductie De Thermostat Programmer vergemakkelijkt het programmeren van de Timer-Thermostaat, doordat u één keer

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Anna

Veelgestelde vragen Anna Veelgestelde vragen Anna Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Installatie van Anna... 2 ALGEMEEN... 2 IK KOM ER NIET UIT BIJ STAP 1 VAN DE INSTALLATIE: VERBINDEN MET WIFI-NETWERK.... 3 IK KOM ER NIET UIT BIJ

Nadere informatie

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012

ADSL Technicolor TG789. Datum: 07-09-2012 ADSL Technicolor TG789 Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inhoud installatiepakket... 3 2 Installeren ADSL via Solcon... 4 2.1 Installatie... 4 2.1.1 Modem aansluiten... 4 2.1.2 Internet

Nadere informatie

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router

Installatie & Ondersteuning. Zyxel router Installatie & Ondersteuning Zyxel router Inhoudsopgave: 1. Welkom 2. Aansluiten 2.1 De router 2.2 In de doos 2.3 Aansluiten 2.4 Installeren 3. Vagen & Garantie 3.1 Veelgestelde vragen 3.2 Reset van de

Nadere informatie

Round Modulation Connected Installatiehandleiding

Round Modulation Connected Installatiehandleiding Round Modulation Connected Installatiehandleiding Installatie in 3 stappen 1 1 2 3 Thermostaat installeren Internet-gateway module installeren Uw account instellen 2 Voorbereiding Voor installatie Bepaal

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R

H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R H A N D L E I D I N G D A Z A T O O L S - O N T V A N G E R 2 0 1 6 0 8 2 4 INHOUDSOPGAVE 1. Software in 3 stappen geïnstalleerd...1 Stap 1: Downloaden van de software...1 Stap 2: Starten met de installatie...2

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS

EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS 2 NEDERLANDS EM4591 Universal Wi-Fi repeater with WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 1.2 Device Overview... 3 2.0 Waar plaats

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker

Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS inbouw Tracker www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02)

installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02) installatiehandleiding Slimme Radiatorknop Geschikt voor de SmartHome Huiscentrale (model GATE-02) INSTALLATIEHANDLEIDING SLIMME RADIATORKNOP Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia Slimme Radiatorknop.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model GATE-01) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925)

Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) Installatiehandleiding Wi-Fi modem (EPC3925) 2 Inhoudsopgave Stap 1 Het oude kabelmodem afkoppelen 6 Stap 2 Het nieuwe Wi-Fi modem aansluiten 7 Stap 3 Het nieuwe Wi-Fi modem aanmelden 8 Stap 4 Het nieuwe

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Documentversie: 1 Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt

Nadere informatie

Installatiehandleiding CAI. Datum: 07-09-2012

Installatiehandleiding CAI. Datum: 07-09-2012 Installatiehandleiding CAI Datum: 07-09-2012 Inhoudsopgave Inhoud installatiepakket Solcon Internet en Telefonie...3 STAP 1 Sluit uw router aan... 4 STAP 2 Sluit uw computer aan... 4 STAP 3 Sluit uw telefoontoestel

Nadere informatie

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen.

Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Handleiding WAARSCHUWING Stel de Trevler module niet bloot aan water of andere vloeibare substanties om gevaar voor u en schade aan het apparaat te voorkomen. Open de behuizing van uw Trevler nooit, om

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Guard 3.1

Nederlandse handleiding Guard 3.1 Met de Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Guard 3.1 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de router dient aan te sluiten en hoe u hiermee verbinding met het internet kunt maken. Wat zit er in de doos? De

Nadere informatie

1. Installatie van de E-thermostaat 8. 2. Installatie van de Hub 13

1. Installatie van de E-thermostaat 8. 2. Installatie van de Hub 13 v.120110 Inleiding 5 Overzicht E-thermostaat...6 Bediening...6 Vier Standen...7 Klokfunctie...7 Opladen van de batterij... 8 1. Installatie van de E-thermostaat 8 2. Installatie van de Hub 13 3. De webportal

Nadere informatie

JunkersControl CT 100. Eenvoudig. Intelligent.

JunkersControl CT 100. Eenvoudig. Intelligent. JunkersControl CT 100 Eenvoudig. Intelligent. Handset niet inbegrepen. JunkersControl CT 100 De JunkersControl CT100 is de eerste van een nieuwe generatie Junkers-regelingen. De JunkersControl is een slimme,

Nadere informatie

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel

Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Installatiehandleiding Internet en telefonie op glasvezel Krimpen aan den IJssel & Loenen aan de Vecht e.o. Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik ga voor glas. Ondanks alle aan deze handleiding

Nadere informatie

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren

Inhoud. Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren Inhoud Installatie Algemeen Gebruik Techniek App beëindigen/blokkeren LET OP! Vul alleen uw gegevens in wanneer de adresregel begint met dit https://www.mijnnvd.nl. Alleen dan weet u zeker dat u inlogt

Nadere informatie

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue

versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue versie 112014 Handleiding Toon met Philips Hue Inhoud 1. Toon met Philips Hue 4 2. Philips Hue koppelen met Toon 5 3. Philips Hue bedienen met Toon 9 4. Philips Hue verwijderen uit Toon 15 5. Philips

Nadere informatie

Round Wireless Connected Installatiehandleiding

Round Wireless Connected Installatiehandleiding Round Wireless Connected Installatiehandleiding Installatie in 3 stappen 1 1 2 3 a. Thermostaat installeren b. Draadloze aan/uit module installeren Internet-gateway installeren Uw account instellen 2

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College

Handleiding Wi-Fi. Nordwin College Handleiding Wi-Fi Nordwin College Onderwerp : Wi-Fi Datum : Februari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd. Niets

Nadere informatie

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590 Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag

SMART HOMES - SMART BUILDINGS. Snel aan de slag Snel aan de slag versie 1.5 Copyright 2014, Plugwise. Alle rechten voorbehouden Plugwise B.V. Wattstraat 56 2171 TR Sassenheim Telefoon: 0252-433070 E-mail: info@plugwise.com Bezoek ons ook via www.plugwise.nl

Nadere informatie

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi

EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi 2 NEDERLANDS EM8036 Powerline Adapter 500Mbps met 300Mbps WiFi Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 2.0

Nederlandse handleiding Follow 2.0 Met Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 2.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards

EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards EW1051 USB Kaartlezer voor smartcards 2 NEDERLANDS EW1051 USB Kaartlezer voor Smartcards Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Functies en kenmerken... 2 1.2 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De EW1051

Nadere informatie

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4

CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 CBizz Handleiding Aansluiten Kabelmodem Versie: 1.4 Handleiding Aansluiten Kabelmodem Pagina 1 van 8 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud.... 2 2. Controleer uw hoofdaansluiting.... 3 3. Leg de binnenhuiskabels

Nadere informatie

Stappenplan installeren UMR Vario

Stappenplan installeren UMR Vario Stappenplan installeren UMR Vario stap invullen sl tabbel op blz... 1 begin met het invullen van de tabel in de handleiding. dit geeft een duidelijk overzicht voor de volgende stappen. alle bekabeling

Nadere informatie

EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS

EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS EM4590R1 Universele WiFi-repeater met WPS 2 NEDERLANDS EM4590R1 - Universele WiFi-repeater met WPS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Waar plaats je de EM4590 WiFi-repeater

Nadere informatie

CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3

CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3 CBizz Handleiding Omruilen Kabelmodem Versie: 1.3 Handleiding Omruilen Kabelmodem Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud.... 3 2. Sluit het nieuwe modem aan.... 4 3. Het nieuwe modem activeren....

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties GPS halsband Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Installatie Sim kaart 3. Status LED lampje 4. Instellen functies 5. Aanzetten GPRS 6. Online 7. Mogelijke problemen en oplossingen 1. Specificaties Afmetingen

Nadere informatie

Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic

Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic Gebruikers- & Installatie Handleiding CEMM basic INTRODUCTIE CEMM basic is een apparaat die uw gas, elektra en uw zonnepaneel gegevens meet en die vertaald naar een energieoverzicht. Uw kosten en opbrengsten

Nadere informatie

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W)

Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) modem Installatiehandleiding Mac speedtouch 706(W) Zo installeert u het modem op uw Mac Uw telefoontoestel(len) is (zijn) nu op uw modem aangesloten. Nu volgt het installeren van het modem op uw computer.

Nadere informatie

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Productinformatie... 3 I-1. Inhoud van de verpakking... 3 I-2. Voorzijde... 3 I-3. LED-status... 4 I-4. Switch statusknop... 4 I-5. Productlabel...

Nadere informatie

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner

Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatie- en gebruikershandleiding Arseus barcode scanner Installatiehandleiding Vóór ingebruikname 1. Controleer of u installatierechten heeft op uw Windows-computer. Macintosh wordt niet ondersteund.

Nadere informatie

Uw persoonlijke account

Uw persoonlijke account Uw persoonlijke account 1 Inhoud Inleiding... 3 1. Inloggen Mijnsmartalarm... 4 2. Aansluiten basiscentrale... 5 2.1 Model zwart... 5 2.2 Model wit... 5 3. Bediening alarmsysteem... 6 3.1 Alarm... 7 2.1.1

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

momit Home Systeem 3

momit Home Systeem 3 Installatie gids Index momit Home Systeem Producten presentatie Kenmerken Mogelijke configuraties Installatie Aanvullende inhoud Gateway Thermostaat Extensie kit Pas uw momit aan 3 4 5 8 9 10 11 12 15

Nadere informatie

MILTON KLOKTHERMOSTAAT

MILTON KLOKTHERMOSTAAT MILTON KLOKTHERMOSTAAT Gebruiksaanwijzing Installatie: Waarschuwing: schakel de Milton en de elektronische apparaten (CV-Ketel) die erop worden aangesloten uit voor installatie. 1. Installatieplaats: Plaats

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. HomeWizard pakket

Gebruikershandleiding. HomeWizard pakket Gebruikershandleiding HomeWizard pakket Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Hoe stel ik de HomeWizard in?... 4 2.1 De HomeWizard instellen voor gebruik via ios...4 2.2 De HomeWizard instellen voor gebruik

Nadere informatie

4.5 Een IP camera toevoegen

4.5 Een IP camera toevoegen 4.5 Een IP camera toevoegen 4.5.1 De IP camera gebruiksklaar maken 1 Draai de antenne vast op de IP camera. 2 Sluit de adapterkabel aan op de IP camera. Steek hierna de stekker van de IP camera in het

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 3.0

Nederlandse handleiding Follow 3.0 Met de Follow 3.0 raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 3.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29

NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 NIEUWE RELEASE PAGERTOOLS V17_006 EN FIRMWARE VERSIE 29 Sinds de release van de nieuwe pager zijn we in samenwerking met onze klanten en eindgebruikers continu aan het streven om het product te verbeteren

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter LD000020 Sweex Powerline USB Adapter Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Powerline adapter. Met behulp van deze Powerline adapter kan snel en eenvoudig een netwerk worden gecreëerd

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD Twente (modem wissel)

Installatiehandleiding Alles-in-1 HD Twente (modem wissel) Installatiehandleiding Alles-in-1 HD Twente (modem wissel) Dat is handig. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ik kijk vooruit. Ondanks alle aan deze handleiding bestede zorg kan CAIW geen aansprakelijkheid

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server

Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server Installatie & Snelstart Gids iais Wireless(draadloos) AIS Ontvanger en NMEA Server SNELSTART GIDS iais VR1.01 1. Introductie Hartelijk dank voor het aanschaffen van de iais Ontvanger. Het is aan te bevelen

Nadere informatie

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software

Handleiding beginnen met Calculus VIP. Datum December 2016 Calculus Software Handleiding beginnen met Calculus VIP Datum December 2016 Auteur Calculus Software Inhoudsopgave Waarom Calculus VIP?... 3 Gemakkelijk... 3 Veilig... 3 Technische voorwaarden gebruik Calculus VIP... 3

Nadere informatie

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS HANDLEIDING NI-707525 NEDERLANDS HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze ICIDU Homeplug adapter. Met deze 200 Mbps

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011

HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 HANDLEIDING SCOREBORDEN OPTIE 7 Versie 2.0 / augustus 2011 1.0 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een scorebord optie 7 van Data Display. We hopen dat er veel plezier aan beleefd zal

Nadere informatie

installatiehandleiding Bewegingsmelder

installatiehandleiding Bewegingsmelder installatiehandleiding Bewegingsmelder INSTALLATIEHANDLEIDING Gefeliciteerd met de aankoop van de Egardia bewegingsmelder. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice Meer informatie over de installatie

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit

EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit EM8037 Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit 2 NEDERLANDS EM8037 - Wi-Fi Powerline Adapter Starterkit Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Powerline adapters aansluiten...

Nadere informatie

gedurende de zomer gedurende het bridge-seizoen Thermostaat Programmeren draaiboek clubschip beheer.xlsx CVbesturing pagina 15 van 28

gedurende de zomer gedurende het bridge-seizoen Thermostaat Programmeren draaiboek clubschip beheer.xlsx CVbesturing pagina 15 van 28 CV-besturing Het tijdig en correct programmeren van de CV, met als doel attent te zijn op het verbruik (dit kan oplopen naar 4m3/uur) zonder teveel af te doen aan het comfort. Watertemperatuur CV-ketel

Nadere informatie

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz

Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz Handleiding Aansluiten Glasvezel CBizz v1.8 Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave 1. Controleer de inhoud van het installatiepakket... 3 2. Bepaal waar de glasvezelaansluiting

Nadere informatie

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps

EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps EM8030 EM8031 Mini Powerline Adapter 500Mbps 2 NEDERLANDS EM8030 EM8031 - Mini Powerline Adapter 500Mbps Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 De Mini Powerline adapters

Nadere informatie

EM7410 WiFi Music Streamer

EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer EM7410 WiFi Music Streamer 2 NEDERLANDS Inhoudsopgave 1.0 Introductie... 2 1.1 Inhoud van de verpakking... 2 2.0 Uitleg over de aansluitingen... 3 3.0 De WiFi Music Streamer

Nadere informatie

Handleiding WiFi SOML

Handleiding WiFi SOML Handleiding WiFi SOML Onderwerp : Wi-Fi Datum : September 2014 Versie : 1.1 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer (en ICT team SOML) : IT-Workz Dit werk is auteursrechtelijk beschermd.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S

Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Gebruikershandleiding WiFi Module S- WE01S Handleiding WiFi Kit S- WE01Sis an externe data logger van Solarman. Door deze Wifi- Kit te koppelen aan een of meerdere omvormers door een RS485/422 netwerkkabel

Nadere informatie

Handleiding KPN SmartLife Comfort

Handleiding KPN SmartLife Comfort Handleiding KPN SmartLife Comfort SmartLife Hallo Anna. Vroeger had je thermostaten. Nu is er Anna. Anna werkt voor jou en doet wat ze moet doen: zorgen voor een comfortabel leefklimaat. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding I-CE. Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I-CE Energie Management Systeem

Handleiding I-CE. Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I-CE Energie Management Systeem Handleiding I-CE Installatiehandleiding en gebruiksaanwijzing I-CE Energie Management Systeem Inhoudsopgave Installatiehandleiding I-CE + inleiding 2 Stap 1 I-CE bevestigen in de meterkast 4 Stap 2 I-CE

Nadere informatie

DELTA Veilig Wonen. Gebruikershandleiding Registratie

DELTA Veilig Wonen. Gebruikershandleiding Registratie DELTA Veilig Wonen Gebruikershandleiding Registratie Inhoudsopgave 1. Inloggen met uw DELTA account... 4 Maak uw DELTA account aan... 4 Koppel uw gegevens... 5 2. Welkom bij DELTA Veilig Wonen... 6 3.

Nadere informatie

Elektronische kamerthermostaat

Elektronische kamerthermostaat Elektronische kamerthermostaat Gefeliciteerd! U bent in het bezit van de EasyStat, een nieuwe, door Honeywell ontwikkelde kamerthermostaat. Eenvoud en duidelijkheid staan voorop bij deze kamerthermostaat.

Nadere informatie

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5.

PlayNow Box. 1. Uitpakken en aansluiten. 2. Afstandsbediening leren kennen. 3. Opstarten. 4. Internet instellen. 5. Pagina 1 van 24 PlayNow Box 1. Uitpakken en aansluiten 2. Afstandsbediening leren kennen 3. Opstarten 4. Internet instellen 5. In gebruik nemen 6. Een film of serie aanzetten 7. PlayNow Box besturen met

Nadere informatie

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding

Handleiding. Registratie en installatie Kliksafe Mobi. Handleiding Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Handleiding Registratie en installatie Kliksafe Mobi Inhoudsopgave 1. Registratie 2 2. Kliksafe Mobi installeren 3 3. Kliksafe Mobi configureren 5 4.

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht

installatiehandleiding Alarmlicht installatiehandleiding Alarmlicht INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING VERSTERKER. Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig versterker.

INSTALLATIEHANDLEIDING VERSTERKER. Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig versterker. Versterker INSTALLATIEHANDLEIDING VERSTERKER Gefeliciteerd met de aankoop van de WoonVeilig versterker. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88 E-mail WoonVeilig klantenservice@woonveilig.nl Op de versterker

Nadere informatie

Quick Guide installatie ADSL

Quick Guide installatie ADSL Deze Quick Guide beschrijft hoe u in vier stappen uw ADSL-aansluiting kunt realiseren. Quick Guide installatie ADSL wireless modem (SpeedTouch 580i) Voor ISDN-lijn Inhoud Benodigdheden 3 Hoe gaat u het

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Internetfilter HTTPS instellen

Internetfilter HTTPS instellen Internetfilter HTTPS instellen Windows Windows Phone Mac / Linux iphone / ipad Android Handleiding Installatie van HTTPS bij het Internetfilter In deze handleiding staat stapsgewijs beschreven hoe het

Nadere informatie

SThermostaat. limme. Gebruiksaanwijzing. ICY3815 Timer-Thermostaat. en installatiehandleiding. www.deslimmethermostaat.nl

SThermostaat. limme. Gebruiksaanwijzing. ICY3815 Timer-Thermostaat. en installatiehandleiding. www.deslimmethermostaat.nl De limme SThermostaat ICY3815 Timer-Thermostaat Gebruiksaanwijzing en installatiehandleiding www.deslimmethermostaat.nl Inhoud Inhoudsopgave Inleiding...5 Thermostaat in een notendop...6 Bediening...

Nadere informatie