E-thermostaat Veelgestelde vragen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-thermostaat Veelgestelde vragen"

Transcriptie

1 E-thermostaat Veelgestelde vragen Algemeen Installatie Portal App Hub E-thermostaat Programmeren Privacy en Veiligheid Problemen oplossen FAQ

2 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar? Kan er een monteur langskomen om mijn E-thermostaat te installeren? Is de E-thermostaat zelflerend (adaptief gedrag)? Is de E-thermostaat te gebruiken in combinatie met een weersafhankelijke regeling? Is de E-thermostaat modulerend? Reageert de bewegingssensor op huisdieren? Houdt de E-thermostaat rekening met zomer- en wintertijd? Wat is de garantietermijn? Mag ik in de ruimte waar de E-thermostaat is geplaatst de radiatoren voorzien van thermostatische radiatorkranen? Kan ik de E-thermostaat kalibreren? Kan ik mijn E-thermostaat ook bedienen zonder internetverbinding? Kom ik in de kou te zitten als het internet uitvalt? De wijzigingen komen niet (direct) door op de E-Thermostaat/Portal/App. Hoe komt dat? Hoe kom ik in contact met de servicedesk? Hoe vraag ik een weerstand aan? Hoe vraag ik een Power Converter aan? Heeft de E-thermostaat ook Wi-Fi? Wat is beter: een modulerende of aan/uit regeling? Installatie Kan ik de E-thermostaat op een Nefit ketel aansluiten? Werkt de E-thermostaat met elk cv-ketel dat voor de Nederlandse markt is goedgekeurd? Kan ik de E-thermostaat op stadsverwarming aansluiten? Kan ik de E-thermostaat het beste op OpenTherm of op aan/uit aansluiten? Alles lijkt goed te functioneren, ondanks dat ik volgens de aansluitinstructies per merk en type ketel een weerstand zou moeten plaatsen. Moet dit alsnog? Kan ik de E-thermostaat aansluiten op vloerverwarming? Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC 26/30/35/42?

3 Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC II serie? Mijn Vaillant ketel gaat meteen stoken als ik de E-thermostaat aansluit. Wat doe ik verkeerd? Wat is de juiste installatievolgorde? Maakt het uit hoe ik de draden aansluit (+ en -) op de E-thermostaat? Portal Ik heb geen mail ontvangen nadat ik mijn vergeten gebruikersnaam / wachtwoord heb aangevraagd. Wat nu? Op mijn Portal en app zie geen knipperend klokje zoals op mijn E-Thermostaat? Ik krijg een foutmelding bij het registreren. Hoe komt dat? Waar vind ik de registratienummers van de HUB en E-thermostaat? Ik krijg een foutmelding als ik inlog. Hoe komt dat? App Is de app ook geschikt voor mijn tablet / ipad? Wanneer komt er een speciale versie van de App voor mijn tablet / ipad? Is er ook een app voor mijn Blackberry / Windows Phone? Ik krijg de melding Helaas is deze versie van de App te oud. We verzoeken u de App te upgraden. als ik de App probeer te starten. Wat moet ik doen? >>>Nieuwe mogelijkheden app en webportal E-thermostaat per 16 maart. Wat verandert er precies? Hoe kan ik de nieuwe app downloaden? Kan ik kostenloos de nieuwe app downloaden? Ik ga verhuizen, wat moet ik doen? Hub Waarvoor zijn de lampjes op de Hub? Waar kan ik de Hub het betste installeren? Moet ik iets instellen op mijn eigen (draadloze) netwerk? Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Wat is het MAC adres van mijn Hub?

4 Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Wat is het energieverbruik van de Hub? E-thermostaat programmeren Ik heb een weekklok geprogrammeerd, maar de E-thermostaat gaat nooit naar de lang-wegstand. Hoe kan dat? Onder welke besturingssystemen draait de software Thermostat Assistant? Kan ik de tijd dat het display oplicht instellen? Zijn er verschillende comforttemperaturen in te stellen? Wanneer reageert de E-thermostaat op beweging? Wat is het bereik van de bewegingssensor? Hoe kan ik de E-thermostaat updaten? Privacy en Veiligheid Kan iemand mijn E-thermostaat hacken? Is de E-thermostaat goed beveiligd? Is het een probleem dat mijn buren ook een E-thermostaat hebben? Kan iemand anders mijn E-thermostaat bedienen? Kan Essent mijn E-thermostaat bedienen? Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens? Wordt er data bewaard over het gebruik van mijn E-thermostaat? Wie is eigenaar van de data? Problemen oplossen Het display geeft niets weer en de E-thermostaat piept elke seconde. Wat is er aan de hand? De E-thermostaat blijft piepen ondanks dat ik oplaad. Wat nu? Heeft een stroomstoring effect op de werking van de E-thermostaat? De temperatuur die de E-thermostaat als werkelijke temperatuur aangeeft, komt niet altijd overeen met wat ik met mijn weerstation of andere losse thermometer meet. Mijn E-Thermostaat springt op de comfortstand als ik langs loop. Hoe kan dat? Het programma schakelt niet vanuit de lang-weg-stand naar de bespaarstand. Hoe kan dat? De verbinding tussen de E-thermostaat en het internet is weggevallen. Hoe los ik dit op?

5 Algemeen Welke uitvoeringen/kleuren zijn beschikbaar? De E-thermostaat is in het wit en in het zwart verkrijgbaar. U kunt bij uw bestelling aangeven welke u wilt. Kan er een monteur langskomen om mijn E-thermostaat te installeren? Ja, u kunt hiervoor een lokale installateur inschakelen of gebruikmaken van de installatieservice tegen een vaste prijs van 59 euro*. Wilt u hier gebruik van maken stuur dan een met uw naam, adres en woonplaats naar met daarbij vermeld dat u een monteur wilt aanvragen voor installatie. Wij nemen dan contact met u op voor een afspraak. *m.u.v. stadsverwarming. Hier kunnen additionele kosten bij komen waarvoor u akkoord dient te geven aan de installateur. Is de E-thermostaat zelflerend (adaptief gedrag)? Nee. De E-thermostaat is ontwikkeld met energiebesparing als uitgangspunt. Een zelflerende thermostaat kijkt juist hoe lang het duurt voordat het cv-ketel de woning op temperatuur heeft. Vervolgens schakelt de thermostaat deze opwarmtijd eerder in dan het ingestelde tijdstip op de klok. Hierdoor is uw woning op het ingestelde tijdstip op temperatuur en begint de thermostaat niet dan pas met opwarmen. Door het sterk wisselende klimaat in Nederland zal uw woning vaak te vroeg op temperatuur zijn. En dat komt energiebesparing niet ten goede. Is de E-thermostaat te gebruiken in combinatie met een weersafhankelijke regeling? Ja. De E-thermostaat is namelijk aangesloten op een andere aansluiting in het cv-ketel dan de weersafhankelijke regeling. Is de E-thermostaat modulerend? Ja, de E-thermostaat ondersteunt de mogelijkheid tot een modulerende regeling. Dit is afhankelijk van de mogelijkheden van uw cv-ketel. Meer over de aansluiting vindt u in de aansluitinstructies per merk en type ketel. Reageert de bewegingssensor op huisdieren? Nee, de E-thermostaat is zo afgesteld dat huisdieren normaal gesproken geen effect hebben op de bewegingssensor. Heeft u bijvoorbeeld een Deense Dog dan kan het zijn dat de beweging van uw huisdier wel wordt opgepikt. In dit geval past us de gevoeligheid van de bewegingssensor eenvoudig aan in de E-thermostaat Assistent (download de Windows versie of de Mac Os X versie). Houdt de E-thermostaat rekening met zomer- en wintertijd? Ja, dit wordt automatisch via de internetverbinding doorgevoerd. Wat is de garantietermijn? De garantietermijn is twee jaar. Mag ik in de ruimte waar de E-thermostaat is geplaatst de radiatoren voorzien van thermostatische radiatorkranen? Nee, dit raden we af. Uw gasverbruik kan dan aanzienlijk toenemen en het cv-ketel kan zelfs in storing vallen. Thermostatische radiatorkranen gaan automatisch dicht als de ingestelde temperatuur op de radiatorknop is bereikt (meestal aangeduid met nummer 1 tot 5). Als deze temperatuur lager is dan de ingestelde temperatuur van de E-thermostaat denkt de E-thermostaat dus dat het te koud is en gaat de ketel aan. Omdat de radiatorkraan dicht is, kan het cv-ketel de warmte niet kwijt, dit leidt soms tot een hoger gasverbruik en storingen.

6 Kan ik de E-thermostaat kalibreren? Nee, dat kan niet. Kan ik mijn E-thermostaat ook bedienen zonder internetverbinding? Ja, dat kan. Met de toetsen op de E-thermostaat past u de temperatuur handmatig aan. Via de E-Thermostaat Assistent software of op de E-thermostaat zelf wijzigt u eenvoudig het programma en de instellingen. Lees hier meer over in de handleiding. Kom ik in de kou te zitten als het internet uitvalt? Nee, de E-thermostaat is niet afhankelijk van een internetverbinding. U komt dus niet in de kou te zitten. De wijzigingen komen niet (direct) door op de E-Thermostaat/Portal/App. Hoe komt dat? Met een goede verbinding kan het tot 1 minuut duren voordat het systeem de wijzigingen heeft verwerkt. Controleer de lampjes op de Hub als dit langer duurt. Voor de betekenis van de lampjes onderaan de Hub, zie de vraag: Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Hoe kom ik in contact met de servicedesk? Per mail: of telefonisch: Hoe vraag ik een weerstand aan? In de aansluitinstructies per merk en type ketel wordt aangegeven of u een weerstand moet plaatsen bij uw type ketel. Wanneer hier 220Ohm/5W staat en deze is niet al bij uw E-thermostaat meegeleverd, vraagt u de weerstaand aan door een mail te sturen naar Vermeld hierin uw adresgegevens, telefoonnummer, type ketel en wijze van aansluiten. U ontvangt de weerstand zo snel mogelijk per post. Staat hier SC aangegeven, dan gebruikt u de bij de thermostaat geleverde weerstand. Deze bevindt zich in het zakje met de schroeven en pluggen. Hoe vraag ik een Power Converter aan? In de verpakking van de E-thermostaat zit een antwoordkaart. Vul de kaart in en doe hem op de post. Vervolgens krijgt u gratis een Power Converter thuisbezorgd. Heeft u geen antwoordkaart meegestuurd gekregen, dan krijgt u tijdens het registratieproces de optie om gratis een Power Converter te bestellen, wanneer blijkt dat dat van toepassing is op uw cv-ketel. Bent u al geregistreerd, maar heeft u het installatieproces overgeslagen, log dan in op en ga op de help pagina naar de aansluitinstructies per merk en type ketel. Wanneer u een Power Converter nodig blijkt te hebben, kunt u deze vervolgens gratis bestellen via de webportal. Heeft de E-thermostaat ook Wi-Fi? Nee, de E-thermostaat werkt niet met Wi-Fi. De thermostaat word van stroom voorzien via de thermostaatkabel uit de ketel. Op de meeste ketels is deze stroomvoorziening niet voldoende om een wifi-antenne/ontvanger te voorzien van de juiste spanning zonder een extra stroomvoorziening (adapter) te plaatsen. De E-thermostaat communiceert via ICY-Net (propriety protocol, 868 MHz) met AES Encryptie met de Hub. De Hub is via een kabel verbonden met de internetrouter. Wat is beter: een modulerende of aan/uit regeling? Als het cv-ketel is uitgerust met de mogelijkheid voor een OpenTherm (modulerende) regeling, dan raden we u aan de E-Thermostaat hierop aan te sluiten. Een OpenTherm regelaar heeft als voordeel dat de cv- watertemperatuur wordt gestuurd op basis van de warmtevraag in de ruimte waar de E-thermostaat is geplaatst. Als er tussen de gewenste temperatuur en de gemeten temperatuur een groot verschil zit, vraagt de OpenTherm regelaar een hogere watertemperatuur dan

7 wanneer de gewenste temperatuur bijna bereikt is. Een modulerende regeling biedt twee voordelen: 1. Het comfort wordt verhoogd doordat de temperatuur minder schommelt in de ruimte die u wilt verwarmen. 2. Bij een goed ingeregelde verwarmingsinstallatie kunt u ook nog eens tot drie procent op de stookkosten besparen. Deinstallatie wordt namelijk veel efficiënter aangestuurd. Bij een aan/uit-regeling zal de E-thermostaat het cv-ketel aan- en uitschakelen zonder dat dit invloed heeft op de ingestelde cv-watertemperatuur. In dat geval zal bij het bijna bereiken van de gewenste temperatuur er vaak te warm water worden geleverd door de ketel. Dit kan leiden tot een marginaal hoger gasverbruik en een soms merkbaar lager comfort.de temperatuur is namelijk minder stabiel in de ruimte die u wilt verwarmen.

8 Installatie Kan ik de E-thermostaat op een Nefit ketel aansluiten? Ja, alleen als u een ICY3710PC Power Converter aansluit tussen de E-thermostaat en de ketel. Zie Hoe vraag ik een Power Converter aan. Let op: als u de Power Converter aansluit op de Nefit ketel, moet u de thermostaatdraden aansluiten op de aan/uit-contacten van het cv-ketel. Raadpleeg hiervoor de aansluitinstructies per merk en type ketel. Werkt de E-thermostaat met elk cv-ketel dat voor de Nederlandse markt is goedgekeurd? Ja, maar in sommige gevallen moet u een Power Converter of weerstand plaatsen. Raadpleeg hiervoor de aansluitinstructies per merk en type ketel. Kan ik de E-thermostaat op stadsverwarming aansluiten? Ja, dat kan. Lees meer over de aansluiting op de Honeywell kleppen van het type VC8015 en VC8615. Stuur voor overige systemen een naar met daarin informatie over uw huidige thermostaat en het type klep. We adviseren u dan hoe u de E-thermostaat het best aan kunt sluiten. Meestal vindt u de klep in de meterkast waar de leidingen van de stadsverwarming uw woning binnenkomen. Let op: het bedrag van 59 euro incl. BTW voor de installatieservice is met uitzondering van stadsverwarming. Hier kunnen additionele kosten bij komen, waarvoor u eerst akkoord dient te geven aan de installateur. Kan ik de E-thermostaat het beste op OpenTherm of op aan/uit aansluiten? Als uw cv-ketel is uitgerust met de mogelijkheid voor OpenTherm, dan raden we u aan om de E-thermostaat hierop aan te sluiten. Raadpleeg de installatiehandleiding van uw cv-ketel voor de juiste aansluiting. Alles lijkt goed te functioneren, ondanks dat ik volgens de aansluitinstructies per merk en type ketel een weerstand zou moeten plaatsen. Moet dit alsnog? Ja, ondanks dat alles goed lijkt te werken, kan het zo zijn dat het ontbreken van de weerstand later toch problemen veroorzaakt. Als de aansluitinstructies per merk en type ketel een weerstand adviseert voor uw ketel, is het dus erg belangrijk dat u deze volgens de instructies plaatst. Kan ik de E-thermostaat aansluiten op vloerverwarming? Ja, we raden u wel aan om de bespaartemperatuur te verhogen naar 18 graden in verband met de langere opwarmtijd. Uiteraard stelt u eenvoudig een verwarmingsprofiel in via de E-thermostaat Assistent. Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC 26/30/35/42? Heeft u een Bosch HRC 26, dan sluit u de thermostaatdraden aan op de klemmen 1 & 2 en plaatst u de ICY3710PC Power Converter. Zie Hoe vraag ik een Power Converter aan. Bij een Bosch HRC 30/35/42 sluit u de thermostaat draden aan op klemmen 1 & 2 en plaatst u de bijgeleverde weerstand op de klemmen 2 & 4. Verwijder de weerstand van 1,5 KOhm die in de ketel onder klem 7 gemonteerd is. Een Bosch HRC 26/30/35/42 herkent u aan een aan/uit schakelaar. Heeft uw ketel een aan/uit drukknop, dan heeft u een Bosch HRC II serie. Raadpleeg in dat geval de volgende vraag: Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC II serie? Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC II serie? Heeft u een Bosch HRC II serie, dan sluit u de thermostaatdraden aan op de klemmen 2 & 4. en plaatst u de ICY3710PC Power Converter. Zie Hoe vraag ik een Power Converter aan. Hierna moet u de parameter 7F in het menu van de ketel veranderen van 01 naar 04. Zie hiervoor de

9 handleiding van uw cv-ketel of neem contact op met uw ketel leverancier. Een Bosch HRC II serie herkent u aan een aan/uit drukknop. Heeft uw ketel een aan/uit schakelaar, dan heeft u een Bosch HRC 26/30/35/42 serie. Raadpleeg dan de vorige vraag: Hoe sluit ik de E-thermostaat aan op een Bosch HRC 26/30/35/42 serie? Mijn Vaillant ketel gaat meteen stoken als ik de E-thermostaat aansluit, wat doe ik verkeerd? Dit betekent dat er geen weerstand is geplaatst in uw cv-ketel. Raadpleeg het keteloverzicht om te bepalen welke weerstand u moet plaatsen. Heeft u wel een weerstand geplaatst, controleer dan of de weerstand en de thermostaatdraden goed vastzitten in de klemmen van uw cv-ketel. Wat is de juiste installatievolgorde? De eerste stap is de registratie van uw producten op Daarna volgt de montage van uw E-thermostaat aan de muur. Sluit vervolgens de E-thermostaat aan op uw cv-ketel (zie verkorte handleiding). Als de thermostaat aan de muur hangt en is opgestart (de temperaturen worden dan weergegeven op het display), sluit u de Hub aan. Steek de bijgeleverde netwerkkabel in de Hub en de internetrouter en plaats de Hub in een vrij stopcontact. Zie ook de uitgebreide handleiding. Maakt het uit hoe ik de draden aansluit (+ en -) op de E-thermostaat? Nee, de aansluiting is polariteitsongevoelig. Oftewel, het maakt niet uit welke draad op welk contact wordt aangesloten.

10 Portal Ik heb geen mail ontvangen nadat ik mijn vergeten gebruikersnaam / wachtwoord heb aangevraagd. Wat nu? Het kan enkele minuten voordat de aankomt. Vergeet niet uw Spam map en Ongewenste mail te controleren. Op mijn Portal en app zie ik geen knipperend klokje zoals op mijn E-thermostaat? Dat klopt. De weergave van het kloksymbool op de Portal en app volgt in een latere update. Ik krijg een foutmelding bij het registreren. Hoe komt dat? 1. Controleer of u de juiste registratie/serienummers van de Hub en E-thermostaat gebruikt. Het is het dertiencijferige nummer onder de barcode op de sticker, op de achterkant van de Hub en de E-thermostaat. Het serienummer van de Hub begint met 4126, het serienummer van de E-thermostaat met Deze nummers staan ook op de zijkant van de doos vermeld. 2. Controleer of u voldoet aan de minimale eisen die worden gesteld aan uw gebruikersnaam en wachtwoord (zie de informatieblokjes bij het desbetreffende veld). Let op: voer geen spaties achter de nummers in. Dat zorgt ook voor een foutmelding. Waar vind ik de registratienummers van de Hub en E-thermostaat? De registratie/serienummers staan op een sticker op de zijkant van de doos en achterop de Hub en E-thermostaat vermeld. Het nummer staat onder de barcode en bestaat uit dertien cijfers. Het serienummer van de Hub begint met 4126 en het serienummer van de E-thermostaat met Ik krijg een foutmelding als ik inlog. Hoe komt dat? Controleer uw gebruikersnaam en wachtwoord. Let op: zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord is gevoelig voor spaties, leestekens en hoofdletters. Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, klik dan op vergeten. Vul vervolgens uw adres in. U krijgt dan een mail met de juiste gegevens toegestuurd.

11 App Is de app ook geschikt voor mijn tablet / ipad? Nee, er is nog geen app speciaal voor een tablet of ipad beschikbaar. Hier zijn we druk mee bezig. U kunt wel gebruikmaken van de telefoon app en de E-thermostaat bedienen via de webportal. Wanneer komt er een speciale versie van de app voor mijn tablet / ipad? Hier zijn we druk mee bezig, de releasedatum is nog onbekend. U kunt wel gebruikmaken van de smartphone app en de E-thermostaat bedienen via de webportal. Is er ook een app voor mijn Blackberry / Windows Phone? Nee, er is alleen een app verkrijgbaar voor telefoons die werken op IOS (vanaf versie 3) en Android (vanaf versie 2.1) Ik krijg de melding Helaas is deze versie van de App te oud. We verzoeken u de App te upgraden. als ik de App probeer te starten. Wat moet ik doen? Indien de versie op uw Smartphone verouderd is ontvangt u deze melding. Sluit de App af en download de nieuwste versie in de Android Market of Apple Store. De App wordt continu verbeterd en zal af en toe geupdate worden. Om een goede werking te blijven garanderen wordt het gebruik van de meest recente App geadviseerd. Advies: zorg dat updates op uw Smaryphone automatisch worden gedownload (zie de handleiding van uw Smartphone). Nieuwe mogelijkheden app en webportal E-thermostaat per 16 maart Wat verandert er precies? App: Met behulp van de nieuwe versie van de E-thermostaat App is het mogelijk om het klokprogramma van uw E-thermostaat aan te passen met uw smartphone. Site: Op de E-thermostaat website is het vanaf heden mogelijk om het temperatuurverloop in de ruimte waar de E-thermostaat hangt terug te zien per dag. Hoe kan ik de nieuwe app downloaden? Als u gebruik maakt van een iphone kunt u deze downloaden in de App Store. Voor de Android app gaat u naar de Android Market. Kan ik kostenloos de nieuwe app downloaden? Ja, de app is gratis. Ik ga verhuizen, wat moet ik doen? Wanneer u verhuist geeft u uw meterstanden en adreswijziging door aan Essent. Indien u gebruik maakt van de E-thermostaat is het belangrijk dat u de thermostaat, de hub en eventueel uw power converter meeneemt naar uw nieuwe locatie. Uw hub is bevestigd aan uw router en kunt u herkennen aan het Essent-logo. De eventuele power converter is verbonden met uw CV-ketel.

12 Hub Waarvoor zijn de lampjes op de Hub? Het gele lampje geeft de status van de internetverbinding weer. En het groene lampje de status van de verbinding met de E-thermostaat. Waar kan ik de Hub het beste installeren? We raden u aan om de Hub in een wandcontactdoos te steken (niet liggend) en buiten een straal van vijfitig centimeter ten opzichte van andere apparaten met draadloze signalen. Denk aan draadloze routers of een DECTtelefooncentrale. Moet ik iets instellen op mijn eigen netwerk? Nee, voor de E-thermostaat hoeft u geen instellingen te veranderen. Maakt u gebruik van geavanceerde firewall instellingen of MAC-filtering op uw modem/router, dan moet u deze wel aanpassen. Uitgaande communicatie loopt via de poorten 80 (HTTP) en 443 (HTTPS). Het MAC-adres van de Hub staat op de achterkant vermeld. Wat is het MAC-adres van mijn Hub? Dit staat op de sticker op de achterkant van de Hub vermeld. Het lampje/de lampjes op de Hub brand(en) niet. Wat is er aan de hand? Oranje lampje Uit: Er is geen verbinding met de router. Controleer of alle kabels goed zijn aangesloten en of de router aanstaat. Als het lampje nog niet brandt, probeer dan een andere UTP-poort en/of een andere UTP-kabel. Neem contact op met de servicedesk als het lampje uit blijft en u geen veranderingen door kunt voeren via de webportal en/ of smartphone app.. Knipperen: Er is geen verbinding met het internet. Controleer of het internet werkt (via uw laptop/computer/ tablet etc.). Haal de Hub vervolgens minstens tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Neem contact op met de servicedesk als het oranje lampje na enkele minuten nog steeds knippert of als u vaker tegen dit probleem aanloopt. Groene lampje Uit: Er is geen verbinding met de E-thermostaat. Er zullen geen wijzigingen doorgevoerd worden van de webportal en/of smartphone app naar de E-thermostaat en andersom. Controleer of de E-thermostaat werkt en of de Hub vrij hangt (buiten een straal van vijftig centimeter van andere apparaten met draadloze signalen. Controleer of er geen grote vlakken metaal tussen de E-thermostaat en de Hub zijn. Denk aan een kachel, haard, koelkast of afzuigkap. Haal de Hub (als het lampje nog niet brandt of knippert) minstens tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Blijft het lampje nog uit, plaats de Hub dan dichter bij de E-thermostaat. Neem contact op met de servicedesk als bovenstaande maatregelen niet helpen. Knipperen: Er is een matige verbinding met de E-thermostaat. Het doorvoeren van wijzigingen van de webportal en/of smartphone app naar de E-thermostaat en andersom kan langer duren. Controleer of de E-thermostaat werkt en of de Hub vrij hangt (buiten een straal van vijftig centimeter van andere apparaten met draadloze signalen. Controleer daarnaast of er geen grote vlakken metaal tussen de E-thermostaat en de Hub zijn. Denk aan een kachel, haard, koelkast of afzuigkap. Haal de Hub (als het lampje niet continu brandt) tenminste tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Plaats de Hub dichter bij de E-thermostaat als het lampje na enkele minuten nog knippert en u de doorvoertijd te lang vindt,. Neem contact op met de servicedesk als bovenstaande maatregelen niet helpen.

13 Beide lampjes uit Controleer of er spanning op het stopcontact staat, de Hub stevig in het stopcontact zit en of de router aanstaat. Helpt dit niet, haal de Hub dan minstens tien seconden uit het stopcontact en plaats deze weer terug. Als de lampjes na enkele minuten nog steeds uit zijn of als dit probleem vaker voorkomt, neem dan contact op met de servicedesk. Wat is het energieverbruik van de Hub? De Hub verbruikt minder dan 2,5 Watt.

14 E-thermostaat programmeren Ik heb een weekklok geprogrammeerd, maar de E-thermostaat gaat niet naar de langwegstand. Hoe kan dat? Als de tijd tussen twee schakelmomenten naar comfort korter is dan de bespaarperiode, dan gaat de E-thermostaat niet in de lang-weg-stand. Hoe kan ik de E-thermostaat updaten? 1. Download de E-thermostaat Assistent voor Windows of voor Mac en start deze op. Klik hier om de Windowsversie van E-thermostaat Assistent te downloaden Klik hier om de Mac Os X versie van E-thermostaat Assistent te downloaden 2. Haal uw E-thermostaat van de houder. 3. Verbind de E-thermostaat middels de USB kabel (bijgeleverd bij de E-thermostaat) aan uw computer. 4. Klik in de E-thermostaat Assistent op Thermostaat verbeteren. 5. Indien beschikbaar zal uw E-thermostaat nu de nieuwe software downloaden. 6. Wacht op de melding dat de E-thermostaat succesvol is verbeterd. 7. Verwijder de USB kabel uit uw E-thermostaat en klik de E-thermostaat weer op de houder. Onder welke besturingssystemen draait de software E-thermostaat Assistent? De E-Thermostaat Assistent is geschikt voor de 32 bits en 64 bits versies van Windows XP Service Pack 2, Windows XP SP3, Vista, Vista SP1 en Windows 7. Klik hier om de Windowsversie van E-thermostaat Assistent te downloaden Klik hier om de Mac Os X versie van E-thermostaat Assistent te downloaden. Kan ik de tijd dat het display oplicht instellen? Nee, deze tijd kunt u niet instellen. Het display licht bij beweging gedurende tien seconden op en gaat dertig seconden uit. Na deze halve minuut zal het display bij het zien van beweging weer tien seconden oplichten. Zijn er verschillende comforttemperaturen in te stellen? Nee, op dit moment niet. Wanneer reageert de E-thermostaat op beweging? De E-thermostaat heeft een bewegingssensor en deze reageert anders in de verschillende standen: Comfortstand: Zolang de bewegingssensor uw aanwezigheid detecteert, blijft de comfortstand ingeschakeld. Als de bewegingssensor geen aanwezigheid meer detecteert, houdt de E-thermostaat gedurende de comfortperiode de comforttemperatuur nog aan. Daarna valt hij automatisch terug naar de bespaarstand met bijbehorende temperatuur en periode. Bespaarstand: In deze stand heeft de bewegingssensor geen effect. De E-thermostaat houdt de bespaarstand aan totdat de E-thermostaat wordt bediend, de klok schakelt, of de bespaarperiode is verlopen. In geval van bediening of klokschakeling gaat de E-thermostaat naar de gewenste stand met bijbehorende temperatuur. Wanneer de bespaarperiode is verlopen, valt de E-thermostaat terug naar de lang-weg-stand. U kunt de bewegingssensor in de bespaarstand activeren. Hiervoor zet u een vinkje in de webportal op de pagina Instellingen voor Thermostaat bij beweging automatisch inschakelen naar de comfortstand vanuit de bespaarstand. Nu gaat de E-thermostaat bij het zien van een beweging automatisch vanuit de bespaarstand naar de comfortstand. Deze optie staat standaard uit, omdat dit energiebesparing niet ten goede komt. Lang-weg-stand: In deze stand heeft de bewegingssensor geen effect. De E-thermostaat zal de lang-weg-stand aanhouden

15 totdat hij wordt bediend, of door de klok wordt ingeschakeld. Wat is het bereik van de bewegingssensor? De bewegingssensor heeft een bereik van 160 graden en vijf meter.

16 Privacy en Veiligheid Kan iemand mijn E-thermostaat hacken? Veiligheid stond tijdens de ontwikkeling van de E-thermostaat op nummer één. We hebben er alles aan gedaan om de thermostaat zo goed mogelijk te beveiligen. Zo hebben we gebruikgemaakt van de huidige industriestandaarden voor beveiliging. Is de E-thermostaat goed beveiligd? Ja, de E-thermostaat, de Hub, de webportal, de app en de communicatie tussen deze onderdelen zijn beveiligd. Bij de ontwikkeling van de E-thermostaat heeft de veiligheid altijd op nummer één gestaan en hebben we gebruikgemaakt van de huidige industriestandaarden. Is het een probleem dat mijn buren ook een E-thermostaat hebben? Nee, de E-thermostaat werkt uitsluitend samen met de Hub waaraan de thermostaat gekoppeld wordt tijdens het registratieproces. Kan iemand anders mijn E-thermostaat bedienen? Zonder geldige gebruikersnaam en wachtwoord is de E-thermostaat niet te bedienen via de app of webportal. Bewaar deze gegevens dan ook goed en deel ze niet met anderen. Wilt u met meerdere mensen gebruikmaken van de E-thermostaat, dan kunt u ze uw inloggegevens geven. Kan Essent mijn E-thermostaat bedienen? Nee, Essent kan de E-thermostaat niet bedienen. Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens? Uw gegevens behandelen we uiteraard volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. Wordt er data bewaard over het gebruik van mijn E-thermostaat? Ja, er wordt data opgeslagen. We gebruiken deze gegevens om nieuwe diensten voor u te ontwikkelen. Deze vertrouwelijke gegevens delen we niet met derden zonder uw expliciete toestemming. Wie is eigenaar van de data? U bent eigenaar van de gegevens die de E-thermostaat opslaat. Stopt u met het gebruik van deze thermostaat, dan wordt de opgeslagen data vernietigd.

17 Problemen oplossen Het display geeft niets weer en de E-thermostaat piept elke seconde. Wat is er aan de hand? De oplaadbare batterij is leeg. Dit kan komen door een spanningsuitval van uw cv-ketel. Controleer of uw cvketel goed functioneert en of u de E-thermostaat juist heeft aangesloten, dus volgens de aansluitinstructies per merk en type ketel. Laad de oplaadbare batterij op door de E-thermostaat ongeveer een half uur aan te sluiten op uw computer. Reageert het display na loskoppeling nog steeds niet, dan is de oplaadbare batterij waarchijnlijk defect. Neem in dat geval contact met ons op. Functioneert de E-thermostaat nu wel, controleer dan of uw cv-ketel goed werkt. De E-thermostaat blijft piepen ondanks dat ik oplaad. Wat nu? U heeft waarschijnlijk een defecte oplaadbare batterij. Neem contact op met de servicedesk voor een nieuwe batterij. Mail uw adresgegevens, telefoonnummer, type cv-ketel en wijze van aansluiten naar Let op: de oplaadbare batterij mag u alleen vervangen door het originele type, zoals bij de E-thermostaat geleverd. Heeft een stroomstoring effect op de werking van de E-thermostaat? Ja, als een stroomstoring niet snel wordt verholpen,is de oplaadbare batterij van de E-thermostaat na enkele uren leeg (de E-thermostaat piept dan elke seconde en het display geeft niks weer). In dat geval bent u uw programma kwijt. U moet de E-thermostaat opnieuw instellen als de batterij weer is opgeladen. Sluit de E-thermostaat op uw computer aan om op te laden. De batterij is dan binnen een half uur weer opgeladen. Neem contact op met de servicedesk als de E-thermostaat blijft piepen. Mail uw adresgegevens, telefoonnummer, type cv-ketel en wijze van aansluiten naar De temperatuur die de E-thermostaat als werkelijke temperatuur aangeeft, komt niet altijd overeen met wat ik met mijn weerstation of andere losse thermometer meet. Dat kan. De E-thermostaat is ontworpen om de temperatuur in de ruimte te regelen en weer te geven. Een losse thermometer of weerstation geeft de temperatuur aan van de plaats waar deze hangt. Hierdoor onstaan soms verschillen in de weergegeven waarden. Mijn E-thermostaat springt op de comfortstand als ik langs loop. Hoe kan dat? De E-thermostaat heeft een instelling waarmee deze bij beweging automatisch van de bespaarstand naar de comfortstand gaat. Verander deze instelling via het instellingenmenu op de webportal of via de E-thermostaat Assistent software ( Thermostaat bij beweging automatisch inschakelen naar de comfortstand vanuit de bespaarstand ). Het programma schakelt niet vanuit de lang-weg-stand naar de bespaarstand. Hoe kan dat? Vanuit de lang-weg-stand is het niet mogelijk om automatisch op te schakelen naar de bespaarstand. Zo stookt uw cv-ketel niet overbodig als er langere tijd niemand aanwezig is. Om de E-thermostaat uit de langweg-stand te halen is een handmatige actie nodig via de app, webportal of op de E-thermostaat zelf. Ook kunt u een schakelmoment naar de comfortstand programmeren. De verbinding tussen de E-thermostaat en het internet is weggevallen. Hoe los ik dit op? U kunt dit eenvoudig herstellen door de lampjes aan de onderzijde van de hub te controleren: Brandt alleen het oranje lampje (= internetverbinding OK) en niet de groene, reset dan alleen de E-thermostaat. In alle andere gevallen reset de Hub en de E-thermostaat. zie volgende pagina...

18 De E-thermostaat resetten Neem de e-thermostaat van de muur en verwijder de batterij/accu door het metalen lipje dat de batterij vasthoudt opzij te duwen. Wacht circa 1 minuut. Plaats de batterij terug in de e-thermostaat. Plaats de e-thermostaat terug op de muur. De Hub resetten Neem de Hub uit het stopcontact Wacht circa 1 minuut Plaats de hub terug in het stopcontact Wanneer u na circa 15 minuten opnieuw inlogt op de webportal of App, dan zal de melding niet meer verschijnen. Mocht dit toch nog het geval zijn dan verzoeken u contact op te nemen met onze servicedesk via

ModuLine 30 Klokthermostaat

ModuLine 30 Klokthermostaat Nefit houdt Nederland warm Gebruikers- en Installatie-instructie ModuLine 30 Klokthermostaat A B temperatuur instelknop programmatemperatuur tijdelijk verlagen programmatemperatuur tijdelijk verhogen dag

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) Internet Control Station Kijk op www.klikaanklikuit.nl /page/ mijn-ics-1000/ voor de meest recente gebruiksaanwijzing en updates. Snel aan de slag Installatiegids (versie 4.2) ICS-1000 Het grootste gemak

Nadere informatie

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt.

Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Gefeliciteerd! U en uw MacBook Pro zijn echt voor elkaar gemaakt. Maak kennis met de MacBook Pro www.apple.com/nl/macbookpro Ingebouwde FaceTime HD-camera Videobellen met gebruikers van de nieuwste ipad,

Nadere informatie

Een internetverbinding draadloos delen

Een internetverbinding draadloos delen Draadloos internet heeft de toekomst, maar het zal nog even duren voordat u dit betaalbaar via uw telecomaanbieder kunt doen. Maar wel kunt u alvast een eigen draadloos netwerk aanleggen om overal in huis

Nadere informatie

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruiksaanwijzing Omistajan opas Guía del usuario Notice d utilisation Manuale di istruzioni

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruiksaanwijzing Omistajan opas Guía del usuario Notice d utilisation Manuale di istruzioni Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruiksaanwijzing Omistajan opas Guía del usuario Notice d utilisation Manuale di istruzioni Felhasználói útmutató Podręcznik użytkownika Guia dos proprietários

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie

TomTom Documentatiegids

TomTom Documentatiegids TomTom Documentatiegids Inhoud Wat zit er in de doos? 7 Wat zit er in de doos?... 7 Lees mij eerst 8 Het navigatiesysteem positioneren... 8 In je auto installeren... 8 Het navigatiesysteem in- en uitschakelen...

Nadere informatie

range extender/ accesspoint

range extender/ accesspoint Universele draadloze G range extender/ accesspoint Belkin Ltd. Express Business Park, Shipton Way Rushden, NN10 6GL, Groot-Brittannië +44 (0) 1933 35 2000 +44 (0) 1933 31 2000 fax Belkin B.V. Boeing Avenue

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM

GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM GEBRUIKERSHANDLEIDING VENT-O-SYSTEM versie 3.4 januari 2009 INHOUD 1. WAT IS VENT-O-SYSTEM? ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

RAMSES 850 top. Klokthermostaat. Gebruiksaanwijzing. RAM 701 RAM 722 RAM 784 RAM 797 HF HF REC 4 RAM 366 top RAM 382 A

RAMSES 850 top. Klokthermostaat. Gebruiksaanwijzing. RAM 701 RAM 722 RAM 784 RAM 797 HF HF REC 4 RAM 366 top RAM 382 A 310 122 RAMSES 850 top Klokthermostaat Gebruiksaanwijzing RAM 701 RAM 722 RAM 784 RAM 797 HF HF REC 4 RAM 366 top RAM 382 A Inhoudsopgave: 1 Verkorte handleiding voor RAMSES 850 top 3 2 Inleiding en toepassingsgebieden

Nadere informatie

Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7.

Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7. Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7. versie 1.2 - februari 2014 Inleiding Voor u ziet u nu het document Problemen met de stand-by tijd van uw iphone met ios 7. Dit document is u aangeleverd

Nadere informatie

AlphaVision 16. Gebruikershandleiding. Alphatronics b.v.

AlphaVision 16. Gebruikershandleiding. Alphatronics b.v. AlphaVision 16 Gebruikershandleiding Alphatronics b.v. AlphaVision 16 - Gebruikershandleiding 2000 Alphatronics b.v., Nijkerk Uitgave januari 2000 - REV. 0 25-01-2000PV AV16GEBR.QXD INHOUDSOPGAVE Inleiding

Nadere informatie

Athene Gebruiksaanwijzing

Athene Gebruiksaanwijzing Athene 25 Gebruiksaanwijzing Inhoud verpakking Controleer de inhoud van de verpakking voordat u de gebruiksaanwijzing doorneemt. In de verpakking moet u het volgende aantreffen: a Hoorn b Toestel c Krulsnoer

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0 Verkopen via bol.com Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers Versie 3.0 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereik je op een eenvoudige wijze miljoenen

Nadere informatie

Installatie instructies Programmeerhandleiding

Installatie instructies Programmeerhandleiding VISTA-25NL Installatie instructies en Programmeerhandleiding V25NL 09/2000 Versie 2000/09-3 - 2- Fabrikant : Ademco International, New York U.S.A. Eerste opmaak : maart 2000 Versie-beheer : 2000/09-3 This

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Vodafone

Algemene voorwaarden. Vodafone Algemene voorwaarden Vodafone 1 Inhoud Algemene Voorwaarden Consumenten Vodafone Libertel B.V. Artikel 1 Algemeen 4 Artikel 2 Hoe overeenkomsten tot stand komen, communiceren en administratie 4 Artikel

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-30 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com

GEBRUIKERSHANDLEIDING. PowerMaster-30 G2. Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem. www.visonic.com GEBRUIKERSHANDLEIDING PowerMaster-30 G2 Volledig 2-weg draadloos alarmsysteem www.visonic.com 2012 Visonic. All rights reserved. PowerMaster-30 Dutch User Guide D-304332 PowerMaster-30 G2 GEBRUIKER- SHANDLEIDING

Nadere informatie

handleiding digitale TV Via de KaBel

handleiding digitale TV Via de KaBel handleiding DIGITALE TV VIA DE KABEL Inhoudsopgave 1 Inleiding 5 2. Installatie 6 2.1 Aansluiten van de digitale ontvanger op uw televisie 6 2.2 Aansluiten van randapparatuur op de digitale ontvanger 7

Nadere informatie

Service-instructie. Hoog Rendement Gaswandketel. Nefit SmartLine Basic HR(C) Nefit SmartLine HR(C)

Service-instructie. Hoog Rendement Gaswandketel. Nefit SmartLine Basic HR(C) Nefit SmartLine HR(C) Voor de installateur Service-instructie Hoog Rendement Gaswandketel Nefit SmartLine Basic HR(C) Nefit SmartLine HR(C) Overzicht Nefit SmartLine HR(C) frame Overzichtstekening Nefit SmartLine HR(C) 8 9

Nadere informatie

DIT IS JOUW HANDLEIDING.

DIT IS JOUW HANDLEIDING. DIT IS JOUW HANDLEIDING. FAIRPHONE HANDLEIDING. Met dit korte overzicht is jouw telefoon in een mum van tijd klaar voor gebruik! Maar als je meer hulp, gedetailleerde informatie of zeer technische bijzonderheden

Nadere informatie

KPN ÉÉN Software Integratie Outlook. Handleiding

KPN ÉÉN Software Integratie Outlook. Handleiding KPN ÉÉN Software Integratie Outlook Handleiding Inhoud 1. Inleiding 3 2. Installeren 4 3. Snel starten 5 3.1 Telefoonscherm 5 3.2 Preview venster 6 4. Bellen 7 4.1 Bellen met een telefoonnummer op papier

Nadere informatie

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat

De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat De voordelen en het gebruik van een modulerende kamerthermostaat In uw woonkamer hangt momenteel een zogenaamde modulerende kamerthermostaat die uw nieuwe cv-ketel aanstuurt. Dit is een ander type thermostaat

Nadere informatie

GALAXY 16/16 PLUS INSTALLATEURSHANDLEIDING

GALAXY 16/16 PLUS INSTALLATEURSHANDLEIDING GALAXY 16/16 PLUS INSTALLATEURSHANDLEIDING Versie: mei 2002 Art.nr.: 16.225 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Direct beginnen 5 3. Configuraties 6 3.1 Inleiding 6 3.2 GalaXy 16 6 3.3 GalaXy 16plus 6 4. Verschillende

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PC-gebruik

Gebruikershandleiding PC-gebruik Gebruikershandleiding PC-gebruik Versie 2.0.2.18 / 1 Februari 2011 Mextal 2011 Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Inloggen... 3 1.1 Installeren Plug-in... 4 1.2 Uitvoeren installatie controle... 5 1.2.1

Nadere informatie

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015

Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Hulp nodig? Stk 18040095 - Ref. Macareux - 07/2015 Welkom! U vindt volgende info in deze brochure: het antwoord op de meest gestelde vragen over Proximus TV en internet. Hou ze altijd bij de hand! In geval

Nadere informatie

Privacy statement. Vodafone Libertel B.V. Januari 2015. Vodafone.nl

Privacy statement. Vodafone Libertel B.V. Januari 2015. Vodafone.nl Privacy statement Vodafone Libertel B.V. Januari 2015 Vodafone.nl 0 Privacy Statement 1. Introductie privacy statement Vodafone biedt veel verschillende soorten diensten aan. Om die diensten goed te laten

Nadere informatie

Controleer de inhoud van de verpakking

Controleer de inhoud van de verpakking Lees dit eerst! UA-4FX Gebruikershandleiding Copyright 2005 ROLAND CORPORATION Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag zonder schriftelijke toestemming van ROLAND CORPORATION op enigerlei

Nadere informatie

ABUS 16-kanaals NAS TVVR70020

ABUS 16-kanaals NAS TVVR70020 ABUS 16-kanaals NAS TVVR70020 Gebruikershandleiding Versie 1.0 en over de gebruikershandleiding Nederlands Deze gebruiksaanwijzing hoort bij dit product. Er staan belangrijke aanwijzingen in betreffende

Nadere informatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie

MVS-15RH Woonhuisventilatie Handleiding voor de installateur MVS-15RH Woonhuisventilatie Deze handleiding is bedoeld voor de gebruikers en de installateurs van het mechanisch ventilatiesysteem van het type MVS-15RH. De handleiding

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7

INHOUDSOPGAVE. Aan de slag... 7 Handleiding INHOUDSOPGAVE Aan de slag... 7 Anatomie van jouw Kobo Arc 10HD... 8 Jouw Kobo Arc 10HD opladen... 9 Jouw Kobo Arc 10HD in slaap sussen en wakker maken... 10 Het touchscreen gebruiken... 11

Nadere informatie